ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

H ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ LIVE ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ!

ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ LIVE 
RACHONI ROCK FESTIVAL


Παρασκευή, 12 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ.
ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ @ RACHONI ROCK FESTIVAL
ΣΤΟ ΡΑΧΩΝΙ ΘΑΣΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ: 21:30
ΡΑΧΩΝΙ ΘΑΣΟΥ
................

I BET HEAVY METAL CAN HIT 100 000 before 
SKA AND REGGAE MUSIC


in site this link --> http://www.facebook.com/pa​ges/I-BET-HEAVY-METAL-CAN-​HIT-100-000-before-SKA-AND​-REGGAE-MUSIC/273033996265
...............

George Vanas presents 'Crossroads' A tribute to Bon Jovi


Αύριο 7/8/2011 στις 9:30 μ.μ.
Kourdisto Portokali Arta
Είσοδος 5 euro
................

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ & ΧΡΗΣΤΟΣ FRIK ΣΤΟΝ www.xorisoria.gr
Δευτέρα, 8 Αυγούστου · 5:00 μ.μ. - 7:00 μ.μ.


ΜΕ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΕΥΕΡΙΑΣ ΘΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΑΔΙ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.... ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΟΜΟΡΦΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ... ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 5:00 ΣΤΟΝ www.xorisoria.gr ή www.xorisoria.org ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ....
Ο Χρήστος Frik kai o Νίκος Ρουμελιώτης με μια κιθάρα....
ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!

Ο τραγουδοποιός- ερμηνευτής Νίκος Ρουμελιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η περιέργειά του για τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Μόλις στα πέντε του χρόνια ζήτησε στους γονείς του μία κιθάρα και από τα σχολικά του ήδη χρόνια ήταν μέλος συγκροτημάτων. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής και φλάουτου ενώ τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές στην Αθήνα (Αρχιτεκτονική, Ρυθμός stage, κ.α.) αλλά και σε όλη την Ελλάδα, είτε μόνος του είτε συνεργαζόμενος με αξιόλογα ονόματα του χώρου. Το «Ψάχνω ένα χάδι» που κυκλοφορεί από τη Legend, είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Νίκου Ρουμελιώτη. Περιλαμβάνει δέκα τραγούδια και μία piano version της μπαλάντας Τέρμα η παράσταση. Τη μουσική και τους στίχους στο άλμπουμ υπογράφει ο Νίκος Ρουμελιώτης. Σε δύο τραγούδια συνεργάζεται στους στίχους η Αφροδίτη Γεωργίου ενώ ένα τραγούδι υπογράφει ο Τάκης Νίκας. Το ομότιτλο κομμάτι του άλμπουμ Ψάχνω ένα χάδι γράφτηκε στη Λαμία όταν ο Νίκος ήταν 19 χρονών και από τότε τον ακολουθεί σε όλες τις live εμφανίσεις του με μεγάλη επιτυχία. Ο Νίκος Ρουμελιώτης διεκδικεί το δικό του χώρο στη σύγχρονη μουσική σκηνή του λεγόμενου έντεχνου-ροκ, γράφοντας και ερμηνεύοντας με την κιθάρα του τραγούδια με συναίσθημα, βιώματα και καταστάσεις της καθημερινότητάς του. Η ενορχήστρωση είναι του Πόλυ Πελέλη. Το «Ψάχνω ένα χάδι» υπόσχεται όμορφα μουσικά ταξίδια. Καλή ακρόαση!

ΧΟΡΙΓΟΙ ΜΑΣ:

videos:

Σαν Σήμερα... 6 Αυγούστου

1969 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Elliot Smith (Steven Paul Smith 1969-2003) γεννήθηκε στην Omaha της Nebraska. Ξεκίνησε την καριέρα του και έγινε δημοφιλής στο Portland του Oregon και για χρόνια υπήρξε μέλος του rock συγκροτήματος Heatmiser. Το 1997 υπέγραψε το πρώτο του μεγάλο συμβόλαιο με την DreamWorks Records. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό όταν το τραγούδι του, "Miss Misery", συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας "Good Will Hunting" και ήταν υποψήφιο για το βραβείο Όσκαρ, "Best Original Song".

1983 Ο Γερμανός avant-garde μουσικός και τραγουδιστής Klaus Nomi (Klaus Sperber 1944-1983) απεβίωσε σε ηλικία 39 ετών στη Νέα Υόρκη μετά από επιπλοκές λόγω της ασθένειας του AIDS. Ήταν από τις πρώτες διασημότητες που πέθαναν από την ασθένεια. Ήταν δημοφιλής για την εκκεντρική του εμφάνιση και την mezzo-soprano φωνή του. Ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια με την φωνή του είναι το "Total Eclipse".

1965 Οι The Beatles κυκλοφορούν το πέμπτο άλμπουμ τους και soundtrack της δεύτερης και ομότιτλης ταινίας τους, "Help!". Το 2003 το άλμπουμ μπήκε στην 332η θέση της λίστας του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Help!", "You've Got to Hide Your Love Away", "Ticket to Ride", "Yesterday" κ.α.

1973 Ο Stevie Wonder τραυματίζεται σοβαρά σε αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά την διάρκεια περιοδείας του στην Βόρεια Καρολίνα. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε πέφτει στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, διαλύοντας το παρμπρίζ και προκαλώντας σοβαρό τραύμα στο κεφάλι του Wonder, ο οποίος βρισκόταν στην θέση του συνοδηγού. Ο Wonder θα πέσει σε κώμα για τέσσερις ημέρες και τα τραύματα του στο κεφάλι θα προκαλέσουν την μερική απώλεια όσφρησης. Ο Wonder θα αναρρώσει και θα εμφανιστεί σε συναυλία λίγους μήνες αργότερα, το Μάρτιο του 1974, στο Madison Square Garden.

1988 Μετά από πολλές εβδομάδες στο Billboard 200, οι Guns N' Roses σκαρφαλώνουν στην πρώτη θέση με το άλμπουμ "Appetite For Destruction". Είναι το πρώτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει ένα χρόνο νωρίτερα, στις 21 Ιουλίου του 1987. Μέχρι σήμερα έχει γίνει 18 φορές πλατινένιο, με πωλήσεις παγκοσμίως που ξεπερνούν τα 38 εκατομμύρια αντίτυπα. Ξεχώρισαν τα τραγούδια: "Welcome to the Jungle", "Paradise City", "Sweet Child o' Mine" κ.α. Στη λίστα του περιοδικού Guitar World, "The 100 Greatest Guitar Albums of All Time", βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΥΞ ΛΑΞ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Οι Πυξ Λαξ και πάλι μαζί!


Σε μία μοναδική συναυλία την Τετάρτη 10 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, στο στο γήπεδο Μεσσηνιακού.
Με την υποστήριξη των ραδιοφωνικών σταθμών City 103,8 - Κανάλι 20 107,5 - Δίαυλος 95,3 και της Τηλεόρασης Μεσόγειος.
Εισιτήρια προπωλούνται:
Στην Καλαμάτα: στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, στο Hondos Center και στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.
Στη Μεσσήνη: πρακτορείο Μίχος.
Τιμές εισιτηρίων 11 ευρώ αρένα και 15 ευρώ κερκίδες.
Ζήσε την πιο μεγάλη συναυλία!
Μία μοναδική συναυλία υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.
ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ
Τετάρτη, 10 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ.

GRIM REAPER TOUR - NOVEMBER 2011

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ. - 16 Νοεμβρίου στις 11:30 μ.μ.
GRIM REAPER - TOUR 2011

OI ΘΡΥΛΟΙ ΤΟΥ NWOBHM ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 4 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ 1 ΣΥΝΑΥΛΙΑ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011
VALHALLA @ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011
HARLEY BAR @ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011
ΒΟΧΧ LIVE STAGE @ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011
SEVEN SINS (ex SIN CITY) @ ΑΘΗΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011
KINGSTON ROCK CITY @ ΛΕΜΕΣΟΣ - ΚΥΠΡΟΣ

ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ OI SUPPORT ΜΠΑΝΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ , Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ !!!

SEE YOU IN OUR HELL!!!

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Σαν Σήμερα... 4 Αυγούστο

1901 Ο μεγάλος Αμερικανός τρομπετίστας και τραγουδιστής της Jazz Louis Armstrong (Louis Daniel Armstrong 1901-1971) γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη της Louisiana. Ξεκίνησε την καριέρα του με την μπάντα του μέντορά του, Joe "King" Oliver, Creole Jazz Band. Στα τέλη της δεκαετίας του '40 γνώρισε τεράστια επιτυχία με την την μπάντα Louis Armstrong and his All Stars, πραγματοποιώντας ηχογραφήσεις και συμμετέχοντας σε πάνω από 30 ταινίες. Το 1968 ηχογράφησε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του, το "What a Wonderful World". Το 1972 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Δεν είναι λίγες οι ηχογραφήσεις του που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στο Grammy Hall of Fame, όπως "St. Louis Blues", "All of Me", "Porgy and Bess", "Hello Dolly!", "Mack the Knife" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1990.

2007 Ο Αμερικανός Country τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Lee Hazlewood (Barton Lee Hazlewood 1929-2007) απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών στο Henderson της Nevada από καρκίνο. Έγραψε και έκανε παραγωγή σε μεγάλες επιτυχίες όπως "These Boots Were Made For Walkin'" (Nancy Sinatra), "Something Stupid" (Frank & Nancy Sinatra). Στα μέσα της δεκαετίας του '60 συνεργάστηκε με τους Gram Parsons & International Submarine Band. Τραγούδια του διασκευάστηκαν από τους Vanilla Fudge, Primal Scream, Nick Cave, Hooverphonic κ.α.

1964 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Beatles με το τραγούδι "A Hard Day's Night". Το τραγούδι είχε γραφτεί από τον John Lennon με την βοήθεια του Paul McCartney και ήταν μέρος του ομότιτλου soundtrack του συγκροτήματος. Είχε κυκλοφορήσει στις Η.Π.Α. στις 13 Ιουνίου.

1975 Κατά τη διάρκεια διακοπών τους στο Ελληνικό νησί της Ρόδου, ο τραγουδιστής των Led Zeppelin, Robert Plant και η οικογένεια του τραυματίζονται όταν το αυτοκίνητο τους φεύγει από το δρόμο και χτυπάει πάνω σε ένα δέντρο. Η γυναίκα του τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι και στα πόδια. Η επτάχρονη κόρη τους Carmen σπάει τον καρπό της ενώ ο τετράχρονος αδερφός της σπάει το πόδι του. Ο Plant νοσηλεύεται με σπασμένο αγκώνα και αστράγαλο.


1980 Στο The Hit Factory Studio της Νέας Υόρκης οι John Lennon και Yoko Ono ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του τελευταίου τους άλμπουμ. Θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου, 21 ημέρες πριν την δολοφονία του Lennon και θα έχει τον τίτλο "Double Fantasy". Ένα χρόνο αργότερα θα κερδίσει το βραβείο Grammy "Album of the Year".

ΕΙΣΑΙ ROCK; Ήξερες ότι…

Ναι, ναι, το ξέρω… Ακούς rock από τα γενοφάσκια σου… αλλά υπάρχουν και κάποιες λεπτομέρειες που σου ξέφυγαν φίλε μου… Π.χ. ήξερες ότι…

Οι Ramones πήραν το όνομά τους από το ψευδώνυμο, Paul Ramone, που χρησιμοποιούσε ο Paul McCartney, όταν πήγαινε σε ξενοδοχεία για να κρύψει τη πραγματική του ταυτότητα.
Το “London Calling” -ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια των Clash- ονομάστηκε έτσι από την εισαγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής του ΒΒC, στα χρόνια του B’ Παγκοσμίου Πολέμου “Good morning America, this is London calling”.
Ο Neil Young έγραψε το “Rockin In The Free World“, όταν ένα μέλος της μπάντας του, Crazy Horse, είπε ότι του αρέσει περισσότερο να παίζει στην Ευρώπη, παρά στη Μέση Ανατολή γιατί “it’s better to rock in the free world”.
Το “Here we are now, entertain us” που χρησιμοποιήθηκε στο ‘Smells Like Teen Spirit‘ των Nirvana, ήταν η έκφραση που έλεγε ο Κurt Cobain όταν πήγαινε σε κάποιο πάρτυ προκειμένου να “σπάσει τον πάγο”.
Την δεκαετία του ’50 ο Little Richard έδιωξε από την μπάντα του τον Jimi Hendrix, o οποίος δεν ήθελε να φορέσει τη “στολή” που φόραγαν οι υπόλοιποι, με αποτέλεσμα να πέφτει όλη η προσοχή πάνω του.
Το solo που ακούγεται στο πασίγνωστο “Beat it” του Michael Jackson είναι από τον Eddie Van Halen, ενώ αντίστοιχα στο “Black or White” είναι από τον Slash.
O Screamin’ Jay Hawkins, γνωστός για το “I put a spell on you” ήταν πατέρας όχι ενός, ούτε δύο, αλλά εβδομήντα πέντε παιδιών!

Το “Yesterday” των Beatles, γραμμένο από τον Paul McCartney, κυκλοφόρησε το 1965 και μέχρι το 1967 είχε ήδη διασκευαστεί 466 φορές. Μέχρι σήμερα θεωρείται ως το πιο διασκευασμένο τραγούδι με πάνω από 4.000 διαφορετικές εκτελέσεις και έχει μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.
Ο Κurt Cobain εμπνεύστηκε το τίτλο του ‘Smells Like Teen Spirit’ από μια φίλη του που είχε γράψει στον τοίχο του “Kurt Smells Like Teen Spirit”, κάτι που ο ίδιος ερμήνευσε ως επαναστατικό σύνθημα. Η αλήθεια είναι ότι η φίλη του εννοούσε το αποσμητικό “Τeen Spirit“, που φορούσε η τότε κοπέλα του Cobain.
Ο τίτλος “Ummagumma” του δίσκου των Pink Floyd στη Βρετανική αργκό σημαίνει sex.
Στο “No Sleep Till Brooklyn” των Beastie Boys, το κιθαριστικό κομμάτι ανήκει στον Kerry King των Slayer!
Σύμφωνα με τον Paul McCartney το “Got to get you into my life” αναφέρεται στη μαριχουάνα.
Στο album του David Bowie “Lets Dance“, κιθάρα παίζει ο Stevie Ray Vaughan.
Το 1987, η βασίλισσα της Soul, Aretha Franklin, ήταν η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο Rock n Roll Hall of Fame.
Oι Van Halen είχαν όρο στα συμβόλαιά τους να υπάρχουν σοκολατάκια M&M στα παρασκήνια των συναυλιών τους με τα καφέ Μ&Μs να ‘χουν αφαιρεθεί. Αν έβρισκαν κάποια καφέ, καταλάβαιναν ότι κάτι δε πάει καλά, αφού οι διοργανωτές δε θα είχαν διαβάσει τους όρους της συμφωνίας.
Ο Brian Jones των Rolling Stones παίζει όμποε στο “Baby You re A Rich Man” των Beatles.
To 2000 o George Michael πλήρωσε 1,45 εκατομμύρια λίρες για το λευκό πιάνο του John Lennon όπου και έγραψε το “Imagine“.
H πρώτη εμφάνιση τoυ Bob Dylan έγινε το 1961 στη Νέα Υόρκη που άνοιξε τη συναυλία του John Lee Hooker.
O Axl Rose συμμετείχε σε ένα πείραμα του πανεπιστημίου UCLA, καπνίζοντας τσιγάρα για 8 δολάρια την ώρα.
Το “House of the rising sun” των Animals που κυκλοφόρησε το 1964 ήταν το πρώτο #1 single με διάρκεια μεγαλύτερη από 4′.
Η παγκόσμια επιτυχία “Bye Bye Love” των Everly Brothers είχε απορριφθεί από 30 εταιρίες πριν κυκλοφορήσει από την Cadence Records.
Ο Ringo Starr δεχόταν τα περισσότερα γράμματα θαυμαστριών από τους υπόλοιπους Beatles. Γι’ αυτό το λόγο από το 2008 σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα. Λογικό!
O Chuck Berry έχει πτυχίο στην Κοσμετολογία.
Το “Billie Jean” του Michael Jackson ήταν το πρώτο video μαύρου (αργότερα κάτασπρου) καλλιτέχνη που έδειξε το MTV.
Στο video του Bruce Springsteen, Dancing in the dark εμφανίζεται να χορεύει μαζί του και η Courtney Cox, 10 χρόνια πριν γίνει γνωστή ως Monica στη σειρά Friends.
Στην ταινία των Monty Python, “Life of Brian” συμμετέχει και ο George Harrison ως Mr. Papadopoulos.
Κάποια εξώφυλλα του “Ride the lightning” των Metallica εκτυπώθηκαν κατά λάθος σε πράσινο αντί για μπλέ χρώμα. Θεωρούνται πλέον συλλεκτικά και υπάρχουν ελάχιστα αντίτυπα που πωλούνται σε απίστευτα υψηλές τιμές.
Ο Keith Richards έγραψε το riff του (I can’t get no) Satisfaction στον ύπνο του.
Το μικρότερο σε διάρκεια τραγούδι στον κόσμο είναι το “You Suffer” από Napalm Death.Η διάρκειά του είναι ένα δευτερόλεπτο!
Ο Freddie Mercury, έγραψε το “Carzy little thing called love“, το πρώτο τραγούδι των Queen που έφτασε στο #1 του Billboard, μέσα σε 10 λεπτά στην τουαλέτα.
Το τραγούδι των Beatles, “Martha my dear“, το έγραψε ο Paul McCartney, όχι για κάποια κοπέλα, αλλά για τον σκύλο του.
Πριν γίνουν γνωστοί ως Journey, o Steve Perry ονόμαζε τη μπάντα του “Golden Gate Rhythm Section”.
Τον Μάιο του 1997, ο Paul McCartney έσπασε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ, κατακτώντας τον 81ο χρυσό δίσκο του, με το album “Flaming Pie”.
Η τελευταία εμφάνιση του John Lennon στη σκηνή, έγινε στη Madison Square Garden τον Νοέμβριο του 1974, σε συναυλία του Elton John, όπου ερμήνευσαν μαζί το “Whatever Gets You Through the Night“. Ο Elton John είχε βάλει στοίχημα πως αν το τραγούδι φτάσει στο Νο1, ο Lennon θα εμφανιζόταν μαζί του στη σκηνή.
Ο Elvis Presley ήταν συλλέκτης όπλων. Η συλλογή του αριθμούσε πάνω από 40 όπλα.
To μόνο μέλος των ΖΖ Τοp που δεν έχει γένια, λέγεται Frank Beard (!)
Το 1960 και πριν φτιάξουν τους Rolling Stones, o Mick Jagger,Keith Richards και ο Dick Taylor (αργότερα μέλος των Pretty Things) σχημάτισαν μια μπάντα με το όνομα “Little Boy Blue & the Blue Boys”.
Στο τραγούδι των Oasis, “Champagne Supernova” κάνει φωνητικά και παίζει κιθάρα ο Paul Weller.
O Frank Sinatra αναφερόταν στο “Something”, ως το αγαπημένο του Lennon-McCartney κομμάτι. Ωστόσο το τραγούδι ήταν δημιουργία του George Harrison.

Βγάλτε χρήματα από το ίντερνετ ΤΩΡΑ!!!


Αν σας έλεγαν ότι υπάρχει ένα σάιτ στο ίντερνετ από το οποίο μπορείς να βγάλεις χρήματα παίζοντας παιχνίδια (όχι καζίνο η τζόγο) θα το πιστεύατε ;
Κι όμως είναι αλήθεια !!!
Δεν θα πληρώσετε τίποτα παρά μόνο θα πιστώνονται χρήματα στο λογαριασμό σας αν κερδίζετε στα παιχνιδάκια...αλλά το ωραίο είναι ότι μπορείτε να το προτείνετε σε φίλους σας και να παίρνετε ένα 10% από τα κέρδη τους αρκεί να τους γράψετε κάτω από εσάς.
Λόγω των δύσκολων καταστάσεων που ζούμε αυτή την εποχή στη χώρα μας η Τρικλοποδιά ψάχνει να βρεί  τρόπους για χρήματα από το ίντερνετ αφού οτιδήποτε και αν εξοικονομήσουμε είναι καλοδεχούμενο...και αφού δούμε ότι δεν είναι κάποια απατεωνιά να το προτείνουμε στούς αναγνώστες μας !
Το σάιτ μας το πρότεινε φίλος που ζει στο εξωτερικό με την διαβεβαίωση ότι είναι αληθινό και δουλεύει πραγματικά !
Εμείς εδώ στην Τρικλοποδιά παίζουμε τα παιχνίδια εδώ και μερικές μέρες και ήδη έχουμε συγκεντρώσει ένα ποσό που για να βγεί στην αγορά αυτή την εποχή χρειάζεται αγώνας ...
Για να μην σας  κουράσω θέλω να σας πω ότι δεν έχετε να χάσετε τίποτα να δοκιμάσετε αφού δεν θα πληρώσετε απολύτως τίποτα και αφού όλοι μας λίγο πολύ παίζουμε κάποια παιχνιδάκια στο ίντερνετ γιατί να μην βγάζουμε χρήματα από αυτά.
Παρακάτω  δίνουμε κάποια βίντεο για όσους δεν γνωρίζουν καλά Αγγλικά ώστε να βοηθηθούν στην εγγραφή και στον τρόπο που παίζουμε τα παιχνίδια.

Πατώντας στο παρακάτω μπάνερ κάνετε την δωρεάν εγγραφή σας και ξεκινάτε να παίζετε και να παίρνετε χρήματα !!! Καλή σας επιτυχία και μην ξεχνάτε να το προτείνετε στούς φίλους σας !!!

Αν έχετε κάποια απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο freefrikos@hotmail.com

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Tα ακυκλοφόρητα τραγούδια της Amy Winehouse...

Εκπρόσωπος της δισκογραφικής εταιρείας όπου άνηκε η Amy Winehouse, αποκάλυψε ότι υπάρχουν 12 νέα της τραγούδια, που παρά το γεγονός ότι είναι ανολοκλήρωτα, υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να κυκλοφορήσουν σύντομα σε album
 Amy Winehouse

Εκπρόσωπος της δισκογραφικής εταιρείας όπου άνηκε η Amy Winehouse, αποκάλυψε ότι υπάρχουν 12 νέα της τραγούδια, που παρά το γεγονός ότι είναι ανολοκλήρωτα, υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να κυκλοφορήσουν σύντομα σε album.

O εκπρόσωπος της; Universal, όπου ανήκει το label της Island, δήλωσε ότι αν και τα 12 αυτά tracks είναι ανολοκλήρωτα, ο «σκελετός» τους είναι έτοιμος: «Η Amy είχε εκφράσει το ενδιαφέρον να μπει ξανά στο studio, πιστεύοντας ότι αυτό θα την αποσπούσε από τα άλλα άσχημα πράγματα που έκανε. Είχε ξεκινήσει να ηχογραφεί κάποια early takes που ήταν αρκετά καλά, ενώ σε άλλα τραγούδια είχε προχωρήσει αρκετά περισσότερο. Είχαμε ακούσει κάποια δείγματα, που έμοιαζαν με παλιά καλή Amy.»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian, η οικογένεια της, σε συνεννόηση με την δισκογραφική της εταιρεία, θα έχουν τον πρώτο λόγο για την έκδοση ακυκλοφόρητου υλικού.

Η ίδια πάντως, σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις, πίστευε πως θα κυκλοφορήσει το νέο της album τον Ιανουάριο του 2011, περιγράφοντας τα νέα της τραγούδια ως «κομμάτια που θέλεις να ακούς σε ένα jukebox!» Κρίμα που δεν πρόλαβε…

ΝΕΑ ΝΕΑ ΝΕΑ... ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ!!!

Live Rock με τους ΜΑΓΜΑ !!!!!
Σάββατο στις 10:00 μ.μ.


Οι ΜΑΓΜΑ σας προσκαλούνε στην καντίνα CARAVAN στην Σκάλα Ερεσσού το Σάββατο μετά τις 22:00,
για μία συναυλία στην παραλία, σε μία απίστευτα ωραία τοποθεσία,
με πολύ rock διάθεση και δροσιστικά ποτά!!!
.................

Vote for SORROWS PATH to open for 
SANCTUARY in SALONICA, GREECE!


Vote on facebook for SORROWS PATH to open for SANCTUARY in SALONICA, GREECE! (SATURDAY, 24 SEPTEMBER)

SORROWS PATH need your "facebook vote" so that they will be the support band for Americans SANCTUARY on their live @ SALONICA (Gr)
You can vote here, choosing SORROWS PATH:
PRINCIPAL CLUB THEATER
...................

Ποια μπάντα θέλετε να ανοίξει
 την συναυλία των Sanctuary στην Αθήνα (4/4)?

ΚΛΙΚΑΡΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΣΕΚΑΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ --> http://www.facebook.com/home.php?sk=question&id=10150327317365851

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ & ΧΡΗΣΤΟΣ FRIK ΣΤΟΝ www.xorisoria.gr

ΜΕ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΕΥΕΡΙΑΣ ΘΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΑΔΙ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.... ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΟΜΟΡΦΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ... ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 5:00 ΣΤΟΝ www.xorisoria.gr ή www.xorisoria.org ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ....
Ο Χρήστος Frik kai o Νίκος Ρουμελιώτης με μια κιθάρα....
ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!

Ο τραγουδοποιός- ερμηνευτής Νίκος Ρουμελιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η περιέργειά του για τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Μόλις στα πέντε του χρόνια ζήτησε στους γονείς του μία κιθάρα και από τα σχολικά του ήδη χρόνια ήταν μέλος συγκροτημάτων. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής και φλάουτου ενώ τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές στην Αθήνα (Αρχιτεκτονική, Ρυθμός stage, κ.α.) αλλά και σε όλη την Ελλάδα, είτε μόνος του είτε συνεργαζόμενος με αξιόλογα ονόματα του χώρου. Το «Ψάχνω ένα χάδι» που κυκλοφορεί από τη Legend, είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Νίκου Ρουμελιώτη. Περιλαμβάνει δέκα τραγούδια και μία piano version της μπαλάντας Τέρμα η παράσταση. Τη μουσική και τους στίχους στο άλμπουμ υπογράφει ο Νίκος Ρουμελιώτης. Σε δύο τραγούδια συνεργάζεται στους στίχους η Αφροδίτη Γεωργίου ενώ ένα τραγούδι υπογράφει ο Τάκης Νίκας. Το ομότιτλο κομμάτι του άλμπουμ Ψάχνω ένα χάδι γράφτηκε στη Λαμία όταν ο Νίκος ήταν 19 χρονών και από τότε τον ακολουθεί σε όλες τις live εμφανίσεις του με μεγάλη επιτυχία. Ο Νίκος Ρουμελιώτης διεκδικεί το δικό του χώρο στη σύγχρονη μουσική σκηνή του λεγόμενου έντεχνου-ροκ, γράφοντας και ερμηνεύοντας με την κιθάρα του τραγούδια με συναίσθημα, βιώματα και καταστάσεις της καθημερινότητάς του. Η ενορχήστρωση είναι του Πόλυ Πελέλη. Το «Ψάχνω ένα χάδι» υπόσχεται όμορφα μουσικά ταξίδια. Καλή ακρόαση!

ΧΟΡΙΓΟΙ ΜΑΣ:


JOKER LIVE στο SUMMERLIFE Summer Club

Παρασκευή στις 11:00 μ.μ.


JOKER Power Trio MidSummer Party στη Νεμέα!
LIVE ALL-SUMMERNIGHT-LONG !
SUMMERLIFE Summer Club, Νεμέα

O Απόστολος Ρίζος σε καλοκαιρινές εμφανίσεις 2011!


Καλοκαιρινές εμφανίσεις αρχίζει ο Απόστολος Ρίζος μέσα στον Ιούλιο, με ένα κύκλο συναυλιών σε πόλεις και νησιά, που θα ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Με αφετηρία το Φεστιβάλ Οίτης (Υπάτη 15/7) και ενδιάμεσους σταθμούς την Αστυπάλαια (21-24/7) και τα Κύθηρα (31/7 & 1/8) θα καταλήξει στην Κρήτη στις αρχές Σεπτεμβρίου, για εμφάνισεις στη Σητεία (2 & 3/9) και στο Ηράκλειο,σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Τραγούδια από την καινούργια του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Τι είδες που δεν είδα εγώ;” (Lyra) συναντιούνται με αυτά της δεκάχρονης πορείας του στη δισκογραφία, όπως το “Τι να θυμηθώ”, το “Να' μαστε μαζί” και τη “Φυσαλίδα”, του Νίκου Ζούδιαρη καθώς και με τραγούδια που έχουμε όλοι αγαπήσει των Μάνου Χατζιδάκη, Θάνου Μικρούτσικου, Παύλου Παυλίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Γιώργου Ζήκα, Διονύση Σαββόπουλου, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Παπαδημητρίου,Νίκου Κηπουργού, Νικόλα Άσιμου, Tim Buckley και άλλων.

Ο Απόστολος Ρίζος , καθηλώνει στα live του με τη χαρισματική του φωνή, τη σκηνική του παρουσία και τις απρόσμενες ενορχηστρώσεις, καταφέρνοντας να μας ταξιδεύει - από την αρχή μέχρι το τέλος.



Το αναλυτικό, ανανεωμένο πρόγραμμα των συναυλιών, καθώς και τους χώρους φιλοξενίας τους, μπορείτε να το βρείτε στο site του Απόστολου Ρίζου, καθώς και στη σελίδα του καλλιτέχνη στο Facebook:
www.apostolosrizos.gr
http://www.facebook.com/pages/Apostolos-Rizos/26564347849

Πρόγραμμα συναυλών:
15/7 Φεστιβάλ Οίτης,Υπάτη
21/7 Αστυπάλαια
24/7 Αστυπάλαια
31/7 Κύθηρα
01/8 Κύθηρα
02/9 Σητεία, Κρήτη
03/9 Σητεία, Κρήτη



Το νέο album του Απόστολου Ρίζου, «Τι είδες που δεν είδα εγώ;» κυκλοφορεί από τη Lyra.
www.apostolosrizos.gr
http://www.myspace.com/apostolosrizos

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στη Ρόδο!

Θανάσης Παπακωνσταντίνου
στη Ρόδο, Ίστριος
Σάββατο 13 Αυγούστου


Και φέτος το καλοκαίρι και σε πείσμα των καιρών- ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα με μεγάλο σχήμα.

Δέκα μουσικοί και ένα ανανεωμένο πρόγραμμα, με τραγούδια από τον καινούριο δίσκο «Ο Ελάχιστος Εαυτός» όπως και κάποια «παραμελημένα» που βρίσκουν τη θέση τους, θα βάλουν τα δυνατά τους στα μουσικά νυχτέρια αυτού του καλοκαιριού. Έχοντας εξαιρετικούς συνεργάτες με αυτοσχεδιαστική διάθεση σε πολλά μουσικά είδη, ο Θανάσης σκοπεύει να αποδείξει ότι στη μουσική απόλαυση δε χωράνε μνημόνια.

Τραγούδι: Ματούλα Ζαμάνη

Μουσικοί:
Δημήτρης Μυστακίδης - ακουστική κιθάρα
Φώτης Σιώτας - βιολί, βιόλα, πλήκτρα, τραγούδι
Κώστας Παντέλης – ηλεκτρική κιθάρα
Μιχάλης Χανιώτης - μπουζούκι, τραγούδι
Μάκης Μπουκάλης – ακουστικό μπάσο
Σωτήρης Ντούβας - τύμπανα
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος - τρομπέτα, φλικόρνο
Γιάννης Αντωνιάδης - κλαρίνο

Ηχοληψία: Χρήστος Μέγας, Μάκης Πελοπίδας
Φωτισμός: Χρήστος Λαζαρίδης
Επιμέλεια σκηνής: Κλεάνθης Καραπιπέρης


Ώρα έναρξης: 22:00

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση 15€ / Είσοδος 18€

Live Rock με τους ΜΑΓΜΑ!!!

Κυριακή, 7 Αυγούστου · 5:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.


Οι ΜΑΓΜΑ σας προσκαλούνε στον Cavo Baywatch στην Πέτρα την Κυριακή 7 Αυγούστου για μία daylight rock συναυλία το απόγευμα στις 17:00! Μαζί μας θα είναι και οι Pirates Mytilene Harley Davidson Motorcycle Club!!!
Cavo Baywatch στην Πέτρα

Βραδιές πολιτισμού στην Κορώνη, Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2011‏


Η Κορώνη εισέρχεται στο χάρτη των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Μεσσηνίας, με την εμπειρία και τις επιλογές των προηγούμενων ετών από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών, προτείνοντας μια υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική πρόταση σε τοπικό και πέραν αυτού επίπεδο.

Το συναυλιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει βραδιά όπερας, επιλογές από το ρεπερτόριο μουσικής δωματίου, λάτιν ρυθμούς, σύγχρονες κλασικές μελωδίες και παραδοσιακές νότες, με την επιδίωξη να έρθει το μουσικόφιλο κοινό σε ακόμη μεγαλύτερη -και πιο ωφέλιμη- επαφή με ποικίλες ηχητικές φόρμες που επιβεβαιώνουν την εκφραστική δύναμη της μουσικής.

Τη μουσική στις υπώρειες του κάστρου (το ειδυλλιακό αλσύλλιο της Παναγίας Ελεήστριας) θα συνδράμουν εκδηλώσεις από τις άλλες τέχνες. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κορώνης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αναβίωση ξεχασμένων εορταστικών εθίμων της περιοχής, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και απαγγελίες ποίησης.

Οι «Βραδιές Πολιτισμού στην Κορώνη» πλαισιώνονται από σημαντικούς ανθρώπους του πολιτισμού, προερχόμενους τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Γνώμονας παραμένει η πνευματική και καλλιτεχνική ανέλιξη της Κορώνης με εγνωσμένα ποιοτικά κριτήρια.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μέσα από την εφημερίδα «Δράση της Κορώνης» και θα είναι άμεσα προσβάσιμο στους ενδιαφερόμενους μέσω της ιστοσελίδας www.korone.gr μετά την 1 Αυγούστου.

5ο Φεστιβάλ κλασικής μουσικής Κορώνης

9, 11 &13 Αυγούστου στην “Παναγία Ελεήστρια” Κορώνης στις 22:00

Koroni Chamber Music Festival

Program

Κονσέρτο 9 Αυγούστου

Bach From cello svit 2 in D minor

Mozart Exultate Jubilate

Aria for soprano

Brahms Stringsextet in B flat major op. 18

Κονσέρτο 11 Αυγούστου

Puccini “Oh mio bambino caro”

From opera “Gianni Schicchi”

“Quando me ne vo”

From opera “Boheme”

Handel “Sleep”

From opera “Semele”

Gounod “Je veux vivre”

From opera “Romeo & Juliette”

Schostakovitch Piano trio 2 in E minor op. 67

Κονσέρτο 13 Αυγούστου

Beethoven Piano trio in B flat major op.11

Previn “Vocalice”

For voice, cello and piano

Schubert Piano quintet “Trout” in A major op. 114

Παίζουν οι:

Leo Winland τσέλο, Vasilis Papavasileiou κοντραμπάσο, Angela Giannaki βιόλα, Lars Bjornkjaer βιολί, Pelle Hansen τσέλο, Sophia Lundstrom βιόλα, Katrine Gislinge πιάνο, Ida Falk Winland soprano, Yannos Margaziotis βιολί.

Καλλιτεχνική διεύθυνση LEO WINLAND

Όπερα - «Βραδιά για 2 φωνές και ένα πιάνο»

Σάββατο 20 Αυγούστου, «Παναγία Ελεήστρια»

Η σοπράνο Τζένη Δριβάλα και τενόρος-πιανίστας Φίλιππος Μοδινός θα ερμηνεύσουν δημοφιλή κομμάτια από γνωστές όπερες και μιούζικαλ, ελληνικά και ξένα τραγούδια, κα.

(τίτλοι των έργων, από τα οποία θα παρουσιάσουμε αποσπάσματα - άριες και ντουέτα : ΚΑΡΜΕΝ, ΤΡΑΒΙΑΤΑ, ΡΙΓΚΟΛΕΤΤΟ, ΜΑΝΤΑΜ ΜΠΑΤΤΕΡΦΛΑΥ, MY FAIR LADY, WEST SIDE STORY, και Τζ. Δ.)

Από τη Γενεύη, στην Κορώνη

L’ Ensemble de Genève (Μουσικό σύνολο της Γενεύης)

22 Αυγούστου, «Παναγία Ελεήστρια»

L.V. BEETHOVEN-Sérénade op.8 pour violon, alto et violoncelle. Marcia-Adagio-Menuetto-Adagio-Allegretto alla Polacca-Tema con variazioni-Marcia.

W.A. MOZART-Quatuor en La KV 298 pour flûte et trio à cordes. Thema et variations-Menuetto-Rondeau.

W.A. MOZART-Quatuor en Re KV 285 pour flûte et trio à cordes.Allegro-Adagio-Rondeau.

25 Αυγούστου, «Παναγία Ελεήστρια»

J.S. BACH-Variations Goldberg, version D. Sitkovetsky pour violon, alto et violoncelle Aria-Variations1-15- Aria.

W.A. MOZART- Quatuor en Do KV 171 pour flûte et trio à cordes. Allegro-Thema con variazioni.

G. VACALOPOULOS-Quatuor Grec. Scènes Pittoresques pour flûte, violon, alto et violoncelle

Παίζουν οι:

Liliane Jaques φλάουτο, Saskia Filippini βιολί, Daniel Morice άλτο, Scott Terzaghy, βιολοντσέλλο

Piano Duet e²

3-4 Σεπτεμβρίου, «Παναγία Ελεήστρια»

Bραδιές Χατζιδάκι από τις πιανίστριες Ελένη Λαζάρου και Ελένη Τζιαμουράνη, σε έργα με 2 πιάνα.

Άλλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν:

Βραδιά με μουσική latin.

Συναυλία με τους δασκάλους της Αθηναγόρειας φιλαρμονικής Κορώνης και Μεσσήνιους καλλιτέχνες.

Εκδήλωση για το έτος Γκάτσου και Ελύτη με ομιλητές γνωστούς σύγχρονους ποιητές και κινητή έκθεση αφιερωμένη στο νομπελίστα ποιητή.

Ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Συνεργασία με τοπικούς φορείς για θεατρικές παραστάσεις και αναβιώσεις τοπικών εθίμων.

Πληροφορίες: Κίνηση Ενεργών Πολιτών Κορώνης (τηλ.: 6976709769, korone.gr@gmail.com).

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ live PETRA CLUB

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
live @ Πετρα Club
Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011
Τυρος Αρκαδίας

...Τα Υπόγεια Ρεύματα επισκέπτονται το Πετρα Club στον Τυρο Αρκαδίας και παρουσιάζουν ένα live με ηλεκτρικό ελληνόφωνο ροκ, με τραγούδια από την δισκογραφία τους και από διασκευές.. ένα live που θα μείνει αξέχαστο τόσο στο κοινό όσο και στους ίδιους τους συντελεστές.

Η έντονη συναυλιακή δράση του σχήματος βοήθησε στη ζύμωση των μελών του με αποτέλεσμα την αποκρυστάλλωση του ήχου τους σ' ένα μείγμα ακραιφνώς ροκ διαθέσεων με λυρικές και εσωστρεφείς εκλάμψεις. Όχημα όπως πάντα η ποιητική στιχουργική τους, στην οποία ανέκαθεν τα Υπόγεια Ρεύματα έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Με αφορμή την δισκογραφική δουλειά με τον Θάνο Μικρούτσικο «Τους έχω βαρεθεί», παρουσιάζουν επίσης και διασκευασμένα τραγούδια με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο, από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στους στίχους μεγάλων ποιητών (Β. Μαγιακόφσκι, Ν. Χιχμέτ, Μπ. Μπρεχτ, Γ. Ρίτσος, Α. Αλκαίος, Μ. Ελευθερίου, Μ. Αναγνωστάκης, Φρ. Βιγιόν, Κ. Τριπολίτης, Ν. Καββαδίας, Β. Μπίρμαν κ.ά.).

Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα - τραγούδι), Κώστα Παρίσση (κιθάρα -τραγούδι), Απόστολο Καλτσά (ηλεκτρικό μπάσο), Τάσο Πέππα (τύμπανα).

Σαν Σήμερα...2 Αυγούστου

1948 Ο Ουαλός μουσικός και τραγουδοποιός Andy Fairweather (Andrew Fairweather Low) γεννήθηκε στο Ystrad Mynach του Hengoed. Είναι ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας του συγκροτήματος Amen Corner. Έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με καλλιτέχνες όπως οι Roger Waters, Eric Clapton, Bill Wyman's Rhythm Kings, Joe Satriani κ.α.

1961 Ο μουσικός και παραγωγός Pete de Freitas (Pete Louis Vincent de Freitas 1961-1989) γεννήθηκε στο Port of Spain του Trinidad and Tobago. Υπήρξε ντράμερ του συγκροτήματος Echo & the Bunnymen έως το θάνατο του το 1989.

1983 Ο θρυλικός Αμερικανός μπασίστας James Jamerson (James Lee Jamerson 1936-1983) απεβίωσε σε ηλικία 47 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από κύρωση του ύπατος. Τις δεκαετίες '60 και '70 είχε ηχογραφήσει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Motown Records, όπως "For Once in My Life" (Stevie Wonder), "Dancing in the Street" (Martha and the Vandellas), "I Heard It Through the Grapevine" (Gladys Knight and the Pips), "Reach Out I'll Be There" (The Four Tops) κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2000. Το χαρακτηριστικό παίξιμο του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του ήχου της Motown. Πολλοί είναι οι μπασίστες που έχουν επηρεαστεί από τον James Jamerson, όπως οι Bernard Odum (James Brown's band), John Alec Entwistle (The Who), John Paul Jones (Led Zeppelin) κ.α. Το 2009 το όνομα του γράφτηκε στο Fender Hall of Fame.

1962 Ο Bob Dylan αλλάζει το όνομα του επίσημα, από Robert Zimmerman με το οποίο βαφτίστηκε. Την ίδια ημέρα υπογράφει συμβόλαιο με τον μάνατζερ Albert Grossman.

1980 Η συλλογή τραγουδιών του Hard Rock συγκροτήματος Deep Purple με τίτλο "Deepest Purple: The Very Best of Deep Purple" βρίσκεται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart. Περιείχε δημοφιλή τραγούδια τους όπως τα "Black Night", "Fireball", "Child in Time", "Smoke on the Water" κ.α.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ ROCK (Η Ελλάδα δεν χρωστάει κανενός) - ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ

«Αγανακτισμένο Rock», ένας τίτλος που δεν βγαίνει από τα λόγια του τραγουδιού, αλλά σου έρχεται αυθόρμητα μόλις το ακούσεις!

Η Ζωή Γρυπάρη, που έγραψε τα λόγια, κατάφερε με λίγες λέξεις να εκφράσει την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα και την αγανάκτηση του κόσμου, ενώ ο Γιάννης Γκιούρας με την μουσική και την ενορχήστρωση του, έδωσε την δυναμική που χρειάζονταν οι στίχοι του τραγουδιού!
Με την εξαιρετική του ερμηνεία, ο Ηλίας Μπουρνιώτης, ολοκληρώνει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα!
Ακούστε το, είναι επίκαιρο, δυναμικό και εκφράζει αυτά που ο περισσότερος κόσμος αισθάνεται και θα ήθελε να πει!!

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ ROCK ( Η Ελλάδα δεν χρωστάει κανενός)
Στίχοι : ΖΩΗ ΓΡΥΠΑΡΗ,
Μουσική : ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΥΡΑΣ,
Ερμηνεία : ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ,
Label : INsiteMUSIC


Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΡΕΛΑ......

NICK AND THE BACKBONE LIVE


Το καλύτερο blues rock σχήμα της Ελλάδας με βαθιά ιστορία και δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του blues. Ο Νίκος Ντουνούσης, ο Αλέξανδρος Αποστολάκης – με μεγάλη δισκογραφία και αμέτρητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη - και ο Λάζαρος Λαζαρίδης αποτελούν το πιο ηλεκτρικό «blues power» τρίο της χώρας μας και ένα από τα δυναμικότερα στο είδος τους στην Ευρώπη. Ένα γκρουπ, το οποίο δεν άφησε κανένα ακροατήριο ασυγκίνητο.
Τo Σάββατο 18/06 θα εμφανιστουν για μια μοναδική βραδυά στο Club Αέρινο στην Καλαμπάκα.

“Nick and the Backbone” is the band created by Nick Dounoussis, well known to blues audiences from his 25-years radical involvement in the Greek Blues scenery.He is considered to be the best Blues guitar player in Greece and one of a kind in Europe.His endless talent and unique musical action has turned Greek audiences to the Blues and helped establish the local scenery.
Nick and the Backbone will play live at Club AERINO in KALAMPAKA - GREECE on Saturday 18/06.
CHRIS'S TAVERN
SARAKINIKO BEACH
Párga, Preveza, Greece
..............

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ: ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ)


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ & ΠΟΙΗΤΕΣ

Ερμηνεύουν:
ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ - ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ - ΗΡΩ ΣΑЇΑ

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011, 9 μ.μ.

Την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, το Ηρώδειο θα φιλοξενήσει μια μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία που θα ξεχωρίσει στην ατζέντα του φετινού καλοκαιριού.
Ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος θα διευθύνει την 12μελή Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, με έργα των: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Σταύρου Ξαρχάκου, σε ποίηση των: Νίκου Γκάτσου, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Καζαντζάκη κ.ά.).
Τα τραγούδια θα αποδώσουν τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες:
Η Έλλη Πασπαλά, που με την βαθιά, ζεστή της φωνή, είναι αναμφίβολα μια από τις πιο εκφραστικές ελληνίδες τραγουδίστριες, η Mάρθα Φριντζήλα, πολυτάλαντη -ηθοποιός, σκηνοθέτης και τραγουδίστρια-, που εξισορροπεί ιδανικά τη δωρικότητα και τη θεατρικότητα στην ερμηνεία της και η Ηρώ Σαΐα, μια από τις πιο αξιόλογες φωνές της νέας γενιάς, που μάς σύστησε ο Σταμάτης Κραουνάκης μέσα από την ομάδα Σπείρα-Σπείρα και πρόσφατα μάς «κατέθεσε» το μεγάλο ταλέντο της στην παράσταση «Γυναίκα Τριαντάφυλλο».
Όσοι παρευρεθούν στο Ηρώδειο, θα απολαύσουν μια βραδιά «μυσταγωγίας» υπό από το φως της Πανσέληνου του Σεπτεμβρίου, με οδηγό τον Σταύρο Ξαρχάκο και εισιτήριο τις μελωδίες των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών. Μία ανεπανάληπτη συναυλία για ένα μεγάλο φιλανθρωπικό σκοπό που θα μαγέψει, θα συγκινήσει και θα ενθουσιάσει όλους, όσους θα έχουν την τύχη να την παρακολουθήσουν.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν εξολοκλήρου στην Ένωση Μαζί για το Παιδί.

Προπώληση εισιτηρίων:
Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου Δευτ. – Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο 10.00-14.00)
Τηλεφωνικά στο 210-7234567 με χρέωση πιστωτικής κάρτας (Δευτ. – Παρ. 10.00-18.00 & Σάββατο 10.00-14.00)
Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: www.ticketservices.gr (όλο το 24ωρο)


Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και βοηθά περισσότερα από 10.000 παιδιά κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια ένωση δέκα μη-κερδοσκοπικών φορέων, που εργάζονται για την ευημερία των παιδιών. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει κάθε μορφή βοήθειας σε παιδιά και νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους. Η Ένωση παρέχει ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη και ενημερώνει το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά. Συντηρείται αποκλειστικά από ιδιωτικές χορηγίες και δωρεές και από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο για την ενίσχυση των σκοπών της. Επιπλέον, έχει θέσει σε λειτουργία τη «Γραμμή Βοήθειας 115 25 Μαζί για το Παιδί», μια γραμμή βοήθειας, στελεχωμένη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, που παρέχει δωρεάν συμβουλές και ατομικά ραντεβού, κατόπιν αξιολόγησης, σε παιδιά, νέους και γονείς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ένωση, επισκεφθείτε το site www.mazigiatopaidi.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 77.82.281

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Αθήνα
................

NICK DOUNOUSSIS - LIVE ACOUSTIC


Πέμπτη στις 10:30 μ.μ.
NICK DOUNOUSSIS AND HIS ACOUSTIC GUITAR PLAYING LIVE.
BLUES BAR
POLIGIROS ,CHALKIDIKI
.........

CRETA RUN 3 LIVE| NIGHTSTALKER - LORD 13 -
 COSMIC PLUNGE - BLACK FROG |
Σάββατο, 13 Αυγούστου στις 5:30 μ.μ. - 14 Αυγούστου στις 12:00 π.μ.


NIGHTSTALKER - LORD 13 - COSMIC PLUNGE - BLACK FROG

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Σαν Σήμερα...1 Αυγούστου

1942 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Jerry Garcia (Jerome John Garcia 1942-1995) γεννήθηκε στο San Francisco της California. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Grateful Dead. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994.

1953 Ο Αμερικανός Blues κιθαρίστας και τραγουδιστής Robert Cray γεννήθηκε στο Columbus της Georgia. Το 1986 με την κυκλοφορία του άλμπουμ του "Strong Persuader" κέρδισε βραβείο Grammy για το τραγούδι "Smokin' Gun". Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Eric Clapton, John Lee Hooker κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Don't Be Afraid of the Dark", "I Was Warned" κ.α.

1959 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Joe Elliott (Joseph Thomas Elliott) γεννήθηκε στο Sheffield του νότιου Yorkshire. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Hard Rock συγκρότημα Def Leppard. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Freddie Mercury, Alice Cooper, Mick Ronson, Ian Hunter, David Bowie, Ronnie Wood κ.α. Οι πωλήσεις των άλμπουμ του συγκροτήματος ξεπερνούν τα 65 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Pour Some Sugar on Me", "Hysteria", "Love Bites", "Rocket" κ.α.

1990 Τα πέντε μέλη του συγκροτήματος UB40 και δύο τεχνικοί συλλαμβάνονται τις Σεϋχέλλες με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών. Ο διευθυντής της αστυνομίας δηλώνει πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία ώστε να φυλακιστούν για τρία χρόνια. Τελικά θα τους απελάσουν από την χώρα.

2004 Οι Red Hot Chili Peppers βρίσκονται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart με το "Live at Hyde Park". Θα παραμείνουν στην κορυφή για δύο εβδομάδες. Είναι το πρώτο live άλμπουμ του συγκροτήματος. Ηχογραφήθηκε σε τρεις βραδιές στο Hyde Park του Λονδίνου και είχε κυκλοφορήσει λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 26 Ιουλίου. Στο άλμπουμ συμπεριλαμβάνονται οι γνωστές επιτυχίες του συγκροτήματος: "Can't Stop", "Scar Tissue", "By the Way", "Otherside", "The Zephyr Song", "Californication", "Under the Bridge" κ.α.

ΜΑΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ @ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011‏

Ο Μάνος Πυροβολάκης ταξιδεύει και μας συναντά στις συναυλίες του από πόλη σε πόλη σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ως ιδιαίτερος τραγουδοποιός ο Μάνος ξεχώρισε σαν τον σύγχρονο λυράρη που συνδύασε μέσα από τις μουσικοσυνθέσεις του την pop – rock μουσική με τις παραδοσιακές μελωδίες .
Παράλληλα με τις επιτυχίες του : ‘Το Χαμόγελο σου’, ‘Τι μας ενώνει’, ‘Όλα για όλα’,’ Στης εκκλησιάς την πόρτα, ‘Αν η αγάπη’, , κ.α. που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι « Εσύ που Αγαπούσα τόσο » ενόψει του νέου του album .
Σ ένα πρόγραμμα πολύπτυχο γεμάτο εναλλαγές στήνει και φέτος το δικό του κρητικό – rock πάλκο και μας τραγουδά διασκευές όπως το «Που θα πας» & Σ’ αυτό τον κόσμο» κάνοντας πάντα αναφορά στην Κρητική παράδοση και όχι μόνο μέσα από τη δική του αισθητική προσέγγιση….

ΙΟΣ : 6/8/11 –Θέατρο « ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ »
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ :13/8/11
ΧΑΝΙΑ :15/8/11 –Παραλία Σούγιας

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ LIVE ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ & ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Μουσικό Φεστιβάλ "Φεγγαρος"
Μουσικό Φεστιβάλ ‘Φέγγαρος’
Λόφου, Λεµεσός
17 Σεπτεμβρίου 2011
Η οµάδες Λουβάνα από τη Λευκωσία και Υπόγεια Σκηνή από τη Λεµεσό διοργανώνουν ένα ξεχωριστό µουσικό φεστιβάλ αυτό τον Σεπτέμβριο. Το φεστιβάλ που αρχικά προγραμματίστηκε για τα μέσα του Ιούλη και αναβλήθηκε λόγω των γεγονότων της 11ης Ιουλίου, θα πραγµατοποιηθεί στο ορεινό χωριό της Λόφου στην επαρχία Λεµεσού και θα διαρκέσει μία μέρα.

Καλλιτέχνες / Πρόγραµµα

Στο φεστιβάλ θα εµφανιστούν τρία γκρουπ, δύο από την Ελλάδα και ένα από την Κύπρο.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου, 9:30µ.µ.

Ο Θανάσης είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η ελληνική µουσική τα τελευταία 20 χρόνια. Ένας σπουδαίος συνθέτης και στιχουργός του οποίου τραγούδια έχουν ερµηνεύσει ο Σωκράτης Μάλαµας, η Μελίνα Κανά, ο Γιάννης Αγγελάκας, αλλά και ο αείµνηστος Νίκος Παπάζογλου. Ο καινούριος του δίσκος ‘Ο ελάχιστος εαυτός’ (Inner Ear 2011) τα πάει περίφηµα. Ο ίδιος επισκέφτηκε την Κύπρο µετά από χρόνια απουσίας το περασµένο Μάρτιο µε πρωτοβουλία της Λουβάνα, έπαιξε τέσσερεις sold out συναυλίες, πέρασε θαυµάσια και τώρα επιστρέφει αυτή τη φορά µε τη δεκαµελή του µπάντα. Οι ζωντανές του εµφανίσεις µένουν πάντα αξέχαστες. Πολύ κέφι, χορός και αυτοσχεδιασµός.

Mode Plagal, 7:30µ.µ.

Πολλοί ακόµα αναπολούν πόσο θαυµάσια πέρασαν στη τελευταία κυπριακή εµφάνιση των Mode Plagal στην τάφρο το 2008! Έχουν και αυτοί κυκλοφορήσει δίσκο τη χρονιά που µας πέρασε µε το όνοµα Στην Κοιλιά του Κήτους (Lyra 2010). Μια µπάντα που έχει χαρακτηριστεί από τα καλύτερα έθνικ γκρουπ της Ευρώπης. Αλλά δεν είναι µόνο αυτό. Οι Mode Plagal έχουν φτιάξει ένα δικό τους ξεχωριστό µουσικό ιδίωµα. Ένα ιδίωµα µε αναφορές στην παραδοσιακή µουσική και στίχο, σε βυζαντινούς ήχους, σε funk ρυθµούς και σε πάµπολλα ακόµη µουσικά στοιχεία που δεν ανήκουν σε είδος ή που δεν τα χρησιµοποίησαν αυτούσια αλλά µόνο σαν επιρροές. Τους έχουµε δει πολλές φορές στην Κύπρο ειδικά στην αρχή του αιώνα. Αυτές τις µέρες ο καθένας τους είναι απασχοληµένος µε άλλα projects όπως Μάλαµας, Χειµερινοί Κολυµβητές, Μάρθα Φριντζήλα, Χαΐνηδες κ.α. Ενωµένοι, στη Λόφου θα µας θυµίσουν τις µουσικές τους, που τόσο αγαπήθηκαν.

J.Kriste, Master of Disguise, 6:30µ.µ.

Η µπάντα του Λευτέρη Μουµτζή έχει παρουσιαστεί ζωντανά αρκετά φέτος, κυρίως στη Λευκωσία (Κοσµικό Κέντρον Αντωνάκης, Υφαντουργείο), αλλά και στο φεστιβάλ του Πανεπιστηµίου Κύπρου στην Αξιοθέα, αποκτώντας
αρκετούς φίλους και θαυµαστές. O δίσκος ‘Girls, Ghosts and Gods’
(Puzzlemusik 2009) άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και στην Ελλάδα ανακηρύχτηκε από τους καλύτερους της χρονιάς 2009. Φολκ - ροκ - ψυχεδελικές συνθέσεις που σε ταξιδεύουν, και πολλές εναλλαγές, είναι µερικά από τα συστατικά του ήχου του γκρουπ. Θα εκτελέσουν κοµµάτια από το δίσκο και καινούριο υλικό από τη νέα δουλειά που αναµένεται στα τέλη της
χρονιάς.

Το πρόγραµµα θα εµπλουτιστεί από τον DJ Tony Cusack µε επιλογές από τη µεγάλη του συλλογή από βινύλια.


Πληροφορίες

Το Φεστιβάλ αρχίζει στις 4 µµ. Στο χώρο θα πωλείται φαγητό και ποτό. Επίσης θα πωλούνται δίσκοι των καλλιτεχνών σε ειδικό πάγκο.

∆ιαµονή

Στη Λόφου καθώς και στα γύρω χωριά υπάρχει περιορισµένος αριθµός δωµατίων προς ενοικίαση. Επίσης θα υπάρχει και περιορισµένος χώρος για δωρεάν κάµπινγκ στο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία. Περισσότερες πληροφορίες στο facebook.com/louvana.

Τιµές εισιτηρίου

25 ευρώ προπώληση, 30 ευρώ στην είσοδο

Προπώληση εισιτηρίων

Λευκωσία
Καλά Καθούµενα 22664654
Crepa Land (Μακεδονίτισσα) 22261000
Eleven63 Studio 22101163

Λεµεσός
Brent Cross. Mακαρίου 25747814
Μαγειρίο – Καφενείο ‘Γιαγκίνι’ 97839617

Λάρνακα
Why and Why 24654637

Πάφος
Vintage Art House 96838366
....................

Οι Imam Baildi
στην Ευρώπη


Το νέο album των Imam Baildi “The Imam Baildi Cookbook” ξεκίνησε ήδη την πορεία του στην Ευρώπη!!

Μόλις 5 μήνες από την κυκλοφορία του στην Ελλάδα, βρίσκεται ήδη στην 6η θέση των Ευρωπαϊκών charts World μουσικής.
www.wmce.de

Οι Imam Baildi μετά την εμφάνισή τους στο Gloria Theatre της Κολωνίας για το Πρωτοχρονιάτικο πάρτυ του ραδιοφωνικού σταθμού Funkhaus Europa (31/12/2010) συνεχίζουν τις ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις.

Στις 24 Ιουνίου θα παίξουν στο ιστορικό Paradiso Club του Amsterdam και στις 4 Νοεμβρίου στο Oslo International World Music Festival.
.............

Ο Αντώνης Ρέμος
στο Alati by the Sea, Κύπρος
Σάββατο 6 Αυγούστου 2011,


Ο αγαπημένος Έλληνας καλλιτέχνης Αντώνης Ρέμος, σε μια μοναδική εμφάνιση by the sea το Σάββατο 6 Αυγούστου 2011, στο Alati by the Sea στον Πρωταρά.

Είσοδος - τιμές ανά άτομο:
€40 στο μπαρ - συμπεριλαμβάνει 1 ποτό
€60 σε τραπέζι - συμπεριλαμβάνει 1 μπουκάλι ανά 8 άτομα
€90 πρώτο τραπέζι πίστα - συμπεριλαμβάνει 1 μπουκάλι ανά 8 άτομα

Προπώληση εισιτηρίων από Τετάρτη 20 Ιουλίου στα ακόλουθα σημεία:
Alati by the Sea - Πρωταράς
Περίπτερο Οκτάγωνο - Λευκωσία

Για κρατήσεις στο 99213700
Alati by the sea
Περνερά 32
Πρωταράς
Παραλίμνι, Αμμόχωστος 5296, Κύπρος
Τηλέφωνο: 23833740
...............

Δήμητρα Γαλάνη & Vassilikos

Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο
Λάρνακα, Κύπρος
Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου


Σκαλί Αγλαντζιάς, Κύπρος
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

Mια απρόβλεπτη μουσική συνάντηση μας υπόσχονται η Δήμητρα Γαλάνη και ο Vassilikos, που επισκέπτονται την στην Κύπρο για δυο μοναδικές συναυλίες.Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο στην Λάρνακα και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστούν στο Σκαλί Αγλαντζιάς.

Όταν ξεκίνησε τη μεγάλη της καριέρα πριν από 40 και πλέον χρόνια, η Δήμητρα Γαλάνη ήταν μία φωνή που «φλέρταρε» έντονα με τη Δύση. Και δεν ήταν απλή υπόθεση αυτό στα χρόνια του ’70, σε αντίθεση με το σήμερα που είναι πια το κυρίαρχο ρεύμα.
Όταν ξεκίνησε την ξεχωριστή του πορεία στο τραγούδι με τους Raining Pleasure, πριν από 20 και πλέον χρόνια, ο Vassilikos έγραφε και τραγουδούσε στα αγγλικά. Και δεν ήταν της μόδας, όπως, σήμερα να είσαι Έλληνας και να τραγουδάς αγγλόφωνα τραγούδια...
Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Vassilikos υπήρξαν –ο καθένας με το δικό του τρόπο και για τη δική του εποχή- indie pop πριν μάθουμε καν indie pop τι σημαίνει.
Τώρα, οι δυο τους συναντιούνται στη σκηνή και αυτό δεν αποτελεί συνάντηση δύο κόσμων ούτε δύο διαφορετικών γενεών. Είναι η συνύπαρξη δύο ανθρώπων που μοιράζονται κοινή αισθητική γύρω από τη μουσική και κοινή αντίληψη για τη θέση τους σε αυτή.
Και οι δύο έχουν αναγάγει σε τέχνη την έννοια της διασκευής, στις τελευταίες τους δουλειές Πίξελ (η Δήμητρα) και Vintage (ο Vassilikos). Εκείνη ξαναέχτισε τα τραγούδια του ρεπερτορίου της με νέα υλικά. Εκείνος έδωσε σε μεγάλα τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου το δικό του άγγιγμα. Τώρα αγγίζει ο ένας τον άλλον, αναδομεί ο ένας το ρεπερτόριο του άλλου. Η συνάντησή τους περιλαμβάνει ό,τι αληθινό – ελληνικό ή ξένο. Οι μουσικές συναντώνται έξω από τη γλώσσα, πέρα από την εποχή.
Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Vassilikos δεν περιορίζονται από τη μέχρι τώρα εικόνα τους ούτε από το παρελθόν τους. Δοκιμάζουν αυτό που έχουν προσωπική καλλιτεχνική ανάγκη. Η συνάντησή τους δεν βασίζεται στο σίγουρο και το δοκιμασμένο. Το απρόβλεπτο είναι αυτό που τους καλεί. Για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή, δύο καλλιτέχνες που ήταν συγγενείς εξ’ αποστάσεως από πάντα.
Συντελεστές:

Γιώργος Ζαχαρίου – Επιμέλεια ορχήστρας, ενορχηστρώσεις, πιάνο, keyboards

Θίο Γκουτσίδης – Κιθάρες
Λάμπης Κουντουρόγιαννης – Κιθάρες
Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος – Πλήκτρα
Στέλιος Προβής - Μπάσο, Φωνητικά
Σεραφείμ Γιαννακόπουλος - Drums, Κρουστά

Κώστας Βάμβουκας – Επιμέλεια ήχου
Βασίλης Πουφτής – Επιμέλεια φωτισμού
Παναγιώτης Ηλιόπουλος – Ηχοληψία
Νίκος Καραδοσίδης – Stage manager


Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου
Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο
Ν. Γ. Δημητρίου
Λάρνακα, Κύπρος

Ώρα: Ξεκινά στις 21:00
Τιμη €25

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου
Σκαλί Αγλαντζιάς
Αγίου Γεωργίου 15
Αγλαντζιά, Λευκωσία 2108, Κύπρος
Τηλέφωνο: 22462233

Ώρα: Ξεκινά στις 21:00
Τιμη €25

Επικοινωνια
Τηλέφωνο: 77777010-22767711
...............

IN FLAMES LIVE-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!!!

Η XRTC PRODUCTIONS και η MOOD PROMOTIONS 
οργανώνει εκδρομή για τη πόλη της ΣΟΦΙΑΣ στην ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, στις 30 Σεπτεμβρίου 2011,για την συναυλία IN FLAMES


Λεπτομέρειες εκδρομής: Αναχώρηση στις 30 Σεπτεμβρίου απο Ξάνθη και άφιξη μετά την λήξη της συναυλίας.
(στάση Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολη-Δι​δυμότειχο-Ορεστιάδα)
Ξεκινάμε πρωί από την Ξανθη για Σοφια ακολουθεί το live και επιστρεφουμε!
τιμή 75 euro , περιλαμβάνει : μεταφόρα :Ξάνθη - Σόφια- Ξάνθη
και εισιτήριο για την συναυλία!!!

Θέσεις περιορισμένες

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ,ΜΟΝΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Για Κρατήσεις και πληροφορίες στο τηλ.και στο e-mail:
Γιαννης:6937177600
Σταυρος:6976788058(υπεύθυν​η για τις περιοχές Διδυμότειχο- Ορεστιάδα )
Γιωργος:6988016991(υπεύθυν​ος για Αλεξανδρουπολη)
xrtc_productions@hotmail.c​om
adnan:6972059655-694263819​6
(υπεύθυνος για τις περιοχές Ξάνθη-Κομοτηνη)
adnan@mood-pro.com
adnan.tefikoglu@gmail.com