ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...24 Ιουλίου


1961 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gary Cherone (Gary Francis Caine Cherone) γεννήθηκε στο Malden της Μασαχουσέτης. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στα συγκροτήματα Extreme και Van Halen. Το 1991 γνώρισε επιτυχία με τους Extreme και το τραγούδι "More Than Words", σκαρφαλώνοντας στην 1η θέση του US Billboard Hot 100. Το 1992 συμμετείχε στη συναυλία-αφιέρωμα στον Freddie Mercury, στο Wembley Stadium, τραγουδώντας το "Hammer to Fall". Με τους Van Halen συνεργάστηκε για το άλμπουμ "Van Halen III", το οποίο κυκλοφόρησε το 1998.



1965 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών singles chart βρίσκονται οι The Byrds και η διασκευή τους στο τραγούδι του Bob Dylan, "Mr Tambourine Man".



1971 Στο Νο1 των Βρετανικών άλμπουμ charts βρίσκονται οι Simon & Garfunkel και το άλμπουμ "Bridge Over Troubled Water". Απέσπασε τέσσερα Grammy Awards, τα βραβεία "Album of the Year" και "Best Engineered Recording" για το άλμπουμ και τα βραβεία "Record of the Year" και "Song of the Year" για το ομότιτλο τραγούδι. Το 1977, στην πρώτη απονομή των Brit Awards, κέρδισε το βραβείο "Best International Album". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "TroubleBridge over d Water", "Cecilia", "The Boxer", κ.α. Το 2003 μπήκε στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", στη θέση 51.



1982 Οι Survivor και το τραγούδι "Eye Of The Tiger" βρίσκονται στην κορυφή του US Billboard Hot 100, όπου θα παραμείνουν για έξι εβδομάδες. Ήταν μέρος του soundtrack της ταινίας "Rocky III". Το Φεβρουάριο του 1983, στην 25η απονομή Grammy Awards, θα τους χαρίσει το βραβείο "Best Rock Performance".



1993 Το Βρετανικό Reggae συγκρότημα UB40 καταφέρνει να βρεθεί στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 με την διασκευή στο τραγούδι του Elvis Presley, "Can't Help Falling in Love". Ήταν μέρος του soundtrack της ταινίας "Sliver".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

"Τραγουδάμε για την ελπίδα και τη ζωή" με την Αναστασία Μουτσάτσου

Το Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 στις 9μ.μ. ο Πολιτιστικός, Επιμορφωτικός Σύλλογος Σιδηρούντας σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Πολιτιστική Εταιρεία «Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη» οργανώνουν συναυλία με τίτλο «Τραγουδάμε για την ελπίδα και τη ζωή» στο ανοιχτό θέατρο Βίγλα Παχύ, στο Τηγάνι της Σιδηρούντας, ένα χώρο ειδυλλιακό και ιδιαίτερο, με τη γνωστή ερμηνεύτρια Αναστασία Μουτσάτσου και τους συνεργάτες της.

Το 25% των εσόδων από τις πωλήσεις των εισιτηρίων θα διατεθεί για την ενίσχυση και υποστήριξη του έργου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου "ΕλπιΖΩ".

Η Αναστασία Μουτσάτσου είναι μία απ’ τις σημαντικότερες τραγουδίστριες της γενιάς της με πάρα πολλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλίες αλλά και στο θέατρο και οι παραστάσεις της χαρακτηρίζονται πάντοτε από την υψηλή ποιότητα και τον σεβασμό στον ακροατή. Για το λόγο αυτό θεωρήθηκε ως η πλέον κατάλληλη ερμηνεύτρια για το σκοπό της συναυλίας. Με δεκατρία χρόνια δισκογραφικής παρουσίας και τραγούδια όπως το «Το λιμάνι», «Όλα τα δύσκολα», «Μόνη ξανά δεν θα σ' αφήσω», «Πίνω πίνω», «Μυστικά σημάδια» και πολλά άλλα, με επτά προσωπικούς δίσκους και πολλές συμμετοχές σε δίσκους άλλων, η Αναστασία Μουτσάτσου ανήκει στη γενιά των τραγουδιστών που σφράγισαν την Ελληνική μουσική σκηνή από τη δεκαετία του '90 έως σήμερα.

Οι διοργανωτές προκειμένου να διευκολύνουν την προσέλευση του κοινού θα δρομολογήσουν ένα πούλμαν, ευγενική χορηγία του ταξιδιωτικού γραφείου ΚΑΝΑRIS TOURS, που θα μεταφέρει θεατές από το Δημαρχείο Χίου στο χώρο της εκδήλωσης με επιστροφή. (Ώρα αναχώρησης 7:30μμ ακριβώς- κρατήσεις απαραίτητες)

Κάτω από τον έναστρο ουρανό και με φόντο τη φωτισμένη βίγλα είμαστε όλοι καλεσμένοι να απολαύσουμε μια ξεχωριστή βραδιά και να τραγουδήσουμε για την ελπίδα και τη ζωή. Η συμμετοχή του καθενός από εμάς θα μας κάνει αρωγούς σε αυτήν την προσπάθεια, θα είναι μια προσφορά ελπίδας κι ένας λίθος στο δικαίωμα όλων για αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής.


Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει σχεδιάστηκε με πολλή όρεξη και περιλαμβάνει όχι μόνο προσωπικές επιτυχίες της Αναστασίας Μουτσάτσου, αλλά και διασκευασμένα τραγούδια άλλων καλλιτεχνών (όπως των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Σπανού, Μίμη Πλέσσα, Βασίλη Τσιτσάνη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Σταμάτη Κραουνάκη, Νίκου Ζιώγαλα, Παντελή Θαλασσινού, Νότη Μαυρουδή, Νίκου Πορτοκάλογλου κ.ά), παλιά αγαπημένα λαικά και παραδοσιακά δεμένα γοητευτικά, με σκοπό να παρασύρουν το κοινό. Θα τη συνοδεύουν οι μουσικοί: Δημήτρης Λιόλιος στο μπουζούκι, Ανδρέας Βουδούρης, στο πιάνο και Θωμάς Καραμαζάκης, στην κιθάρα.

ENOXOI live Παρασκευή 23.7.2010 @ GLAM Bar στο Γκάζι!!!

Οι ΕΝΟΧΟΙ αποχαιρετούν το καλοκαίρι σε μια έκτακτη εμφάνιση με πολύ δύναμη, πολύ ένταση και άφθονη μουσική στο GLAM Bar στο Γκάζι. Με αγαπημένο ελληνικό & ξένο πρόγραμμα αλλά και καινούργια τους τραγούδια, οι ΕΝΟΧΟΙ υπόσχονται να μας περιπλανήσουν στο κόσμο της καλής rock μουσικής.

Παίζουν οι μουσικοί: Τζίνα Βελδέκη (Φωνή), Αντρέας Γιαννόπουλος (Φωνή), Αντώνης Μισαργόπουλος (Κιθάρα), Γιάννης Παπανικολάου (Πλήκτρα), Μανόλης Παπαντωνίου (Μπάσσο) και Γιάννης Μητροβγένης (Τύμπανα).

Ώρα έναρξης 21:00 / Τηλ. 210-3422554, 6974132500

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...20 Ιουλίου

1948 Γεννήθηκε στην Αθήνα ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Ελληνικής rock μουσικής, ο Παύλος Σιδηρόπουλος (1948-1990). Ξεκίνησε την καριέρα του με το συγκρότημα Δάμων και Φιντίας, το οποίο δημιούργησε το 1970 στην Θεσσαλονίκη με τον Παντελή Δεληγιαννίδη. Λίγο αργότερα, γνωρίζονται και ενσωματώνονται με το συγκρότημα Μπουρμπούλια. Ο Σιδηρόπουλος αποχωρεί από το σχήμα το 1974 και συνεργάζεται ως τραγουδιστής με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο. Το 1976, μαζί με τα αδερφούς Σπυρόπουλους, σχηματίζουν τους Σπυριδούλα. Το 1980 συνεργάζεται με το συγκρότημα Απροσάρμοστους, με τους οποίους θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Εν κατακλείδι", "Η.", "Η ώρα του Stuff", "Κάποτε θα 'ρθουν", "Μου 'πες θα φύγω", "Να μ' αγαπάς", "Ο Μπάμπης ο φλου", "Στην Κ.", κ.α.

1947 Ο μεγάλος rock κιθαρίστας Carlos Santana (Carlos Augusto Alves Santana) γεννήθηκε στο Autlán de Navarro του Mexico. Έγινε δημοφιλής της δεκαετίες '60 και '70 με το συγκρότημα Santana και την πρωτοποριακή του διάθεση να ενσωματώσει Latin στοιχεία στην Rock μουσική. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Jingo", "Evil Ways", "Oye Como Va", "Samba Pa Ti", "Black Magic Woman" (Peter Green), κ.α. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρίσκεται στη θέση 15. Έχει κερδίσει 10 Grammy Awards και 3 Latin Grammy Awards.

1965 Ο Bob Dylan κυκλοφορεί στην Αμερική μια από τις μεγαλύτερες του επιτυχίες, το τραγούδι "Like a Rolling Stone". Είχε ηχογραφηθεί στις 16 Ιουνίου. Τα επόμενα χρόνια θα τραγουδηθεί από καλλιτέχνες όπως The Four Seasons, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Michael Bolton, κ.α. Το τραγούδι θα σκαρφαλώσει μέχρι την 2η θέση του US Billboard Hot 100 και την 4η των UK Singles Chart.


1974 Ο Joey Ramone, μέχρι τότε ντράμερ του Βρετανικού punk rock συγκροτήματος The Ramones, αφήνει τα τύμπανα και αναλαμβάνει ρόλο βασικού τραγουδιστή...

1982 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι "Don't You Want Me" του synthpop συγκροτήματος The Human League. Θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του γκρουπ. Οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα.

O Vyronas Potsos me mia kithara sto Bono

AKOUSTIKOI EPIVATES

Mia nixta se ena filiko perivallon, me entexna kai rock akousmata tou ellinikou pentagrammou...osoi epithimoun mporoun dokimasoun kai tis lixoudies tou mixali :-)..Gia kratiseis logo periorismenou xorou thesewn sto 96346356 ....kali antamwsi epi skinis
Πέμπτη · 9:00 μ.μ. - 11:30 μ.μ.

SUMMER SPECIAL NIGHTS PART 2 @ POCO POCO

Coctail party under the moon of poco poco beach.

music selected by LYSANDROS K. and thanasis lampropoulo in a Sexy R'n'B, House and Latin Tunes!!!!!!!!!!!!!!!!!! free entrance!!!!!!!!!!!!!
 Ta vradia sto Poco Poco pote den tha einai idia ksana...
Auto to kalokairi kanoume oloi Poco Poco DAYS AND NIGHTS!!!
Αύριο στις 8:00 μ.μ. - Πέμπτη στις 3:00 μ.μ.
Patra - Axaia

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...19 Ιουλίου

1947 Ο Βρετανός κιθαρίστας και αστροφυσικός Brian May (Brian Harold May) γεννήθηκε στο Twickenham της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα Queen. Υπήρξε μέλος τους από την ίδρυση τους το 1971. Έχει συνθέσει τραγούδια επιτυχίες όπως: "We Will Rock You", "Who Wants to Live Forever", "I Want It All", κ.α. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρίσκεται στη θέση 39. Το 2005 τιμήθηκε από την Βασίλισσα της Αγγλίας με τον τίτλο Commander of the Order of the British Empire, για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Το 2007, ο May πήρε PhD στην αστροφυσική. Προς τιμήν του, το 2008, ο αστεροειδής 52665 πήρε το όνομα του. Αυτή την εποχή είναι πρόεδρος του John Moores University του Liverpool.


1954 Ο Elvis Presley κυκλοφορεί το πρώτο του single, με τίτλο "That's All Right Mama". Το ηχογράφησε στις 5 Ιουλίου στα στούντιο της Sun Records. Αρχικά είχε ηχογραφηθεί από τον Arthur Crudup το 1946.


1969 Ο Spencer Davis αποφασίζει να διαλύσει τους Spencer Davis Group. Είχαν δημιουργηθεί το 1963 στο Birmingham της Αγγλίας και γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως "Keep On Running", "Gimme Some Lovin'", κ.α.


1973 Ο κιθαρίστας των The Byrds, Clarence White οδηγείται στην τελευταία του κατοικία του... Ο White είχε σκοτωθεί στις 15 Ιουλίου όταν χτυπήθηκε από ένα φορτηγό του οποίου ο οδηγός ήταν μεθυσμένος, την ώρα που μαζί με τον αδερφό του φόρτωναν στο αυτοκίνητο τα μουσικά όργανα για τη reunion συναυλία του συγκροτήματος...


1976 Οι Deep Purple διαλύονται... για πρώτη φορά. Είχαν σχηματιστεί στο Hertford της Μεγάλης Βρετανίας το 1968.

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...18 Ιουλίου

1929 O Αμερικανός τραγουδιστής Screamin' Jay Hawkins (Jalacy Hawkins 1929-2000) γεννήθηκε στο Cleveland του Ohio. Ήταν γνωστός για τον χαρακτηριστικό θεατρικό τρόπο που τραγουδούσε. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι "I Put a Spell on You" το 1956, το οποίο γράφτηκε στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, "500 Songs that Shaped Rock and Roll".

1938 Ο κιμπορντίστας Ian Stewart (Ian Andrew Robert Stewart 1938-1985) γεννήθηκε στο Fife της Σκωτίας. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος The Rolling Stones. Απολύθηκε από το γκρουπ τον Μάιο του 1963 αλλά παρέμεινε μαζί τους και εργάστηκε σαν road manager και περιστασιακά σαν πιανίστας.



1963 Οι The Beatles ηχογραφούν το τραγούδι "Money (That's What I Want)". Είχε πρωτοηχογραφηθεί από τον Barrett Strong το 1959. Τα επόμενα χρόνια, εκτός από τα σκαθάρια, θα το τραγουδήσουν καλλιτέχνες όπως οι Buddy Guy, The Rolling Stones, The Who, Led Zeppelin, The Doors, Ike & Tina Turner, κ.α.



1975 Στο Lyceum Theater του Λονδίνου, οι Bob Marley & the Wailers δίνουν την πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες παραστάσεις τους οι οποίες θα ηχογραφηθούν και θα κυκλοφορήσουν στις 5 Δεκεμβρίου με τον τίτλο "Live!". Στο άλμπουμ συμπεριλαμβάνονται δημοφιλή τραγούδια όπως: "No Woman, No Cry", "I Shot The Sheriff", "Get Up, Stand Up".



2006 Ο κιθαρίστας Chris Karloff αποχωρεί από τους Kasabian. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν πως το διαζύγιο ήρθε μετά από καλλιτεχνικές διαφορές που προέκυψαν κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων του δεύτερου άλμπουμ τους, "Empire".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/