ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα...9 Απριλίου

1932 Ο Αμερικανός πρωτοπόρος Rockabilly τραγουδιστής Carl Perkins (Carl Lee Perkins 1932-1998), γνωστός και ως "The King of Rockabilly" γεννήθηκε στο Tiptonville του Tennessee. Γνώρισε επιτυχία όταν την 1η Ιανουαρίου του 1956, κυκλοφόρησε το τραγούδι "Blue Suede Shoes". Το 1987 για την προσφορά του στην μουσική, το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Τραγούδια του ερμήνευσαν οι Elvis Presley, The Beatles, Johnny Cash κ.α.


1966 Ο Percy Sledge κυκλοφορεί το τραγούδι "When A Man Loves A Woman". Ηχογραφήθηκε στα Norala Sound Studio της Alabama. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time" βρίσκεται στη 54η θέση. Σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση των Billboard Hot 100 και R&B singles charts.


1979 Στη 51η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, ο Giorgio Moroder φεύγει με το χρυσό αγαλματίδιο για την μουσική του στην ταινία "Midnight Express".


1984 Οι R.E.M. κυκλοφορούν το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "Reckoning". Έφτασε μέχρι το Νο27 του Billboard 200 και στη θέση No 91 των Βρετανικών Albums Chart. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "So. Central Rain (I'm Sorry)", "(Don't Go Back To) Rockville" κ.α.


1997 Η δισκογραφική εταιρεία A&M Records με δελτίο τύπου στα ΜΜΕ ανακοινώνει την διάλυση του alternative rock/grunge συγκροτήματος Soundgarden. Είχαν δημιουργηθεί το 1984 και αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του '90, μαζί με τους Nirvana και Pearl Jam, αποτέλεσαν μέρος του μουσικού ρεύματος της "grunge".

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ @ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ support: KAL DRAKO

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
live
Παρασκευή 6 και Παρασκευή 13 Μαΐου
Σταυρός του Νότου Club

support: KAL DRAKO

Τα Υπόγεια Ρεύματα επιστρέφουν στο Club του Σταυρού του Νότου για δύο μόνο παραστάσεις την Παρασκευή 6 και Παρασκευή 13 Μαΐου.
Τα Υπόγεια Ρεύματα παρουσιάζουν ένα live με ηλεκτρικό ελληνόφωνο ροκ, με τραγούδια από την δισκογραφία τους και από διασκευές.. ένα live που θα μείνει αξέχαστο τόσο στο κοινό όσο και στους ίδιους τους συντελεστές.
Η έντονη συναυλιακή δράση του σχήματος βοήθησε στη ζύμωση των μελών του με αποτέλεσμα την αποκρυστάλλωση του ήχου τους σ’ ένα μείγμα ακραιφνώς ροκ διαθέσεων με λυρικές και εσωστρεφείς εκλάμψεις. Όχημα όπως πάντα η ποιητική στιχουργική τους, στην οποία ανέκαθεν τα Υπόγεια Ρεύματα έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα.
Με αφορμή την δισκογραφική δουλειά με τον Θάνο Μικρούτσικο «Τους έχω βαρεθεί», παρουσιάζουν επίσης και διασκευασμένα τραγούδια με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο, από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στους στίχους μεγάλων ποιητών (Β. Μαγιακόφσκι, Ν. Χιχμέτ, Μπ. Μπρεχτ, Γ. Ρίτσος, Α. Αλκαίος, Μ. Ελευθερίου, Μ. Αναγνωστάκης, Φρ. Βιγιόν, Κ. Τριπολίτης, Ν. Καββαδίας, Β. Μπίρμαν κ.ά.).
Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα – τραγούδι), Κώστα Παρίσση (κιθάρα –τραγούδι), Απόστολο Καλτσά (ηλεκτρικό μπάσο), Τάσο Πέππα (τύμπανα).

Αποκλειστικά για τα δύο αυτά live ως support θα έχουν μαζί τους τον διεθνούς φήμης ντράμερ KAL DRAKO - μόνος του επί σκηνής σε ένα δυνατό performance έκπληξη!

Σταυρός του Νότου Club
Φραντζή και Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος
Τηλ. Κρατήσεων: 2109226975
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος 12ευρω


Λίγα λόγια για τον KAL DRAKO:

Ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος άρχισε να παίζει κλασσικό πιάνο όταν ήταν 7 χρονών. Μετά από πολύ Bach και Mozart, και από την αγάπη του για την Rock, άρχισε να παίζει drums.
Εχοντας καταπληκτικούς καθηγητές που αναγνώρισαν το ταλέντο του, πέρασε την εφηβεία του μελετώντας και παίζοντας με Rock Groups.
Το 1999 μετακόμισε στο Los Angeles για να σπουδάσει στο L.A.M.A (Los Angeles Music Academy). Οι καθηγητές εκεί άλλαξαν την οπτική του και τις απόψεις του για την μουσική!
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ένα χρόνο αργότερα, έκανε sessions με διάφορους επιτυχημένους καλλιτέχνες και περιόδευσε σε Ευρώπη και Αμερική. Ταυτόχρονα έμεινε ενεργός στην Jazz σκηνή και έπαιξε/ηχογράφησε με τους περισσότερους μουσικούς της σκηνής της Αθήνας.
Το 2004 μετακόμισε στο Los Angeles όπου συνεργάστηκε με παραγωγούς όπως οι: Regie Dozier (Jamiroquai, Outkast, Miles Davis), Phillip Giffin (Hollywood Producer, writer), Mike Tucci (engineer: Metallica, Pearl Jam), Brian Hardin, Sage Principini.
Παρέμεινε ενεργός στο jazz κύκλωμα, παίζοντας με μουσικούς όπως οι : Nick Mancini collective, Mike Laundau, Mike Miller (from Chick Corea's electric band 2), Angus Thomas (Miles Davis), Bryan Baker (Steps Ahead), Hamilton Price, Theo Saunders, Ken Chan, The Evren Edler band, Jimmy Mahlis, The Esquires Big Band, Frank Fontaine, Lorenzo Grassi's Shapes of Sound και πολλοί άλλοι.
Επίσης συνέχισε να συνεργάζεται με πολλούς rock/ pop/ funk καλλιτέχνες και μουσικούς, μεταξύ άλλων οι : Philip Bynoe (from Steve Vai),Chris Roy (Nancy Sinatra), Cory Phillips, Robbie Angellucci, Diego Langtry's Pocket Sized Planets (BMI), Noush Skaugen, Award winning Violinist Antonio Pontarelli, John Huldt's Rules Do Not Apply, και είχε την τύχη να παίξει σε χώρους όπως Whisky A gogo, The Roxy, Music Box (Los Angeles Music Awards), NASCAR, XGAMES, The Namm Show, Santa Monica football field, The Key Club, The Viper Room, Hotel Cafe κτλ.
Συνεργάστηκε ακόμη με τον ηθοποιό John Cho (Harold and Kumar go to White Castle, House) και την μπάντα του Viva La Union, καθώς και με τον σεναριογράφο Tommy Swerdlow (Shrek). Υπήρξε first call για την εταιρεία παραγωγής "Sad Girl Music" της Karen Swerdlow "Sad Girl Music".
Έπαιξε στο τηλεοπτικό spot της βραβευμένης σειράς του ABC "Brothers and Sisters" και παράλληλα ήταν μέλος της alternative Rock μπάντας AMBERSIDE.
Επίσης ασχολήθηκε με την διδασκαλία και συνεργάστηκε με το Aimee Hopkins Arts School ως καθηγητής και το LAMA (Los Angeles Music Academy) ως ensemble player.

Μετά από 3 ταξίδια στην Ευρώπη το 2009, άλλαξε και πάλι οπτική γωνία και άποψη για την μουσική και επέστρεψε στην Ελλάδα όπου εργάζεται ως δάσκαλος αλλα και ως μουσικός σε συνεργασία με διάφορους καλλιτεχνες.

Κώστας Τουρνάς Οξυγόνο Live! Σάββατο 16 Απριλίου

Σάββατο 16 Απριλίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ !

Ο Κώστας Τουρνάς, μετά από τις τρεις επιτυχημένες παραστάσεις του στο Οξυγόνο live, παίρνει παράταση για ακόμη ένα Σάββατο. Θα ζωντανέψει επί σκηνής μια ολόκληρη εποχή σε ένα πρόγραμμα με τα χαρακτηριστικά και πολύ αγαπημένα τραγούδια του: «Ήλιε Μου – Ήλιε Μου», «Άνθρωπε Αγάπα», «Λεν», «Κυρίες και Κύριοι», «Η Μηχανή του Χρόνου», «Όμορφη», «Ο Πιο Καλός Τραγουδιστής», «Δεν Μετανιώνω», «Ο Αχιλλέας από το Κάϊρο» και άλλα πολλά!

Κώστας Τουρνάς: κιθάρα, φωνή
Ποίμης Πέτρου: πλήκτρα, κιθάρα
Μιχάλης Καπηλίδης: ντραμς
Δημήτρης Τσοπανέλης: κιθάρα, φωνή
Άλεξ Σάιμον: μπάσο

Ώρα εισόδου: 22:30 Είσοδος με ποτό: 15
ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE !
Βούρβαχη & Κορυζή 4
(μεταξύ Συγγρού & Καλλιρόης)
Νέος Κόσμος
Τηλ. 210.92.40.740

THOMAIS LIVE - ONAR CAFE

Την Πέμπτη, 14 Απριλίου, η Θωμαϊς
θα δώσει ένα ακουστικό live, στο « ΟΝΑΡ cafe ».
Rock, Blues & more…!
Σας περιμένουμε.

Φωκίωνος Νέγρη 53, στην Κυψέλη.
΄Ωρα έναρξης 11:00 μ.μ.
Ελεύθερη είσοδος.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΝΑΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΙΤΗΣ & ΦΙΛΟΙ ΣΤΟ FOLLE CLUB

FOLIE CLUB
ΚΥΡΙΑΚΗ 10/04/2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΝΑΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΙΤΗΣ & ΟΙ ΦΙΛΟΙ
ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ

ΕΛΑ ΦΙΛΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/04/2011
DOOR OPEN at 21:00
10 ευρώ με Πότο

Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ & ΕΣΛΙΝ 2
ΑΘΗΝΑ

ROUSFM.COM - http://rousfm.com/
ROCK OVERDOSE - http://www.rockoverdose.gr/

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ FRIK
freefrikos@hotmail.com
6983.299.508

REVENGE OF ROCK - Live VERBAL DELIRIUM

Οι Verbal Delirium, την Κυριακή 10 Απριλίου στο Revenge of Rock (Λ.Αλεξάνδρας 34) έχουν μια "διαφορετική" μουσική πρόταση!

REVENGE OF ROCK
Λεωφ. Αλεξάνδρας 34

Συνθέσεις σε ήχους rock alternative/progressive καθώς και ψυχεδελικά και αυτοσχεδιαστικά στοιχεία , υλικό από τον πρώτο τους δίσκο "So Close & Yet So Far Away" αλλά όχι μόνο!
Με τη μουσική τους, υπόσχονται άλλη μία ξεχωριστή, ποιοτική, μουσική βραδιά, για όσους τους γνωρίζουν ήδη και μια ευχάριστη έκπληξη για εκείνους που θα τους ακούσουν για πρώτη φορά!
με τους :

Jargon σύνθεση/πλήκτρα/φωνή
Νίκο Μιχαηλίδη μπάσο
Νικήτα Κίσσονα κιθάρες
Γρηγόρη Παυλάκο τύμπανα
Aναστάση Χαμηλάκη πλήκτρα
Λάμπρο Ματόπουλο τρομπέτα - κιθάρα

The Charlatans LIVE - FUZZ CLUB & PRINCIPAL CLUB THEATER

13 Μαίου 2011, Αθήνα, Fuzz Club
14 Μαίου 2011, Θεσ/νικη, Principal Club Theater,

Οι The Charlatans, ένα από τα πλέον επιδραστικά συγκροτήματα της alternative rock βρετανικής σκηνής, έρχεται στην Ελλάδα, καθώς γιορτάζει την εικοστή του επέτειο, για δύο μοναδικές συναυλίες, την Παρασκευή 13 Μαΐου στο Fuzz Club, στην Αθήνα και το Σάββατο 14 Μαΐου στο Principal Club Theater, στη Θεσσαλονίκη.
Για πάνω από δύο δεκαετίες έως τώρα, οι The Charlatans υπήρξαν η ψυχοτονωτική δύναμη του βρετανικού rock κα παραμένουν τόσο συναρπαστικοί και ουσιώδεις, όπως όταν πρωτοτάραξαν τα νερά με τις αθάνατες νότες του “ The Only One I Know” – ίσως τώρα περισσότερο από πριν, καθώς η νέα γενιά συγκροτημάτων και fans τους αναγνωρίζει σαν ισόβιους ήρωες της.
Με ρίζες στα Midlands και στη βορειοδυτική Αγγλία, αναδείχτηκαν -όπως οι Joy Division, New Order, Stone Roses και Happy Mondays - από τη σκηνή του Manchester. Με σταθερό line up τους Martin Blunt (bass), Jon Brookes (drums), Tim Burgess (vocals), Mark Collins (guitar), Tony Rogers (keyboards) έχουν δημιουργήσει στην πορεία τους λαμπρή μουσική– αμέτρητα κλασσικά singles, γεμάτα με φινετσάτες μελωδίες και ένα αξιοζήλευτο κατάλογο από albums, το καθένα διαφορετικό από το προηγούμενο, αλλά πάντα γεμάτα από ακαταμάχητη, συγκλονιστική, ξεσηκωτική, ροκ μουσική. Τα albums των The Charlatans πάντα αποπνέουν ζωή, και παρά τις πολλές δοκιμασίες που το συγκρότημα υπέφερε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, δεν έπαψαν να εκπέμπουν θετική ενέργεια, να έχουν μία ακλόνητ η ζωντάνια.
Μπήκαν στη δισκογραφία τον Ιανουάριο του 1990 με το single “Indian Rope”, ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν τα singles “The Only One I Know” και “Then” που τους εκτόξευσαν στην κορυφή και τους έκαναν γνωστούς σε ολόκληρον τον κόσμο. Η επιτυχία αυτών των singles οδήγησε στην κυκλοφορία του παρθενικού τους άλμπουμ “Some Friendly”, που ήταν το πρώτο που κατέκτησε την κορυφή των Βρετανικών charts. Για είκοσι συνεχή χρόνια διατηρήθηκαν στην κορυφή με μία πλούσια παραγωγή από έντεκα albums, που όλα ανεξαιρέτως κέρδισαν μία θέση στο TOP 40 της Αγγλίας και τα τρία από αυτά χτύπησαν την κορυφή του Νούμερο 1.

Το Σεπτέμβριο του 2010, ο Tim Burgess και η παρέα του κυκλοφορούν το ενδέκατο album τους “Who We Touch”, με παραγωγό τον Martin Glover, για να γιορτάσουν την εικοστή επέτειο από την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους album “Some Friendly”. Το album άνετα κατατάσσεται στα πιο θαρραλέα τους έως σήμερα, διευρύνοντας τους ορίζοντες της αισθητικής τους. Είναι, όπως σχολιάζει ο ίδιος ο Burgess, “ ένα συναισθηματικό ταξίδι” μέσα από διαθέσεις έντονης, βαθιάς θλίψης και ξέφρενων παραληρημάτων, που όμως έχει ευτυχή και αισιόδοξη κατάληξη. Ο ήχος τους εμπνέεται από πολλούς ήρωες, αλλά ηχεί όπως μόνο ένα album των The Charlatans θα μπορούσε. Με τραγούδια όπως το “Love is ending” και “Smash the system” μας θυμίζουν το ξεχωριστό ήχο για τον οποίο τους αγαπήσαμε.
Οι The Charlatans, έχοντας κερδίσει τον θαυμασμό μας για την αντοχή και τη σταθερότητα τους όλα αυτά τα χρόνια, θα δώσουν για το ελληνικό κοινό δύο ανεπανάληπτα live shows, την Παρασκευή 13 Μαΐου στο Fuzz Club, στην Αθήνα και το Σάββατο 14 Μαΐου στο Principal Club Theater, στη Θεσσαλονίκη, από τα οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς!

Roxette - 27 Μαίου 2011, Terravibe

27 Μαίου 2011, Terravibe

Οι Roxette το 2011 επιστρέφουν στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Το Μάρτιο ξεκινούν την πολυαναμενόμενη παγκόσμια περιοδεία τους και την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 θα βρίσκονται στο TerraVibe Park και το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει, για πρώτη φορά, ζωντανά.

Οι Roxette είναι μία από τις πιο επιτυχημένες «μηχανές παραγωγής hit» στον κόσμο. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με το τραγούδι “The Look” από το άλμπουμ “Look Sharp!”. Στη συνέχεια το συγκρότημα κυκλοφόρησε album και single charts, σε ολόκληρο τον κόσμο, που περιείχαν τραγούδια που έγιναν τρομερές επιτυχίες, όπως “It Must Have Been Love”, “Listen To Your Heart”, “Joyride”, “How Do You Do!”, “Dangerous”, “Fading Like A Flower” και “Dressed For Success”. Οι Roxette έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από 75 εκατομμύρια albums και τα τραγούδια - ορόσημο “Listen To Your Heart” και “It Must Have Been Love” έχουν παιχτεί - μόνο στο ραδιόφωνο των Η.Π.Α. - πάνω από 4 εκατομμύρια φορές το καθένα. Για μια περίοδο τεσσάρων χρόνων, στη δεκαετία του ’90, δεν έφυγαν ποτέ από τον πίνακα των 100 πιο hot τραγουδιών του Billboard.

Haggard - 11 Μαίου 2011, FUZZ LIVE MUSIC CLUB

11 Μαίου 2011, FUZZ LIVE MUSIC CLUB

Οι Haggard, ο Assis Nasseri και οι μουσικοί του, με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων τους επί σκηνής έρχονται να συνταράξουν το Ελληνικό κοινό την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 στο Fuzz Club στην Αθήνα.

Το συγκρότημα που καταφέρνει να συνδυάζει folk, κλασική, αναγεννησιακή και μεσαιωνική μουσική, με ξεχωριστό και μοναδικά όμορφο τρόπο, μένοντας πάντα πιστό στο death - metal, θα κατακλύσει τη σκηνή του Fuzz Club.Οι όμορφες μελωδίες των εγχόρδων συνδυάζονται με τα σκληρά κιθαριστικά riffs, η φωνή της σοπράνο δένει αρμονικά με την βαθιά φωνή του Nasseri. Η “πεντάμορφη” κυριολεκτικά συναντά το “τέρας”.

Οι Haggard δημιουργήθηκαν το 1991 από τον Assis Nasseri. Ο Assis γνωρίζει πώς να δημιουργεί περίπλοκες μελωδίες, ένα μουσικό αμάλγαμα κλασσ ικών και σκληρών ροκ οργάνων. Με φωνητικά βασισμένα στην αλληλεπίδραση ανάμεσα στα μοχθηρά γρυλίσματα της φωνής του Assis και στις περίτεχνες κλασικές φωνές, οι Haggard, όχι μόνο προκαλούν μια ανατριχιαστική ατμόσφαιρά αλλά και διηγούνται συγκλονιστικές ιστορίες με έναν απίστευτο τρόπο.

Στην “Best Of” περιοδεία τους, οι Haggard θα ερμηνεύσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο set. Πάντα ανήσυχοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μελωδίες παραμυθένιες μέσα από τα μουσικά τους παντρέματα εξιστορώντας τη δική τους αλήθεια για ανθρώπους σπουδαίους μέσα από μια άλλη οπτική.

Το πρώτο τους album “And Thou Shalt Trust…the Seer” το οποίο και τους ανέδειξε, ήρθε το 1997. Μετά το δεύτερό τους album “Awaking the Centuries” το 2000, το οποίο αναφέρεται στην ζωή του προφήτη Νοστράδαμου, ο δρόμος της επιτυχίας και της παγκόσμιας αναγνώρισης είχε ήδη ανοιχτεί.

Tο τρίτο τους album “Eppur Si Muove” δημιουργήθηκε το 2004 και αναφέρεται στη ζωή του Ιταλού μελετητή Galileo Galilei ο οποίος καταδικάστηκε από την Καθολική Εκκλησία με την κατηγορία του αιρετικού, γιατί υποστήριζε ότι η γη περιστρέφετε γύρω από τον ήλιο.

Το 2008 ήταν μια σημαντική χρονιά για τους Haggard καθώς πάνε ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας τη δική τους ιστορία γύρω από το μύθο της Ithiria τον οποίο και έντυσαν μουσικά με μοναδικό τρόπο. Το αποτέλεσμα ηχεί σαν παραμύθι στα αυτιά μας μέσα απο το τέταρτό τους album, "Tales O f Ithiria".

Ο Asis Nasseri, με τους “έμπιστους” του, έρχεται την Τετάρτη 11 Μαΐου στο Fuzz Club στην Αθήνα, να μας αφηγηθεί με το δικό του ξεχωριστό τρόπο ιστορίες βγαλμένες από τους αιώνες, τότε που το καλό μάχονταν με το κακό, το σκοτάδι με το φως…

ΤΟ RADIO MUSIC ROCK ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!

-- RADIO MUSIC ROCK --
ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ - ΑΓΑΠΗ - ΕΥΤΥΧΙΑ -ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Οι SchoolDrivers για 1 και μοναδική εμφάνιση αυτό το Σάββατο 9 Απριλίου

Οι SchoolDrivers για 1 και μοναδική εμφάνιση αυτό το Σάββατο 9 Απριλίου στην αυθεντικότερη ροκ σκηνή της Αθήνας: την Αρχιτεκτονική με ένα χορταστικό, πλήρως ανανεωμένο, γεμάτο εκπλήξεις 4ωρο ROCK πρόγραμμα με ελληνικές και ξένες επιτυχίες που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει!

Είσοδος ελεύθερη - διάθεση στα ύψη!
Ωρα έναρξης: 00.20
-----
Οι SchoolDrivers (ή Kay & The SchoolDrivers) ιδρύθηκαν στα τέλη του 2008 από τον Kay Darens (φωνή) και κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο Πάμε Εκδρομή (Records On Top – Musicpost), το Μάρτιο του 2009. Την επιτυχία του πρώτου δίσκου ακολουθούν δύο cd single (EP) με τίτλο ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΩ ΡΑΠΕΡ (HFC, 2010) και KNOW MY NAME (HFC, 2011), καθώς και 2 βίντεοκλιπ με τίτλο ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (2009) και ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΩ ΡΑΠΕΡ (2010) αντίστοιχα. Σήμερα, με 50+ εμφανίσεις στο ενεργητικό τους, δυναμικοί και απρόβλεπτοι σε κάθε εμφάνισή τους με επιρροές όπως RHCP, Rolling Stones, Bon Jovi, Offpsring, Nickelback, Electric Six κτλ. οι SchoolDrivers έχουν καθιερώσει μια δική τους ταυτότητα σε ότι κάνουν.
Στόχος τους: "να γράφουμε και να παίζουμε μουσική αισιόδοξη που να κάνει τους ανθρώπους να κινητοποιούνται θετικά για να εκπληρώσουν τους στόχους και τα όνειρά τους!". Πρόσφατα συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Συγκροτημάτων του Φ. Νάκα όπου και έφθασαν μέχρι τον τελικό. Σήμερα οι SchoolDrivers είναι οι Kay Darens (φωνή), Nico Boneli (Κιθάρα), A.J. Αναστόπουλος (Μπάσο), Βασίλης Μανώλης (τύμπανα), Μαρία Παπαγρηγορίου (Synths/Τρομπέτες), Ζήνα Μανουσάκη (φωνητικά) ενώ φιλικά συμμετέχει στα πλήκτρα και ο Νίκος Μιχαλάς από τους Τέλος Εποχής και Spitfire.
Facebook Official Page: www.facebook.com/schooldrivers

«Το Μικρό Μυστικό της Ζωής» της Γεωργίας Βεληβασάκη σε μουσική του Κώστα Αθυρίδη - 16 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.

Η δισκογραφική εταιρία PΟLYTROPON και το METROPOLIS Live Stage (Πανεπιστημίου 54, Αθήνα – τηλ. 2103808549) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου/cd «Το Μικρό Μυστικό της Ζωής» της Γεωργίας Βεληβασάκη σε μουσική του Κώστα Αθυρίδη το Σάββατο 16 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.
Είσοδος Ελεύθερη


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Στέλλα Βλαχογιάννη – δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός
Αντώνης Μποσκοΐτης – σκηνοθέτης, δημοσιογράφος
Δημήτρης Ψυχογιός – καθηγητής Πανεπιστημίου
Γιώργος Τσάμπρας – δημοσιογράφος

Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση του παραμυθιού με ζωντανή ορχήστρα!!

Το Μικρό Μυστικό της Ζωής είναι ένα μουσικό παραμύθι που αναφέρεται στη σχέση του Ανθρώπου με τη Φύση. Μια ιστορία ειπωμένη με στοχαστική διάθεση και έντονο οικολογικό προβληματισμό. Ο παραμυθένιος λόγος της Γεωργίας Βεληβασάκη, πλάθοντας με ευαισθησία και χιούμορ λέξεις και εικόνες άλλοτε φανταστικές και άλλοτε ρεαλιστικές, περιγράφει την ακόρεστη επιθυμία του ανθρώπου να εκμεταλλευτεί και να υποτάξει τη Φύση, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι έτσι οδηγείται στην αυτοκαταστροφή. Το μόνο που ίσως μπορέσει να τον σώσει είναι να βρει το Μικρό Μυστικό της Ζωής.

ΠΥΞ ΛΑΞ LIVE

13 Ιουλίου 2011, OAKA

Είναι γεγονός: Οι Πυξ Λαξ επανενώνονται για πέντε μόνο συναυλίες σε μία μοναδική για τα ελληνικά χρονικά μουσική παραγωγή που φιλοδοξεί να αποτελέσει το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού του 2011. Με αφετηρία το Ολυμπιακό Στάδιο, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, οι παλιοί φίλοι ξανασυναντιούνται στη σκηνή για να προσφέρουν μια πολυαναμενόμενη εμπειρία! Γιατί, «οι παλιές αγάπες» δεν χάνονται, ακόμη κι αν δεν μιλάμε γι’ αυτές!

Πρόκειται για μία μουσική συνάντηση φόρο-τιμής στη μνήμη του πολυαγαπημένου τους φίλου, συνεργάτη και πιστού συνοδοιπόρου, Μάνου Ξυδούς.

Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), τη Δήμητρα Καραμπεροπούλου (ακορντεόν), τον Άλκη Παπαδόπουλο (πιάνο), το Γιώργο Γιαννόπουλο (τύμπανα) και το Νίκο Γιαννάτο (μπάσο).

Ραντεβού λοιπόν με τους Πυξ Λαξ στο Ολυμπιακό Στάδιο το καλοκαίρι του 2011, την Τετάρτη 13 Ιουλίου, για να ξανανιώσουμε ζωντανοί, να θυμηθούμε, να μοιραστούμε και να ανακαλύψουμε ξανά όλα όσα μας ενώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς!

Πληροφορίες σχετικά με τους υπόλοιπους σταθμούς της περιοδείας θα ανακοινωθούν άμεσα.

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

.....................
ΠΥΞ ΛΑΞ
ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011, Καυτανζόγλειο Στάδιο

Πάτρα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011, Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Ηράκλειο Κρήτης, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, Παγκρήτιο Στάδιο

Οι Πυξ Λαξ επανενώνονται! Με μία μοναδική για τα ελληνικά χρονικά, μουσική παραγωγή που θα αποτελέσει το μουσικό γεγονός του 2011, οι παλιοί φίλοι ξανασυναντιούνται στη σκηνή!

Πρόκειται μάλιστα για μία μουσική συνάντηση φόρο-τιμής στη μνήμη του πολυαγαπημένου τους φίλου, συνεργάτη και πιστού συνοδοιπόρου, Μάνου Ξυδούς.

Οι Πυξ Λαξ, είχαν τη μεγαλύτερη απήχηση από οποιαδήποτε άλλο συγκρότημα στην ελληνική μουσική σκηνή, κάτι που προκύπτει όχι μόνο από τις πωλήσεις των albums τους, αλλά και από τη συνολική τους πορεία. Είναι ένα ιστορικό συγκρότημα που δημιούργησε τη δική του σχολή, την οποία ακολουθούν πιστά πολλά συγκροτήματα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Tο 2004, σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, οι Πυξ Λαξ ανακοινώνουν ότι το συγκρότημα διαλύεται. Τότε, θεώρησαν ότι ένας κύκλος έκλεισε. Έτσι, η τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ γίνεται στις 18 Σεπτεμβρίου του 2004 στο θέατρο του Λυκαβηττού.

Επτά χρόνια μετά τη διάλυσή τους, οι Πυξ Λαξ αποφάσισαν να έρθουν πάλι κοντά στους χιλιάδες οπαδούς τους και το 2011 θα δώσουν περιορισμένο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Με αυτόν τον τρόπο, το συγκρότημα θέλησε να ξαναβρεθεί και πάλι μαζί αλλά και να συναντηθεί ξανά με το κοινό του, το οποίο τους ακολουθούσε πιστά και σιωπηλά όλα τα χρόνια της απουσίας του.

Η ιδέα της επιστροφής ξεκίνησε από τον Μάνο Ξυδούς που την εμπιστεύτηκε στον Νίκο Λώρη, βασικό συνεργάτη των Πυξ Λαξ επί 8 ολόκληρα χρόνια (1995 – 2003). Πριν περίπου ένα χρόνο, άρχισαν να το σκέφτονται σοβαρά και εκεί γύρω στο Πάσχα του 2010 την μοιράστηκαν και με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα.

Δυστυχώς, όμως, ο Μάνος δεν θα είναι κοντά μας για να δει το δημιούργημά του ξανά στη σκηνή, να βάζει φωτιές με τις θρυλικές μουσικές του! Γι’ αυτό, οι συναυλίες αυτές θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη του.

Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα.

Ραντεβού λοιπόν με τους Πυξ Λαξ το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2011, για να ξανανιώσουμε ζωντανοί, να θυμηθούμε, να μοιραστούμε και να ανακαλύψουμε ξανά όλα όσα μας ενώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς!
ΠΥΞ ΛΑΞ

IRON MAIDEN - SLIPKNOT - MASTODON - GOJIRA - VIRUS

17 Ιουνίου 2011, TerraVibe Park,

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011
TerraVibe Park, Αθήνα

IRON MAIDEN
SLIPKNOT
MASTODON
GOJIRA
VIRUS
Το Sonisphere Festival επιστρέφει στην Ελλάδα για 2η συνεχόμενη χρονιά με ένα ασυναγώνιστο line up και υποδέχεται ως headliners το κορυφαίο live rock συγκρότημα στον πλανήτη, τους IRON MAIDEN!


Οι Iron Maiden ιδρύθηκαν από τον μπασίστα Steve Harris στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και, είχαν ήδη εδραιωθεί σαν μία από τις πιο φωτεινές ελπίδες της heavy metal μουσικής, το 1982, όταν κατέκτησαν ολόκληρο τον κόσμο με το τρίτο τους album, ‘The Number Of The Beast’. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που ακολούθησε, οι Maiden ηχογραφούσαν και περιόδευαν ακατάπαυστα - επτά καινούρια studio albums και επτά Παγκόσμιες Περιοδείες μόνο στη δεκαετία του ‘80. Επιβεβαιώνοντας τη φήμη τους σαν το συγκρότημα που κάνει τις περισσότερες περιοδείες στον πλανήτη και με τη χαρακτηριστική φιγούρα του Eddie, μασκότ του συγκροτήματος, να κοσμεί το εξώφυλλο κάθε album τους και κάθε T-shirt, οι Iron Maiden δημιούργησαν το δικό τους σύμπαν. Ένα σύμπαν που καλωσορίζει τους fans από κάθε πολιτισμό, θρησκεία και κοινωνική θέση και τους υπόσχεται ολόψυχη συμμετοχή και θεαματική live δράση.
Με ορόσημα στην καριέρα τους, όπως, η μαραθώνια παγκόσμια περιοδεία του 1984/5 Slavery Tour, η headlining εμφάνισή τους στο Rock in Rio το 1985 και το 2001 και το Monsters Of Rock φεστιβάλ, στο κάστρο Donington το 1988, (που ακόμα και σήμερα θεωρείται το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός που έχει γίνει ποτέ με 107.000 θεατές), οι Maiden έθεσαν καινούρια πρότυπα, και δεν σταματούν να ξαναανακαλύπτουν τους εαυτούς τους τόσο μουσικά όσο και από πλευράς θεάματος, που παρουσιάζουν.
Με την επιτυχία τους να συνεχίζεται και στον 21ο αιώνα οι Maiden έχουν δει τα albums τους να πετυχαίνουν πωλήσεις πάνω από 80 εκατομμύρια μέχρι τώρα, ενώ και το 2010 αποδείχθηκε μια ακόμα χρονιά – σταθμός στην καριέρα τους, με την κυκλοφορία του 15ου studio album τους, ‘The Final Frontier’, που έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία τους στα charts μέχρι σήμερα. Το album έφτασε κατευθείαν στο No.1 στον εντυπωσιακό αριθμό των 28 χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το Λίβανο, την Αραβία, την Ιαπωνία και την Ινδία στην Ανατολή, τον Καναδά στη Δύση, τη Νέα Ζηλανδία νοτιοανατολικά, το Ηνωμένο Βασίλειο και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, όπου έφτασε στο Νο.1 του IFPI chart, και σε όλη τη Λατινική Αμερική, καθώς επίσης έφτασε στο Νο.1 στα Ευρωπαϊκά Billboards, στο Tastemaker και στα Rock Charts και No. 4 στις Η.Π.Α., κατακτώντας την υψηλότερη θέση που έχει φτάσει ποτέ album των Iron Maiden σε αυτή τη χώρα. Στις 13 Φεβρουαρίου 2011 οι Iron Maiden τιμήθηκαν με το βραβείο Grammy για την “Best Metal Performance” για το τραγούδι “El Dorado” από το album “The Final Frontier”.
Η παγκόσμια περιοδεία The Final Frontier World Tour ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2010, έδωσαν 25 shows στη Βόρεια Αμερική και μετά ακολούθησαν επιλεγμένα headlining shows σε στάδια και μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης. Το 2011 το συγκρότημα συνεχίζει την περιοδεία The Final Frontier Tour πετώντας στους αιθέρες με το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος τους, Boeing 757 airliner Ed Force One, το οποίο πιλοτάρει ο ίδιος ο τραγουδιστής τους, Bruce Dickinson, που είναι πτυχιούχος κυβερνήτης αεροσκαφών, και το οποίο, για ακόμη μια φορά, θα μεταφέρει το συγκρότημα, τους τεχνικούς και την 10 τόνων παραγωγή τους, 50.000 μίλια μακριά, σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα σε 66 ημέρες. Η περιοδεία θα συνεχίστεί στην Ευρώπη με τo Sonisphere και άλλες headlining εμφανίσεις σε στάδια, φεστιβάλ και αρένες και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο στο Λονδίνο, και όπου μέχρι τότε οι Maiden θα έχουν δώσει 101 shows και θα έχουν εμφανιστεί σε πάνω από δυο εκατομμύρια fans, από τότε που ξεκίνησε η παγκόσμια περιοδεία, The Final Frontier World Tour.



SLIPKNOT
Την τελευταία φορά, που οι θεοί της αμερικάνικης metal, οι SLIPKNOT, κατέκλυσαν με την εκρηκτική εμφάνισή τους το TerraVibe Park, ήταν το καλοκαίρι του 2009! Στο μεγαλύτερο rock γεγονός αυτού του καλοκαιριού στην Αθήνα, το Sonisphere, τα “σκουλήκια” -The Maggots- θα αναστατώσουν και πάλι την Ελλάδα. Με μία εμφάνιση, φόρο - τιμής στο αρχικό μέλος τους, Paul Gray, ο οποίος έφυγε τον περασμένο χρόνο, υπόσχονται ότι κανένας δεν θα μείνει ανέπαφος αυτό το καλοκαίρι. Οι εννέα “μασκοφόροι επέστρεψαν και υπόσχονται να τα δώσουν όλα πάνω στη σκηνή!
“Περιμένουμε με αγωνία να ξεκαλοκαιριάσουμε στην Ευρώπη. Αυτή η περιοδεία είναι για εμάς. Είναι για να γιορτάσουμε τη ζωή του αδερφού μας, Paul και της κληρονομιάς του. Η πόρτα δεν είναι ούτε ανοιχτή ούτε κλειστή. Αυτή η περιοδεία είναι για να γκρεμίσουμε αυτήν την πόρτα. Τα λέμε το καλοκαίρι.”, Slipknot



MASTODON
Ο εκρηκτικά μεταλλικός ήχος των MASTODON θα ηχήσει επιτέλους στο φετινό Sonisphere. Οι πρωτοπόροι της new wave αμερικάνικης metal σκηνής “γεννήθηκαν” το 1999 στην Ατλάντα από τέσσερα τυπάκια που θαύμαζαν συγκροτήματα όπως οι Melvins, οι Neurosis και οι Thin Lizzy. Δώδεκα χρόνια μετά, τέσσερα albums, χαρακτηρισμούς όπως "οι καινούριοι Metallica" και κουβαλώντας στην πλάτη τους πλήθος περιοδειών και live εμφανίσεων έρχονται να επανορθώσουν και εμείς είμαστε έτοιμοι να ουρλιάξουμε “Mastodon !!! Mastodon !!!”.

GOJIRA
Με όνομα που παραπέμπει στο γιαπωνέζικο τέρας Godzilla, με μουσική ένα μείγμα από death, thrash, groove & progressive metal, με τέσσερα albums στο ενεργητικό τους, με στίχους ευρηματικούς και με οικολογική συνείδηση – δεν μπαίνουν εύκολα σε καλούπια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, με το δυνατό τους ήχο, τα brutal φωνητικά τους, την απερίγραπτη ενέργεια τους, οι Γάλλοι θα είναι ισοπεδωτικοί επάνω στη σκηνή του Sonisphere.

VIRUS
Οι VIRUS, το νορβηγικό avant-garde rock συγκρότημα, που δημιουργήθηκε το 2000 από τον Carl – Michael Eide, με παραγωγή ήδη τριών albums, θα γεμίσουν με το χαρακτηριστικό τους ήχο και τους ασυνήθιστους πειραματισμούς τους τη σκηνή του Sonisphere.

Το Sonisphere είναι μια εμπειρία που σημαδεύει ολόκληρη τη ζωή σου. Είναι ένα ταξίδι που απογειώνει τη λατρεία της μουσικής. Είναι το ηγετικό ροκ φεστιβάλ του πλανήτη.

Μόνο οι Sonisphere goers μπορούν να περιγράψουν την εμπειρία του Sonisphere Festival. Όσοι βρέθηκαν πέρυσι, την Πέμπτη 24 Ιουνίου στο TerraVibe Park, μοιράστηκαν την ίδια ανεπανάληπτη και για πολλούς πρωτόγνωρη εμπειρία, βίωσαν τον παλμό της ροκ μουσικής, ένιωσαν αυτόν τον παλμό να μεταδίδεται από τον ένα θεατή στον άλλο και έγιναν, όλοι μαζί, ένα ανθρώπινο κύμα που δονείται στον ίδιο ρυθμό, που μοιράζεται την ίδια συγκίνηση.

Το Sonisphere δεν μπαίνει μέσα σε φράσεις, δεν φυλακίζεται σε εικόνες, δεν προσφέρεται για αναλύσεις. Είναι η απόλυτη μυσταγωγία του ροκ. Γι’ αυτό κάθε χρόνο αποδεικνύει, ξανά και ξανά, πως είναι το κορυφαίο παγκόσμιο φεστιβάλ, με «πιστούς» που φανατικά προσκυνούν το ρυθμό του και το λατρεύουν σε 12 χώρες κάθε χρόνο.
Ετοιμαστείτε να το ζήσετε!

ΤΟ SONISPHERE FESTIVAL ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
TERRA VIBE PARK, ΑΘΗΝΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.sonispherefestivals.com

Rockwave Festival 2011!

01, 02 & 03 Ιουλίου 2011, Terravibe

Rockwave Festival 2011!

ALL TOGETHER NOW!
Το πάρτι – σε πείσμα των καιρών- συνεχίζεται!
Παρασκευή 1, Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Ιουλίου 2011
Το Rockwave Festival του 2011 στέκεται πάνω από spreads και μηχανισμούς στήριξης. Σε ζόρικους καιρούς μας προτρέπει να ονειρευτούμε, να μοιραστούμε συγκινήσεις και να ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες!
Το Rockwave Festival πριν από δεκαπέντε χρόνια έφερε την επανάσταση στην ελληνική μουσική πραγματικότητα και συνεχίζει ακάθεκτο να γράφει μουσική ιστορία! Αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής ζωής βρίσκεται ψηλά στη “to do” λίστα του καλοκαιριού.
Το Rockwave έχει φιλοξενήσει στα stages του περισσότερους από 200 καλλιτέχνες της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
Το Rockwave Festival είναι το αέναο πνεύμα του ροκ! Είναι το μεγαλύτερο πάρτι του καλοκαιριού!
Στις δύο σκηνές του TerraVibe Park, θα εμφανιστούν συγκροτήματα που έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν ταλέντο, όραμα, στυλ και μοναδικότητα.
Την Παρασκευή 1 Ιουλίου το indie rock κυριαρχεί σε όλες του τις αποχρώσεις και στις δύο σκηνές του Rockwave Festival.
Οι Editors, οι πρωταγωνιστές της βρετανικής εναλλακτικής σκηνής, έρχονται για να κυριαρχήσουν στο Terra Stage! Αγαπημένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού, με ιδιαίτερα δυναμική σκηνική παρουσία, δεν «βολεύεται» στα γνωστά, πειραματίζεται συνεχώς και εξελίσσεται!
Η αισθαντική φωνή του Tom Smith συνοδεύει άρτια τις μελωδικές και εκρηκτικές γραμμές της κιθάρας του Chris Urbanowicz, ενώ ο Russell Leetch με το μπάσο του και ο Edward Lay στα τύμπανα, ακολουθούν πιστά τις χορευτικές επιθυμίες του κοινού! Εκφράζουν μέσα από τους στίχους τους, καθημερινές καταστάσεις και συναισθήματα, με τα οποία ταυτιζόμαστε όλοι μας! Στη φετινή τους εμφάνιση στο Rockwave θα καλύψουν όλο το μουσικό φάσμα της καριέρας τους και θα μιλήσουν κατευθείαν στις καρδιές μας!

Οι Inspector Cluzo δίκαια θεωρούνται το πιο ανατρεπτικό rock ντουέτο στον κόσμο, μιας και παίζουν ροκ ...χωρίς μπάσο. Ο μπασίστας τους δεν εμφανιζόταν στις πρόβες και αποφάσισαν να του δώσουν...μόνιμη άδεια. Με δύο albums ήδη στο ενεργητικό τους, εμφανίσεις στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου και τη φήμη ότι «συνθλίβουν» τα τύμπανα στο φινάλε των live τους, περιμένουμε να τα «σπάσουν» και στο Terra Stage, στην έναρξη του φετινού Rockwave.

Και μην ξεχνάμε ότι στην ίδια σκηνή την 1η Ιουλίου θα εμφανιστούν οι CAKE & οι STRANGLERS.

Οι «πράσινοι» εικονοκλάστες, Cake, από το Σακραμέντο, με σήμα κατατεθέν τον funky, rock ‘n’ roll, και quirky pop ρυθμό τους, παραμένουν σκόπιμα εκκεντρικοί και αφοπλιστικά εθιστικοί, με ρυθμούς νοσταλγικούς αλλά πάντα ανατρεπτικούς.

Οι Stranglers, δεν περιορίστηκαν στα στενά όρια του punk αλλά δημιούργησαν το δικό τους punk-rock ιδίωμα, για να συνδυάσουν την αντιδραστική ιδιοσυγκρασία τους με τον πάντα ψαγμένο στίχο τους. Οι «no more heroes» ποιητές ακούγονται πιο επίκαιροι από ποτέ.

Στο Vibe Stage την πρώτη ημέρα του Rockwave θα πρωταγωνιστήσουν σύγχρονοι ροκ καλλιτέχνες που έχουν αφήσει ένα ιδιαίτερo μουσικό στίγμα με τις ξεχωριστές φωνές τους και τη δυναμική παρουσία τους: Sivert Hoyem, Παύλος Παυλίδης, Vassilikos.

O Sivert Hoyem, ο πρώην χαρισματικός ηγέτης και συνθέτης των Madrugada, θα προσγειωθεί σαν headliner στο Vibe Stage και θα μας απογειώσει με τον γνήσιο ροκ λυρισμό του! Άλλωστε έχει αποδείξει ότι πάνω στη σκηνή βγάζει ότι έχει μέσα στη ψυχή του και μαγεύει το κοινό. Ατόφιες κιθάρες, υποβλητική βαθιά φωνή, παρουσία που ξεχειλίζει από ενέργεια, μας προτρέπει να φτιάξουμε το δικό μας διαστημόπλοιο για “Moon Landing” σε άλλες μουσικές ατμόσφαιρες...

Ο Παύλος Παυλίδης έρχεται με την παρέα του, τους B-Movies, για να μας ταξιδέψει με τις δημιουργίες του. Ο ευαίσθητος δημιουργός και ανήσυχος συνθέτης, ξεκίνησε τη μουσική του πορεία με τα «Μωρά στη Φωτιά», κέρδισε επάξια την αγάπη του κοινού και την πλατιά αναγνώριση σαν front man στα «Ξύλινα Σπαθιά» και από το 2003 και μετά, συνεχίζει την προσωπική του μουσική διαδρομή. Με ήχο άλλοτε μελωδικό και άλλοτε έντονα ηλεκτρικό τραγουδά για έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα που δεν παύει να ονειρεύεται και να ελπίζει.

Ο Vassilikos, είναι ο τολμηρός καλλιτέχνης που με την ‘vintage” φωνή του, δίνει νέα πνοή στα τραγούδια που ερμηνεύει. Καταφέρνει να τα μεταμορφώσει προσθέτοντας τη δική του φρέσκια ματιά και τα κάνει να ακούγονται σαν να γράφτηκαν σήμερα. Δημιουργός και ερμηνευτής των Raining Pleasure, συγκρότημα με εικοσαετή παρουσία που έβαλε τη σφραγίδα του στην ελληνική αγγλόφωνη σκηνή με δύο σημαντικά albums, το Flood & το Reflections – όπου προτείνει τη δική του μουσική ανάγνωση στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι. Ο Vassilikos, με τον μοναδικό τρόπο που προσεγγίζει τα τραγούδια και την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του θα μας αποδείξει γιατί θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της γενιάς του.


"Ladies & Gentlemen...We Are Floating In Space"

Ο Γιάννης Αγγελάκας, για τη μία μέρα του φεστιβάλ, εμπνεύστηκε ένα πολύωρο All Together Now Party αποδεικνύοντας ότι η μουσική ακούγεται καλύτερα, όταν βγαίνει από την ψυχή, όταν είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη. Στη μεγάλη non-stop γιορτή που θα στηθεί στην κεντρική σκηνή του TerraVibe Park από νωρίς το απόγευμα, με εμπνευστή τον ίδιο, θα εμφανιστούν μερικοί από τους σημαντικότερους εκφραστές της σύγχρονης, ελληνικής μουσικής σκηνής και συνταξιδιώτες στην All Together Now, τη δισκογραφική εταιρία του Γιάννη Αγγελάκα.

Ψαραντώνης: ο τολμηρός, αλλά συγχρόνως και στοχαστικός ανανεωτής της παραδοσιακής μουσικής. Με τη δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό κατορθώνει να δημιουργεί ατμόσφαιρα δέους, ταραχής και ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ.

Λύκοι Λάιβ: στο project των Λύκων, ο Νίκος Βελιώτης και ο Γιάννης Αγγελάκας ταιριάζουν αρμονικά τις μουσικές τους αναζητήσεις. Βρίσκουν δημιουργικό διέξοδο η εμμονή με το τσέλο του γνήσιου ρόκερ ποιητή και το απωθημένο ενός κατεξοχήν κλασσικού μουσικού να δημιουργήσει λαϊκά τραγούδια.

Ψαρογιώργης, το περιζήτητο λαούτο και ο ανανεωτής της Κρητικής μουσικής παράδοσης, θα μας παρασύρει με τραγούδια ζωής.

Ο “φοβερός” performer Ντίνος Σαδίκης, σημείο αναφοράς στην ελληνική μουσική από την εποχή των “Εν Πλω”, εξακολουθεί να μας ξαφνιάζει με τις απρόβλεπτες επιλογές του.

Lost Bodies, κινούνται με άνεση και ευελιξία από το post punk, blues και το industrial μέχρι τις μπαλάντες, το trip hop και την πειραματική μουσική.

Vlastur, ώριμος πειραματιστής θα ερμηνεύσει ζωντανά τις electrο dub ethnic μουσικές του.

Η παραδοσιακή μπάντα χάλκινων πνευστών Μακεδονίας “Λόζιος και Ανακατωσιά” θα ξεδιπλώσει με μεγαλοπρέπεια το διονυσιακό ταπεραμέντο της.

Διώνη, το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα, που μας πρωτοσύστησε ο Γιάννης Αγγελάκας στην “Ψυχή Βαθιά”, γεφυρώνει την παράδοση με τον ροκ ήχο.
Η βραδιά θα κορυφωθεί με ένα φινάλε που θα υπογράψουν ο Γιάννης Αγγελάκας με το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, το Γιάννη Αραμπατζή στην κιθάρα και τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα. Το γνωστό σχήμα Γιάννης Αγγελάκας 3 θα “κυκλοφορήσει” αρχικά καθιστό, αλλά υπόσχεται να μας απογειώσει, μέχρι “η άγρια των άστρων σιωπή” να σφραγίσει ένα υπέρλαμπρο βράδυ .
Η θεότρελη παρέα των Gogol Bordello επιστρέφει! Ελεύθεροι, ατίθασοι, ακαλούπωτοι, σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, κραυγάζουν την πολυφυλετική ελευθεριότητα τους, μεταδίδουν κολασμένη ενεργητικότητα σε ένα κοινό παθιασμένο μαζί τους, απογειώνοντας και το φετινό Rockwave Festival. Το ξέρουμε όλοι: το ξεφάντωμα μαζί τους είναι μέχρι τελικής πτώσεως!

Kyuss Lives! Το μυθικό συγκρότημα της καλιφορνέζικης desert rock σκηνής θα μας παρασύρει με έναν ήχο που σε τινάζει στον αέρα. Ακατέργαστα ωμά φωνητικά, γκαζωμένα ακόρντα, μοναδική εμπειρία που καλύπτει όλο το φάσμα μεταξύ μελωδίας και θορύβου!

Καιρός να επιστρέψουμε στα βασικά της ROCK! Οι Monster Magnet με τον αγέρωχο Dave Wyndorf, ιθύνοντα νου, κρατούν υψωμένη τη σημαία της space rock heavy ψυχεδέλειας, σφραγίζοντας μία ολόκληρη εποχή.... και μένοντας όρθιοι πάνω στα χαλάσματα. Παραμόρφωση στη φωνή, γκαζωμένες κιθάρες, drums που δίνουν ρέστα...
Flogging Molly, μία ηχητική επανάσταση με κέλτικο πάθος και Καλιφορνέζικη δυναμική! Ένα μουσικό αμάγαλμα που δεν χωρά πουθένα! Ένας live δυναμίτης!
Therapy? , ένα πείραμα έτοιμο να εκραγεί! Έρχονται να μας βγάλουν από τη μουσική συμβατικότητα, να μας τρελάνουν θεραπεύοντάς μας από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς.
Marky Ramone’s Blitzkrieg, ο θρύλος της punk, παρασημοφορημένος με lifetime achievement award από τα Grammy’s 2011, υπόσχεται να τα παίξει όλα...μαζί του ο Michale Graves από τους Misftis
Viza, με καταγωγή από τα βουνά του Καυκάσου και πνευματικό πατέρα τον Serj Tankian. Ένας μουσικός καμβάς που παντρεύει περίτεχνα Αραβική, Αρμένικη, Ρώσικη, Ανατολίτικη και Ελληνική μουσική με ροκ και alternative ρυθμούς.
Dept. Καταλανοί- αυτό τα λέει όλα! Είναι νέοι, βράζει το αίμα τους και θα τα δώσουν όλα πάνω στη σκηνή!
Με εισιτήριο που ξεκινάει από 12 € και φτάνει έως τα 28 € το Rockwave Festival αποδεικνύει έμπρακτα ότι το μουσικό πανηγύρι που θα στηθεί στο TerraVibe Park, μπορεί να το ζήσει ο καθένας μας.
Rockwave Festival 2011!
Είστε όλοι καλεσμένοι στην πιο ξέφρενη και χωρίς όρια μουσική γιορτή του καλοκαιριού!

WHITE PEPPERS LIVE STO LAZY CLUB 8/4/2011‏

Παρασκευή 8/4/2011
Με τη δυναμική παρουσία τους, τον προσωπικό και κρυστάλλινο ήχο, τα ρυθμικά & "ανεβαστικά" τραγούδια τους αλλά και επιλεγμενες διασκευές από το χώρο της Funk - Blues - Rock μουσικής, οι White Peppers θα δώσουν ένα ακόμα live στο Lazy Club.

Η Φωνή της Ιλιάδας Καλαμαρά, η χαρακτηριστική κιθάρα του Τάκη Φακούδη, τα Piano-Keyboards του Βασίλη Κοντοδήμου, το "ανεβαστικό" και "μπιτάτο" rhythm-session,... μπάσο-ντραμς και κρουστά από τους Δημήτρη Αντωνακάκη - Μάκη Κωνστάντη - Τίμο Κορονετόπουλο και τα φωνητικά της μπάντας θα σας ταξιδέψουν σε Blues-Funk-Rock καταστάσεις!
Be there.Hot & Spicy Music!

LAZY CLUB
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ / ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΞΟΔΟΣ 12
Λεωφ. Πεντέλης 1- Βριλήσσια
ΤΗΛ. 2106895535

BAND MEMBERS:
Dimitris Antonakakis: Bass
Takis Fakoudis: Singer-Guitar
Iliada Kalamara: Singer
Makis Konstantis: Singer-Drums
Basilis Kondodimos: Keybords-Vocals
Timos Coronetopoylos: Percussion
http://www.myspace.com/whitepepers
http://www.jumpingfish.gr/whitepeppers
http://www.reverbnation.com/whitepeppers

3 ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΓΙΩΤΗ ΚΥΤΤΑΡΗ


ΓΙΩΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ALBUM ΜΟΝΑΣΤΙΡΑΚΙ BLUES




Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ, ΦΩΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ,
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ,
ΦΩΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ
«Έτσι οι μέρες περνούν...»

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 & ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Στον Σταυρό του Νότου Club

Η Μαρία Λούκα, ο Δημήτρης Καρράς, ο Φώτης Ανδρικόπουλος και οι Αντίπερα Όχθη ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα τρίωρο πρόγραμμα γεμάτο κέφι, χαμόγελο, δράση και αντίδραση. Μια παρέα νέων ανθρώπων που ξορκίζουν τη θλίψη με τα τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά και άλλων αγαπημένων τους καλλιτεχνών.

Ώρα έναρξης : 22:30
Σταυρός του Νότου Club
Θαρύπου & Φραντζή, Νέος Κόσμος
Τηλ: 210 9226975

SILVER DOLLAR, Απρίλιος 2011

Αυτό το Σάββατο 9 Απριλίου, μετά τις 23:30, θα απολαύσουμε στο Silver Dollar live unplugged το νεοσύστατο δυναμικό pop rock ντουέτο από τη Θεσσαλονίκη NOT MARRIED!

Οι Not Married είναι οι:
Anni Berka (vocals)
Kostas Theofanidis (guitar)


Είσοδος ελεύθερη!


Silver Dollar
Εθνικής Αμύνης 19
Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310283613

Γίνετε μέλος για να ενημερώνεστε για όλα τα events του Silver Dollar!

Γιούλη Γιαννίκη

ΣΟΦΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΕΠΗΣ και LEVEL X ΣΤΟ ARCHITECTURE ROCK CAFE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ !!!!
8 χρόνια μετά... η Σοφία Αρβανίτη, παρέα με τον Μιχάλη Κακέπη και τους Level X, επιστρέφει στις αθηναϊκές σκηνές...

Έχοντας στις αποσκευές τους δύο νέα albums, τα "Χωρίς Retouche" και "Σελένα" αντίστοιχα και θέλοντας να μιλήσουν, μέσω της μουσικής τους, για όλους και για όλα, οι Σοφία Αρβανίτη και Μιχάλης Κακέπης, παρέα με τους Level X, για ελάχιστες, ωστόσο δυναμικές εμφανίσεις, από την Παρασκευή 18 Μαρτίου και για 4 μόνο παραστάσεις, συναντιούνται στην σκηνή του Architecture Rock Cafe της οδού Ούλωφ Πάλμε 23 στου Ζωγράφου.


"ΧΩΡΙΣ RETOUCHE ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΜΙΑ ΣΕΛΕΝΑ"

8 ολόκληρα χρόνια... Χμμμ, δεν είναι και λίγα... Κι όμως..., σα να μην πέρασε μια μέρα φαντάζει από τότε. Το ραδιοφωνάκι εξάλλου δεν σταμάτησε και ποτέ να παίζει τα τραγούδια της. Ώσπου... ώσπου μην αντέχοντας την έλλειψη επικοινωνίας και έκφρασης μέσω της μουσικής, επέστρεψε... κι επέστρεψε πιο rock από ποτέ!!!

Έτσι συνέβη και πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε ένα νέο, ιδιαίτερο, δίσκο. Ήθελε να κυκλοφορήσει κάτι άλλο, διαφορετικό από τα συνήθη, "ΧΩΡΙΣ RETOUCHE" κι έτσι τελικώς το ονόμασε. To "e-Rock.gr" μάλιστα, το πρώτο σε επισκεψιμότητα μουσικό portal της χώρας, το βαθμολόγησε με 81/100 . Έκτοτε άρχισαν οι μεμονωμένες ζωντανές εμφανίσεις. Πρώτα η Θεσσαλονίκη, μετά η Αθήνα, ακολούθησε ο Βόλος στο πλευρό του Φίλιππου Πλιάτσικα, η Εύβοια, τα νησιά μας και να που ήρθε η ώρα να επιστρέψει για ελάχιστες μεν, ωστόσο δυναμικές εμφανίσεις στις αθηναϊκές σκηνές ή καλύτερα ΣΤΗΝ αθηναϊκή σκηνή του Architecture Rock Cafe της οδού Ούλωφ Πάλμε 23 στου Ζωγράφου.

Ναι - ναι, πολύ σωστά καταλάβατε, ήρθε η ώρα για τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις της ανανεωμένης Σοφίας στις αθηναϊκές σκηνές... Μιας Σοφίας απασφαλισμένης, εκρηκτικής και διψασμένης, πρωτίστως για χιλιάδες vibes. Και τί δεν θα δίναμε για να ακούσουμε από τα χείλη της, ζωντανά, τραγούδια όπως τα Video, Μόνη περπατώ, Έτσι κι αλλιώς, Κόκκινη κόλαση, Μη μου μιλάς για καλοκαίρια και φυσικά το, ερμηνευμένο από κοινού με την μεγάλη Κυρία της rock Bonnie Tyler, The desert is in your heart.

Αν τώρα, όλα τα παραπάνω, τα συνδυάσετε με την αγαπημένη στους απανταχού ρομαντικούς μουσικόφιλους φωνή του τροβαδούρου της ελληνικής rock μουσικής σκηνή, Μιχάλη Κακέπη και τις επιτυχίες του, από την εποχή του Δούρειου Ίππου (Σ' ένα σικέ αγώνα, Φαύλος κύκλος, Ο κύβος ερρίφθη, Πυροβόλα το φεγγάρι) ίσαμε σήμερα και το νέο του album του "ΣΕΛΕΝΑ" (Θέλω, Καλή αντάμωση, Τί να σου πω, Κισμέτ), τότε αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για μία σειρά παραστάσεων καταφανώς διαφορετική.

Σε αυτές τις 4 μοναδικές παραστάσεις, όμως, δεν θα είναι μόνοι, αφού στο πλευρό τους θα βρεθεί το 4μελές ελπιδοφόρο αθηναϊκό συγκρότημα των Level X, με εκτελέσεις και ερμηνείες, τόσο από τις προσωπικές τους δισκογραφικές δουλειές, όσο και γνωστών rock και όχι μόνο επιτυχιών.

Έναρξη:
Παρασκευή 18 Μαρτίου (και για 4 μόνο παραστάσεις, κάθε Παρασκευή)

Ώρα έναρξης: 12.00 μ.μ.

Τιμή εισόδου με ποτό: 10 ευρώ

Οι εμφανίσεις αναλυτικά:

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2010
Παρασκευή 25 Μαρτίου 2010
Παρασκευή 1 Απριλίου 2010
Παρασκευή 8 Απριλίου 2010

Architecture Rock Cafe
Ούλωφ Πάλμε 23, Ζωγράφου

Τηλ. κρατήσεων: 210 7472472, 210 7472907

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα...5 Απριλίου

1928 Ο Αμερικανός τραγουδιστής Tony Williams (Anthony Williams 1928-1992) γεννήθηκε στο Elizabeth του New Jersey. Είναι δημοφιλής από την συμμετοχή του στο Αμερικάνικο R&B, Soul και Rock'n'Roll συγκρότημα The Platters από το 1950 έως το 1963. Μαζί τους γνώρισε μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες '50 και '60 με τραγούδια όπως τα "Only You (And You Alone)", "The Great Pretender", "You'll Never Never Know", "Smoke Gets in Your Eyes" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame μαζί με το γκρουπ το 1990.

1950 Η τραγουδίστρια των Abba, Agnetha Faltskog (Agnetha Åse Fältskog) γεννήθηκε στο Jonkoping της Σουηδίας. Το 1968 κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ με τίτλο "Agnetha Fälstkog", το οποίο έφτασε στην κορυφή των Σουηδικών Chart. Λίγο αργότερα το 1971 ενσωματώθηκε στους Abba όπου και παρέμεινε μέχρι την διάλυση τους το 1983. Μαζί με το συγκρότημα έχει πουλήσει πάνω από 370 εκατομμύρια δίσκους.

1994 Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής του grunge συγκροτήματος Nirvana, Kurt Cobain (Kurt Donald Cobain 1967-1994) αυτοκτονεί στο σπίτι του στο Seattle σε ηλικία 27 ετών. Το πτώμα του βρέθηκε στις 8 Απριλίου. Άρχισε να μαθαίνει κιθάρα στα 14 του χρόνια. Στο γυμνάσιο γνώρισε τον Krist Novoselic (μπάσο) και δημιούργησαν τους Nirvana το 1987. Το 1990 ενσωματώθηκε και ο ντράμερ Dave Grohl. Γνώρισαν επιτυχία με το δεύτερο άλμπουμ τους "Nevermind" (1991). Θεωρείται ο κυρίως εκφραστής της "Generation X" και ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του. Οι πωλήσεις των τριών άλμπουμ του συγκροτήματος, μέχρι σήμερα, ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα. Στην σύντομη καριέρα τους κέρδισαν ένα American Music Award, ένα Brit Award, ένα Grammy Award και πέντε MTV Video Music Award.

2002 Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδιστής του alternative/metal/grunge συγκροτήματος Alice in Chains, Layne Staley (Layne Thomas Staley 1967-2002), απεβίωσε σε ηλικία 34 ετών στο Seattle της Washington από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Το πτώμα του βρέθηκε πολλές ημέρες αργότερα. Οι Alice in Chains ήταν ένα από τα συγκροτήματα που μαζί με τους Nirvana, Soundgarden και Pearl Jam αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά της Grunge μουσικής του Seattle στις αρχές της δεκαετίας του '90.


1990Μετά από 15 μήνες κράτησης στις φυλακές της πολιτείας της Georgia, ο James Brown μεταφέρεται στο Lower Savannah Work Center της Βόρεια Καρολίνας όπου με ημερομίσθιο τεσσάρων δολαρίων την ημέρα, δίνει συμβουλές σε άτομα εξαρτημένα από ναρκωτικά. Ο Brown είχε φυλακιστεί με κατηγορίες που αφορούσαν χρήση ναρκωτικών, κατοχή όπλων και αντίσταση κατά των αρχών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ SKELTERS L I V E στο BIKERS !

Με πάνω από 1200 live εμφανίσεις στο ενεργητικό τους, οι Skelters παίζουν στην Θεσσαλονίκη ξανά, αυτήν την φορά στο Bikers Cafe!

Έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, όπως τους ZZ Top, τον Louisiana Red, Don Dokken,
Pavlov's Dog, Puressence, Paul Di Anno, Iron Butterfly, κ.α. Χαρακτηριστικό στοιχείο των live ε
μφανίσεων τους, είναι το show που προσφέρουν και η χορευτική διάθεση που δημιουργούν
στο κοινό.

Τον Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ των Skelters με τίτλο "Explain To Me". Τον περασμένο Ιούνιο κυκλοφόρησε και το πρώτο official
video clip των Skelters 'See How Much I Love You', το οποίο 'μετράει' ήδη χιλιάδες hits στο διαδίκτυο.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 22:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΜΙΡΛΗΣ και MAY DAY @ Maison Crystal

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 το Maison Crystal παρουσιάζει άλλη μία έκπληξη, τον Μιχάλη Εμιρλή και τους May Day live.

Ο Μιχάλης Εμιρλής επιστρέφει με ένα πολύ δυνατό άλμπουμ, το τρίτο προσωπικό του που κυκλοφορεί από τη Legend, βάζοντας «Φωτιά στα παραμύθια». Δέκα καινούρια τραγούδια και μια νέα version της μεγάλης του επιτυχίας «Να σε ξεχάσω προσπαθώ», περιλαμβάνει το νέο cd. Τη μουσική υπογράφουν ο Μιχάλης Εμιρλής και ο Stelios Mac ενώ τους στίχους ο φίλος και μόνιμος συνεργάτης του Μιχάλη Εμιρλή, Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης. Στο ομότιτλο τραγούδι οι ευφάνταστοι στίχοι είναι των Stelios Mac και Βίκυς Μπεκιάρη.
Μαζί του οι May Day με τη δισκογραφική τους δουλειά «Γυάλινη Σφαίρα» (κυκλοφορεί από τη Lyra) και τις επιτυχίες τους «Τρελά Καλοκαίρια» και «Στιγμές».

Το Maison Crystal την Παρασκευή στις 22:00 ανοίγει τις πόρτες του, γεμίζει χαμόγελα και…. σας περιμένει σε ένα, σίγουρα, διαφορετικό live.

Maison Crystal
Μεγ.Αλεξάνδρου 6
Θεσσαλονίκη
τηλ.2310 888865
Είσοδος: Ελεύθερη

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα...4 Απριλίου

1915 O "Πατέρας των Chicago Blues" Muddy Waters (McKinley Morganfield 1915-1983) γεννήθηκε στο Fork του Mississippi. O τραγουδιστής και κιθαρίστας αποτέλεσε σημείο αναφοράς και έμπνευση για πολλούς μετέπειτα καλλιτέχνες της rhythm and blues, rock 'n' roll μουσικής όπως: Chuck Berry, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Eric Clapton, Bob Dylan, Led Zeppelin, AC/DC, κ.α. Το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Δημοφιλή τραγούδια του: "Rollin' Stone", "Walkin' Blues", "I'm Your Hoochie Coochie Man", "Manish Boy", "Got My Mojo Working", κ.α.

1955 Ο κιθαρίστας του Hard Rock Αμερικανικού συγκροτήματος Mötley Crüe, Mick Mars, γεννήθηκε στο Terre Haute της Ιντιανάπολη των ΗΠΑ. Το 1981 ενσωματώθηκε στο γκρουπ, όταν μετά από αγγελία που είχε βάλει σε εφημερίδα του Los Angeles, οι Nikki Sixx και Tommy Lee τον άκουσαν να παίζει και του έκαναν πρόταση συνεργασίας. Μαζί με τους Mötley Crüe έχει πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

1960 Ο Elvis Presley ηχογραφεί το τραγούδι "Are You Lonesome Tonight". Ήταν μια σύνθεση του Lou Handman και τους στίχους είχε γράψει ο Roy Turk. Η πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού είχε γίνει το 1927 με τον συνθέτη στο πιάνο και την αδερφή του Edith στα φωνητικά. Ήταν ένα από τα αγαπημένα τραγούδια της γυναίκας του μάνατζερ του Presley, του Colonel Parker. Ύστερα από επιμονή της συζύγου, η ηχογράφηση γίνεται πραγματικότητα...

1968 Λίγο μετά την δολοφονία του Martin Luther King Jr., ο James Brown εμφανίζεται στην τηλεόραση συμβουλεύοντας "ψυχραιμία". Την ίδια στιγμή, στην Νέα Υόρκη, οι Jimi Hendrix, B.B. King και Buddy Guy δίνουν μια ολονύχτια συναυλία στην μνήμη του δολοφονημένου ηγέτη.

1994 Η μητέρα του Αμερικανού τραγουδιστή και μέλος των Nirvana, Kurt Cobain, αναφέρει την εξαφάνιση του γιου της στην αστυνομία. Στις 30 Μαρτίου είχε εισαχθεί στο Exodus Recovery Center του Los Angeles για αποτοξίνωση από όπου και έφυγε χωρίς την άδεια των γιατρών. Τις επόμενες ημέρες θα εμφανιστεί σε αρκετές περιοχές του Seattle. Η γυναίκα του μισθώνει τον ντετέκτιβ Tom Grant για να τον βρει...

EVRIDIKI - ONAR @ STAVROS TOU NOTOU (CLUB)// TELEYTAIA PARASTASI!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Η Ευρυδίκη και οι Όναρ συναντήθηκαν τον Νοέμβριο στις παραστάσεις των Όναρ και μια ζεστή παρέα δημιουργήθηκε και δημιούργησε μια νέα παράσταση πολύπλευρη και πολυσυλλεκτική με συγκίνηση, γέλιο, απρόοπτα. Πρόκειται για ένα πολύχρωμο μουσικό live φτιαγμένο με επιλογές από το προσωπική τους δισκογραφία αλλά και τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε.
Η Ευριδίκη διαμορφώνει την ατμόσφαιρα του Club με ξεχωριστούς ήχους και χρώματα παρασύροντας το κοινό σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά γεμάτη ρυθμό και όμορφες μελωδίες. Δε σε περίμενα», «Η αγάπη δεν τελειώνει», «Ξέχασε με», «Είναι αργά», είναι μερικά μόνο από τα νέα τραγούδια της Ευρυδίκης που έχει την δυνατότητα να ακούσει το κοινό.
Οι Όναρ, ένα από τα πιο αξιόλογα και αγαπητά γκρουπ της εναλλακτικής ελληνικής σκηνής, θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους από το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Όσα αντίο μας μένουν», τραγούδια που μιλούν για τον αγώνα που χρειάζεται για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, τη γενιά που έρχεται και την οποία σχεδόν καταδικάζουμε με την συμπεριφορά μας, τη ζωή η οποία δεν έχει πρόβα και πρέπει να την ζούμε σαν παράσταση, για τα αντίο που μένει να ειπωθούν καμιά φορά, για να απελευθερωθούμε και να προχωρήσουμε μπροστά...
Μέσα από το πρόγραμμά τους θα μας ταξιδέψουν με αγαπημένες επιλογές από όλη τους την δισκογραφική πορεία ( «Αν μ’ αγαπάς», «Με τρομάζεις», «Χάρτινα Φανάρια»,»Δεν χρωστάω σε Κανέναν, «Μαχαίρια τώρα τα φιλιά σου») αλλά και με ροκ επιτυχίες παλαιότερες και καινούριες άλλων καλλιτεχνών.
Ιδαίτερο στιγμιότυπο της βραδιάς αποτελεί η μουσική σύμπραξη επί σκηνής της Ευριδίκης και των ΟΝΑΡ η οποία μετατρέπει το club του Σταυρού του Νότου σε ένα πραγματικό πάρτυ!

Ώρα έναρξης : 22:30

Οργάνωση Παραγωγής:
Ερωδιός live ΕΠΕ
www.erodios.gr
Τηλ.: 210 3210731


Σταυρός του Νότου Θαρρύπου & Φραντζή, Ν.Κόσμος Τηλ: 210 9226975

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Πέμπτη 7/4 - Hasta Banana - Live @ Πατατράκ - Έναρξη 9.30 μ.μ.

Rock & Pop (60's, 70s, 80's, 90's, 00s), Reggae, Funky & Swing...

Πέμπτη, 7 Απριλίου · 9:30 μ.μ.

ΚΕΡΑΤΕΑ RESISTANCE 8-9-10/04/2011

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/4

ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ D.Js

ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ:
INNER VOICE, THE WIGS BAND, THE CROOKS, ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ + ΑΡΝΑΚΙΑ, ARMADA IV, ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΝΤΑΓΙΑΚΟΥ, ΒΟΜΒΟΙ, ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΣΚΥΛΕΣ, ILLEGAL OPERATION, ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΟΦΩΛΗΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ, ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, ΕΛΕΛΕΥ, ΕΝΕΔΡΑ, NEW ZERO GOD, ΛΕΩΝ. ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ, CHUCHO SHS, ΚΡΟΤΩΝΕΣ, D.J. BURNING SUN

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/4

ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ:
ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
ΛΑΟΓΡΑΦ.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

WORKSHOPS, ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ IN SITU, INSTALLATIONS, HAPPENINGS, D.Js

ΑΠΟ ΤΙΣ 2.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ:
ΖΑΚ ΣΤΕΦΑΝΟΥ,ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΤΖΙΜΙΚΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΛΙΝΤ, ΚΑΙΤΗ ΚΟΥΛΛΙΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΔΑΝΑΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, ΛΑΜΙΑ ΜΠΕΝΤΙΟΥΙ, ΕΥΑ ΨΥΛΛΑΚΗ, ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, ΤΖΙΡΙΤΖΑΝΤΖΟΥΛΕΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ, MAGIC DE SPELL, ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, DEUS X MACHINA, NO MIND, COMMON I (TEXNH EN ΚΙΝΗΣΕΙ), POEM, NON LETHAL, LOST BODIES, INSP-I-RATION PROJECT, SISTA JAMMAROOTS &THE OSCILATORS, ANNA MYSTIC, BAD MATHEMATICS, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4

ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ:
WORKSHOPS, ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ IN SITU, INSTALLATIONS, HAPPENINGS, D.Js

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ:
ΘΕΣΠΙΣ, ΤΖΙΚΟ, ΚΑΡΟΥΖΟΣ (ΤΕΧΝΗ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ), STRAW HATS, TO RAP TOY ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ, ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ, ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΑΒΑΡΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ, ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ, DAGOBAH SYSTEM &SOULN e.k., MC YINKA, ACTIVE MEMBER, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ – MARE YIEM, ELEKTROBALKANA, LOCOMONDO, ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ, ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ, D.J. SOUNDHOLIC.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΝΑΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΙΤΗΣ & ΦΙΛΟΙ ΣΤΟ FOLLE CLUB

FOLIE CLUB

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΝΑΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΙΤΗΣ & ΟΙ ΦΙΛΟΙ
ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ

ΕΛΑ ΦΙΛΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/04/2011
DOOR OPEN at 21:00
10 ευρώ με Πότο

Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ & ΕΣΛΙΝ 2
ΑΘΗΝΑ

ROUSFM.COM - http://rousfm.com/
ROCK OVERDOSE - http://www.rockoverdose.gr/

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ FRIK
freefrikos@hotmail.com
6983.299.508

W.E.B / DIMLIGHT / VALET PARN

Σάββατο, 30 Απριλίου στις 7:30 μ.μ

7 Sins
Themistokleous & Gamveta
Athens, Greece

W.E.B


DIMLIGHT



VALET PARN


DOORS 19:30

GIG START 20:00

ATTENDANCE 8 EUROS
SUPPORTED BY :

7 SINS CLUB - METALZONE.GR - METALHEAD.GR - ROCK OVERDOSE.GR - GREEKREBELS.GR - BASEMENT STUDIO - ESOTERON STUDIO
TV WAR - MONSTERVILLE - G CREATIONS
BLOODCULT ZINE - SOUNDFORGE MUSIC GROUP
RADIO MUSIC ROCK BLOG
METAL INVADER