ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΟΙ DOMENICA LIVE ΣΤΟ REVENGE OF ROCK!!

ΑΤΟΦΙΟΣ METAL-ROCK ΗΧΟΣ, ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΙΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟΣ ΣΤΙΧΟΣ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ DOMENICA, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ REVENGE OF ROCK ΣΤΙΣ 21/05/2010, ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ LIVE PERFORMANCE.

ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ PLAYLIST ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2010
REVENGE OF ROCK
Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 34 - ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ - ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ 210-8830695
ΩΡΑ 22:30
ΜΑΡΙΑΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩN

Σαν Σήμερα...8 Μαίου

8 Μαίου 1943 Ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Yardbirds, Paul Samwell-Smith, γεννήθηκε στο Λονδίνο. Το 1966 άφησε το συγκρότημα για να αρχίσει καριέρα παραγωγού. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως Cat Stevens, Jethro Tull, κ.α.

8 Μαίου 1974 Μια από τις πιο σημαντικές μουσικές προσωπικότητες της Βρετανικής Rock, την δεκαετία του '60, ο Graham Bond (Graham John Clifton Bond 1937-1974), αυτοκτόνησε σε ηλικία 36 ετών πέφτοντας στις γραμμές του μετρό στο σταθμό του Finsbury Park στο Λονδίνο. Αποκαλείται και "Father of the English Rhythm & Blues". Θεωρείται ο πρώτος Βρετανός μουσικός που χρησιμοποίησε όργανο Hammond. Είναι επίσης ο πρώτος μουσικός που "σύστησε" στην rock το μουσικό όργανο Mellotron. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Don Rendell Quintet, The Graham Bond Organisation, κ.α.

8 Μαίου 1970 Κυκλοφορεί το τελευταίο στούντιο άλμπουμ των The Beatles, με τίτλο "Let it Be". Το άλμπουμ κυκλοφόρησε λίγο μετά την διάλυση του συγκροτήματος από την Apple Records. Οι ηχογραφήσεις άρχισαν το Φεβρουάριο του 1968 και ολοκληρώθηκαν στις αρχές Απριλίου του 1970. Αρχικά το άλμπουμ ήταν να κυκλοφορήσει στα μέσα του 1969 με τον τίτλο "Get Back" αλλά το συγκρότημα δεν ήταν ευχαριστημένο από τις μίξεις του Glyn Johns. Ξαναδουλεύτηκε από τον Phil Spector μέσα στο 1970. Περιείχε δημοφιλή τραγούδια όπως: "Don't Let Me Down", "Get Back", "Let It Be", "The Long and Winding Road", κ.α.

8 Μαίου 1971 Οι The Rolling Stones και το άλμπουμ τους "Sticky Fingers" βρίσκονται στο Νο1 των Βρετανικών Chart. Θα παραμείνουν στην κορυφή για τέσσερις εβδομάδες. Ήταν το ένατο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου του 1971. Δημοφιλή τραγούδια: "Brown Sugar", "Wild Horses", "Sister Morphine", κ.α.

8 Μαίου 1993 Οι Aerosmith με το άλμπουμ τους "Get a Grip" ανεβαίνουν κατευθείαν στην κορυφή του US Billboard 200. Είναι η πρώτη φορά που το συγκρότημα κάνει ντεμπούτο στο Billboard σε τόσο υψηλή θέση. Το 1973 με το άλμπουμ "Rocks" είχαν καταφέρει να εμφανιστούν κατευθείαν στη θέση Νο3.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Live Νίπτω Τας Χείρας (ΝΤΧ) + Εν Ψυχώ Σάββατο, 22 Μαΐου 2010

Live Νίπτω Τας Χείρας (ΝΤΧ) + Εν Ψυχώ
 Σάββατο, 22 Μαΐου 2010
8:30 μ.μ.
Camelot live - cafe
ΓΚΥΖΗ & ΡΑΓΚΑΒΗ 61
( ΓΚΥΖΗ )‏

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...7 Μαίου

7 Μαίου 1961 Ο Phil Campbell (Philip Anthony Campbell), κιθαρίστας του heavy metal συγκροτήματος Motörhead από το 1984, γεννήθηκε στο Pontypridd της Ουαλίας. Το 1979 σχημάτισε το γκρουπ Persian Risk και 5 χρόνια αργότερα, μετά την αποχώρηση του Brian Robertson από τους Motörhead, ενσωματώθηκε στο σχήμα.

7 Μαίου 1967 Ο Bob Dylan, ένα περίπου χρόνο μετά το ατύχημα που είχε με την μηχανή του, δίνει την πρώτη του συνέντευξη στην Daily News. Αμέσως μετά το άτυχο συμβάν, ο Αμερικανός τραγουδοποιός είχε εξαφανιστεί από την δημοσιότητα. Οι φήμες οργίαζαν, έλεγαν πως είχε μείνει παράλυτος, πως είχε παραμορφωθεί το πρόσωπό του και άλλοι πως ήταν νεκρός...

7 Μαίου 1971 Οι The Rolling Stones κυκλοφορούν στην Αμερική, έντεκα ημέρες νωρίτερα από την Μεγάλη Βρετανία, το τραγούδι "Brown Sugar". Ήταν το τραγούδι που άνοιξε το άλμπουμ τους "Sticky Fingers", το οποίο είχε κυκλοφορήσει στις 23 Απριλίου.

7 Μαίου 1977 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι των The Eagles, "Hotel California". Είχε κυκλοφορήσει σαν single το Φεβρουάριο και ήταν μέρος του ομότιτλου άλμπουμ τους, το οποίο είχε κυκλοφορήσει δύο μήνες περίπου νωρίτερα. Στην 20η απονομή των βραβείων Grammy το 1978 τους χάρισε το βραβείο "Record of the Year".

7 Μαίου 1991 Μετά την μήνυση της οικογενείας νεαρού αυτόχειρα που θεωρούσαν τον Ozzy Osbourne υπεύθυνο για την αυτοκτονία, δικαστήριο της Georgia των Η.Π.Α. τον απαλλάσσει. Οι γονείς είχαν αναφέρει στην μήνυση τους πως η μουσική του Ozzy επηρέασε και οδήγησε τον γιο τους σε αυτοκτονία.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ,ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΔΟΘΕΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΜΙΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΡΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Το ανέκδοτο της ημέρας 06/05/2010

Μια μέρα ένας ανθοπώλης πήγε να κουρευτεί στον κουρέα της γειτονιάς του.
Μετά το κούρεμα ρώτησε πόσο οφείλει, και ο κουρέας του είπε Δεν θέλω χρήματα από εσένα σήμερα, είναι προσφορά του καταστήματος.
Ο ανθοπώλης έφυγε ευχαριστημένος.
Οταν ο κουρέας πήγε την άλλη μέρα το πρωι να ανοίξει το μαγαζί του, βρήκε στην πόρτα του ένα σωρό τριαντάφυλλα και μια ευχαριστήρια κάρτα.
Αργότερα, έρχεται ένας μανάβης για κούρεμα, κι όταν ρώτησε πόσο κάνει, ο κουρέας του είπε “Δεν θέλω χρήματα, είναι προσφορά του καταστήματος”.
Ο μανάβης έφυγε ευχαριστημένος.
Οταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει το μαγαζί του την άλλη μέρα το πρωί, βρήκε στην πόρτα του ένα τελάρο μ’ ένα σωρό φρούτα να τον περιμένει.
Κάποια μέρα ήρθε κι ένας βουλευτής για κούρεμα. Ρώτησε τι οφείλει, ο κουρέας του είπε “Τίποτα – δεν θέλω χρήματα – προσφορά του καταστήματος”, κι ο βουλευτής έφυγε ευχαριστημένος.
Οταν ο κουρέας πήγε την άλλη μέρα ν’ ανοίξει το μαγαζί του….
βρήκε στην πόρτα του…
ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ!!!!

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...6 Μαίου

6 Μαίου 1945 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bob Seger (Robert Clark Seger) γεννήθηκε στο Detroit του Michigan. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι "Old Time Rock and Roll" από το άλμπουμ "Stranger in Town" το 1978. Τραγούδια του διασκεύασαν οι Thin Lizzy και Metallica. Το 2004 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

6 Μαίου 1971 Ο κιθαρίστας του Αμερικανικού rock συγκροτήματος Foo Fighters, Chris Shiflett (Christopher Aubrey Shiflett), γεννήθηκε στην Santa Barbara της California. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα μετά το τρίτο τους άλμπουμ και από τότε έχει συμμετάσχει στα επόμενα τρία: "One by One" (2002), "In Your Honor" (2005) και "Echoes, Silence, Patience & Grace" (2007).

6 Μαίου 1937 To αερόστατο Hindenburg συντρίβεται στο Lakehurst του New Jersey των Η.Π.Α., με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 36 άτομα. Η φωτογραφία του φλεγόμενου αερόστατου θα γίνει το εξώφυλλο στο πρώτο, ομότιτλο, άλμπουμ των Led Zeppelin.

6 Μαίου 1996 Οι Metallica αρχίζουν τα γυρίσματα του video για το τραγούδι "Until It Sleeps". Ήταν το πρώτο single από το άλμπουμ με τον τίτλο "Load".

6 Μαίου 2002 Σε ψηφοφορία του Guinness Hit Singles Book, το τραγούδι "Bohemian Rhapsody" των Queen ψηφίζεται το αγαπημένο των Βρετανών. Στην δεύτερη θέση ψηφίστηκε το "Imagine" του John Lennon και στην τρίτη το "Hey Jude" των The Beatles. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Abba με το "Dancing Queen" και η Madonna με το "Like A Prayer".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

CRYSTALTEARS - Generation X




Οι CRYSTAL TEARS δημιουργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '90 και στα πρώτα έτη κυκλοφόρησαν 3 CD demos. Το 2006 κυκλοφόρησε η πρώτη επίσημη δουλειά ("Choirs Of Immortal") μέσω της γερμανικής Pure Steel records, ενώ το 2008 ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον τραγουδιστή Ian Parry (ELEGY) και ταξίδεψαν ως τα Prophecy & Music Factory studios στη Γερμανία, για να ηχογραφήσουν το δεύτερο album τους με παραγωγό τον R. D. Liapakis (MYSTIC PROPHECY). Σημαντικούς σταθμούς στην πορεία τους αποτέλεσαν οι εμφανίσεις τους με JAG PANZER, RIOT και W.A.S.P. και οι συνεργασίες τους με τους illustrators Joe Petagno (MOTORHEAD, ALICE COOPER, LED ZEPPELIN, PINK FLOYD κτλ.) και Meran Karanitant (SIX FEET UNDER, HATEBREED, DIMMU BORGIR, LEAVE'S EYES, IN FLAMES, SODOM κτλ.), καθώς και με τους παραγωγούς R. D. Liapakis (MYSTIC PROPHECY, FIREWIND, CHASTAIN, ELDRITCH κτλ.) και Chris Tsangarides ((JUDAS PRIEST, THIN LIZZY, GARY MOORE, DEPECHE MODE, IAN GILLAN, OZZY OSBOURNE, BRUCE DICKINSON, HELLOWEEN, MALMSTEEN κτλ.). Το νέο τους album "Generation X" κυκλοφορεί από τη γερμανική 7Hard records στις 18 Ιουνίου (produced by R. D. Liapakis, mixed and mastered by R. D. Liapakis and Christian Schmid, cover artwork & booklet design by Meran "Darkmouth" Karanitant, videoclip by Jim Evgenidis).

The new album: The new CRYSTAL TEARS album is a cleverly written assortment of metal and rock classics revolving around various lyrical topics and themes, a boiling pot of ideas ranging from reality to fiction. The songs are structured around drummer and founding member Chrisafis Tantanozis; a hybrid of melodic metal music with heavy detuned guitars, speed double bass-drums and power hard rock anthems sealed together by an array of modernized melodic power vocals from a vocalist with a huge range and a strong personality differing from all power metal singers around, Ian Parry (ex-ELEGY, who also paid the guys a visit several times to shot their debut video clip, do a couple of photo sessions and other promotional activities). CRYSTAL TEARS have set their horizons towards the international stage working under the full guidance of metal producer/singer R. D. Liapakis (MYSTIC PROPHECY), who was the mastermind for delivering an album with a sound of their own.

Track by Track:
Inner Spirit - Pure power metal track full of double-bass drums and ripping guitars. A description how to discover our inner strength, which most of us never realize we possess and learning how to exploit it.

Heroes - Power hard rock! Catchy harmonies and easy to remember tunes, one of the most melodic CRYSTAL TEARS’ numbers! About second chances in life, regaining the former glory; it is never too late.

Nightmare Serenade - The debut video-track of the band. Speed, harmonies and heaviness all mixed together the best way. About a personality diverse, a fictional Jekyll & Hyde character, whose personality unfolds into a cold-blooded killer.

Empty Paradise - When speed and harmony unite. This is CRYSTAL TEARS’ most multidimensional tune. Have you ever felt really alone? This is a tribute to lonesome strangers.

Crystal Tears - Melodic metal anthem at its best, full of minor and sorrowful tunes. It negotiates the irritating issue of the abuse of children and weak people.

In The Beginning - Heavy as it can get, lots of double-bass drums and harmonies, the best way to end the album. If you were given a chance to build your own world, how would that be?

Rock Until We Fall - This is what rock is all about, no compromises and honesty. This one is for the hard rockers and the hard workers in life, an anthem to rock music in its greater essence.

Predators - Another bombastic power metal anthem, full of speedy double-bass drums and melodies. It talks about the rich and how people in power can manipulate the masses to protect their own interests, leading nations to war in the name of profit.

Flesh ‘N’ Bone - This is a pure heavy metal tune with groovy rhythm section and tons of harmonies in a series of riffs. When we need to find the balance between reality and dreams; we are all humans in the end, made of flesh ‘n’ bone…

The X Generation - Pure speed and power, one of the fastest and angriest songs CRYSTAL TEARS have ever written. Lyrics reflect the chaos aroused by the lack of comprehension between generations.

The background: Established in late ‘90s, after three demo CDs, their first official release was unleashed through German Pure Steel records in 2006. Some of the band’s highlights are the appearances with JAG PANZER, RIOT and W.A.S.P. and their co-operations with illustrators Joe Petagno (MOTORHEAD, LED ZEPPELIN, ALICE COOPER, PINK FLOYD etc.) and Meran “Darkmouth” Karanitant (SIX FEET UNDER, HATEBREED, DIMMU BORGIR, IN FLAMES, SODOM etc.), producer R. D. Liapakis (Mystic Prophecy, Suicidal Angels, Orden Ogan, Eldritch, etc.) and Grammy nominated producer Chris Tsangarides (JUDAS PRIEST, THIN LIZZY, GARY MOORE, DEPECHE MODE, IAN GILLAN, OZZY OSBOURNE, BRUCE DICKINSON, HELLOWEEN, MALMSTEEN etc.). For work samplers, please, advise the links below.

The epilogue: CRYSTAL TEARS are famous for their live appearances and their dedication to music. Having being reviewed, interviewed and referred by the Greek official Press and globally quite often, the band tries hard to earn a place among the pantheon of rock world.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δημοσθένης Παπαδημητρίου - Τα τραγούδια της ψυχής μου φοβισμένα

Το CD Τα τραγούδια της ψυχής μου φοβισμένα βρίσκεται στα Metropolis (Αθήνα, Αεροδρόμιο, Θεσσαλονίκη), Fnac (Γλυφάδα, Μαρούσι, Μοναστηράκι), Musical (Πάτρα), Δισκορυχείο (Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα).
Music By Dimosthenis Papadimitriou and Lyrics By Nektarios Papatheodoropoulos

Τα τραγούδια αυτά εκφράζουν κάποιες απόψεις και συναισθήματά για ορισμένα κοινωνικά προβλήματα και ψυχικές καταστάσεις που βιώνουμε στην καθημερινή μας ζωή. Έτσι λοιπόν το τραγούδι “ΜΑΤΙΑ ΑΓΓΕΛΩΝ ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΑ” μιλάει για τα παιδιά που τα εκμεταλλεύονται στην πορνεία και τα ναρκωτικά στα διάφορα στέκια που σκοτώνουν τον ψυχικό τους κόσμο. Το τραγούδι “ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ” μιλάει για τα παιδιά που ζουν μέρα και νύχτα ορφανά στους δρόμους για τα παιδιά εκείνα που μεταναστεύουν σε ξένη χώρα, και πολλές φορές χωρίς καμία προστασία και προσπαθούν να επιβιώσουν με οποιοδήποτε τίμημα. Το τραγούδι “ΑΚΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ” μιλάει για όσα παιδιά σκοτώθηκαν παίρνοντας μέρος σε διάφορες πορείες διαμαρτυρίας. Είναι χαρισμένο στον Αλέξη. Το τραγούδι “ΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ” μιλάει για όλους αυτούς τους ανθρώπους που ελπίζουν στο όνειρο κάποια στιγμή να φτάσουν εκεί που θέλουν, για αυτούς που χαμένοι μέσα στο πλήθος προσπαθούν να ξεχωρίσουν και να πιάσουν την όποια ευκαιρία βρουν στη ζωή τους. Όλα τα υπόλοιπα τραγούδια μιλάνε για το ερωτικό κομμάτι της ζωής μας, κυρίως όταν είναι αληθινό και παντοτινό.

Monday's Playlist (03/05/2010)

Monday's Playlist (03/05/2010)


1. Ozzy - Let Me Hear You Scream

2. Psycho Choke - Get Down

3. Sabaton - Coat of Arms

4. Innerwish - Burning Desires

http://www.myspace.com/innerwish
5. Godsmack - Crying Like A Bitch

6. AS I LAY DYING - Beyond Our Suffering

Interview with Theodore Ziras pt I
http://rapidshare.com/files/383828692/Theodore_Ziras_interview_ptI.mp3
7. Theodore Ziras - Night of the Dead (featuring Derek Sherinian)

Interview with Theodore Ziras pt II
http://rapidshare.com/files/383839900/Theodore_Ziras_interview_ptII.mp3

8. Hand Of God - Signs (Theodore Ziras ptoject) BRAND NEW SONG!!!
http://www.myspace.com/handofgodband
Interview with Theodore Ziras pt III
http://rapidshare.com/files/383855632/Theodore_Ziras_interview_ptIII.mp3
9. Theodore Ziras - Loud And Proud

10. Savatage - Gutter Ballet

11. Chronomancy - Visions
http://www.myspace.com/chronomancyband
12. Moonspel - Mr Crowley

13. Twisted Sister - Come Out and Play

14. W.A.S.P. - 95 NASTY

15. Sepultura - Territory

16. Symphony X Paradise Lost

Interview with Angel of BARE INFINITY pt I
http://rapidshare.com/files/383858455/Bare_Infinity_interview_ptI.mp3
17. Bare Infinity - Lost Again

Interview with Angel of BARE INFINITY pt II
http://rapidshare.com/files/383861731/Bare_Infinity_interview_ptII.mp3
18. Bare Infinity - The Crying Shore
http://www.myspace.com/bareinfinity
19. Elysion (with Maxi Nil) - Killing My Dreams

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΚΟΡΔΕΛΑ ΤΙΜΗΣ 05/05/2010

ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ


ΠΡΟΦΙΛ ΜΑΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΔΕΛΑ.....

Σαν Σήμερα...5 Μαίου

5 Μαίου 1948 Ο ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Black Sabbath, Bill Ward (William Thomas Ward), γεννήθηκε στο Birmingham της Αγγλίας. Από το 1968 έως και το 1980 έπαιξε τύμπανα σε όλα τα άλμπουμ του συγκροτήματος. Υπήρξε επίσης μέλος των γκρουπ Mythology και Ward One.

5 Μαίου 1959 Ο τραγουδιστής του Βρετανικού rock συγκροτήματος Echo & the Bunnymen, Ian McCulloch (Ian Stephen McCulloch), γεννήθηκε στο Liverpool. Σχημάτισε το γκρουπ το 1978 και γνώρισε επιτυχία κυρίως την δεκαετία του '80, με τραγούδια όπως το "The Killing Moon", "Proud to Fall", κ.α.

5 Μαίου 1969 Οι Creedence Clearwater Revival κυκλοφορούν το τραγούδι "Bad Moon Rising". Θα είναι μέρος του τρίτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, "Green River" που θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο. Ήταν μια δημιουργία του τραγουδιστή και κιθαρίστα John Fogerty. Έφτασε μέχρι το Νο2 του US Billboard Hot 100 και το Νο1 του UK Singles Chart όπου παρέμεινε για 3 εβδομάδες.

5 Μαίου 1997 Η Σουηδική Μουσική Ακαδημία βραβεύει τους Bruce Springsteen και Eric Ericson με το Polar Music Prize. Θεωρείται από τις μεγαλύτερες διακρίσεις για κάποιο καλλιτέχνη και μερικοί το θεωρούν ανάλογο βραβείο με το Nobel Prize.

5 Μαίου 2006 Οι Red Hot Chili Peppers κυκλοφορούν το ένατο άλμπουμ τους, με τίτλο "Stadium Arcadium". Μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πούλησε στην Αμερική 450.000 αντίτυπα και έκανε την εμφάνιση του κατευθείαν στο Νο1 του US Billboard 200. Δημοφιλή τραγούδια: "Dani California", "Snow (Hey Oh)", "Desecration Smile", "Hump De Bump" και "Tell Me Baby".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ στο ΣΚΑΊ΄

Στη σκηνή του Amstel live και σε μια ακόμα γιορτή για τη μουσική συναντιούνται ι Αντώνης Μιτζέλος, οι CReal και ο Μάνος Πυρολοβολάκης .

Ο Αντώνης Μιτζέλος μας μιλάει για τα σχέδια του και μοιράζεται μαζί μας στιγμές από την μεγάλη πορεία του στο χώρο της μουσικής ως συνθέτης τραγουδοποιός αλλά παραγωγός μεγάλως επιτυχιών. Μα μιλάει για τους Τερμίτες που πάντα με τις μουσικές τους γέμιζαν γήπεδα στις ζωντανές τους εμφανίσεις και μας υπόσχεται μια μουσική …κόντρα με τον Μάνο Πυροβολάκη !

Οι C Real τραγουδούν μεγάλες επιτυχίες τους και αποκλειστικά για εμάς σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση παρουσιάζουν το καινούργιο τους τραγούδι που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες!

Ο Μάνος Πυροβολάκης μας εκμυστηρεύεται αν οι στίχοι των τραγουδιών του είναι …βιωματικοί, μας λέει πως κατάφερε να συνδυάσει την παραδοσιακή κρητική μουσική με τον ηλεκτρονικό ήχο και σένα ντουέτο έκπληξη με τον Μιτζέλο βάζουν σε κόντρα την κτητική λύρα με την ηλεκτρική κιθάρα…!

Η Ειρήνη Δούκα των C Real σε ντουέτο με τον Αντώνη Μιτζέλο ερμηνεύει μια μεγάλη επιτυχία του μουσικό συνθέτη κάνοντας όλους εμάς που βρισκόμασταν εκεί να τραγουδάμε δυνατά …και τέλος όλοι μαζί επι σκηνής να τραγουδούν ένα αγαπημένο τραγούδι σε ένα ρυθμό…!

Την εκπομπή παρουσιάζει η Νάντια Σπηλιωτοπούλου και εξελίσσεται στο Olympico Café. Στην εκπομπή κάθε φορά παρουσιάζονται τρεις αγαπημένοι Έλληνες καλλιτέχνες. Τραγουδούν δικές τους αλλά και άλλες επιτυχίες. Επιπλέον δημιουργούνται ντουέτα έκπληξη & πρωτότυπα remixes που θα ακούγονται για πρώτη φορά δημιουργώντας απρόσμενες μουσικές εμπειρίες.

Η «Αmstel Live – Γιατί έτσι σας αρέσει» είναι η νέα πρόταση της Amstel που διακρίνεται για την προσπάθειά της να δημιουργεί πάντα πρωτότυπες αλλά και μοναδικές εμπειρίες για το ελληνικό κοινό, ενισχύοντας τα μουσικά δρώμενα της χώρας. Στόχος της μέσα από αυτή τη νέα της πρόταση είναι να ενδυναμώσει το δεσμό της με την Ελληνική μουσική κουλτούρα και να ανεβάσει στη σκηνή παλιά και σύγχρονα ελληνικά κομμάτια που έχουν καταγραφτεί στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου.

«Amstel Live … γιατί έτσι σας αρέσει!» από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ .

Oi AKOUSTIKOI EPIVATES stin Lefkosia (Parousiasi diskou SOVARA ASTEIA)

Oi AKOUSTIKOI EPIVATES tha vriskonte sto Enallax stis 6 Maiou (Pempti) gia na parousiasoun to disko SOVARA ASTEIA...

Meta tin petiximeni parousiasi stin lemeso kai mesa apo to diko sas endiaferon, oi filoi tis protevousas tha exoun tin efkairia na doun kai na gnorizoun tin mpanta, mathenwntas gia ta tragoudia kai akougontas diaskeves prosarmosmenes sta metra tou sigrotimatos.....Kali antamwsi epi skinis

Gia plirofories & kratiseis: 99570850 (prokratiste egkaira!)

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...4 Μαίου

4 Μαίου 1951 Γεννήθηκε στο Terre Haute της Indiana ο Αμερικανός κιθαρίστας του hard rock συγκροτήματος Mötley Crüe, Mick Mars (Robert Alan Deal). Είναι μέλος του γκρουπ από το 1981 και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη τους, συμμετέχοντας στην δημιουργική ομάδα αλλά και με τα χαρακτηριστικά του riff.

4 Μαίου 1987 Ο τραγουδιστής Paul Butterfield (1942-1987) πέθανε στο σπίτι του σε ηλικία 44 ετών, από καρδιακή ανεπάρκεια λόγω υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών. Κέρδισε διεθνή αναγνώριση ως πρωτοπόρος λευκός blues τραγουδιστής. Επίσης είχε εμφανιστεί στο Woodstock Festival. Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες όπως B.B. King, Muddy Waters, Jimi Hendrix, κ.α. συμμετέχοντας ως μουσικός σε ηχογραφήσεις τους.

4 Μαίου 1964 Δημιουργείται το Βρετανικό rock συγκρότημα The Moody Blues. Στην μεγάλη πορεία που θα ακολουθήσουν θα πουλήσουν πάνω από 52 εκατομμύρια αντίτυπα. Από τα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν, τα 14 έγιναν πλατινένια και χρυσά. Μια από τις μεγάλες τους επιτυχίες το τραγούδι "Nights in White Satin".

4 Μαίου 1984 Οι Scorpions κυκλοφορούν το ένατο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "Love at First Sting". Ανέβηκε μέχρι την έκτη θέση του US Billboard 200 και έγινε 3 φορές πλατινένιο στην Αμερική. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Rock You Like a Hurricane", "Still Loving You", κ.α.

4 Μαίου 1991 Η κυβερνήτης του Texas, Ann Richards, ανακηρύσσει την σημερινή ημέρα "ZZ Top Day" προς τιμή του Αμερικανικού συγκροτήματος. Αργότερα, στην προεκλογική εκστρατεία της, θα την υποστηρίξουν με συναυλίες.

4 Μαίου 2004 Τα πρώην μέλη του Αμερικανικού συγκροτήματος Guns N' Roses, Slash και Duff McKagan καταθέτουν μήνυση κατά του τραγουδιστή του γκρουπ, Axl Rose, για ένα εκατομμύριο δολάρια. Ισχυρίζονται πως ο Rose απέρριψε εμπορικές συμφωνίες που αφορούσαν τραγούδια τους χωρίς να τους συμβουλευτεί - κάτι που τους ζημίωσε εκατοντάδες δολάρια.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

"ART IN ROCK" FESTIVAL @ CABARET VOLTAIRE

Την Παρασκευή, 7 Μαϊου, η ομάδα «ART IN ROCK» θα δράσει ξανα !

Ο πολυχώρος “CABARET VOLTAIRE”
που διατίθεται για συναυλίες, έκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις,
θα φιλοξενήσει για ακόμα μια φορά το festival «ART IN ROCK».

Βρίσκεται κοντα στο ΜΕΤΡΟ (Κεραμεικός - Μεταξουργείο),
στην οδό Μαραθώνος 30.

Δείτε εδώ το χάρτη

Το πρόγραμμα του «ART IN ROCK» θα περιλαμβάνει
Έκθεση καλλιτεχνών με έργα :
Ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής, αερογραφίας,
κοσμήματα και χειροποίητες κατασκευές.
Ώρα έναρξης 6:30 μ.μ.

« Μαγική » Παράσταση
Ο Μάγος – υπνοτιστής – mentalist,
“NEPESCH”,
Θα δώσει μία μοναδική παράσταση-έκληξη...!
Ώρα έναρξης 8:00 μ.μ.

Ζωγραφική επί σκηνής
από την καταξιωμένη στο χώρο ζωγράφο,
Μαριέλα Κωνσταντινίδου.
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.

Rock & Blues live aπό το μουσικό ντουέτο Φίλιππος Κατραλής & Thomy.
Με δύο κιθάρες - δύο φωνές, rock και blues μελωδίες,
θα πλαισιώσουν μουσικά τη ζωγράφο στη σκηνή.
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.

Μαριέλα Κωνσταντινίδου – βιογραφικό.
Η Μαριέλα Κωνσταντινίδου σπούδασε εικαστικά στο Παρίσι, αφού πήρε τα πρώτα
μαθήματα ζωγραφικής δίπλα στον Βρασίδα Βλαχόπουλο.
Εκτός από τη ζωγραφική ασχολείται με τη δημιουργία χρηστικών αντικειμένων και την εικαστική επέμβαση σε ιδιωτικούς και επαγγελματικούς χώρους (ζωγραφική πάνω σε τοίχο).
Παράλληλα διδάσκει ζωγραφική σε ενήλικες, παιδιά και άτομα με κινητικές αναπηρίες (MDA Ελλάς).
Πρόσφατα, ξεκίνησε κάτι μοναδικό για τον Ελληνικό χώρο, μαθήματα ζωγραφικής
στο διαδίκτυο!! (www.marielartcourse.blogspot.com)
Στο παρελθόν ασχολήθηκε με το σχεδιασμό και την επιμέλεια έντυπου διαφημιστικού υλικού, εικονογράφηση διαφημίσεων με αερογράφο, εικονογράφηση και συγγραφή παιδικών βιβλίων προσχολικής ηλικίας, θέατρο, κουκλοθέατρο.
Τα ζωγραφικά έργα της Μαριέλας διακρίνονται για την χρωματική τους ευαισθησία, τις δυνατές πινελιές, αλλά και την ιδιαίτερη οπτική με την οποία συνθέτει τους πίνακες της.
Έχει κάνει δεκαπέντε (15) ατομικές εκθέσεις στη χώρα μας και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές.
Έργα της βρίσκονται στη συλλογή της Πρεσβείας Κύπρου, στο Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο Ν. Ψυχικού, στη Δημοτική Πινακοθήκη Σύρου, στο Σύλλογο Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας «Αρης Γαρουφαλίδης»,
καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διοργάνωση-υπεύθ. Επικοινωνίας :
“Thomy” (arts-exhibitions-events)
Τηλ. 6972 647764 - 6972 647764

Επίσημοι χορηγοί
“ART CENTER”
www.artcenter.gr e-mail : info@art-center.gr
Καποδιστρίου 36 & ΄Γ Σεπτεμβρίου, Αθήνα.
Τηλ. 210 5202900 - 210 5202900

“GLAM BAR”
www.glambar.gr
Δεκελέων 40 – Γκάζι
Τηλ. 210 3422554 - 210 3422554
Δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην έκθεση,
στέλνοντας e-mail στο artinrock@hotmail.com
ή συμπληρώνοντας το contact form που βρίσκεται στην
ιστοσελίδα του “ART IN ROCK” http://www.artinrock.gr/
(γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και το είδος των εκθεμάτων σας)
ή καλώντας στο 6972 647764 - 6972 647764

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΝΙΟΣ «11+» ιστορίες για το «Μαύρο Κοχύλι»

«11+» ιστορίες για το «Μαύρο Κοχύλι»

Ο ταλαντούχος τραγουδιστής-δημιουργός Διονύσης Καλαφάτης δίνει ραντεβού με τον τραγουδοποιό Χρήστο Νινιό την Πέμπτη 13 Μαΐου και για 4 Πέμπτες στη μουσική σκηνή του GHOST HOUSE στου Ψυρρή, για βραδιές “γροθιά” στο στομάχι της σημερινής ανέμπνευστης καθημερινότητας μας.

Ο Διονύσης και ο Χρήστος θα μας ταξιδέψουν σε «11+».ιστορίες για το «Μαύρο Κοχύλι» με κάποιες στάσεις σε γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Τραγούδια όπως οι «Δρόμοι», «Μια μεγάλη ανάσα», «Στον καθρέφτη» που περιλαμβάνονται στον πρώτο δίσκο του Διονύση Καλαφάτη με τίτλο «Μαύρο Κοχύλι», συναντιούνται με τα «Δάκρυα Μεταξένια», «Γλυκειά μου Καληνύχτα», «Δύο Φιλιά» από τον πρώτο δίσκο του Χρήστου Νινιού με τίτλο «11+».

Μαζί τους οι BLACK PEARL, βάζοντας την δική τους Rock πινελιά στις ενορχηστρώσεις..

GHOST HOUSE, Λεπενιώτου 26, 1ος όροφος Ψυρρή

ΤΗΛ: 2103236431 - 2103236431

NIKOS A.E. LIVE IN THESSALONIKI

OI NIKOS A.E. KAI PALI STHN THESSALONIKI GIA ENA LIVE ANI3IATIKO.....

 AYTHN THN FORA STO BAR ''ELLAS'' STHN PLATEIA ATHONOS GNOSTO STEKI WS NTOYLAPAS..... ELATE NA TA PIOUME KAI NA TA POUME STHN PLATEIA ATHONOS PAPAMARKOU 37...................................

Jammin.G Festival Metal day

To Jammin.G Studio και οι συνεργάτες του διοργανώνουν ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ στην αθηνα’ι’κή μουσική σκηνή ΣΦΕΝΤΟΝΑ, Παρασκευή,
Σάββατο, Κυριακή 14 - 15 – 16 Μα’ί’ου, με περισσότερα από 30 μουσικά bands και 12ωρη διάρκεια ανά ημέρα. (PROGRESSIVE DAY - METAL DAY – ROCK DAY).
Ο χαρακτήρας του φεστιβάλ είναι νεανικός (18-102) και θα συμμετέχουν ανερχόμενα γκρουπ της ελληνικής rock & metal σκηνής με τη δική τους ξεχωριστή δυναμική στο χώρο. Η παραγωγή θα αναλάβει τα σκηνικά, τη βιντεοσκόπηση, την ηχογράφηση, την τοποθέτηση και τεχνική υποστήριξη των video projectors.
Επιπλέον θα διεξαχθούν side events με την παρουσία του μάγου King Robert και διάφορα ενδιαφέροντα, καινοτόμα και πρωτότυπα happenings που θα κάνουν αίσθηση.

Στόχος αυτού του πρωτοποριακού φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και ενίσχυση της ελληνικής underground rock και metal σκηνής στα εγχώρια μουσικά δρώμενα !
Η ελληνική μουσική σκηνή έχει παρόν και μέλλον και σας προσκαλεί να τη στηρίξετε ενεργά με την παρουσία σας!

METAL DAY 15th May 2010

Outloud
Tardive Dyskinesia
The Fallen Within
Crucifier
Prejudice Reborn
Trendy Hooliguns
Godfather
Postraumatic
Echthos
Chaos Reign
Winterflame
Social Rejection
My Colors Dying
Spirits Engaged
Dark Elegy

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ROCK OVERDOSE on air! (Theodore Ziras, Bare Infinity)

ROCK OVERDOSE on air!


Αυτη τη Δευτέρα 22:00 ΜΕ 24:30 μιλάμε με:
Τους Theodore Zira kai Bare Infinity!

Και σας χαρίζουμε το τελευταίο cd του Theodore Zira, "Territory 4"!!!

-Παρουσιάζουμε Ελληνικά metal και Hard Rock συγκροτήματα, που μας έχουνε στείλει τη δουλειά τους

Νέα και νέες κυκλοφορίες από το χώρο

-Και φυσικά οι δικές σας ΕΠΙΛΟΓΕΣ!!!

On this Monday at 22:00(GR time GMT+2), listen to our radio show!
We have THE INTERVIEWS OF : Theodore Zira kai Bare Infinity!

-We are presenting new albums!

-We are presenting tracks of a lot new metal & hard rock groups!!

-Finally,YOU can choice you favourite songs for airplay!!!

Listen Live:


kai (μέσω winamp player): http://s6.onweb.gr:8016/listen.pls


Hard ROCK και Metal χωρίς συμβιβασμούς
Hard ROCK and Metal without LIMITS!

\m/

studio tel. 2467041958 sms 6975837473

join the page:

Who is Ziras?:
Theodore Ziras was born in Poros island. Started his music training at the age of 15 (Guitar, Music Theory, Jazz Harmony, Rhythm & Counterpoint, Piano) His main influences include generally anything from Classical Music, Rock, Metal to Jazz & Fusion.
1994-1998: His first serious band collaboration was with the Athens(GR) based power metal Greek band "Ice Divine" (1994-98) and "Guardian Angel" (1997-98) as the lead Guitar player. He did numerous recording & performed in many gigs (e.g support with Iced Earth, U.D.O etc)

1998-2001: Greece, he registered at the prestigious Guitar Institute of London for further Music/Guitar studies. He graduated 3 years later getting his degree, Bachelor (Honors) in Music Performance & Composition.

2001: He returned to Athens/Greece, he signed his first solo record deal.
His first instrumental solo CD "Trained To Play" released in April 2001. A mix of Orchestral Neoclassical Metal with complex harmony/orchestration and mind-blowing lead guitar parts.
The reviews for "Trained To Play" were more than positive and established Theodore as a solid musician & Guitar Player with great perspectives for the future.

2003: Almost 2 years (2003) later during serving his military duty Theodore prepared his 2nd instrumental album. "Virtual Virtuosity" released in March 2003. With "Virtual Virtuosity" Theodore accomplished to move a step forward his career and be acknowledged world-wide as a top class guitar virtuoso.

2005: Few months later (early 2004) he decided to produce a CD with Vocals. Searching for the perfect vocalist was not an easy job, Jioti Parcharidis (Human Fortress, Victory) finally was the perfect choice. After almost 2 years of recordings EUROFORCE CD hit the market on June 2005 from "Sonic Age Records".

2006-2007: Theodore prepared his 3rd instrumental CD...time for change. He played along the legendary keyboardist Derek Sherinian and the top L.A drummer Brian Tichy. "HyperpyrexiA" is the stunning result from this co-operation. Great reviews from the world wide press and Top Seller on Guitar9.com for several weeks. During this year Theodore did appeared in guitar clinics supporting world class acts as Kiko Loureiro, Michael Angelo Batio, Gus G, Mattias Eklundh. Also Theodore released 8 instructional DVD's.
2008: On "Guitar World (July 2008)" issue Theodore mentioned as #5 Fastest Guitarist of all time (16 notes per second) faster than ames as Yngwie, John Petrucci and Steve Vai.
Theodore is official Line 6 clinician/endorser and keeps extremely busy dividing his time between studying, composing, teaching guitar, writing instructional material, recording and trying to develop his style and grow as a performer and composer.


Οι Bare Infinity αποτελούν μια από τις παλαιότερες Ελληνικές μπάντες στο χώρο του female fronted metal .
Ακολουθώντας τα μονοπάτια του atmospheric και symphonic metal , η μπάντα ξεκίνησε το 2003-4 ως ένα απλό project από τον Τόμας (κιθάρα) και την Χριστιάννα (φωνή).
Μετά την ηχογράφηση ενός πρώτου demo στα μέσα του 2004, όπου πήρε καλές κριτικές από διάφορα εγχωρία webzine και περιοδικά, καθώς και κάποιες προτάσεις για live εμφανίσεις,
δημιουργήθηκε η ανάγκη για ένα κανονικό lineup. Έτσι, το 2005, προσθέτονται στους Bare Infinity ο George στα drums, ο Αλέξανδρος Γούσιος στο μπάσο και ο Vincent στα πλήκτρα.
Στο διάστημα μεταξύ 2006 - 2007, οι Bare Infinity πραγματοποίησαν εμφανίσεις στην Αθήνα και την Επαρχία, ενώ, αργότερα την ίδια περίοδο , ο Αλέξανδρος αποχώρησε από το συγκρότημα και τη θέση του πήρε ο Sverd.
Το 2007-8, το σχήμα συνέχισε τις εμφανίσεις του σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, οι οποίες είχαν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή, με αποκορύφωμα το άνοιγμα της συναυλίας των Epica, στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, ενώ, στην συνέχεια, είχε την τιμή να επιλεγεί για την αντιπροσώπευση της χώρας μας στο Gothic Convention του Dark Fest ΙΙΙ (στην κατηγορία του Female Fronted Metal) στην Bologna της Ιταλίας μαζί με μπάντες όπως: Katatonia, Omega Lithium, Macbeth κ.α.
Προς τα τέλη του 2008, οι Bare Infinity μπήκαν στα Fragile Studios του Βαγγέλη Γιαλαμά (Fragile Vastness), για να ηχογραφήσουν το debut album τους με τίτλο "Always Forever" και, την ίδια εποχή, υπέγραψαν συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία Emotion Art Music για την κυκλοφορία του δίσκου. Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, χώρισαν οι δρόμοι του συγκροτήματος με την Χριστιάννα και έτσι, βρέθηκαν σε αναζήτηση νέας τραγουδίστριας.
Μετά από αρκετούς μήνες ακροάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι Bare Infinity εντόπισαν την νέα τους τραγουδίστρια στο πρόσωπο κ τη φωνή της Angel, η οποία και παρευρέθηκε στην Αθήνα για τις οντισιόν από την Θεσσαλονίκη όπου διέμενε. Η δυνατότητά της να συνδυάζει τα εξαιρετικά καθαρά φωνητικά της με τα οπερετικά και brutal άνοιξε για το συγκρότημα νέους ορίζοντες οι οποίοι αξιοποιήθηκαν, τόσο για το "Always Forever", αλλά και σε επίπεδο σκηνικής παρουσίας, όπως και για την μετέπειτα σύνθεση μουσικών κομματιών.
Η συνέχεια των ηχογραφήσεων της φωνής έλαβε χώρα στα Artemis Studio του Mark Andrian και τελικά, ο δίσκος" Always Forever" κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2009 μαζί με το πρώτο video clip του ομώνυμου κομματιού "Always Forever Part I".
Το "Always Forever" συγκέντρωσε άριστες κριτικές από περιοδικά και webzines όλου του κόσμου (Σουηδία: 9/10, USA: 9.5/10, UΚ: 9/10 κ.α.) και, ακολουθώντας την επιτυχία της κυκλοφορίας του album, οι Bare Infinity προσκλήθηκαν για περιοδεία στην Φινλανδία μαζί με τις Φινλανδικές μπάντες "For Selena and Sin" και" Manzana". Την περιοδεία αυτή, η οποία αποδείχθηκε καρποφόρα μετά την επιτυχία της, ακολούθησαν νέες προτάσεις για εμφανίσεις με αποτέλεσμα να προγραμματιστεί δεύτερη επίσκεψη στην χώρα το Φθινόπωρο του 2010.
Λίγο μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, ο Vincent αποχώρησε από το σχήμα και την θέση πίσω από τα πλήκτρα ανέλαβε ο Constantine.
Τον Οκτώβρη του 2009, οι Bare Infinity υπέγραψαν συμβόλαιο με την βελγική 2wild4 Productions, μια από τις κορυφαίες εταιρίες management στο χώρο του Female Fronted Metal, ενώ, σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, θα εμφανιστούν ως η πρώτη Ελληνική συμμέτοχη στα 7 χρόνια του μεγαλύτερου φεστιβάλ του κόσμου για τα γυναικεία φωνητικά στο Metal, Metal Female Voices Fest 8 στο Oktoberhallen του Βελγίου, μαζί με συγκροτήματα όπως: Arch enemy, Leaves Eyes, Revamp, Tristania, Krypteria, The Agonist, Omega Lithium, Skeptical Minds κ. α.
Τέλος, εντός του 2010, αναμένεται η κυκλοφορία της επόμενης δισκογραφικής δουλειάς του συγκροτήματος, καθώς και νέες περιοδείες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σαν Σήμερα... 3 Μαίου

3 Μαίου 1933 Γεννήθηκε ο Αμερικανός τραγουδιστής James Brown (James Joseph Brown, Jr. 1933-2006) αλλιώς και "The Godfather of Soul". Ένας άλλος χαρακτηρισμός που του είχε αποδοθεί με τα χρόνια είναι "the hardest working man in show business". Ήταν ένα από τα πρώτα ονόματα που γράφτηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame τον Ιανουάριο του 1986. Το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement Award. Δημοφιλή τραγούδια του: "Papa's Got a Brand New Bag" (1965), "I Got You (I Feel Good)" (1965), "It's a Man's Man's Man's World" (1966), "Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine" (1970), κ.α.

3 Μαίου 1951 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Christopher Cross (Christopher Charles Geppert) γεννήθηκε στο San Antonio του Texas. Οι μεγαλύτερες του επιτυχίες, τα τραγούδια "Sailing", "Ride Like the Wind" και "Arthur's Theme (Best That You Can Do)" για το οποίο κέρδισε το βραβείο Oscar "Best Song" το 1981. Το 1981 για το πρώτο του άλμπουμ, "Christopher Cross", κέρδισε 5 βραβεία Grammy.

3 Μαίου 1971 Παρά την μεγάλη τους επιτυχία, σε συνέντευξη τύπου που δίνουν οι Αμερικανοί Grand Funk Railroad στο ξενοδοχείο Gotham της Νέας Υόρκης παρευρίσκονται μόνο έξι δημοσιογράφοι. Μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν πουλήσει στην Αμερική κοντά στους 5 εκατομμύρια δίσκους και είχαν τραγούδια επιτυχίες όπως "Are You Ready?", "Heartbreaker", "I'm Your Captain (Closer to Home)" και "Feelin' Alright".

3 Μαίου 1984 Δημοσιεύματα θέλουν τους Deep Purple μαζί. Λέγεται πως οι Ritchie Blackmore, Ian Gillan και Roger Glover εισέπραξαν από 12 εκατομμύρια δολάρια για να βρεθούν και πάλι μαζί. Λίγο αργότερα, τον Οκτώβριο, θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ "Perfect Strangers" και θα επακολουθήσει παγκόσμια περιοδεία...

3 Μαίου 2000 Οι δικηγόροι των Metallica καταθέτουν στα γραφεία της Napster στο San Mateo της Καλιφόρνια πάνω από 60.000 σελίδες με αποδεικτικά στοιχεία για 1.4 εκατομμύρια downloads σε 95 τραγούδια τους, από 335.435 χρήστες. Ο πόλεμος Metallica vs Napster συνεχίζεται...

3 Μαίου 2004 Ο πρώην τραγουδιστής των The Smiths, Morrissey, επιστρέφει δυναμικά στην Νέα Υόρκη με πέντε sold out συναυλίες στο Apollo Theatre. Μεταξύ των τραγουδιών της παράστασης, είναι και οι γνωστές επιτυχίες των Smiths "There is a Light That Never Goes Out" και "Hand in Glove".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...2 Μαιου

2 Μαίου 1950 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός του rock συγκροτήματος Foreigner, Lou Gramm (Louis Andrew Grammatico), γεννήθηκε στο Rochester της Νέας Υόρκης. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος τις δεκαετίες '70 και '80 και γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως "Cold as Ice", "Hot Blooded", "Urgent", "Waiting for a Girl Like You", "I Want to Know What Love Is". Από το 1987 ακολούθησε σόλο καριέρα και είχε αρκετά Top 10 τραγούδια μεταξύ αυτών τα "Midnight Blue", "Just Between You and Me".

2 Μαίου 1957 Ο Elvis Presley ηχογραφεί το τραγούδι "Jailhouse Rock". Ήταν μια δημιουργία των Jerry Leiber και Mike Stoller. Θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς και θα παραμείνει στο Νο1 του US Billboard για επτά εβδομάδες. Συμπεριλαμβάνεται στην λίστα του Rock and Roll Hall of Fame με τα 500 τραγούδια που διαμόρφωσαν την Rock and Roll μουσική.

2 Μαίου 1962 Ο Brian Jones βάζει μια αγγελία στην τοπική Βρετανική εφημερίδα Jazz News προσκαλώντας μουσικούς να περάσουν από ακρόαση στην pub Bricklayers Arms, για τον σχηματισμό νέου συγκροτήματος. Ο πρώτος που απάντησε ήταν ο πιανίστας Ian Stewart, στην συνέχεια εμφανίστηκε ο Mick Jagger με τον παιδικό του φίλο Keith Richards... και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι The Rolling Stones.

2 Μαίου 1969 Στο Manchester College of Commerce, οι Pink Floyd ηχογραφούν ζωντανά μέρος του επερχόμενου άλμπουμ τους "Ummagumma". Θα κυκλοφορήσει στην Μεγάλη Βρετανία στις 25 Οκτωβρίου.

2 Μαίου 1977 Ο Eric Clapton ηχογραφεί μία από τις μεγάλες του επιτυχίες, το τραγούδι "Wonderful Tonight". Θα συμπεριληφθεί στο άλμπουμ του "Slowhand". Ο Clapton είχε γράψει το τραγούδι για την, τότε, γυναίκα του Pattie Boyd.

2 Μαίου 2000 Η μήνυση των Metallica κατά της Napster προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους θαυμαστές τους, με αποτέλεσμα το συγκρότημα να μπει σε διάλογο στο διαδίκτυο. Οι δικηγόροι των Metallica είχαν προσλάβει μια online εταιρεία συμβούλων για την παρακολούθηση των υπηρεσιών της Napster. Η εταιρεία ανακάλυψε 335,435 επισκέπτες του file-sharing ιστότοπου, οι οποίοι διέθεταν υλικό του συγκροτήματος ελεύθερο στο διαδίκτυο. Οι Metallica τόνισαν στους θαυμαστές τους πως παρά την συλλογή των ονομάτων, η μάχη δεν είναι απέναντι σε αυτούς αλλά κατά της Napster.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ROCK LIVE KAI ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ!!!!

Live @ VEGERA live stage 7,8,14,15,21,22,28 & 29/5

"10 xρονια καταθετουν το μερακι τους στις μουσικες σκηνες
και τα bar-club της Αθηνας & οχι μονο..

10 χρονια επιμενουν unsigned..

10 χρονια ταγμενοι στην Funk-Rock φιλοσοφια τους..

με κοινο που τους ακολουθει πιστα και τους κατατασει στις καλυτερες Rock μπαντες της πολης!

θα παρουσιαζουν κομματια απ'την επερχομενη δισκογραφικη τους δουλεια
& αγαπημενες διασκευες που τις "πειραζουν" με μαεστρια.."

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ - ΚΙΘΑΡΕΣ/ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ - ΜΠΑΣΟ
PETER ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ - ΤΥΜΠΑΝΑ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ/ΚΡΟΥΣΤΑ

και να ρισκαρετε για να γουσταρετε..

Συνοδοιπόροι στις Ρισκο-βραδιες:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/5 - PLAYGROUND est.2004

Δυνατές κιθάρες, δυνατά φωνητικά, αγγλικός στίχος και ηλεκτρονικά περάσματα,
είναι τα παιχνίδια που θα βρείτε στην παιδική χαρά τους..
ξεκίνησαν ως ένα περίεργο cover band που διασκεύαζε πολύ γνωστά κομμάτια
της pop-rock σκηνής των 90s..
Σημερα κυκλοφορει το παρθενικό τους EP με τίτλο το όνομά τους..
Περιέχει 4 κομμάτια και κυκλοφορεί ΜΟΝΟ από χέρι σε χέρι σε περιορισμένα συλλεκτικά αντίτυπα..
το "Delmi",ξεχώρισε ως τραγούδι του μήνα Μαρτίου στο Jumpingfish.gr
καθως μπήκε στα airplay μεγάλων σταθμών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης..
free downloading από το http://www.theplayground.gr/

ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΚΙΘΑΡΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΟΥΛΕΣ-ΚΙΘΑΡΑ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ-ΠΛΗΚΤΡΑ
ΤΑΣΟΣ ΧΕΙΛΑΣ-ΜΠΑΣΟ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ-ΤΥΜΠΑΝΑ


ΣΑΒΒΑΤΟ 8 & 29/5 - ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ est.2008

Φρεσκοι & δυναμικοι,με ελληνικες και ξενες rock διασκευες..
Απιστευτη ενεργεια..τρελο κεφι..
"στηνουν" σιγα σιγα τα δικα τους τραγουδια
και εχουν εναν κοινο φιλο..τον Μητσο,
που ειναι υπαρκτο προσωπο!
http://www.myspace.com/oifiloitoumitsou

ΒΙΟΛΕΤΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ-LEAD ΚΙΘΑΡΑ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ-ΚΙΘΑΡΑ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΚΥΛΟΔΗΜΟΣ-ΜΠΑΣΟ,ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΒΑΡΗΣ-ΤΥΜΠΑΝΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/5 - VISION est.2008

νεα cover band στα μουσικα δρωμενα της Αθηνας..
γεματοι ζωντανια & ενεργεια,
διασκευαζουν με επιτυχια
αγαπημένα κομματια από τις δεκαετίες των 70s, 80s & 90s..

ΑΣΠΑ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΝΤΙΝΟΣ ΖΥΓΟΥΡΑΚΗΣ-ΜΠΑΣΟ,ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΟΥΛΙΔΗΣ-ΤΥΜΠΑΝΑ,ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΑΡΒΕΡΗΣ-ΚΙΘΑΡΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ-ΠΛΗΚΤΡΑ



ΣΑΒΒΑΤΟ 15/5 - BLACK DOTS est.2009

cover band με hard rock/alternative attitude &
προθεση για μίξη διαφορετικών μουσικών στιλ και διαθέσεων..
ετερόκλητες επιρροες από jazz μέχρι metal,
δυναμικη σκηνικη παρουσια,ενεργεια,δυναμη,παθος..
σε διαδικασια συνθεσης των δικων τους μελωδιων
και οι εμφανίσεις συνεχίζονται..

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΡΟΥΝΤΑΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ-ΜΠΑΣΟ
ΣΩΤΗΡΗΣ Α. ΔΡΟΥΛΙΑΣ-ΤΥΜΠΑΝΑ
ΣΩΤΗΡΗΣ Γ. ΔΡΟΥΛΙΑΣ-ΚΙΘΑΡΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/5

ΟΙ ΑΛΛΟΙ est.2007

σχημα με ξεχωριστο μουσικό στιλ & θεματα εμπνευσμένα απ' την καθημερινοτητα
και γεγονότα που μας "σημαδεύουν"..
με βασικό ρεπερτόριο τα δικά τους τραγούδια,αλλα και επιλογες απο ολο το φασμα
της ελληνικης σκηνης..τραγούδι παλιό και νέο,
έντεχνο ελληνικό αλλα & ξένες Rock πινελιες..
http://www.myspace.com/oialloiband

ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΛΑΛΗΣ-ΚΙΘΑΡΑ,ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΔΗΜΗΤΡΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΪΝΑΝΙΔΗΣ-ΠΛΗΚΤΡΑ,ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΣΕΝΗΣ-ΚΙΘΑΡΑ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΙΘΑΡΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΑΚΙΔΗΣ-ΤΥΜΠΑΝΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΧΟΤΖΙΤΗΣ-ΜΠΑΣΟ


GOLDEN BOYS est.2010

clasic rock καταβολες,ενταση,δυναμη & παθος..
cover band μωσαικο απο εμπειρους παλιους & νεους μουσικους..
γιατι οταν θυμουνται οι παλιοι & μαθαινουνε οι νεοι,
γεννιεται ενα εκρηκτικο συνολο..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΙΜΑΝΙΔΗΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΙΘΑΡΑ
ΖΗΣΗΣ ΤΖΟΥΛΗΣ-ΜΠΑΣΟ
ΗΛΙΑΣ ΜΑΤΣΑΓΚΑΝΗΣ-ΤΥΜΠΑΝΑ
ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΜΑΝΩΝΑ-ΠΛΗΚΤΡΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/5 - CHECKMATE est.2009

Μια απο τις πιο ενδιαφερουσες cover band της πολης!
διασκευές από funk μέχρι pop-rock,
πλαισιωμένες από τα πολύ ιδιαίτερα ηχοχρώματα άλλοτε του βιολιού,
ενίοτε του ακορντεόν & με ευχάριστα electro ιντερλούδια από τα keyboards..

ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΒΙΟΛΙ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΙΘΑΡΑ,ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΝΤΟΥΝΑΣ-ΜΠΑΣΟ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΛΗΚΤΡΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΕΛΑΣ-ΤΥΜΠΑΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/5 - REMADE est.2008

τετραμελές αγγλόφωνο ροκ με κοινή συνισταμένη την νεανική ενέργεια,
το πάθος, τη δύναμη και τον επαγγελματισμό!
ήχος ανοιχτός σε πολλές και διαφορετικές επιρροές
τόσο από την αγγλική όσο και από την αμερικάνικη ροκ σκηνή..
έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο τους δίσκο και βρίσκονται σε αναζήτηση δισκογραφικής..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΩΔΟΡΟΥ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΚΙΘΑΡΑ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΙΘΑΡΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΥΛΑΚΗΣ-ΜΠΑΣΟ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΟΥΣΤΑΛΗΣ-ΤΥΜΠΑΝΑ,ΚΡΟΥΣΤΑ
ΕΙΣΟΔΟΣ 5e
(μπυρα 6e,ποτο 8e)
showtime @ 22.30
VEGERA live stage
Π. Ράλλη 29 & Κρήτης 1
RSV: 210 34 20 444

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
4P PROductions
art director: Alexander Beis
Photo Director:Nikos Libertas

...........

•♪♦ ΕΥΡΥΔΙΚΗ LIVE @ ΡΥΘΜΟΣ STAGE •♪♦ 15ΜΑΥ 2010 PART1

Τέλη Μα'ι'ου 2010 > CD SINGLE με τίτλο '' Έτσι Απλά '', με 4 τραγούδια που θα περιλαμβάνει και το Δε σε περίμενα

15 και 22 Μα'ι'ου 2010 στο Ρυθμός Stage για την παρουσίαση των νέων της τραγουδιών, και μια αναδρομή στα αγαπημένα της παλιά απο όλη της τη δισκογραφία.
EVRIDIKI LIVE @ RYTHMOS STAGE
Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Info: 210-9750060