ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...18 Σεπτεμβρίου

1951 Ο Αμερικανός μπασίστας Dee Dee Ramone (Douglas Glenn Colvin 1951-2002) γεννήθηκε στο Fort Lee της Virginia. Είναι γνωστός από την συμμετοχή του στο Punk-Rock συγκρότημα The Ramones όπου ήταν μέλος από το σχηματισμό τους το 1974 έως το 1989. Ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας και συχνά τραγουδούσε. Είχε γράψει τους στίχους σε τραγούδια όπως "53rd & 3rd", "Commando", "Rockaway Beach", "Poison Heart", κ.α. Το 1989 άφησε το γκρουπ για να ακολουθήσει μια πολύ σύντομη καριέρα, σαν hip hop καλλιτέχνης με το όνομα Dee Dee King. Γρήγορα επέστρεψε στην Punk-Rock και ηχογράφησε 3 σόλο άλμπουμ που τραγούδια τους, αργότερα, ηχογραφήθηκαν και από τους Ramones. Αποσύρθηκε από τη ενεργό δράση το 1996.

1970 Ίσως ο μεγαλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών, Jimi Hendrix (Johnny Allen Hendricks 1942-1970), απεβίωσε σε ηλικία 27 ετών (Club 27) από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1991 ενώ το 1992 τιμήθηκε με το Grammy Lifetime Achievement Award για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Η μουσική του επηρεάστηκε από μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι B.B. King, Muddy Waters, Howlin' Wolf, Albert King αλλά προσθέτοντας Funk, Jazz και World στοιχεία διαμόρφωσε ένα δικό του μοναδικό στυλ. Το 2003 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρέθηκε επάξια στην πρώτη θέση. Θεωρείται πως ανέβασε την Blues μουσική ένα επίπεδο πάνω ενώ βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για την Hard Rock και Heavy Metal. Σε ψηφοφορία για τα καλύτερα καθαριστικά σόλο όλων των εποχών του περιοδικού Guitar World, 6 από τα σόλο του βρέθηκαν στην τελική λίστα και αφορούσαν τραγούδια όπως "All Along the Watchtower" (Νο5), "Little Wing" (Νο18), "Purple Haze" (Νο70), κ.α.

1971 Στο Classical Music Festival που πραγματοποιείται στο Montreaux της Ελβετίας, οι Pink Floyd παρουσιάζουν το πέμπτο τους στούντιο άλμπουμ "Atom Heart Mother". Τους συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου.

1976 Οι Boston κυκλοφορούν το single "More Than A Feeling". Το τραγούδι ήταν μέρος του ομώνυμου άλμπουμ τους, το οποίο είχε κυκλοφορήσει 25 Ιουλίου στην Αμερική. Λίγο αργότερα θα ανέβει μέχρι την 5η θέση του US Billboard Hot 100 και θα γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια τους.

1983 Οι KISS εμφανίζονται για πρώτη φορά χωρίς τα κουστούμια τους και το χαρακτηριστικό make-up τους στο MTV, στα πλαίσια της προώθησης του άλμπουμ τους "Lick It Up"

Οι Arkán στο Club του Μύλου το Σάββατο 02/10

Οι Arkán επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για μία μοναδική συναυλία στο Club του Μύλου. Με rock διάθεση, γεμάτοι ενέργεια και με το πρώτο τους free-single έτοιμο για κατέβασμα μέσα από το ολοκαίνουριο arkan.gr, έρχονται να μας ξεσηκώσουν με ένα τρίωρο ανατρεπτικό live το Σάββατο 02/10. Το συγκρότημα θα παρουσιάσει τα νέα του τραγούδια μαζί με γνωστές διασκευές από Red Hot Chili Peppers, Lenny Kravitz, Van Halen, Muse, The Killers κ.α. αλλά και αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής rock σκηνής. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:30 ενώ τη συναυλία θα ανοίξει το ανερχόμενο νεανικό rock συγκρότημα BarCode Band.

Μύλος Club
Ανδρέου Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη
Έναρξη: 22:30
Είσοδος: €10
Τηλ. κρατήσεων: 2310 510 081 begin_of_the_skype_highlighting 2310 510 081 end_of_the_skype_highlighting

Arkán

Το Καλοκαίρι του 2007 οι Arkán πραγματοποιούν την πρώτη τους εμφάνιση στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Ακολουθούν αρκετές συναυλίες ώσπου ένα χρόνο αργότερα το rock συγκρότημα ανοίγει τη συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα στην Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών στη Θάσο.

Μέχρι σήμερα οι Arkán έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος. Το επόμενο διάστημα το συγκρότημα θα πραγματοποιήσει μία σειρά συναυλιών με αφορμή την προώθηση του πρώτου του free-single με τίτλο "Το κάστρο" που μπορείτε να το κατεβάσετε μέσα από την Επίσημη Ιστοσελίδα των Arkán.

Η λέξη "arkan" στη γλώσσα tatars σημαίνει "άγριο άλογο" ενώ στην Ουκρανία και στη Ρουμανία υπάρχει παραδοσιακός χορός με το ίδιο όνομα, ο οποίος χορεύεται γύρω από μία φωτιά και μόνο από άντρες.

Οι Arkán είναι οι:

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης (φωνή & ακουστική κιθάρα)
Βασίλης Σωτηριάδης (ηλεκτρική κιθάρα)
Χρήστος Τσενής (bass)
Αντρέας Φεύγας (drums)

arkan.gr
arkantheband.blogspot.com
youtube.com/arkanband
myspace.com/arkantheband
facebook.com/pages/Arkan
twitter.com/arkantheband

Barcode Band

Οι Barcode Band ξεκινούν την πορεία τους στις αρχές του 2009. Επηρεασμένοι από διάφορα ξένα συγκροτήματα όπως οι Red Hot Chili Peppers, οι White Stripes και οι Blur αλλά και από την ελληνική ροκ σκηνή, από συγκροτήματα όπως τα Ξύλινα Σπαθιά, οι Τρύπες κ.α., οι Barcode Band κινούνται σε alternative rock ύφος. Η πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος πραγματοποιείται λίγους μήνες μετά τη δημιουργία του σε τοπικό φεστιβάλ μουσικών συγκροτημάτων. Στη συνέχεια ακολουθούν αρκετές εμφανίσεις, ενώ αυτό το διάστημα το συγκρότημα βρίσκεται στο studio ετοιμάζοντας τα πρώτα του τραγούδια.

Οι Barcode Band είναι οι:

Μηνάς Βασιλείου (φωνή & ηλεκτρική κιθάρα)
Γιάννης Αραμπατζής (ηλεκτρική κιθάρα)
Χάρης Ανδρόνης (bass)
Δημήτρης Μπαξεβάνης (drums)

facebook.com/pages/BarCode/136388485473

Satyros Larousse Live at the Ghost House


Σήμερα στις 11:00 μ.μ. - Αύριο στις 2:00 π.μ.
Οι Satyros Larousse εμφανίζονται ξανά στη σκηνή του Ghost House. Οι δυναμικές τους rock συνθέσεις με έντονα funk-soul στοιχεία, είναι αυτές που χαρακτηρίζουν ηχητικά το 5μελές αγγλόφωνο σχήμα από την Αθήνα.
Πρόκειται να παρουσιάσουν υλικό από το επερχόμενό τους album, σε ένα set που θα κρατήσει εγγυημένα αμείωτο το ενδιαφέρον καθόλη την διάρκειά του.

Την μουσική επιμέλεια πριν & μετά το live, αναλαμβάνει ο Γιώργος Αργιτάκης.

...
Satyros Larousse line-up:
Angel Lo Verde - vocals, percussion
Λαμπρινή Καρακώστα - backing vocals, percussion
Αλέκος Αράπης - bass
Stefano Mitri - guitar
Luigi Perico - drums

Ήχος: Νίκος Παππάς
Yπεύθυνος σκηνής: Γιάννης Γεωργονίκος

Είσοδος: € 6,00


Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΥΞ ΛΑΞ ΜΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ...


Τρίτη 13 Ιουλίου 2010, TerraVibe Park

ΠΥΞ ΛΑΞ
ΜΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

ΠΥΞ ΛΑΞ

Ένα όνομα που έγινε σύνθημα!
Ένα σύνθημα που έγινε θρύλος!

Με δύναμη από τα παλιά!
Είναι γεγονός: Οι Πυξ Λαξ επανενώνονται για πέντε μόνο συναυλίες σε μία μοναδική για τα ελληνικά χρονικά μουσική παραγωγή που φιλοδοξεί να αποτελέσει το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού του 2011. Με αφετηρία το Ολυμπιακό Στάδιο, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, οι παλιοί φίλοι ξανασυναντιούνται στη σκηνή για να προσφέρουν μια πολυαναμενόμενη εμπειρία! Γιατί, «οι παλιές αγάπες» δεν χάνονται, ακόμη κι αν δεν μιλάμε γι’ αυτές!

Πρόκειται μάλιστα για μία μουσική συνάντηση φόρο-τιμής στη μνήμη του πολυαγαπημένου τους φίλου, συνεργάτη και πιστού συνοδοιπόρου, Μάνου Ξυδούς.

Το όνομά τους στα αρχαία ελληνικά, σημαίνει “με κλοτσιές και με μπουνιές”, και αποδίδει παραστατικότατα τον τρόπο με τον οποίο εισέβαλαν οι ίδιοι στα ελληνικά μουσικά δεδομένα της εποχής, για να αλλάξουν για πάντα τα μουσικά πράγματα της χώρας μας. Με την ορμή και το πάθος ενός μαχητή, μοναχικού στην αρχή αλλά με ένα ολόκληρο στρατό φανατικών οπαδών στο τέλος!

Οι Πυξ Λαξ, είχαν τη μεγαλύτερη απήχηση από οποιαδήποτε άλλο συγκρότημα στην ελληνική μουσική σκηνή, κάτι που προκύπτει όχι μόνο από τις πωλήσεις των albums τους, αλλά και από τη συνολική τους πορεία. Είναι ένα ιστορικό συγκρότημα το οποίο διέγραψε μία πορεία που στιγμάτισε την ελληνική νεολαία, αλλά και όλους τους «ανησυχούντες» των ‘90s και δημιούργησε τη δική του σχολή, την οποία ακολουθούν πιστά πολλά συγκροτήματα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 όταν δύο παιδικοί φίλοι από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας έδωσαν ηχογραφημένα τραγούδια τους στον Μάνο Ξυδούς, ο οποίος εκείνη την εποχή εργαζόταν στη δισκογραφική εταιρία ΕΜΙ. Αυτό ήταν! Αμέσως δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα για να γεννηθούν οι Πυξ Λαξ, που πέταξαν μια πέτρα στη λίμνη και προκάλεσαν κύματα μουσικής ευαισθησίας και ευφορίας!

Πρωτοεμφανίζονται το 1990 με το “Τι άλλο να πεις πιο απλά”, ένας ήχος πρωτότυπος που κινείται μεταξύ του rock και του έντεχνου, δίνοντας φρέσκια πνοή στις παλιομοδίτικες rock συνταγές των 1980s. Το 1991 κυκλοφορούν το “Ζόρικοι καιροί” που περιλαμβάνει το “Πούλα με” και το 1993 το “Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί” που περιλαμβάνει το τραγούδι “Άστη να λέει” με τον Βασίλη Καρρά, μία ανατρεπτική συνεργασία, που ξάφνιασε με την πρωτοτυπία της. Με τα χρόνια, το συγκρότημα περιοδεύει, αναπτύσσει μια στενή και πιστή σχέση με το κοινό του, μια σχέση σχεδόν ερωτική, που σημαδεύεται από χιλιάδες εισιτήρια και πωλήσεις δίσκων. Το κοινό ποτέ δε σταμάτησε να ακολουθεί πιστά αυτούς τους «πρίγκιπες» που ανταπέδιδαν με γενναιοδωρία και καλές μουσικές.

Το 1996, επιλεγμένα κομμάτια από το βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη οι “Παλιές Αγάπες Πάνε στον Παράδεισο”, έγιναν στίχοι για το ομότιτλο τραγούδι των Πυξ Λαξ, από το άλμπουμ "Ο μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες". Το 1998 κάνουν περιοδεία στην Βρετανία και για πρώτη φορά Έλληνες καλλιτέχνες καταφέρνουν να κάνουν τέσσερις sold-out εμφανίσεις. Ακολουθούν albums που γίνονται πλατινένια και περιέχουν κλασικά πλέον τραγούδια όπως το "Μία συνουσία μυστική", "Έπαψες αγάπη να θυμίζεις" και γράφουν μουσική για την ταινία "Μοναξιά μου όλα". Το 1999 κυκλοφορούν το "Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ; " ένα album που γίνεται τρεις φορές (!) πλατινένιο και περιέχει τραγούδια καινούρια και κομμάτια από live εμφανίσεις τους.

Οι Πυξ Λαξ δεν επαναπαύτηκαν στη δόξα τους, δεν έμειναν στα γνωστά μονοπάτια, προχώρησαν σε συνεργασίες με τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Λάκη Παπαδόπουλο και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αλλά και τους Κορσικάνους I Muvrini, τον Marc Almond, τον Eric Burdon (από τους Animals) και τον μοναδικό Sting!

Το 2003 κυκλοφορούν το “Χαρούμενοι στην Πόλη των Τρελών” ένα album που μοιράζονται ερμηνευτικά με καλλιτέχνες όπως ο Ψαραντώνης, η Μελίνα Τανάγρη, ο Gordon Gano, ο Steve Wynn και ο Marc Almond.

Το τέλος έρχεται το 2004 όταν, σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, οι Πυξ Λαξ ανακοινώνουν ότι το συγκρότημα διαλύεται. Τότε, θεώρησαν ότι ένας κύκλος έκλεισε, ένιωσαν ότι μετά τον Eric Burdon δεν υπήρχε κάτι άλλο να κάνουν. Έτσι, η τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ γίνεται στις 18 Σεπτεμβρίου του 2004 στο θέατρο του Λυκαβηττού, ηχογραφείται και κυκλοφορεί με τον τίτλο “Τέλος”. Οι Πυξ Λαξ αποχαιρετούν το κοινό τους, για να μην αναγκαστούν να το προδώσουν αργότερα!

Στις 13 Απριλίου 2010 και ενώ ο καθένας από τα μέλη είχε τραβήξει τον δικό του δρόμο, έφυγε από τη ζωή η ψύχη των Πυξ Λαξ, ο Μάνος Ξυδούς.

Έξι χρόνια μετά τη διάλυσή τους, οι Πυξ Λαξ αποφάσισαν να έρθουν πάλι κοντά στους χιλιάδες οπαδούς τους για πέντε μόνο συναυλίες στην Ελλάδα, σε πέντε μεγάλες πόλεις. Με αυτόν τον τρόπο, το συγκρότημα θέλησε να ξαναβρεθεί και πάλι μαζί αλλά και να συναντηθεί ξανά με το κοινό του, το οποίο τους ακολουθούσε πιστά και σιωπηλά όλα τα χρόνια της απουσίας του.

Η ιδέα της επιστροφής ξεκίνησε από τον Μάνο Ξυδούς που την εμπιστεύτηκε στον Νίκο Λώρη, βασικό συνεργάτη των Πυξ Λαξ επί 8 ολόκληρα χρόνια (1995 – 2003). Πριν περίπου ένα χρόνο, άρχισαν να το σκέφτονται σοβαρά και εκεί γύρω στο Πάσχα του 2010 την μοιράστηκαν και με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα.

Δυστυχώς, όμως, ο Μάνος δεν θα είναι κοντά μας για να δει το δημιούργημά του ξανά στη σκηνή, να βάζει φωτιές με τις θρυλικές μουσικές του! Γι’ αυτό, οι συναυλίες αυτές θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη του.

Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), τη Δήμητρα Καραμπεροπούλου (ακορντεόν), τον Άλκη Παπαδόπουλο (πιάνο), το Γιώργο Γιαννόπουλο (τύμπανα) και το Νίκο Γιαννάτο (μπάσο).
Ραντεβού λοιπόν με τους Πυξ Λαξ στο Ολυμπιακό Στάδιο το καλοκαίρι του 2011, την Τετάρτη 13 Ιουλίου, για να ξανανιώσουμε ζωντανοί, να θυμηθούμε, να μοιραστούμε και να ανακαλύψουμε ξανά όλα όσα μας ενώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς!

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

Τι άλλο να πεις πιο απλά(1990)
Ζόρικοι καιροί(1991)
Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί(1993)
Για τους πρίγκιπες της δυτικής όχθης(1994)
Ο μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες(1996)
Νυχτερινός περίπατος στην ιερά οδό(1997)
Ζωντανή ηχογράφηση στην ιερά οδό(1997)
Παίξε παλιάτσο τα τραγούδια σου τελειώνουν(1997)
Ο έρωτας κοιμήθηκε νωρίς(1998)
Στίλβη(1998)
Άσε την εικόνα να μιλάει (1999)
Νετρίνο(1999)
Υπάρχουν Χρυσόψαρα Εδώ;(1999)
Τα δοκάρια στο γρασίδι περιμένουν τα παιδιά(2001)
Από εδώ κι από κει...Όταν βρίσκονται οι φίλοι και αρχίζουν τα τραγούδια των Πυξ Λαξ(2002)
Χαρούμενοι στην πόλη των τρελών(2003)
Τέλος–Live στο Λυκαβηττό(2004)

Σαν Σήμερα...17 Σεπτεμβρίου

1923 Ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Country μουσικής, ο Hank Williams (Hiram King Williams 1923-1953), γεννήθηκε στο Mount Olive της Alabama. Από το 1948 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '50, έντεκα από τα τραγούδια του κατέκτησαν το Νο1, τα "Your Cheatin' Heart", "Hey Good Lookin'", "I'm So Lonesome I Could Cry", κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Country Music Hall of Fame το 1961 και στο Rock and Roll Hall Fame το 1987. Τραγούδια του διασκευάστηκαν από καλλιτέχνες όπως Bob Dylan, Leonard Cohen, Johnny Cash, Tony Bennett, The Residents, Ray Charles, Louis Armstrong, κ.α.

1969 Ο τραγουδιστής του Βρετανικού Electronic-Rock συγκροτήματος The Prodigy, Keith Flint (Keith Charles Flint), γεννήθηκε στο Essex. Στα τέλη της δεκαετίας του '80, σε ένα rave club του Λονδίνου, ο Keith Flint γνώρισε τον DJ Liam Howlett και του εξέφρασε τον θαυμασμό του για το γούστο του στην μουσική. Λίγο μετά την γνωριμία τους ο Howlett έστειλε στον Flint μια κασέτα με δικά του μουσική. Ο Flint την άκουσε και ενθουσιάστηκε τόσο που επέμενε να δημιουργήσουν μια μπάντα και να ξεκινήσουν τις ζωντανές εμφανίσεις όπου εκείνος με τον φίλο του Leeroy Thornhill θα αναλάμβαναν το χορευτικό κομμάτι. Για ένα μικρό διάστημα ήταν χορευτής του γκρουπ μέχρι το 1996 που τον γνωρίσαμε σαν τραγουδιστή στο single "Firestarter". Στους The Prodigy μοιράζεται τα φωνητικά με τον Maxim (Keith Andrew Palmer). Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 5 στούντιο άλμπουμ και οι πωλήσεις τους ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Breathe", "Smack My Bitch Up", "Invaders Must Die", κ.α.

1966 Για δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Supremes και το τραγούδι "You Can't Hurry Love". Ηχογραφήθηκε στην αίθουσα Α του στούντιο Hitsville U.S.A. στο Michigan στις 11 Ιουνίου. Έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, "The 500 Songs that Shaped Rock and Roll". Δεκαέξι χρόνια περίπου αργότερα, θα ανέβει ακόμη μια φορά στο Νο1 με την φωνή του Phil Collins.

1991 Οι Guns N' Roses κυκλοφορούν τα άλμπουμ "Use Your Illusion I" και "Use Your Illusion II". Τα δυο διπλά άλμπουμ, αν και κυκλοφόρησαν χωριστά, συχνά αναφέρονται σαν ένα τετραπλό άλμπουμ. Τα τραγούδια που περιείχαν ηχογραφήθηκαν την περίοδο 1990-1991, σε διάφορα στούντιο A&M Studios, Record Plant Studios, Studio 56, Image Recording, Conway Studios και μιξαρίστηκαν στο Skip Saylor Recording στούντιο. Το εξώφυλλο είναι μέρος από τον πίνακα του Raphael (Raffaello Sanzio da Urbino) με την ονομασία "The School of Athens" και η επεξεργασία έχει γίνει από τον Εσθονό καλλιτέχνη Kalev Mark Kostabi. Δημοφιλή τραγούδια: "Live and Let Die" (Paul McCartney, Linda McCartney), "Don't Cry", "November Rain", κ.α.

2003 Ο David Lee Roth, πρώην frontman του συγκροτήματος Van Halen, τραυματίζεται στην σκηνή την ώρα που έκανε μια "γρήγορη και περίπλοκη φιγούρα σαμουράι του 15ου αιώνα" σε συναυλία του στη Philadelphia. Ο Roth θα χρειαστεί 21 ράμματα διότι χτύπησε με το κοντάρι που χρησιμοποιούσε για την φιγούρα στο πρόσωπο. Λίγες μέρες αργότερα θα ανακοινωθεί η ακύρωση των υπόλοιπων συναυλιών της περιοδείας του στην Αμερική.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

1925 Ο θρυλικός Blues κιθαρίστας και τραγουδοποιός B.B. King (Riley B. King) γεννήθηκε στην Itta Bena του Mississippi. Άρχισε την ενασχόληση του με το τραγούδι στην χορωδία της εκκλησίας, τραγουδώντας gospel και σε ηλικία 12 ετών αγόρασε την πρώτη του κιθάρα. Στα τέλη της δεκαετίας του '40 πραγματοποίησε τις πρώτες του ηχογραφήσεις με παραγωγό τον Sam Phillips αλλά η αναγνώρισε ήρθε λίγο αργότερα την δεκαετία του '50. Δημοφιλή τραγούδια του: "Every Day I Have the Blues", "Sweet Little Angel", "Let the Good Times Roll", "The Thrill Is Gone", "When Love Comes to Town", κ.α. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρέθηκε επάξια στην 3η θέση μετά τους Jimi Hendrix και Duane Allman. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock & Roll Hall of Fame το 1987 και το 2004 η Βασιλική Ακαδημία της Σουηδίας τον τίμησε με το Polar Music Prize.


1965 Ο David Jones αλλάζει επίσημα το όνομα του σε David Bowie. Το "Bowie" το δανείστηκε από το Αμερικάνικο μαχαίρι "Jim Bowie knife".


1970 Σε ψηφοφορία που διεξάγεται από το Βρετανικό περιοδικό "Melody Maker", οι Led Zeppelin ψηφίζονται ως το πιο δημοφιλές συγκρότημα. Είναι η πρώτη φορά, τα επτά τελευταία χρόνια, που οι The Beatles δεν βρίσκονται πρώτοι στη λίστα.


1985 Οι KISS κυκλοφορούν το 13ο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "Asylum". Είναι το πρώτο άλμπουμ με τον κιθαρίστα Bruce Kulick, ο οποίος αντικατέστησε τον Mark St. John ένα χρόνο νωρίτερα. Ο Kulick είναι ο τρίτος κιθαρίστας μετά την αποχώρηση του κιθαρίστα και ιδρυτικού μέλους Ace Frehley το 1982. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Tears Are Falling", "Who Wants To Be Lonely", "Uh! All Night", κ.α.


2004 Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της αυτοψίας του funk τραγουδιστή Rick James ο οποίος απεβίωσε τον Αύγουστο από καρδιακή προσβολή. Βρέθηκαν στον οργανισμό του 9 ναρκωτικές ουσίες... μεταξύ αυτών κοκαΐνη, xanax, valium, κ.α. Παρόλο αυτά ο ιατροδικαστής δήλωσε πως κανένα από τα ναρκωτικά ή συνδυασμό αυτών δεν βρέθηκαν σε επίπεδο απειλητικό για την ζωή του και ο θάνατος αποδόθηκε σε καρδιακή δυσλειτουργία.

Σαν Σήμερα...15 Σεπτεμβρίου

1980 Ο μεγάλος Αμερικανός Jazz πιανίστας Bill Evans (William John Evans 1929-1980) απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών από κύρωση του ύπατος. Ο Evans είχε αρχίσει την χρήση ναρκωτικών από την εποχή που συνεργάζονταν με τον Miles Davis, στα τέλη της δεκαετίας του '50. Τα επόμενα χρόνια κατάφερε να ξεκόψει από την ηρωίνη αλλά την δεκαετία του '70 άρχισε την χρήση κοκαΐνης. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πιανίστες του 20ου αιώνα και επηρέασε πολλούς μουσικούς όπως οι Chick Corea, Herbie Hancock, Keith Jarrett, κ.α. Αρκετές από τις συνθέσεις του, "Waltz for Debby", "Turn Out the Stars", "Very Early" και "Funkallero", σήμερα θεωρούνται jazz standards. Το 1994 τιμήθηκε με το Grammy Lifetime Achievement Award, για την συνολική του προσφορά στην μουσική.

2004 Ο κιθαρίστας Johnny Ramone (John William Cummings 1948-2004) απεβίωσε σε ηλικία 55 ετών, στον ύπνο του, από καρκίνο του προστάτη. Υπήρξε κιθαρίστας του Punk Rock συγκροτήματος The Ramones. Το 2003 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρέθηκε στην 16η θέση. Το 2002 το όνομα του, μαζί με των υπολοίπων του συγκροτήματος, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1983 Οι Huey Lewis & the News κυκλοφορούν το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο "Sports". Ήταν το άλμπουμ τους έκανε διάσημους παγκοσμίως με τραγούδια όπως "I Want a New Drug", "The Heart of Rock & Roll", "Heart and Soul", κ.α. Το 1984 ήταν το δεύτερο άλμπουμ σε πωλήσεις στην Αμερική μετά το "Thriller" του Michael Jackson.

1990 Το τραγούδι του συγκροτήματος Steve Miller Band, "The Joker", 16 περίπου χρόνια μετά την επιτυχία του στην Αμερική, βρίσκεται στην κορυφή των Βρετανικών Singles Charts. Το τραγούδι ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά την χρήση του σε διαφημιστικό σποτ της Levi Jeans.

1998 Κυκλοφορεί στις Η.Π.Α το τρίτο άλμπουμ του Marilyn Manson με τον τίτλο "Mechanical Animals". Έκανε την εμφάνιση του στο Billboard αμέσως μετά την κυκλοφορία του. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "The Dope Show", "I Don't Like the Drugs (But the Drugs Like Me)", "Rock is Dead", κ.α.

Κατεβάστε το CD των ”Αθλίων του Ούγκο” εντελώς δωρεάν

ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ (ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ CD) ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ SITE ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!

hugo
ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ (ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ CD)  ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ SITE ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!

OPENING @ VOX MUSIC STAGE

Vox Music Stage, Πολυχώρος Τσαλαπάτα, ΒΟΛΟΣ

R u ready to Vox???

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ
Live on stage:
Απόστολος Μόσιος
Άρτεμις Ζάννου
Σοφία Νάσσιου
και BIZZY TONE
+ Dj Sets από τον Μπάμπη Κούπα και τον Γιώργο Μπουντούκα!

ΤΗΛ. 24210-35350
Vox Music Stage
Πολυχώρος Τσαλαπάτα
ΒΟΛΟΣ

Seven - Rock Live@Glam Bar, Γκάζι


Αλέξανδρος Βλάχος - Μπάσο
Δημήτρης Μακροδημήτρης - Ντραμς
Αγγελική Ροσσολάτου - Φωνή
Γιώργος Τρύφωνας - Πλήκτρα
Μανώλης Τσάφος - Κιθάρα

...και η Κούλα...
η αγελάδα της μπάντας που παίζει τα πάντα!

p.s. Το clue της βραδιάς είναι ο Τρύφωνας που παίζει με την μύτη! Μην το χάσετε!! :-Ρ

Είσοδος ελεύθερη.
30 Σεπτεμβρίου στις 10:30 μ.μ. - 01 Οκτωβρίου στις 2:00 π.μ.
Glam Bar - Γκάζι
Δεκελέων 40

Filippos Pliatsikas - Φίλιππος Πλιάτσικας (OFFICIAL)

τέλος του 2010 ή στις αρχές του 2011,
θα κυκλοφορήσει ο καινούργιος
δίσκος του Φίλιππου Πλιάτσικα!

Όλες τις πληροφορίες αλλά και τραγούδια
πριν κυκλοφορήσει,

ΓΙΑ LIVE
Επόμενοι σταθμoi:
18/9 Αγ. Ιωάννης Ρέντης
19/9 Λακατάμια Λευκωσίας
24/9 Παλλήνη – Κεντρική Πλατεία (Πλατεία Ελευθερίας)
1/10 Αγ. Δημήτριος Αθήνα

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Rous Fm - live music

Ένα χρόνο και κάτι ο ιντερνετικός ραδιοφωνικός σταθμός
Rous Fm (http://www.rousfm.com ), ξεκίνησε να εκπέμπει...

Με μεράκι, αγάπη, όραμα μα και πάθος για τη μουσική!!!
O Rous Fm είναι μια ιδέα! Ιδέα για προώθηση της καλής μουσικής
και τραγουδιών που δεν θ' ακούσει κανείς εύκολα σε άλλους σταθμούς.
Στον Rous fm δεν παίζονται πληρωμένα τραγούδια!!!
Στον Rous Fm το ζητούμενο είναι η αλήθεια σε ό,τι κάνουμε.
Αλήθεια σε αυτά που παίζονται, σε αυτά που ακούγονται,
σε αυτα που λέγονται μα και γράφονται...
Αναζητούμε την αλήθεια μας και την μοιραζόμαστε
με τους ακροατές που τίνουν να είναι πλεον πιο πολύ φίλοι!

Κάθε Τετάρτη στις 21:00 ώρα, η Δώρα Μοσχοπούλου (ιδιοκτήτρια του σταθμού),
παρουσιάζει την εκπομπή ''ανεξάρτητοι ήχοι-Αστρανάματα'',
στην οποία παίζει ανεξάρτητες παραγωγές,
προωθεί ΔΩΡΕΑΝ νέους καλλιτέχνες και συγκροτήματα και μοιράζεται σκέψεις και συναισθήματα με τους ακροατές.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΑ

Απόφοιτη Ι.Ε.Κ δημοσιογραφίας, έχω υπάρξει συντάκτρια ύλης σε τοπική εφημερίδα για τεσσεράμιση χρόνια! Είμαι γενικά στον κόσμο μου...τον μουσικό (και τον μαγικό μαζί!). Ένα χρόνο και κάτι...έχω τη χαρά να είμαι ιδιοκτήτρια του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού Rous Fm ♥ (www.rousfm.com), τον σταθμό που ξεκίνησα με μεράκι, αγάπη, όραμα μα και πάθος για τη μουσική!!! O Rous Fm είναι μια ιδέα! Δεν παίζουμε πληρωμένα τραγούδια! 
Κάθε Τετάρτη στις 21:00 ώρα παρουσιάζω την εκπομπή ''ανεξάρτητοι ήχοι-Αστρανάματα'', στην οποία παίζω ανεξάρτητες παραγωγές, προωθώ ΔΩΡΕΑΝ νέους καλλιτέχνες και συγκροτήματα, μοιράζομαι σκέψεις μου και συναισθήματα.
Μου αρέσει να ταξιδεύω (νοητά και πραγματικά), να κάνω παρέα με ευχάριστους ανθρώπους που να γελάνε αληθινά και να έχουν θετική ενέργεια. Aκούω πολύ μουσική, γράφω στίχους και μου αρέσει να πηγαίνω σε συναυλίες και μουσικές σκηνές αρκετά συχνά.
Λατρεύω τη θάλασσα και απολαμβάνω τις καλές συζητήσεις με παρέα.
Είμαι πολυάσχολη (δειξε κατανόηση γι' αυτό), δραστήρια, και κοινωνική. 
Έxω θετική ενέργεια, σιχαίνομαι το κουτσομπολιό και το ψέμμα.
Μου αρέσουν τα έξυπνα και δραστήρια άτομα που έχουν όρεξη για ζωή και αισιοδοξία.

1ο ANGELS PR & STUDIOS ALTERNATIVE MUSIC FESTIVAL

H ANGELS PR & STUDIOS με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενάμιση χρόνου επιτυχημένης παρουσίας της στον χώρο του Management και του Promotion, καλοσωρίζει την χειμερινή σεζόν 2010-2011 με ένα δυνατό event.

1ο ANGELS PR & STUDIOS ALTERNATIVE MUSIC FESTIVAL

Στις 30/09/2010 απο την σκηνή του AN CLUB θα παρελάσουν LIVE με δυνατούς ροκ ήχους οι
OCEAN MIND,
SECRET ILLUSION,
και DOMENICA.
Keep On Rockin !!!!!!!
http://www.myspace.com/angelsprstudios

Σας περιμένουμε.....
ΠΕΜΠΤΗ 30.9.2010
είσοδος 10 ευρώ

http://www.anclub.gr/
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ
ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ...!!!

ΜΑΡΙΑΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Manager and Promoter
ANGELS PR and STUDIOS
τηλ 6943414453 

Nick and the Backbone - live PIRATES CLUB

οι Nick and the Backbone - Live στους Πειρατές.

Ένα από τα καλύτερα blues rock σχήματα της Ελλάδας
με βαθιά ιστορία και
δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του blues.
Ο Νίκος
Ντουνούσης, ο Αλέξανδρος Αποστολάκης –
ιδρυτικά μέλη των Blues Wire με
μεγάλη δισκογραφία και αμέτρητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη -...
και ο
Λάζαρος Λαζαρίδης αποτελούν το πιο ηλεκτρικό «blues power»
τρίο της
χώρας μας και ένα από τα δυναμικότερα στο είδος τους στην Ευρώπη.
Ένα
γκρουπ, το οποίο δεν άφησε κανένα ακροατήριο ασυγκίνητο.
Αύριο στις 10:00 μ.μ. - Παρασκευή στις 1:00 π.μ.
CLUB PIRATES - PAYLOY MELA 2 - EYOSMOS

ALKIVIADIS KONSTANTOPOYLOS & BOMBOI LIVE

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος ζωντανά

το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στο AFTER DARK
μαζί με τους ΒΟΜΒΟΥΣ σε μία μουσικοθεατροπαρανο'ι'κή βραδιά
γεμάτη γέλιο και καλή μουσική .
O Αλκιβιάδης θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο χιούμορ,
σαρκασμό και πρωτοτυπία το οποίο όμως χαρακτηρίζεται
από ποικίλες μουσικές επιρροές και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις
καθώς και πασίγνωστες διασκευές
που δίνουν παλμό και κέφι στο κοινό.
Παράλληλα οι ΒΟΜΒΟΙ θα μας ταξιδέψουν
με το ξεχωριστό ήχο τους παντρεύοντας τ
ην παράδοση με την low bap.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΜΕΤΡΟ 2106453129 2106439089

AFTER DARK
IPPOKRATOUS & DIDOTOU
Athens, Greece

BLACK HUMOR IS BACK!! FIRST LIVE OF THE SEASON.

ΟΙ BLACK HUMOR the STONEBAND,

Η ΜΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ROCKΑΡΕΙ
ΤΑ ΤΕΛΈΥΤΑΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ
ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ,
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
COME BACK ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1Η ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ
ΣΤΟ STAGE ΤΟΥ STONEBAR!!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!
01 Οκτωβρίου στις 10:30 μ.μ. - 02 Οκτωβρίου στις 2:30 π.μ.
STONEBAR
ERMOY 118
Patras, Greece

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

MOMi Rocks @ Alavastron Opening night

Το ΜΟΜι θα βρίσκεται επί σκηνής στο opening party της μουσικής σκηνής Αλάβαστρον που βρίσκεται στο Παγκράτι, Δαμάρεως 78.
Ελάτε να παίξουμε μουσική και να γνωριστούμε.
18 Σεπτεμβρίου στις 10:00 μ.μ. - 19 Σεπτεμβρίου στις 3:30 π.μ.
Θα παίξουν οι:

Κώστας Μπαλταζάνης
Μάρκος Παπασηφάκις
Σωτήρης Ντούβας
Γιώργος Παλαμιώτης
Αστέρης Παπασταματάκης
Παντελής Μπενετάτος
Στέλλα Γκούσκου
Άγγελος Πολυχρόνου

Το ΜΟΜΙ ιδρύθηκε για να καλύψει τις ανάγκες για γνώση γύρω από τη σύγχρονη μουσική. Η φιλοσοφία και η αποστολή του ΜΟΜΙ είναι να επιμορφώσει και να πληροφορήσει σωστά τους αρχάριους η προχωρημένους σπουδαστές αλλά και τους επαγγελματίες προκείμενου να πετύχουν στον καλλιτεχνικό και επαγγελματικό χώρο της σύγχρονης μουσικής.
Ο σπουδαστής της σύγχρονης μουσικής έχει συγκεκριμένες ανάγκες οι οποίες δεν καλύπτονται με απλή θεωρητική και πρακτική μόρφωση. Η ολοκληρωμένη γνώση έρχεται με την πείρα που αποκτά ο σπουδαστής συμμετέχοντας σε μουσικά σύνολα, σεμινάρια και συναυλίες καλλιτεχνικού και επαγγελματικού χαρακτήρα.

Συνεργαζόμενο με σπουδαίους μουσικούς και καθηγητές το ΜΟΜΙ έρχεται να δώσει σεμινάρια , διαλέξεις, συναυλίες , να μεταδώσει την εμπειρία καλλιτεχνών του σύγχρονου μουσικού χώρου και να δημιουργήσει μουσικά σύνολα. Με προγράμματα βασισμένα στην έγκυρη μελέτη και την πείρα που χρειάζεται να αποκτήσει ο σύγχρονος μουσικός, το ΜΟΜΙ δημιουργεί τμήματα σπουδαστών Φωνητικής, Blues-Jazz-Rock Κιθάρας, Ηλεκτρικού και Ακουστικού Μπάσου, Τζαζ Σαξοφώνου, Τζαζ Πιάνου, Ντραμς , Κρουστών, Μουσικών συνόλων, Αυτοσχεδιασμού και Σύγχρονων Θεωρητικών.
Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και τα μαθήματα θα αρχίσουν από τις 15 Σεπτεμβρίου. Oι καθηγητές που θα συνεργάζονται μαζί μας στους σεμιναριακούς μας κύκλους:

Κώστας Μπαλταζάνης, κιθάρα
Μάρκος Παπασηφάκις, κιθάρα-φωνή
Κώστας Μητρόπουλος, κιθάρα
Δημήτρης Kαραγάνης, σαξόφωνο
Alex Foster σαξόφωνο
Γιώργος Παλαμιώτης, μπάσο
Στέλλα Γκούσκου, πιάνο
Παντελής Μπενετάτος, πιάνο
Γρηγόρης Μπάτσης, κιθάρα
Σωτήρης Ντούβας, ντραμς
Μαίρη Δαλάκου, φωνή

Το ΜΟΜi βρίσκεται στο Πασαλιμάνι, Ακτή Μουτσοπούλου 38 και στο Παγκράτι, Δαμάρεως 78 στη Μουσική Σκηνή Αλάβαστρον

SOUND CHECK SCHOOL OF MUSIC

Στο SOUND CHECK School OF MUSIC ο καθηγητής που θα σε αναλάβει, θα σε οδηγήσει βήμα-βήμα στην εκπλήρωση των στόχων σου. Το πόσο γρήγορα και το μέχρι ποιο επίπεδο θέλεις να φτάσεις , θα το αποφασίσεις φυσικά εσύ.

Στο SOUND CHECK αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι όλοι οι μαθητές ίδιοι. Άλλοι επιθυμούν να γίνουν όσο καλύτεροι μπορούν , με σκοπό να γίνουν επαγγελματίες μουσικοί και άλλοι ασχολούνται με την μουσική ως χόμπι.

Άλλοι διαθέτουν πολύ χρόνο για να αφιερώσουν στη μουσική και άλλοι διαθέτουν μόνο 1 ΩΡΑ του μαθήματος.


ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ
ΤΗΛ: 00.357.96703416
- ΚΥΠΡΟΣ -

Σαν Σήμερα...14 Σεπτεμβρίου





1983 Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Amy Winehouse (Amy Jade Winehouse) γεννήθηκε στο Λονδίνο της Αγγλίας. Απέκτησε την πρώτη της κιθάρα στην ηλικία των 13ων ετών και άρχισε να γράφει μουσική ένα χρόνο αργότερα...Έγινε ιδιαιτέρα δημοφιλής στην Μεγάλη Βρετανία το 2003 με την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ με τον τίτλο "Frank". Το επόμενο άλμπουμ της, "Back to Black", την έκανε γνωστή παγκοσμίως με τραγούδια-επιτυχίες όπως "Rehab", "You Know I'm No Good", "Back to Black", κ.α. Το Φεβρουάριο του 2008, στην 50η απονομή των Grammy Awards, η Amy Winehouse κέρδισε 5 βραβεία από τα 6 για τα οποία είχε προταθεί. Για το άλμπουμ "Back To Black" κέρδισε το βραβείο "Best Pop Vocal Album", για το τραγούδι "Rehab" από το άλμπουμ κέρδισε τα βραβεία "Record Of The Year", "Song Of The Year" και "Best Female Pop Vocal Performance" καθώς και το βραβείο "Best New Artist". Η Amy Winehouse έγινε η πέμπτη γυναίκα σόλο καλλιτέχνης που κέρδισε τόσα Grammy σε ένα βράδυ.







1955 Στο Cosimo Matassa Studio της Νέας Ορλεάνης, o Little Richard ηχογραφεί το τραγούδι "Tutti Frutti". Ήταν η πρώτη του μεγάλη επιτυχία και έγινε τραγούδι-πρότυπο για άλλες Rock and Roll επιτυχίες που ακολούθησαν. Την παραγωγή είχε κάνει ο Robert Blackwell. Τα επόμενα χρόνια τραγουδήθηκε από τους Elvis Presley, Pat Boone, κ.α.







1974 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Eric Clapton με την διασκευή του τραγουδιού "I Shot the Sheriff" του Bob Marley, ο οποίος το είχε ηχογραφήσει τον Απρίλιο του 1973. Η επιτυχία που σημείωσε το τραγούδι άνοιξε τον δρόμο του Marley σε μεγαλύτερα ακροατήρια...



1981 Ο σκηνοθέτης Alan Parker αρχίζει την παραγωγή του film των Pink Floyd, "The Wall". Το σενάριο ήταν του τραγουδιστή και μπασίστα του συγκροτήματος, Roger Waters. Το φιλμ έκανε επίσημη πρεμιέρα στο Λονδίνο ένα χρόνο περίπου αργότερα, τον Ιουλίου του 1982.


1998 Στα The Plant Studios της California, οι Metallica ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ "Garage Inc.". Περιέχει διασκευές τραγουδιών όπως "Sabbra Cadabra" των Black Sabbath, "Loverman" των Nick Cave and the Bad Seeds, "Whiskey in the Jar" των Thin Lizzy για την διασκευή του οποίου το 2000 κέρδισαν το βραβείο Grammy "Best Hard Rock Performance".

ANAXAPARA live @ GLAM BAR - GAZI

Οι Αναχάπαρα είναι ένα ελληνόφωνο alternative rock σχήμα που δημιουργήθηκε από τους Πάρη και Γιάννη Πιχαρίδη στη Θεσσαλονίκη. Η ιδέα για τη δημιουργία των Αναχάπαρα, συμπίπτει με τα πρώτα τους χρόνια ως φοιτητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη και παίρνει τελικά μορφή τον Σεπτέμβριο του 2004, όταν δημιουργούν ένα νεανικό σχήμα και παίζουν σε συναυλίες και μουσικές σκηνές, πότε μόνοι τους, πότε με καλεσμένους επώνυμους καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής.

Το 2006 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κράτα Κάτι από το Σκοτάδι» (3Pi®, Protasis). Το album έλαβε καλές κριτικές το το τραγούδι «Του Εχθρού μου το Φιλί» ξεχώρισε αμέσως από ένα σύνολο εννέα τραγουδιών. Το 2008 κυκλοφορούν το CD Single «SINIORITA Single» (3Pi®).

Το 2010 κυκλοφόρησε η δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Ξημερώνει» (PanVox, Lyra) και περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια σε δική τους μουσική, στίχους και ενορχήστρωση καθώς και μία υπέροχη ηλεκτρική διασκευή τους στο τραγούδι του Κώστα Τουρνά «Όπου φυσάει ο άνεμος».

Ο ήχος τους, που κινείται στο χώρο της εναλλακτικής ροκ και της ηλεκτρικής μπαλάντας, είναι έντονος, ρυθμικός και οι στίχοι τους σύγχρονοι και άμεσοι, χαρίζοντας μας τραγούδια γεμάτα ένταση και συναισθήματα.

Line Up: Πάρης Πιχαρίδης– Κιθάρα, Φωνή
Γιάννης Πιχαρίδης – Κιθάρα, Φωνή
Στέφανος Κοπανάκης – Μπάσο
Κώστας Αθανασόπουλος - Drums

www.anaxapara.com || www.myspace.com/anaxapara

Αναχάπαρα Live

@ Glam Bar (ΔΕΚΕΛΕΩΝ 40, ΓΚΑΖΙ - ΤΗΛ. 210-3422554)

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 [16/10/10]

Σαν Σήμερα...13 Σεπτεμβρίου

1911 Ο άνθρωπος που βοήθησε όσο κανείς άλλος για την ανάπτυξη του μουσικού στυλ Bluegrass, ο Bill Monroe (William Smith Monroe 1911-1996), γεννήθηκε στο Rosine του Kentucky. Θεωρείται ο "Πατέρας" της Bluegrass. Το όνομα του γράφτηκε στο Country Music Hall of Fame το 1970 και στο Rock and Roll Hall of Fame το 1997. Το 1993 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement για την συνολική του προσφορά στη μουσική.


1996 Ο ράπερ Tupac (Tupac Amaru Shakur 1971-1996), γνωστός και ως 2Pac, απεβίωσε σε ηλικία 25 ετών σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας. Στις 7 Σεπτεμβρίου, είχε δεχτεί επτά πυροβολισμούς. Αν και κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή για έξι ημέρες, υπέκυψε τελικά στα τραύματα του. Επίσημη αιτιολογία θανάτου, εσωτερική αιμορραγία. Η δολοφονία του είχε να κάνει με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών. Ο Tupac έχει πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, αριθμός που τον κάνει έναν από τους πιο εμπορικούς καλλιτέχνες στον κόσμο. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The Greatest Artist of All Time", βρίσκεται στην 86η θέση. Δημοφιλή τραγούδια "California Love", "How Do U Want It", "Hit 'Em Up", "Changes", κ.α.


1969 Το πρώτο άλμπουμ του Carlos Santana κυκλοφορεί στην Αμερική, με τίτλο "Santana". Ηχογραφήθηκε στο Pacific Recording στούντιο της California, αρχές Μαΐου έως και τις 16 Αυγούστου. Τα τραγούδια του άλμπουμ παίχτηκαν για πρώτη φορά ζωντανά λίγο μετά το τέλος των ηχογραφήσεων στο Woodstock Festival. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρέθηκε στη 150η θέση. Δημοφιλή τραγούδια: "Evil Ways", "Jingo", κ.α.

1976 Ο Bob Dylan κυκλοφορεί το live άλμπουμ "Hard Rain". Είχε ηχογραφηθεί στις 23 Μαΐου κατά τη διάρκεια της παράστασης που έδωσε ο καλλιτέχνης στο Hughes Stadium του Colorado. Περιείχε τα τραγούδια "Maggie's Farm", "Oh, Sister", κ.α.


1994 Ο ράπερ The Notorious Big κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο, "Ready to Die". Ηχογραφήθηκε στα The Hit Factory & D&D Studios της Νέας Υόρκης. Είναι το μοναδικό studio άλμπουμ του καλλιτέχνη που κυκλοφόρησε όσο ζούσε. Δολοφονήθηκε λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΤΑΟΥΣΑΝΑΚΗΣ - ΚΗΠΟ8ΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - LIVE


ΤΡΙΤΗ  21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 
ΣΤΟ 
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΕΝΑΡΞΗ 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ!

Rory Gallagher Tribute Night

O DJ Δεν νομιζω οτι χρειαζεται συστασεις!!!!!!!!!!!

29 Σεπτεμβρίου στις 11:00 μ.μ. - 30 Σεπτεμβρίου στις 7:00 π.μ
Εισοδος Ελευθερη - Εξοδος Λιωμα!!!!!!!!!!!!!!!
Revenge of Rock
LEOFOROS ALEXANDRAS 34
Athens, Greece

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ HOUSE BAND

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ CLUB
ΦΡΑΤΖΗ & ΘΑΡΥΠΟΥ


ΣΤΗ HOUSE BAND ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ:
Θοδωρης Μαυρογιωργης
Marieke Meijer
Γιωργος Βανας
Κωστας Γαλιτης
Γιαννης Βενιαμην

ΠΑΙΖΟΥΝ:
ΠΑΝ.ΣΑΡΔΕΛΗΣ (DRUMS)
ΒΙΚΤΩΡ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ (BASS)
ΘΩΜΑΣ ΠΥΡΟΜΑΛΗΣ (KEYBOARDS)
ΤΑΣΟΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ (GUITARS)
17 Σεπτεμβρίου στις 10:30 μ.μ. - 19 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μ.μ.

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...12 Σεπτεμβρίου

1972 Γεννήθηκε στο Manchester ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος Oasis, Liam Gallagher (Liam John Paul Gallagher). Μαζί με το συγκρότημα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Britpop, την δεκαετία του '90. Μετά την αποχώρηση του αδερφού του Noel από το συγκρότημα, τον Αύγουστο του 2009, ο Liam μαζί με πρώην μέλη των Oasis δημιούργησαν το συγκρότημα Beady Eye.

2003 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός της Country και Rockabilly μουσικής Johnny Cash (J. R. Cash 1932-2003) απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών από επιπλοκές της ασθένειας του διαβήτη. Άρχισε να γράφει τραγούδια από την ηλικία των 12. Είχε αρκετά Νο1 τραγούδια, μεταξύ αυτών τα "I Walk the Line" το 1956, "Ring of Fire" το 1963, κ.α. Αναφέρεται και ως "The Man in Black" λόγω των σκουρόχρωμων ρούχων που συνήθως φορούσε. Το 1999, κέρδισε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική προσφορά του στη μουσική. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Artists of All Time", βρίσκεται στη 31η θέση. Το 1980, το όνομα του γράφτηκε στο Country Music Hall of Fame και το 1992 στο Rock and Roll Hall of Fame.

1975 Οι Pink Floyd κυκλοφορούν το ένατο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "Wish You Were Here". Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Abbey Road Studios του Λονδίνου, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Ένα από τα τραγούδια του άλμπουμ ήταν και το "Shine On You Crazy Diamond", το οποίο ήταν αφιερωμένο στο πρώην μέλος του συγκροτήματος Syd Barrett. Το εξώφυλλο του άλμπουμ ήταν και πάλι σχεδιασμένο από τον Storm Thorgerson και την ομάδα του, Hipgnosis. Ένα ακόμη δημοφιλές τραγούδι του άλμπουμ ήταν και το "Wish You Were Here".

1987 Ο Morrissey ανακοινώνει την αποχώρηση του από το συγκρότημα The Smiths για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Υπήρξε μέλος από την ίδρυση τους το 1982.

2000 Οι κληρονόμοι του μεγάλου κιθαρίστα Jimi Hendrix κυκλοφορούν μία κασετίνα με 4 cd στα οποία περιέχονται σπάνιες ηχογραφήσεις του καλλιτέχνη. Ο τίτλος της έκδοσης είναι "The Jimi Hendrix Experience". Μεταξύ των τραγουδιών υπάρχουν και ζωντανές ηχογραφήσεις από φεστιβάλ (Monterey Pop Festival, Isle of Wight) και από το Royal Albert Hall του Λονδίνου αλλά και δημοφιλή τραγούδια του καλλιτέχνη όπως "Purple Haze", "Hey Joe" (Roberts), "Little Wing" (Hendrix), κ.α.

Νέος Live δίσκος από τους Uriah Heep

Οι Uriah Heep θα κυκλοφορήσουν στο προσεχές διάστημα μια νέα Live κυκλοφορία με τίτλο 
“Official Bootleg Volume II – Live In Budapest, Hungary 2010”.

 Η συγκεκριμένη δουλειά είναι η δεύτερη της σειράς 
“Official Bootleg”
 (η πρώτη ήταν το “Live At Sweden Rock Festival 2009”),
 ενώ θα υπάρξουν και άλλες κυκλοφορίες καθώς οι Heep θέλουν να δώσουν στους οπαδούς τους την ευκαιρία να ακούσουν το συγκρότημα να παίζει ζωντανά
 σε διαφορετικές περιόδους και σε διαφορετικές χώρες.

Για τη σειρά αυτή το συγκρότημα δήλωσε: 
“Αυτές οι κυκλοφορίες είναι πραγματικά 
official bootlegs με την έννοια
 ότι αντικατοπτρίζουν την κάθε εμφάνιση όπως ακριβώς ήταν,
 χωρίς το παραμικρό πείραγμα στο studio.”

Οι Until Rain θα κυκλοφορήσουν νέο δίσκο μέσα στο 2011

Οι Until Rain έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις διαδικασίες της σύνθεσης του νέου album που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011.

Στις 1 Δεκεμβρίου 2010 όμως θα κυκλοφορήσει το νέο ΕΡ της μπάντας από την Steel Gallery Records ,το οποίο σαν πρόδρομος του album έρχεται να δώσει μια γεύση του νέου δίσκου στο κοινό των Until Rain.

Την παραγωγή του EP έχουνε αναλάβει εξ' ολοκλήρου οι Until Rain και οι ηχογραφήσεις γίνονται στο home studio της μπάντας.
Αυτή θα είναι και η πρώτη δισκογραφική δουλειά της μπάντας με τα 2 νέα μέλη της, Γιάννη Παπαδόπουλο (vocals) και Βασίλη Γκαγκαβούζη (bass).

To EP αυτό θα ονομάζεται "Pandemic" και θα περιέχει 9 κομμάτια, 1 εκ των οποίων θα είναι από τον νέο δίσκο, 4 καινούργια κομμάτια που θα περιλαμβάνονται μόνο στο EP και άλλα 4 special κομμάτια. Το αναλυτικό set list θα ανακοινωθεί εντός ημερών.


UNTIL RAIN

BADOUZ live @ GLAM BAR - GAZI


Οι BADOUZ παίρνουν τα ''όργανά''

 τους και μαζεύονται στον glam χώρο του Glam bar
 και με reggae,funky,rock διάθεση, 
σκοπεύουν να σας κάνουν ένα μουσικό..DOUZ!!!!Και μη ξεχνάτε..συμμετέχετε και σεις στο πρόγραμμα...Κάθε Κυριακή στο Glam για να μας πάει η βδομάδα καλά!!!!!

Βασίλης Λαμπρόπουλος - Κιθάρα - Φωνή
Στέφανος Γιωτίτσας - Κρουστά

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Έναρξη: 22:00
Είσοδος ελεύθερη

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Glam bar
Δεκελέων 40 Γκάζι