ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Νέο δισκογραφικό label από τον Πλιάτσικα

Επειδή οι ευκαιρίες για βήμα λιγοστεύουν, δημιουργήθηκε ένα νέο δισκογραφικό label με πρωτοβουλία του Φίλιππου Πλιάτσικα, ένα παράθυρο στον κόσμο απ’ όπου νέοι καλλιτέχνες θα φωνάξουν τη δική τους αλήθεια. Και το όνομα αυτού... ΜΕΛΥΔΡΟ. Το ΜΕΛΥΔΡΟ θα εγκαινιάσει την πρώτη του κυκλοφορία με τη πρώτη δισκογραφική δουλειά του ήδη δημοφιλή, Mc Yinka, με τίτλο «Αλάνα». O Mc Yinka συστήθηκε με τη δισκογραφία αλλά και με τον κόσμο από τη συμμετοχή του στον δίσκο ΟΜΝΙΑ του Φ. Πλιάτσικα, συγκεκριμένα στα τραγούδια «Αν θα μπορούσα τον κόσμο ν’ άλλαζα» και «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη». Ο Mc Yinka είναι Νιγηριανής καταγωγής, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ελλάδα. Η πρώτη του δισκογραφική απόπειρα συνδυάζει την hip-hop με τη regae, παίρνοντας και κάποια στοιχεία από τη soul και τη funk μουσική. Η «Αλάνα» θα κυκλοφορήσει στο άμεσο χρονικό διάστημα. Συνέχεια έχουν οι Αλκή, ένα μουσικό σχήμα από την Κοζάνη. Οι Αλκή θα προτείνουν pop & rock εναλλαγές με ηλεκτρονικές ενορχηστρώσεις, με ελληνικό στίχο και η κυκλοφορία τους αναμένεται, επίσης, μέσα στους επόμενους μήνες. Το ΜΕΛΥΔΡΟ δεν θα το βρει κανείς στο λεξικό. Είναι ένα «αυθαίρετο» παιχνίδι των λέξεων «μέλι» και «ύδωρ», δύο βασικών στοιχείων για τη ζωή. Έτσι και αυτό το label δημιουργήθηκε με τη διάθεση να προσφέρει τα βασικά για να ζήσουν και ν’ ανθίσουν τραγούδια νέων καλλιτεχνών.

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΣΤΙΧΟΙ

ΦΕΓΓΑΡΙ
......
ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΖΩΦΡΑΦΙΣΑ
ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΦΕΓΓΑΡΙ Κ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙΣΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΑΣΗΜΙ,
ΓΕΜΑΤΟ ΦΩΣ ΛΟΥΣΜΕΝΟΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΜΙΑ ΕΥΧΗ.ΣΑΝ ΣΙΔΕΡΟ ΑΝΑΜΜΕΝΟ
ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΟΝΕΙΡΑ Κ ΕΛΠΙΔΕΣ
ΠΟΥ ΦΕΓΓΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΙΑ ΣΑΝ ΝΑ 'ΝΑΙ ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ
ΟΠΟΙΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΒΡΕΘΕΙ Σ΄ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ Κ ΨΑΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ
ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Τ΄
ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΟΡΓΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ...........
///////////////

Για Σένα...
Γέννημα θρέμα κρητικιάμεράκι μου να γράφωκι ετούτο το ριμά-δικο κομμάτι υπογράφω...Το στίχο τον ελεύθερογια λίγο θα αφήσωσ' εσένα που αγάπησαθέλω να το χαρίσω...
Υπάρχει πιθανότηταστου κόσμου τη μικρότητανα ζεις και να αισθάνεσαιπως κάθε μέρα χάνεσαι.Χτυπήματα να δέχεσαι, τα πάντα να ανέχεσαι,να πέφτεις, να σηκώνεσαι, μπροστά τους να ορθώνεσαι...
Ποτέ δε σταματάνεεκείνοι να χτυπάνε...
Σκουπίδι να σε κάνουνε,να φτύνουν, να σε βρίζουν,το σώμα σου και την ψυχήεκείνοι να ορίζουν.Από τα μάτια θα κυλάτο δάκρυ, θα σε πνίγει,και κάθε μέρα που θα ζειςνέα πληγή θ' ανοίγει.Aνάσες πύρινες, καυτές,τη σάρκα σου θα καίνε,φωνές αδιάφορες, κενές,"κουράγιο" θα σου λένε..
Μόνος γεννιέσαι, μόνος ζεις,μονάχος σου πεθαίνεις,εμπιστοσύνη, μάτια μου,στα λόγια τους μην έχεις..
Τα έχω νιώσει όλ' αυτά,μες στο σκοτάδι ζούσα,σε άγνωστους λαβύρινθουςμονάχη τριγυρνούσα.Κι όμως, ακόμα είμ' εδώκι αυτό το καλοκαίρι,να εύχομαι το αύριοκάτι καλό να φέρει...
////////////////////
Η Βάρκα
Νερόβραστης κιθάρας τον ζωμό θα πιώκαι πεταλούδες τσιγαριστές θα φτερουγίσουντα δυό ματόκλαδα μιάς ψείρας θα δακρύσουνγια να χει η βάρκα τελειωμό.
ROBESPIEROS
ΣΤΙΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ!

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Δημήτρης Σταρόβας .



Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Δημήτρης Σταρόβας στη μουσική σκηνή «Μύλος».


Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Δημήτρης Σταρόβας, ο «άνθρωπος-ορχήστρα» Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και η Ζίνα Αρβανιτίδη θα εμφανιστούν για δύο βραδιές στη μουσική σκηνή

«Μύλος». Οι συναυλίες τους θα δοθούν την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαΐου στις 10.30 μ.μ.Οι τέσσερις εξαίρετοι στο είδος τους καλλιτέχνες συμπράττουν και δημιουργούν μία μουσική παράσταση-συναυλία γεμάτη από… ατασθαλίες διανθισμένες με δικές τους μελωδίες, διασκευές από ελληνικά και

ξένα τραγούδια, απρόοπτα σκετς και εκπλήξεις.Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες τραγουδοποιούς και συνθέτες. Είναι ένας καλλιτέχνης απολύτως ειλικρινής, ένα πνεύμα ελεύθερο. Τραγουδάει όπως μιλάει με εκρήξεις, αληθινά λόγια, ελαφρά ειρωνεία και τρυφερότητα. Παίζει με τα όρια της τέχνης, της λογικής και της φαντασίας και παραδίδεται μόνο στην ίδια τη ζωή. Εκεί ακριβώς συναντιέται με το νου και την ψυχή του κοινού και συνδιαλέγεται μαζί του.Ο Δημήτρης Σταρόβας, ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης του οποίου κάθε εμφάνιση παίρνει διάσταση ουσιαστικής επικοινωνιακής έκρηξης με σχόλια, τραγούδια, φωνές και γέλια από τη μεριά όλων. Του ίδιου, των μουσικών και του κοινού. Ο πολυπράγμων «ʼγαμος Θύτης» κάτι μαγειρεύει και θα «φάμε με χρυσά κουτάλια» συναυλιακές στιγμές με ροκ υπερένταση και αρκετή δόση χιούμορ.Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, ένας νέος πολυτάλαντος και ελπιδοφόρος τραγουδοποιός, παίζει εξίσου επιτυχημένα, τόσο με το κοινό όσο και με τα μουσικά όργανά του. Τη μουσική παρέα συμπληρώνει η εντυπωσιακή Ζίνα Αρβανιτίδη στο πιάνο και τα φωνητικά, η οποία δίνει μια μαγική νότα σε όλο το πρόγραμμα.Μια παράσταση-συναυλία με μελωδίες και ακούσματα που αγαπήθηκαν και έχουν αφήσει το ίχνος τους στο ελληνικό τραγούδι. Τηλέφωνο για πληροφορίες 2810-343149.

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

AC/DC - Τελευταία εισιτήρια!

Οι AC/DC, θρύλοι του Rock N Roll αφήνουν το στίγμα τους στην ιστορία της μουσικής και του live θεάματος!

Το staging του σόου είναι το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο που έχει σχεδιαστεί για συναυλιακό γεγονός τα τελευταία χρόνια!

Την παραγωγή της σκηνής και των ειδικών εφέ της περιοδείας υπογράφει άλλωστε ο Mark Fisher, παγκοσμίως γνωστός για τις μοναδικές παραγωγές του όπως The Wall των Pink Floyd, αλλά και περιοδειών των The Rolling Stones, U2, Robbie Williams και άλλων. Μεγάλη στιγμή της πολυετούς καριέρας του η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου!H σκηνή και όλα τα τεχνικά στοιχεία και σκηνικά εφέ του Black Ice Tour θα ταξιδέψουν αυτούσια στο σόου της Αθήνας!

Ένα εντυπωσιακό, αυθεντικό, high energy Rock N Roll show!

Και τα Διεθνή Media είπαν :

"AC/DC: the last heroes of rock’n’roll" - Le Figaro "Kings of the stage" - L’Express "2009 is now about to be the AC/DC year" - Le Progrès "Amazing and ageless performers" - DNA "AC/DC are at their best" - Nice Matin "The World’s greatest Rock Band Retain their title" - Kerrang

AC/DC


28 MAIOY ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

90€ καθήμενοι σε αριθμημένες θέσεις στις κερκίδες του σταδίου, στο κάτω διάζωμα70€ καθήμενοι σε αριθμημένες θέσεις στις κερκίδες του σταδίου στο κάτω διάζωμα.

60€ καθήμενοι σε αριθμημένες θέσεις στις κερκίδες του σταδίου στο άνω διάζωμα.

80€ όρθιοι, γενικής εισόδου στην αρένα.

Σημεία Προπώλησης:

Ticket House: Αθήνα -Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) / 210 3608366

Θεσσαλονίκη - Μητροπόλεως 102 / 2310 264880

Online Sales:

///////////////////////


metal

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

OUR POSTER IS UP!

Pls forward and repost :)ONLY 8 DAYS

TO GO TO DUST N' BONES ATHENS GIG.

THE ULTIMATE GUNS N' ROSES TRIBUTE BAND FOR THE FIRST TIME IN ATHENS...............2

HOURS full of the spirit and music of

GNR6 MEMBERS on stage performing

2 go go girls dancing along

3 djs at the afterparty

LOTS of JACK DANIEL'S GIFTS to be given away andMORE
<------------------>
Rock Band : The Beatles!

Όπως είχε ανακοινωθεί πριν από λίγο καιρό, τον προσεχή Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει η έκδοση του γνωστού video game Rock Band που θα είναι "αφιερωμένη" στους Beatles.
Το παιγνίδι δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να παίξουν και οι ίδιοι τα κομμάτια των αγαπημένων τους καλλιτεχνών, καθώς εκτός από το οπτικοακουστικό υλικό που περιέχεται στο παιγνίδι, υπάρχουν και εκδόσεις του στο οποίο περιλαμβάνονται και αντίγραφα από τα μουσικά όργανα των καλλιτεχνών. Αυτό, φυσικά, θα γίνει και στην περίπτωση της έκδοσης που αφορά στους Beatles, με αντίγραφα της κιθάρας του Paul McCartney, του μπάσου και της ντραμς του συγκροτήματος, που θα συνοδεύουν τις πιο ακριβές εκδόσεις του παιγνιδιού, που θα τιμάται στην Αμερική από 60 έως 250 δολάρια.
"Με αυτό το παιγνίδι, ο χρήστης θα μπορεί να κάνει ένα "ταξίδι" από το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος, το "Please Please Me", μέχρι το τελευταίο τους, το "Abbey Road". Θα υπάρχουν δείγματα από το σύνολο του καταλόγου των Beatles, από όλη την καριέρα τους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Jeff Jones, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Corps, της εταιρείας που δημιούργησαν οι Beatles τη δεκαετία του '60. Η έκδοση του video game θα είναι συμβατή με όλες τις μηχανές και τα περιφερειακά που κυκλοφορούν με άλλα αντίστοιχα παιγνίδια.
Η κυκλοφορία του παιγνιδιού σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι εταιρείες που διαθέτουν τα δικαιώματα των τραγουδιών των Beatles, δηλαδή οι Apple Corps, EMI Music, Harrisongs Ltd και Sony/ATV, δίνουν την έγκρισή τους για να κυκλοφορήσει η μουσική του συγκροτήματος σε αυτή τη μορφή. Η εταιρεία Harmonix που κατασκευάζει το παιγνίδι συνεργάστηκε και με τον Giles Martin, γιο του George Martin, που ανέλαβε την μουσική παραγωγή του παιγνιδιού. Ο Martin ήταν συμπαραγωγός του "LOVE", του άλμπουμ με επιλεγμένα κομμάτια των Beatles που δημιουργήθηκε για την ομώνυμη παράσταση του Cirque Du Soleil που κυκλοφόρησε πριν τρία χρόνια.
Εκτός από τα αρχικά προσφερόμενα τραγούδια και όργανα, οι εταιρείες που εμπλέκονται στην δημιουργία του παιγνιδιού ετοιμάζουν και επιπλέον ειδικό υλικό, το οποίο θα προσφέρεται ως bonus σε όσους προ-παραγγείλουν το video game. Το παιγνίδι θα κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου παγκοσμίως σε απλή έκδοση μόνο με το software, σε έκδοση με τα μουσικά όργανα και σε ειδική έκδοση limited edition και θα είναι συμβατό με Xbox 360, Playstation 3, Wii και άλλες παιγνιδομηχανές μουσικού περιεχομένου.
Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του Rock Band θα κυκλοφορήσουν ξανά και μετά από ψηφιακή επεξεργασία όλα τα άλμπουμ των Beatles. Η σειρά θα περιλαμβάνει πλούσιο επιπλέον υλικό, όπως οι στίχοι των τραγουδιών, video με πληροφορίες για το κάθε άλμπουμ, φωτογραφίες και άλλα. Εκτός από τα δώδεκα άλμπουμ και το "Magical Mystery Tour" θα κυκλοφορήσουν και δύο συλλογές "Past Masters Volume I & 2", ενώ θα κυκλοφορήσει και ειδικό box set με όλα τα άλμπουμ.
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

MONO GYMNO
LIVE
AFTER DARK
ΠΕΜΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2009
-----------------------------



////////////////////
Παρουσίαση δίσκου από τους Όνυξ
Επιστροφή στη δισκογραφία για τους "Όνυξ" έπειτα από 9 χρόνια. 20 χρόνια μετά τη δημιουργία του συγκροτήματος ακολουθεί η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά, αφού στα τέλη 1999 κυκλοφόρησε το πρώτο τους cd με τίτλο "Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία".
Οι Ονυξ την 1η Μαΐου παρουσιάζουν το νέο τους cd "Μέχρι Το Τέλος". Συμμετέχουν τα Ματωμένα Πέπλα, οι Talk Of The Town feat Linda, οι Scarlet Sky, ο Νίκος Ούτσικας (Ρίχτερ) και ο Γιάννης Φακίνος. Η παρουσίαση θα γίνει στο Loft Club, περιοχή Αιάντειο Σαλαμίνας και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
http://www.rock-elliniko.gr/
Μπορείτε να κατεβάσετε το κομμάτι "Ακόμα Μια Ελπίδα" από την καινούργια τους δουλειά και να πάρετε μια γεύση :

http://rapidshare.com/files/226908636/Onyx_-_Akoma_Mia_Elpida.mp3

Βιογραφικό
Oι Όνυξ σχηματίστηκαν το 1989 στη Σαλαμίνα με το όνομα "HEAVEN" απο 3 φιλους ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΤΣΑΡΑ (ΜΠΑΣΣΟ)ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΒΟΥΖΟΥΚΑ (ΚΙΘΑΡΕΣ) ΜΙΧΑΛΗ ΣΟΥΜΑ (ΦΩΝΗ) παίζοντας διασκευές ξεκινώντας με κάποιες σχολικές συναυλίες αλλά και σε κάποια μαγαζιά. το 1991 αρχίζουν να γράφουν τα δικά τους τραγούδια και το 1992 γράφτηκε το "ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ" μία μπαλάντα που γράφτηκε για ένα φίλο του συγκροτήματος που έφυγε λίγο πριν μια συναυλία των παιδιών και που κυκλοφόρησε επίσημα 8 χρόνια αργότερα και αγαπήθηκε πάρα πολύ!
Το 1993 μέχρι και το τέλος του 1994 λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων το γκρουπ μένει στάσιμο και μετά ξαναρχίζουν με το όνομα "ΕΝΟΧΕΣ ΣΚΙΕΣ". Αρχίζουν ξανά εμφανίσεις, ηχογραφούν ένα demo με κάποια τραγούδια και το 1998 μπαίνουν στο στούντιο και ηχογραφούν το album "ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ", έχοντας αλλάξει πάλι το όνομα τους σε "+ΕΝΟΧΟΙ" (για λίγο μόνο) και ύστερα στο "ΟΝΥΞ" που έχουν μέχρι και σήμερα.
Εμφανίζονται live στην τηλεόραση στο Jammin ET3 και ("κοντρα στο ρευμα" ΝΕW CHANNEL).Τέλη 1999 κυκλοφορεί με την υποστήριξη του ΑΤΛΑΝΤΙSFM το "ΜΙΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ". Το 2009 κυκλοφορεί απ την ΑΤΛΑΝΤΙS RECORDS το cd ¨ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ", μία δουλειά που έμεινε αρκετό καιρό κλεισμένη στο στούντιο λόγω αρκετών προβλημάτων. Περιέχει 10 κομμάτια και την επανεκτέλεση του "ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ" με φυσικα όργανα, βιολί-βιόλες-τσέλο και συμμετοχή του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΡΟΚΙΔΗ στη κιθάρα στο ΕΣΥ & ΕΓΩ.Οι ΟΝΥΞ σήμερα συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους μέχρι το τελος!!!!

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι:

Σούμας Μιχάλης - Φωνητικά, Πιάνο / Πλήκτρα

Βουζούκας Νεκτάριος - Κιθάρα, Φωνητικά

Κοντάκος Ηλίας - Κιθάρα

Κατσάρας Βασίλης - Μπάσο

Μπούτσης Παναγιώτης - Τύμπανα

////////////////////////



Panos Mouzourakis and his Band on the road Μετά από 6 μήνες γεμάτους επιτυχία και δόξα στην Αθήνα, ο Πάνος Μουζουράκης επιτέλους σε διεθνή καριέρα... Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης και οι εκλεκτοί μουσικοί του έρχονται στην Ξάνθη και στο Chilli bar για ένα μουσικό-χορευτικό υπερθέαμα διαφορετικό από τα άλλα. . .
Chilli bar
Xasirtzoglou 7
Xanthi
67100

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK


Ο Tonino Carotone στη μουσική σκηνή Αυλαία Αγ. Όρους 15 & και Κωνσταντινουπόλεως 115 - ΒοτανικόςΠαρασκευή 8 & Σάββατο 9 Μαΐου

«Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου!», δήλωσε ο ανατρεπτικός Tonino Carotone σε πρόσφατη συνέντευξή του.
Το γεγονός ότι δεν μπορεί να ζήσει μακριά μας, το αποδεικνύει με τις συχνές του επισκέψεις στην χώρα μας. Καλώς να τον δεχτούμε λοιπόν, αφού αυτή τη φορά επανέρχεται δριμύτερος για δύο εμφανίσεις στη μουσική σκηνή «αυλαία», κουβαλώντας στις αποσκευές του το νέο του cd, που θα κυκλοφορήσει σύντομα και στην Ελλάδα.
Τα τραγούδια του Carotone αποπνέουν κάτι το παλιομοδίτικο μα και εξόχως διασκεδαστικό και οι στίχοι του είναι συχνά ειρωνικοί, σαρκαστικοί ή ακόμα και σουρεαλιστικοί. Στη μουσική του, συνδυάζει με εξαιρετική μαεστρία στοιχεία από punk, ska, reggae, latin, rock αλλά και από την Ισπανική, Ιταλική, Γαλλική, και Μεξικάνικη λαϊκή μουσική, καταφέρνοντας, έτσι, να ξεπεράσει τα όρια του τόπου και του χρόνου.
Πνευματικό τέκνο του Manu Chao, ξεκινάει τη σόλο καριέρα του το 2000 με το δίσκο Mondo Difficile, ο οποίος από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ο τελευταίος σπουδαίος δίσκος του 20ου αιώνα ή ο πρώτος του 21ου. Με το τραγούδι του Me cago en el amor έκανε τη μισή υφήλιο να παραληρεί, τραγουδώντας E un mondo difficile...e futuro incerto...
Στη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ciao Mortali» ( «Γειά σας θνητοί»... !), συμμετέχουν ο Manu Chao και οι Gogol Bordello και οι Bandabardo'. Στα δώδεκα τραγούδια του cd, κυριαρχεί έντονα ο ήχος της flamenco κιθάρας και του μαντολίνου, ενώ διακρίνονται στοιχεία από τσιγγάνικες, folk, μεσογειακές, βαλκανικές μουσικές.

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Οι «Scorpions» στο Κάστρο


Ένα παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός, που μπορεί να συγκριθεί με τη συναυλία των «Pink Floyd» στην Αρχαία Πομπηία και του Jean Michel Jarre στις πυραμίδες της Αιγύπτου, χαρακτηρίζεται και η συναυλία που οργανώνουν οι θρυλικοί «Scorpions» στο Κάστρο της Μυτιλήνης, ένα μοναδικής ομορφιάς μνημείο στη Λέσβο. Σε αυτό το γεγονός δόθηκε έμφαση χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε το μεσημέρι στο εσωτερικό του Κάστρου, στο χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία. «Το στοιχείο που κάνει τη συναυλία στη Μυτιλήνη να ξεχωρίζει από τις άλλες συναυλίες που θα οργανωθούν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ή στο εξωτερικό είναι ότι θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική μουσική εμπειρία μέσα σε μοναδικής ομορφιάς αρχαιολογικό μνημείο», τόνισε ο νομάρχης Παύλος Βογιατζής.Κάτι παραπάνω από δυο μήνες πριν τη μεγάλη συναυλία που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Ιουλίου, και οι προετοιμασίες της νομαρχίας και ειδικότερα της εταιρείας Go Lesvos (που λειτουργεί από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου), εταιρεία που έχει αναλάβει τη διοργάνωση, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρών ήταν και ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος Κλάους Ρίτκεν, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις συζητήσεις και τις προετοιμασίες που οδήγησαν στη διοργάνωση της συναυλίας.Επιτυχία και όχι μόνο οικονομική«Κανένας δεν περίμενε ότι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λέσβου θα προχωρήσει σε μια τόσο ρηξικέλευθη πρωτοβουλία, σαν και αυτή της συναυλίας των “Scorpions”», τόνισε ο νομάρχης Παύλος Βογιατζής, ο οποίος υπογράμμισε με έμφαση ότι στόχος είναι η επιτυχία της διοργάνωσης και όχι η οικονομική επιτυχία. «Η συναυλία αυτή θα μας συνοδεύει για όλα τα επόμενα χρόνια σε ό,τι προβολή γίνει από εδώ και πέρα στον τόπο μας», τόνισε ο ίδιος.Είναι θετικό το γεγονός ότι η συναυλία της Μυτιλήνης θ’ ανοίξει τον κύκλο των πέντε εμφανίσεων του συγκροτήματος στην Ελλάδα.Πιο συγκεκριμένα, το θρυλικό συγκρότημα θα εμφανιστεί το Σάββατο 4 Ιουλίου, στο Κάστρο της Μυτιλήνης. Θα ακολουθήσουν συναυλίες τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στο στάδιο «Καραϊσκάκη», την Τετάρτη 8 Ιουλίου στο γήπεδο «Αλκαζάρ» στη Λάρισα και τέλος την Τετάρτη 24 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Νέων στον Άρδα του Έβρου.Ο νομάρχης ευχαρίστησε χθες τους Γερμανούς μουσικούς για το γεγονός ότι δέχθηκαν να ξεκινήσουν τις συναυλίες τους στην Ελλάδα από τη Μυτιλήνη. Κάλεσε δε, πρώτα απ’ όλους, τους νέους του νομού, αλλά και όλου του άλλου βορείου Αιγαίου, να συνδράμουν ώστε να πετύχει το εγχείρημα αυτό.Προβολή για το Κάστρο Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που διοργανώνεται ανοιχτή εκδήλωση στο εσωτερικό του Κάστρου και όχι στην τάφρο, όπου όλα τα προηγούμενα χρόνια, μετά τις αρχές της δεκαετίας του 1990, έχει καθιερωθεί να οργανώνονται οι εκδηλώσεις του Λεσβιακού Καλοκαιριού. Όπως είπε η προϊσταμένη της Εφορείας Βυζαντινών Μνημείων, κ. Λούπου, «συνήθως το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) δίνει άδειες για συναυλίες κλασσικής μουσικής μέσα σε αρχαιολογικά μνημεία. Όμως τελικά θεώρησε ότι η 25ετή πορεία και η διεθνής καταξίωση του συγκροτήματος μπορεί να τους κατατάξει στους “κλασσικούς”.». Η ίδια παρατήρησε ότι το Κάστρο δεν έχει την επισκεψιμότητα που αξίζει και πολλοί ακόμη Μυτιληνιοί δεν έχουν επισκεφθεί το εσωτερικό του. Η διοργάνωση αυτή όμως θα δώσει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να βρεθούν μέσα στους χώρους του μνημείου.Ας σημειωθεί ότι το ΚΑΣ, μετά και από θετική εισήγηση του υπουργού Παιδείας, Αντώνη Σαμαρά, έχει εγκρίνει την πρόταση διοργάνωσης μιας τόσο μεγάλης εκδήλωσης μέσα στα τείχη του Κάστρου, εφόσον εγκρίθηκαν προηγουμένως και τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία του. Η σκηνή θα τοποθετηθεί στο πίσω μέρος, στο «πλάτωμα» που βρίσκεται στην καρδιά του Κάστρου, με «πλάτη» προς την Επάνω Σκάλα, όπου δε θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της διοργάνωσης. Το εύρος της σκηνής θα είναι μεγάλο και θα μεταβάλλεται με φτερά πτυσσόμενα στις δυο άκρες τους. Στους γύρω χώρους θα τοποθετούν ειδικά κιγκλιδώματα αυτοφέρομενα που θα αποτρέπουν την πρόσβαση σε προστατευόμενα σημεία, καθώς και ηχοπετάσματα στα τείχη για να προστατευθούν από τους κραδασμούς. Την εποπτεία για όλες τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο χώρο θα έχει η Εφορεία Βυζαντινών Μνημείων.Το τηλεφώνημα Μυτιληνιού φίλου …Ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος Κλάους Ρίτκεν αναφέρθηκε σε όλο το παρασκήνιο που οδήγησε στη διοργάνωση της συναυλίας στη Μυτιλήνη. Το συνδετικό κρίκο της Μυτιλήνης με το συγκρότημα αποτέλεσε, όπως ο ίδιος είπε, ένας παλιός φίλος και συνεργάτης του, ο Χρήστος Μοσχόβης, ο οποίος ζούσε στη Γερμανία και επέστρεψε στη Μυτιλήνη. Πριν από ένα χρόνο, σε ένα τηλεφώνημα που είχαν οι δυο τους συζήτησαν την προοπτική διοργάνωσης μιας μεγάλης συναυλίας στη Μυτιλήνη. Οι «Scorpions» είχαν προγραμματίσει συναυλίες στην Ελλάδα και έτσι άνοιξε ο δρόμος για να μπει και η Μυτιλήνη στο πρόγραμμά τους. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος ήρθε για πρώτη φορά στο νησί και αφού είδε διάφορες πιθανές τοποθεσίες, κατέληξε στην επιλογή του Κάστρου, ενώ το Φεβρουάριο έγινε η συνάντηση με τη νομαρχία και εκεί μπήκαν οι βάσεις για την όλη διοργάνωση.Οι προετοιμασίεςΈνα τοπικό ροκ γκρουπ της Μυτιλήνης θα έχει την τύχη να κάνει «support» στους «Scorpions». Ήδη έχουν προταθεί πέντε τοπικά συγκροτήματα και η τελική επιλογή θα γίνει από το ίδιο το συγκρότημα. Υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει όμως συμμετοχή και καλλιτέχνη από την Αθήνα. Η τιμή του εισιτηρίου δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, όμως, όπως τόνισε χθες ο νομάρχης, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν κατηγορίες εισιτηρίων. Εισιτήρια θα διατίθενται από τις 5 Μαΐου, από την ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για το γεγονός, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.scorpions-golesvos.com , καθώς και από άλλα σημεία που θα ανακοινωθούν στην πορεία.Στις εκτιμήσεις της νομαρχίας είναι ότι τη συναυλία θα παρακολουθήσουν οκτώ έως και δέκα χιλιάδες άτομα. Δεν έχει υπολογιστεί ακόμη ο τελικός προϋπολογισμός της εκδήλωσης, η οποία θα πάρει τη μορφή rock festival που θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Η αμοιβή του συγκροτήματος είναι στα 100.000 ευρώ. Όπως σχολίασε ο κ. Βογιατζής, «δεν είναι υπερβολική σε σχέση με άλλες συναυλίες με ελληνικά συγκροτήματα μικρότερης εμβέλειας, ενώ στόχος, όπως είπε, είναι η ισοσκέλιση εσόδων - εξόδων». Ο ίδιος διέψευσε πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για υπερβολικές απαιτήσεις του συγκροτήματος για διαμονή σε πεντάστερο ξενοδοχείο, μετακίνηση με λιμουζίνες και καμαρίνια διαστάσεων 60 τετραγωνικών μέτρων για τον καθένα. «Έχουν ακουστεί πολλές υπερβολές· έχουμε έρθει σε συμφωνία και όλες οι προδιαγραφές που έχουν συμφωνηθεί βασίζονται σε αυτά που υπάρχουν και μπορεί να παρέχει το νησί», διευκρίνισε ο νομάρχης.Μεγάλη έμφαση δίνεται στην προβολή του γεγονότος και στην κατεύθυνση αυτή γίνονται συζητήσεις με δυο μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Αθήνας για την ανάληψη της προβολής ως χορηγία στην εκδήλωση. Επίσης θα προβάλλονται τηλεοπτικά σποτ 15 δευτερολέπτων. Ο κ. Βογιατζής τόνισε ότι είναι εξίσου σημαντική η βοήθεια από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την προβολή της συναυλίας.Ο νομάρχης έχει ζητήσει τη συνεργασία όλων των φορέων της πόλης για την καλύτερη διοργάνωση της συναυλίας. Ήδη οι Πρόσκοποι του νησιού προσφέρθηκαν εθελοντικά να φροντίσουν για την οργάνωση και εύρυθμη λειτουργία καταλυμάτων camping για όσους νέους το θελήσουν.Παράλληλα, η νομαρχία έχει κλείσει συμφωνίες με χορηγούς και συγκεκριμένα τον ΟΠΑΠ, την Athens Airways και τη ΝΕΛ, ενώ οι επαφές συνεχίζονται και με άλλες επιχειρήσεις και εταιρείες, προκειμένου να κλειστούν συμφωνίες.Προβολή στα απέναντι παράλια Πολύ μεγάλη προσπάθεια έχει ξεκινήσει για την προσέγγιση επισκεπτών, κυρίως νεολαίας, από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Η νομαρχία έχει κάνει συζητήσεις στην κατεύθυνση αυτή με τη γενική πρόξενο της Ελλάδος στη Σμύρνη, κ. Χαρά Σκουλαρίκου, και έχει ήδη εξασφαλίσει την πολύτιμη συνεργασία της. «Θα ήταν μεγάλη επιτυχία να φέρουμε μεγάλο αριθμό επισκεπτών από τα απέναντι παράλια», τόνισε ο νομάρχης. Στο ίδιο πλαίσιο γίνονται συζητήσεις για διευκολύνσεις στις μετακινήσεις των επισκεπτών και με προσφορές για τη διαμονή τους.Το πρόγραμμα της συναυλίαςΤο πρόγραμμα της συναυλίας στη Μυτιλήνη, το Σάββατο 4 Ιουλίου, έχει διαμορφωθεί ως εξής: Οι πόρτες θ’ ανοίξουν στις 6 το απόγευμα. Στις 8 και τις 9 το βράδυ θα ολοκληρωθεί η προσέλευση των ειδικών καλεσμένων και η συναυλία θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ και θα διαρκέσει δυο ώρες. Η βραδιά θα κλείσει με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

ο Ross Friedman στα Χανιά

Μία από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας Rock μουσικής σκηνής θα εμφανιστεί ζωντανά στα Χανιά !!!
Παρασκευή 8 Μαΐου στο Notos (Καλλεργών 12) ο Ross Friedman, γνωστός σαφώς με το προσωνύμιο "the Boss" μαζί με το προσωπικό του σχήμα, υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις στο πεινασμένο χανιώτικο κοινό για μεγάλους μουσικούς επί σκηνής!
Περισσότερο γνωστός από την εννιάχρονη πορεία του με τους Manowar συμμετέχοντας στα πρώτα 6 album, έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες της ευρύτερης rock σκηνής. Πρόσφατη η συνεργασία με τον Albert Bouchard πρώην ντράμερ των Blue Oyster Cult.

O Ross "the Boss" Friedman ξεκίνησε την πορεία του στους Dictators το 1973 μια proto-punk μπάντα, που ηχογράφησε μαζί τους 3 album. Το 1980 μετακομίζει στη Γαλλία και συνεργάζεται με τους Shakin' Street για ένα χρόνο. Αυτή ήταν και η χρονιά που άλλαξε και η μουσική πορεία του "αφεντικού"... : Η μπάντα του άνοιγε στην Heaven & Hell tour για τους Black Sabbath, οι οποίοι είχαν σαν τεχνικό μπάσου τον Joey DeMaio. Η εμφάνιση των Manowar ήταν απλά θέμα χρόνου! 6 καταπληκτικά album που επηρέασαν και ενέπνευσαν εκατομμύρια ακροατών. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;;;

Ο Ross The Boss κυκλοφόρησε στα τέλη του 2008 το άλμπουμ " New Metal Leader" που με την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του μπήκε στο γερμανικό ΤOP 100! Ήχος που φέρνει στο μυαλό μας τους Μanowar από μία μπάντα υψηλής ποιότητας που καθηλώνει το κοινό!
Στις 8/5 θα παρουσιαστούν όλοι οι ύμνοι της πρώτης περιόδου των Manowar και βεβαίως μερικά κομμάτια από το νέο album.

Αυτό το Live δεν πρέπει να το χάσει κανείς, όχι μόνο γιατί έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν "πρώην Manowar", αλλά γιατί θα δούμε μια μεγάλη προσωπικότητα της μουσικής που έχει παίξει από Punk μέχρι Blues με την ίδια αγάπη και σεβασμό!

Κυρίες και κύριοι, με υπερηφάνεια, στα πλαίσια της 15ης επετείου της ραδιοφωνικής εκπομπής STARGAZER (www.stargazershow.gr) που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα 23:00-01:00 από τον MAX FM 100,2 (www.maxfm.gr) ,σας παρουσιάζουμε τo ιερό τέρας: ROSS THE BOSS !!! - Tη συναυλία θα ανοίξουν τα χανιώτικα σχήματα Kyttaro & Everfailed.

H προπώληση (20�) θα ξεκινήσει σύντομα από 4 ΕΠΟΧΕΣ, STUDIO 2000, VIRGIN, AVALON για τα Χανιά, ενώ στο Ρέθυμνο, μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια από το VIBES & to X-TREME

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:45, ενώ το πρώτο συγκρότημα θα ξεκινήσει στις 21:10

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΛΗΤΗΣ

Την πρώτη του κιθάρα ο ΛΗΤΗΣ την αγόρασε κάπου στα 1966 από το Μοναστηράκι, όταν επηρεασμένος από τα συγκροτήματα της εποχής θέλησε να φτιάξει το δικό του γκρουπ. Δύο χρόνια αργότερα το όνειρο πραγματοποιείται και οι THE CANNIBALS εκεί στο Χαλάνδρι ήταν πλέον γεγονός. Τα πρώτα δικά του κομμάτια τα γράφει στις αρχές του ’70 όταν επηρεασμένος από τους Σαββόπουλο, Γκαιφυλια αποφασίζει να ακολουθήσει τον δρόμο της μπαλάντας. Το 1972 εμφανίζεται στην «Μαϊμού» και στην «5η Εποχή» στην Πλάκα καθώς και στην “Vavel” στον Πειραιά. Συνεχίζει μόνος του μέχρι το 1975 όπου και δημιουργεί το ντουέτο ΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΙΖΟΛΔΗ. Παρουσιάζουν τις Μεσαιωνικές Μπαλάντες, μια δουλειά που μέσα από τους στίχους μιλούσε μεταφορικά για τον Πνευματικό Μεσαιωνισμό της εποχής.
Πολλές εμφανίσεις και μεγάλες συναυλίες στο Σπόρτιγκ, στο «Κύτταρο» και σε αμέτρητους κινηματογράφους σε όλη την Αθήνα τους κάνουν γνωστούς στο κοινό. Έτσι το 1981 κάνουν την πρώτη τους περιοδεία στην Πελοπόννησο μαζί με τους SCHMETTERLING και τους SHARP-TIES στην Τρίπολη, το Αίγιο και την Κόρινθο. Ηχογραφούν για λογαριασμό της Happening Records το πρώτο τους single με δυο κομμάτια τον «Δράκο του πάρκου» και την «Βροχή». Την αμέσως επόμενη χρονιά ηχογραφούν άλλα δυο κομμάτια την «Αράχνη» και την «Γαλάζια μηχανή» συμμετέχοντας στην συλλογή HAPPENING ’82, μαζί με άλλα γνωστά συγκροτήματα (ΑΙΟΛΟΣ-VAVOURA BAND-MAGIC DE SPELL-HEAVEN AND HELL-TONAL ORCHESTRA). Είναι η στιγμή που ο ΛΗΤΗΣ μόνος του πλέον και αφού έκλεισε τον κύκλο της συνεργασίας του με την ΙΖΟΛΔΗ, δημιουργεί τους ΤΡΥΚ και επανέρχεται στον ηλεκτρικό ήχο, εμφανώς επηρεασμένος από το new wave που έχει κάνει την εμφάνιση του δυναμικά. Δυναμικές και οι live εμφανίσεις των ΛΗΤΗΣ + ΤΡΥΚ, που οργώνουν την Ελλάδα με μοναδικές και αξέχαστες συναυλίες για όσους τις παρακολουθούν. Στα δισκάδικα φιγουράρει και το πρώτο τους L.P. με τίτλο «Ποδάνα» από την νέα τους εταιρεία Ε.Μ.Ι. Τους ΤΡΥΚ αποτελούσαν οι Λήτης (φωνή - κιθάρα), Αντώνης Τσέτσος (κιθάρα), Δημήτρης Κροκίδης (κιθάρα), Παναγιώτης Ζυγούρης (μπάσο). Ο καυστικός στίχος του Λήτη σε συνδυασμό με την εκκεντρική σκηνική του παρουσία δημιουργεί μεγάλη ένταση και αντίδραση από τις συντηρητικές αρχές της Άρτας, σε δημόσια συναυλία του το 1987, με αφορμή στίχους των τραγουδιών του που έθιγαν κοινωνικές καταστάσεις της εποχής. Την επόμενη χρονιά ο Λήτης βρίσκεται πάλι στο στούντιο για την ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου του. Το «Χαρακίρι» κυκλοφορεί το 1988 από την Saccaris Records και εμφανίζεται σαν προσωπικό του άλμπουμ. Παίρνει μέρος στην σειρά συναυλιών «Ήχοι του Χειμώνα» καθώς και στην τηλεοπτική παρουσίαση τους από την ΕΡΤ2. Δημιουργεί μαζί με τους Νίκο Γκίνη από τους ΣΥΝΔΡΟΜΟ και Θεόδωρο Τρύφωνα από τους ΑΓΑΠΑΝΘΟΣ την ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α. (Μουσική – Συνεργατική – Κίνηση – Αθηνών) η οποία ήταν μη κερδοσκοπική επιχείρηση και σκοπό είχε την προώθηση καλλιτεχνικών τάσεων από τον ευρύτερο χώρο της τέχνης, με βάση βέβαια την μουσική. Το club «Ροντέο» στην πλατεία Βικτωρίας γίνεται το στέκι για την διοργάνωση συναυλιών ελληνικών συγκροτημάτων από την ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α. Ο Λήτης συγχρόνως οργανώνει την νέα του μπάντα το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, την οποία διατηρεί για οκτώ περίπου χρόνια με τελευταία τους εμφάνιση την αποχαιρετιστήρια συναυλία για τον Παύλο Σιδηρόπουλο στο ΡΟΔΟΝ, στις 7/12/1995.

Τα επόμενα δέκα χρόνια ο Λήτης πραγματοποίησε δεκάδες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα μόνος του και με την νέα μπάντα του τα ΣΚΙΑΧΤΡΑ. Το 2005 κυκλοφόρησε από την Atlantis Records, το καινούριο CD του Λήτη “Νυχτώνει”, το νέο CD περιέχει νέα τραγούδια αλλά και πολλές από τις παλαιότερες επιτυχίες του που ηχογραφούνται ξανά με νέες αποκαλυπτικές ενορχηστρώσεις και διασκευές το CD συμπληρώνεται, τέλος, με bonus σπάνια videos από παλιές αλλά και νεότερες εμφανίσεις.

ημοσιεύθηκε απο Antonis_Rockap

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ και οι ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

Ο Giorgos σας προσκαλεί στην εκδήλωση

"8 ΜΑΙΟΥ 2009 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ AFTERDARK CLUB"

στις 11:30 μ.μ.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ & ΔΙΔΟΤΟΥ
ΑΘΗΝΑ (ΕΞΑΡΧΙΑ)

ΦΤΗΝΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό
live 1η Μάη στη μουσική σκηνή
Ρυθμός Stage στην Ηλιούπολη.
Μαρίνου Αντύπα 38.

είσοδος: 10 ευρώ με ποτό.

τηλ: 2109750060

www.femd.gr
www.myspace.com/femdband
www.rythmos-stage.gr

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK





Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΟΚΑΝΑ - ΓΕΦΥΡΑ - ΖΩΗ



ΟΚΑΝΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΦΥΡΑ
ΑΛ. ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 185, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ΄2610.279.955
ΦΑΧ΄2610.621.955
E-MAIL: patranet@okana.gr
http://www.okana.gr/

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
''ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑ''
Τρίτη, 28 Απριλίου 2009 στις 10:30 μ.μ.
Σερρών 15 & Φ.Μένου-Κ.Τούμπα

Thessaloníki, Greece
2310942289
η Καλλιόπη Βέττα η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Γιάννης Κ. Ιωάννου παρουσιάζουν την μουσική παράσταση
«Έρωτας και Αθανασία»
την Τρίτη 28 Απριλίου στις 22,30 , στη Βάρδια
Συμμετέχει ο μουσικός:Τάσος Αντωνίου
Θα ταξιδέψουμε σε διαδρομές ερωτικές αλλά και άλλες λιγάκι πιο παράξενες κι ίσως λίγο τρελές για να συναντήσουμε τις αγαπημένες μελωδίες και τα τραγούδια που μιλούν για ό, τι μας πόνεσε και άρα είναι αδύνατον να ξεχαστεί γι’ αυτό και είναι αθάνατο.
Με τραγούδια, ποίηση και κείμενα -Ελύτης, Γκάτσος, Ρίτσος, Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μαυρουδής, Κραουνάκης, Μάλαμας κ.α.- γνωστά παλιά και σύγχρονα, κι άλλα δικά μας (κείμενα της Μάνιας και μουσική-τραγούδια του Γιάννη) γι΄αυτά που ζούμε σήμερα, τα καθημερινά….

www.kalliopivetta.gr
www.ioannou-music.gr
www.bardia.gr
//////////////
"Η "ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ"φιλοξενεί την "ΑΠΟΠΕΙΡΑ""
«ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ» Κυψέλης 15- Κυψέλη / Τηλ: 210 92 36 306Η Θεατρική Ομάδα ''Απόπειρα''παρουσιάζει το μουσικό θεατρικό έργο:ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ(Ο Μάης του '08)Συγγραφή - Σκηνοθεσία: Πέτρος ΑποστολόπουλοςΜουσική: Δημήτρης ΠαπαγεωργίουΠοίηση: Κώστας ΚρυστάλληςΣτίχοι: Μαργαρίτα Θανόγλου, Π. ΑποστολόπουλοςΠαίζουν:Άννα ΓκούντραΛήδα ΣαμουηλίδουΦραντζέσκα ΆβερμπαχΗλίας ΚαρλαύτηςΑυγή ΚαπουράλουΑλβέρτος ΛεβήςΛίγα λόγια για το έργο:Ήταν φοιτήτριες και φίλες...Οχτώ χρόνια αργότερα βρίσκονται σε αδιέξοδο και ξανασυναντιούνται.Είναι Μάης του 2008, (σαράντα χρόνια μετά τον Μάη του '68) και τρεις γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν την δική τους «μικρή» και κάπως αστεία... επανάσταση !Στην Ομόνοια, τα χαράματα, με κρασάκι...