ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΡΥΘΜΟΣ STAGE LIVE'S

Μουσική Σκηνή «Ρυθμός Stage»
Από 1η Οκτωβρίου η μουσική σκηνή «Ρυθμός stage» ανοίγει τις πόρτες της και καλωσορίζει το Φθινόπωρο, με τον δικό της μοναδικό μελωδικό τρόπο… Το γνωστό μουσικό στέκι που έχει φιλοξενήσει πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες μέχρι τώρα, ετοιμάζεται και φέτος, ζεστό και ανακαινισμένο, να υποδεχτεί στη σκηνή του αρκετά ονόματα που έχουν ξεχωρίσει στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής καθώς και να δώσει βήμα στους νέους δημιουργούς του αύριο. Δημιουργούς έτοιμους να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να συζητηθούν και να λάμψουν! Υπόσχεσή του για φέτος; Να χαρίσει στο κοινό ταξίδια στους πιο μελωδικούς προορισμούς…

Νοέμβριος 2010

 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Εύα Λουκάτου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Από Δευτέρα 15 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΕΙΣΟΔΟΣ: 12€ με ποτό



 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ALL STARS» Αγγέλα, Στάθης Αρτινός, Γιώργος Καπνίσης, Νίκος Ρουμελιώτης, Argie.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Από Τετάρτη 17 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΕΙΣΟΔΟΣ: 12€ με ποτό


 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Νίκος Ξύδης, Βαλέρια Κουρούπη και οι Βόμβοι
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Από Πέμπτη 18 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΕΙΣΟΔΟΣ: 12€ με ποτό


 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Γιώργος Αλουπογιάννης, Βαγγέλης Ασημάκης,
Σοφία Βογιατζάκη, Παντελής Καναράκης, Πέτρος Μπουσουλόπουλος
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Από 19 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό


 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Ευτυχία Μητρίτσα – Σταύρος Σιόλας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Από Κυριακή 21 Νοεμβρίου και για 4 παραστάσεις
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΕΙΣΟΔΟΣ: 12€ με ποτό

Σαν Σήμερα...13 Νοεμβρίου

1942 Ο Αμερικανός Blues τραγουδιστής και κιθαρίστας John Hammond (John Paul Hammond), γιος του σημαντικού στελέχους της δισκογραφικής Columbia John Hammond Jr., γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη. Το 1966 βοήθησε τον Jimi Hendrix να βρει δουλειά στο Cafe Au Go Go, λίγο πριν φύγει για την Μεγάλη Βρετανία. Είναι επίσης ο μοναδικός καλλιτέχνης που είχε στην μπάντα του τον Eric Clapton και τον Jimi Hendrix μαζί, για πέντε παραστάσεις στο The Gaslight Cafe της Νέας Υόρκης την δεκαετία του '60. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Duane Allman, Dr. John, J.J. Cale, κ.α.

1965 Οι The McCoys κυκλοφορούν το τραγούδι "Fever". Ήταν μια δημιουργία των Eddie Cooley και John Davenport και πρώτο ηχογραφήθηκε το 1956 από τον Little Willie John. Από τότε έχει διασκευαστεί από καλλιτέχνες όπως Peggy Lee, Elvis Presley, Ray Charles, κ.α.

1968 Η ταινία κινουμένων σχεδίων των The Beatles, "Yellow Submarine" κάνει πρεμιέρα στην Αμερική. Τα τέσσερα "σκαθάρια" δεν είχαν δανείσει τις φωνές τους στους ήρωες της ταινίας αλλά εμφανίζονται στην τελευταία σκηνή όπου αντικαθιστούν τους εικονικούς χαρακτήρες τους. Στην Μεγάλη Βρετανία είχε κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο. Το soundtrack της ταινίας θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 1969 και μόνο η μία πλευρά θα περιέχει τραγούδια των The Beatles, η δεύτερη πλευρά θα περιέχει το συμφωνικό θέμα της ταινίας σε σύνθεση του παραγωγού τους, George Martin. Τον Ιανουάριο του 1969, στην 34η απονομή των New York Film Critics Circle Awards θα κερδίσει το βραβείο "Special Award". Στην ταινία ακούγονται τα τραγούδια "Yellow Submarine", "Eleanor Rigby", "A Day In The Life", "Lucy in the Sky with Diamonds", "With a Little Help from My Friends", κ.α.

1976 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Rod Stewart με το τραγούδι "Tonight's the Night (Gonna Be Alright)". Ήταν μέρος του άλμπουμ "A Night on the Town" και το δεύτερο Νο1 τραγούδι του. Θα παραμείνει στη κορυφή για εννέα εβδομάδες.

2000 Ο Elton John κυκλοφορεί το live album "Elton John One Night Only – The Greatest Hits". Περιείχε τραγούδια των δύο παραστάσεων που είχε πραγματοποιήσει στις 20 και 21 Οκτωβρίου στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης. Μεταξύ των τραγουδιών του άλμπουμ είναι τα "Daniel", "Crocodile Rock", "Candle in the Wind", "I'm Still Standing", "Don't Let the Sun Go Down on Me", κ.α.
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...12 Νοεμβρίου

1944 Ο πιανίστας, τραγουδοποιός και ενορχηστρωτής Booker T. Jones γεννήθηκε στο Memphis του Tennessee. Με την μπάντα του Booker T. & the MG's έπαιξαν στις σημαντικότερες ηχογραφήσεις της δισκογραφικής εταιρείας Stax και ο ίδιος έγραψε τραγούδια που έμειναν κλασικά, όπως τα "I Love You More Than Words Can Say" (Otis Redding), "Born Under a Bad Sign" (Albert King), "Green Onions", κ.α. Το 1992 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame και το 2007 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Willie Nelson, Rufus Thomas, Ray Charles, Neil Young, Natalie Merchant, κ.α.


1945 Ο Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Neil Young (Neil Percival Young) γεννήθηκε στο Toronto. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν σόλο καλλιτέχνης, το 1966 δημιούργησε το συγκρότημα Buffalo Springfield και το 1969 ενσωματώθηκε με τους Crosby, Stills & Nash. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame δύο φορές. Μία σαν σόλο καλλιτέχνης το 1995 και μία σαν μέλος των Buffalo Springfield το 1997. Αποκαλείται και "Godfather of Grunge". Δημοφιλή τραγούδια του: "Heart of Gold", "Old Man", "Harvest Moon", "Rockin' in the Free World", κ.α.


1997 Ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Rainer Ptacek (1951-1997) απεβίωσε σε ηλικία 46 ετών από την ασθένεια του καρκίνου. Υπήρξε χαρισματικός μουσικός, κερδίζοντας την εκτίμηση πολλών σημαντικών καλλιτεχνών όπως οι Robert Plant (Led Zeppelin) και Billy Gibbons (ZZ Top).


1983 Στο No 1 του US Billboard 200 βρίσκονται οι The Police και το πέμπτο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Synchronicity". Οι ηχογραφήσεις έγιναν από το Δεκέμβριο του 1982 μέχρι το Φεβρουαρίου του 1983, στο στούντιο AIR του Montserrat και Le Studio του Quebec. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Every Breath You Take", "King of Pain", "Wrapped Around Your Finger", κ.α. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρέθηκε στη 445η θέση.


1996 Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του ράπερ Eminem με τον τίτλο "Infinite". Από τις χίλιες κασέτες και 100 βινύλια που τυπώθηκαν, πουλήθηκαν μόνο 250 αντίτυπα.

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...11 Νοεμβρίου

1927 Ο Αμερικανός Jazz/Blues πιανίστας και τραγουδιστής Mose Allison (Mose John Allison, Jr.) γεννήθηκε στο Tallahatchie County του Mississippi. Υπήρξε επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες, όπως Jimi Hendrix, The Rolling Stones, Tom Waits, The Yardbirds, John Mayall, J.J. Cale, The Who, κ.α. Τραγούδια του διασκευάστηκαν από καλλιτέχνες όπως The Clash ("Look Here"), Elvis Costello ("Everybody's Cryin' Mercy"), ενώ ο Van Morrison κυκλοφόρησε ένα ολόκληρο άλμπουμ με τραγούδια του με τον τίτλο "Tell Me Something: The Songs of Mose Allison".


1972 Ο Αμερικανός μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των The Allman Brothers Band, Berry Oakley (Raymond Berry Oakley III 1948-1972), απεβίωσε σε ηλικία 24 ετών όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με λεωφορείο στο Macon της Georgia.


1963 Στο Birmingham της Αγγλίας, οι The Beatles αναγκάζονται να ντυθούν αστυνομικοί ώστε ξεφύγουν από τους θαυμαστές τους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τον χώρο που λίγο πριν είχαν πραγματοποιήσει συναυλία.


1999 Στην απονομή των MTV Europe Music Awards που πραγματοποιούνται στο Point του Δουβλίνου, ο Iggy Pop ανοίγει την βραδιά τραγουδώντας το "Lust for Life". Οι Blur κερδίζουν το βραβείο "Best Video" για το "Coffee & TV" και οι The Offspring το βραβείο "Best Rock".


2000 Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκονται οι Limp Bizkit με το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους με τον τίτλο "Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water". Θα παραμείνει στην κορυφή συνολικά για τρεις εβδομάδες. Το άλμπουμ έκανε την είσοδο του στο Billboard κατευθείαν στο No 1, πουλώντας την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Ήταν 18ο άλμπουμ σε πωλήσεις για το 2000 στις Η.Π.Α. Ένα μέρος του βίντεο για το τραγούδι "Rollin' (Air Raid Vehicle)", σε σκηνοθεσία του frontman του συγκροτήματος Fred Durst, γυρίστηκε στο World Trade Center της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα στην ταράτσα ενός από τους δίδυμους πύργους. Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2001, στα MTV Video Music Awards κέρδισε το βραβείο "Best Rock Video"... Άλλα δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "My Generation", "My Way", "Take A Look Around", "Boiler", κ.α.

Ελληνόφωνο rock @ Αριστοφάνης rock house, on decks Δώρα Μοσχοπούλου

Κάθε Πέμπτη, στο Αριστοφάνης rock house,

ελληνόφωνο ροκ,

on decks Δώρα Μοσχοπούλου,
and live events!

Σήμερα στις 9:30 μ.μ.

Αριστοφάνους 7 & Τάκη, Ψυρρή

SECRET ILLUSION - ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ & ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ - ΣΤΑΙΚΟΥ - BAT CITY 25/11/2010

..Μια όμορφη ROCK παρέα, συναντιέται για να ενώσει τους δυνατούς ROCK ήχους της την Πέμπτη 25.11.2010 στο BAT CITY ....

SECRET ILLUSION και ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ - ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΙΚΟΥ (μαζί με το εκρηκτικό σχήμα τους) LIVE στο BAT CITY στις 25.11.2010...

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
BAT CITY
Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 11 - ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30

ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ? (ΜΕ ΜΠΥΡΑ)

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ LIVE @ ARCHITECTURE

O αγαπημένος μας Διονύσης Καλαφάτης,

μετα την επιτυχημένη εμφάνιση του στο Ράδιο Αρβυλα, και λίγο
πριν το μουσικό του ταξίδι στην Βόρεια Ελλάδα, με LIVE εμφανίσεις
σε διάφορες πόλεις,
θα βρίσκεται μαζι με το εκπληκτικό σχήμα του στην Μουσική Σκηνή
ARCHITECTURE ΖΩΓΡΑΦΟΥ
στις 16.11.2010, σε ένα δυνατό LIVE...

Με τις προσωπικές του μελωδίες και αγαπημένες διασκευές,
θα μας χαρίσει μια αξέχαστη ροκ βραδυά.


ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ...

ARCHITECTURE ROCK CAFE
ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ 23
ΖΩΓΡΑΦΟΥ

To Post Your Event προτείνει...+ κρατήσεις + προσκλήσεις

ΣΕ ΟΠΟΙΟ EVENT ΣΑΝ ΑΝΔΙΑΦΕΡΕΙ 
ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ!

ΤΟ RADIO MUSIC ROCK ΚΟΝΤΑΣ ΜΑΣ!

-----------------------------------
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

11/11 Ozric Tentacles + support Nechayevschina @ Gagarin 205 – Athens


11/11 Thriller Night Parties @ Candybar – Athens


-----------------------------------
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

12/11 The Boy - Felizol - Moloch Merkin @ Stage Club – Larisa


12/11 Bass Electronic Madness @ Skullbar – Athens


12/11 VHS live @ Rockwood – Athens


12/11 Blueneck live @ 6 D.O.G.S – Athens


12/11 Wild Kitten - Parafernelia - Manneken Pis – Werewolves
@ Eightball – Thessaloniki


-----------------------------------
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

13/11 Guest DJ Μ4RC of Grendel @ Seven Sins – Athens


13/11 Shut The Fuck Up Vol1 @ Nueva Trova – Athens


-----------------------------------
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

18/11 Global Underground Greece Tour 2010/2011 @ Vox Music Stage – Volos


-----------------------------------
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

19/11 Release Party Nine West @ Skullbar – Athens


19/11 Destination Sunshine - The Gathering II @ Nostos Club – Athens


19/11 Avsr Med Tour 2010/2011 @ Dejavu Club – Trikala


19/11 Therion “Sitra Ahra” tour @ Block33 – Thessaloniki
+ Loch Vostok - Leprous


-----------------------------------
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

20/11 FSI pres Human Element + Galactika + Dj Martin (Earsugar) + Nok
@ Ammos Beach Club – Athens


20/11 Red Zebra live @ Seven Sins – Athens
+ Support: Exetix & Skull & Dawn


20/11 Therion “Sitra Ahra” tour @ Gagarin 205 – Athens
+ Loch Vostok - Leprous


20/11 Global Underground Greece Tour 2010/2011 @ Cocoon Club – Arta


-----------------------------------
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

26/11 Le Ciel: Japanese Music & Cosplay Party @ Skullbar – Athens


-----------------------------------
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

27/11 [X]-RX (De) Live @ Seven Sins Club – Athens


-----------------------------------
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

28/11 You Say Party! @ Gagarin 205 - Athens


-----------------------------------
ΤΕΤΑΡΤΗ 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

08/12 John Lennon & Beatles Tribute by The Skelters @ Mylos – Thessaloniki


-----------------------------------
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

11/12 Destination Sunshine pres. Claudia Cazacu @ 50Days – Athens


11/12 Dj Silver @ Skullbar – Athens


-----------------------------------
ΠΕΜΠΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

30/12 Michael Jackson Dangerous Tribute Special @ Gagarin 205 – Athens


--------------------------------
RESERVATIONS FOR:

THE JULIA'S SHOW: www.postyourevent.gr/event/index.php?option=com_content&view=article&id=511%3Athe-julias-show-grand-opening&catid=34%3Aarticles&Itemid=54&lang=el

--------------------------------
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ:

Το Dizzy Miles προσφέρει προσκλήσεις στους επισκέπτες του PostYourEvent για τις ακόλουθες εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας:

11/11 Χάρης Λαμπράκης quartet
12/11 Κοντραφούρης Baby Trio
13/11 Agua Y Vino
14/11 Μουσική Δωματίου live + Swinging Sundays


Το νέο στέκι στην καρδιά του Παγκρατίου για θαμώνες και περαστικούς!

Το Dizzy Miles με την έναρξη της νέας σεζόν ανοίγει τις πόρτες του για να σας συντροφεύσει τα πρωινά του χειμώνα. Το αναπαλαιωμένο νεοκλασικό κτίριο σας αγκαλιάσει με τη retro διακόσμηση του και τα ζεστά γήινα χρώματα, ενώ απολαμβάνετε τους ήχους της απαλής μουσικής σε μια ατμόσφαιρα πλημμυρισμένη από την ευωδία του φρέσκου καφέ, της γλυκιάς σοκολάτας, των αρωμάτων των τσαγιών από την Άπω Ανατολή καθώς και πολλών άλλων γλυκών πειρασμών και γευστικών απολαύσεων που προσφέρει το Dizzy Miles.

Ένας εξαιρετικός χώρος, κατάλληλα διαμορφωμένος που φιλοξενεί εκθέσεις τέχνης, θεατρικά δρώμενα, προβολές ταινιών, video art, παρουσιάσεις βιβλίων αλλά κυρίως μουσικά events όπως βραδιές swing, μουσική δωματίου τις Κυριακές τα μεσημέρια, live jazz, soul, funk,tango & flamenco που πραγματοποιούνται καθημερινά και συνοδεύουν ανελλιπώς τα πρωινά και τα απογεύματά σας.

Ευτυχίδου & Αθανασίας 4, (μετά το άλσος Παγκρατίου)
----------------------------------

Γίνε μέλος στο PostYourEvent δες τις εκδηλώσεις που σε ενδιαφέρουν, αναζήτησε την ειδική σήμανση (κέρδισες...) και αν είσαι τυχερός/ή θα κερδίσεις προσκλήσεις για αυτές.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

METAL HAMMER GREECE (Official)

Στο τεύχος Νοεμβρίου, το Metal Hammer μιλά με τον παγκοσμίως γνωστότερο Έλληνα metal μουσικό για το νέο κεφάλαιο των FIREWIND, ταξιδεύει με τους CRADLE OF FILTH στη Γηραιά Αλβιόνα για αιματοβαμμένες βαμπιρικές ιστορίες και ύστερα διατρέχει ολόκληρη την Υφήλιο και όλα τα παρακλάδια του metal!

Μπορεί ο GUS G. τον τελευταίο χρόνο να βρίσκεται συνεχώς μέσα σ’ ένα αεροπλάνο ή σε μία συναυλιακή σκηνή για τις υποχρεώσεις του ως κιθαρίστα του group του Ozzy Osbourne, αυτό δε σημαίνει όμως επ’ ουδενί πως αφήνει σε δεύτερη μοίρα τη δουλειά του με τους FIREWIND. Τρανή απόδειξη, το “DAYS OF DEFIANCE”, το νέο heavy/power metal χτύπημά τους, για το οποίο ο Gus μας δίνει τον δικό του track-by-track σχολιασμό και μας αναλύει τα πάντα γύρω από τη δημιουργία του, χωρίς να παραλείψει ν’ αναφερθεί και στη νέα του εμπειρία με τον Double-O. Into the Fire!

Οι CRADLE OF FILTH επανέρχονται στο προσκήνιο με κολασμένες διαθέσεις κι ένας απολαυστικός όπως πάντα DANI FILTH μας μιλά για τα πάντα, από το νέο τους album “DARKLY, DARKLY, VENUS AVERSA” και τους Iron Maiden, μέχρι την Lilith και το …μελανοδοχείο του. Enter the Cult!

Μπορεί να ζήσει χωρίς αλκοόλ ο ZAKK WYLDE; Απ’ ό,τι φαίνεται, όχι μόνο μπορεί να ζήσει, αλλά μπορεί και να δημιουργήσει τον καλύτερο δίσκο των BLACK LABEL SOCIETY εδώ και πολλά-πολλά χρόνια! Εμείς εξετάζουμε το “ORDER OF THE BLACK”, ρίχνουμε μια ματιά στα πρόσφατα Wylde-ικά γεγονότα και αναζητάμε τις southern rock καταβολές του Zakk. Strength. 
Determination. Merciless. Forever!

Από αυτό το τεύχος, ξεκινάμε μια σειρά αφιερωμάτων με τίτλο “FILE UNDER:” στα οποία θα προσπαθούμε να δίνουμε μια συνοπτική εικόνα για κάθε ιδίωμα του ήχου, μέσα από 30 albums, 15 “essentials” που είναι απαραίτητα για την δισκοθήκη σας και 15 “deeper inside” για όσους θέλουν να εμβαθύνουν. Η αρχή γίνεται με το DEATH METAL. “Death is just the beginning”, άλλωστε…

Επίσης, στο νέο τεύχος του Metal Hammer, ο DAVE WYNDORF των MONSTER MAGNET, στην πιο ROCK συνέντευξη της χρονιάς, μας λέει για το δυναμικό come-back τους με το “MASTERMIND” album. Συζητάμε με τον MIKAEL ÅKERFELDT για το φοβερό νέο DVD των OPETH, “IN LIVE CONCERT AT THE ROYAL ALBERT HALL”, και για άλλα, πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Ζητάμε από την μορφάρα του TOM “ANGELRIPPER” SUCH των SODOM να πει τα πάντα γύρω από το “IN WAR AND PIECES”, το νέο τους thrasterpiece. Συνεχίζουμε σε εξοντωτικούς thrash metal ρυθμούς, μιλώντας με τον ΟΡΦΕΑ των SUICIDAL ANGELS, για το ολοκαίνουργιο “DEAD AGAIN” album τους και την περιοδεία με τους παιδικούς τους ήρωες. Ακούμε έναν λαλίστατο και προσγειωμένο SERJ TANKIAN να αναφέρεται στο “IMPERFECT HARMONIES”, το νέο προσωπικό του πόνημα, αλλά και σε πολλά άλλα πράγματα. Προετοιμαζόμαστε για την επικείμενη συναυλία των THE DILLINGER ESCAPE PLAN κουβεντιάζοντας με τον LIAM WILSON και υποδεχόμαστε την επιστροφή των πατέρων του τεχνικού death metal, ATHEIST, συζητώντας με τον KELLY SCHAEFER για την νέα δουλειά τους και τα νέα δεδομένα του χώρου.

Νομίζατε ότι τελειώσαμε; Όχι βέβαια! 
Στο τεύχος Νοεμβρίου μπορείτε επίσης να διαβάσετε συνεντεύξεις με τον JOSH RAND των STONE SOUR, λίγη ώρα πριν την εμφάνισή τους στο Sonisphere, σχετικά με τις εξελίξεις στο στρατόπεδο τους. Με τον DAVID DeFEIS των VIRGIN STEELE, γι’ αρχαίους θεούς και για τον ρομαντικά βαρβαρικό νέο δίσκο τους. Με τον ARJEN LUCASSEN των Ayreon για την επιστροφή του με το STAR ONE project του και την ομοιότητά του με έναν τηλεοπτικό detective. Με τα 3/4 των LUCKY FUNERAL, ενός από τα πιο heavy και μαγκιόρικα σχήματα της ελληνικής σκηνής. Με τους southern metal μόρτηδες των HELLYEAH ρίχνοντας λάσο σ’ ένα φανταστικό rodeo. Με τον PHILIP COPE των KYLESA που μόλις έβγαλαν νέο CD, πριν ακόμα σβήσει η ηχώ του προηγούμενου. Με τους extreme Mediterranean metallers MELECHESH για την εντυπωσιακή καινούργια δουλειά τους και με τον ROBIN STAPS των εγκεφαλικών THE OCEAN, οι οποίοι τηρούν την υπόσχεσή τους και μας παραδίδουν το “ANTHROPOCENTRIC” την ώρα που μας είπανε και όπως ακριβώς μας είπανε.

Η super αφίσα αυτού του μήνα έχει το θρυλικό εξώφυλλο του “IN ROCK” των DEEP PURPLE στη μία πλευρά της και τους DOWN στην άλλη!

Καλή ανάγνωση, metalheads!

NICK AND THE BACKBONE - LIVE

Ένα από τα καλύτερα blues rock σχήματα της Ελλάδας με βαθιά ιστορία και δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του blues.

Οι “Nick Dounoussis and the Backbone" είναι το συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 1995 από τον Νίκο Ντουνούση, γνωστό ως τότε στα ακροατήρια του Blues ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Blues Wire στων οποίων την εξέλιξη συνέβαλε καταλυτικά κατά την δωδεκάχρονη θητεία του μαζί τους.
Ένα γκρουπ, το οποίο δεν έχει αφήσει κανένα ακροατήριο ασυγκίνητο και πρόσφατα επέτυχε να βρεθεί ανάμεσα στα TOP‐30 γκρουπ ανάμεσα σε πάνω από 1000 που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό Playcrossroads που διεξήχθη στις ΗΠΑ.
Στις 19 και 20 του Νοέμβρη θα εμφανιστούν στον πολυχώρο Άγκυρα σε 2 βραδιές γεμάτες μουσικότητα, ηλεκτρισμό και ενέργεια.
AGYRA - POLIHOROS
SOLONOS 124
Athens, Greece

τηλ. επικοινωνίας:210 3837540/667
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM

ATHENA live @ Badminton Theater: "Peeling Apples"

Saturday, 27 November 2010 / 21.00

Box Office:
Τ: +30 210 8840600
Online booking:

(Τickets: 20, 25, 30, 40 Euro)
She's got earthshaking looks and a talent to match. Listen closely and a startling originality emerges" **** Daily Mirror

"Sparklingly spans the boundaries of music, enhanced by a voice of great emotional resonance." **** Uncut
"Brave and original. A remarkably fine singer songwriter." The Guardian
“A singer destined for great things.” Daily Express

Η ξεχωριστή Ελληνο-Αγγλίδα τραγουδοποιός Αθηνά Ανδρεάδη, παρουσιάζει με την τετραμελή μπάντα της τo νέo της άλμπουμ με τίτλο "Peeling Apples" που μόλις κυκλοφόρησε από την EMI, αλλά και τραγούδια από το ντεμπούτο της «Breathe With Me», που γνώρισε αποθεωτικές κριτικές από το σύνολο του Βρετανικού τύπου.
Οι sold out συναυλίες της στο Λονδίνο αλλά και η συμμετοχή της σε φεστιβάλ όπως αυτά του Glastonbury (στο πλευρό της Suzanne Vega και της Joan Baez) και SXSW στο Τέξας, η 5η θέση στον κατάλογο των ευπώλητων cd του Amazon, όπως και τα αφιερώματα στη Βρετανική τηλεόραση, την εδραίωσαν τα τελευταία χρόνια ως μια από τις πλέον υποσχόμενες καλλιτέχνιδες της Γηραιάς Αλβιόνας.
Έχει συνεργαστεί και γράψει τραγούδια με καλλιτέχνες όπως ο Chris Difford (των Squeeze), o Adam Levy (συνεργάτης της Norah Jones), Chaz Jankel (των Blockheads), Marti Pellow (των Wet Wet Wet), Geoff Martyn (των Travis), Mike Rowe (συνεργάτης της Cheryl Crow) και τον Miles Zuniga (των Fastball), μεταξύ άλλων.
Η Αθηνά καταφέρνει να παντρέψει γοητευτικά την folk-rock, pop, jazz και κλασική μουσική με τις ελληνικές της ρίζες, καταθέτοντας ταυτόχρονα τη δική της άποψη στη σύγχρονη τραγουδοποιία. Οι ζωντανές της εμφανίσεις, αναδεικνύουν μια performer γεμάτη πάθος και αμεσότητα που σε παρασέρνει, τόσο στα δικά της τραγούδια, όσο και στις στιγμές αυτοσχεδιασμού.
Στην Ελλάδα εμφανίστηκε ήδη με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών & Θεσσαλονίκης, στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο Sani Festival και στο Φεστιβάλ Αστυπάλαιας, όπου και έτυχε πολύ θερμής υποδοχής.
Οι ηχογραφήσεις του «Peeling Apples» πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο με τους Σουηδούς παραγωγούς Tobias Froberg (Peter Bjorn & John, Ane Brun, Lisa Ekdahl) και Magnus Frykberg (Jay Jay Johanson, Sophia Tanvik, Neneh Cherry), και τους επί χρόνια σταθερούς συνεργάτες της Ben Trigg (Arctic Monkeys, Elton John, Razorlight), Tom Mason (Donovan, Questlove), καθώς και τον Al Cherry (Gwyneth Herbert) στις κιθάρες, τον Roy Martin (Patricia Kaas, Aretha Franklin, Joan Baez) στα ντραμς, και τον τραγουδιστή των Ben’s Brother, Jamie Hartman σε ένα ντουέτο.

Παράλληλα με την προώθηση του νέου cd, η Αθηνά ετοιμάζει και το πρώτο της αμιγώς ελληνικό δισκογραφικό βήμα, το οποίο θα κυκλοφορήσει επίσης από την EMI το 2011.

Σαν Σήμερα...10 Νοεμβρίου

1947 Ο Αμερικανός κιθαρίστας Glen Buxton (Glen Edward Buxton 1947-1997) γεννήθηκε στο Akron του Ohio. Είναι δημοφιλής για την πολύχρονη συνεργασία του με τον Heavy Metal τραγουδιστή Alice Cooper.

1956 Σε ψηφοφορία για το περιοδικό Billboard, οι DJ's στις Η.Π.Α ψηφίζουν τον Elvis Presley σαν τον καλλιτέχνη με τις περισσότερες ραδιοφωνικές μεταδόσεις.

1965 Στο No 1 του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Rolling Stones και το τραγούδι τους "Get Off My Cloud". Είναι το δεύτερο No 1 του συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 25 Σεπτεμβρίου. Ήταν μέρος του άλμπουμ "December's Children".

1967 Οι The Moody Blues κυκλοφορούν το τραγούδι "Nights in White Satin". Ήταν μέρος του άλμπουμ τους "Days of Future Passed". Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή αλλά και σημαντικά τραγούδια τους.

1978 Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία το δεύτερο άλμπουμ των The Clash με τίτλο "Give 'Em Enough Rope". Είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Safe European Home", "English Civil War", "Tommy Gun", κ.α.

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ROCKWAY.GR - ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Νέο power metal super group

Νομίζουμε ότι οι Timo Tolkki, André Matos, Uli Kusch, Jari Kainulainen, Mikko Harkin, δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, τουλάχιστον σε όσους ασχολούνται με τον power metal ήχο.
Η σύμπραξη αυτών των μουσικών (με προϋπηρεσία σε σχήματα όπως οι Stratovarius, Helloween, Angra και Sonata Arctica) σε ένα σχήμα δε μπορεί παρά να αποτελεί είδηση για τους φίλους του είδους. Το νέο αυτό συγκρότημα ονομάζεται Symfonia, και οι ηχογραφήσεις για το δίσκο τους θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή μέσα στο Νοέμβριο στο studio Mega στη Σουηδία, με σκοπό αυτός να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2011.
Στη διεύθυνση www.bravewords.com/features/1000862 μπορείτε να διαβάσετε μια αποκλειστική συνέντευξη του Tolkki, στην οποία μιλά για τους Stratovarius, τους Revolution Renaissance και φυσικά για τους Symfonia.
Και ναι, δεν κάνετε λάθος. Το λογότυπο των Symfonia θυμίζει αυτό των Stratovarius. Το μόνο που μένει είναι να δούμε (ή μάλλον να ακούσουμε) το τελικό αποτέλεσμα.

.............

Best of από τους Poison

Στις 9 Νοεμβρίου (δηλαδή σήμερα) θα κυκλοφορήσει μια ακόμα best of συλλογή από τους Poison. Το “Nothin’ But A Good Time: The Poison Collection” θα αποτελείται από δυο CD’s, τα οποία θα περιλαμβάνουν ορισμένα από τα καλύτερα κομμάτια τους, κάποια σε studio και κάποια σε live εκτελέσεις. Το συγκεκριμένο best of θα κυκλοφορήσει σε ένα κουτί, το οποίο εκτός από τα δυο CD’s θα περιλαμβάνει μια “Every Rose Has Its Thorn” bandanna καθώς και ένα βιβλίο με αρκετές φωτογραφίες του συγκροτήματος.
Το πλήρες Track list του Nothin’ But A Good Time: The Poison Collection” έχει ως εξής:
CD 1 (studio):Talk Dirty To Me, I Want Action, I Won't Forget You, Cry Tough,. Look What The Cat Dragged In, Nothin' But A Good Time, Fallen Angel, Every Rose Has Its Thorn, Your Mama Don't Dance, Unskinny Bop, Rock And Roll All Nite, Ride The Wind, Something To Believe In, Life Goes On, Stand, The Last Song. Shooting Star καιWe're An American Band.
CD 2 (live):Intro, Look What The Cat Dragged In, Look But You Can't Touch, Let It Play, Good Love, Life Goes On, Ride The Wind, I Want Action, Unskinny Bop, Something To Believe In, Love On The Rocks, Fallen Angel, Your Mama Don't Dance, Nothin' But A Good Time, Talk Dirty To Me και Every Rose Has Its Thorn.
............

Νέο συμβόλαιο για τους Queen

Το θρυλικό συγκρότημα των Queen υπέγραψε ένα νέο δισκογραφικό συμβόλαιο με την Universal Music Group, το οποίο θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου της νέας χρονιάς. Μέσα στο 2011 θα επανακυκλοφορήσουν και οι δέκα πέντε δίσκοι των Queen, με νέο mastering και σε νέα συσκευασία.
Η αρχή θα γίνει με τα Queen (1973), Queen II (1974), Sheer Heart Attack(1974), A Night At The Opera (1975) και A Day At The Races (1976) τα οποία θα επανακυκλοφορήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αν οι επανακυκλοφορίες αυτές θα περιλαμβάνουν και κάποιο bonus υλικό (demos, live εκτελέσεις κλπ). Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε.

..............

Ο Joey DeMaio μιλά για το νέο δίσκο των Manowar

Ο μπασίστας των Manowar, Joey DeMaio, εξέδωσε ένα video, με το οποίο ενημερώνει του οπαδούς του συγκροτήματος σχετικά με τις εξελίξεις για τον επόμενο δίσκο του συγκροτήματος, ο οποίος θα ονομάζεται “Hammer Of The Gods”.
“Αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να μάθουν τι γίνεται με το νέο δίσκο μας. Η αλήθεια είναι αυτή: ο ] Donnie Hamzik (πρώτος drummer τους) είναι και επίσημα πίσω στο συγκρότημα, και αυτό άλλαξε τα πάντα. Πετάξαμε όλα τα τραγούδια που είχαμε γράψει, και δεν πρόκειται κανείς να ακούσει για αυτά ξανά. Η διαδικασία σύνθεση έχει αλλάξει τώρα που Donnie είναι πάλι μαζί μας. Συμπεριφέρεται ως πραγματικός δαίμονας πίσω από τα τύμπανα. Ο δίσκος μπορεί να περιγραφεί σαν να ρίχνει κάποιος βενζίνη στα αρ***ια σας και να τους βάζει φωτιά. Πιστέψτε με, ο δίσκος θα αξίζει την αναμονή.”
Το video με τις δηλώσεις του DeMaio μπορείτε να το δείτε στη διεύθυνση:

..............

Νέο υλικό από τους Metallica μέσα στο 2011;

Στα τέλη του μήνα τελειώνει ο κύκλος των συναυλιών των Metallica που ξεκίνησε με την κυκλοφορία του “Death Magnetic” το 2008. Παρόλο που υπάρχει το ενδεχόμενο για κάποιες ζωντανές εμφανίσεις εντός της επόμενης χρονιάς, ο drummer του συγκροτήματος, Lars Ulrich, δήλωσε ότι ήδη τους έχει πιάσει ‘συνθετική φαγούρα’.
“Υπάρχουν αρκετά σχέδια για το 2011, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θέλουμε να ξεκινήσουμε να γράφουμε καινούργια τραγούδια. Έχουμε να γράψουμε υλικό από το 2006 ή το 2007 και απλά θέλουμε να γίνουμε δημιουργικοί ξανά. Για την ώρα έχουμε σκοπό να ξεκουραστούμε και μετά (περίπου Μάρτη με Απρίλιο) να ξεκινήσουμε να γράφουμε.”

.............

Nέα τραγούδια για τους Stratovarius

Νέο ΕΡ κυκλοφορούν σε λίγες μέρες οι STRATOVARIUS που θα τιτλοφορείται
"Darkest Hours" και θα περιέχει δύο ολοκαίνουργια τραγούδια, την demo εκτέλεση του "Darkest Hours" και δύο live εκτελέσεις των τραγουδιών "Αgainst the Wind" και "Black Diamond" ενώ η κανονική έκδοση του νέου άλμπουμ κυκλοφορεί στις 12 Ιανουαρίου.
Ενδιαφέρουσες πληροφορίες στο http://www.youtube.com/watch?v=9CTOR_zyFPo


ΕΝΑ DEMO - ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΩΤΑΣΗ!! 
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ

GEORGE AND THE DUKES

GEORGE AND THE DUKES
ΠΑΡΑΣΚΕΎΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ
IN VIVO CLUB
Χαρ. Τρικούπη 79 και Μεθώνης
ΕξάρχειαShow
time 23.30
Power blues rock trio για απαιτητικούς
του είδους στο πιο ζεστό live club των Εξαρχείων
Γ. Χατζόπουλος κιθάρα φωνήΔ.
Μεταξάς μπάσο
Γ. Χριστόπουλος τύμπανα

Αναχάπαρα Live @ Γυάλινο Up Stage

Οι Αναχάπαρα στα πλαίσια της κυκλοφορίας της δεύτερης δισκογραφικής δουλειάς τους με τίτλο «Ξημερώνει» (PanVox, Lyra), ξεκινούν τις χειμερινές τους εμφανίσεις από το Γυάλινο Up Stage.

Τις Τετάρτες του Νοέμβρη οι Αναχάπαρα θα μας παρουσιάσουν τραγούδια από την δισκογραφία τους (Κράτα κάτι από το Σκοτάδι, Ξημερώνει) και τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών παιγμένα από την δική τους ματιά.

Στα τέσσερα live στο Γυάλινο Up Stage οι Αναχάπαρα δεν θα είναι μόνοι. Κάθε Τετάρτη θα είναι διαφορετική. Παρέα τους θα είναι και ένας special guest για να μας χαρίσουν βραδιές γεμάτες ένταση, ηλεκτρισμό και συναισθήματα.


Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010
Αναχάπαρα Live

Guest: Κώστας Χρονόπουλος

Γυάλινο Up Stage
Λ. Συγγρού 143 , Ν. Σμύρνη Αθήνα τηλ: 210 9315 600

Αναχάπαρα

Οι Αναχάπαρα είναι ένα ελληνόφωνο alternative rock σχήμα που δημιουργήθηκε από τους Πάρη και Γιάννη Πιχαρίδη στη Θεσσαλονίκη. Το 2006 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κράτα Κάτι από το Σκοτάδι» (3Pi®, Protasis). Το album έλαβε καλές κριτικές το το τραγούδι «Του Εχθρού μου το Φιλί» ξεχώρισε αμέσως από ένα σύνολο εννέα τραγουδιών. Το 2008 κυκλοφορούν το CD Single «SINIORITA Single» (3Pi®). Το 2010 κυκλοφόρησε η δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Ξημερώνει» (PanVox, Lyra) και περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια σε δική τους μουσική, στίχους και ενορχήστρωση καθώς και μία υπέροχη ηλεκτρική διασκευή τους στο τραγούδι του Κώστα Τουρνά «Όπου φυσάει ο άνεμος». Ο ήχος τους, που κινείται στο χώρο της εναλλακτικής ροκ και της ηλεκτρικής μπαλάντας, είναι έντονος, ρυθμικός και οι στίχοι τους σύγχρονοι και άμεσοι, χαρίζοντας μας τραγούδια γεμάτα ένταση και συναισθήματα.

Πληροφορίες: www.anaxapara.com || www.myspace.com/anaxapara

Κώστας Χρονόπουλος

Η δισκογραφική του παρουσία ξεκίνησε με τον δίσκο «Σαν μια φωτογραφία» (Universal Music) τον Απρίλιο του 2005 με τραγούδια και ερμηνεία δική του. Στον δίσκο αυτο συμμετέχουν ως ερμηνευτές ο Δημήτρης Καρρας στο τραγούδι «Θέλω να ξέρω πως περνάς» και ο Μπάμπης Στόκας στο τραγούδι «Σαν μια φωτογραφία». Ο δεύτερος δίσκος του με τίτλο «Δεν έχω ιδέα» κυκλοφορεί τον Ιούλιο του 2007 απο την Minos - EMI. Στο άλμπουμ αυτο συνεργαζονται εξαιρετικοί φίλοι – μουσικοί (Νίκος Ζούδιαρης, Βωξ, Marianne Rarity των In Vox).

Τον Ιούλιο του 2009 κυκλοφορεί ο τρίτος του δίσκος με τίτλο «Καληνύχτα Barney». Η μουσική και η ενορχήστρωση είναι του ιδίου του καλλιτέχνη, ενώ στα λόγια συμμετέχει ο Μάνος Ξυδους στο τραγούδι «Πόσο κοστίζει η ησυχία» και ο Νίκος Μωραίτης στο τραγούδι «Κανένας τους». Το δίσκο τίμησαν με την παρουσία τους (κατά αλφαβητική σειρά) οι φίλοι:Ζίνα Αρβανιτίδη, Γρηγόρης Κλιούμης(Υπογεια Ρευματα), Μάνος Ξυδούς, Ελένη Πέτα και ο Απόστολος Ρίζος.

Η εικαστική επιμέλεια γίνεται από τον Ζωγράφο και Γλύπτη Κωστη Γεωργιου, ο οποίος χρησιμοποίησε έργα από τις συλλογές του Diaspora & Ex Ordinis.

Alterground



ΤΡΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:

ROKY ERICKSON

GBH

GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR (ΔΙΗΜΕΡΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΕΤ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ!)

στο GAGARIN 205!
ΤΡΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:
ROKY ERICKSON
GBH
GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR (ΔΙΗΜΕΡΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΕΤ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ!)
στο GAGARIN 205!

ROKY ERICKSON (full band) [Dallas, TX, USA]
Ο απόλυτα μυθικός Roky, φυσιογνωμία άκρως ηρωική, cult κι επιδραστική όσο ελάχιστες στη σύγχρονη μουσική ιστορία έρχεται επιτέλους στην Ελλάδα!... Πρωτόπαιξε πιάνο στα 5 του, μέχρι τα 12 είχε ήδη αφοσιωθεί στην κιθάρα και στα 18 του έγραψε το σημαντικότερο τραγούδι της καριέρας του, τον ύμνο "You're Gonna Miss Me" που αρχικά ηχογράφησε με τους The Spades, πριν ο ίδιος προσχωρήσει στους 13th Floor Elevators (οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τον όρο «ψυχεδέλεια» στη μουσική) αποδεχόμενος προσωπική πρόσκληση του Tommy Hall, το αναλάβουν μαζί το '66 και το ανεβάσουν στο Νο 56 των τσαρτς. Η επιτυχία πρόσφερε στο συγκρότημα συμβόλαιο με την International Artists και το ταξίδι στη ζούγκλα της ψυχεδέλειας για τους Elevators και στις παρυφές της κόλασης για τον Roky είχε ήδη αρχίσει: το εξαιρετικό ντεμπούτο The Psychedelic Sounds of the 13th Floor Elevators (1966) πνίγεται σε τόνους LSD κι οδηγεί στο άφθαστο αριστούργημα Easter Everywhere (1967), οι πειραματισμοί με τις ουσίες δίνουν και παίρνουν, η μουσική κοινότητα υποκλίνεται κι ο Roky Erickson μπαινοβγαίνει σε φυλακές και ψυχιατρεία επί σειρά ετών, συνοδεία θοραζίνης κι άφθονων ηλεκτροσόκ, μετά τη συμβουλή του δικηγόρου του να ισχυριστεί ότι η ψυχική του υγεία ήταν κλονισμένη προκειμένου να μην καταδικαστεί για την κατοχή ενός joint. Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν οδυνηρά από κάθε άποψη, με πονηρά συμβόλαια να μην του επιτρέπουν να εισπράξει μήτε ένα cent από τα δικαιώματα των συνθέσεών του. Μέχρι την αυγή των 90's, οπότε η κυκλοφορία του περίφημου Where the Pyramid Meets the Eye: A Tribute to Roky Erickson με τη συμμετοχή ανθρώπων όπως οι The Jesus and Mary Chain, R.E.M., ZZ Top τον τράβηξε στον πάνω κόσμο και πέρασε το έργο του σε ένα αισθητά ευρύτερο ακροατήριο. Φοβερές συνεργασίες με Charlie Sexton, Paul Leary (The Butthole Surfers), συλλογές με ακυκλοφόρητο υλικό, επαναδραστηριοποίηση των The Explosives, ταινίες και βιβλία για την αφεντιά του εδραίωσαν τη μεγάλη επιστροφή -επιτέλους, ο Roky γευόταν τη γενικότερη αναγνώριση... Φέτος, μόλις πριν από λίγους μήνες είδε το φως της δημοσιότητας το True Love Cast Out All Evil, το πρώτο του άλμπουμ μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, όπου συμμετέχουν οι Okkervil River και την παραγωγή φροντίζει ο Will Sheff (Shearwater, Okkervil River) -άλμπουμ που αναμφίβολα θα κοσμίσει τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς που διανύουμε. Ο μεγάλος Roky Erickson μόλις πάτησε τα 60, διατηρείται σε άριστη κατάσταση κι έχει αφήσει για πάντα πίσω τις παλιές κακές μέρες. Ηγείται σημαντικών φεστιβάλ ανά τον πλανήτη και πραγματοποιεί μετρημένες στα δάχτυλα κι αυστηρά επιλεγμένες ζωντανές εμφανίσεις -ακόμα λιγότερες στην Ευρώπη- οι οποίες κατά γενική ομολογία είναι εξαιρετικές κι αντάξιες του μύθου που κουβαλάει στις πλάτες του, αποσπούν διθυραμβικά σχόλια και συνήθως είναι sold out. Βλέπετε ο Roky δεν είναι απλά ο Θεός των γκαραζιέρηδων, αλλά ότι σημαντικότερο αναδύθηκε ποτέ από τον καταραμένο, φουλαρισμένο στα παραισθησιογόνα όνειρα, άγριο μικρόκοσμο του Rock'N'Roll -αυτός κι ο Syd Barrett. Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου ο Roky Erickson με πλήρη μπάντα επί σκηνής επισκέπτεται 1η φορά την Ελλάδα, που αποτελεί τον πρώτο σταθμό της μίνι Ευρωπαϊκής περιοδείας του! Κι αυτό που θα λάβει χώρα στο Gagarin, θα στέκεται πολύ παραπάνω ακόμα κι από μια συναυλία-ιεροτελεστία...

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 [DOORS OPEN @ 21:00]
@ GAGARIN 205 (Λιοσίων 203-205, Στάση Μετρό «Πλ. Αττικής», τηλ.: 210-8547600-1)
- ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ [ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΕΠΙ ΔΙΜΗΝΟ: ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ Ή ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ]: 32 ΕΥΡΩ
- ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ [ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ]: 39 ΕΥΡΩ
ΜΑΘΕ/ΔΙΑΒΑΣΕ/AΚΟΥΣΕ/ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ

GBH [London, UK]


Hardcore Punk, Punk/New Wave, Punk Metal, British Punk, Anarchist Punk. Μονάχα ένα συγκρότημα θα μπορούσε να γεμίσει το τεράστιο κενό που χάσκει μεταξύ «όρων» που προσδιορίζουν μουσικά ρεύματα και στιλ και «σκόρπιων» λέξεων, παίζοντας ευθέως με τη φωτιά δίχως κάλπικα καμουφλάζ κι ανούσιες πόζες και φέροντας ένα όνομα που αποτελεί πραγματικό θρύλο τα τελευταία 30 περιπετειώδη χρόνια της Γενιάς της Παραμάνας: GBH. Οι πλέον επιφανείς εκπρόσωποι του περίφημου Street Punk σταθμεύουν για μια νύχτα στην Αθήνα, για μία και μοναδική κολασμένη ζωντανή εμφάνιση στο Gagarin 205 έχοντας κρυμένο στις αποσκευές τους ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ-δυναμίτη, το πρώτο άλμπουμ με καινούριο υλικό που το συγκρότημα κυκλοφορεί εδώ και 8 ολόκληρα χρόνια! Φέρει τον τίτλο Perfume And Piss και μας κολάει όλους μας στον τοίχο με χαρακτηριστική άνεση, αφού ηχεί όπως ένα ανεπανάληπτο πάνκικο αριστούργημα στη δύση των 70's! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο Lars Frederiksen των Rancid φέρει την ευθύνη για τα mixes σε τούτο το άλμπουμ, που σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας των GBH με την εκπληκτική ετικέτα Hellcat της Epitaph! Το Σαββατόβραδο της 11ης Δεκεμβρίου 2010 αναμένεται να το θυμόμαστε για πολύ καιρό, καθώς τότε πρόκειται να λάβει σάρκα και οστά μπρος στο Ελληνικό κοινό το στιχάκι που συνήθιζε ο Frederiksen να τραγουδάει στο You Want It, You Got It των Rancid: "I heard G.B.H, I made a decision, punk rock is my religion"...

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 [DOORS OPEN @ 21:00]
@ GAGARIN 205 (Λιοσίων 203-205, Στάση Μετρό «Πλ. Αττικής», τηλ.: 210-8547600-1)
- ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ [ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΕΠΙ ΤΡΙΜΗΝΟ: ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ Ή ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ]: 23 ΕΥΡΩ
- ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ [ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ]: 29 ΕΥΡΩ
ΜΑΘΕ/ΔΙΑΒΑΣΕ/AΚΟΥΣΕ/ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ


GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR [Montreal, Quebec, Canada]
ΔΙΗΜΕΡΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΕΤ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ!


Η μεγάλη επιστροφή, μετά από 7ετές hiatus του σημαντικότερου σχήματος που ανέδειξε ποτέ το Post-Rock είναι γεγονός. Οι GY!BE είναι curators του φετινού All Tomorrow's Parties' A Nightmare Before Xmas Festival, γεγονός που σηματοδοτεί την εκ νέου ενεργοποίηση της θρυλικής κολλεκτίβας και την ανακοίνωση επιλεγμένων συναυλιών στο Ηνωμένο Βασίλειο - το live show του Λονδίνου έγινε sold out σε 2 μέρες. Η Αθήνα έχει την τύχη να περιλαμβάνεται στις ελάχιστες πόλεις στις οποίες το συγκρότημα θα δώσει συναυλίες τον ερχόμενο Δεκέμβριο -όταν ανακοινώνονται οι συναυλίες αποτελεί και τη μόνη πόλη εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας που αναμένεται να εμφανιστούν!- και μάλιστα είναι η μοναδική όπου οι GY!BE ανακοινώνουν εξ αρχής πως θα πραγματοποιήσουν 2 ζωντανές εμφανίσεις. Εισιτήρια θα προπωλούνται επί 6ηνο -από τα τέλη Ιουνίου ως τις 17 & 18 Δεκεμβρίου αντίστοιχα- ή μέχρι την εξάντληση αυτών προς 30 ευρώ έκαστο. Ανήμερα των συναυλιών, στο ταμείο του χώρου διεξαγωγής -αν κι εφόσον δεν έχουν εξαντληθεί- θα κοστίζουν 38 ευρώ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 & ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 [DOORS OPEN @ 21:00]
@ GAGARIN 205 (Λιοσίων 203-205, Στάση Μετρό «Πλ. Αττικής», τηλ.: 210-8547600-1)
- ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ [ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΕΠΙ ΕΞΑΜΗΝΟ: ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ 2 ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ Ή ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ]: 30 ΕΥΡΩ

- ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ [ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ 2 ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ]: 38 ΕΥΡΩ
ΜΑΘΕ/ΔΙΑΒΑΣΕ/AΚΟΥΣΕ/ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ALTERGROUND:
ON LINE:

www.ticketarena.gr: ΑΓΟΡΑ ON LINE Ή ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟ 212-100 37 88. ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: ΜΕΤΡΗΤΑ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, PAYPAL, ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ, ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ.
ΑΘΗΝΑ:
FLORAL-BOOKS/COFFEE (Θεμιστοκλέους 80, Πλ. Εξαρχείων, τηλ.: 210-38 00 070)
TICKET HOUSE (Πανεπιστημίου 42, εντός Στοάς, Κέντρο Αθήνας, τηλ.: 210-36 08 366)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
TICKET HOUSE-MUSICLAND (Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-26 48 80)

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:
ATRAKTOS: www.atraktos.net - MEDIATEXT:www.mediatext.gr - MINDRADIO CONN-X: www.mindradio.gr - MIXTAPE: www.mixtape.gr - MUSIC NON STOP: www.musicnonstop.gr - MY VIBES: www.myvibes.gr - POSTWAVE: www.postwave.gr - SOUNDMAG: www.soundmag.gr - SOUTHERN ROCK: www.southernrock.gr - STEREOWORLD: www.stereoworld.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ


Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...8 Νοεμβρίου

1946 Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Roy Wood (Roy Adrian Wood) γεννήθηκε στο Birmingham της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στα συγκροτήματα The Move, Electric Light Orchestra και Wizzard. Δημοφιλή τραγούδια του "Night of Fear", "I Wish It Could Be Christmas Everyday", κ.α.

1949 Η μεγάλη Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και κιθαρίστρια της Blues-Rock Bonnie Raitt (Bonnie Lynn Raitt) γεννήθηκε στο Burbank της California. Είναι κόρη του μεγάλου ηθοποιού του Broadway, John Raitt. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής την δεκαετία του '70, με την διασκευή στο τραγούδι του Del Shannon, "Runaway" αλλά σημείωσε εμπορική επιτυχία την δεκαετία του '90 με τραγούδια όπως τα "Nick of Time", "Something to Talk About", "Love Sneakin' Up on You" και "I Can't Make You Love Me". Στην μέχρι τώρα καριέρα της έχει κερδίσει συνολικά εννέα βραβεία Grammy.

1966 Οι The Jimi Hendrix Experience πραγματοποιούν την πρώτη τους από τις τέσσερις προγραμματισμένες συναυλίες στο Big Apple Club του Μονάχου.

1968 Η Cynthia και ο John Lennon παίρνουν και επίσημα διαζύγιο. Υπήρξαν παντρεμένοι για έξι χρόνια. Το σκαθάρι θα καταβάλει στην γυναίκα του, 100.000 λίρες και 2.400 λίρες το χρόνο για τον γιο του Julian.

1985 Το μουσικό ντοκιμαντέρ του Βρετανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Sting με τίτλο "Bring On The Night" κάνει πρεμιέρα στην Μεγάλη Βρετανία. Στο φιλμ, ο σκηνοθέτης Michael Apted αποτύπωσε στιγμές από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του και τις επιρροές του από την Jazz μουσική. Το 1987 στην 29η απονομή των Grammy Awards, απέσπασε το βραβείο "Best Music Video, Long Form".