ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Σαν Σήμερα...1 Οκτωβρίου

1975 Ο Αμερικανός ντράμερ και μέλος των Booker T. & the M.G.'s, Al Jackson, Jr. (Alan Jackson 1935-1975) δολοφονείται σε ηλικία 39 ετών από διαρρήκτες που είχαν εισβάλει στο σπίτι του στο Memphis του Tennessee. Αφού τον υποχρέωσαν να πέσει στα γόνατα, τον πυροβόλησαν πέντε φορές στη πλάτη. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ντράμερ του 20ου αιώνα. Αποκαλείται και "The Human Timekeeper". Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Rufus Thomas, Carla Thomas, Eddie Floyd, Sam & Dave, Otis Redding, Albert King. Το 1971 μαζί με τους Willie Mitchell και Al Green έγραψε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τελευταίου, το τραγούδι "Let's Stay Together" που αργότερα τραγούδησε και η Tina Turner.

1956 Ο Elvis Presley ηχογραφεί μια διαφορετική εκτέλεση του τραγουδιού "Love Me Tender" το οποίο θα ακούγεται στο τέλος της ομώνυμης ταινίας. Η εκτέλεση αυτή δεν θα κυκλοφορήσει παρά μόνο μετά το θάνατο του Presley.

1970 Ο Jimi Hendrix κηδεύεται στην πατρίδα του, στο νεκροταφείο Greenwood Memorial κοντά στο Seattle, δέκα τρεις ημέρες μετά το θάνατο του. Η σωρός του έπρεπε να μεταφερθεί από το Λονδίνο.

1973 Μετά την μεγάλη επιτυχία του "Dark Side of the Moon", οι Pink Floyd δεν ήταν σίγουροι για το πώς θα ξανά πετύχουν την τεράστια δημοτικότητα του τελευταίου τους άλμπουμ. Αποφάσισαν λοιπόν να πειραματιστούν και να προσπαθήσουν να φτιάξουν ένα άλμπουμ μόνο με ήχους από κοινά οικιακά αντικείμενα. Σήμερα, ξεκινούν τις ηχογραφήσεις για το project "Household Objects". Εν κατακλείδι θα τα παρατήσουν και θα συγκεντρωθούν στις ιδέες τους για ένα άλμπουμ με τίτλο "Wish You Were Here".

1996 Κυκλοφορεί το live άλμπουμ των Nirvana με τον τίτλο "From the Muddy Banks of the Wishkah", το οποίο περιέχει ζωντανές ηχογραφήσεις του συγκροτήματος από το 1989 έως το 1994. Είναι το δεύτερο άλμπουμ των Nirvana που κυκλοφορεί μετά το θάνατο του τραγουδιστή Kurt Cobain, τον Απρίλιο του 1994. Περιέχει τα τραγούδια: "Smells Like Teen Spirit", "Lithium", "Polly" κ.α.
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

LIVE ΚΑΙ ΑΛΛΑ ROCK

ACOYSTIC BOX LIVE 
ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΙΤΗΣ ΦΩΤΗΣ ΧΑΜΗΛΟΣ
 ΣΤΟΝ ΚΑΚΤΟ


ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ 7 ΚΑΙ 10 /10

ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΟ
ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ
ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ....... ΘΕΙΟ
ΚΑΚΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
Λ. Αλεξάνδρας 40 και Σκυλίτση
..............

" Έτσι οι μέρες περνούν the band " LIVE @ Kookoo Live Bar


Οι Αντίπερα Όχθη, ο Δημήτρης Καρράς, ο Φώτης Ανδρικόπουλος και η Μαρία Παπαλεοντίου επιστρέφουν δυναμικά για τη νέα χρονιά με το project " Έτσι οι μέρες περνούν reloaded " και νέο, δυνατό πρόγραμμα. Σας περιμένουμε στο KooKoo LiveBar Full το Σάββατο 8/10/2011 λίγο μετά τις 11..

Ιάκχου 17, Γκάζι
...............

Sound Best Production
Tonight and only @ BarBar (Ιάκχου 23, Γκάζι)

...Το video σε μεταφέρει σε μια διάσταση όπου ο ήχος συμμαχεί με την εικόνα
...Σε αναζοωγονεί ...Γεμίζει το βλέμμα σου πολύχρωμα φώτα
...Σε κάνει να διασκεδάζεις την πραγματικότητα με όλες σου τις αισθήσεις!
Σας καλωσορίζουμε στην πιο φουτουριστική Πέμπτη της νυχτερινής σας καθημερινότητας στον atmospheric χώρο του BarBar στο Γκάζι !

…Αυτό σημαίνει για εμάς Living On Video!! Is this Reality?!

* Music by: George SiMiX, Manolis Kasotakis & Nikos Stamos
* Sexy dance show by VIP Babes !
* Sounds: Clubbers’ House & Dance Vibes
* Dress code: Chic & Sexy
* Exclusively supported & photo covered by Clubber.gr

RSVP:
✔ Guestlist με το όνομα του booker σας στην υποδοχή (μέχρι τις 2:00)
✔ Για reservations {80€ / 6 άτομα} επικοινωνήστε μαζί μας ή στο
☎ 6973050197

SOUNDs Clubbing
..............
FULL TATTOO LIVE @ BOURBON
ΤΟ PARTY ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...


ΟΙ FULL TATTOO ΣΤΗ 4η ΣΕΖΟΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ BOURBON, ΠΙΟ <<ΔΥΝΑΤΟΙ>> ΚΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!!!!

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ LIVE...
BOURBON BAR
ΔΑΣΚΑΡΟΛΗ 67
ΑΘΗΝΑ / ΓΛΥΦΑΔΑ
..................

REVENGE OF ROCK - Hard Rock N' Strip Party


Κυριακή 9 Οκτωβρίου, το H Mariza Crash σας υποδέχεται σε έναν από τους καλύτερους rock χώρους της Αθήνας, το Revenge Of Rock για μια βραδιά όπως ΔΕΝ την έχετε συνηθίσει:

Hard Rock N' Strip Party Vol.2

Harley μηχανές,

Καυτό Strip Show από την Drop Dead Gorgeous ENY + μια Sexy Guest στο πλευρό της

...και Hard & Sleazy ήχοι ενός ειδικά διαμορφωμένου για τη βραδιά DJ σετ, θα κάνουν τη νύχτα να μείνει αξέχαστη!!!

On decks: Mariza Crash
with Desmond Kind as special guest.

Doors Open: 23:00
SHOW STARTS AT 23.30!!
Fee: 3 ευρώ
Revenge Of Rock
leoforos aleksandras 34
Athens, Greece
.................

5 ΕΠΟΧΕΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-FATURO 
TETAΡΤΗ 5/10 στις 22:00


Μετα απο μια ακρως επιτυχημενη σεζον οι 5 ΕΠΟΧΕΣ επιστρεφουν στον χωρο του ΕΝΖΖΟ στο μπουρναζι για μια ακρως ενδιαφερουσα σειρα εμφανησεων!!!Το συνθημα φετος αλλαζει..Μετα απο ολα αυτα που συμβαινουν γυρω μας εμεις επιλεγουμε να δωσουμε χρωμα στις νυχτες μας!!
"Κι ισως αυριο πια το φως μας να 'ν' λευκο" οπως λεει κι ενα τραγουδακι στο φιναλε του!!!


Οι 5 ΕΠΟΧΕΣ μετα απο 9 χρονια ενεργης παρουσιας επιστρεφουν στην βαση τους,το Π...ΕΡΙΣΤΕΡΙ..Στον πανεμορφο χωρο του ΕΝΖΖΟ DE CUBA.Με την καλυτερη διαθεση και πανω απ'ολα σε οικειο περιβαλλον με αγαπημενους φιλους onstage και οχι μονο ειναι ετοιμοι για ενα Live-Γιορτη..Κερασακι στην τουρτα Η ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ η οποια εχει κερδισει ολοκληρη την Ελλαδα με το ταλεντο της και το ηθος της,γνωστη απο τη συμμετοχη της στο GREEK IDOL...Καταλαβαιvετε ολοι οτι δεν πρεπει με τιποτα να το χασετε!!!!!!Να ειστε λοιπον ολοι εκει για ενα σουπερ παρτυ!!!!!!!


Χορηγός Επικοινωνίας της βραδιάς θα είναι το Radio Isart..

ΕΝΖΖΟ DE CUBA
ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 14-16 ΜΠΟΥΡΝΑΖΙ
22:00
................

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

It's only you, who can tell me apart And it's only you, who can turn my wooden heart

"ONLY YOU" PORTISHEAD



We suffer everyday, what is it for
These crimes of illusion, are fooling us all
And now I am weary and I feel like I do

It's only you, who can tell me apart
And it's only you, who can turn my wooden heart

The size of our fight, it's just a dream
We've crushed everything I can see, in this morning selfishly
How we've failed and I feel like I do

It's only you, who can tell me apart
And it's only you, who can turn my wooden heart

Now that we've chosen to take all we can
This shade of autumn, a stale bitter end
Years of frustration lay down side by side

And it's only you, who can tell me apart
And it's only you, who can turn my wooden heart

It's only you, who can tell me apart
And it's only you, who can turn my wooden heart



Νοιωθοντας πως πλεον εχεις φτασει στο τερμα και δεν υπαρχει πια επιστροφη και ολα εχουν γινει κομματια και μονο ψευδαισθηση ειναι καθε προσπαθεια σωτηριας.......Τοτε ψαχνεις καποιον να σου πιασει το χερι καποιον να μπορει να ζωντανεψει την ραγισμενη καρδια........Καποιον που .........να μπορει να ενωσει τα κομματια σωστα............

Σαν Σήμερα... 30 Σεπτεμβρίου

1935 O Αμερικανός τραγουδιστής της Pop Johnny Mathis (John Royce Mathis) γεννήθηκε στο Gilmer του Texas. Ηχογράφησε πάνω από 100 άλμπουμ, με πωλήσεις στην Αμερική που ξεπερνούν τα 27 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του τα "Chances Are" (1957) και "Too Much, Too Little, Too Late" ντουέτο με την Deniece Williams (1978). Τρία από τα τραγούδια του, τα "It's Not for Me to Say", "Misty" και "Chances Are", τιμήθηκαν με τον ειδικό βραβείο Grammy Hall of Fame το οποίο δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια ζωής και έχουν συμβάλει στην εξέλιξη της μουσικής. Το 2003 του απονεμήθηκε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στην μουσική.

1964 Στα Abbey Road Studio του Λονδίνου οι The Beatles τελειώνουν τις ηχογραφήσεις των τραγουδιών "Every Little Thing", "What You're Doing" και "No Reply". Τα τραγούδια θα συμπεριληφθούν στο άλμπουμ "Beatles for Sale" που θα κυκλοφορήσει στη Μεγάλη Βρετανία τον Δεκέμβριο.

1987 Πραγματοποιείται μια special τηλεοπτική εκπομπή με οικοδεσπότη τον Roy Orbison στο Coconut Grove Club του Los Angeles. Η εκπομπή έχει τον τίτλο "Roy Orbison and Friends, A Black and White Night", ηχογραφείται και μαγνητοσκοπείται ασπρόμαυρα. Θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 1989, ένα χρόνο περίπου μετά τον θάνατο του, με τον τίτλο "A Black And White Night Live". Στην συναυλία συμμετέχουν οι μουσικοί και τραγουδιστές Bruce Springsteen, Tom Waits, Elvis Costello, k.d. lang, Jennifer Warnes, Bonnie Raitt κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Only the Lonely", "Oh, Pretty Woman", "Blue Bayou" κ.α.

1997 Ο Bob Dylan κυκλοφορεί το άλμπουμ "Time Out of Mind". Θα του χαρίσει τρία βραβεία Grammy, μεταξύ αυτών και το "Album of the Year". Την παραγωγή του άλμπουμ είχε κάνει ο Daniel Lanois. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time" βρέθηκε στην 408η θέση. Δημοφιλή τραγούδια: "Love Sick", "Not Dark Yet", "Make You Feel My Love" κ.α.

2003 Κυκλοφορεί το έβδομο στούντιο άλμπουμ του Sting με τον τίτλο "Sacred Love". Θα φτάσει μέχρι την τρίτη θέση του Billboard. Το ντουέτο του με την Mary J. Blige, "Whenever I Say Your Name", κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Pop Collaboration with Vocals". Στο άλμπουμ συμμετέχει επίσης η μουσικός του sitar Anoushka Shankar, κόρη του Ravi Shankar.
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!

STIΓΜΑ 90 LIVE

AFTER DARK
ΔΙΔΟΤΟΥ 31 & ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
ΕΞΑΡΧΕΙΑ
...............

Lexicon Project στο "Σταυρό του Νότου club"

Κυριακή 2 Οκτωβρίου
και κάθε Κυριακή
στο «Σταυρό του Νότου club»

συμμετέχει η Χριστίνα - Μαρία Λαζάρου

Μετά από μια άκρως επιτυχημένη χρονιά , οι Lexicon Project επιστρέφουν στη σκηνή του club του «Σταυρού του Νότου», με μια σειρά παραστάσεων όπου θα ακουστούν για πρώτη φορά, και τραγούδια απ’ την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά!
Σε ένα ανανεωμένο πρόγραμμα οι Lexicon Project μας τραγουδούν «Δεν είναι ο κόσμος για σένα». Ο ήχος τους, έχει χαρακτηρίσει το ύφος και την προσωπικότητα της μπάντας. Ένα πέρασμα από την κιθαριστική ποπ της Μ. Βρετανίας μέχρι τη σύγχρονη ποπ-ροκ ελληνική μουσική σκηνή, με μια πολύ προσωπική και ενδιαφέρουσα ερμηνεία. Απ’ το πρόγραμμα δε θα λείψουν τραγούδια που έχουν αγαπηθεί, απ’ τον πρώτο τους δίσκο («Ας κάνουμε τη νύχτα μέρα», «Χειμώνας», «Ταξίδεψε»), καθώς και διασκευές αγαπημένων κομματιών μέσα απ’ το δικό τους πρίσμα.
Την οπτικοποίηση των τραγουδιών συμπληρώνουν τα videos που έχουν επιμεληθεί οι ίδιοι και θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια της παράστασης. Μια εξαιρετική πρόταση, από μια μπάντα που αν και νέα, έχει μαζέψει τις πιο θετικές κριτικές και έχει συζητηθεί όσο λίγες…

Σταυρός του Νότου club
Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος
Τηλ. 210-922.69.75- www.stn.gr
Ώρα : 21.30
...............

Οι ΒLUES WIRE live για 2 βραδιές στο VINILION


Στις 28 και 29 Οκτώβρη, το δια του στόματος της Katie Webster "καλύτερο blues συγκρότημα της Ευρώπης", το συγκρότημα θρύλος, οι Blues Wire από τη Θεσσαλονίκη με κοντά 30 χρόνια ιστορίας, έρχονται στο στέκι του blues της Δυτικής Αθήνας, στο Club Vinilion, στο Ίλιον. Δύο αξέχαστες βραδιές με πολλές εκπλήξεις και τζαμαρίσματα που θα αφήσουν ιστορία. Στις 28, οι Boogie Sinners ανόίγουν για τον Ηλία Ζάϊκο και την παρέα του ενώ στις 29 οι Daddy's Wοrk Blues Band. Συμμετέχουν επίσης οι Σίμος Κοκαβέσης, Μαρκέλα Παναγιώτου, Λουκάς Σιδεράς, Ανδρέας Γκομόζιας, Tάκις Αναγνωστόπουλος και Γιώργος Κοντραφούρης.
EKTOΡΟΣ 92 & ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΙΛΙΟΝ ΤΗΛ.210 2692640

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΘΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΣΑΝ ΜΠΑMΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ...

"ΕΝΑ ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ , ΘΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΣΑΝ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ"
ΜΑΝΟΣ ΞΥΔΟΥΣ-ΠΥΞ ΛΑΞ


"Βρες μιαν άλλη νύχτα, για να τυραννάς
να πας ν'ακούσεις μόνος σου που φυσάει ο αγέρας.
Πάλι θα σε δέσουνε ψόφια ξωτικά
για να τρως τα ψίχουλα της περασμένης μέρας.

Μέσα στο δωμάτιο, την πόρτα να κοιτάς
μικρό το καταφύγιο, δεν θέλεις να κουρνιάσεις.
Σε μια φωλιά, που άδεια ειρωνικά
σου θυμίζει ό,τι θες να ξεπεράσεις.

Όλα όσα έκανες μπροστά σου θα τα βρεις
γλυκό παράπονο τη δίψα θα σου σβήνει.
Αφού σε τρόμαξε ο νόμος της σιωπής
να ξέρεις να πηδιέσαι, μ'ο,τιδήποτε σε φτύνει.

Βρες μιαν άλλη νύχτα, για να τυραννάς
σε στράβωσαν απότομα τα φώτα όλου του κόσμου.
Τώρα σε τσουλάνε άδεια φορτηγά
σ' ένα μονόδρομο που τελειώνει εμπρός μου."


Για καποιους που αφηνουν το χτες να κατατρωει το σημερα! Για τους εφιαλτες που στοιχειωνουν καθε βημα. Που καθε βημα ειναι βαρυ σαν δεμενο μ αλυσιδες που δεν τολμαμε να σπασουμε. Μοιρολοι εκνευριστικο σε οτι πια εχει ηδη γινει και δεν αλλαζει. Επιλεκτικη μνημη που αναμασα σαν γρια κατσικα ο,τι σε πονεσε καποτε και σου κλεινει το φως να μην δεις πως αυριο ισως καπου να υπαρχει καποιο φως. Δεσμιος των αναμνησεων αδυνατεις να βρεις το δρομο κ αφηνεσαι να σε πατανε τεραστιες πατουσες !!!!!!!!! Μην παραπονιεσαι πως πονας επιτελους!!!!!!!!!!!!! ΕΣΥ εισαι που ΣΕ τιμωρεις για οσα οι αλλοι σου εχουν κανει!!!

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ

TIGRE SPORAKIA (ΤΑΚΙ ΤΣΑΝ & ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ) the Band @ Block 33


Τιγρέ Σποράκια (Τάκι Τσαν & Εισβολέας) Live @ Block33, Παρ 7/10 + Μικρός Κλέφτης & Nasa Funk

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, η Θεσσαλονίκη και ο συναυλιακός χώρος του Block33, θα φιλοξενήσουν μία μοναδική βραδιά σε Hip Hop & Funk ρυθμούς με δύο από τα μεγαλύτερα συγροτήματα της Ελλάδας. Τα Τιγρέ Σποράκια The Band, αποτελούμενα από δύο κορυφαίους MC's της ραπ σκηνής, τον Τάκι Τσαν και τον Εισβολέα, στα πλαίσια της πανελλαδικής τους περιοδείας έρχονται στη συμπρωτεύουσα για να ξεσηκώσουν το κοινό τους με νέα τραγούδια, αλλά και παλίες γνώριμες επιτυχίες. Στη συναυλία, συμπρωταγωνιστούν οι Nasa Funk με τον Μικρό Κλέφτη (Βόρεια Αστέρια) σε μία καινούρια συνεργασία που έχει σκοπό να δώσει μία funky νότα στη γνώριμη hardcore εμφάνιση του καλλιτέχνη των Βορ.Ας.

Είσοδος: €12
Προπώληση: €10 (Metropolis)
Έναρξη: 21.00
..............

Extreme Metal "...OUTBREAK OF EVIL..." Dj Set THU. 29/9 @ RAINBOW
ANTI-POSER METAL SQUAD Presents...

...."OUTBREAK OF EVIL"....
The sounds of Punishment : BLACK,DEATH,THRASH and 80's HEAVY...
DJs : S. from Ravencult and 108 from Gospel Of Grief...
HOW MUCH PRIMITIVE CAN YOU GET??????

BE THERE....
Διεύθυνση:

Δεκελέων 40, Αθήνα 11854, Ελλάδα
+30 6974132500

Σαν Σήμερα...29 Σεπτεμβριου

1935 O Αμερικανός Rock and Roll πιανίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Jerry Lee Lewis γεννήθηκε στο Ferriday της Λουϊζιάνα. Άρχισε να μαθαίνει μουσική από πολύ μικρός και οι γονείς του με σκοπό να του αγοράσουν το πρώτο του πιάνο έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Sun Records και πρωτογνώρισε μεγάλη επιτυχία το 1957 με τραγούδια όπως τα "Whole Lotta Shakin' Goin' On" και "Great Balls of Fire". Το 1986 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame και το 2004 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Artists of All Time", βρέθηκε στην 24η θέση. Η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού "Great Balls of Fire" (Sun Records) τιμήθηκε το 1988 με το βραβείο Grammy Hall of Fame, που δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια ζωής και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της μουσικής.

1948 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός και βασικός τραγουδιστής του Rock συγκροτήματος Grand Funk Railroad, Mark Farner (Mark Fredrick Farner) γεννήθηκε στο Flint του Michigan. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1969 και παρέμεινε μαζί τους μέχρι και την πρώτη διάλυση τους το 1976. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "I'm Your Captain (Closer to Home)", "We're An American Band", "Gimme Shelter", "Walk Like a Man" κ.α.

1957 Ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Σωκράτης Μάλαμας γεννήθηκε στη Συκιά της Χαλκιδικής. Άρχισε την ενασχόληση του με τη μουσική σε ηλικία 13 ετών όταν αγόρασε την πρώτη του κιθάρα και στα 17 παρακολούθησε μαθήματα στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε κιθαρίστας στην μπάντα του Νίκου Παπάζογλου αλλά αργότερα ακολούθησε σόλο καριέρα, ηχογραφώντας με την δισκογραφική εταιρεία Λύρα. Δημοφιλή τραγούδια του: "Καληνύχτα", "Άσε τα ψέματα", "Για την Ελλάδα", "Δρόμο άλλαξε ο αέρας", "Είναι σκοτάδι", "Τσιγάρο ατέλειωτο", "Πριγκηπέσα", "Στα είπα όλα" κ.α. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Μελίνα Κανά, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χάρις Αλεξίου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μίλτο Πασχαλίδη, Νίκο Χαλβατζή κ.α.

1973 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Grand Funk Railroad με το τραγούδι "We're an American Band". Ήταν μέρος του ομότιτλου άλμπουμ του συγκροτήματος που είχε κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.

1975 Ο Αμερικανός Rhythm and Blues τραγουδιστής Jackie Wilson παθαίνει καρδιακή προσβολή στην σκηνή κατά την διάρκεια παράστασης στο Latin Casino του New Jersey και καθώς ερμήνευε την επιτυχία του "Lonely Teardrops". Θα πέσει σε κώμα όπου και θα παραμείνει σε αυτή τη κατάσταση μέχρι της 21 Ιανουαρίου του 1984 που θα αποβιώσει από πνευμονία σε ηλικία 49 ετών.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Είναι θεός κι εγκληματίας. Είναι σιωπή - είναι φωτιά...

"Ο ΕΡΩΤΑΣ"- ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ

Δε είναι υπόθεση ο έρωτας φτηνών σουξέ.
Δεν είναι της μαθήτριας το πρώτο δάκρυ.
Είναι απειλή-είναι ζημιά.
Δεν είναι βάρκα με καρδιές στην άκρη.

Είναι σιωπή - είναι φωτιά.
Είναι αυτός που καίγεται στη μέση της πλατείας.
Είναι σιωπή - είναι φωτιά.
Είναι σιωπή - είναι φωτιά.
Είναι αυτός που φεύγει πρίν το τέλος της ταινίας.
Είναι θεός κι εγκληματίας.
Είναι σιωπή - είναι φωτιά...

Ο έρωτας βουτάει απ'τις ταράτσες στο κενό.
Χώνει το χέρι σε νερό,νερό που βράζει.
Δεν έχει σώμα-ούτε μυαλό.
Δεν αρρωσταίνει-δεν πονάει-δεν δειλιάζει.

Ο έρωτας δεν είναι η μελωδία που θα φάς,
ούτε μπουκέτο με λουλούδια να στολίσεις.
Τραβάει μακριά-καθώς τραβάς,
απ'το συρτάρι της καρδιάς δυο μάτσα αναμνήσεις.

Δεν είναι "μπόμπα"σε σκυλάδικο ο έρωτας,
ούτε ο εύχαρις και πλούσιος μαλακας.
Είναι αυτόχειρας φυγάς.


Ο ερωτας ειναι ολα κ τιποτα...φωτια....ρισκο......κινδυνος....ζωη..ανασα....θανατος... Δεν φοβαται τιποτα!Δεν δειλιαζει μπροστα σε τιποτα!!Ειναι ολα και τιποτα!!!Τον κλεινουμε σε φτηνα μσουξε...Σε μεγαλα βαρυγδουπα λογια ανευ ουσιας! Σε κινησεις εντυπωσιασμου! Δεν ειναι τιποτα απ ολα αυτα.........κ ειναι κ ολα αυτα ταυτοχρονα!! ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ!ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΓΛΗΜΑΤΙΑΣ!!

Η Λιζέτα Καλημέρη για δυο βραδιές στο vinilion

Η Λιζέτα Καλημέρη μαζί με το Θανάση Ζαχαρόπουλο ( κιθάρα) την Ατζέλικα Παπανικολάου (πιανο) και τον Δημήτρη Γκίνη (ακορντεόν)

κάνει επι σκηνής ένα περίπατο σε μουσικά μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής μουσικής αντλώντας απο την προσωπική της δισκογραφία αλλά και από τραγούδια άλλων ερμηνευτών που συγγενεύουν με τη φωνή της...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/9/11 & ΣΑΒΒΑΤΟ 1/10/11
http://www.myspace.com/lizetakalimeri

ΕΙΣΟΔΟΣ 12  (με κρασί-μπύρα)



ΕΚΤΟΡΟΣ 92 & ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΙΛΙΟΝ

Τηλ.210 2692640

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Don’t take her for granted, she has a hard time Don’t misunderstand her or play with her mind

"SENSITIVE KIND"-J.J. CALE


Don’t take her for granted, she has a hard time
Don’t misunderstand her or play with her mind
Treat her so gently, it will pay you in time
You’ve got to know she’s the sensitive kind
Tell her you love her, each and every night
And you will discover she will treat you right
If you believe, I know you will find
There ain’t nothing like the sensitive kind
She gets lonely waiting for you
You are the only thing to help her through
Don’t take her for granted, she has a hard time
You’ve got to know she’s the sensitive kind



ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΡΕΙΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ....ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΟΥ ΧΕΙΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΛΟ ΤΟΥ....Κ ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΨΥΧΗ ΕΝΑ ΧΑΔΙ Κ Ο ΠΟΝΕΜΕΝΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑ.........ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΟΔΟΠΑΤΑΕΙ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΟΥ......

JIM HIONATOS PETROVITSIS ΣΤΟ RADIODROMIO.FM

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 22:00 ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Ο JIM HIONATOS PETROVITSIS ΣΤΟ www.radiodromiofm.blogspot.com ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΣΤΟ FRIK ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΔΙΑΛΛΕΞΟΥΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ!!!
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ! ....


www.radiodromio.fm

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΩΡΙΕΣ¨

Οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ δημιουργήθηκαν στο Κερατσίνι στις αρχές του ’90 από συμμαθητές με κοινή αγάπη για την μουσική.Υιοθέτησαν αμέσως την ονομασία Διόνυσος επηρεασμένοι κατά κύριο λόγο από τις πρώτες σκέψεις του Morrison πριν καταλήξει στο The Doors, γύρω από το Dionysos. Μεθυσμένοι και τρελαμένοι για μουσική ξεκινούν σχεδόν αμέσως τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Για πολλά χρόνια στροβιλίζονται ανάμεσα σε live περιπλανήσεις και ανακατατάξεις. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 και έπειτα από μία αυτοσχέδια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Κρυστάλλινα Φτερά» από την δισκογραφική εταιρία Music Wave, από την οποία δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορούν και τον δεύτερο τους δίσκο με τίτλο «Στην Άκρη Της Πόλης». Ο δεύτερος αυτός δίσκος αλλά και οι συνεχιζόμενες εμφανίσεις τους κυρίως στην επαρχεία, δίνουν την ευκαιρία στους ΔΙΟΝΥΣΟΣ να απαγκιστρωθούν από τον βραχνά της εταιρίας τους, να αποδείξουν την σταθερά ανοδική τους πορεία και να υπογράψουν ένα συμβόλαιο τον Απρίλιο του 2003 με την Alpha Records. Ξεκινάνε αμέσως τις ηχογραφήσεις και τον Φεβρουάριο του 2004 κυκλοφορούν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο «Από Άκρη Σε Άκρη»

Εξοργισμένοι από την ετσιθελική βιομηχανική παραγωγή τραγουδιών,μένοντας ακόμη σε ρομαντικά μυστικιστικές φόρμες, φέρουν πλήρως την ευθύνη για κάθε δημιουργία τους και κυρίως για το κάθε πότε θα κυκλοφορεί αυτή.

Αυτή τη στιγμή και ενώ οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ βρίσκονται σε περιοδεία αισθάνονται ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να ηχογραφήσουν τον τέταρτο προσωπικό τους δίσκο ο οποίος και θα έχει τον τίτλο "Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ".

Μακριά από λαικοpop ψευτοεντεχνισμούς, με αυτούσιο άτεχνο καθαρό rock ήχο να τους χαρακτηρίζει, γνωστοί για την λυρικότητα του στίχου τους, την δυναμική τους σκηνική παρουσία, αλλά και τα σκληροπυρηνικά τους live οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ, εκσφενδονίζουν rock ‘n’ roll μελωδίες που σε μαγνητίζουν

Jim "Χιονατος" Πετροβίτσης : φωνη,κιθαρα
Νίκος Σουλιμιώτης: κιθαρες
Κώστας Γιουρτζόγλου: Μπάσσο
Βασίλης Παπαθεοχάρης:Τύμπανα

Σαν Σήμερα... 27 Σεπτεμβρίου

1943 O Καναδός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Randy Bachman (Randolph Charles Bachman) γεννήθηκε στο Winnipeg της Manitoba. Είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος The Guess Who και γνώρισε μαζί τους επιτυχία τις δεκαετίες '60 και '70. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Shakin' All Over", "Laughing", "No Time", "American Woman" κ.α.

1986 Ο Αμερικανός μπασίστας Cliff Burton (Clifford Lee Burton 1962-1986) και μέλος των Metallica απεβίωσε σε ηλικία 24 ετών, όταν το πούλμαν του συγκροτήματος ενεπλάκη σε ατύχημα στο Dörarp της Σουηδίας. Ενσωματώθηκε με το συγκρότημα το 1982 και συμμετείχε στα άλμπουμ "Kill 'Em All", "Ride the Lightning" και "Master of Puppets". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2009.

1980 Στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκονται οι Queen με το άλμπουμ "The Game". Είναι το όγδοο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει τον Ιούνιο. Είναι το μόνο άλμπουμ των Queen που έφτασε ποτέ στην πρώτη θέση, καθιστώντας το ως το πιο εμπορικό άλμπουμ τους στην Αμερική με πωλήσεις που φτάνουν μέχρι σήμερα τα τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Play the Game", "Another One Bites the Dust", "Crazy Little Thing Called Love" κ.α.

1999 Στην Atlanta των Η.Π.Α. η σημερινή ημέρα ανακηρύσσεται "ZZ Top Day".


2000 Οι U2 πραγματοποιούν μια μίνι παράσταση στην ταράτσα του ξενοδοχείου Clarence στο Δουβλίνο, το οποίο τους ανήκει, με τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ τους. Συγκεκριμένα ερμηνεύουν τα "Beautiful Day" και "Elevation".
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

THIS IS THE NEW SH!T

This is the new Shit!

A tribute to:

Rammstein
Rob Zombie
Marylin Manson
The Kovenant
And many more…

Doors open 22:00

Eίσοδος : Free
STONEBAR
ERMOY 118
Patras, Greece

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ!!!! - ΣΗΜΕΡΑ!

Τo νέο video clip της Bjork είναι εδώ

Το video clip για το τραγούδι "Moon" μέσα από το Biophilia της Bjork, είναι γεγονός και μπορείς να το απολαύσεις στο τέλος του κειμένου. Το video είναι σκηνοθετημένο από την ίδια την Bjork, με τη βοήθεια των Inez & Vinoodh, M/M Paris και James Merry . Φυσικά μην περιμένεις ένα απλό, συνηθισμένο video... για την Bjork μιλάμε και σε αυτή τη δουλειά, έχει βάλει μπόλικες δόσεις από την εκκεντρικότητά της.


...................


Άκουσε το πρώτο ολοκληρωμένο δείγμα μέσα από το Lulu


Ολόκληρο το τραγούδι "Τhe View" , μέσα από το άλμπουμ συνεργασίας των Lou Reed- Metallica, είναι διαθέσιμο για ακρόαση. Το εν λόγω κομμάτι κυκλοφορεί αύριο 27 Σεπτεμβρίου στο iTunes, ενώ το άλμπουμ έρχεται την πρώτη μέρα του Νοέμβρη.

Άκουσέ το παρακάτω:

......................

Tribute των Coldplay στους R.E.M.


Φόρο τιμής στο προσφάτως διαλυμένο γκρουπ απέτισαν οι Coldplay κατά τη διάρκεια συναυλίας τους στην Ατλάντα της Tζόρτζια, της γενέτειρας δηλαδή των REM. Το γκρουπ που έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν πόσο μεγάλο αντίκτυπο είχαν οι REM στη μουσική τους, τραγούδησαν το “Everybody Hurts” μπροστά στο κοινό του Music Midtown Festival, με τον Chris Martin να λέει:
“Eνα από τα αγαπημένα μας γκρουπ όλων των εποχών, για κάποιο τρελό λόγο διαλύθηκαν και αυτό είναι λυπηρό. Έτσι, με όλον το σεβασμό του κόσμου, θα παίξουμε κάτι για να δείξουμε πόσο σημαντικοί ήταν για εμάς.”
Ιδού λοιπόν το “Everybody Hurts” από Coldplay:
poprocknews.gr

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Better to save the mystery Than surrender to the secret

ÄNOTHER DAY" - DREAM THEATER


John Petrucci

Live another day
Climb a little higher
Find another reason to stay
Ashes in your hands
Mercy in your eyes
If you're searching for a silent sky...

You won't find it here
Look another way
You won't find it here
So die another day

The coldness of his words
The message in his silence,
'Face the candle to the wind...'
This distance in my voice
Isn't leaving you a choice
So if you're looking for a time to run away...

You won't find it here
Look another way
You won't find it here
So try another day

They took pictures of our dreams
Ran to hide behind the stars
And said maybe when it's right for you, they'll fall
But if they don't come down
Resist the need to pull them in
And throw them away
Better to save the mystery
Than surrender to the secret

You won't find it here
Look another way
You won't find it here
So try another day


Καθε μερα ειναι μια καινουργια αρχη... Οσο δυσκολα κ αν μοιαζουν ολα..οσο κ αν απογοητευεσαι την επομενη μερα ισως κατι καλυτερο να ερθει και ν αλλαξουν ολα!!!!!!!!!!!
Μην το βαζεις κατω λοιπον ποτε......Περιμενε!!!!! Κ αν δεν πεφτουν τ αστρα ισως να μην ειναι ακομα η καταλληλη στιγμη να κανεις την ευχη σου.......Ισως μια ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ...................

ΝΕΟ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ!!!

Το ότι ο Χάρρυ Κλυνν δε συμπαθεί τον πρωθυπουργό της χώρας μας Γιώργο Παπανδρέου το έχετε καταλάβει από τα σχόλιά του, τα οποία δημοσιεύουμε κατά καιρούς. Σήμερα ο Χάρρυ Κλυνν εκφράζει την αντιπάθειά του προς...
το πρόσωπο του πρωθυπουργού με ένα ανέκδοτο.
Διαβάστε το:


Ένας οδηγός βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του, σε ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα σε αυτοκινητόδρομο για Αθήνα. Δεν κινείται τίποτα. Ξαφνικά, ένας άνδρας του χτυπάει το τζάμι. Ο οδηγός κατεβάζει το παράθυρο:

- Τι συμβαίνει;

- Τρομοκράτες απήγαγαν τον Πρωθυπουργό Παπανδρέου και ζητούν 10 εκατομμύρια ευρώ για λύτρα, αλλιώς θα τον λούσουν με βενζίνη και θα τον κάψουν ζωντανό. Πηγαίνουμε από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο και μαζεύουμε από τους οδηγούς ό,τι μπορεί να δώσει ο... καθένας. Ο οδηγός ρωτάει:

- Τι δίνει περίπου ο κάθε οδηγός;

- Γύρω στο ένα λίτρο!
thestival.gr

Σαν Σήμερα...25 Σεπτεμβρίου

1936 O Αμερικανός κιθαρίστας της Delta Blues Booba Barnes (Roosevelt Barnes 1936-1996) γεννήθηκε στο Longwood του Mississippi. Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του '60 σαν μέλος των Swinging Gold Coasters. Κυκλοφόρησε μόνο ένα άλμπουμ το 1990 με τον τίτλο "The Heartbroken Man". Σήμερα θεωρείται ένα από τα κλασικά άλμπουμ του είδους.

1980 Ο Βρετανός ντράμερ και τραγουδοποιός John Bonham (John Henry Bonham 1948-1980) απεβίωσε σε ηλικία 32 ετών όταν έπαθε αναρρόφηση στον ύπνο του. Πριν αποκοιμηθεί ο Bonham είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1964 με το συγκρότημα Terry Webb and the Spiders. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του ως ντράμερ στο Hard Rock συγκρότημα Led Zeppelin, όπου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και επιλογή του Jimmy Page. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ντράμερ στην ιστορία της Rock. Αρκετοί ντράμερ επηρεάστηκαν από τον Bonham, όπως οι Tony Thompson, Dave Grohl, Tommy Lee, Peter Criss, Stewart Copeland κ.α.

1967 Κυκλοφορεί το δεύτερο στούντιο άλμπουμ των The Doors με τον τίτλο "Strange Days". Είχε ηχογραφηθεί το διάστημα μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου στα στούντιο Sunset Sound Recorders του Hollywood. Θα φτάσει μέχρι την τρίτη θέση του Billboard 200 και θα γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία παρά τους αρχικούς φόβους της δισκογραφικής τους εταιρείας και του παραγωγού τους Paul Rothchild. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Strange Days", "Love Me Two Times", "People Are Strange", "When the Music's Over" κ.α.

1971 Ο Cat Stevens κυκλοφορεί το single "Peace Train". Ήταν το πρώτο τραγούδι του που κατάφερε να μπει στο Top 10 του Billboard Hot 100, στην έβδομη θέση. Μαζί με τα "Give Peace A Chance" του John Lennon και το "Brothers in Arms" των Dire Straits θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή αντιπολεμικά τραγούδια. Το 1987 διασκευάστηκε από το συγκρότημα 10,000 Maniacs για το άλμπουμ τους "In My Tribe".

2001 Κυκλοφορεί στην Αμερική το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικάνικου rock συγκροτήματος The Strokes, με τίτλο "Is This It". Θα φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση των Βρετανικών Albums Chart και την 33η στο Billboard. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Last Night", "Someday" κ.α.
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - ACOUSTIC LIVE + ART EXHIBITION @ JASMIN ROCK CLUB

Το Jasmin Rock Club παρουσιάζει την έκθεση έργων ζωγραφικής με κάρβουνο του Θάνου Ανεστόπουλου «Remember your mortality.
Τετάρτη στις 10:30 μ.μ.


Ο Θάνος Ανεστόπουλος στην πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής μας προσκαλεί να διαβούμε μαζί του το κατώφλι για ένα προσωπικό σουρεαλιστικό σύμπαν που δημιούργησε κάτω από τον θεματικό τίτλο «Remember your mortality».

To σουρεαλιστικό σύμπαν του έχει καταγραφεί και έχει ντύσει τις αφίσες και τα εξώφυλλα των δίσκων των Διάφανων Κρίνων. Τα τελευταία χρόνια οι στίχοι των τραγουδιών και των ποιημάτων του, εικονοποιούνται και προβάλλονται ταυτόχρονα με τις ζωντανές εμφανίσεις του στην σκηνή. Ο τίτλος της έκθεσης είναι δανεισμένος από την γνωστή ρήση του Friedrich Wilhelm Nietzsche, περιγράφει και περικλείει στοχασμούς για τον θάνατο και τον έρωτα, τονίζοντας την ανάγκη και την επιθυμία για ζωή και δημιουργία μέσα σε χαλεπούς και αφυδατωμένους καιρούς. Με αφετηρία την συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου για απεξάρτηση από ψυχαναγκασμούς , ουσίες, πάθη και εμμονές, οι μορφές των έργων του ,προσπαθούν να δραπετεύσουν από τις σκιές, έξω στο φως γεννώντας την ελπίδα για λύτρωση και κάθαρση ψυχής, για αποδοχή και αγάπη.

Ο Θάνος Ανεστόπουλος (τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός των πολυαγαπημένων Διάφανων Κρίνων), σε ένα ιδιαίτερο ακουστικό live την Τετάρτη 28/09/2011 λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά .
Μια βραδιά επικοινωνίας ,κατάνυξης και απόλαυσης.

Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Θάνο Ανεστόπουλο δεν χρειάζονται. Επί 20, περίπου, χρόνια η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος και συνήθως,με μια μελαγχολική ηλεκτρική ενέργεια κράτησε και κρατάει συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους που αναζητούν την ομορφιά και τα αυθεντικά συναισθήματα που μοιράζει και κοινωνεί η ποίησή του.
Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ο Θάνος επέστρεψε με την παράσταση “Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν” και τώρα δουλεύει πάνω στην επερχόμενη solo δισκογραφική δουλειά του, αποσπάσματα από την οποία θα παρουσιάσει σε αυτήν την μοναδική βραδιά ως συνέχεια αυτής της ωραίας μουσικής διάφανης περιπέτειας .
Το μουσικό set θα συνοδεύεται από έργα ζωγραφικής του ίδιου του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν. .


Όπως προαναφέραμε, θα παρουσιαστούν καινούργια τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του Θάνου Ανεστόπουλου που θα κυκλοφορήσει σύντομα ,μαζί με αγαπημένα κομμάτια από την δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Δεν θα λείψουν και οι διασκευές / εκπλήξεις σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών - όπως ο Johnny Cash o Nick Cave, οι Tindersticks, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι – καθώς και μελοποιημένα ποιήματα από καταραμένους ποιητές (Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.α.)

( Στον φιλόξενο χώρο του JASMIN ROCK CLUB θα στεγαστούν συγχρόνως με την παράσταση,τα ζωγραφικά έργα του Θάνου Ανεστόπουλου, κάτω από τον θεματικό τίτλο
Remember Your Mortality .)

JASMIN ROCK CLUB
ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 150 & ΣΙΝΩΠΗΣ

CELEBRATION OF ARTHUR'S DAY 2011 GUINNESS

24 Σεπτεμβρίου είναι η ημερομηνία γέννησης του Arthur Guinness του ιδρυτή της παγκοσμίου γνωστής μπύρας Guinness.
Ο Arthur Guinness γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1725 και φέτος γιορτάζουμε τα 252 χρόνια από τη γέννησή του

Το νέο τραγούδι του Κωστή Λαμπρόπουλου (σε ζωντανή ηχογράφηση!)

Ο Κωστής Λαμπρόπουλος ξεκίνησε το ομορφο ταξίδι του στον κόσμο της μουσικής σε ηλικία 6 ετών.
Στα 7 του χρόνια άρχισε να κάνει μαθήματα κλασικού πιάνου και θεωρίας της μουσικής και πήρε το πτυχίο του στην ηλικία των 17 ετών. Απο το 1999 ξεκίνησε ζωντανές εμφανίσεις με ολοκληρωμένα μουσικά σχήματα αλλά και ώς one-man-band, τις οποίες συνεχίζει μέχρι και σήμερα...

Στίχοι και μουσική: Κωστής Λαμπρόπουλος
Πρώτη ερμηνεία: Κωστής Λαμπρόπουλος
Άκουστική κιθάρα και φωνή: Κωστής Λαμπρόπουλος
Ακκορντεόν: Μαντώ

Το μουσικό του ηχόγραμμα ζωγραφίζουν οι έντεχνοι στίχοι σε ρόκ πεντάγραμμα,
το ιδιαίτερο χρώμα των παραδοσιακών ακουσματατων, η λυρι(στικ)ή διάθεση, οι μελωδικές ρυθμικές γραμμές της φυσαρμόνικας, των πνευστών, του βιολιού και του ακκορντεόν, καθώς και η μοναδική αίσθηση της συνεχούς επικοινωνίας, μέσω των τραγουδιών, με τους καλεσμένους και συνταξιδιώτες του...

Έντεχνοι στίχοι, ακουστικοί ήχοι, ρόκ μελωδίες, παραδοσιακοί ρυθμοί, απρόσμενες διασκευές, πολυφωνικά και ακουστικά μουσικά ψηφιδωτά, καθώς και προσωπικές μουσικές αναζητήσεις συνθέτουν τους μελωδικούς “δρόμους” των ζωντανών του εμφανίσεων…

Έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές, όπως η "Αρχιτεκτονική", το "Μπαράκι του Βασίλη", Η "Οδός Ονείρων", το "Ρυθμός Stage", το "8 Δυτικά", το "Ταξίδι", οι "Αφανείς", το "Υπόγειο-Boheme" και πολλές άλλες.
Επίσης, έχει κάνει συναυλίες στη Κρήτη, τη Χαλκίδα, τη Χίο, τη Θεσσαλονίκη, την Αντίπαρο και άλλα αγαπημένα μέρη.

Αυτή τη περίοδο εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές ετοιμάζοντας παράλληλα τη επερχόμενη νέα δισκογραφική του δουλειά.
Κωστής Λαμπρόπουλος