ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ο Jon Bon Jovi άνοιξε καταφύγιο αστέγων στην Φιλαδέλφεια!

Ο Jon Bon Jovi άνοιξε ένα καταφύγιο για αστέγους στη
Φιλαδέλφεια στις 19 Απριλίου.
Γι' αυτόν το σκοπό δώρισε χρήματα μέσω του ιδρύματος του Jon Bon Jovi Soul Foundation.
Το καταφύγιο ονομάζεται Covenant House και θα προσφέρει στέγη σε 20 αστέγους ηλικίας από 18-21 ετών!

Σύμφωνα με δηλώσεις του καλλιτέχνη
"Έπεισα τον πρόεδρο του Covenant House International,
Kevin Ryan, να στηρίξει την συγκεκριμένη προσπάθεια,
εξηγώντας του πως αν αποτύχουμε να βοηθήσουμε
τους νέους που έχουν πρόβλημα θα είναι σαν να αρνούμαστε
κάθε δικό τους ταλέντο ή όραμα!"

Σαν Σήμερα...22 Απριλίου


1950 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Peter Frampton (Peter Kenneth Frampton) γεννήθηκε στο Beckenham του Kent. Έκανε μεγάλη επιτυχία με την κυκλοφορία του live άλμπουμ του "Frampton Comes Alive!" (1976), το οποίο πούλησε πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην Αμερική και ήταν No 1 στο Billboard Pop Album Chart για δέκα εβδομάδες. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με τους David Bowie και Matt Cameron και Mike McCready των Pearl Jam. Γνωστές του επιτυχίες τα τραγούδια "Breaking All the Rules", "Show Me the Way", "Baby, I Love Your Way", "Do You Feel Like We Do" και "I'm in You".


1983 Ο Αμερικανός πιανίστας Earl "Fatha" Hines (Earl Kenneth Hines 1903-1983) απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών στο Oakland της California από ανακοπή καρδιάς. Η καριέρα του ξεκίνησε στα 17 του χρόνια και ήταν ενεργός μέχρι το θάνατό του. Το 1928 με την μπάντα του έπαιζαν στο Grand Terrace του Σικάγο, κατάστημα που ανήκε στον Al Capone ο οποίος τον αποκαλούσε "Mr Piano Man". Θεωρείται από τους λίγους πιανίστες που συνέβαλαν στην διαμόρφωση της ιστορίας της Jazz. Έπαιξε σόλο στον Λευκό Οίκο δύο φορές καθώς και για τον Πάπα.


1966 Η Βρετανική Rock μπάντα The Troggs κυκλοφορεί το single "Wild Thing" στην Μεγάλη Βρετανία. Έφτασε μέχρι την δεύτερη θέση στα Βρετανικά Singles Chart, ενώ στις Η.Π.Α. πάτησε την κορυφή. Το τραγούδι είχε γράψει ο Chip Taylor και το είχαν ηχογραφήσει ένα χρόνο νωρίτερα οι The Wild Ones. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα Rock & Roll τραγούδια στην ιστορία της μουσικής. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην 257η θέση.


1978 Οι Bob Marley and the Wailers συμμετέχουν στην συναυλία "The One Love Peace Concert" στο Εθνικό Στάδιο στο Kingston της Τζαμάικα. Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού "Jammin'", ο Marley κάλεσε στην σκηνή τον Πρωθυπουργό της Τζαμάικα Michael Manley και τον πολιτικό αντίπαλο του Edward Seaga, τους οποίους συμφιλίωσε συμβολικά ενώνοντας τους τα χέρια.


2004 Μια ψεύτικη είδηση κυκλοφορεί στο διαδίκτυο πως ο τραγουδιστής των Metallica, James Hetfield αυτοκτόνησε με υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Η φήμη εξαπλώθηκε, φτάνοντας μέχρι την επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος, όπου αναρτήθηκε η δήλωση: "Αντιθέτως με αυτά που μπορεί να διαβάσατε ή ακούσατε από ειδησιογραφικές ιστοσελίδες, ο James Hetfield είναι ζωντανός και πολύ καλά στην υγεία του. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας."

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ:

ΟΜΟΡΦΙΑ ……………. Θαύμασε την
ΕΥΚΑΙΡΙΑ………………. Άρπαξε την
ΥΠΟΣΧΕΣΗ…………. Τήρησε την
ΠΙΚΡΑ …………………. Ξεπέρασε την
ΕΥΛΟΓΙΑ ……………… Δέξου την
ΑΓΑΠΗ ………………… Νιώσε την
ΚΑΘΗΚΟΝ …………… Ανέλαβε την
ΜΥΣΤΗΡΙΟ …………..Εξερεύνησε το
ΘΥΣΑΥΡΟΣ…………… Διαφύλαξε τον
ΥΜΝΟΣ ………………. Τραγούδησε τον
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ……………. Πάρε μέρος
ΠΕΡΙΜΕΤΕΙΑ ………. Πάρε ρίσκα
ΟΝΕΙΡΟ ……………… Κάντο αληθινό
ΕΥΤΥΧΙΑ ……………… Την αξίζεις
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ----- ΠΑΛΕΨΕ ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ!!!!!

Big Ballz – The Ultimate AC/DC Tribute Band Live @ Revenge Of Rock – Παρασκευή 29-04.

Τη Παρασκευή 29 Απριλίου 2011 οι Big Ballz – The Ultimate AC/DC Tribute Band θα είναι στο Revenge Of Rock.

Για άλλη μια φορά έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε μια από τις καλύτερες cover bands της πόλης μας σε ένα χώρο φτιαγμένο για… Rock καταστάσεις.
Όσοι έχουν δει ξέρουν. Για τους υπόλοιπους, είναι μια ευκαιρία να επιβεβαιώσουν με το καλύτερο τρόπο τις φήμες. Αυθεντικό Rock με ένταση και πάθος.
Μια μοναδική επιλογή από τα αγαπημένα κομμάτια του ιστορικού group παρελαύνουν μπροστά μας σε απίστευτες εκτελέσεις από την εκρηκτική μπάντα. Για μια πραγματική Rock βραδιά τη Παρασκευή 29 Απριλίου 2011 μετά τις 11.00
Big Ballz @ Revenge Of Rock
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 34, τηλ. 2108830695.

For those about to Rock…

Stergos Volas - Vocals.
Mike Kyriakidis - Lead Guitar.
Panos Gkion - Rhythm Guitar.
Rich Melville - Bass Guitar.
Mark Cross – Drums.

Λεπτομέρειες στα:

Myspace:

Facebook:

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΟΥΖΟ΄ΤΣΙΠΟΥΡΟ΄ΜΕΖΕΔΕΣ (Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ) VINILION

0ΥΖΟΤΣΙΠΟΥΡΟΜΕΖΕΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ...ΕΔΕΣΜΑΤΑ

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ
ΣΤΟ VINILION! (ΤΙΜΑΙ ΛΟΓΙΚΕ)
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ & ΚΑΛΗ ΕΠ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!! THΛ.210 2692640

ΕΚΤΟΡΟΣ 92 & ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΙΛΙΟΝ

ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE!‏

ΟΙ ΑΝΙΜΑ ΣΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE!
ΠΕΜΠΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Γιορτάζουμε το ελληνικό και ξένο τραγούδι. Τραγουδάμε παλιές και καινούργιες επιτυχίες, τιμώντας τη μουσική και τον έρωτα.Θα θυμηθούμε παλιές μας αγάπες και μαγικές μας στιγμές, και θα φωνάξουμε αγαπημένους στίχους που στιγμάτισαν μέρες της ζωής μας, όλα αυτά παρέα με τα’ αγαπημένα μας πρόσωπα.

Σας περιμένουμε…
Aυτό το live θα είναι αφιερωμένο στη Χριστιάνα :-)

Φωνή: Αλίνα Ξύδη
Πιάνο - Φωνή: Γιώργος Μπένος
Κιθάρα - Φωνή: Αντώνης Καλούδης
Ηλ. Κιθάρα: Δημήτρης Λιγκόνης
Μπάσο: Μάρκο Γκρίνοβερ
Τύμπανα: Κώστας Κατσούδας

Ώρα εισόδου: 22:00 Είσοδος: 10€ (+ 3 το ποτό)
..............

ΟΙ ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

"ΒΑΛΕ ΜΟΥΣΙΚΗ" στο....ΟΞΥΓΟΝΟ!!!!!

Την Παρασκευή 29/4/2011, οι ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ πραγματοποιούν το τελευταίο "χειμερινό" live στη μουσική σκηνή του “Οξυγόνο Live!” με πολλές εκπλήξεις όπως η παρουσίαση τραγουδιών από την επερχόμενη 2η δισκογραφική τους δουλειά και φυσικά ελληνικά και ξένα τραγούδια διασκευασμένα με την δική τους ξεχωριστή πινελιά!!

opening act : AVALANCHE
ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ :
Παύλος Ρεμπής - φωνητικά, ακουστ. κιθάρα
Δημήτρης Θεοδώρου - ηλ. κιθάρα
Τάσος Ψυχογυιόπουλος - πλήκτρα
Βασίλης Κούκουτσας - τύμπανα
Άγγελος Xαραλαμπίδης - μπάσο

http://www.facebook.com/event.php?eid=165662373489877


Ώρα εισόδου: 22:00 Είσοδος: 10€ (+ 3 το ποτό)
.............

Το συγκρότημα "ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ" μαζί με τους ηθοποιούς:
ΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟ
σας καλούν, σας προσ...καλούν & σας ...προκαλούν
στη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο
"ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΕΕΣ..." στο
Οξυγόνο Live!, Σάββατο 30 Απριλίου

Είπαν:
-Είναι σημαντικό για τους φίλους μας να πιστεύουν ότι είμαστε ανεπιφύλακτα ειλικρινείς μαζί τους και είναι σημαντικό για τη φιλία μας να μην είμαστε.
(Mignon McLaughlin, Αμερικανίδα αρθρογράφος)
-Θεέ μου προφύλαξέ με από τους φίλους μου, τους εχθρούς μου τους αναλαμβάνω εγώ.
(Αντίγονος ΙΙ, Μακεδόνας βασιλιάς)
-Όταν πεθάνω θέλω να με θάψουν οι φίλοι μου. Αυτοί ξέρουν... δεν είναι η πρώτη τους φορά... Άγνωστος.
Η «ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ» μαζί με τη ΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ και το ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟ, μετά την περσινή πρώτη τους συνάντηση, είδαν ότι το πείραμα πέτυχε, έγιναν & εκείνοι μια… παρέα (&… μια ωραία ατμόσφαιρα) & αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να… αποτίσουν φόρο τιμής στην …παρέα, στην …όποια εκδοχή της…
…Να «παντρέψουν» την πολλή πολλή μουσική με το θέατρο & όλα αυτά εκπέμποντας LIVE …ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ!!!
…Πώς γίνεται αυτό ;;;;
…Φροντίστε να είστε στο Οξυγόνο Live!, το Σάββατο 30 Απριλίου, για να το διαπιστώσετε με… αυτιά …με μάτια… αλλά κυρίως με …καρδιά
Όπως και να έχουν τα πράγματα… ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΕΕΣ …αξίζουν πάντα την ΠΡΟΣΟΧΗ μας !!!!!!!
Οπότε τώρα … που μπαίνει η Άνοιξη & …τα λουλούδια ανθίζουν …πάρτε την παρέα σας… ή ελάτε μόνοι να ενωθείτε με τη δική μας!!!
Σας περιμένουμε!!!!!!!!
«ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ» -ΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Φιλική συμμετοχή: SOULARIUM
Η «ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ» απαρτίζεται από τους:
Χάρης Χατζιδάκης -φωνή, κιθάρα, Κυριάκος Κατσιαδράμης-lead κιθάρα, Δημήτρης Δημητριάδης-Τύμπανα, Ηχοληψία, Λευτέρης Νικολούζος –Μπάσο, Σοφία Πετρίδου-φωνή
Επιμέλεια κειμένων: Ράνια Παπαδάκου-Δημήτρης Παπαδάτος-«Λανθάνουσα Πορεία»
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαδάτος

Ώρα εισόδου: 22.30 Είσοδος με ποτό: 13€
........

Οξυγόνο live !
Βούρβαχη & Κορυζή 4, Ν.Κόσμος

NO CONTRACT FESTIVAL

3 BANDS
15 MUSICIANS ON STAGE
NO CONTRACT
Πέμπτη, 5 Μάιος στις 9:00 μ.μ.

Το πρώτο No Contract Festival είναι γεγονός!! Το festival αφορά μπάντες οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν κάποιο album ή EP χωρίς να έχουν συμβόλαιο με κάποια δισκογραφική εταιρία. Στην ιδιαίτερη αυτή βραδιά θα συμμετάσχουν 3 από τις πιο ελπιδοφόρες μπάντες της alternative/indie αθηναϊκής σκηνής. Oι Nothing Red, Οι Celuta Red και οι Stop Rewind Play.


NOTHING RED

Οι Nothing Red είναι μια alternative pop-rock μπάντα με γυναικεία φωνητικά και πειραματικό ήχο. Επηρεασμένοι κυρίως από progressive μπάντες του 70' την indie σκηνή, το metal, το gothic, κάνουν έντονη χρήση της τεχνολογίας, κυρίως υπολογιστών αλλά και κάθε είδους εξομοίωσης πραγματικών μηχανημάτων.
Τα Τραγούδια τους έχουν ακουστεί, μέσω ραδιοφώνου, σε διάφορες χώρες όπως Γαλλία, Γερμανία, Αμερική. Το 2009 βγήκαν Νο1 για δυο συνεχόμενες εβδομάδες στο Βρετανικό ‘Indie Top 100 ενώ τον ίδιο χρόνο συμμετείχαν με τέσσερα τραγούδια στην μικρού μήκους ταινία ‘Iron Bridge’ αμερικανικής παραγωγής, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας και το δεύτερο βραβείο ταινίας μικρού μήκους στο ‘Southern University Film Festival’. Αυτήν περίοδο ετοιμάζουν υλικό για την επόμενη ταινία του Kipp Howard και ηχογραφούν το ντεμπούτο album τους.


CELUTA RED

Οι Celuta Red σχηματίστηκαν στις αρχές του 2007.Μετά από μία περίοδο πειραματισμού , παίζοντας σε πολλές μουσικές σκηνές σε Αθήνα και επαρχεία, κατέληξαν στην σημερινή τους σύσταση. Με αυτήν τη δομή κατάφεραν να βρουν την μουσική τους ταυτότητα κυκλοφορώντας τον πρώτο τους δίσκο χωρίς δισκογραφική εταιρεία και με την βοήθεια του παραγωγού τους Ottomo


STOP REWIND PLAY

Oι Stop Rewind Play είναι μια πενταμελής ροκ μπάντα που δραστηριοποιείται στην Αθήνα τα τελευταία 3 χρόνια, συνθέτοντας δικά της κομμάτια με αγγλόφωνο στίχο σε alternative και post rock μουσικές.
Πρόσφατα ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν αυτόνομα το πρώτο τους ΕΡ με τον ομώνυμο τίτλο «Stop Rewind Play», που αποτελείται από 4 κομμάτια, τα οποία ουσιαστικά είναι και τα πρώτα κομμάτια της μπάντας. Αυτή τη στιγμή, μετά και τη live παρουσίαση του EP που έλαβε χώρα στην Αθήνα, προετοιμάζονται για τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα και άλλες πόλεις με σκοπό να προωθήσουν τη δουλειά τους.


KOO KOO
Ιάκχου 17, Γκάζι ΓΚΑΖΙ, ΑΘΗΝΑ

Η συναυλία αρχίζει ακριβώς στις 21:00.

ΕΙΣΟΔΟΣ: 12 ευρώ με ποτό.

"O Κωστής Λαμπρόπουλος ζωντανά σε έντεχνο πεντάγραμμο με ροκ πινελιές..."

Με τη "Σκυτάλη" που μας έδωσε η αγάπη με την οποία αγκαλιάσατε το ομότιτλο τραγούδι του Κωστή, είμαστε έτοιμοι να ξαναταξιδέψουμε στις πατρίδες της μελωδίας και του τραγουδιού...

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της "Σκυτάλης" εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=M2SC1EdBFwU&feature=channel_video_title

Συνοδοιπόρος του σε αυτό το πολύχρωμο μουσικό ταξίδι θα είναι η Μαντώ, στο πιάνο, τη φλογέρα και το ακκορντεόν.

Στις αποσκευές μας θα έχουμε και 2 νέα τραγούδια σε μουσική και στίχους του Κωστή, τα οποία θα σας παρουσιάσουμε για πρώτη φορά...

Έντεχνοι στίχοι, ακουστικοί ήχοι, ρόκ μελωδίες, παραδοσιακοί ρυθμοί, απρόσμενες διασκευές, πολυφωνικά μουσικά ψηφιδωτά και νέες προσωπικές μουσικές αναζητήσεις και δημιουργίες θα συνθέσουν το ακουστικό ηχόγραμμα του ταξιδιού μας...

Σας περιμένουμε...!!!!

Παρασκευή 29/4/2011
Κατά τις 22:00

“Το Μπαράκι του Βασίλη”
Διδότου 3, Κολωνάκι
Τηλ.Κρατήσεων: 210-3623625


Λίγα λόγια για το Κωστή Λαμπρόπουλο:

Ο Κωστής Λαμπρόπουλος ξεκίνησε την αναζήτησή του στον κόσμο της μουσικής σε ηλικία 6 ετών. Στα 7 του χρόνια άρχισε να κάνει μαθήματα κλασικού πιάνου και αρμονίας και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ηλικία των 17 ετών. Απο το 1999 ξεκίνησε ζωντανές εμφανίσεις -τραγούδι, κιθάρα και φυσαρμόνικα- με ολοκληρωμένα μουσικά σχήματα αλλά και ώς one-man-band, τις οποίες συνεχίζει μέχρι και τώρα...

Το μουσικό του ηχόγραμμα συνθέτουν οι έντεχνοι στίχοι σε ρόκ πεντάγραμμα,
το ιδιαίτερο χρώμα των παραδοσιακών ακουσματατων, η λυρι(στικ)ή διάθεση, οι μελωδικές ρυθμικές γραμμές της φυσαρμόνικας, των εγχόρδων, των πνευστών και του ακκορντεόν, καθώς και η μοναδική αίσθηση της μέθεξης, μέσω των τραγουδιών, με τους καλεσμένους και συνταξιδιώτες του...

Έχει εμφανιστεί ζωντανα σε διάφορες μουσικές σκηνές, όπως η "Αρχιτεκτονική", "Το μπαράκι του Βασίλη", η "Οδός Ονείρων" στη Χαλκίδα, καθώς και σε διάφορες συναυλίες σε Κρήτη, Χίο, Αντίπαρο, Θεσσαλονίκη κ.α.

Βρίσκεται σε μία διαρκή αναζήτηση νέων μελωδικών δρόμων και αυτή τη περίοδο ετοιμάζει τραγούδια για το νέο προσωπικό του δίσκο.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ

Αναχάπαρα
-Live-

Οι Αναχάπαρα είναι ένα ελληνόφωνο alternative rock σχήμα που δημιουργήθηκε από τους Πάρη και Γιάννη Πιχαρίδη στη Θεσσαλονίκη. Η ιδέα για τη δημιουργία των Αναχάπαρα, συμπίπτει με τα πρώτα τους χρόνια ως φοιτητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη και παίρνει τελικά μορφή τον Σεπτέμβριο του 2004, όταν δημιουργούν ένα νεανικό σχήμα και παίζουν σε συναυλίες και μουσικές σκηνές, πότε μόνοι τους, πότε με καλεσμένους επώνυμους καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής.

Το 2006 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κράτα Κάτι από το Σκοτάδι» (3Pi®, Protasis). Το album έλαβε καλές κριτικές το το τραγούδι «Του Εχθρού μου το Φιλί» ξεχώρισε αμέσως από ένα σύνολο εννέα τραγουδιών. Το 2008 κυκλοφορούν το CD Single «SINIORITA Single» (3Pi®).

Το 2010 κυκλοφόρησε η δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Ξημερώνει» (PanVox, Lyra) και περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια σε δική τους μουσική, στίχους και ενορχήστρωση καθώς και μία υπέροχη ηλεκτρική διασκευή τους στο τραγούδι του Κώστα Τουρνά «Όπου φυσάει ο άνεμος».

Ο ήχος τους, που κινείται στο χώρο της εναλλακτικής ροκ και της ηλεκτρικής μπαλάντας, είναι έντονος, ρυθμικός και οι στίχοι τους σύγχρονοι και άμεσοι, χαρίζοντας μας τραγούδια γεμάτα ένταση και συναισθήματα.

Line Up:
Πάρης Πιχαρίδης : Guitars, Vox
Γιάννης Πιχαρίδης : Guitars, Vox
Στέφανος Κοπανάκης : Bass
Νίκος Μοίρας : Drums

Αναχάπαρα Live
@ Vinilion

Έκτωρος 92 & Μενελάου, Ίλιον / Αθήνα
Τηλ.: 2102692640 // Website: www.vinilion.gr

Σάββατο 30 Απριλίου 2011 [30/04/2011]

Με τραγούδια από την δισκογραφία τους αλλά και αγαπημένα τραγούδια παιγμένα μέσα από την δική τους ματιά.

Είσοδος: Ελεύθερη (+ δώρο CD)
Doors Open: 21:00
..........
ROCK 'N' ROLL CHILDREN

Με σκοπο να αποδοθει ο ελαχιστος φορος τιμης στο μεγαλυτερο heavy metal τραγουδιστη Ronnie James Dio, δημιουργηθηκαν οι ROCK 'N' ROLL CHILDREΝ απο μουσικους - οπαδους του.

Γιαννης Παπανικολαου - Φωνη (ex-INNERWISH, ex-BATTLEROAR)
Γιαννης Τσιμας - Μπασο (DEXTER WARD)
Γιωργος Γεωργιου - Πληκτρα (INNERWISH, FORTRESS UNDER SIEGE)
Νικος Αναστασιαδης -Τυμπανα (DREAM WEAVER)
Mανωλης Τσιγκος - Κιθαρα (INNERWISH)

H μπαντα θα εμφανιστει σε ενα μεγαλο live event στις 15/5/2011 στο club Κυτταρο, στα πλαισια της συμπληρωσης ενος ετους απο το θανατο του μεγαλου Ronnie, παιζοντας κλασικα τραγουδια απο ολες τις περιοδους της λαμπρης καριερας του.

Μαζι τους θα μοιραστουν το stage 16 απο τους πιο γνωστους και αξιολογους ενεργους τραγουδιστες της ελληνικης σκηνης οι οποιοι ειναι οι ακολουθοι:

Μπαμπης Αλεξανδροπουλος (INNERWISH)
Μιχαλης Σμερος (FORTRESS UNDER SIEGE)
Δημητρης Μαρκου (DREAM WEAVER)
Στρατης Steele (ELIZADEATH, ex-AIRGED LAMH)
Γιωργος Εικοσιπεντακης (FRAGILE VASTNESS)
Γιαννης Κορωναιος(RAGENHEART)
Τασος Κροκοδειλος (X-PIRAL, SECRET ILLUSION, HYBRID)
Βασιλης Κοντος (CLAIRVOYANT)
Αλεξανδρος Κωσταρακος (MARAUDER)
Διονυσης Κοντης (SILENT RAGE)
Δημητρης Κουτσουβελης (HEATHENDOME)
Γιωργος Δριμυλης (HEART ATTACK, ex-RAGING STORM)
Μηνας Τσιγκος (DANGER ANGEL)
Γιωργος Φασκιωτης (ex-MYSTERY)
Κωστας Κουναδινης (ΑΝΩΡΙΜΟΙ)
Γιωργος Σταυροπουλος (STRIKELIGHT)

Ακολουθωντας το παραδειγμα της κοινωνικης προσφορας και της φιλανθρωπικης δραστηριοτητας του κορυφαιου ολων, ολα τα εσοδα της βραδιας θα διατεθουν ως δωρεα στο νεοανεγερθεν παιδιατρικο ογκολογικο νοσοκομειο
"Μαριαννα Βαρδινογιαννη - Ελπιδα".

Θα ειμαστε ολοι εκει, Ηorns Up!
............

Αυτό δεν είναι Δελτίο Τύπου! Δεν είναι διαφήμιση! Είναι ενημέρωση, για να μη χασετε ένα live που μπορεί να φτιάξει τη βραδιά σας την Πέμπτη 28 Απριλίου! Τo Lazy Club, ένα από τα πιο αγαπημένα live στέκια της Αθήνας, υποδέχεται για μια ακόμα φορά τους Skysent Lu.

Οι Skysent Lu είναι έτοιμοι να μας ταξιδέψουν σε hard rock και heavy metal μονοπάτια, χωρίς όμως να περιορίζονται από μουσικά όρια. Η φαντασία και το ανοιχτό μυαλό τους, τους βοηθά να είναι αυθεντικοί όταν συνθέτουν και πρωτότυποι όταν διασκευάζουν δημοφιλείς μελωδίες. Γι’αυτό μπορούν να υποσχεθούν μια βραδιά που καλύπτει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ακροατές.
Τη βραδιά ανοίγουν οι D2O!
SKYSENT LU LIVE @ LAZY
Opening act: D2O
Πέμπτη 28 Απριλίου 2011
Ντορς οπεν ατ 22:30!
Lazy Club
Λεωφ. Πεντέλης 1, Βριλήσσια
Αττική Οδός - Έξοδος 12
(απέναντι από το γήπεδο Χαλανδρίου)
Είσοδος 10€
(στην τιμή περιλαμβάνεται κατανάλωση 5€)
Οι Skysent Lu είναι οι:
Αλέξανδρος Βαρσάνης – Drums
Νώντας Εμμανουήλ – Φωνητικά
Κώστας Καραπέτσας – Κιθάρα
Στέφανος Μαλλιαρός – Μπάσο
Χρήστος Σπυρόπουλος – Κιθάρα
Βρείτε τους Skysent Lu
ή επικοινωνήστε με email στο skysent.lu@gmail.com
...........

OCEAN MIND news (Gr/Eng)

Με χαρά ανακοινώνουμε οτι ο Lee Popa θα είναι ο παραγωγός του δεύτερου δίσκου των Ocean Mind!
Το εκτενές βιογραφικό του μουσικού παραγωγού/ηχολήπτη/remixer περιλαμβάνει τους TOOL, LIVING COLOUR,
KORN, PRONG, WHITE ZOMBIE, DANZIG, KMFDM, QUEEN, BAD BRAINS και BUSH μεταξύ άλλων.Σαν λάιβ ηχολήπτης
έχει εργαστεί με τους MINISTRY, RED HOT CHILI PEPPERS,KILING JOKE κ.α.
Αυτόν τον καιρό οι Ocean Mind βρίσκονται στο στάδιο της προ-παραγωγής του 2ου δίσκου τους και σύντομα
θα μεταβούν στο Λος Αντζελες για την ηχογράφησή του.

We proudly present Lee Popa as a producer of Ocean Mind's second album!Popa's extensive resume as a remixer/producer/sound engineer includes work with TOOL, LIVING COLOUR, KORN, PRONG, WHITE ZOMBIE, DANZIG, KMFDM, QUEEN, BAD BRAINS and BUSH, among countless others.As a live engineer has worked with MINISTRY, RED HOT CHILI PEPPERS,KILING JOKE.These days Ocean Mind are in the pre-production phase for their second album and soon will be at Los Angeles to record it.

...........

Οι Colour Temple
μαζί με τους More Than Anything
LIVE στο After Dark
Οι Colour Temple γιορτάζουν τον 1ο χρόνο από την επανεμφάνισή τους στην alternative rock μουσική σκηνή της Αθήνας μαζί με τους More Than Anything στο γνωστό στέκι του After Dark.
Οι Colour Temple είναι ένα αγγλόφωνο alternative rock συγκρότημα από την Αθήνα που δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1997. Με πλήθος μουσικών επιρροών, οι συνθέσεις των Colour Temple ισορροπούν μεταξύ των κλασικών rock φορμών του 70 και την κιθαριστική rock του 90 έχοντας κάποιες πινελιές από progressive rock.
Οι More Than Anything, είναι ένα κλασικό rock συγκρότημα με αγγλικό στίχο όπου δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο του 2000. Οι επιρροές τους προέρχονται κυρίως από τις δεκαετίες 60 και 70. Έχουν στο ενεργητικό τους ένα δίσκο με τίτλο “Drink it”.
-----
Πέμπτη 28 Απριλίου
Έναρξη: 22:00
Είσοδος: 5 Euro
After Dark
Ιπποκράτους & Διδότου 31

..............
Γιώργος Τεντζεράκης - Live @ Ρυθμός Stage

ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου προσωπικού δίσκου με τίτλο “Πιο Κοντά Σου”, ο Γιώργος Τεντζεράκης επιστρέφει στον Ρυθμό Stage, από το Σάββατο 30 Απριλίου και κάθε Σάββατο του Μαΐου.

Στο πρόγραμμα αυτό θα παρουσιάσει τα καινούργια του τραγούδια, τραγούδια από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Ήλιε Μου” όπως και αγαπημένα τραγούδια από την ελληνική και ξένη σκηνή.

Ο Γιώργος Τεντζεράκης εκπροσώπησε τον περασμένο Σεπτέμβριο την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό EuroVoice με το τραγούδι “Τι Παραπάνω” και κατέκτησε την τέταρτη θέση. Το “Τι Παραπάνω”, όπως και τα περισσότερα τραγούδια του νέου του δίσκου είναι του καταξιωμένου δημιουργού Θάνου Παπανικολάου, ενώ τέσσερα τραγούδια υπογράφει ο ίδιος ο Γιώργος. Επίσης στο δίσκο συμμετέχει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Μιχάλης Εμιρλής σε δύο ντουέτα με τον Γιώργο Τεντζεράκη.

Μετά από μια πετυχημένη σεζόν στη Θεσσαλονίκη, αρχικά με την Δέσποινα Ολυμπίου και τον Γιώργο Σαμπάνη και στη συνέχεια με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, ο Γιώργος Τεντζεράκης επιστρέφει στον Ρυθμό Stage.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη χρονιά ο Γιώργος είχε πραγματοποιήσει sold out εμφανίσεις όλο το χειμώνα παρέα με τον Βαγγέλη Ασημάκη και τον Παντελή Καναράκη σε ένα σχήμα που συζητήθηκε πολύ και γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Στη φετινή παράσταση συμμετέχει ο Νεκτάριος Γεωργιάδης από τους Null και η Κατερίνα Ίντρα. Ο Γιώργος Τεντζεράκης έχει ξεχωρίσει για την σκηνική του παρουσία και την ιδιαίτερη φωνή του.

Μαζί του παίζουν οι μουσικοί:
Γιώργος Πασχάλης - Κιθάρα
Γιώργος Παπαγεωργίου - Πλήκτρα
Πέτρος Κρεμυζάκης - Μπάσο
Στέλιος Πασχάλης – Τύμπανα
Κατερίνα Ιντρα – Φωνή
Συμμετέχει ο Νεκτάριος Γεωργιάδης (Null)

Ρυθμός Stage: Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060
............
PROGRESSIVE NIGHT - Party Dj Sets 
VERBAL DELIRIUM - CICCADA

Mε αφορμή την σχεδόν ταυτόχρονη κυκλοφορία των άλμπουμ τους
οι CICCADA και οι VERBAL DELIRIUM
διοργανώνουν μια βραδιά 'αφιέρωμα' στην Progressive σκηνή !
Dj's τα μέλη απο τις δυό μπάντες θα παίξουν αγαπημένα κομμάτια της διεθνούς progressive σκηνής .

Μια σπάνια βραδιά-αφιέρωμα στην progressive , κατι που δεν εχουμε συχνά την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε!
Black Bird
Κλεισώβης 5 - ΕΞΑΡΧΕΙΑ
.............
ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ UNPLUGGED…

Από τις 6 Μαΐου και τρείς Παρασκευές
στη μουσική σκηνή Ρυθμός stage

Μετά τις εξαιρετικά πετυχημένες εμφανίσεις που πραγματοποίησε στη μουσική σκηνή Ρυθμός Stage τον Φεβρουάριο, η Μελίνα Ασλανίδου επιστρέφει στον φιλόξενο χώρο του Ρυθμού για τρεις ακόμα παραστάσεις από την Παρασκευή 6 Μαΐου και κάθε Παρασκευή έως τις 20 Μαΐου.

Η Μελίνα Ασλανίδου έχει ήδη κατακτήσει την θέση της στο λαϊκό τραγούδι. Μέσα από δυνατές συνεργασίες όπως με τους Γιώργο Νταλάρα, Δημήτρη Μητροπάνο, Πασχάλη Τερζή, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Κώστα Μακεδόνα, αλλά και μέσα από τη δική της προσωπική πορεία τόσο στη δισκογραφία όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις.

Όπως η ίδια συχνά δηλώνει “το λαϊκό τραγούδι είναι ο άξονάς μου και προσπαθώ να στρέφομαι πάντα γύρω από αυτόν”
Για πρώτη φορά σε μια “solo παράσταση” αποφασίζει να εκτεθεί και να γίνει ένα με το κοινό έχοντας επί σκηνής μόνο δυο μουσικούς …το κοινό αποκτά πρωταγωνιστικό ρολό και καλείται απ’ την αρχή μέχρι το τέλος να συμμετέχει στη μουσική αυτή αναδρομή, με το ύφος της “παρέας”…
κάθε παράσταση είναι και ένα μουσικό ταξίδι με τη δυνατή ερμηνεία της Μελίνας και τους βιρτουόζους Αντρέα Καραντίνη στο μπουζούκι, Μανόλη Ανδρουλιδάκη στην κιθάρα και Γιώργο Πασχάλη στην κιθάρα.
Μουσικές και τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και σιγοτραγουδήσαμε πατώντας σε μονοπάτια λαϊκά αλλά και μοντέρνα. Μεγάλες επιτυχίες της Μελίνας όπως «Το Λάθος», «Όσα δεν σου είπα», «Συνθήματα», «Ναι θα πω», το ολοκαίνουργιο «Άλλη Μια Φορά» και φυσικά «Τι σου ‘κανα και πίνεις» μπλέκονται έντεχνα με παλιά και σύγχρονα λαϊκά τραγούδια σπουδαίων δημιουργών όπως Νικολόπουλος, Kαλδάρας, Κουγιουμτζής, Βαρδής κ.α. σε ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες από το χθες και το σήμερα.
Η Μελίνα Ασλανίδου, για ακόμα μια φορά θα μας απογειώσει και θα μας δώσει την αφορμή για να αποδράσουμε από την καθημερινότητα.
ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ 38 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
...........
Ζακ Στεφάνου & μΠάντα-Κοάλα + Cathy Idra
 στο Kookoo, στο Γκάζι

Μετά το πετυχημένο after-πάρτυ γενεθλίων του Ιησού Χριστού, τα Χριστούγεννα του 2010, η μΠάντα-Κοάλα επανέρχεται για ένα after-πάρτυ ανάστατης και ανάτασης της ψυχής του συγκροτήματος, την Παρασκευή 29 Απριλίου 2011.

Τα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε στην 30ετή πορεία του Ζακ Στεφάνου, ο θρυλικός ήχος της "παγκόσμιας" μΠάντα-Κοάλα και η ανεπανάληπτη φωνή της Cathy Idra σε μια 3ωρη παράσταση γεμάτη χορό, συγκίνηση, χιούμορ, μεταμφιέσεις, μεταμφιέσεις χαρακτήρων και έντονες συναισθηματικές εξάψεις. Θα ακουστούν γνωστές επιτυχίες στις λαικές μάζες, όπως το "Δείξε μου τον τρόπο" και το "Φτάσε στον πάτο", παράλληλα με τις underground ανεξάρτητες επιτυχίες του Ζακ Στεφάνου με την μΠάντα-Κοάλα απο το τελευταίο αυτοεκδοθέν και αυτοεκδιδόμενο (!) άλμπουμ τους με τίτλο "Koalaboration".

Στην διαρκεια των τελευταίων μηνών μετά την γέννηση του Χριστού, ο Ζακ Στεφάνου έκανε ασκήσεις γυμναστικής για να μην παθαίνει κρίσεις άσθματος επι σκηνής, η μΠάντα-Κοάλα εκπαιδεύτηκε στην αποφυγή ιπτάμενων καλλιτεχνών, ενώ η Cathy Idra συμμετείχε στο τριήμερο σεμινάριο για την αντιμετώπιση των αυτοκαταστροφικών αντρών.

Πλέον είναι όλοι τους έτοιμοι, να ξεπεράσουν τα όρια της ανθρώπινης θνητότητας και να αναστήσουν και να αναστηθούν απο τις μουσικές τους στον υπέροχο χώρο του Kookoo Live Bar.

Παρασκευή 29 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 22.30
Eίσοδος: (δεν ξέρω ακόμα)

Kookoo live music bar
Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλ: 210-3450930

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΠΟΛΛΑ LIVE ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

Living On Video @ Millennium Bar, Γκάζι
 {Μεγάλη Τετάρτη, 20.4.2011}

Η Sound Best Production μεταφέρει τον παλμό των Living On Video parties για μία και μόνο εμφάνιση την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου στο Millennium Bar στο Γκάζι !

...Το video σε μεταφέρει σε μια διάσταση όπου ο ήχος συμμαχεί με την εικόνα
...Σε αναζοωγονεί ...Γεμίζει το βλέμμα σου πολύχρωμα φώτα
...Σε κάνει να διασκεδάζεις την πραγματικότητα με όλες σου τις αισθήσεις !
Αυτό σημαίνει για εμάς Living On Video!! Is this Reality?!

Τη μουσική επιμέλεια αναλαμβάνουν οι GetAway, το R&B dj set ο Nick Alexopoulos και την καλλιτεχνική πλαισίωση το Bassick Project dj team.

Με την υποστήριξη του Clubber.gr !

Reservations: ☎ 6973050197

SOUNDs Interesting !

.............
DOMENICA LIVE ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
Παρασκευή, 29 Απρίλιος · 10:30 π.μ

Οι Domenica θα εμφανιστούν ζωντανά στης 29 Απριλίου στην ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το νέο τους πρόγραμμα όπου οι ήχοι του παρελθόντος μεταμορφώνονται μέσα από ψυχεδελικούς ήχους και δυνατές «ηλεκτρισμένες» παραμορφώσεις σε συνδυασμό με τις βιομηχανικές σκοτεινές αναζητήσεις του vincent andelmoth (INsCissorS) , δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο μουσικό πάντρεμα .

DOMENICA LINE UP :
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – VOCALS , GUITARS , FX
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΡΕΣ – GUITARS, VOCALS ,
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ – DRUMS
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΝΑΚΑΣ – BASS ,VOCALS
ΜΑΡΙΑ ΕΝΕΠΕΚΙΔΟΥ – VOCALS
ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΚΙΔΗΣ – PERCUSSION
VINCENT ANDELMOTH – SYNTHS , SAMPLES, FX
Αρχιτεκτονική
Ελασιδών 6 + Πειραιώς 116 (διπλα στον ΟΤΕ)

.............
ΠΑΣΧΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ
 3ΗΜΕΡΟ ή 4ΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ !!
Κυριακή, 24 Απρίλιος · 3:00 μ.μ

Πάσχα στο μαγικό Λιτόχωρο από 135 € & 187 € αντίστοιχα το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή. Περιλαμβάνεται πρωινό καθημερινά, νηστίσιμο & μη νηστίσιμο δείπνο Μ.Παρασκευή, Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα. Προσφορά σε όλους , τσουρέκια, αυγά και λαμπάδες . Παρέχετε δωρεάν ασύρματο internet, καθώς και ιδιωτικό parking .
Ονειρεμένες πασχαλινές διακοπές στο OLYMPYS MEDITERRANEAN HOTEL στο κέντρο της πόλης , στο βουνό των θεών μια ανάσα από τη θάλασσα.

Πασχαλινό πρόγραμμα αναλυτικά :
* Μ. Παρασκευή : Ακολουθία & περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου και συνάντηση δίπλα στο ξενοδοχείο, των Επιταφίων που συνοδεύονται από τις φημισμένες χορωδίες Λιτοχωριτών, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα. Νηστίσιμο & μη νηστίσιμο δείπνο σε μπουφέ.
*Μ. Σάββατο: Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ, Αναστάσιμη Ακολουθία σε κοντινή εκκλησία, στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου, Αναστάσιμο γιορταστικό δείπνο και μαγειρίτσα σε παραδοσιακό μπουφέ.
*Κυριακή Πάσχα 24/04: Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ, Εορταστικό Πασχαλινό γεύμα σε πλούσιο μπουφέ. *Δευτέρα Μετά το Πάσχα: Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και ελεύθερη αναχώρηση χωρίς χρέωση (έως τις 17:00) από το Ξενοδοχείο.
OLYMPYS MEDITERRANEAN HOTEL

...........
Black Wednesdays: Johnny Skoulas & 
Cosmos Band feat. Mika Darmani

Το Nueva Trova υποδέχεται την άνοιξη με μια έκρηξη funk/soul και όχι μονό, ενεργείας! Ο Johnny Skoulas, υπόσχεται να σας «Μαυρίσει» την ψυχή και την καρδιά με την πιο διασκεδαστική έννοια που φανταστηκάτε ποτέ!!!

Κάθε Τετάρτη από 13 Απρίλη, οι πιο groovy ήχοι της «μαύρης» μουσικής θα ακούγονται στο Nueva Trova. Johnny Skoulas & Cosmos Band feat. Mika Darmani, for the win.

Ώρα 10:30, Όπως πάντα, χωρίς είσοδο.

ΥΓ: Αναμένονται και εκπλήξεις…
Nueva Trova Athens
Athenas & Vlachava 9, Monastiraki
Athens, Greece

..............
SOFIA ARVANITI, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΕΠΗΣ,
 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΖΑΚΟΣ &
 LEVEL X BAND LIVE

Οι Σοφία Αρβανίτη, Μιχάλης Κακέπης και Κωνσταντίνος Καζάκος, παρέα με τους Level X και τους Βολιώτες T.V. Project στον Βόλο...

Μία μοναδική συνάντηση στον Βόλο...! Έχοντας στις αποσκευές τους τρία νέα albums, τα "Χωρίς Retouche", "Σελένα" και "Είμαι Εγώ" αντίστοιχα και θέλοντας να μιλήσουν, μέσω της μουσικής τους, για όλους και για όλα, οι Σοφία Αρβανίτη, Μιχάλης Κακέπης και Κωνσταντίνος Καζάκος, παρέα με τους Level X, συναντιούνται στον Βόλο και στο Vox Music Stage, την Παρασκευή 6 Μαΐου.

8 ολόκληρα χρόνια... Χμμμ, δεν είναι και λίγα... Κι όμως..., σα να μην πέρασε μια μέρα φαντάζει από τότε. Το ραδιοφωνάκι εξάλλου δεν σταμάτησε και ποτέ να παίζει τα τραγούδια της. Ώσπου... ώσπου μην αντέχοντας την έλλειψη επικοινωνίας και έκφρασης μέσω της μουσικής, επέστρεψε... κι επέστρεψε πιο rock από ποτέ!!!

Έτσι συνέβη και πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε ένα νέο, ιδιαίτερο, δίσκο. Ήθελε να κυκλοφορήσει κάτι άλλο, διαφορετικό από τα συνήθη, "ΧΩΡΙΣ RETOUCHE" κι έτσι τελικώς το ονόμασε. To "e-Rock.gr" μάλιστα, το πρώτο σε επισκεψιμότητα μουσικό portal της χώρας, το βαθμολόγησε με 81/100. Έκτοτε άρχισαν οι μεμονωμένες ζωντανές εμφανίσεις. Πρώτα η Θεσσαλονίκη, μετά η Αθήνα, ακολούθησε ο Βόλος στο πλευρό του Φίλιππου Πλιάτσικα, η Εύβοια, οι από κοινού δυναμικές της εμφανίσεις στην θρυλική αθηναϊκή σκηνή του Architecture Rock Cafe στου Ζωγράφου, μαζί με τον Μιχάλη Κακέπη και τους Level X, η Καλαμάτα και να που ήρθε η ώρα να επιστρέψει και πάλι στον Βόλο.

Ναι - ναι, πολύ σωστά καταλάβατε, ήρθε η ώρα για ακόμη μία ζωντανή εμφάνιση της ανανεωμένης Σοφίας στον Βόλο... Μιας Σοφίας απασφαλισμένης, εκρηκτικής και διψασμένης, πρωτίστως για χιλιάδες vibes. Και τί δεν θα δίναμε για να ακούσουμε από τα χείλη της, ζωντανά, τραγούδια όπως τα Video, Μόνη περπατώ, Έτσι κι αλλιώς, Κόκκινη κόλαση, Μη μου μιλάς για καλοκαίρια και φυσικά το, ερμηνευμένο από κοινού με την μεγάλη Κυρία της rock Bonnie Tyler, The desert is in your heart.

Μαζί της... η αγαπημένη στους απανταχού ρομαντικούς μουσικόφιλους φωνή του τροβαδούρου της ελληνικής rock μουσικής σκηνή, Μιχάλη Κακέπη και τις επιτυχίες του, από την εποχή του Δούρειου Ίππου (Σ' ένα σικέ αγώνα, Φαύλος κύκλος, Ο κύβος ερρίφθη, Πυροβόλα το φεγγάρι) ίσαμε σήμερα και το νέο του album του "ΣΕΛΕΝΑ" (Θέλω, Καλή αντάμωση, Τί να σου πω, Κισμέτ), τότε αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για μία παράσταση καταφανώς διαφορετική.

Και φυσικά... Ο Κωνσταντίνος Καζάκος, ο οποίος αποτινάσει τον περιορισμό του να είναι μόνο ηθοποιός και μας συστήνεται ξανά με καθαρά rock διάθεση!

Τραγουδά και παίζει κιθάρα live σε ένα γνήσιο, σκληροπυρηνικό rock πρόγραμμα, με γνώριμες μουσικές και πολύ πάθος, σε ένα πρόγραμμα ελληνικών και ξένων rock τραγουδιών.

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος παρουσιάζει κλασικά, αξέχαστα τραγούδια (Led Zeppelin, Deep Purple, Doors, Rage against the machine, Green Day, Rory Gallagher, Pink Floyd, Gary Moore, Blur, Ξύλινα Σπαθιά, Παύλο Σιδηρόπουλο κ.α.), αλλά και κομμάτια από την δισκογραφική του δουλεία "ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ", γραμμένα μέσα από πολλή αγάπη για την ροκ μουσική, με την δική του σφραγίδα και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Δημήτρης Σταρόβας.

Σε αυτή την μοναδική παράσταση, όμως, δεν θα είναι μόνοι, αφού στο πλευρό τους θα βρεθεί το 4μελές ελπιδοφόρο αθηναϊκό συγκρότημα των Level X, με εκτελέσεις και ερμηνείες, τόσο από τις προσωπικές τους δισκογραφικές δουλειές, όσο και γνωστών rock και όχι μόνο επιτυχιών.

Και επειδή πάντοτε ήμασταν της άποψης ότι ο Βόλος και η Μαγνησία γενικότερα διέθετε και διαθέτει αξιόλογες και άκρως αντιπροσωπευτικές μουσικές προσωπικότητες και συγκροτήματα (βλ. Βαγγέλης Παπαθανασίου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Τσακνής, Ανδρέας Κατσιγιάννης κ.α.), ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε το συγκρότημα που θα ανοίξει την μοναδική συνάντηση των Σοφίας Αρβανίτη, Μιχάλη Κακέπη και Κωνσταντίνου Καζάκου, μαζί με τους Level X, στην μουσική σκηνή του VOX MUSIC STAGE, την Παρασκευή 6 Μαΐου, στην πόλη του Βόλου.

T.V. PROJECT

Ο λόγος για ένα νέο μουσικό project, δύο γνωστών μουσικών της πόλης, των Νίκου Τσουκάλη και Δημήτρη Βλαχονάτσιου, το οποίο, βασισμένο στην πειραματική τους διάθεση, κερδίζει καθημερινά ολοένα και περισσότερους φίλους.

Πειραματικό rock, με δόσεις εναλλακτικής ενέργειας, σε στίχους και μουσική σύνθεση του Ν. Τσουκάλη και μηχανική ηχητική υποστήριξη του Δ. Βλαχονάτσιου, το οποίο μάλιστα on stage, εκτός από πρωτότυπο, είναι και ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αφού το ηλεκτρικό μπάσο και η φωνή του Νίκου, συνοδεύονται από το PC του Administrator Δημήτρη, σε μία πραγματική μουσική πανδαισία, που δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο, τουναντίον θα μας συμπαρασύρει όλους σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή.

Ώρα έναρξης: 10.00 μ.μ.

Τιμή εισόδου με ποτό: 10 ευρώ

VOX MUSIC STAGE
Συγκρότημα Τσαλαπάτα, Βόλος

............
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B - MΟVIES LIVE
Σήμερα στις 9:30 μ.μ.

Ο Παύλος Παυλίδης ο ευαίσθητος δημιουργός και ανήσυχος συνθέτης που ξεκίνησε τη μουσική του πορεία με τα «Μωρά στη Φωτιά», κέρδισε επάξια την αγάπη του κοινού και την πλατιά αναγνώριση σαν front man στα «Ξύλινα Σπαθιά». Από το 2003 και μετά, συνεχίζει την προσωπική του μουσική διαδρομή με συνοδοιπόρους τους B - Movies. Σήμερα, Ο Παύλος Παυλίδ ης έχει φτάσει στην καλλιτεχνική του ωριμότητα καθώς μπορεί να μετουσιώνει αβίαστα την προσωπική του αλήθεια σε στίχους και να τους ντύνει με τις φωτεινές του μελωδίες. Είναι πλέον ένας έμπειρος μουσικός, κατασταλαγμένος, με πλούσιες εμπειρίες αλλά με το μικρόβιο της αναζήτησης, συνεχίζει να ταξιδεύει σε κόσμους ονειρικούς, όπου το σκοτάδι διαλύεται στο φως, όπως η σκοτεινή πλευρά του καθενός νικιέται από την φωτεινή.

Οι B-MOVIES πιστοί συνοδοιπόροι, και συνταξιδιώτες στα μουσικά του ταξίδια θα είναι μαζί του αυτές τις δύο βραδιές. Ο ήχος τους άλλοτε μελαγχολικός και μελωδικός, άλλοτε ορμητικός και έντονα ηλεκτρικός, δεν παύει να ξυπνά αναμνήσεις και συναισθήματα, να εκφράζει έναν κόσμο που θέλει να ονειρεύεται και δεν παύει να ελπίζει.

Σαν Σήμερα... 19 Απριλίου

1993 Ένας από τους σημαντικότερους σαξοφωνίστες, ο Steve Douglas (Steven Douglas Kreisman 1938-1993) απεβίωσε σε ηλικία 54 ετών στο Los Angeles από καρδιακή ανεπάρκεια κατά την διάρκεια ηχογράφησης σε στούντιο παρέα με τον Ry Cooder. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Phil Spector, Brian Wilson, The Beach Boys, Aretha Franklin, Elvis Presley, Bob Dylan κ.α. Ένα από τα χαρακτηριστικά σόλο του, ακούγεται στο κλασικό τραγούδι "Peter Gunn" των Ritchie Valens και Duane Eddy & the Rebels. Το 2003 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.


1978 Κυκλοφορεί από τους Patti Smith Group το τραγούδι "Because the Night". Το τραγούδι είχε γράψει η ίδια η Patti Smith σε συνεργασία με τον Bruce Springsteen. Ήταν μέρος του άλμπουμ του συγκροτήματος "Easter", το οποίο είχε κυκλοφορήσει τον Μάρτιο. Το τραγούδι έφτασε μέχρι την 13η θέση των Αμερικάνικων Singles Chart και την πέμπτη των Βρετανικών. Το 1987 το περιοδικό NME το κατέταξε στην θέση 116 της λίστας του "The Top 150 Singles of All Time".


1980 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται το Αμερικάνικο συγκρότημα Blondie με το τραγούδι "Call Me". Γράφτηκε από την τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Debbie Harry και τον παραγωγό Giorgio Moroder. Το τραγούδι ήταν μέρος του soundtrack της ταινίας "American Gigolo" με πρωταγωνιστή τον Richard Gere. Λίγες ημέρες αργότερα θα βρεθούν και στην κορυφή των Βρετανικών Singles Chart. Το single είχε κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο στην Αμερική και αρχές Απριλίου στην Μεγάλη Βρετανία. Είκοσι πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το τραγούδι "Call Me" θα καταταχθεί στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time" στην 283η θέση.


2002 Ο Scott Stapp, τραγουδιστής του Αμερικάνικου συγκροτήματος Creed, εμπλέκεται σε αυτοκινητιστικό ατύχημα σε κεντρικό δρόμο στο Orlando της Florida. Το αυτοκίνητο του Stapp χτυπήθηκε από πίσω, με αποτέλεσμα ο τραγουδιστής να χτυπήσει το κεφάλι και τον αυχένα του. Οι Creed αργότερα αναγκάστηκαν να ακυρώσουν 20 προγραμματισμένες συναυλίες στην Βόρεια Αμερική.


2003 Hacker εισέβαλε στην επίσημη ιστοσελίδα της Madonna. Η pop τραγουδίστρια, στην προσπάθεια της να καταπολεμήσει το παράνομο "κατέβασμα" τραγουδιών, λίγες ημέρες νωρίτερα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα ψεύτικο αρχείο mp3, από το επερχόμενο της άλμπουμ "American Life", το οποίο όταν κάποιος χρήστης το "κατέβαζε" και προσπαθούσε να το ανοίξει, του έβγαζε το μήνυμα: "What the f--- do you think you're doing?". Ο hacker διάθεσε όλα τα τραγούδια του άλμπουμ σαν free mp3 downloads στην ιστοσελίδα της, αναγράφοντας το μήνυμα: "This is what the f--- I think I'm doing".

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα... 18 Απριλίου

1935 Ο Αμερικανός παραγωγός Paul Rothchild (1935-1995) γεννήθηκε στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Υπήρξε παραγωγός των πέντε πρώτων άλμπουμ των The Doors και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Joni Mitchell, Neil Young, The Lovin' Spoonful, Tim Buckley, Love κ.α. Συνεργάστηκε με την Janis Joplin για το τελευταίο της άλμπουμ "Pearl" και την μοναδική No 1 επιτυχία της, "Me and Bobby McGee".

1991 Ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς της Μεγάλης Βρετανίας, ο Martin Hannett (1948-1991) απεβίωσε σε ηλικία 42 ετών στο Manchester από καρδιακή ανεπάρκεια λόγω χρόνιας εξάρτησης από την ηρωίνη και το αλκοόλ. Είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι The Smiths, Joy Division, New Order, Happy Mondays, U2 και The Psychedelic Furs. Στην ταινία "24 Hour Party People" του 2002, τον Hannett υποδύεται ο ηθοποιός Andy Serkis.

1988 Στην Jamaica ξεκινάει η δίκη για την δολοφονία του τραγουδιστή Peter Tosh. Ο θρύλος της Reggae είχε δολοφονηθεί στο σπίτι του στις 11 Σεπτεμβρίου του 1987. Ο Dennis "Leppo" Lobban, που πυροβόλησε τον Tosh δύο φορές στο κεφάλι, καταδικάστηκε σε θάνατο αλλά το 1995 η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια.

1992 Ο Bruce Springsteen βρίσκεται στην δεύτερη και τρίτη θέση του Billboard 200 με τα άλμπουμ "Human Touch" και "Lucky Town". Τα δύο άλμπουμ είχαν κυκλοφορήσει μαζί στις 31 Μαρτίου και έβγαλαν επιτυχίες όπως τα "Human Touch", "Better Days" κ.α. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Def Leppard και το άλμπουμ "Adrenalize".

2007 Οι Arctic Monkeys κυκλοφορούν το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Favorite Worst Nightmare". Μόνο την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, πούλησε στη Μεγάλη Βρετανία πάνω από 220 χιλιάδες αντίτυπα. Στα Brit Awards το 2008 κέρδισε το βραβείο "Best British Album". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Brianstorm", "Teddy Picker", "Old Yellow Bricks" κ.α.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ FOLIE GLUB!!!!

Τραγουδήσαμε – χαμογελάσαμε – ρουφήξαμε τα ποτά μας
Γίναμε με λίγα λόγια όλοι ένα….
Όλο το ασκέρι μαζί τόσο πάνω στο STAGE όσο και κάτω από αυτό!!!!
Ένα ταξίδι στην μουσική και το τραγούδι και η γλυκιά ζάλη παραμένει ακόμα…
Θα το ξανακάνουμε όμως…
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΑΛΙΤΗ στα μικρόφωνα, Ο ΤΑΣΟΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ στην κιθάρα και τον μπαγλαμά, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στο κόντρα μπάσο.
GUEST STAR της βραδιά:
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΑΒΑ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΛΙΑ
ARGIE ΛΟΥΛΑΤΖΗΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ 22:30 μέχρι τα ξημερώματα στης Δευτέρας στις 03:30 παίξαμε μουσική και τραγούδησαν, τραγούδησαν, τραγούδησαν και εμείς τραγουδούσαμε τραγουδούσαμε και φυσικά τα πίναμε…
Άστα να πάνε!!!!!
Μερικές φωτογραφίες από την βραδιά αυτή παρακάτω!!!
Ευχαριστώ όλους και όλες που κάνατε αυτή την βραδιά τόσο όμορφη!!!
 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΛΙΑ - ARGIE ΛΟΥΛΑΤΖΗΣ
ΧΡΙΣΤΗΝΑ ΓΚΟΛΙΑ
 ΤΑΣΟΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΙΤΗΣ - ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΑΒΑ
ΤΣΟΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΙΤΗΣ - ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΑΒΑ - ARGIE ΛΟΥΛΑΤΖΗΣ
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΝΑΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ FRIK
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΛΙΑ - ΧΡΗΣΤΟΣ FRIK - ARGIE ΛΟΥΛΑΤΖΗΣ
IRENE MAV - XRHSTOS FRIK
ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ!!!! :)

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ FRIK
freefrikos@hotmail.com
6983.299.508

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Έχασε την μάχη για την ζωή ο Νίκος Παπάζογλου

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΙΚΟ!!!!

Έχασε την μάχη για την ζωή ο Νίκος Παπάζογλου, ο οποίος έφυγε το πρωί της Κυριακής από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 16:00, από τον ιερό ναό Αγίου Θεράποντα στην Τούμπα.

Ο γνωστός τραγουδοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, ενώ μία εβδομάδα πριν είχε βγει από το νοσοκομείο, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια «πάλευε» με τον καρκίνο.



Ραγίζει απόψε η καρδιά
με το μπαγλαμαδάκι
πολλά κομμάτια έγινε
σπασμένο ποτηράκι

Θυμήθηκα που πίναμε
σε τούτο το τραπέζι
τώρα ποιος ξέρει πού γυρνά
ποιος ξέρει τι γυρεύει

Κανείς εδώ δεν τραγουδά
κανένας δε χορεύει
ακούνε μόνο την πενιά
κι ο νους τους ταξιδεύει

Τυχαία δήθεν αν τη δεις
φέρ' την στο ταβερνάκι
κρυμμένος θα 'μαι στη γωνιά
για να τη δω λιγάκι

Κανείς εδώ δεν τραγουδά
κανένας δε χορεύει
ακούνε μόνο την πενιά
κι ο νους τους ταξιδεύει

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΕ!!!!
 ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΙΟ ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ...
ΧΡΗΣΤΟΣ FRIK
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Γεννήθηκε στις 20/3/1948 στη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συστηματική επαφή με τη μουσική ήταν μέσω συγκροτημάτων την περίοδο 1965-1970. 
Την ίδια εποχή έγραψε τα πρώτα του τραγούδια, μερικά από τα οποία τραγούδησε ο Πασχάλης (Αρβανιτίδης), δημιουργώντας παράλληλα ένα μικρό στούντιο με χειροποίητα μηχανήματα στη Θεσσαλονίκη.
 Το 1972 με ένα πολύ καλό συγκρότημα που αποτελούσαν Θεσσαλονικείς μουσικοί και ονομάστηκε Ζηλωτής (Zealot) επιχείρησε να κατακτήσει τη διεθνή αγορά κατά το πρωτότυπο των Aphrodite`s Child.
 Για το σκοπό αυτό μετακόμισε στο Αachen της Δυτικής Γερμανίας. Φτιάχτηκαν τότε έξι τραγούδια που ηχογραφήθηκαν στο Mιλάνο αλλά υπάρχουν μόνο σε συλλογές φίλων. Το 1976, τραγουδώντας στους "Αχαρνής" του Διονύση Σαββόπουλου, συναντιέται με τον Μανώλη Ρασούλη και το 1978 η "καλή παρέα" (Μανώλης Ρασούλης, Νίκος Ξυδάκης, Διονύσης Σαββόπουλος και Νίκος Παπάζογλου) δημιουργεί το δίσκο "Η Εκδίκηση της Γυφτιάς" στο νεόδμητο στούντιο Αγροτικόν Νο 3, στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.
 Ακολουθούν "Τα Δήθεν" και το 1983 όλα όσα υπήρχαν σε σχέδια, σημειώσεις και χαμηλόφωνες ηχογραφήσεις μαζεύονται στο δίσκο "Χαράτσι" που προτείνει ένα "είδος μεικτό και μόνιμο". 
Ακολουθεί το "Μέσω Νεφών" το 1986, τα "Σύνεργα" το 1991 και ένα χρόνο αργότερα η "Επιτόπιος Ηχογράφησις" στο θέατρο του Λυκαβηττού (30 Σεπτεμβρίου 1991). Τον Απρίλιο του 1995 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Όταν Κινδυνεύεις Παίξε την Πουρούδα" -στην κυπριακή διάλεκτο- σημαίνει το κλάξον ποδηλάτου.
Το 2005 κυκλοφόρησε η τελευταια του δουλεια το "Μά'ϊσσα Σελήνη". Την ημέρα της κυκλοφορίας της "Μά'ισσας σελήνης", ο Νίκος Παπάζογλου κέρδισε το Βραβείο Μουσικής στα Κρατικά Κινηματογραφικά Βραβεία Ποιότητας (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) για τη μουσική του στην ταινία η "Νοσταλγός". 
Κάτω από την ετικέτα "Στρόγγυλοι Δίσκοι" ο Νίκος Παπάζογλου επιμελείται τις παραγωγές και ανακαλύπτει αξιόλογους τραγουδοποιούς όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Ορφέας Περίδης, το μουσικό σχήμα Μικρές Περιπλανήσεις, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου κ.ά. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. 
Δισκογραφία 
1984 Χαράτσι (Lyra) 
1986 Μέσω Νεφών (Lyra)
 1990 Σύνεργα (Lyra)
 1991 Επιτόπιος ηχογράφησις στο θέατρο του Λυκαβηττού (Lyra)
 1995 Όταν κινδυνεύεις παίξε την πουρούδα (Lyra)
 2005 Μά'ισσα Σελήνη
 Δισκογραφία : Συμμετοχές 
1977 Αχαρνής, Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια (Lyra)
 1978 Η εκδίκηση της γυφτιάς (Lyra) 
1979 Η ρεζέρβα (Lyra)
 1979 Τα δήθεν (Lyra) 
1981 Χειμερινοί Κολυμβητές (Ανεξάρτητη παραγωγή) 
1984 Όλοι δικοί μας είμαστε (Lyra)
 1986 Εν Αθήναις (Lyra) 
1986 Πότε Βούδας πότε Κούδας (CBS)
 1987 Ζήτω το Ελληνικό τραγούδι (ΜΙΝΟS) 
1988 Ο κ. Σαββόπουλος ευχαριστεί τον Κ. Χατζιδάκι και θα'ρθη οπωσδήποτε (Σείριος) 
1988 Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά (Σείριος)
 1988 Τραγούδια από το θέατρο (Lyra) 
1989 Ασπρόμαυρες ιστορίες (Lyra)
 1991 Παραμύθια (Lyra) 
1992 Τα σκόρπια (Lyra)
 1992 Σύγχρονο τραγούδι-Μέρες μουσικής (Lyra) 
1993 Η μικρή γαλέρα (Ασπάλαθος)
 1997 Πύλη της άμμου (Μύλος)
 Δισκογραφία και λίστα περιεχομενων 1984 Χαράτσι ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΧΑΡΑΤΣΙ ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΣΤΑΛΑ ΣΤΑΛΑ ΕΥΧΗ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΙ ΠΕΡΑΣΑ ΕΤΣΙ,
 ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΟ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥΣΙΚΗ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, ΒΑΣΩ ΑΛΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΙΧΟΙ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ, ΤΑΚΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ 1986 
Μέσω Νεφών Ενα κι ενα (Νικου Παπάζογλου - Μανωλη Ρασούλη) 
Ο μοναχός άνθρωπος (Παπάζογλου - Ανδρέου)
 Στη ρωγμη του χρόνου (Ξυδάκη - Ρασούλη) 
Του χαμού (Παπάζογλου - Σπυρόπουλου)
 Το όνειρο (Παπαζογλου)
 Φύσηξε Βαρδάρης (Παπαζογλου)
 Εγώ κι ο ίσκιος μου (Παπαζογλου - Ανδρέου)
 Καλημέρα (Παπαζογλου - Σιμώτα)
 Ειναι αργά (Παπάζογλου)
 Φέγγεις σαν άστρο (Παπαζογλου - Σιμόπουλου)
 Γλυκειά μου (Παπάζογλου) 
1990 Σύνεργα Σύνεργα (Παπαζόγλου) 
Μάτια μου (Ορφέα Περίδη)
 Δραπέτες (Γ. Ζήκα) 
Απόψε σιωπηλοί (Βάσω Αλλαγιάννη)
 Το Πηγάδι (Παπάζογλου - Σιμώτα)
 Χάρτινο καραβάκι (Παπάζογλου - Σιμώτα)
 Βιάστηκε να νυχτώσει (Παπάζογλου - Σιμώτα) 
Μανδραγόρας (Γ. Ζήκα)
 Βαρειά Βαλίτσα (Παπάζογλου - Σιμώτα)
 Θάνατο θέλω τραγικό (Ορφέα Περίδη) 
Φεύγω (Ορφέα Περίδη)
 1991 Επιτοπιος Ηχογραφησις Θεατρο Λυκαβητού 30/9/1991
 Η ΑΓΑΠΗ Η ΦΙΛΗ ΜΟΥ ( Συνθέτης/ές:ΑΛΑΓΙΑΝΗ ΒΑΣΩ) ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ ( Συνθέτης/ές:ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ) 
ΣΤΑΛΑ - ΣΤΑΛΑ ( Συνθέτης/ές:ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ) 
ΣΥΝΕΡΓΑ ( Συνθέτης/ές:ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ) 
ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ( Συνθέτης/ές:ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ Στιχουργός/οί:ΣΙΜΩΤΑΣ ΤΑΚΗΣ)
 ΠΟΤΕ ΒΟΥΔΑΣ ΠΟΤΕ ΚΟΥΔΑΣ ( Συνθέτης/ές:ΒΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Στιχουργός/οί:ΡΑΣΟΥΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ)
 ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ( Συνθέτης/ές:ΑΛΑΓΙΑΝΗ ΒΑΣΩ Στιχουργός/οί:ΡΑΣΟΥΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ) 
Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ( Συνθέτης/ές:ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ Στιχουργός/οί:ΑΝΔΡΕΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ) 
 ΧΑΡΑΤΣΙ ( Συνθέτης/ές:ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ Στιχουργός/οί:ΣΙΜΩΤΑΣ ΤΑΚΗΣ) 
ΔΡΑΠΕΤΕΣ ( Συνθέτης/ές:ΖΗΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
 1995 Όταν κινδυνεύεις παίξε την πουρούδα Νυχτερινό Α' στιχοι Σιμωτα Νυχτερινο Β' στιχ Σιμωτα ΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑ στιχ Σιμώτα Του Φίλου στιχ Πηγη Καφετζοπουλου Με ενα Τρίχορδο στιχ. Στελ Ξυνιας Δεν ειμαι Ποιητης στχ Λαζαρου Ανδρεου ΦΑΝΟΙ στχ Παπαζογλου Της Χιώτισσας στχ Ανωνυμης χιωτισσας του 1993 Για το Χαμόγελο στιχ Παπαζογλου Για μενα στιχ Λαζαρου Ανδρεου Σάββατο στιχ Μιχαλης Πασιαρδής Ονως εγώ. στιχ. Λαζαρος Ανδρέου 2005 Μά'ισσα Σελήνη Μά'ισσα σελήνη Ανδόρα - Κορσική - Χανιά Σ' ένα μπαγλαμαδάκι Μ' ένα "γειά" Αόρατοι σταυροί Καρρώ κουβέρτα Πικρό ψωμί Επαρχία Ό,τι με πλήγωσε Απόπειρα λαθραλιείας Όρτσα - Πρίμα Τόδε τι Ξεσπάει αέρας Να μη σ' έχω Στιγμές

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΗ ROCK!!!!

O Roger Waters στην Αθήνα με το "The Wall

Είδηση που διαβάσαμε στο Hit Channel(http://www.hit-channel.com)
HIT CHANNEL EXCLUSIVE:Ξημερώνει Σάββατο και πριν λίγο μάθαμε αποκλειστικά ότι ο Roger Waters,ο ηγέτης των θρυλικών Pink Floyd,θα παρουσιάσει στην Αθήνα το μνημειώδες "The Wall" album των Pink Floyd!!!Η είδηση είναι απολύτως επιβεβαιωμένη και σας την μεταδίδουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!Για όλες τις λεπτομέρειες και τις πληροφορίες,μείνετε συντονισμένοι στο Hit Channel φυσικά!!!
Σε λίγες ώρες θα μάθετε πολύ περισσότερα...

Αναμένουμε...

..............
American County Music Awards: Ξεχώρισε η Taylor Swift!


Μπορεί το μουσικό είδος της country να μην έχει τόσο αφοσιωμένους fans στην Ευρώπη, αλλά η τελετή των American Country Music Awards πολλές φορές κρύβει rock εκπλήξεις!

Μπορεί το μουσικό είδος της country να μην έχει τόσο αφοσιωμένους fans στην Ευρώπη, αλλά η τελετή των American Country Music Awards πολλές φορές κρύβει rock εκπλήξεις!

Στα 46α ACMA, η Miranda Lambert κέρδισε τέσσερα συνολικά βραβεία, στις κατηγορίες Best Female Vocalist και Best Single-Song-Video Of The Υear (για το “The House That Built Me”) αλλά η Taylor Swift έφυγε με το βραβείο “Entertainer Of The Year” που βασίζεται στις ψήφους του κοινού! Στην συνέχεια, η Taylor τράγουδησε εντυπωσιακά το νέο της single, παίζοντας banjo και εισπράττωντας πολλά χειροκροτήματα (Όχι, στο κοινό δεν υπήρχε ο Kanye West!).

Επίσης οι Lady Antebellum έδωσαν δυναμικά το παρόν, προσθέτοντας δυο ακόμα βραβεία στην συλλογή τους, στις κατηγορίες Best Vocal Group και Album Of The Year (για το “Need You Now”).

Στις live performances, ξεχώρισε αναμφισβήτητα ο frontman των Aerosmith Steven Tyler στο ντουέτο του με την Carrie Underwood για το hit single της “Undo It” που εξελίχθηκε στο “Walk This Way” και η διακριτική και έθραυστη country blues ερμηνεία της Rihanna στο τραγούδι της “California King Bed”.

Ανάμεσα στους παρουσιαστές των βραβείων, είδαμε και τους Ryan Seacrest (American Idol), Robert Pattinson, Reese Witherspoon.

............
The Last Drive + The Callas + The Screaming Fly


Οι μοναδικοί Last Drive επιστρέφουν στο Gagarin 205 Live Music Space για μία ακόμη εκρηκτική rock’n’roll βραδιά, το Σάββατο 14 Μαϊου.

Λίγο πριν μπουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον καινούριο τους δίσκο, θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά μερικά από τα καινούρια τους κομμάτια, στο χώρο όπου πριν από τέσσερα χρόνια πραγματοποίησαν την επανεμφάνιση τους με μία ανεπανάληπτη τριήμερη γιορτή. Τρεις βραδιές που έμειναν στην ιστορία ως οι πιο φορτισμένες συναισθηματικά συναυλίες που έχουν γίνει στο κλαμπ της Λιοσίων. Για το συγκρότημα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ξεκίνησαν το 1983 από τους Αμπελόκηπους και μέσα σε λίγα χρόνια άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στον παγκόσμιο χάρτη του rock’n’roll.

Οι τρομερές συνθέσεις τους ταξίδεψαν μέσα από τα ραδιόφωνα και τα πικάπ της εποχής σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι Last Drive είδαν τα τραγούδια τους να κυκλοφορούν από ιταλικές, γερμανικές, ισπανικές και αμερικανικές εταιρείες και να συμπεριλαμβάνονται σε συλλογές που κατέχουν σήμερα περίοπτη θέση στη δισκοθήκη του rock’n’roll μύθου.

Με το κοντέρ στα κόκκινα και το πόδι κολλημένο στο γκάζι περιπλανήθηκαν σε δύσβατους δρόμους, αποκτώντας στην πορεία όλο και περισσότερους πιστούς φίλους. Ανάμεσά τους ξεχωριστές μορφές της παγκόσμιας rock ‘n’ roll κοινότητας όπως ο Peter Zaremba των Fleshtones που βοήθησε στην παραγωγή στο Heatwave (1988), ο Paul B. Cutler των Dream Syndicate που ανέλαβε την παραγωγή στα Blood Nirvana (1990) και Fuckhead Entropy (1992), αλλά και εκλεκτές rock ‘n’ roll συμμορίες όπως, μεταξύ άλλων, οι Dead Moon, με τους οποίους αλώνισαν τις σκηνές και μοιράστηκαν τα βαν και τις μπύρες σε πολλές γωνιές της Ευρώπης.

«Poison», «Valley Of Death», «I Love Cindy», «Gone Gone Gone», «The Devil May Care», «Heatwave 88», «Have Mercy», «Chain Train», «Final Kick», «Black Limo», «Overloaded», «Bad Roads», «Killhead Therapy», «Blood From A Stone»: Μερικά μόνο από τα κομμάτια που ξεπήδησαν μέσα από τη μέθεξη των Drive και αναδείχτηκαν νικητές στη μάχη με το χρόνο. Rock’n’roll ύμνοι με δολοφονικά riffs στις κιθάρες, εθιστικά ρεφραίν, ένταση, ενέργεια, δυναμισμό, αλλά και μια σπάνια – για group που δραστηριοποιείται μακριά από τις «μητροπόλεις» του rock - αίσθηση αυθεντικότητας. Κομμάτια που μετατρέπονται σε ηλεκτρικές εκκενώσεις όταν οι Drive τα παίζουν ζωντανά επί σκηνής.

Οι συναυλίες τους είναι μια εμπειρία ζωής. Ένα σφυροκόπημα από φαζαρισμένες κιθάρες, σχεδόν πρωτόγονα drums, φωνητικά που ακροβατούν ανάμεσα στο punk και τη μελωδία και στίχους που φέρνουν στο νου εικόνες από τα αμερικάνικα προάστια του ’50 και τα γκαράζ του ‘60, τη Νέα Υόρκη του ’70 και την Αθήνα του ’80, μέχρι τις άγριες εποχές του σήμερα. Η ενέργεια που εκπέμπουν και το ιδιαίτερο στυλ τους δημιουργούν κάθε φορά μια rock’n’roll δίνη που παρασύρει μυημένους και μη.

Η χημεία των Drive είχε να κάνει πάντα με τη δημιουργία, με την ικανότητα να εμπνέεσαι και να εμπνέεις. Έτσι, μετά την επανασύνδεσή τους, μας χάρισαν έναν καινούριο δίσκο, το Heavy Liquid (μέσω του δικού τους αυτοοργανωμένου κώδικα Happy Crasher) που έφερε καινούρια μέλη στην περίφημη Drive Tribe, την κοινότητα των φίλων τους με την οποία διατηρούν μια ζωντανή, αμφίδρομη σχέση. Πριν τρία χρόνια, ένας fan, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κοτσέλης, σκηνοθέτησε ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία του συγκροτήματος με τίτλο «20.000 MILES AHEAD: A LAST DRIVE STORY», ενώ πέρυσι 30 καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από το Heavy Liquid μια συλλογή από comics και εικονογραφήσεις που εκδόθηκε σε album, με τον τίτλο «AT THE DRIVE INK».

Αυτό που διαφοροποιεί τους Last Drive και δημιουργεί την ιδιαίτερη σχέση με το κοινό τους δεν είναι μόνο το προσωπικό ύφος των κομματιών τους που κάνει δύσκολη, σχεδόν αδύνατη, την απόπειρα να τους εντάξει κανείς με σιγουριά σε κάποιο παρακλάδι του rock’n’roll. Ούτε η δυναμική σκηνική τους παρουσία, η ικανότητα τους να μετατρέπουν την ένταση του χώρου σε ενέργεια πάνω στη σκηνή και η ξεκάθαρη θέση τους απέναντι σε όσα συμβαίνουν μέσα μας και γύρω μας. Για τους fans τους στην Ελλάδα, ήταν και είναι η ζωντανή απόδειξη ότι δεν πρέπει να αφήνεις τα όνειρα σου να σβήνουν ποτέ.

Αυτή η σχέση με το κοινό είναι που τροφοδοτεί τη δημιουργικότητα του συγκροτήματος και κάνει τις συναυλίες τους ανεπανάληπτες. Έτσι κι αυτή τη φορά στο Gagarin θα παίξουν τα κλασσικά τους κομμάτια, ανέκδοτο υλικό από τον δίσκο που ετοιμάζουν και κάποιες από τις χαρακτηριστικές αγαπημένες τους διασκευές. Θα δώσουν για μία ακόμα φορά τη δική τους απάντηση στα βαλτωμένα ερωτήματα του σήμερα. Αν δεν τους έχετε ξαναδεί live, προετοιμαστείτε για μία αληθινή εμπειρία. Αν ανήκετε στους μυημένους, υπομονή!

Μαζί με τους Last Drive θα εμφανιστούν δύο από τα πιο δυναμικά σχήματα της αθηναϊκής ροκ εν ρολ κοινότητας: Οι Callas και οι Screaming Fly.

THE CALLAS

Οι Callas, μετά τις καλοκαιρινές ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις στα Indietracks Festival (Derby, UK), Yinka Shonibare Project Space (London, UK), Artrocker magazine ex office (London, UK), Club Fandago @ The Monarch (London, UK) και τα κολακευτικά σχόλια που δημοσιέυθηκαν στον Independent, μόλις κυκλοφόρησαν το τρίτο τους album, μόνο σε βινύλιο, με τίτλο «Objekt». Ο ήχος τους παραμένει πιστός στη Lo-Fi κουλτούρα, η οποία έχει επανέλθει δυναμικά στο μουσικό προσκήνιο το τελευταίο διάστημα (No Age, Sic Alps, Dum Dum Girls, The Art Museums, Thee Oh Sees, White Fence κ.ά.), αλλά παράλληλα εξελίσσεται συνθετικά, αισθητικά και στιχουργικά, με αποτέλεσμα οι Callas να παρουσιάζουν την πιο ολοκληρωμένη δουλειά τους τονίζοντας τον avant-pop χαρακτήρα τους. Τον τελευταίο χρόνο έχει προστεθεί στο συγκρότημα και ένα νέο μέλος, η Αννίτα Πολυχρόνη (Wild Honey, Love Beverly, Wanna Be James?), η οποία συμμετέχει και στο album με φωνητικά και πλήκτρα.

Τα εξώφυλλα του δίσκου έχουν γίνει ένα προς ένα, στο χέρι, από τους Λάκη και Άρη Ιωνά / The Callas οι οποίοι εκμεταλλεύονται την εικαστική τους ιδιότητα παίζοντας με τον τίτλο του album και δημιουργώντας μοναδικά collages-assemblages σε κάθε εξώφυλλο ξεχωριστά.

Οι Callas έχουν εμφανιστεί και έχουν παρουσιάσει δουλειά τους μεταξύ άλλων στα Great Escape Festival (Brighton, UK), Sala Apolo (Barcelona), Taktfrei Festival (Berlin), Athens Biennial, AMP gallery, The Breeder gallery, DESTE foundation.

Αυτό τον καιρό, ετοιμάζουν εμφανίσεις στην Ευρώπη και την Νέα Υόρκη όπως και ένα split Flexi Single με τους Victorian English Gentlemens Club. Επίσης συμμετέχουν με δύο τραγούδια τους στην ταινία “Wasted Youth” των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Jan Vogel.

«If ever the word Cult described a band then it's Athens duo The Callas»
Daniel Treacy (Television Personalities) - Art & Music magazine,

THE SCREAMING FLY

Oι Screaming Fly σχηματίστηκαν τον Οκτώβριο του ’92 από τους Stef, Stash, C.L. Mε garage/punk καταβολές και ψυχεδελικές διαθέσεις, όλα αυτά τα χρόνια, εμφανίζονται ζωντανά σε διάφορες σκηνές της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς και σε festivals, ηχογραφώντας και διανέμοντας παράλληλα δικές τους ανεξάρτητες παραγωγές. Tον Απρίλιο του 2011 θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο album τους «Superzero».

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 15 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42,εντός στοάς, τηλ. 210 3608366) και το www.ticketpro.gr

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, πολύ κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 6944 814543. Website: www.gagarin205.gr
...........
Kid Rock creates his own atmosphere 
for the Jim Beam Live Music Series event at Machine Shop

It was a scene only Kid Rock himself could have made.

With only Jim Beam cameramen between him and the rush of a standing-room-only crowd, the artist jammed out to a 14-song play list that got the audience going wild.

First up was "Rock N Roll Jesus," with everyone in sight singing along.

Kid Rock was nothing short of himself, dancing around the stage and tossing the mic up in the air at every break in song.

By the third song, he turned to his full band, stopped the music and said it was out of tune. The audience erupted into laughter.

His dance moves were as suggestive as his lyrics as he tugged at his pants and dropped the microphone down between his legs throughout the songs.

When it got too hot in the club-sized venue, Kid Rock stopped and told the stage crew to open the door right off the stage, again getting a light-hearted reaction from the crowd.

He joked about returning to a small club for "just one night," adding that it was what he did 12 years ago.

At one point, he even jumped behind a cameraman who was filming right in front of the stage, and stuck his tongue out, making faces at the crowd.

When it came to making his audience part of the show, he started off giving a front-row fan a high-five, wished his friend from New York who was at the show a happy 40th birthday and dedicated his final song, "Born Free," to two members of the military who were in the crowd.

There was no encore, though fans cheered his name for 10 minutes after the show. But, just before he exited the stage, he reached out and touched as many people in the audience as he could.

One lucky fan even passed Kid Rock his 24-ounce Bud Light onstage.

Kid Rock threw the can back for a big drink and passed it back down to the fan, who then finished the beer off, getting pats and cheers from other audience members.