ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Σαν Σήμερα...25 Ιουνίου

25 Ιουνίου 1954 Ο κιμπορντίστας των Toto, David Paich (David Frank Paich), γεννήθηκε στο Los Angeles της California. Μεγαλύτερη επιτυχία τους το τραγούδι "Africa", το οποίο ανέβηκε στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 το 1983. Μαζί με το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει 17 άλμπουμ με πωλήσεις πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα.



25 Ιουνίου 1988 Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του Αμερικανικού συγκροτήματος Red Hot Chili Peppers, Hillel Slovak (1962-1988), βρέθηκε νεκρός στο Λος Άντζελες από υπερβολική δόση ηρωίνης, λίγο μετά την επιστροφή του συγκροτήματος από την Ευρωπαϊκή τους περιοδεία. Μαζί με τους Red Hot Chili Peppers ηχογράφησε δύο άλμπουμ, τα "Freaky Styley" (1985) και "The Uplift Mofo Party Plan" (1987).

25 Ιουνίου 1966 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart βρίσκονται οι The Beatles με το τραγούδι "Paperback Writer".



25 Ιουνίου 1977 Σε συναυλία που δίνουν οι Pink Floyd, στα πλαίσια της Animals Tour στο Cleveland Stadium των Η.Π.Α., συγκεντρώνουν πάνω από 83 χιλιάδες θεατές και γίνονται το πρώτο συγκρότημα που 'μαζεύει' τόσο κόσμο σε μια μόνο συναυλία.



25 Ιουνίου 1996 Οι Kiss, ενόψη της παγκόσμιας περιοδείας τους Alive/Worldwide Tour, κυκλοφορούν το live άλμπουμ "You Wanted The Best, You Got The Best". Τα τραγούδια είναι μια επιλογή από τα προηγούμενα live άλμπουμ "Alive!" και "Alive II".


25 Ιουνίου 2006 Για δεύτερη εβδομάδα, στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart βρίσκονται οι Keane με το άλμπουμ "Under the Iron Sea". Είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού alternative rock συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου. Μπήκε στα Βρετανικά charts κατευθείαν στην πρώτη θέση και την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πούλησε πάνω από 200 χιλιάδες αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Is It Any Wonder?", "Nothing in My Way", "Crystal Ball", κ.α.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ΟΙ ΜΠΛΕ Παρασκευή 2 Ιουλίου στο «Poco - Poco» στην Πάτρα

«Μία φορά κι έναν καιρό», ονομάζεται το νέο τραγούδι των ΜΠΛΕ και μας μεταφέρει σε ένα διαφορετικό «παραμύθι» από αυτά που είχαμε συνηθίσει να μας λένε στην παιδική μας ηλικία..

Η εμφάνιση των ΜΠΛΕ στο «Poco-Poco» beach bar στην Πάτρα αναβάλλεται λόγω καιρικών συνθηκών. Το ραντεβού ανανεώνεται για την επόμενη Παρασκευή 2 Ιουλίου.

Ακόμη μία φορά έρχονται να μας καθηλώσουν, δίνοντας σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση, τον καλύτερο τους εαυτό και αποδεικνύοντας ότι ήταν και παραμένουν μια απ’ τις καλύτερες live μπάντες της Ελλάδας.

Οι συναυλίες τους γεμάτες μελωδία και ρυθμό, ξεσηκώνουν το κοινό, το οποίο συμμετέχει ενεργά σε κάθε τους εμφάνιση.

Εκτός από δικές τους επιτυχίες οι Μπλε δοκιμάζουν να μας ταξιδέψουν και με τις διασκευές ξένων- και αγαπημένων- ροκ κομματιών.

Poco - Poco: παραλία Παναγοπούλας, Πάτρα
τηλ: 2610-931706 είσοδος : 10 ευρώ
Ώρα έναρξης : 22.00

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

“BRING YOUR DEMO nights” ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ @ AΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ Rock house

Η 4P Productions σε συνεργασία με τον "ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ"
ανακοινώνει πως από ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ & κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ
και για όλο το καλοκαίρι, θα παίζει μουσικές απ’την ανεξάρτητη ελληνική σκηνή
( ελληνόφωνα κι αγγλόφωνα με δισκογραφία ή χωρίς ).

“BRING YOUR DEMO nights”
Δηλώστε συμμετοχή και φέρτε μας την δουλειά σας!!
Θα ακούγονται έως 4 τραγούδια από κάθε καλλιτέχνη κάθε φορά..
Το playlist θα τυπώνεται και θα κοινοποιείται στο κοινό,
ενώ θα υπάρχει έντυπη και ηλεκτρονική υποστήριξη με διαρκές follow up.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
doors open @ 22.00
CRAFT beer 5e,ποτό 5e,coctails 7e
xoρηγοί επικοινωνίας:
JACK DANIEL'S
www.rousfm.com
www.driverfm.com
4P PROductions
more info :
aristofanisrockhouse@hotmail.gr
http://www.myspace.com/art.dimiourgia

2103217141 - 2103217141
6937301149

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ Rock house
Αριστοφάνους 7 & Τάκη, Ψυρρή

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Σαν Σήμερα...22 Ιουνίου


22 Ιουνίου 1937 Ο ιδρυτής της Ανεξάρτητης θρυλικής δισκογραφικής εταιρείας Island Records, Chris Blackwell, γεννήθηκε στο Λονδίνο της Αγγλίας. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001. Θεωρείται ο άνθρωπος που έκανε γνωστή την reggae σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η φήμη και η επιτυχία της Island Records απογειώθηκε με καλλιτέχνες όπως οι Bob Marley, Grace Jones και U2. Άλλοι καλλιτέχνες της εταιρείας: The Spencer Davis Group, Traffic, King Crimson, Emerson, Lake & Palmer, Jethro Tull, Cat Stevens, κ.α.



22 Ιουνίου 1964 Γεννήθηκε στη Γλασκώβη της Σκωτίας, ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του rock συγκροτήματος Primal Scream, Bobby Gillespie (Robert Bernard Gillespie). Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας τύμπανα με τους The Jesus and Mary Chain.



22 Ιουνίου 1968 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart βρίσκονται οι The Rolling Stones με το τραγούδι "Jumpin' Jack Flash". Είχε κυκλοφορήσει στην Αγγλία στις 24 Μαΐου. Το τραγούδι είχε ηχογραφηθεί κατά την διάρκεια της δημιουργίας του άλμπουμ "Beggars Banquet" αλλά τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά, στην συλλογή τραγουδιών "Through the Past, Darkly (Big Hits Vol. 2)", ένα περίπου χρόνο μετά την κυκλοφορία του.



22 Ιουνίου 1991 Σε μια δημοπρασία του Sotheby's στο Λος Άντζελες, ο Eddie Murphy ξοδεύει πάνω από 31 χιλιάδες δολάρια για ένα γιλέκο, μια κορδέλα μαλλιών και ένα φουλάρι που άνηκαν στον Jimi Hendrix. Ο Ιταλός διοργανωτής συναυλιών Red Ronnie πλήρωσε πάνω από 35 χιλιάδες δολάρια για τους χειρόγραφους στίχους του τραγουδιού "Room Full of Mirrors".



22 Ιουνίου 2003 Οι Evanescence βρίσκονται στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart με το "Fallen". Είναι το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανικού goth/rock συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει το Μάρτιο. Είναι το πιο εμπορικό τους άλμπουμ, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια αντίτυπα. Το 2004 για το άλμπουμ αυτό, στην 46η απονομή των Grammy Awards, οι Evanescence κέρδισαν τα βραβεία "Best New Artist" και "Best Hard Rock Performance". Την ίδια στιγμή το single "Bring Me to Life" εξακολουθεί, για τρίτη εβδομάδα, να βρίσκεται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ - ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ!

Τρία χρόνια μετά τις 3 συνεχόμενες sold out συναυλίες του, ο Φίλιππος
Πλιάτσικας επιστρέφει στο θέατρο του Λυκαβηττού στις 30 Ιουνίου, παρέα
με τον Μύρωνα Στρατή και με τη συμμετοχή του MC Yinka!

Η προπώληση ξεκίνησε!
Εισιτήρια προπωλούνται στα Public (Σύνταγμα – Πειραιάς),
Fnac (mall,Γλυφάδα,Μοναστηράκι)

και οι τιμές ανέρχονται στα 20€ γενική είσοδος και 18€
μαθητικό – φοιτητικό.

Ευχαριστούμε πολύ.
Η διαχείριση της σελίδας.
Ημερομηνία: Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010
Ώρα: 9:30 μ.μ. - 11:30 μ.μ.
Τοποθεσία: ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ

All that we are.... 5 group live

Τα σύγχρονα group του Πυθαγορείου ωδείου υπό την επιμέλεια & διδασκαλία του Παντελή Γαργουλάκη αναμένονται στην μουσική σκηνή του bar Saint Etienne και υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη κέφι και εκπλήξεις....
Γιατί that s all we are !!!

Είσοδος ελεύθερη …..

Ημερομηνία: Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010
Ώρα: 9:30 π.μ. - 12:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Cafe bar Saint Etienne
Οδός: Χελμού 26 – 28 Τηλ. 210 81444457

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.
Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.
Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ' όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.

ΣΗΜΕΡΑ ΛΙΠΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΩΣΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΛΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.
ΑΠΟ ΤΙΣ 20:00 ΚΑΙ ΜΕΤΑ!
...................
Μουσικές της Κρήτης
Ο Κωνσταντίνος Σκουλούδης και το συγκρότημα του συμμετέχουν στην αποχαιρετιστήρια πολιτιστική εκδήλωση του 2ου Λυκείου Δάφνης.

Αν έχει η Κρήτη δυο ψυχές η μια ψυχή είν' η λυρα...Ο Κωνσταντίνος Σκουλούδης μ'αυτή τη ψυχή φαρέτρα των μουσικών στόχων του μας ταξιδεύει μέσα απο την παραδοσιακή μουσική και σε πιο έντεχνα μονοπάτια,με σκοπό το ταξίδι να μας φέρει ακόμα πιο κοντά,στους πλούσιους ήχους κι άλλων τόπων έτσι που το μουσικό αποτέλεσμα να γίνεται δυνητικά ενιαίο..

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΥΛΟΥΔΗΣ : λύρα,τραγούδι
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΒΡΗΣ : λαούτο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΡΑΣ : πιάνο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΑΖΑΚΗΣ : κιθάρα
ΜΑΝΤΩ ΑΓΟΥΡΙΔΟΥ : βιολοντσέλλο
ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ : μπάσο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΟΥΝΤΟΣ : κρουστά

.........................

Ο Σπύρος Γραμμένος στο 23ο Φεστιβαλ Δήμου Βύρωνα

Και το θέατρο βράχων θα γεμίσει απο μουσική, χωρό και σάτιρα , σε ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο από το Σπύρο Γραμμένο και τους φίλους του... ξέρετε τώρα αυτούς τους γνωστούς-αγνώστους... Πάνος Μουζουράκης, Λεωνίδας Μπαλάφας , Γιώργος Μυλωνάς, Ευρυπίδης Ζεμενίδης, Ζακ Στεφάνου, Βασιλική Καρακώστα και πολλοί άλλοι ... (ε να μην κρατήσουμε και κάτι κρυφό; έτσι για το σασπένς;) ..., στα μπαλέτα η Γιάννα Μελλά , Μαρία Μελά, Φανή Μαλόβρουβα....
Ο Σπύρος Γραμμένος μαζί με την παρέα του θα μας παρουσιάσει όμορφες και ερωτικές στιγμές απο τον πολυπόθητο προσωπικό του δίσκο «Λίγο πριν τα τιράντα» που μόλις κυκλοφόρησε και όχι μόνο... τραγουδάκια.... ποιηματάκια... και πολλάααα αστειάκια με αγάπη από τον Σπύρο για όλους εμάς...!

....................

2o ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ

Στο 2ο ΚΑΣΤΡΟ της ΜΠΥΡΑΣ στην παραλία του Λευκού Πύργου, από τις 22 έως τις 27 Ιουνίου τα απογεύματα, και στις 26 & 27 Ιουνίου από το μεσημέρι.
Δύο τεράστιες τηλεοράσεις θα είναι στημένες για τους λάτρεις της μπάλας και του Μουντιάλ και στο stage καθημερινά γκρουπάκια θα μας ταξιδεύουν σε ρυθμούς ροκ, ποπ, έντεχνους και λαϊκούς.
Οι : Παναγιώτης Δόβας & Εnallax Band, Τhe Blues Trouble,
Fouskes, Καίσαρας Κίκης, Lemonostifel, Καμάς Γ.
και οι Οργανωμένοι ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Σαν Σήμερα...20 Ιουνίου




20 Ιουνίου 1942 Ο πιανίστας, μπασίστας, τραγουδιστής και παραγωγός Brian Wilson γεννήθηκε στο Inglewood της Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στους The Beach Boys ως βασικός τραγουδοποιός. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Singers of All Time", βρίσκεται στη θέση 52. Το 1988, το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Δημοφιλή τραγούδια που φέρουν και την υπογραφή του: "Surfin' Safari", "Surfin' USA", "Fun, Fun, Fun", "California Girls", κ.α.






1954Ο Αμερικανός μπασίστας και μέλος του συγκροτήματος Van Halen, Michael Anthony (Michael Anthony Sobolewski), γεννήθηκε στο Chicago του Illinois των Η.Π.Α. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα με τον σχηματισμό του το 1974 και παρέμεινε μαζί τους μέχρι το 1996. Το 2003 βρέθηκε και πάλι μαζί τους για μια σειρά συναυλιών αλλά το 2006 έφυγε από την μπάντα. Σήμερα είναι μέλος του συγκροτήματος Chickenfoot, μαζί με τους Joe Satriani και τον ντράμερ των Red Hot Chili Peppers, Chad Smith.



20 Ιουνίου 1974 Οι Bob Dylan & the Band κυκλοφορούν το live album "Before the Flood". Ηχογραφήθηκε κατά την διάρκεια της ομώνυμης περιοδείας που ξεκίνησε στις 3 Ιανουαρίου από το Chicago Stadium και ολοκληρώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στο The Forum του Los Angeles. Περιέχει τραγούδια όπως τα "Knockin' on Heaven's Door", "Don't Think Twice, It's All Right", "All Along the Watchtower", κ.α.



20 Ιουνίου 1977 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Fleetwood Mac με το τραγούδι "Dreams". Ήταν μέρος του άλμπουμ του συγκροτήματος "Rumours", του οποίου οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα.



20 Ιουνίου 2006 Οι Arctic Monkeys ανακοινώνουν στο Τύπο πως ο μπασίστας Andy Nicholson διακόπτει την συνεργασία του με το συγκρότημα. Ο λόγος της αποχώρησης του δεν έγινε ποτέ "ξεκάθαρος"...
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/