ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

LIVE ΚΑΙ ΑΛΛΑ ROCK

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ live στον ΒΥΡΩΝΑ

10 Σεπτεμβρίου · 9:30 μ.μ. - 11:30 μ.μ.
Πλατεία Ταπητουργείου (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)




Tα Υπόγεια Ρεύματα κλείνουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με μια συναυλία στον Βύρωνα στην πλατεία Ταπητουργείου (Δημαρχείο). Παρουσιάζουν μια συναυλία με ηλεκτρικό ελληνόφωνο ροκ από την δισκογραφία τους και από διασκευές που θα μείνει αξέχαστο τόσο στο κοινό τους όσο και στους ίδιους τους συντελεστές.




Με αφορμή την νέα τους δισκογραφική δουλειά με τον Θάνο Μικρούτσικο «Τους έχω βαρεθεί» που κυκλοφόρησε φέτος, παρουσιάζουν επίσης και διασκευασμένα τραγούδια με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο, από το ε...υρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στους στίχους μεγάλων ποιητών (Β. Μαγιακόφσκι, Ν. Χιχμέτ, Μπ. Μπρεχτ, Γ. Ρίτσος, Α. Αλκαίος, Μ. Ελευθερίου, Μ. Αναγνωστάκης, Φρ. Βιγιόν, Κ. Τριπολίτης, Ν. Καββαδίας, Β. Μπίρμαν κ.ά.).



Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα – τραγούδι), Κώστα Παρίση (κιθάρα –τραγούδι), Απόστολο Καλτσά (ηλεκτρικό μπάσο), Τάσο Πέππα (τύμπανα).



Η έντονη συναυλιακή δράση του σχήματος βοήθησε στη ζύμωση των μελών του με αποτέλεσμα την αποκρυστάλλωση του ήχου τους σ’ ένα μείγμα ακραιφνώς ροκ διαθέσεων με λυρικές και εσωστρεφείς εκλάμψεις. Όχημα όπως πάντα η ποιητική στιχουργική τους, στην οποία ανέκαθεν τα Υπόγεια Ρεύματα έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Στην επιμέλεια του ήχου ο Γιώργος Κορρές.


..............

Κώστας Λεμονίδης & η Μπάντα + F8 το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στο Ghost House

GHOST HOUSE
LEPENIOTOU 26 PSIRRI
Athens, Greece


..................



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ ΦΩΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ & MORIGINAL CHAMPSYSTEM



Καρράς , Δημητριου , Αγγελοπουλος....Ακουγετε σαν ένα λαϊκό σχήμα που θα γέμιζε ένα μαγαζί της παραλίας άνετα,δεν είναι όμως...απλά συνωννυμια.




Η πίστη του ντραμερ Μανου Δημητριου και του μπασιστα Χρηστου Αγγελοπουλου στο υλικό του Δημητρη Καρρα «γέννησε» αυτές τις τέσσερις μουσικές εμφανίσεις στην μουσική σκηνή Ghost House στο κέντρο της πόλης. 



Μαζι τους ο Αλεξανδρος Δανδουλακης (ηλ. Κιθάρα) , οι Moriginal Champsystem σε Dj set από τις 1:30 και μετά...Καθώς και δυο guest,



η Μαρια Λουκα (cd : καλημέρα+ ιστορίες) και ο Φωτης Ανδρικοπουλος ( cd : αγρυπνη νύχτα )


.......................

Festival A.R.E.

Prime selezioni del festival.Venite a spettinarvi con noi al Felt,alla messa in piega ci pensano gli OverFourteen vi aspettiamo!!!
18 Σεπτεμβρίου στις 10:00 μ.μ. - 19 Σεπτεμβρίου στις 2:00 π.μ.
Felt S.Lorenzo Roma Via degli ausoni 84

...................
CHATTERBOX Hard Rock Female Band το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο GHOST HOUSE

Five girls playin' music together and TALKING=chatterbox...

...................




Σαν Σήμερα...28 Αυγούστου

1949 O Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Hugh Cornwell (Hugh Alan Cornwell) γεννήθηκε στο Tufnell Park του Βόρειου Λονδίνου. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Rock συγκρότημα The Stranglers. Υπήρξε μέλος της μπάντας από το 1974 έως και το 1990 που έφυγε για να ακολουθήσει σόλο καριέρα.


1963 Οι Peter, Paul & Mary, στα πλαίσια της ειρηνικής πορείας "The March on Washington for Jobs and Freedom" που πραγματοποιείται στην Washington, τραγουδούν το "Blowin' in the Wind". Αμέσως μετά το τέλος του τραγουδιού, ο Martin Luther King Jr. αρχίζει την ομιλία του προς το συγκεντρωμένο πλήθος.

1966 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Lovin' Spoonful με το τραγούδι "Summer in the City". Ήταν μέρος του άλμπουμ τους "Hums of the Lovin' Spoonful". Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στη 393η θέση.

1982 Το πρώτο άλμπουμ των Αυστραλών Men at Work, "Business as Usual", κάνει την εμφάνιση του στο US Billboard 200. Θα ανέβει στο Νο1 στις 13 Νοεμβρίου, όπου και θα παραμείνει για 15 εβδομάδες. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Who Can It Be Now?", "Down Under", κ.α.

2005 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart βρίσκονται οι Oasis με το τραγούδι "The Importance of Being Idle". Ήταν μέρος του έκτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος με τον τίτλο "Don't Believe the Truth". Το τραγούδι έγραψε και ερμήνευσε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Noel Gallagher.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Σαν Σήμερα...26 Αυγούστου

1966 Η μουσικός, τραγουδίστρια και ηθοποιός Shirley Manson (Shirley Ann Manson) γεννήθηκε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή της στο Alternative Rock συγκρότημα Garbage. Ξεκίνησε την καριέρα της την δεκαετία του '80 με τους Goodbye Mr. Mackenzie και το 1993 υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο σαν σόλο τραγουδίστρια με το όνομα Angelfish. Ενσωματώθηκε με τους Garbage λίγο αργότερα και συμφώνησε να ηχογραφήσει μαζί τους ένα άλμπουμ, το πολυβραβευμένο με Grammy, "Garbage". Τελικά παρέμεινε μαζί τους για πολύ περισσότερο και οι πωλήσεις των άλμπουμ τους ξεπερνούν σήμερα τα 17 εκατομμύρια αντίτυπα.

2004 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Laura Branigan (Laura Ann Branigan 1957-2004) απεβίωσε στο σπίτι της στην Νέα Υόρκη σε ηλικία 47 ετών ύστερα από ανεύρυσμα. Σημείωσε επιτυχία την δεκαετία του '80 με τραγούδια όπως τα "Gloria" και "Self Control". Το 1983 κέρδισε βραβείο Grammy για την συμμετοχή της στο soundtrack της ταινίας "Flashdance" με το τραγούδι "Imagination".

1964 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Supremes με το τραγούδι "Where Did Our Love Go?". Ήταν το πρώτο τραγούδι του συγκροτήματος που ανέβηκε στο No 1. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στη 472η θέση.

1968 Οι The Beatles κυκλοφορούν το τραγούδι "Hey Jude". Είναι το πρώτο single του συγκροτήματος που κυκλοφορεί από την εταιρεία τους, Apple Records. Οι πωλήσεις του έφτασαν τα 8 εκατομμύρια αντίτυπα.

1970 Ο Jimi Hendrix αρχίζει τις πρώτες του ηχογραφήσεις στο ολοκαίνουριο στούντιο του Electric Ladyland στη Νέα Υόρκη. Πήρε το όνομα του από το ομότιτλο στούντιο άλμπουμ του, του 1968.

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΣΑν Σήμερα...25 Αυγούστου


1949 Ο μπασίστας και ενίοτε τραγουδιστής Gene Simmons (Chaim Witz) γεννήθηκε στο Haifa του Israel. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Hard-Rock/Heavy-Metal συγκρότημα Kiss. Μαζί με τον Paul Stanley δημιούργησαν το συγκρότημα το 1970 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει 19 στούντιο άλμπουμ. Αποκαλείται και "The Demon". Τον χαρακτηρίζουν οι εκρηκτικές εμφανίσεις του κατά της οποίες φτύνει αίμα, βγάζει φωτιές από το στόμα και... που συνεχώς "παίζει" με την γλώσσα του.

1951 Ο Heavy-Metal τραγουδιστής Rob Halford (Robert John Arthur Halford) γεννήθηκε στο Birmingham της Αγγλίας. Ενσωματώθηκε με το Βρετανικό συγκρότημα Judas Priest το 1974. Αποχώρησε από το γκρουπ το 1992 για να επιστρέψει και πάλι το 2003. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Rocka Rolla", "Diamonds & Rust" (Joan Baez), "Breaking the Law", κ.α. Υπήρξε, για δύο μόνο συναυλίες τον Νοέμβριο του 1992, τραγουδιστής των Black Sabbath αντικαθιστώντας τον Ronnie James Dio. Μαζί με τους Judas Priest έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 40 εκατομμύρια άλμπουμ. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς Heavy-Metal τραγουδιστές της γενιάς του.

1973 Οι The Allman Brothers Band κυκλοφορούν το single "Ramblin' Man". Το τραγούδι είχε γράψει ο Dickey Betts, ο οποίος το ερμήνευσε. Ήταν μέρος του άλμπουμ του συγκροτήματος "Brothers and Sisters", το πρώτο μετά το θάνατο του κιθαρίστα Duane Allman (1971) και του μπασίστα Berry Oakley (1972). Το "Ramblin' Man" είναι βασισμένο στο ομότιτλο τραγούδι του Hank Williams (1951) και είναι το πρώτο αλλά και τελευταίο τραγούδι τους που θα μπει στο Top 10 του US Billboard Hot 100, φτάνοντας μέχρι την 2η θέση.

1973 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Stories με το "Brother Louie". Το τραγούδι είχαν κυκλοφορήσει λίγους μήνες νωρίτερα οι Βρετανικοί Hot Chocolate με επιτυχία μόνο στην χώρα τους. Οι Stories ήταν εκείνοι που το έφτασαν στην κορυφή των Αμερικάνικων Charts και το έκαναν παγκόσμια επιτυχία. Η εκδοχή των Stories ακούστηκε στην ταινία "A Guide to Recognizing Your Saints" (2006), σε ένα επεισόδιο της Αμερικάνικης σειράς "Nip/Tuck", κ.α.

1975 Ο Bruce Springsteen κυκλοφορεί το άλμπουμ "Born to Run". Το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Rock τραγουδιστή-τραγουδοποιού θα έχει μεγάλη εμπορική επιτυχία και θα φτάσει μέχρι την 2η θέση των Αμερικάνικων Albums Chart. Το ομότιτλο τραγούδι βοήθησε τον Springsteen να αποκτήσει παγκόσμια αναγνώριση. Το άλμπουμ μπήκε σε πολλές λίστες "best ever" περιοδικών και καταχωρήθηκε σαν ένα από τα πιο ιστορικά ηχογραφήματα στην Αμερικάνικη μουσική κουλτούρα στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στην 18η θέση. Θεωρείται από πολλούς ως το αριστούργημά του καλλιτέχνη. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Born to Run", "Tenth Avenue Freeze-Out", "Thunder Road", "Jungleland", κ.α.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Σαν Σήμερα...24 Αυγούστου

1945 Ο Βρετανός κιθαρίστας, κιμπορντίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ken Hensley (Kenneth William David Hensley) γεννήθηκε στο Λονδίνο. Υπήρξε μέλος του Hard Rock συγκροτήματος Uriah Heep και δημιουργός επιτυχιών όπως τα "Lady in Black", "Easy Livin'", "Free Me". Ενσωματώθηκε με τους Uriah Heep σαν κιμπορντίστας τα Χριστούγεννα του 1969, εκείνη την εποχή είχαν την ονομασία Spice. Το 1980 άφησε το συγκρότημα λόγω καλλιτεχνικών διαφορών και λίγο αργότερα έγινε μέλος των Blackfoot.


1948 Ένας από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής, ο Γάλλος Jean-Michel Jarre (Jean-Michel André Jarre) γεννήθηκε στη Lyon. Γνώρισε για πρώτη φορά επιτυχία το 1976 με την κυκλοφορία του άλμπουμ "Oxygène", το οποίο ηχογράφησε στο σπίτι του, και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα. Είναι ο πρώτος μουσικός από τη Δύση που πραγματοποίησε συναυλία στην Κίνα. Είναι στο βιβλίο Guinness Book of Records για την συναυλία που πραγματοποίησε στην Μόσχα το 1997 και παρακολούθησαν πάνω από 3,5 εκατομμύρια κόσμος. Προς τιμή του, ο αστρονόμος Louis Boyer έδωσε σε αστεροειδή το όνομα του, 4422 Jarre. Οι πωλήσεις των άλμπουμ του, παγκοσμίως, ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια αντίτυπα.


1963 O Stevie Wonder και το τραγούδι του "Fingertips, Part 2" βρίσκονται για τρίτη εβδομάδα στην κορυφή του US Billboard Hot 100. Είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που βρίσκεται στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100, κατέχοντας παράλληλα και την πρώτη θέση στο Billboard 200 με το άλμπουμ "Recorded Live: The 12 Year Old Genius" αλλά και την πρώτη θέση στο R&B Singles Chart με το τραγούδι "Fingertips".


1981 Ανακοινώνεται στον Mark David Chapman πως θα περάσει τα επόμενα 20 χρόνια στην φυλακή για την δολοφονία του John Lennon. Ο Chapman είχε πυροβολήσει το Σκαθάρι έξω από το σπίτι του (The Dakota Building), στις 8 Δεκεμβρίου του 1980. Στις 11 Αυγούστου του 2010, η αποφυλάκιση του αναβλήθηκε για έκτη φορά από το 2000, αφού πρώτα η Yoko Ono είχε εκφράσει ανησυχία για την ασφάλεια της και των παιδιών της...


1999 Ανακοινώνεται πως ο μπασίστας Paul McGuigan εγκαταλείπει τους Oasis. Ο "Guigsy", όπως τον αποκαλούν, ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος και ηχογράφησε μαζί τους σημαντικά άλμπουμ, όπως τα "Definitely Maybe", "(What's the Story) Morning Glory?", "Be Here Now".

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Σαν Σήμερα...23 Αυγούστου

1946 Ο Βρετανός ντράμερ Keith Moon (Keith John Moon 1946-1978) γεννήθηκε στο Wembley. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Rock συγκρότημα The Who, από το 1964 έως και τον θάνατο του το 1978. Άρχισε να μαθαίνει τύμπανα σε ηλικία 14ων ετών δίπλα στον Carlo Little και το πρώτο συγκρότημα που συμμετείχε ήταν οι The Beachcombers. Σε ηλικία 17 ετών ενσωματώθηκε με τους The Who αντικαθιστώντας τον Doug Sandom. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Jeff Beck, Eric Clapton, George Harrison, Yoko Ono, κ.α. Είναι ο άνθρωπος που πρότεινε στον Jimmy Page να μην ονομάσει το νέο του συγκρότημα Mad Dog αλλά Led Zeppelin. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ντράμερ όλων των εποχών.

1951 Γεννήθηκε στο Mississippi ο Αμερικανός τραγουδιστής Jimi Jamison (Jimmy Wayne Jamison). Υπήρξε μέλος των Survivor από το 1984 έως και το 1989 και από το 2000 έως και το 2006. Ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του, είναι το "Burning Heart" από το soundtrack της ταινίας "Rocky IV".

1959 Γεννήθηκε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Edwyn Collins (Edwyn Stephen Collins). Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής το 1994 με το τραγούδι "A Girl Like You" το οποίο ήταν μέρος του soundtrack της ταινίας "Charlie's Angels: Full Throttle".

1975 Στο Νο1 του US Billboard 200 βρίσκεται το τέταρτο άλμπουμ των Eagles με τίτλο "One of These Nights". Είναι το τελευταίο άλμπουμ για τον κιθαρίστα Bernie Leadon, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος. Ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ είναι το "One of These Nights", το δεύτερο Νο1 τραγούδι του συγκροτήματος στο Billboard Hot 100.

1980 Στην κορυφή των U.K. Singles Chart βρίσκεται ο David Bowie με το τραγούδι "Ashes to Ashes". Ήταν μέρος του άλμπουμ "Scary Monsters (and Super Creeps)", το οποίο είχε κυκλοφορήσει στις 8 Αυγούστου.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Σαν Σήμερα...22 Αυγούστου

1917 Μία από τις σημαντικότερες Blues προσωπικότητες, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός John Lee Hooker (1917-2001) γεννήθηκε στην περιοχή Coahoma County του Mississippi των Η.Π.Α. Ήταν αυτός που ανέπτυξε την Talking Blues σχολή. Το 1980 το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame και το 1991 στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 2000 του απενεμήθη το Grammy Lifetime Achievement Award. Δύο από τα τραγούδια του, "Boogie Chillen" και "Boom Boom", συμπεριλαμβάνονται στη λίστα "The Rock and Roll Hall of Fame's 500 Songs that Shaped Rock and Roll". Δημοφιλή τραγούδια του: "I'm In the Mood", "Dimples", κ.α. Υπήρξε επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες όπως AC/DC, ZZ Top, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Eric Clapton, κ.α.

1961 Η Αμερικανίδα μουσικός (τύμπανα) Debbie Peterson γεννήθηκε στο Los Angeles της California. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή της στο Rock συγκρότημα The Bangles. Μετά τη διάλυση του γκρουπ το 1990 ακολούθησε σόλο καριέρα χωρίς επιτυχία.

1970 Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκονται οι Creedence Clearwater Revival με το πέμπτο τους άλμπουμ "Cosmo's Factory". Είχε κυκλοφορήσει στις 25 Ιουλίου. Το άλμπουμ πήρε τον τίτλο του από την αποθήκη που το συγκρότημα έκανε πρόβες. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Travelin' Band", "Who'll Stop the Rain", "I Heard It Through the Grapevine", κ.α.

1970 Ο Eric Clapton μαζί με το συγκρότημά του Derek & the Dominos μπαίνουν στο στούντιο Criteria του Miami με σκοπό να αρχίσουν τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ "Layla and Other Assorted Love Songs". Θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς και θα περιέχει τραγούδια όπως "Nobody Knows You When You're Down and Out", "Layla", κ.α.