ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ
ΠΡΟΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΤΟ RADIO MUSIC ROCK ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ!!! ΜΑΣ ΔΙΑΓΡΑΨΑΝΕ ΤΟ e-mail στο hotmail ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΤΕ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ www.radiomusicrock.com ΣΤΟ e-mail: spacefm@gmail.com
ΖΗΤΑΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ!!!
ΧΡΗΣΤΟΣ FRIK

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΕΚΡΕΣ


ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΡΒΑΤΗΣ -ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΕΚΡΕΣ


Προσωπο γλυκο της νοσταλγιας
ηρθε μεσα,ναι, μεσα στο μυαλλο μου
Εφερε παλιες νεκρες εικονες
θυμισε παλιες νεκρες μορφες
ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΕΚΡΕΣ..ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΕΚΡΕΣ...ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΕΚΡΕΣ................................

Διχως οικτο τις ζωντανεψε
κ μου τις εδωσε,ναι, μου τις εδωσε στο χερι.
Κρυφες αναμνησεις ξανα για λιγη ωρα
θελω να τις ξεχασω μα δεν μπορω.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΕΚΡΕΣ..ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΕΚΡΕΣ...ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΕΚΡΕΣ.................................

Ετσι οπως νομιζεις πως τιποτα δεν εχει μεινει να σου θυμιζει....Πως οτι εχει γινει εχει καταχωνιαστει σ ενα μπαουλο καλα σφραγισμενο στο χτες καπου...κ εχει χαθει το κλειδι του.....
Νομιζεις πως τιποτα δεν θα το φερει μπροστα σου ξανα ...ποτε....
Και ξαφνικα ....ερχεται απ το πουθενα κατι που σε γυρναει πισω εκει οπου ειχες πει " ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΠΟΤΕ " .....
Ξερεις πως ειναι ολα νεκρα πια κ πως τιποτα δεν θα ζωντανεψει ποτε....Οι θυμισες ομως ειναι τοσο επωδυνα ζωντανες λες κ δεν απεχουν παρα μονο λιγα λεπτα απ το τωρα....Και σαν κουβαρι ξετυλιγονται ξανα ολα μπροστα σου..Καθε λεπτο καθε στιγμη..με καθε λεπτομερεια.....Σαν να ναι ΤΩΡΑ κ οχι ΤΟΤΕ.....................
Πονας και θες να τις διωξεις μακρυα εκει που ηταν κρυμμενες,ενω την ιδια στιγμη συνειδητοποιεις ποσο πολυ θα θελες να γυρισεις πισω εκει ....στο αμεσως προηγουμενο δευτερολεπτο πριν την καταστροφη.........ΕΚΕΙ ...ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΑΛΛΙΩΣ.....ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ...ΟΛΑ ΝΑ Τ ΑΛΛΑΞΕΙΣ.........................
ΞΥΠΝΑ!!!!!!!!!!!!!!ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ!!!!!!!!!!!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ....
...............ΕΙΚΟΝΕΣ...ΝΕΚΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.........

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Σαν Σήμερα... 5 Απριλίου

1928 Ο Αμερικανός τραγουδιστής Tony Williams (Anthony Williams 1928-1992) γεννήθηκε στο Elizabeth του Νιου Τζέρσεϊ. Είναι δημοφιλής από την συμμετοχή του στο Αμερικάνικο R&B, soul και rock'n'roll συγκρότημα The Platters από το 1950 έως το 1961 που αντικαταστάθηκε από τον Sonny Turner. Μαζί τους γνώρισε μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες '50 και '60 με τραγούδια όπως τα "Only You (And You Alone)", "The Great Pretender", "You'll Never Never Know" καθώς και ένα από τα πιο δημοφιλή με την φωνή του "Smoke Gets in Your Eyes" το οποίο ανέβηκε στην πρώτη θέση των Βρετανικών και Αμερικάνικων single charts το 1959. Το όνομα του γράφτηκε μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος στο Rock and Roll Hall of Fame το 1990.

1950 Η τραγουδίστρια των ABBA, Agnetha Faltskog (Agnetha Åse Fältskog) γεννήθηκε στο Jonkoping της Σουηδίας. Το 1968 κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ με τίτλο "Agnetha Fälstkog", το οποίο έφτασε στην κορυφή των Σουηδικών Chart. Λίγο αργότερα το 1971 ενσωματώθηκε στους ABBA όπου και παρέμεινε μέχρι την διάλυση τους το 1983. Μαζί με το συγκρότημα έχει πουλήσει πάνω από 370 εκατομμύρια δίσκους.

1994 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Kurt Cobain (Kurt Donald Cobain 1967-1994) αυτοκτονεί στο σπίτι του στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον σε ηλικία 27 ετών. Το πτώμα του βρέθηκε στις 8 Απριλίου. Άρχισε να μαθαίνει κιθάρα στα δεκατέσσερα του χρόνια. Στο γυμνάσιο γνώρισε τον Krist Novoselic (μπάσο) και δημιούργησαν τους Nirvana το 1987. Το 1990 ενσωματώθηκε και ο ντράμερ Dave Grohl. Γνώρισαν επιτυχία με το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Nevermind" (1991). Ο Cobain θεωρείται ο κυρίως εκφραστής της "Generation X" και ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του. Οι πωλήσεις των τριών άλμπουμ του συγκροτήματος μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα. Στην σύντομη καριέρα τους κέρδισαν ένα American Music Award, ένα Brit Award, ένα Grammy Award και πέντε MTV Video Music Award.

2002 Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδιστής του alternative/metal/grunge συγκροτήματος Alice in Chains, Layne Staley (Layne Thomas Staley 1967-2002) απεβίωσε σε ηλικία 34 ετών στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Το πτώμα του βρέθηκε πολλές ημέρες αργότερα. Οι Alice in Chains ήταν ένα από τα συγκροτήματα που μαζί με τους Nirvana, Soundgarden και Pearl Jam αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά της grunge μουσικής του Σιάτλ στις αρχές της δεκαετίας του '90.

1990 Μετά από δεκαπέντε μήνες κράτησης στις φυλακές της πολιτείας της Τζόρτζια των Η.Π.Α., ο James Brown μεταφέρεται στο Lower Savannah Work Center της βόρεια Καρολίνας όπου με ημερομίσθιο τεσσάρων δολαρίων την ημέρα, δίνει συμβουλές σε άτομα εξαρτημένα από ναρκωτικά. Ο Brown είχε φυλακιστεί με κατηγορίες που αφορούσαν χρήση ναρκωτικών, κατοχή όπλων και αντίσταση κατά των αρχών.

Ν.Χατζηστεφάνου & Ειρ.Τσιλιγιάννη και Parthos & Chris στην Μπυραρία του Κόμη!!!‏

Ο Νίκος Χατζηστεφάνου μοιράζεται την σκηνή της Μπυραρίας του Κόμη, μαζί με τους Παναγιώτη Παπαγεωργίου και Χρήστο Μιχάλη από τους Parthian Shot, και την Ειρήνη Τσιλιγιάννη, σε ένα unplugged πρόγραμμα 3 ωρών με τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής και ξένης ροκ σκηνής, καθώς και με τραγούδια από προσωπικές τους δουλειές!!!
Στην Μπυραρία του Κόμη, Λασκαράτου 16-20, το Σάββατο 7 Απρίλη, στις 22.30!!
Μην λείψει κανείς!!!!
Ώρα προσέλευσης: 22.30

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Σαν Σήμερα... 4 Απριλίου

1915 Ο Αμερικανός blues μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Muddy Waters (McKinley Morganfield 1915-1983) γεννήθηκε στο Rolling Fork του Μισισίπι. Ο "πατέρας των chicago blues" όπως είναι γνωστός, αποτέλεσε σημείο αναφοράς και έμπνευση για πολλούς μετέπειτα καλλιτέχνες της rhythm and blues και rock 'n' roll μουσικής όπως οι Chuck Berry, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Eric Clapton, Bob Dylan, Led Zeppelin, AC/DC κ.α. Το 1980 το όνομα του γράφτηκε στο Blues Foundation Hall of Fame και το 1987 στο Rock and Roll Hall of Fame. Έχει κερδίσει έξι βραβεία Grammy και το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Στην λίστα του Rock and Roll Hall of Fame με τα 500 τραγούδια που διαμόρφωσαν την rock 'n' roll, υπάρχουν τέσσερα τραγούδια του. Δημοφιλή τραγούδια του: "Rollin' Stone", "Walkin' Blues", "I'm Your Hoochie Coochie Man", "Manish Boy", "Got My Mojo Working" κ.α.

1955 Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός, κιθαρίστας του heavy metal συγκροτήματος Mötley Crüe, Mick Mars (Robert Alan Deal) γεννήθηκε στο Terre Haute της Ιντιάνα. Το 1981 ενσωματώθηκε στο γκρουπ, όταν μετά από αγγελία που είχε βάλει σε εφημερίδα στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, οι Nikki Sixx και Tommy Lee τον άκουσαν να παίζει και του έκαναν πρόταση συνεργασίας.

1960 Ο Elvis Presley ηχογραφεί το τραγούδι "Are You Lonesome Tonight". Είναι μια σύνθεση του Lou Handman και τους στίχους έγραψε ο Roy Turk. Η πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε το 1927 με τον συνθέτη στο πιάνο και την αδερφή του Edith στα φωνητικά. Ήταν ένα από τα αγαπημένα τραγούδια της γυναίκας του μάνατζερ του Presley, του Colonel Parker. Ύστερα από επιμονή της συζύγου, η ηχογράφηση γίνεται πραγματικότητα...

1968 Λίγο μετά την δολοφονία του Martin Luther King Jr., ο James Brown εμφανίζεται στην τηλεόραση συμβουλεύοντας "ψυχραιμία". Την ίδια στιγμή στη Νέα Υόρκη οι Jimi Hendrix, B.B. King και Buddy Guy δίνουν μια ολονύχτια συναυλία στην μνήμη του δολοφονημένου ηγέτη.

1994 Η μητέρα του Αμερικανού τραγουδιστή και μέλος των Nirvana, Kurt Cobain αναφέρει την εξαφάνιση του γιου της στην αστυνομία. Στις 30 Μαρτίου είχε εισαχθεί στο Exodus Recovery Center του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια για αποτοξίνωση από όπου και έφυγε χωρίς την άδεια των γιατρών. Τις επόμενες ημέρες θα εμφανιστεί σε αρκετές περιοχές του Σιάτλ της Ουάσινγκτον. Η γυναίκα του μισθώνει τον ντετέκτιβ Tom Grant για να τον βρει...

Rock XS Radio | Rock For The Planet | In Memory of Dr Martin Luther King

Rock XS Radio | Rock For The Planet | In Memory of Dr Martin Luther King

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Σαν Σήμερα... 3 Απριλίου

1922 Η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Doris Day (Doris Mary Ann Kappelhoff) γεννήθηκε στο Σινσινάτι του Οχάιο. Στην μακρόχρονη καριέρα της, πρωταγωνίστησε σε σαράντα περίπου ταινίες και ερμήνευσε πάνω από πεντακόσια πενήντα τραγούδια. Το 1956 πρωταγωνίστησε στην ταινία του Alfred Hitchcock, "The Man Who Knew Too Much" και τραγούδησε το "Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be)" για το οποίο κέρδισε το βραβείο Όσκαρ "Best Original Song". Το 2008 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την προσφορά της στην μουσική. Δημοφιλή ταινίες της: "Calamity Jane", "The Tunnel of Love", "Pillow Talk", "Billy Rose’s Jumbo", κ.α.

1990 Η Αμερικανίδα jazz τραγουδίστρια Sarah Vaughan (Sarah Lois Vaughan 1924-1990) απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών στο σπίτι της στην Καλιφόρνια από καρκίνο των πνευμόνων. Για το άλμπουμ της "Sarah Vaughan with Clifford Brown" (1955) και το τραγούδι "If You Could See Me Now" (1946) τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Hall of Fame, το οποίο δίνεται σε ηχογραφήματα άνω των 25 χρόνων τα οποία έχουν ιστορική σημασία και σπουδαιότητα. Δημοφιλή τραγούδια της: "Whatever Lola Wants", "Loverman" κ.α. Μαζί με τις Billie Holiday και Ella Fitzgerald θεωρούνται οι μεγάλες κυρίες της jazz.

1969 Το FBI συλλαμβάνει τον τραγουδιστή των The Doors, Jim Morrison, με την κατηγορία της "πρόστυχης δημόσιας συμπεριφοράς" στην συναυλία που είχε δώσει στο Μαϊάμι της Φλόριντα των Η.Π.Α. ένα μήνα περίπου νωρίτερα. Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση δύο χιλιάδων δολαρίων.

1993 Οι Depeche Mode και το άλμπουμ τους "Songs Of Faith And Devotion" βρίσκονται στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart. Είναι το όγδοο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου του 1993. Ηχογραφήθηκε από το Φεβρουάριο του 1992 έως τον Ιανουάριο του 1993 σε Μαδρίτη, Αμβούργο και Λονδίνο. Είναι το τελευταίο άλμπουμ στο οποίο συμμετείχε ο Alan Wilder. Λίγο μετά την κυκλοφορία του ακολούθησε μεγάλη περιοδεία η οποία διήρκησε δεκατέσσερις μήνες. Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ είναι σε μουσική και στίχους του Martin L. Gore. Το artwork του άλμπουμ είναι μια δημιουργία του Anton Corbijn, ο οποίος είχε συνεργαστεί με το γκρουπ για τα βίντεο των τραγουδιών του "Violator" το 1990. Είναι το μοναδικό άλμπουμ του συγκροτήματος που τα μέλη του εμφανίζονται στο εξώφυλλο. Δημοφιλή τραγούδια: "I Feel You", "Walking in My Shoes", "In Your Room", "Condemnation", "One Caress" κ.α. Το Δεκέμβριο του 1993 κυκλοφόρησε η live έκδοση του άλμπουμ και μετά την περιοδεία τους, σε σκηνοθεσία επίσης του Corbijn, το DVD "Devotional" στο οποίο υπάρχουν μερικές από τις καλύτερες στιγμές από τις συναυλίες τους.

2007 Ο Keith Richards δηλώνει στα Μ.Μ.Ε. πως αστειευόταν -λόγω της 1η Απριλίου- όταν πριν λίγες ημέρες είχε πει σε συνέντευξή του στο περιοδικό NME πως είχε σνιφάρει μέρος από τις στάχτες του πατέρα του μαζί με κοκαΐνη. Στην συνέντευξη είχε πει: "Το πιο παράξενο πράγμα που έχω σνιφάρει; Τον πατέρα μου... Έχω σνιφάρει τον πατέρα μου. Όταν τον αποτεφρώσαμε δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό. Νομίζω πως δεν τον πειράζει..."

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ακου Βλέπε Μίλα


Ενδελέχεια - Ακου Βλέπε Μίλα


Άκου. Ακούς; Ακούς;
Άκου ρε. Ακούς;
Ακούς τον άνεμο που φέρνει τους καπνούς
απ' το βορρά, βορά για το μπαρούτι;

Άκου. Ακούς;
Ακούς στα ζάρια τους ξεπούλησαν κι αυτούς,
Τους παίξανε ένα βράδυ στο μπαρμπούτι.

Άκου. Βλέπε. Μίλα.

Κοίτα. Κοιτάς; Κοιτάς;
Κοίτα ρε.Κοιτάς;
Κοιτάς στον κόσμο πως υπάρχει σαματάς
κι η ώρα σου πως όπου να 'ναι φτάνει;

Κοίτα. Κοιτάς;
Κοιτάς εσύ που έχεις πάψει να ρωτάς,
στον κόσμο πως υψώνεται ντουμάνι;

Άκου. Βλέπε. Μίλα.

Σώπα. Σιωπάς; Σιωπάς;
Σώπα ρε. Σιωπάς; Σιωπάς;
Αφού το ξέρεις όπου και να πας
ποτάμι η ζωή σου και περνάει.

Σώπα. Σιωπάς; Σιωπάς;
Μίλα ρε. Για δε μιλάς;
Ο νταβατζής σου πια δε σ' αγαπάει.

Άκου. Βλέπε. Μίλα.

Μονο ετσι μπορει να τη βγαλεις καθαρη.Να χεις τα ματια σου ανοιχτα να βλεπεις περα απ οσα σου δειχνουν.Σου δειχνουν μονο εκεινα που θελουν να δεις. Εχε τ αυτια σου ανοιχτα να πιανεις καθε τους ψιθυρο.Ακου οσα δεν σου λενε.Μην τους φοβασαι.Αυτοι θα σε φοβουνται αν εσυ τολμας.Δειξε τους πως δεν μπορουν να σου κρυφτουν.Πως εχεις καταλαβει το παιχνιδι που σου παιζουν.Μιλα για οσα βλεπεις κ ακους.Κοιτα ..Νοιωσε τη χολη που κρυβεται πισω απ τα γλυκα χαμογελα τους..Ακου..Νοιωσε πως αυτα που ακους δεν ειναι μουσικες...Ειναι τα μαχαιρια τους που τ ακονιζουν για να σου παρουν την ψυχη..Μιλα..Μη φοβασαι να ζητησεις την αληθεια τους..Αφου καλα την ξερεις..Ζητα την!!!!!!!!! Βαλε εσυ τους τιτλους τελους στα παραμυθακια τους.Αναγνωρισε τους δημιους στα προσωπα τους.Δεν σ αγαπανε.Ξυπνα.Την ψυχη σου θελουν γιατι δικη τους δεν εχουν...................

Σαν Σήμερα... 2 Απριλίου

1939 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός, γνωστός ως ο "πρίγκιπας της soul", " Marvin Gaye (Marvin Pentz Gay, Jr.) γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον. Από μικρός τραγουδούσε στην χορωδία της εκκλησίας του πατέρα του. Αρχικά έκανε φωνητικά σε καλλιτέχνες όπως οι Chuck Berry και Etta James και έπαιζε τύμπανα σαν επαγγελματίας ντράμερ για τους The Miracles, The Marvelettes κ.α. Το 1961 υπέγραψε με την Motown και άλλαξε το όνομα του από Marvin Gay σε Marvin Gaye. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια όπως τα "I Heard It Through the Grapevine", "What's Going On", "Mercy Mercy Me (The Ecology)" κ.α. Το Φεβρουάριο του 1983 στην 25η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισε δυο βραβεία για το τραγούδι "Sexual Healing", τα "Best R&B Vocal Performance, Male" και "Best R&B Instrumental Performance". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1987.Το 1984, μια ημέρα πριν γιορτάσει τα τεσσαρακοστά πέμπτα γενέθλια του, δολοφονήθηκε από τον πατέρα του.

1987 Ένας από τους κορυφαίους ντράμερ όλων των εποχών, ο Buddy Rich (Bernard Rich 1917 –1987) απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από καρδιακή ανεπάρκεια μετά από χειρουργική επέμβαση για έναν κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο. Συνεργάστηκε με κορυφαίους μουσικούς και τραγουδιστές της jazz όπως οι Joe Marsala, Artie Shaw, Tommy Dorsey, Harry James, Charlie Ventura, Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong κ.α. Θεωρείται ότι επηρέασε οποιονδήποτε μετά από αυτόν έπιασε μπαγκέτες στα χέρια του.

1967 Οι The Beatles ολοκληρώνουν τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band". Παραγωγός του άλμπουμ είναι ο George Martin. Θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο και θα είναι το άλμπουμ του συγκροτήματος που θα παραμείνει περισσότερο στο Billboard 200, για δεκαπέντε εβδομάδες. Χαρακτηρίζεται από τους πειραματισμούς του συγκροτήματος μέσα από διάφορα μουσικά στυλ όπως jazz, rock n' roll αλλά και την παραδοσιακή Ινδική μουσική. Το Φεβρουάριο του 1968 στην δέκατη τελετή απονομής των Grammy Awards το άλμπουμ θα κερδίσει τέσσερα βραβεία, τα "Album Of The Year", "Best Contemporary Album", "Best Engineered Recording - Non-Classical" και "Best Album Cover, Graphic Arts". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", "With a Little Help from My Friends", "Lucy in the Sky with Diamonds", "A Day in the Life" κ.α.

1977 Στην πρώτη θέση του Billboard 200 βρίσκεται το άλμπουμ των Fleetwood Mac με τίτλο "Rumours". Κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο και είναι το δωδέκατο από τα δέκα οκτώ στούντιο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα το συγκρότημα. Θα παραμένει στην κορυφή συνολικά για τριάντα μία εβδομάδες. Το άλμπουμ έγινε πλατινένιο στις Η.Π.Α. και τη Μεγάλη Βρετανία μέσα σε λίγους μήνες. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα. Το Φεβρουάριο του 1978 στην 20η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισε το βραβείο "Album of the Year". Πρόσφατα χαρακτηρίστηκε από την Recording Industry Association of America ως το δέκατο best-selling LP στην ιστορία της Αμερικανικής δισκογραφίας. Δημοφιλέστερα τραγούδια του άλμπουμ: "Go Your Own Way", "Don't Stop", "Dreams" κ.α.

1991 Κυκλοφορεί το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδοποιού και τραγουδιστή Lenny Kravitz, με τίτλο "Mama Said". Στο άλμπουμ συμμετέχει και ο πρώην κιθαρίστας των Guns N' Roses, Slash γράφοντας μαζί με τον Kravitz το τραγούδι "Always On The Run". Ήταν το πρώτο άλμπουμ του τραγουδιστή που μπήκε στο Billboard 200 και έφτασε μέχρι την 39η θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Always on the Run", "Stand by My Woman", "It Ain't Over 'Til It's Over" κ.α.

ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ LIVE ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ μουσική σκηνή
11 Απριλίου
Τα Μωρά στη Φωτιά, ο απόλυτος σύγχρονος μύθος της ελληνικής ροκ σκηνής, ανανεωμένοι και πιο δυναμικοί από ποτέ, βάζουν πλώρη για μία σειρά από Live εμφανίσεις ανα την επαρχία και είναι έτοιμοι να βάλουν φωτιά με εύφλεκτα υλικά τους αιχμηρούς στίχους του ποιητή και ηγέτη της μπάντας Στέλιου Σαλβαδόρ και τα νέα τραγούδια του πρόσφατου νέου Album τους “Cougar Baby - Smoking Rabbit” που μαζί με τους διαχρονικούς ύμνους του ιστορικού γκρουπ υπόσχονται μια αξέχαστη ζωντανή εμπειρία..!!
Ένα από τα ιστορικότερα και πιο επιδραστικά συγκροτήματα που έρχονται απο τα ΄80ς τα ''Μωρά στη Φωτιά'' εδώ και 20 χρόνια παραμένουν πιστοί στον αυθεντικό ροκ ήχο,με τη δική τους ταυτότητα που συνδέει το funk με το punk, τη jazz με το rock n΄roll και όλα αυτά με τον ιδιαίτερο,κοινωνικό,ελληνικό στίχο.
Μέσα απο τις τρείς δισκογραφικές τους παρουσίες:(''Μωρά στη Φωτιά''1987, ''Θεατρίνοι''1999, ''Στο δρόμο''2005) έχουν προσφέρει στο κοινό μέσα απο μια δύσκολη και συνεπή διαδρομή,τραγούδια όπως ''Παυσίπονο'',''Μανιφέστο'',''Κάτω στην Πόλη'' ,''Βαβυλωνία'', ''Το Παιχνίδι'', ''Φωλιά του Κούκου'',''Ο Χαμαιλέων'', ''Αδρεναλίνη'' ,''Εμβατήριο Πένθιμο και Κατακόρυφο'',''Σαλονίκη'',''Τhird Uncle'',''Στο Δρόμο'',''Τα Είδωλα'',''Γυναίκα'' και τόσα άλλα θα ακουστού Live επί σκηνής.
Οι ζωντανές τους εμφανίσεις αποτελούν πάντα ένα εκρηκτικό και δυναμικό μείγμα από μουσική γεμάτη φαντασία, στίχους εμπνευσμένους από τις πιο ενδόμυχες σκέψεις μας, και σκηνική παρουσία γεμάτη ένταση και αμεσότητα.

Έγκλημα πληροφορικής! .... Κοιτάξτε ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!!

Αν πάτε σε ένα καφέ να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή σε μια τοποθεσία του ξενοδοχείου, το αεροδρόμιο ή άλλο, ελέγξτε το πίσω μέρος του υπολογιστή....


Αν αυτό το interface είναι συνδεδεμένο με το καλώδιο του πληκτρολογίου, καταγράφει ό, τι πληκτρολογείτε, δηλαδή: τοποθεσίες που επισκέπτεται με τους κωδικούς πρόσβασης, τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού, κλπ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

LIVE ΣΤΟ CAMELOT

Rock XS Radio | Rock For The Planet | Fliptop Box - Ready to release debut album

Rock XS Radio | Rock For The Planet | Fliptop Box - Ready to release debut album

Rock XS Radio | Rock For The Planet | ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 AΠΡΙΛΙΟΥ

Rock XS Radio | Rock For The Planet | ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 AΠΡΙΛΙΟΥ

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Σαν Σήμερα... 1 Απριλίου

1948 Ο Τζαμαϊκανός ska και reggae τραγουδιστής Jimmy Cliff (James Chambers) γεννήθηκε στο Saint James της Τζαμάικα. Δημοφιλή τραγούδια του: "Wonderful World, Beautiful People", "Vietnam", "Wild World" (Cat Stevens), "Reggae Nights" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame στις 15 Μαρτίου του 2010. Είναι ένας από τους καλλιτέχνες που βοήθησαν στην εξάπλωση της reggae μουσικής σε ολόκληρο τον πλανήτη.

1984 Μια ημέρα πριν γιορτάσει τα τεσσαρακοστά πέμπτα γενέθλια του, ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της R&B/Soul μουσικής Marvin Gaye (Marvin Pentz Gay, Jr. 1939-1984) δολοφονείται από τον πατέρα του στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με την κατάθεση του στην αστυνομία, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι τον πυροβόλησε αφού πρώτα ο 44χρονος τραγουδιστής τον είχε δείρει. Ο ισχυρισμός έγινε δεκτός στο δικαστήριο και δεν δικάστηκε για φόνο πρώτου βαθμού. Το ειρωνικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν δώρο του γιου προς τον πατέρα. Ο "πρίγκιπας της soul" από μικρός τραγουδούσε στην χορωδία της εκκλησίας του πατέρα του. Αρχικά έκανε φωνητικά σε καλλιτέχνες όπως οι Chuck Berry και Etta James και έπαιζε τύμπανα σαν επαγγελματίας ντράμερ για τους The Miracles, The Marvelettes κ.α. Το 1961 υπέγραψε με την Motown και άλλαξε το όνομα του από Marvin Gay σε Marvin Gaye. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια όπως τα "I Heard It Through the Grapevine", "What's Going On", "Mercy Mercy Me (The Ecology)" κ.α. Το 1982 κέρδισε βραβείο Grammy για το τραγούδι "Sexual Healing". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1987.

1976 Οι AC/DC πραγματοποιούν την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση στη Μεγάλη Βρετανία, στο Red Cow στο Hammersmith του Λονδίνου.

1983 Ανακοινώνεται πως τη θέση του κιθαρίστα Dave Mustaine στο heavy metal συγκρότημα Metallica, θα πάρει ο Kirk Hammett. Η πρόσληψη του έγινε λίγο πριν αρχίσουν οι ηχογραφήσεις του άλμπουμ "Kill 'Em All". Εκείνη την εποχή, ο Hammett παρακολουθούσε μαθήματα με δάσκαλο τον Joe Satriani.

2003 Οι The White Stripes κυκλοφορούν το άλμπουμ με τίτλο "Elephant". Είναι το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και ηχογραφήθηκε από το Νοέμβριο του 2001 έως τον Απρίλιο του 2002 στα Toe-Rag Studios και BBC Maida Vale Studio στο Λονδίνο της Αγγλίας. Το άλμπουμ αυτό κυκλοφόρησε με περισσότερα από έξι διαφορετικά εξώφυλλα. Το Φεβρουάριο του 2004 στην 46η τελετή απονομής των Grammy Awards το άλμπουμ θα κερδίσει το βραβείο "Best Alternative Music Album" και το τραγούδι "Seven Nation Army" θα χαρίσει στον Jack White ως τραγουδοποιό το βραβείο "Best Rock Song". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Seven Nation Army", "There's No Home for You Here", "I Just Don't Know What to Do with Myself" (Dusty Springfield) κ.α.

DEREK RIGGS: Μιλάει για την δημιουργία του εξωφύλλου του "The Number of the Beast"




Με αφορμή τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του “The Number of the Beast” album, ο άνθρωπος που σχεδίασε όλα τα κλασικά εξώφυλλα των Iron Maiden στα '80s, και φυσικά και αυτό του θρυλικού τρίτου τους album, ο Derek Riggs, μίλησε στο αγγλικό περιοδικό Classic Rock για την διαδικασία της δημιουργίας του εξωφύλλου του “The Number of the Beast”.
Ορίστε ένα απόσπασμα όσων είπε:
«Ο manager τους μου τηλεφώνησε και μου είπε πως χρειάζονταν μια εικόνα για ένα εξώφυλλο ενός single, σχετικό με τον διάβολο και την μαγεία, του “Purgatory”. Υπήρχε ένα κόμικ του Doctor Strange, που είχε έναν μεγάλο κακό, με τον Doctor Strange να κρέμεται από κάποια νήματα σαν μαριονέτα… Ήταν κάτι που διάβαζα σαν παιδί στα ‘60s, και η εικόνα αυτή μου ήρθε αμέσως στο μυαλό. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω ένα πολύ αποτελεσματικό «Παράδεισος-και-Κόλαση» πράγμα, χρησιμοποιώντας τον Eddie. Τα περισσότερα από αυτά τα backgrounds με την Κόλαση είναι παρμένα από την γνώση μου για την μεσαιωνική ευρωπαϊκή χριστιανική τέχνη, που είναι γεμάτη από τέτοιες σκηνές.
Με πήρανε τηλέφωνο το βράδυ της Παρασκευής και ήθελαν την εικόνα μέχρι την Δευτέρα το πρωί, οπότε είχα μόνο δύο μέρες να το τελειώσω. Έπρεπε να δουλέψω δύο μερόνυχτα χωρίς να κοιμηθώ καθόλου, για να το παραδώσω στην ώρα του. Εξαιτίας του ασφυκτικού deadline, έπρεπε να χρησιμοποιήσω κάτι σαν στενογραφία για τις φιγούρες, έπρεπε να τις βάλω όλες μέσα αλλά δεν είχα χρόνο να τις βάψω. Οπότε ζωγράφισα στρώματα με μαύρες σιλουέτες με ένα στυλό και τα διαχώρισα με στρώματα από «ομίχλη» με σπρέι, προσπαθώντας να δώσω βάθος στην εικόνα. Ήταν ένας αρκετά γρήγορος τρόπος για να το κάνω και κατάφερα να χωρέσω αρκετές μέσα. Έβαλα μέχρι και έναν Giger-ικό εξωγήινο.
Την Δευτέρα τους πήγα τον πίνακα στο γραφείο τους και μόλις το είδε ο manager, χαμογέλασε και είπε πως θα ήταν εξαιρετικό για το album».
Και είχε απόλυτα δίκιο.
Το METAL HAMMER Μαρτίου κυκλοφορεί κι έχει στο πλευρό του τον αριθμό, τη δύναμη και τιςευλογίες του «ΘΗΡΙΟΥ» ! ! !
30 χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του (πιο κλασικού δεν γίνεται) “The Number of The Beast” των θρυλικών Βρετανών, αλλά η μπογιά αυτού του album-ορόσημου δεν θα ξεβάψει ποτέ. Το METAL HAMMER Μαρτίου φέρνει στο σήμερα το κλίμα που επικρατούσε εκείνη την εποχή στις τάξεις του υπερ-συγκροτήματος, μέσα από μια συνέντευξη (ιστορικό ντοκουμέντο) του Αρχηγού Steve Harrisαλλά και δηλώσεις των μελών του συγκροτήματος.
Αυτό το ΘΗΡΙΟ και ο αριθμός του, θα μας συντροφεύουν για ΠΑΝΤΑ!
UP THE BEAST - UP THE IRONS!!!
SLASH: Ειδικό video για το "Gotten", για το πρόβλημα των άστεγων νέων στο Los Angeles
Friday, 30 March 2012 18:50
Ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά θέματα είναι, όπως φαίνεται, ο Slash, ο οποίος χθες έδωσε στην δημοσιότητα ένα αρκετά διαφορετικό από τα συνηθισμένα video για το τραγούδι “Gotten” από τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, για να αφυπνίσει τον κόσμο σχετικά με την μάστιγα των άστεγων νέων που ζουν στους δρόμους του Los Angeles.
Οι φίλοι του Slash μπορούν να κάνουν μια δωρεά στην μη-κερδοσκοπική οργάνωση Los Angeles Youth Network, που βοηθά πάνω από 10.000 άστεγους νέους του Los Angeles, «κατεβάζοντας» το νέο 3D remix του κομματιού από την επίσημη ιστοσελίδα του Slash.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό 10-λεπτο video του “Gotten”, με τον Adam Levine των Maroon 5 στην φωνή.
 

ΤΡΕΙΣ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΝΗΣΗ :
Ημερομηνία:01-04-2012
Τοπική ώρα: 06:29
15 χλμ Βορειοανατολικά της Αθήνας
M: 2.9 R
Βάθος: 5 χλμ
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΝΗΣΗ :...
Ημερομηνία:01-04-2012
Τοπική ώρα: 08:18
16 χλμ Βορειοανατολικά της Αθήνας
mb: 3.5 R
Βάθος: 5 χλμ
Η ΤΡΙΤΗ ΔΟΝΗΣΗ :
Ημερομηνία:01-04-2012
Τοπική ώρα: 08:22
17 χλμ Βορειοανατολικά της Αθήνας
M: 2.9 R
Βάθος: 5 χλμ

Rock XS Radio | Rock For The Planet | ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 AΠΡΙΛΙΟΥ

Rock XS Radio | Rock For The Planet | ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 AΠΡΙΛΙΟΥ