ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...20 Νοεμβρίου

1946 Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του Southern Rock συγκροτήματος The Allman Brothers Band, Duane Allman (Howard Duane Allman 1946-1971) γεννήθηκε στο Nashville του Tennessee. Εκτός του συγκροτήματος, συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι King Curtis, Aretha Franklin, Wilson Pickett, Herbie Mann και Derek & the Dominos. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρέθηκε στη 2η θέση πίσω από τον Jimi Hendrix.


1961 Στο στούντιο της Columbia στην Νέα Υόρκη, ο Bob Dylan αρχίζει τις ηχογραφήσεις για το πρώτο του άλμπουμ που θα έχει τίτλο το όνομα του. Οι ηχογραφήσεις θα διαρκέσουν δύο ημέρες και θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαρτίου του 1962. Θα περιέχει δύο δικές του συνθέσεις και τα υπόλοιπα τραγούδια είναι δημοφιλή παραδοσιακά Αμερικάνικα τραγούδια (folk songs). Την παραγωγή του άλμπουμ είχε κάνει ο John H. Hammond, ο άνθρωπος που υπέγραψε τον Dylan στην Columbia Records.


1965 Οι The Who κυκλοφορούν στην Αμερική το single "My Generation". Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στη 11η θέση. Το τραγούδι βρίσκεται επίσης στον κατάλογο του Rock and Roll Hall of Fame "500 Songs that Shaped Rock and Roll" και έχει τιμηθεί με το βραβείο Grammy Hall of Fame για την ιστορική του αξία στην εξέλιξη της μουσικής.


1971 Οι Led Zeppelin δίνουν την πρώτη από τις δύο παραστάσεις, με την ονομασία "Electric Magic", στο Wembley Empire Pool του Λονδίνου. Τα εισιτήρια της πρώτης παράστασης πουλήθηκαν σε διάστημα μίας ώρας έτσι οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να προσθέσουν ακόμη μία ημέρα...


2001 Κυκλοφορεί συλλεκτική κασετίνα με πέντε CD του Αμερικανικού Hard Rock συγκροτήματος KISS, με τίτλο "The Box Set". Περιέχει 94 τραγούδια από τα οποία τα 30 είναι ακυκλοφόρητα, ντέμο, ζωντανές ηχογραφήσεις και ένα βιβλίο 120 σελίδων με φωτογραφίες και σχόλια των μελών του συγκροτήματος. Οι πωλήσεις της έκδοσης, μέσα σε ένα μήνα, θα ξεπεράσει τα 100 χιλιάδες αντίτυπα.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ROCK & METAL ACOUSTIC LIVE @ BAT CITY 25.11.2010

Oντως θάναι μια ξεχωριστή βραδυά, μια βραδυά με rock και metal acoustic ήχους από το δίδυμο ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΛΑΝΟΥ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΙΚΟΥ και την ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ.

Με δικές τους μελωδίες και με αγαπημένες διασκευές , όπως δεν τους έχετε απολαύσει ποτέ.

Σας περιμένουμε
την Πέμπτη 25.11.2010
και ώρα 21.30
στο BAT CITY
Λεωφ.Αλεξάνδρας 11
Αθήνα

Παραστάσεις εβδομάδας μουσικής σκηνής "Ρυθμός stage"


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Εύα Λουκάτου
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Από Δευτέρα 15 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΕΙΣΟΔΟΣ: 12€ με ποτό

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ALL STARS» Αγγέλα, Στάθης Αρτινός, Γιώργος Καπνίσης, Νίκος Ρουμελιώτης, Argie.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Από Τετάρτη 17 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΕΙΣΟΔΟΣ: 12€ με ποτό

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Νίκος Ξύδης, Βαλέρια Κουρούπη και οι Βόμβοι
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Από Πέμπτη 18 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΕΙΣΟΔΟΣ: 12€ με ποτό

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Γιώργος Αλουπογιάννης, Βαγγέλης Ασημάκης,
Σοφία Βογιατζάκη, Παντελής Καναράκης, Πέτρος Μπουσουλόπουλος
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Από 19 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Ευτυχία Μητρίτσα – Σταύρος Σιόλας
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Από Κυριακή 21 Νοεμβρίου και για 4 παραστάσεις
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΕΙΣΟΔΟΣ: 12€ με ποτό

To MOMi προκηρύσσει 12 υποτροφίες φοίτησης

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.

Το Ερευνητικό Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής ΜΟΜι ανακοινώνει 12 υποτροφίες για τους παραπάνω τομείς:

2 υποτροφίες για Φωνητική
2 υποτροφίες για Ντραμς
2 υποτροφίες για Κρουστά
2 υποτροφίες για Μπάσο
2 υποτροφίες για Σαξόφωνο
2 υποτροφίες για Πιάνο

Οι υποτροφίες θα είναι μερικές, μειώνεται, δηλαδή, στο ήμισυ το ποσό των μηνιαίων διδάκτρων για ολόκληρο το έτος 2010-2011.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλώ να επικοινωνήσουν στο 210 4515008 (ώρες 18:00-21:00) για να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους και να ενημερωθούν σχετικώς.

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου στις 11:30 π.μ. - 30 Νοεμβρίου στις 6:30 π.μ.
Πασαλιμάνι
Ακτή Μουτσοπούλου 38
Piraeus, Greece

THERION + Loch Vostok + Leprous @ Gagarin 205

THERION !!!! with Loch Vostok and Leprous !!
The Sitra Ahra Tour is Coming To Greece

Σάββατο 20 Νοεμβρίου Αθήνα Gagarin 205

THERION

* Loch Vostok
* Leprous


Το Θηρίο Βρυχάται ...και με το πολυαναμενόμενο νέο του αλμπουμ Sitra Ahra ερχεται στην Ελλάδα μέσα στο 2010 για Live εμφανίσεις !!!

Το google και το wikipedia συμφωνούν και τα λένε ΟΛΑ .. οι Therion ειναι η απαρχή του Συμφωνικού Μέταλ !!! Είναι η έμπνευση, η κεντρικη αναφορά και επιρροή των Nightwish και των Within Temptation ! Χωρίς τις πρωτοποριακές αποφάσεις του «Μega-therion» Christofer Johnsson, που μπέρδευε τις σοπράνο με τα μανιασμένα ριφς της κιθάρας του, ίσως να μην είχαμε ποτέ ακούσει καν τις Tarja Turunen και Sharon den Adel.Γκουγκλαρετε και καντε κλικ για να λύσετε όλες σας τις απορίες στο http://en.wikipedia.org/wiki/Symphonic_metal

Ο Μega-therion Christofer Johnsson δηλωσε πως "..το αποτέλεσμα θα είναι κατι το θεαματικο ακομα και για τα standards των Therion!" Γνωρίζοντας καλά το πόσο σεμνός, και μετρημένος είναι στους χαρακτηρισμούς του ο Christofer, η δήλωση του αυτή μας κάνει να ανυπομονούμε ακόμη περισσότερο...

Οι Σουηδοι progressive experimental -metalheads with an attitude, θα κυκλοφορησουν το νεο τους δισκο με τιτλο "Sitra Ahra" το Σεπτέμβριο, μεσω της Nuclear Blast Records. Η μιξη του CD πραγματοποιηθηκε στα θρυλικά Polar Studios της Στοκχολμης απο τον Lennart Ostlund (Led Zeppelin, Abba) ο οποίος δήλωσε : "Αυτό που εκαναν οι Therion εδώ είναι πραγματικά μοναδικό". To mastering εγινε στη Νεα Υορκη και το artwork του εξωφυλλου σχεδιασε ο Thomas Ewerhard οπως συνηθως γινεται για τις τελευταιες κυκλοφοριες τους.

Στο Τour που θα ακολουθήσει την κυκλοφορία του Sitra Ahra, θα εχουμε την ευκαιρία να τους δούμε στην Ελλαδα, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 19 και 20 Νοεμβρίου αντίστοιχα, σε ένα πολύωρο χορταστικό show μαζί 2 hot , upcoming σχηματα της σκηνής τους Loch Vostok και τους Leprous

Kάθε τους εμφάνιση στην Ελλάδα αποτελεί γεγονός- εμπειρία ...Oι THERION χαρακτηρίζονται για την επιδεξιότητά τους στην ανάμειξη του metal με στοιχεία της κλασικής μουσικής. Η κολεκτίβα των Therion μπορεί με ευκολία να παράγει εκρηκτικά μεταλλικά riffs, επικές μελωδίες, συμφωνικά στοιχεία και πολύπλοκες, πολυδιάστατες χορωδίες, δινοντας ενα μοναδικο εκρηκτικό αποτέλεσμα που γίνεται ακόμη πιο δυναμικό στις εξαιρετικές σκηνικές εμφανίσεις τους!

Προπωληση NOW on line @ www.ticketarena.gr σύντομα και στα Ticket House, Metropolis τα πρώτα 300 εισιτηρια 25 euro
Προπώληση μετά την εξάντληση των 300 εισιτηριων 28 euro
Tαμειο 30 euro


Μείνετε συντονισμένοι

Περισσότερα νεα ...Σύντομα

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας στο Σταυρό του Νότου

"Την Αλήθεια Να Πω"

από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο
στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου
Special guest Κος Κ.

Μια δυναμική επιστροφή με πολλή αλήθεια κι ένα νέο προσωπικό άλμπουμ.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας επιστρέφει στην ελληνική μουσική επικαιρότητα και ανεβαίνει στην σκηνή του Σταυρού του Νότου αγκαλιά με έναν νέο, ακόμα πιο ηλεκτρικό δίσκο, με τίτλο «Την αλήθεια Να Πω» και βέβαια, με αγαπημένες μελωδίες του παρελθόντος, που κρατούν από τα χρόνια των Πυξ Λαξ.

Για εφτά μόνο εμφανίσεις, που ξεκινούν από την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 και τελειώνουν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, θα μοιραστεί την αλήθεια «του » μαζί μας, σε μια εποχή που η αλήθεια είναι το ζητούμενο και το ψέμα έχει στρέψει όλα του τα φώτα πάνω μας και μας κλείνει το μάτι. Θα μας μιλήσει με τα τραγούδια του για τη ζωή, για έναν κόσμο που δεν έχει σύνορα, δεν έχει τείχη. Για έναν κόσμο που η μουσική δεν έχει ταμπέλες και δεν περιχαρακώνεται. Μας τραγουδά για την αγάπη που μας τρέφει, που μας πληγώνει, που μας ενώνει. Για το μυστήριο μπαρ της ζωής που μας παίζει παιχνίδια, μας τσακίζει, μας εξορίζει, που αγωνίζεται, που ονειρεύεται και ελπίζει.

Με γεμάτες τις αποσκευές, με τραγούδια όπως το ολοκαίνουριο «Μια γρατζουνιά για να θυμάσαι», αλλά και τα δοκιμασμένα «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις», «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη», «Μοναξιά μου όλα», «Τι δεν έμαθε ο Θεός», «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα», «Όλο μ' αφήνεις να σ' αφήσω» θα ξεδιπλώσει τη μουσική του πραμάτεια και θα μας αποκαλύψει παλιούς και κυρίως νέους θησαυρούς. Σε αυτές τις μουσικές περιπλανήσεις δεν θα είναι μόνος. Μαζί του μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών: ο Αλέκος Αράπης στο μπάσο, ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Γιώργος Γιαννόπουλος στα τύμπανα και ο Βασίλης Σπυρόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα. Η ενορχήστρωση των τραγουδιών πιο ηλεκτρική από ότι μας έχει συνηθίσει έως τώρα. Ο Σταυρός του Νότου όπως πάντα έτοιμος να φιλοξενήσει αυτήν την παράσταση και μαζί της όλους εμάς, τις νύχτες αυτές του Δεκέμβρη.



Special guest o Kos K., απαραίτητος για να υπάρξει αυτή η παράσταση με το τελικό της πρόσωπο. Έχοντας για όπλα του μια μεγάλη νεανική ορμή και ένα απ' τα πιο εκρηκτικά live της πόλης, με τραγούδια, όπως το «Μπαμ» και το «Κορίτσι του μήνα», θα καταθέσει την προσωπική του αντίληψη για τη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα, με έναν ενδιαφέροντα και μοναδικό τρόπο.

Σας περιμένουμε όλους!

Οι εμφανίσεις αναλυτικά

Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010
Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010
Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010
Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Σταυρός του Νότου
Κεντρική Σκηνή
Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος
Τηλ. κρατήσεων: 210 9226975

Σαν Σήμερα...19 Νοεμβρίου

1936 Ο Αμερικανός κιθαρίστας Robert White (Robert Willie White 1936-1994) γεννήθηκε στο Harrisburg της Pennsylvania. Είναι δημοφιλής για την συνεργασία του με την δισκογραφική εταιρεία Motown και την συμμετοχή του στις ηχογραφήσεις καλλιτεχνών της. Έγραψε κιθάρα σε τραγούδια των The Temptations ("My Girl"), The Supremes ("You Keep Me Hangin' On"), The Spinners ("It's a Shame"), κ.α.


2004 Ο Αμερικανός μουσικός και παραγωγός Terry Melcher (Terry Jorden 1942-2004) απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών από την ασθένεια του καρκίνου. Είναι γιος της τραγουδίστριας και ηθοποιού Doris Day. Την δεκαετία του '60 μαζί με τον Bruce Johnston δημιούργησαν το ντουέτο Bruce & Terry και γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Custom Machine" και "Summer Means Fun". Συνεργάστηκε με τους The Byrds για την παραγωγή του τραγουδιού τους "Mr. Tambourine Man" (Bob Dylan). Σαν παραγωγός συνεργάστηκε επίσης με τους Pat Boone, The Mamas & the Papas, κ.α.


1979 Ο Chuck Berry αποφυλακίζεται από το σωφρονιστικό ίδρυμα Lompoc της Καλιφόρνια αφού έχει εκτίσει ποινή δύο μηνών για φοροδιαφυγή.


1991 Κυκλοφορεί το έβδομο άλμπουμ των U2 με τίτλο "Achtung Baby". Είχε ηχογραφηθεί το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 1990 και Σεπτεμβρίου 1991 στο Hansa Studios του Βερολίνου και Windmill Lane Studios του Δουβλίνου. Έκανε ντεμπούτο στο No 1 του Billboard και οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 18 εκατομμύρια αντίτυπα. Το 1993 θα χαρίσει στους U2 το βραβείο Grammy "Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "One", "Mysterious Ways", "Even Better Than the Real Thing", "Who's Gonna Ride Your Wild Horses", κ.α. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time" βρέθηκε στη 62η θέση.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...17 Νοεμβρίου

1946 Ο Βρετανός μουσικός Martin Barre (Martin Lancelot Barre) γεννήθηκε στο Lancashire. Είναι δημοφιλής σαν βασικός κιθαρίστας του Rock συγκροτήματος Jethro Tull. Οι κιθάρες του ακούγονται σε όλα τα άλμπουμ του γκρουπ εκτός του "This Was". Το 2007 το σόλο του στο τραγούδι "Aqualung" ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού Guitar Player ένα από τα καλύτερα σόλο όλων των εποχών. Από το 1990 έχει κυκλοφορήσει τέσσερα σόλο άλμπουμ.


1966 Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής Jeff Buckley (Jeffrey Scott Buckley 1966-1997) γεννήθηκε στο Anaheim της California. Είναι γιος του τραγουδιστή Tim Buckley. Το μοναδικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε, όσο ήταν στη ζωή, είχε τον τίτλο "Grace" (1994) που μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums", βρέθηκε στην 303η θέση. Ο Buckley ήταν μια από τις μεγάλες ελπίδες της Αμερικάνικης Rock μουσικής. Δημοφιλή τραγούδια του: "Grace", "Last Goodbye", "Hallelujah", κ.α.


2003 Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός της Country Don Gibson (Donald Eugene Gibson 1928-2003) απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών στο Nashville. Το τραγούδι του "I Can't Stop Loving You" έχει ηχογραφηθεί από καλλιτέχνες όπως Ray Charles, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Jerry Lee Lewis, Van Morrison, κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Nashville Songwriters Hall of Fame το 1973 και Country Music Hall of Fame το 2001. Άλλα δημοφιλή τραγούδια του, τα "Sweet Dreams" και "Oh, Lonesome Me".


1978 Οι Led Zeppelin ηχογραφούν μέρος του τραγουδιού "All My Love". Θα κυκλοφορήσει σαν single στις 15 Αυγούστου του 1979. Το τραγούδι είναι μέρος του άλμπουμ "In Through the Out Door".


1980 Κυκλοφορεί το άλμπουμ του John Lennon με τον τίτλο "Double Fantasy". Στην αρχή το άλμπουμ δεν θα σημειώσει επιτυχία. Τρεις εβδομάδες αργότερα ο Lennon δολοφονείται και οι πωλήσεις απογειώνονται. Ένα αντίτυπο υπογεγραμμένο από το "σκαθάρι", λίγες ώρες μετά τον θάνατο του, πουλήθηκε στην τιμή των 525 χιλιάδων δολαρίων...

ΔΙΟΝΥΣΟΣ - Alfared69 live at Camelot

10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ, 18 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΝΑΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

ΟΙ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ALFARED69 ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΒΡΑΔΥΑ ΣΤΟ CAMELOT

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΟΙ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ CAMELOT ΣΤΟ ΓΚΥΖΗ (Γκύζη & Ραγκαβή 61, Αθήνα ΤΗΛ: 2110149979).10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ, 18 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΝΑΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΒΡΑΔΥΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ, ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΗΧΟΓΡΑΦΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ROCK AΠO TA 60’S ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΑΖΙ ME ΤΟΥΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ALFARED69 ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010
ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 20:00 – ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00

CAMELOT - Γκύζη & Ραγκαβή 61, Αθήνα ΤΗΛ: 2110149979

ΔΙΟΝΥΣΟΣ
Οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ δημιουργήθηκαν στο Κερατσίνι στις αρχές του ’90 από συμμαθητές με κοινή αγάπη για την μουσική.Υιοθέτησαν αμέσως την ονομασία ΔΙΟΝΥΣΟΣ επηρεασμένοι κατά κύριο λόγο από τις πρώτες σκέψεις του Morrison πριν καταλήξει στο The Doors, γύρω από το Dionysos. Μεθυσμένοι και τρελαμένοι για μουσική ξεκινούν σχεδόν αμέσως τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Για πολλά χρόνια στροβιλίζονται ανάμεσα σε live περιπλανήσεις και ανακατατάξεις. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 και έπειτα από μία αυτοσχέδια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Κρυστάλλινα Φτερά» από την δισκογραφική εταιρία Music Wave, από την οποία δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορούν και τον δεύτερο τους δίσκο με τίτλο «Στην Άκρη Της Πόλης». Ο δεύτερος αυτός δίσκος αλλά και οι συνεχιζόμενες εμφανίσεις τους κυρίως στην επαρχεία, δίνουν την ευκαιρία στους ΔΙΟΝΥΣΟΣ να απαγκιστρωθούν από τον βραχνά της εταιρίας τους, να αποδείξουν την σταθερά ανοδική τους πορεία και να υπογράψουν ένα συμβόλαιο τον Απρίλιο του 2003 με την Alpha Records. Ξεκινάνε αμέσως τις ηχογραφήσεις και τον Φεβρουάριο του 2004 κυκλοφορούν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο «Από Άκρη Σε Άκρη»
Εξοργισμένοι από την ετσιθελική βιομηχανική παραγωγή τραγουδιών,μένοντας ακόμη σε ρομαντικά μυστικιστικές φόρμες, φέρουν πλήρως την ευθύνη για κάθε δημιουργία τους και κυρίως για το κάθε πότε θα κυκλοφορεί αυτή.

Αυτή τη στιγμή και ενώ οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ βρίσκονται σε περιοδεία αισθάνονται ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να ηχογραφήσουν τον τέταρτο προσωπικό τους δίσκο ο οποίος και θα έχει τον τίτλο «Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ».
Μακριά από λαικοpop ψευτοεντεχνισμούς, με αυτούσιο άτεχνο καθαρό rock ήχο να τους χαρακτηρίζει, γνωστοί για την λυρικότητα του στίχου τους, την δυναμική τους ΔΙΟΝΥΣΟΣ σκηνική παρουσία, αλλά και τα σκληροπυρηνικά τους live οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ, εκσφενδονίζουν rock ‘n’ roll μελωδίες που σε μαγνητίζουν

Jim «Χιονατος» Πετροβίτσης : φωνη,κιθαρα
Νίκος Σουλιμιώτης: κιθαρες
Κώστας Γιουρτζόγλου: Μπάσσο
Βασίλης Παπαθεοχάρης:Τύμπανα

ALFARED69
Μετά την διάλυση του προηγούμενου σχήματός του (Jezzabel) ο Νίκος (Φωνή/Κιθάρες) θα φορμάρει μια νέα μπάντα ως one-man-band υπό το όνομα Crimson Alfa. Έχοντας στις αποσκευές του διάφορες ιδέες και μελωδίες θα ταξιδέψει στην Ιρλανδία όπου εκεί θα γράψει τρία τραγούδια, τα "Irish Lady", "Chloe" και "Jill's Lullaby". Επιστρέφοντας θα στραφεί στον φίλο του Αντώνη (Πλήκτρα) για να τον βοηθήσει στην ηχογράφηση και την παραγωγή. Ο τελευταίος ακούγοντας τα κομμάτια μπαίνει στο γκρουπ. Ο Νίκος μετά από ένα ταξίδι στα Χανιά επιστρέφει με ακόμη 2 τραγούδια στις βαλίτσες του, τα "Breed" και την συνέχεια αυτού το "Dark Equilibrium". Τα πέντε αυτά κομμάτια θα ηχογραφηθούν στο στούντιο του Αντώνη και θα περιληφθούν στο πρώτο EP της μπάντας με τίτλο "The 500 Ltd. EP". Το ΕΡ θα πάρει πολύ καλές κριτικές ενώ το Metal Hammer θα του δώσει βαθμό 7/10.
Η αναζήτηση για τα υπόλοιπα μέλη θα ξεκινήσει άμεσα ώστε να πραγματοποιηθούν διάφορες εμφανίσεις. Μετά από αρκετές ακροάσεις η μπάντα θα καταλήξει στον Δημήτρη (Drums), από το προηγούμενο σχήμα του Νίκου, και στον Γιώργο (Μπάσο) που είναι και ο art director του γκρουπ.
Αρκετές αναποδιές θα προκύψουν φτάνοντας την μπάντα σε σημείο ώστε να έχει στις επιλογές της ακόμη και την διάλυση.
Όμως το γκρουπ θα επιβιώσει και με νέες δυνάμεις θα μπει στο στούντιο 222 στην Καλλιθέα το 2010 να ηχογραφήσει το δεύτερο του ΕΡ με τίτλο "Devil Girl". To EP περιέχει 2 νέα τραγούδια, τα "Through Fire" και το ομώνυμο, καθώς και μια πιο hard εκτέλεση του "Jill's Lullaby". H στροφή στον ήχο της μπάντας είναι γεγονός και με ένα πιο σκληρό και ωμό ύφος η μπάντα συνεχίζει την συγγραφή κομματιών για το πρώτο της full length album και φυσικά έχει στα σχέδιά της όσες περισσότερες live εμφανίσεις γίνεται.
ΜΕΛΗ
Νίκος-Φωνή/Κιθάρες
Αντώνης-Πλήκτρα
Δημήτρης-Drums
Γιώργος - Μπάσο

CAMELOT live-cafe
Γκύζη & Ραγκαβή 61, Αθήνα
50 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΚΥΖΗ + 150 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ.
(ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ CAMELOT, ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΤΟ 021 με ΑΦΕΤΗΡΙΑ την πλατεία ΚΑΝΙΓΓΟΣ...Στάση: "Σκαλάκια").
ΤΗΛ: 2110149979.
INTERNET: www.myspace.com/camelotlivecafe

Φιλικά
ΔΙΟΝΥΣΟΣ – ALFARED69

Η επιστροφή των Kyuss χωρίς τον Josh Homme.

Οι θρύλοι του stoner rock Kyuss ανακοίνωσαν ότι θα εμφανιστούν ξανά μαζί,

μετά από 15 χρόνια για μια σειρά συναυλιών,
χωρίς όμως τον κιθαρίστα τους Josh Homme.
Ο Homme, σε παλαιότερη συνένετευξή του στο Music Mart το 2007,
είχε δηλώσει ότι θα ήταν λάθος να επανωθούν κάποια στιγμή οι Kyuss.
Σήμερα ωστόσο, ο τραγουδιστής της μπάντας John Garcia λέει:
«Δεν το κάνω για μόνο μένα, αλλά κυρίως για τους fans αυτής της μπάντας».
Ο Garcia θα συναντήσει ξανά την επόμενη άνοιξη τους Nick Olivieri και Brant Bjork για μια σειρά συναυλιών
(περίπου 25 τον αριθμό)
σε Αγγλία και Ευρώπη. Όσο για κιθαρίστα, μαζί τους θα βρεθεί ο Bruno Fevery ο οποίος συμμετέχει στην backing μπάντα του Garcia.

To μουσικό videogame Rock Band 3 κυκλοφορεί σήμερα σε όλη την Ευρώπη!

Το αριστουργηματικό μουσικό videogame ROCK BAND 3 κυκλοφορεί σήμερα σε όλη την Ευρώπη.

Το εισαγωγικό Pro Mode, τα Keyboards και η πρόσβαση σε περισσότερα από 2000 τραγούδια προσφέρoυν νέα σειρά μοναδικών χαρακτηριστικών.

Rock Band 3: Κατεβάστε τα “Light My Fire,” “Riders on the Storm” και “Touch Me” των Doors, δωρεάν μόνο για την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας.

Η Harmonix, η πρώτη εταιρεία ανάπτυξης μουσικών videogames στον κόσμο και η MTV Games, μέρος της Viacom’s MTV Networks (NYSE: VIA, VIA.B), ανακοινώνουν ότι το Rock Band™3, που εκπροσωπεί την επόμενη γενεά των μουσικών και κοινωνικών videogames, κυκλοφορεί σήμερα σε όλη την Ευρώπη
για XBox 360® video game και entertainment system της Microsoft, PlayStation®3 computer entertainment system, Wii™ και Nintendo DS™.

Για…το καλό ξεκίνημα του Rock Band 3, το πρώτο υλικό που μπορεί κανείς να κατεβάσει από το Rock Band Music Store – μέρος μιας μεγάλης σειράς κορυφαίου μουσικού υλικού που θα ακολουθήσει - είναι τραγούδια των θρυλικών The Doors.

Ένα τριπλό πακέτο με κομμάτια των Doors είναι διαθέσιμο, δωρεάν, για όσους αποκτήσουν το παιχνίδι και παίξουν online μέχρι την 1η Νοεμβρίου. Το δωρεάν πακέτο είναι διαθέσιμο μόνο μέσω του the Rock Band 3 in-game Music Store και αποτελείται από τα “Light My Fire,” “Riders on the Storm” και “Touch Me περιλαμβάνοντας κιθάρα και μπάσσο με πέντε κουμπιά, drums, Pro Drums και Keys, Pro Keys και harmonies, όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν, καθώς και δωρεάν επέκταση που προσθέτει μέρη Pro Guitar και Pro Bass.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι Doors έχουν ήδη κυκλοφορήσει ένα επιπρόσθετο πακέτο εννέα κομματιών, που είναι διαθέσιμο μέσω του Rock Band Music Store * ενώ σύντομα οι παίκτες θα μπορούν να κατεβάσουν κομμάτια από θρυλικούς καλλιτέχνες όπου οι Billy Joel, John Lennon και Bon Jovi!

Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του Rock Band 3, το RockBand.com σχεδιάστηκε από την αρχή από την ίδια ομάδα που σχεδίασε το βραβευμένο site του The Beatles™: Rock Band™. Το νέο site είναι ήδη στον αέρα και, ανάμεσα σε άλλες προσθήκες, τώρα προσφέρει στους fans του τη δυνατότητα να μοιραστούν τις Rock Band 3 εμπειρίες τους με το πάτημα ενός κουμπιού. Όταν οι παίκτες συνδέονται με τον προσωπικό τους λογαριασμό, όλοι οι στόχοι και οι προσωπικές τους επιτυχίες δημοσιεύονται στην προσωποποιημένη σελίδα «My Gameplay» του RockBand.com. Έτσι, οι παίκτες μπορούν να μοιράζονται τα μουσικά τους επιτεύγματα καθώς και μουσικούς αγώνες μέσω Facebook, Twitter, email και πολλά άλλα ψηφιακά μέσα. Επίσης, οι πάνω – από the 700 στόχους που είναι διαθέσιμοι στο Rock Band 3 ενσωματώθηκαν στο προσωπικό προφίλ του κάθε παίκτη έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τους στόχους και την πρόοδο της καριέρας τους, μέσω του Internet.

Το Rock Band 3 μεταφέρει την καλύτερη εμπειρία Rock Band μέσα από ένα φανταστικό ρεπερτόριο 83 soundtracks από τους ιστορικούς Avenged Sevenfold, Paramore, John Lennon, Jane's Addiction, Phish, Anthrax, The Cure, Def Leppard, Ozzy Osbourne, Bob Marley, Foreigner και πολλούς άλλους. Το Rock Band 3 επίσης, προσφέρει στους παίκτες άμεση πρόσβαση σε περισσότερα από 2,000 τραγούδια** μέσω της, όλο και αυξανόμενης Rock Band Music Library. Ταυτόχρονα, το Rock Band 3 προσθέτει δυνατότητα για τριφωνίες (three-part vocal harmonies) και εισαγάγει ένα περιφερικό πληκτρολόγιο που επιτρέπει ακόμα και σε επτά παίκτες να ροκάρουν μαζί.

Επίσης, το Rock Band 3 σηματοδοτεί το ντεμπούτο του Rock Band Pro Mode που γεφυρώνει τον κόσμο του gaming και τον πραγματικό κόσμο της μουσικής μέσω μιας συλλογής από νέα instrument controllers που ανοίγουν την πόρτα σε πραγματικές οργανικές εμπειρίες στην κιθάρα, το μπάσο, τα πλήκτα και τα drums.

Με άλλα λόγια, τo Rock Band 3 προσφέρει κάτι για τον καθένα. Το Career Mode ταξιδεύει κάθε μπάντα σε ένα ταξίδι μουσικής καριέρας όπου το περιβάλλον γύρω τους αλλάζει συνεχώς από τους δρόμους της πόλης μέχρι τις μεγαλύτερες αρένες του κόσμου. Για τους σοβαρούς παίκτες το εξελιγμένο Career Mode προσφέρει περισσότερους από 700 στόχους. Επίσης, το Rock Band 3 προσθέτει μια σουίτα από εργαλεία social networking που περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσεις, να σώσεις και να μοιραστείς playlists μέσω internet, Facebook, Twitter, email και πολλά άλλα. Τσεκάρετε αυτά τα εργαλεία μπαίνοντας στο ολοκαίνουριο RockBand.com.

Αναπτυγμένο από την Harmonix, κυκλοφορεί από την MTV Games, και διανέμεται από την Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS), το Rock Band 3 είναι συμβατό με όλα τα στοιχεία Rock Band™ καιThe Beatles™: Rock Band™ καθώς και άλλα όργανα και μικρόφωνα. Το Rock Band 3 Pro Mode χρειάζεται τους Rock Band Pro- instrument controllers για να λειτουργήσει.

Το Rock Band 3 χαρακτηρίζεται με "T" για εφήβους από την ESRB.

Για videos μπείτε στο http://www.rockband.com/press. Ακολουθείστε το Rock Band στο Twitter (http://twitter.com/rockband) και στο Facebook (www.facebook.com/rockband).

* Από τις 2 Νοεμβρίου τα τραγούδια των Door’s Rock Band θα είναι διαθέσιμα μόνο μεμονωμένα ή σε πακέτα των 12 τραγουδιών.
** Διαθέσιμα οn-disc. Απαραίτητη η σύνδεση στο Internet. Για το Wii υπάρχουν περισσότερα από 1,500 τραγούδια που είναι διαθέσιμα με τον παραπάνω τρόπο. Τα παραπάνω δεν είναι συμβατά με το Nintendo DS.

-//-


Early critical acclaim from around the world for Rock Band 3:

Joystiq.com – 5 out of 5
“Rock Band 3 is the greatest rhythm game ever made, and quite possibly the only rhythm game you need to own…”

G4TV - 5 out of 5
“The best music video game I’ve ever played. While no game can be all things to all people, Rock Band 3 comes close. It is both a great party game and an entirely hardcore music game experience.”

Destructoid.com - 9.5 out of 10

“With its new additions and ingenious interface tweaks, Rock Band 3 is undeniably the finest and most refined music game the market has ever seen.”

Xbox World 360- 9.5 out of 10
"Rock Band 3 is as close to perfection as any game is ever likely to get. It's the definitive rhythm-action title of choice: a platform for music gaming so far ahead of the competition it's not even fair."

Official XBOX Magazine - 9.5 out of 10
"Keyboard is a fantastic addition"

Game Informer – 9.25 out of 10
"The new pro-guitar system is remarkable."

@Gamer - 4.5 out of 5
“An amazing achievement for the series, and the music genre as a whole.”

PlayStation: The Official Magazine - 9 out of 10
“Rock Band 3’s greatest achievement may be that it’s not just another Rock Band game; it’s an ambitious step forward for the genre.”

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...16 Νεμβρίου

1941 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Dan Penn (Wallace Daniel Pennington) γεννήθηκε στο Vernon του Alabama. Συνεργάστηκε στη συγγραφή τραγουδιών όπως τα "Dark End of the Street" (Aretha Franklin, Elvis Costello), "Do Right Woman, Do Right Man" (Aretha Franklin), "Like A Road Leading Home" (Albert King), "Don't Give Up On Me" (Joe Cocker, Solomon Burke), κ.α.


1968 Οι The Jimi Hendrix Experience βρίσκονται στην κορυφή του US Billboard 200 με το τρίτο και τελευταίο άλμπουμ τους με τον τίτλο "Electric Ladyland". Είχε κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου. Δημοφιλή τραγούδια του διπλού άλμπουμ: "Voodoo Chile", "All Along the Watchtower" (Bob Dylan), κ.α.


1978 Οι Queen δίνουν συναυλία στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Κατά την διάρκεια του τραγουδιού "Fat Bottomed Girls" εννέα γυμνόστηθες ποδηλάτριες κάνουν βόλτες στη σκηνή...


1985 Το τραγούδι "We Built This City" των Αμερικανών Starship βρίσκεται στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100. Είναι μέρος του πρώτου άλμπουμ του συγκροτήματος "Knee Deep in the Hoopla", που είχε κυκλοφορήσει στις 30 Αυγούστου.


1996 Οι The Beatles βρίσκονται για τρίτη φορά σε διάστημα 12 μηνών, στην κορυφή του US Billboard 200. Αυτή τη φορά με την συλλογή τραγουδιών "Anthology Volume 3". Είναι το πρώτο συγκρότημα που έχει καταφέρει ποτέ κάτι τέτοιο.

FASMA LIVE / ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ στο Γκαζι

THN ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ CLUB "ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ" ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ..
ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΤΕΧΝΟ ΡΟΚ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΝ!!!!!!!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ;-)

Tηλ: 210-9014428
CLUB ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
Ελασιδών 6 ( Πειραιώς 116, δίπλα στον ΟΤΕ), Γκάζι
Athens, Greece

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Βαγγέλης Βατσινέας – Ποινολόγιο

Ο Βαγγέλης Βατσινέας, ένας πολλά υποσχόμενος τραγουδοποιός της νέας γενιάς, παρουσιάζει την πρώτη δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο «Ποινολόγιο», που, όπως μας λέει ο ίδιος «αποτυπώνονται οι προσωπικές του ποινές μέσα από τραγούδια που … ζήτησαν να γίνουν, για να ελευθερώσουν τα πάθη του παρελθόντος».

Πρόκειται για 12 τραγούδια, που κινούνται στο χώρο του έντεχνου ρεπερτορίου με με μια ροκ διάθεση, στα οποία υπογράφει ο ίδιος τη μουσική και τους στίχους, αλλά και ερμηνεύει με την ιδιαίτερη αισθαντική φωνή του.

Το album «Ποινολόγιο» κυκλοφορεί από τις μουσικές εκδόσεις «Studio Mythos»

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Άγνοια
02. Κομμάτι που αγαπώ
03. 13 Απρίλη
04. Κύκλος
05. Τι με ρωτάς
06. Δώσε πνοή
07. Η αγάπη θέλει
08. Μην πεις πως μ’ αγαπάς
09. Τελευταία σιωπή
10. Άδεια η ζωή μου
11. Κοιλάδα
12. Χθες
................

Ο Βαγγέλης Βατσινέας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω, όπου σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας και στα 10 του έγινε ενεργό μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Κω ως κλαρινίστας. Το 1997 ξεκινάει επαγγελματικά το τραγούδι στην Κω, αρχικά ως μέλος του συγκροτήματος ΑΣΜΑ. Εκεί συνεργάζεται με τον στιχουργό Στέργο Παπαποστόλου και το σχήμα Μικρές Περιπλανήσεις,
Το 2002 ξεκινάει τις σπουδές του στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Πάτρα. Μετά την αποφοίτησή του μετακομίζει μόνιμα στην Αθήνα και λίγο αργότερα, διευθύνει τη σχολική χορωδία του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα. Ακολουθούν ζωντανές εμφανίσεις και συνεργασίες με αξιόλογους νέους καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς, όπως Μαρία Καναβάκη, Χρήστο Παύλη, Γεωργία Νταγάκη, Μάνο Αθανασιάδη, κ.ά.
..............

Σαν Σήμερα...15 Νοεμβρίου

1957 Οι Buddy Holly and the Crickets κυκλοφορούν το Rock and Roll τραγούδι "Peggy Sue". Ήταν μια δημιουργία των Buddy Holly, Jerry Allison και Norman Petty. Το 2004 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρέθηκε στη 194η θέση. Αρχικά ο τίτλος του τραγουδιού ήταν "Cindy Lou", το όνομα της ανιψιάς του Buddy Holly, αργότερα μετονομάστηκε σε "Peggy Sue" από το όνομα της γυναίκας του ντράμερ του συγκροτήματος Jerry Allison.


1969 Η Janis Joplin συλλαμβάνεται με την κατηγορία της απρεπούς συμπεριφοράς σε συναυλία της στο Tampa της Florida. Κατά την διάρκεια της συναυλίας, όταν ένας αστυνομικός άρχισε να φωνάζει στους παρευρισκόμενους με μια ντουντούκα - του είπε: "Don't fuck with those people! Ε κύριε, γιατί είσαι τόσο νευρικός; Μήπως πλήρωσες πέντε δολάρια εισιτήριο;". Όταν αργότερα της ζητήθηκε από την αστυνομία, να ζητήσει στον κόσμο να καθίσει κάτω τους απάντησε: "I'm not telling them shit"... Οι κατηγορίες αποσύρθηκαν αργότερα.


1974 Οι The Faces κυκλοφορούν το τελευταίο τους επίσημο single, με τραγουδιστή τον Rod Stewart, με το τίτλο "You Can Make Me Dance, Sing or Anything". Ολόκληρος ο τίτλος του τραγουδιού ήταν "You Can Make Me Dance, Sing or Anything (Even Take the Dog for a Walk, Mend a Fuse, Fold Away the Ironing Board, or Any Other Domestic Shortcomings)". Θα ανέβει μέχρι την 12η θέση των UK Singles Chart και είναι το τραγούδι με τον μεγαλύτερο τίτλο που έχει ανέβει ποτέ στα Βρετανικά chart.


1986 Κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ του Rap Rock συγκροτήματος The Beastie Boys με τον τίτλο "License to Ill". Είναι το πρώτο Rap άλμπουμ που φτάνει στην πρώτη θέση του Billboard. Μέχρι σήμερα οι πωλήσεις του ξεπερνούν τα εννέα εκατομμύρια αντίτυπα. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρέθηκε στην 217η θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Fight for Your Right", "No Sleep Till Brooklyn", "The New Style", κ.α.


1988 Οι Metallica αρχίζουν την Αμερικανική περιοδεία τους And Justice For All από το Toledo του Ohio. Την συναυλία άνοιξαν οι Queensryche.

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ - BON JOVI 20/07/2011 - O.A.K.A.


Κατηγορίες και τιμές εισιτηρίων:

50€ Καθήμενοι Δ
65€ Arena
70€ Καθήμενοι Γ
80€ Καθήμενοι Β
95€ Καθήμενοι Α
150€ Golden Standing Arena*
250€ VIP**
350€ Cosmote Circle Package***

AMEA: Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ καλέστε στο 211-1036911


*Golden Standing Arena περιλαμβάνει

- Αναμνηστικό περικάρπιο
- Ξεχωριστή είσοδο

**VIP περιλαμβάνει:

- Open Bar
- Αναμνηστικό περικάρπιο
- Ξεχωριστή είσοδο
- Στάθμευση

*** Cosmote Circle περιλαμβάνει:

Εισιτήριο για μία μοναδική συναυλιακή εμπειρία στο COSMOTE CIRCLE
Open Bar
Preshow Πάρτυ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της συναυλίας
Preshow Δώρα – (AUTOGRAPHED MEMORABILIA & LIMITED EDITION ITEMS - subject to availability)


ROCK STAR RED CARPET EXPERIENCE by COSMOTE:

Στάθμευση
Ξεχωριστή είσοδο
VIP Merchandise Stand
Early Entry - Σημείωση: Το Early entry δε συνεπάγεται ταυτόχρονη είσοδο στο Cosmote Circle αλλά στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο πριν το άνοιγμα των θυρών για τη συναυλία.


BON JOVI MERCHANDISE by COSMOTE που περιλαμβάνει:

Μία EXCLUSIVE BON JOVI τσάντα (created exclusively for VIP package buyers)
Ένα official υπογεγραμμένο BON JOVI SOUVENIR TOUR PROGRAM
Ένα LIMITED EDITION BON JOVI TOUR LAMINATE & LANYARD
Αναμνηστικό περικάρπιο
Τηλ. Κέντρο:
Για πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 211-1036911

...................
BON JOVI ANNOUNCES 2011 OPEN AIR TOUR,
TICKETS ON SALE THIS NOVEMBER

ATHENS GREECE
20TH JULY 2011
OLYMPIC STADIUM ATHENS (OAKA)
DOORS OPEN: 18:30
SPECIAL GUEST: TBC
www.bonjovi.com
www.elevenconcerts.com
www.aeglive.co.uk

AEG LIVE in Association with ELEVEN CONCERTS



As Bon Jovi’s No. 1 tour closes out 2010 with concerts in Spain, Japan, New Zealand and Australia, the legendary band will ring in 2011 with newly announced UK and European dates in June and July as well as worldwide dates in the U.S. and Canada.

Bon Jovi has also confirmed an impressive schedule of upcoming television and Radio appearances including:

31st Oct - X Factor
7th Nov - MTV EMAs, Madrid

On November 7th Bon Jovi will attend the MTV EMAs 2010, broadcasted live from Madrid, Spain, where the band will be presented with the Global Icon award.

Bon Jovi will also be giving fans around the world a chance to experience one of the year’s most historic series of concerts, Omniverse Vision and AEG Network Live will present Bon Jovi—The Circle Tour, a special cinema event throughout Europe in November (dates vary by territory). In anticipation of the band’s soon-to-be-announced 2011 concert dates, and to celebrate the upcoming release of the Bon Jovi - Greatest Hits Collection, this special event captures the magic and energy of the band’s sold-out, four-night stand at New Meadowlands Stadium in New Jersey. Bon Jovi—The Circle Tour features footage shot during these epic nights, which drew 200,000 fans on the band’s home turf, and began with the stadium’s inaugural concert on May 26, 2010. For further information, please visit: www.cinerock.co.uk

Bon Jovi GREATEST HITS is a 16-song single disc chock full of the band’s biggest chart-toppers including “Livin’ On A Prayer,” “Always,” “It’s My Life,” “Wanted Dead or Alive,” and “Who Says You Can’t Go Home.” Two new songs, including lead single “What Do You Got?,” round out the tracklisting.

Bon Jovi GREATEST HITS - THE ULTIMATE COLLECTION is a 28-song two disc edition made up of the GREATEST HITS CD from the standard edition and a second disc featuring beloved fan favorites including “Runaway,” “Blood on Blood,” “These Days,” and “Keep The Faith” plus the third and fourth new tracks created for this project. The four new songs (“The More Things Change,” “No Apologies,” “This Is Love, This Is Life” and the first single, “What Do You Got?”) were written specifically for inclusion in this compilation.

Bon Jovi GREATEST HITS THE ULTIMATE VIDEO COLLECTION features the band’s biggest worldwide smash hits in a career-spanning set of original promo videos, alongside the greatest ever live performances of each and every one of these legendary tracks. The phenomenal live footage includes the band’s groundbreaking rooftop show on top of London’s O2 Arena (never before been released on home video) as well as an exclusive performance of storming new single WHAT DO YOU GOT?, not available anywhere else.

Globally, the Grammy® Award-winning band has sold more than 120 million albums, and performed more than 2,600 concerts in over 50 countries for more than 34 million fans. For more information about Bon Jovi, visit www.BonJovi.com.

For almost three decades, Bon Jovi have earned their reputation on the road as ambassadors of American rock ‘n’ roll, performing for more than 34 million fans around the globe. Along the way, the New Jersey-based quartet – lead singer Jon Bon Jovi, guitarist Richie Sambora, keyboardist David Bryan, and drummer Tico Torres - have racked up a stellar resume of career highlights and accomplishments worthy of acclaim and pride. That’s a reason enough to release a greatest hits collection, right? Wrong.

Bon Jovi Greatest Hits: The Ultimate Collection celebrates time travel.

Songs mark moments in time. Ask band members to listen to the songs on this collection and they might reflect on where and when a song was written. But ask Bon Jovi fans to listen to these songs and you’ll witness as they’re transported to another place and time, reminiscing about the Bon Jovi song that blared on the radio in their first car, at their prom, their wedding… or what it felt like to stand under a starry night sky and sing in unison with 50,000 other fans at a Bon Jovi concert.

“Music marks milestones in all our lives,” observes Jon Bon Jovi. “It’s humbling to know that people associate our songs with some of the most meaningful moments in their lives.”

Through the years, as Bon Jovi have become a part of the fabric of American popular culture, they’ve emerged as a soundtrack for the lives of millions of fans of all ages around the world.

“We’ve been blessed,” says Bon Jovi. “We now have a multigenerational fan base that has crossed both language barriers and cultural differences.”

All of the band’s biggest chart-topping singles are included in this collection; the balance of songs are those designated as the most popular among the band’s dedicated fan base. Each of the quintessential Bon Jovi tracks share recurring themes of faith, hope, love, and the belief that anything is still possible.

Four new songs make their debut in this collection and each of them – “No Apologies,” “This Is Love, This Is Life,” “The More Things Change,” and the first single, “What Do You Got?”– nestle neatly into the portfolio of Bon Jovi creations bridging the past to the future.

This ultimate greatest hits collection represents the band’s success as statistics and chart positions would measure it, but it is the immeasurable impact Bon Jovi have made upon the lives of those touchedby these songs that will remain the band’s legacy.

Bon JoviGreatest Hits, a standard single disc featuring fourteenof the band’s classic smash hits plus two new tracks – “No Apologies” and “What Do You Got?” will be released on November 1st.

Bon Jovi Greatest Hits: The Ultimate Collection, a deluxe 2-CD package featuring another twelvefan favorites alongside two more new songs – “This Is Love This Is Life” and “The More Things Change” – will be available on November 1st as well.

TICKETING INFO ATHENS GREECE:

On sale date 11 /11/2010
Online purchase: www.eleventickets.gr
Box Offices: All Germanos stores
Call center : + 30 211 10 36 911

Eleven concerts in cooperation with Piraeus Bank acknowledges that Piraeus bank Visa and Mastercard card holders, have the opportunity to purchase their tickets for all Eleven Concerts shows and pay the value of the ticket in 12 Months. This ticketing policy applies for all our official points of sale.

Ticket Prices and Categories:

50 € Seated D
65€ ARENA GA STANDING
70€ SEATED C
80€ SEATED B
95€ SEATED Α
150€ GOLDEN STANDING ARENA*
250€ VIP**
350 € COSMOTE CIRCLE***

http://www.elevenconcerts.com/
http://www.eleventickets.gr/bonjovi.html

Σαν Σήμερα...14 Νοεμβρίου

1949 O Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός James Young γεννήθηκε στο Chicago. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Rock συγκρότημα Styx.


1952 Ο Αμερικανός μπασίστας Alec John Such γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη. Υπήρξε μπασίστας του συγκροτήματος Bon Jovi μέχρι και το 1994.


1970 Κυκλοφορεί το τραγούδι "Black Magic Woman" από το συγκρότημα Santana. Ήταν μια δημιουργία του Peter Green και είχε πρωτοκυκλοφορήσει από τους Fleetwood Mac το 1968.


1995 Οι The Rolling Stones κυκλοφορούν το live άλμπουμ με τον τίτλο "Stripped". Περιέχει τραγούδια που ηχογραφήθηκαν ζωντανά σε στούντιο της Ιαπωνίας (3-5 Μαρτίου) και Πορτογαλίας (23-26 Ιουλίου) αλλά και σε clubs στο Λονδίνο, Παρίσι και Άμστερνταμ. Είναι το δεύτερο άλμπουμ τους με την Virgin Records. Μεταξύ των τραγουδιών του άλμπουμ είναι και τα "Like a Rolling Stone" (Bob Dylan), "I'm Free", "Wild Horses", "Angie", κ.α.


2000 Κυκλοφορεί στην Αμερική το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του industrial metal συγκροτήματος Marilyn Manson με τον τίτλο "Holy Wood (In The Shadow Of The Valley Of Death)". Οι στίχοι όλων των τραγουδιών του άλμπουμ έγραψε ο Manson. Το αρχικό εξώφυλλο απεικόνιζε τον Manson στην στάση του εσταυρωμένου και... χωρίς την κάτω γνάθο. Λόγω της άρνησης πολλών δισκοπωλείων να το βάλουν στα ράφια τους, δημιουργήθηκε ένα νέο εξώφυλλο το οποίο τοποθετήθηκε πάνω από το πρώτο σαν "κάλυμμα". Είναι ένα θεματικό άλμπουμ και το τελευταίο της τριλογία που περιείχε τα "Antichrist Superstar" και "Mechanical Animals". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "The Fight Song", "Disposable Teens", "The Nobodies", κ.α.

"METAL UNITED" LIVE TRIBUTE "CHUCK SCHULDINER"

IN MEMORY TO THE FATHER OF DEATH METAL!

Αδελφια!
Μια τετοια ημερομηνια για την METAL ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ειναι σταθμος!
13 Δεκεμβριου ο Μεγιστος για ολους εμας CHUCK μεταφερθηκε στο πανθεων των Αθανατων της σκηνης μας.
Ενα Ελληνικο ρητο λεει"Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΙΠΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ"
Ας κανουμε το ιδιο λοιπον δινοντας το παρον στη παρουσα τιμητικη
συναυλια κανοντας θορυβο και φωναζοντας δυνατα "CHUCK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!"
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
EIGHTBALL LIVE STAGE (THESSALONIKI)

VERSUS live + DJ SET BY SAVAS SINODINOS@RAINBOW ROCK BAR(x glam bar)

Την κυριακη 21 νοεμβριου -5 χρονια

μετα απ'το τελευταιο τους live-
οι VERSUS εμφανιζονται στην σκηνη του RAINBOW ROCK BAR(x GLAM BAR).

DJ SET BY SAVAS SINODINOS
(Southernrock.gr - Rockmachine.gr )
ΕΙΣΟΔΟΣ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η