ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Σαν Σήμερα...12 Ιουνίου

12 Ιουνίου 1943 Ο τραγουδιστής του Βρετανικού συγκροτήματος The Troggs, Reg Presley (Reginald Maurice Ball), γεννήθηκε στο Andover του Hampshire. Το συγκρότημα έγινε δημοφιλής με την διασκευή του τραγουδιού "Wild Thing" του Αμερικανού τραγουδοποιού Chip Taylor, το 1966, φτάνοντας στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100. Η πιο γνωστή του σύνθεση είναι το τραγούδι "Love Is All Around", το οποίο διασκευάστηκε και έγινε επιτυχία από το συγκρότημα Wet Wet Wet.

12 Ιουνίου 1958 Γεννήθηκε στο Oregon των Η.Π.Α., η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Meredith Brooks. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή όταν το 1997 το τραγούδι της "Bitch", από το άλμπουμ "Blurring the Edges", έγινε παγκόσμια επιτυχία.

12 Ιουνίου 1957 Ο Jerry Lee Lewis με την ηχογράφηση του τραγουδιού "Whole Lotta Shakin' Going On" κάνει την εμφάνιση του Αμερικάνικα charts. Ήταν η δεύτερη ηχογράφηση του τραγουδιστή για την Sun Records. To τραγούδι είχαν γράψει οι Dave "Curlee" Williams και James Faye "Roy" Hall.

12 Ιουνίου 1965 Η Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ απονείμει στους The Beatles τον τίτλο "Most Excellent Order of the British Empire". Αργότερα ο John Lennon θα επιστρέψει τον τίτλο του, διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο του Vietnam.

12 Ιουνίου 1987 Ύστερα από ένα μήνα περίπου, ο ιατροδικαστής που είχε αναλάβει την διερεύνηση του θανάτου του τραγουδιστή της Blues Paul Butterfield ανακοινώνει στα ΜΜΕ πως ο θάνατος του οφείλεται σε επικίνδυνο κοκτέιλ ναρκωτικών και οινοπνεύματος. Ο Butterfield είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στην Καλιφόρνια στις 4 Μαΐου.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

3o Golden Apple Festival 14-18 Ιουλίου 2010



Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε το 3ο Golden Apple Festival, στη Μεσσοποταμία Καστοριάς!
Για 5 ημέρες, από 14 ως 18 Ιουλίου 2010, στη πανέμορφη τοποθεσία, στο δάσακι Μεσσοποταμίας Καστοριάς, αρχίζει το φεστιβάλ του καλοκαιριού που προσφέρει Camping, Catering, πολλύ μουσική και γνωριμίες!

Το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί εως τώρα είναι το εξής:
14/7
ΑΝΟΡΙΜΟΙ
Γ.Τσίγκος και Μαυροι Κύκλοι
15/7
Magic De Spell
16/7
FIREWIND
ELYSION
DANGER ANGEL
17/7
Παύλος Παυλίδης
18/7
C Real

Και άλλα 23 γκρουπ κατά τη διάρκεια του 5θήμερου που σύντομα θα ανακοινωθούν.
Τιμές εισιτηρίων: 5θήμερο στην προπώληση 35€, στην είσοδο 40€. Ημερήσια 10€ Τετάρτη, Πέμπτη,Κυριακή &
15€ Παρασκευή, Σάββατο. (Τα ημερήσια θα διατείθενται μόνο στην είσοδο του Festival).

APOPIRA LIVE IN ROCK CLUB JASMIN

Την Κυριακή, 13 Ιουνίου,
στο rock club
“JASMIN”
(ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 150 & ΣΙΝΟΠΗΣ)

classic-hard rocΚ & blues

Φίλιππος Κατραλής (κιθάρα-φωνητικά)
Δημήτρης Ξύλινος (μπάσο)
Βέρα Κατραλή (τύμπανα)
Χρήστος Ανδρίτσος (κιθάρα-φωνητικά)
Thomy (κιθάρα-φωνητικά)
Ώρα έναρξης 11:00 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ 8E με ποτό.
Mε την υποστήριξη του “Art in Rock”

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Βαγγέλης Βατσινέας live@ Αφανείς

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του τις δύο προηγούμενες Κυριακές, ο νέος ταλαντούχος τραγουδοποιός Βαγγέλης Βατσινέας θα είναι και πάλι στους “Αφανείς”, την Παρασκευή 11 Ιουνίου, για να ερμηνεύσει κομμάτια από την πρώτη δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο «Ποινολόγιο», η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα, αλλά και κομμάτια αγαπημένων καλλιτεχνών.

»Έντεχνος» ήχος με ροκ χροιά, συνθέτουν μια καλοκαιρινή βραδιά μαγευτική, γεμάτη ενέργεια αφιερωμένη στη ελληνική μουσική.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μάνος Αθανασιάδης: Πιάνο
Γιάννης Άννινος : Κόντραμπάσο
Δημήτρης Χριστοδουλάκης : Drums
Βαγγέλης Βατσινέας: Κιθάρα, Φωνή

Δημόσιες Σχέσεις : Έλενα Χριστάκου “Studio Mythos”

Έναρξη : 22:00

Είσοδος : € 6

«Αφανείς» : Αριστοφάνους 13 Ψυρρή Τηλ.: 210 3225008 - 210 3225008


StrangeZero, electree & Resonant Status live in Glam Bar

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου, 9.00 μ.μ.
Glam Bar
Δεκελεων 40 κάθετη Περσεφόνης Γκάζι πλησίον μετρό Κεραμεικός
Πληροφορίες - κρατήσεις: 6974132500 - 2106412216 - 6950967041
Συναυλία: StrangeZero, Electree, Resonant Status
Είσοδος €10 (συμπ.1 ποτό), Έναρξη στις 21:00
Οι StrangeZero είναι ένα Ελληνικό electronica, atmospheric σχήμα, το οποίο έκανε την αρχή στην Ελλάδα πριν από αρκετά χρόνια, ανεβάζοντας τα studio άλμπουμ τους στο διαδίκτυο, με την χρήση των Creative Commons & Safecreative licenses και παρακάπτοντας όποιες εμπορικές δισκογραφικές εταιρίες, στα πλαίσια της ελεύθερης έκφρασης μέσα από την μουσική.

Παράλληλα έχουν συνθέσει κάποια κομμάτια για συλλογές από την Sony BMG και TSOE ενώ έχουν γράψει και μουσική για ξένα μη εμπορικά ντοκιμαντέρ.

Το εν λόγω live είναι το δέυτερο και τελευταίο για την φετινή χρονιά, στα πλαίσια της προώθησης του νέου τους -δωρεάν- studio album “Newborn Butterflies”.

Έχουν αρκετές οπτικοακουστικές ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και στο Gagarin205, Bios, Μικρό Μουσικό Θέατρο, Γιορτή Της Μουσικής κτλ.


Οι Electree είναι μια αθηναϊκή electro-pop/electro-gothic μπάντα που δημιουργήθηκε το 2003 από το Loubodiko, τον Παναγιώτη και τη Χριστιάνα.

Την βρίσκουν παίζοντας live και για αυτό ακριβώς έχουν παίξει στα περισσότερα μαγαζιά της Αθηνάς που υποστηρίζουν live εμφανίσεις.

Έχουν δώσει το μουσικό παρόν σε festival όπως το Ευρωπαϊκό Forum και τη Μέρα της Μουσικής,και στο πρώτο Wave Sessions at SAE. Έχουν συμμετάσχει δυο φορές σε συλλογές του Postwave.gr και αυτή τη στιγμή ηχογραφούν τον πρώτο τους album.

Έχουν διασκευάσει και έχουν προσαρμόσει σε ηλεκτρονικούς ρυθμούς τα Small town boy των Bronski Beat και το Alice από Sisters of mercy.
Για να μάθετε περισσότερα για τους Electree μπορείτε να τους googlarete και να μπείτε στο www.myspace.com/electree.
Ο Resonant Status 'δημιουργηθηκε' το 1998 αρχικα με την ονομασια Omnipresence και ειναι ουσιαστικα η μουσικη συνεχεια του project. Εχοντας ως βασικο άξονα την breakbeat αισθητικη και φιλοσοφια δεν δισταζει να πειραματιστει με οποιοδηποτε μουσικο ιδιωμα.
Εχοντας δουλεψει ως ραδιοφωνικος παραγωγος και DJ στα περισσοτερα alternative clubs της Αθηνας κατι αλλαξε οταν ανακαλυψε νεα μουσικα μονοπατια και ακουσματα. Υστερα απο ενα διαστημα αναπροσαρμογης και επαναπροσδιορισμου της μουσικης του κατευθυνσης ειναι και παλι ενεργος, με φρεσκες ιδεες, νεους ηχους και δυναμικους ρυθμους, ποτε χορευτικους και ποτε περισσοτερο εγκεφαλικους.
Το νεο μοτο του; First you bend it, then you break it!

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ http://www.waveradio.gr/  & http://www.postwave.gr/

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Σαν Σήμερα...10 Ιουνίου

10 Ιουνιου 1910 Γεννήθηκε ο θρυλικός τραγουδιστής και κιθαρίστας της Blues Howlin' Wolf (Chester Arthur Burnett 1910-1976). Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Blues μουσικής σκηνής του Chicago. Το 1980 το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame, το 1991 στο Rock and Roll Hall of Fame και το 1999 το τραγούδι του "Smokestack Lightning" κέρδισε το ειδικό βραβείο Grammy Hall of Fame. Δημοφιλή τραγούδια του: "Spoonful", "Little Red Rooster", "Back Door Man", "I Ain't Superstitious", κ.α.

10 Ιουνίου 1961 Η μπασίστρια των Pixies, Kim Deal (Kimberley Ann Deal), γεννήθηκε στο Dayton του Ohio. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1986 και μετά την προσωρινή διάλυση τους συνεργάστηκε με την Tanya Donelly (Throwing Muses) για την δημιουργία του συγκροτήματος The Breeders, οι οποίοι με το δεύτερο άλμπουμ τους "Last Splash" γνώρισαν επιτυχία με το τραγούδι "Cannonball". Το 2004, παράλληλα με τους The Breeders, συνέχισε την συνεργασία της με τους Pixies...

10 Ιουνίου 2004 Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 73 ετών από χρόνια ασθένεια στο συκώτι, ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς του 20ου αιώνα... ο Ray Charles (Ray Charles Robinson 1930-2004). Αποκαλείται και "The Genius of Soul". Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Artists of All Time" βρίσκεται στη 10η θέση ενώ σε ψηφοφορία του περιοδικού το 2008, "The 100 Greatest Singers of All Time", αναδείχτηκε δεύτερος με πρώτη την Aretha Franklin και τρίτο τον Elvis Presley. Το 1981 κέρδισε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame και το 1986 το όνομα του γράφτηκε στο Rock & Roll Hall of Fame. Ένα χρόνο αργότερα κέρδισε το βραβείο Grammy Lifetime Achievement και το 1998 του απονεμήθηκε το Polar Music Prize. Δημοφιλή τραγούδια του: "Georgia On My Mind", "Hit the Road Jack", "Unchain My Heart", "Busted", "Shake a Tail Feather", κ.α.

10 Ιουνίου 1966 Οι Big Brother & the Holding Company, έξι ημέρες μετά την ενσωμάτωση της Janis Joplin στο σχήμα, δίνουν συναυλία στο The Avalon Ballroom του San Francisco.

10 Ιουνίου 1972 Οι The Clash είχαν συχνά προβλήματα με τον νόμο... Ο Joe Strummer μαζί με τον ντράμερ του συγκροτήματος, Topper Headon, συλλαμβάνονται στο Λονδίνο επειδή έγραφαν με σπρέι σε τοίχο κεντρικού ξενοδοχείου το όνομα του συγκροτήματος.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

DOMENICA LIVE - POCO POCO ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 18/06 ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ BEACH BAR POCO POCO ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ....
Από Πάτρα ακολουθείτε την παλιά εθνική οδό και αφού περάσετε τη Ροδινή και το Ψαθόπυργο προσέχετε για να δείτε μια πινακίδα στα δεξιά του δρόμου που δείχνει προς Catamaran. Δυστυχώς η πινακίδα είναι τοποθετημένη μετά από στροφή και πιο πριν δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να σε προειδοποιεί ότι πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει να στρίψεις. Αλλά και η ίδια η πινακίδα ίσα που φαίνεται! Για αυτό το καλύτερο που μπορεί κάποιος να κάνει είναι να μην τρέχει από τη Ροδινή και μετά, έτσι ώστε να μπορέσει να εντοπίσει έγκαιρα την πινακίδα. Αν τώρα τύχει και φτάσετε μέχρι το camping που υπάρχει πιο κάτω, αυτό σημαίνει ότι έχετε περάσει το Catamaran και θα πρέπει να γυρίστε πίσω. Στρίβοντας στην πινακίδα ο δρόμος κατηφορίζει και περνάει κάτω από την παλιά εθνική μέσω ενός πολύ στενού περάσματος που χωράει ΜΟΝΟ ένα αυτοκίνητο. Για αυτό, πριν μπείτε στο πέρασμα καλό είναι να κορνάρετε και να γενικά να κινείστε με χαμηλή ταχύτητα για να αποφύγετε καμία δυσάρεστη συνάντηση με άλλο όχημα και το μπάνιο σας ξεκινήσει στραβά. Αμέσως μόλις περάσετε το πέρασμα στρίβετε δεξιά και μπαίνετε στο χώρο του Catamaran. Πολλοί στο σημείο αυτό αναρωτιούνται αν βρίσκονται στο σωστό μέρος αφού αυτό μοιάζει περισσότερο με ένα μικρό οικισμό, κάτι σαν camping, παρά με beach-bar. Βρείτε κάπου να παρκάρετε και καλύτερα θα ήταν να ακολουθήσετε το δρόμο μέχρι το τέλος του όπου υπάρχει μεγάλο παρκινγκ και να μην παρκάρετε στο ενδιάμεσο, καθώς μπορεί κάποιος να σας κλείσει. Από το παρκινγκ η παραλία και το Catamaran έχουν αρχίσει πλέον να φαίνονται και το μόνο που μένει είναι να κατεβείτε να σκαλοπάτια που θα σας φέρουν στην είσοδό του χώρου.

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΘΡΥΛΙΚΟΙ SCORPIONS ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


MOYSIKA NEA: SHMERA STHN PATRA OI SCORPIONS KAI 8A KANOYN THN ENARKSI THS SYNAYLIAS OI RAINBOW ME TON GIO TOY RORY CALAHER STO PROSKINIO STIS 19:00 STO PAMPELOPONISIAKO STADIO PATRWN

Όταν μετά από χρόνια οι ζωντανές συναυλίες των Scorpions θα είναι μια ανάμνηση… Όταν στο μέλλον η κραυγή «Rock you like a hurricane…» θ’ αντηχεί στις ροκ σκηνές και στις κερκίδες των σταδίων με νοσταλγία…

Όταν η ιστορία του rock γράψει πως οι θρυλικοί «Σκορπιοί» έβαλαν τη λέξη “τέλος” στην καριέρα τους το 2010 με μια εκπληκτική παγκόσμια περιοδεία που σφράγισε και την Ελλάδα…
Όταν θα κρατάς για χρόνια το απόκομμα του εισιτηρίου σου που θα γράφει «Scorpions live 2010»…
Τότε θα μπορείς να λες «Ήμουν κι εγώ εκεί»!!!
Μετά από 45 χρόνια στα μουσικά δρώμενα, πάνω από 100 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων και αμέτρητες συναυλίες σ’ όλο τον κόσμο, ο θρύλος του ροκ αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να σιωπήσει.

Αλλά όχι έτσι απλά.
Το τελευταίο ελληνικό καλοκαίρι των «Σκορπιών» θα χαραχτεί στην ιστορία του ροκ και στις καρδιές των φίλων τους, με την συναυλία τους στην Πάτρα την Τετάρτη 9 Ιουνίου, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Δήμου Πατρέων.
Επειδή μετά από αυτό η ροκ σκηνή δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια
Scorpions for ever
Εισιτήρια προπωλούνται:
1) ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ MUSICAL ΕΡΜΟΥ 46 ΠΑΤΡΑ. ΤΗΛ. 2610 620222 - 2610 620222

2)DISCOVER- ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΠΑΤΡΕΩΣ 30 ΠΑΤΡΑ

ΤΗΛ. 2610 624916 - 2610 624916
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΚΕΡΚΙΔΑ 40€, ΑΡΕΝΑ 33€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ 25€, VIP 60.
Wednesday 9 June 2010 , Pampeloponissiako Stadium, Patra
[Standing 33 € / Seated 40€ / VIP 60€ ] - Tickets Online
Tickets on sale now...
Musical Musicstore - 46 Ermou Str. Patra  2610 620222 - 2610 620222
Discover Papasotiriou - 30 Patreos Str. Patra  2610 624916 - 2610 624916

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Σαν Σήμερα...8 Ιουνίου

8 Ιουνίου 1944 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Boz Scaggs (William Royce Scaggs) γεννήθηκε στο Ohio. Συνεργάστηκε με τον Steve Miller στην αρχή της καριέρας του και αργότερα για τα άλμπουμ των Steve Miller Band, "Children of the Future" και "Sailor". Η μεγαλύτερη σόλο επιτυχία του ήταν το άλμπουμ "Lowdown" το οποίο έφτασε μέχρι την τρίτη θέση του US Billboard Hot 100 το 1976.

8 Ιουνίου 1969 Οι Mick Jagger, Keith Richards και Charlie Watts επισκέπτονται τον κιθαρίστα Brian Jones και του ανακοινώνουν πως οι The Rolling Stones θα συνεχίσουν με άλλον κιθαρίστα... Ο Brian Jones ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που δημιούργησε το γκρουπ το 1962. Λόγω της εξάρτησης του από τα ναρκωτικά, δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει τις δραστηριότητες της μπάντας εκείνη την εποχή και την επικείμενη περιοδεία στην Αμερική. Λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώνει με δήλωση του, πως φεύγει από την μπάντα. Αντικαταστήθηκε από τον 20χρονο Mick Taylor.

8 Ιουνίου 1975 Οι Talking Heads κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση, ανοίγοντας την συναυλία των Ramones στο club CBGB στο Manhattan της Νέας Υόρκης.

8 Ιουνίου 1991 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Extreme με το τραγούδι "More ThanWords". Ήταν μέρος του άλμπουμ "Extreme II: Pornograffiti" του 1990.

8 Ιουνίου 2003 Στο Νο1 των Βρετανικών Single Charts βρίσκονται οι Evanescence και το τραγούδι "Bring Me to Life". Ήταν το πρώτο single από το πρώτο τους βραβευμένο με Grammy άλμπουμ "Fallen", το οποίο είχε κυκλοφορήσει στις 22 Απριλίου.

8 Ιουνίου 2009 Κυκλοφορεί στην Μεγάλη Βρετανία το έκτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος Placebo, με τίτλο "Battle For The Sun". Έφτασε μέχρι την όγδοη θέση των UK Albums Chart και την 51η του US Billboard Independent Albums. Δημοφιλή τραγούδια: "Battle for the Sun", "For What It's Worth", "Bright Lights", κ.α. Είναι το πρώτο άλμπουμ με νέο ντράμερ, Steve Forrest, στη θέση του - για χρόνια συνεργάτη του γκρουπ - Steven James Hewitt.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Βασίλης Παπακωνσταντίνου 2010

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου για ένα ακόμα καλοκαίρι δοκιμάζει τις αντοχές των ονείρων μας και μας προσκαλεί σε ένα μουσικό παιχνίδι με μοναδικό και απαράβατο όρο, «Τέρμα τα γκάζια, πάνω και κάτω από την σκηνή».

Βασικός μέτοχος της μεγαλύτερης επιτυχίας του χειμώνα, στο μαγαζί που εμφανιζόταν, σε συνεργασία με άλλους γνωστούς καλλιτέχνες, ο Βασίλης είναι έτοιμος να ροκάρει τις βραδιές μας και να ταξιδέψει τις σκέψεις μας . Τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε στο παρελθόν αλλά και από τον καινούριο προσωπικό του δίσκο «Το παιχνίδι παίζεται» θα δώσουν χρώμα και ρυθμό στις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού! Μια συναυλία που δεν πρέπει να χάσουμε και σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε... Την ομάδα συμπληρώνουν οι : Τάνια Κικίδη, Κατερίνα Μακαβού, Φαίη Μπρουζάκη και Τάσος Σκούρας!

19/05- ΓΡΑΒΙΑ

19/06- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

21/6- ΔΡΑΜΑ

23/6- ΣΕΡΡΕΣ

25/6 – ΒΥΡΩΝΑΣ

26/6- ΚΑΛΑΜΑΤΑ

02/7- ΠΑΤΡΑ

03/7- ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

06/7- ΤΥΡΝΑΒΟΣ

10/7- ΛΕΥΚΩΣΙΑ

12/7- ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΚΡΗΤΗΣ)

17/7- ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ)

21/7- ΜΥΤΙΛΗΝΗ

30/7 ΜΟΧΛΟΣ (ΛΑΣΗΘΙ)

31/7 ΝΕΣΤΟΡΙΟ (RIVER PARTY)

*Υπάρχουν σε εκρεμότητα 4 ακόμα συνυαλίες

*Η περιοδεία Αυγούστος – Σεπτεμβρίος θα δημοσιοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Σαν Σήμερα...7 Ιουνίου

7 Ιουνίου 1963 Γεννήθηκε στο Milwaukee του Wisconsin των Η.Π.Α., ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Violent Femmes, Gordon Gano. Μαζί με τους Brian Ritchie και Victor DeLorenzo δημιούργησαν το συγκρότημα το 1980 και γνώρισαν επιτυχία με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, με τραγούδια όπως τα "Blister in the Sun", "Kiss Off" και "Add It Up". Διαλύθηκαν το 1987 για να ξανασχηματιστούν το 2007 για ένα σύντομο διάστημα. Μετά από αυτό ο Gano σχημάτισε καινούρια μπάντα με τα πρώην μέλη των The Bogmen, Billy και Brendan Ryan, με την ονομασία Gordon Gano & The Ryans.

7 Ιουνίου 1970 Οι Βρετανοί The Who δίνουν παράσταση στο Metropolitan Opera House της Νέας Υόρκης, παρουσιάζοντας το άλμπουμ/rock-όπερα "Tommy". Ήταν το τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει στις 23 Μαΐου του 1969. Ήταν το πρώτο μουσικό έργο που κέρδισε τον χαρακτηρισμό "Rock Opera" και το 1998 κέρδισε το ειδικό βραβείο Grammy Hall of Fame, το οποίο δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια ζωής με σημαντική προσφορά στην εξέλιξη της μουσικής.

7 Ιουνίου 1988 Ο Bob Dylan δίνει συναυλία στο Concord Pavilion της California, με τον Neil Young στην ηλεκτρική κιθάρα. Είναι η πρώτη συναυλία από την περιοδεία του με τίτλο Interstate 88 Tour. Αργότερα θα μετονομαστεί σε The Neverending Tour... η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

7 Ιουνίου 1993 Στο μουσείο Rock and Roll Hall of Fame στο Cleveland του Οχάιο, πραγματοποιείται η ετήσια τελετή του θεσμού. Οι Pete Townshend και Chuck Berry είναι αυτοί που παρουσιάζουν τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα γραφτούν στην ιστορία. Μεταξύ άλλων θα είναι οι Cream, Creedence Clearwater Revival, The Doors, Van Morrison, Sly and the Family Stone, κ.α.

7 Ιουνίου 2006 Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκονται οι Red Hot Chili Peppers και το ένατο άλμπουμ τους με τον τίτλο "Stadium Arcadium". Είχε κυκλοφορήσει στις 5 Μαΐου και μόνο την πρώτη εβδομάδα πούλησε πάνω από 400 χιλιάδες αντίτυπα. Περιείχε τα τραγούδια επιτυχίες: "Dani California", "Snow (Hey Oh)", "Desecration Smile" και "Tell Me Baby". Είναι το τελευταίο άλμπουμ που συμμετέχει ο κιθαρίστας John Frusciante.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ROCK LIVE ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!

Συναυλία Μουσικών Συνόλων του MOMi

Το MOMi διοργανώνει συναυλία των μουσικών συνόλων του στη μουσική σκηνή Αλάβαστρον (Δαμάρεως 78, Παγκράτι).

Την Δευτέρα, 07 Ιουνίου, οι μαθητές του MOMi θα παρουσιαστούν στη μουσική σκηνή, στις 21:00, για να παίξουν, να τραγουδήσουν και να μοιραστούν μαζί μας την αγάπη τους για τη μουσική

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το ΜΟΜi (Ακτή Μουτσοπούλου 38, Πασαλιμάνι) στο 210 4515008 - 210 4515008  ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση momi.newsletter@gmail.com .

...............

Dj Mcd Live @ KooKoo Bar-8 Ιουνίου

Ένας απο τους γνωστότερους Έλληνες παραγωγους , ο Δημήτρης Κρητικός γνωστός και ώς ( DJ MCD ), παρουσιάζει μια βραδιά γεμάτη μουσική.

Μαζί του θα είναι η Lia Hide και Guest o WHITE DRAGON.

Κάποια απο τα γνωστότερα project του όπως
A dog named Rodriguez
INFLUENCE
FUNKYTEARS

θα παρουσιαστουν ζωντανα στην σκηνή του Κοοκοο Live Music Bar.
Tην Τρίτη 8 Ιουνιου.
Tην βραδιά θα ανοίξει ο Robin Skouteris στις 22.30.

Πόρτες : 22.00
Είσοδος:12 ευρώ με ποτο.
KooKoo Live Music Bar – Ιάκχου 17 , Γκάζι

..............

LIVE ON AIR @ TV 100(DHMOTIKH THLEWRASH THESSALONIKHS)

OI NIKOS A.E. META APO ENAN MHNA APOUSIAS YPODEXONTE TO KALOKAIRI ON AIR. THN TETARTH 9 IOYNIOY STIS 10:00 TO PRWH. NIKOS A.E. LIVE ON AIR STHN TV100 KAI STHN EKPOMPH STHN AGORA KAI OTI PROKHPSEI.......SYNTONISTITE......

..............

«Μόδα, Rasta & Τιράντα» στο ΚοοΚοο την Τετάρτη 9 Ιουνίου

«Μόδα, Rasta & Τιράντα»
την Τετάρτη 9 Ιουνίου
στο «Koo – Koo»
Ο Γιώργος Μυλωνάς φωνάζει “liberta” !
Ο Σπύρος Γραμμένος ψάχνεται «λίγο πριν τα τιράντα» …
Ο Ευριπίδης Ζεμενίδης πάει «Νηπιαγωγείο Αργά» …
Και όλοι μαζί συναντιούνται στο Koo – Koo με «Μόδα – Rasta & Τιράντα» να υποδεχτούν το καλοκαίρι !!!!


ΚOO- ΚOO: Ιάκχου 17, Γκάζι
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ με ποτό/ Ώρα έναρξης: 10:30μ.μ

...............

Angels PR and Studios present the 1st DAILY DEPRESSION FESTIVAL

A NIGHT OF DEATH MELODY, SYPHONIC, THRASH AND BLACK METAL @#%%^&*^***(_...._)

CRUCIFIRE
PREJUDICE REBORN
BENEFACTOR DECEASE
TORNADO
HOMO SAPIENS
DEMOLITION TRAIN
BLOODY CHAINS
INCLUDES "ALL FANS"
DONT MISS...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SUPPORT BY ROCK OVERDOSE ENERGY FM 101
(HARD ROCK and RADIO METAL SHOW)
MUSIC ROCK
ROCK GUIDE
DOORS OPEN 20.00

................

LIVE PASSENGERS-11/6/2010-21:00

Η πιο δυνατή ομάδα μουσικών που έχει οργανωθεί ποτέ ( Πριν την πρώτη live εμφάνιση τους ) ΣΤΟ ROCK ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη είναι το Rock συγκρότημα ,,PASSENGERS,, Λίγο πριν φύγουν στη
Χαλκιδική (5/7/2010) για την περιοδεία τους,στις 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΣ ( LIVE ) στο
live bar PAPAGALOS,,,,...... Να είστε όλοι εκεί .......

.................

StrangeZero,Electree,Resonant Status LIVE@Glam Bar!

Ημερομηνία: Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010
Ώρα: 9:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Glam Bar
Οδός: Δεκελεων 40

.................

YIANNIS KASSETAS(GR)
CLARENCE PENN(USA)
MILES GRIFFITH(USA)

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010, 9:30 μ.μ.

O Clarence Penn, είναι ο νέος μεγάλος ντράμερ της Νέας Υόρκης. Αγαπημένος ντράμερ του θρύλου Michael Brecker, ο Clarence Penn, έχει συνεργαστεί με όλα τα μεγαθήρια της παγκόσμιας jazz σκηνής, όπως Dizzy Gilespie, Freddie Hubbard, Stanley Clarke, Steps Ahead, Mike Stern, John Patitucci, Betty Carter κ.α.
O Miles Griffith, είναι σήμερα ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της Νέας Υόρκης. Έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως Wynton Marsalis (στον ιστορικό δίσκο του "Blood and fields") και Jack Walrath. Έχει εκτενή δισκογραφία με αποκορύφωμα την προσωπική του δουλειά "Spiritoual Freedom" και "Expanded Interpretations".
Ο Γιάννης Κασσέτας, έχει δούλεψε με συνέχεια και συνέπεια με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος νεαρός frontman στην Ελλάδα και ένας από τους καλύτερους σαξοφωνίστες και συνθέτες στο χώρο της jazz. Τα τελευταία χρόνια, περιοδεύει συνεχώς ανά την Ελλάδα (με τους Wizards ή ως guest σε άλλα σχήματα) με αποκορύφωμα να αποτελέσει την ελληνική συμμετοχή του Euro Jazz Festival για το 2009. Ταυτόχρονα συνεργάζεται με κορυφαίους μουσικούς από το εξωτερικό και απόδειξη αυτού, οι συμμετοχές που κοσμούν την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά, «FunkAbyss»: Clarence Penn (έχει παίξει με Wynton Marsalis, Roberta Flack, Dizzy Gillespie, Michael Brecker μεταξύ πολλών άλλων) στο κομμάτι The Zen Theory of Funk, αλλά και Jason Yarde στο Creatures of the Abyss… (ο Yarde αποτελεί μόνιμο μέλος του γκρουπ του μύθου Jack DeJohnette και έχει παίξει με McCoy Tyner, Roy Ayers και Hugh Masekela Jazz Jamaica All Stars).
Θα παρουσιαστούν συνθέσεις των Γιάννη Κασσέτα και Miles Griffith, ενώ το group συμπληρώνεται από τον ελληνοαμερικάνο μπασίστα του Miles Griffith group, Απόστολο Σιδέρη και τον πιανίστα Κώστα Χριστοδούλου.
Τιμές εισιτηρίων: Γεν. είσοδος 15€
Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις,
Λ. Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391

τηλ: 2105062166 - 2105012402
fax: 2105062166

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Σαν Σήμερα...6 Ιουνίου

6 Ιουνίου 1960 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός και παραγωγός Steve Vai (Steven Siro Vai) γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη. Στις αρχές του 1970 υπήρξε μαθητής του Joe Satriani και συνεργάστηκε στενά με τον Frank Zappa μέχρι το 1982 που ξεκίνησε σόλο καριέρα. Συνεργάστηκε και ηχογράφησε επίσης με καλλιτέχνες όπως οι David Lee Roth (Van Halen), John Lydon (The Sex Pistols), Whitesnake, Ozzy Osbourne, Dream Theater, Alice Cooper, Yardbirds, Motörhead, Alcatrazz, Eros Ramazzotti, κ.α. Την δεκαετία του '90 πραγματοποίησε συναυλίες, με δική του μπάντα, συνεργαζόμενος με τον δάσκαλο του Satriani. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 21 σόλο άλμπουμ και έχει συμμετάσχει σαν μουσικός σε πάνω από 80. Έχει προταθεί για 8 βραβεία Grammy και έχει κερδίσει 3. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της γενιάς του.

6 Ιουνίου 2003 Ο Dave Rowberry (David Eric Rowberry 1940–2003), κιμπορτίστας του Βρετανικού συγκροτήματος The Animals, βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 62 ετών στο διαμέρισμα του στο Λονδίνο από αιμορραγία στο στομάχι. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1965, μετά την αποχώρηση του Alan Price. Εκτός από μουσικός, βοήθησε τους Animals και σαν ενορχηστρωτής. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994.

6 Ιουνίου 1966 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Rolling Stones και το τραγούδι "Paint It Black". Είχε κυκλοφορήσει τον Μάιο, Παρασκευή και 13. Ήταν μια δημιουργία των Mick Jagger και Keith Richards, ενώ το χαρακτηριστικό riff του τραγουδιού ανήκει στον κιθαρίστα Brian Jones. Έφτασε στην κορυφή των Αμερικάνικων και Βρετανικών Charts. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην θέση 174.

6 Ιουνίου 1970 Ο Syd Barrett δίνει την πρώτη του σόλο συναυλία μετά την αποχώρησή του από τους Pink Floyd, στο Olympia Exhibition Hall του Λονδίνου. Θα τον συνοδέψουν στην σκηνή ο David Gilmour στο μπάσο και ο Jerry Shirley στα τύμπανα. Ο ήχος ήταν πολύ κακός με αποτέλεσμα τα φωνητικά να μην ακούγονται. Οι τρεις τους έπαιξαν τέσσερα τραγούδια, λιγότερα από μισή ώρα δηλαδή, και στο τέλος του τέταρτου τραγουδιού, ο Barrett άφησε κάτω την κιθάρα του και αποχώρησε από την σκηνή.

6 Ιουνίου 2003 Σε μια συναυλία των Red Hot Chili Peppers και Snoop Dog στο Verizon Wireless Amphitheater του Charlottesville της Βόρειας Καρολίνα, ένας 26χρονος πεθαίνει από ηλεκτροπληξία όταν περπατά ξυπόλυτος σε μια βρεγμένη τσιμεντένια σκάλα κοντά στην σκηνή. Η συναυλία δεν σταμάτησε γιατί κανείς από τους υπευθύνους δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη. Η αστυνομία χαρακτηρίζει το ατύχημα "public accident".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/