ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...31 Ιουλίου

1958 O Αμερικανός ντράμερ Bill Berry (William Thomas Berry) γεννήθηκε στο Duluth της Minnesota. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα R.E.M. από το 1980 έως και το 1997, που αποχώρησε από το γκρουπ και αγόρασε μια φάρμα στο Watkinsville της Georgia για να γίνει αγρότης. Εκτός από ντράμερ είχε ρόλο και στην δημιουργική ομάδα του συγκροτήματος, συμμετέχοντας στην συγγραφή τραγουδιών όπως "Everybody Hurts", "Man on the Moon", κ.α. Το 2007 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1978 Ο Βρετανός ντράμερ Will Champion (William Champion) γεννήθηκε στο Southampton. Είναι μέλος του Βρετανικού rock συγκροτήματος Coldplay από τις 31 Ιουλίου του 1997. Πριν την ένταξη του στους Coldplay, υπήρξε μέλος των Fat Hamster.

1968 Οι The Beatles ηχογραφούν το τραγούδι "Hey Jude" στα Trident Studios του Λονδίνου. Το τραγούδι έγραψε ο Paul McCartney για να παρηγορήσει τον γιο του John Lennon, Julian, για το χωρισμό των γονιών του. Θα κυκλοφορήσει σαν single τον Αύγουστο και θα είναι το πρώτο "κάτω" από το label των The Beatles, Apple Records. Με διάρκεια επτά λεπτών, θα γίνει το πρώτο μεγάλης διάρκειας τραγούδι που θα φτάσει στην κορυφή των Βρετανικών charts. Θα βρεθεί και στην κορυφή των Αμερικάνικων charts για εννέα εβδομάδες. Μέχρι σήμερα, έχει πουλήσει πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα.

1976 Η Αμερικάνικη rock μπάντα Blue Oyster Cult κυκλοφορεί το single "Don't Fear The Reaper". Το τραγούδι είχε γραφτεί και ερμηνεύτηκε από τον βασικό κιθαρίστα του συγκροτήματος Buck Dharma (Donald Roeser). Θα γίνει η μεγαλύτερη επιτυχία τους στις ΗΠΑ, φτάνοντας την 12η θέση των Αμερικάνικων charts λίγο αργότερα, το Νοέμβριο. Ήταν μέρος του τέταρτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, "Agents of Fortune", που είχε κυκλοφορήσει τον Μάιο.

1982 Στην πρώτη θέση του US Billboard 200 βρίσκονται οι Asia με το ομότιτλο άλμπουμ τους. Είναι το πρώτο άλμπουμ του Βρετανικού rock supergroup και είχε κυκλοφορήσει το Μάρτιο. Το άλμπουμ περιέχει την μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος "Heat of the Moment", το οποίο είχε κυκλοφορήσει σαν single τον Απρίλιο και έφτασε μέχρι την 4η θέση του US Billboard Hot 100, καθώς και το "Only Time Will Tell", το οποίο έφτασε μέχρι την 17η θέση. Το άλμπουμ "Asia" έγινε τέσσερις φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ και χρυσό στην Μεγάλη Βρετανία.

TO ROCK ΣΗΜΕΡΑ

CHATTERBOX LIVE @ ANGELS ROCK BAR


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 TO ANGELS ROCK BAR ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΑΛΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ CHATTERBOX ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!



BE THERE!!!



ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ : 5,00 EURO


..................

Σάββατο 31/7 No NAME band live @ ALOHA beach bar


Λίγα λόγια για τους No NAME band



Οι No NAME band,ιδρύθηκαν το 2006 και κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη.Κινούνται σε pop rock ύφος και τα τελευταία 2 χρόνια έχουν παρουσιάσει την δουλειά τους σχεδόν σε όλη την Ελλάδα μέσα απο live που έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις για τις φωνητικές τους ικανότητες, αλλά και τη δυναμική τους πάνω στο stage.


Έχουν συμμετάσχει σε πολύ μεγάλα ελληνικά φεστιβάλ (‘Αρδας Festival, Δραμάικα Festival, Σάμος Rock Festival) καθώς και έχουν δώσει συναυλίες στο εξωτερικό (Αγγλία – Ιταλία - Dubai). Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο τους single με τίτλο "Νιώσε ξανά" από την PLUS REC/ Universal Music, το οποίο βρίσκεται αποκλειστικά στην επετειακή συλλογή για τα 8 χρόνια της PLUS REC. 





Δές και άκου τα παρακάτω:



















.....................

LAGOON PARTY - Festival Μεσολογγίου


Οι FoxRot θα παίξουν στο Φεστιβάλ που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, στις 31 Ιουλίου 2010, μαζί με τους Prang, Black Jack, Dream Waves, Take to Have και το Σύνολο Κρουστών Δημοτικού Ωδείου Ι.Π. Μεσολογγίου.



Θα προηγηθεί των συγκροτημάτων ένα 3ωρο με djs ..


..............

Οι ΜΠΛΕ Σάββατο 31 Ιουλίου στο “Φεστιβάλ του Άρδα”


Οι ΜΠΛΕ



Σάββατο 31 Ιουλίου


στο “Φεστιβάλ του Άρδα” 


στις Καστανιές Έβρου


...............

EMIGRE LIVE ΣΑΒΒΑΤΟ 31/7 @ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ


2ήμερο Φεστιβάλ υπό την αιγίδα του Δήμου Καλύμνου






31/7 EMIGRE + dj set


1/8 NICOLA GALA





guest Konstantinoss + 12inch radio deejays + hot sexy dancers





Ώρα ένσρξης: 21:00


Τιμή εισιτηρίου: 15 euro 31/7 και 13 euro 1/8


Τιμή εισιτηρίου Διημέρου: 20 euro
----------------------


ROCK SYNANTISI KIATOY















Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

1936 Ο Αμερικανός Blues κιθαρίστας και τραγουδιστής Buddy Guy (George Guy) γεννήθηκε στο Lettsworth της Louisiana. Είναι από τους πρωτοπόρους της Blues σκηνής του Σικάγο και επηρέασε πολλούς μουσικούς, όπως Eric Clapton, Jeff Beck, Jimi Hendrix, Jimmy Page και Stevie Ray Vaughan. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρίσκεται στη 13η θέση. Είναι κάτοχος πέντε Grammy Awards και το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2005.7

1958 Η Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Kate Bush (Catherine Bush) γεννήθηκε στο Bexley του Kent. Υπέγραψε το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο σε ηλικία 16 ετών, μετά από πρόταση του David Gilmour των Pink Floyd. Το 1978 ανέβηκε για πρώτη φορά στο No 1 των UK Singles Chart, με το τραγούδι "Wuthering Heights" και το 1980 κατέκτησε και το UK Albums Chart με το άλμπουμ "Never for Ever". Δημοφιλή τραγούδια της: "Running Up That Hill", "King of the Mountain", "The Man with the Child in His Eyes" και "Don't Give Up". Με την χαρακτηριστική ερμηνεία της και το μουσικό της στυλ, επηρέασε καλλιτέχνες όπως Tori Amos, Björk, Alison Goldfrapp, PJ Harvey, κ.α.

1966 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Troggs με το τραγούδι "Wild Thing". Η Βρετανική rock μπάντα είχε κυκλοφορεί το single τον Απρίλιο. Το τραγούδι είχε γράψει ο Chip Taylor και το είχαν ηχογραφήσει ένα χρόνο νωρίτερα οι The Wild Ones. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα rock 'n roll τραγούδια στην ιστορία της μουσικής. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην θέση 257.

1966 Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκονται οι The Beatles με το "Yesterday... and Today", όπου θα παραμείνουν για πέντε εβδομάδες. Το αρχικό εξώφυλλο του άλμπουμ γρήγορα άλλαξε μετά από την έντονη κριτική του Τύπου και της κοινής γνώμης. Στο φημισμένο "Butcher Cover" εξώφυλλο, τα μέλη του συγκροτήματος εμφανίζονται με φόρμες χασάπη γεμάτες αίματα, ανάμεσα σε κομμάτια κόκκινο κρέας και τεμαχισμένα μωρά κούκλες. Αργότερα δήλωσαν πως ήταν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας κατά του πολέμου του Βιετνάμ.

1985 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Paul Young με το τραγούδι "Everytime You Go Away". Ήταν μέρος του άλμπουμ του "The Secret of Association" και το πρώτο και τελευταίο του No 1. Το τραγούδι είχε πρωτοεμφανιστεί στον δίσκο των Hall & Oates, "Voices", το 1980.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

1953 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και κιθαρίστρια Patti Scialfa (Vivienne Patricia Scialfa) γεννήθηκε στο New Jersey. Είναι μέλος της E Street Band από το 1984 και παντρεμένη με τον Bruce Springsteen, με τον οποίο έχουν τρία παιδιά. Έχει κυκλοφορήσει τρία σόλο άλμπουμ, "Rumble Doll" (1993), "23rd Street Lullaby" (2004) και "Play It As It Lays" (2007).
1974 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Cass Elliot (Ellen Naomi Cohen 1941-1974) βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα στο οποίο έμενε προσωρινά στο Λονδίνο. Η επίσημη αιτία θανάτου ήταν καρδιακή προσβολή. Η Elliot είχε μόλις πραγματοποιήσει δύο εβδομάδες πετυχημένων εμφανίσεων στο Palladium της Oxford Street. Ήταν δημοφιλής για την συμμετοχή της στο συγκρότημα The Mamas And The Papas. Η φωνή της ακούγεται σε μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος, όπως "California Dreamin'" και "Monday Monday". Μετά την διάλυση του συγκροτήματος ακολούθησε πετυχημένη σόλο καριέρα. Μεγάλη της επιτυχία, η επανεκτέλεση του δημοφιλούς τραγουδιού "Dream a Little Dream", στο ομότιτλο άλμπουμ της του 1968. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998.

1963 Το Αμερικάνικο folk συγκρότημα Peter, Paul and Mary κυκλοφορεί το single "Blowin' In The Wind". Το τραγούδι είχε γράψει ο Bob Dylan και συμπεριλήφθηκε στο δεύτερο στούντιο άλμπουμ του, "The Freewheelin' Bob Dylan", το οποίο είχε κυκλοφορήσει λίγο νωρίτερα το Μάιο. Έχει διασκευαστεί από εκατοντάδες καλλιτέχνες, όμως η διασκευή των Peter, Paul and Mary θα είναι η πιο εμπορικά πετυχημένη φτάνοντας μέχρι την 2η θέση του US Billboard Hot 100.

1967 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Doors με το τραγούδι "Light My Fire". Σαν single είχε κυκλοφορήσει τον Απρίλιο και ήταν μέρος του πρώτου άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "The Doors", το οποίο είχε κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο. Το τραγούδι θα παραμείνει για τρεις εβδομάδες στην κορυφή. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην 35η θέση.

2006 Ο Kid Rock και η Pamela Anderson παντρεύονται σε πολυτελές γιοτ στο San Tropez της Γαλλίας. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο σύντροφός του Elton John, David Furnish, η Cindy Crawford και ο φωτογράφος David La Chapelle ο οποίος και "συνόδευσε" την Pamela. Ο γάμος ωστόσο είναι άκυρος, διότι ο νόμος στην Γαλλία ορίζει πως πρέπει το ζεύγος να παντρευτεί και στο δημαρχείο για να είναι νόμιμος. Θα ξαναπαντρευτούν τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο η Pamela θα καταθέσει αίτηση διαζυγίου...

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...28 Ιουλίου

1943 Γεννήθηκε στο Λονδίνο, ο πιανίστας και τραγουδοποιός Rick Wright (Richard William Wright 1943-2008). Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Pink Floyd από την ίδρυση τους. Συμμετείχε επίσης σε φωνητικά και έκανε πρώτη φωνή στα τραγούδια του Syd Barrett, "Astronomy Domine" και "Matilda Mother". Ήταν το μόνο μέλος του συγκροτήματος που δεν ήταν παρών στην επίσημη παρουσίαση του φιλμ "The Wall" το 1982, λόγω της άσχημης σχέσης που είχε αναπτύξει με τον Roger Waters κατά την ηχογράφηση του ομότιτλου άλμπουμ. Το 2005 το όνομα του γράφτηκε στο UK Music Hall of Fame.


1969 Οι αστυνομικές αρχές της Μόσχας ανακαλύπτουν χιλιάδες κατεστραμμένους τηλεφωνικούς θαλάμους, από τους οποίους έχουν κλαπεί μέρη των τηλεφωνικών συσκευών που μπορούσαν να μετατρέψουν μια ακουστική κιθάρα σε ηλεκτρική. Την πατέντα είχε δημοσιεύσει ένα νεανικό περιοδικό λίγες ημέρες νωρίτερα...



1973 Οι Grand Funk Railroad κυκλοφορούν το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "We're An American Band". Στην παραγωγή ήταν ο Todd Rundgren. Είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τον κιμπορντίστα Craig Frost, σαν επίσημο μέλος πια. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "We're an American Band", "Walk Like a Man", κ.α.



1979 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Single Charts βρίσκονται οι The Boomtown Rats με το τραγούδι "I Don't Like Mondays", όπου θα παραμείνουν για τέσσερις εβδομάδες. Ο Bob Geldof έγραψε το τραγούδι αφού διάβασε μια αναφορά για την Brenda Spencer, η οποία σκότωσε δύο άτομα και τραυματίζει άλλους 9 στις 29 Ιανουαρίου όταν πυροβόλησε από το σπίτι της στο απέναντι σχολείο Cleveland Elementary School. Όταν είχε ρωτηθεί γιατί το έκανε, απάντησε: "I don't like Mondays, this livens up the day".



2003 Συλλαμβάνεται στην Νέα Υόρκη ο ντράμερ των Iron Maiden, Nicko McBrain. Δύο ημέρες νωρίτερα είχε προσπαθήσει να μπει με το αμάξι του σε VIP parking και όταν ο φύλακας του ζήτησε την άδεια εισόδου, εκείνος δεν σταμάτησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στα πόδια...
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...27 Ιουλίου

2001 Ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του Southern Rock συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd, ο Leon Wilkeson (Leon Russell Wilkeson 1952-2001), απεβίωσε από ασθένεια των πνευμόνων σε ηλικία 49 ετών στην Florida των Η.Π.Α. Υπήρξε ενεργό μέλος του συγκροτήματος από το 1972, συμμετέχοντας στην μεγάλη τους πορεία την δεκαετία του '70 με τραγούδια-επιτυχίες όπως τα "Free Bird" και "Sweet Home Alabama". Το 1977 ήταν ανάμεσα σε εκείνους που επιβίωσαν από το αεροπορικό δυστύχημα που κόστισε την ζωή σε πολλά μέλη του συγκροτήματος. Ο Wilkeson είχε σπάσει σε πολλά μέρη το αριστερό του χέρι και δεν μπόρεσε ποτέ να αναρρώσει ολοκληρωτικά. Τις δεκαετίες του '80 και '90 συνέχισε να δίνει παραστάσεις με τα μέλη των Lynyrd Skynyrd που είχαν επιβιώσει από το δυστύχημα.

1976 Ύστερα από πολύχρονη δικαστική διαμάχη, ο John Lennon αποκτά την πράσινη κάρτα που του επιτρέπει να παραμείνει μόνιμα στις Η.Π.Α.

1976 Η Tina Turner, ένα μήνα από την κατάθεση της αίτησης διαζυγίου, χωρίζει με τον Ike Turner, ύστερα από 16 χρόνια γάμου. Η καλλιτεχνική συνεργασία τους ήταν επιτυχημένη, αλλά η τραγουδίστρια ήταν συχνά θύμα σωματικής βίας - γεγονός που την οδήγησε στην απόφαση του διαζυγίου.

1983 Οι Metallica, στα πλαίσια της πρώτης τους μεγάλης περιοδείας Kill 'em all for one, δίνουν παράσταση στο Royal Manor του New Jersey της Νέας Υόρκης. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί Channel Club της Μασαχουσέτης στις 22 Ιανουαρίου του 1984.

1984 Η ταινία "Purple Rain" με πρωταγωνιστή τον Prince, κάνει πρεμιέρα στο Hollywood. Είναι η πρώτη εμφάνιση του τραγουδιστή στην μεγάλη οθόνη. Στην ταινία ακούγονται τραγούδια όπως τα "Purple Rain" και "When Doves Cry". Κέρδισε το βραβείο Oscar, "Best Original Score".

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...26 Ιουλίου

1943 O τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Mick Jagger (Michael Philip Jagger) γεννήθηκε στο Kent της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Rolling Stones, από την ίδρυση τους στις αρχές της δεκαετίας του '60 μέχρι και σήμερα. Οι πωλήσεις των άλμπουμ τους, μέχρι και σήμερα, ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1989. Το 2003 τιμήθηκε με τον τίτλο του Ιππότη, από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Charles Philip. Παράλληλα με τους Rolling Stones, ακολούθησε και σόλο καριέρα κυκλοφορώντας από το 1985 μέχρι σήμερα 5 άλμπουμ με τραγούδια-επιτυχίες όπως: "Just Another Night", "Dancing in the Street" (μαζί με τον David Bowie), κ.α.

1949 Ο Βρετανός ντράμερ Roger Taylor (Roger Meddows-Taylor) γεννήθηκε στο Dersingham του Norfolk. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Queen από το 1969. Έγραψε επίσης μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος, όπως "Radio Ga Ga", "A Kind of Magic", "The Invisible Man" και "These Are the Days of Our Lives". Θεωρείται ένας από σημαντικότερους ντράμερ της rock και έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, όπως Eric Clapton, Roger Waters, Robert Plant, Phil Collins, Foo Fighters, Steve Vai, κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001.

1968 Οι Paul McCartney και John Lennon τελειώνουν την δημιουργία του τραγουδιού των The Beatles "Hey Jude". Τρεις ημέρες αργότερα θα ξεκινήσουν την ηχογράφηση του τραγουδιού στα Abbey Road Studios του Λονδίνου. Θα κυκλοφορήσει στις 26 Αυγούστου στις Η.Π.Α. και στις 30 του μήνα στην Μεγάλη Βρετανία. Θα σκαρφαλώσει στο No 1 των UK Singles Chart και US Billboard Hot 100.

1979 Μια κάπως διαφορετική έκδοση του πρώτου και ομώνυμου άλμπουμ των The Clash κυκλοφορεί στην Αμερική. Στην νέα έκδοση δεν συμπεριλαμβάνονται τα τραγούδια "Deny", "Cheat", "Protex Blue", "48 Hours" και η πρωτότυπη ηχογράφηση του "White Riot". Θα φτάσει μέχρι την 126η θέση του US Billboard 200.

2000 Οι Oasis, σε συναυλία που δίνουν στα πλαίσια του Paleo Festival στην Ελβετία, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την σκηνή όταν το κοινό αρχίζει να τους πετάει μπουκάλια και κουτάκια αναψυκτικών. Οι διοργανωτές αποδίδουν την αντίδραση του κοινού στην προκλητική συμπεριφορά του Liam Gallagher...

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...25 Ιουλίου

1950 Ο Βρετανός μπασίστας Mark Clarke γεννήθηκε στο Λίβερπουλ. Υπήρξε μέλος των Colosseum από το 1970 έως και το 1972. Ενσωματώθηκε για λίγο με τους Uriah Heep και συμμετείχε στο άλμπουμ τους "Demons & Wizards" μόνο σε ένα τραγούδι, το "The Wizard". Συνεργάστηκε με συγκροτήματα όπως: Natural Gas, The Monkees, κ.α.

1951 Ο Αμερικανός μπασίστας και μέλος των Earth Wind & Fire, Verdine White, γεννήθηκε στο Chicago. Είναι δημοφιλής για την γεμάτη ενέργεια σκηνική του παρουσία. Μαζί με τους Earth Wind & Fire κέρδισε έξι βραβεία Grammy, έχει ηχογραφήσει περισσότερα από 50 χρυσά και πλατινένια άλμπουμ και το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1995 Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Nina Simone, ενώ βρισκόταν στην πίσω αυλή του σπιτιού της στην Νότια Γαλλία, πυροβολεί δύο έφηβους του διπλανού σπιτιού, οι οποίοι κολυμπούσαν στην πισίνα και έκαναν φασαρία. Η Simone τους είχε ζητήσει δύο φορές να μην κάνουν τόση φασαρία αλλά εκείνοι συνέχισαν. Ο ένας από τους δύο τραυματίστηκε ελαφρά και η Simone κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 4.600 δολαρίων και μια αποζημίωση στην οικογένεια του τραυματισμένου αγοριού. Επιπλέον καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή και υποχρεωτικές ψυχολογικές συνεδρίες, όπου διαπιστώθηκε πως η Simone ήταν "ανίκανη να αξιολογήσει τις επιπτώσεις των πράξεών της".

1999 Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ Woodstock '99, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, και κατά την διάρκεια της εμφάνισης των Red Hot Chili Peppers ξεσπάνε αρκετές εστίες φωτιάς. Νωρίτερα μια ομάδα υποστηρικτών της ειρήνης είχαν μοιράσει στο κοινό κεριά για να τα ανάψουν κατά την εκτέλεση του τραγουδιού "Under the Bridge". Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία όταν πήρε φωτιά ο ένας πύργος ήχου από τα διάφορα σκουπίδια που καιγόντουσαν γύρω. Οι Red Hot Chili Peppers βγήκαν ξανά στην σκηνή, για ένα encore, και ανάμεσα στα τραγούδια που ερμήνευσαν ήταν και το "Fire" του Jimi Hendrix. Αργότερα ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Anthony Kiedis, δήλωσε πως το τραγούδι δεν ήταν για να ενθαρρύνουν το κοινό αλλά είχε ζητηθεί από την αδερφή του Jimi Hendrix να παιχτεί προς τιμή του.

2003 Ο Βρετανός τραγουδιστής των συγκροτημάτων The Libertines και Babyshambles, Pete Doherty, συλλαμβάνεται και κατηγορείται για διάρρηξη. Ο Doherty είχε διαρρήξει το διαμέρισμα του φίλου του και συνεργάτη στους Libertines, Carl Barât, στο κέντρο του Λονδίνου από όπου έκλεψε μια συλλεκτική κιθάρα, ένα laptop, ένα video recorder, ένα CD player, διάφορα πνευστά μουσικά όργανα και βιβλία.