ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...2 Μαρτίου

2 Μαρτίου 1942 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Lou Reed (Louis Firbank) γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη. Ήταν ο βασικός τραγουδιστής του rock συγκροτήματος Velvet Underground. Το καλοκαίρι του 1970, φεύγει από το συγκρότημα για να ακολουθήσει πετυχημένη σόλο καριέρα. Δημοφιλή τραγούδια του "Perfect Day", "Walk on the Wild Side", "Satellite of Love" κ.α.

2 Μαρτίου 1948 Γεννήθηκε ο Ιρλανδός rock κιθαρίστας και τραγουδιστής Rory Gallagher (William Rory Gallagher 1948-1995). Άρχισε να μαθαίνει κιθάρα από τα σχολικά του χρόνια, αγαπούσε και έπαιζε τραγούδια των Buddy Holly και Eddie Cochran. Αργότερα ανακάλυψε την blues μουσική μέσα από τα τραγούδια του Muddy Waters και πειραματίστηκε με διάφορα στυλ. Στις αρχές της δεκαετίας του '60 δημιούργησε το συγκρότημα The Taste και μετά την διάλυση τους ακολούθησε σόλο καριέρα. Δημοφιλή του τραγούδια: "Tattoo'd Lady", "Let Me In", "Do You Read Me", "Moonchild" κ.α. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες της γενιάς του

.

2 Μαρτίου 1962 Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Bon Jovi, Jon Bon Jovi (John Francis Bongiovi, Jr.), γεννήθηκε στο New Jersey των ΗΠΑ. Γνώρισε επιτυχία με το συγκρότημα, με τραγούδια όπως τα: "You Give Love A Bad Name", "Livin' on a Prayer", "Bad Medicine", "Keep the Faith", "It's My Life" κ.α. Οι πωλήσεις των άλμπουμ, με το συγκρότημα και χωρίς, ξεπερνούν τα 130 εκατομμύρια αντίτυπα. Έχουν κερδίσει 27 βραβεία μεταξύ αυτών: το 1986, το American Music Award "Best Pop/Rock Band, Duo or Group" και το 2006, το Grammy Award "Best Country Vocal Collaboration" για το τραγούδι "Who Says You Can't Go Home?".

2 Μαρτίου 1964 Κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, το τραγούδι "Twist and Shout" με τις φωνές των The Beatles. Το τραγούδι είχε γραφτεί από τους Phil Medley και Bert Russell και αρχικά το είχαν τραγουδήσει οι Top Notes και λίγο αργότερα οι The Isley Brothers. Είναι μέρος του άλμπουμ "Please Please Me". Το τραγούδι έφτασε μέχρι την θέση Νο2 του US Billboard Hot 100.

2 Μαρτίου 2009 Κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, το πέμπτο άλμπουμ του electronic/rock συγκροτήματος The Prodigy, "Invaders Must Die". Αν και οι κριτικές του άλμπουμ ήταν μέτριες, το κοινό τους το υποδέχεται με ενθουσιασμό. Το Οκτώβριο του ίδιου έτους, επανακυκλοφορεί σε έκδοση Special Edition η οποία περιέχει 2 CD και 1 DVD με μουσικά videos του συγκροτήματος. Δημοφιλή τραγούδια: "Invaders Must Die", "Omen", "Take Me To The Hospital" κ.α.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου