ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 18 Απριλίου 2009

ο Ross Friedman στα Χανιά

Μία από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας Rock μουσικής σκηνής θα εμφανιστεί ζωντανά στα Χανιά !!!
Παρασκευή 8 Μαΐου στο Notos (Καλλεργών 12) ο Ross Friedman, γνωστός σαφώς με το προσωνύμιο "the Boss" μαζί με το προσωπικό του σχήμα, υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις στο πεινασμένο χανιώτικο κοινό για μεγάλους μουσικούς επί σκηνής! Περισσότερο γνωστός από την εννιάχρονη πορεία του με τους Manowar συμμετέχοντας στα πρώτα 6 album, έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες της ευρύτερης rock σκηνής. Πρόσφατη η συνεργασία με τον Albert Bouchard πρώην ντράμερ των Blue Oyster Cult. O Ross "the Boss" Friedman ξεκίνησε την πορεία του στους Dictators το 1973 μια proto-punk μπάντα, που ηχογράφησε μαζί τους 3 album. Το 1980 μετακομίζει στη Γαλλία και συνεργάζεται με τους Shakin' Street για ένα χρόνο. Αυτή ήταν και η χρονιά που άλλαξε και η μουσική πορεία του "αφεντικού"... : Η μπάντα του άνοιγε στην Heaven & Hell tour για τους Black Sabbath, οι οποίοι είχαν σαν τεχνικό μπάσου τον Joey DeMaio. Η εμφάνιση των Manowar ήταν απλά θέμα χρόνου! 6 καταπληκτικά album που επηρέασαν και ενέπνευσαν εκατομμύρια ακροατών. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;;; Ο Ross The Boss κυκλοφόρησε στα τέλη του 2008 το άλμπουμ " New Metal Leader" που με την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του μπήκε στο γερμανικό ΤOP 100! Ήχος που φέρνει στο μυαλό μας τους Μanowar από μία μπάντα υψηλής ποιότητας που καθηλώνει το κοινό! Στις 8/5 θα παρουσιαστούν όλοι οι ύμνοι της πρώτης περιόδου των Manowar και βεβαίως μερικά κομμάτια από το νέο album. Αυτό το Live δεν πρέπει να το χάσει κανείς, όχι μόνο γιατί έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν "πρώην Manowar", αλλά γιατί θα δούμε μια μεγάλη προσωπικότητα της μουσικής που έχει παίξει από Punk μέχρι Blues με την ίδια αγάπη και σεβασμό! Κυρίες και κύριοι, με υπερηφάνεια, στα πλαίσια της 15ης επετείου της ραδιοφωνικής εκπομπής STARGAZER (www.stargazershow.gr) που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα 23:00-01:00 από τον MAX FM 100,2 (www.maxfm.gr) ,σας παρουσιάζουμε τo ιερό τέρας: ROSS THE BOSS !!! - Tη συναυλία θα ανοίξουν τα χανιώτικα σχήματα Kyttaro & Everfailed. H προπώληση (20€) θα ξεκινήσει σύντομα από 4 ΕΠΟΧΕΣ, STUDIO 2000, VIRGIN, AVALON για τα Χανιά, ενώ στο Ρέθυμνο, μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια από το VIBES & to X-TREME Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:45, ενώ το πρώτο συγκρότημα θα ξεκινήσει στις 21:10

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK


4 ΜΑΙΟΥ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ
ΝΕΟ ALBUM ΤΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ
"Η ΟΥΤΟΠΙΑ ΜΟΥ"
Καλό Πάσχα σας εύχομαι από καρδιάς κατ'αρχήν και κατά δεύτερον βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την ημερομηνία της κυκλοφορίας του νέου album "Η ΟΥΤΟΠΙΑ ΜΟΥ" που θα είναι στις 4 Μαίου.Θέλω να ευχαριστήσω από εδώ όλους τους συνεργάτες μου που χωρίς αυτούς τίποτα από όσα ακούγονται δεν θα ήταν εφικτό και αυτοί είναι:ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΤΖΟΓΛΟΥ(ενορχήστρωση,παραγωγή)ΘΑΝΑΣΗΣ DJINGOVIC,ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΠΕΝΕΚΑΣ(ενορχήστρωση.παραγωγή STEREO VIBE)ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΙΤΟΥΔΗΣ-ηχοληψία,editing,mixing,παραγωγήΘΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ-ντραμςΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ-τρομπόνιΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ-τρομπέταΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ-σαξόφωνοΒΙΚΤΩΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ-φωνητικάΣΤΑΜΑΤΙΑ ΠΑΠΠΑ-φωνητικάΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΑΜΜΟΥΡΙΔΗΣ(Studio GFS PRO)-τεχνική υποστήριξητους φίλους στιχουργούς ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟ,ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΑΥΡΟΥ,ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΕΟΦΥΤΟΥ,τον αγαπητό μου φίλο συνθέτη,τραγουδοποιό ΚΩΣΤΑ ΛΕΙΒΑΔΑ για την πολύτιμη του συμμετοχή στιχουργικά και συνθετικά,τον ΚΏΣΤΑ ΠΑΡΙΣΣΗ στο STUDIO PRAXISκαι τον ΑΓΓΕΛΟ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ(ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ)-διεύθυνση παραγωγής-για την εμπιστοσύνη και πίστη του σε αυτήν μου τη νέα δουλειά.Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και Καλή Λαμπρή σε όλες κι όλους!
---------------------------------------
ΖΗΤΕΙΤΑΙ:
1. KEYBORDS PLAYER (MALE OR FEMALE)
2. BASS PLAYER
Με απαραίτητη προϋπόθεση τη μουσική αντίληψη, δικό τους εξοπλισμό και ελεύθερο χρόνο για άμεση προσθήκη σε POP-ROCK εναλλακτικό μουσικό σχήμα με έτοιμο πρόγραμμα και κυρίως δικά μας τραγούδια σε προγραμματισμένα live (εντός και εκτός Αθήνας).Μόνο σοβαρές προτάσεις παρακαλώ….!!
Τηλ. επικοινωνίας :
ΒΑΣΙΛΗΣ : 6947563881
ΓΙΩΡΓΟΣ : 6973281293
----------------------------------

Μουσική/Τέχνες - Συναυλία
Global
Σάββατο, 2 Μαΐου 2009 στις 9:00 μ.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΛΑΔΑΔΙΚΑ)
Οδός:
ΠΙΝΔΟΥ 1
Email:
giorgostsigos@yahoo.gr

-----------------------------------
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ "ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ"


Μουσική/Τέχνες - Συναυλία

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 στις 9:30 μ.μ.
ΚΥΨΕΛΗΣ 15
Τηλέφωνο: 2109236306
Email: info@pantomima.gr
-----------------------------------

Rock επιστροφή

Σ' ένα ιστορικό πόστο της αθηναϊκής ροκ διασκέδασης, οι ηλεκτρικές κιθάρες εξακολουθούν να κρατούν τα ηνία, καθώς το παλιό κοινό ανακαλύπτει και πάλι το αγαπημένο του στέκι.
Ολοκαίνουργιο (ακόμα μύριζε μπογιά όταν το επισκεφτήκαμε) και εξαιρετικά φροντισμένο το «Jamaica», στο χώρο του θρυλικού rock club «Το Ξεχασμένο Πηγάδι», δεν είναι η «χύμα» πρόταση που θα περίμενες αν κρίνεις μόνο από το όνομά του. Μπορεί φυσικά ν' ακούσεις μερικές δροσερές reggae (και funk) σφήνες, όμως ο μουσικός του κορμός παραμένει rock. Rock κλασικό, δίχως εκκεντρικότητες και μεταμοντέρνες φιοριτούρες, συχνά μάλιστα παιγμένο από βινίλιο. Καθισμένος στα σαλονάκια με τα punk prints ή στην ξύλινη μπάρα, θ' ακούσεις Lou Reed, Led Zeppelin, REM, Nits και Brian Ferry και θα χαζέψεις το έμβλημα της ηλεκτρικής κιθάρας που διακοσμεί τον τοίχο πίσω από το bar, καθώς ο Elvis της τοιχογραφίας κουνάει τους γοφούς του μ' ένα vintage μικρόφωνο στο χέρι. Πολύ ωραίος, πάντως, είναι και ο ευρύχωρος εξωτερικός χώρος του «Jamaica», όπου η μουσική συνοδεύει πιο διακριτικά τις κουβέντες των 30+ θαμώνων, που παίρνουν το ποτό τους μαζί με γενναιόδωρα συνοδευτικά από το νέο αυτόνομο bar. Ξύλινα decks, σιντριβανάκια και κατάφυτα παρτέρια συνθέτουν το δροσιστικό σκηνικό που στοιχηματίζουμε ότι θ' αναδειχτεί σε περιζήτητο καλοκαιρινό spot. Θυμάσαι το «Ξεχασμένο Πηγάδι»; Το «Jamaica» βρίσκεται στο χώρο όπου για 30 χρόνια φιλοξενήθηκε το γνωστό rock club «Το Ξεχασμένο Πηγάδι», το οποίο πήρε το όνομά του από το ομότιτλο τραγούδι του Δημήτρη Πουλικάκου. Οι νεότεροι θυμούνται ακόμα τους Πυξ Λαξ να κάνουν εδώ impromptu τζαμαρίσματα, ενώ ο θρύλος θέλει τον «απροσάρμοστο πρίγκιπα» Παύλο Σιδηρόπουλο να παίζει εδώ στα εφηβικά του χρόνια ως DJ, προτού πιάσει την κιθάρα στα χέρια του κι αλλάξει το ελληνικό ροκ για πάντα. Χρήστος Καρράςchkarras@athinorama.gr

JAMAICA
Αγ. Λαύρας 87,
Α. Πατήσια,
kin: 6937108818

Στον χώρο του πρώην
"Ξεχασμένο Πηγάδι"
ακούσματα από rock, soul, reggae, funk.
Ποτό € 7.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK


Rocking Athens Festival...
be prepared!

Φέτος το καλοκαίρι η Αθήνα, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα θα είναι rock καθώς τα μεγαλύτερα μουσικά events έρχονται να μας ταρακουνήσουν σε rock ρυθμούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο μηνάς Ιούλιος δεν θα είναι τυχαίος για τα ελληνικά μουσικά δεδομένα, αφού το Rocking Athens Festival στις 27 Ιουλίου ανεβάζει στην σκηνή του ολυμπιακού σταδίου ξιφασκίας τους Heaven & Hell, δηλαδή τους Black Sabbath μαζί με τον εκπληκτικό Dio, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια τους που αποτελούν σταθμούς στην ιστορία της rock!

Και δεν σταματάμε απλά εκεί!

Οι Blind Guardian έρχονται να ροκάρουν αλά γερμανικά, με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν, ενώ διπλά τους στέκονται οι ταλαντούχοι Testament και ο πρώην ηγέτης των Sepultura με το συγκρότημα του Gojira, έτοιμοι να επιτεθούν στα ελληνικά μουσικά δεδομένα με hard rock ήχους.

Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

Οι NIN και oι Jane's Addiction θα
εμφανιστούν στην Αθήνα το καλοκαίρι
Δύο ονόματα-θρύλοι στην ιστορία της rock μουσικής εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι πρώτοι θεωρούνται ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της industrial-rock σκηνής και πρόκειται για τους Nine Inch Nails, το προσωπικό όχημα μίας εκ των πιο αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων του ροκ, ο Τρεντ Ρέζνορ. Ο ίδιος συνθέτει τη μουσική, γράφει τους στίχους και υπογράφει τη μουσική ενώ χρησιμοποιεί άλλους μουσικούς σχεδόν κάθε φορά ανάλογα με τις περιστάσεις . Περισσότερες από 30.000.000 πωλήσεις δίσκων σε όλο τον κόσμο, πολλές επιτυχίες όπως το «Hurt» η διασκευή του οποίου αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα του Τζόνι Κας.Αν οι Nine Inch Nails κατάφεραν να μελοποιήσουν το θόρυβο, να ενώσουν τις κιθάρες με τον ηλεκτρονικό ήχο και να στιγματίσουν της δεκαετία του '90 οι Jane's Addiction που θα εμφανιστούν μαζί τους την ίδια βραδιά ήταν ξεχωριστοί για τον συνδυασμό πανκ-μέταλ και γκόθικ ροκ. Με τον εκκεντρικό Πέρι Φαρέλ στο τιμόνι έχουν γράψει ιστορία από το 1987 με εξαιρετικά άλμπουμ όπως τα «Nothing's Shocking» και «Ritual De Lo Habitual». Κατά δύο σπουδαία αμερικανικά συγκροτήματα βράχων θα εμφανιστούν στις 20 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

TO BUS ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Μια περιοδεία νέων μουσικών συγκροτημάτων στην Ελλάδα
23 Απριλιου-11 Μαΐου 2009
Το VELVET bus - experimento músico con Pampero είναι ένα μουσικό φεστιβάλ εν κινήσει, μία περιοδεία νέων μουσικών σχημάτων στην Ελλάδα με στόχο την παρουσίαση και προβολή της ανεξάρτητης μουσικής δημιουργίας, αλλά και την ανάπτυξη ενός ιδιαίτερου διαλόγου μεταξύ των δημιουργών και ενός πολυποίκιλου κοινού από διαφορετικές πόλεις/σταθμούς. Το VELVET bus - experimento músico con Pampero είναι μια πρωτοβουλία του VELVET magazine, το οποίο στα 4 χρόνια παρουσίας του, έχει βασικό μέλημά του την υποστήριξη των νέων Ελλήνων καλλιτεχνών και του έργου τους, παρέχοντάς τους πλατφόρμες έκφρασης, παρουσίασης και επικοινωνίας. Με αφορμή τα παραπάνω, το VELVET magazine διάλεξε το Pampero, το αυθεντικό ρούμι από τη Βενεζουέλα, να το συντροφεύσει σε αυτό το ταξίδι.
Τέσσερα από τα πιο νέα και ενδιαφέροντα μουσικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε έντεκα (11) πόλεις της Ελλάδας:
Πέμπτη 23 Απριλίου Αθήνα - Κ44
Πέμπτη 30 Απριλίου Λειβαδιά - PIU
Παρασκευή 1 Μαΐου Βόλος - ΜΕΘΕΞΙΣ
Σάββατο 2 Μαΐου Λάρισα - STAGE
Κυριακή 3 Μαΐου Θεσσαλονίκη - NEW YORK
Δευτέρα 4 Μαΐου Σέρρες - OTRO BAR
Τρίτη 5 Μαΐου Καβάλα - Η ΑΛΙΚΗ ΕΧΕΙ ΛΑΘΟΣ ΑΓΟΡΙ
Τετάρτη 6 Μαΐου Ιωάννινα - ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ
Πέμπτη 7 Μαΐου Πάτρα - MORE STEPS
Παρασκευή 8 Μαΐου Λαγκάδια Αρκαδίας - ΠΛΑΤΑΝΟΣ
Κυριακή 10 Μαΐου Ηράκλειο Κρήτης - LA BRASSERIE
Δευτέρα 11 Μαΐου Ηράκλειο Κρήτης - LA BRASSERIE
Το VELVET bus - experimento músico con Pampero φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα εγχείρημα που θα εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για την περιγραφή της συγκεκριμένης περιόδου της ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής σκηνής. Όλο το team του VELVET bus - experimento músico con Pampero, από τους διοργανωτές και τα συγκροτήματα μέχρι τους ηχολήπτες, τους δημοσιογράφους και όλα τα παιδιά που θα είναι on the road, αποτελούν μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι δραστηριοποιούνται εδώ και πολύ καιρό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σε μια δημιουργική παραγωγή που βασίζεται σε μια αισθητική και πολιτική του DO IT YOURSELF. Αν πραγματικά πιστεύεις σε κάτι, τότε το κάνεις μόνος σου, και αν έχεις παρέα ακόμα καλύτερα.
Τα live της περιοδείας του VELVET bus θα ηχογραφηθούν και θα κυκλοφορήσουν με τη μορφή μουσικού cd σε ένα από τα τεύχη του VELVET magazine που ακολουθούν της περιοδείας.
Υπεύθυνοι του VELVET bus - experimento músico con Pampero είναι ο δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός Μάκης Μηλάτος και οι εκδότες του περιοδικού VELVET Λάκης και Άρης Ιωνάς. Την ηχητική επιμέλεια των συναυλιών θα έχουν το Fab Liquid Studios και το Sonic Playground. Τα συγκροτήματα που θα συμμετέχουν στην περιοδεία είναι μερικά από τα σημαντικότερα της νέας εναλλακτικής σκηνής της χώρας μας:

Le Page
Ρομαντική folk, lo-fi αισθητική και indie πινελιές. Κάπως έτσι θα περιέγραφε κάποιος την μουσική των Le Page (Ο ακόλουθος του βασιλιά στα γαλλικά). Το ντουέτο από την Αθήνα ξεκίνησε την πορεία του το Σεπτέμβριο του 2007 και από τότε έχει εμφανισθεί σε διάφορα venues της Αθήνας και όχι μόνο. Κάποιες από τις σημαντικότερες στιγμές, στη μέχρι τώρα live πορεία τους, ήταν η εμφάνιση τους στο Living Room Unlit and Unplugged Festival (μαζί με ονόματα όπως οι Abbie Gale, Vassilikos, Evripidis and his Tragedies κ.α.), η πρόκριση τους και η εμφάνιση τους στο Coca-Cola Soundwave και φυσικά οι δύο support εμφανίσεις τους στους House of Love (UK) και στον Brett Anderson (πρώην frontman των Suede). Το 2007 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Handmade E.P., το Νοέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε το δεύτερο E.P. από τη δική τους εταιρία Drunk squirrel records με τον τίτλο Teddy Girls. Στο E.P. υπάρχει το τραγούδι Talking to Plants, μία συνεργασία των Le Page με τον Barry Louis Polisar (γνωστό και από το soundtrack της ταινίας Juno), αλλά και η διασκευή στο τραγούδι The Go Go Boots των Callas. Μέσα στο 2009 αναμένεται και ο πρώτος τους ολοκληρωμένος δίσκος.
http://www.myspace.com/lepagemusic
Berlin Brides
Οι Berlin Brides είναι η Νατάσσα, η Μαριλένα και η Έλενα. Ο ήχος τους περιλαμβάνει electro, punk και pop στοιχεία, με γυναικεία φωνητικά, αγγλικό στίχο και synths. Οι στίχοι και η μουσική είναι αποκλειστικά δική τους. Ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους το Φλεβάρη του 2008 και έχουν παίξει σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας ( Κ44, Kinky Kong, Bios, Gagarin 205, θέατρο Χώρα) καθώς και σε φεστιβάλ ανοιχτού χώρου (Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, Athens Pride, Wagon Festival, φεστιβάλ πειραματικού θεάτρου Λάρισας). Αυτή τη στιγμή ηχογραφούν το δίσκο τους που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες, σε παραγωγή του Coti K.
www.myspace.com/berlinbrides

Exposed by Observers
Οι Exposed by Observers είναι μία digital-nudisco-punk μπάντα που δημιουργήθηκε το 2006. Με επιρροές από Crystal Castles, Daft Punk, Justice, Digitalism, Lcd Soundsystem, Bloc Party, Klaxons, συνδυάζουν synths και electro με κιθάρες και βρώμικα φωνητικά. Αποτελούμενη από τον Rasmio (vocals, loops, bass), τον Evilplaymobils (synths, back vocals), και τον Strato (κιθάρα), με εμφανίσεις σε πολλά events αλλά και στο Art Rocker - Velvet Party τον Δεκέμβριο του 2008 ανοίγοντας το DJ set των Shitdisco, οι Exposed by Observers, αυτή την περίοδο, ολοκληρώνουν το πρώτο EP τους με τίτλο Secondhand Youth, το οποίο κυκλοφορεί τον Απρίλιο 2009.
www.myspace.com/exposedbyobservers

The Callas
Οι Callas είναι το μουσικό project των εικαστικών Λάκη και Άρη Ιωνά και δημιουργήθηκαν το 2004. Μέσα στο 2007 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους lp "DIY or DIE". Έχουν κάνει συναυλίες και εκθέσεις σε χώρους όπως ίδρυμα το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ (επιμέλεια έκθεσης Part Time Punks), Μπιενάλε της Αθήνας, AMP gallery, Working men's club (London), De roode bioscoop (Amsterdam). Το Δεκέμβριο κυκλοφόρησαν το επτάιντσο single με τίτλο Lipstick. Με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους στις 23 Απριλίου 2009 και μετά την ελληνική περιοδεία με το VELVET bus - Experimento Musico con Pampero έχουν Ευρωπαϊκή περιοδεία με σταθμούς στο Λονδίνο (Artrocker mag), το Μπράιτον (Great Escape festival), τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και το Βερολίνο.
www.myspace.com/thecallas

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

Γενιά Του Χάους
Ένα από τα σπουδαιότερα Ελληνικά rock'n'roll συγκροτήματα όλων των εποχών επιστρέφει στη σκηνή. Οι Γενιά Του Χάους θα εμφανιστούν ζωντανά, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Απριλίου, στο Gagarin 205 Live Music Space! Η θρυλική punk μπάντα θα παρουσιάσει, σε δύο μοναδικές βραδιές, τραγούδια από ολόκληρη την πορεία της, μαζί με ακυκλοφόρητο υλικό.
Πρόκειται για μία από εκείνες τις περιπτώσεις όπου δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Οι παλαιότεροι θα θυμηθούν και οι νεώτεροι θα έχουν μία σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν επί σκηνής ένα συγκρότημα που σημάδεψε με την παρουσία του μία περίοδο άνθησης - αλλά και, λίγο αργότερα, παρακμής - της underground έκφρασης στην Ελλάδα.
Πέρα από αυτό, μόνο περίεργο δεν πρέπει να μας φαίνεται το ότι οι στίχοι τους και τα τραγούδια τους φαντάζουν σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ, σε μια χρονική συγκυρία όπου η λέξη "κρίση" (είτε υπαρκτή και ουσιαστική είτε κατασκευασμένη) κυριαρχεί σε κάθε επίπεδο: οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό, ηθικό και πάει λέγοντας.
Αντί περαιτέρω φλυαρίας, οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την "επανεμφάνιση" της Γενιάς Του Χάους, όπως τους εξήγησε ο τραγουδιστής / στιχουργός του συγκροτήματος, Θοδωρής Ηλιακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κέρη Καραλή για λογαριασμό του http://www.rockap.gr/ :
"Διαλύσαμε κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες, υπήρχε από τη μια ένας εξωτερικός εξαναγκασμός που οδήγησε στη διάλυσή μας και από την άλλη η δική μας συνέπεια ως προς το τι νοιώθαμε και τι θα επιτρέπαμε να γίνει.
Σήμερα, μετά από χρόνια, γνωρίζοντας ότι το υλικό που αφήσαμε πίσω μας έχει μια πολύπλευρη δυναμική που ποτέ δεν αναδείχθηκε - γιατί ναι μεν οι στίχοι μας ακούστηκαν και ακούγονται, αλλά η μουσική μας ποτέ δεν έφτασε σε ένα επιθυμητό επίπεδο - το προσεγγίζουμε ξανά με σκοπό να το 'αποκαταστήσουμε'. Τότε δεν είχαμε ούτε τα χρήματα, ούτε την τεχνογνωσία, ούτε τα μέσα. Ήταν τυφλή εποχή, δεν υπήρχε βοήθεια από πουθενά και μας άφησε μια αίσθηση ανεκπλήρωτου. Σκέψου ότι η πρώτη κοπή του ομώνυμου album ανακλήθηκε με ανακοίνωση λίγο μετά την κυκλοφορία της λόγω πολύ κακής ποιότητας. Αλλά και στη δεύτερη κοπή το ηχητικό αποτέλεσμα παρέμεινε 'θολό'. Όσο για το Ρέκβιεμ, κάναμε δύο remix σε δύο διαφορετικά στούντιο, χωρίς και πάλι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το καλοκαίρι τού 2007 εμφανίζεται ξαφνικά μετά από χρόνια ο Άκης, πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση των τριών μας και μέσα από αυτή την αναθέρμανση της σχέσης μας ξεπηδά η ιδέα μιας νέας συνεργασίας. Παράλληλα, εδώ και δύο χρόνια υπήρχε στο προφίλ της Γενιάς στο Myspace έντονη προτροπή του κόσμου για ζωντανές μας εμφανίσεις. Πριν καν αποφασιστεί οτιδήποτε, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε το υλικό για να δούμε πώς αυτό θα ακουγόταν σήμερα. Μας πήρε πολύ χρόνο. Δοκιμάσαμε τρεις drummers πριν καταλήξουμε στον εξαιρετικό Μπάμπη Πετσίνη, των Sleeping Pillow, ο οποίος έρχεται απ' τη Θεσσαλονίκη για τις πρόβες.
Σήμερα ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι θέλουμε απ' αυτό το υλικό. Σκοπός του live τελικά είναι να ξανασυναντήσουμε το γνωστό και το άγνωστο κοινό μας, να του προσφέρουμε μια συναυλία όσο το δυνατόν αρτιότερη ηχητικά και αισθητικά, κάτι που πάντα μας απασχολούσε, γιατί η Γενιά για μας είναι πάνω απ' όλα τέχνη, δεν είναι μόνο ξόδεμα συναισθηματικό ή ενεργειακή εκτόνωση. Θέλουμε να το υποστηρίξουμε απ' όλες τις πλευρές, και μάλιστα σκοπεύουμε να το ηχογραφήσουμε, να το βιντεοσκοπήσουμε και να το προσφέρουμε στον κόσμο δωρεάν μέσα από το διαδίκτυο. Υπάρχει και το ενδεχόμενο, το οποίο δεν ξέρουμε αν θα ευοδωθεί γιατί έχει ένα κόστος που δεν γνωρίζουμε αν θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε, να κυκλοφορήσει από εμάς μια συλλεκτική έκδοση σε dvd. Όλο αυτό νοιώθουμε ότι το οφείλουμε στη Γενιά και όχι στους εαυτούς μας.
Εμείς ποτέ δεν αντιληφθήκαμε την τέχνη μέσα από κλισέ. Η επιλογή του Gagarin υπαγορεύτηκε από την ανάγκη μας να παρουσιάσουμε το υλικό μας όπως πιστεύουμε ότι του αξίζει. Είναι ένας χώρος όπου εμείς τουλάχιστον μπορούμε να σταθούμε χωρίς να νοιώθουμε ότι παίζουμε σ' ένα σκυλάδικο ή σ' ένα οποιονδήποτε ανοιχτό χώρο όπου δεν ακούγεται τίποτα. Αν θες, είναι και η δική μας άρνηση σε όσους λένε 'ελάτε να παίξετε οπουδήποτε'. Δε θέλουμε να παίξουμε οπουδήποτε, έχουμε παίξει 'οπουδήποτε' δεκάδες φορές. Φαντάσου ότι παίζαμε από μνήμης γιατί δεν ακούγαμε τίποτα πάνω στη σκηνή, απλά ήμασταν πολύ δεμένη μπάντα γιατί κάναμε πολλές πρόβες και πολλά lives, οπότε συντονιζόμασταν με κλειστά μάτια. Αλλά στις 8 από τις 10 συναυλίες δεν ακούγαμε τίποτα. Κι άλλα groups εκείνης της εποχής να ρωτήσεις, το ίδιο θα σου πουν. Δεν υπήρχε ήχος, το κοινό από κάτω άκουγε μόνο θόρυβο.
Τα 15€ εισιτήριο, που για μένα είναι αστείο ποσό σήμερα, πιστεύω και για πάρα πολύ κόσμο που σκέφτεται λογικά, καλύπτουν την έξτρα ηχητική εγκατάσταση που χρειαζόμαστε, τη βιντεοσκόπηση, την ηχογράφηση και το live internet broadcast. Ρισκάρουμε, δουλεύοντας επί δεκαοκτώ μήνες και έχοντας επενδύσει όλο μας τον ελεύθερο χρόνο, που είναι ελάχιστος. Αυτό είναι κάτι που φυσικά δεν περιμένουμε να μας δοθεί πίσω με χρήμα. Όταν τόσο καιρό αυτό είναι μόνιμα μέσα σου, ασχολείσαι μαζί του και παραμερίζεις πάρα πολλά άλλα εξίσου ζωτικά πράγματα, δεν υπολογίζεις τι θα πάρεις, είναι άτοπο."
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 15 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42, τηλ. 210 3608366) και το http://www.ticketpro.gr/ .

//////////////////////////
Χριστιανοί ανορθόδοξοι
Δεκάδες ξένα συγκροτήματα παίζουν χέβι μέταλ τραγουδώντας στίχους του κατηχητικού
Ξέραμε για τις ακρότητες και τους «αντίχριστους», την πρόκληση και τη «μαυροψυχία» του μέταλ, το 666, την ιεροσυλία και την ψυχεδέλεια, τις αμέτρητες επιθέσεις που έχουν δεχτεί οι θρησκείες από τους μεταλάδες.
Ποιος θα φανταζόταν ότι υπάρχουν τύποι που το πρόσωπό τους είναι τίγκα στα σκουλαρίκια αλλά διδάσκουν τον λόγο του Θεού, που ουρλιάζουν μεν, αλλά απαγγέλοντας στίχους της Βίβλου, που σολάρουν με τις κιθάρες τους για χάρη του χριστιανισμού. Που τα ονόματα των συγκροτημάτων τους δεν μιλούν για τον θάνατο, τον διάβολο, τα σίδερα, αλλά για την αγάπη, τους αγίους, τους μεσίες και τους προφήτες.
Πώς ξεκίνησαν όλα
Βαριές κιθάρες, ατελείωτα σολαρίσματα, στίχοι που βασίζονται στις ιουδαιοχριστιανικές παραδόσεις. «White metal» δεν σημαίνει «αγαπάτε αλλήλους»· σημαίνει «κάνω σκληρή μέταλ μουσική με χριστιανικούς στίχους». Για όσους, όμως, δεν μιλούν αγγλικά, οι διαφορές συχνά δεν είναι καν αντιληπτές. Ντύνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ενώ οι μουσικές τους μπορεί να είναι από ελαφριές μέχρι... ασήκωτο μέταλ. Ο χώρος της μέταλ είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας: συνυπάρχουν όλοι. Και μη φανταστείτε ότι τους αντιμετωπίζουν σαν καρτούν. Ισα ίσα που πολλοί θα ζήλευαν την επιτυχία των As Ι lay dying ή των Stryper. «Πολύ συχνά συνυπάρχουν επί σκηνής σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο» λέει ο Χάκος Περβανίδης, αρχισυντάκτης του περιοδικού «Metal hammer».
Αναζητώντας τις «ρίζες» του χριστιανικού μέταλ θα μπορούσε κανείς να φτάσει ως τα τέλη της δεκαετίας του '60 όπου μέσα στο κίνημα των χίπι υπήρχαν ομάδες ταμένες στον Ιησού. Αρχικά παίζοντας στους δρόμους της Καλιφόρνιας κι αμέσως μετά φτιάχνοντας μικρές μουσικές ομάδες, προσπάθησαν να μεταδώσουν τα θρησκευτικά τους μηνύματα μέσω τραγουδιών. Μάλιστα το πρώτο τέτοιο συγκρότημα που έγινε ευρύτερα γνωστό ονομαζόταν Agape και το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1971 με τίτλο «Gospel hard rock».
Ωστόσο, το «λευκό» ή χριστιανικό μέταλ άρχισε να εξαπλώνεται στα μέσα της δεκαετίας του '70. Οι Σουηδοί Jerusalem καταγράφονται ως οι πρώτοι χριστιανοί μεταλάδες, ενώ το ομώνυμο άλμπουμ τους (1978) πουλάει μέσα σε έξι μήνες 20.000 αντίτυπα. Παρ' όλ' αυτά, η δεκαετία του '80 είναι εκείνη που εκτοξεύει το white metal, το οποίο αποκτά το επίσημο όνομά του το 1984. Είναι η εποχή που το χέβι μέταλ άρχισε να διασπάται σε διάφορα είδη και οι χριστιανοί θέλησαν με τη σειρά τους να περιφρουρήσουν τα όριά τους. Στη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία, τη Βρετανία, τη βόρεια και την κεντρική Ευρώπη, έχουν υιοθετήσει τον όρο «χριστιανικό μέταλ», αντιθέτως, στη Νότια Αμερική και τη νοτιοδυτική Ευρώπη προτιμούν τον... χρωματικό διαχωρισμό.
Τέσσερα είναι τα συγκροτήματα που τότε εκπροσωπούσαν το white metal και γράφουν στίχους εμπνευσμένους από χριστιανικά θέματα: οι Messiah Prophet, Leviticus, Saint, Trouble και Stryper. «Δεν νομίζω ότι ο τραγουδιστής μας, ο Ερικ, που έγραφε τα τραγούδια, νοιαζόταν να φανεί καλός χριστιανός. Δεν μας ενδιέφεραν οι ιστορίες της Βίβλου. Απλώς ψάχναμε για ενδιαφέροντα θέματα» έλεγε τότε ο κιθαρίστας των Trouble. «Η δεκαετία του '80 παραμένει πράγματι αξεπέραστη. Στις συναυλίες τους οι Στράιπερ πετούσαν στο κοινό αντίτυπα της Βίβλου κι έβγαζαν λόγους προσηλυτισμού! Αν πάλι κάποιος αναζητεί τον δίσκο-σήμα κατατεθέν του είδους, δεν είναι άλλο από το μνημειώδες "Το hell with the devil" των Στράιπερ, που κυκλοφόρησε το 1986 και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει αρκετά εκατομμύρια αντίτυπα» λέει ο Χ. Περβανίδης.
Στους στίχους τους αυτά τα συγκροτήματα δανείζονται παραβολές της Βίβλου και προωθούν έναν αγνό και αμόλυντο τρόπο ζωής: χωρίς ναρκωτικά, με εμμονή στη μονογαμία και φυσικά σε πράξεις που απέχουν πολύ από τους αμαρτωλούς σημερινούς πειρασμούς. Στόχος τους, να πείσουν το κοινό τους ότι -αν μη τι άλλο- αξίζει τον κόπο να δοκιμάζουν και μια συνταγή μακριά από την απαλλοτριωμένη κοινωνία. Ολα, όμως, δοσμένα με μια συνθηματολογία. Σαν ένα μείγμα κατηχητικού και χαρντ ροκ δημαγωγίας.
Υπάρχουν, όμως, και οι γεωγραφικοί διαχωρισμοί: στις βορειότερες περιοχές της Ευρώπης τα συγκροτήματα προτιμούν μια πιο προσωπική και λυρική προσέγγιση που κάποιοι αποκαλούν υπαινικτικό προσηλυτισμό, ενώ στην Αμερική πολλοί κατηγορούν τα white metal συγκροτήματα ως φερέφωνα διαφόρων εκκλησιών. «Δεν ξέρω αν κάποια από αυτά κατευθύνονται ή ακόμα και χρηματοδοτούνται από εκκλησιαστικούς κύκλους ή αιρέσεις. Κυκλοφορεί αυτή η φήμη, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί» λέει ο Χ. Περβανίδης.
Η αλήθεια, πάντως, είναι πως, ενώ τα πρώτα χρόνια οι white metal δίσκοι κυκλοφορούσαν αποκλειστικά σε «χριστιανικά» μαγαζιά (μαζί με συναφή ποιήματα, εφημερίδες, βιβλία, κεριά και μπλουζάκια), τώρα πια μπορείτε να τα βρείτε και στα κοινά δισκάδικα.
«Αν θέλεις να ταρακουνήσεις τον κόσμο, έλα μαζί μου/ διάδωσε τα νέα σε κάθε αγόρι και κορίτσι/ τραγουδώντας τι πιστεύεις/ τραγουδώντας την αλήθεια/ ανοίγοντας τα μάτια για να δεις» λέει το «Rockin' the world» των Στράιπερ, ενώ οι ίδιοι γράφουν στο μεγάλο τους σουξέ «Το hell with the devil»: «Μιλώντας για τον διάβολο, δεν είναι φίλος μου/ να του γυρίσουμε την πλάτη, αυτό έχουμε στον νου μας/ είναι μόνο ένας κλέφτης, ένας ψεύτης/ το λένε οι γραφές/ θέλουμε να μάθει πού μπορεί να πάει/ στην κόλαση ο διάβολος, στην κόλαση ο διάβολος».
Υπάρχουν επίσης και παραδείγματα καλλιτεχνών που αφοσιώθηκαν στο «λευκό μέταλ» αφού πρώτα αλλαξοπίστησαν. «Πράγματι δύο πολύ φανατικοί οπαδοί του χριστιανικού μέταλ υπήρξαν πολύ αμαρτωλά παιδιά. Ο λόγος για τον Χεντ, κιθαρίστα των Corn, και τον περίφημο Ντέιβ Μαστέιν, των Megadeth. Είναι τα δύο πιο τρανταχτά παραδείγματα καλλιτεχνών που από αναρχικοί έγιναν υποστηρικτές του Μπους.
Η «ιερή συμμαχία»
Ο μεν πρώτος πήγε στον Ιορδάνη και πλέον τη βρίσκει διδάσκοντας τον λόγο του Θεού. Ο δε Μαστέιν είναι πια τόσο πιστός, που, όταν σε μια συναυλία έμαθε πως τη βραδιά θα άνοιγαν οι Ελληνες Rotting Christ (Σάπιος Χριστός), αρνήθηκε να συνυπάρξει μαζί τους και απαίτησε να τους βγάλουν από το πρόγραμμα». Αμετανόητοι, σκοτεινοί και πάντοτε εναντίον της θρησκείας, οι Rotting Christ από το 1987 που ξεκίνησαν μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν πτοήθηκαν από τέτοιες επιθέσεις αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι τη διεθνή τους καριέρα.
Σήμερα, το «λευκό μέταλ» συνεχίζει ακάθεκτο, παρ' όλο που, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει πια μετεξελιχθεί σε «christian hard core». Τα συγκροτήματα Underoath, Demon Hunter, Norma Jean, As Ι lay dying αποκαλούνται από το ειδικό περιοδικό «Revolver magazine» «ιερή συμμαχία», η οποία πάντως κατόρθωσε να αναρριχηθεί στις λίστες του περιοδικού «Billboard». Μάλιστα οι τελευταίοι βρίσκονται αυτήν την εποχή σε περιοδεία στην Αμερική και τον Καναδά κι είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση, που μόνο μέσα στον Απρίλιο έχουν προγραμματίσει πάνω από 22 συναυλίες. Και, αν αναρωτιέστε αν και η ελληνική μέταλ σκηνή έχει τους χριστιανούς εκπροσώπους της, να σας πούμε πως όχι. Προς το παρόν, έχουμε φτάσει μέχρι τους Παπαροκάδες. *
Της ΜΑΤΟΥΛΑΣ ΚΟΥΣΤΕΝΗ

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ


Καινούριος δίσκος "Η αγάπη στο τέλος"

πρώτο τραγούδι "Μην το πεις πουθενά"

στον Δίεση τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα.