ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Heavy Sessions @ Miles Away(For Those About To Rock)

Κάντε κλικ εδώ
Μια νύχτα γεμάτη Heavy Rock, Stoner και Dessert Rock tunes.
Εκεί που o Garcia συναντά τον Fallon και ο Wyndorf τον Anselmo... και όχι μόνο...


on dexx: Katerina B.
Πέμπτη, 26 Μάιος στις 9:00 μ.μ.
Miles Away(For Those About To Rock)
Nηλέως 5, Θησειο

Σαν Σήμερα...21 Μαΐου

Κάντε κλικ εδώ

1972 Το "κακό" παιδί της μουσικής βιομηχανίας, ο Αμερικανός ράπερ Notorious B.I.G. (Christopher George Latore Wallace 1972-1997) γεννήθηκε στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της Rap μουσικής και συχνά αποκαλείται και "the savior of East Coast hip-hop". Κέρδισε δύο Billboard Music Awards, ένα MTV Video Music Award και ένα Soul Train Music Award. Δημοφιλή τραγούδια του: "One More Chance", "Hypnotize", "Mo Money Mo Problems" κ.α.

1990 Ένα από τα μεγαλύτερα στελέχη της μουσικής βιομηχανίας, ο Morris Levy (Moishe Levy 1927-1990) απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών στην Νέα Υόρκη. Στα τέλη της δεκαετίας του '40 και μετά από θητεία στο Ναυτικό, απέκτησε αρκετά night clubs στην Νέα Υόρκη, ανάμεσα σε αυτά και το Birdland. Το 1956 ήταν συνιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Roulette Records. Την δεκαετία του '70 είχε καταθέσει μήνυση κατά του John Lennon για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, λόγω ομοιότητας στους στίχους του τραγουδιού των The Beatles "Come Together" με του Chuck Berry "You Can't Catch Me", του οποίου τα εκδοτικά δικαιώματα άνηκαν στον Levy. Οι δύο πλευρές είχαν αποφασίσει να συμβιβαστούν και να ηχογραφήσει ο Lennon τρία τραγούδια από το κατάλογο του Levy στο άλμπουμ "Rock 'n' Roll" που θα κυκλοφορούσε το 1975 με παραγωγό τον Phil Spector. Μετά από διαφωνία όμως με τον Spector, ο συμβιβασμός απέτυχε και ο Levy χρησιμοποίησε τα demos του Lennon για την παραγωγή και την κυκλοφορία του άλμπουμ "Roots". Και οι μηνύσεις συνεχίστηκαν...

1966 Οι The Castilles με τραγουδιστή τον Bruce Springsteen δίνουν συναυλία στο σχολείο όπου αποφοίτησαν. Ο Springsteen θα εγκαταλείψει την μπάντα δύο χρόνια περίπου αργότερα για να δημιουργήσει το συγκρότημα Earth.

1968 Ο Brian Jones, κιθαρίστας των The Rolling Stones, συλλαμβάνεται για δεύτερη φορά με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών. Λίγες ημέρες αργότερα το δικαστήριο τον βρίσκει ένοχο, γεγονός που κανονικά θα σήμαινε φυλακή, αλλά ο δικαστής του επιβάλει πρόστιμο 200 λιρών και του λέει: "Για όνομα του Θεού, μην ξαναμπλέξεις. Την επόμενη φορά, τα πράγματα θα είναι σοβαρά..."

1980 Ο Joe Strummer των The Clash συλλαμβάνεται σε μια συναυλία του συγκροτήματος στο Αμβούργο της Γερμανίας, επειδή σπάει την κιθάρα του στο κεφάλι ενός θαυμαστή που παρακολουθούσε την συναυλία. Αφέθηκε ελεύθερος αφού του έγινε αλκοτέστ.

Αγγελάκας - Βελιώτης Λύκοι Live Review από το Fuzz

Κάντε κλικ εδώ


Όταν διάβασα το δελτίο τύπου νόμιζα ότι μας έκαναν πλάκα. Μπορεί στην προηγούμενη συναυλία να έλεγαν πώς το τρίο «Αγγελάκας3» κυκλοφορεί καθιστό και αναλόγως σηκώνεται, όμως τώρα έκαναν άλλο ένα βήμα. Το κοινό θα είναι καθιστό και οι συναυλιακοί χώροι θα διαμορφωθούν κατάλληλα. Εδώ ο ίδιος ο Γιάννης Αγγελάκας δεν άντεχε καθιστός και πεταγόταν απ’ την καρέκλα του, εμείς πώς θα αντέχαμε ολόκληρη συναυλία;

Οι αμφιβολίες μου διαλύθηκαν όταν τηλεφώνησα στο Fuzz να μάθω για εισιτήρια και μου το επιβεβαίωσαν. Μπαίνοντας στον κάτω όροφο, είδα τον χώρο να έχει γεμίσει με πλαστικές καρέκλες σε διάταξη θεάτρου. Έκατσα στην πρώτη σειρά και αναρωτήθηκα: αν κάποιος σηκωθεί για μπύρα, θα τον κράξει κανείς;

Στις δέκα παρά πέντε όλες σχεδόν οι καρέκλες έχουν γεμίσει ενώ μερικές δεκάδες στέκονται όρθιοι κοντά στα μπαρ περιμετρικά του χώρου. Περίμενα περισσότερο κόσμο η αλήθεια είναι. Στις δέκα σβήνουν τα φώτα.

Οι πρώτες νότες έρχονται από το βιολοντσέλο του Νίκου Βελιώτη ενώ σταδιακά μπαίνουν και οι υπόλοιποι μουσικοί στην μελωδία με τον Γιάννη Αγγελάκα να μένει στο σκοτάδι και να ακολουθεί τον ρυθμό με το κεφάλι του. Οι Λύκοι είναι εδώ κι αυτή είναι η μάζωξή τους

Τα πρώτα τραγούδια «Κρίμα να μην είσαι εδώ», «Πότε θα φτάσουμε εδώ» & η διασκευή στο «Πάνω στο σχοινί» από την εποχή των Τρυπών ενθουσιάζουν κοινό και μουσικούς, ενώ μετά το επόμενο ο Αγγελάκας ευχαριστεί το κοινό που παραμένει σιωπηλό λέγοντας πως «όσο πιο ήσυχοι είστε τόσο καλύτερα θα παίζουμε».

Όσο περνάει η ώρα, το ηχητικό αποτέλεσμα των Λύκων με ενθουσιάζει και ταυτόχρονα πείθομαι ότι καμία άλλη φωνή πέραν αυτής του Αγγελάκα δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει αυτό το πρότζεκτ. Η συνέχεια μας βρίσκει με τραγούδια σαν το ομώνυμο «Οι ανάσες των λύκων», το υπέροχο «Σε ένα ανοιξιάτικο λιβάδι» και το «Χωρίς εμένα» επίσης από την εποχή των Τρυπών.

Ο κόσμος έχει ταυτιστεί πλήρως με τους Λύκους, νιώθει πια άνετα στις καρέκλες και επευφημεί και τα πέντε μέλη της μπάντας στο τέλος κάθε τραγουδιού. Μόλις σε ένα ορχηστρικό παίρνουμε το θάρρος και κρατάμε τον ρυθμό με τα χέρια μας.

Οι διασκευές στο «Βαθειά στην θάλασσα θα πέσω» του Γιώργου Ζαμπέτα και το «Κάθε τρελό παιδί» του Μάνου Χατζιδάκι διευρύνουν τους μουσικούς μας ορίζοντες και αποδεικνύουν ότι αφ’ ενός η καλή ελληνική μουσική είναι μία και αφ’ ετέρου ότι ο Γιάννης Αγγελάκας στην μετά-Τρύπες εποχή τολμά και πειραματίζεται με διαφορετικά ακούσματα.

Ένα παλικάρι από το κοινό ζητάει την «Τίγρη» του Ψαραντώνη φωνάζοντας «Έχω μια τίγρη μέσα μου» για να εισπράξει την απάντηση του Αγγελάκα «Κι εγώ τι να σου κάνω;» προκαλώντας το γέλιο μας. Όταν φτάνουμε στο «Χωρίς κανόνα» των Εν Πλω (του Ντίνου Σαδίκη που συμμετέχει στους Αγγελάκας3) είναι η πρώτη φορά που νιώθω την καρέκλα να μην με χωράει και κοιτάω γύρω μου – νομίζω οι περισσότεροι νιώθουν σαν κι εμένα. Μετά τον «Ωκεανό» έρχεται η «Πλημμύρα» του Μάρκου Βαμβακάρη (!) για να κλείσει η συναυλία με στίχους του Νίκου Καββαδία.

Για το encore η ομάδα των Λύκων έχει κρατήσει το «Θέλω να είμαι μουσική» και η βραδιά τελειώνει οριστικά με το «Όπως ξυπνούν οι εραστές»…

Και κάτι τελευταίο, η επιλογή του καθιστού κοινού κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Για να δούμε και στο Rockwave τώρα…
http://grrock.net/

Rolling Stone πηγαίνει πίσω από τα παρασκήνια των Pink Floyd Ρεουνιόν

Κάντε κλικ εδώ


Αυτή την εβδομάδα Rolling Stone πήγε πίσω από τις σκηνές της ιστορική επανασύνδεση των Pink Floyd σε μια πρόσφατη Waters συναυλία Roger στο Λονδίνο, η οποία, όπως αποδεικνύεται, δεν ήταν εντελώς σχεδιάζονται εκ των προτέρων. Rolling Stone πήρε επίσης το αποκλειστικό κουτάλα για Super Heavy, Μικ Τζάγκερ της νέο supergroup που χαρακτηρίζει τον Dave Stewart, Joss Stone, Damian Marley και ινδικές ταινίες συνθέτης AR Rahman, καθώς και Wainwright σχέδια της Rufus να καταγράψει ένα νέο album με τον Mark Ronson. Επίσης, μίλησε για τον Paul McCartney για το επερχόμενο του άλμπουμ με διασκευές, υπό τον όρο track-by-τροχιάς τις κατανομές των Lady Gaga με το Born This Way και του Bon Iver Bon Iver , και αναθεωρούνται ζεστό δείχνει από την ψυχή μύθο Aretha Franklin και hip-hop αστέρες Odd μέλλον .

100 καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας του ενενήντα

Πλέον, σουηδικά indie rockers το Raveonettes εκτελείται μια σύντομη ακουστικό σετ στο γραφείο μας, ο θόρυβος-λαϊκός τραγουδιστής EMA ονομάστηκε καλλιτέχνης μας αργότερο θα πρέπει να προσέξετε, αναλύσαμε το pop charts εβδομάδα αυτό , κοίταξε πίσω σε αυτή την εβδομάδα στην ιστορία του ροκ και, όπως πάντα, θα επανεξεταστούν όλες οι εβδομάδας μεγαλύτερο νέες κυκλοφορίες .

Οκτώ Αριθμός-Εμπνευσμένο Τίτλοι Άλμπουμ

Από την ποπ κουλτούρα μέτωπο, Peter Travers, συνομίλησαν με Donnie Wahlberg για τον ρόλο του στην επιτυχημένη σειρά του CBS, μπάτσος γαλαζοαίματοι και καλοκαιρινή περιοδεία του με τη Νέα παιδιά στο φραγμό, και επανεξετάζονται Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Stranger Παλίρροιες , το οποίο λέει είναι «μολυσμένο με την επαναλαμβανόμενη δράση και blathering ασυνέπεια που αυτοβυθίστηκε τους προκατόχους του." Επίσης, σε ανακεφαλαιώνει της από το American Idol, Mallika Rao σχολίασε για καθοδήγηση Beyoncé των διαγωνιζομένων και είπε αντίο στην Haley Reinhart . Rao και ελέγχονται για την πρόοδο του τραγουδιού ανταγωνισμού NBC νέο Ο Voice, και Erica Futterman αναθεωρηθούν αυτή την εβδομάδα εντελώς παράλογο επεισόδιο Glee .

Travers «Δωδεκάδα Peter Must-See Ταινίες Καλοκαίρι

Ο τελικός γύρος του Επιλέξτε το κάλυμμα του Rolling Stone διαγωνισμός έχει αρχίσει! Μετά από πάνω από μισό εκατομμύριο ψήφισαν online, οι 16 πράξεις που συναγωνίζονται για το εξώφυλλο του Rolling Stone - καθώς και η Atlantic Records σύμβαση - έχουν περιοριστεί σε δύο φιναλίστ: Καναδοί rockers boogie τα τσοπανόσκυλα και το Λος Άντζελες τραγουδιστής-τραγουδοποιός Λέλια Broussard . Αν δεν είστε ήδη εξοικειωμένοι με τις ζώνες, μπορείτε να ελέγξετε έξω τα βίντεο, δωρεάν downloads και συνεντεύξεις , είτε να παίρνουν τους όταν παίζουν μια επική μάχη των συγκροτημάτων στο φεστιβάλ Bonnaroo για το Σάββατο 11 Ιούνη. Ψηφοφορία για το αγαπημένο σας τώρα!

Φωτογραφίες: Τυχαία Σημειώσεις

Έχουμε επίσης δημοσιεύτηκε μια συλλογή σας Top 10 αγαπημένα τραγούδια Bob Dylan όλων των εποχών , όπως καθορίζεται από τις ψήφους σας στο Facebook και Twitter. Το ερώτημά μας για σας αυτό το Σαββατοκύριακο είναι: Ποιο είναι το μεγαλύτερο τραγούδι των Pink Floyd; Μπορείτε να απαντήσετε στην ιστοσελίδα μας , σχετικά με facebook.com/rollingstone ή για Twitter με το # weekendrock hashtag.

Τελευταία εβδομάδα: Rolling Stone αποτίει φόρο τιμής στον Μπομπ Ντίλαν

ΠΟΛΛΑ LIVE ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

Κάντε κλικ εδώ


JAZZ NE1? + P. GARGOULAKIS "LIVE AS USUAL"...
Τρίτη στις 9:30 μ.μ.
61, Deligianni Street, Kefalari, Kifissia
..............
Trap live at Video Art Festival

Σάββατο, 21 Μάιος · 9:00 μ.μ.
Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100
Athens, Greece
...........
Δυστηχώς λόγω ατυχήματος του κιθαρίστα μας (Stefano Mitri),δεν θα συμμετάσχουμε στις 26/5 στο B-Fest και το live στο Rainbow Rock Bar στις 29/5 θα ακυρωθεί.Ζητούμε συγνώμη και ευχαριστούμε για την κατανόηση...
Satyros Larousse
...........
Β.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-SOLD OUT!...MEΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ..ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ SOLD OUT!....OΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ PURPLE STAIN!....TA ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ..(Α.Μ.Ε.Α)....ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!!
............
Οι Marsheaux ανοίγουν για τους Thirty Seconds to Mars


To opening act της συναυλίας των Thirty Seconds to Mars είναι οι…

Οι Marsheaux το εκρηκτικό γυναικείο δίδυμο της electro pop από τη Θεσσαλονίκη επιλέχθηκαν αποκλειστικά από τους Thirty Seconds to Mars για να ανοίξουν την μοναδική συναυλία που ετοιμάζουν στο Κέντρο Ιππασίας, Πάρκο Γουδή, την Τετάρτη 6 Ιουλίου.

Οι Marsheaux, κατά κόσμο Marianthi and Sophie, είναι από τα πιο δυνατά και ξεσηκωτικά συγκροτήματα της διεθνούς electro και synth pop μουσικής και με την πλούσια εμπειρία που έχουν από εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα δημιουργήσουν το απόλυτο upbeat feeling για να υποδεχτούμε το “hurricane” θέαμα που ετοιμάζουν οι Thirty Seconds to Mars.

Οι Thirty Seconds to Mars επέλεξαν τις Marsheaux για τον εθιστικό ήχο των επιβλητικών synths και drums machines των τραγουδιών τους και την ‘80s αισθητική τους. Έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ, που έχουν αποσπάσει ιδιαίτερα θετικές κριτικές και διεθνή εμπορική επιτυχία. Τις έχουν χαρακτηρίσει ως “μία από τις καλύτερες εξαγωγές της Ελληνικής electropop” και «ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Ελλάδας». Τα τραγούδια τους αποτελούν floor fillers που δυναμιτίζουν τη διάθεση και του πιο απαιτητικού θεατή, ενώ από τις συμμετοχές τους σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και live έχουν αποκτήσει ένα μεγάλο fan base. Εμφανίσεις τους όπως στο περίφημο Scala του Λονδίνου έχουν γίνει sold-out, ενώ το άλμπουμ τους “Peek-a-Boo” πούλησε στο εξωτερικό εξωπραγματικά μεγάλο αριθμό αντιτύπων από οποιαδήποτε άλλη Ελληνική μπάντα. Οι Marsheaux μπορούν να υπερηφανεύονται ότι συνεχίζουν με δυναμισμό τη μουσική ιστορία των Human League, ενώ τις έχουν συγκρίνει με τους Chemical Brothers.

Οι Marsheaux είναι η καλύτερη επιλογή για να δημιουργήσουν την απόλυτη πάρτυ ατμόσφαιρα λίγο πριν την πιο πολυαναμενόμενη συναυλία του καλοκαιριού που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 6 Ιουλίου στην Αθήνα. Thirty Seconds to Mars το απόλυτο μουσικό ραντεβού της χρονιάς που ήδη έχει γίνει talk of the town…

............

Kαι νέα ημερομηνία για τον Roger Waters!


Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για τις συναυλίες ROGER WATERS – THE WALL LIVE. Τα εισιτήρια στις περισσότερες κατηγορίες έχουν ήδη εξαντληθεί και για τις 2 μέρες.

Ανακοινώνεται λοιπόν και νέα, και τελευταία, ημερομηνία, η Τρίτη, 12/7/11, η προπώληση για την οποία ξεκινά την Τρίτη, 24/5!

Ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Τορόντο του Καναδά, έκανε σταθμούς σε μια σειρά από μεγάλες πόλεις της Βορείου Αμερικής και τώρα βρίσκεται στην Ευρώπη!

Την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9, και την Τρίτη 12 Ιουλίου, το θρυλικό … Τείχος θα χτιστεί, brick by brick, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α., για να γκρεμιστεί την ίδια μέρα, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, σε ένα θέαμα που τα Διεθνή μέσα χαρακτήρισαν ως επικών διαστάσεων.

Η παγκόσμια περιοδεία “The Wall Live”, με την υπογραφή του Roger Waters στη δημιουργία και το σχεδιασμό, γιορτάζει τα 30 χρόνια από τη δημιουργία του πολύ-πλατινένιου άλμπουμ των Pink Floyd, και απ’ ό,τι φαίνεται είναι και το “κύκνειο άσμα” του, μετά και από την περιοδεία του “The Dark Side of the Moon”, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2007 και 2008, και που στην Ελλάδα έφερε η Big Star Promotion, στο TerraVibe Park.

“Κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι ίσως υπάρχει κάτι στην ιστορία του “Wall”, που αρχικά μιλάει για αυτόν τον ένα συγκεκριμένο τύπο… που θα μπορούσε να αποτελεί μια αλληγορία για τον τρόπο που συμπεριφέρονται τα έθνη ή οι διαφορετικές θρησκείες μεταξύ τους”, δήλωσε ο Roger Waters στο Billboard.com. “Με άλλα λόγια, θα μπορούσε αυτό το έργο να αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να περιγράφει μια ευρύτερη, πιο διεθνή συνθήκη, από αυτό που κάναμε το 1980 (εννοεί τους Pink Floyd) ή έκανα εγώ το 1990 στο Βερολίνο;”

“Αρχισα να το σκέφτομαι όλο και περισσότερο, και ξαφνικά μου ήρθαν μερικές ακόμη ιδέες και τότε είπα: ‘Αν κάναμε αυτό με αυτό το τραγούδι και αυτό με εκείνο το άλλο, τότε ίσως να το πετυχαίναμε.’ Και κάπως έτσι άρχισα να σημειώνω μερικά πράγματα πάνω στο χαρτί και τελικά αποφάσισα να το κάνω…”

Το show “THE WALL” έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν μόνο 31 φορές, σε συγκεκριμένες, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, πόλεις, στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη. Επίσης, θυμίζουμε ότι είχε ηχογραφηθεί και κυκλοφόρησε τελικά το 2000, με τον τίτλο "Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980-81".

Η σύγχρονη αλά Roger Waters περιοδεία, “THE WALL LIVE”, έχει ήδη συμπληρώσει 56 ημερομηνίες στη Βόρεια Αμερική, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το ευρωπαϊκό σκέλος, που ξεκίνησε το Μάρτιο, με 62 συνολικά ημερομηνίες στο πρόγραμμα. Ο Waters έχει εκφράσει την επιθυμία να την επεκτείνει και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης και της Νότιας Αμερικής.

To “The Wall Live” του Roger Waters είναι ένα θεατρικό έπος, όμοιο με τις παραστάσεις των Pink Floyd το 1980, αλλά και την all-star παρουσίαση του έργου από τον Waters, με αφορμή τον εορτασμό για την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τον Ιούλιο του 1990. Κεντρικό στοιχείο του show θα είναι ένας πραγματικός τοίχος – με 74 περίπου μέτρα πλάτος και περίπου 11 μέτρα ύψος – που θα κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους του show, για να γκρεμιστεί λίγο πριν το τέλος του! Στο show συμμετέχουν και ειδικά σχεδιασμένες από τον Gerald Scarfe κούκλες, που “εκφράζονται λεκτικά περισσότερο απ΄ ό,τι στην προηγούμενη εκδοχή του Wall”, σύμφωνα με τον Waters, ενώ συμπληρώνεται από εκτεταμένα σε διάρκεια projections (προβολές) και άλλα ειδικά εφέ.

"Η μηχανική και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει πολύ, ιδιαίτερα οι τεχνικές projection" σημειώνει ο Waters. "Μπορούμε πλέον να προβάλουμε πολύ φωτεινές εικόνες σε όλο το πλάτος της αρένας, κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε πριν.”

Σε ό,τι αφορά στο μουσικό κομμάτι, ο Waters εξηγεί ότι αυτή η εκδοχή του “The Wall” βρίσκεται πιο κοντά στις παραστάσεις των Pink Floyd απ’ ό,τι το show που παρουσιάστηκε το 1990 στην Πλατεία Potsdamer του Βερολίνου, που σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τους ιδιαίτερους προσκεκλημένους της βραδιάς εκείνης. “Επειδή ακριβώς είναι τόσο οπτικό το show, πρέπει να παίζουμε πολύ με τους χρόνους” λέει ο Waters. “Προσωπικά δεν με ενοχλεί αυτό. Με χαρά θυσιάζω την ελευθερία των μουσικών που παίζουν κιθάρα και συνήθως κάνουν ό,τι θέλουν, στο βωμό της δημιουργίας ενός show που συγκινεί τους θεατές και που είναι και πολιτικό και πολλά ακόμη. Πρόκειται για θεατρικό έργο, κατά συνέπεια πρέπει να υπάρχει έλεγχος… Τα φώτα και το οπτικό περιεχόμενο πρέπει να είναι συγχρονισμένα με τη μουσική. Αυτό το σημείο δεν με ανησυχεί καθόλου.”

Ανεξαρτήτως της έμφασης που δίνεται στην πιο διεθνή διάσταση του έργου, ο Waters εξαρχής δεν προέβλεπε ιδιαίτερες αλλαγές στις συνθέσεις του “The Wall”. Εμφανιζόταν σίγουρος ότι το έργο θα ηχεί όσο επίκαιρο ήταν και όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, το Νοέμβριο του 1979.

Πίστευα τότε ότι ήταν μια εξαιρετική δουλειά" λέει ο Waters, για το άλμπουμ που παρέμεινε 15 συνεχείς εβδομάδες στο No. 1 του Billboard 200 chart και έχει γίνει έκτοτε 23 φορές πλατινένιο! Εχει επίσης κερδίσει βραβείο Grammy (Award for Best Engineered Recording -- Non-Classical). "Με εξέπληξε κάπως η τόσο μεγάλη επιτυχία του, αλλά ένιωθα πολύ περήφανος. Ημουν περήφανος για ό,τι κάναμε σε σχέση με το The Wall. Η επιτυχία του ήταν εξωφρενική".

Στις αρχικές δηλώσεις του το 2010, ο Waters είχε πει ότι δεν είχε ακόμη αποφασίσει αν θα κινηματογραφούσε ή ηχογραφούσε το show, αλλά ότι θα ήταν μάλλον απίθανο να μην προέκυπτε σε κάποια φάση της περιοδείας. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνεται, και μάλιστα με τον πλέον τιμητικό τρόπο, για την Αθήνα και την Ελλάδα, αφού οι παραστάσεις που έχει επιλεγεί για αυτό το σκοπό, δεν είναι άλλες από αυτές του Ιουλίου, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α.!

Ο Roger Waters, σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ειδικά για τα ελληνικά media, εξηγεί τους λόγους πίσω από αυτήν την απόφαση:

1. Το εξαιρετικό venue, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της τεράστιας παραγωγής του THE WALL LIVE αλλά και στις ιδιαίτερες απαιτήσεις μιας κινηματογράφησης που προορίζεται για κινηματογραφική διανομή και κυκλοφορία σε Blu-Ray.

2. Το ελληνικό κοινό, που τον εντυπωσίασε και τον κέρδισε με τον ενθουσιασμό του, όταν, πριν λίγα χρόνια, βρέθηκε ξανά στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα στο Terra Vibe Park, στο πλαίσιο της περιοδείας “The Dark Side Of The Moon”.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η ομάδα του Roger Waters και η παραγωγή της Big Star Touring ζητούν από όλα τα media να μεταφέρουν στο κοινό τις παρακάτω πληροφορίες / προϋποθέσεις, για την είσοδο των θεατών στο χώρο της συναυλίας και την ομαλή διεξαγωγή της κινηματογράφησης ενός τεράστιου μουσικού γεγονότος:

Δεδομένης της σοβαρότητας αυτής της απαγόρευσης, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε το κοινό ότι όποιος φέρει μαζί του κάμερα ή κινητό, δεν θα μπορεί να εισέλθει στο χώρο, ακόμη κι αν έχει αγοράσει ήδη εισιτήριο (στους όρους του οποίου θα αναγράφεται, άλλωστε, η παραπάνω προϋπόθεση / απαγόρευση).

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε θερμά να ενημερώσετε εκ των προτέρων τους αναγνώστες / θεατές / ακροατές σας, σχετικά, ώστε να αποφευχθεί η όποια ταλαιπωρία και να διασφαλιστεί η επιτυχία των συναυλιών αλλά και της κινηματογράφησής τους, που θέλει, άλλωστε, τους ίδιους τους Ελληνες θεατές να αποτελούν μέρος της!

Το βράδυ της 8ης, της 9ης και της 12ης Ιουλίου δεν χρειάζεται να έχουμε μαζί μας κάμερες ή κινητά τηλέφωνα για να απαθανατίσουμε τις στιγμές, αφού ολόκληρη η συναυλία θα αποτελέσει ένα μοναδικό ντοκουμέντο, με πρωταγωνιστές όσους τυχερούς εξασφαλίσουν εγκαίρως τα εισιτήριά τους!

Θυμίζουμε ότι αγορές πραγματοποιούνται online από τα www.ticketpro.gr & www.tickethouse.gr, καθώς και στα εκδοτήρια του Ticket House και του Musicland, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντιστοίχως.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

PL1 (Ανω Διάζωμα): 55 ευρώ
PL2 (Αρένα): 65 ευρώ
PL3 (Κάτω Διάζωμα): 88 ευρώ
PL4 (V.I.P.): 145 ευρώ

Σημεία προπώλησης και ώρες λειτουργίας:

Αθήνα
TICKETHOUSE
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς).
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3608 366
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 10:30 – 21:00
Σάββατο: 10:30 – 16:00

Θεσσαλονίκη
MUSICLAND
Μητροπόλεως 102
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 264 880
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα με Παρασκευή (πρωί): 10:30 – 14:30 &
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή (απόγευμα): 17:30 – 20:30
Σάββατο: 10:30 – 15:00

OnlineSales:
Για αγορές μέσω διαδικτύου με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
..............

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Outview Film Festival 2011 @ Cervantes Institute (27/5 - 3/6/11)

Κάντε κλικ εδώ
OUTVIEW FILM FESTIVAL

27 MAΪOY – 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ
(Μητροπόλεως 23, Αθήνα – Μετρό Σύνταγμα)

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Outview Film Festival θα παρουσιάσει τις καλύτερες διεθνείς φεστιβαλικές ταινίες που έχουν προβληθεί σε όλα τα μεγάλα Film Festivals σε όλο τον κόσμο. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί για μια εβδομάδα από τις 27/5 – 3/6 στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Αθήνα - Μετρό Σύνταγμα) σε δύο αίθουσες προβολής και θα προβληθούν πάνω από 50 ταινίες.

Η ταινία που θα ανοίξει το φεστιβάλ στις 27 Μαΐου θα είναι η ισπανική ταινία “El Consul de Sodoma” ή ο "Πρεσβευτής των Σοδόμων" (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες), μια ταινία για την ζωή του Ισπανού ποιητή Jaime Gil de Biedma ο οποίος είχε δράση κατά την περίοδο της δικτατορίας του Francisco Franco. Πρωταγωνιστεί ο γνωστός ισπανός ηθοποιός Jordi Molla, ο οποίος έχει υπάρξει συμπρωταγωνιστής μεγάλων χολιγουντιανών ηθοποιών όπως ο Tom Cruise, Johnny Depp, Penelope Cruz, Cate Blanchett κ.ά. ενώ η ταινία έχει προταθεί για 5 βραβεία Goya, μάλιστα η ταινία προκάλεσε σκάνδαλο στα Ισπανικά Βραβεία για την ειλικρινή στάση που διατήρησε για την ζωή αυτού του εθνικού ήρωα.

Στο φετινό φεστιβάλ θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά την βραβευμένη συγγραφέα Sarah Waters (βιβλία της κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη). Θα προλογίσει τις βραβευμένες μινι-σειρές του BBC που βασίστηκαν στα βιβλία της, συγκεκριμένα θα προβληθούν οι μινι-σειρές “Tipping The Velvet” και “Fingersmith”. Και οι δύο σειρές αφορούν έναν μεγάλο έρωτα με φόντο την Βικτωριανή Αγγλία και αμέσως μετά από τις προβολές θα ακολουθήσει συζήτηση με την συγγραφέα.

Φέτος έχουμε την χαρά να έχουμε ελληνικές παραγωγές στο φεστιβάλ. Συγκεκριμένα θα δούμε την ταινία του Κώστα Νταντινάκη, ‘Canal D’amour’, με συμμετοχή της Έφης Παπαθεοδώρου (η Θεοπούλα της σειράς Παρά Πέντε). Η ταινία έχει εμπνευστεί από το φιλμ του Ερίκ Ρομέρ “Le Rayon Vert” (Χρυσό Λιοντάρι, Βενετία 1986) κι έχει προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2010. Ακόμη θ α δούμε την ταινία μικρού μήκους της Ελεωνόρας Αντωνιάδου, η γνωστή ηθοποιός από την σειρά ‘Κάρμα’ του Ant1, με τίτλο “Still Alive”. Την μουσική υπογράφει η τραγουδοποιός Joanna Drigo.

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ “The advocate for fagdom” για τον διάσημο σκηνοθέτη Bruce La Bruce που προβλήθηκε φέτος στην Berlinale και που θα δούμε και στο Outview Film Festival θα γίνει ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτό τον πρωτοποριακό καλλιτέχνη ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο πνευματικός γιος των Kenneth Anger και John Waters. Θα προβληθούν οι ταινίες του: “Hustlerwhite”, “No skin off my ass” και “Super 8 ½ “. Η ταινία "No Skin off my Ass" έχει δηλώσει ο Kurt Cοbain ότι είναι η αγαπημένη του ταινία.

Από το φεστιβάλ θα περάσουν οι Φώτης Σεργουλόπουλος, Τρύφωνας Σαμαράς, Γιώργος Χρανιώτης, η Νατάσσα Καλογρίδη και πολλοί άλλοι!

Όπως και πέρσι θα απονεμηθούν Βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Κοινού. Η τελετή λήξης και απονομή των βραβείων θα γίνει αμέσως μετά από τις προβολές των ταινιών στις 3 Ιουνίου στο Noiz με συμμετοχή γνωστών καλλιτέχνών:

Ρίτα Αντωνοπούλου
Φωτεινή Δάρρα
Ελένη Δήμου
Στάθης Δρογώσης
Nalyssa Green
Ματθίλδη Μαγγίρα
Ανδριάνα Μπάμπαλη
Νατάσσα Μποφίλιου
Ελένη Πέτα
ROUS
Ζακ Στεφάνου

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα γίνει και έκθεση των καλλιτεχνών Νίκου Γιαβρόπουλου και Γιώργου Στριφτάρη.

Tο Outview Film Festival εντάσσεται στο επικοινωνιακό πρόγραμμα ATHENS EVERY WEEK του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Περισσότερες πληροφορίες: www.outview.gr

Εισιτήρια για τις προβολές

Αίθουσα 1: 5 ευρώ
Αίθουσα 2: 3 ευρώ
Ημερήσιο: 10ευρώ
Εβδομαδιαίο: 50ευρώ

Με την υποστήριξη :

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Ινστιτούτο Θερβάντες
Βρετανικό Συμβούλιο
Ινστιτούτο Goethe
Σουηδική Πρεσβεία
Νορβηγική Πρεσβεία

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ

Κάντε κλικ εδώ

ΑΚΛΙΒΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ @ LIVE @ THEA @ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Κυριακή στις 9:00 μ.μ.


Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση μουσικού που προκαλεί αίσθηση στις ζωντανές του εμφανίσεις, καθώς αποτελεί μόνος του μια μπάντα! Μουσικός πολλών οργάνων, εκπληκτικός τραγουδιστής και εξαιρετικός performer.

Με πολυετείς μουσικές σπουδές, τις οποίες συνεχίζει, ο Αλκιβιάδης παίζει μια πληθώρα μουσικών οργάνων (βιολί, τρομπόνι, μαντολίνο, κιθάρες κ.α.), έχει πτυχίο Αρμονίας και έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους δημιουργούς και τραγουδιστές της έντεχνης και ροκ σκηνής σε live εμφανίσεις, αλλά και ηχογραφήσεις δίσκων. Εδώ και τρία χρόνια συνεργάζεται με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Υπό τον τολμηρό τίτλο «Γαμώ την καταδίκη μου», κυκλοφόρησε από το label 7 του Ηλία Μπενέτου, η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, που περιλαμβάνει 15 κομμάτια.

Το cd χαρακτηρίζεται από ποικίλες μουσικές επιρροές και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, ενώ περιλαμβάνει συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως ο Σπύρος Σακκάς («Νηπενθές»), ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας («Άναψε τη φωτιά»), ο Διονύσης Τσακνής («Η διαμαρτυρία των γιασεμιών»), η Ζήνα Αρβανιτίδη («Μη μ' αφήνεις, σ' αγαπάω), καθώς και οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Βασίλης Καζούλλης, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλιάτσικας, Σταμάτης Μεσημέρης, Χορωδία Παιδικών Χωριών S.O.S. Βάρης («Πόλεμος»).

Στίχους, μουσική και ενορχηστρώσεις στο μεγαλύτερο μέρος του δίσκου υπογράφει ο Αλκιβιάδης, ενώ τους στίχους τριών τραγουδιών έγραψαν οι Γιώργος Παυριανός, Ισαάκ Σούσης και Γιάννης Μαύρος.

Το cd περιλαμβάνει επίσης μελοποιήσεις ποιημάτων («Σ' ένα νέο που αυτοκτόνησε» της Μαρίας Πολυδούρη και «Πόλεμος» και «Διαμαρτυρία των γιασεμιών» της Ράνιας Ζούκα) αλλά και μια reggae διασκευή του τραγουδιού «Η γοργόνα» («Στην απάνω γειτονίτσα») των Μάνου Λοϊζου-Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Συμμετέχει η αφρόκρεμα του έντεχνου (Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Διονύσης Τσακνής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Χρήστος Θηβαίος το τραγούδι ΤΟ ΝΗΠΕΝΘΕΣ ερμηνεύει ο Σπύρος ΣΑΚΚΑΣ)

Το τραγούδι ΠΟΛΕΜΟΣ (6.26) είναι σε ποίηση Ράνιας Ζούκα, ερμηνευμένο από τους: Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστο Θηβαίο, Βασίλη Καζούλη, Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Φίλιππο Πλιάτσικα, Διονύση Τσακνή, Λαυρέτη Μαχαιρίτσα, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και η Χορωδία Παιδικών Χωριών SOS Βάρης. Συμμετέχουν στην εισαγωγή η Πέπη και ο Νικόλας (Παιδικά Χωριά SOS) και ο Σταμάτης Μεσημέρης.

THEA ROCK CAFE - ΤΗΛ. 2392026289
ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 107 - ΠΑΡΑΛΙΑ Ν.ΕΠΙΒΑΤΩΝ
Peraía, Thessaloniki, Greece
..........

REGGAE NIGHT @JASMIN ROCK CLUB


Κυριακή στις 10:30 μ.μ.
JASMIN ROCK CLUB
MICHALAKOPOULOU 150 & SINOPIS
Athens, Greece
.............
POP & ROLL - VILLA MERCEDES


Δευτέρα στις 11:00 μ.μ.
thn deytera 23/5 to pop & roll event ston prive xoro tou villa mercedes...sta decks o themis georgantas kai h penelope anastasopoulou me thn mpanta ths se rock katastaseis
sas perimeno...
gia kratiseis kai gia lista enhmeroste me 6938017017
................
Λεωνίδας Μπαλάφας 27/05/11 στην Ικαρία


Λεωνίδας Μπαλάφας
Παρασκευή 27 Μαΐου
στο «Δημοτικό Κινηματογράφο Αγίου Κηρύκου»
στην Ικαρία
Ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ταλαντούχος ερμηνευτής της νέας γενιάς, βάζει πλώρη για καινούριους προορισμούς. Ο τραγουδοποιός ξεκινάει το μουσικό του ταξίδι με ένα πρόγραμμα που φλερτάρει με blues, reggae, jazz, rock και funk ήχους. Στο πρόγραμμα παρουσιάζονται τραγούδια από τις δισκογραφικές του δουλειές όπως «Ταξίδι για να σε βρω», «Πλάτανος», καθώς και νέα κομμάτια απ’ την καινούργια του δουλειά «Ανοιξιάτικη μέρα» όπως ο «Πυροσβεστήρας» που έχουν ήδη αγαπηθεί απ’ το κοινό.

Δημοτικός Κινηματογράφος Αγίου Κηρύκου
Ώρα έναρξης : 21.30
.............

G_Ace's Farewell Party


Σάββατο, 4 Ιουνίου στις 11:00 μ.μ.
Για την αποχώρησή μου από τα μουσικά πράγματα διοργανώνω ένα πάρτι στο Rainbow το Σάββατο 4/6/2011 που θα είναι από εμάς για εμάς. Θα είναι η τελευταία μου φορά που θα παίξω μουσική σαν DJ και η τελευταία που θα διοργανώσω το οτιδήποτε.
Σας περιμένω όλους (λίγο πρίν την ανάλυψη του g_ace στους ουρανούς) να κάνουμε ένα γλέντι που θα μας μείνει σε όλους αξέχαστο!
Όσοι φίλοι από μπάντες θέλετε, κουβαλάτε τα μουσικά σας όργανα και χωρίς πρόβα, χωρίς set list παίζετε όπως θα κάναμε σε μια παραλία για τα γούστα μας και μόνο! (Οι drummer δεν χρειάζεται να φέρουν τύμπανα!!!!!!!) πολύ πολύ απλά και καθαρά ROCK!!!!!!
Σας περιμένω!
Rainbow Rock Bar,
Δεκελέων 40 - Γκάζι
............
LiveStudio Athens
LIVE STUDIO - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ

•ΠΑΡΟΧΗ ΕΚΠΤΩΣΗΣ 20%
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 20 ΩΡΩΝ ΑΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΡΟΒΑΣ

•ΠΑΡΟΧΗ ΕΚΠΤΩΣΗΣ 10 %
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΛΗΡΩΣΗ 10 ΩΡΩΝ ΑΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΡΟΒΑΣ

•ΕΚΠΤΩΣΗ 30 % ΣΕ ΜΑΘΗΤΙΚΑ GROUP
ΑΠΟ 10:00 ΕΩΣ 18:00

•ΕΚΠΤΩΣΗ 15% ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ
( ΜΕΛΗ ) ΤΟΥ LIVE STUDIO ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΌ LIVE STORE

•ΔΩΡΕΑΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΡΟΒΑΣ
ΜΕ FULL MIC SET ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 15 ΩΡΩΝ ΠΡΟΒΑΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

www.livestudio.gr
...........

live PURE AGES


Σάββατο, 21 Μάιος · 2:00 π.μ. - 5:00 π.μ.
The Pure Ages Live!!! To Savvato 21/5/11 Oi Pure Ages Tha Emfanistoun
Sto Camelot Live - Cafe...
Ragavi 61, Gyzi
Kai Tha Erminefsoun Istorika Tragoudia Apo Olo To Fasma Ths Rock Pou Agapisame...Ora Enarxis 22:00 ,
Eisodos 8 Euro...
Sas Perimenoume!!!

Camelot live ( Γκύζη & ραγκαβή 61 )

Σαν Σήμερα...20 Μαΐου

Κάντε κλικ εδώ
1944 Ο μεγάλος Βρετανός τραγουδιστής, μουσικός και συνθέτης Joe Cocker (John Cocker) γεννήθηκε στο Sheffield του Yorkshire. Το 1969 ήταν από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ του Woodstock. Την δεκαετία του '60 έγινε δημοφιλής διασκευάζοντας κυρίως τραγούδια των The Beatles. Το 1983 κέρδισε βραβείο Grammy "Best Pop Performance by a Duo" αλλά και το βραβείο Όσκαρ "Best Original Song" για το τραγούδι "Up Where We Belong" που τραγουδούσε ντουέτο με την Jennifer Warnes και ήταν μέρος του soundtrack της ταινίας "An Officer and a Gentleman". Άλλες μεγάλες του επιτυχίες την δεκαετία του '80 ήταν τα τραγούδια "You Can Leave Your Hat On" που ακούγονταν στην ταινία "9½ Weeks" και "Unchain My Heart". Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Singers of All Time", βρίσκεται στην 97η θέση.

1954 Οι Bill Haley & His Comets κυκλοφορούν το τραγούδι "Rock Around the Clock". Αν και λίγο νωρίτερα ο Bill Haley είχε κάνει μεγάλη επιτυχία με το "Shake, Rattle and Roll", είναι το τραγούδι που σύστησε την Rock and Roll μουσική σε μεγαλύτερα ακροατήρια. Ο αρχικός τίτλος του τραγουδιού ήταν "We're Gonna Rock Around the Clock Tonight!". Η επιτυχία θα έρθει ένα χρόνο περίπου αργότερα όταν θα περιλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας "Blackboard Jungle", επιτυχία που θεωρείται από πολλούς πως σημάδεψε το ξεκίνημα της rock εποχής. Το 1982 κέρδισε το βραβείο "Grammy Hall of Fame", το οποίο τιμάει ηχογραφήσεις τουλάχιστον 25 ετών και οι οποίες επηρέασαν με κάποιο τρόπο την ιστορία της μουσικής.

1966 Σε συναυλία των The Who στο club Ricky Tick στο Windsor της Αγγλίας, και αφού οι Pete Townshend και Roger Daltrey βαρέθηκαν να περιμένουν τους John Entwistle και Keith Moon, ξεκινούν την συναυλία με μπασίστα και ντράμερ από την ντόπια μπάντα η οποία άνοιξε την συναυλία. Όταν στα μέσα της συναυλίας εμφανίστηκαν τελικά οι δύο μουσικοί, ξέσπασε καυγάς ανάμεσα στον Townshend και Moon με αποτέλεσμα ο πρώτος να χτυπήσει τον δεύτερο στο κεφάλι με την κιθάρα του. Οι Moon και Entwistle παραιτήθηκαν από το συγκρότημα... για να επιστρέψουν μια εβδομάδα αργότερα.

1970 Η τελευταία ταινία των The Beatles, "Let It Be", επτά ημέρες μετά την Αμερική, κάνει πρεμιέρα στη Μεγάλη Βρετανία. Περιέχει κυρίως πλάνα από τις πρόβες και την ηχογράφηση για το ομώνυμο άλμπουμ τους του 1969.

1996 Κυκλοφορεί παγκοσμίως το single των Metallica "Until It Sleeps", εκτός από την Βόρεια Αμερική όπου θα κυκλοφορήσει μία ημέρα αργότερα. Είναι μια δημιουργία των James Hetfield και Lars Ulrich. Το τραγούδι ήταν μέρος του άλμπουμ του συγκροτήματος "Load".

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Οι 3w.gr και οι Y.Crescendo Live στο Nueva Trova

Κάντε κλικ εδώ


Το www.xorisoria.org σας προσκαλεί όλους και αυτή την Κυριακή
στο Nueva Trova στις 22:00
για το 4ο κατα σειρά party-live
με καλεσμένους αυτή την εβδομάδα τοus 3w.gr
και τους Y.Crescendo...
Σας περιμένουμε όλους...
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ...

oi 3w.gr ksekinisan to mousiko tous taksidi ton ianouario tou 2011..apotelontai apo thn xrysa emmanouil sto tragoudi,ton ilia katsogianni sthn kithara ton gianni fousteri sta pljktra,ton stefano kompiliri sta tympana,kai ton ilia fylakto sto baso..
o kathenas mas fernei kati apo tis proswpikes tou mousikes epiroes ston hxo ths mpantas pou filodoksei na apokthsei mia endiaferousa kai anagnwrisimi mouski taytothta...hdh asxoloumaste me diko mas yliko..steilame 4 tragoudia mas ston mousiko diagwnismo tou jumpnig fish gia thn epilogh suuport sygrothmatos stous bonjovi kai gia mia toso freskia xronika mpanta phrame polu kales kritikes kai sxolia..sta live mas prospathoume na dwsoume stous filous mas kati fresko kai neo me ena tropo pou na einai arketa diaskedatikos alla oxi aploikos...o dromos einai akoma makrys alla exoume oli thn kali prothesi gia na kanoume thn diafora...see u on the road...
Nueva Trova Αθηνάς και Βλαχάβα 9,Μοναστηράκι ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ROUS + Ηis Friends στην σκηνή του PassPORT

Κάντε κλικ εδώ


O Rous παρέα με τους φίλους του( ΜΑΡΩ MΑΡΚΕΛΛΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ/Lexicon Project, NIKOΛΑΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ/à-des-potes, ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ) ανεβαίνει στην σκηνή του PassPORT για μια και μόνο εμφάνιση.

Ο Rous (Γιώργος Ρους) ενσωματώνει τις επιρροές του από το πάνθεον της rock (από Dylan και Beatles μέχρι Radiohead και Beck) και της folk μουσικής (τονElliott Smith, τον Tim Buckley και τον Woody Guthrie) και τις συνοψίζει στην παραγωγή ενός προσωπικού είδους rock, ακατέργαστου, απέριττου και διαποτισμένου με την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό ενός σκεπτόμενου, νέου ανθρώπου.
Με τραγούδια γραμμένα και βασισμένα στην ακουστική κιθάρα, που εμπνέονται από την καθημερινότητα και αντικατοπτρίζουν προβληματισμούς για τη σύγχρονη κοινωνία, τις προσωπικές διαδρομές των ανθρώπων αλλά και τους εύκολους και δύσκολους έρωτες, μέσα από γλυκόπικρες μελωδίες και ευφυείς, αιχμηρούς στίχους, o Rous συστήθηκε με επιτυχία στο ευρύ κοινό.
Ο δημιουργός του «Εξαιρέσεις», τραγούδι που ξαφνικά κι απρόσμενα κατέκτησε καρδιές (ραγισμένες ή αισιόδοξες) και charts τη χρονιά που πέρασε, παρουσιάζει το μεγαλύτερο μέρος του ντεμπούτο άλμπουμ του, από το οποίο ξεχώρισαν επίσης οι «Μαριονέτες» του, και το ερωτικό και μελωδικότατο «Κοκκινο Φως».


Μαζί του επί σκηνής οι:

Παύλος Μοναστηριώτης: τύμπανα, κρουστά
Σταύρος Van der Wilt: Πλήκτρα, μελόντικα, φωνητικά
Σταύρος Γουλίδης: κιθάρες, φωνητικά
Νίκος Χανιώτης: Μπάσο
Τιμή εισιτηρίου 10€.

Passport, Live, Peiraias
ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ 119 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Piraeus, Greece

WIRED & OR NOT? LIVE sto STONEBAR + 1Η ΚΛΗΡΩΣΗ EIΣΙΤΗΡΙΩΝ ( DEEP PURPLE )

Κάντε κλικ εδώ


ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ROCK LIVE ΑΠΟ ΤΟΥΣ WIRED!
MAZI TOYΣ ΟΙ OR NOT?
+1Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ STONEBAR!
2 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ LIVE ΤΩΝ DEEP PURPLE ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 21/5 ΣΤΟ ΠΑΜΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ!

ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ROGER WATERS
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ STONEBAR ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ 2 (PL3 ΜΑΛΙΣΤΑ),
ΓΙΑ 2 ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ!
ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΑΠΛΑ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΤΟ ΣΑΣ!

STONE BAR ΠΑΤΡΑΣ!
THL EPIKOINWNIAS : 6977475764

ΤΑ LIVE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ!!!!

Η GCA Concerts και η Rockmadness Events
 παρουσιάζουν τον Jared Evan
 Live Ξάνθη , στο Κυβερνείο!

Jared Evan Live
Πέμπτη 2 Ιουνίου Live Κυβερνείο , Ξάνθη.

JARED EVAN
Πολλοί τον έχουνε ταυτίσει με τον Justin Timberlake κυρίως λόγο της εμφάνισης του αλλά και λόγο του track που έχει τραγουδίσει μαζί με τον ίδιο τον Justin Timberlake, το "Going Away" ....

Αλλοι πάλι τον θεωρούνε ως το νέο symbol απο το μουσικό ρεύμα που πρόκειται να ακολουθήσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με το νέο του Hit "In Love With You" έχει αποκτήσει αμέτρητους φίλους και οπαδούς στην Ελλάδα που έχουνε φτάσει το κομμάτι του στο Youtube στις παραπάνω απο 4,8 εκατομμύρια επισκέψεις και ανυπομονούνε να τον δούνε ζωντανά.

Οί περισσοτεροι απο μας τον γνωρίσαμε μέσα απο το Ραδιο Αρβύλα!
Πρώτος και καλύτερος οπαδός της μουσικής, που γράφει ο ίδιος ο Jared Evan, είναι ο Αντώνης Κανάκης και η ομάδα του Ράδιο Αρβύλα που παίζουνε το κομμάτι του συνέχεια και με την πρώτη ευκαιρία
Για αυτον τον λόγο ο ίδιος ο Jared Evan ανέβασε βίντεο στο Youtube με σκοπό να ευχαριστήσει τους Ελληνες θαυμαστές του και την ίδια την εκπομπή Ράδιο Αρβύλα!

Ο Jared Evan μαζί με την μπάντα του θα είναι καλεσμένος στην τελευταία εκπομπή Ράδιο Αρβύλα της Σεζόν την Τετάρτη 01 Ιουνίου 2011 , και μετα θα ακολουθήσει μια σείρα Live εμφανίσεων.

Jared Evan Live
Πέμπτη 2 Ιουνίου Live Κυβερνείο , Ξάνθη.

Οργάνωση :
Rockmadness Events

GCA Concerts
.........
MARAVEYAS ILEGAL LIVE


«ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

Special Guest: Leόn

Ο Κωστής Μαραβέγιας (Maraveyas Ilegal) προσκαλεί το κοινό σε μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή στην καρδιά της Αθήνας, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Μια συναυλία με πανηγυρικό χαρακτήρα, οπλισμένη με μουσική και ελπίδα και με μια διάχυτη διάθεση αντίστασης στον αρνητισμό, την αγωνία και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας.

Πολλοί special guests θα βοηθήσουν να διαδοθεί το αισιόδοξο μήνυμα των Maraveyas Ilegal, με το Leόn και την πολυμελή μπάντα του να δίνουν το εναρκτήριο λάκτισμα από νωρίς το απόγευμα. Η μαραθώνια συναυλία θα κορυφωθεί με την εμφάνιση των Maraveyas Ilegal που, μετά τις 30 sold out παραστάσεις του φετινού χειμώνα, θα γεμίσουν ιδανικά το χώρο της «Τεχνόπολις» με τη γνώριμη πλέον ενέργειά τους και τον ξεσηκωτικό τους χαρακτήρα.

(...Περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο...)


Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ
DOORS OPEN @ 18.30

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
MEGA || MAD || MΕΛΩΔΙΑ 99.2 || MAD RADIO 106.2 || KOSMOS 93.6 || ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7

FREEDOMfm.gr || MINDRADIO || JUMPING FISH || AVOPOLIS

DAILYMOTION || COSMO.GR || CULTURENOW.GR
............
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ. 
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Παρασκευή, 20 Μάιος · 12:00 μ.μ. - 3:00 μ.μ.
Με το πέρας της συναυλίας DEEP PURPLE-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,
οι φίλοι του Βασίλη από το Club της Αθήνας
και όχι μόνο θα συναντηθούν στο
ΤΙΘΟΡΑ CLUB
Λ.Ιωνίας 275
Άνω Πατήσια
με ένα μικρό αφιέρωμα στον αγαπημένο μας καλλιτέχνη.
.............

Γυμνά Καλώδια Live @ JASMIN, Παρασκευή 27/5


Jasmin
Μιχαλακοπούλου 150 & Σινώπης
..........

Shut The Fuck Up Vol.4 w/ Skism - Cubism - D-Jahsta - D.Cyde - Postriper - Yaz


Tα Shut The Fuck Parties επεστρεψαν, και αυτην την φορα φιλοξενουν τον βρετανο SKisM της Never Say Die Records!

Σε λιγοτερο απο ενα χρονο,ο μυστηριωδης Skism εγινε ευρεως γνωστος στον παγκοσμιο χαρτη της Dubstep μουσικης.

Με το ντεμπουτο του "The Blank" γνωρισε την υποστηριξη απο μεγαλα ονοματα του χωρου,οπως Pendulum, Chase & Status, Scratch Perverts, Rusko, Nero and Plastician.

Eχοντας ρεμιξαρει κομματια μεγαλων παραγωγων της Dubstep,οπως του Excision και του Datsik, καταφερε προσθεσει το προσωπικο του στυλ στους ταλαντουχους Foreign Beggars & Envy.

Eχοντας στο ενεργητικο του dj set σε πολλες χωρες του κοσμου,μεσα σε αυτες και η δικια μας με την εμφανιση του στην Θεσσαλονικη! Τωρα θα εχουμε την ευκαιρια να τον παρακολουθησουμε στην 4η συνεχεια των γνωστων πλεον Shut The Fuck Up Parties στην Αθηνα.

Mαζι τους θα βρισκονται οι Cubism,D-Jahsta,D.Cyde,Postriper και Yaz

Cubism:
Ο Cubism,ειναι 20 ετων και προσφατα αρχισε την παραγωγη filthy dubstep μουσικης.Οντας ενεργος για περιπου μισο χρονο,καταφερε να εχει την υποστηριξη πολλων dj απο ολον τον κοσμο.

Εχοντας στο ενεργητικο του dj sets με γνωστους locals καθως και με ξενους dj,οπως Funtcase και Quartus Saul,προσφατα μπηκε και στην ομαδα της 2 Much Bass Records με το πρωτο του release.

D-Jahsta:
Ο Δημήτρης Μαραγκός γνωστός και ως D-jahsta, είναι 22 ετών ζει και παράγει filthy dubstep κάπου στην Αθηνα. Έχοντας κυκλοφορίες σε μερικές από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρίες της dubstep σκηνής όπως Betamorph, Chronos, Hype Regiment και πολύ σύντομα από την νέα και πολλά υποσχόμενη Mechanoid Audio όπου τρέχει ο ίδιος με τον Dizta. O D- Jahsta υπόσχεται σε ελληνικό και ξένο πλέον κοινό ένα πιο βρώμικα djs-set σε κάθε του εμφάνιση.

D.Cyde:
Ο D_cyde γεννημένος στην Αθήνα ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική στα 14 χρόνια της ζωής του.. έχοντας παρελθόν σε μουσική παραγωγή στο Hip Hop ,ώς scratch DJ και στο jungle ,στράφηκε προς το χώρο του dnb και του dubstep ,λόγω πολλών κοινών στοιχείων με τα πρηγούμενα είδη που είχε καταπιαστεί ,καθώς και για την ενέργεια που προκαλόυν στον ακροατή αλλα και την πρόκληση για τον ενεργό μουσικό παραγωγό , οπως εκείνος ισχυρίζεται ..

Με τη συμβολή του σε bookings και οργάνωση parties (ως dj kai διοργανωτής ) στις ομάδες που συμμετείχε,κατάφερε να εδραιωθεί στο χώρο των lives και να επιτύχει συνεργασίες προς οφελλος του κοινού που τους παρακολουθεί .. καλλιτεχνες οπως borgore ,bar9 και αλλους ,σε μικρότερο βαθμο… Σήμερα έχει αναμενώμενα releases και συνεργασίες με καλλιτέχνες , εγχώρια κι εκτός Ελλάδας ετοιμάζoντας το πρώτο του EP!

Postriper:
O Αθηναιος Postriper ξεκινησε την ενασχοληση του με το djing πριν απο 2 χρονια ψαχνοντας συνεχως για νεους ηχους.Eχοντας στο ενεργητικο του sets ως resident dj σε διαφορα hot spots της Αθηνας οπως MoBetter,TORA K44,Intrepid Fox κ.α,ειχε την ευκαιρια μεσα απο συμμετοχες και διοργανωσεις διαφορων dubstep concept parties,να συνεργαστει με καποιους απο τους σημαντικοτερους dubstep dj's και producers οπως Fleck,Circo Inverso,D-Jahsta,Skone,D.Cyde,Cubism,Tsaros καθως και με ξενους οπως Quartus Saul και Funtcase.

Yaz:
Ο Υaz ηρθε σε επαφη με την dubstep στις πρωτες της εμφανισεις στον ευρωπαικο μουσικο χωρο εχοντας γενικοτερα ερεθισματα απο την διαφορα ειδη μουσικης.5 χρονια αργοτερα θα κανει την εισοδο του στο djing με στοχο το διαφορετικο,χρησιμοποιωντας ταυτοχρονα στοιχεια απο old school dubstep και grime ηχους

-----

Friday 27.05.11
SKISM
Cubism,D-Jahsta,D.Cyde,Postriper και Yaz

7Sins Club
Themistokleous n' Gamvetta 5
Exarheia

Damage: 10euros Starts: 00:00

H ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ LIVE ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ!

Κάντε κλικ εδώ

Μπάμπης Παπαδόπουλος "Ακούστικ σετ"


Οι εμφανίσεις του Μπάμπη Παπαδόπουλου με το Ακουστικό Σχήμα συνεχίζονται στο ΓΑΙΑ LIVE στη Θεσσαλονίκη [Δόξης 5 & Σαλαμίνος στο Λιμάνι] την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Μαΐου.

Ο κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος σε συνεργασία με τέσσερις μουσικούς, τον Φώτη Σιώτα (βιόλα), τον Μιχάλη Βρέττα (βιολί),
τον Δημήτρη Βλαχομήτρο (μπουζούκι) και τον Διονύση Μακρή (κοντραμπάσο), θα παρουσιάσουν ζωντανά τα κομμάτια από τους δύο προσωπικούς του δίσκους με τίτλο “ Σκηνές από ένα ταξίδι” (PuzzleMusik 2008) και “Απ' τη σπηλιά του δράκου” (PuzzleMusik 2010).
Όλα τα κομμάτια είναι ενορχηστρωμένα γι’ αυτό το μουσικό σχήμα και ο ήχος είναι καθαρά ακουστικός.
Μια σύγχρονη ματιά της ελληνικής μουσικής, αποτέλεσμα του συνδυασμού ελληνικού ηχοχρώματος, σύγχρονης αρμονίας και αβανγκάρντ-τζαζ αυτοσχεδιασμών.


..........
duomo cafe LIVE.
ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ- ΝΙΚΟΣ ΣΙΑΚΟΥΦΗΣ


ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ)
ACOUSTIC LIVE SOLO στην πόλη της: Άρτας Δευτέρα 23-5-2011
Duomo cafe
Ώρα έναρξης:22:00
Ο Θάνος Ανεστόπουλος (τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός των πολύ αγαπημένων μας Διάφανων Κρίνων) επιστρέφει στην Άρτα για μια μοναδική solo εμφάνιση ιδιαίτερης απόλαυσης με κοινό τους άξονα την επικοινωνιακή τροβαδόρικη διάθεση και την αγάπη του για την ποίηση στην rock μουσική.
Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Θάνο Ανεστόπουλο δεν χρειάζονται.
Επί 20, περίπου, χρόνια η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρική, εκφραστική, έντονα φορτισμένη και, συνήθως, μελαγχολική, κράτησε συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους μέχρι και το τέλος της πορείας των Διάφανων Κρίνων, στις αρχές του 2009.
Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ο Θάνος επέστρεψε με την παράσταση "Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν" και τώρα δουλεύει πάνω στην επερχόμενη solo δισκογραφική δουλειά του, που θα κυκλοφορήσει μέσα στην άνοιξη, αποσπάσματα από την οποία θα παρουσιαστούν σε αυτή την μοναδική εμφάνισή του.
Όπως προαναφέραμε, θα παρουσιαστούν καινούργια τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του Θάνου Ανεστόπουλου, μαζί με αγαπημένα κομμάτια από την δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Δεν θα λείψουν και οι διασκευές / εκπλήξεις σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών - όπως ο Nick Cave, οι Tindersticks, ο Neil Young, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι - καθώς και μελοποιημένα ποιήματα από καταραμένους ποιητές (Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη, Λίνο Ιωαννίδη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.α.)
LIVE
ACOUSTIC SOL
............
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ-ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ-ΦΩΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 23.00 ΟΙ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ-ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ-ΦΩΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ-
ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ
ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ BAR 2 LIVE ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ!!!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΚΕΙ

Tοποθεσία
Α. ΜΕΤΑΞΑ 32 & ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ
Υπηρεσίες
Δέχεται κρατήσεις
Ευπρόσδεκτοι οι περαστικοί
Ειδικότητες
Ποτά
Τηλέφωνο
2103301177
Ιστότοπος
http://www.bar2.gr/test1
............
KARMA
welcome to rain planet!

The Internet Web Radio Station
Της βροχής πλανήτης. Της καταιγίδας, της βροντής, της αστραπής. Της οργής, του χαμόγελου, της σιωπής. Της πλάνης, της γοητείας, της γητειάς. Των αισθήσεων, των ορμών και της μέθης. Μέσα από τα μυστήρια του σύμπαντος, οι στάλες φέρνουν άρωμα, γεύση,ήχους. Και εσείς, επισκέπτες, μόνιμοι ή περαστικοί. Μα πάντα λάτρεις της μυστικής συμφωνίας που φέρνει το «μαζί». Καλώς ήρθατε!

Red Spider! Απόψε στις 22.30 στον Rain Planet (www.therainplanet.com) με την Angelina Rain. Ό,τι του φανεί...

.............
SOLD OUT!
M.TSIGOS-M.KAKEPHS LIVEEEE


META TO DIALLEIMMA THS MIAS BDOMADAS ERXOMASTE PALI GIA MEGALO XAMOOOOOOO......THA TO KAPSOUME WS EKEI POY DEN PAEI ...SAS PERIMENOUME OLOUS!!!!!
Σάββατο στις 11:30 μ.μ.
ARCHITECTURE(OULWF PALME 23 ZWGRAFOU)
...........
ANiMA Live


Οι ANiMA έρχονται την Παρασκευή 27 Μαϊου 2011
στο Cafe Bar "Glamour", σε μια θερινή νύχτα,
να μεταφέρουν τον κάθε ένα από εσάς "νοερά"
μέσω της μουσικής σε μέρη που ονειρεύεστε!

Cafe Bar "Glamour"
Λεωφόρος Παπανικολάου
Πεύκα (Ρετζίκι) Θεσσαλονίκης
..............
OI ''MADRAKOUKOS'' LIVE ΕΜΦΑΝΙΣΗ THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/05


Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΔΗΣ ( ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΑΝΩΝ ΚΡΙΝΩΝ) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΞΕΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟ LIVE ΣΤΟ ''ΑΜΝΗΣΙΑ''..Η μουσική του σχήματος έχει ως βασικές επιρροές τη jazz με την ευρεία της έννοια εμπλουτισμένη με στοιχεία από την ηλεκτρονική μουσική, τη nu jazz, το drum n' bass και γενικότερα τη πειραματική και αυτοσχεδιαστική μουσική...
Αμνησία - Bar & Live music
ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 11 ΨΥΡΡΗ
ΑΘΗΝΑ
............
"A des Potes" με εκλεκτούς καλεσμένους "Χωρίς Πρόβα στο Trova"


Η μεγαλύτερη σε διάρκεια φετινή σειρά μουσικών παραστάσεων συνεχίζεται στη Nueva Trova (Αθηνάς & Βλαχάβα 9) και τον Μάιο ."A des Potes Χωρίς Πρόβα στο Trova" με εκλεκτούς καλεσμένους ...

Οι "α ντε ποτ" κάθε Πέμπτη παρουσιάζουν τα τραγούδια του δίσκου τους "Μες στο Υποβρυχιο" που κυκλοφορησε τον Ιούλιο του 2010 ,μοναδικές διασκευες και ακυκλοφόρητα δικά τους τραγουδια παρέα με διαφορετικo κάθε φορα καλεσμένο επί σκηνής. 'Εχει γίνει πλέον συνήθεια , μετά τα Live των a des potes να ανεβαινουν στη σκηνή μαζί τους επώνυμοι και μη , σε ένα αυτοσχέδιο μουσικό ταξίδι που συνήθως τελειώνει προχωρημένες πρωινες ώρες....

Η είσοδος για ακόμα μια φορά , είναι ελευθερη, σεβόμενοι τις δυσκολες μέρες που περνάμε...

Nueva Τrova
Αθηνάς & Βλαχάβα 9
............
ΑΨΕΝΤΙ ROCK BAR ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ DEEP PURPLE ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ LIVE!!!
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ ΤΟ ΑΨΕΝΤΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ DEEP PURPLE
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΕΝΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΣΤΟΥΣ DEEP PURPLE! ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ,
ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ AC/DC ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ
ΕΤΟΙΜAΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ LIVE!!!
...........
Nektarios Skamnakis D
KATHE PEMPTH H NATALIA GERMANOU STA DECKS TOU VILLA MERCEDES
ME SPECIAL GUEST EKPLHXH GIA KRATISEIS
H AMA THELEIS NA SE BALO LISTA : 6938017017
...........
Gagarin 205 LIve Music Space
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΙΟΥ 2011
GROUNDATION
...First European Tribute to Bob Marley Tour

Δυο χρόνια μετά το εκπληκτικό sold out live του Απρίλη του 2009, οι Groundation επιστρέφουν στο Gagarin 205, για να μας παρουσιάσουν για πρώτη φορά το θρυλικό αφιέρωμά τους στο Bob Marley. Παραπάνω από δυο ώρες μουσικής πανδαισίας σε μια μοναδική συναυλία στην οποία εκφράζεται ο βαθύς σεβασμός τους για τη σημαντικότερη μορφή της reggae μέσα από αριστοτεχνικές διασκευές που εναλλάσσονται με καταιγιστικό ρυθμό με μερικά από τα πιο αγαπημένα κομμάτια τους όπως τα “Freedom taking over”, “Music is the most high”, “Jah Jah know” και “Praising”.

Τιμή εισιτηρίων:
Προπώληση: 25€ (Ticket House, Μetropolis)
Ταμείο: 30€


ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΙΟΥ 2011
THE BLACK HEART PROCESSION [San Diego, CA, USA]
ΓΙΑ 1Η ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ: SPECIAL STRIPPED DOWN SHOW!

Οι The Black Heart Procession γράφουν τα πιο σπαρακτικά τραγούδια στον Πλανήτη… Βουτηγμένα σε ένα λυρικό σκότος μιας απερίγραπτης γοητείας, πιο εύθραυστα από αυτά των Tindersticks ή του Nick Cave, εξακολουθούν να παίζουν κρυφτούλι με την θλίψη, την απομόνωση και την απόγνωση εθίζοντάς μας πλήρως στον επικίνδυνα όμορφο κόσμο τους. Το εξαιρετικό, κλασικό άλμπουμ τους The Spell στοιχειώνει ακόμα τις νύχτες μας, ενώ το Six ανήκε στις καλύτερες κυκλοφορίες των τελευταίων δύο ετών! Μετά τις δύο διαδοχικές ζωντανές εμφανίσεις τους το 2009, επιστρέφουν για μία και μοναδική, άκρως ιδιαίτερη συναυλία: θα ανέβουν στη σκηνή του Gagarin, έτσι όπως ουδέποτε τους έχουμε αντικρίσει!

- ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : 25 ΕΥΡΩ (Ticket House, Floral , ticketpro.gr)
- ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : 30 ΕΥΡΩ


ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2011
DARK TRANQUILLITY (Sweden)
Opening Acts: DAYLIGHT MISERY – INSIDEAD – SCAR OF THE SUN

Οι DARK TRANQUILLITY μαζί με τους συμπατριώτες τους AT THE GATES, IN FLAMES και ARCH ENEMY, μπορούν δικαίως να νιώθουν υπερήφανοι για την δημιουργία του αποκαλούμενου N.W.O.S.D.M. (New Wave Of Swedish Death Metal), ήχου που έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό το σύνολο των metalcore συγκροτημάτων του σήμερα και έχει αποκτήσει χιλιάδες οπαδούς ανά τον κόσμο. Και αυτό γιατί είναι σαφέστατα πιο μελωδικό, γεγονός που το καθιστά ευκολοάκουστο, εν αντιθέσει με το κλασικό Σουηδικό death metal ήχο των late ‘80s – mid 90’s, που είχε (και έχει) ως έδρα του, την Στοκχόλμη. Μετρώντας ήδη πάνω από 20 χρόνια καριέρας (δημιουργήθηκαν το 1989), με μια πλούσια, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά δισκογραφία, με πολλές ζωντανές εμφανίσεις ανά την υφήλιο στο ενεργητικό τους, συνεχίζουν ακάθεκτοι ακόμα και σήμερα να μας εντυπωσιάζουν και να μας χαρίζουν μοναδικές στιγμές.

Τιμή Εισιτηρίου: 28 Ευρώ

Προπώληση Εισιτηρίων
Ticket House & Metal Era


ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!
ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ η συναυλία στις 20/5: La Bruja Muerta στο Gagarin.
(Όσοι έχετε εισιτήρια προπώλησης μπορείτε να περάσετε από το δισκοπωλείο "Τζίνα" για να σας επιστραφεί το ποσό - Πανεπιστημίου 57, ώρες καταστημάτων. )
............

SKA BANGIES LIVE @ FLORAL

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΪΟΥ - Show Starts @ 22.00


Οι Ska Bangies θα ξεσηκώσουν το κοινό του Floral το Σάββατο 28 Μαΐου με μια άκρως καλοκαιρινή συναυλία. Το 6μελές συγκρότημα είναι γνωστό για τα μαζικά singalongs που προκαλεί κάθε του ζωντανή εμφάνιση και τη μεταδοτική ενέργεια των ska και reggae ρυθμών που παίζει με αδιάκοπο κέφι. Στο ντεμπούτο τους “Γύρω Γύρω Όλοι” παίζουν κεφάτη reggae/ska με επίδειξη μουσικών γνώσεων που εκπλήσσει για το νεαρό της ηλικίας τους και την ακαταμάχητα μεταδοτική τους ενέργεια. Χάλκινα πνευστά, ska κιθάρες και το φάντασμα του Bob Marley να χορεύει με τις κεφάτες, πανηγυρικές μελωδίες των Ska Bangies, οι οποίοι θα εμπλουτίσουν το setlist τους και με κάποια καινούργια τραγούδια. Η τζαμαϊκανή κουλτούρα συναντά τον Βob Marley και στήνει πάρτυ στις 28 Μαΐου στο Floral.

Ska Bangies on Myspace – www.myspace.com/skabangies
...........
Metal Temple


Γραφτε τα ολα εκει που ξερετε καλυτερα,Εδω Rokaroume,Metalaroume kai Gotharoume...Καθημερινα uploads,ατελειωτη μουσικη

Δε σκεφτομαστε τιποτα...παραμονο ανεβαζουμε οτι μας αρεσει και μας κανει κεφι

Goth,Cyber Goth,Punk Rock,J-Rock,Heavy Metal,Nu Metal,Ballads (arga to bradu gia ipno :)) ακομα και Ελληνικο Rock... (συγχωρηστε με αν ξεχασα κατι) σκοπος μας κανενας...απλα να περναμε καλα και να ξεχναμε οτι υπαρχουν και τα σκυλαδικα εκει εξω να μας χαλανε τη διαθεση.

Το Group γεννηθηκε στις 16/5/2011 ωρα 3:16 ξημερωματα Δευτερας και θα παραμεινει εδω να μας γεμιζει με νοτες ηλεκτρικης κιθαρας και Drums...

Brothers of Metal United...Γτ αυτοι ειμαστε και σε οποιον αρεσουμε!

Cu inside.