ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ROCK NEWS ΤΩΡΑ


CHRIS MIKE: Κυκλοφόρησε ο δίσκος του κιθαρίστα των Parthian Shot

Κυκλοφόρησε ο δίσκος του Έλληνα κιθαρίστα Chris Mike με τίτλο ''Not just lipstick on a pig'' και είναι διαθέσιμο παγκόσμια σε iTunes, Amazon και στο επίσημο site της Candyrat Records.

Επίσης εκεί μπορείτε να βρείτε tabs και backing tracks των κομματιών του δίσκου.
Από της 3 Σεπτεμβρίου είναι στην δημοσιότητα το πρώτο απο τα 6-7 videos στο κανάλι της εταιρίας στο Υoutube.
Ο Chris Mike δήλωσε:'' Μου είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο το γεγονός οτι ο κόπος και η προσπάθεια τόσων χρόνων ανταμείβονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορεί να υπάρξει. Νιώθω ενθουσιασμένος αλλά παράλληλα υπάρχει και αυτή η ένταση μέσα μου γνωρίζοντας οτι σε λίγο χρονικό διάστημα εκεί που ήμουν γνωστός μόνο εδώ στην Ελλάδα
θα μαθευτεί η δουλειά και το όνομά μου σε ολόκληρο τον κόσμο.''

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το track-listing και το εξώφυλλο του δίσκου:
1. Just tune your guitar
2. Wake up call
3. From five to four
4. The truth in me
5. For Jason
6. Hello Mozart
7. Sneaky footsteps
8. You

Πριν τέσσερις μέρες η εταιρία δημοσίευσε και το δεύτερο video στο κανάλι της με το κομμάτι ''Just tune your guitar''. Μπορείτε να το δείτε εδώ: 


DREAM THEATER: Ακούστε ολόκληρο το νέο τους album σε streaming [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ]
Monday, 16 September 2013 10:20

Στο METAL HAMMER Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί, μπορείτε να διαβάσετε μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκλειστική και face-to-face συνέντευξη με τους JOHN PETRUCCI και JAMES LaBRIE των DREAM THEATER, στην οποία μιλούν για το νέο ομότιτλό τους album, και όχι μόνο!
------------------------------------------------------
 Οι Dream Theater κυκλοφορούν το νέο, ομότιτλο album τους στις 24 Σεπτεμβρίου.

Το track-list του “Dream Theater” θα έχει ως εξής:
1. FALSE AWAKENING SUITE
i. Sleep Paralysis
ii. Night Terrors
iii. Lucid Dream
2. THE ENEMY INSIDE
3. THE LOOKING GLASS
4. ENIGMA MACHINE
5. THE BIGGER PICTURE
6. BEHIND THE VEIL
7. SURRENDER TO REASON
8. ALONG FOR THE RIDE
9. ILLUMINATION THEORY
i. Paradoxe de la Lumière Noire
ii. Live, Die, Kill
iii. The Embracing Circle
iv. The Pursuit of Truth
v. Surrender, Trust & Passion

Από σήμερα, σε αποκλειστικότητα για την Ελλάδα από το site του Metal Hammer, μπορείτε να ακούσετεολόκληρο το νέο album των Dream Theater, σε streaming!

SHADOW GALLERY: Τον Οκτώβριο στο Κύτταρο, με special guest τον DC Cooper
Friday, 13 September 2013 21:08

Shadow Gallery
Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, Κύτταρο Live, Αθήνα
Support acts: Dark Nova - Wastefall

Shadow Gallery: The Prog Ghostship
Στην Ελλάδα, το progressive metal είναι ένα είδος που έχει αγαπηθεί όσο λίγα στην πορεία των ετών και το κοινό έχει μάθει να εκτιμά αναλόγως όχι μόνο τα πιο «αστραφτερά» ονόματα του είδους, όπως οι Dream Theater, αλλά και γκρουπ που βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο μουσικότητας, αλλά δεν είχαν την προβολή που τους άξιζε. Οι Αμερικάνοι Shadow Gallery, είναι σίγουρα ένα από αυτά τα ονόματα, τα οποία, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι μέχρι το 2010 δεν είχαν περιοδεύσει ποτέ, παρότι δισκογραφούν πάνω από 20 χρόνια, βρίσκονται υψηλά στην εκτίμηση του κόσμου, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν την τεράστια επιτυχία.
Στην πρώτη περιοδεία της καριέρας τους, το 2010, επέλεξαν να επισκεφτούν τρείς πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα) και άλλαξαν για πάντα τα συναυλιακά standards όσων τους παρακολούθησαν... Ένα γκρουπ, του οποίου όλοι σχεδόν οι μουσικοί, παίζουν όλα τα μουσικά όργανα επί σκηνής, μέχρι και ο τραγουδιστής τους, παίζει πλήκτρα και γίνεται μέχρι και lead κιθαρίστας, ενώ ο κιθαρίστας γίνεται πληκτράς και παίζει και ντραμς σε μία πραγματική μουσική πανδαισία...
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το 1992, κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο των Shadow Gallery, με τον ιδρυτικό πυρήνα των Brent Allman (κιθάρα) και Carl-Cadden James (μπάσο, φλάουτο) και τον Mike Baker στα εξαιρετικά φωνητικά. Το άλμπουμ βγήκε στην Ευρώπη ένα χρόνο αργότερα και άφησε τον κόσμο άναυδο με κομματάρες όπως το "Say Goodbye To The Morning" ή το "The Queen Of The City Of Ice". Το μόνο ελάττωμα ήταν η χρήση drum machine, η οποία έκανε τις συνθέσεις κάπου να χάνουν. Ο ερχομός του Kevin Soffera στα ντραμς και ιδίως του πολυτάλαντου Gary Wehrkamp (κιθάρα, πλήκτρα), έδωσε άλλον αέρα στο σχήμα και το 1995 το "Carved In Stone", έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ένας δίσκος που από πολλούς θεωρείται ως η κορυφαία τους στιγμή κι ένας από τους καλύτερους δίσκους στο progressive metal, με άκρατο λυρισμό, τεχνική, συναίσθημα, μελωδία, που έχει αφήσει στην ιστορία τραγούδια-ύμνους όπως το "Crystalline Dream" (όσοι ήταν στις προηγούμενες συναυλίες τους, θυμούνται τι είχε γίνει στο άκουσμά του), "Deeper Than Life" και το 20-λεπτο "The Ghostship".
Έπρεπε να φτάσουμε όμως στο 1998 για να έχουμε το magnum opus των Shadow Gallery, το μυθικών διαστάσεων concept άλμπουμ, "Tyranny", με νέο ντράμερ τον Joe Nevolo, το οποίο στην Ελλάδα λατρεύεται όσοι λίγοι δίσκοι και μάλιστα στο Metal Invader (περιοδικό εκείνης της εποχής), είχε ψηφιστεί ως «Δίσκος της Χρονιάς» από τους συντάκτες του! Ένας τέλειος δίσκος, απ' όλες τις απόψεις, με εξαιρετικές αποδόσεις / ερμηνείες και guest συμμετοχές από τον James LaBrie των Dream Theater στο "I Believe" και τον D.C. Cooper των Royal Hunt (συγκρατήστε αυτό το όνομα) στο "New World Order". Αυτά τα τραγούδια, μαζί με το "Mystery" και το εισαγωγικό "Stiletto In The Sand / War For Sale", αποτελούν αξεπέραστα διαμάντια στον χώρο του progressive metal.
Στο μεταξύ, το γκρουπ είχε συμμετάσχει και σε tribute άλμπουμ της τότε εταιρίας τους, Magna Carta, και πιο συγκεκριμένα στο "Tales From Yesterday" (tribute στους Yes), διασκευάζοντας το "Release, Release", στο "The Moon Revisited" (tribute στους Pink Floyd), διασκευάζοντας το "Time", στο "Working Man" (θρυλικό tribute στους Rush, με την επιμέλεια του Mike Portnoy, όπου συμμετείχαν οι Brent Allman, Gary Wehrkamp και Carl-Cadden James), αλλά και στο "Supper's Ready, το tribute στους Genesis. Λίγο αργότερα, επίσης, ανταπέδωσαν στον James LaBrie τη συμμετοχή του στο "Tyranny", βοηθώντας τον ενεργά στα δύο άλμπουμ των Mullmuzzler.
Το γεγονός όμως ότι δεν μπορούσαν λόγω των πολλών επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, να περιοδεύσουν, ούτε καν να δώσουν live, τους είχαν δώσει τον χαρακτηρισμό της studio μπάντας, με αποτέλεσμα το τελευταίο τους άλμπουμ για τη Magna Carta, το "Legacy", του 2001, παρότι περιείχε εξαιρετικά τραγούδια, όπως το "Society Of The Mind", να πάρει καλές κριτικές (όπως πάντα), αλλά με δεδομένο ότι το progressive metal ιδίωμα είχε αρχίσει να φθίνει, πέρασε σχετικά απαρατήρητο. Οι Shadow Gallery, δεν το έβαζαν κάτω όμως. Υπέγραψαν νέο συμβόλαιο με την γερμανική Inside Out και κυκλοφόρησαν το "Room V", το οποίο τους ξαναέβαλε ουσιαστικά στον χάρτη, τέσσερα χρόνια μετά το “Legacy” και ενώ οι μουσικοί τους, ιδιαίτερα ο Gary Wehrkamp, ασχολούνταν ενεργά με πολλά project όπως οι Ayreon, οι Explorer's Club, οι Star One και πολλά άλλα. To "Room V", ήταν concept άλμπουμ, που συνέχιζε την ιστορία του "Tyranny" κι ενθουσίασε τους οπαδούς του γκρουπ. Χαρακτηριστικό ήταν το medley με τραγούδια των Pink Floyd, που βρισκόταν στην ειδική έκδοση του άλμπουμ κι έπαιζε ντραμς ο Mark Zonder (Warlord, ex-Fates Warning). Κάπου εκεί όμως, η ατυχία τους χτύπησε την πόρτα. Ο σπουδαίος τραγουδιστής τους, Mike Baker, πέθανε το 2008, σε ηλικία 45 ετών από καρδιακή προσβολή... Το χτύπημα ήταν μεγάλο, αλλά το συγκρότημα αποφάσισε να συνεχίσει. Πήρε τον πολυτάλαντο Brian Ashland στα φωνητικά και κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά το "Digital Ghosts". Αυτός ήταν και ο πρώτος δίσκος για τον οποίον περιόδευσαν επιτέλους οι Shadow Gallery, δημιουργώντας έναν ακόμα μύθο γύρω από το όνομά τους.
Στις 13 Οκτωβρίου, το συγκρότημα, το οποίο λατρεύει την Ελλάδα κι έχει πολυάριθμους οπαδούς εδώ, έχει σκοπό να δώσει μία συναυλία που θα μας μείνει αξέχαστη! Γι' αυτόν το λόγο, Αποκλειστικά και μόνο για τη συναυλία της Αθήνας, θα έχουν σαν guest τραγουδιστή σε μέρος τους setlist τους, τον χαρισματικό D.C. Cooper (τραγουδιστή των Royal Hunt, ο οποίος τραγούδησε στο "New World Order" του άλμπουμ "Tyranny"). Και όχι μόνο αυτό. Μέρη του show, θα μαγνητοσκοπηθούν για επερχόμενο live CD / DVD που θα κυκλοφορήσουν οι Shadow Gallery τους επόμενους μήνες! Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η συναυλία θα είναι "A Night To Remember". Όσοι πήγατε στις προηγούμενες συναυλίες τους στη χώρα μας, είστε υποψιασμένοι. Όσοι χάσατε αυτή τη μοναδική μυσταγωγία, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και παρακολουθήστε τους. Progressive metal δεν είναι μόνο οι Dream Theater ή οι Symphony X.
Τη συναυλία ανοίγουν οι progsters Wastefall, που είχαν προκαλέσει αίσθηση με το "Soulrain 21" του 2004 και οι οποίοι επανασυνδέθηκαν πριν από 3 χρόνια, έχοντας κυκλοφορήσει ένα νέο EP, με τον τίτλο "Meridiem". Αμέσως πριν τους Shadow Gallery, θα εμφανιστούν οι power / progsters Dark Nova, με ιστορία 25 ετών, οι οποίοι στις αρχές της χρονιάς κυκλοφόρησαν τον ομώνυμο, τέταρτο δίσκο τους, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Σ' αυτή τη συναυλία, θα παρουσιάσουν και τον καινούργιο τους τραγουδιστή, Νίκο Συράκο (πρώην Spitfire) για πρώτη φορά.
You have been warned!
Ώρα έναρξης: 20:00 - Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων:
Public, Παπασωτηρίου (Αθήνα, Μαρούσι, Κηφισιά, Σπάτα)
On-line: www.viva.gr και www.123tickets.gr

Σημείωση: Αργότερα, εισιτήρια της συναυλίας θα διατίθενται και από τα Metal Era & Reload Stores.
AVATARIUM: Λεπτομέρειες για το ντεμπούτο album του νέου project του Leif Edling
Friday, 13 September 2013 10:04

Την 1η Νοεμβρίου κυκλοφορεί το ομότιτλο ντεμπούτο album των Avatarium, του νέου project του Leif Edling, μετά το δισκογραφικό τέλος των Candlemass.

Κιθαρίστας στους Avatarium είναι ο Marcus Jidell (Royal Hunt, Evergrey), drummer ο Lars Sköld (Tiamat), πληκτράς ο Carl Westholm και τραγουδίστρια του σχήματος είναι η Jennie-Ann Smith.
Οι Avatarium περιγράφουν την μουσική τους ως heavy, σκοτεινή και ποιητική, και λένε πως ο ήχος τους θα είναι οργανικός, χωρίς πολλή επεξεργασία από υπολογιστές.
Το track-list του “Avatarium”, έχει ως εξής:
01. Moonhorse
02. Pandora's Egg
03. Avatarium
04. Boneflower
05. Bird Of Prey
06. Tides Of Telepathy
07. Lady In The Lamp

UP THE HAMMERS SPECIAL EDITION III: Τον Οκτώβρη στο Κύτταρο με Angel Witch, Lonewolf, κ.ά.
Thursday, 12 September 2013 12:44

Η χειμερινή εκδοχή του Up the Hammers Festival επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!
Το Σαββατο 12 Οκτωβρίου στην σκηνή του Κυττάρου θα εμφανιστεί μια από τις σπουδαιότερες μπάντες του N.W.O.B.H.M.. Ο λόγος για τους θρυλικούς Angel Witch που θα αποτελέσουν την κορύφωση μιας βραδιάς γεμάτης συγκινήσεις!
Νωρίτερα οι Lonewolf θα ξεσηκώσουν το κοινό με τους Heavy Metal ρυθμούς τους θυμίζοντας μας τους λόγους για τους οποίους συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα συγκροτήματα της Γαλλικής σκηνής.
Το line up συμπληρώνουν οι Wretch, Evil Invaders, Elvenpath και Black Soul Horde.
UP THE HAMMERS FESTIVAL SPECIAL EDITION, Part III
Ημ/νια: Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013
Ώρα Έναρξης: 17:30
Χώρος: Κύτταρο Live (Ηπείρου 48 & Αχαρνών)

Τιμές εισιτηρίων: 23 ευρώ (περιορισμένα εισιτήρια), 28 ευρώ (προπώληση & ταμείο)
Προπώληση εισιτηρίων: No Remorse Records (Γαμβέτα 4, Αθήνα, 10678) & Sirens Records (Νικηταρά 14, Αθήνα, 10678)

DEFCON FEST: Τριήμερο φεστιβάλ με ελληνικές μπάντες, 27-29 Σεπτέμβρη στο An
Thursday, 12 September 2013 12:32
DEFCON FEST // 27 - 28 - 29 SEMTEMBER


Το DEFCON Fest ξεκίνησε το 2008 σαν μια προσπάθεια προώθησης της ελληνικής metal/rock/punk και hardcore σκηνής.

Πορτες: 20.30 Είσοδος: 6 ευρώ για την κάθε μέρα.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν όπως κάθε χρόνο πάγκοι με merchandise από τις μπάντες, τις κυκλοφορίες της Trailblazer Records, art prints από δουλειές του Vance Kelly, που επιμελήθηκε την αφίσα του fest και φέτος, καθώς και merchandise από άλλα labels και distros.

DAY 1 // 27.09.2013 WORD IS BOND / FLIPSTAR / MY TYRN /
WISH UPON A STAR / ENDSIGHT

Οι WORD IS BOND είναι μία hardcore μπάντα από Αθήνα. Ξεκίνησαν το 2011. Αφού έγραψαν τα πρώτα κομμάτια, έπαιξαν το πρώτο live στη Θεσσαλονίκη στα τέλη της ίδιας χρονιάς. Μέσα στο 2012 άνοιξαν για τους Γερμανούς Final Prayer και το Μάρτιο του 2013 για τους Άγγλους Knuckledust. Το καλοκαίρι του 2013 η μπάντα θα μπεί στο studio για την ηχογράφηση του πρώτου τους album από το οποίο και θα παρουσιάσουν υλικό στο DEFCON Fest.
Οι FLIPSTAR είναι μια punk/rock μπάντα η οποία μετρά 4 χρόνια στην ελληνική punk/skate punk σκηνή με έναν μεγάλο αριθμό συναυλιών σε Αθήνα και επαρχία. Απαρτίζεται από 4 μέλη, τους Steeve, Fatnik, Pipis και Stavros, μερικά από τα οποία έχουν μοιραστεί την ίδια σκηνή με αρκετές γνωστές μπάντες όπως οι Pennywise, Hatebreed, Walls of Jericho, Less than Jake, Real Mckenzies, MXPX κλπ. Πρώτη κυκλοφορία ήταν ένα demo με 5 τραγούδια με τίτλο “We’re coming fast, we’re coming hard” το 2010. Δύο χρόνια αργότερα το 2012, με την υποστήριξη της PlayFalse Records ακολούθησε το πρώτο full length cd με τίτλο “Back to Basics” βασισμένο στον γνώριμο και αγαπημένο ήχο του 90’s punk/rock. Παράλληλα κυκλοφόρησε και το πρώτο video clip απο το cd με τίτλο “State of mind” και λιγο καιρό αργότερα το δεύτερο με τίτλο “This Feeling”. Τέλος, τον Ιούνιο του 2013 κυκλοφόρησε το EP “Sweet Sally Toe”.
Οι MY TYRN είναι μια hardcore μπάντα και όπως λένε και οι ίδιοι «Εδώ και 3 χρόνια ζούμε για τα 25 λεπτά επί σκηνής και τα 3 ακόρντα που μπορεί να αλλάξουν τον κόσμο. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο».
Οι WISH UPON A STAR είναι μία τετραμελής Punk Rock μπάντα επηρεασμένη κυρίως από την σκηνή της Florida και το μελωδικό punk rock των 90s. Τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει συναυλίες σχεδόν σε όλη την Ευρώπη έχοντας στο ενεργητικό τους 2 επίσημες κυκλοφορίες. Τα "Sincerity In Every Chord" (April 2010) και "Something To Hold Onto" (April 2012).
Οι ENDSIGHT ξεκίνησαν την πορεία τους ως τα εναπομείναντα μέλη των For What Is Worth. To album τους “A Falling World” ήταν το πρώτο με το νέο όνομα. Αυτή την στιγμή και μετά από κάποιες αλλαγές στην αρχική τους σύνθεση και στον ήχο τους, αφού πλέον ανήκουν στο ιδίωμα του melodic death metal, ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το καινούργιο τους album ”A Vicious Circle” από το οποίο και θα μας παρουσιάσουν κομμάτια. Έχοντας στο ενεργητικό τους live μαζί με μπάντες όπως οι Hatebreed, Darkest Hour, Integrity, Cataract, Rise And Fall καθώς και πολλές άλλες, οι ENDISGHT θα είναι ένα δυνατό και γεμάτο ενέργεια κλέισιμο στην πρώτη μέρα του φεστιβάλ.

DAY2 // 28.09.2013 HEDVIKA/ HOSTAGE/ ALLOCHIRIA /
SERENITY BROKEN /  ABOVE US THE WAVES

"Οι HEDVIKA δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2011 από μέλη που είχαν ήδη ενεργή παρουσία σε μπάντες του σκληρού και ακραίου ήχου (Earth Of Distrust, The Brightly Shining Sea κ.α.). Επηρεασμένοι από την παλιά Hydrahead σχολή καθώς και από τους μεγάλους του heavy/post metal /hardcore ήχου, όπως Neurosis, Isis κ.α. , κατέληξαν σε ένα υβρίδιο ατμοσφαιρικού post metal με ψήγματα doom και hardcore διαθέσεων. Το concept album που ολοκλήρωσαν πρόσφατα έχει τίτλο "The Evidence Of Absence" και πραγματεύεται την ύλη και τη δημιουργία της, τις διαστάσεις και τους πλανήτες στο σύμπαν, όλα παραλληλισμένα με γεγονότα της μυθολογίας και δοσμένα μέσα από το δυνατό και μελαγχολικό πρίσμα της μπάντας."
Oι HOSTAGE είναι μία μοντέρνα thrash metal μπάντα από τη Λαμία. Δημιουργήθηκαν το 2011 από τον Χρήστο Παναγίτσα (κιθάρα) και τον Σάκη Λάμπρου (μπάσο). Την ίδια χρονιά προστέθηκε στα τύμπανα ο Σώτος Δημητρόπουλος (επίσης στους MALICIOUS SILENCE) και σιγά σιγά η μπάντα δημιούργησε τα πρώτα τραγούδια της ενώ ταυτόχρονα ήταν και σε αναζήτηση ενός τραγουδιστή. Μετά από αρκετές επιλογές και αλλαγές στη θέση αυτή, ο Μάριος Παπαπαύλου (επίσης τύμπανα στους EXTREME VIOLENCE,ANGSTRIDDEN,BAG A HEAD,DEVASTATION OF LIFE) προσχώρησε στη μπάντα το 2012. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς έκαναν τις πρώτες τους ζωντανές εμφανίσεις καθώς και ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις 4 τραγουδιών με σκοπό την κυκλοφορία της πρώτης δισκογραφικής τους προσπάθειας, ένα mini cd το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2013 επονομαζόμενο ''Control Through Fear''. Μία αυτοχρηματοδοτούμενη προσπάθεια η οποία περιέχει 4 τραγούδια (συν μία εισαγωγή) θηριώδους και λυσσαλέου thrash metal επηρεασμένο από τη δεκαετία του '90 και του '00 και μπάντες με ένα πιο ακραίο ηχητικά χαρακτήρα όπως οι THE HAUNTED,GRIP INC.,SLAYER,DEW SCENTED κ.ά. Η μπάντα συνεχίζει τις ζωντανές της εμφανίσεις, βρίσκεται σε αναζήτηση δισκογραφικής εταιρίας και παράλληλα δημιουργεί και προβάρει καινούρια τραγούδια με σκοπό την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ της μέσα στο 2014.
Οι ALLOCHIRIA δημιουργήθηκαν από την ανάγκη τους να μοιραστούν σκέψεις και ήχους με τον υπόλοιπο κόσμο. Παίζουν μουσική επηρεασμένοι από τους πρωτεργάτες της post-metal σκηνής (Neurosis, Isis, Cult of Luna) και από τον ευρύτερο sludge/post-rock/psychedelic χώρο, ενώ παίρνουν ερεθίσματα από οτιδήποτε υπάρχει γύρω τους και τους επηρεάζει. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο ΕP το 2010 ενώ στα μέσα του 2012 ολοκληρώθηκε το lineup με μια αλλαγή που έγινε στον τομέα των φωνητικών. Από τότε έχουν πραγματοποιήσει αρκετά live με μπάντες της εγχώριας σκηνής. Θα παρουσιάσουν ζωντανά, κομμάτια από το πρώτο τους album που η θεματολογία του θα περιστρέφεται γύρω από τον μέσο άνθρωπο, την αλλοτρίωση που υφίσταται αυτός σε μια κοινωνία που όλοι φοβούνται το διαφορετικό καθώς και τις ψυχολογικές προεκτάσεις αυτού του φαινομένου.
Οι SERENITY BROKEN, πέντε (καθώς πρέπει) κοπρόσκυλα από διάφορα μέρη του Λεκανοπεδίου (και όχι μόνο) παίζουν ακομπλεξάριστο hard rock με μερικές alternative & grunge τζούρες από τις αρχές του 2010. Σημαδιακή χρονιά το 2012 αφού το καλοκαίρι εκείνο κυκλοφόρησε το πρώτο τους δισκογραφικό πόνημα (Commercial Suicide) όπου μόνο αυτοκτονικό δεν προέκυψε τελικά. Πολλά κεφάλια χτυπήθηκαν και πολλές πένες έγραψαν μερικά από τα καλύτερα λόγια που θα περίμενε κανείς να αντικρύσουν αυτά τα όμορφα αγόρια. Πως το λεν το site εκείνο, το γνωστό, το ψαγμένο;; Metalstorm.net, α γεια σου! Υποψήφιο λέει το άλμπουμ τους μαζί με κάποιους Deftones, Gojira, Stone Sour κ.α.α (βλ. και άλλους άμπαλους) για «BEST ALTERNATIVE METAL ALBUM 2012»! Τι λε ρε παιδί μου.. Για να τους δούμε στις 28/09 στο Defcon Fest στο An Club, το χουν;;
Οι ABOVE US THE WAVES είναι μια πενταμελής μπάντα από την πόλη της Καβάλας. Ο ήχος των AUTW περιέχει στοιχεία μελωδικού death metal και hardcore και επικεντρώνεται στα βαριά riff και τις δυνατές μελωδίες.
Η μπάντα σχηματίστηκε από τους Βασίλη (Κιθάρες) και Θοδωρή (τύμπανα) και μετά από αρκετές αλλαγές μελών,η προσθήκη του Γιώργου(κιθάρες), Ντίνου (μπάσο) και Βαγγέλη (φωνητικά) ολοκλήρωσε την σύνθεση της μπάντας.
Μέχρι στιγμής οι AUTW έχουν ηχογραφήσει ένα demo CD (2009) και ένα promo EP (2011) και έχουν δώσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Το 2013 βρίσκει την μπάντα πιο ενεργη απο ποτέ καθώς ηχογραφεί τον πρώτο της δίσκο με τη βοήθεια του Στέλιου Κοσλίδη (Head Cleaner, Kin Beneath Chorus) , περιοδεύει ανά την Ελλάδα (The legion aflame tour) και Βουλγαρία (Headlining Show in Sofia) , υπογράφει με την Spreading the Dysphoria Industries Records και κυκλοφορεί το πρώτο της video clip.
Το album έχει δρομολογηθεί να κυκλοφορήσει μέσα καλοκαιριού. Περιμένουμε την εμφάνιση τους στο φετινό DEFCON Fest με αγωνία.

DAY3 // 29.09.2013 AUTOMATON / AUDIOBREED / BOMBING THE AVENUE /
BEYOND PERCEPTION / HALF GRAMME OF SOMA

Οι AUTOMATON δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2011. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από doom/psychedelic drone ήχους, με επιρροές από stoner και heavy metal. H πρώτη τους live εμφάνιση έγινε το Μάιο του 2012 και έκτοτε συμμετέχουν ενεργά στην underground σκηνή της Αθήνας. Ηχογράφησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά στο MOTHStudio, ένα ΕΡ διάρκειας 30 λεπτών, το οποίο θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στο DEFCON Fest.
Οι AUDIOBREED υπάρχουν από το 2008 με έδρα τον Πειραιά. Η μουσική τους είναι ένας συνδιασμός κυρίως από Heavy Rock, Stoner Rock και Southern Metal. Μετά από πολλές αλλαγές στο line-up, ηχογράφησαν το 2012 το πρώτο τους album "All Shades of Colours, but Only Red I See" το οποίο θα κυκλοφορίσει μέσα στο 2013.
Oι BOMBING THE AVENUEείναι ένα progressive heavy rock συγκρότημα από την ΑθήναOλα ξεκίνησαν το 2010 όταν ο Δημήτρης, ο Πάνος και ο Jason, τρία αδέλφια από τη Βάρη αποφάσισαν να δημιουργήσουν την μπάντα. Πρώτο live της μπάντας ήταν τον Σεπτέμβριο του 2010 στο Κύτταρο στην Αθήνα. Μέχρι τώρα η μπάντα έχει εμφανιστεί στα περισσοτερα rock μαγαζιά της Αθήνας, σε ένα μεγάλο φεστιβάλ σχολικών συγκροτημάτων (Schoolwave) και σε ένα φεστιβάλ στο κέντρο της Αθήνας στην Τεχνόπολη. Οι Bombing The Avenue ποτέ δεν χάνουν την ευκαιρία να παίξουν live και οι συνεχώς εξελισσόμενες εμφανίσεις τους, τους οδήγησαν να παίξουν support σε μπάντες όπως οι Brotherhood of Sleep, Semen of the Sun και Truckfighters. H μπάντα έχει στο ενεργητικό της ενα ΕP με 6 κομμάτια και ηδη εχουν ξεκινησει οι ηχογραφίσεις του πρώτου τους full-length δίσκου που αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι.
Οι BEYOND PERCEPTION σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2004 από τον Κώστα Καλαβρέζο (κιθάρα), Πάνο Καλαβρέζο (μπάσο), Τόλη Τολέα (drums) και Πάρη Πουκαμισά (φωνητικά, κιθάρα), ως Progressive/Metal μπάντα, ηχογραφώντας το πρώτο τους self-released demo. Μετά από ένα διάστημα η μπάντα παίρνει διαφορετική κατεύθυνση, επηρεασμένη κυρίως από Sludge/Hardcore/Stoner/Southern Metal ήχους, καλωσορίζοντας στο line-up τους τον Πάνο Καρνάρη (από τους WFDD) στα φωνητικά.
Εχουν στο δυναμικό τους 2 full length album, τα “The final descent” και “Blood & Whiskey” (2010) Το καλοκαίρι του 2012 κάνουν μια αλλαγή στο line-up τους με τον Μάκη Μάκουλα να παίρνει τη θέση του Πάνου Καρνάρη ως frontman και lead singer της μπάντας. Οι Beyond Perception έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως οι “Spiritual Beggars”, “Annihilator”, Goran Bregovic”, “Ava Inferi” (Rune Eriksen Doom Project, Mayhem, Aura Noir), “Nightstalker, ”Suicidal Angels”, ”R.Crist” και πολλούς άλλους. Στόχος τους για το 2013 είναι να περιοδεύσουν στην Ευρώπη καθώς και η εύρεση δισκογραφικής για το νέο τους υλικό. Αυτή την περίοδο δουλεύουν το τρίτο τους album, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013.
Ξεκινώντας στις αρχές του 2011, οι HALF GRAMME OF SOMA επιχείρησαν το συνδυασμό του Heavy Rock ήχου με ποικιλία επιρροών καταλήγοντας στην κυκλοφορία του ντεμπούτου ομότιτλου album τους στις αρχές της χρονιάς. Συνεχίζουν με ανανεωμένη σύνθεση και υλικό από την επερχόμενη κυκλοφορία τους,έτοιμοι για θορυβώδεις και έντονες live εμφανίσεις μια από τις οποίες θα αποτελέσει και το κλείσιμο του φετινού DEFCON Fest.

Now This Is How You Use A Go Pro - VIDEO



Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

BIGUS DICKUS live @ Rock House (1st of the season!)

Σας έλειψαν, αλλά δε σας ξέχασαν... Μπορεί το καλοκαίρι να σας γέμισε νοσταλγία για τις ατέλειωτες στιγμές μακριά τους, ο χειμώνας όμως υπόσχεται να σας ανταμείψει για την υπομονή σας. Και προβλέπεται "βαρύς"...
Οι BIGUS DICKUS, με χαρά ανακοινώνουν το πρώτο live show της σεζόν, πού αλλού, στο Rock House, ήτοι το δεύτερο σπίτι τους.
Live διασκευές, ευρέως rock/metal φάσματος, μπολιασμένες με ενέργεια, ιδρώτα, ποιότητα και σερβιρισμένες πάντα με παγωμένη μπύρα. Εγγύηση στην ποιότητα, εγγύηση στις τιμές,εγγύηση ότι θα χάσετε το δρόμο για το σπίτι σας...

No prisoners, no mercy!


- ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - Χωρίς εξτρά χρεώσεις - 

ROCK HOUSE (Ζωγράφου)
Λ. Στρατάρχου Αλεξ. Παπάγου 111
τηλ. 210 7753721

Πέτρος Θεοτοκάτος Live στη Βάρκιζα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Πέτρος Θεοτοκάτος και η μπάντα, υποδέχονται το φθινόπωρο κατηφορίζοντας νότια στη Βάρκιζα την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, υποσχόμενοι να μας χαρίσουν μια αξέχαστη ηλεκτρική ροκ βραδιά, με τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του Πέτρου, αλλά και γνωστές διασκευές από την εγχώρια και ξένη ροκ σκηνή. Φυσικά δεν θα λείψουν και τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ του αγαπημένου τραγουδοποιού!!!

Παραλία Πλακόστρωτο, Βάρκιζα

Ώρα έναρξης: 20:30

Είσοδος ελεύθερη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ LUCKY FUNERAL - SHOW YOUR FACE @ STAGE CLUB, ΛΑΡΙΣΑ!!!


LUCKY FUNERAL
support act:
SHOW YOUR FACE
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013
Stage Club, Λάρισα
Εγχώριοι, Loud and Proud!!!
Τα τελευταία δύο χρόνια οι Lucky Funeral έχουν αποτινάξει από πάνω τους κάθε είδους ταμπέλα και εξελίσσονται ασταμάτητα και στις ζωντανές εμφανίσεις τους και στο στούντιο. Τα αποτελέσματα είναι τρομακτικά πλέον και μας δείχνουν ότι είναι μια μπάντα που δεν αποκοιμήθηκε μετά την πρώτη εξόρμηση στο εξωτερικό, μετά το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ, μετά το πρώτο μεγάλο live ή μετά τον πρώτο δίσκο αλλά πλέον ξεχωρίζει από το σωρό. Η σκληρή δουλειά των τελευταίων χρόνων βγάζει πλέον μάτια και αυτιά και το συγκρότημα ανεβαίνει τις σκάλες προς την επιτυχία με γοργό ρυθμό. Όσο και αν ψάξεις δεν θα βρεις ούτε μία κακή κριτική για τις ζωντανές εμφανίσεις τους αλλά και για τις στουντιακές παραγωγές τους!!! Εκκωφαντικοί και περήφανοι θα εμφανιστούν και στο Stage Club της Λάρισας το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη παρέα με τους εκλεκτούς γείτονες Show Your Face, για να τους απολάυσουμε και από κοντά μιας και το 2008 που μας επισκέφθηκαν τελευταία φορά αποτελεί ήδη μακρινό παρελθόν και οι ντόπιοι φίλοι του σκληρού ήχου ανυπομονούν. 

Οι Lucky Funeral είναι μια τετραμελής μπάντα από την Αθήνα, η οποία δημιουργήθηκε στα μέσα του 2007, και έκτοτε τα μέλη της μοιράζονται ένα κοινό μουσικό όραμα. Τελευταία μας απέδειξαν περίτρανα ότι έχουν πάρει το σωστό δρόμο και βαδίζουν ολοταχώς προς την κατεύθυνση να κάνουν  το όραμα τους πραγματικότητα. Σίγουρα η μπάντα δεν χωράει κάτω από συνηθισμένες ταμπέλες αφού ο ήχος του συγκροτήματος «κατοικεί» κάπου μεταξύ της Rock και της Metal, ενισχυμένος με progressive, sludge και space rock στοιχεία τα οποία συνδυάζονται με τον σκληρό ήχο, άψογα. Κάτι που φαίνεται εύκολα στο πρόσφατο 3ο τους άλμπουμ, ονόματι “Find your Soul in Beautiful Lunatics”, από την δισκογραφική εταιρεία των ιδίων, την Lychnopolis Records. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 2 άλμπουμ, “The Dirty History Of Mankind” (2010) και το ομώνυμο “Lucky Funeral” (2008), καθώς και μερικά split βινύλια. 
Η υπομονή, η επιμονή και η σκληρή δουλειά των Lucky Funeral τους οδήγησε σε πολυάριθμες εμφανίσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να έχουν στο ενεργητικό τους 3 Ευρωπαϊκές περιοδείες και 2 στην Ελλάδα, καθώς επίσης συμμετοχές σε αρκετά Φεστιβάλ, με πιο πρόσφατα το Rockwave (Αθήνα - 2012), B’estfest (Βουκουρέστι – 2012) και Devilstone (Λιθουανία – 2012). Η δραστηριότητα τους είναι μεγάλη συναυλιακά και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως: Ozzy Ozbourne, Machine Head, Paradise Lost, Grave Digger, Orange Goblin, Obituary, Septic Flesh, Clutch, Pentagram, Kylesa, Eyehategod, Church of Misery αλλά επίσης και εμφανίσεις στο εξωτερικό που ποτέ δεν μαθεύτηκαν στην Ελλάδα. Στα προσεχή σχέδια τους, μεταξύ άλλων, είναι μια ακόμη περιοδεία σε Ελλάδα και Ευρώπη το φθινόπωρο του 2013. 

LINE UP 
Μιχάλης “Mike” Μιχαηλίδης - Vocals 
Νίκος “Lizard” Χαλκούσης - Bass 
Λουκάς Λυμπέρης - Guitars 
Ερωτόκριτος “Pepper” Κολαϊτης - Drums 

SHOW YOUR FACE 

Οι Show Your Face είναι από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα του θεσσαλικού κάμπου στον σκληρο ήχο. Αυτοι και οι Hidden in the Basement είναι οι εξαιρέσεις του κανόνα. Μπάντα ογκόλιθος με μεγάλη συνέπεια και πρόοδο τα τελευταία 3 χρόνια!!! Το 2007 είναι το έτος ιδρύσεως των Show Your Face όχι Αθήνα, ούτε Θεσσαλονίκη, αλλά Καρδίτσα! Ο ήχος της μπάντας από πολλούς θεωρείται πλέον προσωπικός  και τοποθετείται κοντά σε μπάντες όπως οι Lamb of god και οι Gojira, περικλείοντας διάφορες πτυχές του ακραίου metal ήχου αλλά συγχρόνως με φανερό πρωταγωνιστή το progressive στοιχείο.

Τον Απρίλιο κυκλοφορήσανε μέσω της "The Leaders Records" την δεύτερη ολοκληρωμένη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Apnea" στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η φωνή του γνωστού σε όλους Σάκη Τόλη στο κομάτι "I Sin". Τέλη   Αυγούστου το "Apnea" έκανε την εμφάνισή του και στην Ιαπωνία σε ειδική έκδοση! Ο πρώτος τους δίσκος ονομάζεται "Unleash" και κυκλοφόρησε το 2011 από την Orkestral Promenade Productions.

Οι Show Your Face από την αρχή της ίδρυσής τους εως και σήμερα έχουνε κάνει πανω από 60 live εμφανίσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και μια περιοδεία στην Ελλάδα για τον πρώτο τους δίσκο και μια στην Ιταλία. Έχουνε μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα σεβαστού μεγέθους όπως οι Rotting Christ, Nightrage, Septic Flesh, Tankard, Sodom καθώς και έχουν λάβει τουλάχιστον ενθαρρυντικές κριτικές και για τις δύο δισκογραφικές απόπειρες από τον παγκόσμιο τύπο.

LINE UP
HUGE - VOCALS
ACHILLEAS K - GUITAR
CHRIS - BASS
VIS - DRUMS

Είσοδος κοινού: 21 : 30
Ώρα Έναρξης: 22 : 15

Προπώληση - Ταμείο: 7 €
Προπώληση Εισιτηρίων: 
Rock Music Store: Κοραή 34, 2410283919
Snuff Tobacco Store, Φιλελλήνων 53Α, 2410531750

Πληροφορίες: 2413 00 82 26
Διοργάνωση : Alive Art Performances

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

O Πέτρος Θεοτοκάτος live στη Βάρκιζα 22-09-13

Ο Πέτρος Θεοτοκάτος και η μπάντα, υποδέχονται το φθινόπωρο κατηφορίζοντας νότια στη Βάρκιζα την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, υποσχόμενοι να μας χαρίσουν μια αξέχαστη ηλεκτρική ροκ βραδιά, με τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του Πέτρου, αλλά και γνωστές διασκευές από την εγχώρια και ξένη ροκ σκηνή. Φυσικά δεν θα λείψουν και τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ του αγαπημένου τραγουδοποιού!!!

Παραλία Πλακόστρωτο, Βάρκιζα

Ώρα έναρξης: 20:30

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΝΙΩΣΤΕ ΤΗ!!!

ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΝΙΩΣΤΕ ΤΗ!!!
ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ... 
ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ, ΕΝΤΕΧΝΟ ΚΑΙ ΡΟΚ!
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΝ SPACE FM 107.5 - www.spacefm.gr