ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

2011 JACK DANIELS SOUND STUDIO FEST!

3ήμερο festival Jack Daniels Sound Studio. Είσοδος 10 ευρώ με μπύρα ή Jack Daniels Tennessee Whiskey! Κάθε μέρα κληρώσεις για δώρα Jack Daniels και την Κυριακή 9 Ιανουαρίου η μεγάλη κλήρωση με έπαθλο μία ηλεκτρική κιθάρα Jack Daniels!!!

DAY 1(Παρασκευη 7/1/2011)
Lucky Funeral-Potergeist-Puta Volcano

DAY 2 (Σαββατο 8/1/2011)
Γιωργος Γακης & The Troublemakers-4Bitten

DAY 3 (Κυριακη 9/1/2011)
DANGER ANGEL - Wild Machine- SeXrated- Lucky13

Tιμη Εισιτηριου- 10e (inc. 1 beer or Jack Daniels Tennesee Whiskey).

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Οι Personality Crisis σήμερα στο Silver Dollar!

Σήμερα στο Silver Dollar οι αγαπημένοι μας Personality Crisis πραγματοποιούν την πρώτη, 
στα χρονικά του group, ακουστική τους εμφάνιση και υπόσχονται πως θα απολαύσουμε κομμάτια δικά τους και άλλων γνωστών καλλιτεχνών του είδους, μοναδικά διασκευασμένα για το συγκεκριμένο event! 
Ανυπομονούμε να τους δούμε και να τους ακούσουμε στο σημαντικότερο Punk 'n' Roll party της πόλης!

"The Night Of The Living Dead Dolls"
First Acoustic - Unplugged live gig of the Infamous Punk-Rock/ Glam Core /Trash Garage Thessalonikian Band at Silver Dollar...B There!!!

* (This Gig will b recorded...)
place: SILVER DOLLAR, Ethnikis Aminis 19, Thessaloniki, Greece
date: 2011/01/07
time: Midnight
free entrance

Harry Klynn ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

Τελικά πόσοι είναι στο κόλπο σ’ αυτό το μπορντέλο;
Πόσοι είναι της κατηγορίας, σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε;
Τι έγινε με τον προμηθευτή κόκας της υψηλής κοινωνίας;
Τι απέγινε με την αδερφή της υπουργού που παράγγελνε τη δόση της για να την ξεκουράσει από την κούραση των ρουσφετιών!
Που χάθηκε ξαφνικά η περίφημη ατζέντα με τα ηχηρά ονόματα;
Μούγκα στη στρούγκα!!!
Όλοι μαζί εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, blogs… Ούτε λέξη… Τσιμουδιά… Οι μακαντάσηδες κατάπιαν τη γλώσσα τους… ΟΛΟΙ!!! Κι όταν λέμε ΟΛΟΙ, εννοούμε ΟΛΟΙ!!!
ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΕΙΣΤΕ ΡΕΕΕ….

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Big Ballz Live @ Revenge of Rock Πέμπτη 13-01-2011.

Αυτή τη Πέμπτη 13-01-2011 ετοιμαστείτε για το πιο δυνατό κοκτέιλ της Rock! Οι Big Ballz – the Ultimate AC/DC Tribute Band στο πρώτο LIVE για το νέο έτος, συναντούν το Revenge of Rock σε μια νύχτα γεμάτη από την αγαπημένη μας μουσική. 

Ωμό, σκληρό, μ-ο-ν-α-δ-ι-κ-ό Rock με τις σημαντικότερες επιτυχίες του κορυφαίου συγκροτήματος, αλλά και τραγούδια που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε live, πάντα με την αυθεντικότητα που διακρίνει μια από τις καλύτερες Tribute μπάντες που κυκλοφορούν. Όλα αυτά τη Πέμπτη 13-01-2011 στο θρυλικό Club Της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στον αριθμό 34 λίγο μετά τις 23.00 (τηλέφωνο: 210883069).

Stergos Volas - Vocals.
Mike Kyriakidis - Lead Guitar.
Panos Gion - Rhythm Guitar.
Rich Melville - Bass Guitar.
Mark Cross - Drums.

Let there be ROCK – All night long – Take your REVENGE!!!!
Λεπτομέρειες στα:

Myspace:

Facebook:

Με την υποστήριξη του Radiomusicrock.blogspot.com

Σαν Σήμερα... 6 Ιανουαρίου

1946 Ο Βρετανός κιθαρίστας και τραγουδιστής Syd Barrett (Roger Keith Barrett 1946-2006) γεννήθηκε στο Cambridge. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του psychedelic/progressive rock συγκροτήματος Pink Floyd. Λόγω του εθισμού του στα ναρκωτικά, η συμπεριφορά του έγινε εριστική και απρόβλεπτη με συνέπεια την αποχώρηση του από το συγκρότημα την άνοιξη του 1968. Πολλοί πιστεύουν πως έπασχε από σχιζοφρένεια. Η προσφορά του στην διαμόρφωση του ήχου των Pink Floyd ήταν καθοριστική, κάτι που φάνηκε στα δύο επόμενα άλμπουμ του γκρουπ: "The Dark Side of the Moon" (1973) και "Wish You Were Here" (1975). Σαν σόλο καλλιτέχνης κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ, "The Madcap Laughs" και "Barrett". Πολλοί δημιουργοί έχουν δηλώσει την επιρροή του Syd Barrett στο έργο τους, Paul McCartney, Pete Townshend, Marc Bolan, David Bowie, Jimmy Page, Brian Eno, κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Arnold Layne", "See Emily Play", "Apples and Oranges", κ.α.


1986 Ο Alex Turner (Alexander David Turner), τραγουδιστής και κιθαρίστας των Arctic Monkeys και The Last Shadow Puppets, γεννήθηκε στο Sheffield της Αγγλίας.


1993 Ο μεγάλος τρομπετίστας Dizzy Gillespie (John Birks Gillespie 1917-1993) απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών από καρκίνο. Παρέα με τον Charlie Parker συνέβαλαν στην ανάπτυξη της μοντέρνας Jazz. Το 1989 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement για την συνολική του προσφορά στη μουσική και το 1993 με το βραβείο Polar Music Prize. Υπήρξε μεγάλη επιρροή σε τρομπετίστες όπως οι Miles Davis, Fats Navarro, κ.α. Η προσφορά του στην Jazz είναι τεράστια και δικαιολογημένα θεωρείται από κοινό και κριτικούς ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα.


1975 Στη Βοστόνη, χίλιοι περίπου φίλοι του συγκροτήματος των Led Zeppelin που περιμένουν να αγοράσουν εισιτήρια για την συναυλία του αγαπημένου τους συγκροτήματος, κάνουν ζημίες ύψους 30 χιλιάδων δολαρίων στο περιβάλλοντα χώρο όπου θα γίνει η συναυλία. Ο Kevin White, δήμαρχος της πόλης, ακυρώνει τη συναυλία.


2001 Ο David Gilmour, κιθαρίστας και μέλος των Pink Floyd, κερδίζει δικαστικά το domain davidgilmour.com, από μια εταιρεία που το χρησιμοποιούσε για να πουλάει διαφημιστικά των Pink Floyd.

ROCKWAVE FESTIVAL

HELLOWEEN
The 7 Sinners World Tour 2010 – 2011

Very special guest STRATOVARIUS
Opening Act AVATAR

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 - Fuzz Club, Αθήνα Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 - Principal Club Theatre, Θεσσαλονίκη Οι Helloween, οι πρωτοπόροι του power metal έρχονται στην Ελλάδα για δύο εκρηκτικές βραδιές στην Αθήνα την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011, στο Fuzz Club και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011, στο Principal Club Theatre.

Ύστερα από την επιτυχημένη Hellish Rock παγκόσμια περιοδεία τους το 2007 και 2008 σε περίπου σαράντα χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, οι Helloween ηχογράφησαν από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2010 το νέο τους album με το συμβολικό τίτλο “7 Sinners” που θα κυκλοφορήσει σύντομα και θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά live στη "The 7 Sinners World Tour" τους, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα. Το “7 Sinners” όπως δήλωσε και το συγκρότημα θα είναι ότι πιο σκληρό και γρήγορο και ταυτόχρονα μελωδικό έχουν παρουσιάσει έως τώρα.

Οι Helloween μπορούν να υπερηφανεύονται δεκατέσσερα υπερεπιτυχημένα albums και εικοσιέξι χρόνια πορείας. Το συγκρότημα-καταλύτης του speed power metal έχει δημιουργήσει τη δική του σχολή και έχει επηρεάσει πολλά μετέπειτα συγκροτήματα.

Μαζί τους στις συναυλίες τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα είναι οι Stratovarius. Το Φιλανδικό metal συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1984 και αποτελούν μαζί με τους Helloween δύο από τα επιδραστικότερα power metal συγκροτήματα παγκοσμίως.

Οι Σουηδοί Avatar, ένα από τα καλύτερα ανερχόμενα metal συγκροτήματα με ανεπανάληπτη σκηνική παρουσία θα είναι το opening act σε αυτά τα δύο εκρηκτικά shows.

Helloween Stratovarius και Avatar σε fast tempo σκληρούς ήχους και εναλλασσόμενες μελωδικές αρμονίες θα συνθέσουν το σκηνικό της συνάντησης κορυφής του power metal που θα λάβει χώρα στην Αθήνα την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011, στο Fuzz Club και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011, στο Principal Club Theatre.

Οι πόρτες ανοίγουν:19.30
Avatar on stage:20.00
Stratovarius on stage: 20.50
Heloween on stage:22:20

Helloween Line Up:
Andi Deris
Michael Weikath
Sascha Gerstner
Markus Grosskopf
Dani Loble

Stratovarius Line Up:
Jens Johansson
Timo Kotipelto
Jorg Michael
Lauri Porra
Matias Kupiainen

Avatar Line Up:
Johannes Eckerstrom
Jonas Jarls
Simon Andersson
Henrik Sandelin
John Alfedsson

Helloween Official Website: www.helloween.org
Stratovarius Official Website: www.stratovarius.com
Avatar Official Website: www.avatar.net

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Το εισιτήριο γενικής εισόδου κοστίζει 38€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
TICKET HOUSE
Αθήνα: Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210 3608 366
Θεσσαλονίκη: Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 264880
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου.

METAL HAMMER GREECE (Official)

Στο πρώτο τεύχος του 2011, το Metal Hammer συνομιλεί με τον Θεό (ναι, αλήθεια!) και κουβεντιάζει με έναν στενό φίλο μιας μεγάλης και αναντικατάστατης μορφής του metal που δεν είναι πια μαζί μας… Και ύστερα διατρέχει όλα τα είδη του heavy metal και τα καλωσορίζει στην νέα χρονιά!

O LEMMY δεν είναι απλά θεός… Ο Lemmy είναι ο αφοπλιστικά ειλικρινής, ευθύς, ωραίος αλητάμπουρας Θεός της rock n roll θρησκείας, που ηγείται των MOTÖRHEAD, της πιο θορυβώδους μπάντας του σύμπαντος, που έφτασε αισίως στο 20ο album της εκρηκτικής καριέρας της. Με λόγια απλά και σταράτα που κουβαλούν τη σοφία μιας ατίθασης, πεισματάρικης ζωής, ο Αρχηγός μας μίλησε για το “THE WÖRLD IS YOURS”, για το τι χρειάζεται αυτός ο κόσμος για να γίνει καλύτερος, για τη συλλογή του από αντικείμενα του β’ παγκοσμίου πολέμου, για την ταινία “Lemmy – The Movie”, για τα τηλεοπτικά reality, για γυναίκες και sex, για τα χρήματα, για την ηθική ακεραιότητα και για όλα όσα αφορούν τον ίδιο και τον τρόπο που βλέπει τον εαυτό του σήμερα… Get back in line μουγκρίζει κάτω από τις μουστάκες του το Θηρίο και εμείς ταπεινά υποκλινόμαστε μπροστά Του!

Λίγοι είχαν το προνόμιο να συμβαδίσουν με τον Chuck Schuldiner στα τελευταία βήματα της σύντομης αλλά τόσο γεμάτης ζωής του, και ο SHANNON HAMM είναι ένας από αυτούς. Το Metal Hammer τον ακούει προσεκτικά σε αυτή τη συνέντευξη – ντοκουμέντο, να θυμάται τον μεγάλο απόντα, συζητάει μαζί του για την συμμετοχή του ως κιθαρίστα και για τις αναμνήσεις του από την δημιουργία των “The Sound of Perseverance” και “The Fragile Art of Existence” και μαθαίνει λεπτομέρειες για το “When Machine and Man Collide”, το δεύτερο album των CONTROL DENIED που ετοιμάζεται αυτόν τον καιρό. Expect the unexpected!

25 χρόνια πέρασαν από τον Ιανουάριο του 1986, όταν ο τεράστιος PHIL LYNOTT των THIN LIZZY «έφυγε» από τη ζωή και το εκτενές αφιέρωμα στη ζωή του που θα βρείτε στις σελίδες του καινούριου τεύχους, ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για να τιμήσουμε έναν άνθρωπο που σημάδεψε τις ζωές μας όσο λίγοι. Αθάνατος!

Όπως κάθε χρόνο τέτοιο μήνα, σας παρουσιάζουμε τις λίστες με τα αγαπημένα albums των συντακτών από την προηγούμενη χρονιά και το συγκεντρωτικό top-20 του περιοδικού. Ποιο album κατέκτησε φέτος την κορυφή και ποια συμπληρώνουν την 20αδα των albums που ξεχώρισαν από το 2010 οι συντάκτες του περιοδικού; Διαβάστε και θα μάθετε! Αν πάλι, θέλετε να μάθετε τι (ΔΕΝ) θα συμβεί μέσα στο 2011, διαβάστε τον Καζαμία που κάνει το δυναμικό come-back του στις σελίδες του περιοδικού…

Επίσης, στο Metal Hammer που κυκλοφορεί, μιλάμε με έναν ασυνήθιστα χαλαρό και ευδιάθετο YNGWIE J. MALMSTEEN για το “RELENTLESS”, το νέο του album, και για το …”J.” στο όνομά του. Μπαίνουμε στο λαβυρινθώδες μυαλό του DEVON GRAVES όσο αυτός μας λέει για το νέο του σχήμα, τους THE SHADOW THEORY, και το πρώτο τους album, το “BEHIND THE BLACK VEIL”, και δεν παραλείπουμε να ανοίξουμε και την πόρτα που λέει “Psychotic Waltz” για να μάθουμε τι γίνεται πίσω της. Η DORO PESCH γιορτάζει τα 25 χρόνια της στο heavy metal με ένα επετειακό DVD και εμείς δεν χάνουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί της. Καθόμαστε μαζί με τον “godfather of doom”, τον SCOTT “WINO” WEINRICH, για μια super σημαντική συνέντευξη-ποταμό που ρέει όπως και το αλκοόλ στις φλέβες του. Διαπερνάμε το πυκνό ντουμάνι (μα τι μυρίζει έτσι;) των ELECTRIC WIZARD και τους ρωτάμε τα πάντα σχετικά με το “BLACK MASSES”, το νέο, υπέρβαρο έπος τους. “SPLIT YOUR LIP” λέγεται η νέα sleaze ωδή στην ακολασία από τους HARDCORE SUPERSTAR, και ο ADDE, ο frontman των Σουηδών, μας βοηθά να βουτήξουμε στο γεμάτο αλκοόλ και γυμνά «μωρά» jacuzzi τους. Οι HEATHENDOM επιστρέφουν με το “THE SYMBOLIST” και μας ξεναγούν στο θεατρικό power/doom κόσμο του και οι SUICIDAL ANGELS μοιράζονται μαζί μας το ημερολόγιό τους από την περιοδεία τους με τους Kreator, Exodus και Death Angel.

Νομίζατε ότι τελειώσαμε; Όχι βέβαια! Στο νέο τεύχος του Metal Hammer μπορείτε, επιπλέον, να βρείτε συνεντεύξεις με τους Ολλανδούς death metal καταστροφείς GOD DETHRONED, με τους εκπληκτικούς avant-garde μύστες από την Νορβηγία, SOLEFALD, με τους σαρωτικούς black/thrash/death Αμερικάνους BLACK ANVIL και με τους Έλληνες post-black metallers TRANSCENDING BIZZARE? που χαράζουν ένα σκοτεινό και πολύ ιδιαίτερο δρόμο με το καινούριο τους album που έχει το τίτλο “THE MISANTHROPE’S FABLE”.

Το νέο τεύχος του Metal Hammer συνοδεύεται κι από ένα πολύ χρήσιμο ημερολόγιο του 2011, με old-school φωτογραφίες αγαπημένων all time classic metal συγκροτημάτων, κάνοντας την αρχή στον Ιανουάριο με μια φωτογραφία των Iron Maiden, εποχής “The Number of the Beast”. Old’s cool!

Τέλος, η super αφίσα αυτού του μήνα, έχει το εξώφυλλο του “TOXICITY” των SYSTEM OF A DOWN στην μία πλευρά της και αυτό του “THE BLACKENING” των MACHINE HEAD στην άλλη!

Καλή ανάγνωση και καλή χρονιά, metalheads!

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

προσωπική δουλειά του Nikita

Κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική δουλειά του Nikita με τίτλο "Great blue skies" και
ήδη τραγούδια του cd, όπως τα "Great blue skies" και "Just keep walking", έχουν
ξεχωρίσει και συμπεριλαμβάνονται στα playlist αρκετών ραδιοφωνιών σταθμών σε όλη
την Ελλάδα.

Συνθέτης και στιχουργός ο Νικήτα Γκόλτσος είναι ο γιος Έλληνα πατέρα και Ιταλίδας μητέρας. Έχει την τύχη να δεί τη ζωή μέσα από τρεις διαφορετικές χώρες. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία και ολοκλήρωσε το γυμνάσιο στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας.

Λόγω μουσικού υπόβαθρου της οικογένειάς του, ο Νικήτα ξεκίνησε να παίζει μουσική σε πολύ μικρή ηλικία. Επιλέχτηκε για να συμμετάσχει στην χορωδία του
Δημοτικού σχολείου Νότιας Ουαλίας, η οποία πραγματοποίησε την ετήσια παράσταση της στο περίφημο Φεστιβάλ Θεάτρου της Αδελαΐδας.
Στα σχολικά του χρόνια, ο Νικήτα συνέχισε την μουσική του προσπάθεια, λαμβάνοντας μαθήματα κιθάρας και φωνητικής. Έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου του στην σταδιακή του βελτίωση στην κιθάρα , στο να γράφει τραγούδια και να ανακαλύπτει διαφορετικά είδη. Κατά τα τελευταία χρόνια του λυκείου, ασχολήθηκε με την επίσημη ροκ μπάντα του σχολείου η οποία προήλθε από τον τότε καθηγητή μουσικής του σχολείου. Ο Nikita έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε σαν lead τραγουδιστής και ανακάλυψε τη αγάπη του για το τραγούδι. Η μπάντα έπαιξε σε πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για το σχολείο και την τοπική κοινότητα.

Από τότε δεν υπήρξε επιστροφή. Σαν έφηβος ο Νικήτα κυρίως επηρεάστηκε από συγκροτήματα όπως οι U2, INXS, και Bryan Adams.
Το 1986 Νικήτα ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ευρώπη για να διευρύνει τους ορίζοντές του στην μουσική. Σε αυτό το διάστημα της εσωτερικής αναζήτησης του, συναντήθηκε με ένα από τους πιο δημοφιλής τζαζ μουσικούς της Ευρώπης, τον Λάκη Ζώη. Ο Λάκης ήταν ο μέντορας του Νικήτα για τα επόμενα χρόνια. Θα περάσουν αμέτρητες ώρες μαζί παίζοντας πειραματιζόμενοι με διάφορες μορφές κατι που έδωσε στον Νικήτα πολύτιμη εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο Νικήτα σχημάτισε τους "Rock Boulevard". Για τα επόμενα δέκα χρόνια (1990-2000) το συγκρότημα περιόδευσε σε όλα τα μεγάλα νησιά της Ελλάδας, στην Ιταλία, στην Ολλανδία και στην Κύπρο, παίζοντας διάφορες επιτυχίες της εποχής. Εκτός από τις εμφανλισεις τοπικές παμπ και διάφορα μπαρ, το συγκρότημα επίσης έπαιξε σε πολλά φεστιβάλ το καλοκαίρι και περιστασιακά ως support μπάντα των τοπικών γνωστούς καλλιτέχνες. Σε αυτό το διάστημα το συγκρότημα έπαιξε πάνω από 500 συναυλίες μπροστά σε πλήθη αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία

Μετά τη συγκέντρωση της πολύτιμης αυτής εμπειρίας, ο Νικήτα και το συγκρότημα του αποφάσισαν να ηχογραφήσθυν το πρώτο τους CD, «κανονική ζωή» μια συλλογή από πρωτότυπα τραγούδια του Νικήτα. Μετά την ολοκλήρωση της ηχογράφησης το συγκρότημα έκανε εμφανίσεις για την προώθηση του cd. Oι πωλήσεις του cd ξεπέρασαν τις 5.000 αντίτυπα.
Ο Νικήτα και η μπάντα του γνώρισαν μεγαλύτερη επιτυχία, υπογράφοντας συμβόλαιο δύο χρόνων με την Ολλανδική πολυεθνική εταιρεία Heineken, η οποία αγόρασε τα δικαιώματα του cd. Το τραγούδι «Μείνε», επιλέχτηκε για την διαφήμιση της μπύρα της στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο σε όλη την Ευρώπη. Η μπάντα έπαιξε support στον Λάκη Παπαδόπουλο στη συναυλία το 2002 και Semaphore Music Festival στη Νότια Αυστραλία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πρόσφατα, το 2009, ο Nikita υπέγραψε συμβόλαιο με "Modal Records" για την παραγωγή το πρώτου σόλο άλμπουμ του "GREAT BLUE SKIES". Η ιδέα να καταγράψει αυτό το σόλο άλμπουμ ήταν πάντα ένα όνειρο για το Νικήτα, και ήρθαν όλα μαζί όταν συνεντήθηκε με τον Χρήστο Γιόρτσιο. Όντας ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της εταιρείας, ο Χρήστος, βοήθησε με όλα τα τεχνικά θέματα, όπως εγγραφή, μίξη, επεξεργασία και mastering και έχοντας επαφές με την μουσική βιομηχανία. Ο Χρήστος βοήθησε τον Νικήτα κάνοντας οντισιόν για τους μουσικού που θα συμμετείχαν στις ηχογραφήσεις. Τέλικά συμμετείχαν οι Κώστας Λιόλιος (τύμπανα), Νίκος Βαρδής (μπάσο) και φυσικά ο καλός του φίλος Λάκης Ζώης. Όπως λέει ο Νικήτας, «όλοι οι μουσικοί συνέβαλαν ώστε τα τραγούδια του να αποκτήσουν ζωή».
Μέσα από αυτό το άλμπουμ "GREAT ΣΚΙΕΣ BLUE" ο Νικήτα στέλνει μια έντιμη, χωρίς λογοκρισία άποψη για κοινά θέματα όπως το περιβάλλον, την ειρήνη, καθώς και άλλα κοινωνικά ζητήματα. Υπάρχουν, επίσης, τραγούδια στο άλμπουμ για τους απελπιστικά ερωτευμένους.

Αυτός είναι ο μοναδικός παραγωγός του CD, και έχει συνθέσει όλα τα τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων και των στίχων. Είναι ένας ταλαντούχος κιθαρίστας και έχει ένα μοναδικό φωνητικό ήχο που τον κάνει να ξεχωρίζει. Αυτό το άλμπουμ συνδυάζει τις rock μελωδίες της χρυσής εποχής, με το νέο Ευρωπαϊκό ήχο του σήμερα. Το άκουσμα τυ εντυπωσιάζει. Ο Νικήτας είναι σίγουρα ένας καλλιτέχνης με ψυχή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Νικήτα, παράλληλα με τη μουσική του, ασχολείται με το τένις. Ήταν στην κορυφαία οκτάδα junior στην Αυστραλία συμμετέχοντας σαν junior μέλος στις Εθνικές ομάδες. Αργότερα έπαιξε στην A.T.P. Επαγγελματικό τένις Circuit και αποσύρθηκε για να γίνει προπονητής τένις. Σήμερα εκπαιδεύει νέους junior παίκτες για την Κυπριακή Εθνική Ομάδα.

Σαν Σήμερα...5 Ιανουαρίου

1923 Ο Sam Phillips (Samuel Cornelius Phillips 1923-2003), ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Elvis Presley, γεννήθηκε στην Alabama. Ήταν παραγωγός και ιδιοκτήτης της Sun Records. Βοήθησε να αναγνωριστούν καλλιτέχνες όπως οι Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, B.B. King και Howlin' Wolf.


1969 Ο Marilyn Manson (Brian Hugh Warner) γεννήθηκε στο Canton του Οχάιο. Πήρε το όνομα του από τα ονόματα της ηθοποιού Marilyn Monroe και του εγκληματία Charles Manson.


1998 Ο τραγουδιστής και ηθοποιός Sonny Bono (Salvatore Phillip Bono 1935-1998), γνωστός από το ντουέτο Sonny and Cher, απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών ύστερα από πτώση την ώρα που έκανε σκι στην Nevada των Η.Π.Α. Γνωστές του επιτυχίες τα τραγούδια "I Got You Babe" και "The Beat Goes On".


1973 Κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος του Bruce Springsteen, "Greetings from Asbury Park". Τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του, πούλησε μετά βίας 25 χιλιάδες αντίτυπα.


1984 Οι The Police ανακοινώνουν ότι η τελευταία τους συναυλία σαν συγκρότημα θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου στην Αυστραλία. Το τελευταίο τους άλμπουμ, "Synchronicity", είχε κυκλοφορήσει το 1983. Μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος τα τραγούδια "Every Breath You Take", "Roxanne", κ.α.

Οι Skelters

Οι Skelters είναι μια σύγχρονη Rock ‘n Roll μουσική μπάντα με αγγλόφωνο στίχο, γνωστή
και αγαπημένη σε όλη την Ελλάδα.
Τα πρώτα τους βήματα έγιναν το 1997. 'Εχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 1000
εμφανίσεις σε όλα τα live stages της Θεσ/νίκης, της Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας
όπως συμμετοχές σε πολλά festivals.
Εχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης σε live εμφανίσεις τους όπως τους ZZ Top,
Pavlov’s Dog, τον Louisiana Red, τον Paul Di Anno(Iron Maiden), Don Dokken, Iron Butterfly,

Puressence καθώς και ιστορικά συγκροτήματα της Ελλάδος όπως οι Blues Wire, George Gakis κ.α.
Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πρώτο album τους με τίτλο "Explain To Me" από την LYRA και σήμερα σας
παρουσιάζουμε το τραγούδι "See how much I love you" που συμπεριλαμβάνεται στο cd και είναι στην
διάθεση σας για μετάδοση. Ενα τραγούδι γεμάτο συναίσθημα που σίγουρα θα σας αγγίξει. Πιο κάτω είναι
και το επίσημο video clip του τραγουδιού, απολαύστε το.

Ο Διονύσης Καλαφάτης σε ένα ακόμα δυνατό LIVE

Ο Διονύσης Καλαφάτης σε ένα ακόμα δυνατό LIVE
στο MILES AWAY την Παρασκευή 21.1.2011.

Με δυνατούς ροκ ήχους, μαζί με το σχήμα του
μας τραγουδάει τις επιτυχίες του ώς επίσης
και αγαπημένες ροκ διασκευές.

Ολοι οι "ΔΡΟΜΟΙ" οδηγούν στο MILES AWAY
NHΛΕΩΣ 5
ΘΗΣΕΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21.1.2011
ΩΡΑ 22.30
................


Στο "ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ" Θα βρίσκεται για ακόμη μια φορά ο αγαπημένος μας
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ
 
θα μας μαγέψει με τα αγαπημένα του τραγούδια και γνωστές διασκευές
παρέα με την κιθάρα του και τον βιολιστή.
 
Ενα διαφορετικό Ακουστικό LIVE όπως δεν τον έχετε ξαναδεί.
 
Στο "ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ", όπου τα όνειρα είναι μαγεία.
 
Σας περίμενουμε για μια μαγευτική βραδυά στις
14.1.2011 και ώρα 22.00
 
"ΤΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ"
Λεωφ.Ηρακλείου και Σάλαμίνος 3
Νέο Ηράκλειο
210 2836050

Πληροφορίες
Μάριαν Νικολάου
6989264494

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...








1960 Ο Αμερικανός τραγουδιστής Michael Stipe (John Michael Stipe), frontman των R.E.M., γεννήθηκε στο Decatur της Georgia. Σπούδασε φωτογραφία και ζωγραφική. Το 1980 σχημάτισε το μουσικό συγκρότημα R.E.M. Είναι επίσης γνωστός για την ενασχόληση του με τον κινηματογράφο, υπήρχε μέλος της ομάδας παραγωγής στις ταινίες "Being John Malkovich" και "Man on the Moon". Είναι ιδιοκτήτης δύο εταιρειών παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, C-00 και Single Cell Pictures. Τα τελευταία 30 χρόνια, μαζί με τους R.E.M., έχουν ηχογραφήσει 14 άλμπουμ και έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από 85 εκατομμύρια αντίτυπα. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή τραγούδια τους, είναι τα "The One I Love", "Losing My Religion", "Man on the Moon", "Everybody Hurts", "Leaving New York", κ.α.

1965 Ο Ελληνοαμερικανικός Leo Fender πουλάει την εταιρεία του Fender Musical Instruments Corporation στην CBS για 13 εκατομμύρια δολάρια. Οι Fender είναι από τις πρώτες ηλεκτρικές κιθάρες που κατασκευάστηκαν, μαζί με τις Les Paul.






1971 Στα Abbey Road Studios του Λονδίνου, οι Pink Floyd αρχίζουν ηχογραφήσεις για το άλμπουμ "Meddle". Ο σκηνοθέτης Stanley Kubrick ζητάει από το συγκρότημα την άδεια ώστε να χρησιμοποιήσει μουσική από το προηγούμενο άλμπουμ τους, "Atom Heart Mother" για την νέα του ταινία "A Clockwork Orange". Οι Pink Floyd αρνούνται.

2000 Ο Carlos Santana επιστρέφει στα μουσικά δρώμενα με το άλμπουμ "Supernatural" (Ιούνιος 1999), σαν σήμερα ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για τα Grammy Awards. Είναι υποψήφιος σε δέκα κατηγορίες. Το "Supernatural" λίγες ημέρες αργότερα, θα αποσπάσει τελικά τα εννέα.
2004 Η διασκευή των Gary Jules και Michael Andrews στο "Mad World" των Tears for Fears, βρίσκεται για τρίτη εβδομάδα στη θέση Νο1 στα British Singles Chart.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ In Vivo

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/1 & ΣΑΒΒΑΤΟ 8/1/2011

Παρασκευή 7/1: NAKED LEMONS
Rock-Funk από ένα νέο, υποσχόμενο σχήμα με δικές τους συνθέσεις.

Σάββατο 8/1: BLUES FINGER
Blues & Soul από μία μπάντα με μακρά πορεία και πολλά live στο ενεργητικό της [Μιχάλης Παλιοκώστας: κιθάρα, φωνή, Αλκυόνη Καζαντζόγλου: φωνή, Γιάννης Παρχαρίδης: σαξόφωνο, Φίλιππος Ραχάλ: πλήκτρα, Γιώργος Δούκας: μπάσο, Φώτης Λάζαρης: τύμπανα].

• έναρξη live: 23:00 μ.μ.
• είσοδος: 6 ευρώ
• Ανοικτά κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 20:00 σαν καφέ
IN VIVO: Χαριλάου Τρικούπη 79 & Μεθώνης, Εξάρχεια, τηλ. 210-3822103

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ευαγγελία Χαβδούλα, τηλ. 6955491414,

Ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης

την Τρίτη 4 Ιανουαρίου στο OPERA GALLA και για 4ρεις live εμφάνισεις υπό τον γενικό τίτλο: "η αγάπη είναι γένους θηλυκού", θα ερμηνεύσει κομμάτια που πρωτοακούστηκαν και αγαπήθηκαν από γυναικείες φωνές με τη συνοδεία τρομπέτας, πλήκτρων, πιάνο, μπάσσου και ακουστικής κιθάρας.

Από τη «δροσερή» Πρωτοψάλτη στην «πρωτοπόρα» Γαλάνη και από την «ιδιαίτερη» Αρλέτα στην «εναλλακτική» Τζόρτζια, και στην Luz Casal... η διαδρομή είναι σίγουρα μαγευτική.
από Τρίτη 4 Ιανουαρίου και κάθε δεύτερη Τρίτη (4/1, 18/1, 1/2 & 15/2)

Τιμή ποτού: 6,5 ευρώ - φυάλη: 60 ευρώ/4 άτομα
Τηλ. κρατήσεων: 210 59 06 642

Ιερά Οδό και Θηβών
(είσοδος πίσω από τα Everest _ Χρ. Σμύρνης 12)

Με την υποστήριξη της Amstel Pulse

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...2 Ιανουαρίου

1954 Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Parliament Funkadelic στα μέσα της δεκαετίας του '70, Glenn Goins (Glen Lamont Goins 1954-1978) γεννήθηκε στο Plainfield του New Jersey. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1997.


1997 Ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Randy California (Randy Craig Wolfe 1951-1997) απεβίωσε σε ηλικία 45 ετών. Κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στο Molokai της Χαβάη, ο California πνίγεται στην προσπάθεια του να σώσει τον 12χρονο γιο του. Είναι γνωστός ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Spirit.

1965 Οι The Beatles έχουν τρεις παρουσίες στο Billboard. Στο Billboard 200 τα άλμπουμ: "The Beatles Story" και "A Hard Day's Night" ενώ στο Billboard Hot 100 στην Νο 1 θέση το τραγούδι "I Feel Fine".

1979 Αρχίζει η δίκη για το φόνο της Nancy Spungen με κατηγορούμενο τον σύντροφό της, Sid Vicious των Sex Pistols.

2003 Ο Joe Strummer, τραγουδιστής του συγκροτήματος The Clash, αποτεφρώνεται. Η πομπή της κηδείας πέρασε από το μέρος που ήταν η pub Elgin στο Δυτικό Λονδίνο, όπου οι The Clash είχαν κάνει τις πρώτες τους εμφανίσεις, 25 χρόνια νωρίτερα.

Σαν Σήμερα...1 Ιανουαρίου

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

1958 Ο Grandmaster Flash (Joseph Saddler) γεννήθηκε στο Bridgetown των Μπαρμπάντος. Ήταν από τους πρωτοπόρους της hip-hop/rap μουσικής. Το 2007, δέχτηκε την μεγαλύτερη τιμή που έχει δεχτεί ποτέ καλλιτέχνης της hip-hop, το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.


1953 Ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Country μουσικής, ο Hank Williams (Hiram King Williams 1923-1953) βρέθηκε νεκρός στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου το οποίο τον μετέφερε στον χώρο όπου θα έδινε συναυλία στην Δυτική Βιρτζίνια των Η.Π.Α. Νωρίτερα είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ναρκωτικών. Ήταν 29 ετών. Από το 1948 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '50, έντεκα από τα τραγούδια του Williams κατέκτησαν το Νο1, τα "Your Cheatin' Heart", "Hey Good Lookin'", "I'm So Lonesome I Could Cry", κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Country Music Hall of Fame το 1961 και στο Rock and Roll Hall Fame το 1987. Τραγούδια του διασκευάστηκαν από καλλιτέχνες όπως Bob Dylan, Leonard Cohen, Johnny Cash, Tony Bennett, The Residents, Ray Charles, Louis Armstrong, κ.α.

1991 Απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών ο Αμερικανός τραγουδοποιός, ενορχηστρωτής, παραγωγός και μάνατζερ Buck Ram (Samuel Ram 1907-1991) στο Λας Βέγκας. Συνεργάστηκε με τους The Penguins και The Platters, για τους τελευταίους έγραψε την επιτυχία "Only You". Θεωρείται ένας από τους πέντε πιο αγαπητούς τραγουδοποιούς στα Αμερικάνικα ραδιόφωνα μαζί με τους Paul Simon, Kris Kristofferson, Jimmy Webb και Paul McCartney. Συνεργάστηκε επίσης με τους The Coasters, The Drifters, Ike and Tina Turner, Ike Cole, Duke Ellington, Glenn Miller, Ella Fitzgerald, και πολλούς άλλους.


1976 Ο τραγουδιστής των Led Zeppelin, Robert Plant, περπατά για πρώτη φορά χωρίς πατερίτσες, παρουσία δημοσιογράφων, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητο του ένα χρόνο πριν στη Ρόδο.

2000 Ο George Harrison παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί ύστερα από τον τραυματισμό του. Στις 30 Δεκεμβρίου, είχε μαχαιρωθεί σοβαρά στο στήθος από άγνωστο ο οποίος εισέβαλε στο σπίτι του.