ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Σαν Σήμερα...7 Μαΐου

1961 Ο Ουαλός μουσικός, τραγουδοποιός και κιθαρίστας του heavy metal συγκροτήματος Motörhead από το 1984, Phil Campbell (Philip Anthony Campbell) γεννήθηκε στο Pontypridd της Ουαλίας. Το 1979 σχημάτισε το γκρουπ Persian Risk και πέντε χρόνια αργότερα, μετά την αποχώρηση του Brian Robertson από τους Motörhead, ενσωματώθηκε στο σχήμα.

1966 Οι The Mamas & the Papas βρίσκονται στην κορυφή του Billboard με το τραγούδι "Monday, Monday". Ήταν μέρος του πρώτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος "If You Can Believe Your Eyes and Ears" και το μόνο No 1 που είχαν ποτέ στα Αμερικάνικα singles chart. Το Μάρτιο του 1967 στην 9η τελετή απονομής των Grammy Awards, για το τραγούδι αυτό θα κερδίζουν το βραβείο "Best Contemporary (R&R) Group Performance, Vocal Or Instrumental".

1968 Η Aretha Franklin ηχογραφεί ζωντανά στο Παρίσι το άλμπουμ της "Aretha In Paris". Περιείχε δεύτερες εκτελέσεις τραγουδιών όπως τα "(I Can't Get No) Satisfaction" (Mick Jagger, Keith Richards) αλλά και τις μεγάλες της επιτυχίες όπως "Respect" (Otis Redding) και "Chain Of Fools" (Don Covay).


1971 Οι The Rolling Stones κυκλοφορούν στην Αμερική, έντεκα ημέρες νωρίτερα από την Μεγάλη Βρετανία, το τραγούδι "Brown Sugar". Ήταν το τραγούδι που άνοιξε το άλμπουμ τους "Sticky Fingers", το οποίο είχε κυκλοφορήσει στις 23 Απριλίου.

1977 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι των The Eagles, "Hotel California". Είχε κυκλοφορήσει σαν single το Φεβρουάριο και ήταν μέρος του ομότιτλου πέμπτου στούντιο άλμπουμ τους, το οποίο είχε κυκλοφορήσει δύο μήνες περίπου νωρίτερα. Το Φεβρουάριο του 1978 στην 20η τελετή απονομής των Grammy Awards θα τους χαρίσει το βραβείο "Record of the Year".

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΙAMX την Κυριακή στο Gagarin 205

Μπορεί ο ιός που χτύπησε τον Chris Corner


και τα υπόλοιπα μέλη των ΙΑΜΧ να τους ανάγκασαν να ακυρώσουν 4 συναυλίες της ευρωπαϊκής τους περιοδείας (οι ακυρωμένες συναυλίες ήταν στο Malmo, η Στοκχόλμη, το Helsinki και δυστυχώς η Αθήνα), αλλά εδώ και καιρό είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη επιστρέψει στο tour! Η καινούρια ημερομηνία ανακοινώθηκε από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα γεγονότα και δεν είναι άλλη από την Κυριακή 8 Μάιου, πάλι φυσικά στο Gagarin 205. Tο ιδιαίτερο μελοδραματικό electro cabaret του Chris Corner (κάποτε μέλος των Sneaker Pimps) επιστρέφει στην Αθήνα την Κυριακή 8 Μαΐου, στο Gagarin 205… Με το ολοκαίνουριο 4οalbum τους “Volatile Times” (κυκλοφόρησε στις 18 Μαρτίου) στο setlist τους, τα tracks που έκαναν τους ΙΑΜΧ γνωστούς (“Spit It Out”, “Kiss And Swallow”, “Mercy”, “After Every Party I Die”, “The Alternative”, “President”, “Nightlife”, “Think Of England” και πολλά άλλα) και φυσικά τα εκρηκτικά, αξέχαστα live τους. Για όσους δεν θυμούνται, αυτή είναι η τέταρτη φορά που επισκέπτονται την Αθήνα οι ΙΑΜΧ και δεν είναι τυχαίο πως ο κόσμος που έρχεται στις συναυλίες τους είναι κάθε φορά και περισσότερος, αποτέλεσμα φυσικά των ζωντανών εμφανίσεων τους και πιο συγκεκριμένα της μοναδικής live περσόνας του Chris Corner, ενός από τους πιο χαρισματικούς frontmen που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Indie σκηνή. Όσοι ήσασταν έστω και σε μία από τις προηγούμενες εμφανίσεις των ΙΑΜΧ κάτι μας λέει πως θα είστε και σε αυτή το βράδυ της Κυριακής 8 Μαΐου... Όσοι δεν τους έχετε δει, καλή ευκαιρία να ανακαλύψετε επιτέλους το Underground φαινόμενο που λέγεται ΙΑΜΧ…

Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ (προπώληση/ταμείο)

Σημεία προπώλησης: Ticket House (Πανεπιστημίου 42) και Second Skin Club (Πλατεία Αγίων Αναργύρων, Ψυρρή, μόνο τις ώρες λειτουργίας του club)

Τα εισιτήρια που αγοράστηκαν για την ακυρωμένη date, ισχύουν κανονικά για τις 8 Μαΐου.

Δεν θα υπάρχει support group.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00 και οι ΙΑΜΧ θα είναι στη σκηνή στις 22.00.

Στάση μετρό/ΗΣΑΠ: Αττική

Σαν Σήμερα...6 Μαΐου

1945 Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bob Seger (Robert Clark Seger) γεννήθηκε στο Dearborn του Michigan. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι "Old Time Rock and Roll" από το άλμπουμ "Stranger in Town" το 1978. Τραγούδια του διασκεύασαν οι Thin Lizzy και Metallica. Το 2004 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of
Fame.

1971 Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδοποιός και κιθαρίστας του Rock, Post-Grunge συγκροτήματος Foo Fighters, Chris Shiflett (Christopher Aubrey Shiflett) γεννήθηκε στην Santa Barbara της California. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα μετά το τρίτο τους άλμπουμ και από τότε έχει συμμετάσχει στα επόμενα τέσσερα: "One by One" (2002), "In Your Honor" (2005), "Echoes, Silence, Patience & Grace" (2007) και "Wasting Light" (2011).

1937 Το αερόστατο Hindenburg συντρίβεται στο Lakehurst του New Jersey των Η.Π.Α., με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 36 άτομα. Η φωτογραφία του φλεγόμενου αερόστατου θα γίνει το εξώφυλλο στο πρώτο ομότιτλο άλμπουμ των Led Zeppelin.

1996 Οι Metallica αρχίζουν τα γυρίσματα του βίντεο για το τραγούδι "Until It Sleeps". Ήταν το πρώτο single από το άλμπουμ με τον τίτλο "Load".


2002 Σε ψηφοφορία του Guinness Hit Singles Book, το τραγούδι "Bohemian Rhapsody" των Queen ψηφίζεται το αγαπημένο των Βρετανών. Στην δεύτερη θέση ψηφίστηκε το "Imagine" του John Lennon και στην τρίτη το "Hey Jude" των The Beatles. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Abba με το "Dancing Queen" και η Madonna με το "Like A Prayer".

Το Freakshow των Tiger Lillies επιστρέφει στο Badminton

THE TIGER LILLIES
FREAKSHOW

Τίποτα πιο φυσιολογικό, από το να είσαι διαφορετικός…
Η παραγωγή του Θεάτρου Badminton που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς στην ευρωπαϊκή της περιοδεία επιστρέφει…

29 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2011
Θέατρο Badminton

Το Tiger Lillies Freakshow είναι η πρώτη ολοκληρωμένη παραγωγή του Θεάτρου Badminton που έγινε για τα 20 χρόνια του αγαπημένου λονδρέζικου ανατρεπτικού συγκροτήματος.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Freakshow έγινε στο Θέατρο Badminton την…Τρίτη και 13 Ιανουαρίου του 2009. Η επιτυχία της ελληνικής αυτής παραγωγής, οδήγησε την παράσταση από τότε σε μια εκτεταμένη περιοδεία στα σημαντικότερα φεστιβάλ και σε διακεκριμένες αίθουσες σε όλη την Ευρώπη. Ενδεικτικά αναφέρονται τα Tollwood Festival του Μονάχου, Wintergarten του Βερολίνου, Winterfest του Σάλτσμπουργκ, Gasometer της Βιέννης, και τα εθνικά θέατρα του Pecs (πολιτιστική πρωτεύουσα 2010, Ουγγαρία) και της Χιρόνα (Ισπανία), καθώς και το αναγνωρισμένου κύρους Prinzregenten Theatrer του Μονάχου και το Savoy του Ελσίνκι, μεταξύ άλλων. Όπου κι αν παρουσιάστηκε, η παράσταση απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον Τύπο, το θαυμασμό/φανατισμό του κοινού και το δυνατό του χειροκρότημα.

Η Spiegel του Μονάχου έγραψε «Αυτή η εκπληκτική παράσταση των Tiger Lillies συνδυάζει τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του Βαριετέ με τις δονήσεις και την ενέργεια μιας ροκ συναυλίας», ενώ η Munchner Merkur «Σ’ ένα μόνο απόγευμα, αυτά τα πλάσματα της μουσικής ανωμαλίας κατάφεραν όχι μόνο να μας συγκινήσουν, αλλά και να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό από το να είσαι διαφορετικός».

Ιστορίες για παράξενα όντα που ζούνε μέσα μας και ανάμεσά μας…

Η ιδέα της παράστασης, που αποτελεί και το σήκουελ του Tiger Lillies Circus, γεννήθηκε από τα ομώνυμα θεάματα που παρουσιάζονταν στα μέσα του 19ου αιώνα στην Αμερική, που σε μια εποχή χωρίς τηλεόραση, διαδίκτυο, αεροπορικές συνδέσεις ή άλλο τρόπο επικοινωνίας με το εξωτερικό, τα sideshows ή freakshows έδιναν την ευκαιρία στους κατοίκους των κωμοπόλεων και των χωριών της Βόρειας Αμερικής να δουν από κοντά όλα τα «παράξενα» του κόσμου: Νάνοι, σιαμαία αδέλφια, άτομα με κάθε είδους δυσμορφίες, ερμαφρόδιτοι, άνθρωποι που κατάπιναν φωτιές και σπαθιά, ακόμα και ζώα με δυσπλασίες, σόκαραν και προκαλούσαν το θαυμασμό διεγείροντας τη φαντασία των θεατών. Με το Freakshow οι Tiger Lillies και ο Sebastiano Toma προσεγγίζουν έναν πιο σκοτεινό κι εκκεντρικό κόσμο, ένα παράλληλο σύμπαν-ταμπού που ζει και αναπνέει δίπλα μας, με τους δικούς του νόμους και άγραφους κανόνες. Μαζί τους στην παράσταση νάνοι, γυναίκες λάστιχο, ακροβάτες, ζογκλέρ, δηλαδή όλοι αυτοί οι performer που ταιριάζουν αρμονικά στον αλλόκοτο κόσμο των Martyn Jacques, Adrian Stout και Adrian Huge…

«Το Freakshow είναι η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης. Εκείνη που οι άνθρωποι δε θέλουν να κοιτάζουν και δεν μπορούν να κατανοήσουν. Το Freakshow μιλάει για την ομορφιά και την ασχήμια, την ευαισθησία και τη σκληρότητα του περιθωριακού αυτού σύμπαντος φρικιών».

Martyn Jacques (Tiger Lillies)

Ποιος ή πού είναι το φρικιό? Πόσο μικρός ή νάνος, πόσο μεγάλος ή γίγαντας πρέπει να είναι κάποιος για να κατανοήσει τον κόσμο και να γίνει κομμάτι του? Είναι έξι χέρια αρκετά για να στηρίξουν κάποιον που έχει ανάγκη; Πόσες καρδιές πρέπει να έχει μια γυναίκα για να αντέξει τo πεπρωμένο της; Είναι τα χέρια μας αρκετά μεγάλα για να κρατήσουν όσα επιθυμούμε; Πόσες κόκκινες μύτες του κλόουν πρέπει να φορέσουμε για να φανούμε αστείοι; Ή μήπως η μύτη μας πρέπει να είναι μεγάλη σαν την τέντα ενός τσίρκου; Ένα φρικιό μαγνητίζει το βλέμμα μας, επειδή δεν κολλάει σε αυτό που θεωρούμε νορμάλ. Μαγνητίζει επειδή μοιάζει με γίγαντα ή έχει τρία πόδια. Πολλές είναι όμως οι φορές που βλέπουμε κάτι, χωρίς να μπορούμε να το κατανοήσουμε πλήρως. Χρειάζεται να κοιτάξουμε πίσω από την επιφάνεια, κάτω από το δέρμα, να ψάξουμε βαθύτερα για να βρούμε την πραγματική ουσία...

Σ’ αυτό το σόου έχουμε συγκεντρώσει όλων των ειδών τους freaks, τον «Ονειροπόλο», τον Tommy τον Φιλάργυρο, την Amanda με τα πιο Μακριά Μαλλιά του κόσμου, τις Σιαμαίες Αδελφές Hilton και πολλούς άλλους...

Το Tiger Lillies Freakshow είναι σαν ένα κοφτερό μαχαίρι που από τη μια σκίζει το περιτύλιγμα και αποκαλύπτει τα γλυκά και τα ωραία και από την άλλη σκάει ένα ροζ μπαλόνι μπροστά στα μούτρα σας. Και στις δύο περιπτώσεις η μουσική των Tiger Lillies πρωταγωνιστεί.

Και το …μαχαίρι ονομάζεται Martyn Jacques!

Sebastiano Toma

σκηνοθέτης, σκηνογράφος

TIGER LILLIES FREAKSHOW

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ:

Σκηνοθεσία: Sebastiano Toma

Μουσική/Στίχοι: Martyn Jacques - THE TIGER LILLIES

Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου

Σχεδιασμός κοστουμιών: Claire Bracewel
Σκηνικά: Sebastiano Toma

Σχεδιασμός μαριονέτας/κούκλας: Δημήτρης Στάμου, Ντέμη Παπαδά – ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΜΕΡΛΙΝ

Σχεδιασμός ήχου: Claus Buehler
Παραγωγή: ADaM Productions
Μιχάλης & Vanessa Αδάμ

Εκτέλεση Παραγωγής: Χαρά Χριστοπούλου
Τιμές Εισιτηρίων:
A Ζώνη: 35€
Β Ζώνη: 30€
Γ Ζώνη: 25€
Φοιτητικό Γ Ζώνη: 20€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC και τα METROPOLIS.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ

Saturday, hard 'n' heavy by :nick dalampiras (roxx ztar)
Σάββατο στις 10:00 μ.μ.
ARGY'S ROCK BAR


Saturday,,I'll be hosting another hard 'n' heavy d.j. set at "ARGY'S" rock bar.
5 Ironos str. across Efkleides Institute,Thessaloniki
See you there!
............
Ο Στάθης Δρογώσης
στην « Όμορφη Ζωή » του ΚΟΟ ΚΟΟ
Για μία μοναδική παράσταση
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΪΟΥ


Ο Στάθης Δρογώσης στήνει στο ΚΟΟ ΚΟΟ ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με επιλογές από όλη τη δισκογραφική πορεία του, καθώς και αγαπημένα τραγούδια του χθες και του σήμερα.
Ο τραγουδοποιός Θα παρουσιάσει τον καινούριο δίσκο του με τίτλο «ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ», την πιο ώριμη και δυνατή ίσως προσωπική του δουλειά την οποία μπορούν όλοι να αποκτήσουν ακόμα και δωρεάν από το site της προσωπικής του εταιρείας www.antelmamusic.com
Μετά από εμφανίσεις με μεγάλα μουσικά σχήματα, ο Δρογώσης επέλεξε την επιστροφή στον ηλεκτρισμό, στην εκφραστική λιτότητα. Ο Στάθης Δρογώσης θα παίξει με τον γνωστό ιδιαίτερο τρόπο το πιάνο του και με την συνοδεία της μπάντας του θα παρουσιάσει μια μεγάλη διαδρομή από τα χρόνια του συγκροτήματος «ΤΑ ΦΩΤΑ ΠΟΥ ΣΒΗΝΟΥΝ» μέχρι τον τέταρτο καινούριο προσωπικό του δίσκο την «ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ».
Θα μας κάνει να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να γελάσουμε αλλά κυρίως να συμμετάσχουμε στην ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ!
Το ιδιαίτερα δυνατό και ηλεκτρισμένο πρόγραμμα θα εκτελέσουν τρείς παλιοί συνεργάτες του Στάθη, ο Κώστας Γιαννίρης στο μπάσο, ο Γιώργος Λειβαδάς στα τύμπανα και ο Χάρης Μιχαηλίδης στην ηλεκτρική κιθάρα.

Ώρα έναρξης: 22:30

ΚΟΟ ΚΟΟ
Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλ. 210 3450930

Οργάνωση Παραγωγής:
Ερωδιός live Ε.Π.Ε.
Τηλ.: 210 3210731
............
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ - ΠΑΤΑΤΡΑΚ

...........
ΜΑΙΟΣ 2011 ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΑΡΙΝΑ ΣΕΝΑ - ΜΑΤΣΙΚΑΣ‏

............
No NAME band
"Δεν Μπορεί Να Είναι Αγάπη"
(Don't Know Any Better)


κυκλοφορεί digital στα iTunes από την Plus Rec / Universal Music
..............
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΩΝ : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ - LIBER ANIMUS - ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ


Την Παρασκευή 6 Μαίου σας παρουσιάζουμε ΖΩΝΤΑΝΑ τις νέες δισκογραφικές μας δουλειές που κυκλοφορούν από τη Legend και τη Lyra

Ώρα έναρξης : 23:00
Είσοδος : 10 ευρώ με ποτό
Τηλ κρατήσεων : 210 9014428

Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ - LIBER ANIMUS - ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
"ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ"
Ελασιδών 6, Γκάζι (Πειραιώς 116, δεξιά στον ΟΤΕ)
.............
ΧΑΝΙΑ ROCK FESTIVAL NEW'S


A few months before CRF 2011 next August, we are in the uncomfortable position to bring to your attention a series of unfortunate events linked with last year’s fest.
Awkwardly all of these events refer to one person…
His name is Thorsten Velbinger (Velbyproductions Ltd) and at the time of CRF 2010 he acted as tour manager & sound engineer of W.A.S.P.
This gentleman single-handedly increased the cost of the production significantly by asking for extra services that were never mentioned in any contract we ever signed with the band’s agency and by making ridiculous mistakes in the band’s travel schedule. In fact, coming to Crete 2 days before the show he threatened us directly that he would not let the band perform unless we met his new demands simply because the agent that signed the contracts with us had been laid off. Just like that! During his whole stay he was irritating and arrogant.
It came as no surprise that he intervened at the fest¢s schedule by not allowing us to play a video dedicated to Ronnie James Dio.
Unfortunately we hadn’t seen the last of mr “Velby” – as he is better known in the music business…
After the show he departed from Crete without paying for the extra days of stay of the travel party as agreed. In the following days we contacted him and complained about that and he committed to solve the problem. 9 months later the invoices are still pending…
Last but not least, let’s not forget his tragic sound engineering deeds that threatened to deafen everyone that came to the show.
Chania Rock Festival and colleagues will never again work with bands that associate with mr Throsten Velbinger as he is the most unprofessional lad we ever dealt with. Even if our Club is a fan based organisation; we still operate in a more professional and efficient manner than he does.
Our Festival is running all these years powered by the love of the fans and we will never succumb to any kind of blackmail or provocation. We feel it is our responsibility to bring our experience to everyone’s attention, not as promoters but as fans of the music and the bands.
ROCK ON SOUTH culture club
...............
"ΝΥΧΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ" @ "TO πιο Μικρό Cafê"


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ @ "TO πιο Μικρό Cafê" ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

Από Πέμπτη 2/6 αλλά και κάθε Τρίτη & Πέμπτη,
"ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΠΑΡΕΑ" χωρίς ΡΕΥΜΑ!!! ναι ναι..
"Unplugged" νύχτες, μαγικές κι ονειρεμένες!!!
Solo Artists ή Ντουέτα θα μας κρατάνε παρέα από νωρίς 21.30 έως 12.00!

Η συμμετοχή σας απαραίτητη!!
join us..
με ελεύθερη πάντα είσοδο..
ΠΟΤΑ: 6,7 & 8e
ΜΠΥΡΕΣ: 3 & 5e (Heineken draft)
COCTAILS: 7e***
ΡΑΚΟΜΕΛΟ: 7e (Κανατάκι 0,25)


χορηγoί επικοινωνίας :

"GRAPHISSIMO"
"ΜΕΤΑΛΛΟΤΕΧΝΙΑ"
(www.facebook.com/pages/Μεταλλοτεχνία-HARIS-RETRO/177464978953138)

4P - Productions "
(www.facebook.com/pages/4P-Productions/313865538409)


"TO πιο Μικρό Cafê" - Art & Coctail Bar
Λεωφ.Ηρακλείου & Σαλαμίνος 3,

Ν.Ηράκλειο (3 ΑΣΤΕΡΙΑ)
Επικοινωνία: 210/28.36.050

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΠΟΛΛΑ LIVE ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

NORMA the band Live @ BOXX Live Stage, Ιωάννινα, 07.05.2011



Οι NORMA, η ελληνόφωνη ροκ μπάντα από τα Γιάννενα, συνεχίζουν δυναμικά την περιοδεία τους ανά την Ελλάδα, με στόχο την προώθηση της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ» και με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του πρώτου τους video clip στο τραγούδι «ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ» που απέσπασε πολύ θετικά σχόλια σε πανελλαδικό επίπεδο.
Με ανανεωμένο line up (Στέφανος Χρηστίδης στις ηλεκτρικές κιθάρες) και εκρηκτικό setlist, εμπλουτισμένο με αγαπημένα κομμάτια της ελληνόφωνης ροκ σκηνής, οι NORMA, μετά από μια μίνι περιοδεία σε Αγρίνιο, Πάργα και Πρέβεζα, επιστρέφουν στα Γιάννενα και εμφανίζονται ζωντανά το Σάββατο, 07 Μαΐου και ώρα 22.30 στο ΒΟΧΧ Live Stage, στη λεωφόρο Γεωργίου Παπανδρέου. Τη συναυλία θα ανοίξουν η ανερχόμενη ελληνόφωνη επίσης μπάντα «Ελευθέρας Βοσκής».
Σας περιμένουμε όλους!!!
Ενημερωθείτε για τις συναυλίες, τα νέα των NORMA και δείτε το video clip του «Βόρεια και Δυτικά» στις ιστοσελίδες:

www.normatheband.gr
www.myspace.com/normatheband
facebook: norma ioannina
Youtube: norma the band
.............
..............
SILVER DOLLAR, Μάιος 2011


Την Παρασκευή 20 Μαϊου, μετά τις 22:30, ο Joe του Musicland και ο Mike του Metropolis συναντιούνται στα decks του Silver Dollar! It's party time, be there!

Είσοδος ελεύθερη!

FB event link: http://www.facebook.com/event.php?eid=105980152822856&ref=mf

Silver Dollar
Εθνικής Αμύνης 19
Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310283613
http://www.silverdollar.gr
e-mail: info@silverdollar.gr
.............

Κυριακή 08/ 05 / 2011


Θεοδοσία Τσάτσου @ Noiz Club

Η Babalou θα βρεθεί ξανά κοντά στους φίλους της, ερμηνεύοντας τραγούδια τόσο από το τελευταίο της άλμπουμ «Α γαπήσου» όσο και από τα υπόλοιπα προσωπικά της άλμπουμ, τραγούδια από τις συνεργασίες της με τους Πυξ Λαξ και Γιώργο Μίχα καθώς και επιλεγμένες διασκευές από το χώρο της ξένης μουσικής – Led Jeppelin, Nina Simone κ.α.

Το τελευταίο της άλμπουμ «Α γαπήσου», γεμάτο ελληνικά βιώματα, είναι ένας δίσκ......ος για τον Έλληνα και την Ελληνίδα.


Μπάσο: Θοδωρής Καπετανάκης
Κιθάρα: Φώτης βαγενάς
Πιάνο - Keyboards: Μάνος Κιτσικόπουλος
Τύμπανα - Drums: Παναγιώτης Νικολακόπουλος
Συμμετέχει ο Γιώργος Μπήλιος

VINILION LIVE.....

ALBERT ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ & ALBERTIME
Σαββατο 8 Μαιου 2011 ALBERTIME LIVE
Παίζοντας από μικρή ηλικία με Rock και Jazz groups, κατόπιν με αρκετούς επώνυμους καλλιτέχνες σε γνωστούς συναυλιακούς χώρους, διδάσκοντας παράλληλα τη δική του «Ολοκληρωμένη μέθοδο για ντραμς» (εκδ. Φ. Νάκας), έρχεται η ώρα να βγάλει τις δικές του World fusion μουσικές σε δύο cd`s (Albert – “Visionary World” και “Hyperfly”) με μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες performers. Οι δουλειές αυτ...ές παρουσιάζονται σε πολλά έντυπα, σταθμούς, δισκογραφικές συλλογές και σε συναυλίες με το πρώτο σχήμα, την Albert band.
Τα επόμενα τραγούδια που γράφει είναι σε Rock – funk ύφος με στίχο κοινωνικό και ερωτικό σε αγγλική και πιο πρόσφατα, σε ελληνική γλώσσα. Συνθέσεις του έχουν λάβει platinum awards από εταιρίες παραγωγών της Αμερικής (uPlaya, Taxi).
Έτσι δημιουργούνται οι Albertime για να παρουσιάσουν ένα συνολικό project με στοιχεία από όλα τα παραπάνω. Στο group προσχωρεί η Φιόνα Λαμπρίδη, μία υπέροχη φωνή με Blues – rock χρώμα, με αριστεία και ρεσιτάλ στο κλασσικό τραγούδι. Επίσης ο Νίκος Παπατριανταφύλλου στην κιθάρα και ο Σταύρος Κωνσταντόπουλος στο μπάσο, δύο ιδιαίτερα ταλαντούχοι μουσικοί που συμβάλλουν στη διαμόρφωση του μοναδικού ήχου του συγκροτήματος. Οι Albertime παρουσιάζονται σε γνωστούς χώρους των Αθηνών και της υπόλοιπης Ελλάδας, ετοιμάζονται να ηχογραφήσουν επίσημα το υλικό τους και να κάνουν συναυλίες, προώθηση στο εξωτερικό. Τα lives συμπληρώνονται με διασκευές στον προσωπικό ήχο της μπάντας.

ΕΙΣΟΔΟΣ 12 ΕΥΡΩ(ΜΕ ΜΠΥΡΑ/ΚΡΑΣΙ)
............
Παρασκευη 7 Μαιου 2011
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ
(FATHER & SON ART DUET)
MAYBE THE LAST WINTER GIG IN ATHENS, BEFORE CRETA TOUR!
AS ALWAYS, BLUES & ROCK ...'TILL YOU DROP!!!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη 21-12-1959. Έζησα στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης μέχρι τα 25 μου χρόνια. Ενώ έχω ρίζες από Κρήτη, Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη.

Ξεκίνησα με κλασσική κιθάρα στα 13 μου και στη συνέχεια έμαθα μόνος μου και άλλα όργανα, όπως μπάσο,φυσαρμόνικα,ντραμς και αργότερα και πιάνο.

Οι καταβολές μου και τα ακούσματα που με συγκίνησαν ήταν το ροκ της δεκαετίας του ΄60 αλλά και το ρεμπέτικο.Γενικά όμως, δεν απέρριπτα κανένα είδος μουσικής και κανένα δημιούργημα από αυτά που τουλάχιστον θεωρούσα ότι δεν είχαν ημερομηνία λήξης!

Παρόλα αυτά από τα 15 μου χρόνια πάλεψα στο πάλκο της νύχτας,σε χώρους δυσανάλογους και των καταβολών και της ψυχής μου,που μπορώ όμως να πω ότι ήταν για μένα ένα μεγάλο σχολείο σε πολλά πράγματα πάνω στη μουσική, ακόμη και στην ίδια μου τη ζωή! Να σημειώσω και ότι εκείνο τον καιρό, 1974, όχι μόνο δεν υπήρχαν χώροι για να παρουσιάσουμε αυτό που θέλαμε (πλην των κυνοκομείων που προανέφερα,δια….τον άρτον τον επιούσιον) αλλά ούτε τα λεγόμενα προβάδικα και πολλές φορές οι πρόβες γίνονταν Φλεβάρη μήνα σε ταράτσες από νεόχτιστες οικοδομές με φωτιά για ζέσταμα και με …«δανεικό» ρεύμα από την κολώνα της ΔΕΗ!

Τα γκρουπ εκείνου του καιρού που είχα στην πατρίδα μου ήταν οι «Albatross»,οι «on the road band» και οι «burning slippers».

Κοντά στο 1983 τελειώνοντας τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και τις σπουδές μου στο Κρατικό Ωδείο Β. Ελλάδας (πτυχία: αρμονίας,αντίστοιξης, ωδικής,φούγκας) συνεργάστηκα με πολλούς επώνυμους καλλιτέχνες σαν κιθαρίστας και ενορχηστρωτής σε προγράμματα διαφόρων μαγαζιών της Θεσσαλονίκης (Καίτη Γκρέυ,Τζίμης Μακούλης,Γ.Μητσάκης κ.α.).

Το 1985 κατέβηκα μόνιμα στην Αθήνα και για ενάμισυ χρόνο συνεργάστηκα σαν κιθαρίστας με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον Γιάννη Γιοκαρίνη,τους αδελφούς Κατσιμίχα, τον Σάκη Μπουλά και τον Γιάννη Μηλιώκα στις συναυλίες τους και στις δισκογραφικές τους δουλειές.

Το 1986 ανοίγει η δισκογραφική αυλαία για μένα ,όχι με προσωπικό δίσκο αλλά με την υπέροχη εκείνη συνεργασία στο soundtrack της ταινίας «Νοκ αουτ»,όπου τραγούδησα το «Μην κλαις για μένα Ελλάδα» των Παύλου Τάσιου και Γιώργου Χατζηνάσιου .Στην ίδια δουλειά συνεργάστηκαν τότε και οι αείμνηστοι Παύλος Σιδηρόπουλος και Βλάσσης Μπονάτσος.

Στο τέλος του ΄86 κυκλοφορεί και ο δίσκος «Στο δρόμο για την Ιθάκη», πανελλήνια προσπάθεια κατά των ναρκωτικών,όπου συμμετείχα με το τραγούδι μου «Φευγάτη».

Στο δισκο αυτό συμμετεχουν και οι: Βασιλης Παπακωνσταντίνου, Λακης Παπαδοπουλος, Κωστας Τουρνας και Αντωνης Βαρδης.

Στη συνέχεια ακολουθούν οι προσωπικοί δίσκοι:

1) Τι κούραση να ξεκουράζεσαι L.P. LYRA 1987

2) Μηχανάρα μου κλεμμένη L.P.MINOS 1988

3) Ονειροπόλος ακροβάτης L.P.LYRA 1990

Πόλεμος για την Ειρήνη-Γενναρης 2001- Μaxi single, δική μου εντελώς προσπάθεια για φιλανθρωπικό σκοπό με θέμα τα γεγονότα στον Περσικό. Κατά τον Μαρτη του 2001,με την βοηθεια-παρεμβαση του ρ.σ.Ραδιο Θεσσαλονικη και την προσθηκη του τραγουδιου «Ελα μαζι μας»,το maxi αυτό κυκλοφορησε επισημα για τον παραπανω σκοπο!

4) Στην Ελλάδα κάτι φταίει L.P. LYRA 1992

5) Εγώ είμαι αυτός….εσείς ποιοι είστε? L.P. MOLONLAVE RECORDS 1994 Δισκος που προκαλεσε δυο ακραια συναισθηματα: εντονη συμπαθεια και εντονη αντιπαθεια!Αιτια,το ενθετο που περιειχε.
Όλοι οι προαναφερθέντες δίσκοι είναι βινύλια και πια δύσκολα θα τους βρει κανείς.
Στη συνέχεια για περίπου μια δεκαετία μετακόμισα και έζησα με την οικογένειά μου στην Αίγινα.

Εκεί γνωρίστηκα με τη στιχουργό – συγγραφέα Βικτώρια Τράπαλη και παρέα φτιάξαμε πολλά τραγούδια που έχουν μέσα τους την μυρωδιά των τοπίων του νησιού που είχαμε την τύχη να κατοικούμε!Στην παραία μας προστέθηκαν αργότερα, η Γεωργια Δεληγιαννοπούλου και ο Μάνος Νεόφυτος.Οι τέσσερείς μας φτιάξαμε το γκρούπ «ΕΤΑΙΡΟΙ» και το CD «σημαδια» που ατυχώς κυκλοφόρησε αρχές του 1999 μόνο για τρείς βδομάδες!Η εταιρία έκλεισε και εμείς το αποσύραμε από την αγορά κατά το συντομότερο!Μη θέλοντας να θυμάμαι τιποτα από εκείνο το δίσκο και μετα από μεγάλη αποχή,ξανάφτιαξα σχεδόν εξ’αρχής(μαζί και με κάποια άλλα) τα τραγούδια εκείνα και περίμενα την στιγμή που δίκαια θα ξανα δοκιμάσουν την τύχη τους!

Το 2003 εκδόθηκαν 5 από αυτά με το γενικό τίτλο «Μόνα στολίδια».Δίσκος συνεργασίας με την Ελένη Βιτάλη που για μενα ηταν ονειρο ζωής!!!

Το 2006 κυκλοφόρησε το έκτο μου L.P. «Διαδρομή»,στίχοι Βικτώρια Τράπαλη με πολλών φίλων συμμετοχές,όπως Ελένη Βιτάλη, Σταύρος Λογαρίδης,Βασίλης Λέκκας, Γεωργία Δεληγιαννοπούλου,Νατάσα Πρωτοπαπαδάκη,Μάνος Νεόφυτος,Γιάννης Λυμπέρης.Είναι παραγωγή δική μου και του Μάνου Νεόφυτου και κυκλοφόρησε από την εταιρία «Καθρέφτης» του Μωϋσή Ασέρ.

Kαλοκαίρι του 2007 κυκλοφορεί από το περιοδικό «ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ», των γνωστών Metropolis μια παραγωγή που επιμελήθηκα, ηχογράφησα και μειξάρισα στο στουντιό μου, σε συνεργασία με τον Μωυσή Ασέρ. Εχει τον γενικό τίτλο «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ

ΑΕΡΑΣ». Είναι ένα παντρεμμα πολιτισμών, συμμετεχουν πολλοι καλλιτεχνες, εγω συμμετεχω με δυο παραδοσιακα τα οποια εχουμε… «πειραξει» μαζι με τον γιο μου

Δημητρη Σκορδιλη! Το σμυρνεικο «τι σε μελλει εσενανε» και το ηπειρωτικο «δεν ξαναπερνώ».

Tα τελευταια χρονια κατοικώ στον Πειραιά – Κερατσίνι ,σε γειτονιά ανάλογη με αυτήν της Σταυρούπολης,όπου μεγάλωσα!Τις χειμωνιάτικες νύχτες παρουσιάζω τις δουλειές μου σε κάποια μπαράκια της Αθήνας, ενω για 5 μήνες το χρόνο περιοδεύω στην Κρήτη.

Τις Κυριακές, εντελώς για την προσωπική μας ευχαρίστηση,σ΄ένα χωριό της Αν.Αττικής,το Δασκαλειό,τη συνοδεία οίνων και εδεσμάτων,φτιαχνουμε μια πανέμορφη μουσική «συμμορία»,σε φιλικό και για όλο τον κόσμο ανοιχτό σπίτι και ηχογραφούμε ασταμάτητα!Πιστεύω ότι εντελώς απίεστα και αβίαστα, η «συμμοριούλα» αυτή, (που την αποτελούν οι: Γιώργος Ρώμας(οικοδεσπότης),Βαγγέλης Ευαγγελίου,Αντρέας Καλογερόπουλος,Βαγγέλης Μουτσάτσος,Γιάννης Στάθης,Παναγιώτης Βάρλας,Θανάσης Πρίφτης,Μαίρη Δεναξά,Αγγ.Σκορδίλης και όσοι πιστοί …προστίθονται!),θα πάρει κάποια στιγμή τον δρόμο της!

Όλα αυτά, εν αναμονή του Μάη και των καλοκαιρινών περιοδιών με την άλλη «συμμορία»,της μεγαλόνησου,που την αποτελούν οι:Σταμάτης Ζολινδάκης, Kωστας Ζουριδακης,Δημητρης και Αγγελος Σκορδιλης. Η παρεα αυτή φτιαχτηκε το 2005 στα
Χανια και εχει ενεργό δράση πέντε μήνες το χρόνο, απο Μάη μέχρι Οκτώβρη.

Είναι το εν Κρήτη γκρούπ μου, ANGEL SKORDILIS and the MPRR…CRETA GANG! Mιά απ’ τις ομορφότερες δραστηριότητες της ζωής μου. Ξεκινήσαμε
εντελώς για πλάκα με 2-3 λαιβάκια, οπου έγινε βέβαια απίστευτος χαμός και έκτοτε,
μαζί με τον χαμό προστίθονται ολοέν και περισσότερο, η ζήτηση και η επιτυχια!
Ηδη φτάσαμε να πραγματοποιούμε 20-25 εμφανίσεις σε φανταστικούς χώρους,
εντός και εκτός Χανίων ενώ περμένουμε προτάσεις κι απ’ την υπόλοιπη Κρήτη και όχι μόνο! Πολύ περισσότερα για αυτή μου την μουσικοπαρέα μπορεί να μάθει
κανείς αν θα επισκεφτεί την σελίδα μας στο face book, www.skordilis.tk

Μια ακομη σπουδαία για μενα δπαστηριοτητα των τελευταίων καιρων, είναι το ντουέτο με τον γιό μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ! (SKORDILIS FOTHER AND SON ART DUET). Παιζουμε σε διαφορους μικρους χωρους στην Αθήνα και ολο το καλοκαιρι στα Χανια, εκτος των ημερων που εχω εμφανισεις με ολο το σχημα MPRR…CRETA GANG!

Aπο τον Οκτωβρη του 2010 ξεκιναμε μαζι με τον γιο μου παραγωγη στο στουντιό μας που θα περιεχει νεες αλλα και παλιες μου διμηουργιες φτιγμενες εξ’ αρχης και ενορχηστρωμενες από κοινου! Ηδη παρουσιαζουμε δειγματα αυτης της δουλειας και…όχι μονο!

Ευχαριστώ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

LIVE ΚΑΙ ΑΛΛΑ ROCK

dj PAUL G & dj JIMMY BOO


Παρασκευή, 6 Μάιος · 6:00 π.μ. - 9:00 π.μ.
ASPRO
Aristofanous 4,Psiri
Athens, Greece
................
Οι Περαστικοι @ Miles Away(For Those About To Rock)

Κυριακή, 8 Μάιος · 4:00 μ.μ. - 9:30 μ.μ.
Miles Away(For Those About To Rock)
Nηλέως 5, Θησειο
.............
Παύλος Παυλίδης & B - Movies Live
Παρασκευή 6 Μαϊου
Chilli Bar, Ξάνθη
Ώρα : 22.00
.............
Αναχάπαρα Uplugged @ COPA
Αύριο σας περιμένουμε στο COPA
(Ιερά οδός και Κεραμεικού 116 Κεραμικός | 210 3428312)
σε μία διαφορετική βραδιά με θέα την Ακρόπολη !!!!!!!!
............
Nektarios Skamnakis Fc
geia sou kala eisai;
to bradu tha kanoyme karaoke party sto ghost bar
stou psurri lepeniotou 26 se perimeno
.............
LEON live @ Σταυρός Του Νότου


Πέμπτη, 12 Μάιος στις 9:30 μ.μ.
O Leon ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο των επιτυχημένων ζωντανών εμφανίσεών του με δύο μοναδικές συναυλίες στη κεντρική σκηνή στο Σταυρό του Νότου.

Την Πέμπτη 12 και 19 Μαΐου, ο Leon θα αποχαιρετήσει το χειμώνα, που σηματοδότησε την κυκλοφορία του ντεμπούτου του “Futrue”, με διάθεση γιορτής και ανανέωσης.Μαζί με την πολυμελή μπάντα του από πολυοργανίστες, ο Leon θα ερμηνεύσει όχι μόνο τα τραγούδια του “Futrue” , αλλά και μια επιλογή από καινούργια κομμάτια που θα δοκιμαστούν για πρώτη φορά ενώπιον του κοινού.

Τους τελευταίους μήνες ο Leon, κατά κόσμον Τιμολέων Βερέμης, κέρδισε τις εντυπώσεις ως ο νέος τραγουδοποιός με τα πλούσια σε μελωδίες τραγούδια του αλλά και ως ο performer με τη μεταδοτική και ακούραστη live παρουσία.

Λίγο πριν το καλοκαίρι, το επόμενο κεφάλαιο του Leon ξεκινά να γράφεται στο Σταυρό του Νότου.
.............
Ο ΑΛΕΜΟΣ ΠΕΙΡΑΤΗΣ ( www.psychoradio.gr )
και όλα αλλάζουν !!!
πριν λίγο τελείωσε η τελευταία εκπομπή ''Ο Αλέμος πειρατής'' ....
από την Αθήνα !!!
αλλάζουμε πόλη , αλλάζουμε στούντιο , αλλάζουμε και ώρα !!!
από την επόμενη Τρίτη , η εκπομπή θα βγαίνει στον αέρα του www.psychoradio.gr , στις 00:00 τα μεσάνυχτα από την Σαντορίνη , εκεί που μας στέλνουν οι επαγγελματικές μας δραστηριότητες !!!
εύχομαι , το όμορφο , μεσημεριανό παρεάκι που στήσαμε όλο αυτό τον καιρό , να ακολουθήσει και στα βραδυνά μας ταξίδια , και γιατί όχι να γίνει και πιό μεγάλο !!!
σας περιμένω λοιπόν όλους την άλλη Τρίτη στις 00:00 , μόνο στον ''ΨΥΧΩ'' !!!
.................
REVENGE OF ROCK - CLASSIC ROCK NIGHT by Vassilis Rory!!

Δευτέρα, 9 Μάιος στις 11:00 μ.μ.
WISHBONE ASH, TEN YEARS AFTER, ROLLING STONES, FLEETWODD MAC, COCNEY REBEL and more!!!
Λ. Αλεξ'ανδρας 34
........
EKLECTRICK - KYRIAKH - 08/05 @ KOO KOO!!


Την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 22.00
το ροκ γκρουπ "EKLECTRICK"
(φωνή, ηλ. βιολί, πλήκτρα, ηλ. μπάσο και τύμπανα) θα παρουσιάσει στη μουσική σκηνή "ΚΟΟΚΟΟ live music bar" τον ψυχεδελικό και με έντονο τζαζ χρώμα, ήχο του.

Είσοδος: 12 ευρώ με ποτό
Koo Koo Live Bar
Ιακχου 17
Athens, Greece
..........
BEGGARS BLUES DIARY live@BOURBON

Τους αγαπήσαμε και τους ξεχωρίσαμε μέσα από την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά “PAVEMENT STORIES”, μέσα από τις εκπληκτικές live εμφανίσεις τους και έρχονται να αποδείξουν για ακόμα μια φορά ότι ο αγγλόφωνος στίχος τους και ο δυναμικός τους ήχος θα ξεχωρίσει και πάλι.
Οι Beggar’s Blues Diary ανανεωμένοι κυκλοφορούν τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο “BACK TO BASICS…”.
Το πρώτο δείγμα αυτής της δουλειάς είναι το promo single “Dove”.

Οι BEGGAR’S BLUES DIARY αποτελούνται από
Γιάννης Πασσάς: φωνητικά – κιθάρα
Chili: μπάσο
Άγγελος Τανής: Drums – κρουστά
Πέμπτη, 12 Μάιος στις 10:30 μ.μ.
Δασκαρόλη 67. Γλυφαδα

Σαν Σήμερα...4 Μαΐου

1951 Γεννήθηκε στο Terre Haute της Indiana ο Αμερικανός κιθαρίστας του hard rock συγκροτήματος Mötley Crüe, Mick Mars (Robert Alan Deal). Είναι μέλος του γκρουπ από το 1981 και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη τους, συμμετέχοντας στην δημιουργική ομάδα αλλά και με τα χαρακτηριστικά του riff.



1972 Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδοποιός και μπασίστας του Punk Rock συγκροτήματος Green Day, Mike Dirnt (Michael Ryan Pritchard) γεννήθηκε στο Berkeley της California. Υπήρξε παιδικός φίλος του τραγουδιστή του συγκροτήματος, Billie Joe Armstrong και συνεργάζονται μουσικά από το 1987, με την δημιουργία του συγκροτήματος Sweet Children, αργότερα Green Day. Έχει κερδίσει μαζί τους τέσσερα βραβεία Grammy και έχει πουλήσει πάνω από 23 εκατομμύρια άλμπουμ μόνο στις Η.Π.Α.

1987 Ο Αμερικανός τραγουδιστής Paul Butterfield (1942-1987) απεβίωσε σε ηλικία 44 ετών στο σπίτι του στο Los Angeles της California από καρδιακή ανεπάρκεια λόγω υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ. Κέρδισε διεθνή αναγνώριση ως πρωτοπόρος λευκός blues τραγουδιστής. Επίσης είχε εμφανιστεί στο Woodstock Festival. Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες όπως B.B. King, Muddy Waters, Jimi Hendrix κ.α. συμμετέχοντας ως μουσικός σε ηχογραφήσεις τους.



1964 Δημιουργείται το Βρετανικό Rock συγκρότημα The Moody Blues. Στην μεγάλη πορεία που θα ακολουθήσουν θα πουλήσουν πάνω από 52 εκατομμύρια αντίτυπα. Από τα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν, τα 14 έγιναν πλατινένια και χρυσά. Μια από τις μεγάλες τους επιτυχίες το τραγούδι "Nights in White Satin".

1984 Οι Scorpions κυκλοφορούν το ένατο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Love at First Sting". Το άλμπουμ αυτό θα γίνει το πιο εμπορικό του συγκροτήματος στις Η.Π.Α., θα φτάσει μέχρι την έκτη θέση του Billboard 200 και θα γίνει τρεις φορές πλατινένιο. Τα εννέα τραγούδια του άλμπουμ γράφτηκαν από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Klaus Meine, εκ των οποίων τα δύο σε συνεργασία με τον ντράμερ Herman Rarebell. Την μουσική έγραψε ο Rudolf Schenker, κιθαρίστας της μπάντας. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Rock You Like a Hurricane", "Still Loving You" κ.α.


H ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ LIVE ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ!

Βurning Sticks - 6/05 @ Koo Koo!!
BURNING STICKS


Οι Burning sticks, την Παρασκευή 6 Μαΐου λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ θα βρίσκονται για μια ξεχωριστή εμφάνιση στο Κοο-Κοο live music bar! Σας περιμένουν με το νέο τους single "Last drink" αλλά και πολλές διασκευές τραγουδιών της διεθνούς σκηνής. Την συναυλία θα ανοίξουν οι ( ROCK & LACE http://www.myspace.com/rocklace )

The Burning Sticks Band:
Nancy Sim -vocals
Chris.A – Guitars &vocals
Kostas Stamou - Bass
George Stavroulakis - Guitars
Konstantinos Anastasiadis – Drums

Είσοδος 12€ με ποτό

Koo Koo Live Bar
Ιάκχου 17, Γκάζι , 210-3450930, 6933331003
Athens, Greece
.............
SΤΙΓΜΑ 90 - 9MM
IN A TESTUBE - RADIO SOL
Κυριακή 8 Μαΐου 2011, 21:00

Την Κυριακή 8 Μαΐου, στην ιστορική σκηνή του An Club, οι SΤΙΓΜΑ 90 σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις τους και με νέο υλικό, συναντούν τους δραστήριους αυτή την περίοδο 9ΜΜ, τους IN A TESTUBE & RADIO SOL, λίγο πριν την κυκλοφορία των τραγουδιών τους.


Οι SΤΙΓΜΑ 90, ξεκίνησαν το 1989 και ήδη διανύουν την 3η δεκαετία της καριέρας τους. Μετά από μια μικρή παύση το 1998 - 1999 και με κάποιες αλλαγές στην σύνθεση τους επαναδραστηριοποιήθηκαν δυναμικά και συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Δισκογραφικά συνεργάστηκαν με τον Γιάννη Δρόλαπα (Μουσικές Ταξιαρχίες), τον Γιώργο Στεφανάκη (Πελόμα Μποκιού) και τον Δημήτρη Δημητράκα (Panx Romana). Έχουν κυκλοφορήσει 2 δισκογραφικές δουλειές (ΦΕΥΓΩ ΓΕΙΑ [1994 - LP], ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ [2006 - CD]), ενώ τα τραγούδια τους τα συναντάμε σε πολλές συλλογές με ελληνικά ροκ συγκροτήματα. Σήμερα βρίσκονται στην προετοιμασία του νέου τους άλμπουμ και δείγματα αυτής της νέας δουλειάς θα ακούσουμε στο Live του An Club.


Οι 9ΜΜ, έχοντας αν χείρας το ντεμπούτο τους άλμπουμ το οποίο βρίσκει θετική ανταπόκριση σε κοινό και κριτικούς, παρουσιάζουν τα τραγούδια τους αλλά και διασκευές, με τον ιδιαίτερο τρόπο που τους χαρακτηρίζει. Σύγχρονο ροκ άκουσμα, στηρίζει τον λόγο τους, που θέλει να αντισταθεί στην κατολίσθηση που βιώνουμε.


Οι In A Testube, εντυπωσιάζουν κάθε φορά με το πάθος και την ενέργεια τους, αλλά και τα πολύ όμορφα αγγλόφωνα τραγούδια τους. Ένα συγκρότημα που δραστηριοποιείται τα τελευταία πέντε χρόνια και ετοιμάζετε για την πρώτη του δισκογραφική κυκλοφορία.


Mετά από μια περιπετειώδη πορεία στα στενά της Βαρκελώνης, τις μουσικές σκηνές του Σικάγο και τις βροχερές νύχτες του Δουβλίνου, οι Radio Sol βρεθήκαν τελικά στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2009 και από τότε εκπέμπουν σήμα σε σταθερή indie/ska συχνότητα. Ο ήχος τους έχει κάτι από όλα αυτά και φέρνει μια φρέσκια νότα στους ρυθμούς της πόλης.

Μια συναυλία με πολυσυλλεκτικό άκουσμα και με γνώμονα την καλή ροκ μουσική που παράγεται με επιτυχία από παλαιότερα αλλά και νεότερα συγκροτήματα.

Simply be there!!!!
An Club
Σολωμού 17-19, Εξάρχεια
Τηλ 210 3305056
10€
.........
ΜΟΝΟ ΓΥΜΝΟ LIVE‏ BAT CITY ROCK CLUB


Ένα βράδυ αφιερωμένο στην Ελληνική Ροκ Σκηνή με live τους ΜΟΝΟ ΓΥΜΝΟ
και με φιλική συμμετοχή τους LOW CUT. Dj η Δώρα Μοσχοπούλου.
...........
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΝΤΣΙΑΣ

Σύγχρονη μουσική σύνθεση


Με αφορμή την συναυλία του στο Πυθαγόρειο Ωδείο ο πιανίστας-συνθέτης Σταύρος Λάντσιας μοιράζεται μαζί μας την “διαδικασία” αλλά και τα “εργαλεία” που χρησιμοποιεί στην μουσική του δημιουργία.
Θα μοιράσει παρτιτούρες με παραδείγματα από τα έργα που θα παρουσιάσει στην συναυλία.
Θα μας μιλήσει για την σημασία του αυτοσχεδιασμού, των ηχοχρωμάτων των “δρόμων” (κλίμακες-modes) και για συγκεκριμένες τεχνικές ανάπτυξης ιδεών-μοτίβων.
Θα μας βοηθήσει να αναγνωρίζουμε αλλά και να χρησιμοποιούμε την μουσική φόρμα σαν μέσο απελευθέρωσης και όχι περιορισμού.
Οι αρχικές του σπουδές στο κλασσικό πιάνο καθώς και οι μετ’ έπειτα jazz σπουδές στο Berklee College of Music (ενορχήστρωση-μουσική για κινηματογράφο), κάνουν τη διάλεξη αλλά και τη συναυλία ενδιαφέρουσα για μουσικούς όλων των οργάνων και μουσικών κατευθύνσεων (κλασσική-jazz-παραδοσιακή).

Στην συναυλία συμμετέχουν:
Γιώργος Καλούδης - Τσέλο, Κρουστά, Κρητικη Λύρα
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος - Τρομπέτα, Flugelhorn

Οι συμμετέχοντες στο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΔΙΑΛΕΞΗ με το ίδιο εισιτήριο θα παρακολουθήσουν και τη συναυλία.

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 28.5.2011 ώρα 19:30
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28.5.2011 ώρα 21:00
Λ. Λ. Μαραθώνος 43 Άνοιξη Αττικής
κρατήσεις στο t2108143260 f2108143262
...........
Μια Μουσική Ιστορία από Χαλκό


Πέντε νέοι μουσικοί ερμηνεύουν έργα κλασικής,jazz και κινηματογραφικής μουσικής σε μια βραδιά αφιερωμένη στον γλυκό ήχο των χάλκινων πνευστών.

Ανδρέας Νικολούζος(τρομπέτα), Γεώργιος Καλογιάννης(τρομπέτα), Βαγγέλης Βαβυλουσάκης (κόρνο), Ανδρέας Κολποδίνος (τρομπόνι), Μενέλαος Μωραΐτης (τούμπα).

Φιλική συμμετοχή Μόρφη-Μέτζου Ασημίνα(τραγούδι) και Νίκος Ρουσάκης (τραγούδι).

Μουσική διεύθυνση, επιμέλεια προγράμματος Αντώνης Καρατζίκης.

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 14.5.2011 ώρα 21:00
Λ. Λ. Μαραθώνος 43 Άνοιξη Αττικής
κρατήσεις στο t2108143260 f2108143262
.............
Από τη ΡΩΣΙΑ στην ΑΜΕΡΙΚΗ


Έργα για πιάνο με τέσσερα χέρια των Rachmaninov-Gavrilin-Gershwin
με τις ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ & ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7.5.2011 ώρα 21:00
Λ. Λ. Μαραθώνος 43 Άνοιξη Αττικής
κρατήσεις στο t2108143260 f2108143262

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Σαν Σήμερα... 03 Μαϊου

1933 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός James Brown (James Joseph Brown, Jr. 1933-2006) γνωστός και ως "The Godfather of Soul" γεννήθηκε στο Barnwell της Νότιας Καρολίνας. Ένας άλλος χαρακτηρισμός που του είχε αποδοθεί με τα χρόνια είναι "the hardest working man in show business". Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του '50 και έγινε γρήγορα γνωστός με τις επιτυχίες του και την δυναμική του σκηνική παρουσία. Τον Ιανουάριο του 1986 ήταν ένα από τα πρώτα ονόματα που γράφτηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Θεωρείται από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα στην ιστορία της μουσικής. Δημοφιλή τραγούδια του τα "Papa's Got a Brand New Bag" (1965), "I Got You (I Feel Good)" (1965), "It's a Man's Man's Man's World" (1966), "Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine" (1970) κ.α.

1951 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Christopher Cross (Christopher Charles Geppert) γεννήθηκε στο San Antonio του Texas. Οι μεγαλύτερες του επιτυχίες, τα τραγούδια "Sailing", "Ride Like the Wind" και "Arthur's Theme (Best That You Can Do)" για το οποίο κέρδισε το βραβείο Όσκαρ "Best Song" το 1981. Την ίδια χρονιά για το πρώτο του άλμπουμ, με τίτλο "Christopher Cross", κέρδισε πέντε βραβεία Grammy.


1968 Στο Record Plant Studio του Hollywood οι The Jimi Hendrix Experience ηχογραφούν το τραγούδι "Voodoo Chile". Μεταξύ των μουσικών που ηχογράφησαν ήταν οι Steve Winwood, Jack Casady και Larry Coryell τους οποίους ο Jimi Hendrix "κουβάλησε" μαζί του στο στούντιο αφού είχαν τζαμάρει λίγο πριν σε club της πόλης. Το τραγούδι είναι μέρος του άλμπουμ "Electric Ladyland" και ανέβηκε στο Νο1 των Βρετανικών charts στις 21 Νοεμβρίου του 1970, δύο μήνες μετά τον θάνατο του κιθαρίστα.

1971 Παρά την μεγάλη τους επιτυχία, σε συνέντευξη τύπου που δίνουν οι Αμερικανοί Grand Funk Railroad στο ξενοδοχείο Gotham της Νέας Υόρκης παρευρίσκονται μόνο έξι δημοσιογράφοι. Μέχρι εκείνη την στιγμή είχαν πουλήσει στην Αμερική πάνω από πέντε εκατομμύρια δίσκους και είχαν τραγούδια επιτυχίες όπως τα "Are You Ready?", "Heartbreaker", "I'm Your Captain (Closer to Home)" και "Feelin' Alright".

1984 Δημοσιεύματα θέλουν τους Deep Purple μαζί. Λέγεται πως οι Ritchie Blackmore, Ian Gillan και Roger Glover εισέπραξαν από δώδεκα εκατομμύρια δολάρια για να βρεθούν και πάλι μαζί στη σκηνή. Λίγο αργότερα, τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ "Perfect Strangers" και θα επακολουθήσει παγκόσμια περιοδεία...

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΛΙΑ & ARGIE στο FOLIE CLUB

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΛΙΑ & AGRIE


O Argie και η Χριστίνα Γκόλια θα παρουσιάσουν στο Folie την Κυριακη 8 Μαΐου σε μια Unplugged παράσταση τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία καθώς και διασκευές τόσο από την διεθνή ,
όσο και από την εγχώρια μουσική σκηνή.
Ένα alternative πρόγραμμα με Johny Cash και Depeche Mode μέχρι Μελίνα Κανά . Χάρις Αλεξίου και Σωκράτη Μάλαμα.
Η δική σας συμμέτοχη στο τραγούδι και στο ταξίδι της μουσικής είναι δεδομένη!!!
Φέρε την παρέα σου μαζί να γίνουμε ένα!

ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΟΤΟ!
Folie club
Λ. Αλεξάνδρας & Έσλιν 2
Αθήνα
Χορηγοί :
Rousfm.com – www.rousfm.com
Southern Rock – www.southernrock.gr
More Radio – www.moreradio.gr
Rock Over Dose – www.rockoverdose.gr
Underground music studio - http://www.undergroundmusicstudios.gr/

Υπεύθυνος Προώθησης
Μουσικών Σχημάτων
Χρήστος Frik
Mobile: 6983.299.508

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΑΝΑΣΗ!!!!

Λιπαρό να φεύγει ένας δικό σου άνθρωπος… ένας άνθρωπος ακόμα και της διπλανής πόρτας!!! Έτυχε να συναντήσω στο δρόμο και χωρίς να του μιλήσω.. κι όμως ήταν φίλος αν όχι με μένα μα με ολόκληρο λαό! Στο καλό Θανάση που έτρεχες πολύ όπως όλοι οι Έλληνες!

Ο «καλός άνθρωπος» της μικρής και μεγάλης οθόνης εξέπνευσε στην Εντατική Μονάδα του Ερυθρού Σταυρού, μετά από πολυήμερη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στις 19 Δεκεμβρίου.

Ο Θανάσης Βέγγος έχει παίξει σε 126 ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής και έχει σκηνοθετήσει (πρωταγωνιστώντας ταυτόχρονα) ακόμη επτά ταινίες.

Γεννήθηκε στον Πειραιά, στο Νέο Φάληρο, στις 29 Μαΐου του 1927 από το Βασίλη και την Ευδοκία Βέγγου, των οποίων ήταν και το μοναδικό παιδί. Ο πατέρας του ήταν δημόσιος υπάλληλος, συγκεκριμένα εργαζόταν στην Εταιρεία Ηλεκτρισμού, και ήρωας της αντίστασης. Μετά τον πόλεμο, εκδιώχθηκε από τη δουλειά του εξαιτίας των πολιτικών του φρονημάτων. Η απόλυση του πατέρα του προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην οικογένεια του Θανάση, κάτι που τον αναγκάζει να ριχτεί στον αγώνα για το μεροκάματο. Κυριότερη μεταξύ των επαγγελμάτων με τα οποία ασχολήθηκε ήταν η απασχόληση σε επεξεργασίες δερμάτων. Παράλληλα έκανε διάφορα μικροθελήματα στη γειτονιά του.

Τα χρόνια 1948-1950 εξορίστηκε στη Μακρόνησο, όπου γνωρίστηκε με τον μετέπειτα γνωστό σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο. Αυτή η γνωριμία οδήγησε στην πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, το 1954 στην ταινία Μαγική Πόλις του Κούνδουρου. Για τα επόμενα πέντε χρόνια έπαιξε σε μικρούς ρόλους, εργαζόμενος παράλληλα και ως φροντιστής στα πλατό. Την περίοδο αυτή εμφανίστηκε σε μερικές από τις πιο ιστορικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως Ο δράκος, Διακοπές στην Αίγινα, Μανταλένα, Συννεφιασμένη Κυριακή, Ο Ηλίας του 16ου, Ποτέ την Κυριακή.

Ο πρώτος του μεγάλος ρόλος είναι μαζί με το Νίκο Σταυρίδη στην ταινία Οι δοσατζήδες του 1960. Τον ίδιο καιρό, το 1959 πήρε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ηθοποιού όχι από Σχολή αλλά ως εξαιρετικό ταλέντο με εξετάσεις σε ειδική επιτροπή. Η πρώτη του θεατρική παράσταση ήταν στην επιθεώρηση «Ομόνοια πλατς πλουτς», δίπλα στους Νίκο Ρίζο και Γιάννη Γκιωνάκη, επίσης το 1959.

Ο Θανάσης Βέγγος έχει τιμηθεί με τα παρακάτω βραβεία: Ένωση Ελλήνων κριτικών 1971, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Α' Ανδρικού Ρόλου «Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;», 1971 Ένωση Ελλήνων κριτικών «Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;», 1972 Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Ερμηνείας Α' Ανδρικού Ρόλου «Θανάση, πάρε τ' όπλο σου», 1991 Κρατικό βραβείο Ερμηνείας Β' Ανδρικού Ρόλου «Ήσυχες μέρες του Αυγούστου, 1993 Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Ειδικό βραβείο για το σύνολο του έργου του, 2008 Πρόσωπα 2008 Ειδικό βραβείο για το σύνολο του έργου του. Το 2002 ο Δήμος Κορυδαλλού τίμησε τον καταξιωμένο ηθοποιό δίνοντας το όνομά του στο 1.900 θέσεων, δημοτικό αμφιθέατρο της περιοχής.

Τον Οκτώβριο του 2008 ο Δήμος Πειραιά μετονομάζει, ύστερα από απόφαση του Δ.Σ., την πλατεία Ευαγγελισμού στο Νέο Φάληρο, γενέτειρα του ηθοποιού, σε πλατεία Θανάση Βέγγου.

ΤΑ LIVE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ!!!!

ROCK TALE STUDIO LIVE BAR


ΣΑΒΒΑΤΟ 7/4/2011 LIVE ΜΕ ΤΟΥΣ jailcat hardrock εναρξη 11,00 μμ
...........
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ "ΜΙΣΟΠΕΛΑΓΑ ΚΑΡΔΙΑΣ"
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ @ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ 11.5.2011




Ο αγαπημένος μας Διονύσης Καλαφάτης θα εμφανιστεί στο Σταυρό Του Νότου club την Τετάρτη 11 Μαϊου για να μας παρουσιάσει για πρώτη φορά τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Μισοπέλαγα Καρδιάς».

Τα «Γιορτή», «Τα παραμύθια που λες», «Ειναι ο χωρισμός μια νύχτα», είναι μερικά απο τα 10 ολοκαίνουρια τραγούδια του cd εμπνευσμένα από τον ίδιο που θα ακουστούν για πρώτη φορά ζωντανά.

Μια μοναδική βραδυά γεμάτη νέους ήχους και μελωδίες που σίγουρα θα αγαπήσετε και θα ξεχωρίσετε.
Σας περιμένουμε όλους να απολαύσουμε και να ακούσουμε για πρώτη φορά τα νέα του τραγούδια.

Τετάρτη 11 Μαίου
Σταυρός Του Νότου club
Φραντζή & Θαρύπου 35 - Νέος Κόσμος
Τηλ 210- 9226975
..............

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΝΑΣ ACOUSTIC BOX
ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΙΤΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΝΑΣ AKOUSTIC BOX
ΣΤΟΝ ΚΑΚΤΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 40 ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΙΑ.....
ΤΟ LΙVE ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.......
...........
CAFE SANTAN
Πολυχώρος Τσαλαπάτα, Νότια Πύλη, ΒΟΛΟΣ


Πότε: 13/05/2011 Παρασκευή
Ώρα: 23:00
Τιμή Εισόδο: free-Δωρεάν €
...........

Georgia Velivasaki (Live Thessaloniki)

Σας περιμένουμε για μια παραμυθένια μουσική βραδιά

την Πέμπτη 12 Μάη 2011 (ώρα 20:00)
στο club του ΜΥΛΟΥ (Θεσσαλονίκη)

LIVE!
για παιδιά και μεγάλους
ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ & GAIA+
“ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ”

(ένα παραμύθι σε μουσική του Κώστα Αθυρίδη)
και άλλες Ιστορίες στ΄ Ανοιχτά της Μουσικής…
- είσοδος 12 ευρώ (μειωμένο 10 ευρώ) -
+

Παρουσίαση του βιβλίου/cd "Το Μικρό Μυστικό της Ζωής"
της Γεωργίας Βεληβασάκη σε μουσική του Κώστα Αθυρίδη
στον Ιανό Θεσσαλονίκης
το Σάββατο 14 Μαΐου 2011 (ώρα 12:00 το μεσημέρι)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Καζαντζής – συνθέτης/Polytropon
Θανάσης Γωγάδης – δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός
Αντώνης Μποσκοΐτης – σκηνοθέτης, δημοσιογράφος
Τάσος Πλαστήρας – συγγραφέας, ραδιοφωνικός παραγωγός
Πηνελόπη Τομπρή - δημοσιογράφος
Γιάννης Γκροσδάνης - δημοσιογράφος

Modern Music School Drum Festival '11

DRUM FESTIVAL ‘11
Benny Greb | George Kollias |
Πάνος Βασιλόπουλος | Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης
4 κορυφαίοι drummers σε ένα μοναδικό φεστιβάλ drums!
Benny Greb


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο drummer που εντυπωσίασε τη διεθνή κοινότητα με τις εμφανίσεις του στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου (Modern Drummer Festival, Montreal Drum Festival, Ultimate Drummers Weekend Melbourne, The World Drum Festival Germany, Drummer Live London, PASIC)! Το best seller DVD του «The Language of Drumming» έγινε ήδη σημείο αναφοράς!

Μαζί του 3 κορυφαίοι Ελληνες drummers με έντονη δραστηριότητα και διεθνή απήχηση:

George Kollias (Nile)
http://www.georgekollias.com/
Ένας από τους ηγέτες του Extreme Metal Drumming!
Με εκατοντάδες συναυλίες και σεμινάρια σε όλο τον κόσμο, είναι δίχως αμφιβολία ο κυριότερος πρεσβευτής της ελληνικής σκηνής drums. Το best seller DVD του «Intense Metal Drumming» απέσπασε εκπληκτικές κριτικές και ανέδειξε το εκπαιδευτικό του έργο που ξεκίνησε στο Modern Music School με τη δημιουργία του Extreme Metal Department.

Πάνος Βασιλόπουλος
http://panos-online.com/
Το μεράκι και η ανιδιοτελής αγάπη για τα drums ήταν η κινητήριος δύναμη που οδήγησε τον Πάνο Βασιλόπουλο στη διεθνή καταξίωση. Η συνέπεια και η επιμονή του οδήγησαν έναν ερασιτέχνη μουσικό στο να είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους στο εξωτερικό Eλληνες drummers! Τα DVD του «Ostinato & Polyrhythms», «Acoustic Sessions» και «A step further» απέσπασαν εντυπωσιακές κριτικές από τους σημαντικότερους φορείς του χώρου (Modern Drummer Magazine, PAS, JAZZIZ magazine).

Αλέξανδρος - Δράκος Κτιστάκης

Σίγουρα ένας από τους πιο ενεργούς drummers τόσο σε καλλιτεχνικό όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο. Οι συνεργασίες του περιλαμβάνουν , μεταξύ άλλων, ονόματα όπως: Anthony Jackson, Eric Marienthal, Bireli Lagrene, YFG, Πατερέλης Quartet, Κοντραφούρης Trio και Frank Gambale! Στον εκπαιδευτικό τομέα έχει προσφέρει από πολλές θέσεις. Διδάσκων στο τμήμα μουσικών σπουδών (τομέας Jazz) του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας, διευθυντής σπουδών του Modern Music School, καθηγητής στα MMS Αθήνας και Ηρακλείου Κρήτης.

Info:
Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 στην Τεχνόπολις στο Γκάζι (Πειραιώς 100).
Ώρα έναρξης: 6:30 μ.μ. (οι πόρτες ανοίγουν 6:00 μ.μ.)
Η προπώληση των εισιτηρίων για το Modern Music School Drum Festival ‘11 ξεκινά την Τετάρτη 4 Μαΐου.
Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση 15 ευρώ
Στην πόρτα 20 ευρώ

Σημεία προπώλησης:
DRUMstore (Σουλτάνη 16, Εξάρχεια - 210 38 39 306)
Modern Music School (Σουλτάνη 12, Εξάρχεια - 210 38 39 400)
Modern Music School (Ιφιγενείας 67, Καλλιθέα - 210 95 65 740)
Modern Music School (Αμφιτρίτης 7, Παλαιό Φάληρο - 210 98 34 443)
Modern Music School (Περικλή Σταύρου 19, Χαλκίδα - 22210 74 740)
Modern Music School (Λεωφόρος Χρυσοστόμου 18, Ηράκλειο Κρήτης - 2810 28 24 222)
Πληροφορίες στο 210 38 39 400 και στο festival@modernmusicschool.gr
Χορηγοί:
Στόλλας | Sonor | Hudson | Remo | Pro Mark | Drumstore

Aμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 στην Τεχνόπολις στο Γκάζι (Πειραιώς 100)