ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ανισοκορία: Γιατί τα μάτια του David Bowie είχαν διαφορετικό χρώμα

Ο σούπερ σταρ David Bowie που πέθανε την Κυριακή μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, είχε ένα σπάνιο χαρακτηριστικό: Τα μάτια του έμοιαζαν να έχουν διαφορετικό χρώμα.

Στην πραγματικότητα ο Bowie ανήκει στο 20% των ανθρώπων που έχουν ανισοκορία.

Η ανισοκορία είναι η κατάσταση κατά την οποία οι κόρες των ματιών έχουν διαφορετική διάμετρο.

Πρόκειται τις περισσότερες φορές για φυσιολογικό εύρημα που δεν προκαλεί συμπτώματα ή ελαττωματική αντίδραση στα φωτεινά ερεθίσματα του οφθαλμού.

Μπορεί όμως να προκληθεί και από παράγοντες όπως:

-Σύνδρομο Horner (τραυματισμός, μετά από χειρουργική επέμβαση)

-Ημικρανία

-Εγκεφαλικό επεισόδιο

-Όγκοι

-Σκλήρυνση κατά πλάκας

-Πάρεση κινητικού νεύρου

-Χρήση αντιχολινεργικών φαρμάκων

Μπορεί επίσης να εμφανίζεται σε άτομα που έχουν μεγάλη διαφορά στο βαθμό μυωπίας η υπερμετρωπίας ή έχουν στο ένα μάτι μυωπία και στο άλλο υπερμετρωπία.

Η περίπτωση του Bowie ανήκει στην πρώτη κατηγορία, καθώς λέγεται ότι η ανισοκορία οφείλεται σε τραυματισμό που είχε όταν ήταν έφηβος.

Ήταν μάλιστα τέτοια η διαφορά στα μάτια του –η κόρη του αριστερού του ματιού ήταν μονίμως διεσταλμένη- που έδινε την εντύπωση της ετεροχρωμίας, μιας εξαιρετικά σπάνιας κατάστασης, κατά την οποία κάθε μάτι έχει διαφορετικό χρώμα ίριδας.

Η φυσική εξέταση για την εξακρίβωση της ανισοκορίας περιλαμβάνει έκθεση του ατόμου σε σκοτεινό και φωτεινό περιβάλλον.

Κάθε ανισοκορία πρέπει να εξετάζεται από τον ειδικό οφθαλμίατρο γιατρό.

Πηγή: onmed.gr

TEXAS ROCK CLUB || FRIDAY JAN.15 || IAKXOU 19 GKAZI ||

TEXAS ROCK CLUB
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ 2016

Η Επιστροφή του Θρυλικού Club στην Αθήνα είναι Γεγονός !
Με την είσοδο της Νέας Χρονιάς επισφραγίζεται ο Απόλυτος Rock Προορισμός της πόλης.

Αυτή την Παρασκευή στα Dexx

Νίκος "MAC" Ζαγγογιάννης
John Morris
Bob Sword

FB EVENT 
https://www.facebook.com/events/219649498371028/?feed_story_type=376&action_history=null&pnref=story

ΙΑΚΧΟΥ 19, ΓΚΑΖΙ
https://www.facebook.com/enathinaisspace/?pnref=story
Starts: 22:30

Αποτεφρώθηκε λίγες ώρες μετά το θάνατο του ο Ντέιβιντ Μπόουι

Δημοσίευμα της Daily Mirror αναφέρει πως η σωρός του θρυλικού Βρετανού ροκ σταρ αποτεφρώθηκε την Κυριακή στις ΗΠΑ, λίγες μόνο ώρες μετά το θάνατο του και δίχως την παρουσία συγγενών ή φίλων.

Ο Μπόουι είχε ζητήσει από τους συγγενείς και τους φίλους του να μην υπάρξει κηδεία ή τελετή επειδή ήθελε ο κόσμος να τον θυμάται για τη μουσική του.

Ένας φίλος του, ο οποίος επέλεξε να κρατήσει την ανωνυμία του, δήλωσε πως «από πολλές απόψεις, δε χρειάζεται κανείς μια τελετή ή μια κηδεία για να θυμάται τον Ντέιβιντ, για αυτό υπάρχει η μουσική του. Θα ήθελε να εξαφανιστεί χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες. Αυτό θα ταίριαζε στο στυλ του. Το τελευταίο του άλμπουμ, το Blackstar, είναι το αντίο του στους φαν του».

Ακόμα και χωρίς κηδεία, ένας αριθμός επερχόμενων συναυλιών είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Μπόουι ενώ και τα Brit Awards θα είναι προς τιμήν του.

EXX ON FIRE X ★ 1 Year Anniversary ★ Fri 22.JAN at TEXAS ROCK CLUB-En Athinais

★ ★ ★ HAPPY NEW YEAR ROCKERS :) \m/ ★ ★ ★
Η Είσοδος του 2016 σηματοδοτεί την Επιστροφή του Rock Clubbing στην Αθήνα !

Ο Johnny Morris και η Narkissa Fox σε συνεργασία με την High Voltage Productions μετά απο 1 ολόκληρο Χρόνο ασταμάτητου DeXX oN Fire Partying βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την διεξαγωγή του 1 YEAR ANNIVERSARY των DEXX ON FIRE Events στην Αθήνα !
Η υποσχόμενη ΣΥΝΕΧΕΙΑ του απόλυτου GLAM - HARD N' HEAVY - MELODIC ROCK / A.O.R MEGA PARTY όλων των εποχών είναι Γεγονός !

Το " DEXX On FIRE " φτάνει στην 10η κατα συρροή διεξαγωγή του και ΣΑΡΩΝΕΙ ενώνοντας όλες τις Μεγάλες Δυνάμεις Νυχτερινής Διασκέδασης του Ελληνικού Rock χώρου κάτω απο τον εκρηκτικό του τίτλο " DeXX ON FIRE ". Η Ιστορία του D.O.F ξεκινά τον Νοέμβρη του '14 στο θρυλικό Bat City Club, κάνοντας Θ Ρ Α Υ Σ Η με SOLD OUT ΣΕ OΛA TA PARTY και άμεσα αποτέλεσε το ROCK PARTY ΣΤΑΘΜΟ στη Νύχτα του Σήμερα.

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του " DeXX On Fire " βασίζεται στον συνδιασμό 3 DJ φρέσκων και καθιερωμένων, μιας Μεγαλής Oμάδας Support / Promotion Narkissa Fox & Marian AngelsPr και ενός Μαύρο καρό (χαρτιά) ΘΕΟΤΡΕΛΟΥ επιτελείου ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ το Νεο Αίμα με το Διαχρονικό σε ενα Μαύρο καρό (χαρτιά) PΑRTY ΦΩΤΙΑ γεμάτο φρέσκες ιδέες και εκπλήξεις καθώς υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο σύνολο χορηγών στον χώρο του Rock Entertainment.

✩ Το 10ο ΧΤΥΠΗΜΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Μαύρο τρίγωνο που δείχνει προς τα δεξιά Φιλοξενεί για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ DeXX την Αιθέρια, Εκρηκτική, Ανεπανάλυπτη Vanessa Christodoulou (Greek MTV Headbangers Ball) έτοιμη να βάλει φωτιά με γκαζιάρικες Glam Hard N' Heavy Επιλογές που θα κρατήσει τις φλόγες στα ύψη ! ! ! 

Μαύρο τρίγωνο που δείχνει προς τα δεξιά Όπως φιλοξενεί για 3η φορά Φιλοξενεί απο την Αγαπημένη μας Σαλόνικα :D την Μέγιστη *Party Animal* DJ Μορφή των Highlands, DR.LOVE (Giannis Zaxos) με την διαχρονική και πολυετή του επαγγελματική εμπειρία στο είδος, έτοιμος να τα Δώσει όλα σε Επανάλυψη του Πρώτου και Πέμπτου DEXX ON FIRE PARTY με αποκλειστικό Μέγα Χορηγό το Timotei όπως πάντα άλλωστε :v

Μαύρο τρίγωνο που δείχνει προς τα δεξιά Άλλη μια πρωτιά είναι και η συμμετοχή του αγαπημένου μας DIMITRIS KATSIDONIOTIS ο οποίος όπως πάντα είναι έτοιμος για..όλα!

Λευκή μύτη πέναςΤέλος ο Νέος και ελπιδοφόρος DJ της Αθήνας, πλέον πολίτης, Tasos Kardaras, οπλισμένος ακόμα βέβαια με A.O.R / Glam ^ Hard N' Heavy άποψη θα επισφραγίσει με την εμφάνιση του στα DeXX την απόλυτη Επιτυχία του 1 Year Anniversary !

✩ ✩ ✩ Το DEXX ON FIRE Είναι ΤΟ ΜΟΝΟ PARTY που ανοίγει το stage για 80's Glam FEMALE DANCER ! Τιμάμε την Ιστορία του Event και το PARTY MOOD με το ★ ★ ★ ΑΠΟΛΥΤΟ PROFESSIONAL SEXY DANCE SHOW με Dimitra Partsanaki (DEMI NAK) ΝΑ ΜΑΣ ΛΟΥΖΕΙ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΑ SLEAZE ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ! ! ! ★ ★ ★

✩✩✩ "DEXX ON FIRE" ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 2 ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ NEWMAN – Elegance live 2016 @ BULLET CAFÉ CLUB – Σάββατο 20 Φεβρουαρίου (ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ Texas Rock Club - every Friday) ✩✩✩

✩✩✩ 5 ΜΟΝΑΔΙΚΑ AOR^GLAM^HARD'N HEAVY T-SHIRTS ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ by Xigas! ✩✩✩

✩✩✩ 5 AOR/GLAM/HARD N' HEAVY PATCHES απο την εταιρία Metal Fighters

Μια φορά Υπόσχεση & Για μια ακόμα φορά Πράξη !!! Σας περιμένουμε να Τιμήσουμε το PARTY που καθιερώθηκε και κάθε μήνα προκαλεί Εγκαύματα 3ου Βαθμού σε όλους τους ανυποψίαστους παρευρισκομένους ! \m/

LET'S SET THE NIGHT ON FIRE ! ! !
LET'S ROCK N' ROLL ! ! !

✫ DEXX ON FIRE X ★ 1 Year Anniversary ★ Fri 22.JAN at En Athinais Theater - TEXAS ★ GLAM•HaRD Ϟ' HeavY Μαύρο μπαστούνι (χαρτιά) A.O.R PARTY || ON DEXX ► JOHNNY MORRIS Μαύρο καρό (χαρτιά) VANESSA CHRISTODOULOU (HBB) Μαύρο καρό (χαρτιά) STACIE WASTE (Tasos Kardaras) Μαύρο καρό (χαρτιά) DIMITRIS KATSIDONIOTIS 


Venue: Texas Rock Club - every Friday
Date: 22/1
Doors: 22.00

FB EVENT https://www.facebook.com/events/213331065672325/


Βy HIGH VOLTAGE PRODUCTIONS
http://www.highvoltage.gr/

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Μιχαηλ - Βαβλιαρας ζωντανά @ Η Τετάρτη, Φρουριο Λάρισας 14 01 2016

Φίλιππος Mpourntenas 
Alive Παραστάσεις Τέχνης 
Συναυλίες - Touring -Διαχείριση 
8 Ερυθρού Σταυρού Str, 
41221 
Λάρισα, Ελλάδα 

τηλ 0030 2410281411 
όχλος 0030 6970936422 
alive@hol.gr 
facebook.com/aliveconcertpromoters 

Βιογραφικό Γιώργου Μιχαήλ και Δημήτρη Βαβλιάρα

Οι Κοζανίτες τραγουδοποιοί Γιώργος Μιχαήλ και Δημήτρης Βαβλιάρας συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους ανά την Ελλάδα. Επόμενος σταθμός τους το γνωστό στέκι η Τετάρτη στο Φρούριο της Λάρισας, την Πεμπτη 14 Ιανουαρίου. Με αφετηρία το σύγχρονο έντεχνο τραγούδι θα μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια της παράδοσης και των λαϊκών ακουσμάτων. Στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνονται τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία καθώς και άλλα αγαπημένων καλλιτεχνών, όπως του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Σωκράτη Μάλαμα, του Νίκου Παπάζογλου κ.α. Αφορμή για την κοινή τους εμφάνιση αποτελεί ο δίσκος που ετοιμάζουν, με τραγούδια και των δύο ο οποίος θα κυκλοφορήσει προσεχώς.
Ο Γιώργος Μιχαήλ ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο κομμάτια του Θανάση Παπακωνσταντίνου, στον δίσκο «Αγία Νοσταλγία» (“Στις χαραυγές ξεχνιέμαι”, “Τρία ρουμπαγιάτ” κ.α.). Έχει στο ενεργητικό του έναν προσωπικό δίσκο, με τίτλο “Της γης ο μουσαφίρης”, που κυκλοφόρησε με αντισυμβατικό τρόπο, χέρι - χέρι.
Ο Δημήτρης Βαβλιάρας μας συστήθηκε το 2013, με την δισκογραφική δουλειά “Πάλι βρέχει”, που κυκλοφορεί από την Polytropon. Ο Βασίλης Σκουλάς έδωσε έντονο κρητικό χρώμα σε έξι τραγούδια του δίσκου. Ο Αργύρης Μπακιρτζής ανέδειξε την αμεσότητα των στίχων, σε δύο τραγούδια. Ο Μανώλης Χατζημανώλης και ο Γιώργος Κοντορικός, ερμήνευσαν μοναδικά τα υπόλοιπα τέσσερα τραγούδια του δίσκου.
Το 2015 αποτελεί σταθμό για τους δύο τραγουδοποιούς καθώς ξεκινάν την επίσημη συνεργασία τους με την Soundcheck Productions, ενώ το Φθινόπωρο αναμένεται η επόμενη δισκογραφική τους δουλειά.


Facebook page: https://www.facebook.com/michailvavliaras

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΕΠΗΣ - ΚΙΜΩΝΑΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ LIVE ΣΤΟ BARATO ΣΑΒΒΑΤΟ 16/1


Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

VIDEO - ΡΟΚ VS ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ



Το δεύτερο επεισόδιο του VS. Ροκ versus Ρεμπέτικο, η ιστορία της ροκ μουσικής, συνέντευξη με τον μουσικό της ροκ, Μπάμπη Καϊσά, η ιστορία της ρεμπέτικης μουσικής, συνέντευξη από την ρεμπέτικη κομπανία Πλήρη ντάξει. Ποιός θα κερδίσει; Περισσότερα από εδώ http://eoellas.org

O ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ live στο Μεσολόγγι και τη Λευκάδα

Στην αρχή της νέας χρονιάς, ο Πέτρος Θεοτοκάτος, συνεχίζει τις ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα με τη μπάντα του, λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του έβδομου άλμπουμ του.
Ο τραγουδοποιός της ελληνόφωνης ροκ σκηνής που γνωρίσαμε μέσα από το πρώτο του άλμπουμ «Το πιστόλι στο πιάτο» και το θρυλικό πια «Θα χαθώ», ανεβαίνει στη σκηνή γεμάτος ενέργεια, παρουσιάζοντας μια αναδρομή στην προσωπική του τραγουδοποιία, κομμάτια από το νέο άλμπουμ του, αλλά και ιδιαίτερες διασκευές από την ελληνική και ξένη ροκ σκηνή, όπως αγαπημένα τραγούδια των Joy Division, Iggy Pop, David Bowie, Johnny Cash, Παύλου Σιδηρόπουλου και άλλων.

Στα πλαίσια των ζωντανών του εμφανίσεων, θα βρεθεί στο Avant Garde στο Μεσολόγγι, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και στο Road House στη Λευκάδα, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, για δύο εκρηκτικές ροκ βραδιές!!

Μαζί του θα είναι:

Ο Άκης Περδίκης στα τύμπανα και ο Γιάννης Κόκκινος στο μπάσο.


Info

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου
Avant Garde
Χαρ. Τρικούπη 11, Μεσολόγγι
Ώρα 22:00
Είσοδος: 7€ με ποτο


Σάββατο 16 Ιανουαρίου
Road House Rock Club
Νυδρί, Λευκάδα
Ώρα 22:00
Είσοδος ελεύθερη  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ LIVE ΣΤΟ HOLY WOOD STAGE

Συνεχίζοντας τις εμφανίσεις του στην Αθήνα ο Γιώργος Χριστόφας, ένα νέο και πολλά υποσχόμενο ταλέντο της ροκ σκηνής από το Ηράκλειο Κρήτης, κάνει μια στάση στη Μουσική Σκηνή Holy Wood Stage.
Με τη μπάντα του θα μας παρουσιάσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά αλλά θα μας ερμηνεύσει και τραγούδια της Ελληνικής ροκ και έντεχνης μουσικής και όχι μόνο. Ερμηνεία που καθηλώνει απ' το πρώτο κιόλας λεπτό. Θα 'ναι μια εμφάνιση που θα περιέχει πολύ μουσική, πάθος, ένταση και μια γερή δόση επανάστασης που σίγουρα θα μας ξεσηκώσει.
Μη χάσετε την ευκαιρία να τον απολαύσετε.

Μαζί του στο τραγούδι η Χριστίνα Βασκαντήρα

Παίζουν οι Μουσικοί :
Γιάννης Ταυλάς - Ηλ. κιθάρα, φωνή
Χάρης Πετμεζάς – Πλήκτρα
Alex Da Silva - Ηλ. μπάσο
Μπάμπης Καζαντζόγλου - Τύμπανα


Πέμπτη 28/1/16   
Ώρα προσέλευσης  22:00
Προπώληση εισιτηρίου: 8€ (με μπύρα ή κρασί)
Γενική Είσοδος: 10€ (με μπύρα ή κρασί)



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Από τα μαθητικά του χρόνια ξεκίνησε να παίζει σε μαγαζιά του Ηρακλείου. Μέχρι και σήμερα έχει κάνει εμφανίσεις σε όλη τη Κρήτη. Έχει ανοίξει συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων όπως του Μίλτου Πασχαλίδη, Νίκου Ζιώγαλα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Υπόγεια Ρεύματα, Όναρ, Κίτρινα Ποδήλατα καθώς επίσης έχει συνεργαστεί και με τον Μιχάλη Κακέπη. Ασχολήθηκε με το χώρο του θεάτρου, γράφοντας το 2006 τη μουσική για το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα ''Ματωμένος Γάμος'' που παρουσιάστηκε στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου στην Καρδίτσα από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου. Το 2013 συμμετείχε στην θεατρική παράσταση ''Οδυσσεβάχ '', της Ξένιας Καλογεροπούλου, από το Θέατρο Κρήτης και στην ταινία μικρού μήκους ''Όλα τα κομμάτια μαζί '' της Μαίρης Καριωτάκη.
Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 2014 από την Alpha Records . Το άλμπουμ, περιέχει 9 ροκ τραγούδια σε μουσική και στίχους Γιώργου Χριστόφα, και έχει τίτλο ''Καταιγίδα της Φωτιάς''. Από το Νοέμβρη του 2014 βρίσκετε μόνιμα στην Αθήνα οπού συνεχίζει μέχρι και σήμερα τις live εμφανίσεις του.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Πέθανε ο David Bowie


Μόλις λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά του, έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Βρετανός μουσικός, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του.


Ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς, γνωστός ως Ντέιβιντ Μπόουι (David Bowie, 8 Ιανουαρίου 1947) είναι δημοφιλής Βρετανός μουσικός και παραγωγός της ροκ και σημαντικός εκπρόσωπος της μουσική του 20ού αιώνα, κυρίως χάρις στη δουλειά του τη δεκαετία του 1970. Έγινα αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο Βρετανικό Τοπ 5. Εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι Starman και το ανδρόγυνο alter ego Ziggy Stardust. Αποτελεί ένας σημαντικότερους μουσικούς του Γκλαμ Ροκ. Στη συνέχεια άλλαξε ξανά το μουσικό στυλ και το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του "Fame" που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans. Η καρίερα του συνέχισε χωρίς σημαντικές επιτυχίες το υπόλοιπο τμήμα της δεκαετίας του 1970. Το 1983 κυκλόφορησε το άλμπουμ Let's dance, το οποίο περιλαμβάνει πολλά επιτυχήμενα τραγούδια. Συνέχισε να πειραμάτιζεται τις δεκαετίας του 1990 και του 2000.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Βασίλης Παπακωνσταντίνου. ''Μας προδώσαν'' (NEO τραγούδι 2016)

Μας προδώσαν

Μουσική - στίχοι : Ιορδάνης Σιδηρόπουλος

ερμηνεία : Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Από τον νέο δίσκο του Ιορδάνη Σιδηρόπουλου ''Ψάχνω στο φως''.



Στίχοι

Ανάβω ένα σπίρτο, έλα κάθισε εδώ

Πριν τις μνήμες μας μαζέψουμε, φτιάχνω φως για να σε δω
Σε κοιτώ λες κι είναι ψέμα, δες πως φτάσαμε ως εδώ
Ένα σπίτι δίχως ρεύμα, ένα μέλλον αδειανό

Ώσπου το κρύο μας παγώσει, μέσα εδώ στα σκοτεινά
Το κερί όταν θα λιώσει....Όταν σβήσει η φωτιά....

Έλα, κάθισε κοντά μου, σαν την πρώτη την φορά
Σαν σε 'κείνο το παγκάκι, που βάλαμε μαζί φωτιά...
Έλα, κάθισε κοντάμου, έλα πάρε με αγκαλιά
Τούτη η γη δεν μας χωράει, αύριο θα 'μαστε μακρυά

Ώσπου το κρύο μας παγώσει, μέσα εδώ στα σκοτεινά
Το κερί όταν θα λιώσει....Όταν σβήσει η φωτιά....
Και ποτέ να μην ξεχάσεις, αυτό το σπίτι, το χλωμό
Κάποτε δεν έμοιαζε έτσι, μας προδώσαν και τους δυό...

Τύμπανα : Άκης Γαβαλάς 
Μπάσο - κιθάρες- πιάνο : Ιορδάνης Σιδηρόπουλος

Στοιχεία επικοινωνίας: 
facebook page : https://www.facebook.com/iordanhssidi... 
e-mail : iordanismusic@gmail.com , nick.sidiropoulos@outlook.com

Μπορείτε να προμηθευτείτε τον δίσκο "Ψάχνω στο Φως" επικοινωνώντας είτε στην σελίδα του Ιορδάνη Σιδηρόπουλου είτε στα παραπάνω e-mail, όπως επίσης και μέσω της Protasis Music.

All Rights Reserved: 
Iordanis Sidiropoulos 2015