ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

kalispera!!

kali arxi na exoume!!!
Na eyxaristisw ton Xristo ton Frik gia tin timitiki protasi pou mou ekane,apo simera na vriskomai anamesa sas!
Gia oti kinitai tha eimaste..ON AIR!!!!!!

Until Rain





Οι Until Rain είναι μια progressive metal μπάντα με έδρα την Θεσσαλονίκη. Η ιδέα της μπάντας γεννήθηκε το 2004. Δημιουργήθηκε από τους 14χρονους Ορέστη Φίκο (Μπάσο), Λευτέρη Γερμενλή (Πλήκτρα) και Alex Hughes (Ντραμς). Σύντομα μπήκε και στην μπάντα ο Σταύρος Βουτσάς (Φωνητικά). Η μπάντα ξεκίνησε με το όνομα Delirium. Συνέχισε να τζαμάρει μέχρι το 2006 που έγινε full line – up αφού μπήκε στην μπάντα ο Θοδωρής Αμαξόπουλος (Κιθάρες). Το Σεπτέμβριο του 2006 ηχογράφησαν το πρώτο τους demo με τίτλο ‘Season IX’. Λίγους μήνες αργότερα ένα ακόμα promo demo ηχογραφήθηκε με τα όνομα ‘Hopes Forever’.

Παράλληλα η μπάντα έκανε εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Στο τέλος του 2008 άρχισαν τις ηχογραφήσεις της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς, έναν concept δίσκο ονομαζόμενο “The Reign of Dreams”. Το concept του δίσκου αφορά τα όνειρα ενώ το σενάριο θα μπορούσε να ήταν μια αληθινή και περιπετειώδης ιστορία ζωής. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα Fragile Studios στην Αθήνα με παραγωγό τον Βαγγέλη Γιαλαμά. Αυτήν την περίοδο ο Σταύρος Βουτσάς έφυγε από το συγκρότημα και αντικαταστάθηκε από τον Δαμιανό-Κοσμά Ρούσσο στα φωνητικά. Κάπου εδώ και η μπάντα άλλαξε το όνομα της και έγινε UNTIL RAIN.

Τον Ιούλιο του 2009 η μπάντα υπέγραψε με την Steel Gallery Records για το άλμπουμ “The Reign of Dreams’’ το οποίο ήδη κυκλοφορεί από τις 14 Σεπτέμβρη 2009. Για πληροφορίες για το συγκρότημα επισκεφθείτε το www.myspace.com/untilrain ενώ για άμεση επικοινωνία με το συγκρότημα και για να παραγγείλετε το cd επικοινωνήστε στο until.rain@gmail.com .


Progressive Metal vs Prog Rock tribute night, with UNTIL RAIN & guests!!!





Στις 9 Απριλίου ημέρα Παρασκευή στο Eightball Club στην Θεσσαλονίκη, οι Until Rain γεφυρώνουν το progressive rock me to progressive metal! Κομμάτια από τους Yes, Rush, Queen και Kansas μέχρι τους Opeth, Symphony X, Dream Theater και Evergrey!

Ένα 3ωρο show με πολλούς καλεσμένους μεταξύ αυτών οι : John Jeff Touch, Βασίλης Τοπαλίδης (Horizonʼs End), Μάρκος Βαλαβάνης (Everflow), Θοδωρής Λυρατζάκης (Rex Mundi), Γιάννης Μπίτζιος (Endless Utopia) και πολλοί άλλοι!

Οι Until Rain παρουσιάζουν δείγμα 40 χρόνων προοδευτικής μουσικής, συγκροτημάτων που σημάδεψαν το ιδίωμα!

Opening act: NEED

Η συναυλία αρχίζει στις 20:00 | Είσοδος : 9  με μπίρα

Σαν Σήμερα...27 Φεβρουαρίου

27 Φεβρουαρίου 1954 Ο ιδρυτής του rock συγκροτήματος Journey και κιθαρίστας των Santana, Neal Schon, γεννήθηκε στο San Mateo της California. Κάποια στιγμή τον διεκδικούσαν οι Eric Clapton για τους Derek and the Dominos και ο Carlos Santana για το γκρουπ του, Santana. Μιας και ο Carlos Santana τον είχε ζητήσει πρώτος, ενσωματώθηκε στην μπάντα και συμμετείχε στα άλμπουμ "Santana III" και "Azteca". Αμέσως μετά δημιούργησε τους Journey.

27 Φεβρουαρίου 1957 Ο κιθαρίστας Adrian Smith (Adrian Frederik Smith) γεννήθηκε στο Hackney του Ανατολικού Λονδίνου. Είναι ένας από τους τρεις κιθαρίστες και τραγουδοποιούς του heavy metal συγκροτήματος Iron Maiden.

27 Φεβρουαρίου 1967 Οι Pink Floyd ηχογραφούν το πρώτο τους single "Arnold Layne". Οι ηχογραφήσεις του τραγουδιού έγιναν στα Sound Techniques Studios (29/01) και EMI Studios (27/02) του Λονδίνου. Το τραγούδι ήταν μια δημιουργία του Syd Barrett. Δεν συμπεριλήφθηκε στο πρώτο άλμπουμ "The Piper at the Gates of Dawn" αλλά ήταν από τα αγαπημένα τραγούδια των σκληροπυρηνικών φίλων του συγκροτήματος.

27 Φεβρουαρίου 1977 Η αστυνομία κάνει έφοδο στο δωμάτιο του Keith Richards στο ξενοδοχείο Harbour Castle Hotel στο Toronto. Μετά από έρευνα οι αρχές ανακαλύπτουν 22 γραμμάρια ηρωίνη, 5 γραμμάρια κοκαΐνη και άλλες ναρκωτικές ουσίες. Συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 25.000 δολαρίων.

27 Φεβρουαρίου 1984 Κυκλοφορεί το έβδομο στούντιο άλμπουμ των Queen με τον τίτλο "The Works". Σε αυτό το άλμπουμ, το ηλεκτρονικό στοιχείο είναι περισσότερο εμφανές από όλα τα προηγούμενα. Ηχογραφήθηκε στα Record Plant και Musicland Studios από το Αύγουστο του 1983 έως τον Ιανουάριο του 1984. Ένα από τα τραγούδια που γνώρισαν ραδιοφωνική επιτυχία ήταν και το "Radio Ga Ga", το οποίο συνέθεσε ο Roger Taylor στα πλήκτρα, ακούγοντας τον 3χρονο γιο του να λέει "radio ca ca". Το "I Want to Break Free" ήταν μία ακόμη επιτυχία από το άλμπουμ, στο video clip του οποίου όλα τα μέλη των Queen είναι ντυμένοι γυναίκες. Είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε σε CD.

27 Φεβρουαρίου 2009 Οι U2 κυκλοφορούν το δωδέκατο άλμπουμ τους με τίτλο "No Line on the Horizon". Στην παραγωγή του άλμπουμ συμμετέχουν οι Brian Eno, Daniel Lanois και Steve Lillywhite. Αν και πριν την κυκλοφορία του, το συγκρότημα και οι συμμετέχοντες προέβλεπαν τεράστια επιτυχία, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Κάτι που παραδέχτηκαν οι Bono και The Edge με δηλώσεις τους μήνες αργότερα. Με σκοπό να στηρίξουν το άλμπουμ το συγκρότημα ξεκίνησε παγκόσμια περιοδεία με την ονομασία U2 360° Tour με πρώτο σταθμό την Βαρκελώνη στα τέλη Ιουνίου του 2009. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ "Magnificent", "I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight", "Get on Your Boots".

Πηγή:http://www.musicdiary.gr/

Metallica, Slayer, Megadeth και Anthrax στην Ελλάδα.

Sonicsphere Festival
Ένα καινούργιο μουσικό φεστιβάλ εγκαινιάζεται αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα με τη συμμετοχή τεσσάρων μεγάλων ονομάτων της heavy και thrash metal.

Οι Metallica, Slayer, Megadeth καιAnthrax θα εμφανιστούν μαζί στο Sonisphere Festival που θα γίνει την Πέμπτη 24 Ιουνίου στο Terra Vibe.

Μαζί τους θα παίξουν οι Stone Sour, Mastodon, και Bullet For My Valentine

Αυτά τα τέσσερα θρυλικά συγκροτήματα αναδύθηκαν από το υπόγειο thrash κίνημα για να κυριαρχήσουν στον metal κόσμο τη δεκαετία του 1980, πουλώντας εκατομμύρια άλμπουμ και γεμίζοντας στάδια ανά τον κόσμο.

Το Sonisphere του 2009 μέτρησε τη συμμετοχή 300.000 φαν σε έξι φεστιβάλ της ηπείρου, στην Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Φιλανδία, και τη Βρετανία.

Φέτος, το φεστιβάλ επεκτείνεται στην Ελλάδα και σε 10 ακόμα χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: http://www.sonispherefestivals.com/

και στο Facebook -> http://www.facebook.com/pages/Sonisphere-Greece/311744037389

===>LIVE VIDEOS από τα ROCKWAVE FESTIVALS ( http://www.apn.gr/videos/rockwave/ ) των τελευταίων χρόνων
Αυτά τα τέσσερα θρυλικά συγκροτήματα αναδύθηκαν από το υπόγειο thrash κίνημα για να κυριαρχήσουν στον metal κόσμο τη δεκαετία του 1980, πουλώντας εκατομμύρια άλμπουμ και γεμίζοντας στάδια ανά τον κόσμο. Οι γίγαντες του metal δεν έχουν μοιραστεί ποτέ τη σκηνή παρόλη την απαίτηση του κοινού. Αλλά στις 24 Ιουνίου 2010, οι METALLICA, SLAYER, MEGADETH και οι ANTHRAX θα ανέβουν στη σκηνή του Terra Vibe Park, για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα των headbangers της Ελλάδας.
“Είναι ευκαιρία ζωής για τους οπαδούς του Heavy Metal να δουν τα τέσσερα μεγαλύτερα συγκροτήματα του είδους στην Αμερικάνικη Ιστορία, μαζί, σε μια σκηνή” καταλήγει ο ηγέτης των MEGADETH, DAVE MUSTAINE. “Εάν έχουν μείνει κεφάλια στο τέλος του Φεστιβάλ που δεν έχουν κοπανηθεί, δεν ανήκουν εδώ.”


Έχοντας βραβευτεί ως το “Καλύτερο Νέο Φεστιβάλ” στα UK Festival Awards 2009 το SONISPHERE FESTIVAL προχωράει δυνατά με την ανακοίνωση του line up του και στην Ελλάδα το 2010.
Το SONISPHERE του 2009, μέτρησε τη συμμετοχή 300.000 fans σε έξι φεστιβάλ της ηπείρου, στην Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Φιλανδία, και τη Βρετανία. Επιδεικνύοντας ένα line-up που κάλυπτε πραγματικά ένα ευρύ φάσμα της ροκ μουσικής σκηνής, οι Metallica ως πρώτο όνομα, οδήγησαν μια πολυποίκιλτη συλλογή από συγκροτήματα, από χώρα σε χώρα συμπεριλαμβανομένων των Slipknot, Lamb Of God, Anthrax, Linkin Park, The Prodigy, The Hives και πολλούς άλλους, κάνοντας έτσι την εναρκτήρια περιοδεία τρομερά επιτυχημένη.

Το 2010 το SONISPHERE επεκτείνεται στην Ελλάδα και σε δέκα ακόμα χώρες.
Με ένα άκρως εντυπωσιακό line up, αυτό το επαναστατικό, πλανόδιο ροκ τσίρκο οδηγείται σε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, καθώς καθιερώνει τη θέση του ως το ηγετικό ροκ φεστιβάλ του πλανήτη!

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα στις 10:30 το πρωί.

Τιμές εισιτηρίων

Η αρχική τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου είναι 85 ευρώ. Μετά την εξάντλησή τους η τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου θα διαμορφωθεί στα 95 ευρώ.

Η τιμή των εισιτηρίων της διακεκριμένης θέσης είναι 150 ευρώ.

Rock Sinantisi Kiatou

6η ROCK SINANTISI - τέλη Ιουλίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ 6η RSK

-οποιο συγκρότημα ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στην 6η R.S.K. μπορεί να δηλώσει συμμετοχή από 7-1-2010 εως 31-3-2010

-INFO: avesalom_fz@yahoo.gr  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

τηλ. 2742024397 από 2μ.μ. έως 6μ.μ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: προτεραιότητα έχουν τα κορινθιακά συγκροτήματα(Κιατο,Βέλο,Ξυλόκαστρο,Κόρινθος,Νεμέα,Βραχάτι,Λουτράκι) όπου και διαμορφώνεται το Line-up.Έπονται τα συγκροτήματα από Αίγιο,Ακράτα,Πάτρα,Ναύπακτο,Άργος,Ναύπλιο,Τρίπολη,Αθήνα κ.α.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ¨:ανάλογα τις συμμετοχές των Κορινθιακών groups κρίνεται και το line-up

http://www.rocksinantisikiatou.gr/

ME TH XORIGIA THS OMADAS - RADIO MUSIC ROCK -

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

SOLD OUT!+ECHO live!!!!!

Έναρξη: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:30 μ.μ.
Τοποθεσία: Ούλωφ Πάλμε 23-Ζωγράφου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η σε L I V E ! ! !

1) Είσαι ο κλασσικός GREEK LOVER με το μαλλί "Χαίτη-Λασπωτήρα";Με το μαλλί "Αφάνα-Τριχωτός παράδεισος" μέσα στο οποίο χάθηκαν τα playmobil του μικρότερου αδερφού σου;Με τρίχες παντού (στα χέρια-στα δάχτυλα-βλ. Ευαγγελάτος-μασχάλες-ώμους-πλάτη);Με το νύχι "κατσαβίδι-ανοιχτήρι-καθαριστής-μπατονέτα-αιχμηρή επιφάνεια για να ξύνεις τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας-σπάτουλα για να μαζεύεις το σουσάμι που περίσσεψε από το κουλούρι που μόλις έφαγες;Με τους προκοιλιακούς (πίνω άφοβα τις μπύρες μου αγνοώντας για το μωρό που μεγαλώνει μέσα μου σιγά-σιγά);

2) Eίσαι ο κλασσικός TRENDY;Αδειάζεις 1-2 φιαλίδια ζελέ κάθε φορά για να φτιάξεις τα μαλλιά σου;Χτενίζεσαι σαν να έπαιζες με την πρίζα;Φοράς μποτάκια και το παντελόνι ΜΕΣΑ στα μποτάκια;Σου αρέσουν μπλουζάκια με παρδαλά χρώματα έτσι ώστε ακόμα και αχρωματοψία να έχουν οι άλλοι να μπορούν να σε αναγνωρίσουν;Φοράς γυαλιά ηλίου (ακόμα και τη νύχτα) ΤΕΡΑΣΤΙΑ λες και είναι μάτια από μύγες;

3) Είσαι η κλασσική ΓΥΝΑΙΚΑ;Σου αρέσει να περπατάς μπροστά από την τηλεόραση όταν έχει CHAMPIONS LEAGUE;Έχεις προλάβει να μοιάσεις στη μητέρα σου;Όταν σου φεύγει πόντος νομίζεις ότι ήρθε το ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;Σου αρέσει να παίζεις με το τηλεκοντρόλ κ ας μη ξέρεις τη λειτουργία του;Αδιαφορείς για τα αποτελέσματα της ΛΑΚ,που χρησιμοποιείς,στο οικοσύστημα;Πας διακοπές με περισσότερες από 7 βαλίτσες;

ΟΠΩΣ Κ ΑΝ ΕΙΣΑΙ...ΕΜΕΙΣ (SOLD OUT!+ECHO)...Σ Ε Π Α Μ Ε ! ! ! ! ! (βλ. Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος)

Έλα,Ο Π Ω Σ Ε Ι Σ Α Ι !!!!!
Aυτό το Σάββατο (27/2) στο "ARCHITECTURE rock cafe" (Ούλωφ Πάλμε 23-Ζωγράφου) στις 23.30 ΑΚΡΙΒΩΣ (προετοιμασμένος/η για ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ)!!!!!

Τηλ. κρατήσεων: 210-7472472

<<<<<<<<>>>>>

SOUND OF SILENCE LIVE@ SIN CITY 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

Ημερομηνία: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010
Ώρα: 9:30 μ.μ. - 11:55 μ.μ.
Τοποθεσία: SIN CITY
Την Κυριακή 28 Φλεβάρη οι Sound of Silence ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους 4Bitten και τους X-Piral , για ενα συγκλονιστικο live που ακροβατεί αναμεσα στο δαιδαλώδες progressive, το ατοφιο hard rock και το κοφτερό metal, στο Sin City (Θεμιστοκλέους και Γαμβέττα 5, ΑΘΗΝΑ). Long live Rock n Roll, Long live THE METAL!!!

Ωρα εναρξης: 21:30

<<<<<<<>>>>>>>

ΡΙΣΚΟ LIVE @ LAZY ΣΑΒΒΑΤΟ 27/2 @ 23.00

Έναρξη: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:00 μ.μ.
Τοποθεσία: LAZY club

"Συμπληρώνουν 10 χρόνια στο να ΡΙΣΚ-άρουν στην αθηναΪκή σκηνή.. & όχι μόνο..
με απίστευτη ενέργεια,πρωτότυπο υλικό & μοναδικές διασκευές,
χαρακτηρίζονται ως η καλύτερη unsigned μπάντα της πόλης!!
ελληνόφωνο funk - rock + super classic αγγλόφωνες πινελιές"

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ -ΚΙΘΑΡΕΣ/TΡΑΓΟΥΔΙ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ - ΜΠΑΣΟ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ -ΤΡΑΓΟΥΔΙ / ΚΡΟΥΣΤΑ
PETER ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ – ΤΥΜΠΑΝΑ

LAZY club
http://www.lazy.gr/

Λεωφ. Πεντέλης 1- Βριλήσσια / ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΞΟΔΟΣ 12

http://www.myspace.com/riskoband
risko.band@live.com

<<<<<<>>>>>>>

Buzz live at Ypogeio Bohem

Έναρξη: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Athens ilioupolis
Οδός: leoforos eirinis 30-32
Πόλη: Athens, Greece

οι BUZZ , (Σινογιαννης Κανελλος Μουταφης Σαρικος) συνεχίζουν στο Υπόγειο Μποέμ κ αυτό το Σάββατο τις εκρηκτικές funk rock εμφανίσεις τους, με support band τους Overdrive από τη Σπάρτη.

<<<<<<>>>>>>>

BLUES BUG .. LIVE!!! @ MIKES

SATURDAY NIGHT LIVE!!!CELEBRATING Vassilis B-DAY :)
Έναρξη: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:00 μ.μ.
Τοποθεσία: MIKES IRISH BAR
Οδός: Sinopis street 6
Πόλη: Athens, Greece


<<<<<<>>>>>>>

ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ
oξυγόνο live!
κάθε Παρασκευή & Σάββατο


Ο Πάνος Μουζουράκης συνεχίζει να εξομολογείται , στην σκηνή του “οξυγόνου live!”,την δική του μουσική ιστορία….
Μια ιστορία ειπωμένη μέσα από τραγούδια, σκέψεις και εικόνες, πάντα βέβαια με απόλυτη εχεμύθεια και αυτοσυγκράτηση….
Ένα μουσικό ταξίδι στην δική του παραμυθένια , φαντασμαγορική χώρα…
Μαζί του, πρωταγωνιστούν, οι αγαπημένοι του συνεργάτες- μουσικοί αλλά
και οι Μάνος Λυδάκης & Ηλιάνα Τσαπατσάρη, στο τραγούδι και στα χορευτικά….
Κώστας Μαδεμλής: Ηλεκτρική Κιθάρα
Γιάννης Οικονομίδης: Φλικόρνο, Τρομπέτα
Κωστής Βήχος: Ηλεκτρικό Μπάσσο
Μιχάλης Κατσαρος: Πλήκτρα
Γιώργος Λειβαδάς: Τύμπανα

Επιμέλεια Προγράμματος: Πάνος Σουρούνης

Ρύθμιση Ήχου : Μάνος Στάγιας / Φώτα & Μαγικά : Νίκος Συρίγος
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Τέλλος / Σκηνική επιμέλεια: Νίκος Κόνιαρης

Ώρα εισόδου: 23:00 Είσοδος με ποτό: 15€

oξυγόνο live!
Βούρβαχη & Κορυζή 4
(μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού)
Νέος Κόσμος
ΤΗΛ. 210 9240740
http://www.oxygonolive.gr/

http://www.musicheaven.gr/
http://www.mindradio.gr/
http://www.difono.gr/

<<<<<<<>>>>>>>

''Smooth Feelings'' / Acoustic Live @ GLAM BAR!!!!!!!

Έναρξη: Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010 στις 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: DEKELEON 40 - GAZI (metro keramikos)

Ενα ντουετο που διασκευαζει αγαπημενα τραγουδια σε jazz,pop,rock,ρυθμους με λιγη γευση απο reggae,latin & disco!!!
Ελατε να διασκεδασετε μαζι μας σε μια παρε'ι'στικη μουσικη ατμοσφαιρα!!!

Πιανο: Ιακωβος Κροκοδειλος
Φωνη: Μαρια Περδικη

Εισοδος 10 euros με ποτο.

<<<<<<>>>>>>

VAVOURA BAND ΣΤΟ" ΑΙΣΩΠΟΥ ΜΥΘΟΣ " 27/2/2010

Έναρξη: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:30 μ.μ.
Τοποθεσία: AIΣΩΠOY 11 -ΨΥΡΡΗ- A' OPOΦOΣ, 210 3310884

Οι Vavoura band στο ''Aισώπου Mύθος'', στου Ψυρρή !!! Υπέροχος χώρος για μια μοναδική βραδιά γεμάτη εκπλήξεις !!!
Ραντεβού εκεί !!!! Be there !!!

<<<<<<>>>>>>

Γιώργος Τσίγκος και οι Μαύροι Κύκλοι

Έναρξη: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Μικρόπολις - Θεσσαλονίκη


<<<<<>>>>>>

ROCK για την Αϊτή Island Tour

Είδος: Μουσική/Τέχνες - Συναυλία
Έναρξη: Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010 στις 9:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Lesvos Island

ROCK Για την ΑΪτη
ISLAND TOUR:
Παρασκευή 5 Μαρτίου - Πέραμα, Club Cutty Shark : Blueprint και Method X
Σάββατο 6 Μαρτίου - Αντισσα, Πολιτιστικό κέντρο: Group Therapy και Alchemy
Δευτέρα 7 Μαρτίου - Πλωμάρι, cafe bar oceanis : Barcode και Soultaker
Παρασκευή 12 Μαρτίου - Καλλονή, Δημοτικό θέατρο: Vour sp band, Laura Wood Band Και Μάγμα
Σάββατο 13 Μαρτίου - Μόλυβος, Πολιτιστικό κέντρο: Tulahiston και Nemesis

<<<<<<>>>>>>

Alkiviadis LIVE

Έναρξη: Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010 στις 10:30 μ.μ.
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ORIENT ΚΟΜΝΗΝΩΝ 18

Ο ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ LIVE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΟΠΑΡΑΝΟΪΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. CLUB ORIENT, ΚΟΜΝΗΝΩΝ 18 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΜΕΤΡΟ 2106453129 2106439089

<<<<<<>>>>>>

Prog Rock vs. Prog Metal tribute night by UNTIL RAIN + many guests

Έναρξη: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010 στις 8:00 μ.μ.
Τοποθεσία: 8ball Live Stage
Οδός: Pindou 1, Ladadika
Πόλη: Thessaloníki, Greece

Στις 9 Απριλίου ημέρα Παρασκευή στο Eightball Club στην Θεσσαλονίκη, οι Until Rain γεφυρώνουν το progressive rock me to progressive metal! Κομμάτια από τους Yes, Rush, Queen και Kansas μέχρι τους Opeth, Symphony X, Dream Theater και Evergrey!

Ένα 3ωρο show με πολλούς καλεσμένους μεταξύ αυτών οι : John Jeff Touch,Βασίλης Τοπαλίδης (Horizon’s End), Μάρκος Βαλαβάνης (Everflow), Θοδωρής Λυρατζάκης (Rex Mundi), Γιάννης Μπίτζιος (Endless Utopia) και πολλοί άλλοι!
Οι Until Rain παρουσιάζουν δείγμα 40 χρόνων προοδευτικής μουσικής, συγκροτημάτων που σημάδεψαν το ιδίωμα!
Opening act: NEED
Η συναυλία αρχίζει στις 20:00 | Είσοδος : 9 € με μπίρα

<<<<<<>>>>>>>

Guthrie Govan Guitar Clinic in Kavala

Ημερομηνία: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010
Ώρα: 8:30 μ.μ. - 11:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Boutique
Οδός: Βενιζέλου & Βότση γωνία
Πόλη: Kavála, Greece
Δείτε τον χάρτη

O Guthrie Govan θα βρίσκεται στην πόλη της Καβάλας την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, όπου και θα κάνει επίδειξη-σεμινάριο Ηλεκτρικής Κιθάρας για λογαριασμό της σχολής Κιθάρας του Κώστα Παρασκευά. Το σεμινάριο θα γίνει στη μουσική σκηνή “Boutique” Βενιζέλου & Βότση γωνία, στις 20:30 η ώρα. Στο τέλος της εκδήλωσης θα κληρωθούνε 1 κιθάρα την οποία θα υπογράψει ο καλλιτέχνης καθώς και άλλα δώρα. Να σημειωθεί ότι στην κλήρωση θα συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν προσκλήσεις προπώλησης και όχι με αυτές της εισόδου. Θα διατεθούνε συνολικά 200 προσκλήσεις.

Επίσης την προηγούμενη μέρα, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, ο Guthrie Govan θα διδάξει ιδιαίτερο μάθημα διάρκειας δύο ωρών σε δύο γκρουπ των 4 ατόμων στο χώρο της σχολής Κιθάρας.

Για συμμετοχή στο σεμινάριο ή στο ιδιαίτερο μάθημα της επόμενης ημέρας μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα της σχολής Κιθάρας 2510229757 και 6944768068

http://www.nemesisguitarschool.com/
www.myspace.com/nemesisguitarschool

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μουσικός οίκος Ζάχου Παναγιώτη Ιωάννου Μιχαήλ 1, Περιοχή Καμάρας Τηλ. 2310251796
Πέτρου Συνδίκα 75, 1ος Όροφος Αρ. 2 Τηλ. 6956271377 Αρετή

ΔΡΑΜΑ
Modern drums school Μάρκος Φαιτάς Τηλ. 6937031412

ΞΑΝΘΗ
Χρωμοσύνθεση,Μιχαήλ Καραολή 64, Τηλ. 2541023799 & 6936176272 Στέλιος

ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Σύγχρονη μουσική σχολή “Θράκες”, Γέννας 2 & Σισμανόγλου, Τηλ. 2531022859 Θωμάς

ΣΕΡΡΕΣ
Music Street, Ρωμανού 11, Τηλ. 2321064008

ΑΘΗΝΑ
Σινέπολις, Τηλ. 6937223165 Μιχάλης 09:00-13:00h & 17:00-22:00h

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Σαν Σήμερα...26 Φεβρουαρίου

26 Φεβρουαρίου 1928 Ο πρωτοπόρος R&B και Rock and Roll πιανίστας και τραγουδιστής Fats Domino (Antoine Domino) γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη. Πρώτη του μεγάλη επιτυχία το τραγούδι "The Fat Man" το 1949 με πωλήσεις που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το 1956, έφτασε μέχρι το Νο2 των τότε Pop charts με το τραγούδι "Blueberry Hill". Συνολικά είχε 9 τραγούδια στα R&B charts και το 1987 κέρδισε το βραβείο "Grammy Hall of Fame". Τραγούδια του ξανά ηχογραφήθηκαν αργότερα από τους John Lennon και Paul McCartney.

26 Φεβρουαρίου 1932 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός της Country και rockabilly μουσικής Johnny Cash γεννήθηκε στο Kingsland του Arkansas. Άρχισε να γράφει τραγούδια από την ηλικία των 12. Είχε αρκετά Νο1 τραγούδια, μεταξύ αυτών τα "I Walk the Line" το 1956, "Ring of Fire" το 1963 κ.α. Αναφέρεται και ως "The Man in Black" λόγω των σκουρόχρωμων ρούχων που συνήθως φορούσε. Το 1999, κέρδισε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική προσφορά του στη μουσική. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, 100 Greatest Artists of All Time, βρίσκεται στη θέση 31. Το 1980, το όνομα του γράφτηκε στο Country Music Hall of Fame και το 1992 στο Rock and Roll Hall of Fame.

26 Φεβρουαρίου 1965 Ο κιθαρίστας Jimmy Page κυκλοφορεί το πρώτο του σόλο single "She Just Satisfies". Λίγο αργότερα θα αντικαταστήσει τον φίλο του Eric Clapton στους Yardbirds.

26 Φεβρουαρίου 1966 Οι The Rolling Stones κυκλοφορούν το single "19th Nervous Breakdown". Το είχαν γράψει οι Mick Jagger και Keith Richards ένα χρόνο περίπου νωρίτερα όταν το συγκρότημα περιόδευε στην Αμερική. Θα είναι η ένατη επιτυχία τους, σκαρφαλώνοντας μέχρι το Νο2 των Αμερικάνικων charts.

26 Φεβρουαρίου 1970 Οι The Beatles κυκλοφορούν στην Αμερική το άλμπουμ-συλλογή "Beatles Again". Περιέχει Β-sides και άλλα τραγούδια που δεν συμπεριλήφθησαν σε άλμπουμ τους όπως τα "Hey Jude", "Can't Buy Me Love", "Paperback Writer", "Don't Let Me Down" κ.α.

26 Φεβρουαρίου 2007 Κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ του alternative/rock συγκροτήματος Kaiser Chiefs, "Yours Truly, Angry Mob". Το συγκρότημα έλπιζε να κυκλοφορήσει το άλμπουμ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά δεν τα κατάφεραν. Το τραγούδι που έγινε ραδιοφωνική επιτυχία ήταν το "Ruby" το οποίο ήταν και το πρώτο Νο1 του συγκροτήματος στην Μεγάλη Βρετανία.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ΕΔΩ ΑΚΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟ ΝΕΟ CD ΤΩΝ SCORPIONS

ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΝΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ!
Reinhören und MP3s kaufen

MP3-Album ansehen.


NOTA 1. Raised On Rock
NOTA 2. Sting In The Tail
NOTA 3. Slave Me
NOTA 4. The Good Die Young
NOTA 5. No Limit
NOTA 6. Rock Zone
NOTA 7. Lorelei
NOTA 8. Turn You On
NOTA 9. Let's Rock
NOTA 10. SLY
NOTA 11. Spirit Of Rock
NOTA 12. The Best Is Yet To Come

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΗΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ!

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Οι Aerosmith για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 20 Ιουνίου!

Οι Aerosmith θα κάνουν μια φαντασμαγορική επιστροφή στην Ευρώπη το καλοκαίρι με την “Cocked, Locked, Ready To Rock” περιοδεία τους που περιλαμβάνει μια εμφάνιση στην Ελλάδα!

Η θρυλική μπάντα θα εμφανιστεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 20 Ιουνίου, ενώ έχει ήδη επιβεβαιώσει εμφανίσεις σε μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Η πρώτη εμφάνισή τους στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί στο Sweden Rock Festival στις 10 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα από τη διοργανώτρια εταιρία.
Μέχρι στιγμής η περιοδεία τους περιλαμβάνει τις εξής εμφανίσεις:
Σουηδία - Rock Festival – 10 Ιουνίου
Μεγάλη Βρετανία - Download Festival – 13 Ιουνίου
Μεγάλη Βρετανία - London 02 Arena – 15 Ιουνίου
Ρουμανία – Bucharest – 18 Ιουνίου
Ελλάδα – ΟΑΚΑ – 20 Ιουνίου
Ολλανδία – Nijmegen Goeffert Park – 23 Ιουνίου
Βέλγιο - Graspop Festival – 25 Ιουνίου
Ισπανία– Barcelona St Jordi Arena – 27 Ιουνίου
Γαλλία – Paris Bercy Arena – 29 Ιουνίου
Τσεχία – Prague 02 Arena - 1η Ιουλίου
Ιταλία - Venice Festival – 3 Ιουλίου

Σαν Σήμερα...25 Φεβρουαρίου

25 Φεβρουαρίου 1943 Πολλοί γιορτάζουν τα γενέθλια του George Harrison λανθασμένα αυτή την ημέρα. Σε μια συνέντευξη του το 1992 είπε: "Για αρκετά χρόνια γιόρταζα τα γενέθλια μου κατά μία ημερολογιακή ημέρα και μισή ώρα λάθος...". Ο Harrison γεννήθηκε μισή ώρα πριν αλλάξει η 24 Φεβρουαρίου.

25 Φεβρουαρίου 1970 Οι Led Zeppelin δίνουν παράσταση στο Goteborg Courthouse της Σουηδίας. Καθώς ο Jimmy Page παίζει το ορχηστρικό "White Summer", ένας θαυμαστής από το κοινό ανεβαίνει στην σκηνή συνοδεύοντας τον με μια φυσαρμόνικα. Όταν ο τραγούδι τελειώνει ο προσβεβλημένος Page τον φτύνει.

25 Φεβρουαρίου 1981 Στην απονομή των 23ων βραβείων Grammy, ο Christopher Cross κερδίζει 3 βραβεία: "Record of the Year" και "Song of the Year" για το τραγούδι "Sailing" και τον τίτλο "Best New Artist".

25 Φεβρουαρίου 1984 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 (singles) είναι το τραγούδι "Jump" των Van Halen. Αν και μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν 11 τραγούδια στο Αμερικάνικο single chart, είναι το πρώτο που καταφέρνει να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση. Στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Culture Club και το τραγούδι "Karma Chameleon".

25 Φεβρουαρίου 1985 Ο Mick Jagger κυκλοφορεί το πρώτου σόλο άλμπουμ με τον τίτλο "She's The Boss". Μετά το νέο συμβόλαιο των The Rolling Stones με την CBS Records το 1983, τα μέλη του συγκροτήματος είχαν την δυνατότητα να κυκλοφορούν παράλληλα σόλο άλμπουμ, κάτι που δεν ήταν επιτρεπτό με το προηγούμενο συμβόλαιο τους. Η κυκλοφορία του άλμπουμ από τον Jagger ήταν λόγος για να παρεξηγηθούν με τον κιθαρίστα Keith Richards, ο οποίος θεωρούσε πως οι The Rolling Stones είχαν πάντα προτεραιότητα... Το τραγούδι που ξεχώρισε ήταν το "Just Another Night".

25 Φεβρουαρίου 1990 Η Columbia Records κυκλοφορεί το άλμπουμ των Midnight Oil, "Blue Sky Mining". Στα Αυστραλιανά ARIA Awards το 1991, κέρδισε τα βραβεία "Best Cover Art", "Best Video" και "Album of the Year". Στην ίδια τελετή το συγκρότημα έφυγε με ακόμα δυο βραβεία "Best Group" και "Outstanding Achievement Award". Το τραγούδι που είχε επιτυχία στο air play των ραδιοφωνικών σταθμών παγκοσμίως, ήταν το ομότιτλο του άλμπουμ, "Blue Sky Mining".

Πηγή:http://www.musicdiary.gr/

Νέο Cd του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Νέος δίσκος του Βασίλη Παπακωνσταντίνου τον Μάρτιο

Στίχοι : Οδυσσέας Ιωάννου
συμμετέχει ο Δημήτρης Μητροπάνος
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έχει κλείσει ήδη 35 χρόνια δυναμικής παρουσίας στα μουσικά
δρώμενα.
Φέτος, συνεχίζει να επιτίθεται με αγάπη ντύνοντας με τη μουσική του, τους
ξεχωριστούς στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου, στη νέα του δουλειά που θα
κυκλοφορήσει στα μέσα Μαρτίου και μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις!
Γιατί, το παιχνίδι παίζεται ακόμα...

EPISIMO SITE: http://vasilisp.com/

live unplugged NIKOS A.E.@Rock Sugar Classic

Ενα Ακομα live unplugged, στο γνωστο στεκι πια Rock Sugar Classic στην Ολυμπιου Διαμαντη 55 στα ανω Λαδαδικα, με τους γνωστους και μη εξαιρεταιους NIKOS A.E....Παρασκευη 05/03 και ωρα 22:00 εισοδος ελευθερη...μονο φερτε το κεφι σας και φορεστε και κατι αναλαφρο να χαρουμε και εμεις λιγο!!!! BE THERE!!!

ΜΙΤΖΕΛΟΣ-ΝΤΑΓΑΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ανατρέπω, αλλάζω τα δεδομένα,
δεν αφήνω τίποτα να λιμνάσει
δεν αφήνω την «πέτρα να χορταριάσει»
για αυτό την κυλώ,
την πάω πιο πέρα δεν ησυχάζω,
δε μένω στα ίδια.
Αναζητώ το νέο,
το ψάχνω, το ψάχνω μέσα μου,
το ψάχνω στις εικόνες,
στα πρόσωπα, στους ήχους,
στη μουσική, στη ζωή.
Φορτίζω τους γύρω μου με ενέργεια
και ταυτόχρονα φορτίζομαι από τη δική τους,
ώστε να υπάρχει μια αέναη αμφίδρομη επικοινωνιακή αύρα διαφορετική κάθε φορά,
που εκφράζει τα συναισθήματα μέσω της μουσικής.
Αυτό για μένα είναι μουσική ανατροπή.
Αυτό για μένα είναι το νέο κάθε φορά.
Και σ’αυτό το νέο...νέο, συνάντησα τη Γεωργία
και σας προσφέρουμε
μια 3ωρη μουσική κόντρα εναλλασσόμενων ακουσμάτων, συνδυάζοντας και ταυτόχρονα
ανατρέποντας τα γνωστά,
δημιουργώντας νέα μουσικά ακούσματα.

AΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ

Μια παράσταση με τραγούδια του πρώην Τερμίτη
Αντώνη Μιτζέλου (τραγούδι-κιθάρα) και της Γεωργίας Νταγάκη (τραγούδι-κρητική Λύρα) που αγαπήθηκαν από όλους μας και έχουν αφήσει το στίγμα τους τα τελευταία 25 χρόνια στη μουσική ζωή του τόπου αλλά και στις καρδιές μας.

Μια μουσική ανατροπή από την εποχή των Tερμιτών το Φύλακα Άγγελο και τις αμέτρητες συνεργασίες του Αντώνη Μιτζέλου εως και σήμερα (Σκόνη, Πόσο σε Θέλω, Με το Ίδιο Μακό, Πως Μπορώ, Τίποτα, Πες μου Θάλασσα, Κόψε και Μοίρασε στα Δυο κ.α).
Με ερμηνείες από τη Γεωργία Νταγάκη τόσο σε προσωπικές της επιτυχίες όσο και σε διασκευές άλλων συνθετών (Σαββόπουλος, Μουτσης), προσαρμοσμένες σε ένα αληθινό Rock ήχο που μονίμως κλείνει πονηρά το μάτι στην Ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Με ατελείωτες μουσικές κόντρες μεταξύ της αισθησιακής κρητικής λύρας της Γεωργίας και της μαγικής κιθάρας του Αντώνη στα οργανικά θέματα που έχουν ετοιμάσει.
Μια μουσική ανατροπή ... μια έκρηξη ενέργειας από τα όργανα του λυρισμού και τις φωνές του Αντώνη και της Γεωργίας.
Σε όλα αυτά συμβάλλουν και τέσσερις μουσικοί που ξέρουν πολύ καλά τι εστί ROCK και τι εστί δύναμη και ανατροπή επί σκηνής.

Ο Γιώργος Τόλιος στα τύμπανα (πρώην Τρύπες)
Ο Χρήστος Τσαπράζης Μπάσσο (πρώην Ξύλινα Σπαθιά)
Ο Διαμαντης Καραγιαννακίδης πιάνο, πλήκτρα (όναρ)
Ο Μάριος Ιωαννίδης κιθάρα και τραγούδι

Δε θα αφήσουμε την πέτρα να χορταριάσει

Μουσική Ανατροπή Τώρα

Το προγραμμα των παραστασεων 14-2 ΚΥΘΗΡΑ 20-2 ΑΡΓΟΣ 26-2 ΚΑΛΑΜΑΤΑ 27-2 ΚΑΛΑΜΑΤΑ 5-3 ΛΗΜΝΟΣ 11-3 ΚΑΒΑΛΑ 13 -3 ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙ(ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ) 20-3 ΑΓΡΙΝΙΟ 24-3 ΕΛΑΣΣΩΝΑ 26-3 ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 7-4 ΡΕΘΥΜΝΟ 8-4 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 9-4 ΗΡΑΚΛΕΙΟ 10-4 ΧΑΝΙΑ 11-4 ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ . ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΚΙΑΘΟ-ΒΟΛΟ-ΛΑΡΙΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΞΑΝΘΗ-ΛΕΥΚΩΣΙΑ-ΛΕΜΕΣΟ-ΠΑΦΟ- ΤΡΙΠΟΛΗ-ΣΠΑΡΤΗ-ΚΩ-ΡΟΔΟ.....ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ...

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Σαν Σήμερα...24 Φεβρουαρίου

24 Φεβρουαρίου 1942 O τραγουδιστής του Βρετανικού συγκροτήματος Manfred Mann, Paul Jones, γεννήθηκε στο Portsmouth της Αγγλίας. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το συγκρότημα την δεκαετία του '60. Το 1966, αποφάσισε να κάνει σόλο καριέρα χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Την δεκαετία του '70 έκανε καριέρα ηθοποιού στην τηλεόραση και το θέατρο. Γνώρισε κάποια αναγνώριση στην τηλεοπτική παιδική σειρά "Uncle Jack", την δεκαετία του '90.

24 Φεβρουαρίου 1943 Ο κιθαρίστας των The Beatles, George Harrison (1943-2001), γεννήθηκε στο Liverpool της Αγγλίας. Πολλοί θεωρούν πως τα γενέθλια του είναι στις 25 Φεβρουαρίου αλλά όπως είχε δηλώσει και ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Billboard (1992), γεννήθηκε λίγα λεπτά πριν αλλάξει η ημέρα. Το παίξιμο του ήταν καθοριστικό για τον ήχο του συγκροτήματος. Αν και δεν είχε μεγάλο ρόλο στην συγγραφή τραγουδιών έγραψε μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια τους: "Here Comes the Sun", "Something", "I Me Mine", "Taxman", "Old Brown Shoe", "While My Guitar Gently Weeps" κ.α. Ήταν το πρώτο σκαθάρι που κυκλοφόρησε σόλο άλμπουμ, "All Things Must Pass" (1970). Το 1988, παρέα με τους Roy Orbison, Jeff Lynne, Bob Dylan και Tom Petty δημιούργησε τους Traveling Wilburys. Κέρδισε (The Beatles) βραβείο Όσκαρ "Best Original Song Score" για το "Let It Be" το 1970. Το όνομα του έχει γραφτεί 2 φορές στο Rock and Roll Hall of Fame, το 1988 με τους The Beatles και το 2004 σαν σόλο καλλιτέχνης.

24 Φεβρουαρίου 1969 Οι The Jimi Hendrix Experience δίνουν την δεύτερη και τελευταία τους παράσταση στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. Ο Hendrix θα διαλύσει το συγκρότημα λίγο αργότερα...

24 Φεβρουαρίου 1975 Οι Led Zeppelin κυκλοφορούν το έκτο τους άλμπουμ (διπλό) με τον τίτλο "Physical Graffiti". Γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία με πωλήσεις πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα (16 φορές πλατινένιο). Τραγούδια που ξεχώρισαν από το άλμπουμ ήταν τα: "In My Time of Dying", "Trampled Under Foot", "Kashmir" κ.α.

24 Φεβρουαρίου 1993 Στην απονομή των 35ων βραβείων Grammy (δημιουργική χρονιά 1992), ο Eric Clapton κερδίζει έξι βραβεία μεταξύ αυτών: "Record Of The Year" και "Song Of The Year" για το τραγούδι "Tears In Heaven" και "Album Of The Year" για το "Unplugged". Οι U2 κερδίζουν το βραβείο "Best Rock Performance By A Duo Or Group With Vocal" για το "Achtung Baby" και οι Red Hot Chili Peppers "Best Hard Rock Performance With Vocal" για το τραγούδι "Give It Away".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

LIVE 26/2 ΑΘΗΝΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ & ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ
Έναρξη: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:00 μ.μ.
Λήξη: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 στις 1:30 π.μ.
Τοποθεσία: ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 30 - ΑΘΗΝΑ (ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ)

ΠεριγραφήΟ Γιώργος Τσίγκος και οι Μαύροι Κύκλοι μετά την φιλόξενη σκηνή της Πάτρας (22/1) συνεχίζουν την περιοδεία τους στην Αθήνα, την Παρασκευή 26/2 στο

CABARET VOLTAIRE

Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο,

τηλ. 210 5227046

Ώρα 21:00

Είσοδος 13 euros με ποτό.

Φιλική συμμετοχή οι « ΝΙΠΤΩ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ».

<<<<<<<>>>>>>

PASSA TEMPO LIVE @ DIVINE
Είδος: Μουσική/Τέχνες - Παράσταση
Έναρξη: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:30 μ.μ.
Λήξη: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 στις 1:30 π.μ.
Τοποθεσία: DIVINE @ 293 Kifisias & Deligianni Str. Kifisia (emboriko kentro Foinikas)

ΠεριγραφήΗ μπάντα απ'το Περιστέρι πού συνδυάζει Rock διάθεση σε swing και funk ρυθμούς με Ελληνικό και Ξένο στοίχο!!!

<<<<<<>>>>>>>

live unplugged @ rock sugar
Είδος: Μουσική/Τέχνες - Συναυλία
Έναρξη: Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010 στις 10:00 μ.μ.
Λήξη: Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010 στις 1:00 π.μ.
Τοποθεσία: ROCK SUGAR OLIMPIOU DIAMANTI 55 ANO LADADIKA

ΠεριγραφήOI NIKOS A.E. LIVE @ ROCK SUGAR......THA GINI XAMOS.......SAS PERIMENOUME........BE THERE

<<<<<<>>>>>>>

LIVE MATOMENA PEPLA-RESALTO
Είδος: Μουσική/Τέχνες - Συναυλία
Έναρξη: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:00 μ.μ.
Λήξη: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010 στις 5:00 π.μ.
Τοποθεσία: CAFE FASI-Agias Layras 3 Aigalew

ΠεριγραφήΈνα Live Που θα γίνει της "Fasis"!!! Σας περιμένουμε όλους Αγίας Λαύρας 3 στο Αιγάλεω (πλησίον σταθμού ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω) γύρω στις 9 το βράδυ.

Είσοδος : 4 ευρώ
Έξοδος : ό,τι έχετε ευχαρίστηση!


CU THERE!!!! :-)


Στα decks πριν και μετά το live ---> Ιάσονας Τσακίρης-GRROCK

<<<<<<<>>>>>>>

1 Βήμα Μπροστά-Γυάλινος Κόσμος-Έμμονο Γκρίζο-02.03 KooKoo Club
Έναρξη: Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010 στις 9:00 μ.μ.
Λήξη: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010 στις 2:00 π.μ.
Τοποθεσία: KooKoo Club, Gazi

ΠεριγραφήGreek Alternative night presents: τα καλύτερα της ελληνόφωνης εναλλακτικής σκηνής!

<<<<<<<>>>>>>

THE THURSDAYS JAM SESSIONS & DIVINE
Είδος: Μουσική/Τέχνες - Αυτοσχεδιασμός
Έναρξη: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:30 π.μ.
Λήξη: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 στις 1:30 π.μ.
Τοποθεσία: Kiffisias 293 & Deligianni str (Emporiko kentro Foinikas)Kifisia

ΠεριγραφήThe most interactive Jam Session in Town every Thursday & Divine
The Art of free music improvising with some of the best musicians only & Divine

Performing : Manos Dimitriou - Drums
Christos Aggelopoulos- Bass
Panagiotis Avgerinos - Guitars
Giannis Andrikopoulos - Guitars Sounds
Andreas Gounaris - Guitars Vocals
Christos Spiliopoulos - Brass
Fotis Chalkias - Vocals and Hosting
Dimis - Visual arts

Free entrance

<<<<<<>>>>>>>

The Rose Tattoo Live στη Χαλκίδα
Είδος: Μουσική/Τέχνες - Συναυλία
Ημερομηνία: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010
Ώρα: 9:30 μ.μ. - 11:30 μ.μ.
Τοποθεσία: ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ
Οδός: Τσιριγώτη 6
Πόλη: Chalkída, Greece
Δείτε τον χάρτη

ΠεριγραφήΗ Ανδριάνα Μπάμπαλη με νεορομαντική διάθεση παίρνει τα τραγούδια του τελευταίου της άλμπουμ "The Rose Tattoo" και τα μεταφέρει live .
Ένα πρόγραμμα στηριγμένο στο τελευταίο της album "The Rose Tattoo" .
Μια σειρά σπουδαίων δημιουργών (Michel Mallory, Μίμης Πλέσσας, Κώστας Γιαννίδης, Jack Brooks, Harry Warren,
Νίκος Γούναρης, Antonio Carlos Jobim, Χρήστος Χαιρόπουλος, Cole Porter, Αττίκ, Τάκης Μωράκης, Sergio Endrigo, Σπύρος Περιστέρης) και ανάλογων τραγουδιών ερμηνευμένα απο την Ανδριάνα Μπάμπαλη σε ενορχηστρώσεις του Μίνου Μάτσα .

Και το πρόγραμμα δεν σταματάει εδώ.
Απο τον Elvis μέχρι την Τζένη Καρέζη και τον Ντίνο Ηλιόπουλο, απο το Meglio Stasera μέχρι το "Ασ' το το χεράκι σου", μουσικές στιγμές απο τα 50's και τα 60's ξαναζωντανεύουν !
Βουτιά στα 50's και τα 60's μαζί με την Ανδριάνα Μπάμπαλη θα κάνουν :
Άκης Κατσουπάκης - Ενορχήστρωση , πλήκτρα
Μάρκος Παπασηφάκις - Κιθάρα , φωνή
Γιάννης Οικονομίδης - Τρομπέτα , φλικόρνο , φωνή .
Στην επιμέλεια του ήχου ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος .

ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ , Τσιριγώτη 6 , Χαλκίδα .
info@odos-oneiron.gr
Τηλέφωνο για κρατήσεις 6978117103

<<<<<<>>>>>>

JAGERMEISTER PARTY
Το πάρτυ με το κολουβί
Είδος: Πάρτυ - Πάρτυ σε Κλάμπ
Έναρξη: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:30 μ.μ.
Λήξη: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:30 π.μ.
Τοποθεσία: VOX music stage

ΠεριγραφήΠιστεύεις οτι εχεις ζήσει τα πάντα μέχρι σήμερα....; Εάν όχι τότε το απόλυτο πάρτυ σε περιμένει.... Θέλουμε αυτήν την Παρασκευή να μην την ξεχάσεις ποτέ....! Το τι θα δείς άφησέ το σε μας... Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα πιείς παγωμένα σφηνάκια jagermeister, θα πάρεις δώρα και θα χορέψεις παρέα με dancers σε κλουβιά του jagermeister!
...Θα είναι παρών και οι χορευτές και οι χορεύτριες που θα χορέψουν για σένα!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΓΡΙΟ !!!

<<<<<>>>>>>

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ και οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ
σε ενα μουσικο σεργιανι
στο δρομο....

Η αροδο-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ και η μουσικη σκηνη "ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ" παρουσιαζουν τον ΗΡΑΚΛΗ ΚΟΝΤΟ και τους ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ σε ενα μουσικο σεργιανι στο δρομο...

Για όλα τα τραγούδια υπάρχει μια μαγική στιγμή, είναι εκείνη η στιγμή που για πρώτη φορά παίζονται από τους δημιουργούς τους σε μια μικρή και ζεστή παρέα. Έτσι απλά με δύο κιθάρες ίσως λίγα κρουστά και τα φωνητικά τους. Όπως τ' ακούμε στο δρόμο χωρίς ηλεκτρισμό στα όργανα αλλά με πολλά watt στη καρδιά.
Όλοι έχουμε πιαστεί από τις γλυκιές σειρήνες των μουσικών του δρόμου, εκεί όπου η μελωδία γιατρεύει το άγχος της πολης και μας αγγίζει με το φως της αθωότητας των παιδικών μας χρόνων.
Rock-blues-swing-μπαλάντα-fados και έθνικ έχουν γίνει μια ανίκητη και άναρχη δύναμη (το rock and roll της ψυχής μας).

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΝΤΟΣ,μουσικος και τραγουδοποιος, συγκροτει το 1984 ντουετο με το Πανο Κατσιμιχα και κανει τις πρωτες του εμφανισεις στις μουσικες σκηνες της Αθηνας.Απο τοτε και μεχρι το 1998 οποτε ιδρυει τους ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ,συνεργαστηκε με γνωστους καλλιτεχνες οπως ο Γερασιμος Ανδρεατος,η Γιαννα Κατσαγιωργη,οι αδελφοι Κατσιμιχα ,ο Γιωργος Νταλαρας,ο Γιαννης Νικολαου,η Ποπη Αστεριαδου,ο Μιχαλης Κακεπης,

Οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ιδρυονται το 1998 απο τον ΗΡΑΚΛΗ ΚΟΝΤΟ και πραγματοποιουν μεχρι το 2006 πληθος εμφανισεων σε συνεργασια με πολλους καλλιτεχνες μεταξυ των οποιων ο Πανος Κατσιμιχας, ο Μπαμπης Στοκας,η Σωτηρια Λεοναρδου,ο Γιωργος Περαντακος και αλλοι.Το 2005 ηχογραφουν το cd 'ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ'.

Απο το 2006 το σχημα ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ γινεται διμελες με τον ΗΡΑΚΛΗ ΚΟΝΤΟ και το μουσικο και κιθαριστα ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ και πραγματοποιουν εμφανισεις με φιλους καταξιωμενους μουσικους και ερμηνευτες:Γιάννη Κωνσταντινίδη, Σοφία Τσέρου, Γεωργία Γρηγοριάδου, Έλσα Αφεντάκη, Ελεάνα Ζεϊγκίνογλου, Αλέξανδρο Ιακώβου, Γιάννη Καραπάνο («Παίδες Εν Τάξει») και άλλους.
.Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ως μουσικος εχει συνεργασθει με πολλους γνωστους καλλιτεχνες μεταξυ των οποιων Δ.Μητροπανος,Π.Θαλασσινος,Γ.Νταλαρας,Β.Λεκκας,Ν.Μαυρουδης,Γλυκερια,Β.Σκουλας,Γ.Σπανος,Μ.Τοκας,Γ.Μαργαριτης και πολλοι αλλοι
To 2009 ο Ηρακλής Κοντός με τη βοήθεια του συνεργάτη του Δημήτρη Μαρινόπουλου, ολοκληρώνει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Στο δρόμο»,στο οποιο συμμετεχουν ο Παντελης Θαλασσινος και ο Βασιλης Λεκκας
.
Στις μουσικες βραδυες του ΗΡΑΚΛΗ και των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ συμμετεχουν
Στα κρουστα και στα τυμπανα ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ,καθηγητης ντραμς και κρουστων στο Συχρονο Ωδειο Αθηνων και στο Ωδειο Μουσικης Πραξης, ο οποιος εχει συνεργασθει επι σειρα ετων με διακεκριμενους καλλιτεχνες (Μανώλη Λιδάκη, Παντελή Θαλασσινό, Ορφέα Περίδη, Άβατον, Μόρφω Τσαϊρέλη, Καίτη Κουλλιά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ελένη Βιτάλη, Δημήτρη Μητροπάνο, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Νίκο Ξυδάκη, Φωτεινή Δάρα, Τρίφωνο, Γιώργο Ζήκα, Σοφία Παπάζογλου, Vinicio Capossela κ.α.) καθώς και με αρκετά σχήματα σύγχρονης μουσικής σε ζωντανές εμφανίσεις (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) και στη δισκογραφία.
.
Στο τραγουδι και τις φλογερες η ΕΛΣΑ ΑΦΕΝΤΑΚΗ ,μουσικος και ηθοποιος,η οποια εχει συνεργασθει την τελευταια δεκαετια με γνωστους καλλιτεχνες(Δ.Τσακνη,Β.Παπακωνσταντινου,Π.Κατσιμιχα,Μ.Φαμελο,Λ.Μαχαιριτσα κ.α.) σε ζωντανες εμφανισεις και σε δισκογραφια

Καλεσμενοι του ΗΡΑΚΛΗ και των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ ειναι ο γνωστος ερμηνευτης της εντεχνης,λαικης και παραδοσιακης μουσικης ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ γυιός του λυράρη Μανώλη Ανδρουλάκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αβδού Ηρακλείου.
Η καλλιτεχνικη του ερμηνευτικη και δισκογραφική πορεία ξεκίνησε απο τα τελη της δεκαετιας του '80 και συνεχιζεται με μεγαλη επιτυχια μεχρι σημερα
Έχει συνεργαστεί με μεγαλους συνθέτες και στιχουργούς:Γιάννης Μαρκόπουλος, Χριστόδουλος Χάλαρης, Λίνος Κόκοτος,Γιώργος Σταυριανός, Ηλίας Κατσούλης,Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Δεσποτίδης, Γιάννης Νικολάου,Γιώργος Καλομοίρης, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Μιχάλης Αλεφαντινός, Μανώλης Ανδρουλάκης κ.α
Από τις παρέες με τους αγαπημένους φίλους του στην Κρήτη, βρέθηκε να τραγουδά στο Ηρώδειο το 1988, το 2004 και το 2005, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 1994, σε μεγάλα θέατρα της Ευρώπης, στο DOMINION του Λονδίνου(1988), στο PALAIS DE BEAUX-ARTS των Βρυξελλών(Μάρτιος 1992), στο Παττίχειο Θέατρο στην Κύπρο(Οκτώβριος 1992), και σε όλες σχεδόν της πόλεις της Ελλάδας με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, στο Καλλιμάρμαρο στάδιο το 2001 για τα 60 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης, με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, στην μουσική σκηνή ΄ΖΟΟΜ΄ στην Πλάκα (Φεβ. 2002) με τον κορυφαίο λαϊκό τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο, αλλά και στο αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη στο θέατρο Λυκαβηττού (Ιούλιος 2002).
Ταυτοχρονα έχει πραγματοποιήσει πλήθος εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και συναυλίες σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.
Απο το 1995 μεχρι σημερα εχει παρουσιασει πεντε προσωπικους δισκους και εχει συμμετασχει σε πολλους αλλους

Και ο μουσικος και τραγουδιστης ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΝΑΣ,γνωστος απο την rock παρασταση "ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ" που παρουσιαζει με τους συνεργατες του σε ολη την Ελλαδα.
Συμμετεχουν ακομα και αλλοι φιλοι μουσικοι

Τον ΗΡΑΚΛΗ τους ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ και τους καλεσμενους τους φιλοξενει η γνωστη για τα ποιοτικα της δρωμενα μουσικη σκηνη "ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ" στου ΨΥΡΡΗ την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 στις 10 το βραδυ

Οι«ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ» είναι απ΄τους πρώτους χώρους που άνοιξαν στην Αθηνα εστιασμενες στην ανατολίτικη κουλτούρα διατηρώντας πάντα μια ζεστή και ισορροπημένη ατμόσφαιρα μακριά απ΄τα δήθεν και έχοντας το αβαντάζ της αυθεντικότητας μιας και ο ιδιοκτήτης τους είναι κουρδικής καταγωγής
Ο χωρος,από Κυριακή έως και Πέμπτη λειτουργεί σαν μουσική σκηνή με εναλλασσόμενα σχήματα και μας γνωρίζει αξιόλογους νέους και παλιότερους καλλιτέχνες καθως και τις νέες μουσικές τάσεις από την παραδοσιακή ως την jazz σκηνή και από το ethnic ως το λαϊκό και το έντεχνο.
Παρασκευη και Σάββατο λειτουργει σαν restaurant με ζωντανή μουσική από πενταμελή ορχήστρα με έντεχνο,λαϊκό και ρεμπέτικο ρεπερτόριο και σαν extra event συμπεριλαμβάνεται και ο χορός της κοιλιάς

Στο φιλοξενο χωρο του μπορειτε να απολαυσετε εκλεκτα κρασια και ρακες και αποσταγματα, καθως και εξαιρετικα ποτα.Μπορειτε ακομα να γευθειτε,αν το επιθυμειτε, μοναδικες ανατολιτικες σπεσιαλιτε αλλα και ελληνικες συνταγες.Τελος μπορειτε να απολαυσετε σπανιες ποικιλλιες αρωματικου τσαγιου καπνιζοντας τον αργιλε σας
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
Ωρα εναρξης 10μμ

ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ, Καραισκακη 10(στοα),Ψυρρη(απο Ερμου 104),τηλ:2103317293-4

www.1002nyxtes.gr


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

αροδο ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ-Στελιος Μοσχουρης
τηλ:6973894068
email: meshouris@gmail.com

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Σαν Σήμερα...23 Φεβρουαρίου

23 Φεβρουαρίου 1952 Ο κιθαρίστας του Αμερικανικού συγκροτήματος Aerosmith, Brad Whitford, γεννήθηκε στο Winchester της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1971, αντικαταστώντας τον Ray Tabano. Έφυγε από το γκρουπ το 1981 για να επιστρέψει το 1984.

23 Φεβρουαρίου 1972 Οι Pink Floyd αρχίζουν τις ηχογραφήσεις του soundtrack "Obscured by Clouds" που αφορά την Γαλλική ταινία La Vallée, στο κάστρο του χωριού Hérouville της Γαλλίας.

23 Φεβρουαρίου 1978 Στην απονομή των βραβείων Grammy για το δημιουργικό έτος 1977, οι The Eagles κερδίζουν το βραβείο "Record Of The Year" για το άλμπουμ "Hotel California" και το "Best Arrangement For Voices" για το τραγούδι "New Kid in Town".

23 Φεβρουαρίου 1979 Η πρώτη περιοδεία του rock συγκροτήματος Dire Straits, σε Αμερική και Καναδά, ανοίγει με μια συναυλία στο Paradise Club της Βοστόνης. Το γκρουπ θα δώσει 51 sold out παραστάσεις σε 38 ημέρες.

23 Φεβρουαρίου 2006 Σε συναυλία του συγκροτήματος The Rolling Stones στο Buenos Aires, είκοσι άνθρωποι τραυματίζονται καθώς μια ομάδα ανθρώπων χωρίς εισιτήρια προσπαθεί να μπει στον χώρο που γίνεται η συναυλία. Η αστυνομία απαντάει με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα..

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Gus G , OZZY 's and FIREWIND 's quitarist interview on Rock Overdose , Energy Fm

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ GUS G ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ROCK OVERDOSE, ΜΕ ΤΟ ΖΗΣΗΣ ΠΕΤΚΑΝΑ ΣΤΟΝ ENERGY FM








ΤΟ ΕΝΑ KAI ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK - METAL ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΔΙΣΚΟ, ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΠΛΑΤΙΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤOYΣ 70000 ΔΙΣΚΟΥΣ. ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΕΠΙΚΟ ΜΕΤΑΛ"!

"ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ" - 'Η Επιστροφή των Μέταλ Ηρώων';;;;; - 20 Χρόνια 1989 - 2009

ΟΙ "ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ" δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 1989 από τον συνθέτη και κιθαρίστα Δημήτρη Κατή στα Βριλήσσια.

Είναι το ΈΝΑ & ΜΟΝΑΔΙΚΟ Ελληνικό συγκρότημα στην ιστορία της Ροκ Μέταλ σκηνής στην Ελλάδα που κατέκτησε τον Πλατινένιο δίσκο με το περίφημο κομμάτι "Κάνω Μια Ευχή" (Ροκ Μπαλλάντα), την εποχή που η πλατίνα ήταν στους 70.000 δίσκους.

Οι "Εξόριστοι" είναι οι Πρώτοι που χρησιμοποίησαν Ελληνικό στίχο στη Μεταλ μουσική. Καθιερώθηκαν για τις καινοτομίες τους και συμπεριλήφθηκαν στη Γερμανική Διεθνή Εγκυκλοπαίδεια της Μέταλ μουσικής.

Η θεματολογία έχει να κάνει περισσότερο με την Ελληνική αλλά και Μεσαιωνική ιστορία/μυθολογία.
Οι Εξόριστοι κυκλοφόρησαν συνολικά 6 άλμπουμς εκ των οποίων τα 5 συν 2 συλλογές με την ΕΜΙ.

To 1994 το συγκρότημα πήρε μέρος στο μεγαλύτερο Ροκ φεστιβαλ των Βαλκανίων στο Βελιγράδι (Gitariada), κλήθηκαν ως αντιπρόσωποι της Ελληνικής μεταλ σκηνής. Έπαιξαν κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Βοσνία. Τούς αποθέωσαν 40.000 κόσμος και μεταδόθηκε τηλεοπτικά από τη Σερβική τηλεόραση σε όλες τις χώρες που έστειλαν αντιπροσώπους.

Ο δημιουργός, συνθέτης και κιθαρίστας του γκρουπ, Δημήτρης Κατής (γνωστός και από τις Ροκ εκπομπές στην TV "Metalmania" & "Star Club") κάνει διεθνή καριέρα στην Αμερική με πολλές βραβεύσεις στο Χόλυγουντ καθώς και από το περιοδικό Billboard,συνθέτει ορχηστρική μουσική.

• Μετά από 20 χρόνια κυριαρχίας στην Ελληνική Μεταλ σκηνή και απουσίας 4 ετών οι "Εξόριστοι" επιστρέφουν ενωμένοι μετά από τις έντονες παρακλήσεις των οπαδών τους????
• Επιτέλους ήρθε η ώρα για Δυνατή Μουσική. Ο κόσμος διψάει για πραγματικό ροκ μεταλ, οι ήρωες του μέταλ επιστρέφουν?????
• Ναι, λοιπόν, οι ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ επιστρέφουν το 2010 για μια σειρά από συναυλίες σε επιλεγμένους χώρους και φεστιβάλ στην Ελλάδα!

Είδος μουσικής: Epic Progressive Metal

ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ: 1989 - 2009

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΗΣ - σόλο κιθάρα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΒΡΑΜΗΣ - σόλο φωνητικά
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣ - σόλο φωνητικά
ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - σόλο φωνητικά
STUART COOK - σόλο φωνητικά

ΠΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - τύμπανα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ - τύμπανα
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΟΣ - τυμπανα
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΖΑΛΙΔΗΣ - τύμπανα
ΜΠΑΜΠΗΣ ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ - τύμπανα
ΜASAYUKI MIZUNUMA - τύμπανα

ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΣΙΟΣ - μπάσσο
ΧΑΡΗΣ ΓΕΡΟΥΛΑΚΗΣ - μπάσσο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ - μπάσσο
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΤΑΚΗΣ - μπάσσο

ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ - ρυθμική κιθάρα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ - ρυθμική κιθάρα

ΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ - πλήκτρα
ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - πλήκτρα
ΜΑΙΡΗ ΤΑΣΣΟΥΛΗ - πλήκτρα

_______________________________________________________________________________________
ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΤΕΡΖΗ ΣΤA Εmails: terzipetra@gmail.com ή στο iconnect@hol.gr και κινητό: 6972080441

Rock Overdose ON AIR! (SEPTIC FLESH, SHOW YOUR FACE, NORMAH )



Αυτη τη Δευτέρα 22:00 ΜΕ 24:30 μιλάμε με:
SEPTIC FLESH,SHOW YOUR FACE και NORMAH
-Παρουσιάζουμε Ελληνικά metal και Hard Rock συγκροτήματα, που μας έχουνε στείλει τη δουλιά τους

-Νέα και νέες κυκλοφορίες από το χώρο,όπως: Jon Oliva's Pain , Trivium , Finntroll , Dawn Of Silence , Bullet For My Valentine !

-Και φυσικά οι δικές σας ΕΠΙΛΟΓΕΣ!!!


On this Monday at 22:30(GR time GMT+2), listen to our radio show!
We have THE INTERVIEWS OF : SEPTIC FLESH, SHOW YOUR FACE AND NORMAH

-We are presenting the new albums of Jon Oliva's Pain , Trivium , Finntroll , Dawn Of Silence , Bullet For My Valentine !

-We are presenting tracks of a lot new metal & hard rock groups!!

-Finally,YOU can choice you favourite songs for airplay!!!

Listen Live:

Winamp: http://www.elgr.info/tunein.php/energyfm/playlist.pls
Windows Media Player: http://www.elgr.info/tunein.php/energyfm/playlist.asx

http://www.onradio.gr/LoadMedia.php?id=764
http://www.24radio.gr/code/station.php?station_id=643
http://www.greekradios.gr/radio_play.asp?r_id=794
http://www.e-radio.gr/player/player.asp?sID=1132
http://www.pasradio.com/player/rock/energy-fm-101.html
kai (μέσω winamp player): http://s6.onweb.gr:8016/listen.pls

http://www.energyfmkastoria.com

Hard ROCK και Metal χωρίς συμβιβασμούς
Hard ROCK and Metal without LIMITS!

\m/

studio tel. 2467041958 sms 6975837473

join the page:
http://www.facebook.com/pages/Rock-Overdose-Energy-fm-101/171953151399?ref=mf

T.U.G. FREE mp3 rock-punk

Ο Tug είναι one man band ,δηλαδή τα ηχογραφεί όλα μόνος του και γράφει τα κομμάτια του. Ξεκίνησε να παίζει και να γράφει μουσική από το 1997 και κινείτε από τότε σε καθαρά do it yourself ανεξάρτητη φάση. Έχει στην πορεία συμμετάσχει και παράλληλα σε δύο συγκροτήματα (Πάρκινσονς, Reality Bites) σε πολύ πιο πανκ ύφος, στα οποία έπαιζε κιθάρα και τραγούδαγε αλλά πάντα έβγαζε cd μόνος του. Η μουσική του ξεφεύγει αρκετά από τα συγκροτήματα που συμμετείχε καθώς αποτελείται από μελωδικότατα κομμάτια με βάση τα φωνητικά και μελαγχολική μουσική που άλλοτε έχει ταχύτητα, άλλοτε όχι.

Κυκλοφόρησε το πρώτο του demo χερί με χερι το 1997 και ακολουθήσαν μια ντουζίνα ακόμα (δείτε τις κυκλοφορίες) μέχρι και το 2006. Ο ίδιος δεν θέλει σε καμία περίπτωση πλέον να διανέμει τα πρώτα του εγχειρήματα για λόγους μουσικής εξέλιξης (δεν τον εκφράζουν πια). Ο TUG είναι πλέον 29 χρονών και συνεχίζει να δημιουργεί μουσική καθώς ετοιμάζει το νέο του cd, με διανομή μέσω συναυλιών ,mailorders, αλληλογραφίας ή ακόμα και από χέρι σε χέρι … Τα τελευταία χρόνια επίσης ασχολείται με την ηχοληψία, σπουδάζει στην SAE ATHENS και επίσης ετοιμάζει ένα μίνι βιβλίο με τίτλο “Ο Τζόνυ πήρε την Βότκα του”.

Μουσικά δεν παίζει με καμία μπάντα τώρα και ούτε είναι σε τετοια φάση (περισσότερα στις συνεντεύξεις του site). Η προοπτική να γίνουν κάποια στιγμή live TUG με την βοήθεια άλλων είναι στα πιθανά σενάρια πάντα. Ενα Demo του μπήκε στα καλύτερα demo του μήνα στο Virtual Studio magazine Ιανουαρίου ανάμεσα σε χιλιάδες (αν και τελικά δεν κέρδισε την πολυπόθητη υποτροφία για μουσική τεχνολογία).

Πολλά κομμάτια του έχουν μπει σε συλλογές, όπως το κομμάτι “παιχνίδια δολοφόνων” που μπήκε στην συλλογή του kithara.gr καθώς και το “φταίνε οι φωνές μας που δεν έγιναν κραυγές” από το οποίο ονομάστηκε κιόλας η αντίστοιχη συλλογή και πολλά άλλα.

Ο Tug επίσης ασχολείται με συγγραφή ιστοριών και μίνι τρελών διηγημάτων ,καθώς και με έκδοση περιοδικών στο κλασικό πρότυπο ,corel – φωτοτυπία – αντίτυπα – διανομή, και κατά καιρούς έχει συμμετάσχει και σε site και σε άλλα περιοδικά… Πιο γνωστά του zine τα ρεκβιεμ για εναν ελέυθερο άνθρωπο που έβγαλε 3 τέυχη, τα sperma Που βγάλανε 3 τεύχη κι ενα online pdf worst off τεύχος, τις ιστορίες καθημερινής σχιζοφρένειας που επίσης είχανε 3 τεύχη και τέλος έβγαλε το “Η ανάγκη να ονειρεύσαι” το οποίο ειναι ενα μεγάλο διήγημα και θα το βρείτε στα κείμενα του site.

Τα είπα όλα και γυμνώθηκα, δώστε μου ενα παλτό, κι όχι το παλιό του Δάντη.
ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΚΛΙΚΑΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ CD
disc

Σαν Σήμερα...22 Φεβρουαρίου

22 Φεβρουαρίου 1956 Ο Elvis Presley κάνει για πρώτη φορά την είσοδο του στα Αμερικάνικα charts με το τραγούδι "Heartbreak Hotel". Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στις 10 Ιανουαρίου και είναι το πρώτο του στην RCA Records.

22 Φεβρουαρίου 1977 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 (singles) είναι το τραγούδι "New Kid in Town" του συγκροτήματος Eagles. Είναι το πρώτο single από το άλμπουμ τους "Hotel California" και το πρώτο τους χρυσό με πωλήσεις πάνω από 1 εκατομμύρια αντίτυπα.

22 Φεβρουαρίου 1989 Στην απονομή των βραβείων Grammy στο Shrine Auditorium του Los Angeles, οι Metallica τραγουδούν το "One". Τελικά το βραβείο "Best Hard Rock/Metal Performance Vocal or Instrumental" κερδίζουν οι Jethro Tull. Τα βραβεία "Song of the Year", "Record of the Year" και "Best Pop Vocal Performance, Male" κερδίζουν η Linda Goldstein (παραγωγός) και ο Bobby McFerrin για το τραγούδι "Don't Worry, Be Happy". Άλλα βραβεία: "Album of the Year" George Michael για το "Faith" και "Best New Artist", "Best Pop Vocal Performance, Female" και "Best Contemporary Folk Recording" η Tracy Chapman.

22 Φεβρουαρίου 1993 O τραγουδιστής των Iron Maiden, Bruce Dickinson, ανακοινώνει πως αποχωρεί από το συγκρότημα για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Θα επιστρέψει το 1999.

22 Φεβρουαρίου 1993 Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού alternative rock συγκροτήματος Radiohead, "Pablo Honey". Ηχογραφήθηκε στα Chipping Norton και Countryard Studio μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου του 1992. Ανέβηκε μέχρι το Νο22 των Βρετανικών charts. To άλμπουμ περιέχει ίσως το γνωστότερο τραγούδι του συγκροτήματος, "Creep".

2005 Οι Αμερικανοί Korn ανακοινώνουν πως το ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας, Brian "Head" Welch, θα αποχωρήσει από τη μπάντα για να αφιερώσει την ζωή του στον Χριστιανισμό.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/