ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

LIVE ROCK ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ

(ΣΑΒΒΑΤΟ 06/03/2010)

DAVID CROSS, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα πρώην μέλος των Bρετανών rockers King Crimson συναντά με το βιολί του τον πιανίστα Χρ. Στασινόπουλο σε original συνθέσεις του τελευταίου, jazz fusions και progressive rock επιλογές.
Ωδείο Αθηνών Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης , 2107244251.
Στις 8.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

................
DICKENS ZOO
Η frontwoman Τ. Κικίδη και η τετραμελής μπάντα της σ' ένα κλασικό rock πρόγραμμα.
Lazy Λεωφ. Πεντέλης 1 (Αττική Οδός, έξοδος 12), απέναντι από το γήπεδο Χαλανδρίου, Βριλήσσια , 210-6895535.
Στις 11.30 μ.μ. Εισιτ.: € 10 (με κατανάλωση έως € 5).

................
SIENA ROOT
Underground δύναμη από τη Στοκχόλμη, μας συστήνει το νέο άλμπουμ της «Different Realities» και μέσα από αυτό μια νέα ψυχεδελική, rock, progressive, folk πραγματικότητα. Support: 700 Machines (5/3), Headquake (6/3).
Rodeo Χέυδεν 34, Πλ. Βικτωρίας , 2108814702.
Στις 9 μ.μ. Εισιτ.: € 22, διήμερο € 27 (μόνο στα 2108814702, 6979709743), 25% έκπτωση σε φοιτητές, στρατευμένους, ανέργους. Προπώληση: «Floral-Books+Coffee», Sound Effect, Art Nouveau, Ticket House, Metropolis, www.ticketpro.gr, «Rodeo».


.................
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΦΙΛΙΑΡΗΣ - ΠΥΡΙΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ
Σταθερή φιγούρα στην ελληνική rock σκηνή σε προσωπικά κομμάτια και διασκευές.
Κεντρί Κάσου 10, Πετρούπολη , 2105056797.
Στις 11 μ.μ.

.................
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΣ
Rock νότες, γνωστές κι ακυκλοφόρητες, απ' τον τραγουδοποιό και την μπάντα του Sputniks.
Void Ευμολπίδων 26, Γκάζι , 2103461707.
Στις 10 μ.μ. Εισιτ.: € 5.

(ΚΥΡΙΑΚΗ 07/03/2010)

BIRTHMARK
Εξαμελές σχήμα σε εναλλακτικές rock μουσικές.
After Dark Διδότου 31 & Ιπποκράτους , 2103606460.
Στις 11 μ.μ. Εισιτ.: € 5.

...................
BLACK TICKET
Σε κλασικό rock.
Αισώπου Μύθος Αισώπου 11, Ψυρρή , 2103310884.
Στις 11 μ.μ. Εισιτ.: € 11,50 μ.μ.

....................
EMMA SHAPLIN
Μ' έναν πιο ανατρεπτικό, σκοτεινό και pop δίσκο στα χέρια της («Macadam Flower»), η Γαλλίδα crossover σοπράνο αποκαλύπτει ακόμη μία μαγευτική πλευρά του εαυτού της.
Μέγαρο Μουσικής - Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» (Φίλων της Μουσικής) Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη , 2107282333.
Στις 8.30 μ.μ. Εισιτ.: € 90, 65, 50, 35, φοιτ.: € 25 ).
 Πληροφορίες: 2106465000.
Προπώληση: ταμεία ΟΜΜΑ.

...................
MEDUSAS, ANOTHER LITTLE GIRL UNDER THE SEA
Δύο δικά μας γκρουπ, παρέα ακόμα με τους Quaich και Pockets Full of Sand, σε indie, rock, shoegaze ήχους.

MEDUSAS + ANOTHER LITTLE GIRL
 UNDER THE SEA + QUAICH + POCKETS FULL OF SAND
Rodeo Χέυδεν 34, Πλ. Βικτωρίας , 2108814702.
Στις 9 μ.μ. Εισιτ.: € 8 (με μπίρα).

....................
ΝΟΣΤΟΣ, SOUNDTRUCK
Δύο δικά μας σχήματα σε μια southern rock night.
Lazy Λεωφ. Πεντέλης 1 (Αττική Οδός, έξοδος 12),
απέναντι από το γήπεδο Χαλανδρίου, Βριλήσσια , 210-6895535.
Στις 10.30 μ.μ. Εισιτ.: € 10 (με κατανάλωση έως € 5).

Σαν Σήμερα.... 6 Μαρτίου

"Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους, αν και με τα νέα μέτρα που έχουν πάρει για την γούνα μας το πόσο καλά θα είναι τα Σαββατοκύριακα μας από εδώ και πέρα μάλλον είναι στο χέρι μας, όπως κι όλα τα υπόλοιπα νομίζω..."
Φιλικά Ιακωβίδης Ηλίας

6 Μαρτίου 1946 Ο τραγουδιστής, κιθαρίστας και μέλος της δημιουργικής ομάδας των Pink Floyd, David Gilmour, γεννήθηκε στο Cambridge της Αγγλίας. Άρχισε σιγά-σιγά να ενσωματώνεται στο συγκρότημα σαν δεύτερος κιθαρίστας, καλύπτοντας τον Syd Barrett, όταν εκείνος δεν μπορούσε να παίξει στις συναυλίες, λόγω προβλημάτων που είχε με την υγεία του και τα ναρκωτικά. Μετά την αποχώρηση του Barrett από το γκρουπ ο Gilmour ανέλαβε ουσιαστικό ρόλο, όχι μόνο σαν κιθαρίστας αλλά και στα φωνητικά. Μετά τα άλμπουμ "The Dark Side of the Moon" και "Wish You Were Here" ο Roger Waters άρχισε να παίρνει τον έλεγχο της μπάντας, γράφοντας μόνος του ("Animals", "The Wall"), με συνέπεια ο Gilmour να θεωρήσει πως είναι υποτιμημένος. Άρχισε να κυκλοφορεί σόλο άλμπουμ "David Gilmour" (1978), "About Face" (1984), κ.α. Συνεργάστηκε, σαν παραγωγός ή μηχανικός ήχου, με καλλιτέχνες όπως: Syd Barrett, Paul McCartney, Kate Bush, Elton John, B. B. King, Seal, Sam Brown, Bob Dylan, Pete Townshend, The Who, Supertramp, Alan Parsons, κ.α. Το 1996 μαζί με τους Pink Floyd, το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

6 Μαρτίου 1999 Ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες και τραγουδοποιούς της Blues, ο Lowell Fulson (1921-1999), πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 77 ετών. Ηχογράφησε με καλλιτέχνες όπως οι Ray Charles, Memphis Slim, κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame το 1993. Το τραγούδι του "Reconsider Baby" ψηφίστηκε από το Rock and Roll Hall of Fame σαν ένα από τα 500 τραγούδια που διαμόρφωσαν το Rock and Roll.

6 Μαρτίου 2005 Ο θρυλικός ραδιοφωνικός παραγωγός Tommy Vance (1940-2005) πέθανε ύστερα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη κατά την διάρκεια της εκπομπής του "Friday Night Rock Show" στο BBC Radio One. Ήταν ο άνθρωπος που μύησε τους Βρετανούς, στον ήχο του Heavy Metal.

6 Μαρτίου 1970 Κυκλοφορεί το άλμπουμ "Lie: The Love and Terror Cult" του καταδικασμένου σε θάνατο Charles Manson. Μαζί με την "οικογένεια του" (Manson Family) το 1969 διέπραξαν μια σειρά από φόνους. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως καθώς προετοιμάζονταν για τα εγκλήματα άκουγαν ξανά και ξανά το "White Album" των The Beatles. O Manson αποφάσισε την κυκλοφορία του άλμπουμ με σκοπό να μαζέψει χρήματα για την υπεράσπισή του. Ένα από τα τραγούδια, "Look at Your Game Girl" το διασκεύασαν αργότερα οι Guns N' Roses.

6 Μαρτίου 1998 O τραγουδιστής των Oasis, Liam Gallagher, βρίσκεται ένοχος από δικαστήριο της Αυστραλίας με την κατηγορία της "σωματικής βλάβης" και πληρώνει 10.000 δολάρια. Σε μια συναυλία του, είχε δώσει κουτουλιά σε έναν θαυμαστή του συγκροτήματος με αποτέλεσμα να του σπάσει τη μύτη.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ - Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛ ΗΡΩΩΝ - ΤΟ Α' ΙΣΤOΡΙΚΟ LIVE 30 ΑΠΡΙΛΙOY



"ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ" - 'Η Επιστροφή των Μέταλ Ηρώων' – Εορτασμός 20 Χρόνων!

ΤΟ ΕΝΑ KAI ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK - METAL ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΔΙΣΚΟ, ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΠΛΑΤΙΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤOYΣ 70000 ΔΙΣΚΟΥΣ. ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΕΠΙΚΟ ΜΕΤΑΛ"!

Μετά από 20 χρόνια κυριαρχίας στην Ελληνική Μέταλ σκηνή και απουσίας 4 ετών οι "Εξόριστοι" επιστρέφουν ενωμένοι μετά από τις έντονες παρακλήσεις των οπαδών τους!
Επιτέλους ήρθε η ώρα για Δυνατή Μουσική. Ο κόσμος διψάει για πραγματικό ροκ μεταλ και οι ήρωες του μέταλ επιστρέφουν!!!
Ναι, λοιπόν, οι ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ επιστρέφουν το 2010 για μια σειρά από συναυλίες σε επιλεγμένους χώρους και φεστιβάλ στην Ελλάδα!
To A' ιστορικό live θα γίνει στις 30 Απριλίου στη μουσική σκηνή ΣΦΕΝΤΟΝΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 22, στην Αθήνα!

Ο Δημήτρης Λιόλιος παρατείνει τις εμφανίσεις του στο Oξυγόνο live!


Μετά από μία πετυχημένη σειρά εμφανίσεων στο Oξυγόνο Live!, ο Δημήτρης Λιόλιος συνεχίζει για δύο Τρίτες ακόμα 9 & 16 Μαρτίου στην ίδια σκηνή, παρουσιάζοντας τα τραγούδια από την καινούργια του δισκογραφική δουλειά με τίτλο « Τι είναι η αγάπη τελικά» αλλά και αγαπημένες διασκευές από τη ροκ - έντεχνη σκηνή, ελληνική & ξένη.
Οι ήχοι του χθες συναντάνε το σήμερα σε ένα «δυνατό» μουσικό πρόγραμμα φτιαγμένο για νοσταλγούς και μη!

ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE !
Βούρβαχη & Κορυζή 4
Νέος Κόσμος
Τηλ: 2109240740

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: FREEDOM 88,9

Ιστορική επανακυκλοφορία των Rolling Stones

Οι Rolling Stones αποκαλύπτουν παλιές άγνωστες μουσικές στιγμές τους. Θα επανακυκλοφορήσουν το ιστορικό album "Exile on Main Street" με bonus 10 ακυκλοφόρητα τραγούδια. Το Exile on Main Street θεωρείται ένα από τα album που στιγμάτισαν τους Rolling Stones ενώ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε πωλήσεις από τον κατάλογο τους.
Ένα από τα καλύτερα album τους αλλά και ένα από τα σημαντικότερα album στην ιστορία του Rock N Roll, το "Exile in Main Street" θα επανακυκλοφορήσει με την προσθήκη δέκα ακυκλοφόρητων τραγουδιών στις 17 Μαΐου. Τα τραγούδια αυτά γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν την περίοδο 1968-1972 ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν κυκλοφορήσει σε καμία δισκογραφική τους δουλειά.


Αν και έχουν περάσει πάνω από 3 δεκαετίες από την αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας του το συγκεκριμένο album έχει μπολιάσει πολλές γενιές με το στίγμα του Rock N Roll ενώ οι top μουσικοί της εποχής (Mick Taylor, Dr. John, Billy Preston, Nicky Hopkins), είχαν συμμετάσχει στις ηχογραφήσεις μαζί με τους Stones. Τα 10 ακυκλοφόρητα τραγούδια βρέθηκαν ενώ ο Keith και ο Mick δούλευαν απλώς για το re-issue του album. Τίτλοι τραγουδιών όπως “Plundered My Soul,” “Dancing in the Light", “Following the River” και “Pass The Wine” ανήκουν σε μερικά από αυτά έχοντας υποστεί την απαραίτητη επεξεργασία μένοντας, όμως, στο πνεύμα του πρωτοηχογραφημένου album το 1972. Επίσης στο Bonus cd περιέχονται διαφορετικές εκτελέσεις των “Soul Survivor” και “Loving Cup” ηχογραφημένες το 1972.
Παράλληλα θα παιχτεί στο BBC ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Stones in Exile” σε παραγωγή του βραβευμένου με Oscar John Battsek ,ενώ την σκηνοθεσία την έχει αναλάβει ο Stephen Kijak. Το ντοκιμαντέρ θα περιέχει υλικό αρχείου που επίσης δεν έχει δειχτεί ξανά έως τώρα από την περίοδο των ηχογραφήσεων καθώς και συνεντεύξεις των μελών της μπάντας όπως και συζητήσεις αναμεταξύ τους για το ποιος καλλιτέχνης τούς έχει επηρεάσει περισσότερο.

Το "Exile on Main Street" ηχογραφήθηκε σε διάφορα μέρη όπως: Olympic Studios του Λονδίνου, στο σπίτι του Keith Richards στο Nellcote της Γαλλίας ενώ οι τελικές ρυθμίσεις πήραν μέρος στο Los Angeles απ' όπου και εμπνεύστηκαν τον τίτλο του album. Οι ιστορίες και οι φήμες κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων δημιούργησε το απαραίτητο “buzz” πριν την επίσημη κυκλοφορία, γεγονός που επηρέασε και στιγμάτισε τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στα τέλη των `60s και αρχές των `70s.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ UNIVERSAL MUSIC

Τι λένε τα σημαντικότερα μουσικά media για την επανέκδοση του "Exile On Main St"


Rolling Stone US
Daily Mail UK

NME

Classic Rock Magazine

Mojo Magazine

Gibson Guitars

Variety

Στην τελική ευθεία και οι Iron Maiden

Toν δρόμο των Scorpions ακολουθούν και οι ΙRON MAIDEN.
Η παρέα του Steve Harris ανακοίνωσε ότι ο τίτλος του τελευταίου studio album τους θα είναι "The Final Frontier" και ότι η περιοδεία που θα ακολουθήσει θα είναι και η τελευταία και διαρκέσει αρκετά χρόνια. Support μπάντα για την τελευταία περιοδεία των Iron Maiden ανακοινώθηκε πως θα είναι οι Dream Theater.


IRON MAIDEN ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΝΕΟ STUDIO ALBUM  "'THE FINAL FRONTIER'»
AND NORTH AMERICAN TOUR Και της Βόρειας Αμερικής TOUR
Οι IRON MAIDEN στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η προσεχής νέο studio album τους θα ονομάζεται «το τελευταίο μέτωπο» 'THE FINAL FRONTIER', και αναμένεται να κυκλοφορήσει τέλη του καλοκαιριού του τρέχοντος έτους.

The announcement comes with news of a North American Tour with Very Special Guests Dream Theater to open in Dallas, Texas, on 9th June and finish in Washington DC on 20th July, making it Maiden's most extensive North American tour in many years. Η ανακοίνωση έρχεται με μια είδηση της Βορείου Αμερικής Tour με Very Special Guests Dream Theater να ανοίξουν στο Ντάλας του Τέξας, στις 9 Ιουνίου και φινίρισμα στην Ουάσιγκτον στις 20 Ιουλίου, καθιστώντας Maiden είναι πιο εκτεταμένη περιοδεία της Βορείου Αμερικής εδώ και πολλά χρόνια.

Following these shows in USA and Canada The Final Frontier World Tour will travel back to Europe for a few selected major festival and stadium shows with the band planning to continue to many other countries in 2011 (full currently confirmed dates below). Μετά από αυτές τις επιδείξεις σε ΗΠΑ και Καναδά το τελευταίο μέτωπο World Tour θα ταξιδέψει πίσω στην Ευρώπη για λίγες επιλεγμένες μεγάλης γιορτής και δείχνει γήπεδο με το συγκρότημα σκοπεύει να συνεχίσει σε πολλές άλλες χώρες το 2011 (επί του παρόντος πλήρη δασμό για τις παρακάτω ημερομηνίες).

The full Live Nation North America press release for the North American Tour is posted here . Η πλήρης Live Nation Βόρεια Αμερική δελτίο τύπου για τη βορειοαμερικανική Tour είναι

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ & ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SITE
ΤΩΝ IRON MAIDEN http://www.ironmaiden.com/

STAGE DOLLS: "Always"

Οι Νορβηγοί melodic rockers συμπληρώνουν 25 χρόνια δισκογραφικής ζωής και όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησαν με πίστη και αφοσίωση τον ήχο τους που θυμίζει έντονα Bryan Adams, Honeymoon Suite,Refugee, Jeff Parris και Def Leppard.


Αν και είχαν αρχίσει παρέα με τους άλλους σπουδαίους Νορβηγούς melodic hard rockers ΤΝΤ μιας και είχαν παίξει παρέα στα ξεκινήματα τους με τον Τony Harnell στους Subway Sect και τον κιθαρίστα Ronni Le Tekrο στη δεκαετία του ΄80 έκαναν μία σχετική επιτυχία.Δυστυχώς για αυτούς έμειναν για πάντα στη σκιά των ΤΝΤ ενώ η πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια είχε μεταπτώσεις. Με το νέο τους λοιπόν άλμπουμ “Always” οι STAGE DOLLS προσπαθούν να επανέλθουν δριμύτεροι και να δώσουν ένα αξιόλογο ροκ άλμπουμ γεμάτο μελωδίες και εκφραστικά φωνητικά . Οι hard rock εξάρσεις στο άλμπουμ είναι περιορισμένες και κυρίως θυμίζει εποχές B.Adams στα ΄90 λόγω και της χαρακτηριστικής φωνής του Torstein Flakne αλλά ευτυχώς οι μελωδικές γραμμές, οι έξυπνες ενορχηστρώσεις και οι συνθετικές εμπνεύσεις παραμένουν το δυνατό σημείο των STAGE DOLLS. Νομίζουμε ότι το Νορβηγικό τρίο δίκαια θεωρείται μεγάλο συγκρότημα στην Σκανδιναβία και με το “Always” καταφέρνουν να κερδίσουν ξανά την εκτίμηση των οπαδών του melodic rock ήχου.

ΕΓΡΑΨΕ: Φώτης Μελέτης

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Έρχονται νέες συλλογές | Στείλτε μας τα τραγούδια σας

Το http://www.rockap.gr/  μετά την επιτυχημένη προσπάθεια να συγκεντρώσει ελληνικά συγκροτήματα, ώστε να κυκλοφορήσει μέσω διαδικτύου τη συλλογή “Underground Όνειρα”, επιστρέφει για να την επαναλάβει.

Στόχος μας ήταν η δημιουργία μιας μουσικής συλλογής διαφορετικών μουσικών ειδών από το χώρο κυρίως της underground σκηνής. Η ανταπόκριση, από περίπου 150 μπάντες με ή χωρίς δισκογραφία, μας οδήγησε στην επιλογή 68 κομματιών -ελληνοφώνων & αγγλοφώνων- από το χώρο της rock, indie-rock, electro, metal, black metal, hardcore, punk.
Η συλλογή αυτή κυκλοφόρησε στα τέλη του 2008 και μπήκε στα σπίτια πολλών χρηστών, αφού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ( της σελίδας του Rockap και του λογαριασμού Rapidshare που φιλοξενούσε αρχικά την συλλογή ) πάνω από 8.000 downloads σημειώθηκαν απ’ τον δικό μας Server, όπως επίσης κι από άλλα torrent sites ( gamato.info , blue-whitegt.com) όπου ανεβάσαμε την συλλογή μας.
Την ίδια ενέργεια βάζουμε πάλι σε λειτουργία. Πιο οργανωμένη και οργανωτική από την προηγούμενη η προσπάθεια αυτή στοχεύει στο αφτί του κάθε ακροατή που θα έχει τη διάθεση να μάθει και να ακούσει.
Για το λόγο αυτό, ζητάμε απ’ όλους εσάς τους μουσικούς και τα συγκροτήματα, είτε με είτε χωρίς δισκογραφία, να μας στείλετε ένα (1) τραγούδι σας, mp3 και -αν γίνεται- στην καλύτερη ποιότητα κι ένα link του συγκροτήματός σας.
Ο Σκοπός μας αυτή τη φορά είναι να δημιουργήσουμε όχι μία, αλλά συνεχόμενες συλλογές που θα διακρίνονται από ομοιογένεια ως προς το είδος της μουσικής.
Ξεκινώντας από σήμερα και χωρίς συγκεκριμένο χρονικό περιορισμό, περιμένουμε τα email σας, στα οποία παρακαλούμε να αναφέρετε αν πρόκειται για demo ή για τραγούδι που περιέχει κάποια δισκογραφική σας δουλειά.
Τις αποστολές σας περιμένουμε στο info@rockap.gr ,

Σας περιμένουμε.

Σαν Σήμερα...5 Μαρτίου

5 Μαρτίου 1948 O reggae τραγουδιστής Eddy Grant γεννήθηκε στο Plaisance της Guyana. Σε πολύ μικρή ηλικία ηλικία, μετακόμισε με την οικογένεια του στην Μεγάλη Βρετανία. Το 1968 κυκλοφόρησε, με το συγκρότημα Equals, την πρώτη του Νο1 επιτυχία "Baby Come Back". Είναι γνωστός για τον αγώνα του κατά του καθεστώτος του Απαρτχάιντ και μια από τις επιτυχίες του, "Gimme Hope Jo'anna", μιλάει ουσιαστικά για την πόλη Johannesburg, στην Νότια Αφρική. Δημοφιλή τραγούδια του: "I Don't Wanna Dance", "Electric Avenue", κ.α. Συνεργάστηκε στην παραγωγή με καλλιτέχνες όπως οι: Sting, Mick Jagger και Elvis Costello.
5 Μαρτίου 1982 Ο ηθοποιός και τραγουδιστής John Belushi (1949-1982) πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο ξενοδοχείο Chateau Marmont του Los Angeles, σε ηλικία 33 ετών. Έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον πλανήτη μετά την συμμετοχή του στην μουσική κωμωδία "The Blues Brothers" το 1980.
5 Μαρτίου 1971 Οι Led Zeppelin, σε μια συναυλία τους στο Ulster Hall του Belfast στην Βόρεια Ιρλανδία, ερμηνεύουν για πρώτη φορά το τραγούδι "Stairway to Heaven". Είναι η πρώτη μέρα της περιοδείας τους "Back to the Clubs".
5 Μαρτίου 2002 Αρχίζει να προβάλλεται στο MTV, το reality "The Osbournes" με πρωταγωνιστές τον heavy metal τραγουδιστή Ozzy Osbourne και την οικογένεια του, στην καθημερινή ζωή τους. Η σειρά έμεινε στον αέρα του MTV για τρία ολόκληρα χρόνια.
5 Μαρτίου 2005 Στη θέση Νο1 του US Billboard 200 (albums) βρίσκεται ο Ray Charles και το τελευταίο άλμπουμ που ολοκλήρωσε πριν τον θάνατο του τον Ιούνιο του 2004, "Genius Loves Company". Στο Νο2, οι Green Day και το άλμπουμ τους "American Idiot".
5 Μαρτίου 2007 Κυκλοφορεί το πρώτο και ομώνυμο άλμπουμ του συγκροτήματος, Grinderman. Είναι ένα παράλληλη δισκογραφική δουλειά του Nick Cave και του συγκροτήματος του, Bad Seeds. Σύμφωνα με μαρτυρία του παραγωγού του άλμπουμ, Nick Launay, ηχογραφήθηκε μέσα σε τέσσερις ημέρες. Ο ήχος του πιο είναι σκληρός και πρωτόγονος σε σχέση με τα τελευταία άλμπουμ των Nick Cave and the Bad Seeds. Δημοφιλή τραγούδια: "Get It On", "No Pussy Blues", "Go Tell the Women", "Honey Bee (Let's Fly to Mars)".

ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ FAME STORY live

Από το Άλμπουμ


«Wall Photos» από Agamemnon Fame Story
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ αλλα και ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΟΝ ΧΙΟΥΜΟΡ
 απο Αγαμεμνων, Αθηνικη και Ρορη (EUPHORIA) αυτη την Παρασκευη 5 Μαρτιου στο ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ, Θησειο, Ακαμαντος 7, 22:00.
Ελληνικη & ξενη pop/rock οπως ΔΕΝ την εχεις ακουσει ΠOTE!!!
Θα γινει της ΤΡΟΙΑΣ!!! Τετελεσθαι._

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

VAVOURA BAND ΣΤΟ ΚΡΥΠΤΗ cafe-bar


Παρασκευή βράδυ 5/3 πρέπει να είμαστε όλοι εκεί!!!

Οι Vavoura band live στο ΚΡΥΠΤΗ cafe bar!!!
Και ξέρετε... τι έχει να γίνει!!!!
Be there!!!!!!
Έναρξη: Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010 στις 11:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Σωκράτους 3 & Κύπρου Μελίσσια-Αθήνα




<<<<<<>>>>>>

Live music party

Το σαββατο 6 μαρτιου ακομα μια βραδια με live ,μουσικη.!

μαζι μας Γερασιμος Καρυπιαδης(φωνη,ακουστικη κιθαρα)
και Βανα Κοτικα (φωνη,κρουστα)
Σας περιμενουμε...


<<<<<<>>>>>>>>

OI AKOUSTIKOI EPIVATES (VYRWNAS) STO CROSSROADS BAR & GRILL
APOLAUSTE POIOTIKI ENTEXNI K ROCK MOUSIKI KATHE PEMPTI ME TOUS "AKOUSTIKOUS EPIVATES" STON MONADIKO XWRO TOU CROSSROADS BAR & GRILL, GIA PLIROFORIES K PROKRATISEIS 99093400, 96402201 KAI 99570850
Έναρξη: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010 στις 10:30 μ.μ.

Τοποθεσία: Arch Makariou C 111 Limassol


<<<<<<>>>>>>>

Until 80's Unplugged Live
Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010 στις 11:00 μ.μ.

Τοποθεσία: Barodos
Οδός: Vironos 3 (Navarinou, dipla sto Papagalo kai sto Fun-Key)
Πόλη: Thessaloníki, Greece

Έναρξη: Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010 στις 10:30 μ.μ.  
Τοποθεσία: Mythos Bar
Οδός: Syggrou 11
Πόλη: Thessaloníki, Greece

<<<<<<>>>>>>

mălloŋ quartet live @ parafono



Πρωτότυπες συνθέσεις σύγχρονης τζαζ, με crossover διαθέσεις.
Έναρξη: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 στις 10:05 μ.μ.
Τοποθεσία: Ασκληπιού 130α και Σ.Κυρήνης 1

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...4 Μαρτίου

4 Μαρτίου 1950 Ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των ZZ Top, Billy Gibbons, γεννήθηκε στο Houston των ΗΠΑ. Λανθασμένα πολλές φορές σαν ημέρα γέννησης του αναφέρεται η 16η Δεκεμβρίου. Με την πρώτη του μπάντα, The Moving Sidewalks, άνοιγε τις συναυλίες των The Jimi Hendrix Experience στην πρώτη τους περιοδεία στην Αμερική. Το 1969 δημιούργησε τους ZZ Top με τον Dusty Hill στα φωνητικά και το μπάσο και τον Frank Beard στα ντραμς. Το 2004, το όνομα του γράφτηκε με αυτό των ZZ Top στο Rock and Roll Hall of Fame. Μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος: "Blue Jean Blues", "Tush", "La Grange", "Gimme All Your Lovin'", "Sharp Dressed Man", κ.α.

4 Μαρτίου 1963 Ο πρώην μπασίστας των Metallica, Jason Newsted, γεννήθηκε στο Battle Creek του Michigan. Πήρε τη θέση του στο συγκρότημα, τον Σεπτέμβριο του 1986, μετά τον θάνατο του μπασίστα Cliff Burton. Τον Ιανουάριο του 2001 έφυγε από τους Metallica και ένα χρόνο αργότερα, ενσωματώθηκε στο Καναδικό thrash metal συγκρότημα Voivod. Αντικατέστησε τον Robert Trujillo στην μπάντα του Ozzy Osbourne, το 2003, αλλά η συνεργασία δεν κράτησε πάνω από ένα χρόνο. Το 2006 τραυμάτισε τα χέρι του και μετά από ένα χρόνο αποχή επανήλθε στην ενεργό δράση.

4 Μαρτίου 1986 Μετά από μια συναυλία του συγκροτήματος The Band στην Florida, αυτοκτονεί ο πιανίστας του σχήματος Richard Manuel. Κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης συζήτησης στο σαλόνι του ξενοδοχείου Quality Inn, με τα υπόλοιπα μέλη των The Band, ο Manuel ζήτησε να ανέβει στο δωμάτιο του όπου είχε ξεχάσει κάτι. Κρεμάστηκε αφού πρώτα ήπιε ένα μπουκάλι Grand Marnier. Το πτώμα ανακάλυψε, το επόμενο πρωί, η γυναίκα του.

4 Μαρτίου 1967 Στην No1 θέση του US Billboard Hot 100 (singles) είναι οι The Rolling Stones με το τραγούδι "Ruby Tuesday". Το τραγούδι βρίσκεται στην β’ πλευρά του single "Let's Spend the Night Together", το οποίο οι περισσότεροι σταθμοί δεν αναμεταδίδουν διότι θεωρούν πως έχει σεξουαλικά υπονοούμενα. Στη θέση Νο2 ακολουθούν οι The Supremes με το τραγούδι "Love Is Here And Now You're Gone".

4 Μαρτίου 2003Κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ του Αμερικανικού συγκροτήματος Evanescence, με τίτλο "Fallen". Είναι το πιο πετυχημένο άλμπουμ τους μέχρι σήμερα με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια αντίτυπα. Το 2004, στα 46α Grammy Awards, κέρδισε 2 βραβεία: "Best New Artist" και "Best Hard Rock Performance". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Bring Me to Life", "My Immortal", "Going Under".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

nekropolis the new europeans










Nekropolis- the new europeans -likvider likv 4032.

Οι νεκροπολις επιστρεφουν με καινουργιο αλμπουμ 27 χρονια μετα το πρωτο τους! Και δειχνουν να είναι ετοιμοι να ταραξουν ξανα  τα νερα.
Κομματια τους ηδη παιζονται σε νορβηγικα,σερβικα και ελληνικα ραδιοφωνα.

Οι νεκροπολις ακομα ακουγονται ηλεκτρονικοι και post modern,και πολιτικα θεματα όπως η εισβολη στην Κυπρο από το πρωτο τους αλμπουμ συνεχιζονται με τους new europeans. Μια διαχρονικη συνεργασια  με αποψεις που συχνα θεωρουνται  επαναστατικες  και τους  κανουν  μοναδικους.
Κι αυτή τη φορα ξαναχτυπουν αμεσα,κοφτερα και χωρις φοβο.

Το καινουργιο τους αλμπουμ the new europeans επισημαινει πως είναι να ζεις στην Ευρωπη του 2010 αναμεσα στο μεταμοντερνο και φιλελευθερο κατοικο της από τη μια μερια και τη πιεση που αυτος δεχεται από ολοκληρωτικα θρησκευτικα δογματα  από την άλλη.
Τραγουδια που διαπραγματευονται τετοια θεματα  είναι τα
Culture of one -how the west was lost- do you feel discomfort in civilization Tραγουδουν και για αλλα θεματα όπως η κλειτεριδοκτομη /mutilated leila,
τον αδικο χαμο του αλεξη γρηγοροπουλου/fifteen flowers και για τις 150 χριστιανικες ορθοδοξες εκκλησιες που καταστραφηκαν ολοσχερως στο Κοσοβο και για τις οποιες δεν υπηργε καμμια αντιδραση στη Δυση/burn the kosovo churhes.

Τα τραγουδια τους όπως ηταν αναμενομενο δημιουργησαν αντιδρασεις και οι πρωτες συναυλιες τους στη Νορβηγια ακυρωθηκαν λογω απειλων πραγμα που αναγκαζει τους Nεκροπολις να ετοιμαζονται για νεα σειρα από συναυλιες τον Μαιο με αλλο ονομα!

Νεκροπολις.
Αρχικα ένα ντουεττο αποτελουμενο από τον Zlat κιθαρες συνθεσαιζερ φωνη και τον Math φωνη συνθεσαιζερ.
Πηραν το ονομα τους από ένα στιχο των clash από το τραγουδι ghetto defendant .
Σημερα συμμετεχει κι ο θρυλικος τραγουδιστης των betong hysteria, Moron .

Τον Μαρτιο η hommage records θα κυκλοφορησει το πρωτο αλμπουμ των νεκροπολις εμπλουτισμενο με ακυκλοφορητο υλικο.
Περισσοτερες πληροφοριες στο www.myspace.com/nekropolist.


Διανομη VME  τηλ. 00 47 23 22 66 66 











Φτιάξε ένα τραγούδι σε 48 ώρες

Εχει τίτλο «The 48 Hour Music Project». Ξεκινά στις 26 Μαρτίου και κορυφώνεται στις 11 Απριλίου. Είναι μια διοργάνωση δίδυμη του «48 Hour Film Festival». Απευθύνεται σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες τραγουδιστές, μουσικούς, συνθέτες, στιχουργούς ή μπάντες. Ψάχνει ταλέντα και δίνει ευκαιρίες, με ένα σκεπτικό-αντίδοτο στα τηλεοπτικά reality. Και έχει μια επιτροπή διοργανωτών και κριτών που είναι σίγουρο πως δεν θα ασχοληθούν με... τα ρούχα και το styling των διαγωνιζομένων.

Δεν είναι τυχαίο ότι καλλιτεχνικός σύμβουλος της διοργάνωσης είναι ο συνθέτης και μουσικός παραγωγός Νίκος Πατρελάκης, ότι τον συντονισμό της κριτικής επιτροπής έχει αναλάβει η Δήμητρα Γαλάνη κι ότι μέλη της επιτροπής είναι το συγκρότημα Mikro, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Μάκης Μηλάτος, ο μουσικός παραγωγός και συνθέτης Μάκης Μουράτογλου και ο γενικός διευθυντής του Best radio, Γιώργος Καρκάνης. Την εκτελεστική παραγωγή έχει ο Φραντσέσκο Βιτάλι και την παραγωγή ο Χρίστος Σιαμέτης.

Αυτή είναι η ομάδα που, παρακινημένη από την επιτυχία του αντίστοιχου κινηματογραφικού φεστιβάλ το οποίο γίνεται σε 81 πόλεις του κόσμου, παίρνει την πρωτοβουλία να εφαρμόσει ανάλογους κανόνες σ' έναν πιλοτικό, διαδραστικό μουσικό διαγωνισμό που απευθύνεται σε όποιον ενδιαφέρεται, ανεξαρτήτως ηλικίας. Συμπληρώνοντας μια αίτηση συμμετοχής (λεπτομέρειες στο www.48hourproject.gr/music) οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν στις 26 Μαρτίου να παραλάβουν ύστερα από κλήρωση ένα είδος τραγουδιού (Pop, Rock, Hip Hop ή RnB, Ethnic/world ή Electronica Dance με δυνατότητα αν δεν θέλουν ό,τι τους τύχει από αυτά να τραβήξουν μια κάρτα μπαλαντέρ άλλου μουσικού είδους). Με κλήρωση επίσης θα τους δοθεί μια ατάκα, λέξη ή πρόταση που θα πρέπει υποχρεωτικά να εντάξουν στο κομμάτι τους. Από εκείνη τη στιγμή θα έχουν 48 ώρες ώστε μόνοι ή με τους συνεργάτες τους να ετοιμάσουν ένα ολοκληρωμένο τραγούδι στα ελληνικά ή στα αγγλικά. Στις 28 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν τη σύνθεσή τους προς αξιολόγηση. Στις 7 Απριλίου όλες οι συμμετοχές θα παρουσιαστούν σε ένα live video concert. Και στις 11 Απριλίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Για τις καλύτερες μουσικές συμμετοχές θα γυριστούν video clips που θα προβληθούν από το MAD TV. Οσο για τον νικητή, τον περιμένουν 5.000 ευρώ αλλά κι η ευκαιρία συνεργασίας με γνωστή δισκογραφική εταιρεία. Επιπλέον το τραγούδι του θα ταξιδέψει στις 81 πόλεις (Παρίσι, Νέα Υόρκη, Λος Αντζελες, Βερολίνο κ.α.) του δικτύου «48 Hour Project».

Διοργανωτές και μέλη της επιτροπής στην πρώτη παρουσίαση του project χθες έδωσαν έμφαση στον χαρακτήρα διαδραστικού παιχνιδιού που έχει η διοργάνωση. Αλλωστε «η μουσική», επισήμανε η Δήμητρα Γαλάνη, «είναι ένα παιχνίδι. Γι' αυτό σε όλες τις γλώσσες λέμε "παίζω μουσική"». Αντιστοίχως και ο χρονικός περιορισμός του 48ωρου είναι «μια εξαιρετική άσκηση για έναν επαγγελματία κι ένα παιχνίδι για έναν νεότερο». Κατά τα άλλα τη συμμετοχή της σε μια τέτοια διοργάνωση τη θεωρεί σχεδόν αυτονόητη, αφού «μου επιτρέπει να έρχομαι σε επαφή και να ανακαλύπτω τους νέους, συνεπώς να μπαίνω βαθύτερα μέσα στην τέχνη μου».

Βασικό κίνητρο για όλους τους ήταν η ανάδειξη αυτής της νέας ελληνικής μουσικής σκηνής που δημιουργεί χωρίς να της δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσει τη δουλειά της οπουδήποτε -εκτός Ιντερνετ. Γι' αυτό ο Νίκος από τους Mikro ευχήθηκε ο διαγωνισμός να λειτουργήσει ως «ανατροπή». Γι' αυτό ο Μάκης Μηλάτος ξεκαθάρισε ότι περιμένει το «αναπάντεχο». Και γι' αυτό η Γαλάνη τόνισε ότι το να καταφέρει κανείς να αναδείξει την πηγαία δημιουργία είναι «πολιτική τοποθέτηση και κοινωνική επιλογή».

Ο στόχος των διοργανωτών διαχωρίζει πλήρως τη θέση τους από διαγωνισμούς όπως π.χ. του Φεστιβάλ Μουσικής Θεσσαλονίκης. Γιατί εκεί η «διαδικασία ήταν», κατά τον Μηλάτο, «συντηρητική, δυσκίνητη, ανελεύθερη και με τη νοοτροπία της ΕΡΑ2, του Κατσαρού και του Πλέσσα». Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η επιτροπή δεν θα ευχόταν τα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα να 'χαν φτάσει σ' ένα τέτοιο σημείο ανοιχτομυαλιάς που να αγκαλιάσουν μια τόσο ζωντανή διοργάνωση ώστε και οι νέοι δημιουργοί να πάψουν να αντιμετωπίζουν με -δικαιολογημένη-επιφύλαξη όποια εκδήλωση φέρει τη διοργανωτική σφραγίδα της ΕΡΤ.

ΕΓΡΑΨΕ: ΝΑΤΑΛΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

Chroma Live

Αυτό το Σάββατο στο NoBar θα γίνει της....κακομοίρας.....

NoBar live Stage,
Θάλητος 31, περιοχή Ποσειδωνίου
Πόλη: Thessaloníki, Greece

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

6Η ROCK ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΣΙΚΥΩΝΙΑ 2010»
6Η ROCK ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
30-31 ΙΟΥΛΙΟΥ + 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

Για 6η χρονιά συνεχίζεται ο θεσμός της Rock Συνάντησης, στα πλαίσια των «Σικυωνίων». Ο μοναδικός θεσμός στην Ελλάδα που στηρίζει τα κορινθιακά συγκροτήματα, βοηθώντας τα να προβάλλουν τη δουλειά τους. Πολλά από αυτά μετά τη συμμετοχή τους στη RΣΚ, κατάφεραν να ηχογραφήσουν CD ή να συμμετέχουν σε μεγαλύτερα φεστιβάλ, όπως το Schoolwave.
Από τη σκηνή της RΣΚ έχουν περάσει 25 συγκροτήματα από την Κορινθία και 15 headliners (Locomondo, Raining Pleasure, Blues Wire, Blues Cargo, Deus Ex Machina, Panx Romana, Nightstalker, Imam Baildi, Les Skartoi κ.ά.)
Όσα κορινθιακά (και όχι μόνο) ΜΜΕ ενδιαφέρονται για χορηγοί επικοινωνίας, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας. Το ίδιο ισχύει και για όποιο φορέα, επίσημο ή μη, ενδιαφέρεται να συμμετάσχει με περίπτερο στον περιβάλλοντα χώρο του φεστιβάλ, ο οποίος θα περιλαμβάνει και εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, βιβλίου κλπ.
Θα χαρούμε για οποιαδήποτε συνεργασία.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης: Κώστας (Avesalom) Καραμπέτσος – Σίσσυ (CS) Μελή
Στοιχεία επικοινωνίας: e-mail: avesalom_fz@yahoo.gr  τηλ.: 27420-24397 (3 μ.μ. – 6 μ.μ.)
Περισσότερα για τη RΣΚ:
http://www.rocksinantisikiatou.gr/
www.myspace.com/rocksinantisikiatou

Σημείωση: Κυκλοφορεί από χέρι σε χέρι και η μοναδική συλλογή «LIVE AT ROCK SINANTISI KIATOU», μόνο με κορινθιακά συγκροτήματα.

Σαν Σήμερα...3 Μαρτίου

3 Μαρτίου 1967 Κάνει το ντεμπούτο της στο Λονδίνο, η νέα μπάντα του Jeff Beck με μπασίστα τον Ronnie Wood, ντράμερ τον Aynsley Dunbar και τραγουδιστή τον Rod Stewart. Το όνομα αυτών: The Jeff Beck Group. Τη ίδια εποχή, οι Pink Floyd ήθελαν για αντικαταστάτη του Syd Barrett τον Jeff Beck αλλά όπως έγραψε και στη βιογραφία του ο ντράμερ των Pink Floyd, Nick Mason, "Κανείς δεν είχε το θάρρος να του το ζητήσει..."

3 Μαρτίου 1967 Ο διοργανωτής της συναυλίας των Animals στην Ottawa των ΗΠΑ, αρνείται να πληρώσει προκαταβολικά το συγκρότημα με αποτέλεσμα να μην δώσουν τελικά την συναυλία. Οι θαυμαστές του συγκροτήματος, που είχαν προσέλθει στο χώρο της συναυλίας, εξαγριωμένοι κάνουν ζημιές πολλών χιλιάδων δολαρίων.

3 Μαρτίου 1986 Κυκλοφορεί το τρίτο άλμπουμ των Metallica, "Master of Puppets". Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα heavy metal άλμπουμ όλων των εποχών. Μόνο στην Αμερική, έχει πουλήσει πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα. Κατά την περιοδεία του συγκροτήματος για την προώθηση του άλμπουμ, σκοτώθηκε ο μπασίστας τους - Cliff Burton. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, 500 Greatest Albums of All Time, βρίσκεται στη θέση 167. Δημοφιλή τραγούδια: "Battery", "Master of Puppets" και "Welcome Home (Sanitarium)".

3 Μαρτίου 1994 Ένα μήνα περίπου πριν τον θάνατο του, ο Kurt Cobain πέφτει σε κώμα στην Ιταλία, ύστερα από συνδυασμό Valium και σαμπάνιας. Λίγες ημέρες μετά επιστρέφει σπίτι του...

3 Μαρτίου 1995 Ο ντράμερ των R.E.M., Bill Berry, υποβάλλεται σε πετυχημένη εγχείρηση για ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Είχε καταρρεύσει πριν δύο ημέρες στην σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος στην Ελβετία.

3 Μαρτίου 1997 Κυκλοφορεί το ένατο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος U2, "Pop". Και σε αυτό το άλμπουμ, το συγκρότημα συνεχίζει τους πειραματισμούς με διαφορετικά, από ότι στο παρελθόν, μουσικά στυλ όπως alternative rock, techno, dance και electronica. Για την παραγωγή του άλμπουμ, συνεργάστηκαν με τους Nellee Hooper, Flood, Howie B και Steve Osborne. Στην Αμερική έγινε πλατινένιο σε διάστημα 2 μηνών ενώ έγινε Νο1 σε 32 χώρες. Δημοφιλή τραγούδια: "Discothèque", "If God Will Send His Angels", "Staring at the Sun", κ.α.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ LIVE


Ο ΑΛΛΩΤΕ ΘΕΙΟΣ ΝΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΞΕΡΕΙ!
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
ΕΡΜΟΥ 118
ΣΤΟ STONE BAR
ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ!!!

New Photos Radio Music Rock

Photobucket

Radio Music Rock

Radio Music Rock

Radio Music Rock

Photobucket

Photobucket
Photobucket

Ε.Σ.ΕΛ.ΟΝ Live στο ΣΥΡΜΟ

Παρά τα νέα μέτρα το κλασσικό Rock επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας.
Οι ΕΣΕΛΟΝ έρχονται στο ΣΥΡΜΟ-Οδησέως @ Κολωνού 14-πλησίον Μετρο Μεταξουργείου -
το Σάββατο 6 Μάρτη,
με rock blues country + παρουσίαση του CD τους
που μόλις κυκλοφόρησε, με το γενικό τίτλο "Ωσεί Παρών"....
Ωρα έναρξης 22:00
Τιμή Εισιτηρίου 3 Ευρώ.
Τηλ. Κρατήσεων:210-5203661

BEGGAR'S BLUES DIARY & CYANIDE LIVE @REVENGE OF ROCK

Έναρξη: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 στις 11:00 π.μ.
Τοποθεσία: REVENGE OF ROCK
Οδός: LEOFOROS ALEXANDRAS 34
Πόλη: Athens, Greece
Beggar's Blues Diary and Cyanide Live @ Revenge of Rock

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ www.rockway.gr


3- 3-2010
Soul-Jazz-Funk Septet (ΜΥΓΑ Αισώπου & Μίκωνος 15 Ψυρρή), - €
3- 3-2010
Black Circus (LAZY Λ. Πεντέλης 1 Αθήνα), 10 €
4- 3-2010

Acid Drop, Screaminal, Unmasking The Betrayer, River Unfed (AN CLUB Σολωμού 13-15 Αθήνα), 8 €
5- 3-2010

Savage Grace, Wild Knight, Praying Mantis, Marauder, Atlantean Kodex, Arryan Path, Convixion (AN CLUB Σολωμού 13-15 Αθήνα), 29 €
5- 3-2010

Transistor, Plus Dots, Jolly Roger (ΜΥΛΟΣ Ανδρέου Γεωργίου 56 Θεσσαλονίκη), 12 €
5- 3-2010


Xaxakes (FUZZ CLUB Πατριάρχου Ιωακείμ1 & Πειραιώς & Χαμοστέρνας Αθήνα), - €
5- 3-2010

Siena Root, 700 Machines (RODEO Χεύδεν 34 Πλ. Βικτωρίας), 22 €
5- 3-2010
Up The Hammers 2010 (Day 1): Savage Grace, Wild Knight, Praying Mantis, Marauder, Atlantean Kodex, Arryan Path, Convixion (AN CLUB Σολωμού 13-15 Αθήνα), 29 €
6- 3-2010
Doomsword, Slauter Xstroyes, Enforcer, Mortician, Dexter Ward, In Solitude, Dantesco (AN CLUB Σολωμού 13-15 Αθήνα), 29 €
6- 3-2010

Transistor, Plus Dots, Jolly Roger (Καβάλα), - €
6- 3-2010
Up The Hammers 2010 (Day 2): Doomsword, Slauter Xstroyes, Enforcer, Mortician, Dexter Ward, In Solitude, Dantesco (AN CLUB Σολωμού 13-15 Αθήνα), 29 €
6- 3-2010

Siena Root, Headquake (RODEO Χεύδεν 34 Πλ. Βικτωρίας), 22 €
9- 3-2010

Behemoth, Mass Infection, Terrordrome (8BALL Πίνδου 1 Θεσσαλονίκη (Λαδάδικα)) 15-20 €
10-3-2010

Behemoth, Inveracity, Blusted Caveat (AN CLUB Σολωμού 13-15 Αθήνα), 25 €
10-3-2010
Soul-Jazz-Funk Septet (ΜΥΓΑ Αισώπου & Μίκωνος 15 Ψυρρή), - €
12-3-2010
Fear Factory (GAGARIN 205 Λιοσίων 205 Αθήνα), - €
12-3-2010
Sad Lovers And Giants (RODEO Χεύδεν 34 Πλ. Βικτωρίας), 23 €
13- 3-2010

Sad Lovers And Giants (RODEO Χεύδεν 34 Πλ. Βικτωρίας), 23 €
14- 3-2010
Battle Of The Bands: Born In The Eart's Maze, The Brightly Shining Sea, Parts Of Unknown, Mental Disorder, 100 Bullets, Born Dead, Normah (AN CLUB Σολωμού 13-15 Αθήνα), 10 €
17- 3-2010
Second Skin (Σάννη Μπαλτζή & Ιωάννα Μεταξά) (ΚΥΤΤΑΡΟ Ηπείρου 48 & Αχαρνών Αθήνα), - €
20- 3-2010

Peter Hook (RODEO Χεύδεν 34 Πλ. Βικτωρίας), 15 €
21- 3-2010

Jacob's Ladder, Begging Shaman, Circassian, Fields Of Locust (AN CLUB Σολωμού 13-15 Αθήνα), 8 €
25- 3-2010
63High, Sugah Galore, Plan-B (ΚΥΤΤΑΡΟ Ηπείρου 48 & Αχαρνών Αθήνα), 8, 10 €

26- 3-2010
Fates Warning, Agnosia (BLOCK 33 26ης Οκτωβρίου 33, Θεσσαλονίκη (Σφαγεία)), 25, 30 €
26- 3-2010
Nicky Skopelitis, Okay Temiz, Floros Floridis (RODEO Χεύδεν 34 Πλ. Βικτωρίας), 25 €
27- 3-2010
Firehouse, Bonfire, Hardcore Superstar (BLOCK 33 26ης Οκτωβρίου 33, Θεσσαλονίκη (Σφαγεία)), 38 €
27- 3-2010
Nicky Skopelitis, Okay Temiz, Floros Floridis (RODEO Χεύδεν 34 Πλ. Βικτωρίας), 25 €
27- 3-2010
Fates Warning (FUZZ CLUB Πατριάρχου Ιωακείμ1 & Πειραιώς & Χαμοστέρνας Αθήνα), 30 €
28- 3-2010
Firehouse, Bonfire, Hardcore Superstar (GAGARIN 205 Λιοσίων 205 Αθήνα), 38 €

http://www.rockway.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=728:2010-02-07-08-25-01&catid=25:2008-12-02-13-02-31&Itemid=33

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

H ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΟΝΗΤΗ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙ ΓΕΛΙΟ!!!! ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK.. -> http://www.facebook.com/?ref=home#!/notes/zenia-stolaki/h-pragmatike-istoria-tou-donete/380528814166

Το έτος 1880, κουρασμένος από το χέρι του, αφου έπρεπε να αυνανίζει χειροκίνητα τις γυναίκες ασθενείς, ο Δρ Joseph Mortimer Granville θα κατοχυρωσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον πρώτο ηλεκτρομηχανολογικό δονητή με φαλλικό σχήμα. Κατά τη διάρκεια του δέκατου ένατου αιώνα, το μασάζ της κλειτορίδας θεωρούταν η μόνη κατάλληλη αγωγή κατά της υστερίας, έτσι ώστε εκατοντάδες γυναίκες πήγαιναν κάθε μέρα στο γιατρό τους για μασάζ στην περιοχή της κλειτορίδας και να οδηγηθούν σε ένα «υστερικό παροξυσμό», γνωστό σήμερα ως οργασμό. Η Υστερία, που διαγνώστηκε ως ασθένεια,(οι Έλληνες την είχαν περιγράψει σαν "μήτρα φλογερή,") γίνεται ένα είδος πανούκλας μεταξύ των γυναικών της εποχής. Κάθε παράξενη συμπεριφορά που περιελάμβανε - άγχος, ευερεθιστότητα, σεξουαλικές φαντασιώσεις - θεωρούταν ως ένα σύμπτωμα και η ασθενής αποστέλλοταν αμέσως για να παρει ένα χαλαρωτικό μασάζ. Στο τέλος του δέκατου ένατου αιώνα, ο αριθμός των γυναικών που επισκέπτεται τα ιατρεία είναι τέτοιος ώστε οι γιατροί, αρχίζουν να κουράζονται με το χέρι και ψάχνουν να εφεύρουν κάτι αποδοτικό, για να συνεχίσουν την δουλειά τους. Η ποικιλία των δονητών, μετα την ανακαλυψη του γιατρού Granville, είναι πολύ μεγάλη. Μοντέλα κάνουν την εμφάνιση τους που κινούνται με ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ άλλα λειτουργούν με μπαταρίες ή αέριο, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με πετάλια. Οι συσκευές έχουν ταχύτητες που κυμαίνονται 1000 με 7000 παλμούς ανά λεπτό και σύντομα οι τιμές θα γίνουν προσιτές για οικιακή χρήση. Μοντέλα όπως η "Universal Barker," και η "Gyro-Lator" θα αρχίσουν να διατίθενται στο εμπόριο μέσω των εθνικών εφημερίδων. "Η Δόνησις είναι η ζωή" - λένε κάποιες διαφημίσεις.

Σε πολλους γυναικίους καταλόγους ο δονητής διαφημίζεται ως ένα εργαλείο κατά της πίεσης και του άγχους των γυναικών, καθώς και ως το μυστικό της νεότητας. Η χρήση του δονητή φτάνει σε τέτοια ακραία σημεία που ορισμένα μοντέλα περιλαμβάνουν ένα ρυθμιζόμενο ανταλλακτικό οταν χαλάσει απο την χρήση ο βασικός. Παρά τα όσα μπορεί να μας φαίνονται εμάς σήμερα, σε εκείνα τα χρόνια η εφαρμογή του δονητή στην κλειτορίδα ήταν αποκλειστικά μια ιατρική πρακτική.

OI KARMA STO GLAM BAR! 13/3

Oi KARMA σε μια rock βραδιά μαζί με τους Διονύση Κωτσάκη, Βασίλη Αξιώτη και τον Λεωνίδα Σώζο!!!
Ένας Θεός με νευρική ανορεξία, ποια θάλασσα σε κρύβει, οι νύχτες που εκδικούνται....όπως και αγαπημένες ροκ διασκευές!
keep on rockin!!!
Με την υποστήριξη της ATHENS VOICE του WWW.LOCORADIO.GR του WWW.ROCKANDROLL.GR των GROOVE HOUSE STUDIOS και της εταιρίας BLUE LED!
Οδός: DEKELEON 40 - GAZI (metro keramikos)
Πόλη: Athens, Greece

ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ @ Gagarin 205

ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ @ GAGARIN 205

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

GUESTS ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ
ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ
ΛΟΛΕΚ

Ο Στάθης Δρογώσης μετά την κυκλοφορία του τρίτου προσωπικού του δίσκου με τίτλο “Η αγάπη στο τέλος”, έναν κύκλο επιτυχημένων μουσικών παραστάσεων στο club του Σταυρού του Νότου, δίνει την πρώτη του μεγάλη συναυλία στην Αθήνα στο Gagarin την Πέμπτη 18 Μαρτίου.
Μετά από συνεργασίες ετών με καλλιτέχνες που θαυμάζει, ο εκπρόσωπος της νέας γενιάς τραγουδοποιών Στάθης Δρογώσης ανεβαίνει στη σκηνή του Gagarin. Το πρόγραμμα θα βασίζεται σε επιλογές από όλη τη δισκογραφική πορεία του Στάθη Δρογώση, καθώς και αγαπημένες τραγούδια του χθες και του σήμερα. Σε αυτή την συναυλία - γιορτή καλεσμένοι του Στάθη Δρογώση είναι αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες με τους οποίους όλα αυτά τα χρόνια μοιράστηκε μουσικές και τραγούδια. Θα βρεθούν στη σκηνή του Gagarin ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Μανώλης Φάμελλος και η Νατάσα Μποφίλιου, το συγκρότημα Δραμαμίνη και ο Λόλεκ.

Ώρα έναρξης : 21:30

Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων
PUBLIC (Πλ. Συντάγματος)
FNAC (Mall Athens & Μοναστηράκι)
ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24)
www.i-ticket.gr (801 11 60000)


Οργάνωση παραγωγής:
Ερωδιός Επε
Τηλ. 210 3210731
Fax 210 3210890
erodios@erodios.gr

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Την είδαμε στο πλάι μεγάλων καλλιτεχνών όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο Γιώργος Καζαντζής . Φέτος την συναντήσαμε να μοιράζεται τη σκήνη με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Μας κέρδισε αβίαστα άλλοτε μέσα από τη ζεστή και μεστή μπάσα φωνή της και άλλοτε μέσα από τα «πριμαριστά» ξεσπάσματά της.Τα συναίσθηματα που νιώθεις όταν την κοιτάς πάνω στη σκηνή αντιφατικά, την ίδια στιγμή που απομονώνεται και φευγει μακρυά, με ένα παράξενο τρόπο σε παίρνει μαζί της, σε κάνει να μη θές να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της. Και όλα αυτά για την νέα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό από την Θεσσαλονίκη Κατερίνα Μακαβού.
Το ξεκίνημα γνωστό, περιπλάνησεις μεσα από νεανικά ροκ συγκροτήματα στις μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης . Στη πορεία ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο jazz τμήμα του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, για να φτάσει στο σήμερα και να μας χαρίσει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο «Μικρά Μυστικά» στον οποίο υπογράφει τους στίχους και την μουσική στα εννιά από τα έντεκα τραγούδια ντυμένα από τις ενορχηστρώσεις των Θανάση Dzigovic, Σωτήρη Νούκα και Ορέστη Μπενέκα.
Είναι πραγματικά ενδιαφέρον τέτοιες δημιουργίες όμως να μπορείς να τις απολαμβάνεις σε πραγματικό χρόνο, μέσα από ένα live. Και αυτό η Κατερίνα μαζί με την παρέα της το καταφέρνουν πολύ καλά. Ο ήχος πότε πειραματικός με έντονα electro, πότε ακουστικός μεσα από το γνωστό σε όλους μας πάντρεμα κιθάρας- φωνής και άλλοτε ροκ τις στιγμές του θυμού...Με θάρρος και επιμονή η Κατερίνα ξεφεύγει από τις κλασικές συνταγές επιχειρώντας εκτός από τις προσωπικές της δημιουργίες να μας κάνει ένα ωραίο πέρασμα στις μουσικές που αγάπησε, κάνοντας την Αρλέτα να συναντιέται με τον Johny Cash, τον Παύλο Παυλίδη με τους Tuxedomoon και τους Radiohead και τον ΠαύλοΣιδηρόπουλο με την P.J Harvey!

Την Τρίτη 23 Μαρτίου στη σκηνή του Ghost House

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ & Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ

Ο ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ με τα ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
και το ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΡΑ
σε 8 παραστάσεις στο «ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE» (Ηπείρου 48 & Αχαρνών)
από 5/3/10, στις 10 μ.μ.
και για όλες τις Παρασκευές και τα Σάββατα του Μαρτίου

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την μουσική συνάντηση και την επιτυχημένη περιοδεία τους σε όλη την Ελλάδα, ο Θάνος Μικρούτσικος και τα Υπόγεια Ρεύματα, ολοκληρώνουν την παρουσίαση της παράστασης «Τους έχω βαρεθεί!...» με 8 τελευταίες εμφανίσεις στη μουσική σκηνή «Κύτταρο Live».

Πρόκειται για ιδιαίτερες οπτικοακουστικές παραστάσεις, όπου το γνωστό συγκρότημα «Υπόγεια Ρεύματα» διασκευάζει και ερμηνεύει με το δικό του τρόπο, σε σύγχρονους μουσικούς δρόμους, 25 τραγούδια με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο, από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στους στίχους μεγάλων ποιητών (Β. Μαγιακόφσκι, Ν. Χιχμέτ, Μπ. Μπρεχτ, Γ. Ρίτσος, Α. Αλκαίος, Μ. Ελευθερίου, Μ. Αναγνωστάκης, Φρ. Βιγιόν, Κ. Τριπολίτης, Ν. Καββαδίας, Β. Μπίρμαν κ.ά.).

Ο Θάνος Μικρούτσικος θα είναι εκεί και παίζοντας πιάνο, ολοκληρώνει και δυναμώνει τη φωνή του σχήματος.

Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα–τραγούδι), Κώστα Παρίση (κιθάρα–τραγούδι), Απόστολο Καλτσά (ηλεκτρικό μπάσο), Τάσο Πέππα (τύμπανα).

Σε αυτές τις παραστάσεις, συνταξιδιώτης τους θα είναι ο σπουδαίος τραγουδιστής Γιάννης Κούτρας, που θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από το μουσικό έργο «Σταυρός του Νότου», του Θάνου Μικρούτσικου, ενός έργου που έχει σημαδέψει τρεις ολόκληρες γενιές, σε ποίηση Νίκου Καββαδία, του οποίου φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Ο Άρης Σπυράτος σκηνοθετεί, επιμελείται και προβάλει βίντεο και φωτογραφικό υλικό με το χαρακτήρα της τέχνης του δρόμου (street art) και σε συνδυασμό με τη φωτιστική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο Μανώλης Μπράτσης, υπογραμμίζει και αναδεικνύει τα μουσικά κομμάτια. Στην επιμέλεια ήχου είναι ο Γιώργος Κορρές.

Έναρξη: Παρασκευή 5/3/10, στις 10 μ.μ.

ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE
Ηπείρου 48 & Αχαρνών
Τηλ κρατήσεων: 210 8224134