ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σαν Σήμερα...19 Νοεμβρίου

1905 Ο Αμερικανός τρομπονίστας, τρομπετίστας και συνθέτης Tommy Dorsey (Thomas Francis Dorsey, Jr. 1905-1956) γεννήθηκε στο Shenandoah της Pennsylvania. Με την ορχήστρα του The Dorsey Band, τις δεκαετίες '30 και '40, σημείωσαν 17 No 1 επιτυχίες μεταξύ αυτών τα "On Treasure Island", "The Big Apple", "Once in a While", "The Dipsy Doodle", "Our Love", "All the Things You Are", "Indian Summer" κ.α.

1936 Ο Αμερικανός κιθαρίστας Robert White (Robert Willie White 1936-1994) γεννήθηκε στο Harrisburg της Pennsylvania. Είναι δημοφιλής για την συνεργασία του με την δισκογραφική εταιρεία Motown και την συμμετοχή του στις ηχογραφήσεις καλλιτεχνών της. Έγραψε κιθάρα σε τραγούδια των The Temptations ("My Girl"), The Supremes ("You Keep Me Hangin' On"), The Spinners ("It's a Shame") κ.α.

2004Ο Αμερικανός μουσικός και παραγωγός Terry Melcher (Terence P. Jorden 1942-2004) απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών στο Beverly Hills της California μετά από πολύχρονη μάχη με την ασθένεια του καρκίνου. Είναι γιος της τραγουδίστριας και ηθοποιού Doris Day. Την δεκαετία του '60 μαζί με τον Bruce Johnston δημιούργησαν το ντουέτο Bruce & Terry και γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Custom Machine" και "Summer Means Fun". Συνεργάστηκε με τους The Byrds για την παραγωγή του τραγουδιού τους "Mr. Tambourine Man" (Bob Dylan). Σαν παραγωγός συνεργάστηκε επίσης με τους Pat Boone, The Mamas & the Papas κ.α.

1979Ο Chuck Berry αποφυλακίζεται από το σωφρονιστικό ίδρυμα Lompoc της Καλιφόρνια αφού έχει εκτίσει ποινή δύο μηνών για φοροδιαφυγή.

1991 Κυκλοφορεί το έβδομο στούντιο άλμπουμ των U2 με τίτλο "Achtung Baby". Είχε ηχογραφηθεί το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 1990 - Σεπτεμβρίου 1991 στο Hansa Studios του Βερολίνου και Windmill Lane Studios του Δουβλίνου. Έκανε ντεμπούτο στο No 1 του Billboard και οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 18 εκατομμύρια αντίτυπα. Το 1993 θα χαρίσει στους U2 το βραβείο Grammy "Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "One", "Mysterious Ways", "Even Better Than the Real Thing", "Who's Gonna Ride Your Wild Horses" κ.α. Από το 2003 βρίσκεται στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone "The 500 Greatest Albums of All Time" στην 62η θέση.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

The child is grown, The dream is gone............



Comfortably Numb - Pink Floyd


Hello, is there anybody in there?
Just nod if you can hear me.
Is there anyone home?
Come on, now, I hear you're feeling down.
Well I can ease your pain
And get you on your feet again.
Relax, I'll need some information first.
Just the basic facts.
Can you show me where it hurts?
[David Gilmour]
There is no pain you are receding.
A distant ship, smoke on the horizon.
You are only coming through in waves.
Your lips move but I can't hear what you're saying.
When I was a child I had a fever
My hands felt just like two balloons.
Now I've got that feeling once again
I can't explain, you would not understand
This is not how I am.
I have become comfortably numb.
[Roger Waters]
Ok, just a little pinprick.
There'll be no more...aaaaaaaaah!
But you may feel a little sick.
Can you stand up?
I do believe it's working, good.
That'll keep you going through the show
Come on it's time to go.
[David Gilmour]
There is no pain you are receding.
A distant ship, smoke on the horizon.
You are only coming through in waves.
Your lips move but I can't hear what you're saying.
When I was a child I caught a fleeting glimpse
Out of the corner of my eye.
I turned to look but it was gone
I cannot put my finger on it now
The child is grown, the dream is gone.
I have become comfortably numb.

Ολα τα λεει το τελευταιο 3στιχο !!!!!!! ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ.ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ.ΕΓΙΝΑ ΕΝΑΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ!!!!!!!!!!!!


Δεν εχω να πω τιποτ αλλο..........Μονο πως καθολου δεν ηθελα να γινω ενας βολεμενος.....

Συνέντευξη Midas Fall: «Ήταν μεγάλη έκπληξη ότι η είδηση του album έφτασε μέχρι την Ελλάδα»

Η χαρά του να ανακαλύπτεις ένα νέο συγκρότημα στα πρώτα του βήματα, να παρακολουθείς την εξέλιξή του ή ακόμα και να είσαι μέρος αυτής. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έπαιζαν ανέκαθεν το ρόλο τους στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, άλλοτε με θετικά και άλλοτε με αρνητικά αποτελέσματα. Πλέον, έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε τη δική σας άποψη για τους Midas Fall, ένα από τα καλύτερα ανερχόμενα συγκροτήματα, στις εμφανίσεις τους στη χώρα μας. Με αυτή την αφορμή, δε χάσαμε την ευκαιρία να πούμε δυο κουβέντες μαζί τους.
Θα επιθυμούσα να αρχίσουμε με την mini περιοδεία σας στην Ελλάδα. Δε βλέπουμε κάθε μέρα ένα συγκρότημα με ένα μόνο δίσκο να παίζει σε τέσσερις (!) διαφορετικές ελληνικές πόλεις. Πώς προέκυψε αυτό;
Μετά την πολύ θετική κριτική του δίσκου "Eleven. Return And Revert"στο Rocking.gr, απροσδόκητα κερδίσαμε πολλούς οπαδούς στην Ελλάδα και τα απίστευτα άτομα της Catch The Soap μας προσέφεραν τέσσερις εμφανίσεις στη χώρα σας.

Πολλοί από μας που γράφουμε στο Rocking.gr συμπεριλάβαμε το δίσκο σας, "Eleven. Return And Revert", στις καλύτερες κυκλοφορίες της περσινής χρονιάς. Ήταν αυτό μια έκπληξη για σας;
Ναι! Ήταν μεγάλη η έκπληξη. Ο συντάκτης που έκανε την κριτική (Ιάσονας Τσιμπλάκος) μάς είχε δει ως support μπάντα στους Mono στη Γλασκώβη έναν μήνα πριν κυκλοφορήσει το άλμπουμ και έτσι ήταν μεγάλη έκπληξη ότι η είδηση του άλμπουμ έφτασε μέχρι την Ελλάδα.
Λάβατε θετικές κριτικές γενικά;
Οι περισσότερες ήταν θετικές. Είχαμε και μερικές αρνητικές, για να είμαστε ειλικρινείς. Έτσι είναι τα πράγματα όμως. Ποτέ δε μπορείς να τους ικανοποιήσεις όλους.

Και τώρα έχετε έτοιμη ήδη την επόμενη σας κίνηση. Θα μοιραστείτε μερικές πληροφορίες μαζί μας;
Το E.P. μας "As Our Blood Separates" θα κυκλοφορήσει από τη Monotreme Records την 9η Ιανουαρίου, θα κάνουμε μερικά shows ακόμα για την κυκλοφορία του και μετά θα επιστρέψουμε στο studio για να ετοιμάσουμε το δεύτερο full length άλμπουμ μας.

Έχουμε διαβάσει πολλές διαφορετικές περιγραφές για τη μουσική σας, αλλά στο δικό μου αυτί είναι καθαρά «post rock με πανέμορφα γυναικεία φωνητικά». Πώς θα περιγράφατε εσείς τη μουσική σας;
Ευχαριστούμε πολύ! Πιστεύω ότι είναι μια αρκετά δίκαιη και σωστή περιγραφή. Ακούμε αρκετά post rock, αλλά δεν πιστεύω ότι χωράμε σε αυτή την κατηγορία ακριβώς. Επηρεαζόμαστε αρκετά από progressive, post rock, electronica, soundtracks, ακόμα και πιο folk ακούσματα. Πιστεύω ότι υπάρχουν στοιχεία από όλες τις κατηγορίες στη μουσική μας και ιδιαίτερα στα καινούργια τραγούδια μας.

Νωρίτερα αναφέρθηκα στα γυναικεία φωνητικά. Ποιές είναι οι επιρροές της Elizabeth; Παραδείγματος χάριν, η πρώτη μπάντα που μου ήρθε στο μυαλό είναι οι Βρετανοί All About Eve.
Οι επιρροές μου προέρχονται περισσότερο από συγκροτήματα με άντρες τραγουδιστές, όπως οι Martin Grech, Radiohead, Jeff Buckley και Sigur Ros. Δεν τραγουδούσα μέχρι τα 20 μου και η μουσική που άκουγα τότε ήταν αυτή που με επηρέασε πολύ στο να διαμορφώσω τον τρόπο και την τεχνική με την οποία τραγουδώ. Επίσης, το ότι έζησα στη Σκωτία πιστεύω μού έδωσε μια κέλτικη χροιά.

Από την άλλη πλευρά, όπως είπαμε νωρίτερα, μουσικά μου ακούγεστε τελείως post rock. Έχετε τέτοιου είδους επιρροές ή είναι διαφορετικές;
Θα μπορούσα να πω ότι έχουμε επιρροές από την post rock σκηνή, αλλά το μουσικό μας γούστο έχει εξελιχθεί από τότε που κυκλοφορήσαμε το "Eleven. Return And Revert" και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί στο επερχόμενο E.P. μας. Ενσωματώσαμε πιο πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία στα κομμάτια μας, ενώ η προσθήκη δύο νέων μελών έφερε περισσότερες μουσικές επιρροές κατά τη σύνθεση των κομματιών.

Όπως και το Ε.P., έτσι και το πρώτο σας άλμπουμ κυκλοφόρησε από τη βρετανική Monotreme Records, η οποία έχει δουλέψει στο παρελθον με ονόματα όπως οι 65 Days Of Static και Jeniferever. Είστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά που έκανε μαζί σας η εν λόγω εταιρεία;
Τα παιδιά στην Monotreme Records είναι πολύ καλοί, γιατί λειτουργούν περισσότερο από την αγάπη τους για τη μουσική, παρά ως μια εταιρεία με κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Μάς υπέγραψαν ως μια νέα μπάντα που βρισκόταν μόλις στο ξεκίνημά της. Μάλλον ήμασταν ένα μεγάλο ρίσκο για αυτούς και εκτιμούμε πολύ την ευκαιρία που μάς έδωσαν. Ήταν επίσης καταπληκτικό ότι μάς έδωσαν απόλυτη ελευθερία όσον αφορά τη μουσική κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσουμε.

Προέρχεστε από μια χώρα με τη μεγαλύτερη ίσως μουσική ιστορία και πιο συγκεκριμένα το Manchester, που είχε τη δική του μερίδα στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές του '90. Πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για μια νέα μπάντα εκεί; Τι θυμάστε από τη σκηνή του «Madchester»;
Ξεκινήσαμε στο Εδιμβούργο και μετακομίσαμε στην Αγγλία πριν από ένα χρόνο, ενώ πέρυσι αφοσιωθήκαμε κυρίως στο νέο μας E.P. και στην προσπάθεια εύρεσης συναυλιών έξω από την Αγγλία, άρα δεν είμαστε καθόλου εξοικειωμένοι με τη σκηνή του Manchester. H σκηνή της Αγγλίας είναι χάλια, προτιμούμε πολύ περισσότερο την κεντρική Ευρώπη. Είναι πολύ δύσκολο για μια νέα μπάντα στην Αγγλία να καταφέρει οτιδήποτε. Δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα, οι promoters δεν προωθούν αρκετά της συναυλίες τους και συχνά δεν καλύπτουν ούτε τη βενζίνη για να πας να δώσεις μια συναυλία κάπου. Η σκηνή του «Madchester» ήταν λίγο πριν την εποχή μας πιστεύω. Πρέπει να ήμουν ακόμα στο δημοτικό τότε!

Τι γνωρίζετε για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Ελλάδας τελευταία; Πώς είναι τα πράγματα στη Βρετανία;
Βλέπουμε πολλά για την κατάσταση στην Ελλάδα στις ειδήσεις εδώ στην Αγγλία, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες. Το δημοψήφισμα του Γ. Παπανδρέου δίχασε τον κόσμο, αλλά οι Έλληνες δείχνουν πολύ έντονα τη δυσανασχέτησή τους. Εδώ στην Αγγλία είμαστε εξίσου οργισμένοι με την ανικατότητα των ηγετών μας. Οι πολιτικοί δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πόσο δύσκολο είναι να ζεις κάθε μήνα χωρίς να γνωρίζεις αν θα μπορέσεις να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου ή ακόμα και αν θα έχεις φαγητό να φας. Ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του! Όπως και όλη η Ευρώπη αυτή τη στιγμή, από πολιτικής και οικονομικής άποψης, η Μ. Βρετανία είναι σκατά!

Και για να επιστρέψουμε στη μουσική, γνωρίζετε ελληνικά συγκροτήματα με παρόμοιο ήχο με το δικό σας ή σε διαφορετικές κατηγορίες; 
Δεν γνωρίζουμε πολλά για την ελληνική σκηνή εδώ στην Αγγλία και είμαστε ανυπόμονοι να ακούσουμε μερικές ελληνικές μπάντες όταν θα σας επισκεφτούμε. Ακούσαμε τα συγκροτήματα με τα οποία θα παίξουμε μαζί και μας φαίνονται πάρα πολύ καλά.

Τι περιμένετε από τις επερχόμενες συναλίες στην Ελλάδα και όχι μόνο; Ποιές άλλες χώρες θα επισκεφτείτε;
Ακούσαμε ότι η προπώληση των εισιτηρίων στην Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά και μάλλον και εμείς ανυπομονούμε πιο πολύ για τις συγκεκριμένες εμφανίσεις. Οι υπόλοιπες συναυλίες μας θα είναι σε Βέλγιο, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, F.Y.R.O.M και Ιταλία. Τον Ιανουάριο θα επιστρέψουμε για μερικές ακόμα εμφανίσεις σε Ολλανδία, Ελβετία και Γερμανία.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και ελπίζω να τα πούμε σύντομα από κοντά στις εμφανίσεις σας στην Ελλάδα.

Γιάννης Βόλκας

rocking.gr

H αφοπλιστική ειλικρίνεια του Michael Stipe για τους REM

Μόνο τα λεφτά θα μπορούσαν να φέρουν ξανά κοντά τους REM. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο πρώην frontman των REM όταν ερωτήθηκε για την πιθανότητες επανασύνδεσης του γκρουπ:

“Ποτέ μη λες ποτέ, αν και είμαι σίγουρος πως δεν θα γίνει. Αν γινόταν όμως, θα σας λέγαμε ακριβώς το λόγο και δεν θα ήταν άλλος από την ανάγκη μας για χρήματα.”

COZY POWELL: Ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

Ένα trailer από το ντοκιμαντέρ "Dance With The Devil: The Cozy Powell Story" μπορείτε να δείτε παρακάτω. Πρόκειται για μια δουλειά του βρετανού ανεξάρτητου σκηνοθέτη Lee Hutchings, σχετική με τη ζωή του εκλιπόντα drummer Cozy Powell (Rainbow, Michael Schenker Group, Black Sabbath, Whitesnake, Yngwie Malmsteen). Το ντοκιμαντέρ θα περιέχει αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις από φίλους, συγγενείς και συνεργάτες του Cozy Powell.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Cozy Powell βρήκε το θάνατο στις 5 Απριλίου του 1998 μετά από τροχαίο ατύχημα.
metalhammer.gr

ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, 2 ΔΕΚ @ AFTER DARK

Παρασκευή, 2 Δεκέμβριος στις 11:00 μ.μ.
Είσοδος €6
Αθήνα
Διδότου και Ιπποκράτους

Ευριπίδης Πετρίδης 25/11/2011 και Γεωργία Ζάρα 21/11/2011‏

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΜΥΛΟΣ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το μουσικό σχήμα απαρτίζεται από τρεις φίλους και δραστηριοποιείται τα τελευταία πέντε χρόνια με συναυλίες σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ εντός και εκτός Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα προσανατολίζεται σε έντεχνο ελληνικό ρεπερτόριο με μικρές παρεκκλίσεις σε ροκ ρεμπέτικο.

Ευριπίδης Πετρίδης: κιθάρα – φωνή
Δημήτρης Δημαρχόπουλος: Μπουζούκι – φωνή – καχόν
Κυριάκος Παυλίδης: Βιολί

Ώρα έναρξης: 22:00 μ.μ.
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΥΛΟΣ:
Εισιτήριο εισόδου: Γενική 5 ευρώ
..................

ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΑΡΑ
Μαζί της
ο Χρήστος Δρούγκας και ο Κώστας Ζούνζουρας

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
CLUB ΜΥΛΟΣ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Γεωργία Ζάρα κατάγεται από το Λιβάδι Ελασσόνας. Σε ηλικία έξι ετών εγκαταστάθηκε μόνιμα με την οικογένεια της στην πόλη της Κατερίνης. Από πολύ νεαρή ηλικία εξέφρασε την επιθυμία της να ασχοληθεί με τη μουσική αλλά κυρίως με το τραγούδι. Παρακολούθησε μαθήματα στο δημοτικό ωδείο Κατερίνης κάνοντας κλασικό τραγούδι και βυζαντινή μουσική, καθώς και μαθήματα αρμονίας και ασχολείται και με το πιάνο.
Όταν τέλειωσε το σχολείο ξεκινάει μια πορεία συνεργασιών με καταξιωμένα ονόματα του μουσικού στερεώματος και σε αξιόλογους χώρους της Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα σε χώρους της Β. Ελλάδας. Έτσι λοιπόν εμφανίζεται δίπλα στον Σταμάτη Γονίδη και την Άντζελα Δημήτριου, στη συνέχεια βρίσκεται στο σχήμα του Νίκου Κουρκούλη και άλλων καλλιτεχνών. Εκείνη την εποχή ξεκινάει την πρώτη απόπειρα στον χώρο της δισκογραφίας και κυκλοφορεί το πρώτο της cd με τίτλο ¨Αν δεν έχεις αγαπήσει¨ από την εταιρεία Exis music όπου γνωρίζει την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου. Στην συνέχεια συνεργάζεται με το Γιάννη Πλούταρχο στην ¨Πολιτεία¨ της Θεσσαλονίκης.
Το δεύτερο της cd με τίτλο ¨Οι πλευρές μου¨ έχει κυκλοφορήσει από τη νέα της εταιρεία Α.Hellas Records και είναι μια δουλειά πολυμορφική, όπου μας παρουσιάζει κάποιες από τις ¨πλευρές¨ της, μιας και περιλαμβάνει η εν λόγω δουλειά διαφορετικά ειδή μουσικής από αυτά που την γνωρίζουμε ως και σήμερα.

Ο Χρήστος Δρούγκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Από τα δεκάξι του αρχίζει να γράφει δικά του τραγούδια. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά, στην οποία μεταξύ άλλων,περιλαμβάνετε το τραγούδι «Αγάπη είναι» το οποίο έχει γράψει ο ίδιος.

Η Γεωργία Ζάρα μαζί με τον Χρήστο Δρούγκα και τον Κώστα Ζούνζουρα στο Club του Μύλου μας παρουσιάζουν μια παράσταση με ελληνικό σύγχρονο ποπ και λαϊκό ρεπερτόριο αγαπημένων μας καλλιτεχνών και μας υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη συγκινήσεις.

Μαζί της οι μουσικοί:

Αναστάσης Λαζαρίδης-μπάσο
Αντώνης Λάππας-πιάνο
Μανώλης Ζαχαρίου -μπουζούκι-ακουστικές κιθάρες
Λένα Καραγιαννίδου-ακορντεόν
Γιώργος Συρανίδης -κιθάρα
Γιώργος Γιασάρης -ντράμς

Προσέλευση: 21:00 μ.μ.
Ώρα έναρξης: 22:00 μ.μ.

BLACK SABBATH: Οι Ευρωπαϊκές ημερομηνίες της παγκόσμιας περιοδείας τους

Ανακοινώθηκαν οι Ευρωπαϊκές στάσεις της παγκόσμιας περιοδείας των Black Sabbath οι οποίες είναι οι εξής:


Μάιος 18 - Moscow, Russia - Olimpiski
Μάιος 20 - St. Petersburg, Russia - New Arena
Μάιος 23 - Helsinki, Finland - Hartwall Arena
Μάιος 25 - Stockholm, Sweden - Stadium
Μάιος 29 - Bergen, Norway - Bergen Calling Festival
Μάιος 31 - Oslo, Norway - Spektrum
Ιούνιος 02 - Malmö, Sweden - Malmö Stadium
Ιούνιος 04 - Dortmund, Germany - Westfalenhalle
Ιούνιος 10 - Donnington, UK - Download Festival
Ιούνιος 12 - Rotterdam, Holland - Ahoy
Ιούνιος 15 - Bilbao, Spain - Azkena Rock Festival
Ιούνιος 17 - Nantes, France - Hellfest
Ιούνιος 19 - Paris, France - Bercy
Ιούνιος 22 - Dessel, Belgium - Graspop Metal Meeting
Ιούνιος 24 - Milan, Italy - Gods of Metal


Αυτή είναι οι πρώτες ημερομηνίες από την παγκόσμια περιοδεία του σχήματος και σημειώνουμε ότι πρόθεση των Black Sabbath μετά το reunion του original line up (Tony Iommi, Ozzy Osbourne, Geezer Butler και Bill Ward), είναι να πάνε και σε τόπους που δεν έχουν πάει ποτέ ή που δεν έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 δεκαετίες.
metalhammer.gr

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ - TANIA ΚΙΚΙΔΗ

Η παρέα μας θα κάνει φασαρία
Για να γράψει τη δική της Ιστορία
Εσύ κράτα το χαμόγελο στα χείλη
Κι άκου εμένα τον Βασίλη
Πίστεψε το , Πιστεψέ το
Μόνο με πόλεμο θα σπάσουμε το γκέτο...
Η συνάντηση της Χρονιάς στο Γκέτο 22 !!

Εκεί που το ροκ γίνεται ρίζα του πολιτισμού ..και η παράδοση μπορεί να ροκάρει …καταργώντας κάθε μορφής Γκέτο …Εκεί οι χρονοδείκτες σημάνουν τον συναγερμό στις « 11/11/11 » στις 11.00 μ.μ. και όλα δείχνουν πως ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε τη δικιά μας μουσική αντεπίθεση με τους καλύτερους πρωταγωνιστές …..
Βασίλης Παπακωνσταντίνου ..στο άκουσμα του τα λόγια είναι περιττά …πάντα μοναδικός & αυθεντικός …
Μιχάλης Τζουγανάκης εκεί που το πάθος συναντά τη δύναμη και τη δεξιοτεχνία ξεκινά η ιδιαιτερότητα του τραγουδιστή και σολίστα του λαούτου…
Κίτρινα Ποδήλατα ..το πολυαγαπημένο νεανικό ροκ συγκρότημα γεμάτο ζωντάνια και εκρηκτικότητα…
Τάνια Κικίδη …ένταση και πάθος συνώνυμα του ονόματος της…
Και φυσικά …η τρέλα για την πρόκληση και τη διαφορετικότητα είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το πιο ανατρεπτικό πρόγραμμα της χρονιάς !!!
Για ακόμα μια φορά ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ξεπερνά τα συνηθισμένα δημιουργώντας ένα μουσικό σταυροδρόμι χωρίς φανάρια και σηματοδότες παρά μόνο έναν ...Γκέτο 22!!

Κίτρινα Ποδήλατα
Γιώργος Ράλλης - drums
Κώστας Ξηρογιάννης - μπάσο
Γιώργος Μπότης - foh
Δημήτρης Πάνου - stage
Ελένη Αλεξόπουλος - εκτέλεση παραγωγής

Μιχάλης Τζουγανάκης
Κουέλης Θοδωρής - μπάσο
Παραουλάκης Νίκος - Κιθάρα /νει.
Σκορδαλός Γιώργος - Λύρα
Δήμητρα Παναγοπούλου - εκτέλεση παραγωγής
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Αντρέας Αποστόλου – πιάνο
Βαγγέλης Πατεράκης - μπάσο
Στέφανος Δημητρίου - drums
Γιάννης Αυγέρης - κιθάρα
Mary Brozi - βιολί
Γιάννης Δίπλας – Φωτισμός
Μίμης Βασιλείου – Φωτισμός
Λυσιέν Κλήμης - ήχος stage
Αλέκος Μπίτος - ήχος


Ενορχήστρωση : Αντρέας Αποστόλου
Σχεδιασμός φωτισμού : Γιάννης Δίπλας
Εκτέλεση Παραγωγής : Ζωή Μουζενίδου
Οργάνωση Παραγωγής : Ελισσαίος Πατσέλας


Γκέτο 22, Λ.Βουλιαγμένης 22, τηλ. 210-9248777 -78
Έναρξη: Παρασκευή 11/11/2011
Ημέρες λειτουργίας : Παρασκευή, Σάββατο
Είσοδος με ποτό : 15 ευρω (φοιτητικό 12, άνεργοι 5)
Φιάλη ουίσκι : 140 απλή
Φιάλη ουίσκι : 160 special κομπλέ, Φιάλη κρασί : 70 ευρω



Ευχαριστούμε για την επίσκεψη σου στο RADIO MUSIC ROCK.
Μας βοηθάς αν κάνεις ένα κλικ στις  διαφημίσεις  της σελίδας.

Οι One Of These Days και οι Dimlight

Οι One Of These Days και οι Dimlight διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά ένα πάρτυ στο Poquito Grande στο Παγκράτι 19 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο,
στο οποίο θα παιχτεί οπτικοακουστικό υλικό από όλα τα συγκροτήματα που θα δηλώσουν συμμετοχή!

Επίσης θα υπάρχει και χώρος για το merchandise όλων των συγκροτημάτων.
Το highlight της βραδιάς θα είναι η παρουσία των Rotting Christ για τον εορτασμό των 20 χρόνων τους.

Θα γίνει και κλήρωση στο τέλος της βραδιάς για το 'Passage To Arcturo LP'!
Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα τρελό πάρτυ με πολύ ποτό και μουσική μέχρι πρωίας!

Poquito Grande
ΠΡΑΤΙΝΟΥ 5 - ΠΑΓΚΡΑΤΙ
ΑΘΗΝΑ

powered by underground music studios.

Ετοιμαστείτε για παιχνίδι! Athens Plaython Launching Party - Σάββατο 19/11

BAT CITY ROCK BAR LIVE'S





Οι Άνευ Πόρων live στο Jasmin Rock Club – 4/12/2011

Οι Άνευ Πόρων επιστρέφουν στο Jasmin Rock Club, μετά την εμφάνισή τους με τους Ένα Βήμα Μπροστά!!

Στις 4 Δεκεμβρίου 2011, θα εμφανιστούν σε μια δίωρη συναυλία με όλα τα δικά τους κομμάτια και πολλές δυνατές στιγμές της ελληνικής ροκ σκηνής!!
Μαζί τους οι Rollin’ Dice!!
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00!
Μην λείψετε, θα μας λείψετε!!!!

Jasmin Rock Club
Μιχαλακοπούλου 150 & Σινώπης, Αθήνα
www.jasminclub.gr


Ευχαριστούμε για την επίσκεψη σου στο RADIO MUSIC ROCK.
Μας βοηθάς αν κάνεις ένα κλικ στις  διαφημίσεις  της σελίδας.

Big Ballz – The Ultimate AC/DC Tribute Band Live @ Lazy Club Σάββατο 26-11.


Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό βράδυ Σαββάτου!! Οι αγαπημένοι Big Ballz με όλες τις επιτυχίες και όχι μόνο του θρυλικού ροκ συγκροτήματος, επιστρέφουν βόρεια και για πρώτη φορά αυτό το χειμώνα θα είναι στο Lazy Club στα Βριλήσσια (Λεωφόρος Πεντέλης 1 - Αττική Οδός Έξοδος 12), εκεί που αυτός ο συνδυασμός έχει πάντα ως αποτέλεσμα ένα εκρηκτικό κοκτέιλ δυνατής και αυθεντικής ρόκ διασκέδασης !!! To Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 23.30 θα είμαστε όλοι εκεί, παρέα με τα αγαπημένα τραγούδια των AC/DC, για να ανάψουμε τη φωτιά της ρόκ και να ζεστάνουμε το τελευταίο κρύο Σάββατο του φθινοπώρου!!! Get ready & wild !!!!

For Those About To Rock…. We Salute You.


Ευχαριστούμε για την επίσκεψη σου στο RADIO MUSIC ROCK.
Μας βοηθάς αν κάνεις ένα κλικ στις  διαφημίσεις  της σελίδας.

Σαν Σήμερα... 18 Νοεμβρίου

1909 Ο Αμερικανός τραγουδοποιός και στιχουργός Johnny Mercer (John Herndon Mercer 1909-1976) γεννήθηκε στο Savannah της Georgia. Κέρδισε τέσσερα από τα 19 βραβεία Όσκαρ "Best Original Song" για τα οποία είχε προταθεί, για τους στίχους του σε τραγούδια ταινιών όπως τα "On the Atchison, Topeka and the Santa Fe" ("The Harvey Girls" 1946), "Moon River" ("Breakfast at Tiffany's" 1961) κ.α. Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές της Capitol Records. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Bing Crosby, Louis Armstrong, Benny Goodman, Count Basie κ.α.

1936 Ο Αμερικανός κορνετίστας της jazz Don Cherry (Donald Eugene Cherry 1936-1995) γεννήθηκε στην Oklahoma. Συνεργάστηκε με μεγάλους μουσικούς και μαέστρους όπως οι Sonny Rollins, John Coltrane, Archie Shepp κ.α. Είναι θετός πατέρας της Neneh Cherry και πατέρας του Eagle-Eye Cherry. Συνεργάστηκε επίσης με μουσικούς όπως Ornette Coleman, Paul Bley, George Russell κ.α.

1972 Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός Danny Whitten (Daniel Ray Whitten 1943-1972) απεβίωσε σε ηλικία 29 ετών στο Los Angeles της California από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Είναι δημοφιλής για την συνεργασία του με τον Neil Young και το συγκρότημα Crazy Horse. Ένα από τα δημοφιλή τραγούδια του είναι το "I Don't Want To Talk About It", το οποίο τραγουδήθηκε χρόνια αργότερα από καλλιτέχνες όπως οι Rod Stewart και Everything but the Girl.

1993 Στα στούντιο της Sony στην Νέα Υόρκη οι Nirvana ηχογραφούν την παράσταση που αργότερα θα κυκλοφορήσει σαν "MTV Unplugged in New York". Θα κυκλοφορήσει την πρώτη Νοεμβρίου του 1994 και θα είναι η πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος μετά τον θάνατο του τραγουδιστή Kurt Cobain τον Απρίλιο. Θα χαρίσει στο συγκρότημα το βραβείο Grammy "Best Alternative Music Album". Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρέθηκε στην 311η θέση. Η παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD το 2007. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "About a Girl", "Come as You Are", "The Man Who Sold the World" (David Bowie) κ.α.

1997 Οι Metallica κυκλοφορούν το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "ReLoad". Είναι το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος με μπασίστα τον Jason Newsted. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Fuel", "The Memory Remains", "The Unforgiven II", "Better than You" κ.α.

deBop | Agenda 16 Nov‏











LIVE του Γιάννη Δόνδωρου στο UNPLUGGED Music Bar - Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011‏

Στίς 18 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 22.30 μμ. θα σας περιμένουμε στο UNPLUGGED στο Χαλάνδρι, σε μία LIVE "συνάντηση"..... κιθάρας - σαξοφώνου, με την ροκ διάθεση του Γιάννη Δόνδωρου και του φίλου και συνεργάτη του Νίκου Κουλούρη.

Είσοδος Ελέυθερη

Xαϊμαντά 26 Πεζόδρομος (Στοά) & Αγ.Παρασκευής 31 - ΧΑΛΑΝΔΡΙ

......Why can’t you stay here a while??





The Cranberries - Promises



You'd better believe I'm coming
You'd better believe what I say
You'd better hold on to your promises
Because you bet you'll get what you deserve.

She's going to leave him over
She's going take her love away
So much for your eternal vows, well
It does not matter anyway.

Why can't you stay
Here a while
Stay here awhile
Stay with me.

Oh oh oh oh oh oh
All the promises we made
Promises we made
All the meaningless and empty words I broke
Broke broooke

Oh oh oh oh oh
All the promises we broke
Promises we broke
All the meaningless and empty words I spoke
Spoke spooooke

What of all the things that you taught me
What of all the things that you'd say
What of all your prophetic preaching
You're just throwing it all away

Maybe we should burn the house down
Have ourselves another fight
Leave the cobwebs in the closet
'Cause tearing them out is just not right

Why can't you stay
Here awhile
Stay here awhile
Stay with me

Oh oh oh oh oh
All the promises we made
Promises we made
All the meaningless and empty words I prayed
Prayed praaaayed

Oh oh oh oh oh
All the promises we broke
Promises we broke
All the meaningless and empty words I spoke
Spoke Spooooke

Oh oh oh oh oh
All the promises we made
Promises we made
All the meaningless and empty words I prayed
Prayed praaaayed

Oh oh oh oh oh
All the promises we broke
Promises we broke
All the meaningless and empty words I spoke
Spoke Spooooke

Oh hey oh hey oh hey ...


ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.................υποσχεσεις που δωθηκαν μα δεν κρατηθηκαν ποτε........ορκοι ονειρα μοιρασμενα που χαθηκαν...λογια που δεν ειπωθηκαν ποτε.....λεξεις.............
ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ................