ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...17 Ιουλίου

1959 H μεγάλη κυρία της Jazz Billie Holiday (Elinore Harris 1915-1959) πέθανε σε ηλικία 44 ετών στην Νέα Υόρκη από κύρωση του ύπατος λόγω χρόνιας εξάρτησης από το αλκοόλ. Τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement το 1987 για την συνολική της προσφορά στην μουσική. Τρεις από τις ηχογραφήσεις της, "Strange Fruit" (1939), "God Bless the Child" (1941) και "Lover Man (Oh, Where Can You Be?)" (1945), κέρδισαν τον τιμητικό τίτλο Grammy Hall of Fame. Το φιλμ του 1972, "Lady Sings the Blues" είναι βασισμένο στην ζωή της. Κατά την διάρκεια της καριέρας της ηχογράφησε περισσότερους από 100 δίσκους και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της Jazz όπως οι Count Basie και Duke Ellington. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών.

1968 Η ταινία κινουμένων σχεδίων των The Beatles, "Yellow Submarine", κάνει πρεμιέρα στο The London Pavilion. Τα 4 σκαθάρια δεν είχαν δανείσει της φωνές τους στους ήρωες της ταινίας αλλά παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα. Στην ταινία ακούγονται τα τραγούδια "Yellow Submarine", "Eleanor Rigby", "A Day In The Life", "Lucy in the Sky with Diamonds", "With a Little Help from My Friends", κ.α.


1979 Στην μέση της περιοδείας των Thin Lizzy στην Αμερική, ο κιθαρίστας Gary Moore αποφασίζει να εγκαταλείψει την μπάντα. Μετά από χρόνια, σε συνέντευξή του, ο Moore δήλωσε πως μετάνιωσε για τον τρόπο αλλά όχι και για το ότι έφυγε...


1996 Ο ντράμερ των Smashing Pumpkins, Jimmy Chamberlin, απολύθηκε από το συγκρότημα μετά την σύλληψη του για κατοχή ναρκωτικών. Ο ντράμερ ήταν στο ίδιο δωμάτιο με τον Jonathan Melvoin, την νύχτα του θανάτου του από υπερβολική δόση ηρωίνης. Το συγκρότημα τον θεώρησε, εν μέρη, υπεύθυνο για τον θάνατο του Melvoin.

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...16 Ιουλίου

1952 Ο ντράμερ των The Police, Stewart Copeland (Stewart Armstrong Copeland), γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1977 όταν ο Copeland διέλυσε το progressive rock γκρουπ Curved Air μαζί με τους Sting και τον κιθαρίστα Henry Padovani, δημιούργησαν τους Police. Έχει κερδίσει μαζί τους έξι βραβεία Grammy και το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame τον Μάρτιο του 2003. Με την διάλυση του συγκροτήματος το 1984 συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Klark Kent, Animal Logic, Oysterhead, κ.α


1966 Οι The Lovin' Spoonful κυκλοφορούν το τραγούδι "Summer In The City". Ήταν μέρος του τρίτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος "Hums of the Lovin' Spoonful" και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 στις 13 Αυγούστου. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στη θέση 393.

1973 Ο Bob Dylan κυκλοφορεί το soundtrack της western ταινίας "Pat Garrett & Billy the Kid", στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τους James Coburn και Kris Kristofferson. Μεταξύ των τραγουδιών είναι και ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του, το "Knockin' on Heaven's Door".

1983 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι των The Police, "Every Breath You Take". Είχε κυκλοφορήσει στις 20 Μαΐου και ήταν μέρος του άλμπουμ "Synchronicity". Τους χάρισε δύο βραβεία Grammy, τα "Song of the Year" και "Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal". Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στη θέση 25.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα 15 Ιουλίου

1956 O τραγουδιστής, τραγουδοποιός και στιχουργός του Βρετανικού post-punk συγκροτήματος Joy Division, Ian Curtis (Ian Kevin Curtis 1956-1980), γεννήθηκε στο Stretford της Αγγλίας. Μαζί με τους Bernard Sumner και Peter Hook, το 1976 δημιούργησε τους Joy Division. Κυκλοφόρησε μαζί τους δύο άλμπουμ, "Unknown Pleasures" (1979) και "Closer" (1980). Δημοφιλή τραγούδια τους: "New Dawn Fades", "She's Lost Control", "Isolation", "Love Will Tear Us Apart", κ.α. Αν και η πορεία τους ήταν σύντομη, η επιρροή τους στην εναλλακτική μουσική ήταν μεγάλη. Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες και τα συγροτήματα που έχουν παραδεχτεί κατά καιρούς την επιρροή των Joy Division, Interpol, Editors, Moby, John Frusciante (Red Hot Chili Peppers), Bono (U2), κ.α.



1956 Γεννήθηκε στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, ο ντράμερ Marky Ramone (Marc Steven Bell). Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Ramones. Συμμετείχε επίσης σε συγκροτήματα όπως Dust, Wayne County and the Backstreet Boys, κ.α. Ενσωματώθηκε με τους Ramones μετά την αποχώρηση του ντράμερ τους Tommy Ramone το 1978. Αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού και έφυγε από την μπάντα το 1983 για να επιστρέψει και πάλι το 1987.



1970 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι "Mama Told Me Not to Come" των Three Dog Night. Ήταν μια δημιουργία του Randy Newman και η πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε από τους Eric Burdon & The Animals. Με τα χρόνια, διασκευάστηκε από πολλούς καλλιτέχνες όπως Wilson Pickett, Tom Jones, κ.α.



1978 Στην πρώτη θέση του US Billboard 200 είναι το άλμπουμ των The Rolling Stones, "Some Girls". Είναι το έβδομο No 1 άλμπουμ του συγκροτήματος. Κυκλοφόρησε στις 8 Ιουνίου και περιείχε τραγούδια όπως "Miss You", "Beast of Burden", κ.α.


1989 Οι Pink Floyd δίνουν παράσταση σε μια πλωτή εξέδρα στα κανάλια της Βενετίας. Συγκεντρώνονται 200 χιλιάδες θαυμαστές τους. Την επόμενη ημέρα διαπιστώνεται πως αρκετά από τα μάρμαρα και τα μνημεία της πόλης έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές...
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

EMIGRE LIVE - ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

Οι Εmigre συνεχίζουν τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις και επιστρέφουν αυτή την Παρασκευή 16 Ιουλίου με ένα live έκπληξη. Λίγο μετά τις 22:00 το BABUENA Beach Bar (Παραλία Αναβύσσου) θα υποδεχτεί τους Εmigre σε ένα μοναδικό pop-rock Live Set On The Beach!!!

BABUENA Beach Bar
Παραλία Αναβύσσου (Αθήνα)
Κρατήσεις: 22910.40804 - 6944.679599

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...14 Ιουλίου

1941 Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του rock συγκροτήματος Spencer Davis Group, Spencer Davis (Spencer David Nelson Davis), γεννήθηκε στην Ουαλία. Μαζί με τους Steve Winwood και τον αδερφό του Muff Winwood γνώρισαν επιτυχία την δεκαετία του '60, με τραγούδια όπως τα "Keep On Running", "Gimme Some Lovin'", κ.α.



1982 Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας "Pink Floyd The Wall", σε σκηνοθεσία του Alan Parker, πραγματοποιείται στο Empire, στο Leicester Square του Λονδίνου. Παρευρίσκονται τα μέλη του συγκροτήματος Roger Waters, David Gilmour και Nick Mason, όχι όμως ο Richard Wright, τον οποίο είχε απολύσει πρόσφατα ο Waters. Στην πρεμιέρα εμφανίστηκαν επίσης και διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες, όπως: Bob Geldof, Gerald Scarfe, Pete Townshend, Sting, Roger Taylor, James Hunt, Andy Summers, κ.α.



1989 Ο Alice Cooper κυκλοφορεί το single "Poison". Το τραγούδι ήταν μέρος του στούντιο άλμπουμ του τραγουδιστή "Trash" και γράφτηκε από τον ίδιο σε συνεργασία με τους Desmond Child και John McCurry. Αργότερα θα φτάσει μέχρι την 7η θέση των Αμερικάνικων charts και 2η των Βρετανικών.



1992 Οι Megadeth κυκλοφορούν το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "Countdown to Extinction". Το άλμπουμ θα γίνει το πιο πετυχημένο εμπορικά του συγκροτήματος μέχρι και σήμερα με πωλήσεις που ξεπερνούν μόνο στις ΗΠΑ τα δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Αργότερα θα φτάσει μέχρι την 2η θέση του US Billboard 200. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Symphony of Destruction", "Sweating Bullets", "Skin O' My Teeth" και "Foreclosure of a Dream". Είναι επίσης το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που δεν έχει στο εξώφυλλο την μασκότ τους, τον Vic Rattlehead.



2007 Σε ιντερνετική δημοπρασία βγαίνουν ένα ζευγάρι γυαλιά του John Lennon, η οποία θα συνεχιστεί έως και τις 31 Ιουλίου. Τα γυαλιά αυτά φορούσε ο Lennon κατά την διάρκεια της περιοδείας των The Beatles στην Ιαπωνία, το 1966. Λόγω της beatlemania, οι Beatles δεν μπορούσαν να βγουν από το ξενοδοχείο τους και η μοναδική καθημερινή παρέα τους ήταν ο φωτογράφος Bob Whitaker και ο μεταφραστής Junishi Yore. Λίγο πριν φύγουν και για να ευχαριστήσει ο Lennon τον Yore, του χάρισε τα γυαλιά του και εκείνος ένα σετ παραδοσιακές Ιαπωνέζικες χάλκινες κούπες. Ο Yore, μετά το θάνατο του Lennon τον Δεκέμβριο του 1980, είχε βγάλει τους φακούς σαν ένδειξη θρήνους, κάτι το οποίο είναι μέρος της Ιαπωνικής παράδοσης. Οι προσφορές για το σκελετός των γυαλιών του Lennon αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Οι Πυξ - Λαξ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας

18 Σεπτεμβρίου 2004 έγραφε το ημερολόγιο, όταν οι Πυξ - Λαξ αποχαιρετούσαν το κοινό τους στο Θέατρο του Λυκαβηττού.

13 Ιουλίου 2011 θα γράφει την ημέρα που το δημοφιλές συγκρότημα θα δώσει την πρώτη από τις πέντε (και ίσως έξι) ευκαιρίες στο κοινό του για μια τελευταία αντάμωση σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Στην συνέντευξη τύπου για τις επικείμενες συναυλίες των Πυξ - Λαξ που πραγματοποιήθηκε στο Terra Vibe χθες το μεσημέρι οι Φίλιππος Πλιάτσικας και Μπάμπης Στόκας στάθηκαν στον αναπάντεχο χαμό του συνοδοιπόρου τους Μάνου Ξυδούς τον περασμένο Απρίλιο και δήλωσαν πως αυτές οι συναυλίες ήταν μια ιδέα που δούλευε ο Μάνος με την διοργανώτρια εταιρία χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν και πως νοιώθουν χρέος να τις πραγματοποιήσουν στην μνήμη του. Στις φήμες εάν το συγκρότημα θα συνεχίσει, ο Μπάμπης Στόκας δήλωσε κατηγορηματικά πως Πυξ – Λαξ χωρίς Μάνο Ξυδούς δεν νοούνται και ότι μετά το πέρας των συναυλιών δεν προβλέπεται κάτι άλλο.

Από την πλευρά της η διοργανώτρια εταιρία γνωστοποίησε πως η πρώτη συναυλία θα λάβει χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 13 Ιουλίου 2011 - με την προπώληση να ξεκινάει τον Σεπτέμβριο - και στην συνέχεια το συγκρότημα θα πραγματοποιήσει άλλες τέσσερις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Κρήτη χωρίς να είναι γνωστές οι ημερομηνίες.

Επιπλέον, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το συγκρότημα να δώσει και έκτη συναυλία στην Κύπρο. Επίσης έκανε λόγο για ακριβή παραγωγή με εξοπλισμό εφάμιλλο συναυλιών μεγάλων ονομάτων του εξωτερικού και αποκάλυψε πως όλες οι συναυλίες θα μαγνητοσκοπηθούν.

................
ΠΥΞ ΛΑΞ

ΜΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Ένα όνομα που έγινε σύνθημα!
Ένα σύνθημα που έγινε θρύλος!
Με δύναμη από τα παλιά!

Είναι γεγονός: Οι Πυξ Λαξ επανενώνονται για πέντε μόνο συναυλίες σε μία μοναδική για τα ελληνικά χρονικά μουσική παραγωγή που φιλοδοξεί να αποτελέσει το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού του 2011. Με αφετηρία το Ολυμπιακό Στάδιο, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, οι παλιοί φίλοι ξανασυναντιούνται στη σκηνή για να προσφέρουν μια πολυαναμενόμενη εμπειρία! Γιατί, «οι παλιές αγάπες» δεν χάνονται, ακόμη κι αν δεν μιλάμε γι’ αυτές!

Πρόκειται μάλιστα για μία μουσική συνάντηση φόρο-τιμής στη μνήμη του πολυαγαπημένου τους φίλου, συνεργάτη και πιστού συνοδοιπόρου, Μάνου Ξυδούς.

Το όνομά τους στα αρχαία ελληνικά, σημαίνει “με κλοτσιές και με μπουνιές”, και αποδίδει παραστατικότατα τον τρόπο με τον οποίο εισέβαλαν οι ίδιοι στα ελληνικά μουσικά δεδομένα της εποχής, για να αλλάξουν για πάντα τα μουσικά πράγματα της χώρας μας. Με την ορμή και το πάθος ενός μαχητή, μοναχικού στην αρχή αλλά με ένα ολόκληρο στρατό φανατικών οπαδών στο τέλος!

Οι Πυξ Λαξ, είχαν τη μεγαλύτερη απήχηση από οποιαδήποτε άλλο συγκρότημα στην ελληνική μουσική σκηνή, κάτι που προκύπτει όχι μόνο από τις πωλήσεις των albums τους, αλλά και από τη συνολική τους πορεία. Είναι ένα ιστορικό συγκρότημα το οποίο διέγραψε μία πορεία που στιγμάτισε την ελληνική νεολαία, αλλά και όλους τους «ανησυχούντες» των ‘90s και δημιούργησε τη δική του σχολή, την οποία ακολουθούν πιστά πολλά συγκροτήματα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 όταν δύο παιδικοί φίλοι από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας έδωσαν ηχογραφημένα τραγούδια τους στον Μάνο Ξυδούς, ο οποίος εκείνη την εποχή εργαζόταν στη δισκογραφική εταιρία ΕΜΙ. Αυτό ήταν! Αμέσως δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα για να γεννηθούν οι Πυξ Λαξ, που πέταξαν μια πέτρα στη λίμνη και προκάλεσαν κύματα μουσικής ευαισθησίας και ευφορίας!

Πρωτοεμφανίζονται το 1990 με το “Τι άλλο να πεις πιο απλά”, ένας ήχος πρωτότυπος που κινείται μεταξύ του rock και του έντεχνου, δίνοντας φρέσκια πνοή στις παλιομοδίτικες rock συνταγές των 1980s. Το 1991 κυκλοφορούν το “Ζόρικοι καιροί” που περιλαμβάνει το “Πούλα με” και το 1993 το “Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί” που περιλαμβάνει το τραγούδι “Άστη να λέει” με τον Βασίλη Καρρά, μία ανατρεπτική συνεργασία, που ξάφνιασε με την πρωτοτυπία της. Με τα χρόνια, το συγκρότημα περιοδεύει, αναπτύσσει μια στενή και πιστή σχέση με το κοινό του, μια σχέση σχεδόν ερωτική, που σημαδεύεται από χιλιάδες εισιτήρια και πωλήσεις δίσκων. Το κοινό ποτέ δε σταμάτησε να ακολουθεί πιστά αυτούς τους «πρίγκιπες» που ανταπέδιδαν με γενναιοδωρία και καλές μουσικές.

Το 1996, επιλεγμένα κομμάτια από το βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη οι “Παλιές Αγάπες Πάνε στον Παράδεισο”, έγιναν στίχοι για το ομότιτλο τραγούδι των Πυξ Λαξ, από το άλμπουμ "Ο μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες". Το 1998 κάνουν περιοδεία στην Βρετανία και για πρώτη φορά Έλληνες καλλιτέχνες καταφέρνουν να κάνουν τέσσερις sold-out εμφανίσεις. Ακολουθούν albums που γίνονται πλατινένια και περιέχουν κλασικά πλέον τραγούδια όπως το "Μία συνουσία μυστική", "Έπαψες αγάπη να θυμίζεις" και γράφουν μουσική για την ταινία "Μοναξιά μου όλα". Το 1999 κυκλοφορούν το "Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ; " ένα album που γίνεται τρεις φορές (!) πλατινένιο και περιέχει τραγούδια καινούρια και κομμάτια από live εμφανίσεις τους.

Οι Πυξ Λαξ δεν επαναπαύτηκαν στη δόξα τους, δεν έμειναν στα γνωστά μονοπάτια, προχώρησαν σε συνεργασίες με τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Λάκη Παπαδόπουλο και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αλλά και τους Κορσικάνους I Muvrini, τον Marc Almond, τον Eric Burdon (από τους Animals) και τον μοναδικό Sting!

Το 2003 κυκλοφορούν το “Χαρούμενοι στην Πόλη των Τρελών” ένα album που μοιράζονται ερμηνευτικά με καλλιτέχνες όπως ο Ψαραντώνης, η Μελίνα Τανάγρη, ο Gordon Gano, ο Steve Wynn και ο Marc Almond.
Το τέλος έρχεται το 2004 όταν, σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, οι Πυξ Λαξ ανακοινώνουν ότι το συγκρότημα διαλύεται. Τότε, θεώρησαν ότι ένας κύκλος έκλεισε, ένιωσαν ότι μετά τον Eric Burdon δεν υπήρχε κάτι άλλο να κάνουν. Έτσι, η τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ γίνεται στις 18 Σεπτεμβρίου του 2004 στο θέατρο του Λυκαβηττού, ηχογραφείται και κυκλοφορεί με τον τίτλο “Τέλος”. Οι Πυξ Λαξ αποχαιρετούν το κοινό τους, για να μην αναγκαστούν να το προδώσουν αργότερα!

Στις 13 Απριλίου 2010 και ενώ ο καθένας από τα μέλη είχε τραβήξει τον δικό του δρόμο, έφυγε από τη ζωή η ψύχη των Πυξ Λαξ, ο Μάνος Ξυδούς.

Έξι χρόνια μετά τη διάλυσή τους, οι Πυξ Λαξ αποφάσισαν να έρθουν πάλι κοντά στους χιλιάδες οπαδούς τους για πέντε μόνο συναυλίες στην Ελλάδα, σε πέντε μεγάλες πόλεις. Με αυτόν τον τρόπο, το συγκρότημα θέλησε να ξαναβρεθεί και πάλι μαζί αλλά και να συναντηθεί ξανά με το κοινό του, το οποίο τους ακολουθούσε πιστά και σιωπηλά όλα τα χρόνια της απουσίας του.

Η ιδέα της επιστροφής ξεκίνησε από τον Μάνο Ξυδούς που την εμπιστεύτηκε στον Νίκο Λώρη, βασικό συνεργάτη των Πυξ Λαξ επί 8 ολόκληρα χρόνια (1995 – 2003). Πριν περίπου ένα χρόνο, άρχισαν να το σκέφτονται σοβαρά και εκεί γύρω στο Πάσχα του 2010 την μοιράστηκαν και με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα.

Δυστυχώς, όμως, ο Μάνος δεν θα είναι κοντά μας για να δει το δημιούργημά του ξανά στη σκηνή, να βάζει φωτιές με τις θρυλικές μουσικές του! Γι’ αυτό, οι συναυλίες αυτές θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη του.

Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), τη Δήμητρα Καραμπεροπούλου (ακορντεόν), τον Άλκη Παπαδόπουλο (πιάνο), το Γιώργο Γιαννόπουλο (τύμπανα) και το Νίκο Γιαννάτο (μπάσο).
Ραντεβού λοιπόν με τους Πυξ Λαξ στο Ολυμπιακό Στάδιο το καλοκαίρι του 2011, την Τετάρτη 13 Ιουλίου, για να ξανανιώσουμε ζωντανοί, να θυμηθούμε, να μοιραστούμε και να ανακαλύψουμε ξανά όλα όσα μας ενώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς!

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

Τι άλλο να πεις πιο απλά (1990)
Ζόρικοι καιροί (1991)
Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί (1993)
Για τους πρίγκιπες της δυτικής όχθης (1994)
Ο μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες (1996)
Νυχτερινός περίπατος στην ιερά οδό (1997)
Ζωντανή ηχογράφηση στην ιερά οδό (1997)
Παίξε παλιάτσο τα τραγούδια σου τελειώνουν (1997)
Ο έρωτας κοιμήθηκε νωρίς (1998)
Στίλβη (1998)
Άσε την εικόνα να μιλάει (1999)
Νετρίνο (1999)
Υπάρχουν Χρυσόψαρα Εδώ; (1999)
Τα δοκάρια στο γρασίδι περιμένουν τα παιδιά (2001)
Από εδώ κι από κει... Όταν βρίσκονται οι φίλοι και αρχίζουν τα τραγούδια των Πυξ Λαξ (2002)
Χαρούμενοι στην πόλη των τρελών (2003)
Τέλος – Live στο Λυκαβηττό (2004)

Δελτίο Τύπου

ECOCAMPING FESTIVAL ΑΣΤΑΚΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΡΑΘΙΑ


Πέμπτη 15 Ιουλίου

Active Member

Παρασκευή 16 Ιουλίου

Μ. Παπαδόπουλος (Τρύπες), Threesome band, illusion

Σάββατο 17 Ιουλίου

Cube, The Crooks, Jane Doe, Nonsense Addiction

Κυριακή 18 Ιουλίου

Άτροπον, Τάκης Άκος (λαϊκά-ρεμπέτικα), Μεσολογγίτικη Ζυγιά

Δευτέρα 19 Ιουλίου

Μαθητικά συγκροτήματα από Αγρίνιο, Αστακό, Αμφιλοχία, Πάτρα

Τρίτη 20 Ιουλίου

Σπυριδούλα

Έναρξη συναυλιών 22:00
Πληροφορίες:
http://aheloosecocamp.blogspot.com/, http://aheloos.blogspot.com/  ,
http://altzone90.blogspot.com/2010/07/ecocamping-15-20-2010.html 

TWOFESTIVAL 2010!!


Τετάρτη 14 Ιουλίου

Έναρξη 18:00

-Θεατρικό από το παιδικό θεατρικό εργαστήρι ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης με το έργο «Το πάθος και η φαντασία των άλλων » , το οποίο αποτελείται από αποσπάσματα θεατρικών έργων.
-Ταινίες Μικρού Μήκους
-Θεατρικό από το 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων με το έργο "Το Ημερολόγιο Ενός Απατεώνα" του Αλεξαντρ Ν. Οστρόφσκι.

Πέμπτη 15 Ιουλίου

Έναρξη 19:00

Χορευτικές Παραστάσεις

1) Tango από το 2ο Λύκειο Χανίων
2) Σύγχρονο από Σοφία Τσιροπούλου , Χριστίνα Δήμου
3) Ινδικό Χορευτικό από Τέρρυ Τάμπα, Γιάννα Πρωτοπαπαδάκη
4) Σύγχρονος-Εκφραστικός χορός από Όλγα Μπιτσάκη, Χριστίνα Λιμπίκη, Αγγελική Μαυρεδάκη , Αθηνά Μαρνελάκη, Ιωάννα Κουκουβιτάκη, Αναστασία Τζομπανάκη, Κρίστυ Λιονάκη
5) Jazz Χορευτικό Με Κλακέτες από Λυδία Μετίνογλου, Δήμητρα Λακιωτάκη
6) Σύγχρονο από Σοφία Σπυροπούλου, Μαρίστα Κουβαριτάκη
7) Cabaret-Chacha από Χρύσα Βαζιτάρη, Έλενα Κορναράκη, Δήμητρα Γεωργακάκη, Κάτια Αλεξανδρίδου, Αντώνης Καλφάκης, Σπύρος Παναγιωτόπουλος
8) Salsa , hip hop και εκφραστικός από Τέρρυ Τάμπα, Γιάννα Πρωτοπαπαδάκη ,Έλενα Δεδότση, Έυη Παυλίδη, Ελευθερία Πέρου, Γεωργία Παρασκάκη, Μαρίστα Κουβαριτάκη
9) Bachata από Χαιρετάκης Αντώνης, Γιάννα Πενέβα
10) Σύγχρονο χορευτικό από Αργυρώ Λάσκαρη
11) Σόλο Σύγχρονο από Άρτι Γκόνγκο (συμμετέχουν Βασιλική Ντουντουλάκη,Στέλλα Τριπολιτάκη, Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη)
12) 6 Χορευτικά Musical από Έλενα Δεδότση, Δήμητρα Λακιωτάκη, Λυδία Μετίνογλου, Χριστίνα Βαρδινογιάννη, Φανή Γεωργακάκη, Ευανθια Πουλινάκη, Ιωάννα Σημαντηράκη, συμμετέχει ο Σταυρος Λιλικάκης
13) Oriental από Σταυρουλάκη Πέπυ, Σταυρουλάκη Λίλυ, Γιάννα Πένεβα , Ρουμπίνη Παπαδάκη, Γιάννα Πένεβα και μετά συνδεδεμένο orientalsolo από Γιάννα Πένεβα
14) Σύγχρονο κατά βάση με στοιχεία μπαλέτο και broadway από Δώρα Σαρρή, Νεφέλη Βαρθαλίτη, Αργυρώ Λάσκαρη, Αθηνά Μποτονάκη, Χρυσούλα Παντελίδου
15) Chacha από Χρύσα Βαζιτάρη, Έλενα Κορναράκη, Δήμητρα Γεωργακάκη
16) Breakdance από Μάνος Κατσιαδάκης, Μάνος Λεβεντέλης
17) Σύγχρονο χορευτικό από Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη, Στέλλα Τριπολιτάκη
18) Latinαπό Σοφία Σπυροπούλου, Λευτέρης Ανδριανάκης
19) Salsa Rueda από Γίαννα Πένεβα, Πέπυ Σταυρουλάκη, Ρουμπίνη Παπαδάκη, Λευτέρης Ανδριανάκης, Σωτήρης Οικονόμου, Λεβεντέλης Μάνος, Ζαχαράκη Τζούλια, Χρήστος Avetikian
20) Σύγχρονο χορευτικό από Βασιλική Ντουντουλάκη
21) Cambaret από Τασιάννα Κεχράκου, Ιωάννα Σημαντιράκη, Έλενα Δεδότση, Ιωάννα Πρωτοπαπαδάκη, Τέρρυ Τάμπα, Γεωργία Παρασκάκη, Μαρίστα Κουβαριτάκη, Δώρα Σαρρή, Εύη Παυλίδη, Ελευθερία Πέρου

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010
5:30-5:45 Pejot
5:50-6:05 Soulbounds
6:10-6:25 Tinkerbell
6:30-6:45 Wishmore
6:50-7:05 Whatever
7:10-7:25 Κρητικό Σχήμα
7:30-7:45 L.A.P.D.
7:50-8:50 1)Κορίνα
2)Παράτυπος
3)Psycho
4)Da Capo
9:00-9:20 Enstro
9:30-9:55 Ατίθασα Πιάτα
10:05-10:30 Orchestra Sonora
10:40-..... Cabaret Balkan

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010
5:30-5:45 Blackout
5:50-6:05 A-Born
6:10-6:25 Καινά Σύνολα
6:30-6:45 SunFistik
6:50-7:05 Zero Project
7:10-8:25 1) Tims
2) Fiou
3) Kool Shan
4) Δούκας
5) Αφέκας
8:35-8:55 Slipinside
9:05-9:25 Dead June
9:35-9:55 Roundabout
10:05-10:35 Los Mujeros
10:40-..... Xatzifrageta

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010
5:30-5:45 Twisted Brains
5:50-6:05 Forsaken Apokryfa
6:10-6:25 Dehumanized Corpses
6:30-6:45 Scum On Your Face
6:50-7:05 Fellow Insomnia
7:10-7:30 Drunkstards
7:35-7:55 Corrupt the Masses
8:00-8:20 Modus Viventi
8:30-8:50 Puppets
9:00-9:25 Everfailed
9:35-10:00 Lower Cut
10:10-10:40 Playgrounded
10:50-..... Craig Walker featuring Rosebleed

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...13 Ιουλίου


1942Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Roger McGuinn (James Joseph McGuinn III) γεννήθηκε στο Chicago. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Byrds. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1991. Με το συγκρότημα γνώρισαν επιτυχία την δεκαετία του '60, με τραγούδια όπως: "Mr. Tambourine Man" (Bob Dylan) και "Turn! Turn! Turn!" (Pete Seeger).



1968 Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκεται το άλμπουμ των Simon & Garfunkel, "Bookends". Είχε κυκλοφορήσει τον Απρίλιο και περιείχε τραγούδια όπως τα "Mrs. Robinson", "A Hazy Shade of Winter", κ.α. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στην θέση 233.



1973 Οι Queen κυκλοφορούν το πρώτο και ομώνυμο άλμπουμ τους. Ηχογραφήθηκε στα Trident Studios και De Lane Lea Studios του Λονδίνου. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Keep Yourself Alive", "Great King Rat", "Liar", κ.α. Θα ανέβει μέχρι την 24η θέση των Βρετανικών charts και την 83η των Αμερικάνικων.



1974 O Eric Clapton κυκλοφορεί την δική του εκδοχή του τραγουδιού "I Shot the Sheriff". Το είχε πρωτοηχογραφήσει τον Απρίλιο του 1973, στο Harry J. Studios της Jamaica ο Bob Marley, για το άλμπουμ των The Wailers "Burnin'". Ο Clapton το τραγούδησε για το άλμπουμ του "461 Ocean Boulevard" και θεωρείται η πιο πετυχημένη εμπορικά εκτέλεση, φτάνοντας στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100.



2004 Ο μπασίστας του glam punk συγκροτήματος New York Dolls, Arthur "Killer" Kane (Arthur Harold Kane, Jr. 1949-2004), πέθανε σε ηλικία 55 ετών από λευχαιμία στο Los Angeles, 22 ημέρες μετά την επανένωση του συγκροτήματος. Οι New York Dolls είχαν δημιουργηθεί το 1971 και διαλύθηκαν το 1976. Ο Kane θεώρησε πως είχε απλά κρυολογήσει άσχημα, όμως με την επίσκεψή του στο νοσοκομείο οι γιατροί του διέγνωσαν λευχαιμία. Απεβίωσε μέσα σε δύο ώρες από την διάγνωση...
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Παπακωνσταντίνου, ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, Παπαδόπουλος, Γιοκαρίνης, LEXICON PROJECT

«Η Ιστορία του ελληνικού ροκ σε 4 ώρες»
Συναυλία με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, «ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ», Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη και «LEXICON PROJECT»
τη Δευτέρα 12 Ιουλίου
στο γήπεδο του ΟΦΗ

Μία συναυλία-σταθμός, που κουβαλάει τη μεταπολίτευση, δεμένη όμως καλλιτεχνικά και πολιτικά με το όλο κλίμα της εποχής μας, θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 12 Ιουλίου. Οι «LEXICON PROJECT» συναντούν τον πάντα εκρηκτικό και λυρικό Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τους «ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ», τον Λάκη Παπαδόπουλο και τον Γιάννη Γιοκαρίνη. Μια συναυλία που θα προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, ταξίδι στο παρελθόν, μα κυρίως προοπτική προβληματισμού και σκέψης για όλα όσα βιώνουμε αυτές τις μέρες. Μέσα από αυτήν τη συναυλία οι συντελεστές της δε θέλουν να αφήσουν το κοινό να ξεχάσει, μα ούτε και να ξεχαστεί...

*** Ώρα έναρξης : 21.00 αυστηρά
Εισιτήρια προπωλούνται : METROPOLIS –TALOS PLAZA – ROYND TRAVE
Τιμή εισιτηρίου : 20 ευρώ, Εργατικά εισιτήρια : 10 ευρώ. ΑΜΕΑ και παιδιά έως 12 ετών που θα συνοδεύονται δε θα πληρώσουν είσοδο.
Τηλέφωνο για πληροφορίες : 2810 314274, 6955180580, εφημερίδα ΤΟΛΜΗ.
Η συναυλία διοργανώνεται από την Ελληνική Λέσχη Υποστηρικτών Μοτοσικλέτας Harley Davidson, στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου.