ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Megadeth 05 Ιουλίου 2016, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 117 ACADEMY

Megadeth! Μερικές φορές δεν χρειάζεται να πεις ή να γράψεις κάτι άλλο. Μια λέξη αρκεί. Άλλωστε αυτή φωνάζουν χιλιάδες οπαδοί ανά τον κόσμο όταν το συγκρότημα προεξάρχοντος του Dave Mustaine ανεβαίνει στη σκηνή. Οι Μegadeth είναι ένα από τα ελάχιστα συγκροτήματα που όρισαν τον heavy metal ήχο. Με 33 χρόνια στην πλάτη και 15 επίσημους δίσκους να φέρουν το όνομα τους διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με το ελληνικό κοινό και επιστρέφουν την Τρίτη 5 Ιουλίου στην χώρα μας και το Piraeus Academy για να δώσουν ένα show αντάξιο της ιστορίας τους.
Κάπου στο 1983 μετά την επεισοδιακή φυγή του από τους Metallica ο Dave Mustaine με συνοδοιπόρο του στο μπάσο, τον David Elefson ίδρυσε τους Megadeth, αποδίδοντας στους πρώτους δίσκους σεμιναριακού επιπέδου thrash metal. Peace sells… but who’s buying?, So far, so good… so what?, Rust in Peace αποτελούν την Αγία Τριάδα των official albums των Megadeth, καθιερώνοντας το σαρδόνιο χιούμορ των στίχων με το οργιαστικό κιθαριστικό παίξιμο και το εμπνευσμένο song-writing.
Aκολούθησαν τα Youthanasia & Countdown to Extinction που γνώρισαν τεράστια εμπορική απήχηση, με τους Megadeth να περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο δίνοντας μνημειώδη headline shows. Μετά από ένα break 2 χρόνων οι Megadeth επανήλθαν με μια σειρά ποιοτικών κυκλοφοριών, με τον τελευταίο τους, πολύ πρόσφατο δίσκο “Dystopia” να χαρακτηρίζεται ως ότι καλύτερο έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια, ανεβαίνοντας στο νούμερο 3 των αμερικανικών charts. 
Την Τρίτη 5 Ιουλίου στο Piraeus Academy οι Megadeth σε ένα heavy metal show που θα συζητηθεί!

Finnish progressive metal act I/O releases new single!

Young and powerful Finnish progressive metal act I/O has 

released a new single called "3 Out of 5".

Combining progressive metal and classic rock elements, 

the band delivers catchy and unique-style music. 
The band is known for their talented live 

performances and this summer they are 

performing in one of the biggest music festivals in Finland.


3 Out of 5 in Spotify:


Promo picture by Carolin Büttner (free to publish)



With the support of session members from Cønstantine, the band has made two singles to be released in 2016. The first single ”3 Out of 5” is now available on Spotify, iTunes and all other streaming services.

I/O’s highlight for the summer 2016 is to perform on the South Park-festival held in Tampere, Finland!
The band is currently working on a full-lenght debut which is planned to release on 2017.




Single cover by Dylan Jones (free to publish)







With much thanks,

Ari Pietilä
Manager

INVERSE RECORDS
Kiramo 3 A 8
40100 Jyväskylä, Finland


Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Αντώνης Βάμβουκας “Στην άκρη του ονείρου” | Single Premiere

Ο Αντώνης Βάμβουκας, που μας έρχεται από την αγαπημένη Κρήτη, ξεκίνησε την μακροχρόνια πορεία του παρέα με το συγκρότημα Νυχτοβάτες. Το πρώτο solo single που κυκλοφόρησε από την Final Touch με τίτλο “Απόψε κάνει κρύο“, σε μουσική και στίχους του Στέλιου Καλογεράκη, κέριδε πολύ θετικές κριτικές και συγκίνησε τους φίλους του ελληνικού rock και όχι μόνο. 
Σήμερα παρουσιάζει το νέο του single με τίτλο “Στην άκρη του ονείρου“. Μια σύνθεση του ιδίου, με στίχους που έγραψαν παρέα ο ερμηνευτής με το Στέλιο Καλογεράκη – πρόκειται για ένα μελωδική μπαλάντα που μιλά για την γκρίζα πραγματικότητα, αφήνοντας μια νότα αισιοδοξίας για τις ομορφιές που υπάρχουν «στην άκρη του ονείρου»… 
Ένα τρυφερό, συγκινητικό τραγούδι που εκφράζει άριστα την ψυχολογία στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και μας δίνει κουράγιο για να ονειρευτούμε! 

Απολαύστε τον! 



Λίγα λόγια για τον Αντώνη Βάμβουκα Ο Αντώνης Βάμβουκας ασχολείται με τη μουσική από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Ξεκίνησε τη δημιουργική του πορεία από το συγκρότημα Νυχτοβάτες στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Κρήτη. Το 1995, όντας ακόμα μαθητές κυκλοφόρησαν το “Όνειρο” στην ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία “Ηχώ”, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Μέσα στη δεκαετία του ’90 περισσότεροι από τριάντα νέοι μουσικοί συνεργάστηκαν με το συγκρότημα σε ζωντανές εμφανίσεις. Μετά το 2000 πειραματίστηκαν με τον ηλεκτρονικό ήχο και με τη διοργάνωση μουσικών και εικαστικών events, ενώ το συγκρότημα υπήρξε φυτώριο για τη δημιουργία εικαστικών και καλλιτεχνικών ομάδων. 

Το 2010, με βασικό πυρήνα τον Αντώνη Βάμβουκα, οι Νυχτοβάτες αναδιαμορφώθηκαν, δημιουργώντας ένα ολιγομελές, ευέλικτο σχήμα, επιστρέφοντας σε ακουστικό ήχο με βάση τις κιθάρες. Ερμηνεύουν δικά τους τραγούδια και κάνουν επίσης πολλές δικές τους διασκευές από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο. Πολλές απ’ τις εμφανίσεις τους περιλαμβάνουν το «Θέατρο Ερωφίλη» (Φορτέτσα, Ρέθυμνο), το «Θέατρο Πύλης Βηθλεέμ» (Ηράκλειο), τη «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» (Δημοτικός Κήπος, Ρέθυμνο), τη μουσική σκηνή «Αλάβαστρον» (Παγκράτι, Αθήνα), After Dark, Χίλιες και δύο νύχτες, Ρυθμός Stage, Ίλιον σινεμά – μουσική – θέατρο, Rock architecture – Ζωγράφου κ.α. Παράλληλα με τη μουσική διδασκαλία, ως καθηγητής κιθάρας, θεωρίας και φωνητικής, ο Αντώνης Βάμβουκας συνεργάστηκε επαγγελματικά με πολλά μουσικά σχήματα, αρχικά στην Κρήτη και έπειτα στην Αθήνα. Ο Αντώνης Βάμβουκας, με τους Νυχτοβάτες, έχει διακριθεί σε δύο μουσικούς διαγωνισμούς, τη “Μουσική Άμιλλα το 2011” (το CD κυκλοφορεί από την Antelma Music, και περιέχει το κομμάτι του Αντώνη “Μια Σιωπή”) και στο “Panda Band Contest το 2012”. Πρόσφατα το τραγούδι “Μια Σιωπή”, του Αντώνη Βάμβουκα, κυκλοφόρησε για τρίτη φορά, στο cd της Ertopen “Μαζί για τη νίκη” .
Τον Απρίλη του 2013 ο Αντώνης Βάμβουκας κυκλοφορεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τραγούδια δικά του και των Νυχτοβατών. Τo άλμπουμ τιτλοφορείται “Μια Σιωπή” και είναι ανεξάρτητη παραγωγή. Η πρώτη παρουσίαση του CD έγινε στις 23/4/2013 στο καφέ Αλάβαστρον (Παγκράτι-Αθήνα). 
Σύντομα ακολουθούν κι άλλες εμφανίσεις σε όλη τη χώρα. Κατά καιρούς δίνει συνεντεύξεις σε σημαντικούς ραδιοφωνικούς της ( Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ, ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΑΘΗΝΑ 9.84, ΕΡΤ ΑΘΗΝΩΝ – Δεύτερο Πρόγραμμα κτλ.). Από το χειμώνα του 2014 συνεργάζεται με αρκετούς αξιόλογους καλλιτέχνες στην Αθήνα και στην υπόλοιπη χώρα.

Πηγή: MusicPress.gr