ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

BIGUS DICKUS live @ Blue Bar

Οι BIGUS DICKUS συνεχίζουν να ροκάρουν το "cozy" Blue Bar!
... Αυτή τη φορά, ένα μεγάλο μέρος του σετ θα είναι αφιερωμένο στο Hard Rock των υπέροχων 70s - 80s: Το πνεύμα των εορτών θα πιει την μπυρίτσα του παρέα με το πνεύμα των Sabbath, των Zeppelin, των Purple, των ACDC αλλά και τόσων άλλων αγαπημένων συγκροτημάτων του ένδοξου παρελθόντος!

Οι BIGUS DICKUS εγγυώνται γι αυτό!

Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η
(... και ο Κοσκινάς μαζί μας!!!)
Blue Bar , Ηρώων Πολυτεχνείου - Χαϊδάρι, 12462 , Athens, Greece

Ο Άγγελος Λαμπρόπουλος και ο Δημήτρης Καζάνης live στο Despues

Ο Άγγελος Λαμπρόπουλος και ο Δημήτρης Καζάνης θα live- άρουν στο Despues club στην Αργυρούπολη(Κύπρου 75)


Περάσαμε πολύ ωραία στο προηγούμενο live στο Despues και σας περιμένουμε και τις έπομενες Πέμπτες!!!!!!!!!!!!


15/12
22/12
29/12 και
05/01
στο Después Club (Κύπρου 75-Αργυρούπολη) στις 22:00!!!!!!!




Ας μαζευτούμε να γουστάρουμε όλοι μαζί........... με έντεχνα , ροκ, ποπ , ελληνικά και ξένα τραγούδια!!!! Όσοι έχετε έρθει κι άλλες φορές ξέρετε ότι δεν θα χάσετε, όσοι πάλι δεν .... ελάτε να σας δείξουμε τι χάνετε !!

DIMEBAG DARRELL: Δηλώσεις του Rob Halford

Χθες ήταν η μαύρη επέτειος (8 Δεκεμβρίου 2004), από την κτηνώδη δολοφονία του "Dimebag" Darrell Abbott, ενός από τους πλέον χαρισματικούς κιθαρίστες της μουσικής που παρακολουθούμε.


Θυμίζουμε ότι ο Dimebag δολοφονήθηκε επάνω στη σκηνή, κατά την διάρκεια ενός live που έδιναν οι Damageplan, στο Ohio, από το οπλισμένο χέρι ενός 25χρονου πρώην πεζοναύτη που ονομαζόταν Nathan Gale. Ο Gale δολοφόνησε συνολικά 4 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 3 πριν τον πυροβολήσει και τον σκοτώσει ο αστυνομικός James D. Niggemeyer, ο οποίος κατέφτασε στο club που έπαιζαν οι Damageplan, λίγο μετά από το μακελειό που είχε ξεκινήσει ο Gale.


Σε δηλώσεις του ο Metal God Rob Halford, τραγουδιστής των Judas Priest, απαντά για τον τρόπο που το έμαθε αλλά και για τις σκέψεις του για το τραγικό γεγονός.
«Βρισκόμουν στο σπίτι μου στο Phoenix. Νομίζω ότι κάποιος μου το έστειλε σε μήνυμα ή κάποιος μου το είπε στο τηλέφωνο και μου κοπήκανε τα πόδια. Σκέφτηκα, αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Άνοιξα την τηλεόραση και όντως η είδηση υπήρχε στο CNN. Κάθισα εκεί και δεν το πίστευα. Και μετά ξέσπασα σα μωρό παιδί. Βαλάντωσα στο κλάμα. Και πραγματικά δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις. Είσαι απόλυτα μπερδεμένος, γεμάτος οργή, θέλεις να κομματιάσεις ό,τι υπάρχει γύρω σου. Θες να βάλεις μουσική, θες να πάρεις στο τηλέφωνο τον Phil (εννοεί τον Anselmo). Όλα αυτά τρέχουν στο μυαλό σου. Και προφανώς, ο Pat (Lachman, πρώην κιθαρίστας στους Halford), τραγουδούσε για τους Damageplan εκείνη την εποχή. Ήθελα να του τηλεφωνήσω, να τον ρωτήσω, τηλεφώνησες, δεν τηλεφώνησες; Τι στο διάολο συμβαίνει; Εκατομμύρια πράγματα τρέχουν στο κεφάλι σου την ίδια στιγμή. Αλλά ήταν πραγματικά τρομερό. Μου έμοιαζε αδιανόητο. Έχουμε χάσει ανθρώπους από πράγματα που οι ίδιοι προκάλεσαν στον εαυτό τους, από ποτό και drugs. Χάσαμε ανθρώπους όπως ο Ronnie (James Dio) από αυτού του είδους την αρρώστια. Αλλά το να σε δολοφονήσουνε με τέτοιο στυγερό τρόπο, είναι απλά παρανοϊκό. Απόλυτα παρανοϊκό. Ο John Lennon είναι ο μοναδικός άλλος άνθρωπος (που είχε την ίδια μοίρα), έτσι δεν είναι; Πλέον οι δύο τους θα είναι μαζί, όσο αναφορά το τι σημαίνουν και πως έχει αποτυπωθεί η μνήμη τους στις ζωές μας. Ο τρόπος που το όνομα του Dimebag θα συνεχίσει να υπάρχει, είναι η μοναδική παρηγοριά που έχουμε. Γιατί η δουλειά που άφησαν πίσω τους, θα ζήσει αιώνια. Αυτό είναι ευλογία».
metalhammer.gr

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Εικόνες που μένουν σε κόντακ χαρτί................


Metro Decay - Κειμήλια

Μες στο συρτάρι ασάλευτη ζει η σιωπή.
Εικόνες που μένουν σε κόντακ χαρτί
Φιγούρες ?? ,χαμένες ψυχές
Φοβάμαι και τρέχω,στην άβυσσο μπήκα
χαμένος στα δάση του χτες.
Φωνές που σαρκάζουν μες στο σκοτάδι
λένε πως είμαι θνητός.
Ρίχνω το βλέμμα και φτύνω καπνιά ??
Φοβάμαι την πλήξη,βαριέμαι που ζω.

Αργώ να κρυφτώ και με βρίσκει αμέσως
ψήλος παγωμένος φρουρός.
Αργώ να σκεφτώ και με πιάνει τρόμος.
Αργώ και θα χάσω το δρόμο.

Θυμάμαι πως είπες δυο λόγια μαγικά.
Θυμάμαι πως είχες δυο μάτια γυαλιά.

Αργώ να κρυφτώ και με βρίσκει αμέσως
ψυχρός αγριεμένος φρουρός.
Αργώ να το δω και με σκοτώνει
ξανθός μουχλιασμένος εχθρός.

Αργώ να κρυφτώ και με βρίσκει αμέσως
ψυχρός αγριεμένος φρουρός.
Αργώ να το δω και με σκοτώνει
ξανθός ματωμένος εχθρός.

Δεν ξερω καποιες στιγμες αν θα προτιμουσα να μην θυμαμαι...Αν αγαπω τη μνημη μου η αν την μισω!!!
Κ οταν ξεθαβω μια χουφτα αναμνισεις τυπωμενες σ εκεινο το παλιο φωτογραφικο χαρτι.........Τοτε δεν θυμαμαι...Τοτε γυρναω πισω...και ζω στο ΤΟΤΕ ξανα.Και βλεπω εμενα σαν σε ονειρο ...μικρο παιδακι που βιαζονταν να μεγαλωσει...κ βλεπω τη μανα μου.....να με κραταει απ το χερι κ μοιαζει λες αυτη η εικονα σαν να ναι το ξεκινημα μιας πορειας κ μοιαζει λες κ εκεινο το χερι δεν θ αφηνε ΠΟΤΕ το δικο μου.....κ ενα ξανθο αγορι με ενα αποκοσμα γλυκο χαμογελο ζωγραφισμενο στα παιδικα του ματια ...... μια εκδρομη ηταν θαρρω.....μια μπαλα πιο περα κ λουλουδια χιλιοχρωμα..........................................
Μεγαλωσα....αλλες εικονες.........παρτυ γενεθλιων........πιο σκουρα τα χρωματα πια....
Μεγαλωσα ακομα πιο πολυ...εχω δικα μου παιδια...........Υπαρχω πια ολο κ σε πιο λιγες φωτογραφιες.....Θελω να κλεισω οτι θυμαμαι μονο στα παιδια μου.......
Εκεινο το αγορι δεν υπαρχει πια...ο αδερφος που δεν μου χαρισε η μανα μου αλλα τον εφερε η ζωη κοντα μου .....δεν υπαρχει πια.
Κ η μανα μου..........δεν υπαρχει πια..........δεν μου γκρινιαζει πια ουτε ακουω το επικο " ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΙΠΑ?????????ΤΟ ΞΕΡΑ ΕΓΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! " .......
Λιγοστευουν τοσο πολυ αυτα που θελω να θυμαμαι.........ΚΕΙΜΗΛΙΑ μιας ζωης........Φωτογραφιες.......Ενα λουλουδι μαραμενο απο χρονια μεσα σ εναν ασπρο φακελλο........βινυλλια παλια το soundtrack του εργου της ζωης μου!

Σαν Σήμερα...9 Δεκεμβρίου



1934 Ο Αμερικανός θρυλικός blues τραγουδιστής και μουσικός Junior Wells (Amos Wells Blakemore Jr. 1934-1998) γεννήθηκε στο Memphis του Tennessee. Με έδρα το Σικάγο συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι Muddy Waters, Buddy Guy, Bonnie Raitt, The Rolling Stones και Van Morrison. Το 1998 είχε ρόλο στην ταινία "Blues Brothers 2000", η οποία κυκλοφόρησε ένα μήνα μετά τον θάνατο του. Δημοφιλή τραγούδια του: "Messin' with the Kid", "Come on in This House", "It Hurts Me Too" κ.α.


1972 Ο Αμερικανός ντράμερ Tré Cool (Frank Edwin Wright III) γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο punk-rock συγκρότημα Green Day, από το 1990 που αντικατέστησε τον John Kiffmeyer. Ο Tré Cool έχει ερμηνεύσει τα τραγούδια των Green Day, "Dominated Love Slave" και "All by Myself" από τα άλμπουμ του συγκροτήματος "Kerplunk" και "Dookie" αντίστοιχα, παίζοντας σε αυτά και κιθάρα, και τα δύο τραγούδια έγραψε και συνέθεσε ο ίδιος.


1964 Στο Van Gelder Studio του New Jersey, οι The John Coltrane Quartet ηχογραφούν το κλασικό πλέον jazz άλμπουμ "Love Supreme". Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ στην ιστορία της jazz. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρέθηκε στην 47η θέση.


1967 Το άλμπουμ "Their Satanic Majesties Request" των The Rolling Stones κυκλοφορεί στην Αμερική, μια ημέρα μετά την κυκλοφορία του στην Μεγάλη Βρετανία. Ηχογραφήθηκε το διάστημα μεταξύ 9 Φεβρουαρίου με 23 Οκτωβρίου στα Olympic Studios του Λονδίνου. Θα φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση και των Βρετανικών charts και του Billboard. Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ είχαν γραφτεί από τους Mick Jagger και Keith Richards. Από το άλμπουμ κυκλοφόρησαν δύο single, τα "In Another Land" και "She's a Rainbow" το οποίο έφτασε μέχρι την 25η θέση του Billboard.


1991 Οι Guns N' Roses δίνουν την πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες συναυλίες τους στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Οι παραστάσεις ήταν μέρος της περιοδείας τους "Use Your Illusion".

Big Ballz – The Ultimate AC/DC Tribute Band LIVE @ Revenge Of Rock

Ετοιμαστείτε για άλλο ένα βράδυ που θα πάει τις αντοχές μας πέρα απ’ τα όρια. Ρόκ μέχρι τελικής πτώσης από τους Big Ballz – The Ultimate AC/DC Tribute Band με όλες τις επιτυχίες του θρυλικού συγκροτήματος από την Αυστραλία, τη Παρασκευή 16/12 στο Revenge Of Rock (Λ. Αλεξάνδρας 34, απέναντι από το πεδίο του Άρεως) στις 23.30. Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, δυνατές κιθάρες, αυθεντικό ρόκ με πολύ αλκοόλ, σε μια βραδιά – πραγματική εμπειρία, που δεν ξεχνιέται - βγαλμένη από την κόλαση….. λίγο πριν τα Χριστούγεννα!!! Για όλους τους φανατικούς των AC/DC αλλά και για όσους ξέρουν να εκτιμούν τη καλή ρόκ μουσική…

For Those About To Rock… We Salute You…!!

έχω βαρεθεί να σου ζητώ συγγνώμη κι είναι βέβαιο πως δε μπορώ ν' αλλάξω



Στέρεο Νόβα - Με θέλεις, χωρίς εσένα

Το τέλος της παράκαμψης
κοίταξε πόσα αυτοκίνητα επιστρέφουν κι έρχονται
καθώς αφήνουμε τα σύρματα πίσω μας
οι μάρκες τους εκτοπίζουν τις λέξεις μας
στέκομαι στο έδαφος
μα δε με θέλεις
χωρίς εσένα
θα είμαι πιο μπροστά από σένα

Δεν έχω τίποτα να σου δώσω
κι είναι τόσο δύσκολο να σου εξηγήσω
περισσότερο από κάθε άλλη φορά
γιατί μου αρέσουν τα εργοστάσια
κάθε φορά που κοιτάζω εσένα
ένα ταξίδι από τα γόνατα ως τα δάχτυλα
η αντανάκλαση της σύγχυσης
οι μέρες
και τα ισόμετρα πέταλα
η ανακάλυψη του οίκτου
σαν αεροπλάνο πετά
και μας εγκαταλείπει
..η χαρά ποτέ..

Κι αν δεν ήταν τόσο ωραία εδώ
θα μπορούσα να έρθω μαζί σου
μα έχω βαρεθεί να σου ζητώ συγγνώμη
κι είναι βέβαιο πως δε μπορώ ν' αλλάξω
γιατί ο κόσμος είναι μια χούφτα
από εκατομμύρια μόρια
κι η κατανόηση δείχνει ν' αργοπεθαίνει
λεπτό με το λεπτό
αστέρι μ' αστέρι
δορυφόρο με δορυφόρο

Δώσ' μου τα χέρια σου
κράτησε μακριά τα ψέματα
χάρισέ τα σ' αυτούς που μπορούν να σε πιστέψουν
θέλεις ν' ακούσεις τόσα πολλά
κι εγώ θέλω να κλάψω
να κοιτάξω το χώμα
σαν τη μόνη αλήθεια
σε σκέφτομαι
μέσα από σένα είδα εμένα
τη στρογγυλή άκρη της γης
την απέραντη ακινησία
που επεκτείνει την απόσταση
κι εξαλείφει το φως

Ποσα μπορω να δωσω ακομα???Ποσα μου χουν μεινει δικα μου???Ποσα θελουν απο μενα οι αλλοι?Κ ποσα εγω θελω ακομα να δουν απο μενα?
ΤΙΠΟΤΑ..... Δεν θελω τιποτα να δουν ...τιποτα να παρουν.....Αφου θελουν εμενα αλλα ...χωρις εμενα!!!
Θελουν καποια που να μοιαζει μ εμενα αλλα που δεν ειμαι εγω!!!!!!!!
Εγω κοιταζω τον ηλιο κ μεσα του βλεπω τα χαμογελα των παιδιων που παιζουν στη θαλασσα.............Βλεπω τα προσωπα των παιδιων μου .......Απολαμβανω τον αερα το φως....τη μυρωδια που χει το χωμα μετα τη βροχη....Το χρωμα που εχουν τα λουλουδια οταν ο ηλιος τα κανει να γυαλιζουν......
Εγω κοιταζω τη θαλασσα κ βλεπω τους φιλους μου ...ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ...ΔΥΝΑΤΟΥΣ Κ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ...........
Μεσα απ τα παιδια μου βρισκω εμενα........Μεσα απ τους φιλους μου βρισκω εμενα..................
Αυτοι γιατι δεν μπορουν να με βρουν???? Γιατι δεν με βλεπουν???
Δεν μπορω ν αλλαξω εμενα......ΛΑΘΟΣ!!!
ΔΕΝ ΘΕΛΩ Ν ΑΛΛΑΞΩ ΕΜΕΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Καθε παρασκευη Βανεσσα Καραγεωργου Κωστας Γαλιτης & Rock4

Μετα απο καιρο παλι για '' παντα'' μαζι Βανεσσα Καραγεωργου & Κωστας Γαλιτης
μαζι με τους Rock4 καθε παρασκευη απλα θα καψουνε του Ζωγραφου

KEYBOARDS STUFF - ΑΜΕΡΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
BASS GUITAR - ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ELECTRIC GUITAR/VOCALS - ΜΕΧΙΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
DRUMS STUFF - ΚΟΡΚΟΒΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ 23 ΖΩΓΡΑΦΟΥ - 2107472472

Σαν Σήμερα...8 Δεκεμβρίου


1943 Μια από τις πιο χαρισματικές προσωπικότητες στην ιστορίας της Rock, ο Jim Morrison (James Douglas Morrison 1943-1971) γεννήθηκε στην Μελβούρνη της Φλόριντα. Ήταν δημοφιλής ως τραγουδιστής και στιχουργός του συγκροτήματος The Doors από το 1965 έως και το θάνατο του. Κυκλοφόρησε μαζί τους έξι άλμπουμ και γνώρισε την παγκόσμια αναγνώριση. Το 1993 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Singers of All Time", βρίσκεται στην 47η θέση. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Break on Through (To the Other Side)", "Light My Fire", "People Are Strange", "Love Me Two Times", "Hello, I Love You", "Touch Me", "Riders on the Storm" κ.α.


1966 Η Ιρλανδέζα τραγουδίστρια Sinead O'Connor (Sinéad Marie Bernadette O'Connor) γεννήθηκε στο Glenageary. Γνώρισε επιτυχία το 1990 με την διασκευή στο τραγούδι του Prince, "Nothing Compares 2 U".


1980 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός John Lennon (John Winston Lennon 1940-1980) δολοφονήθηκε σε ηλικία 40 ετών. Στις 10:50 μ.μ. ο John Lennon και η Yoko Ono επέστρεψαν στο κτήριο The Dakota όπου διέμεναν στη Νέα Υόρκη, στην είσοδο του κτηρίου ο Mark David Chapman πυροβόλησε τον δημοφιλή τραγουδιστή τέσσερις φορές στην πλάτη. Ο Lennon μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Roosevelt όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Μαζί με τον Paul McCartney υπήρξαν ιδρυτικά μέλη του Βρετανικού συγκροτήματος The Quarrymen που αργότερα μετονομάστηκαν σε The Beatles. Μετά την αποχώρηση του από το συγκρότημα το Σεπτέμβριο του 1969, ακολούθησε σόλο καριέρα έχοντας μαζί την σύντροφό του Yoko Ono - με την ονομασία John Lennon/Plastic Ono Band. Οι πωλήσεις των The Beatles ξεπερνούν σήμερα τα 170 εκατομμύρια αντίτυπα και της σόλο δισκογραφίας του τα 14 εκατομμύρια. Το 1991 κέρδισε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική. Το 2008 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The Greatest Singer of All Time", βρέθηκε στην όγδοη θέση. Το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame το 1987 και στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994. Το τραγούδι του "Imagine" βρίσκεται στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, "The 500 Songs that Shaped Rock and Roll". Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα.

1963 Ο γιος του Αμερικανού τραγουδιστή Frank Sinatra, ο Frank Sinatra Jr. πέφτει θύμα απαγωγής στο Harrah's Lake Tahoe. Οι δράστες ήταν δύο 23χρονοι, οι Barry Keenan και Joe Amsler. Οι νεαροί μετέφεραν τον 19χρονο σε ένα αγροτόσπιτο στο Canoga Park του Λος Άντζελες και από εκεί τηλεφώνησαν στον πατέρα του ζητώντας λύτρα για την παράδοση του. Αν και ο Frank Sinatra πρόσφερε ένα εκατομμύριο δολάρια για την ασφαλή επιστροφή του γιου του, οι απαγωγείς συμφώνησαν να εισπράξουν μόνο 240 χιλιάδες δολάρια. Ο Frank Sinatra Jr. θα αφεθεί ελεύθερος δύο ημέρες μετά.


1976 Το Αμερικανικό συγκρότημα The Eagles κυκλοφορεί το άλμπουμ "Hotel California". Είναι το πρώτο άλμπουμ χωρίς τον κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος Bernie Leadon και με τον Joe Walsh στη θέση του. Είναι επίσης το τελευταίο άλμπουμ για τον μπασίστα και τραγουδιστή Randy Meisner. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Hotel California", "New Kid in Town" κ.α.
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

DIMEBAG DARRELL: Εφτά χρόνια από το θάνατό του

Επειδή η μνήμη είναι καλός οδηγός και άξια πυξίδα στη πορεία κάθε συνειδητοποιημένου metalhead, σαν σήμερα το 2004 δολοφονήθηκε ο Dimebag Darrell, ο πασίγνωστος και πολυαγαπημένος κιθαρίστας των Pantera. 
Τα παρακάτω video είναι αφιερωμένα στη μνήμη του.



metalhammer.gr

Ακουστικο LIVE - Ιορδανης Σιδηροπουλος ,Ιασονας Τουφεξης ,Εβελινα Καρρελη

Αυτη τη Πεμπτη 8 Δεκεμβριου σας περιμενουμε στο ''Οσο παταει η γατα'' να τραγουδησουμε μαζι αγαπημενα τραγουδια και να περασουμε μια ομορφη βραδια...Επισης θα παιχτουν και καποια τραγουδια απο τις δουλειες που ετοιμαζουμε...καλη ανταμωση τη Πεμπτη λοιπον!
'Οσο παταει η γατα'' (αγορα λιμενα Βολου)

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Open your heart, I'm coming home............

Hey You- Pink Floyd

Hey you, out there in the cold
Getting lonely, getting old
Can you feel me?
Hey you, standing in the aisles
With itchy feet and fading smiles
Can you feel me?
Hey you, dont help them to bury the light
Dont give in without a fight.

Hey you, out there on your own
Sitting naked by the phone
Would you touch me?
Hey you, with you ear against the wall
Waiting for someone to call out
Would you touch me?
Hey you, would you help me to carry the stone?
Open your heart, Im coming home.

But it was only fantasy.
The wall was too high,
As you can see.
No matter how he tried,
He could not break free.
And the worms ate into his brain.

Hey you, standing in the road
Always doing what youre told,
Can you help me?
Hey you, out there beyond the wall,
Breaking bottles in the hall,
Can you help me?
Hey you, dont tell me theres no hope at all
Together we stand, divided we fall.


Ολη η μοναξια κ η αποξενωση τυλιγμενη σε μια μελωδια που κυλαει σαν φωτια στο αιμα!! Ξενοι σε μια ξενη πολη γιναμε...Ποιος μας ακουει??Ποιος μας νοιωθει??Ποιος νοιαζεται για σενα? Μια αγωνια σπρωχνει τα βηματα μας κ μια ατελειωτη ανασφαλεια...Ποσο μονοι ........Λες κ ενας τοιχος ψηλος υψωνεται γυρω μας κ μας απομωνωνει ...........Δεν ακουμε τιποτα!! Δεν μας ακουει κανεις εκει εξω............

Μας τελειωνει το φως...λιγοστευει ο αερας ....Δεν μπορουμε μονοι μας ....Αν τους αφησουμε θα θαψουν τον ηλιο!!!!!!!!!!!!!! Αξιζει μια υστατη προσπαθεια ....Να ακουσουμε τουσ χτυπους της καρδιας ....ΟΧΙ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!! ΟΧΙ!!!!

Ακουστε κατι .....χτυπαει...δεν εισαι εσυ ...δεν ειμαι εγω....ειναι αυτος που περναει διπλα σου!!!!!!!!!!!!!!! Νοιωσε τον !!!!!!!Ακουσε τον !!!!!!! ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!! ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ................................


Σαν Σήμερα...7 Δεκεμβρίου


1949 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και ηθοποιός Tom Waits (Thomas Alan Waits) γεννήθηκε στο Pomona της Καλιφόρνια. Μετά από χρόνια ανέπτυξε ξεχωριστό στυλ, συνδυάζοντας διάφορα μουσικά στυλ όπως rock, blues, jazz με την θεατρικότητα και την χαρακτηριστική φωνή του. Έγραψε μουσική για ταινίες αλλά και πρωταγωνίστησε σε αρκετές όπως "Down By Law" (Jim Jarmusch), "Dracula" (Francis Ford Coppola), "The Cotton Club" κ.α. Έχει κερδίσει δύο βραβεία Grammy για τα άλμπουμ του "Bone Machine" και "Mule Variations". Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "I Hope That I Don't Fall in Love with You", "The Piano Has Been Drinking", "Downtown Train", "Hold On", "Yesterday Is Here", "Alice", "Let It Rain" κ.α.


1990 Ο Αμερικανός R&B τραγουδιστής Dee Clark (Delectus Clark 1938-1990) απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών στην Smyrna της Georgia από καρδιακή προσβολή. Το 1941 μετακόμισε στο Chicago και άρχισε την ενασχόληση του με την gospel μουσική. Το 1952 σαν μέλος των Hambone Kids, πραγματοποίησε την πρώτη του ηχογράφηση, το τραγούδι "Hambone". Αφού πρώτα άλλαξε αρκετά συγκροτήματα, άρχισε σόλο καριέρα το 1957 και γνώρισε επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Just Keep It Up", "Hey Little Girl" και "Don't Walk Away From Me". Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής το 1961 με το τραγούδι "Raindrops" το οποίο ανέβηκε στην δεύτερη θέση του Billboard, πουλώντας πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.


1967 Στα Stax Studios του Memphis ο Otis Redding ηχογραφεί το "Sittin' on the Dock of the Bay". Θα κυκλοφορήσει μετά το θάνατο του, στις 8 Ιανουαρίου του 1968. Το τραγούδι είχε γράψει ο ίδιος ο τραγουδιστής σε συνεργασία με τον κιθαρίστα Steve Cropper. Θα είναι το πρώτο τραγούδι στην ιστορία του Billboard που θα ανέβει στο Νο1 μετά από το θάνατο του ερμηνευτή του...


1968 Στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart βρίσκονται οι The Beatles και το "The White Album". Ηχογραφήθηκε από τις 30 Μαΐου έως τις 14 Οκτωβρίου στα στούντιο Abbey Road και Trident του Λονδίνου. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Back in the U.S.S.R.", "While My Guitar Gently Weeps", "Helter Skelter", "Revolution 1" κ.α. Θα παραμείνει στην κορυφή των charts για επτά εβδομάδες.

1976 Δύο ημέρες μετά την συμμετοχή του στο Smile Jamaica Concert στο National Heroes Park του Kingston, ο Bob Marley τραυματίζεται από τα πυρά άγνωστου άντρα ο οποίος εισβάλει στο σπίτι του. Η γυναίκα του Rita και ο μάνατζερ Don Taylor επίσης τραυματίζονται ελαφρά. Οι δράστες δεν συνελήφθησαν ποτέ.

LAMB OF GOD: Νέο τραγούδι online

Οι αμερικάνοι Lamb of God έδωσαν ένα νέο τραγούδι τους στη δημοσιότητα. Το τραγούδι "Ghost Walking", το οποίο μπορείτε να ακούσετε παρακάτω, θα περιέχεται στο νέο album του συγκροτήματος με τίτλο "Resolution".


Η κυκλοφορία του "Resolution" έχει οριστεί για τις 23 Ιανουαρίου. Το tracklist του νέου album των Lamb of God μπορείτε να δείτε παρακάτω.


01. Straight For The Sun
02. Desolation
03. Ghost Walking
04. Guilty
05. The Undertow
06. The Number Six
07. Barbarosa
08. Invictus
09. Cheated
10. Insurrection
11. Terminally Unique
12. To The End
13. Visitation
14. King Me

metalhammer.gr

LIVE LIVE LIVE ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ





ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΧΙΑΝΑΚΗΣ ΝΕΟ DIGITAL ALBUM " ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΩΠΑΣΕΙ"

Ο Γιάννης Σαρχιανάκης επιστρέφει στα μουσικά δρώμενα με την κυκλοφορία του νέου του
digital album. Περιέχει επτά νέα τραγούδια με Ελληνικό στίχο και εναλλακτικό Ροκ ύφος σε μουσική δική του και στίχους των Χ. Κακούρη. Ν. Αλεβίζου, Μ. Παπαχρήστου και δικούς του.

Τα Χριστούγεννα (2011) θα κυκλοφορήσει στα δικτυακά καταστήματα:

ITUNES, VODAFONE GREECE,COSMOTE GREECE,WIND GREECE ,MP GREEK, APPLE COMPUTER INC[Worldwide Excl. US], ROGER DIGITAL MEDIA [you tube] , YAHOO, AMAZON.COM, TDC PLAY[Denmark] ,E-MUZUKA [Eastern Europe], NOKIA,SUNRISE,TVRL [Austria, Switzerland],Q-TOM [Germany,Austria,Switzerland],FNAC[France],BEATPORT

για κατέβασμα (Download) το digital Album: "ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΩΠΑΣΕΙ"

Digital distributor: WARNER MUSIC GREECE

Σας παρουσιάζουμε το τραγούδι "Μ΄ένα τσιγάρο ένοχο", που συμπεριλαμβάνεται στο cd και είναι στην
διάθεση σας για μετάδοση.

Official video clip: Me ena tsigaro enoho (youtube HD)

Official video clip: Lathos (youtube HD)

Official website: www.sarhianakis.com

ROCKMASS 2011 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/12/2011

EIGHTBALL CLUB
ΠΙΝΔΟΥ 1 -ΛΑΔΑΔΙΚΑ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:30

Rockmass σημαίνει Rock και Christmas μαζί!
Έτσι εμείς στον Rockarolla Radio βλέπουμε τις γιορτές κάθε χρόνο: Δυνατή και καλή ροκ,ξεφάντωμα,τρέλα,εκπλήξεις,κληρώσεις δώρων και από φέτος και με ζωντανές εμφανίσεις συγκροτημάτων.Ετσι και αλλιώς, σας έχουμε συνηθίσει σε αυτόν τον ενάμιση χρόνο λειτουργίας μας σε μουσικές προτάσεις και παρουσιάσεις νέων μουσικών σχημάτων!

2-LEVEL PARTY!
ΔΙΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ROCKMAS 2011..

FIRST LEVEL:
Στον κάτω χώρο του Eightball (live stage) 3 διαφορετικά ως προς το είδος της ροκ συγκροτήματα, υπόσχονται να μας απογειώσουν!

-οι GREAT EASTERN ένα από τα πιο ιδιαίτερα και πιο υποσχόμενα συγκροτήματα της χώρας στον χώρο της Rock / Experimental / Progressive μουσικής.
"Τα λάθη επιτρέπονται, η λογοκρισία απαγορεύεται, κι όλα τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στον αυτοσχεδιασμό." μας λένε...
Θα τους απολαύσουμε λοιπόν στην έναρξη του Rockmas 2011!

-οι Deep in the Top είναι μια μαθητική blues-rock μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Μετά από πολλές live εμφανίσεις την τελευταία χρονιά σε rock bars και άλλες εκδηλώσεις, λόγω σχολείου έχουν μείνει έξω από τις μουσικές σκηνές της πόλης. Γι'αυτό το λόγω είναι γεμάτοι όρεξη να τα σπάσουν στο πάρτυ μας με μπλουζ και ροκ σκοπούς που παίζουν και αγαπάνε.
Τόπο στα νιάτα!They WILL make you dance...!

- Tα Περσινά Ξινά Σταφύλια από την Βέροια, είχαν ρίξει την αυλαία (και παραλίγο και όλο το stage…) στο γενέθλιο πάρτυ μας τον Μάιο στο Block33 και όλοι θυμόμαστε την φοβερή ενέργεια που έβγαλαν επί σκηνής!Θα κλείσουν και πάλι το ζωντανό κομμάτι της βραδιάς με dirty/ska-punk μουσικές και μπόλικη αδρεναλίνη...

SECOND LEVEL:

Αμέσως μετά τις ζωντανές εμφανίσεις,το πάρτυ συνεχίζεται στον επάνω όροφο με τους Djs tou Rockarolla Radio να ροκάρουν μεχρι όσο πάει..

Θα είναι ένα...δύσκολο βράδυ..πιστέψτε μας!
Φυσικά και φέτος οι ..μάγοι της ροκ φέρνουν δώρα:
Ένα τυχερό ζευγάρι θα πάει να κάνει Χριστούγεννα στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας…
Έχουμε εξασφαλίσει και άλλα δώρα, όμως σας τα αφήνουμε για έκπληξη ..
Όπως επίσης έκπληξη θα είναι και οι διαγωνισμοί με τους οποίους θα δοθούν τα δώρα…


ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 21:00
ΕΝΑΡΞΗ(ΑΥΣΤΗΡΑ): 21:30
ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 ΕΥΡΩ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

Σάς περιμένουμε όλους στο ROCKMAS 2011 για ένα ακόμα Rockarolla crazy party!

Christmas is a Rock'n'Roll Eve!

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
GIANNIS TRAVEL
M-BIKES
E-TABLET
G-NET

E-mail επικοινωνίας

facebook event:

Links:

LIVE ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΝΔΩΡΟΣ ΣΤΟ UNPLUGGED

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ 23:00
ΧΑΪΜΑΝΤΑ 26 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ (ΣΤΟΑ) & ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 31
ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Sportview – Personal Training Studio - Εγκαινία

Θα θελαμε να σας ενημερωσουμε οτι αύριο Τεταρτη 7 Δεκεμβριου γίνονται τα εγκαινια του personal training studio της sportview μετά τις 19:00 το απόγευμα.

Σας περιμένουμε να μας επισκεφθειτε και να μας γνωρισετε απο αυτην την εβδομαδα και να σας ενημερωσουμε για τις προσφορες μας!
Ευχαριστουμε πολυ!

Ανδρέας Σμυρλής Λιακατάς
Sportview – Personal Training Studio
Κολοκοτρώνη 101, Πεύκη
210/8065842 - 6974414214
skype: sportview_events

LoudLocalSound Punk Rock Christmas Party‏

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου οι Loud Local Sound & το Silver Dollar βιάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα!!!
Ένα Punk-Rock Set με παράλληλη προβολή συλλεκτικών DVDs, στη σήμα κατατεθέν οθόνη του Silver Dollar!!! Τις μουσικές επιλέγει ο Santa-Galanis!!!

Ίνφο: Punk-Rock Christmas Party
@ Silver Dollar (Ethnikis Aminis 19)
Music by George Galanis
Special Screenings
7.12 After 22.00

"ΕΝΕΔΡΑ" LIVE ΣΤΟ THE PARTY BAR


Κάνουμε Live στις 14/12 στο Party Bar στου Ψυρρή.
Θα σας περιμένουμε να γνωριστούμε.
Καραϊσκακη 31, πλ Ψυρρή

FLANEURS LIVE & PARTY ΣΤΟ VINILION 9/12/2011‏

Ταξίδι σε rock ήχους, αφιερωμένη σε κάθε μοναχικό περιπατητή των bars……. H μπάντα αποτελείται απο μια παρέα φίλων που κατα καιρούς νιώθει την αναγκη να παρουσιάζει δικές της rock-εντεχνες συνθέσεις αλλα και αγαπημένες ξένες-ελληνικές διασκευές. Η εναλλαγή ανδρικών και γυναικείων φωνητικών όπως επίσης και η πρόσφατη λιτή, άλλα δουλεμένη πρόσθεση πνευστού, αλλαζει συχνά την διάθεση όλων για όμορφα και ξέγνοιαστα βράδια που όλοι, και ειδικά στις μέρες μας, έχουμε αναγκη…..

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΣΠΙΝΟΥ ΝΕΛΛΥ ΦΩΝΗΤΙΚΑ
ΜΑΡΓΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΗΛ. ΚΙΘΑΡA
ΚΑΡΟΖΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΗΛ. ΚΙΘΑΡA
ΚΟΥΡΤΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΗΛ. ΜΠΑΣΣΟ
ΚΑΝΤΕΡΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΤΥΜΠΑΝΑ
ΣΑΡΔΗΣ ΧΑΡΗΣ ΗΛ. ΜΠΑΣΣΟ ΤΡΟΜΠΟΝΙ

εναρξη 22.30
τηλ κρατήσεων 2102692640

(photo - video) METALLICA: Πρώτο show για τον εορτασμό των 30 χρόνων του συγκροτήματος

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα τριάντα χρόνια των Metallica στο San Francisco, πραγματοποιήθηκε χτες το πρώτο από τα τέσσερα shows που έχει προγραμματίσει το συγκρότημα. Σ' αυτή την εμφάνιση, τους Metallica συνόδεψαν πάνω στη σκηνή εκλεκτοί καλεσμένοι όπως ο Jason Newsted, ο John Marshall (Metal Church), οι Sean Harris και Brian Tatler (Diamond Head), ο Biff Byford (Saxon) και οι Apocalyptica.


Το setlist τις βραδιάς είχε ως εξής:


01. The Call Of Ktulu
02. No Remorse (full version)
03. The Shortest Straw
04. Leper Messiah
05. The Day That Never Comes
06. Carpe Diem Baby (σε πρώτη live εκτέλεση)
07. Hate Train (ακυκλοφόρητο τραγούδι από τα "Death Magnetic" sessions)
08. Please Don't Judas Me (ακουστική διασκευή Nazareth)
09. Wherever I May Roam (μαζί με το μέλος του fan club, John Dent)
10. Sad But True (με τον John Marshall)
11. (Anesthesia) Pulling Teeth (jam του Robert Trujillo)
12. No Leaf Clover (με τους APOCALYPTICA)
13. One (με τους APOCALYPTICA)
14. Harvester Of Sorrow (με τον Jason Newsted)
15. Damage, Inc. (με τον Jason Newsted)
16. Motorcycle Man (με τον Biff Byford)
17. The Prince (με τους Sean Harris και Brian Tatler)
18. It's Electric (με τους Sean Harris και Brian Tatler)
19. Helpess (με τους Sean Harris και Brian Tatler)
20. Am I Evil? (με τους Sean Harris και Brian Tatler)
21. Seek & Destroy (με όλους τους καλεσμένους)


Σε άλλα σχετικά νέα, ο frontman των Metallica, James Hetfield, δήλωσε ότι θα ήθελε πάρα πολύ να δώσουν το παρόν στις εκδηλώσεις εορτασμού ο Ozzy Osbourne και ο Lemmy Kilmister, πράγμα το οποίο δεν απέκλεισε. Σημειώνουμε ότι οι Metallica σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη δημιουργία του νέου τους album μέσα στο 2012.


Δύο άνθρωποι του Metal Hammer βρίσκονται ήδη από την Κυριακή στο San Francisco, όπου παρακολουθούν όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις και τα events των τριάντα χρόνων των Metallica, με σκοπό στο τεύχος Ιανουαρίου του Metal Hammer να υπάρχει μια πλήρης καταγραφή και ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ των όσων θα ζήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Μη χάσετε το τεύχος Ιανουαρίου του Metal Hammer ! ! !

metalhammer.gr

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Κλείνω στόμα και μύτη τους βαρέθηκα πια να με λένε αλήτη και γελώντας, μαλλιά



ΔΑΜΩΝ KAI ΦΙΝΤΙΑΣ - Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ

Δένω μάτια και χέρια
να μη βλέπω άλλο πια
τα σκληρά τους μαχαίρια
τη μικρή τους καρδιά.
Και κοιμούνται και ξυπνάνε
μας χτυπάνε όπου βρούν
μηχανές που περπατάνε
που δεν ξέρουν να ζουν.

Κλείνω στόμα και μύτη
τους βαρέθηκα πια
να με λένε αλήτη
και γελώντας, μαλλιά.

Τώρα μόνος σαν τσακάλι
στα βουνά τριγυρνώ
για το κλούβιο τους κεφάλι
ούτε που θα νοιαστώ.

Ενας Παυλος....Ενας απο εμας...Ηταν ο Παυλος ΜΑΣ!! Τοσο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ που φανταζε ΜΙΚΡΟΣ!! Ποσο καθημερινα οσα ηθελε να μας πει που θαρρουσαμε πως τα ξεραμε ηδη!
Ηταν ο Παυλος μας!!
Αποκοσμα ομορφος!!
Επωδυνα σοφος!!!
Ηταν εκει κ εμεις μικρα παιδια...ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!! Καθισμενος αναμεσα μας.....Μπορουσαμε μαζι του να μιλαμε για ωρες......Μ εκεινο το χαμογελο το ξεχειλο απο αγαπη ......
Περα κ πανω απ ολα!!!!!!!!!!! Του φορτωσανε ταμπελες!! Κ εκεινος...Εκεινος προσπαθουσε να τους αντεξει.....Το ψεμα τους...Την υποκρισια τους...Τις ομορφα στολισμενες με φτιασιδια μασκες τους!!!
Δεν συμβιβαστηκε ποτε!Δεν μπηκε ποτε στο συστημα τους!
Διαλεξε δρομο δυσκολο....Τον διαβηκε μονος του ...κ εφυγε νωρις...........
Αν η ψυχουλα του πλανιεται καπου τωρα ισως ακομα να μας κοιταζει μ εκεινο το γνωριμο χαμογελο.....Ισως λιγο πιο πικραμενος αν βλεπει πως τοσα χρονια μετα οι ιδιοι αψυχοι κ ανεραστοι ..εκεινοι οι αδειοι ....δεν εξαφανιστηκαν!!!!!!!!!!!!!ΠΑΥΛΟ !!!!! ΑΚΟΥΣ?????????ΒΛΕΠΕΙΣ??????? ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!
Κ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΛΕΞΕΙΣ..........
Τιποτα δεν αλλαζει ΠΑΥΛΟ!!! Μονο που τωρα ....λειπεις ΕΣΥ..............

LYNYRD SKYNYRD: Έρχονται για live στην Ελλάδα;

Απάντηση στην ερώτηση «θα έρθουν για live οι Lynyrd Skynyrd στην Ελλάδα;», ίσως να δίνει το επίσημο site της μπάντας στο οποίο έχει αναρτηθεί μια ημερομηνία που αφορά επίσκεψη στην Αθήνα. Συγκεκριμένα το site λέει ότι η μπάντα θα έρθει στις 18 Ιουνίου του 2012, στα πλαίσια του Athens Open Air Fest.


http://www.lynyrdskynyrd.com/tourdates/jun-18-2012-athens-open-air-fest-athens-gr &lt;- ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την ανάρτηση στο site της μπάντας. Αν και εφόσον υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες θα σας τις μεταφέρουμε.

Σαν Σήμερα...6 Δεκεμβρίου


1920 Ο Αμερικανός Jazz πιανίστας Dave Brubeck (David Warren Brubeck) γεννήθηκε στο Concord της Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για τα κλασικά Jazz κομμάτια που ηχογράφησε με την ορχήστρα του, The Dave Brubeck Quartet, μεταξύ αυτών το "The Duke" του Paul Desmond με τον οποίο είχαν πολύχρονη φιλία και συνεργασία. Το 1996 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" και το 2007 με το βραβείο "Jazz Lifetime Achievement" από το Βρετανικό δίκτυο BBC.


1988 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Roy Orbison (Roy Kelton Orbison 1936-1988) απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών στο Madison του Tennessee από καρδιακή προσβολή. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να γράφει τραγούδια και την δεκαετία του '60, είκοσι δύο από αυτά ανέβηκαν στο Top 40 του Billboard. Το 1988 μαζί με τους George Harrison, Bob Dylan, Tom Petty και Jeff Lynne δημιούργησαν το supergroup The Traveling Wilburys. Δημοφιλή τραγούδια του: "Only the Lonely", "Crying", "In Dreams", "Oh, Pretty Woman" κ.α. Το 1987 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Singers of All Time", βρίσκεται στην 13η θέση.


1990 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Παύλος Σιδηρόπουλος (1948-1990) απεβίωσε σε ηλικία 42 ετών στο Νέο Κόσμο από ανακοπή καρδιάς λόγω υπερβολικής δόσης ηρωίνης. Το 1970, την εποχή που σπούδαζε μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Παντελή Δεληγιαννίδη δημιουργούν το σχήμα Δάμων και Φιντίας. Λίγο αργότερα το ντουέτο ενσωματώνεται στο συγκρότημα Μπουρμπούλια. Μετά την διάλυση τους συνεργάζεται με τον Γιάννη Μαρκόπουλο μέχρι το 1976 που μαζί με τους Βασίλη και Νίκο Σπυρόπουλο δημιουργούν το γκρουπ Σπυριδούλα που μοναδικός καρπός της συνεργασίας τους είναι ένας από τα πιο σημαντικά Ελληνικά rock άλμπουμ, το "Φλου". Το 1979 πρωταγωνιστεί στην ταινία του Αντρέα Θωμόπουλου "Ο Ασυμβίβαστος" στην οποία ερμηνεύει και ένα από τα πιο δημοφιλή του τραγούδια, το "Να μ' αγαπάς". Το 1980 δημιουργεί τους Απροσάρμοστους με τους οποίους θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Απογοήτευση", "Εν κατακλείδι", "Η ώρα του Stuff", "Κάποτε θα 'ρθουν", "Μου 'πες θα φύγω", "Ο Μπάμπης ο φλου", "Στην Κ.", "Το '69 με κάποιο φίλο" κ.α.


1970 Το μουσικό ντοκιμαντέρ των The Rolling Stones με τίτλο "Gimme Shelter" κάνει πρεμιέρα στην Μεγάλη Βρετανία. Το φιλμ είναι σκηνοθεσία των Albert και David Maysles και Charlotte Zwerin και περιέχει πλάνα από την τελευταία εβδομάδα της περιοδείας του συγκροτήματος στην Αμερική. Περιέχει τραγούδια όπως τα "Jumpin' Jack Flash", "(I Can't Get No) Satisfaction", "Brown Sugar", "Sympathy for the Devil", "Gimme Shelter" κ.α.


1994 Οι Pearl Jam κυκλοφορούν το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Vitalogy". Μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν τα 800 χιλιάδες αντίτυπα. Μέχρι σήμερα οι συνολικές πωλήσεις παγκοσμίως ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Not for You", "Tremor Christ" κ.α.