ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Οι The Ex στην Ελλάδα

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 @ Gagarin 205, Αθήνα
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011@ Μύλος, Θεσσαλονίκη


Οι Ολλανδοί The Ex δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις!

Το underground συγκρότημα δημιουργήθηκε πάνω στην έκρηξη του punk το 1979 και στο γύρισμα της δεκαετίας, το 1980, έβγαλε το πρώτο του studio album, “Disturbing Domestic Peace”. Όπως ήταν αναμενόμενο αρχικά έπαιζαν punk αλλά μέσα στα τριάντα χρόνια της μουσικής τους πορείας εξελίχθηκαν και ενσωμάτωσαν πολλά και διαφορετικά είδη: noise, rock, jazz, αυτοσχεδιασμοί αλλά και ethnic μουσικές επιρροές, χαρακτηρίζουν το “Ex Music” παίξιμο τους.

Με τις ακ ραία ρυθμικές, φαλτσαριστές κιθάρες, τα δαιμονισμένα drums και «εκσφενδονίζοντας» συνεχώς ειρωνικούς στίχους, οι The Ex κατάφεραν να μην «καλουπωθούν» ποτέ. Βρίσκονται πάντα σε αναζήτηση νέων ιδεών και συνεργασιών με ανθρώπους που τους εμπνέουν. Βασική αρχή τους, που δεν πρόδωσαν ποτέ, παραμένει το "να γράφουν μουσική με την καρδιά τους και την ψυχή τους, μακριά από τους εμπορικούς δρόμους προώθησης". Κινούνται πάντα ανεξάρτητα και αυτό αντανακλάται και στον τρόπο που οργανώνουν τις συναυλίες τους αλλά και στον τρόπο διάθεσης και διανομής της μουσικής τους.

Το “Catch My Shoe” είναι το ολοκαίνουργιο album τους, που κυκλοφόρησαν το Σεπτέμβριο του 2010 από την δική τους εταιρία, την Ex Records, με τον καινούργιο τους τραγουδιστή, Arnold de Boer και με παραγωγό τον Steve Albini.


Current lineup

TERRIE HESSELS - guitar, baritone guitar
ARNOLD DE BOER - vocals, guitar, sampler
ANDY MOOR - guitar, baritone guitar
KATHERINA BORNEFELD - drums, vocals

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία της Αθήνας
ξεκινά Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 19 ευρώ.
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

Αθήνα
TICKET HOUSE
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3608 366

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Για αγορές εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου.

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

UN LIVE ΣΤΟ NO BAR


NoBAR Θαλείτος 31 περιοχή Ποσειδωνίου Θεσσαλονικη
πότε: 21/10/2011 Παρασκευή
έναρξη: 23:00μμ
είσοδος: ελεύθερη

Ozzy Osbourne:"Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα επανένωσης των Black Sabbath"

Ο Ozzy Osbourne παραδέχτηκε σε πρόσφατη συνέντευξη του πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί και πάλι μαζί με τους Black Sabbath. Ο τραγουδιστής είχε "φύγει" από το συγκρότημα το 1979 και ακολούθησε σόλο καριέρα.

"Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να βρεθώ και πάλι μαζί με τους Geezer Butler, Bill Ward και Tony Iommi. Δεν έχουμε ηχογραφήσει τίποτε ακόμη. Άμα πάει καλά, πήγε. Αν όχι θα συνεχίσω το δρόμο μου." Είπε.

Μέχρι και τον θάνατο του Ronnie James Dio πέρσι οι Iommi, Butler και Ward έδιναν μαζί παραστάσεις με την ονομασία Heaven And Hell.
Norman Mott
ΠΗΓΗ

Modern Rock: Νέα και Κυκλοφορίες!

Οι μέρες του Αυγούστου ήταν ιδιαίτερα γεμάτες, αφού οι ανακοινώσεις και τα EP έρχονταν το ένα μετά το άλλο. Οι περισσότερες μπάντες έβαλαν τα δυνατά τους τόσο στις συναυλίες και στα tours όσο και στα studio, όπου πήραμε νέα EP αλλά και singles, όπως το "The Catalyst" των Linkin Park.

Linkin Park: "The Catalyst"
Το νέο single των Linkin Park έγινε καταλύτης ώστε οι εκατομμύρια fans τους να πάρουν φωτιά. Το τραγούδι "Catalyst" αλλάζει τελείως τον μουσικό προσανατολισμό τους. Σχετικά αργό σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα κομμάτια του "Minutes to Midnight", με πλήρης απουσία ενός ξεκάθαρου σχεδίου. Η μουσική είναι εντελώς απρόβλεπτη και μάλιστα σε πολλά σημεία αλλάζουν απότομα οι ηλεκτρονικοί ήχοι μεταξύ τους, παρατηρώντας παράλληλα πλήρης απουσία της κιθάρας. Ο ήχος δηλαδή έγινε αρκετά πιο ελαφρύς με πολλές προσθήκες, κυρίως στα electronics. Σίγουρα το πρώτο δείγμα του νέου album δεν ήταν θετικό για τους περισσότερους. Αν το δούμε όμως από τη μουσική πλευρά και μόνο, οι Linkin Park εξέλιξαν τον ήχο τους σε κάτι διαφορετικό.

Yellowcard Reunion
Ύστερα από τρία χρόνια η μπάντα με τον πιο ευχάριστο ήχο των τελευταίων ετών ενώνεται! Ο frontman Ryan Key με συνέντευξη του δήλωσε πως η παρέα των Yellowcard τελείωσε τις διακοπές και πλέον ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο της album. Το πολύ δυνατό "Paper Walls" με αξιομνημόνευτα τραγούδια του είδους όπως το "Light Up the Sky" και το "Afraid", έμεινε στις μνήμες όλων των φίλων του Punk-Pop στερεώματος. Πλέον οι Yellowcard έχουν επικεντρωθεί 100% στο νέο album και γι αυτό το λόγο δεν πρόκειται να προβούν σε κάποιο Reunion Tour. Το μεγάλο στοίχημα για ακόμη μία φορά είναι το ηλεκτρονικό βιολί που έχει κάνει τον ήχο του συγκροτήματος να ανεβάζει στα ύψη τα σόλο και να κάνει παράλληλα πολύ σωστά γεμίσματα. Περιμένουμε με αγωνία κάποιο demo.

Papa Roach: "Time for Annihilation"


Για πρώτη φορά οι Papa Roach φεύγουν από την ομπρέλα των τεράστιων δισκογραφικών και προσπαθούν να μας δείξουν ακριβώς τον ήχο που θέλουν να παίζουν σπίτια τους και στις συναυλίες που δίνουν. Το "Time For Annihilation" περιέχει 9 Live κομμάτια και 5 καινούρια. Η μπαλάντα "No Matter What" βγάζει αληθινό συναισθηματισμό και μπορεί να σπάσει καρδιές με τους στίχους της. Από την άλλη, τα κομμάτια "The Enemy" και "One Track Mind" δείχνουν τη δυναμική των Papa Roach τόσο στα φωνητικά του Shaddix όσο και στα riffs του Horton. Με λίγα λόγια ο νέος ήχος του συγκροτήματος είναι Rock με ωραίες Nu-Metal πινελιές. Φαίνεται πως οι Papa Roach βγήκαν από τη μουσική μιζέρια που τους χτυπούσε ανελέητα!

Τα νέα όμως δε σταματούν εδώ, οι Hey Monday κυκλοφόρησαν το EP "Beneath it All", το οποίο στην καλύτερη περίπτωση παίζει soundtrack στην νέα ταινία της Barbie, καταστρέφοντας πλήρως την καλή τους εικόνα. Από την άλλη οι We Are The Ocean μας παρέδωσαν ένα νέο single με τίτλο "Playing My Heart", όπου εκεί φαίνεται η πραγματική τους δουλειά. Το πρόβλημα με το shouting/screaming του Dan (το οποίο ήταν ολοφάνερο στο ντεμπούτο τους στη δισκογραφία), λύθηκε μέσα από σκληρή δουλειά. Πλέον ο Dan δε φωνάζει αλλά τραγουδάει με πιο μπάσα φωνή, περίπου όπως οι Alexisonfire. Το αποτέλεσμα φυσικά και ήταν θετικότατο, αφού από εδώ και στο εξής ανοίγονται νέοι ορίζοντες για τους Άγγλους.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερο Modern Rock!

Κωνσταντίνος Κουτσούμπας
rocktherapy@rocklibrary.gr

Σαν Σήμερ... 8 Οκτωβρίου

1948 Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Johnny Ramone (John William Cummings 1948-2004) γεννήθηκε στο Long Island της Νέας Υόρκης. Υπήρξε κιθαρίστας του punk rock συγκροτήματος The Ramones. Το 2003 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρέθηκε στην 16η θέση. Το 2002 το όνομα του μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1966 Ο ντράμερ των Cream, Ginger Baker, καταρρέει στην σκηνή ύστερα από σόλο 20 λεπτών σε συναυλία του συγκροτήματος στο Sussex της Αγγλίας. Ο Baker ήταν άρρωστος από τον ιό της γρίπης και το σόλο εξάντλησε τελείως τον οργανισμό του με αποτέλεσμα να καταρρεύσει...

1980 Οι Talking Heads κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "Remain in Light". Την παραγωγή έκανε ο Brian Eno. Ανέβηκε μέχρι την 19η θέση του Billboard 200 και στην 21η θέση των Βρετανικών Albums Chart. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Born Under Punches (The Heat Goes On)", "Once in a Lifetime" κ.α.

1988 Για τρίτη και τελευταία εβδομάδα, οι Guns N' Roses βρίσκονται στην πρώτη θέση του Billboard 200 με το άλμπουμ τους "Appetite For Destruction". Είναι το πρώτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει 14 μήνες νωρίτερα, στις 21 Ιουλίου του 1987. Μέχρι σήμερα έχει γίνει 18 φορές πλατινένιο και οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 28 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Welcome to the Jungle", "Paradise City", "Sweet Child o' Mine" κ.α.

1996 Ο πρώην ντράμερ των The Smashing Pumpkins, Jimmy Chamberlin δηλώνει ένοχος στις κατηγορίες που τον θέλουν να έχει σχέση με τον θάνατο του κιμπορντίστα του συγκροτήματος Jonathan Melvoin, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στις 12 Ιουλίου από υπερβολική δόση ηρωίνης. Ο Chamberlin ήταν παρόν αλλά δεν κατάφερε να τον επαναφέρει. Οι δυο μουσικοί έκαναν μαζί χρήση ναρκωτικών αρκετά συχνά. Το δικαστήριο διέταξε τον Chamberlin να νοσηλευτεί σε κλινική αποτοξίνωσης. Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να περάσει τους επόμενους μήνες στη φυλακή...
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Σαν Σήμερα...7 Οκτωβρίου

1968 Γεννήθηκε στο Wellingborough του Northamptonshire της Αγγλίας μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης rock μουσικής, ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Thom Yorke (Thomas Edward Yorke). Άρχισε την ενασχόληση του με την μουσική όταν ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο, δουλεύοντας σαν DJ και τραγουδώντας με το punk συγκρότημα Headless Chickens. Το 1985 δημιούργησε τους Radiohead. Γνώρισαν επιτυχία το 1992 με την κυκλοφορία του πρώτου τους single "Creep" αλλά η αναγνώριση ήρθε σιγά σιγά, με αποκορύφωμα το άλμπουμ "OK Computer" το 1997. Το 1998 ο Thom Yorke βρέθηκε στην 66η θέση της λίστας του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Singers of All Time". Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "The Eraser". Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως PJ Harvey, Björk, DJ Shadow κ.α Παράλληλα με τους Radiohead διατηρεί και το συγκρότημα Atoms for Peace με τους Flea (Red Hot Chili Peppers), Joey Waronker (R.E.M.) και Nigel Godrich. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Pop Is Dead", "Street Spirit (Fade Out)", "Karma Police", "There There", "Pyramid Song" κ.α.

1970 Η ταινία "Ned Kelly" με πρωταγωνιστή τον τραγουδιστή των The Rolling Stones Mick Jagger κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο. Το θέμα της ταινίας είναι η ζωή του Αυστραλού κακοποιού Ned Kelly. Η σκηνοθεσία είναι του Tony Richardson.

1980 Η έκθεση του ιατροδικαστή σχετικά με το θάνατο του ντράμερ των Led Zeppelin, John Bonham, αναφέρει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις που να μαρτυρούν εγκληματική ενέργεια. Ο 32χρονος μουσικός είχε βρεθεί νεκρός στις 25 Σεπτεμβρίου. Ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα αναρρόφησης κατά την διάρκεια του ύπνου του. Πριν κοιμηθεί είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

1982 Το μιούζικαλ "Cats" κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Winter Garden του Broadway. Το μιούζικαλ θα κατέβει μετά από 7.485 παραστάσεις στις 10 Σεπτεμβρίου του 2000. Η μουσική είναι του Andrew Lloyd Webber και είναι βασισμένο στο βιβλίο του T. S. Eliot, "Old Possum's Book of Practical Cats".

1995 Στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκεται η Alanis Morissette και το τρίτο της στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Jagged Little Pill". Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρέθηκε στην 327η θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "You Oughta Know", "Ironic", "You Learn", "Hand in My Pocket" κ.α. Οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια αντίτυπα.
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Theodosia Tsatsou ΣΤΟ Egomio Ache

‘’Είμαστε παιδιά της φύσης και της μουσικής, και καθ' επέκταση, της αγάπης...’’
Η Θεοδοσία Τσάτσου είναι ροκ και είναι εδώ. Δύο χρόνια μετά τη τελευταία της δισκογραφική δουλειά, η Θεοδοσία ανεβάζει επί σκηνής τη Babalou, το πνευματικό παιδί της που γεννήθηκε μέσα από τους στίχους, προσφέροντας στο κοινό μια παράσταση που αναμιγνύει ένα πλήθος ήχων οι οποίοι σε ταξιδεύουν χωροχρονικά μέσα από τη blues, funky, soul, jazz και κυρίως ροκ μουσική.

Το τελευταίο της album, «Αγαπήσου», ένα album που συντονίστηκε στις συχνότητες του Νεοέλληνα, με το μπουζούκι κυρίαρχο όργανο σε ορισμένα τραγούδια, είχε ως σκοπό τον ίδιο του τον τίτλο. Ο ένας Έλληνας να αγαπήσει τον άλλον και ο καθένας τον εαυτό του. «Αγαπήσου», μια λέξη που αντηχεί περίεργα στα αυτιά μας αλλά είναι συγχρόνως τόσο αληθινή και τόσο ενοχική. Και όμως η Θεοδοσία τολμάει, σαν γνήσια ροκ τραγουδίστρια, να προκαλέσει τον ίδιο της τον εαυτό καθώς και όλους εμάς σε μία μάχη όπου κύριο συστατικό θα είναι η αγάπη.

Η Babalou ανεβαίνει στη σκηνή του Egomio Aché, ερμηνεύοντας τραγούδια από το τελευταίο της άλμπουμ «Αγαπήσου», παλιότερες επιτυχίες της, καθώς και τραγούδια από τις συνεργασίες της και επιλεγμένες διασκευές από το χώρο της ξένης μουσικής και καλεί όλες τις «ψυχές» σε ένα ταξίδι στο χρόνο και τη μουσική γιατί τελικά «ο Έλληνας μόνο με τη ψυχή του τραγουδάει»...

Παίζουν:
Πλήκτρα – Φωνή: Μανώλης Τζανουδάκης
Μπάσο : Κομνηνός Κοφίνης
Κιθάρα - Φωνή : Γιώργος Καμάρας
Τύμπανα – Drums : Βασίλης Γιασλακιώτης
Κρουστά – Κόνγκας : Σταύρος Ελευθερίου


Από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη
Doors Open 22:30

Egomio Aché
Κύπρου 57, Γλυφάδα
Τηλ. κρατήσεων : 210 8942949

FRIDAY 7 Oct, JOKER Live

JOKER Live HARD as a ROCK


Σήμερα στις 11:00 μ.μ.
Thesis Rock Cafe,
Αλίμου 99 Αργυρούπολη,
210 9912640

.........η φωτιά υπάρχει ακόμα.

Μπόλι Active Member Πέρασμα στ΄ακρόνειρο







Υπάρχουν νύχτες που τ' αστέρια φωλιάζουν στο σκοτάδι ακόμα.
Υπάρχουν δαίμονες με τη ψυχή στο στόμα.
Υπάρχουν τρόποι χιλιάδες ν' αγιάσεις αν το θες
κάπου δίπλα σε σκουλήκια και αιώνιους ξενιστές.
Υπάρχει χθες· το ζήσαμε και το θυμόμαστε όλοι.
Τις ευχές και τις κατάρες, τις φτιάξαμε μπόλι.
Υπάρχουν μύθοι του βάλτου που ταξιδέψανε μακριά κι ανταμώσαν
μ' άλλες φωτιές και φόβους φιλιώσαν.
Δε κακιώσαν, στιγμή δε προδώσαν, ματώσαν,
όσων είπαν και ακούσαν, το βάρος σηκώσαν.
Παντού απλώσαν αυτό που σου φταίει και σε τρώει,
λόγο αρθρώσαν και πετάξανε μπόι.
Γίνανε κόκκινη αρμάδα κόντρα στον εφησυχασμό σου.
Βούλωσέ το και κατάπιε το σκασμό σου.
Στον καιρό σου σωριάζονται οι φόβοι
κι αδειάζουν οι τόποι και τραγούδια σαν αυτά θεωρούνται τσάμπα κόποι.
Νέοι ανθρώποι από τα αλλότινα του ανθρώπου σκιαγμένοι,
πλανεμένοι, σε ναι και όχι μοιρασμένοι,
κουρασμένοι στον ίδιο κύκλο βαδίζουν,
δεν ελπίζουν, δοξάζουν και βρίζουν,
δεν αγγίζουν, προστάζουν, ό,τι ζουν το αγοράζουν,
όσα είπαν τ' αλλάζουν, τρομάζουν.
Όσοι προδόθηκαν, δόθηκαν ψυχή και σώμα
και μέσα τους το πιο όμορφο υπάρχει ακόμα.

Τι κι αν γεννήθηκαν σκουλήκια από τα πιο όμορφα λόγια,
μείνανε άλλα που φτιάχνουνε λέξεις μετάξι.
Τι κι αν γέμισαν φυλλάδες τα φανφάρικα σόγια,
κάποιοι τρελοί γράφουν για μας κι είναι εντάξει.
Τι κι αν ποτίσανε με μίσος τη ψυχή τους οι βλάκες·
χωρίς τα χέρια μας να θάψουνε φίδια στο χώμα,
η φωτιά υπάρχει ακόμα.

Τι κι αν σπάσαμε τον κώδικα και βρήκαμε το μήνυμα
πολλοί τ' ακούσαν, λίγοι καταλάβαν.
Τι κι αν δειλιάσαν οι μισοί μπροστά στο τίμημα,
υπήρξαν άλλοι που τα ωραία μεταλάβαν.
Γι' αυτούς υπάρχω και για όσους θα έρθουν.
Φτιάχνω οκτάγωνο με πορφυρένιο χρώμα,
γιατί η φωτιά με καίει ακόμα.

Σου 'χω μια όμορφη λύση: τράβα και πέθανε πιο πέρα,
με βρώμικο αέρα και με τον άγιο που θέλει φοβέρα.
Φτιάξτε αμόλυντα μέρη για να κουρνιάσετε γέροι
να μη σας φτάνει του αλήτη το χέρι.
Κι αν δε σ' ακούγεται ωραίο, εμένα ωραίο μου κάνει.
καθένας πλέκει τις στιγμές του στεφάνι.
?λλος το βάζει όλο χαρά στο κεφάλι του πάνω
κι άλλος τ' αφήνει στο τάφο του πάνω.
Τα χάνω! Ξανακυλάω στα ίδια·
το χέρι βάζω και σε ψάχνω στα σκουπίδια.
Είσαι σε πλήρη αποσύνθεση, βρωμάς σαν ψοφίμι,
εσύ που ήθελες τον κόσμο φτιαγμένο από ασήμι,
βολέψου τώρα στη βρωμιά και στη σαπίλα.
Κάνε φωνή τη πιο μεγάλη σου ξεφτίλα.
Δε σε λυτρώνω, καημένε, απ' την κατάντια σου.
Κάθε πρωί στον καθρέφτη θα βλέπεις τα μάτια σου,
το πιο μεγάλο κενό, έναν κόσμο φτηνό.
Σε κάθε βήμα σου θα συναντάς βουνό·
κι ενώ, σιγά-σιγά θα τελειώνεις,
με ό,τι έφτυνες για χρόνια, θα φιλιώνεις.
Ήταν, λοιπόν, το τελευταίο για σένα φιρμάνι.
Μονάχος γύρισες στα μάτια σου την κάννη.
Και θα σου γίνει κάθε ψέμα σκοτωμένο αίμα στο στόμα
απ' τη φωτιά που υπάρχει ακόμα.

Οσο κ αν βουτηχτει ενα διαμαντι στη βρωμια θα ναι παντα διαμαντι.....Οσο κ αν προσπα8ησουν να σε λερωσουν με τα ελεεινα τους λογια και εργα αν εχεις μεσα σου φωτια δεν σβηνει ποτε!
Ας βολευονται στην καλοπεραση τους κ ας νομιζουν πως εχουν νικησει την ψυχη σου ...! Η δικη σου φωτια θα ερθει η ωρα που θα καψει οτι ασχημια σε περιβαλλει!!
Ας νιμιζιυν πως ειναι οι δυνατοι αυτης της γης!! Η αληθινη δυναμη κατοικει μεσα στις ψυχες !!
Ειναι να τους λυπασαι που ζουν στην επαρση τους και φουσκωνουν σαν γαλοι !!Ειναι να τους λυπασαι γιατι μονοι τους γραφουν τον δικο τους επιλογο!!Τραγικα απομειναρια της βολεψης τους που πιστευαν πςως θα τους εξασφαλιζε αιωνια βασιλεια!! Δεν εισαι εσυ που υπογραφεις το χαμο τους! Μονοι τους σκαβουν το λακκο τους κ πεφτουν μονοι τους μεσα στο τελος μιας κ αυτος ειναι ο μονος τροπος να γλυτωσουν απο τους κενους εαυτους τους ............

''A WALK IN THE DARK''

Ξανά μαζί την Παρασκεύη 28 Οκτωβριου στα πλατώ του 7sins οι djs Rose ,
Georges L και Sir Demian θα σας κρατησουν συντροφίά
με τις όπως πάντα ξεχωριστές μουσικές τους επιλογές στον χώρο
του Dark/New wave ,Neofolk,Gothic rock, Minimal,Electro
.Ωρα έναρξης 00:00
Seven Sins Club
Θεμιστοκλέους & Γαμβέτα 5, Πλατεία Κάνιγγος,
Αθήνα.Πρόσβαση : Μετρό - Στάση Ομόνοιας
Athens, Greece

ALL DAY BAR CAFE ( ΑΠΟ ΤΙΣ 11 π.μ )

Φοίνιξ – Φοίνικας (από το «φοινός» = πορφυρός, βαθυκόκκινος),
 το μυθολογικό πουλί που ξαναγεννιέται από τις στάχτες του.
Ο Ηρόδοτος αναφέρεται ειδικά στην μοναδική ικανότητα του Φοίνικα,
 όταν πλέον φτάνει σε μια ηλικία, να αναγεννιέται από τις στάχτες του,
οι οποίες προέρχονται από την ίδια του τη φωτιά.
Κατέχει εξαιρετικές δυνάμεις εκτός από την μοναδική
του ικανότητα να είναι αθάνατος.
Σύμφωνα επίσης με πολλές παραδόσεις
λίγο πριν τυλιχθεί στις ίδιες του τις ιερές φλόγες ξεκινά
να τραγουδάει και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο άκουσμα του.
Ποιος από εμάς δεν έχει ξαναγεννηθεί μετά από ένα μεγάλο σοκ;
 Ποιος από εμάς δεν έχει βάλει κάποτε φωτιά στο παρελθόν
για να φτιάξει ένα πιο αξιοπρεπές ίσως παρόν και μέλλον;
Έτσι και εμείς, συχνά πυκνά Αναγεννιώμαστε από τις στάχτες μας.
 Ευχή μας να μπορούμε να κανούμε πάντα αυτό.
Γιατί είναι ένα από τα πιο ευχάριστα και υπέροχα αισθήματα.

STAND
Z.PHGHS 25
Athens, Greece

O Βασίλης Μπαμπανιάρης Live Acoustic @ "Miles Away" την Κυριακή 16 Οκτωβρίου !

O τραγουδοποιός & κιθαρίστας , ξεκινά τις εμφανίσεις του γι'αυτόν τον Χειμώνα, με νέο ήχο, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου!

Ακουστικά όργανα που συνθέτουν ζεστή - Χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα (μπάσο, κιθάρα & κρουστά), τραγούδια από την Ελληνική & Διεθνή Rock σκηνή που έχουμε αγαπήσει πολύ, καθώς και τραγούδια από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ" που έχει καταγράψει χιλιάδες μεταδόσεις πανελλαδικά, θα είναι τα συστατικά αυτής της βραδιάς σ'έναν υπέροχο χώρο στο Θησείο… στο Miles Away (For those about to Rock) !

Μαζί του :
Άγγελος Κουσάκης (κρουστά )
Γιάννης Πλαγιαννάκος (ακουστικό μπάσο)


Ώρα Έναρξης: 22.00

MILES AWAY: Νηλέως 5 Θησείο Τηλ. 6972-005617

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μπύρα 5€
Ποτό 7€

Page:

ΚΑΡΜΑ live ΣΤΟ After dark bar

Οι ΚΑΡΜΑ ξεκινούν το χειμώνα με ένα δυνατό full band live στο After dark bar (Ιπποκράτους και Διδότου 31).


Με τραγούδια από τον 1ο δίσκο τους, αγαπημένες ελληνικές κ ξένες ροκ διασκευές , καθώς κ με νέα τραγούδια από τον 2ο δίσκο που ετοιμάζουν, θα φροντίσουν να περάσετε μια όμορφη ροκ βραδιά!
keep on rockin \m/
μαζί τους ο Βασίλης Αξιώτης

After dark bar
(Ιπποκράτους και Διδότου 31)
τηλ. 210 3606460
είσοδος: 6 ευρώ

Κυριακή, 16 Οκτώβριος στις 10:00 μ.μ.
οι ΚΑΡΜΑ είναι:

φωνή: Άννα Μανωλαράκη
πλήκτρα: Βασίλης Δρακονταειδής
κιθάρα: Νίκος Ταβουλάρης
μπάσο: Άκης Ζερβός
ντραμς: Παύλος Λογαράς

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΜΙΡΛΗΣ live@ Unique

Πως τα φέρνει ο καιρός, κι όλα γίνονται αλλιώς,
που τελειώνει το ψέμα και αρχίζει η αλήθεια..
Φωτιά στα Παραμύθια..
Πέμπτη, 13 Οκτώβριος στις 10:30 μ.μ.
Πιο επίκαιρος από ποτέ, ο Μιχάλης Εμιρλής έρχεται στο Unique Πέμπτη 13 Οκτωβρίου για να παρουσιάσει τόσο τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία όσο και αγαπημένα τραγούδια από όλο το φάσμα της ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας.

Ο Μιχάλης Εμιρλής μας συστήθηκε τον Νοεμβριο του 2005 με τη δισκογραφική του δουλειά «Ζω περιμένοντας να ζήσω» που γνωρισε μεγαλη επιτυχια με τα τραγούδια «Πίπα της ειρήνης», «Να σε ξεχάσω προσπαθώ» και «Νιώθω το τέλος να πλησιάζει».
Το Νοεμβριο του 2006 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Τζερόνιμο», το οποίο και συμπεριέλαβε στην επόμενη δισκογραφική του δουλειά, τον Μαιο του 2008 με τίτλο «Μη διστάζεις». Ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν πολλά του τραγούδια, όπως το «Μη μου μιλάτε για εκείνη», «Αυτό που σ’αρεσει», αλλά και το «Περασμένα ξεχασμένα».
Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε την τρίτη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Φωτιά στα παραμύθια». Το τραγούδι «Από την πρώτη μας στιγμή» είναι το πρώτο single του άλμπουμ. Άλλα τραγούδια που ξεχωρίζουν από το πρώτο κιόλας άκουσμα είναι το ομώνυμο «Φωτιά στα παραμύθια» - με την κυνική οπτική απέναντι στα παραμύθια - το ρομαντικό «Σε θέση άμυνας», το πρωτότυπο «Παιδί των Ηδονών» - όπου ο ήρωας τα λέει ένα χεράκι με τον Θεό - αλλά και πολλά ακόμη, αφού όλα είναι τραγούδια που θες να τα τραγουδήσεις!

Χριστίνα Γκόλια και Argie Live.


Παρασκευή, 14 Οκτώβριος στις 11:00 μ.μ.
Ny Lon Bar
DAMOKLEOUS 10
Gazi
Τηλ:6937279009

OI BEGGAR'S BLUES DIARY ΣΤΟ ΒΟΛΟ . . ! ! !

Έρχονται σε μια δυνατή εμφάνιση στο Warehouse την Παρασκευή 14/10/2010.
Δυναμικοί όπως πάντα και ανανεωμένοι θα μας παρουσιάσουν τραγούδια από τη νέα,
δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο "Back To Basics" καθώς και γνωστές,
αγαπημένες διασκευές.

Η μπάντα δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2008. Τα ιδρυτικά μέλη, Γιάννης Πασσάς,

Νίκος 'Chili' συνυπήρχαν σε προηγούμενα μουσικά σχήματα.

Οι BEGGAR'S BLUES DIARY έχουν σαν στόχο την αναβίωση του γνήσιου Rock με
επιρροές από τις δεκαετίες του '70, '80 και του '90.Μετά από μια σειρά επιτυχημένων
εμφανίσεων, κινούμενοι στο χώρο του Αγγλόφωνου southern rock προσαρμοσμένο
στο δικό τους ύφος και έχοντας αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές με το τραγούδι "Dove"
να παίζεται σε μεγάλα ραδιόφωνα της Ελλάδας,Κύπρου και του εξωτερικού, έρχονται να
μας ξεσηκώσουν σε ένα μοναδικό live που θα ξεχωρίσει.

Based in Athens
Brought together in 2008
Dare to ROCK.

http://www.myspace.com/beggarsbluesdiary
WAREHOUSE

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΠΟΘΗΚΗ
Βασσάνη 7 (όπισθεν Εφορίας)
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 22:30
ΕΙΣΟΔΟΣ : 6 ΕΥΡΩ

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΥΛΟΣ CLUB 7-15/10/2011‏

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ 21:00 ΕΙΣΟΔΟΣ:15ΕΥΡΩ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 12ΕΥΡΩ
Δύο γενιές τραγουδοποιών δίνουν ραντεβού στη σκηνή του club του ΜΥΛΟΥ και υποδέχονται το Φθινόπωρο με τον πιο μελωδικό τρόπο.
Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Νότης Μαυρουδής συναντιούνται και συνθέτουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές τους και ανακαλύπτουν νέους μουσικούς δρόμους για τα αγαπημένα μας τραγούδια.
Με 20 χρόνια στη δισκογραφία, αναγνωρισμένος ως εξέχων εκπρόσωπος της «γενιάς των τραγουδοποιών» και με ζωντανές εμφανίσεις που ξεχωρίζουν για την ατμόσφαιρα και το παλμό τους, ο Μίλτος Πασχαλίδης υποδέχεται στη σκηνή έναν από τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες και ταυτόχρονα σπουδαίο βιρτουόζο της κλασσικής κιθάρας, το Νότη Μαυρουδή.
Μαζί εξερευνούν το νήμα που ενώνει το Νέο Κύμα με το σύγχρονο έντεχνο τραγούδι. Και η Φωτιά Μου συναντά το Ίσως Φταίνε τα Φεγγάρια και το Πρωινό Τσιγάρο το Στα Είπα Όλα.
Δίπλα τους τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί, ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά, ο Γιώργος Τοσικιάν στην κιθάρα, η Μιρέλα Πάχου σε πιάνο, ακορντεόν και φωνητικά και ο Κώστας Κωνσταντίνου στο κοντραμπάσο.

ACTIVE MEMBER
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15Ε - ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 12Ε click for e-ticket: 10ΕΥΡΩ
Οι Active Member στην πρώτη φθινοπωρινή συναυλία τους μετά από αυτό το παράξενο καλοκαίρι ανασυντάσσονται το Σάββατο 8 Οκτώβρη στο club του Μύλου της Θεσσαλονίκης. Σε μέρη γνώριμα για ν' ανάψουν μια ακόμα φωτιά “στων βουβών την εσχατιά”. Ο νέος τους δίσκος κυκλοφόρησε αρχές καλοκαιριού από το label Imantas με αυτό το τίτλο και ο B.D.Foxmoor μαζί με την Sadahzinia πραγματοποίησαν κάποιες επιλεκτικές εμφανίσεις. Έτσι και στον Μύλο θα παρουσιάσουν ένα τουλάχιστον τρίωρο πρόγραμμα με κομμάτια νέα και παλαιότερα, μιξαρισμένα μεταξύ τους ή ακόμα και ειπωμένα αλλιώς. Mαζί με τους Active Member θα εμφανιστούν στη σκηνή το γκρουπ Χνάρια, με νέο δίσκο, οι Brak, Onaxis, Dj Moya. Επίσης, ένας από τους καλύτερους drummer της παγκόσμιας μουσικής σκηνής ο Κώστας Αναστασιάδης, σε μοναδικούς αυτοσχεδιασμούς καθώς και με διαλείμματα battle με τον Dj Moya. Ο ίδιος έχει ενεργή συμμετοχή τόσο στην δισκογραφία όσο και στις συναυλίες του γκρουπ τα τελευταία χρόνια... Ο Jamoan στην κιθάρα (ηλεκτρική και ακουστική) και στα κρουστά συνοδεύει το γκρουπ . Άλλωστε ήταν εκεί από την αρχή σχεδόν πριν δυο δεκαετίες όταν ξεκινούσαν όλα και με τον ήχο του έχει χαρακτηρίσει πολλά κομμάτια των Active Member.
Η συναυλία είναι αφιερωμένη στον χειμώνα που θα έρθει μάλλον γρήγορα, όχι ξαφνικά, σαν θηλιά...



ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ
PITA ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ - ANNA ΛΙΝΑΡΔΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 & ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ 21:00 ΕΙΣΟΔΟΣ 15ΕΥΡΩ click for e-ticket: 12 Ε
«Μουσική πράξη για 6»
Συνάντηση κορυφής έξι σπουδαίων μουσικών σε μια μουσική πράξη …αξιώσεων. Ο Θάνος Μικρούτσικους και ο Χρήστος Θηβαίος συναντάνε δύο χαρισματικές ερμηνεύτριες τη Ρίτα Αντωνοπούλου και την Άννα Λινάρδου, και με τη συνοδεία των πνευστών του Θύμιου Παπαδόπουλου και του πιάνου του Θοδωρή Οικονόμου, παρουσιάζουν το ένα πρόγραμμα που θα εκπλήξει.Πασίγνωστα τραγούδια του Θ. Μικρούτσικου και του Χ. Θηβαίου, μεγάλες επιτυχίες ενός από τους σπουδαιότερους έλληνες συνθέτες και αγαπημένα τραγούδια του πιο ξεχωριστού τραγουδοποιού παρουσιάζονται σε νέες ενορχηστρώσεις, με τη βοήθεια των δεξιοτεχνών Θύμιου Παπαδόπουλου και Θοδωρή Οικονόμου αλλά και την ερμηνευτική δεινότητα της Ρίτας Αντωνοπούλου και της Άννας Λινάρδου.Μαζί παρουσιάζονται και τραγούδια που έχουν λείψει από τις πρόσφατες εμφανίσεις του Θάνου Μικρούτσικου, τραγούδια από την «Μουσική Πράξη στον Μπρέχτ», το «Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου» αλλά και τραγούδια εκπλήξεις, άλλων δημιουργών.
Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα τραγούδια του «Σταυρού του Νότου», που κατέχουν κεντρική θέση σε αυτό το πρόγραμμα αλλά και τα χαρακτηριστικά τραγούδια του Χρήστου Θηβαίου, που τον έχουν αναδείξει σε έναν από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς των τελευταίων χρόνων.

Σαν Σήμερ... 6 Οκτωβρίου

1951 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, κιθαρίστας και πιανίστας Kevin Cronin γεννήθηκε στο Evanston του Illinois. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα REO Speedwagon. Έγραψε δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος, τα τραγούδια "Keep On Loving You" (1981) και "Can't Fight This Feeling" (1985).

1999 Η Πορτογαλέζα τραγουδίστρια, η Βασίλισσα των Fado Amalia Rodrigues (Amália da Piedade Rodrigues 1920-1999) απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών στο σπίτι της στην Λισαβόνα. Θεωρείται η μεγαλύτερη τραγουδίστρια Fado του 20ου αιώνα με τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου μουσικού είδους. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "Perseguição", "Tendinha", "Fado do Ciúme" κ.α.

1969 Κυκλοφορεί από τους The Beatles, single που περιέχει τα τραγούδια "Something" και "Come Together". Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του συγκροτήματος που τραγούδι του George Harrison τυπώνεται στην πρώτη πλευρά ενός single. Και τα δύο τραγούδια ήταν μέρος του άλμπουμ "Abbey Road". Το "Something" τα επόμενα χρόνια θα διασκευαστεί από πάνω από 100 καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών Elvis Presley, Shirley Bassey, Frank Sinatra, Tony Bennett, James Brown, Julio Iglesias, The Miracles, Eric Clapton και Joe Cocker. Είναι το πιο διασκευασμένο τραγούδι του συγκροτήματος μετά το "Yesterday". Ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios στις 25 Φεβρουαρίου. Έγινε χρυσό μόλις τρεις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του.

1978 Ο Mick Jagger ζητάει συγνώμη από τον Αιδεσιμότατο Jesse Jackson για τους στίχους του τραγουδιού "Some Girls" αλλά αρνείται να αλλάξει τους στίχους "black girls just love to get (effed) all night long". Ο Jackson είχε χαρακτηρίσει το τραγούδι ρατσιστικό.

1990 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Βρετανός reggae τραγουδιστής Maxi Priest με το τραγούδι "Close to You". Ήταν μέρος του άλμπουμ του καλλιτέχνη "Bonafide", το οποίο είχε κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

CANVAS ART & PHOTOGRAPHY exhibition‏

by CHRIS VASILEIADIS, GEORGE SEREMETIS, BILL PILICHOS this Sunday from 6 p.m.


Είσοδος ελεύθερη!

Silver Dollar
Εθνικής Αμύνης 19
Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310283613

FΒ page link: http://www.facebook.com/SilverDollarMusicBar
People like us... για να ενημερώνεστε για όλα τα events του Silver Dollar!

WHITE WIDDOW LIVE IN ATHENS @ BAT CITY

H HighVoltage σε συνεργασßα με το ΙΕΚ ΔΟΜΗ παρουσιÜζουν τους WHITE WIDDOW.


Καυτοι... στην κορυφη του ντεμπουτο τους οι αυστραλοι WHITE WIDDOW ερχονται για μια μοναδικη εμφανιση στην Aθηνα. Περηφανοι απο τις 80’s Aor/hard rock επιρροες τους ερχονται σχεδον ταυτοχρονα με την κυκλοφορια του δευτερου album τους Serenade και λιγες μερες πριν την εμφανιση τους στο FIREFEST 2011 στην Αγγλια με τους Warrant, Allien, Strangeways, Unrully Child και πολλους ακομα.
Τη βραδια ανοιγουν οι γνωστοι στο αθηναικο κυριως rock κοινο JOKER.

Έρχεται το τέλος των Gorillaz;


Ένα post του Murdoc Niccals των Gorillaz στο Twitter του, πυροδοτεί τις φήμες για επικείμενη διάλυση του γκρουπ. Ο animated μουσικός, αφήνει σαφή υπονοούμενα για το τέλος των Gorillaz, ενώ σε άλλο post γράφει για μια “μεγάλη ανακοίνωση που θα γίνει σύντομα”.
Συγκεκριμένα έγραψε: “Οι Gorillaz έγιναν δέκα... δέκα ετών. Τι να σημαίνει αυτό; Το τέλος είναι κοντά...”
Σε άλλη ανάρτησή του γράφει: “Kάτι ιδιαίτερο ταξίδεψε μέχρι το νησί μου. Μια μικρή τρομπέτα να αναγγείλει μια μεγάλη ανακοίνωση. Νομίζω πως θα τη χρησιμοποιήσω αύριο.”
Πρόσφατα πάντως, ο Damon Albarn είχε δηλώσει πως θέλει το επόμενο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει να έχει το ονοματεπώνυμό του πάνω.
Ίδωμεν.
ΠΗΓΗ

Δραμαμίνη στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου!

Δραμαμίνη
«Τo Σύμπαν Μέσα Μου»
για μια μόνο παράσταση
στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου
την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου

Το συγκρότημα «ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ» επιστρέφει με τον εξαιρετικό δίσκο «Τo Σύμπαν Μέσα Μου» και τον παρουσιάζει στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

Ακρως εναλλακτικά και σύγχρονα τραγούδια με δουλεμένους στίχους και ενορχήστρωση. Ένας δίσκος με συμπαγές concept, όπου ο εσωτερικός κόσμος συνυπάρχει και αλληλεπιδρά με τον έξω κόσμο. Τραγούδια άλλοτε ψυχαναλυτικά, άλλοτε κοινωνικά, άλλοτε ρομαντικά, ξεκινούν από το ξημέρωμα και φτάνουν στη νύχτα, ξεδιπλώνοντας τον ψυχισμό του ανθρώπου που μπορεί ακόμη και να μεταβάλλει τον χώρο και τον χρόνο.

Πυρήνας αυτού του εγχειρήματος, τα δύο αδέρφια Γιάννης και Χάρης Μιχαηλίδης που έγραψαν τους στίχους, τη μουσική, και υπογράφουν την ενορχήστρωση, το artwork, την ηχοληψία, την μίξη, το mastering, και την επιμέλεια της παραγωγής. Ο δίσκος κυκλοφορεί από την δική τους, ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία «STEREO» και περιέχει 2 CD και DVD. Στο DVD περιέχονται 4 video clips σε σκηνοθεσία των ιδίων, ένα acoustic live project, και μια ταινία - ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο «ΝΕΦΗ», που έχει ως θέμα τα χωριά που ερημώνουν, την μοναξιά των ηλικιωμένων και όπου συν τοις άλλοις διαβάζονται ποιήματα του Γιάννη Μιχαηλίδη από την πρώτη του ανέκδοτη ποιητική συλλογή.

Με την κυκλοφορία του δίσκου εγκαινιάζεται και το site www.dramamini,gr όπου μπορείτε να ανατρέξετε για οποιαδήποτε πληροφορία γύρω από το συγκρότημα και απ’ όπου μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τραγούδια σε μορφή mp3 καθώς και το soundtrack της ταινίας. Από το e-shop της ιστοσελίδας μπορείτε να παραγγείλετε τον δίσκο σαν φυσικό προϊόν ή να τον κατεβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή.

Παράλληλα οι «ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ» εξελίχθηκαν σε μια δημιουργική ομάδα που ασχολείται με την παραγωγή εικόνας και ήχου (Επιμέλεια παραγωγής, ενορχήστρωση, μίξη mastering, artwork, video clips). Συνεργάτες και φίλοι τους, ο Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης, Μύρωνας Στρατής, Ζακ Στεφάνου, Κος Κ., Άγριες Φράουλες. Δείγματα της δουλειάς τους μπορείτε να ακούσετε και να δείτε στο site του συγκροτήματος.
Έπεται συνέχεια…


Είσοδος 10 ευρώ με ποτό

ΝΕΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

Νέοι Ισπανοί καλλιτέχνες στο TAF

Η συλλογική αυτή έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες, μαζί με τον επιμελητή Pablo Berzal.
Εννέα νέοι Ισπανοί καλλιτέχνες, εννέα εικαστικοί που μόλις αποφοίτησαν από την Σχολή Καλών Τεχνών της Γρανάδας θα εκθέσουν τα έργα τους στο TAF παρουσιάζοντας τις πιο νέες τάσεις της σύγχρονης ισπανικής τέχνης, από τις 6/10 μέχρι τις 6/11.
Όλοι οι συμμετέχοντες στην έκθεση προέρχονται από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Γρανάδας που έχει αναδείξει πολλούς αναγνωρισμένους Ανδαλουσιανούς καλλιτέχνες. Σύμφωνα με τον επιμελητή Πάμπλο Μπερθάλ, «η έκθεση διαρθρώνεται σε 9 δωμάτια (site specific) σε καθένα από τα οποία ο κάθε καλλιτέχνης θα προτείνει το ιδίωμά του χωρίς να έχει επιβληθεί κάποιο θέμα συγκεκριμένο. Πρόκειται για τη γνωριμία με τα καλλιτεχνικά projects μιας ομάδας δημιουργών που φοίτησε στο ίδιο πανεπιστημιακό κέντρο και που το μοναδικό κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η ποιότητα της δουλειάς τους. Φέρνουμε στην Αθήνα ένα ατόφιο κομμάτι της Ισπανίας, φέρνουμε ένα κομμάτι μιας από τις πιο ζωντανές περιοχές της ισπανικής γεωγραφίας και παρατηρούμε τις αντιδράσεις που προκαλεί στην αθηναϊκή σκηνή.

Οι καλλιτέχνες είναι: Άνχελες Αγρέλα, Πάμπλο Καπιτάν, Παλόμα Γκάμεθ, Μαρίσα Μανθίγια, Χοακίν Πένια Τόρο, Χοσέ Πινιάρ, Μιγέλ Άνχελ Τορνέρο, Αλεχάντρο ντελ Βάγιε και Σαντιάγο Ιδάνιεθ. Αν και στην πλειονότητά τους κάνουν ζωγραφική, στη συγκεκριμένη έκθεση πολλοί επέλεξαν την βίντεο εγκατάσταση χωρίς να αποκλείσουν, ωστόσο, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία ή την performance».

Εξάλλου, πρόθεση αυτού του project είναι η άμεση επικοινωνία μεταξύ κοινού και δημιουργών, πέρα και πάνω από τον ρόλο της κριτικής ή της αγοράς της τέχνης καθώς πρόκειται για μια επιλογή «καλλιτεχνών που κοιτάζουν τον κόσμο μας θέτοντας τα ίδια ερωτήματα με οποιοδήποτε σύγχρονο άτομο, και προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις. Στο καλλιτεχνικό τους ιδίωμα περιλαμβάνονται συλλογισμοί πάνω στο ίδιο το καλλιτεχνικό επάγγελμα ή καθαρά αισθητικοί καθώς και θέματα κοινωνικά ή πολιτικά».
Πληροφορίες: The Art Foundation (taf )/ Νορμανού 5 (Μετρό: Μοναστηράκι)
Ωράριο: Δευτέρα-Σάββατο 13:00-00:00 Κυριακή 14:00-00:00
Εγκαίνια: Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 20:30
Τηλ. 210 3238 757
.......................

Η Nalyssa Green στο «Τώρα Κ44»
Την Πέμπτη 6 Oκτωβρίου η Nalyssa Green και το κουαρτέτο της θα παρουσιάσουν στο Κ44 ένα πρόγραμμα ηχητικών συνθέσεων που θα ξεκινάει από τα όρια της ακουστικής φολκ προσέγγισης και θα φτάνει στα όρια του μέταλ.

To κουαρτέτο της απαρτίζεται από την ίδια στη φωνή, τα πλήκτρα, την κιθάρα και το θέρεμιν, τον Μπάγκ στα τύμπανα, τα κρουστά, το μπαγλαμαδάκι και το sampler, τον Σπίρ στο μπάσο, τα πλήκτρα, τα κρουστά και την κιθάρα και τον Στάμ στην κιθάρα και το μπάσο.

Η Ναλίσα Γκρίν κυκλοφόρησε το φθινόπωρο που μας πέρασε το «Barock» μια δική της μουσική προσέγγιση που σηματοδοτείται από μνήμες άλλων εποχών: το κλασικά ωραίο μεταφρασμένο σε μια γλώσσα σύγχρονη.

Πληροφορίες: Τώρα Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44/ Στις 22.00/ Είσοδος ελεύθερη
...............

Τραγούδια του Μίμη Πλέσσα που δεν έχουν εποχές στο Badminton

Ο Μίμης Πλέσσας, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες και ο πολυγραφότερος συνθέτης του ελληνικού κινηματογράφου, θα κλείσει το Φεστιβάλ «Στο πανί και στο γυαλί» που πραγματοποιείται στο προαύλιο του Badminton, με δυο μεγάλες συναυλίες στις 7 και 8 Οκτωβρίου στο Θέατρο του Badminton.

Κάτω από τον τίτλο Τραγούδια που δεν έχουν εποχές, θα ακουστούν τα αειθαλή και πολυαγαπημένα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, που βρίσκονται στο στόμα και τις καρδιές ανθρώπων από όλες τις γενιές και ηλικίες.

Στις δύο αυτές παραστάσεις θα ξεδιπλωθεί όλη η ευαισθησία, η τόλμη και η μελωδικότητα τραγουδιών που σημάδεψαν τον Ελληνικό Κινηματογράφο και όχι μόνο και ανέδειξαν κορυφαίους ερμηνευτές, καθώς και η σύγχρονη, σημερινή εκτέλεσή τους, από τραγουδιστές, σολίστες και συγκροτήματα που ταξιδεύουν το ρεπερτόριο του κορυφαίου μας συνθέτη διεθνώς.

Συνοδοιπόροι του, αγαπημένοι καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς, τραγουδοποιοί, λαϊκοί ερμηνευτές, διεθνείς τραγουδιστές και σολίστες, ηθοποιοί, performers, συγκροτήματα, φωνητικά σύνολα και χορωδίες και μια εξαίρετη λαϊκή ορχήστρα.

Στις δύο αυτές παραστάσεις το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει, τόσο τα τραγούδια που έχει λατρέψει από το ρεπερτόριο αυτού του μεγάλου συνθέτη και που θα αποδώσουν διαφορετικοί ερμηνευτές τις δύο ημέρες, όσο και την jazz πλευρά του, την ethnic πλευρά των τραγουδιών του, αγαπημένα τραγούδια που μεταφράστηκαν και τραγουδήθηκαν σε ξένες γλώσσες, μικρά αφιερώματα σε μορφές που σημάδεψαν τον Ελληνικό Κινηματογράφο, αλλά και αναπάντεχες μεταφορές τραγουδιών του από cover bands όπως οι Burger Project, αλλά και από το σημερινό jazz trio του Μίμη Πλέσσα, τους 3G's.

Ερμηνεύουν:
Μελίνα Ασλανίδου
Ρίτα Αντωνοπούλου
Δάκης
Καλλιόπη Βέττα
Σπύρος Κλείσσας
Λάμπρος Καρελάς
Βασίλης Λέκκας
Σπύρος Κλείσσας
Κώστας Μακεδόνας
Fide Koksal
Μπέσσυ Μάλφα
Γιάννης Κούτρας
Νάντια Μπουλέ
Maria Markesini
Ιώ Νικολάου
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Δέσποινα Ολυμπίου
Αναστασία Μουτσάτσου
Παναγιώτης Πετράκης
Εύη Σιαμαντά
Γιώργος Περρής
3G's
The Burger Project

Φωνητικό Σύνολο «Εν Φωναίς»
Χορωδία Ambitus Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης & η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Μέρος των εσόδων από τις δύο συναυλίες θα δοθούν στο «Μαζί για το Παιδί»

Τοποθεσία Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Πάρκο, Άλσος Στρατού, Γουδή
Ημερομηνία
7 και 8 Οκτωβρίου 2011
Πληροφορίες Τηλ.: 2111010000, http://www.badmintontheatre.gr/
Τιμές εισιτηρίων 15, 20, 30, 40 και 50 ευρώ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

AND NOW YOU DO WHAT THEY TOLD YA,NOW YOU'RE UNDER CONTROL!!!!

Rage Against The Machine -" Killing In The Name"

Some of those that work forces
are the same that burn crosses.
Some of those that work forces
are the same that burn crosses.
Some of those that work forces
are the same that burn crosses.
Some of those that work forces
are the same that burn crosses. Uggh!

Killing in the name of!
Killing in the name of!

And now you do what they told ya
And now you do what they told ya
And now you do what they told ya
And now you do what they told ya
And now you do what they told ya
And now you do what they told ya
And now you do what they told ya
And now you do what they told ya
And now you do what they told ya
And now you do what they told ya
And now you do what they told ya
And now you do what they told ya

Those who died
are justified
for wearing the badge, they're the chosen whites
You justify
those that died
by wearing the badge, they're the chosen whites
Those who died
are justified
for wearing the badge, they're the chosen whites
You justify
those that died
by wearing the badge, they're the chosen whites

Some of those that work forces
are the same that burn crosses.
Some of those that work forces
are the same that burn crosses.
Some of those that work forces
are the same that burn crosses.
Some of those that work forces
are the same that burn crosses.

Killing in the name of!
Killing in the name of!

And now you do what they taught ya
And now you do what they taught ya
And now you do what they tolf
And now you do what they told ya
And now you do what they told ya, now you're under control
And now you do what they and i shit on your face ya, now you're under control
And now you do what they taught ya, now you're under control
And now you do what they taught ya, now you're under control
And now you do what they taught ya, now you're under control
And now you do what they taught ya, now you're under control
And now you do what they taught ya, now you're under control
And now you do what they taught ya!!!
yummy shit!!!!
Those who died
are justified
for wearing the badge, they're the chosen whites
You justify
those that died
by wearing the badge, they're the chosen whites
Those who died
are justified
for wearing the badge, they're the chosen whites
You justify
those that died
by wearing the badge, they're the chosen whites
Come on!

(Guitar Solo)
Uggh!

Yeah! Come on! Uggh!

(Get louder until 9th by which time shouting)
Fuck you, I won't do what you tell me.
Fuck you, I won't do what you tell me.
Fuck you, I won't do what you tell me.
Fuck you, I won't do what you tell me.
Fuck you, I won't do what you tell me.
Fuck you, I won't do what you tell me.
Fuck you, I won't do what you tell me.
Fuck you, I won't do what you tell me.
FUCK YOU, I WON'T DO WHAT YOU TELL ME!!
FUCK YOU, I WON'T DO WHAT YOU TELL ME!!
FUCK YOU, I WON'T DO WHAT YOU TELL ME!!
FUCK YOU, I WON'T DO WHAT YOU TELL ME!!
FUCK YOU, I WON'T DO WHAT YOU TELL ME!!!
FUCK YOU, I WON'T DO WHAT YOU TELL ME!!!
FUCK YOU, I WON'T DO WHAT YOU TELL ME!!!
FUCK YOU, I WON'T DO WHAT YOU TELL ME!!!

MOTHERFUCKER!!!! Ugh!!


Ξερουν τον τροπο! Εχουν τα μεσα και ξερουν καλα να τα χρησιμοποιουν! Ξερουν ν ανοιγουν τρυπες σε ψυχες και σωματα! Ξερουν πως να σε κανουν να κανεις αυτο που θελουν!Αυτο που τους εχουν μαθει πως αξιζει περισσοτερο απ τη δικη σου ζωη! Κρυβουν τα προσωπα τους κατω απο ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΕΣ! Στολες που δεν ειναι παντα ΟΡΑΤΕΣ! Ισως να ναι σαν τα δικα σου και τα δικα μου ρουχα!!! Ομως εχουν διδαχτει καλα τον τροπο να διαμελιζουν συνειδησεις και να κατακρεουργουν ψυχες! Και το χειροτερο ολων?? ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ! ! ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ "ΣΩΣΤΟΥ ΤΟΥΣ" ΣΚΩΤΩΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟΥ......!!!!!

Σαν Σήμερ... 5 Οκτωβρίου

1943 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Steve Miller γεννήθηκε στο Milwaukee του Wisconsin. Ξεκίνησε την καριέρα του με το συγκρότημα The Marksmen και το 1962, φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Wisconsin–Madison, δημιούργησε τους The Ardells. Μετά την αποφοίτηση του μετακόμισε στο Σικάγο όπου άρχισε να παίζει δίπλα σε θρύλους της Blues όπως Paul Butterfield, Muddy Waters, Howlin' Wolf και Buddy Guy. Το 1967 δημιούργησε τους Steve Miller Band και τα επόμενα χρόνια γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως "Fly Like An Eagle", "Rock'n Me", "Jet Airliner", "Jungle Love", "Abracadabra" κ.α.

1947 Ο Βρετανός τραγουδιστής του rock συγκροτήματος AC/DC, Brian Johnson γεννήθηκε στο Dunston του Gateshead της Αγγλίας. Άρχισε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του '70 σαν μέλος των συγκροτημάτων Gobi Desert Canoe Club, Fresh και The Jasper Hart Band. Το 1976 κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο single με τον τίτλο "I Can't Forget You Now". Μετά τον θάνατο του τραγουδιστή των AC/DC Bon Scott το Μάρτιο του 1980, συμμετείχε σε οντισιόν του συγκροτήματος στο Λονδίνο και κέρδισε την θέση. Το 2003 το όνομα του μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Οι πωλήσεις τους ξεπερνούν μέχρι σήμερα τα 160 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Back in Black", "For Those About to Rock (We Salute You)", "Thunderstruck" κ.α.

1954 Ο Ιρλανδός τραγουδιστής Bob Geldof (Robert Frederick Zenon Geldof) γεννήθηκε στο Δουβλίνο. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα The Boomtown Rats με τους οποίους γνώρισε επιτυχία το 1979 με το τραγούδι "I Don't Like Mondays". Το 1984 μαζί με τον Midge Ure έγραψε το πιο δημοφιλές σύγχρονο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι "Do They Know It's Christmas?", με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της ταινίας του 1982 "Pink Floyd The Wall".

1992 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Eddie Kendricks (Edward James Kendrick 1939-1992), βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος The Temptations, απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών στο Birmingham της Alabama από την ασθένεια του καρκίνου. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από το 1960 έως και το 1971. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "The Way You Do The Things You Do", "Get Ready", "Just My Imagination" κ.α. Το 1989 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1959 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι "Mack the Knife" με την φωνή του Bobby Darin. Θα παραμείνει στο No 1 για έξι εβδομάδες. Η μουσική ήταν του Kurt Weill ενώ τα λόγια του Bertolt Brecht, για την όπερα "The Threepenny" (Die Dreigroschenoper). Το τραγούδι μεταφράστηκε στα Αγγλικά το 1954 από τον Marc Blitzstein και πρωτοτραγουδήθηκε από τον Louis Armstrong το 1956.
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Το μόνο που θά 'θελα κάποτε αν σε ξαναδώ είναι να πω ευχαριστώ για το θαύμα που είδα και να δώσω για μια τελευταία φορά το ρυθμό στον τρελό σου χορό -

"ΛΕΥΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Την πρώτη φορά ήταν σαν νά 'χε αρπάξει φωτιά
κάπου μέσα βαθιά - κάτι μες την ψυχή μου
κοιτούσα τις φλόγες κι αυτόν τον αέρα μακριά
να αλλάζει αργά τις σκιές της ερήμου

Χορεύοντας μού 'δείξες μέσα σε πέντε λεπτά
τι θα πει πουθενά και πως χάνεται ο χρόνος
ότι αν το πιστέψεις στ' αλήθεια η αγάπη μπορεί
ότι αν αφεθείς σ' οδηγάει ο δρόμος

Από τότε περάσανε χρόνια, κυλήσαν νερά
όμως κάπου βαθιά η φωτιά καίει ακόμη
λυπάμαι που έφυγα εκείνη τη νύχτα κρυφά
βιαστικά και χωρίς να ζητήσω συγνώμη

Το μόνο που θά 'θελα κάποτε αν σε ξαναδώ
είναι να πω ευχαριστώ για το θαύμα που είδα
και να δώσω για μια τελευταία φορά το ρυθμό
στον τρελό σου χορό - στη λευκή καταιγίδα"



Γιατι ολοι νομιζουμε πως ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ....Για οσα ποτε δεν ειπαμε γιατι νομιζαμε πως ειχαμε χρονο...Για οσα θα θελα πολυ να σου πω φιλε μου αν μπορουσα να σε δω ξανα..............Δεν σου ειπα ποτε ποσο πολυτιμος ησουν για μενα!Δεν σου ειπα ποτε ποσο εκλαψα οταν καταλαθος ειχα σκισει την αφισσα των DOORS που μου χες χαρισει!Δεν σου ειπα ποτε ποσο λυπηθηκα οταν ειχαμε τσακωθει γιατι εγω καπνιζα πολυ!Δεν σου ειπα ποτε ποσο μου αρεσε οταν τα βραδυα γυρναγαμε τυφλα απο την Πλακα με τα ποδια κ παντα με κραταγες οταν παραπατουσα!Δεν σου ειπα ποτε ποσο υπερηφανη ημουν που ησουν το φιλαρακι μου!Δεν σου ειπα ποτε ευχαριστω για τις νυχτες που σιωπηλος ακουγες το κλαμα μου!Δεν σου ειπα ποτε πως κρατησα το τριανταφυλλο που μου χαρισες στα 14α γενεθλια μου!Δεν σου συνγχωρω που μ αφησες μονη μου αλλα ξερω πως μου λειπεις...πως θα δινα τη ζωη μου για να σε ειχα μια στιγμουλα ακομα εδω.....................Δεν μου συνγχωρω που ποτε δεν σου ειπα ποσο σ αγαπαω...........................Το μόνο που θά 'θελα κάποτε αν σε ξαναδώείναι να πω ευχαριστώ για το θαύμα που είδα...."

Σαν Σήμερα... 4 Οκτωβρίου

1970 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Janis Joplin (Janis Lyn Joplin 1943-1970) βρίσκεται νεκρή σε ηλικία 27 ετών από υπερβολική δόση ηρωίνης στο ξενοδοχείο Landmark του Hollywood. Αφού δεν φάνηκε στο Sunset Sound Studio που επρόκειτο να ηχογραφήσει για το νέο της άλμπουμ, ο παραγωγός της Paul A. Rothchild αποφασίζει να την επισκεφτεί στο ξενοδοχείο όπου και την βρίσκει νεκρή στο πάτωμα του δωματίου. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Artists of All Time", βρίσκεται στην 46η θέση. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Kozmic Blues και Big Brother and The Holding Company. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1995 και δέκα χρόνια αργότερα της απονεμήθηκε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement".


1963 Οι The Yardbirds αντικαθιστούν το κιθαρίστα τους Anthony "Top" Topham με τον Eric Clapton. Ο νεαρός Clapton ήταν καλός φίλος και συμφοιτητής με τον τραγουδιστή τους συγκροτήματος Keith Relf. Θα παραμείνει μαζί τους μέχρι το 1965.

1969 Στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκονται οι Creedence Clearwater Revival με το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ "Green River". Ηχογραφήθηκε στα Wally Heider Studios του San Francisco της California. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Green River" και "Bad Moon Rising".

1975 Το άλμπουμ "Wish You Were Here" των Pink Floyd ανεβαίνει στο No 1 του Billboard 200. Είναι το ένατο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και ηχογραφήθηκε το διάστημα Ιανουάριος με Ιούλιος στα Abbey Road Studios του Λονδίνου. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Shine On You Crazy Diamond", "Wish You Were Here" κ.α.

1999Οι Μuse κυκλοφορούν το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Showbiz". Ηχογραφήθηκε το διάστημα Απρίλιο με Μάιο στα RAK Studios του Λονδίνου και Sawmills Studio του Cornwall. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Sunburn", "Unintended" κ.α. Έφτασε μέχρι το No 29 των Βρετανικών Albums Chart.
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

1o ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ,μέρα 1η:ACTIVE MEMBER/LA BRUJA MUERTA κ.ά

1ο Θεμιστόκλειο Φεστιβάλ Πειραιά
6, 8,9 Οκτώβρη 2011

Θεμιστόκλειο Στάδιο, Ταμπούρια
(Υπαπαντής & Ραιδεστού)

Active Member, Θαν.Παπακωνσταντίνου, Θαν.Μικρούτσικος/ Χρ.Θηβαίος, Μ.Πασχαλίδης, Π.Παυλίδης & B Movies, Imam Baildi, Ρους, Lexicon Project, Ζακ Στεφάνου & μΠάντα Κοάλα, La Bruja Muerta, Χνάρια, Τοτέμ, Psyclinic Tactix

Εισιτήρια προπωλούνται (15 ευρώ/ημέρα): Public, Metropolis, Ελ.Βενιζέλου 27-Πειραιάς (Γραφείο Πολιτισμού Δήμου Πειραιά, 8.00-14.00, 210 4175897), Ειδικά Περίπτερα: Πλ.Κοραή (Δημαρχείο), Σταθμός ΗΣΑΠ Πειραιά, Σταθμός ΗΣΑΠ Ν.Φάληρο (Γήπεδο Καραϊσκάκη), Πασαλιμάνι (απέναντι από το ρολόι)
Στη πόρτα: 1η ημέρα:15 ευρώ, 2η ημέρα: 18 ευρώ, 3η ημέρα: 18 ευρώ
Πληροφορίες: 210 4297236


Το πρώτο μουσικό φεστιβάλ στο ιστορικό στάδιο στίβου «Θεμιστόκλειο» του Πειραιά, είναι γεγονός! Η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά μπαίνει στο προσκήνιο και φιλοξενεί ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, το 1ο Θεμιστόκλειο Φεστιβάλ: Τρεις μέρες με μουσική, τρεις μέρες με σπουδαίους καλλιτέχνες, τρεις μέρες πολιτισμού στις γειτονιές του Πειραιά!
Υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, το φεστιβάλ έχει στόχο να τονώσει τις πολιτιστικές δραστηριότητες της περιοχής αλλά και να συγκεντρώσει κεφάλαια για την ανακαίνιση και φύλαξη του Σταδίου «Θεμιστόκλειο»!

Το πρόγραμμα:

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου
Psyclinic Tactix, Τοτέμ, Χνάρια, La Bruja Muerta, Active Member
Πόρτες: 18.00, Έναρξη: 19.00

Σάββατο 8 Οκτωβρίου
Lexicon Project, Imam Baildi, Παύλος Παυλίδης & B Movies, Θαν.Παπακωνσταντίνου
Πόρτες: 17.00, Έναρξη: 18.00

Κυριακή 9 Οκτωβρίου
Ζακ Στεφάνου & μΠάντα Κοάλα, Ρους, Μίλτος Πασχαλίδης, Θάνος Μικρούτσικος / Χρήστος Θηβαίος
Πόρτες: 17.00, Έναρξη: 18.00

Κάθε βράδυ η λήξη των συναυλιών θα γίνεται αυστηρά τα μεσάνυχτα.
Στο Θεμιστόκλειο θα υπάρχουν χημικές τουαλέτες και δύο μπαρ για την εξυπηρέτηση του κοινού.
Πρόσβαση:
Με λεωφορεία/ τρόλλεϊ:
• Τρόλεϊ αρ.17, (Πειραιάς-Αγ.Γεώργιος)- στάση Υπαπαντή (1’ από το στάδιο μέσω οδού Υπαπαντής)
• 843 (Πειραιάς-Πέραμα, περνά μπροστά από τον σταθμό ΗΣΑΠ)- στάση: Υπαπαντή (1’ απ’το στάδιο μέσω οδού Υπαπαντής)
• Β18 (Ομόνοια-Πέραμα, περνά από Π.Ράλλη) – στάση: Ρομάντζο (5’ από το στάδιο μέσω οδού Υπαπαντής)
• 871 (Ελευσίνα-Πειραιάς, περνά από Π.Ράλλη)- στάση: Ρομάντζο (5’ από το στάδιο μέσω οδού Υπαπαντής)
• 820 (Στ.Μετρό Αιγάλεω – Κερατσίνι, περνά από Νίκαια/ΤΕΙ Πειραιά) – στάση: Ρομάντζο (5’ από το στάδιο μέσω οδού Υπαπαντής)
• 824-825 (Πειραιάς-Αγ.Αντώνιος Α & Β)- στάση: Ρομάντζο (5’ από το στάδιο μέσω οδού Υπαπαντής)
• 826 (Πειραιάς – Αγ.Μηνάς, περνά από σταθμό ΗΣΑΠ)-στάση: Κουμουνδούρου (3’ από το στάδιο μέσω οδού Κουμουνδούρου)
• 848 (Νεάπολη-Χαραυγή)- στάση: Πλ.Κύπρου (2’ από το στάδιο μέσω οδού Γυθείου)

Με το αυτοκίνητο:
• Άνοδος από Πειραιά προς το στάδιο μέσω Ακτής Κονδύλη (Λιμάνι), δεξιά Δερβενακίων, αριστερά Παπαστράτου, δεξιά Υπαπαντής
• Κάθοδος από Λεωφ.Πέτρου Ράλλη (από Νίκαια και Αθήνα) και τη συνέχειά της, Λεωφ. Σαλαμίνος προς το στάδιο, αριστερά από Σπάρτης (βρίσκεται λίγο μετά το όριο που η Π.Ράλλη παίρνει το όνομα Λ.Σαλαμίνος)
• Κάθοδος από Λεωφ. Σαλαμίνος (από Πέραμα) δεξιά από Σπάρτης (λίγο πριν γίνει Π.Ράλλη)

Δ.ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ-Λ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-Γ.ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ

ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ

Ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ, ο «θείος Νώντας» και ο «Νοσταλγός του rock’n’roll» με τις αγαπημένες τους επιτυχίες στις αποσκευές τους συμπράττουν στη σκηνή του Κυττάρου σε ένα rock’n’roll πάρτι για αμετανόητους ροκάδες..

ΕΝΑΡΞΗ: 22.30
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 € (στην τιμή της εισόδου συμπεριλαμβάνεται μπύρα ή κρασί)

LIVE ΚΑΙ ΑΛΛΑ ROCK

Αγελη του SOL Rock Live
Ειναι το ονειρο που εχουμε ???...ειναι η τρελα μας για την μουσικη ???....

Ετσι: Ο Αγγελος (ΦΩΝΗ)
O Μπαμπης (ΦΩΝΗ)
Η Μαρια (ΦΩΝΗ)
Ο JASON (ΚΗΘΑΡΑ)
Ο Γιωργος (ΚΗΘΑΡΑ)
Ο Κωστας ( DRUMS )
K O TAΣΟΣ (ΜΠΑΣΣΟ).......

ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ROCKAROUME ΣΤΟ "CAMELOT LIVE AFTER BAR".
TΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ..... ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΟΟΛΛΥ ROCK ΔΙΑΘΕΣΗ... ΕΙΣΟΔΟΣ 8 ΕΥΡΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ
Camelot Live After Bar
Νικολαου Γκυζη & Ραγκαβη 61
Γκυζη Αθηνα
...................

ANTIPAROCK

Σάββατο βράδυ ένα πάρτυ με διάθεση Αντιπάρου …..d.j TIMOS
Stand
Z.PHGHS 25
Athens, Greece
..................

FRIDAY 7/10 on decks dj:Gregory Rocka Rolla!!!!!!!!!!

paraskeyh 7/10 sto ARGY'S ROCK BAR gia proth fora o Gregory Rocka Rolla
gia ena polla ipsxomeno Hard/Heavy vrady
The real rock bar Ηρωνος 5 (έναντι Ευκλειδη)
.................

REVENGE OF ROCK - NEVERENDING AOR / HARD ROCK & MELODIC METAL NIGHTS

AOR / HARD ROCK & MELODIC METAL κάθε Πέμπτη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο καλύτερο rock club της πόλης REVENGE OF ROCK!
Ας κάνουμε το δικό μας σε μια χρονιά που όλοι θα θέλουν να μας κάνουν την ζωή μας πιο δύσκολη! Αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε από τέτοια γιατί ...rock will never die!
Στα decks... Δημήτρης Σειρηνάκης!
Λ. Αλεξάνδρας 34
..................

REBORN IN SLEAZE INTERVIEW CYANIDE 4

REBORN IN SLEAZE!! ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. ΟΙ Cyanide 4 ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΥ Rockmachine.gr ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ SLEAZE & ROLL SHOW !ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ OUT OF LINE ΠΟΥ ΗΧΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΝΟΣ ΑΛΠΟΥΜ ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤOY Dave Lepard Κ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΩΝ 80’s!!ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 4 !!!
................

"RELOADED 2011" ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ
 LIVE-ARCHITECTURE ROCK(ΑΠΑΝΩ STAGE)

ΛΑνΘάνΟυΣα Πορεία – 2011 – Reloaded”
Σε συνέχεια μιας πετυχημένης χρονιάς, φέτος ξεκινάμε τη σεζόν στην Αρχιτεκτονική στου Ζωγράφου.
Βάλαμε τα καλά μας χαμόγελα, και αφού φέραμε στη παρέα μας ένα ακόμα μέλος* ετοιμάσαμε το πρόγραμμα!
Στο στούντιο οι ώρες ήταν πολλές και η κλεισούρα μας κούρασε… Κάναμε όμως καλή δουλειά και αυτό είναι που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε!!!
Τα γούστα στη μουσική ποικίλουν και αυτό μας δυσκολεύει να βρούμε τι ακριβώς πρέπει να παίξουμε… Ο κανόνας είναι ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ROCK! Και όποιος νομίζει ότι του αρέσει η ροκ μουσική (στο φάσμα της)… “τον έχουμε”.
Σε λίγες ώρες δεν μπορείς να κλείσεις την ιστορία της μουσικής, έχουμε όμως προσπαθήσει για το καλύτερο.
Έλα με τη παρέα σου στην Αρχιτεκτονική στου Ζωγράφου, Ούλωφ Πάλμε 23, το Σάββατο 8-10-2011, στο επάνω stage για ξένη και ελληνική rock μουσική από τη ΛΑνΘάνΟυΣα Πορεία. Εμείς θα ξεκινήσουμε κατά τις 12.00 π.μ., εσείς ελάτε νωρίτερα.
...................

Sleepin Pillow & Fool In The Box Live @ An Club , Athens

An Club
Σολωμού 13-15, Εξάρχεια


Είσοδος: 10€
Doors open: 21:00

Οι Sleepin Pillow, το πρωτοποριακό 6μελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, και μια από τις καλύτερες rock μπάντες της χώρας θα βρίσκονται κοντά μας για ένα ξεχωριστό live το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο ιστορικό An Club. Τα μέλη του group θα πάρουν τα ψευδώνυμα τους - Nomik, Rispa, Aisha Sama, Nick Zakqueline, Antoine και Skinman, τα όργανα τους κι αφού μεταμφιεστούν όπως συνηθίζουν θα καταλάβουν τη σκηνή του An και θα προσφέρουν ένα μοναδικό κι εξώκοσμο οπτικομουσικό θέαμα, αφού κάθε τους show συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερο light και visual projection.

Η μουσική τους έχει έντονη προσωπικότητα κι αποπνέει ξεκάθαρα μυστικισμό, γεγονός απόλυτα λογικό αφού οι επιρροές τους από την trip hop σκηνή του Bristol των 90’s και μια μοντέρνα post-rock αισθητική είναι εμφανείς. Κατορθώνουν να συνδυάζουν ομοιόμορφα και με εκπληκτικό τρόπο rock και trip hop ήχους με την δυτική ψυχεδέλεια, την ανατολίτικη κουλτούρα καθώς και στοιχεία της ελληνικής παράδοσης. Ένας συγκλονιστικός διάλογος μεταξύ κλασικού και μοντέρνου, ένα μεθυστικό ταξίδι στο άπειρο μέσα από μια πλειάδα μουσικών επιρροών και δημιουργικών ηχοτοπίων. Η μουσική τους φιλοσοφία γεφυρώνει με μοναδικό τρόπο το χθες με το σήμερα, την πολιτισμική κληρονομιά της ανατολής με την καπιταλιστική δύση, τις φόρμες της ηπείρου και του διεσπαρμένου Ελληνισμού μ' αυτές των psychedelic 70’s και indie 90’s του αγγλοαμερικανικού ονείρου.

Έχοντας έντονο το στοιχείο του πειραματισμού, τολμούν και διευρύνουν διαρκώς τόσο τους δικούς τους μουσικούς οριζοντες όσο και των ακροατών τους γεγονός που καταδεικνύεται μέσα κι από τα 2 αλμπουμ που έχουν ήδη στο ενεργητικό τους. Κι αν στο πρώτο “Apples Οn An Orange Tree” [2008] έδειξαν με το ύφος τους ότι το μέλλον τους ανήκει, αφού από το σύνολο των μουσικών παραγωγών τοποθετήθηκε στα πέντε καλύτερα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2008 στην Ελλάδα, με το 2ο “Superman’s Blues” [2010] ήρθαν να σφραγίσουν αποφασιστικά τις υποσχέσεις του ντεμπούτου τους ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο με ένα δίσκο συγκλονιστικού εύρους, επικό και ταυτόχρονα οικείο και ενδόμυχο, που αναζητά απαντήσεις για τα σοβαρά ερωτήματα της ζωής μέσα από το μοναδικό τρόπο που έχει πλέον απομείνει: την πρωτότυπη δημιουργία. Μια έμμεση πρόταση για επιστροφή στις ρίζες, στην πραγματική ανθρώπινη φύση.

Οι Fool In the Box δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2006 κι έκτοτε πραγματοποιούν συναυλίες σε όλους τους γνωστούς συναυλιακούς χώρους της Αθήνας αλλά και της επαρχίας, έχοντας στο ενεργητικό τους ενα δίσκο που κυκλοφόρησε το 2007. Μια ιδιαίτερα δεμένη μπάντα, που παντρεύει με επιτυχία την Progressive και Stoner εμπλουτίζοντας την μουσική τους με στοιχεία Grunge.

Ετοιμαστείτε να παρασυρθείτε, να αφεθείτε, να ταξιδεψετε με τους μεθυστικούς ήχους των Sleepin Pillow, να νιώσετε τη μουσική να σας κυκλώνει και να ζήσετε μια ονειρική κατάσταση απλά όντας όρθιοι.

Sleepin Pillow video:
http://www.dailymotion.com/video/xhqe1h_sleepin-pillow-an-ydiot-s-point-of-view_music
http://www.dailymotion.com/video/xgi5j8_sleepin-pillow-amplifier-in-my-heart_music

Δισκογραφία:
"Apples on on Orange Tree" [2008]
“Superman’s Blues” [2010]

Official Facebook Page:

Band Members:

Nomik - vocals
Αisha Sama-bass
Rispa - guitars
Antoine - keys & guitars
Nick Zackqueline - wind pipes & percussions
The Skinman - drums

Band Members:

Apollo Avataggelos - vocals/ guitars
Agis Vougas - bass
George Rados - drums