ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Domenica και Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης live στην ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ.

Tο Σάββατο 17 Μάρτη
Domenica και Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης
live στην ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ.

Οι DOMENICA δημιουργήθηκαν στην Αθήνα, το 1994. Το πρώτο άλμπουμ τους ήταν το "'Αχρηστα ρολόγια", το 1999. Η επόμενη κυκλοφορία έλαβε τον ενθουσιασμό του κοινού και τη θετική υποδοχή του το 2002 και είχε τίτλο: "Μέσα στη βουή του δρόμου". Τον Μαρτίο του 2004, είχαν την τρίτη κυκλοφορία τους, τις "Ιστορίες για μικρούς και μεγάλους". Το τραγούδι"Λίγη ζωή ακόμη" έγινε επίσης επιτυχία. Το 2003 κέρδισαν το βραβείο μουσικής Αρίων για το "Καλύτερο έντεχνο συγκρότημα".

Τον Απρίλη του2005 έρχεται ο "Καλύτερος εναλλακτικός δίσκος". Τον Ιούνιο του 2005 στα Mad awardsκέρδισαν το βραβείο για το «Καλύτερο rock videoclip». Το 2007 ήρθε το νέο άλμπουμ "Χίλιες φορές έτσι".Τον Οκτώβρη του 2009 κυκλοφόρησε ο πέμπτος δίσκος τους «ΛΗΘΗ» με το τραγούδι "Μόνο εσύ χαμογελάς" να ξεχωρίζει.
O Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης έχοντας εισάγει το δικό του ξεχωριστό «ΡΕΜΠΕΤΟΡΟΚ» ηχόχρωμα σαν έναν νέο «θεσμό» στην ποιοτική διασκέδαση μας προσκαλεί σε μια πανέμορφη «μουσική παράσταση» στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι το Σάββατο 17 Μαρτίου.

Με ένα ρεπερτόριο βγαλμένο από το ανθολόγιο των σπουδαιότερων ελλήνων δημιουργών, εμπλουτισμένο με ξένα όμορφα τραγούδια αλλά και δικές του εξαιρετικές δημιουργίες που δείχνουν την ωρίμανσή του ως καλλιτέχνη, υπόσχεται για άλλη μια φορά μια αξέχαστη βραδιά.

Η ερμηνεία του στην σκηνή είναι βαθύτατα προσωπική όντας ταυτόχρονα λιτή αλλά με μπρίο και φρεσκάδα και με σεβασμό στο ύφος του κάθε δημιουργού.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους δεν διστάζει να κολυμπήσει στα «βαθιά» ερμηνεύοντας «δύσκολα» τραγούδια που πρωτοτραγούδησαν κολοσσοί του ελληνικού και διεθνούς πενταγράμμου.

Έτσι εγγυάται στο κοινό του ένα ακόμη Σαββατόβραδο ποιοτικής διασκέδασης μέσα από μια εξαιρετικά καλαίσθητη μουσική άποψη που ο καθένας εύχεται «να μην τελειώσει»!

Αρχιτεκτονική

Ελασιδών 6 (από Πειραιώς 116) Γκάζι
Έναρξη: 11μμ / Είσοδος 10¤ με ποτό
Τηλ: 210-9014428, 210-3420842, 6978-185871

Πλήρης προβολή | oi FUGA PERPETUA stin Avlea 2/4/2012‏

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ
FUGA PERPETUA
νυχτερινή πτήση

Οι FUGA PERPETUA ξεκινούν μια νυχτερινή πτήση από τη Σαχάρα με τον Anouar Brahem, και αφού πειραματιστούν με το J. S. Bach και παίξουν στην Πόλη και σε άλλα μέρη με το W. A. Mozart, επιστρέφουν με την Κιβωτό των Night Ark…

Με πλήρωμα τους:

Ρένια Χρυσουλάκη: πιάνο
Στέλιο Βαρβέρη: ούτι
Νίκο Παραουλάκη: νέι
Θοδωρή Κουέλη: κοντραμπάσο
Γιώργο Αναγνωστόπουλο: κρουστά
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 €

Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074

BAT CITY ROCK BAR - DJ HERO NIGHT.

To Bat city club συνεχιζοντας τις βραδιες εναλλακτικων events, παρουσιαζει καθε δευτερα βραδυ : DJ HERO NIGHT.

Το συγκεκριμενο event δημιουργηθηκε με σκοπο να δωσει την ευκαιρια σε ερασιτεχνες dj και γενικα λατρεις της rock και οχι μονο μουσικης ,να παρουσιασουν στα decks τις μουσικες που αγαπουν, παρεα με καλους φιλους στο γνωστο rock "οικογενειακο" στεκι.
Eισοδος ελευθερη.
Time - 19.00 - 03.30
Info - 6985964483 & 6949045038


................



STIGMA 90 LIVE

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΜ ΚΑΚΑ & ΝΑΝΟΙ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ....

Σαν Σήμερα... 16 Μαρτίου

1902 Ο Αμερικανός country blues κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Alec Seward (1902-1972) γεννήθηκε στο Charles City County της Βιρτζίνια. Κυκλοφόρησε άλμπουμ με τα ψευδώνυμα Guitar Slim, Blues Servant Boy, King Blues και Georgia Slim. Γνωστές του επιτυχίες τα τραγούδια "Creepin' Blues" και "Some People Say".

1972 Ο Σκωτσέζος μουσικός και κιθαρίστας του συγκροτήματος Travis, Andy Dunlop (Andrew Dunlop) γεννήθηκε στο Lenzie του East Dunbartonshire της Σκωτίας. Οι Travis έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλής με το δεύτερο άλμπουμ τους, "The Man Who", το οποίο ήταν πρώτο σε πωλήσεις για το 1999 στη Μεγάλη Βρετανία. Στα Brit Awards το 2000 για το άλμπουμ αυτό κέρδισαν το βραβείο "Best British Album".

1975 Ο Αμερικανός blues κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός T-Bone Walker (Aaron Thibeaux Walker 1910-1975) απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από πνευμονία μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους κιθαρίστες της modern blues. Το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame το 1980 και στο Rock and Roll Hall of Fame το 1987. Υπήρξε μεγάλη επιρροή για τους Chuck Berry, B.B. King, Jimi Hendrix κ.α.

1964 Η δισκογραφική εταιρεία Capitol Records κυκλοφορεί στην Αμερική το single των The Beatles με τίτλο "Can't Buy Me Love". Ο Τύπος της εποχής έγραψε πως το τραγούδι μιλούσε για τον αγοραίο έρωτα, κάτι που διέψευσε αργότερα ο Paul McCartney. Όταν το τραγούδι ανέβηκε στο Νο1 του Billboard Hot 100, στις 4 Απριλίου του 1964, η πρώτη πεντάδα στο chart ήταν πέντε στα πέντε τραγούδια των The Beatles. Στο Νο2 το "Twist and Shout", Νο3 το "She Loves You", Νο4 το "I Want to Hold Your Hand" και Νο5 το "Please Please Me".

1977 Η δισκογραφική εταιρεία A&M Records ακυρώνει το διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τους Sex Pistols έξι ημέρες νωρίτερα. Λέγονται πολλά για τους λόγους που η εταιρεία έσπασε το συμβόλαιο. Μετά την υπογραφή του συμβολαίου τους, σε συνέντευξη Τύπου έξω από το Buckingham Palace στις 10 Μαρτίου, τα μέλη του συγκροτήματος επισκέφτηκαν πιωμένοι τα κεντρικά γραφεία της A&M δημιουργώντας διάφορα επεισόδια. Ο Sid Vicious έσπασε ένα νιπτήρα κόβοντας το χέρι του και στη συνέχεια έκανε βόλτες λερώνοντας με αίμα τους διαδρόμους του κτιρίου. Οι Johnny Rotten και Steve Jones έβρισαν το προσωπικό και ο δεύτερος πείραζε τα κορίτσια στις γυναικείες τουαλέτες. Στις 12 Μαρτίου το συγκρότημα τσακώθηκε σε κλαμπ του Λονδίνου και ένας φίλος του Rotten απείλησε τον καλύτερο φίλο του διευθυντή της A&M... Κάτι από όλα αυτά ήταν μάλλον και η αιτία της διακοπής του συμβολαίου.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Γιέ γιέ-γιέ γιέ....



Βιετναμ Γιε-Γιε ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Στο Βιετνάμ πυρπόλησαν το ρύζι
πυρπόλησαν το ρύζι.
Στη Σαϊγκόν δεν μπόραγες να ζήσεις,
δε σου 'φτανε ο αέρας για να ζήσεις.

Τώρα, κρυμμένος στο ποτάμι, ανασαίνεις,
Φο-Μι-Τσιν, ανασαίνεις
με καλάμι.

Γιέ γιέ-γιέ γιέ....

Ο καιρός θα 'ταν όμορφος στο δάσος
θα 'ταν όμορφος στο δάσος
αν δεν κουφαίνονταν τα φύλλα απ' τον κρότο,
αν δεν πάγωνε ο ήλιος απ' το κρότο.
Τα παιδιά αν δεν τρώγανε σκουπίδια,
τα αεροπλάνα αν δεν καίγανε καλύβια,

Γιέ γιέ-γιέ γιέ....

Φο-Μι-Τσιν, τι θα 'κανες αλήθεια
τι θα 'κανες αλήθεια,
τα παιδιά αν δεν τρώγανε σκουπίδια,
τα αεροπλάνα αν δεν καίγανε καλύβια;
Α! το κορίτσι σου θα 'παιρνες για βόλτα
χέρι-χέρι,
στο δάσος για βολτίτσα χέρι-χέρι.

Γιέ γιέ-γιέ γιέ....


Τοτε κ τωρα.....Βιετναμ η Ιραν η Σερβια η Μεση Ανατολη η................Τι σημασια εχει ο τοπος...ο χρονος....Τα παιδια που δεν γελανε ..που δεν παιζουν πια χαρουμενα στις αλανες....Οι μαναδες που τα κρατανε νεκρα στην αγκαλια τους....τι σημασια εχει η εθνικοτητα τους???
Σπιτια ζωες κ ονειρα θαμμενα κατω απ τις σταχτες.....Η πεινα η δυστυχια κ ο θανατος τι εθνικοτητας ειναι ???????????Τι αλλαζει ?????????? Ειναι μηπως αλλιωτικος ο πονος???Ο φοβος????Η απωλεια???Η δυστυχια???
ΟΛΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΕΝΟΣ " ΟΜΟΡΦΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΥ " ............................

LIVE - MΟΥΣΙΚΗ ROCK ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Περίπατος στο Θέατρο Όθων" με το Γιάννη Δόνδωρο‏

Ο Γιάννης Δόνδωρος εμφανίζεται LIVE σε μία ακόμη
Μουσική ΡΟΚ Παράσταση με τίτλο 

"Περίπατος στο Θέατρο Όθων"

Σχετικά με το πρόγραμμα που ετοιμάζει να παρουσιάσει τη βραδιά του Σαββάτου, 17 Μαρτίου 2012.....δυστυχώς, δεν μπορούμε να σας πούμε......το αφήνουμε ΕΚΠΛΗΞΗ !!!!

Μαζί του είναι ο Δημήτρης Κοντονής στην ηλεκτρική κιθάρα!!!!!


Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 23.00 μ.μ. με την Είσοδο Ελεύθερη για όλους !!!
ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ Coffee - Bar
XΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 145 - Κέντρο Αθήνας
Τηλ. κρατήσεων: 210 6463288

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Midnight Notes Live @ Vinilion 16./3‏

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012
Midnight Notes Live

Οι Midnight Notes είναι ένα νέο ροκ συγκρότημα που παίζουν δικές τους συνθέσεις, αλλά και διασκευές μεγάλων συγκροτημάτων που έχουν αφήσει ιστορία στη ροκ σκηνή.

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 οι Midnight Notes εμφανίζονται για άλλη μια φορά στο Vinilion για να συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους για το 2012 με κέφι, αλλά πάνω απ' όλα καλή μουσική! Σας περιμένουμε!


Οι Midnight Notes είναι:
Αντώνης Κουνδουράκης: κιθάρα, φωνή
Δημήτρης Νιώρας: κιθάρα, πλήκτρα
Ηλιάνα Τσιμούρη: τύμπανα
Παύλος Ιωαννίδης: μπάσο

Είσοδος: 5  με μπύρα.
Για πληροφορίες για το συγκρότημα και τα μέλη του μπείτε στην ιστοσελίδα www.facebook.com/midnightnotes!

Για πληροφορίες σχετικά με το live αλλά και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που διοργανώνει το Vinilion τηλεφωνήστε στο 210 2692640 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.vinilion.gr!

THE EXPLOSIVE LIVE @ VINILION 17/3/2012

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
THE EXPLOSIVE LIVE

Οι EXPLOSIVE υποσχονται ενα δυναμικο come back στο χωρο του VINILION στις 17 Μαρτιου 2012.Στο πρωτο μερος θα παιξουν τραγουδια σταθμους της rock μουσικης.Στο δευτερο μερος μ'ενα περασμα απο τη jazz θα κινηθουν στα μουσικα μονοπατια της soul του rythm n' blues και της latin με ενα πραγματικα εκρηκτικο φιναλε.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ/ΚΡΑΣΙ 10 ΕΥΡΩ

ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗ & ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ LIVE

Σαν Σήμερα... 14 Μαρτίου

1933 Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής, ο Αμερικανός μουσικός, μαέστρος, παραγωγός και συνθέτης Quincy Jones (Quincy Delightt Jones Jr.) γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλινόις των ΗΠΑ. Έχει εργαστεί με μεγάλη επιτυχία σαν παραγωγός, ενορχηστρωτής και μαέστρος με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας όπως οι Duke Ellington, Miles Davis, Frank Sinatra, Ray Charles, Celine Dion κ.α. Το 1985 έκανε την παραγωγή στο τραγούδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα "We Are the World". Υπήρξε παραγωγός στο πρώτο άλμπουμ σε πωλήσεις όλων των εποχών, το "Thriller" του Michael Jackson, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα εκατόν δέκα εκατομμύρια αντίτυπα. Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει 27 βραβεία Grammy, το 1989 και το 1990 τιμήθηκε με τα βραβεία Trustees Award και Grammy Legend Award αντίστοιχα για την συνολική προσφορά του στην μουσική βιομηχανία.

1952 Ο μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ιδρυτικό μέλος του Αμερικανικού συγκροτήματος Talking Heads, David Byrne γεννήθηκε στο Dumbarton της Σκωτίας. Γνώρισε επιτυχία με το συγκρότημα από το 1974 έως το 1991 με τραγούδια όπως τα "Psycho Killer", "Born Under Punches (The Heat Goes On)", "Once in a Lifetime", "Burning Down the House", "And She Was" κ.α. Το 2002 το όνομα του, μαζί με των υπολοίπων μελών των Talking Heads, γράφηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος ακολούθησε σόλο καριέρα ενώ ασχολήθηκε παράλληλα με τον κινηματογράφο, την φωτογραφία και την όπερα. Έχει κερδίσει ένα βραβείο Όσκαρ για την μουσική στην ταινία "The Last Emperor" (1988).

1958 Σαν σήμερα δημιουργείται στην Αμερική η The Recording Industry Association of America (RIAA). Ο πρώτος χρυσός δίσκος που απονεμήθηκε ποτέ ήταν στον Perry Como για το άλμπουμ του "Catch a Fal
ling Star".

1979 Η Gloria Gaynor και το τραγούδι "I Will Survive" βρίσκονται στο No 1 του Billboard Hot 100. Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1978 και ήταν μια δημιουργία των Freddie Perren και Dino Fekaris. Το 1980 κέρδισε το βραβείο Grammy, "Best Disco Recording".

1981 Οι Roxy Music φτάνουν στην κορυφή των Βρετανικών Singles Chart με τη διασκευή του "Jealous Guy". Το τραγούδι είναι μια δημιουργία του John Lennon για το άλμπουμ "Imagine" του 1971.


BAD CITY ROCK BAR LIVE'S

Rock XS Radio | Rock For The Planet | Temper Trap announce tour dates and a second album

Rock XS Radio | Rock For The Planet | Temper Trap announce tour dates and a second album

Rock XS Radio | Rock For The Planet | Duff McKagan, Guns N' Roses bassist, on the Hall Of Fame

Rock XS Radio | Rock For The Planet | Duff McKagan, Guns N' Roses bassist, on the Hall Of Fame

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

“ART IN ROCK” τριήμερη έκθεση χειροποίητων ειδών!

23-24-25 Μαρτίου 2012. στο rock café-bar “THESIS”.
Οι καλλιτέχνες της ομάδας θα εκθέσουν χεοροποίητο κόσμημα, διακοσμητικό και χρηστικό αντικείμενο.
H έκθεση ξεκινάει και τις τρείς ημέρες, το απόγευμα στις 6:00 και τελειώνει στις 11:30.
Είσοδος ελεύθερη.
rock café-bar “THESIS”
Λ.Αλίμου 99
Δείτε το χάρτη
Δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην έκθεση,
στέλνοντας e-mail στο artinrock@hotmail.com
ή συμπληρώνοντας το contact form που βρίσκεται στην
ιστοσελίδα του “ART IN ROCK” www.artinrock.gr
(γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και το είδος των εκθεμάτων σας)
ή καλώντας στο 6972 647764 (απογευματινές ώρες).

αν έχεις μάτια να τα δεις, αν έχεις χέρια να τα αγγίξεις



Χάρης Κατσιμίχας - Το δωμάτιο

Μες στο κλειστό δωμάτιο, μπορείς να βρεις
ό,τι δεν τόλμησες ποτέ να ονειρευτείς,
και ό,τι μέσα σου βαθιά αγάπησες
κι όμως ποτέ δεν είδες να βγαίνει αληθινό.

Όλα είν εκεί, εκεί υπάρχουν όλα
μες το κλειστό δωμάτιο όλα ή τίποτα.
Αγάλματα Θεών λησμονημένων
και της Ελένης το πουκάμισο.

Όλα είνεκεί κι άλλα πολλά, που κάποτε φαντάστηκες
Ο φόβος του Χριστού στον κήπο της Γεσθημανή
τα βήματα της θλίψης του, της αίγλης του το φως
το αίμα των θυσιασμένων και οι χαμένοι στόχοι τους
το ψύχος το δριμύ των χωρισμών, των χωρισμών.

Το διαμαντένιο αηδόνι του βασιλιά της Κίνας
σινιάλα από φάρους που σβηστήκαν
και μαγικά τοτέμ απ άγνωστες φυλές
Κι εφηβικά κορμιά και καλοκαίρια γαλανά
θάνατοι και φωτιές κι αόρατη ομορφιά
κι αόρατη ομορφιά.

Μες στο κλειστό δωμάτιο υπάρχουν όλα
αν έχεις μάτια να τα δεις, αν έχεις χέρια να τα αγγίξεις
Μπορείς να βρεις κλειδί να ξεκλειδώσεις τη σιωπή τους
Αρκεί να πας, αρκεί να πας ολάνοιχτος
γυρεύοντας τα.

Ενα κλειστο δωματιο ειμαστε ολοι . Ενα κλειστο δωματιο ειναι οι ανθρωπινες ψυχες...Κ ολα εκει μεσα ειναι κρυμμενα...Ονειρα κ ανομολογητες αγαπες κ αναμνησεις απο εκεινα που ζησαμε κ εκεινα που δεν τολμησαμε να ζησουμε ποτε...Παραμυθια των παιδικων μας χρονων κ δρακοι που ανακαλυψαμε πως ζουν στ αληθεια διπλα μας..Ολα εδω μεσα ειναι κλεισμενα...μ αορατα κλειδια εφτασφραγιστα μυστικα θαμμενα βαθεια στον πατο του μεσα μας πηγαδιου....
Μη ρωτας γιατι δεν τα βλεπεις...Γιατι δεν μπορεσες ποτε να τ αγγιξεις ...
Ενα κλειστο δωματιο ειναι κ ο κοσμος ολος....Κ εκει μεσα ειναι ολοκληρη η ιστορια του απο την πρωτη μερα της δημιουργιας μεχρι σηημερα.....
ΘΑΝΑΤΟΙ Κ ΠΟΛΕΜΟΙ ....Κ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ.....Κ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΘΥΣΙΕΣ.....Κ ο καθενας μας ενας μικροκοσμος ειναι .........
Αν ψαξεις τα κλειδια κ ανοιξεις με ματια ανοιχτα...της ψυχης τα ματια κ του μυαλλου...ολα θα τα βρεις κ ολα θα ναι πια ξεκαθαρα...αν η ψυχη σου ειναι ανοιχτη κ ετοιμη ολα θα τα γνωρισεις...............Φτανει να αντεχεις οσα θα σου φανερωθουν ...........

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Σαν Σήμερα... 12 Μαρτίου

1946 Η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Liza Minnelli (Liza May Minnelli) γεννήθηκε στο Χόλιγουντ του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Από μικρή έζησε από κοντά την βιομηχανία του θεάματος μιας και η μητέρας της ήταν η βραβευμένη με Όσκαρ και Grammy ηθοποιός και τραγουδίστρια Judy Garland. Άρχισε να παίζει επαγγελματικά στο θέατρο σε ηλικία δεκαεπτά ετών. Δύο χρόνια αργότερα έγινε η νεότερη γυναίκα ηθοποιός που κέρδισε Tony Award για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο μιούζικαλ "Flora the Red Menace". Την ίδια εποχή, άρχισε να τραγουδά σε νυχτερινά κλαμπ σε Λας Βέγκας, Λος Άντζελες και Σικάγο. Η μεγάλη της επιτυχία της έφερε ένα συμβόλαιο με την Capitol Records και το 1964 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο "Liza! Liza!". Η μεγάλη διάκριση ήρθε το 1972 με την συμμετοχή της στην ταινία μιούζικαλ "Cabaret", για την οποία κέρδισε το βραβείο Όσκαρ "Best Actress". Στα τέλη της δεκαετίας του '70 αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με την υγεία της λόγω αλκοολισμού και ναρκωτικών. Το 1990 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Legend Award για την συνολική προσφορά της στην μουσική βιομηχανία. Το 2000 οι γιατροί της διέγνωσαν εγκεφαλίτιδα και προέβλεψαν πως θα περάσει την υπόλοιπη ζωή της σε αναπηρική καρέκλα. Εκείνη όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω... Την τελευταία δεκαετία έχει πρωταγωνιστήσει σε μιούζικαλ, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις αποδεικνύοντας την αγάπη της για τη ζωή.

1969 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Graham Coxon (Graham Leslie Coxon) γεννήθηκε στο Rinteln της δυτικής Γερμανίας και μεγάλωσε στο Colchester του Έσσεξ της Αγγλίας. Υπήρξε κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος Blur και θεωρείται ένα από τα σημαντικά στελέχη του συγκροτήματος. Εκτός από τα βασικά καθήκοντα του στην κιθάρα συμμετείχε στα φωνητικά και στην συγγραφή τραγουδιών, δάνεισε την φωνή του στο τραγούδι επιτυχία "Coffee and TV" από το έκτο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "13". Γνώρισε επιτυχία με το γκρουπ την δεκαετία του '90 και το 2002 λίγο πριν την διάλυση του συγκροτήματος ακολούθησε τον δικό του δρόμο, μετά από διαφωνία που είχε με τον τραγουδιστή Damon Albarn (Blur, Gorillaz). Από το 1998 έχει κυκλοφορήσει επτά προσωπικά άλμπουμ και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Paul Weller, Pete Doherty κ.α. Συνάδελφοι του όπως οι Jonny Greenwood (Radiohead) και Noel Gallagher (ex-Oasis) τον έχουν χαρακτηρίσει ως έναν από τους πιο χαρισματικούς κιθαρίστες της γενιάς του. Στα τέλη του 2008 βρέθηκε και πάλι με τους Blur και το 2009 πραγματοποίησε μαζί τους μια σειρά συναυλιών στη Μεγάλη Βρετανία. Το 2010 μετά από ψηφοφορία του BBC βρέθηκε στη 15η θέση της λίστας "Greatest guitarist of the last 30 years".

1955 Ο Αμερικανός τρομπετίστας και συνθέτης της jazz Charlie Parker (Charles Parker Jr. 1920-1955), γνωστός και ως Bird ή Yardbird, απεβίωσε σε ηλικία 34 ετών σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης από πνευμονία και αιμορραγικό έλκος. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σαξοφωνίστες και ο άνθρωπος που βοήθησε την γέννηση της bebop jazz. Το 1984 του απονεμήθηκε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την μεγάλη του προσφορά στην μουσική. Το όνομα του γράφτηκε στο Big Band and Jazz Hall of Fame το 1979.

1991 Οι R.E.M. κυκλοφορούν το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Out Of Time". Είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που θα ανέβει στο Νο1 στην Αμερική αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία. Θεωρείται το πιο εμπορικό άλμπουμ του συγκροτήματος και εκείνο που τους έκανε να αναδειχτούν παγκοσμίως. Οι πωλήσεις του παγκοσμίως ξεπερνούν τα δέκα οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Μεγάλες επιτυχίες του άλμπουμ τα τραγούδια "Losing My Religion", "Shiny Happy People" κ.α. Το Φεβρουάριο του 1992 στην 34η τελετή απονομής των Grammy Awards οι R.E.M. κέρδισαν στις τρεις από τις έξι κατηγορίες για τις οποίες είχαν προταθεί. Για το άλμπουμ κέρδισαν το βραβεία "Best Alternative Music Album" και για το τραγούδι "Losing My Religion" τα "Best Music Video - Short Form" και "Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal".

2003 Η Κινεζική κυβέρνηση ανακοινώνει στους The Rolling Stones ότι στις συναυλίες που θα δώσουν σε Σαγκάη και Πεκίνο τον Απρίλιο, θα πρέπει να αφαιρέσουν από το πρόγραμμα τους τα τραγούδια "Brown Sugar", "Honky Tonk Women", "Beast of Burden" και "Let's Spend the Night Together" με την αιτιολογία ότι δεν ταιριάζουν στην κουλτούρα του έθνους.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στο αρχείο οδεύουν οι διώξεις για μη υποβολή πόθεν έσχες λόγω παραγραφής

Από τον Αρκάδα
Δίκαιη Δίκη - Ταχεία απονομή της δικαιοσύνης - ατυχές πόθεν έσχες
Ποια η σχέση των τριών ανωτέρω εννοιών; Ποια η πεμπτουσία, το βαθύτερο νόημα, ο στοχασμός και η αναζήτηση των μεταρρυθμιστών της ερμαφρόδιτης κυβέρνησης «σωτηρίας», μέσα από τις πρωτοποριακές τομές που επιχειρούν συνεχώς στο άψυχο σώμα της Ελληνικής Δικαιοσύνης;;;...

Μα φυσικά η εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης, η πραγμάτωση και η ανάδειξη του κράτους δίκαιου, της αταλάντευτης πολίτικης βούληση… κ.α
Τα ανωτέρω θα σας απαντούσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, εάν του θέτατε το παραπάνω ερώτημα, ενώ είναι σίγουρο ότι η απάντηση θα διανθίζονταν και από άλλες κακόηχες πολιτικές ρητορείες για τη διαφάνεια του δημόσιου βίου, για το άπλετο φως που θα χυθεί παντού, το μαχαίρι στο κόκαλο κ.α.
Ποια όμως θα ήταν η απάντηση του, εάν του γνωστοποιούσατε ότι διαβάζοντας τον τελευταίο Νόμο 4043/2012, τυχαία ανακαλύψατε ότι κάτω από τις λέξεις κρύβεται μια νέα σκανδαλώδης νομοθετική εξυπηρέτηση των εκλεκτών του συστήματος;;;
Και εξηγούμαι:
Σύμφωνα με τον Νόμο 3213/2003, ο οποίος τροποποιήθηκε με το Νόμο 3849/2010, το αδίκημα της μη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες από αμέλεια τιμωρείται με χρηματική ποινή από 10.000 έως 100.000 ευρώ.
Με τον τελευταίο όμως Νόμο (4043/2012), όλες οι αξιόποινες πράξεις οι οποίες τελέσθηκαν μέχρι και 31.12.2011 και για τις οποίες ο Νόμος απειλούσε με ποινή φυλάκισης μέχρι ένα έτος ή χρηματική ποινή, παύουν να θεωρούνται αξιόποινες, και ως εκ τούτου η παραγραφή του αξιοποίνου τους ισοδυναμεί με παύση της ποινικής δίωξης.
Άρα όσοι κρατικοί λειτουργοί (πολιτικοί – δικαστικοί – δημόσιοι υπάλληλοι) είχαν δικαστικές περιπέτειες με το πόθεν έσχες τους, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι αφού το αδίκημα τους έχει ήδη παραγραφεί.
Καληνύχτα κύριε υπουργέ !!!!!
ΠΗΓΗ

LIVE του ΓΙΑΝΝΗ ΔΟΝΔΩΡΟΥ στο MOSQUITO Rock Bar - Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012‏

Ο Γιάννης Δόνδωρος εμφανίζεται για μία ακόμη φορά στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του MOSQUITO Rock Bar στη Νέα Σμύρνη, ερμηνεύοντας δικές του δημιουργίες, όπως επίσης και αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια της ελληνικής και ξένης ροκ μουσικής σκηνής, διασκευασμένα κάτω από τη δική του άποψη και... ματιά!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
να είσαστε όλοι εκεί!!!

Από την playlist δεν θα λείπουν τραγούδια από.....
.....τις 3 τριλογίες κοινωνικοπολιτικού χαρακτήρα όπως "Οι κτηνοτρόφοι", "Φαρισαίοι",
"Σημαδεμένα τραπουλόχαρτα", "Αν πιστεύεις σ' εσένα"
"Σαν ανθισμένη Σκανδαλιά".
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα παρουσιάσει επίσης τα τραγούδια, τα οποία ετοιμάζει και γράφει στο στούντιο για το επερχόμενο CD του... "Ο Αναρχικός φασίστας", "Το τραγούδι του Έλληνα", το "Φυλακισμένοι στον πλανήτη μας" κ.α.

Διασκευές όπως ο "Μπαγάσας", το "Μ' αρέσει να μην λέω πολλά", το "Come on feel the noise", το "Roadhouse blues", το "Ανεμολόγιο" και άλλα πολλά θα δώσουν μία ξεχωριστή μουσική αίσθηση....στη βραδιά !!!!

Μαζί του θα είναι ο ταλαντούχος Δημήτρης Κοντονής στην ηλεκτρική κιθάρα!!
Σας περιμένουμε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί και να περάσουμε μία όμορφη βραδιά!!!!!

Γιάννης Δόνδωρος: Δωδεκάχορδη Ηλεκτροακουστική κιθάρα - Ερμηνεία
Δημήτρης Κοντονής: Ηλεκτρική κιθάρα - Ηλεκτροακουστική

Ωρα έναρξης: 22:00 μμ.

Είσοδος Ελεύθερη

Τιμή ποτού: 7,00 ευρώ
Τιμή μπύρας: 5,00 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 9335290 (μετά τις 20.00 μ.μ.)

CANDLEMASS: Τίτλος και ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου τους album


Με μοναδική μας πηγή το επίσημο webshop της Nuclear Blast, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να δέχεται προ-παραγγελίες για το album, σας μεταφέρουμε την πληροφορία πως το επερχόμενο (και κατά δήλωσή τους, τελευταίο της καριέρας τους) album των Candlemass θα έχει τίτλο “Psalms of the Dead” και θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαΐου.


Σύμφωνα πάντα με το ίδιο site, της κυκλοφορίας του album των Σουηδών θα προηγηθεί ένα single με τίτλο “Dancing in the Temple of the Mad Queen Bee” στις 27 του Απρίλη.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ LIVE @ ZAZZIUM 15.3.2012 - Aθήνα‏

Πάμε για ZAZZIUM...στις 15.3.2012
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ μαζι με την ΕΛΣΑ ΠΑΠΕΛΗ σε ένα εκπληκτικό ακουστικό live με διασκευές από Joy Division, David Bowie, Depeche Mode, Iggy Pop,
Scott Walker, Leonard Cohen κ.α ΚΑΘΩΣ και τραγούδια από την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του ΒΑΣΙΛΗ με τίτλο "ΕΓΩΚΕΡΟΣ" σε μια όμορφη μουσική βραδιά
στο ZAZZIUM την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012.

Σας περιμένουμε όλους την Πέμπτη 15 Μαρτίου στον όμορφο χώρο ZAZZIUM Εat & Drink στις 22.00.

Διδότου 33 και Ιπποκράτους
Αθήνα


O Bασίλης Μπαμπούνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Παίζει drums, κιθάρα, πιάνο, μπάσο και άλλα δημοφιλή όργανα. Έχει γράψει μουσική για πολλές
θεατρικές παραστάσεις και διαφημίσεις και έχει εμφανιστεί σε ταινίες μικρού μήκους καθώς και ένα διαφημιστικό.
Το 2007 κυκλοφόρησε το δίσκο «τα παράξενα πουλιά δεν πετάνε» σε στίχο-μουσική Σταμάτη Μεσημέρη και φέτος το Φεβρουάριο του 2012 τον «Εγώκερως»
το πρώτο σε δική του μουσική και στίχο, αμφότερα από την «Αυλός» του Γιάννη Ζουγανέλη, και σε δική του ενορχήστρωση, εκτέλεση, artwork και παραγωγή.

Δείτε 5 βίντεο με το τι συνέβει στην χθεσινή παρωδία του αγαπημένου μας Νταλάρα!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 5 ΒΙΝΤΕΟ...
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!....




















1) Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζονται πλήθος αποδοκιμασιών και αντικειμένων που πέφτουν στην σκηνή



2) Ο Νταλάρας χάνει τα λόγια του... προσπαθεί να συγκεντρωθεί μέσω συνθημάτων... αμηχανία!!!!!!!!!!!



3) Αποδοκιμασίες εναντίων του δημάρχου Δάφνης-Υμηττού κατά την εισαγωγική ομιλία του όπου ζητάει από τον κόσμο να αφήσει τον Νταλάρα να τραγουδήσει... ενώ έξω από το κλειστό γυμναστήριο υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ!!!



4) Η γνωστή τραγουδίστρια Δέσποινα Ολυμπίου ενώ τραγουδάει, σταματάει, κοιτάει έναν πολίτη στο πάνω διάζωμα και του λέει κάτι για την μητέρα του!!!



5) Ο γνωστός τραγουδιστής Μπάσης δέχεται αποδοκιμασίες και δεν κοιτάει το πλήθος

όταν ήμουνα μικρός μεσ' τα κύματα δε μ' ένοιαζε αν ο κόσμος είναι απλός ή αν έτσι απλώς εμένα μου έμοιαζε



Βροχοποιός - Ξύλινα Σπαθιά

Αν αυτά τα σύννεφα είναι οι φόβοι των ανθρώπων
που παγώνουνε πάνω απ' τις σκεπές
ας ξεπλύνουν οι πιο άγριες βροχές
αυτούς τους δρόμους
κι ας χυθούν, στις μυστικές δεξαμενές
που γεμίζουνε τη θάλασσα της φρίκης
που βουτάει αυτός ο δύτης μοναχός...
πρίν τελειώσει η ανάσα του
κοιτάει προς τα πάνω και θυμάται...

διαμαντένιος ουρανός...

Αν αυτά τα σύννεφα ζυγίζουνε το βάρος
που λυγίζει τις ανθρώπινες καρδιές
ας γκρεμίσουν οι πιο άγριες βροχές
αυτά τα σκιάχτρα
κι ας χυθούν στις μυστικές δεξαμενές
που γεμίζουνε με καύσιμα τα τρένα
που θα πάρει κάποια μέρα μοναχός
πριν τελειώσει το τσιγάρο του
κοιτάει προς τα πάνω και θυμάται:

όταν ήμουνα μικρός
μεσ' τα κύματα δε μ' ένοιαζε
αν ο κόσμος είναι απλός
ή αν έτσι απλώς εμένα μου έμοιαζε

διαμαντένιος ο ουρανός...

διαμαντένιος ουρανός...

Ειναι αυτο....που σαν παιδι ολα απλα τα φανταζεσαι ....κ σ ολα πιστευεις πως μπορεις να κανεις τα μαγικα σου κ να τους αλλαξεις πορεια κ να τους δωσεις αλλες μορφες ...να κανεις τ ασχημα ομορφα κ τ αχρηστα χρησιμα...να κανεις ..μια ετσι ...με το χερι κ ν αρπαξεις τα ονειρα σου !!!!!
Οταν μεγαλωνεις ολα αλλαζουν ....βλεπεις πως χρειαζονται κ αλλα...πως δεν φτανει μονο το χερι σου..πως πρεπει να δωσεις πολλα.....πως κομματια της ψυχης σου θα χαθουν στη διαδρομη..κ αν εισαι τυχερος θα ναι μικρα .....γιατι αλλιως ισως χαθει ολοκληρη...
Παρακαλας οι φοβοι να ναι μονο συννεφα...κ οι πονοι σαν δυνατες βροχες να συνεπαρουν στο περασμα τους οτι σκωτωνει τα ομορφα σου κ να μεινει στο τελος εναστρος καθαρος κ διαφανος ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ πανω εκει που κοιτας τη ζωη σου να καθρεφτιζεται........οπως αστραφτει το νερο της θαλασσας οταν το καιει ο ηλιος....................