ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

17χρονος ντράμερ του δρόμου καθηλώνει τους περαστικούς!(video)

Πολλοί σπουδαίοι καλλιτέχνες είχαν μια ιδιόμορφη αρχή στην καριέρα τους. Πιθανόν το ίδιο να συμβεί και με τον 17χρονο ντράμερ Baard Kolstad που καθηλώνει με το ταλέντο του τους περαστικούς στους δρόμους της Νορβηγίας.





Πολλοί πιστεύουν ότι είναι το επόμενο μεγάλο ταλέντο ενός ροκ συγκροτήματος και ήδη τα video από τις παραστασεις του που ανεβαίνουν στο Youtube έχουν χιλιάδες κλικ. Έχει μάλιστα πάει και στη νορβηγική έκδοση του "Αμερική έχεις ταλέντο".


Δείτε τον σε μια εκπληκτική εμφάνιση σε έναν δρόμο του Όσλο:

δεν είμαι ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει έχω ένα πρόβλημα για κάθε σου λύση

TERROR X CREW Ο Έλληνας Που Έχεις Συνηθίσει

Έτσι χωρίς εισαγωγή αρχίζω με τη μια
έχει ήδη ανεβεί στα υψη η θερμοκρασία
κόβω την ανάσα προκαλώ κάψα
στα συγκροτηματάκια που πουλάνε κλάψα
σε φέρνω σε επαφή με την πραγματικότητα
έχω αποκτήσει αυτήν την ιδιότητα
κι όλα τα πρότυπα
που προσπαθούσες να μου επιβάλεις ύπουλα
φτύνω κατάμουτρα χτυπάω σε όλα τα επίπεδα
δε βγάζω την ενέργειά μου μες τα γήπεδα
κινούμαι πάντα αντίθετα σε σχέση με τις μάζες
έχω βγάλει από τα μάτια μου τις γάζες
εδώ και χρόνια
αρνούμαι να κινούμαι με τα πιόνια
δεν περιμένω να καλύψω τις ανάγκες μου συλλέγοντας κουπόνια
τις ψάχνω με νέες μεθόδους,με νέους τρόπους
μου λες ότι δε μοιάζω μ'όλους τους άλλους τους ανθρώπους
δυστυχώς
επειδή δεν είμαι λογικός
μα εγώ πιστεύω ότι απλως δεν μπαίνεις μες στη λογική μου
στη ψυχοσύνθεσή μου
τρελαίνεσαι με τον τρόπο ζωής μου
με βλέπεις και κάνεις λες και είδες εξωγήινο
το στυλ μου για τα μούτρα σου είναι άκρως ανθυγειινό

Δεν είμαι ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει
όχι δεν είμαι ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει
δεν είμαι ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει
έχω ένα πρόβλημα για κάθε σου λύση

Τ'όνομά μου γραμμένο σε μαύρες λίστες
επικυρηγμένος από τις αρχές κι από φασίστες
διαγράφω τις παλιές σάπιες ιδέες φέρνω νέες
αηδιασμένος από όλες τις νεολαίες κομμάτων
δεν θέλω να ανήκω σε καμια γενιά πτωμάτων
γι'αυτό αντιδρώ καθε λεπτο μ'όποιο τρόπο μπορώ
και προσπαθώ
όσο γίνεται να δουλεύω για την πάρτυ μου
κανένα μαλάκα δε θέλω να έχω πάνω από το κεφάλι μου
όχι δεν έχω σκοπό τον κόσμο να αλλάξω
αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κάτσω και αθα αράξω
με τα χέρια σταυρωμένα
καταστρέφω ένα-ένα
όλα τα σχέδια τα προκατασκευασμένα
που γίνανε για το καλό μου χωρίς όμως να ρωτηθώ από κανένα
κι αν ακόμα δεν έχεις μάθει αρκετά για μένα
είμαι 50/50
Ραπ και γκραφίτι
MC και bomber μέσα στη ομίχλη
βρίσκοντας την άκρη δίχως τη βοήθεια κανενός
είν'ένας εναντίον όλων κι όλοι εναντιόν ενός
μα τόσα χρόνια δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα μυαλά μου
δεξιοί και αριστεροί τώρα χαθείτε από μπροστά μου

Είν'η στιγμή να συνεχιστεί η καταστροφή
στην 3η στροφή
κοιτάς τον ουρανό μα βγαίνω από τη γη με οργή
διατηρώντας τη γνωστή σντικανονική πορεία
ρίχνω ακόμα μια Hardcore μελωδία
στο πρόσωπο σου
παγώνω το σαδιστικό χαμόγελό σου
τώρα πια τα όνειρά σου για το μέλλον δε συμμερίζομαι
επειδή πάντα κάποια βρώμα μέσα τους μυρίζομαι
ελίσομαι και μεταλλάσομαι
γι'αυτό και ακόμα ακούγομαι
τον ευατό μου σέβομαι
με το στρατό δεν ψήνομαι
έξω με clubs με face-control ποτέ δε στήνομαι
και πάντα ευθύνομαι για την αγανάκτηση των πολιτών
είμαι της Σχολής Κακών Τεχνών
και πάω γυρεύοντας
συνεχίζω να δημιουργώ καταστρέφοντας
και στο '97 ρίχνω λάδι στη φωτιά
κι όλα αυτά που λέω πάρτα προσωπικά

Δεν είμαι ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει
όχι δεν είμαι ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει
δεν είμαι ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει
έχω ένα πρόβλημα για κάθε σου λύση

Αντιδραση σε ολα...σε οσα για το καλο μου εγιναν χωρις τη δικη μου συγκαταθεση!!! Κοντρα σε οσα μου επιβαλλονται πριν ακομα γεννηθω.Κοντρα στο καλουπι που μου φτιαξαν για να χωρεσω τη ζωη μου!! Δεν ειμαι αρρεστος οταν δεν συμβιβαζομαι με τα κατευθυνομενα παιχνιδια τους.Δεν ειμαι αποδεκτος οταν ενω μ εφτιαξαν με τους υπερσυγχρονους μηχανισμους τους ,ρυθμισμενος να κανω τις συγκεκριμενες κινησεις μονο,ξαφνικα λεξεις κ κινησεις δικες μου δεν ανταποκρινονται στα MANUAL τους!!!!
Αρνουμαι να ειμαι ενα απο τα ανωνυμα πτωματα στους σωρους που φτιαξαν για ν ανεβουν οσο πιο ψηλα γινεται!!!
Αρνουμαι να μην υπαρχω!! Χαλωντας την ησυχια τους ταραζοντας την γαληνη τους δηλωνω ΖΩΝΤΑΝΟΣ!!!!!!!
Δεν φοβαμαι κανεναν θανατο.Φοβαμαι μην δεν ζησω................



Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Σαν Σήμερα...15 Φεβρουαρίου

1944 Ο Βρετανός μουσικός, ντράμερ και ιδρυτικό μέλος του Βρετανικού rock συγκροτήματος The Kinks, Mick Avory (Michael Charles Avory) γεννήθηκε στο Σάρρεϋ της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από το 1964 έως το 1984. Πολύ πριν, το καλοκαίρι του 1962, είχε παίξει τύμπανα και για ένα άλλο Βρετανικό συγκρότημα που αργότερα ονομάστηκε... The Rolling Stones. Δεν συμμετείχε στην πρώτη τους επίσημη εμφάνιση στο The Marquee Club τον Ιούλιο του 1962, έτσι πρώτος ντράμερ των Stones θεωρείται ο Tony Chapman.

1959 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Ali Campbell (Alistair Ian Campbell) γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος του Βρετανικού reggae συγκροτήματος UB40 από την ίδρυση τους το 1978 έως τον Ιανουαρίο του 2008 που αποχώρησε για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Γνώρισε επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Red, Red Wine", "Can't Help Falling in Love" κ.α. Οι πωλήσεις του συγκροτήματος παγκοσμίως ξεπερνούν τα εβδομήντα εκατομμύρια αντίτυπα.

1965 Ο μεγάλος Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας Nat "King" Cole (Nathaniel Adams Coles 1919-1965) απεβίωσε σε ηλικία 45 ετών σε νοσοκομείο της Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια από καρκίνο του πνεύμονα. Ήταν φανατικός καπνιστής και πίστευε πως το τσιγάρο κρατούσε τη φωνή του χαμηλά, για αυτό το λόγο πριν από ηχογραφήσεις κάπνιζε απανωτά τσιγάρα. Είναι γνωστός και ως "King" και είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε από τα ΜΜΕ η έκφραση "The King Is Dead", η επόμενη ήταν για τον Elvis Presley το 1977. Λίγες ημέρες πριν το θάνατο του, κυκλοφόρησε το άλμπουμ "L-O-V-E" το οποίο ηχογραφήθηκε αρχές Δεκεμβρίου του 1964, λίγες ημέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο. Γνωστές επιτυχίες του τα τραγούδια "Nature Boy" (1948), "Mona Lisa" (1950), "Too Young" (1951) "Unforgettable" (1951) και "When I Fall in Love" (1964). Το 1990 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Το όνομα του γράφτηκε στο Alabama Music Hall of Fame και στο Alabama Jazz Hall of Fame. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μουσικές προσωπικότητες της Αμερικής και ένας από τους πρωτοπόρους Jazz πιανίστες της εποχής του.

1954 Ο Big Joe Turner ηχογραφεί το τραγούδι "Shake, Rattle & Roll". Επιτυχία όμως έγινε όταν το ξανά τραγούδησαν έξι μήνες αργότερα οι Bill Haley & His Comets.

1977 Ο Sid Vicious ενσωματώνεται στους Sex Pistols και αντικαθιστά στο μπάσο τον Glen Matlock. Ο μάνατζερ του συγκροτήματος Malcolm McLaren δήλωσε κάποτε: "if Johnny Rotten is the voice of punk, then Vicious is the attitude.

Γιώργος Κυριακίδης

Βιογραφικό
‘‘..Επιτυχία για μένα είναι να καταφέρνω μέσα απ’ τη μουσική μου να κάνω τους ανθρώπους να νοιώθουν συναισθήματα χαράς ή λύπης – έστω και για μια στιγμή- μιας και πλέον το άγχος και η ρουτίνα δεν το επιτρέπουν... ’’
Ο Γιώργος Κυριακίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990 , αλλά μεγάλωσε στις γειτονιές της Θήβας. Από πολύ μικρός άρχισε να μελετάει εντατικά κιθάρα και να ακούει χιλιάδες ώρες καλής μουσικής (από κλασική μουσική ,Scorpions , 30 Seconds To Mars και Bullet For My Valentine μέχρι Πυξ Λαξ και Μιχάλη Χατζηγιάννη) κλεισμένος στο εφηβικό του δωμάτιο. Από μικρή ηλικία ήθελε να φτιάξει το δικό του συγκρότημα όπου αυτό θα τον βοηθούσε να παίζει κομμάτια που αγαπάει και τον εκφράζουν μπροστά στον κόσμο και αυτό έγινε πριν λίγα χρόνια με τους ''Silence'' και στην συνέχεια με τις ''Παράλληλες Γραμμές'' όπου γράφουν την δική τους μουσική και τραγούδια τα πιο γνωστά ''Χάρτινα Όνειρα'' και ''Στην άκρη της Γης''. Το 2009 έφτιαξε με τους φίλους του το δικό τους Φεστιβάλ μουσικών συγκροτημάτων εν ονόματι ''SummerWave Festival'' και γίνεται από τότε και κάθε καλοκαίρι έως σήμερα στην Θήβα και έχουν παίξει πολλά συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα (No Limits, With All Of My Regrets, Mpliax 166 κτλ π). Το 2010 δήλωσε συμμετοχή στο μουσικό και τηλεοπτικό Show του Alpha TV ''Greek Idol 2'' όπου έφτασε ως τους Top100. Εδώ και 2 χρόνια ξεκίνησε να ετοιμάζει με τους φίλους του την πρώτη του προσωπική δουλειά. Σύντομα περιμένουμε να την ακούσουμε ολοκληρωμένη και θα περιέχει 5 κομμάτια. Ήδη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το πρώτο κομμάτι και single με όνομα ''Όσα δεν μπόρεσα να πω'' μια δυναμική μπαλάντα με «κολλητικά» λόγια που σε αγγίζουν. Ο Γιώργος παρόλο που βλέπει να γίνονται τα όνειρα του πραγματικότητα συνεχίζει να περνά καλά με τους φίλους και την παρέα του πηγαίνοντας συχνά για καφέ, παίζοντας video games και κάνοντας ταξίδια κυκλοφορώντας στις μεγάλες πόλεις για να πιάσει τους ρυθμούς της, να ζήσει τις ιστορίες της και ύστερα να της μεταφέρει με μοναδικό τρόπο και μελωδίες στα τραγούδια του.


<< Όσο πιο σκληρή είναι η ζωή τόσο πιο όμορφα είναι τα τραγούδια. >>
Facebook Page: http://www.facebook.com/GeorgeKiriakides.ArtistPage

Αποκριές με τους “Kyma” στο Mike's Irish Bar

Έτοιμοι για το πιο ξέφρενο μασκέ party της χρονιάς;
Μουσική, χορός και ποτό μέχρι το πρωί..
Οι “Kyma” υποδέχονται τις απόκριες με ένα δυνατό live - dance fest - πάρτυ όπως αρμόζει αυτές τις μέρες, στη Αθήνα. Με special guests, ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, κινούμενο σε ύφος rock-pop έντονες επιρροές τόσο από ξένους όσο και από Έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα(Lenny Kravitz,Muse,Beatles κλπ), υπόσχονται να ανεβάσουν το ρυθμό και να σας κάνουν να χορεύετε ασταμάτητα. Σας θέλουμε όλους κοντά μας.
Oι Κyma με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σχηματίστηκαν την άνοιξη του 2008. Ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους απο το bar-restaurant ''Συμφωνία'' με ένα live που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, και από τότε συνεχίζουν δυναμικά στην υπόλοιπη πόλη έχοντας το προσωπικό τους κοινό. Σιγά σιγά ,εισέρχονται στο σχήμα νέα μέλη, με αποτέλεσμα σήμερα μετά από μια σύντομη ανακατανομή του δυναμικού το ακουστικό σχήμα να καταλήξει σε μια πλήρη μπαντα, πλαισιωμένη απο άρτιους μουσικούς και προπάντων καλούς φίλους η οποία δεν σαρώνει πλέον μόνο την συμπρωτεύουσα, αλλά και την επαρχία, με μια σειρά από live στα Ιωάννινα, στην Κοζάνη αλλά και στην Αθήνα .
Τα μέλη του συγκροτήματος είναι ο Άγγελος Κεραμιδάς στη φωνή, ο Αλέξανδρος Τσουμάνης (μπάσο-φωνητικά), ο Στάυρος Θεοδωρίδης (τύμπανα), ο Χρήστος Γκουκούμας (πλήκτρα-ενορχήστρωση) και ο Denis Efimenko (κιθάρα-φωνητικά).
Με ενέργεια που αναμφίβολα χαρακτηρίζει τα live τους και με πρόγραμμα που ξεσηκώνει και τους πιο απαιτητικούς οι Kyma συνεχίζοντας το μουσικό τους ταξίδι κυκλοφόρησαν το καινούργιο τους τραγούδι “Εγώ εσύ”, ως προπομπό μιας σειράς κομματιών που ηχογραφούν,ενώ παράλληλα ετοιμάζουν και το video-clip του κομματιού.
Είναι νέοι, ανερχόμενοι, φιλόδοξοι και εξαιρετικά ταλαντούχοι…Απολαύστε τους όλοι μαζί στο πρώτο Αποκριάτικο party του Mike’s Irish Bar…Οι μάσκες δεν θα πέσουν ακόμα…Και φέτος απλά περιμένουμε να τις φορέσουμε και να πάμε…
ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα υπάρξει Face control. Το party είναι αποκλειστικά για μασκαρεμένους! Μπορέιτε να έρθετε ντυμένοι όπως θέλετε ή και γυμνοί...Η καλύτερη εμφάνιση θα βραβευτεί…
Τι χρείαζεται; Καλή μουσική που την έχουμε, ποτά, ευχάριστη διάθεση, κεφάτοι θαμώνες και φυσικά η στολή σου (ή και όχι)…Πώς αλλίως θα μπορούσες να γιορτάσεις τις απόκριες; Ελάτε λοιπόν να ξεφαντώσουμε μαζί…Σας περιμένουμε...
Πότε και πού;
Στις 18 Φεβρουάριου και ώρα 22.00 στο Mike’s Irish Bar.
Σινώπης 6, Πύργος Αθηνών, Αμπελόκηποι.
Τηλ: 2107776797

Γλυκερία - Dilek Koc - Αρετή Κετιμέ - Δίπλα στο Ποτάμι‏

Με αφορμή τα 90 χρόνια απ’ την καταστροφή της Σμύρνης, η Γλυκερία, αυθεντική ερμηνεύτρια αυτού του είδους, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας, ως. Το «Αχ και το Αμάν», ο «Αμανές και το Μινόρε», έτσι όπως διαμόρφωσαν τη μουσική εκείνης της εποχής, συνδέοντας δύο λαούς και κάνοντας τους να μοιράζονται τις χαρές και τις λύπες τους. Συνήθως με συνοδεία παραδοσιακών εγχόρδων, ο αυτοσχεδιασμός του αμανέ ακούγονταν παντού. Σε γιορτές, σε πανηγύρια, στα καφενεία - τα λεγόμενα «καφέ αμάν» - αλλά ακόμη και σε αυλές σπιτιών και στους δρόμους, αφήνοντας έτσι έναν αέρα από ηχοχρώματα να αιωρούνται πάνω από την πόλη και δημιουργώντας συγχρόνως ένα σταυροδρόμι πολιτισμών.

Η Γλυκερία ερμηνεύει αυτού του είδους τα τραγούδια με έναν εκπληκτικό τρόπο, όπως μόνο εκείνη ξέρει και μπορεί. Δεν είναι τυχαίο ότι ο δίσκος με τίτλο «Τα σμυρνέικα», που την έκανε και ευρέως γνωστή στην Ελλάδα, είναι ένα από τα προσωπικά της άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, άλλοτε με συναδέλφους καλλιτέχνες και άλλοτε μόνη, έχει αποδείξει ότι το συγκεκριμένο είδος μουσικής το αποδίδει με τέτοιον τρόπο, που δημιουργεί στο κοινό συναισθήματα ικανά για να την πιστεύει και να την αγκαλιάζει.

Μαζί της η διάσημη τουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koc. Γνωστή και από την ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας «Πολίτικη κουζίνα», η Dilek εδώ και χρόνια εγκατεστημένη στην Ελλάδα, είναι γνώστης των παραδοσιακών και σύγχρονων τραγουδιών της κοινής μουσικής παράδοσης Ελλάδας Τουρκίας.

Τη συντροφιά ολοκληρώνει η Αρετή Κετιμέ. Λάτρης του παραδοσιακού τραγουδιού, η Αρετούλα όπως την αποκαλούν, πέρα από την γλυκύτατη φωνή της και τις συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες, καθιερώθηκε στο χώρο και για το μεγάλο ταλέντο της στο σαντούρι, που ξεκίνησε από ηλικία μόλις έξι ετών.

Αυθεντικός ήχος από μία πλήρη ορχήστρα παραδοσιακών μουσικών οργάνων, πλαισιώνει τις φωνές των τριών ερμηνευτών. Ούτι, βιολί, λαούτο, σαντούρι, νέι, φλογέρες αλλά και ο εξαιρετικός σολίστας του ακορντεόν Λάζαρος Κουλαξίζης, δίνουν το χαρακτηριστικό μικρασιάτικο άκουσμα στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Η Γλυκερία και η παρέα της επί σκηνής μας ταξιδεύουν με μοναδικές ερμηνείες και Ethnic διάθεση, στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής. Από τη θάλασσα της Σμύρνης ως την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο κι από την αγορά της Καππαδοκίας και τα καφέ-αμάν ως την Αγιά Σοφιά, μεταφέροντας μας την μουσική ατμόσφαιρα στις ελληνο-αρμενικές γειτονιές, πριν από τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στέλιος Φωτιάδης
Φωτιστής: Παναγιώτης Φερδινάλλης
Ηχολήπτης: Νίκος Ρούντος
Ώρα έναρξης 22:30 Είσοδος με ποτό 15€

“Δίπλα στο ποτάμι”
Λάμπρου Κατσώνη 189 ,Αγ. Ανάργυροι
Πληροφορίες, κρατήσεις 210 26 10 444-2102610438

SENTIMIENTOS FLAMENCO GRUPO

Το Sentimientos Flamenco Grupo δημιουργήθηκε το 2008 από τη χορεύτρια Ισαβέλλα Γαλαίου και τον κιθαρίστα Δημήτρη Κουκουλιτάκη, πιστούς υποστηρικτές της αυθεντικής μορφής της τέχνης του flamenco.
Στο συγκρότημα, εκτός από την Ισαβέλλα Γαλαίου, χορεύουν και οι μαθήτριες του προχωρημένου τμήματος της εξειδικευμένης σχολής για το flamenco, Sentimientos.

Προκαλούν μεγάλη αίσθηση στο κοινό, καθώς καταφέρνουν με ευκολία να δημιουργήσουν γύρω τους μια ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη και πλημμυρισμένη από δυνατά και αληθινά συναισθήματα.

Ισαβέλλα Γαλαίου: χορογραφίες, διδασκαλία, επιμέλεια παράστασης
Δημήτρης Κουκουλιτάκης: κιθάρα, μουσική επιμέλεια
Γιώτα “Baron”: τραγούδι
Pedro Fabian: cajon
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 €


Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074

Κωστής Λαμπρόπουλος: “Λευκή κραυγή” και “Περίπατος” – Νεά τραγούδια!

Στις τελευταίες πολύ επιτυχημένες συναυλίες στο “Γυάλινο” και στο “Ρυθμός Stage”, ο Κωστής Λαμπρόπουλος παρέα με μία ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών, παρουσίασε μερικά απο τα καινούργια του τραγούδια.

Η “Λευκή κραυγή”, με τον ιδιαίτερο στίχο και τις ηλεκτρισμένες μελωδικές γραμμές ξεσήκωσε τους φίλους και ακροατές που, ακούγοντας την για πρώτη φορά, έμειναν εντυπωσιασμένοι!


Ο “Περίπατος”, αφηγούμενος μια ιστορία για τη παιδικότητα και τα όνειρα της νεαρής ηλικίας, ταξίδεψε τους ακροατές σε χρόνους περασμένους και άφησε τα σημάδια του για αυτούς που θα έρθουν...


Δείτε όλα τα βίντεο απο τη συναυλία στη μουσική σκηνή “Ρυθμός Stage” εδώ:

Κωστής Λαμπρόπουλος LIVE @ Ρυθμός Stage

Δείτε όλα τα βίντεο απο τη συναυλία στο “Γυάλινο” εδώ:

Κωστής Λαμπρόπουλος LIVE @ "Γυάλινο"

Ο Κωστής Λαμπρόπουλος θα εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Επαρχίας και ετοιμάζει παράλληλα τη νέα δισκογραφική του δουλειά, η οποία είναι βέβαιο πως θα συζητηθεί...

Καλή αντάμωση
Κωστής Λαμπρόπουλος

FLOWERTRAIN LIVE


Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου οι Flowertrain παίζουνε live στον πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού 8Δυτικά.
Λ. ΑΘΗΝΩΝ 387
Οι Flowertrain δημιουργήθηκαν το 2008 στην Αθήνα και έκτοτε μέσα από την μουσική τους που συνοψίζεται σε μελωδίες rock, blues-rock με ψυχεδελικά και progressive rock στοιχεία, ταξιδεύουν με συνεπιβάτες τον κόσμο σε κάθε εμφάνισή τους.
Το πενταμελές συγκρότημα αποτελείται από τους: Κώστας Καραμήτρος (ντραμς), Μιχάλης Γαλέος (ά κιθάρα), Μαρία Καραμήτρου (ξυλόφωνο, μπάσο), Zach (πλήκτρα, φωνή), Βασίλης Βασιλάκης (φλάουτο, κιθάρα, φωνή), όλοι επί σειρά ετών εν ενεργεία μουσικοί με εμφανίσεις ανά την Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο Καραμήτρος Κώστας ήτανε ντράμερ του Νικόλα Άσιμου και του Διονύση Σαββόπουλου και ο Zach με ήδη μία δισκογραφική δουλειά στο ενεργητικό του, συνεργάστηκε με τον παραγωγό των Tool στην California Lee Popa.
Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου σας περιμένουν στον πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού 8Δυτικά (Λ. Αθηνών 387) για ένα live μουσικό ταξίδι όπως μόνο εκείνοι ξέρουν. Ώρα έναρξης 22:00, τιμή εισιτηρίου 8ευρώ με ποτό και φαγητό από μπουφέ. Στον πολυχώρο θα έχετε την ευκαιρία, εκτός από την μουσική περιπλάνηση να δείτε και την τρέχουσα έκθεση τέχνης του 8Δυτικά για τον μήνα Φεβρουάριο που λαμβάνει χώρα με συμμετοχές πολλών καλλιτεχνών.


Για μια βραδιά αφιερωμένη στις τέχνες, σε όσα αγαπάμε και σε όσα μας κάνουν να ταξιδεύουμε.
http://www.myspace.com/theflowertrain

Full Houze live 9/3 @bat city‏

Οι “FULL HOUZE” είναι μια πενταμελής μπάντα από τη Θεσσαλονίκη που πρόσφατα έκλεισε 10 χρόνια στην ενεργό δράση.
 Οι επιρροές τους προέρχονται από τον χώρο του Southern/blues/rock κυρίως, ενώ τo ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει και δικές τους συνθέσεις από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά “Streets of town” η οποία θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του ’12. Έχουν εμφανιστεί δίπλα σε μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας blues/rock σκηνής, όπως οι DR. FEELGOOD, NINE BELOW ZERO, PAVLOV 'S DOG, SNOWY WHITE και NELLY TRAVIS. H εμφάνισή τους στο “Bat city” στις 9 Μαρτίου θα συνδυαστεί με την παρουσία των γνωστών“SUNLIGHT” οι οποίοι θα ανοίξουν τη βραδιά. Μετά το live ακολουθεί ROCK PARTY με DJ τον Σάββα Συνοδινό από το “SOUTHERNROCK.GR”!

White Peppers 24/2/2012 one LIVE stand @ JOURFIXE‏

Κι ανάμεσα στην κρίση και τη βαρυχειμωνιά ξεπροβάλλουν οι White Peppers
και οι αποκριές που βάζουν χρώμα και μουσική με μήνυμα αισιοδοξίας και
αντεπίθεση στην θλίψη.

Την τελευταία Παρασκευή των αποκριών λοιπόν αποφασίσαμε να κάνουμε την
εμφάνιση μας στον πολύ ζεστό χώρο του JOURFIXE MUSIC BAR στην Κηφισιά σε
ένα πανέμορφο πέτρινο αρχοντικό δίπλα στο Ζηρίνειο γυμναστήριο. για ένα One
LIVE Stand.
H βραδιά θα είναι Ρυθμική & "Ανεβαστικη" με δικά μας τραγούδια αλλά και
επιλεγμένες διασκευές από το χώρο της Funk - Blues - Rock μουσικής.
Η Φωνή της Ιλιάδας Καλαμαρά, η χαρακτηριστική κιθάρα του Τάκη Φακούδη, τα
Piano-Keyboards του Βασίλη Κοντοδήμου, το "ανεβαστικό" και "μπιτάτο"
rhythm-session, μπάσο-ντραμς και κρουστά από τους Δημήτρη Αντωνακάκη - Μάκη
Κωνστάντη - Τίμο Κορονετόπουλο και τα φωνητικά της μπάντας θα σας
ταξιδέψουν σε Blues-Funk-Rock καταστάσεις με original συνθέσεις!
Βάλτε στολές φέρτε κομφετί, σερπατίνες , καραμουζάκια και ότι άλλο θέλετε
για αποκριάτικο ξεφάντωμα μέχρι αργά!

White Peppers...Hot & Spicy Music!

JOURFIXE
Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2012
Λεωφ. Κηφισίας & Ζηρίνη 2, Κηφισιά

ΘΕΣ; ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΩΡΑ! - ¨Aμνησια¨ BAR & LIVE MUSIC

ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΙΑΛΗ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ 3 ΑΤΟΜΑ Η' ΔΥΟ ΦΙΑΛΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ 6 ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΑΜΝΗΣΙΑ BAR...ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ... ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ..


ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ...ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΔΡΑ ΣΤΑΘΜΟΥΣ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ, ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΝΑ ΚΕΡΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

https://www.facebook.com/groups/AMNHSIA/ <-- ΜΠΕΣ ΕΔΩ ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ RADIO MUSIC ROCK

ANOIXTA:
ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ 
ΤΗΛ:697 82 72 305 
ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 11  - ΨΥΡΡΗ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

θα πετάω σε ασύλληπτα ύψη



Aγγελακας Θα ρθει καιρος που θα σπασω την πορτα


Θα 'ρθει καιρός που θα σπάσω την πόρτα
κι η καρδιά μου στο φως θα χυμήξει
θα φύγω μακριά
θα πετάξω ψηλά
θα πετάω σε ασύλληπτα ύψη
και τότε πια δε μπορεί αυτή η φτηνή,
αυτή η χλωμή,
η τιποτένια μου θλίψη
θα μείνει ορφανή
θα γυρνάει σα τρελή,
θα ζητάει να με βρει
και δε θα με βρίσκει
κι ούτε πρόκειται ελπίζω ποτέ να μου λείψει
δεν πρόκειται ελπίζω ποτέ να μου λείψει

Ενα κλικ του μυαλλου ειναι ολα.Μια τοση δα στιγμη κ ολα μπορουν να αλλαξουν μορφη κ διαδρομη....Κ οσο η μεσα σου φωνη λεει "ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ !! ΠΕΡΙΜΕΝΕ!! " ..... "ΟΧΙ !!! ΣΩΠΑ !! ΜΗ ΜΙΛΑΣ !! " "ΟΧΙ !! " " ΠΕΡΠΑΤΑ !!" "ΚΑΤΣΕ !! " "ΣΟΥΤ !!! " "ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ !! " " ΜΗΝ ΓΕΛΑΣ !! " " ΜΗΝ ΑΝΑΣΑΙΝΕΙΣ !!!" " ΜΗ ΖΗΤΑΣ !!! " " ΜΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ !! ".......... τοσο η ψυχη φορτωνεται....Κ οσο η ψυχη φορτωνεται καποια στιγμη δεν θα υπαρχει πια χωρος για αλλα φορτια κ τοτε κανενα ΟΧΙ κ κανενα ΣΩΠΑ κ κανενα ΜΗ δεν θα ναι ικανα να την συγκρατησουν.......Θα ναι το ξεσπασμα μια εκρηξη οργης θυμου αγανακτισης ...........αναγκης για αερα!!!!!!!!!!!!!!!!! Αναγκης για μια ακομα ανασα αλλα καθαρη αυτη τη φορα!!!!!!!!!!!!!!!Καθαρη ανασα αερα για να κρατηθεις ζωντανος.................
.ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΜΗ ΓΕΛΙΕΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!
ΔΕΝ ΖΕΙΣ!!
ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΝΕΚΡΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΤΟ ΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.......

ROCK - ROCK - ROCK & ΦΥΣΙΚΑ ROCK

GRAMMY 2012: Και ο νικητής της κατηγορίας Hard Rock/Heavy Metal είναι...
Monday, 13 February 2012 14:30
Χτες (Κυριακή) πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων Grammy, τα οποία για άλλη μια χρονιά περιείχαν την κατηγορία "Best Hard Rock/Heavy Metal Peformance".
Υποψήφιοι στην συγκεκριμένη κατηγορία ήταν οι Mastodon με το "Curl of the Burl", οι Dream Theater με το "On The Backs of Angels", οι Foo Fighters με το "White Limo", οι Megadeth με το "Public Enemy No 1" και οι Sum 41 με το "Blood In My Eyes".
Το βραβείο Grammy πήγε τελικά στο heavy metal συγκρότημα (?!) των Foo Fighters.
 
ELUVEITIE: Δείγματα από όλα τα τραγούδια του νέου τους album
Monday, 13 February 2012 14:22


Στις 10 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε το “Helvetios”, το νέο album των Ελβετών folk metallersEluveitie, σε παραγωγή του συμπατριώτη τους Tommy Veterli, κιθαρίστα των Coroner και πρώην κιθαρίστα των Kreator.

Το track-listing του “Helvetios” έχει ως εξής:

01. Prologue
02. Helvetios
03. Luxtos
04. Home
05. Santonian Shores
06. Scorched Earth
07. Meet The Enemy
08. Neverland
09. A Rose For Epona
10. Havoc
11. The Uprising
12. Hope
13. The Siege
14. Alesia
15. Tullianum
16. Uxellodunon
17. Epilogue

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα 8-λεπτο video με samples από όλο το album.
 
KREATOR: Το εξώφυλλο του νέου τους album
Monday, 13 February 2012 13:50

"Phantom Antichrist" θα λέγεται το νέο, 13ο, studio album των Kreator, που αυτή την στιγμή ηχογραφείται στα Fascination Street Studios του Örebro της Σουηδίας, με τον καταξιωμένο παραγωγό Jens Bogren (Opeth, Amon Amarth, Katatonia, Devin Townsend, Soilwork).
Το νέο album των Γερμανών θρύλων του thrash πρόκειται να βγει στην αγορά την 1η Ιουνίου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο του album, το οποίο είναι σχεδιασμένο από τον Wes Benscoter (Black Sabbath, Slayer, Dio).

Nωρίτερα, στις 20 Απριλίου, θα κυκλοφορήσει ένα 7” single με το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου, σε 500 κόπιες, 250 σε κόκκινο βινύλιο και 250 σε «καθαρό». Παρακάτω μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο του "Phantom Antichrist" single.

ΤΑ LIVE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ!!!!

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Το ξέσπασμα του Στάθη Ψάλτη: «Φτου στα υπουργεία σας! Άλλοι τα φάγανε ρε!»

Καλεσμένος στη σημερινή εκπομπή «Μες τη καλή χαρά», ήταν ο Στάθης Ψάλτης. Μόνο που ο ηθοποιός κάθε άλλο από χαρά είχε με όλες τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.



Μπορεί να τον έχουμε συνηθίσει ήρεμο και χαλαρό, όμως έδειξε πως έφτασε ο κόμπος στο χτένι. «Να κατέβουμε στις πλατείες και να φωνάξουμε και να μας ακούσουν. Και να τους πούμε ρε, δε χρωστάμε τίποτα! Δε φάγαμε τίποτα! Άλλοι ρα φάγανε! Το μαγαζί έκλεισε! Πτωχεύσαμε αλλά είμαστε περήφανοι», είπε ενώ κατέληξε: «Όλοι αυτοί οι καρχαρίες εκεί μέσα! Ο χοντρός, ο άλλος ο αδύνατος να κόψουν το μισθό τους… Ξεσηκωθείτε ρε Έλληνες, βγείτε στους δρόμους! Φωνάξτε»!
ΠΗΓΗ

Parthos & Chris - Ν.Χατζηστεφάνου & Ειρ.Τσιλιγιάννη στο Nylon Bar!!

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, 2 ακουστικά σχήματα ενώνουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά!
Οι Parthos & Chris (από τους Parthian Shot), και ο Νίκος Χατζηστεφάνου μαζί με την Ειρήνη Τσιλιγιάννη, θα μοιραστούν την σκηνή του Nylon Bar στο Γκάζι, Δαμοκλέους 10, κοντά στον σταθμό μετρό «Κεραμεικός».

Θα σας ταξιδέψουν στις καλύτερες στιγμές της ξένης και ελληνικής ροκ και ακουστικής μουσικής σκηνής, και με δικά τους τραγούδια από τις προσωπικές τους δουλειές!

Και για φινάλε ένα πρόγραμμα έκπληξη, με ντουέτα και με τους 4 πάνω στην σκηνή!!!

Μην λείψει κανείς!!!!

Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος ελεύθερη

Σαν Σήμερα... 12 Φεβρουαρίου

1939 Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός Ray Manzarek (Raymond Daniel Manzarek, Jr.) γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλινόις. Είναι τα θαυματουργά χέρια πίσω από τα πλήκτρα του συγκροτήματος The Doors. Γνωρίστηκε με τον Jim Morrison την εποχή που ήταν σπουδαστές στο πανεπιστήμιο UCLA των ΗΠΑ. Δημιούργησαν μαζί τους The Doors και μετά τον θάνατο τουMorrison (1973) συνέχισε αλλάζοντας το όνομα σε The Doors of the 21st Century, στη συνέχεια σε Riders on The Storm και τελικά Manzarek-Krieger.

1954 Γεννήθηκε στην Αθήνα ο Έλληνας τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός Τζίμης Πανούσης. Χαρακτηρίζεται για την καυστική σάτιρα και το αθυρόστομο λόγο του. Στα τέλη της δεκαετίας του '70 σχηματίζει τις Μουσικές Ταξιαρχίες και μέχρι το 1985 θα κυκλοφορήσει μαζί τους πέντε άλμπουμ. Από το 1986 ακολουθεί σόλο καριέρα και ηχογραφεί εννέα άλμπουμ. Έχει επίσης στο βιογραφικό του επτά βιβλία. Δημοφιλή τραγούδια του "Disco Tsoutsouni", "Κάγκελα Παντού", "Μεταμοντέρνο", "Νεοέλληνας", "Σουζάνα", "Φασμπίντερ και ξερό Ψωμί", "Ένα Τραγούδι για το Χειμώνα" κ.α.

2000 Ο Αμερικάνος τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Screamin' Jay Hawkins (Jalacy Hawkins 1929-2000) απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών σε προάστιο του Παρισιού μετά από εγχείρηση που του είχε γίνει για ανεύρυσμα. Ήταν γνωστός κυρίως για την δυνατή φωνή του, τις άγριες θεατρικές εκτελέσεις των τραγουδιών και τα μακάβρια σκηνικά και αξεσουάρ που χρησιμοποιούσε στις εμφανίσεις του. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι "I Put a Spell on You" το 1956, το οποίο γράφτηκε στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame "The 500 Songs that Shaped Rock and Roll". Παρόλο που δεν γνώρισε μεγάλες επιτυχίες με τα τραγούδια που ηχογράφησε, το τραγούδι αυτό του εξασφάλισε μια "σταθερή" καριέρα για πολλά χρόνια.

1968 Ο Jimi Hendrix γυρίζει στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον όπου σπούδασε μέχρι τα δεκατέσσερα του χρόνια και δίνει μια δωρεάν παράσταση για τους μαθητές του σχολείου Garfield High School. Τον υποδέχεται ο δήμαρχος, ο οποίος του δίνει το κλειδί της πόλης. Ο Hendrix είχε εγκαταλείψει τις σπουδές του για να γίνει μουσικός. Μια επιτροπή από το σχολείο του δίνει τιμητικό δίπλωμα αποφοίτησης.

1977 Οι The Police ηχογραφούν το πρώτο τους single με τίτλο "Fall Out". Επίσημα θα κυκλοφορήσει το Μάιο του 1977 και θα επανακυκλοφορήσει το 1979. Δεν συμπεριλαμβάνεται σε κανένα άλμπουμ των The Police παρά μόνο στην κασετίνα "Message in a Box: The Complete Recordings" και "The Police Live!".

"Έφυγε" η Γουίτνεϊ Χιούστον

Το πρόωρο θάνατο της πολυβραβευμένης τραγουδίστριας Γουίτνεϊ Χιούστον επιβεβαίωσε στενή συνεργάτιδα και εκπρόσωπό της. Πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα ενώ έγινε γνωστό πως βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μπέβερλι Χιλς.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.

Η καριέρα της Γουίτνεϊ Χιούστον ή "φωνή" όπως την αποκαλούσαν αρκετοί, απογειώθηκε τις δεκαετίες του '80 και του '90. Τα τραγούδια "I wanna dance with somebody" και "I will always love you", το οποίο είναι τα σάουντρακ της βραβευμένης ταινίας "Σωματοφύλακας" την καθιέρωσαν στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Κέρδισε βραβεία Γκράμι, Έμι καθώς και πολλά άλλα.

Η μητέρα της Γουίτνεϊ Χιούστον ήταν τραγουδίστρια των γκόσπελ και των μπλουζ ενώ πνευματική της μητέρα ήταν η διάσημη Αρίθα Φράνκλιν. Γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσι το 1963 και ξεκίνησε την πορεία της στο χώρο του θεάματος ως μοντέλο. Μεταπήδησε στη μουσική βιομηχανία και κατά καιρούς εργαζόταν και ως ηθοποιός.