ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Σαν Σήμερα...14 Ιανουαρίου

1969 Ο Αμερικανός ντράμερ, κιθαρίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Dave Grohl γεννήθηκε στο Γουόρεν του Οχάιο. Ξεκίνησε τη καριέρα του την δεκαετία του '80 ως ντράμερ στο συγκρότημα Scream. Το 1990 ενσωματώθηκε στο grunge συγκρότημα Nirvana ως ντράμερ. Μετά το θάνατο του Kurt Cobain το 1994 σχημάτισε τους Foo Fighters. Το όνομα του έχει συνδεθεί επίσης με τους Queens of the Stone Age. Το 2009 μαζί με τους John Paul Jones των Led Zeppelin και τον Josh Homme των Queens of the Stone Age, σχημάτισαν το supergroup Them Crooked Vultures. Ο Dave Grohl θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μουσικές προσωπικότητες των νεότερων χρόνων.

1968 Ο Αμερικανός πρωτοπόρος του hip-hop, μέγας MC και ηθοποιός LL Cool J (James Todd Smith) γεννήθηκε στο Bayshore της Νέας Υόρκης. Έχει κερδίσει δύο MTV Video Music Awards (1991, 1997), δύο Grammy Awards (1991, 1996) και πολλά άλλα βραβεία. Έχει παίξει σε είκοσι ταινίες και το 2000 κέρδισε το βραβείο "Favorite Supporting Actor - Action" για την ταινία "Deep Blue Sea".

1963 Οι The Rolling Stones δίνουν συναυλία με τον Charlie Watts για πρώτη φορά στα τύμπανα. Είχε μόλις αντικαταστήσει τον ντράμερ Tony Chapman. Νέο επίσης πρόσωπο στο σχήμα και ο μπασίστας Bill Wyman, ο οποίος αντικατέστησε τον Dick Taylor. Είναι η πρώτη συναυλία των Rolling Stones με αυτό το line up.

1966 Ο David Bowie κυκλοφορεί το single "Can't Help Thinking About Me" με την Parlophone Records. Είναι το πρώτο τραγούδι που ηχογραφεί με το όνομα David Bowie (David Jones). Επίσης είναι το πρώτο τραγούδι του Βρετανού καλλιτέχνη που κυκλοφορεί στην Αμερική.

1984 Το τραγούδι "Say Say Say" με τους Paul McCartney και Michael Jackson βρίσκεται στην θέση Νο1 του Billboard Hot 100. Την ίδια ημέρα, ο Michael Jackson βρίσκεται και στη πρώτη θέση του Billboard 200 με το άλμπουμ "Thriller".

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Κωστής Λαμπρόπουλος – Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου ζωντανά στο Γυάλινο!

Στο ηλεκτρισμένο κλίμα των καιρών που διανύουμε, το "Γυάλινο Up Stage" του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου ανοίγει τις πόρτες του σε έναν πολλά υποσχόμενο τραγουδοποιό, τον Κωστή Λαμπρόπουλο, που με διάθεση αυτοσαρκασμού και αναζήτησης και με αστείρευτη αισιοδοξία και μεταδοτικότητα, όπως συνηθίζει εδώ και σχεδόν 11 χρόνια στις ζωντανές του εμφανίσεις, θα κάνει έναν «περίπατο» στους μελωδικούς δρόμους της μέθεξης των μουσικών πατρίδων, με το δικό του μοναδικό τρόπο.
Μία μουσική παράσταση που θα συζητηθεί και θα κάνει τις μέρες μας πιο… «Αλκυονίδες»!

Ένας κατεξοχήν συναυλιακός καλλιτέχνης, που με τον ιδιαίτερο στίχο και τις πολύχρωμες ακουστικές και ηλεκτρισμένες μελωδίες που διακρίνουν τα τραγούδια του (“Λευκή κραυγή”, “Πατρίδα αύρα αγέρινη”, “Αλκυονίδες”, “Σκυτάλη”, “Περίπατος” και πολλά άλλα!), θα μας παρουσιάσει και 2 νέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις του, οι οποίες είναι σίγουρο πως θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον!

Έντεχνοι στίχοι, ακουστικοί ήχοι, ηλεκτρισμένες μελωδίες, παραδοσιακοί ρυθμοί, απρόσμενες διασκευές, πρωτότυπες συνθέσεις, πολυφωνικά ψηφιδωτά καθώς και προσωπικές αναζητήσεις, θα μας ταξιδέψουν από την αυθόρμητη μελωδία του ακουστικού ήχου ως την ενθουσιώδη έξαρση της ηλεκτρισμένης ορχήστρας.

Συνοδοιπόροι του σε αυτό το πολύχρωμο μουσικό ταξίδι θα είναι οι εξαιρετικοί μουσικοί:

Μαντώ Λαμπροπούλου: Φλογέρα, Ακκορντεόν, Πιάνο
Μιχάλης Περάκης: Λύρα
Νίκος Θεολόγος: Πλήκτρα, Λαούτο, μπουζούκι
Θάνος Κουτελιέρης: Ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα
Απόστολος Ηλιάδης: Βιολί
Ηλίας Φωτιάδης: Τύμπανα, Μπεντίρ, τουμπελέκι

Ηχοληψία, Βιντεοσκόπηση, Επιμέλεια αφίσας: Ηλίας Ηλιάδης

Καλή αντάμωση...
Σάββατο 14/1/2012
Ώρα προσέλευσης: 22:00
Ώρα έναρξης: 22:30

"ΓΥΑΛΙΝΟ UP STAGE" (Γυάλινο Μουσικό Θέατρο)
Λ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη
171 21, Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων/πληροφορίες: 210 9316101 – 4

ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ DIONYSOS BAND

DIONYSOS BAND ΣΑΝ ΠΡΑΞΗ ΕΡΩΤΙΚΗ

RIOT: Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση ο Mark Reale

Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Riot, Mark Reale εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο και σε κρίσιμη κατάσταση λόγω επιπλοκών που προκάλεσε η χρόνια ασθένεια που αντιμετωπίζει (Crohn's disease). Η συμμετοχή του στις επερχόμενες συναυλίες του συγκροτήματος είναι αυτή τη στιγμή αμφίβολη.

Σε ανακοίνωσή τους οι Riot αναφέρουν: "Ο Mark ταλαιπωρείται από την ασθένεια αυτή όλη του τη ζωή, με διαρκείς πόνους και παρενέργειες από τη θεραπεία. Βρισκόταν στο Texas και εξασκούνταν για τις ζωντανές εμφανίσεις μας, όταν τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν και τον οδήγησαν στην εντατική. Το συγκρότημα αποφάσισε να πραγματοποιήσει όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις, αν και ο Mark μπορεί να λήψει από αυτές. Γνωρίζαμε ότι ο Mark παλεύει με την ασθένεια και κάτι ανάλογο συνέβη και στο στούντιο κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του 'Immortal Soul'. O Mike Flyntz αναγκάστηκε να αναλάβει κάποιες από τις κιθάρες του Mark. Οι οπαδοί μας μπορούν να είναι σίγουροι ότι και αυτά τα shows θα είναι εντυπωσιακά, ακόμη κι αν ο Mike αναγκαστεί να παίξει όλες τις κιθάρες. Σας ζητάμε να προσευχηθείτε για τη γρήγορη ανάρρωση του Mark και να μας υποστηρίξετε σε αυτά τα reunion live shows που θα πραγματοποιήσουμε".

Σαν Σήμερα...13 Ιανουαρίου


1969 Οι The Beatles κυκλοφορούν το δέκατο στούντιο άλμπουμ τους και soundtrack της ταινίας "Yellow Submarine".


1973 Ο Eric Clapton δίνει συναυλία στο Rainbow Theatre του Λονδίνου. Η συναυλία είχε διοργανωθεί από τον φίλο του, Pete Townshend των The Who, με σκοπό να "ξεκολλήσει" τον Clapton από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και να αρχίσει και πάλι να δημιουργεί.


1978 Στα Surrey Sound Studios της Αγγλίας, οι The Police ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Outlandos d'Amour". Το άλμπουμ θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο και θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου του 1978. Είναι το άλμπουμ που μας έδωσε κάποια από τα πιο όμορφα τραγούδια των Police όπως τα "Next to You", "So Lonely", "Roxanne" και "Can't Stand Losing You". Αρχικά δεν γνώρισε επιτυχία λόγω της μη προβολής του από τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα από το BBC. Τα τραγούδια "Roxanne" και "Can't Stand Losing You" ήταν στην μαύρη λίστα του καναλιού, το πρώτο για την θεματολογία του στίχου του και το δεύτερο που λογοκρίθηκε λόγω του εξώφυλλου του single... Στις λίστες του περιοδικού Rolling Stone "The 500 Greatest Albums of All Time" και "The 500 Greatest Songs of All Time", το άλμπουμ βρίσκεται στην 434η θέση και το τραγούδι "Roxanne" στην 388η θέση αντίστοιχα.

2003 Ο Pete Townshend των The Who συλλαμβάνεται με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας. Στην ανάκριση υποστηρίζει πως επισκεπτόταν ιστότοπους με παιδικό πορνογραφικό περιεχόμενο κάνοντας έρευνα για την βιογραφία του. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

2004 Οι The Beastie Boys πουλούν την δισκογραφική τους εταιρεία Grand Royal στο διαδίκτυο. Το Bid4Assets.com που είναι υπεύθυνο για την δημοπρασία ξεκινάει με τιμή εκκίνησης τα δέκα χιλιάδες δολάρια.

What have we become Just look what we have done!!!!!!!


White Lion - When the Children Cry


Little child
Dry your crying eyes
How can I explain
The fear you feel inside
´cause you were born
Into this evil world
Where man is killing man
and no one knows just why

What have we become
Just look what we have done
All that we destroyed
You must build again

When the children cry
Let them know we tried
´cause when the children sings
The new world begins

Little child
You must show the way
To a better day
For all the young
´cause you were born
For the world to see
That we all can live
In light and peace

No more presidents
And all the wars will end
One united world under god

When the children cry
Let them know we tried
´cause when the children sings
The new world begins

What have we become
Just look what we have done
All that we destroyed
You must build again

No more presidents
And all the wars will end
One united world under god

When the children cry
Let them know we tried
´cause when the children fight
Then we know it ain´t right
When the children break
Let them know we´re awake
´cause when the children sings
The new world begins

Τυψεις!!!!!!!!!!Αυτο νοιωθω για τα παιδια μου....τα παιδια σου....ολου του κοσμου τα παιδια!!Που επιτρεψαμε να γεννηθουν σ αυτο το τερατωδες δημιουργημα μας!!!!!!!!Σ εναν κοσμο που βασιλευει το μισος ,το ψεμα,ο πονος,η αδικια..........Τα φεραμε στη ζωη για να βιωσουν τον τρομο του πολεμου,της βιας...της καταστροφης!!!
Κ αυτα χωρις να φταινε για οσα εμεις καταστρεψαμε καλλουνται να τα αναστηλωσουν μεσα απ τα συντριμια κ να φτιαξουν απ την αρχη εναν κοσμο που να τους δινει τη δυνατοτητα να ζησουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ποσο αχρηστοι μπορει να ειμαστε τελικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ποσο ανεκδιηγητα ανευθυνοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Οταν ενα παιδι κλαιει για οσα εμεις του στερησαμε κ για οσα εμεις του επιβαλλαμε το λιγοτερο που θα πρεπει να νοιωθουμε ειναι ΝΤΡΟΠΗ!!!!
Ας ελπισουμε να φανουν δυνατα ..... Πανω στις σταχτες να χτισουν τον παραδεισο τους.........Ας κανουμε μια προσπαθεια να ελαφρυνουμε τη θεση μας δειχνοντας τους πως εχουμε καταλαβει τα λαθη μας κ ας τα βοηθησουμε να κανουν την αρχη..............Ας κανουμε τουλαχιστον αυτο ...............μια κ υποτειθεται πως νοιαζομαστε γι αυτα τα πλασματα που ΕΜΕΙΣ φεραμε στη ζωη.....................Ας κανουμε κατι να φερουμε το χαμογελο στα προσωπακια τους ..............γιατι......
" when the children sings
The new world begins"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Η πιο ροκ μπανάνα του κόσμου πάει στα δικαστήρια

Οι Velvet Underground έκαναν μήνυση στο Ίδρυμα Warhol. Για να δούμε ποιος θα πατήσει την μπανανόφλουδα...Είναι, αδιαμφισβήτητα, το σύμβολο των Velvet Underground. Ταυτόχρονα όμως ένα από τα σήματα – κατατεθέν του Πάπα της ποπ, Άντι Γουόρχολ. Ποιος θα κερδίσει λοιπόν τη μάχη;
Τα εναπομείναντα μέλη των Velvet Underground αποφάσισαν να σύρουν στο δικαστήριο το Ίδρυμα Warhol. Αιτία η διάσημη μπανάνα του Άντι Γουόρχολ. Η μπάντα κατηγορεί το Ίδρυμα ότι δεν είχε κανένα δικαίωμα να εμπορεύεται το «trademark της», όπως αποκαλούν την ποπ – αρτ μπανάνα που κοσμούσε το πρώτο άλμπουμ της, και η οποία, σύμφωνα με τη μήνυση, είχε σχεδιαστεί αποκλειστικά γι' αυτό το σκοπό. Αφορμή για τη μήνυση ήταν το γεγονός ότι το Ίδρυμα είχε πρόσφατα πουλήσει δικαιώματα χρήσης της σε εταιρεία κατασκευής αξεσουάρ για iPad, iPhones κλπ.
Το συγκεκριμένο σχέδιο είχε επιλεγεί από τον -τότε μάνατζερ του συγκροτήματος- Άντι Γουόρχολ, με την υπογραφή του, για το εξώφυλλο του πρώτου δίσκου του συγκροτήματος το 1967, με τίτλο «The Velvet Underground and Nico». Αν και το συγκρότημα διαλύθηκε το 1973, το συγκεκριμένο άλμπουμ θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα όλων των εποχών, και μάλιστα αποκαλείται συχνά «The Banana Album».
Η μπάντα δεν είχε τότε κατοχυρώσει την μπανάνα, όμως «μετά από 25 χρόνια ταύτισης με την εικόνα», τα μέλη της υποστηρίζουν ότι είναι τα μόνα που δικαιούνται να τη χρησιμοποιούν: «Το σχέδιο της μπανάνας έγινε σύμβολο, ένα αληθινό icon των Velvet Underground», γράφει η μήνυση.
Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για τους δικηγόρους της μπάντας. Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνουν, στο εξώφυλλο του δίσκου υπάρχει επίσης το όνομα του Άντι Γουόρχολ.

ΠΗΓΗ

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Οι ΠαπαδΝΔΡΕΟΥ - ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΛΑΓΗ... χαχαχαχαχα

Η κυρία είναι στο κρεβάτι με τον εραστή της. Ξαφνικά ακούν το αυτοκίνητο του συζύγου να παρκάρει έξω απ το σπίτι. Ο εραστής τρέχει πανικόβλητος να κρυφτεί.


Η κυρία, πιο ψύχραιμη, του λέει:
- Πήγαινε στη γωνία και κάτσε ακίνητος!
- Μα…
- Δεν έχει μα! Κάτσε εκεί που σου λέω!

Πηγαίνει στο μπάνιο και φέρνει baby-oil και ταλκ. Τον πασαλείβει με το λάδι, τον πασπαλίζει ολόκληρο με ταλκ και του λέει:
– Κάτσε ακίνητος και κάνε το άγαλμα!
- Μα…
- Κάνε το άγαλμα, που σου λέω, αλλιώς μας έσφαξε και τους δυο!


Μπαίνει ο σύζυγος και βλέπει το «άγαλμα».
- Τι είναι αυτό Μαρία;
- Α, τίποτε! Είχα πάει στους ΠαπαδΝΔΡΕΟΥΣ το Σαββατοκύριακο κι είχαν ένα τέτοιο άγαλμα και το ζήλεψα. Δεν σε πειράζει που πήρα κι εγώ ε;
- Α μπα, τι να με πειράξει;


Έκατσαν, έφαγαν, είδαν τηλεόραση και κάποια στιγμή έπεσαν για ύπνο. Κατά τις τρεις τα ξημερώματα, ο σύζυγος σηκώνεται, πάει στην κουζίνα, ανοίγει το ψυγείο, φτιάχνει ένα σάντουιτς, παίρνει και μια μπύρα και πάει στο «άγαλμα».
- Έλα ρε, φάε, πιες!


Ο εραστής παγώνει απ το φόβο του.
– Έλα ρε, φάε κάτι! Εγώ τρεις μέρες έκανα το άγαλμα στους ΠαπαδΝΔΡΕΟΥΣ κι ούτε ένα ποτήρι νερό δεν μου δωσαν!
www.oparlapipas.com

BAT CITY ROCK BAR LIVE'S





BAT CITY ROCK BAR

SOUL MATES live Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο «SOCIALISTA »

Οι Soul Mates αποτελούν ένα συγκρότημα που αγαπάει, όχι μόνο την κλασσική Soul Funk, αλλά και την αντίστοιχη νέα βρετανική και αμερικάνικη μουσική σκηνή.
Οι Έμη Χρήστου, Άννα Τάρμπα και Ηλιάνα Τσαπατσάρη αναλαμβάνουν τα φωνητικά, ενώ το rhythm section αποτελείται από τον Σταύρο Χειλά στην κιθάρα, τον Κωστή Βήχο στο μπάσο, τον Χάρη Σκιαδά στα τύμπανα και τον Γιώργο Λιάκο στα πλήκτρα.
Αρκεί μια ακρόαση των κομματιών που έχουν διασκευάσει, από καλλιτέχνες όπως οι Joss Stone, Laura Vane, Alice Russell, Jamiroquai, Stevie Wonder κ.α, για να μυηθεί κανείς στη μουσική των James Brown, Betty Davis και όλων των μεγάλων καλλιτεχνών της Soul Funk, των δεκαετιών του '60 και του '70!

SOCIALISTA
Γκάζι, Τριπτολεμου 33
Τηλέφωνο κρατήσεων 210 3474733
Ώρα έναρξης: 23.00μ.μ

CHAKRADAR LIVE! @ VINILION ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/1/2012‏

CHAKRADAR LIVE! @ VINILION
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/1/2012
Μεσα στο χειμώνα της καθημερινής τρέλας που ζούμε και ακουμε απο τα ΜΜΕ εμεις θέλουμε να φέρουμε μιά νότα καλοκαιριού και αισιοδοξίας, μια ηλιακτίδα χαράς και ψυχαγωγίας να ζεστάνει τις καρδιές μας και να ξεκουράσει την ψυχή μας με τις πιό γνωστές επιτυχίες του ανεπανάληπτου BOB MARLEY, αλλα και άλλες γνωστές επιτυχίες της FUNK- SOUL και ROCK σκηνής που όλοι εχουμε αγαπησει.
ΟΙ CHAKRADAR ΕΙΝΑΙ:
Αλέξανδρος Τσάμης: στίκ, τραγούδι
Ενρίκε Μπού: ντράμς
Παντελής Ματσούκας: πλήκτρα

ΩΡΑ 22.30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ/ΚΡΑΣΙ 10 ΕΥΡΩ

ALTRIBE LIVE @ VINILION GUEST: ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ‏

ALTRIBE LIVE @ VINILION
GUEST: ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΠΟΡΦΥΡΟΓΕΝΝΗΤΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/1/2012
ALtribe
(ex ALBERTIME)
ALtribe είναι η μετονομασία του συγκροτήματος Albertime που δημιουργήθηκε από τον drummer και συνθέτη-στιχουργό Αlbert Παναγιωτόπουλο το 2009. Τα πρώτα τραγούδια γράφτηκαν σε στυλ σύγχρονου Rock-Blues-Funk και Ballads, με αγγλικό στίχο. Τα καινούρια κομάτια είναι σε Rock ύφος, με ελληνικό στίχο. Τα lives του συγκροτήματος περιλαμβάνουν επίσης διασκευές του group σε τραγούδια των: Nina Simone, Carlos Santana, Jeff Beck, Stevie Wonder, Led Zeppelin, Him, Λάκη Παπαδόπουλο, Κίτρινα ποδήλατα, κα.
Ζωντανές εμφανίσεις έχουν γίνει σε χώρους των Αθηνών, όπως: Kookoo, Glam bar, Ghost house, Trend, Pulitzer, Egalite, Rooster`s walk, Divine, Bacaro, Vegera, Cabaret Voltaire, Gasbah hall, Void, Πατατράκ, Rockwood, Life, Vinilion και Casablancasoul-Σαντορίνη, Indierock festival–Σύρος, Αίας club–Σαλαμίνα, Sailing academy-Σχινιάς, Terra petra.

Οι ALtribe είναι: Φιόνα Λαμπρίδη-τραγούδι
Νίκος Παπατριανταφύλλου-κιθάρα
Σταύρος Κωνσταντόπουλος-μπάσο
Albert-τύμπανα, τραγούδι

Τραγούδια με την καινούρια σύνθεση και το νέο ήχο του group μπορείτε να ακούσετε στο www.myspace/fionalambridi Πρόκειται για μία απλή live ηχογράφηση μίας πρόβας του συγκροτήματος στο studio, εν όψει της official παραγωγής.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ/ΚΡΑΣΙ 10 ΕΥΡΩ

Σαν Σήμερα... 12 Ιανουαρίου

1959 Ο Σουηδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Per Gessle (Per Håkan Gessle) γεννήθηκε στο Halmstad της Σουηδίας. Υπήρξε μέλος της σουηδικής μπάντας Gyllene Tider από το 1976 έως το 1985 και το 1986 σχημάτισε τους Roxette με την Marie Fredriksson.

2003 Ο μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Maurice Gibb (Maurice Ernest Gibb 1949-2003), μέλος του συγκροτήματος Bee Gees, απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών σε νοσοκομείο του Μαϊάμι Μπιτς της Φλόριντα. Ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Υπεβλήθη σε εγχείρηση κατά την διάρκεια της οποίας υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Μετά τον θάνατο του, τα αδέρφια του Barry και Robin ανακοινώνουν την διάλυση των Bee Gees.

1957 Ο Elvis Presley ηχογραφεί ένα από τα πολλά hit τραγούδια του, το "All Shook Up" στα Hollywood Studios. Έφτασε στην κορυφή τριών Αμερικάνικων charts (pop, country και R&B) όπου έμεινε για οχτώ εβδομάδες το 1957 από τις 17 Απριλίου έως τις 27 Μαΐου. Έγινε δύο φορές πλατινένιο. Βρίσκεται στην 352η θέση της λίστας του περιοδικού Rolling Stone "The 500 Greatest Songs of All Time".

1974 Το τραγούδι των Steve Miller Band με τίτλο "The Joker", βρίσκεται στην κορυφή του Billboard Hot 100. Το τραγούδι είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος Steve Miller Band και αυτό που τους άνοιξε το δρόμο στο ευρύ κοινό. Μετά από δεκαέξι χρόνια, το Σεπτέμβριο του 1990, θα ξαναφτάσει στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart και θα μείνει για δύο εβδομάδες αφού θα παίξει σε τηλεοπτική διαφήμιση για την εταιρεία ρούχων Levi's.

2000 Η συνεργασία της Sharon Osbourne και του συγκροτήματος Smashing Pumpkins διαλύεται. Η Osbourne δηλώνει: "Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη όταν ανέλαβα το μάνατζμεντ των Smashing Pumpkins τον περασμένο Οκτώβρη. Δυστυχώς πρέπει να παραιτηθώ για λόγους υγείας... Ο Billy Corgan (τραγουδιστής), με αρρωσταίνει!"

KARAOKE COMEDY NIGHT

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Είναι η αγάπη ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή!!!!!!!!!!!!


ΤΡΥΠΕΣ- ΓΙΟΡΤΗ

Τα λόγια μου είναι μια γλυκιά προσευχή
κουρνιάζουν έξω από το κλεισμένο σου παράθυρο
και αν τ' άφηνες θ' ανοίγαν μια ρωγμή
απ' το μικρό κελί σου ως το άπειρο

Μα εσύ σωπαίνεις και θρηνείς σαν τον κατάδικο
Πάνω απ' τη στάχτη που σκεπάζει τον παράδεισο
πάνω απ' τη στάχτη

Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί

Είναι η αγάπη ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή
Ζήσε μαζί μου στον αέρα, στη φωτιά στη βροχή
Μας περιμένουν άδειες μέρες ραγισμένοι ουρανοί
Είναι η αγάπη ένα ταξίδι από πληγή σε πληγή

Τα λόγια μου είναι μια ανέλπιδη ευχή
Σβησμένα φώτα μέσα στο άχαρο δωμάτιο
Και αν τ' άφηνες θα καίγαν τη σιωπή
Και θα διαλύαν το κρυμμένο σου παράπονο

Μα εσύ σωπαίνεις και θρηνείς σαν τον κατάδικο
Πάνω απ' τη στάχτη που σκεπάζει τον παράδεισο
πάνω απ' τη στάχτη

Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί

Είναι η αγάπη ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή
Ζήσε μαζί μου στον αέρα, στη φωτιά, στη βροχή
Μας περιμένουν άδειες μέρες ραγισμένοι ουρανοί
Είναι η αγάπη ένα ταξίδι από πληγή σε πληγή

Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει σε ό,τι σου τρώει τη ψυχή
Υπάρχει ακόμα υπάρχει κάτι που δεν έχει χαθεί

Είναι η αγάπη ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή
Ζήσε μαζί μου στον αέρα, στη φωτιά στη βροχή
Μας περιμένουν άδειες μέρες ραγισμένοι ουρανοί
Είναι η αγάπη ένα ταξίδι από πληγή σε πληγή

Είναι η αγάπη ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή
Είναι η αγάπη ένα ταξίδι από πληγή σε πληγή
Είναι η αγάπη ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή
Είναι η αγάπη ένα ταξίδι από πληγή σε πληγή

Εψαχνα πολλη ωρα να βρω ενα τραγουδι για να ευχαριστησω ολους εσας!! ΕΣΑΣ που σημερα μοιραστηκα μαζι σας τη γιορτη μου που καθολου γιορτη δεν θα ηταν αν δεν εισασταν εσεις εδω!!!!!!!!
Ολους μαζι κ τον καθεναν ξεχωριστα για τις ευχες σας.......Θελω ομως να σας ευχαριστησω οχι μονο για σημερα!! Αλλα για ολες τις μερες κ τις νυχτες που εχουμε μοιραστει μεσα απο μελωδιες αλλοτε σκληρες γεματες αγανακτιση πονο θλιψη απογνωση ...κ αλλοτε ξεχειλες απο χαρα ονειρα ελπιδες αγαπη κεφι............Αστειες κ σοβαρες συζητησεις μπερδεμενες με νοτες...............
Καθημερινα ταξιδια σαν αγνωστοι μεχρι χτες συνεπιβατες ενος πλοιου με αγνωστο προορισμο...........Μα τι σημασια εχει αληθεια ο προορισμος μπρος στην εμπειρια τη γνωση τα συναισθηματα που σου χαριζει το ταξιδι???
ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ .....ΕΕΕΕΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!!!!!!!!!!ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ......ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΤΩΡΑ??????????

έτρεχες λέει καβάλα σ' άλογο που δεν άφηνε πατημασιές πάνω στο χώμα .....


Nikos Papazoglou -To Oneiro

Χτες το βράδυ αργά
ήρθες φώλιασες στο μυαλό μου
ήσουνα εκεί δίπλα μου, σ' άγγιζα
χάιδευα τα όμορφα μαλλιά σου
μες στ' όνειρο

Πάει καιρός που έφυγες
ξέρω σου λεν πως σ' έχω ξεχάσει
μα τα σημάδια μέσα μου
ούτε το ότι είσαι μακριά
ούτε ο καιρός θα σβήσει

Δάκρυα στα μάτια μου 'ρχονται
κάθε φορά που βλέπω πίσω
όσο κι αν ψάξω δεν μπορώ να σ' έβρω
μα ξέρω κάπου εκεί μες στο πλήθος
θα κρύβεσαι

Πάει καιρός που έφυγες
ξέρω σου λεν πως σ' έχω ξεχάσει
μα τα σημάδια μέσα μου
ούτε το ότι είσαι μακριά
ούτε ο καιρός θα σβήσει

Χτες το βράδυ αργά
ξύπνησα τρομαγμένος
έτρεχες λέει καβάλα σ' άλογο
που δεν άφηνε πατημασιές πάνω στο χώμα

Πάει καιρός που έφυγες
ξέρω σου λεν πως σ' έχω ξεχάσει
μα τα σημάδια μέσα μου
ούτε το ότι είσαι μακριά
ούτε ο καιρός θα σβήσει

Πως νομιζες πως ΕΣΥ θα λειπες σημερα απ τη γιορτη??Πως μπορει να γιορταζω χωρια σου?Περασαν τοσα χρονια χωρις εσενα......Τοσες γιορτες......Τοσες ευχες..........Κ εγω καθε χρονο........ανοιγω εναν κιτρινισμενο φακελλο ...αγγιζω τα μαραμενα πια φυλλα ενος τριανταφυλλου............Τ ακουω να μου λενε "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ"........
Σ ευχαριστω φιλαρακι ...............................................Σ ευχαριστω.

COSA MOSTRA LIVE


COSA MOSTRA Live@Stage25 .../.. Μιχάλης Τασίνας & New Rock Times Live@Stage25
Παρασκευή 13 Ιανουαρίου .../... Opening Act: Delay

Έναρξη: 11 μ.μ. .../... Έναρξη: 11 μ.μ.
Είσοδος: 10€ (με ποτό) .../... Είσοδος: 10€ (με μπύρα ή κρασί)
Δεύτερο ποτό:8€ .../... Δεύτερο ποτό:8€
Μπύρα ή Κρασί 6€ .../... Μπύρα ή Κρασί 6€
Special 10€. .../... Special 10€.

....My winter storm Holding me awake .............


I Walk Alone - Tarja Turunen

Put all your angels on the edge
Keep all the roses, I'm not dead
I left a thorn under your bed

I'm never gone

Go tell the world I'm still around
I didn't fly, I'm coming down
you are the wind, the only sound

Whisper to my heart
when hope is torn apart
and no one can save you

I walk alone
Every step I take
I walk alone

My winter storm
Holding me awake
It's never gone
When I walk alone

Go back to sleep forever more
Far from your fools and lock the door
They're all around and they'll make sure

You don't have to see
What I turned out to be
no one can help you

I walk alone
Every step I take
I walk alone

My winter storm
Holding me awake
It's never gone
When I walk alone

waiting up in heaven
I was never far from you
Spinning down I felt your every move

I walk alone
Every step I take
I walk alone

My winter storm
Holding me awake
It's never gone
When I walk alone

KΑΘΕ ΒΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟ.
Μονοι βαδιζουμε ..Μονοι ειμαστε παντα..Αναμεσα σε πληθος κοσμου.....Που γελαει κλαιει αγαπαει κ μισει....τρεχει παιζει πολεμαει σκωτωνεται ζει αναπνεει ανθιζει κ μαρενεται.........
Κ η καρδια μοναχικος μαχητης κ οδοιπορος κ αυτη αφουγκραζεται τον πονο τη χαρα την απωλεια την αγαπη.......Μεσα της γινεται μια μαχη που ποτε δεν σταματα..αγρυπνα κ περιμενει...............το φως η το σκοταδι....μονη της.....παρεα με το μονοτονο δικο της ηχο......................Ωσπου να βουβαθει για παντα.......................ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ...ΜΟΝΗ ΞΑΝΑ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

“Κράτησέ μου ένα χαμόγελο και δως μου το όταν πεινάσω…”

“Κράτησέ μου ένα χαμόγελο
και δως μου το όταν πεινάσω…”
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 (ώρα 22:00)
Cabaret Voltaire
Mαραθώνος 30, Μεταξουργείο
Τηλ. 2105227046

Μελωδίες, ρυθμοί και ηχοχρώματα από την Κρήτη ως το Μεξικό. Yasmin Levy, Νικόλας Άσιμος, Βασίλης Τσιτσάνης, Luiz Bonfa, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Amalia Rodrigues, Θανάσης Σκορδαλός, αλλά και στιγμές από τη μέχρι σήμερα προσωπική της δισκογραφία.
Η Γεωργία Βεληβασάκη πλαισιωμένη από τους Gaia+ μας καλεί να τραγουδήσουμε μαζί της και να τα ξυπνήσουμε όλα μέσα μας…

Παίζουν:

Λευτέρης Ανδριώτης – λύρα
Αρετή Κοκκίνου - κιθάρα
Έλσα Παπέλη – τσέλο
Ανδρέας Ανδρικόπουλος – κρουστά

Κατά τη διάρκεια του live προβάλλεται Video Art.

ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ & NORMA the band ΣΤΟ AFTER DARK (ΑΘΗΝΑ 13/01/2012)‏

Η Γιαννιώτικη Σκηνή συναντάται στην ΑΘΗΝΑ!!!

Οι NORMA THE BAND, η ελληνόφωνη ροκ μπάντα, κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο «ΕΝΑΝΤΙΟΝ» και περιοδεύουν στην Ελλάδα για την παρουσίαση και προώθησή του.
Επόμενος σταθμός των NORMA THE BAND η ΑΘΗΝΑ, όπου και παρουσιάζουν ζωντανά τον καινούριο τους δίσκο «ΕΝΑΝΤΙΟΝ» στη Μουσική Σκηνή του AFTER DARK (Ιπποκράτους & Διδότου 31, Εξάρχεια) τη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012, πλαισιώνοντάς τον με ένα εκρηκτικό playlist, από επιλεγμένα κομμάτια του πρώτου τους δίσκου «ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ» και φυσικά από αγαπημένες διασκευές της ελληνόφωνης ροκ σκηνής.
www.normatheband.gr
www.myspace.com/normatheband
facebook.com/NormaΤheBand
Youtube.com/NormaTheBand
Οι NORMA THE BAND μοιράζονται τη σκηνή του AFTER DARK - που αναμένεται να είναι «TINGA» με τον καλύτερο τραγουδιστή στην Ελλάδα (τουλάχιστον) ΣΠΥΡΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ο οποίος με την μπάντα του θα απογειώσει τη βραδιά.
www.spirosgrammenos.gr
Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:00
Είσοδος:6€

Ο δίσκος «ΕΝΑΝΤΙΟΝ» είναι σε παραγωγή των NORMA THE BAND και του Nikodemos T. (Sonic Ark Studios) και κυκλοφορεί σε όλα τα δισκοπωλεία, όπως και το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας «ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ» από την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία «Rana Records», σε διανομή από την «Soundforge Music Group».

RONNIE JAMES DIO: Tribute album με συμμετοχές από Rob Halford, Lemmy, Ian Gillan κ.α.

Η Wendy Dio, σύζυγος και manager του αξέχαστου Ronnie James Dio, σχεδιάζει την κυκλοφορία ενός tribute album στον μεγάλο τραγουδιστή, όπου θα συμμετέχουν ονόματα όπως ο Rob Halford, o Lemmy Kilmister, ο Alice Cooper, o Ian Gillan, ο Glenn Hughes, o Sebastian Bach, o Chris Jericho (Fozzy) και ο Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters) μεταξύ άλλων.


H Wendy Dio δηλώνει "θα τους αφήσω να διαλέξει ο καθένας όποιο τραγούδι θέλει και να το αποδώσει με όποιο τρόπο θέλει". Το album προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει πριν το τέλος της χρονιάς, ενώ έως τώρα έχει γίνει γνωστό ότι ο Dave Grohl θα διασκευάσει το "The Mob Rules" των Black Sabbath και ο Rob Halford το "Long Live Rock'n'Roll" των Rainbow.
πηγη

Σαν Σήμερα...10 Ιανουαριου


1945 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Rod Stewart (Roderick David Stewart) γεννήθηκε στο Highgate του Βόρειου Λονδίνου. Από το 1966 έως το 1975 υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Jeff Beck Group και Faces. Το 1975 μετά την αποχώρηση του Ronnie Wood για τους Rolling Stones, ο Stewart διαλύει τους Faces και ακολουθεί σόλο καριέρα. Έχει στο βιογραφικό του δώδεκα Νο1 άλμπουμ και έντεκα Νο1 τραγούδια σε Ευρώπη και Αμερική. Το 1994 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 2005 κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Traditional Pop Vocal Album" για το άλμπουμ "Stardust: The Great American Songbook, Volume III" καθώς και ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame. Το 2006 το όνομα του γράφτηκε στο UK Music Hall of Fame. Δημοφιλή τραγούδια του τα "Maggie May", "Tonight's the Night (Gonna Be Alright)", "Baby Jane", "All for Love" (μαζί με τους Bryan Adams και Sting) κ.α.


1953 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, βραβευμένη με τέσσερα Grammy, Pat Benatar (Pat Andrzejewski) γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Τα έξι πρώτα της άλμπουμ έγιναν πλατινένια, πουλώντας πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Γνωστές της επιτυχίες τα τραγούδια "Love Is a Battlefield", "Hit Me with Your Best Shot", "We Belong" και "Heartbreaker".


1976 Ο θρυλικός Αμερικανός τραγουδιστής και κιθαρίστας της blues Howlin' Wolf (Chester Arthur Burnett 1910-1976) απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών στο Hines του Ιλινόις των ΗΠΑ. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της blues μουσικής σκηνής του Σικάγο. Το 1980 το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame, το 1991 στο Rock and Roll Hall of Fame και το 1999 το τραγούδι του "Smokestack Lightning" κέρδισε το ειδικό βραβείο Grammy Hall of Fame. Δημοφιλή τραγούδια του, τα "Spoonful", "Little Red Rooster", "Back Door Man", "I Ain't Superstitious" κ.α.

2001 Ομάδα χριστιανών μαζεύεται έξω από το Arlington Theater της Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, όπου ο Marilyn Manson έχει μόλις τελειώσει την παράσταση του και... προσεύχονται για την ψυχή του(!)

2006 Οι The White Stripes αναγκάζονται να ακυρώσουν την περιοδεία τους στην Ιαπωνία. Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος Jack White είναι υποχρεωμένος μετά από τις εντολές των γιατρών του, να κάνει αφωνία για δύο εβδομάδες με σκοπό να ξεκουράσει τις πληγωμένες του φωνητικές χορδές.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ¨ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ, ΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ….

Ο βαψωματιάς βρήκε ευκαιρία να εμφανίσει τα κάλλη του….
Οι σερβιέτες την απορροφητικότητα τους και τα παπούτσια να εμφανίσουν τον επιδέξιο στολισμένο φιόγκο τους!

Εδώ η χώρα καίγεται και τα "μουρόπανα" κάνουν θέμα για να ασχολούμαστε με το τίποτα!
Αν δεν ήταν πρώην βουλευτής θα τον είχαν κάνει τόπι στο ξύλο και αφού δεν είχε και δίπλωμα θα είχε πάει και αυτόφωρο για αντίσταση κατά της αρχής και ξυλοδαρμό αστυνομικού (ΟΡΓΑΝΟΥ)… και φυσικά δεν θα είχε γίνει τόσος ντόρος…
Οι δε κύριοι πρώην και νυν βουλευτές βγαίνουν για να διασταυρώσουν τα ξίφη τους μπας και μας κρύψουν ακόμα μια φορά πόσα έφαγαν και πόσο ξεπουλούν την Ελλάδα…
Την Ελλάδα μου ρε Γαμώτο…
Δουλειά δεν είχε ο δαίμονας αύτονε τα κολοπαιδαράκια του!
Ομορφάντρες μας όλοι σας!!! Από τον πρώτο έως τον τελευταίο!
Βρε μαστίγιο που θέλετε καθίκια!
ΓΡΑΦΕΙ: Χρήστος Παπαπαναγιώτου Frik
www.oparlapipas.com

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Δεν είναι μπόμπα σε σκυλάδικο ο έρωτας ούτε ο πλούσιος κι ο εύχαρις μαλάκας


Ενδελέχεια - O έρωτας

Δε είναι υπόθεση ο έρωτας φτηνών σουξέ.
Δεν είναι της μαθήτριας το πρώτο δάκρυ.
Είναι απειλή-είναι ζημιά.
Δεν είναι βάρκα με καρδιές στην άκρη.

Είναι σιωπή - είναι φωτιά.
Είναι αυτός που καίγεται στη μέση της πλατείας.
Είναι σιωπή - είναι φωτιά.
Είναι σιωπή - είναι φωτιά.
Είναι αυτός που φεύγει πρίν το τέλος της ταινίας.
Είναι θεός κι εγκληματίας.
Είναι σιωπή - είναι φωτιά...

Ο έρωτας βουτάει απ'τις ταράτσες στο κενό.
Χώνει το χέρι σε νερό,νερό που βράζει.
Δεν έχει σώμα-ούτε μυαλό.
Δεν αρρωσταίνει-δεν πονάει-δεν δειλιάζει.

Ο έρωτας δεν είναι η μελωδία που θα φάς,
ούτε μπουκέτο με λουλούδια να στολίσεις.
Τραβάει μακριά-καθώς τραβάς,
απ'το συρτάρι της καρδιάς δυο μάτσα αναμνήσεις.

Δεν είναι "μπόμπα"σε σκυλάδικο ο έρωτας,
ούτε ο εύχαρις και πλούσιος μαλακας.
Είναι αυτόχειρας φυγας!!

Ειναι ΟΛΑ! Ειναι αυτο που ολα τα διαμελιζει! Ειναι η ολικη καταλυση ολων των ΔΗΘΕΝ κ των ΠΡΕΠΕΙ!! Τιποτα δεν μπορει να του αντισταθει!! Κανενας ανθρωπος κ καμια δυναμη!! Ειναι οτι πιο ακριβο γεννιεται στις ψυχες των ανυποψιαστων θυματων του! Η δυναμη του δεν νικιεται!!!Δεν προειδοποιει! Δεν κανει πισω!! Δεν παζαρευει!! Ειναι ο πιο γλυκος πονος!! Φωτια που ολα τα καιει στο περασμα του! Στα παιρνει ολα κ εσυ γελας!!!! Τα δινεις ολα κ νοιωθεις πως ολα δικα σου ειναι!! Σε ριχνει στα βαθεια κ κολυμπας κ ας μην ξερεις πως!!!! Βουτας στο κενο μαζι του χωρις να φοβασαι!!! Ειναι ΟΛΑ αυτα που χωρις αυτον δεν θα εκανες ποτε..............................................δεν θα ενοιωθες ποτε!!!
Δεν κλεινεται σε λεξεις περιτεχνες μεγαλες κ πολυδιαστατες.............Δεν υπαρχει μετρο κ οριο σ αυτον!