ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

week lake festival

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου


DOMENICA
ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΜΙΡΛΗΣ
NIGMA
PROFESSIONAL SINNERZ
ΚΟΜΗΣ Χ
FOLKA FOLKA
ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ (Χορευτικός Σύλλογος Ν. Κιλκίς –αφιέρωμα σε Νησιά & Μακεδονία)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένα διαφορετικό παραλίμνιο φεστιβάλ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου στα Λουτρά Πικρολίμνης. Ο λόγος για το Week Lake Festival ένας νέος θεσμός υπό την Αιγίδα της ΄Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Σκοπός του φεστιβάλ η ανέγερση κτιρίου του συλλόγου Τυφλών και πολυανάπηρων παιδιών Αμυμώνης.
Στο πρόγραμμά του περιλλαμβάνονται πολλά γνωστά μουσικά σχήματα και διάσημοι καλλιτέχνες. ΄
Σημαντικό πλεονέκτημα ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τους μικρούς φίλους, που μπορούν να περάσουν πολλές ώρες ξενοιασιάς παρακολουθώντας Καραγκιόζη, επιδείξεις πολεμικών τεχνών, να συμμετέχουν σε παιχνίδια κερδίζοντας δώρα και έπαθλα.
Στο χώρο μπορούν να προσέλθουν κατασκηνωτές χωρίς οικονομική επιβάρυνση, πλέον του εισητηριού τους ανα άτομο που κοστίζει μόνο 10 ευρώ.
23χλμ Θεσ/νικης κιλικις λουτρα πικρολιμνης

ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΕΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!

ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
 ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ...
ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙΣ FACE BOOK? ΤΟΤΕ ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΟ ΝΤΑΜΑΚΙ ΚΑΙ ΜΠΕΣ!


ROCK MUSIC



ΠΟΛΛΑ LIVE ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

MARK ANGELO & SHAYA LIVE @ BOUKA BEACH BAR


Ο City 103,8 γιορτάζει τα 20 χρόνια του με ένα ακόμη δυνατό radio party, την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στο Bouka Beach Bar, στην παραλία της Μπούκας! Eτοιμαστείτε να πάμε..far from everything με Mark Angelo & Shaya !!

Hot summer City 103,8 live party, με την υποστήριξη των ραδιοφωνικών σταθμών: Κανάλι 20 107,5 - Δίαυλος 95,3 και της Τηλεόρασης Μεσόγειος.

Το party μας , στηρίζουν οι επιχειρήσεις :
Elite City Resort , Celebration Design , Καταστήματα Cosmos , Κόσμημα Ρόη Δημητρακοπούλου , Άλφα Marine , Kousko,Παυλίδης Home , Coiffure B& G Μπλέκος , Μεσσηνιακό Catering , Πυλιώτης , Επιχειρήσεις Κοσμάς , Κρι Κρι παγωτά , Βρυώνης διανομές , Φιλόπουλος χρώματα , Τυροκομική Μεσσήνης , Super Market Αφοι Πετρόπουλοι , Δρούλιας αρτοποιία , Remax , Τσακανίκος glass !
Bouka Beach Bar
...............

MEΛISSES LIVE @ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ 13/8


Αύριο 13/8/2011 στις 10:30 μ.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΥΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΑΡΤΥ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΣΑΡΟ!!!
info-reserve
6937988284
ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΓΚΑΛΗΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ








.................

LIVE "the VOUR sp band"
Τετάρτη, 17 Αυγούστου στις 10:00 μ.μ.
BARRACUDA


Καλοκαίρι...παραλία...θάλα​σσα...ποτάκι και καλή παρέα! Όλα όσα μπορεί να προσφέρει το beach bar "BARRACUDA" στην παραλία της Χαραμίδας.....εμείς βάζουμε την μουσική....και όλα είναι έτοιμα για μια υπέροχη βραδιά!!!
Σας περιμένουμε....

"the VOUR sp band"







..............

ELLI PASPALA - TAKIS FARAZIS || RAINBOWS, MOONS & BICYCLES live @ NEA MAKRI
Δήμος Μαραθώνα – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2011

Έλλη Πασπαλά - Τάκης Φαραζής
Rainbows, Moons and Bicycles (R. m. ’B)


Σάββατο 20 Αυγούστου, Ώρα: 21.30
Νέα Μάκρη - Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο

Το Σάββατο 20 Αυγούστου, η Νέα Μάκρη υποδέχεται την Έλλη Πασπαλά και τον Τάκη Φαραζή, σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη σε αμερικανικά standards και όχι μόνο, αναβιώνοντας τη γοητεία μιας άλλης εποχής ταγμένης στο όνειρο του σήμερα!

Είκοσι χρόνια μετά από την τελευταία φορά που εμφανίστηκαν οι δυο τους στη σκηνή, η αισθαντική ερμηνεύτρια και ο δεξιοτέχνης της τζαζ, «συνεργούν» σε ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που μάς έχουν συνηθίσει.

Με τραγούδια όπως το Somewhere over the Rainbow, Moonriver και Broken Bicycles να ακούγονται δίπλα στο Cry me a river, Nature boy και Someone to watch over me, δημιουργούν αλυσιδωτές εκρήξεις όπως μόνο αυτοί ξέρουν, με όπλο τους μόνο μια φωνή κι ένα πιάνο και συμμάχους τους τούς Tom Waits, Van Morrison, Joni Mitchell, Leon Russell, Rufus Wainwright, Henry Mancini, George Gershwin και Cole Porter.

Η Έλλη Πασπαλά και ο Τάκης Φαραζής κλείνουν το μάτι στο μουσικό παρελθόν τους, δίνοντας ξανά ραντεβού μαζί του στις 20/8 στη Νέα Μάκρη, σε ένα ταξίδι αναγέννησης μέσα από ήχους νοσταλγίας, με όχημα πάντοτε το ποδήλατο, προορισμό το φεγγάρι και διαδρομή το ουράνιο τόξο.

info:

Σάββατο 20 Αυγούστου - Ώρα: 21.30
Είσοδος: 15 ευρώ

Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο
35ο χιλιόμετρο Λεωφόρου Μαραθώνος
ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
..............

2o JAZZ STO PARKO 4/9/2011


- TAKIS BARBERIS QUARTET
Takis Barberis (guitar),
Manos Saridakis (keyboards),
George Georgiadis (bass),
Michael Kapilidis (drums).

- PANTELIS BENETATOS QUARTET
Pantelis Benetatos (piano),
Takis Paterelis (Saxe),
Costas Constantinou (bass),
Spiros Panagiotopoulos (drums).

- TRILOGIA
George Trantalidis (drums),
Yiotis Samaras (guitar),
George Kontrafouris (hammond).

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου

Μαρίας Φαραντούρη - Αλκίνοου Ιωαννίδη

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011, Ώρα: 9.00 μ.μ.
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ (στην Καβάλα)


Με μια ξεχωριστή συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Αλκίνοου Ιωαννίδη, ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου. Στη συναυλία αυτή, οι δυο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό πρόγραμμα, με τραγούδια βασισμένα στην ποίηση του κορυφαίου ποιητή και στιχουργού Νίκου Γκάτσου, που ενέπνευσε τους σημαντικότερους συνθέτες μας - Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο αλλά και πολλούς από τη νεότερη γενιά που ακολούθησαν το παράδειγμά τους - να γεννήσουν τραγούδια που επηρέασαν καθοριστικά την εξέλιξη της έντεχνης, ελληνικής μεταπολεμικής μουσικής.

Το πρόγραμμα της συναυλίας τους – «ένας χαιρετισμός στο δάσκαλο κι ένα μικρό αντίδωρο στα συναισθήματα που μας προσέφερε εκείνος με τους στίχους του» όπως σημειώνει η μεγάλη μας ερμηνεύτρια – περιλαμβάνει κομμάτια από περίφημους Κύκλους τραγουδιών των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Χριστόδουλου Χάλαρη και Αλκίνοου Ιωαννίδη, χαρακτηριστικά του ποιητικού μεγαλείου του Γκάτσου. Ανάμεσα στους στίχους του που γράφτηκαν κυρίως πάνω στις μελωδίες, περιλαμβάνονται και κείνοι που αναδύθηκαν από έργα του παγκόσμιου δραματολογίου (βλ. «Λεωφορείον ο πόθος» του Τ. Ουίλιαμς και «Ματωμένος γάμος» του Φ. Γ. Λόρκα) αλλά και της διεθνούς κινηματογραφίας («Αμέρικα-Αμέρικα» του Ελία Καζάν ή «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει το αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, που έχει ετοιμάσει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και θα το ερμηνεύσουν μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη.



ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ


Πληροφορίες & προπώληση εισιτηρίων: Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου

• ΚΑΒΑΛΑ (Τηλ.: 2510-620566)
Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ)
Κεντρική Πλατεία

• ΦΙΛΙΠΠΟΙ
Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, την ημέρα της παράστασης

• ΔΡΑΜΑ (Τηλ.: 25210-33474)
Βιβλιοπωλείο ΣΟΝΕΤΟ

• ΞΑΝΘΗ (Τηλ.: 25410-27544)
Βιβλιοπωλείο Μιχάλη Σπανίδη

• ΘΑΣΟΣ
ΛΙΜΕΝΑΣ
Δημοτικό Κτίριο «Καλογερικό», Billias Travel Service, Café – Bar «Mood»
ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ
Βιβλιοπωλείο «Ο Δαίμων»
ΣΚΑΛΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ
Οpen Sea Café – Bar

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 20 €, 15 € ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΑΡΗΣ στο "Α-L!VE FESTIVAL ART & MUSIC"

στις 13 Αυγούστου στο Λουτράκι Κορινθίας !

Στην Πανσέληνο του Αυγούστου, ζωντανά στη σκηνή PURESSENCE - CRAIG WALKER & Stavros Karidas -MARAVEYAS ILEGAL - B-SIDES - BΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΑΡΗΣ & VRASTA RASTA, σ'ενα ολοκαίνουργιο μουσικό & καλλιτεχνικό φεστιβάλ, στις 13 Αυγούστου στο Λουτράκι Κορινθίας!

O τραγουδοποιός & κιθαρίστας θα ερμηνεύσει το "Μονόγραμμα", την επιτυχία του από την ομότιτλη πρώτη δισκογραφική του δουλειά (που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες και σημειώνει χιλιάδες ραδιοφωνικές μεταδόσεις πανελλαδικά), καθώς και άλλα τραγούδια από το ίδιο άλμπουμ, συνδυασμένα μοναδικά με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει από τη Rock σκηνή!

http://www.alivefestival.gr/support-bands/vasilis-mpampaniaris

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΠΟΤ:

HARD ROCK PARTY - OPEN SEASON!

H χειμερινή σεζόν ξεκινάει στο Bat City με ενα μεγάλο Hard Rock party πολλών εκπλήξεων!
Σάββατο, 27 Αυγούστου στις 10:00 μ.μ.

Στα DEXΧ:
Χρήστος Διακουμάκος
Σπύρος Παπαγεωργίου
Κώστας Κυρούσης

Να είστε ολοι εκει!
Bat City
Λ.Αλεξάνδρας 11
Athens, Greece

ULI JON ROTH - GEORGE GAKIS ZΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ!

Ο ULI JON ROTH των SCORPIONS στη Τσαγκαράδα

Στο nARTura Festival “Make peace with nature”
Special Guest: GEORGE GAKIS & THE TROUBLEMAKERS
Opening Act: RUSTY ROCK

Την Τρίτη 16 Αυγούστου 2011 θα εμφανιστεί ο κορυφαίος μουσικός Uli Jon Roth, πρώην κιθαρίστας και τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος των «Scorpions», για μια και μοναδική συναυλία στη Τσαγκαράδα του δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου στο Πήλιο.

Θα έφτανε και μόνο το να τον δείτε live μια φορά στη ζωή σας τον τεράστιο αυτό μουσικό που στιγμάτισε την σημαντικότερη εποχή των Scorpions για να μαγευτείτε τόσο από την παρουσία του, όσο και από την μοναδική στον κόσμο ερμηνεία του πάνω στην κιθάρα.

Ο Uli Jon Roth ξεκίνησε την πλούσια καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Το 1973 έγινε μέλος των Scorpions και επηρέασε σημαντικά τον ήχο του συγκροτήματος. Στις μέρες του οι Scorpions έβγαλαν κάποια από τα σημαντικότερα album τους και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Μετά την αποχώρησή του από τους Scorpions, o Roth δημιούργησε τους Electric Sun, με τους οποίους κυκλοφόρησε 3 album. Στη συνέχεια ακολούθησε solo καριέρα με πολλά album, και σημαντικές συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς συνδυάζοντας αρμονικά Rock με την κλασική μουσική. Ο διεθνής τύπος τον κατατάσσει ανάμεσα στους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών.

Ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης Uli Jon Roth θρύλος της ηλεκτρικής κιθάρας είδωλο αλλά και πρότυπο για πολλούς καλλιτέχνες, έρχεται πλαισιωμένος από τους εξαιρετικούς μουσικούς, Niklas Turmann (κιθάρες φωνητικά) Corvin Bahn (πλήκτρα), Ule Ritgen (μπάσο) Michael Ehre (ντραμς), Akasha Roth (φωνητικά).

Έχετε τη μεγάλη τύχη να τον απολαύσετε από κοντά την Τρίτη 16 Αυγούστου στο Νανοπούλειο Τσαγκαράδας, για μια και μοναδική συναυλία στην Ελλάδα που κανείς δεν πρέπει να χάσει.
Μετά την Συναυλία στο Πήλιο φεύγει για Αμερική όπου θα κάνει μια πολύ μεγάλη περιοδεία με το μοναδικό σχήμα 3 GUITAR HEROES Uli Jon Roth – Michael Schenker – Leslie West.

Είσοδος 15 € Έναρξη 20.30
Πληροφορίες 6973 572040
nARTura Festival

Κάνε ειρήνη με τη φύση
Make peace with nature

LIVE ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΜΥΛΟΣ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ open air place

Μύλος ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προσέλευση: 20:30 Εναρξη: 21:30
Τηλ κρατήσεων: 2310 510081
Προπώληση: 15 ΕΥΡΩ,
( ΑΠΟ 1 ΩΣ 16/8/2011 10 ΕΥΡΩ )
ΜΥΛΟΣ, METROPOLIS, ΙΑΝΟΣ,
CAFÉ BAR ENTEXNON, ΣΑΡΩΘΡΟΝ

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ανεβαίνει στη σκηνή της ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ του ΜΥΛΟΥ
την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου .
Μετά από ένα χειμώνα γεμάτο δυνατές κραυγές και μελωδικούς ψιθύρους, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τους εξαίρετους μουσικούς του είναι εδώ για να ζωντανέψει τις βραδιές μας και να ηλεκτρίσει τη διάθεση μας!!! Και αυτό το καλοκαίρι ο Βασίλης πιο επίκαιρος από ποτέ… βρίσκει την αλήθεια μέσα στα τραγούδια… ντύνει με όμορφες μελωδίες τις σκέψεις μας… δίνει ρυθμό στις ανησυχίες και μας παρασύρει σε μουσικές διαδηλώσεις που κανείς δεν πρέπει να λείψει…
Μαζί του η δυναμική παρουσία της Τάνιας Κικίδη , που ενώνει «Δύση και Ανατολή» με την κρυστάλλινη φωνή της και φωνάζουν μαζί «Πόσο μου λείπεις…» Όσο οι «σωτήρες» παίζουν το δικό τους παιχνίδι για τις δικές μας ζωές εμείς δηλώνουμε παρών… στέλνουμε τα δικά μας χαιρετίσματα… κρατάμε την ουσία… ονειρευόμαστε και δηλώνουμε με βεβαιότητα πως το Παιχνίδι Παίζεται Ακόμα!!!!

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

5 FESTIVAL ΑΡΚΟΥΔΑ ΠΆΡΤΙ 10/ 11/ 12/ 13/ 14 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
5 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΚΟΥΔΑ ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

17:00 ΕΝΑΡΞΗ- ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΡΟΥΓΚΟ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ( ΤΣΑΡΤΣΑΡΙ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 1430 Μ.) ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΟΤΗΜΑ LIVE ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ O ΚΑΛΛΙΤΕΧΝHΣ ΚΛΙΜΙΣ ΡΕΜΠΕΛΟΣ !ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΜΕΝΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
Ο ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΟ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ. Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΣΑΡΤΣΑΡΙ .

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΡΟΚ ΒΡΑΔΥΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΚΑΨΙΜΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ,ΣΤΟ ΡΟΥΓΚΟ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ.
Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΣ ΚΑΛΙΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ FAME STORY ME ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΡΟΚΚΟ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΟΥ, ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ LIVE ΒΡΑΔΥΑ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
R & B -HIP HOP AND DANCE MUSIC (Dj Mc The ROOK )
ΚΑΙ LIVE RERFORMANCE The ROOK ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΚΜΗΝΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ MYSTIQUE ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ.
ΕΙΣΟΔΟΣ 5€

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Μία βραδιά με τον Ηλία Μπουρνιώτη,
γεμάτη με έντεχνη και ελληνική rock μουσική!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΟΑΜΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ. ΤΡΑΓΟΥΔΙ , Ο ΤΑΡΑΣ, Η ΔΩΡΑ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΚΑΘ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ 6984940320 κος ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο ΔΑΡΒΑΡΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΚΟΥΔΑ ΠΑΡΤΥ)

Σαν Σήμερα...10 Αυγούστου

1943 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Ronnie Spector γεννήθηκε στο Harlem της Νέας Υόρκης. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο γυναικείο συγκρότημα The Ronettes και μαζί τους γνώρισε μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του '60. Το 2007 το όνομα της, μαζί με των υπολοίπων μελών του γκρουπ, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Ήταν παντρεμένη με τον παραγωγό Phil Spector από το 1968 έως το 1974 και υιοθέτησαν μαζί τρία παιδιά. Δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος: "Be My Baby", "Baby I Love You" κ.α.

2008 Ένας από τους Αμερικανούς θρύλους της Soul, ο μουσικός, τραγουδοποιός και τραγουδιστής Isaac Hayes (Isaac Lee Hayes, Jr. 1942-2008) απεβίωσε δέκα ημέρες πριν τα 66α γενέθλια του στο Memphis του Tennessee μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Υπήρξε μία από τις μουσικές ιδιοφυΐες του 20ου αιώνα. Η μεγάλη του επιτυχία, το τραγούδι "Soul Man" θεωρείται ένα από τα τραγούδια με την μεγαλύτερη επιρροή στην μουσική τα τελευταία 50 χρόνια και έχει τιμηθεί από το Grammy Hall of Fame και το Rock and Roll Hall of Fame. Για το μουσικό θέμα της ταινίας "Shaft" (1971) τιμήθηκε το 1972 με το βραβείο Όσκαρ "Best Original Song". Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Walk On By", "Never Can Say Goodbye", "Joy" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame το 2005. Είχε παντρευτεί τέσσερις φορές και είχε δώδεκα παιδιά.

1985 Ο Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bryan Adams βρίσκεται στη κορυφή του Billboard 200 με το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του με τίτλο "Reckless". Θεωρείται ένα από τα πιο εμπορικά άλμπουμ του με τραγούδια επιτυχίες όπως τα "Run to You", "Somebody", "Heaven", "Summer of '69", "One Night Love Affair" και "It's Only Love". Μέχρι σήμερα οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει τα 13 εκατομμύρια αντίτυπα.

1999 Ανακοινώνεται πως ο κιθαρίστας των Oasis, Paul Arthurs γνωστός και ως "Bonehead" δεν είναι πια μέλος του γκρουπ. Έχει μόλις τελειώσει τις ηχογραφήσεις (κιθαριστικά μέρη) για το τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος, "Standing on the Shoulder of Giants". Η επίσημη εκδοχή της αποχώρησης του ήταν πως ήθελε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια του.

2008 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Katy Perry βρίσκεται στο Νο1 των Βρετανικών Singles Chart με το "I Kissed a Girl". Είναι μέρος του άλμπουμ της "One of the Boys" που είχε κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου. Οι πωλήσεις του single, μόνο στην Αμερική, ξεπέρασαν τα 4.100.000 αντίτυπα.

Άραχθος Festival 2011

Η ΑΕ Ραφταναίων συνδιοργανώνει με την Alpine Zone το 4ήμερο Αραχθος Festival 2011.
4 ημέρες με δραστηριότητες και κάθε βράδυ live οι καλύτερες blues & rock μπάντες.

Free camping
Free parking
Free wc
Free dance

12 Αυγούστου.........2moreoz band
Crazy cow
& Χρήστος Παρλαπάς
13 Αυγούστου.........BLUES WIRE
& NORMA
14 Αυγούστου.........BanDemon​ic
& Eletcrify

15 Aυγούστου........Latin show/ dance & contest

Plus.....
* rafting
* night rafting
*river swimming
*pool
*Bungee trampoline
*trecking
* Τοξοβολία
*mountain biking
and many more......................​.............

ΧΟΡΗΓΟΙ:
ΛΟΥΞ αναψυκτικά
CUTTY SARK
Jazz Beer Bar
S.W.O.T.advertising
Γεφύρι Πλάκας, Ραφταναίοι, Ιωάννινα

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Σαν Σήμερα... 9 Αυγούστου

1939 Ο Αφροαμερικανός τραγουδιστής Billy Henderson (1939-2007) γεννήθηκε στην Ινδιανάπολη της Ιντιάνα. Είναι δημοφιλής σαν ιδρυτικό μέλος του πολυμελές Soul συγκροτήματος The Spinners. Δημοφιλή τραγούδι με την φωνή του το "I'll Be Around" (1972).



1995 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Jerry Garcia (Jerome John Garcia 1942-1995) απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών από καρδιακή προσβολή στο δωμάτιο του κέντρου αποτοξίνωσης όπου νοσηλεύονταν στο Forest Knolls της California. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα The Grateful Dead από το 1965 μέχρι και το θάνατο του. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone "The 100 Greatest Guitarists of All Time" το όνομα του βρίσκεται στην 13η θέση. Εκτός από τους Grateful Dead συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες όπως Merl Saunders, David Grisman και δημιούργησε μπάντες όπως Old and in the Way, New Riders of the Purple Sage, Jerry Garcia Band κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Dark Star", "Uncle John's Band", "Sugar Magnolia", "Good Lovin'", "Touch Of Grey" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994.



1980 Οι AC/DC κατακτούν για πρώτη φορά την πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart με το έκτο παγκόσμιας κυκλοφορίας άλμπουμ τους "Back in Black". Είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος που δεν τραγουδά ο Bon Scott ο οποίος είχε απεβιώσει το Φεβρουάριο του ίδιου έτους. Την θέση του πήρε ο Brian Johnson. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Back in Black", "Hells Bells", "Shoot to Thrill" κ.α. Είναι ένα από τα πιο εμπορικά άλμπουμ της hard rock/heavy metal μουσικής.



1986 Μπροστά σε 120 χιλιάδες θεατές οι Queen δίνουν την τελευταία τους συναυλία με τραγουδιστή τον Freddie Mercury στο Knebworth Park της Αγγλίας. Η παράσταση ήταν μέρος της περιοδείας Magic Tour. Τα δύο τελευταία τραγούδια ήταν τα "We Are The Champions" και "God Save The Queen".



2005 Ανακοινώνεται στον Τύπο πως ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής Marc Cohn (Walking In Memphis) πυροβολήθηκε ευτυχώς όχι θανάσιμα στο κεφάλι. Δύο ημέρες νωρίτερα φεύγοντας από συναυλία του στο Denver, ο Cohn πυροβολήθηκε από έναν άνδρα επειδή αρνήθηκε να του παραδώσει το βανάκι που οδηγούσε ώστε να διαφύγει από την αστυνομία που τον καταδίωκε. Ο τραγουδιστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του έγινε επέμβαση στον κρόταφο και πήρε εξιτήριο την επόμενη ημέρα.

ΞΕΒΡΑΚΩΤΟ PARTY : DJ BILL COLUMBIA -DJ ZE R' COOL στο VINILION

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011


From Soul 2 Funk
From Nu Jazz to Electro-Dub

ΕΚΤΟΡΟΣ 92 @ ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΙΛΙΟΝ

ΕΔΩ ΟΤΙ ΤΕΛΕΥΤΕΟ ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ!!!

20/8 No NAME band LIVE 
 Αριδαία, Lountemia Festival

Λίγα λόγια για τους Νο ΝΑΜΕ band:


Οι No NAME band, ιδρύθηκαν το 2006 και κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη.Κινούνται σε pop rock ύφος και τα τελευταία 4 χρόνια έχουν παρουσιάσει την δουλειά τους σχεδόν σε όλη την Ελλάδα μέσα απο live που έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις για τις φωνητικές τους ικανότητες, αλλά και τη δυναμική τους πάνω στο stage.
Έχουν συμμετάσχει σε πολύ μεγάλα ελληνικά φεστιβάλ (‘Αρδας Festival, Δραμάικα Festival, Σάμος Rock Festival) καθώς και έχουν δώσει συναυλίες στο εξωτερικό (Αγγλία-Ιταλία-Dubai). Το 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο τους single με τίτλο "Νιώσε ξανά" από την PLUS REC/ Universal Music, το οποίο βρίσκεται αποκλειστικά στην επετειακή συλλογή για τα 8 χρόνια της PLUS REC, ενώ το 2011 κυκλοφόρησε το δεύτερο τους single με τίτλο ''Δεν μπορεί να είναι αγάπη (Don't know any better)''
Αριδαία
........................
UNDERSOUND FEST ><
 ΧΑΛΚΙΔΑ>< 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ




ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ FEST ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕ 5 ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΣΥΓΚΡΤΟΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟ ΠΟΙΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!! ! ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ STUDIO ART ΜΕ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΥΛΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ T.U ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ XFACTOR ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΔΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΩΔΟΡΑΚΟΓΛΟΥ!
ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ (ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΤΣΩΒΟΛΟ)
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 5 EURO Η ΕΝΑΡΞΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 8 ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 7.30 !
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ (πάρκο του λαού)
.......

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 
 FULL MOON PROJECT


ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ. Στο σωστό μέρος. Στη σωστή στιγμή.
Ο Γιώργος Παλαμιώτης (Ηλεκτρικό Μπάσσο), ο Σέργιος Χρυσοβιτσάνος (ηλ. Βιολί) και η πολυτάλαντη ηθοποιός και τραγουδίστρια Φένια Παπαδόδημα σας προσκαλούν σε μια μαγική βραδυά στην Τύλισο, την βραδιά της Πανσελήνου το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 9 και 30 μμ.
Σε ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτή την βραδυά και συνδυάζει αρχαία ελληνικά κείμενα με ινδικά ragas και jazz αυτοσχεδιασμούς.
Ηχητικά τοπία και λόγος σε διάλογο με την μαγεία της πανσελήνου.
Μια ξεχωριστή βραδυά που ελπίζουμε να μας μείνει αξέχαστη.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου και η μη κερδοσκοπική εταιρεία «You Are What U Do – Κώστας Κουβίδης».
ΤΥΛΙΣΟΣ - Δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο
.................

DISCO PARTY


Τετάρτη, 31 Αυγούστου · 8:30 μ.μ. - 11:30 μ.μ.
Ένα συγκρότημα που ξεσηκώνει τα πλήθη
με non stop επιτυχίες από τις δεκαετίες του
’70 και του ’80: disco, italo disco, funk, pop
τραγούδια που άφησαν εποχή. Μια ξεχωρι-
στή γυναικεία φωνή με καυτή παρουσία, ένας
τρελός σαξοφωνίστας και τέσσερις showmen
μουσικοί, θα κάνουν το κοινό να νοσταλγήσει
εκείνους τους ρυθμούς κι εκείνες τις μελω-
δίες.
Πεζόδρομος Πρωτοπαπαδάκη
ΣΥΡΟΣ
................

REZITAL


Δευτέρα, 29 Αυγούστου · 9:00 μ.μ. - 11:30 μ.μ.
Η Μάρθα Φριντζήλα και ο Παναγιώτης
Τσεβάς έχουν τραγουδήσει χίλια οχτακόσια
τριάντα έξι τραγούδια. Επέλεξαν τα πιο
αγαπημένα τους και τα παρουσιάζουν στο
κοινό με αλφαβητική σειρά. Μια μελωδική
αλφαβήτα που ταξιδεύει στις εποχές
και στους τόπους και μας υπενθυμίζει
πως όσο υπάρχουν τα τραγούδια κανείς
δεν είναι μόνος του. Τραγούδια σαν
μονόπρακτα, σαν προσευχές, σαν τα
παράπονα των φίλων, σαν καλαμπούρια,
σαν διαμαρτυρίες, σαν αλήθεια.

τιμή εισιτηρίου: 10 & 5 €
Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου
ΣΥΡΟΣ
...............

BUTOH PERFORMANCE
Σάββατο, 27 Αυγούστου · 11:00 μ.μ. - 11:30 μ.μ.


Στον ασυνείδητο κόσμο, έξω από τα όρια του
«εγώ» και της καθημερινής συνείδησης, το
μυαλό και το σώμα, σαν ένα ενιαίο σύνολο,
πλάθουν έναν κόσμο τελείως διαφορετικό
από την καθημερινότητα μας. Ο χορευτής του
Subbody Butoh, δημιουργεί τον προσωπικό
του «χορό» με κινήσεις που ανασύρονται
μέσα από την εξερεύνηση του ασυνείδητου.
Η παρουσίαση θα αποτελέσει τον επίλογο
του εργαστηρίου που προηγήθηκε, με τον
Ιάπωνα χορευτή και δάσκαλο του Butoh,
Rhizome Lee.
ΣΥΡΟΣ
.................

Έντεχνη - Λαική Συναυλία !
 Συμμετέχει το συγκρότημα ''ΤΡΙΦΩΝΟ'' !
**** ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ 
''ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ'' ****



Ο Δήμος Ωραιoκάστρου διοργανώνει, Έντεχνη - Λαϊκή Συναυλία, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο "Τσούκες" του Δρυμού Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ, με την Συμφωνική ορχήστρα ''Νέων Ελλάδος'' υπό την Δ/νση του Βαγγέλη Αραμπατζή.

* Συμμετέχει το συγκρότημα ''ΤΡΙΦΩΝΟ'' !

*Συμμετέχουν μέλη της Παιδικής Χορωδίας Ωδείου ''Μπολερό'' Θεσσαλονίκης !

* Τραγουδούν οι : Ασδρές Ραφαήλ, Ελένη Βουγιατζή, Τιτίρλα Έλενα, Χριστίνα Ζιρίδη, Παναγιώτης Μανουσάκης, Γεωργία Λαμπροπούλου !

* Υπεύθυνος ηχοληψίας: Γιάννης Μεβουλιώτης !

* Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί το περίπτερο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που θα βρίσκεται στην είσοδο του Θεάτρου, την ημέρα της συναυλίας και να στηρίξει το έργο του συλλόγου.

♫♪ ♫ ♪♫♪ ♫ ♪♫♪ ♫ ♪♫♪ ♫ ♪♫♪ ♫ ♪♫♪ ♫ ♪♫♪ ♫ ♪♫♪ ♫ ♪♫♪ ♫ ♪♫♪ ♫

**************** ! ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ! ******************

♫♪ ♫ ♪♫♪ ♫ ♪♫♪ ♫ ♪♫♪ ♫ ♪♫♪ ♫ ♪♫♪ ♫ ♪♫♪ ♫ ♪♫♪ ♫ ♪♫♪ ♫ ♪♫♪ ♫

*Αστική συγκοινωνία - Από Εγνατία Νο 27 και εν συνεχεία Από αμαξοστάσιο Σταυρούπολης Νο 84 (Στάση υδραγογείο).

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Σαν Σήμερα...8 Αυγούστου

1961Στο Barking Maternity Hospital του Essex της Αγγλίας γεννήθηκε ο κιθαρίστας και τραγουδοποιός The Edge (David Howell Evans).Όταν ήταν ενός έτους οι γονείς του μετακόμισαν στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Από πολύ μικρός μελέτησε πιάνο και κιθάρα. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Rock συγκρότημα U2. Είναι μέλος του γκρουπ από την ίδρυση του, έχει ηχογραφήσει μαζί τους δώδεκα στούντιο άλμπουμ και έχει παίξει τεράστιο ρόλο στην διαμόρφωση του ήχου τους. Έχει συνεργαστεί επίσης με καλλιτέχνες όπως οι Johnny Cash, B. B. King, Tina Turner, Ronnie Wood, Jay-Z, Rihanna κ.α.

1973Ο Αμερικανός τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός Scott Stapp (Anthony Scott Flippen) γεννήθηκε στο Goldsboro της Βόρειας Καρολίνα. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Αμερικανικό συγκρότημα Creed. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο "The Great Divide". Δημοφιλές τραγούδι με την φωνή του το "With Arms Wide Open" το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Best Rock Song" το 2001. Είχε επίσης προταθεί για το βραβείο Grammy "Best Rock Vocal Performance by a Duo or Group" αλλά έχασε από το "Beautiful Day" των U2.

1966 Η κρατική ραδιοφωνία της Νοτίου Αφρικής αποκλείει από το ρεπερτόριο της όλους τους δίσκους των The Beatles. Η αιτία είναι η δήλωση: "Είμαστε πιο δημοφιλής και από το Χριστό..." που έκανε ο John Lennon στην εφημερίδα London Evening Standard στις 4 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς.

1970 Η Janis Joplin αγοράζει μια ταφόπλακα για τον τάφο της γυναίκας που επηρέασε την μουσικής της όσο κανείς άλλος, την Blues τραγουδίστρια Bessie Smith. Η Smith απεβίωσε το 1937 όταν το νοσοκομείο που βρίσκονταν κοντά στο σημείο που είχε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αρνήθηκε να την δεχτεί επειδή ήταν μαύρη...

1987 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι U2 και το "I Still Haven't Found What I'm Looking For". Το τραγούδι είναι μέρος του άλμπουμ τους "Joshua Tree" που κυκλοφόρησε στις 9 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς. Ηχογραφήθηκε στο κτήριο Danesmoate House στην περιοχή Rathfarnham του Δουβλίνου το 1986.


Ο Χάρης Μακρής και η Σαββέρια Μαργιολά τραγουδούν Μιχάλη Κουμπιό στη Μήλο

18ο Φεστιβάλ Μήλου-Καλοκαίρι 2011

Συναυλία του συνθέτη Μιχάλη Κουμπιού
Τραγουδούν: Σαββέρια Μαργιολά, Χάρης Μακρής
Πέμπτη 11 Αυγούστου



Δύο νέοι τραγουδιστές, η Σαββέρια Μαργιολά και ο Χάρης Μακρής θα ερμηνεύσουν τραγούδια του συνθέτη Μιχάλη Κουμπιού από το σύνολο της δισκογραφικής του παρουσίας, στη Μήλο, την Πέμπτη 11 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Γεώργιος Ηλιόπουλος» στον Αδάμαντα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μήλου.

«Πίνω-πίνω», «Φιλί-φιλάκι», «Όταν πέφτει το βράδυ», «Στους ουρανούς», «Στο σώμα σου να κατοικώ», «Όμορφα ταξίδια», «Καληνύχτα ψυχάκι», «Το φίλτρο», «Πάρε τη σιωπή», «Έλα πάρε με», «Θάλασσα γυαλί» κ.α

Θα ακουστούν επίσης και οργανικές του συνθέσεις με διεθνή αναγνώριση όπως «Αστραδενή», «Το ταγκό του Πειραιά» καθώς και οργανικές συνθέσεις του συνθέτη που φιλοξενήθηκαν σε διεθνείς συλλογές όπως: Buddha Bar, Night Collection, Mystic World, Mother Earth, Potomayo Wolrd κ.α.

Μουσική που κυλά αβίαστα και διατρέχει το σώμα της αιγαιοπελαγίτικης μουσικής παράδοσης, της κλασικής και της σύγχρονης μουσικής, με ιδιαίτερη έμφαση στη μελωδία και το λυρισμό.

Συνθέσεις με βαθιά εσωτερικότητα, μ’ ένα μαγνητικό λυρισμό που σε καθηλώνει, με μία σχεδόν ελεγειακή γοητεία που σε συνεπαίρνει.
Συνθέσεις που φιλοξενήθηκαν σε διεθνείς συλλογές όπως Buddha Bar, Night Collection, Mystic World, Potomayo World κ.α

Συμμετέχουν έξι μουσικοί με ανοικτούς ορίζοντες. Ένας πλούτος ηχοχρωμάτων που αγκαλιάζει με θέρμη τις αισθήσεις.


Παίζουν οι μουσικοί

Μιχάλης Κουμπιός (πλήκτρα), Δημήτρης Μαργιολάς (μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο), Νίκος Καλαντζάκος (πιάνο), Γιώτης Σαμαράς (κιθάρες), Δήμος Πολυμέρης (ακορντεόν), Κυριάκος Κοντάκος (βιολί).

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ - ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΗΒΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Μουσική Πράξη για 5

Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές και τις μουσικές τους και πραγματοποιούν φέτος το καλοκαίρι μια σειρά συναυλιών,
μαζί με τους συνεργάτες τους,

τον Θύμιο Παπαδόπουλο (πνευστά), την Άννα Λινάρδου (τραγούδι)
& τον Θοδωρή Οικονόμου (πιάνο)

Τρίτη 9 Αυγούστου, Ώρα: 21.00
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΝΟΥ
Λουτρά – Δημοτικό Σχολείο
Είσοδος: 15 ευρώ

Δυο μουσικοί διαφορετικών γενεών, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος, συναντιούνται ξανά πιο ώριμοι και φέτος το καλοκαίρι, με περισσότερες επιτυχίες και τραγούδια, μιας και αισθάνονται ότι έχουν ακόμα πολλά να πούνε στο κοινό που τους αγαπάει και τους αγκαλιάζει σε κάθε τους εμφάνιση.

Δυο μεγάλοι περφόρμερ, ο καθένας τους μοναδικός και υπέροχος. Ο Θάνος Μικρούτσικος κουβαλώντας ως προέκταση πια του χεριού του το πιάνο του και τους εκπληκτικούς αυτοσχεδιασμούς του, συνομιλεί με τον μεγαλύτερο παραμυθά της ελληνικής μουσικής σκηνής τον τραγουδοποιό Χρήστο Θηβαίο. Κι οι δυο μαζί στήνουν μια παράσταση που συγκινεί, μαγεύει και ταξιδεύει το κοινό.

Στην παράστασή τους συμβάλλουν καθοριστικά, ο Θύμιος Παπαδόπουλος, που παίζει με εξαιρετική δεξιοτεχνία δεκάδες πνευστά, ο Θοδωρής Οικονόμου, ένας από τους σπουδαιότερους πιανίστες της νεότερης γενιάς και η Άννα Λινάρδου, μια νέα ταλαντούχα τραγουδίστρια, που με την ιδιαίτερη φωνή της, αποδίδει με ευαισθησία αγαπημένα τραγούδια.

Για το πρόγραμμα έχουν επιλεγεί μουσικές και τραγούδια που η αγάπη του κόσμου έχει καταστήσει διαχρονικά, επιτυχίες του Χρήστου Θηβαίου αλλά και κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου που έχουν να ακουστούν καιρό, όπως και δουλειές άλλων συνθετών και τραγουδοποιών που ο Θάνος και ο Χρήστος εκτιμούν ιδιαίτερα και φυσικά από την παράσταση δεν θα μπορούσαν να λείψουν αποσπάσματα από το Σταυρό του Νότου, τη δουλειά του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στον Νίκο Καββαδία όχι μόνο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή αλλά γιατί δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Αυτά τα τραγούδια, αναπόσπαστο κομμάτι πλέον της κάθε εμφάνισης του Θάνου Μικρούτσικου, ολοκληρώνουν το ταξίδι απογείωσης .