ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Σαν Σήμερα... 31 Μαρτίου

1935 Ο Αμερικανός τρομπετίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Herb Alpert (Herbert Alpert) γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Έγινε γνωστός με την μπάντα του ως Herb Alpert & the Tijuana Brass. Το 1962 παρέα με τον Jerry Moss, ίδρυσαν την δισκογραφική εταιρεία A&M Records, η οποία αργότερα πουλήθηκε στην Universal Music Group. Μια από τις μεγάλες του επιτυχίες το τραγούδι "Wonderful World", το οποίο ερμήνευσε πρώτος ο Sam Cooke. Στην πολύχρονη καριέρα του κατάφερε να κερδίσει έξι βραβεία Grammy και να πουλήσει πάνω από ογδόντα εκατομμύρια άλμπουμ. Το 2006 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1955 Ο κιθαρίστας, τραγουδοποιός και ιδρυτικό μέλος του hard rock συγκροτήματος AC/DC, Angus Young (Angus McKinnon Young) γεννήθηκε στην Γλασκόβη της Σκωτίας. Εκτός από το μοναδικό του παίξιμο, χαρακτηρίζεται και για τη "στολή μαθητή" με την οποία εμφανίζεται στις συναυλίες. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame, μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος AC/DC το 2003.

1958 Ο Chuck Berry κυκλοφορεί το Rock & Roll τραγούδι "Johnny B. Goode". Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια του τραγουδοποιού και ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια της Rock & Roll μουσικής. Το τραγούδι έγραψε ο ίδιος το 1955 και είναι αυτοβιογραφικό. Η εισαγωγή του τραγουδιού είναι "κλεμμένη" από το σόλο του κιθαρίστα Carl Hogan στο τραγούδι "Ain't That Just Like a Woman" του Louis Jordan, το οποίο κυκλοφόρησε το 1946. Είναι ένα από τα πιο διασκευασμένα Rock & Roll τραγούδια, το έχουν ερμηνεύσει καλλιτέχνες όπως οι B.B. King, The Beatles, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Elton John, AC/DC, Green Day κ.α.

1967 Ο Jimi Hendrix βάζει φωτιά στην κιθάρα του στη σκηνή για πρώτη φορά, σε συναυλία στο The Astoria του Λονδίνου κατά την διάρκεια της πρώτης του περιοδείας στη Μεγάλη Βρετανία με αποτέλεσμα να κάψει το χέρι του και να μεταφερθεί αργότερα στο νοσοκομείο. Ήταν η πρώτη από τις 24 προγραμματισμένες εμφανίσεις του παρέα με τους The Walker Brothers, Cat Stevens και Engelbert Humperdink. Η κιθάρα Fender Stratocaster αυτή θα πουληθεί σε δημοπρασία στο Λονδίνο το 2008 για το ποσό των διακοσίων ογδόντα χιλιάδων λιρών.

2008 Κυκλοφορεί στην Ευρώπη το δέκατο τέταρτο στούντιο άλμπουμ του alternative rock συγκροτήματος R.E.M. με τίτλο "Accelerate". Στην βόρεια Αμερική θα κυκλοφορήσει την 1η Απριλίου. Θα φτάσει στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart ενώ στην Αμερική μέχρι την δεύτερη θέση του Billboard. Γνωστές επιτυχίες του άλμπουμ τα τραγούδια "Man-Sized Wreath", "Supernatural Superserious", "Hollow Man" κ.α.

video «ΔΩΣ ΜΟΥ ΑΠ’ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ» ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ / ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ

Tο νέο κομμάτι του Πάνου Κατσιμίχα που ερμηνεύει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος με τίτλο «Δως μου απ΄ το κουράγιο σου» (Ο πυγμάχος).
Το παρόν κομμάτι θα κυκλοφορήσει σε cd single με το 44ο τεύχος του Μετρονόμου (10 Απριλίου).
ακουστε το βιντεο...

ΑΕΡΙΚΟ ΕΙΣΑΙ..................



Σβήνω απ' την άμμο όλα τα χνάρια
απόψε που σε κυνηγάνε,
ξέρεις δε φταίνε τα λιοντάρια,
αν μείνουν νηστικά πεινάνε.
Υποταγμένα σε κριτές,
υποκριτές και τους μοιραίους
κήρυκες που από ουρανούς
κι από άμβωνες ωραίους
λένε πως σ' έφερε ως εδώ
μαύρο καράβι,μέγα πάθος
όμως το ξέρουν κατά βάθος...

Αερικό είσαι,αερικό...
Αερικό είσαι,αερικό...

Όσοι δε θέλουν να θυμούνται
πότε και που αντισταθήκαν,
ποια τείχη γκρέμισες και βγήκαν,
ποιες φυλακές να μη φοβούνται,
τώρα σε θέλουνε σκυφτό,
τώρα σε θέλουν νικημένο,
ανήμπορο κι υποταγμένο
για να ξεχνάνε αυτό που ήταν.
Θα 'ρθει μια μέρα ένα παιδί,
τη μέρα που θα επιστρέψεις,
θα 'ρθει αυτό,μην το γυρέψεις
και θα σου πει...

Αερικό είσαι, αερικό...
Αερικό είσαι, αερικό...

Ειναι καποιοι ανθρωποι που ερχονται ξαφνικα ..λες κ απο αλλη διασταση ..απο ενα αλλο παραλληλο συμπαν...Ξαφνικα κ αναποδογυριζουν τα παντα.....Κ ολα κατι παιρνουν απ αυτους κ αλλαζουν οψη ..κ χρωμα..κ αναπνεει ολη η φυση αλλιως...κ εσυ βαδιζοντας διπλα τους παιρνεις απ την λαμψη τους φως κ μαγεια απ τα σκοταδια τους..........................
Ξαφνικα...ερχονται........ακαλεστοι......Πως να καλεσεις καποιον που δεν ξερεις πως υπαρχει.....................?
Ξαφνικα φευγουν..........χανονται......δεν τους διωχνεις εσυ..............Πως να διωξεις καποιον oταν που δεν θες να χαθει................?
Χανονται ...ξαφνικα ..οπως ερχονται............πλασματα παραξενα κ υπεροχα......................Σαν αερικα που ξεμειναν για λιγο εδω........................

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Σαν Σήμερα... 30 Μαρτίου

1945 Ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της Rock n' Roll, ο Eric Clapton γεννήθηκε στο Ripley του Σάρρεϋ της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Yardbirds, John Mayall's Bluesbreakers, Cream, Derek and the Dominos κ.α. Έχει κερδίσει δεκαεπτά βραβεία Grammy καθώς και με τους Cream το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική τους προσφορά στην μουσική. Είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που το όνομα του γράφτηκε τρεις φορές στο Rock and Roll Hall of Fame, μία σαν σόλο τραγουδιστής και από μια με τους The Yardbirds και Cream. Το 1994 η Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας τον τίμησε με τον τίτλο του Commander of Order of the British Empire για την προσφορά του στην μουσική κουλτούρα της χώρας του. Δημοφιλή τραγούδια του: "Layla", "Wonderful Tonight", "Let It Rain", "Tears in Heaven" κ.α. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μουσικές προσωπικότητες και από τους σημαντικότερους κιθαρίστες.

1979 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μουσικός Norah Jones (Geethali Norah Jones Shankar) γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Είναι κόρη του μεγάλου Ινδού μουσικού Ravi Shankar. Το 2002 με την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ "Come Away with Me", κέρδισε πέντε βραβεία Grammy μεταξύ αυτών και το "Best New Artist" και έγινε γνωστή σε όλο το κόσμο. Το διάστημα 2000-2009 πούλησε περισσότερα άλμπουμ από οποιονδήποτε άλλον jazz καλλιτέχνη. Δημοφιλή τραγούδια της: "Don't Know Why", "Come Away with Me", "What Am I to You?", "Chasing Pirates" κ.α.

1967 Στα στούντιο του Michael Cooper στο Τσέλσι του Λονδίνου, πραγματοποιείται η φωτογράφηση του εξωφύλλου των The Beatles για το άλμπουμ "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
". Στο κολάζ εμφανίζονται τα πρόσωπα εβδομήντα προσωπικοτήτων, μεταξύ αυτών οι Marlene Dietrich, Bob Dylan, Edgar Allan Poe, Karl Marx, Oscar Wilde, William S. Burroughs, Marlon Brando κ.α. Αρχικά στο κολάζ υπήρχε και το πρόσωπο του Mohandas Gandhi όμως τελικά αφαιρέθηκε από φόβο μήπως θεωρηθεί προσβολή στην Ινδία. Ο John Lennon είχε ζητήσει να υπάρχουν και τα πρόσωπα του Ιησού και του Χίτλερ, αλλά η επιθυμία του δεν έγινε πραγματικότητα. Το κόστος του εξωφύλλου έφτασε τις 2.868 λίρες, σε σημερινά χρήματα τις 38.823 λίρες -αστρονομικό ποσό για την εποχή εκείνη.

1994 Οι Pink Floyd κυκλοφορούν το 14ο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "The Division Bell". Στην Αμερική θα κυκλοφορήσει στις 5 Απριλίου. Γράφτηκε κυρίως από τον κιθαρίστα David Gilmour και τον πιανίστα Richard Wright. Μπορεί να έφτασε στο Νο1 σε Αμερική και Βρετανία, όμως απέσπασε μέτριες κριτικές. Ήταν το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος χωρίς τον μπασίστα Roger Waters. Το τραγούδι "Marooned" κέρδισε το μοναδικό βραβείο Grammy στην ιστορία του συγκροτήματος, "Best Rock Instrumental Performance".

2006 Ένας Ινδός απομακρύνεται από αεροπλάνο που επρόκειτο να ταξιδέψει από το Ντούραμ στο Λονδίνο, μετά από μαρτυρία οδηγού ταξί πως είχε παράξενη συμπεριφορά και πως στην διαδρομή για το αεροδρόμιο του ζήτησε να παίξει στο στερεοφωνικό, τραγούδια όπως τα "London Calling" των The Clash και "Immigrant Song" των Led Zeppelin. Ο πωλητής κινητών τηλεφώνων στο επάγγελμα, δηλώνει στο BBC: "Με έσυραν στο τμήμα επειδή άκουγα τραγούδια των The Clash και Led Zeppelin! Αν φορούσα μπλούζα με τον Che Guevara, τι θα μου έκαναν;"

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

-----------------------------------------------


Πράσσειν Άλογα - Στιγμές

Είναι κάτι στιγμές
διαλεγμένες στιγμές
που περνούν μια φορά

Κι όταν μένεις μονάχος
στο σκοτάδι σκυφτός
τις σκιές κυνηγάς

Σκόρπια λόγια, θολές αναμνήσεις
από ίσως που μάλλον δεν έκανες
Μακρινές όλες οι ευκαιρίες
που μπροστά σου περνούσαν και έχανες

Είναι ώρες που ως και ο χρόνος
σου μοιάζει νεκρός
κάποιες ώρες που θα ευχόσουν
να ήσουν θεός

Είναι κάτι στιγμές
που σα σύννεφα χάνονται
στον ουρανό

Πρόσωπα αγαπημένα
πρόσωπα λατρεμένα
που αφήνουν κενό

Ένας κόμπος το στήθος σου σφίγγει
και είναι τόσο βουβή η ανάσα σου
Και όλα εκείνα, που είχες κρατήσει
τώρα κύματα γίνονται μέσα σου

Είναι ώρες που ως και ο χρόνος
σου μοιάζει νεκρός
Κάποιες ώρες που θα ευχόσουν
να ήσουν θεός

Είναι κάτι στιγμές
που σα σύννεφα χάνονται
στον ουρανό

Πρόσωπα αγαπημένα
πρόσωπα λατρεμένα
που αφήνουν κενό

Αν ήσουν θεός...

Ολα στιγμες....στιγμες ..κ κενα....αναμεσα στισ στιγμες...κενα κομματια...κ παλι στιγμες....κ ξανα κενα...Αδεια κομματια που απομακρυνουν τις στιγμες τη μια απ την αλλη.....Κ ολοκληρη η ζωη σε στιγμες μοιραζεται....Ολα εχουν αρχη κ τελος....Κ οι ομορφες στιγμες εχουν τελος..κ οταν φτανεις στο τερμα τους τοτε ευχεσαι να ερθει το ΚΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ γρηγορα....Για να παψεις να πονας...Να μην πονας περιμενοντας την επομενη καλη η ασχημη στιγμη..ελπιζοντας να ειναι καλυτερη η ζωη μαζι σου την επομενη φορα.....Ελπιζεις πως κοντραροντας ξορκιζεις το κακο ......Κ οι καλες στιγμες χανονται κ σβηνουν...κ οι κακες πονανε κ ανοιγουν πληγες....Καθε μια μοναδικη ...αφηνει ανεξιτηλα σημαδια .....Δεν ειναι ορατα αλλα εσυ τα ξερεις καλα..τα γνωριζεις ενα-ενα....Θυμασαι το καθε λεπτο.....Ευχεσαι να μην τις ζουσες κ αναρρωτιεσαι ΓΙΑΤΙ ΞΑΝΑ....ΓΙΑΤΙ ......Κ απαντηση το ξερεις..δεν θα παρεις ποτε.....και τις κρατας σφιχτα με της καρδιας τα δαχτυλα να μην φυγουν......κ ας σε πονανε..κ ας ξερεις πως καθε στιγμη που πεθαινει παιρνει μαζι της κ ενα κομματι σου...........
Μην προσπαθησεις να κανεις τον απολογισμο...μην μετρας ποιες ηταν πιο πολλες...καλες η κακες αν τις μαζεψεις φτιαχνουν το παζλ της δικης σου ζωης.............

Σαν Σήμερα... 29 Μαρτίου

1943 Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου (Ευάγγελος Οδυσσέας Παπαθανασίου) γνωστός παγκοσμίως ως Vangelis, γεννήθηκε στο Βόλο. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Forminx και Aphrodite's Child με τους οποίους το 1972 κυκλοφόρησαν ένα από τα κλασικά πλέον ψυχεδελικά άλμπουμ με τίτλο "666". Συνεργάστηκε αρκετά χρόνια με τον Jon Anderson των Yes, δημιουργώντας το σχήμα Jon & Vangelis. Έγραψε μουσική για ταινίες όπως "Blade Runner", "1492: Conquest of Paradise", "Alexander" και "Chariots of Fire" για την μουσική της οποίας κέρδισε βραβείο Όσκαρ το 1981. Το κλασικό του έργο "Mythodea" χρησιμοποιήθηκε το 2001 από την NASA ως θέμα της αποστολής Mars Odyssey. Το 1992 η Γαλλική κυβέρνηση τον τίμησε με τον τίτλο Knight of the Order of Arts and Letters. Το 2002 έγραψε τον ύμνο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής.

1999 Ο μεγάλος Αμερικανός jazz τραγουδιστής Joe Williams (Joseph Goreed 1918-1999) απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών στο Λας Βέγκας της Νεβάδα από φυσικά αίτια. Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ώσπου αποφάσισε -χωρίς άδεια γιατρού- να γυρίσει σπίτι του. Ξέφυγε από την ασφάλεια και περπάτησε αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να καταρρεύσει λίγα μέτρα πριν την είσοδο του σπιτιού του. Υπήρξε υποψήφιος εννέα φορές για βραβείο Grammy και τελικά κέρδισε το "Best Jazz Vocal Performance" για το άλμπουμ του "Nothin' but the Blues" (1984) καθώς και η δικιά του εκτέλεση του τραγουδιού "Everyday I Have the Blues" παρέα με τους Count Basie Orchestra, το οποίο είχαν ηχογραφήσει το 1955, τιμήθηκε το 1992 με το βραβείο Grammy Hall of Fame. Το συγκεκριμένο βραβείο δίνεται σε ηχογραφήματα 25 χρόνων και άνω με ιστορική σπουδαιότητα στην εξέλιξη της μουσικής. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Sarah Vaughan, Thelonious Monk, Miles Davis, Herbie Hancock, Dizzy Gillespie κ.α.

1976 Μετά από μια συναυλία του Elvis Presley στο Μέμφις του Τενεσί των Η.Π.Α. ο Bruce Springsteen πηδάει ένα τοίχο της έπαυλης Graceland με σκοπό να συναντήσει τον τραγουδιστή. Η προσπάθεια είχε άδοξο τέλος μιας και εντοπίστηκε από την ασφάλεια. Ο πεισματάρης Springsteen έκανε και δεύτερη προσπάθεια, από την κεντρική είσοδο, προσπαθώντας να πείσει τους άντρες της ασφάλειας πως είναι και αυτός τραγουδιστής - θυμίζοντας τους μάταια, φωτογραφίες του σε εξώφυλλα πρόσφατων περιοδικών...

1980 Το άλμπουμ με τίτλο "The Dark Side Of The Moon" των Pink Floyd συμπληρώνει την 303η εβδομάδα του στο Billboard 200, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε το άλμπουμ της Carole King "Tapestry". Το όγδοο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος κυκλοφόρησε επίσημα στις 24 Μαρτίου του 1973. Ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios του Λονδίνου, χρησιμοποιώντας προηγμένες για την εποχή τεχνικές με μηχανικό ήχου τον Alan Parsons. Το άλμπουμ αναφέρεται κυρίως σε θέματα όπως ο χρόνος, η απληστία, οι ψυχικές διαταραχές και ο θάνατος. Γνώρισε αμέσως μεγάλη επιτυχία και ανέβηκε στο Νο1 του Billboard 200. Είναι ένα από τα πιο εμπορικά άλμπουμ όλων των εποχών, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα. Είναι επίσης από τα πιο δημοφιλή των Pink Floyd και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Money", "Us and Them", "The Great Gig in the Sky" κ.α.

1982 Οι Iron Maiden κυκλοφορούν το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "The Number of the Beast". Είναι το πρώτο άλμπουμ του τραγουδιστή Bruce Dickinson με το συγκρότημα. Μετά την κυκλοφορία του, καθιερώθηκαν σαν ένα από τα μεγαλύτερα metal γκρουπ στον πλανήτη. Υπολογίζεται πως οι πωλήσεις του ξεπερνούν τα δεκαπέντε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "The Number of the Beast", "Run to the Hills", "Hallowed Be Thy Name" κ.α.

BIG BALLZ The Ultimate AC/DC Tribute Band LIVE @ Lazy Club Σάββατο 31-03


Οι Big Ballz – the Ultimate AC/DC Tribute Band θα είναι το Σάββατο 31/03/2011 στο Lazy Club στα Βριλήσσια (Λ. Πεντέλης 1 – Αττική Οδός Έξοδος 12 – Απέναντι από τα γήπεδα Χαλανδρίου). Η πιο δυνατή & HOT Tribute band της πόλης για άλλη μια φορά ερμηνεύει τα καλύτερα κομμάτια των μεγάλων Αυστραλών rocker όπως δεν τα έχετε ξανακούσει. Ένα Σαββατόβραδο με δυνατό και αυθεντικό Rock στη γνωστή μουσική σκηνή των Βορείων προαστίων όπου έχει γίνει πια θεσμός να φιλοξενεί συχνά – πυκνά τους Big Ballz, όπως πάντα γύρω στις 23.30.

Stergos Volas - Vocals.
Mike Kyriakidis - Lead Guitar.
Panos Gkion - Rhythm Guitar.
Rich Melville - Bass Guitar.
Niko Menem - Drums.

For those about to rock... we salute you !!.


Λεπτομέρειες στα:



Facebook:

VINILION LIVE.....

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/3/2012 ΩΡΑ 22.30
A.ΑΠΕΡΓΗΣ
Γ.ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ
Κ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ LIVE@ VINILIOΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ/ΚΡΑΣΙ 1Ο ΕΥΡΩ
Τρεις από τους σημαντικούς μουσικούς της Ελληνικής δημιουργικής σκηνής, με συνεργασίες εντός και εκτός συνόρων ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια συναυλία έκπληξη. Αυτοσχεδιασμοί, προσωπικές συνθέσεις αλλά και τζαζ στάνταρς μέσα από το φίλτρο του ιδιαίτερου ήχου του καθενός τους.
Η ιδιαίτερη προσέγγιση των τυμπάνων από τον ΚΩΣΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ σε συνδυασμό με την προσωπικό ήχο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗ στο μπάσο και την ωριμότητα του ΑΝΤΩΝΗ ΑΠΕΡΓΗ στην κιθάρα εγγυώνται μία αξέχαστη βραδυά για μουσικόφιλους και μη.

THOMAIS-STAVROS KARYDAS LIVE! ROCK, BLUES & MORE…!

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Goosebumps σας περιμένουν στο Bat City

Ημερομηνία: Τρίτη, 10/4/2012
Έναρξη: 21:30
Είσοδος: 8? (Περιλαμβάνεται μπύρα ή κρασί)
Την Τρίτη 10/4/2012 οι Goosebumps σας περιμένουν στο Bat City (Λ.Αλεξάνδρας 11).
Ελάτε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά μαζί και να διασκεδάσουμε!

Το σχήμα πλαισιώνεται από τους εξής:

Κιθάρα-Φωνή-Σύνθεση: Γιάννης Σάννιος
Τύμπανα: Κοσμάς Δραπανιώτης
Μπάσο: Βασίλης Κεχαγιόγλου
Πλήκτρα: Μιχάλης Βουτσογιαννάκης
Ηλεκτρική Κιθάρα: Λευτέρης Αραπλής
Φωνητικά: Σοφία Ταντή

Οι Ribbons Of Euphoria εμφανίζονται ξανά στην σκηνή του Bat City!

Παρουσιάζουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά πριν την επίσημη κυκλοφορία της. Rock, Blues, Psychedelic αλλά και μία δόση progressive απαρτίζουν ένα όμορφο συνοθύλευμα μουσικής με την αμεσότητα των παλαιών εποχών.

Διασκευές από τα 60s και τα 70s, χρυσές εποχές της Rock μουσικής, που αναπαράγονται με ακρίβεια και σεβασμό στον ήχο και το ύφος εκείνης της εποχής.
Οι Ribbons Of Euphoria αποτελούνται από τους:
Σταύρος Ζουλιάτης - Vocals, Percussion
Θάνος Καρακαντάς - Organ, Organised Basse, Basse Guitar, Vocals
Θανάσης Στρογγύλης - Drums
Νίκος Πουλάκης - Electric Guitar, Vocals

"Parthos & Chris - Ν.Χατζηστεφάνου & Ειρ.Τσιλιγιάννη στην Αρχιτεκτονική Ζωγράφου!!"

Ο Νίκος Χατζηστεφάνου μοιράζεται την σκηνή της Αρχιτεκτονικής Ζωγράφου, μαζί με τους Παναγιώτη Παπαγεωργίου και Χρήστο Μιχάλη από τους Parthian Shot, και την Ειρήνη Τσιλιγιάννη, σε ένα unplugged πρόγραμμα 3 ωρών με τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής και ξένης ροκ σκηνής, καθώς και με τραγούδια από προσωπικές τους δουλειές!!!
Στην Αρχιτεκτονική Ζωγράφου, Ούλωφ Πάλμε 23, την Τετάρτη 4 Απρίλη, στις 22.00!!
Μην λείψει κανείς!!!!
Είσοδος: 8 ευρώ
Ώρα προσέλευσης: 22.00

SILVER DOLLAR, Μάρτιος 2012

Αυτή την εβδομάδα στο Silver Dollar, με όλα τα events να ξεκινούν μετά τις 10:00 το βράδυ και όπως πάντα με δωρεάν είσοδο έχουμε:

Τετάρτη 28 Μαρτίου: Ο Δημήτρης των Pop in my Core και ο John των Funky Monkey μάς παίζουν Pop Punk, Melodic Hardcore και μας παρουσιάζουν το νέο album των The Used με τίτλο Vulnerable, στο πιο ενημερωμένο, σύγχρονο και φρέσκο party της πόλης!


Πέμπη 29 Μαρτίου: Το Silver Dollar φιλοξενεί για πρώτη φορά αλλά και για κάθε Πέμπτη live στο stage του live Jazz!
Το ύφος του σχήματος είναι μια μίξη από σουίνγκ, τζαζ στάνταρτς, μπαλάντες, βραζιλιάνικες μποσανόβες και σόουλ...

Συμμετέχουν στο live:

Chris Kosides : Violin
George Kosides : Piano, Ac. Guitar
John Kosides : El. Bass
Pavlos Pavlides : Drums

Singers:
Kiki Papatoli
Angel Wolf-Black
George Kosides
Ariadne Blom


Παρασκευή 30 Μαρτίου: Hard Rock live στο Silver Dollar από την classic rock μπάντα SAHARA!


Σάββατο 31 Μαρτίου: Οι FULL HOUZE live, με τον μοναδικό τους ήχο (επηρεασμένο από Southern rock, rock 'n' roll, blues, country, folk), την εκπληκτική τους ενέργεια on stage αλλά και το πρώτο cd τους "Streets of town", που μόλις κυκλοφόρησε, διαθέσιμο για όποιον ενδιαφέρεται να το αποκτήσει!

Members: Panos Doucas- vocals
Giorgos Keratsopoulos - guitar
Miltos Veloukas - guitar
George Athanas - bass
Billy Koutis - Drums


Μετά το live το party συνεχίζεται με τον Dj Karrie White!


Silver Dollar
Εθνικής Αμύνης 19
Τ.Κ. 54621

People like us... για να ενημερώνεστε για όλα τα events του Silver Dollar!



ΑΥΛΑΙΑ LIVE

Το Sentimientos Flamenco Grupo δημιουργήθηκε το 2008 από τη χορεύτρια Ισαβέλλα Γαλαίου και τον κιθαρίστα Δημήτρη Κουκουλιτάκη, πιστούς υποστηρικτές της αυθεντικής μορφής της τέχνης του flamenco.
Στο συγκρότημα, εκτός από την Ισαβέλλα Γαλαίου, χορεύουν και οι μαθήτριες του προχωρημένου τμήματος της εξειδικευμένης σχολής για το flamenco, Sentimientos.
Η αίσθηση που προκαλούν στο κοινό είναι μεγάλη καθώς καταφέρνουν με ευκολία να δημιουργήσουν γύρω τους μια ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη και πλημμυρισμένη από δυνατά και αληθινά συναισθήματα.
Viva el Arte!
Ισαβέλλα Γαλαίου: χορογραφίες, διδασκαλία, επιμέλεια παράστασης
Δημήτρης Κουκουλιτάκης: κιθάρα, μουσική επιμέλεια
Γιώτα “Baron”: τραγούδι
Pedro Fabian: cajon
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)

...........

Ο Γιώργης Μανωλάκης μαζί με τους συνεργάτες και φίλους του έρχεται από την Κρήτη στη μουσική σκηνή Αυλαία για μια και μοναδική εμφάνιση.

Θα μας παρουσιάσει παλαιότερες συνθέσεις από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Το σπαθί» αλλά και νέα τραγούδια από την καινούργια δουλειά που ετοιμάζει αυτή την περίοδο.

Ο δεξιοτέχνης του λαούτου αυτοσχεδιάζει και ερμηνεύει με το δικό του μοναδικό τρόπο την κρητική μουσική παράδοση...

Ώρα έναρξης 22.30

Τιμή εισιτηρίου 10 

..........

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ
Μαζί του η Σοφία Γεωργαντζή

Ένας βιωματικός Έλληνας τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη, κατʼ εξοχήν συναυλιακός, καταθέτει μια ζωντανή πολυμορφία ήχων και χρωμάτων -με τη μουσική και τα τραγούδια του- μα και μια ζωντανή στάση και θέση για την ίδια τη ζωή τελικά, μέσα από αυτά.

Έχοντας μαζί του μια σταθερή ομάδα φίλων μουσικών, διεγείρει το συναίσθημα και την επικοινωνία με τραγούδια πού αγαπήθηκαν μέσα στα χρόνια. Ο έρωτας εναλλάσσεται με την αμφισβήτηση, η λύπη με τη χαρά, το ταξίδι με τον προορισμό: Γράμμα σε έναν ποιητή, Πλατεία Ναβαρίνου, Νεράιδες, Αμερικάνος, Θεωρία και πράξη, Σεντόνια δίχτυα, Βαριά ποτά, Σκέφτομαι να αλλάξω συμπεριφορά, Όχι και να κλαίμε, Άνοιξη, Τα ανείπωτα, Πώς να αναπνεύσω, Λήθη κ.ά.

Η διάρκεια της συναυλίας αγγίζει τις τρεις ώρες. Περιλαμβάνει τραγούδια από το σύνολο των δέκα δισκογραφικών έργων (περίοδος 1985-2009) του Δημήτρη Ζερβουδάκη από την αρχή της πορείας του μέχρι και σήμερα.

Μαζί του η νέα ταλαντούχος δημιουργός και ερμηνεύτρια Σοφία Γεωργαντζή.

Το μουσικό σχήμα ελίσσεται εύκολα και αβίαστα από τον ακουστικό, χαμηλών τόνων ήχο, σε εκείνον της έξαρσης του ηλεκτρισμού και του ρυθμού. Από την Ανατολή στη Δύση, με τελικό προορισμό και αφετηρία ταυτόχρονα, την Ελλάδα!

Ώρα έναρξης 22.30

Τιμή εισιτηρίου 10 

.................
TUNDAS PRIEST
η εναλλακτική άποψη στο σμυρναίικο και ρεμπέτικο

Παιχνίδια με το ρυθμό και την αρμονία πάνω σε αριστουργήματα του σμυρναίικου αλλά και του ρεμπέτικου τραγουδιού από μουσικούς που τα γνωρίζουν και τα αγαπούν.

Γιατί η παραδοσιακή μας μουσική δεν ανήκει στο μουσείο, έχει δύναμη, ζει και εξελίσσεται.

Βασίλης Σκούτας: τρίχορδο πάντσο - φωνή
Έκτορας Κοσμάς: βιολί
Δημήτρης Μηταράκης: κιθάρα - φωνή
Κώστας Γεράκης: μπάσο - φωνή
Μιχάλης Μπακάλης: τύμπανα

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 

...............
Η Μελίνα Κανά συναντά τη Λιζέτα Καλημέρη για δύο μοναδικές παραστάσεις. Μαζί ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα μελωδικό και χορταστικό που θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλη την πορεία τους στο ελληνικό τραγούδι αλλά και διασκευές σε αγαπημένα τους κομμάτια.

Οι πάντα προσεκτικές επιλογές ως προς το ρεπερτόριό τους αποτελούν εγγύηση για μία ποιοτική παράσταση που θα αφήσει τα πιο όμορφα συναισθήματα. Τραγούδια όπως τα: Μεταξωτά, Βάλε Κρασί, Αερικό, Μιλώ για Σένα, Ήτανε Αέρας, Σαν Καταιγίδα, Σαλώμη, Πνοή του Ανέμου θα αναμιχθούν με παλιά αγαπημένα λαϊκά κομμάτια αλλά και με εκπλήξεις...

Οι δύο κυρίες θα μας μαγέψουν με τις μελωδίες και τις φωνές τους και θα μας εκπλήξουν με τον αυτοσχεδιασμό και το ταίριασμά τους.

Η μοναδική τους χημεία θα επιτρέψει στις χαρισματικές ερμηνεύτριες να προσαρμόσουν το ρεπερτόριό τους αντλώντας από τη διάθεση της στιγμής και τελικά να χαρίσουν σε όσους βρεθούν εκεί μία αξέχαστη, γεμάτη και απολαυστική βραδιά.

Σας περιμένουμε στην Αυλαία τις Δευτέρες 6 και 13 Φλεβάρη για δύο βραδιές ακρόασης και συμμετοχής, με ένα δεμένο και πολύ αρμονικό μουσικό σχήμα που φυσικά έχει την ξεχωριστή πινελιά που του προσδίδουν οι δύο αυθεντικές ερμηνεύτριες, η Μελίνα Κανά και η Λιζέτα Καλημέρη.

Επί σκηνής θα τις συντροφεύσουν δύο κορυφαίοι μουσικοί: ο Νίκος Μέρμηγκας στο μπουζούκι και το λαούτο, και ο Βαγγέλης Κονταράτος στις κιθάρες.

Ώρα έναρξης 22.30

Τιμή εισιτηρίου 10 
...........

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΗ
MODE PLAGAL - ΒΟΣΠΟΡΟΣ
Με τη Βασιλική Παπαγεωργίου



«Όλοι οι ανατολικοί ήχοι εκφράζουν μια βαθιά νοσταλγία, τον νόστο της ψυχής για έναν κόσμο πέρα από τη διαφθορά, το µίσος και την κακία του κόσμου τούτου, για

έναν κόσμο βαθύ κυανό... Εκεί, σ’ αυτόν τον ωκεανό της αγάπης, πλέει η πόλις-πόλος της καρδιάς, όπως η κιβωτός για το ταξίδι πέρα, όπου όλα θα είναι πια βολετά»...

...Έγραφε ο Νικηφόρος Μεταξάς, ο εμπνευστής του μουσικού σχήματοςΒόσπορος -που εδώ και 25 χρόνια γεφυρώνει πολιτιστικά την Ελλάδα µε την Τουρκία- το 2002 κατά την ηχογράφηση του άλμπουμ «Του Βόσπορου το Πέρα», τη μουσική συνεύρεση των εξ Ανατολών Βόσπορος µε τους καθ’ ηµάς δυτικότροπους Mode Plagal.

Από τότε το σαξόφωνο του Θοδωρή Ρέλλου και η κιθάρα του Κλέωνα Αντωνίου έχουν συνδυαστεί αλλεπάλληλα µε το καβάλι του Cihan Yurtçu και το σάζι του Engin Arslan σε συναυλίες και ηχογραφήσεις των δύο συγκροτημάτων, ενώ η «ονειρική, απλόχωρη μα παράξενα γειωμένη» φωνή της Βασιλικής Παπαγεωργίου, ερμηνεύτριας και στιχουργού των Βόσπορος, έχει ενώσει μυστικά τους στροβιλιστούς ήχους του Βοσπόρου με την αύρα του Αιγαίου σε μια πνοή.

Αυτή τη φορά η συνάντησή τους τελείται στη μουσική σκηνή Αυλαία στις 20 Απρίλη µε μουσική και τραγούδια από τη δισκογραφία των Mode Plagal, από την κοινή τους δημιουργία, τούρκικα τραγούδια της βαρδο-λαϊκής Αλεβί παράδοσης, καθώς και τραγούδια από την καινούργια δουλειά των Βόσπορος, που πρόκειται να

ηχογραφηθεί σύντομα, µε συνθέσεις των Mode Plagal σε στίχους της Βασιλικής Παπαγεωργίου και του Τάκη Συρέλλη πάνω στο θέμα της Μνήμης της Καππαδοκίας.

Βασιλική Παπαγεωργίου: τραγούδι
Engin Arslan: σάζι, πολίτικη λαύτα, τραγούδι
Cihan Yurtçu: καβάλι
Θοδωρής Ρέλλος: σοπράνο, άλτο και βαρύτονο σαξόφωνο
Κλέων Αντωνίου: ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα
Τάκης Κανέλλος: ντραμς
Αντώνης Μαράτος: µπάσο
Καλλιτεχνικός διευθυντής: Νικηφόρος Μεταξάς

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 €

.............

Ο Βασίλης Βασιλάτος και οι Ιστορίες Για Κρουστά σηκώνουν
τη φετινή μουσική τους αυλαία -πού αλλού;- στην Αυλαία.
Ένα χρόνο μετά την πολυσυζητημένη εμφάνισή τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο πολύπειρος μουσικός Βασίλης Βασιλάτος και οι δυναμικές Ιστορίες Για Κρουστά επιστρέφουν σε μια από τις αγαπημένες τους σκηνές, με κέφι και ανανεωμένη διάθεση.

Κρατώντας το νήμα της ελληνικής παράδοσης, συνομιλώντας με τη βαλκανική, την έθνικ και τη τζαζ μουσική σκηνή, ο Βασίλης Βασιλάτος και οι Ιστορίες Για Κρουστά θα μας μεταφέρουν για ακόμη μία φορά στο μοναδικό τους μουσικό σύμπαν.

Ήχοι, ρυθμοί και μελωδίες θα εφορμήσουν δυναμικά, και αναπάντεχα θα πάρουν τη θέση τους επί σκηνής. Φασαριόζικοι τσίγκινοι κουβάδες και ισπανικά cajon,

παραδοσιακά νταούλια και αφρoκουβανέζικα congas θα παρασύρουν ρυθμικά τη φωνή, το ακορντεόν, το βιολί, το μπάσο, το κλαρινέτο και την κιθάρα σε ένα ξέφρενα γιορτινό, ανοιξιάτικο πανηγύρι.

Με τα προσωπικά τους έντεχνα τραγούδια και τις ευφάνταστες μεσογειακές διασκευές περισσότερο και λιγότερο γνωστών παραδοσιακών θησαυρών, οι Ιστορίες Για Κρουστά θα ανοίξουν τον κύκλο και θα σύρουν το χορό, με το κοινό πάντοτε στη μέση.

Πέμπτη 19 Απρίλη 2012, Βασίλης Βασιλάτος και Ιστορίες Για Κρουστά στην Αυλαία, σε μια εορταστική μουσική διάδραση χωρίς προηγούμενο!

Τις Ιστορίες για Κρουστά αφηγούνται οι:

Βασίλης Βασιλάτος: κρουστά
Έλλη Βασιλάτου: κλαρινέτο - φωνή
Δημήτρης Κούστας: ακορντεόν
Claudia Rossini: βιολί
Γιάννης Σιφναίος: κιθάρα - φωνή
Σταύρος Ράπτης: μπάσο
με τη σύμπραξη του συνόλου Percussion System:
Ξένια Κατσικοκέρη, Χάρης Νείλας, Νικολέττα Ρουσογιάννη, Ιράνα Σάμιτα, Αντρέας Τριανταφυλλόπουλος και Στράτος Κρυσταλλίδης

Συμμετέχουν:
Χαρίτωνας Χαριτωνίδης: γκάιντα
Παναγιώτης Σκουλάς: τραγούδι

Ώρα έναρξης 22.15
Τιμή εισιτηρίου 10  (με κρασί / μπίρα)

Για ανέργους είσοδος ελεύθερη με την επίδειξη της κάρτας

Μουσική σκηνή Αυλαία

Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Άσε να μπει λιγάκι φως μες στην ψυχή μου..........


στοιχειωμενο σπιτι - παυλος παυλιδης


Άσε να μπει λιγάκι φως σ' αυτό το σπίτι,
τόσα μερόνυχτα που έμενε κλεισμένο
όσοι το βλέπανε το λέγαν στοιχειωμένο,
πετάγαν πέτρες να του σπάσουν το φεγγίτη...

Κάτι Τρίτες που τα βράδια ήτανε κρύα,
τους τρόμαζε κι εκείνο τρομαγμένο
έτσι όπως του 'χανε στην πόρτα καρφωμένο
ένα μεγάλο σιδερένιο Δεκατρία...

Άσε να μπει λιγάκι φως μες στην ψυχή μου,
αυτή η πόρτα ήταν για χρόνια σφραγισμένη,
πίσω της πάγωνε,κρυβόταν φοβισμένη,
παραδομένη στο σκοτάδι η ζωή μου...

Μην τη φοβάσαι την αράχνη που 'χει φράξει
τόσα παράθυρα που κάποτε κοιτούσαν
έξω στο δρόμο τους ανθρώπους που περνούσαν,
μη με ρωτάς που το 'χει βρει τόσο μετάξι...

Άσε να μπει λιγάκι φως σ' αυτό το σπίτι,
τόσα δωμάτια,τόσα χρόνια τόσο άδεια
γέμισε ο χρόνος τους καθρέφτες του σημάδια,
γέμισε ο πόνος τα θεμέλια δυναμίτη...

Ποιος να 'χει τώρα το κλειδί;που να το κρύβει;
σε ποιου χαμένου πηγαδιού τη μαύρη κοίτη,
ποιος να 'ναι αυτός που τόσο επίμονα κοιτάζει
μέσα απ' το δάσος σ' αυτό το σπίτι...

Έλα και κάθισε για λίγο εδώ κοντά μου,
άπλωσε σ' ένα βλέμμα όλη τη ζωή σου,
μπορεί να έμενες παλιά εδώ θυμήσου,
νομίζω σ' έχω ξαναδεί στα όνειρα μου...

Σαν στοιχειωμενα σπιτια οι ψυχες...αραχνιασμενα ...αρωματισμενα με τη μυρωδια του σκοταδιου. Σαν σπιτια που κρυβουν ιστοριες πισω απ τα σφραγισμενα παραθυροφυλλα.Γελια παιδικα κ κλαματα...Στιγμες ...ζωες.....χαμενες στο χρονο.....Ζωες κλειδωμενες.....σιωπηλοι τοιχοι αχρωμοι...αδειοι....σαν αδεια δωματια.....Μνημες σε χρωμα μαραμενου τριανταφυλλου.....
Ψαχνεις το κλειδι ν ανοιξεις να μπει μεσα λιγο φως.....να ζεστανει τον παγωμενο αερα....ν ανασανεις...............
Μια ψυχη..Μια ζωη....Ενα σπιτι......Ποιος δεν θα φοβηθει να κατοικισει εκει??
ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΣΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ Κ ΠΟΙΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ..........
ΔΩΣΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ Ν ΑΝΟΙΞΕΙ..............Κ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΟΛΑ ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΘΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ........