ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Έρχεται το απόλυτο tribute album στον Bob Dylan

To 2012 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά και από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου του Bob Dylan. Με αφορμή τα δύο παραπάνω, έρχεται το απόλυτο tribute album.



Όταν λέμε tribute album εννοούμε ένα δίσκο που μέσα περιλαμβάνει διασκευές σε κάποιον τραγουδιστή ή συγκρότημα. Συνήθως έχουμε να κάνουμε μ΄ ένα δισκάκι. Εδώ μιλάμε για 4 cd και 80 διαφορετικούς καλλιτέχνες.


Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη του Γενάρη αναμένεται στα δισκοπωλεία το Chimes Of Freedom: Songs Of Bob Dylan Honoring 50 Years of Amnesty International και όλα τα έσοδα θα δοθούν στη Διεθνή Αμνηστία.


Οι άνθρωποι που ανέλαβαν το project δεν έκαναν διακρίσεις. Ζήτησαν διασκευές από τον Sting μέχρι την Ke$ha και από την Miley Cyrus μέχρι τους Queen Of The Stone Ages.


ΠΗΓΗ: cosmo.gr

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΛΑ .........ΜΑΓΙΚΟ...............!!!!!!!!!!!!!!


Faun - Egil Saga

Hefir hon haft langan vanmátt,
ok pat var krom mikil;
fekk hon enga nótt svefn ok var
sem hamstoli vaeri.
Ristnar hafa verit rúnar, ok er sá einn bóndason
Hedan skammt í brott, er pat gerdi,
ok er sidan miklu
verr en adr.
Egil reist rúnar ok lagdi undir hoegendit
Ì hvíluna, par er hon hvildi;
Henni potti sem hon vaknadi or svefni ok sagdi
At hon var pá heil.
Refrain:
Skalat madr rúnar rista,
nema rada vel kunni,
pat verdr mrgum manni,
es of myrkvan staaf villisk;
sák á telgdu talknihttp://lyricstranslate.com

“She has been ill for a long time,
she has the exhaustion,
cannot sleep any night and was
as if she had lost reason and shape.”

Runes have been scratched therefore, it is a farmer’s son,
not far from here, he has done that,
but afterwards it was
much worse than before.

Egil scratched runes and placed them under the cushion of the bed
she rested on.
It was to her as if she had awoken from sleep,
and she said she was well now.

Chorus:
No man shall scratch runes
Not being able to use them well;
Many a man is misled
by dark forces.
Ten secret runes have I seen
Scratched on smoothed out fish bone;
For the girl this has caused
sorrow for a long time.

tiu launstafi ristna,
pat hefr lauka lindi
langs ofrtrega fengit.



More lyrics: http://www.lyricsmania.com/egil_saga_lyrics_faun.html
All about Faun: http://www.musictory.com/music/Faun

Στην αρχη εψαχνα να βρω τη μεταφραση των στιχων.....Μετα καταλαβα πως δεν ηταν αυτο ........Εψαχνα το λογο που μ ειχε μαγεψει ..............κ δεν ηταν οι στιχοι........Μια ιστορια για καποιο κοριτσι.........ΟΧΙ!!!! ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!!!
Η μουσικη!!!!!!!!!!Η μελωδια!!!!!!!!!Ενα ταξιδι απ την αρχη ως το τελος!!!!!!!!!!!!! Νοιωθω το μυαλλο μου να αδειαζει απ ολα κ την ψυχη μου να γεμιζει εικονες............Σαν να μου καρφωνουν φτερα στην πλατη κ να πεταω..............Να πεταω ψηλα...Να βλεπω καταπρασινα λειβαδια....Καταγαλανες θαλασσες..γαληνια νερα...διαφανα..........κ ...ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ!!!!!!!!!!!Ατελειωτες εκτασεις γεματες λουλουδια........ΜΙΑ ΠΑΝΔΕΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ............ΚΑΙ.......ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙ!!!!!!!!!!!!!! ΜΑΓΕΙΑ!!!!!!!!!ΟΝΕΙΡΟ!!!!!!!!!ΓΑΛΗΝΗ!!!! ΞΥΠΝΗΜΑ!!!ΝΟΙΩΘΩ!!ΓΕΥΟΜΑΙ!!ΑΝΑΠΝΕΩ!!ΑΓΓΙΖΩ!!! Ζ Ω ............................Μα...πως γινεται ενα τετοιο τραγουδι να με κανει να νοιωθω ετσι????Ισως αυτη να ναι τελικα η αξια της μουσικης...Πως ο καθενας μ αυτην κανει τα δικα του ταξιδια.......................

Με ένα κλικ η ιστορία του Ροκ εντ Ρολ ζωντανεύει

Προφανώς τα σαΐνια της Google όταν έστηναν το Street View, δεν το είχαν φανταστεί έτσι, αλλά η υπηρεσία μπορεί να γίνει ένας διασκεδαστικός τρόπος να βρίσκει κανείς τις διάσημες τοποθεσίες από διάσημα εξώφυλλα θρυλικών άλμπουμ (Pics)
ΓΡΑΦΕΙ: Στέφανος Νικήτας
Πολλοί από εμάς έχουμε μεγαλώσει με αυτά τα ακούσματα. Έχουμε γελάσει, έχουμε κλάψει, έχουμε αγαπήσει, έχουμε χορέψει... Κλασικά πλέον άλμπουμ της ροκ που βρίσκονται στις βιβλιοθήκες όσων έχουμε περάσει τα πρώτα "άντα".
Πως είναι σήμερα όμως οι δρόμοι, τα κτήρια και οι τοποθεσίες αυτών των θρυλικών εξώφυλλων; Το Google Street View έρχεται για να βοηθήσει να εντοπίσουμε τις αγαπημένες τοποθεσίες που καλύπτουν αυτά τα μυθικά άλμπουμ.
Το News247.gr βρήκε ορισμένα από αυτά και σας τα παρουσιάζει.
Abbey Road, Beatles
Abbey Road ονομάζεται το ενδέκατο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος The Beatles. Aν και το Let It Be είναι το τελευταίο τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε, το Abbey Road θεωρείται το τελευταίο άλμπουμ των Beatles επειδή ηχογραφήθηκε αργότερα.
Το συγκρότημα έκανε έντονη την παρουσία του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να παραμένει το πιο δημοφιλές και επαναστατικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής.


(What's The Story) Morning Glory?, Oasis
Οι Oasis ήταν ένα βρετανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1991 στην πόλη του Μάντσεστερ. Έχοντας οκτώ νούμερο 1 single και οκτώ νούμερο 1 album στα της Μεγάλης Βρετανίας, στους Oasis απονεμήθηκαν δεκαπέντε NME Awards, εννέα Q Awards, τέσσερα MTV Europe Music Awards και έξι BRIT Awards, συμπεριλαμβανομένου ενός, το 2007, για την συνεισφορά τους στην μουσική και ένα για το καλύτερο των τελευταίων 30 χρόνων από τους ακροατές του BBC Radio 2.
Το 1995, το συγκρότημα ηχογράφησε το "(What's the Story) Morning Glory?"


Animals, Pink Floyd

Οι Pink Floyd είναι ένα βρετανικό μουσικό συγκρότημα που έχει γράψει ιστορία στον χώρο της ροκ μουσικής. Έχουν ξεχωρίσει τόσο για τις πρωτοποριακές για την εποχή συνθέσεις τους, όσο και για τους νεωτεριστικούς και συγκινησιακά φορτισμένους στίχους τους, τα ευφάνταστα εξώφυλλά τους, τις πειραματικές ενορχηστρώσεις και ηχογραφήσεις και τις θεαματικές συναυλίες τους.
Υπολογίζεται ότι το συγκρότημα έχει πουλήσει γύρω στα 74,5 εκ άλμπουμ στις Η.Π.Α. και πάνω από 300 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και συγκαταλέγεται έτσι στις πιο επιτυχημένες εμπορικά ροκ μπάντες

συγκαταλέγεται έτσι στις πιο επιτυχημένες εμπορικά ροκ μπάντες
Ramones, Ramones
Οι Ramones ήταν ένα αμερικάνικο μουσικό συγκρότημα. Πολλοί τους θεωρούν ως την πρώτη πανκ-ροκ μπάντα. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Queens της Νέα Υόρκη το 1974. Αποτελούνταν από τους Joey, Johnny, Dee Dee και Tommy.
Υιοθέτησαν το ψευδώνυμο Ramones σαν επίθετο όλοι τους. Ηταν μια ιδέα του Dee Dee παρόλο που δεν έχουν καμμία συγγένεια μεταξύ τους. Το επίθετο Ramones το χρησιμοποιούσε συχνά ο Paul Mc Cartney όταν ήθελε να βγει και να μην τον βρούνε οι δημοσιογράφοι.
Στα 22 χρόνια που ήταν ενεργοί έδωσαν συνολικά 2.263 συναυλίες. Η τελευταία συναυλία δώθηκε στο Palace του Hollywood, California στις 6 Αυγούστου 1996. Στα επόμενα χρόνια ο Joey Ramone πέθανε απο καρκίνο, οπως και ο Johnny ενω ειχε μεσολαβησει ο θάνατος απο ναρκωτικά του Dee Dee.
After The Gold Rush, Neil Young

Ο Neil γεννήθηκε στις 12 Nοεμβρίου του 1945 στο Tορόντο του Kαναδά και μετακόμισε στο Winnipeg όταν χώρισαν οι γονείς του.
Κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ το 1969 και για το δεύτερο κάλεσε τους Crazy Horse να τον συνοδέψουν για δυναμική και έντονη ηχητική υποστήριξη. Στη συνέχεια έγινε μέλος των C,S,N,Y με πρώτη τους εμφάνιση στο Woodstock. (1969)
Είναι μέτοχος της σιδηροδρομικής εταιρίας Lionel και έχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε θέματα πρότυπου έλεγχου κίνησης των σιδηροδρόμων!
The Freewheelin', Bob Dylan

Ο Bob Dylan ν πραγματικό όνομα Robert Allen Zimmerman, είναι Αμερικανός μουσικός. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς.
Στις αρχές του 1962, κυκλοφόρησε ο πρώτος ομώνυμος δίσκος του, με δύο δικά του τραγούδια (Talking New York, Song for Woody) και τα υπόλοιπα διασκευές, μεταξύ των οποίων και το The House of the Rising Sun
Ο Dylan είναι η νέα φωνή της Αμερικής, είναι η διαμαρτυρία, η άρνηση, η αμφισβήτηση, η επανάσταση. Αυτός όμως αρνείται τον ρόλο της φωνής του κινήματος.


461 Ocean Boulevard, Eric Clapton
Ο Eric Clapton γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου του 1945 και μεγάλωσε με τους παππούδες του. Την πρώτη του ακουστική κιθάρα την πήρε σε ηλικία 13 ετών. Για δύο χρόνια δεν τη χρησιμοποιούσε όμως στα 15 έπαιζε ασταμάτητα και έκτοτε δημιουργήθηκε ένας σημαντικός δεσμός μεταξύ του καλλιτέχνη και του μουσικού οργάνου.
Στη διάρκεια των χρόνων εξελισσόταν σημαντικά και ο ίδιος εκτός από τη μουσική του. Μετά από τη διάλυση των Derekand the Dominosκαι της μη επιτυχίας του δίσκου τους, ο Clapton εθίστηκε για τρία χρόνια στην ηρωίνη.
Στην επαναφορά του στη μουσική σκηνή τον βοήθησε ο Pete Townshend από τους "The Who". Γνωρίζοντας την κατάσταση των ναρκομανών έχει δημιουργήσει στην Antigua της Καραϊβικής το Crossroads Center, ένα κέντρο αποτοξίνωσης από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Dressed To Kill, Kiss

Είναι ένα αμερικανικό hard rock συγκρότημα σχηματίστηκε στη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο του 1973.
Η μπάντα έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκ των οποίων 19 εκατομμύρια έχουν πιστοποιηθεί από την RIAA,και οι παγκόσμιες πωλήσεις τους υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια άλμπουμ


Willy An The Poor Boys, Creedence Clearwater Revival
Paul's Boutique, Beastie Boys
Είναι από τα ελάχιστα ονόματα των 80s που δημιουργούν ακόμα και χαίρουν τόσης εκτίμησης από "οπαδούς" κάθε μουσικού χώρου που ξεκίνησαν σαν hardcore μπάντα, έγιναν hip hop masters και στη συνέχεια αποκάλυψαν έναν εξαιρετικό μουσικό εαυτό πειραματιζόμενοι με ακουστικά όργανα, συνεργάτες και ήχους από παλιότερες εποχές, κυρίως τα 70s.
news247

Εκδήλωση Αγάπης για τα Παιδιά

Με αφορμή την παρουσίαση του περιοδικού Αγνάντιο στο κοινό των Χανίων, η εκδότρια εταιρεία Real Advertising, θα διοργανώσει εκδήλωση στην αίθουσα Πορτοκάλι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 στις 14:00, στην οποία θα παρευρεθούν κρητικοί καλλιτέχνες από όλο το νησί, αλλά και χορευτικά συγκροτήματα από όλο τον Νομό Χανίων. Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης θα είναι φιλανθρωπικός και ΟΛΑ τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στα ιδρύματα ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ και ΚΗΦΑΑΠ. 215 παιδιά με ειδικές ανάγκες φιλοξενούνται σε αυτά τα Ιδρύματα. Η στήριξη όλων μας, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπως αυτή η οποία διανύουμε, είναι πολύ σημαντική.
Κρητικοί καλλιτέχνες από όλο το νησί μας όπως οι: Μανιάς Νίκος, Σοπασής Νίκος, Χορευτάκης Ηλίας,Χάρης & Γιώργος Παντερμάκης, Βογιατζής Γιώργος, Μαρτσάκης Αντώνης, Καραδάκης Βαρδής - Ηλίας & Δημήτρης Βλαμάκης, Δημήτρης Βασιλάκης με το συγκρότημά του, Φαντάκης Μανώλης-Πεντάρης Αρτέμης με το συγκρότημά τους,το συγκρότημα του Νίκου & Ζήνου Περουλάκη, Μαγγελάκης Γιώργος, Μαθιουδάκης Λευτέρης, Μανωλαράκης Αντρέας, Βαμβακάς Στέλιος, Μπομπολάκης Μανώλης αλλά και τα παιδικά χορευτικά των Συλλόγων: Τ' Ασκύφου, Τα Σφακιά, Ο Ψηλορείτης, Οι Βιγλάτορες, Οι Σταυραετοί,το Μετερίζι, Λεβεντογέννα Κρήτη, θα είναι εκεί για να στηρίξουν με τον δικό τους τρόπο αυτή την προσπάθεια!
Η συμμετοχή όλων σας είναι σημαντική!
Τιμή εισόδου με πλήρες μενού και απεριόριστα ποτά: 20,00ευρώ/άτομο.

Αίθουσα Εκδηλώσεων ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Γεράνι, Χανιά

Χανιά

Σαν Σήμερα...25 Νοεμβρίου


1941 Ο Αμερικανός R&B τραγουδιστής Percy Sledge γεννήθηκε στο Leighton της Alabama. Γνώρισε επιτυχία το 1966 με το τραγούδι "When a Man Loves a Woman". Έφτασε μέχρι το Νο1 στις Η.Π.Α. και έγινε παγκόσμια επιτυχία. Τη δεκαετία του '80 έφτασε μέχρι την κορυφή των Βρετανικών charts, όταν η εταιρεία Levi's χρησιμοποίησε το τραγούδι σαν μουσική επένδυση της τότε διαφημιστικής της καμπάνιας. Το 1989 τιμήθηκε από το ίδρυμα Rhythm and Blues Foundation με το βραβείο Pioneer. Το 1996 κέρδισε το βραβείο "Best Soul/Blues Album" για το "Blue Night" και το 2005 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1974 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Nick Drake (Nicholas Rodney Drake 1948-1974) απεβίωσε σε ηλικία 26 ετών στο σπίτι του στο Tanworth-in-Arden του Warwickshire από υπερβολική δόση αντικαταθλιπτικών χαπιών. Αν και κανένα από τα άλμπουμ του δεν γνώρισε εμπορική επιτυχία, θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς τραγουδοποιούς των τελευταίων 50 χρόνων. Ο Drake υπέφερε από κατάθλιψη και αϋπνίες και αυτό ήταν διακριτό στην μουσική και τους στίχους του. Υπήρξε επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες όπως τον Peter Buck των R.E.M. και τον Robert Smith των The Cure. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, το άλμπουμ του "Bryter Layter" είναι ένα από τα 100 καλύτερα alternative άλμπουμ που γράφτηκαν ποτέ.

1969 Ο John Lennon επιστέφει το μετάλλιο του Member of the Order of the British Empire στην Βασίλισσα της Αγγλίας, διαμαρτυρόμενος για την συμμετοχή της χώρας του στον πόλεμο του Vietnam. Τα τέσσερα 'σκαθάρια' είχαν τιμηθεί με το μετάλλιο το 1965.

1978 Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ των The Clash, "Give 'Em Enough Rope" βρίσκεται στην δεύτερη θέση των Βρετανικών Albums Chart πίσω ακριβώς από το soundtrack της ταινίας "Grease" που είχε ανέβει στο Νο1 στις 7 Οκτωβρίου και παρέμεινε στην κορυφή για 13 εβδομάδες.

1984 Ηχογραφείται στο Λονδίνο το "Do They Know It's Christmas?", ένα τραγούδι που τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα δοθούν για την καταπολέμηση της πείνας στην Αιθιοπία. Ήταν μια ιδέα του Bob Geldof, ο οποίος έγραψε το τραγούδι παρέα με τον Midge Ure. Συμμετέχουν οι Adam Clayton (U2), Phil Collins (Genesis), Bono (U2), Paul Weller, George Michael, Paul McCartney, David Bowie, Paul Young κ.α. Οι πωλήσεις του θα ξεπεράσουν τα 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα, γεγονός που το κατέταξε στην πρώτη θέση των πιο εμπορικών single στην ιστορία της Βρετανική μουσικής. Το 1997 έχασε την πρώτη θέση από το "Candle in the Wind 1997" του Elton John.

LIVE ΚΑΙ ΑΛΛΑ ROCK

HIGHWAY TO ROCK Vol.2
The Evolution of Rock music through the Decades…Vol.2
Μετά το επιτυχημένο Vol.1, Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, το ροκ όλων των δεκαετιών θα “παρελάσει” για ακόμη μια φορά από τα decks του Stonebar.
Σας περιμένουμε όλους για να απολαύσουμε τη μουσική που όλοι αγαπήσαμε και αγαπάμε, σε όλο της το μεγαλείο, πλαισιωμένη από ένα μοναδικό οπτικοακουστικό αφιέρωμα!
stonebar
ermoy 118
Patras, Greece
..................

NORMA THE BAND LIVE

OPEN LIVE MUSIC FEST, Κοζάνη, 25.11.2011
FREDDO CAFÉ, Αχαράβη Κέρκυρας, 26.11.2011
Οι NORMA THE BAND, η ελληνόφωνη ροκ μπάντα από τα Γιάννενα, κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο «ΕΝΑΝΤΙΟΝ» και συνεχίζουν την περιοδεία τους στην Ελλάδα για την παρουσίαση και προώθησή του.
Επόμενος σταθμός τους είναι το OPEN LIVE MUSIC FEST (www.musicfest.gr) στην Κοζάνη και στο club «DA LUZ» την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, όπου θα συμμετέχουν στον τελικό και θα διαγωνιστούν με το ομότιτλο του δεύτερου άλμπουμ τους κομμάτι «ΕΝΑΝΤΙΟΝ».
Την επόμενη κιόλας ημέρα, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, οι NORMA THE BAND θα ταξιδέψουν στην Αχαράβη Κέρκυρας όπου θα παρουσιάσουν ζωντανά τον καινούριο τους δίσκο «ΕΝΑΝΤΙΟΝ» στο γνώριμό τους FREDDO CAFE, πλαισιώνοντάς τον με ένα εκρηκτικό playlist, από επιλεγμένα κομμάτια του πρώτου τους δίσκου «ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ» και φυσικά από αγαπημένες διασκευές της ελληνόφωνης ροκ σκηνής. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:30.
Ο δίσκος «ΕΝΑΝΤΙΟΝ» είναι σε παραγωγή των NORMA THE BAND και του Nikodemos T. και κυκλοφορεί σε όλα τα δισκοπωλεία, όπως και το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας «ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ» από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία «Rana Records», σε διανομή από την «Soundforge Music Group».

Ενημερωθείτε για τις συναυλίες και τα νέα των NORMA THE BAND, ακούστε τα τραγούδια τους και δείτε τα video clips στις ιστοσελίδες:

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη σου στο RADIO MUSIC ROCK.
Μας βοηθάς αν κάνεις ένα κλικ στις  διαφημίσεις  της σελίδας.

Κωστής Λαμπρόπουλος – “Όσο αντέχουν οι φωνές...”

Μετά από σχεδόν 12 χρόνια παρουσίας στα μουσικά δρώμενα, ο Κωστής Λαμπρόπουλος παρέα με έξι εξαιρετικούς μουσικούς, θα εμφανιστεί για μία και μοναδική μουσική παράσταση στη μουσική σκηνή "Ρυθμός Stage", ερμηνεύοντας παλαιότερες και νέες προσωπικές του δημιουργίες και τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών που οι μελωδίες τους τον συντρόφευσαν στο μουσικό του ταξίδι, αλλά και ό,τι καλό φέρει η στιγμή.

Έχοντας στις αποσκευές του την ιδιαίτερη “Πατρίδα αύρα αγέρινη”, τις μελωδικές “Χάρτινες μέρες”, τη χαρούμενη “Σκυτάλη” και τα ηλεκτρισμένα “Πέτρινα χρώματα”, θα κάνει τη πρώτη παρουσίαση και νέων προσωπικών συνθέσεών του.

Έντεχνοι στίχοι, ακουστικοί ήχοι, ηλεκτρισμένες μελωδίες, παραδοσιακοί ρυθμοί, απρόσμενες διασκευές, πρωτότυπες συνθέσεις, πολυφωνικά και ακουστικά ψηφιδωτά, καθώς και προσωπικές μουσικές αναζητήσεις θα μας ταξιδέψουν από την αυθόρμητη μελωδία του ακουστικού ήχου ως την ενθουσιώδη έξαρση της ηλεκτρισμένης ορχήστρας.

Συνοδοιπόροι του σε αυτό το πολύχρωμο μουσικό ταξίδι θα είναι οι εξαιρετικοί μουσικοί:

Μαντώ Λαμπροπούλου: Φλογέρα, Ακκορντεόν, Πιάνο
Μιχάλης Περάκης: Λύρα
Νίκος Θεολόγος: Πλήκτρα, Λαούτο, μπουζούκι
Θάνος Κουτελιέρης: Ηλεκτρική κιθάρα
Βασίλης Πλαγιανός: Μπάσο
Γιολάντα Κλαουδάτου: Τύμπανα

Φιλική συμμετοχή: Αποστόλης Ηλιάδης στο Βιολί

Ηχοληψία, Βιντεοσκόπηση, Επιμέλεια αφίσας: Ηλίας Ηλιάδης

Πέμπτη 8-12-2011
Ώρα προσέλευσης: 21:00
Ώρα έναρξης: 21:30

“Ρυθμός Stage” Μουσική σκηνή
Μαρίνου Αντύπα 38 Ηλιούπολη – Αθήνα
Τηλ.κρατήσεων: 2109750060

Καλή αντάμωση...



Ευχαριστούμε για την επίσκεψη σου στο RADIO MUSIC ROCK.
Μας βοηθάς αν κάνεις ένα κλικ στις  διαφημίσεις  της σελίδας.

.....και εγώ αχίσω να κυλάω ξανά ..............



Τρυπες - Το Τρενο



Όταν θα 'ρθείς να με ξεθάψεις απ' τις στάχτες
και διώξεις από πάνω μου όλη τη σκουριά
και ξαναβάλεις τις ρόδες μου σε ράγες
και εγώ αρχίσω να κυλάω ξανά

Τότε οι λύπες θα με ψάχνουν
και άνεργες θα θρηνούν
Θα πέφτουν μανιασμένες οι βροχές
και θα ρωτούν

Τι έγινε εκείνο το τρένο που έβλεπε
τα άλλα τρένα να περνούν

Φτανει ενα αγγιγμα κ αλλαζουν ολα!! Ενα αγγιγμα κ ξαναμπαινει η ζωη σε τροχια.....Ενα κλικ στης ψυχης τον διακοπτη κ αρχιζει ξανα να δουλευει!! Χρονια θαμμενη σε σταχτες ...Θαρρουσες ηταν νεκρη ...αδεια.........Κ ενα αγγιγμα σαν ξαφνικος αερας δυνατος την κανει να στροβιλιζεται κ να γραφει αλλες τροχιες σ εναν καινουργιο οριζοντα!! Κ ποσο μακρινα φανταζουν τοτε ολα......
Οι λυπες ...
οι εφιαλτες...
τα δακρυα.......οι φοβοι......
Ολα σαν κακο ονειρο ..σαν εφιαλτης......
Κ εσυ μολις ξυπνας!!!!!!!!!!
Σ εναν αλλον κοσμο!!Πιο φωτεινο!!!Πιο ζωντανο!!!!!!!!!! Σαν να μην ησουν εσυ χτες που κρυωνες ..που πονουσες...που φοβοσουν..........
Λες κ δεν ησουν εσυ χτες που η μονη σου συντροφια ηταν ενα ξεχασμενο ονειρο...ενα γερασμενο χτες...ενα απροσιτο αυριο...Λες κ δεν ηταν η δικη σου ζωη που χτες μολις σου μοιαζε σαν τρενο μεσα σε τουννελ που χε μονο ΕΙΣΟΔΟ.......................ΤΡΕΝΟ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ...ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ Τ ΑΛΛΑ ΤΡΕΝΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ...........

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου στο Ghost House

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου Revolt
Σάββατο 26 Νοεμβρίου No Sequence & Inner Haze
Κυριακή 27 Νοεμβρίου Ghost House New Band’s Festival Day 3
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου η θεατρική παράσταση Άγιος (και) ο Θεός
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου Rebetoven

Η Άνθια Κωνσταντινίδου LIVE στις "Αναμνήσεις Rock Ονείρων"

Την Παρασκευή 2 Δεκέβρη, η εφημερίδα "Βορεινή" και ο Athens JukeBox Radio στην εκπομπή "Αναμνήσεις Rock Ονείρων" με τον Νίκο Μανωλά, φιλοξενούν την Άνθια Κωνσταντινίδου σε μία συνέντευξη & παρουσίαση της νέας δισκογραφικής της δουλειάς "Σε παιχνίδι στημένο"...


Την Άνθια θα συνοδέψει με την κιθάρα του ο Μάνος Καμπούρης, σε live unplugged εκτελέσεις στο στούντιο του Athens JukeBox.


Συντονιστείτε λοιπόν στην μουσική παρέα μας, την Παρασκευή τα μεσάνυχτα (προς Σάββατο) από τα παρακάτω links του Athens JukeBox Radio:


www.athensjukebox.gr
www.voreini.gr

Σαν Σήμερα...24 Νοεμβρίου


1962 Ο Βρετανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός και ιδρυτικό μέλος των The Stone Roses, John Squire (John Thomas Squire) γεννήθηκε στο Broadheath του Altrincham. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος το 1996, δημιούργησε τους The Seahorses. Το 2007 ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την μουσική για να αφιερωθεί στην ζωγραφική. Τον Οκτώβριο του 2011 ανακοινώθηκε η επαννένωση των The Stone Roses.


1985 Ο Αμερικανός πρωτοπόρος της Rock and Roll Big Joe Turner (Joseph Vernon Turner, Jr. 1911-1985) απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών στο Inglewood της California από καρδιακή προσβολή. Επηρέασε καλλιτέχνες όπως οι Elvis Presley και Little Richard. Αποκαλείται και "The Boss of the Blues". Πολλοί θεωρούν πως χωρίς την παρουσία του δεν θα είχε συμβεί τίποτε στην Rock and Roll μουσική. Το 1954 σκαρφάλωσε στην κορυφή του Billboard με το τραγούδι "Shake, Rattle and Roll". Το 1987 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1991 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Freddie Mercury (Farrokh Bulsara 1946-1991) απεβίωσε σε ηλικία 45 ετών στο Kensington του Λονδίνου από επιπλοκές της ασθένειας του AIDS. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Βρετανικό rock συγκρότημα Queen. Έγραψε δέκα από τις δέκα επτά μεγάλες επιτυχίες τους, μεταξύ αυτών τα "Bohemian Rhapsody", "We Are the Champions" και "Killer Queen". Το όνομα του γράφτηκε, μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος, στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001. Θεωρούνται από τα πιο εμπορικά συγκροτήματα, με πωλήσεις που ξεπερνούν παγκοσμίως τα 300 εκατομμύρια άλμπουμ. Δημοφιλή τραγούδια τους: "We Will Rock You", "Another One Bites the Dust", "I Want to Break Free", "A Kind of Magic", "I Want It All", "Who Wants to Live Forever" κ.α. Ο Freddie Mercury θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα.


1993 Ο μεγάλος Αμερικανός Blues κιθαρίστας και τραγουδιστής Albert Collins (1932-1993) απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών στο Λας Βέγκας της Nevada από την ασθένεια του καρκίνου. Αποκαλείται και "The Master of the Telecaster". Επηρέασε πολλούς κιθαρίστες όπως Ronnie Wood, Jimmy Page, Robert Cray, Keith Richards, Jeff Beck, Stevie Ray Vaughan, Gary Moore, B.B. King, Larry Carlton και Eric Clapton.

1984Στις πρώτες θέσεις του Billboard 200 βρίσκονται τρία πολύ δημοφιλή άλμπουμ, τα "Purple Rain" των Prince and The Revolution στην κορυφή και ακολουθούν ο Bruce Springsteen με το "Born in the U.S.A." και η Tina Turner με το "Private Dancer".

LIZZY BORDEN LIVE IN ATHENS!!

Οι Αμερικανοί LIZZY BORDEN θα κάνουν μια μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου !


Το live θα διεξαχθεί στις 8 Δεκ στο Seven sins club.


ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ 19:30 , ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:00.
H ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ !
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 20 € , ΤΑΜΕΙΟ 25 €
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : 1.ΞΗΓΑΣ STORE , 2.SIRENS RECORDS , 3.NO REMORSE , 4.SHIVA RECORDS , 5.ONLINE (WWW.XIGAS.GR)


AΠΟ ΤΗΝ ONLINE ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΙΛ ΣΑΣ ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑ ΑΝΤΑΛΑΞΕΤΕ ΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ.


ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟ.