ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...17 Απριλίου

17 Απριλίου 1983 Ο Αμερικανός παραγωγός, τραγουδοποιός και μπασίστας των Mountain, Felix Pappalardi (1939-1983), δολοφονήθηκε σε ηλικία 41 ετών από την γυναίκα του Gail Collins. Είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως The Youngbloods, Joan Baez, κ.α. Μαζί με τον Eric Clapton και την γυναίκα του, είχαν γράψει την μεγάλη επιτυχία των Cream "Strange Brew".

17 Απριλίου 1964 Το Ιρλανδικό συγκρότημα Them, με τραγουδιστή τον 18χρονο τότε Van Morrison, δίνει την πρώτη του παράσταση στο ξενοδοχείο Maritime του Belfast.

17 Απριλίου 1967 Οι Rolling Stones πραγματοποιούν την τελευταία συναυλία της Πανευρωπαϊκής τους περιοδείας στο στάδιο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Αθήνα. Η συναυλία διεκόπη μετά το τέταρτο τραγούδι, από τις τότε αστυνομικές αρχές της Χούντας, με αφορμή τα κόκκινα γαρύφαλλα που άρχισαν να μοιράζουν συνεργάτες του συγκροτήματος στο κοινό...

17 Απριλίου 1980 Οι Bob Marley and the Wailers πραγματοποιούν συναυλία στα πλαίσια των εορτασμών της "Ημέρας Ανεξαρτησίας" της Zimbabwe ως επίσημοι καλεσμένοι της Κυβέρνησης. Ο Bob Marley αργότερα δήλωσε: "Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου".

17 Απριλίου 1982 Το άλμπουμ των Iron Maiden "The Number of the Beast" βρίσκεται στο No 1 των Βρετανικών Albums Chart. Ήταν το τρίτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και το πρώτο για τον τραγουδιστή Bruce Dickinson. Άλλα δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Run to the Hills" και "Hallowed Be Thy Name".

17 Απριλίου 1991 Με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για το ταξίδι στο Los Angeles για την ηχογράφηση του άλμπουμ "Nevermind", οι Nirvana δίνουν συναυλία στο OK Hotel του Seattle. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξαν ζωντανά το τραγούδι "Smell's Like Teen Spirit".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

http://www.bringthemback.org/





ΜΠΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ SITE ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ.



Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...16 Απριλίου

16 Απριλίου 1999 Ο τραγουδοποιός, μουσικός και ιδρυτικό μέλος των Jefferson Airplane και Moby Grape, Skip Spence (Alexander Lee Spence 1946-1999), πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων σε ηλικία 52 ετών στην Santa Cruz της California των ΗΠΑ. Είχε χρόνια προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, γεγονός που δεν του επέτρεπε να εργαστεί. Λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του, κυκλοφόρησε στη μνήμη του το άλμπουμ-αφιέρωμα "More Oar: A Tribute to Alexander "Skip" Spence" με τις συμμετοχές των Robert Plant, Tom Waits, Beck, κ.α.

16 Απριλίου 1964 Οι The Rolling Stones κυκλοφορούν στην Μεγάλη Βρετανία το ομώνυμο πρώτο τους άλμπουμ. Ηχογραφήθηκε στα Regent Studios του Λονδίνου, από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 25 Φεβρουαρίου του 1964. Τραγούδια που ξεχώρισαν από το άλμπουμ: "Route 66" (Bobby Troup), "Carol" (Chuck Berry), κ.α. Το άλμπουμ παρέμεινε στο Νο1 των Βρετανικών Albums Chart για 12 εβδομάδες.

16 Απριλίου 1971 Κυκλοφορεί στην Μεγάλη Βρετανία το single των The Rolling Stones "Brown Sugar". Είναι το πρώτο τραγούδι του συγκροτήματος που κυκλοφορεί στη δική τους δισκογραφική εταιρεία, Rolling Stones Records.

16 Απριλίου 1974 Οι Queen πραγματοποιούν την πρώτη τους συναυλία στο Regis College στο in Denver του Colorado των ΗΠΑ.

16 Απριλίου 1988 Κυκλοφορεί το δέκατο στούντιο άλμπουμ του Γερμανικού συγκροτήματος Scorpions, με τίτλο "Savage Amusement". Ανέβηκε μέχρι το Νο5 του US Billboard 200. Δημοφιλή τραγούδια: "Rhythm Of Love", "Believe In Love", κ.α.

16 Απριλίου 1993 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός David Lee Roth, μέλος τους συγκροτήματος Van Halen, συνελήφθη σε πάρκο της Νέας Υόρκης με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών.

16 Απριλίου 1996 Οι KISS ανακοινώνουν στο Τύπο την επανένωση τους για περιοδεία στην οποία θα εμφανιστούν ξανά, ύστερα από 13 χρόνια, με τα πρωτότυπα μακιγιάζ και κουστούμια...

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ROCK LIVE ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!

BIG BALLZ The Ultimate AC/DC Tribute Band LIVE @ Lazy Club - SATURDAY 17-04

Έναρξη: Σάββατο, 17 Απριλίου 2010 στις 11:30 μ.μ.

Αγαπητοι ROCKER….Z!!!! 'Aλλη μια ORIGINAL - WILD - UNBELEIVABLE ROCK βραδιά, μια βραδιά της πολυαγαπημένης μας μ-ο-ν-α-δ-ι-κ-ή-ς μουσικής έτσι όπως πρέπει να ακούγεται, έτσι όπως ΜΟΝΟ τα εκλεκτά τέκνα της μπορούν να την ακούσουν!!!! Οι "BIG BALLZ – The Ultimate AC/DC Τribute Band” είναι έτοιμοι για μια ακόμη εμφάνιση τo Σάββατο 17/04/2010 στο LAZY Club – Λ. Πεντέλης 1 – Βριλήσσια – Αττική οδός Έξ.12 απέναντι από τα γήπεδα Χαλανδρίου στις 23.30 και ... κάτι.

Λεπτομέρειες στα site:
HARD AS A ROCK!!!!!

..................

ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΝΟΥΣΗΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Νίκος Ντουνούσης πρωτοασχολήθηκε με τη μουσική στα τέλη της δεκαετίας του 70. Με φίλους από το σχολείο ιδρύει το συγκρότημα « GHETTO » που κινείται στο χώρο της καθαρά ανεξάρτητης rock n roll σκηνής.
Το 1983-84 συνεργάζεται με τους BLUES GANG και το 1985 γίνεται βασικό τους μέλος. Το 1986 η μπάντα ηχογραφεί το δεύτερο άλμπουμ της “On a second thought” και μετονομάζεται σε Blues Wire. Οι Blues Wire θα στηρίξουν για πολλά χρόνια τους δύο βασικούς χώρους ζωντανής μουσικής της Θεσσαλονίκης: το Παραρλάμα ‘86-’90 και το Μύλο ‘91-‘96.
Συνεχίζουν την πορεία τους με μία μεγάλη δισκογραφία, συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή σε Blues Φεστιβάλ της Ευρώπης, έως το 1995, όταν ο Νίκος αποχωρεί, για να συστήσει το προσωπικό τρίο NICK and the BACKBONE.

Την περίοδο 1997-98 πραγματοποιεί δύο επιτυχημένες περιοδείες σε συνεργασία με τον Nick Gravenitis και συνεργάζεται με άλλους καλλιτέχνες του BLUES, όπως o Louisiana Red, ο Johhny Nicolas η Nelly Travis και ο Phill Guy. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 1999 με τίτλο :Cracking Under Pressure από την Ano Kato Records.
Ο Βασίλης Παπαδόπουλος τραγουδάει πολλά χρόνια έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του σε γνωστά ροκ συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης με αγγλικό στίχο. Υπήρξε ο ιθύνων νούς πίσω από τη διασκευή του «Τείχους» των Pink Floyd στα ελληνικά. Η «Στοιχειωμένη Συντροφιά» είναι το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του. Η μουσική του κινείται στο χώρο της μπαλάντας και του ροκ.

Το πρόγραμμα που παρουσιάζουν μαζί είναι καθαρά ακουστικό, αποτελούμενο από παραδοσιακά και σύγχρονα blues, κλασικά ροκ κομμάτια και μπαλάντες.Πρόκειται για ένα all time classic σετ από τραγούδια που αγαπήθηκαν από ακροατήρια όλων των γούστων και ειδών ,διασκευασμένα με μοναδικά προσωπικό τρόπο, κομμένα και ραμμένα θα έλεγε κανείς στο ταλέντο δυο μουσικών πού έχουν γράψει την δική τους ιστορία στα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Έναρξη: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 στις 10:30 μ.μ.
Τοποθεσία: CAFE BAZAAR
Οδός: ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΥ 34 ΠΛ. ΑΘΩΝΟΣ
Πόλη: Thessaloníki, Greece

................

BADOG LIVE AT OLD POST

Έναρξη: Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 στις 8:00 μ.μ.
Τοποθεσία: ΑΡΤΑ, Κασσωπίτρας και Κωλέττη 6

Στις 24 Απριλίου και ώρα 20:00 οι BADOG θα εμφανιστούνε στο OLD POST CAFE στην Άρτα μαζί με τους STONEBRIDE από την Κροατία και τους MAYA MOUNTAINS από την Ιταλία.
Σας περιμένουμε όλους σε μια βραδιά γεμάτη με ροκ μουσική και πολύ μπύρα!
keep rockin'

....................

LIVE Με τη Rock Αυλαία (Ελληνικό Rock)

Έναρξη: Σάββατο, 17 Απριλίου 2010 στις 10:30 μ.μ.
Τοποθεσία: ROCK TALE BAR

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK ΕΝΑΡΞΗ 10.30 μμ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

...................

Εναλλακτική Ζώνη 16-4-2010

Ημερομηνία: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010
Ώρα: 6:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Τοποθεσία: www.rockjukebox.gr

H Ελληνική Ανεξάρτητη Σκηνή εισβάλει στο RockJukebox http://www.rockjukebox.gr ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-8μ.μ.
Ακούμε παλιά αγαπημένα αλλά και νέες κυκλοφορίες από το ελληνικό rock-punk-hiphop.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΖΩΝΗ… 12 χρόνια τώρα η εκπομπή που σε πορώνει!!!

................

ΚΥΚΛΟΣ BAND @ UPSTAGE GIALINO - GUEST ΕΛΕΑΝΝΑ ΖΕΓΚΙΝΟΓΛΟΥ - 16/4 & 17/4

Έναρξη: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 στις 11:30 μ.μ.
Τοποθεσία: ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ UPSTAGE
Οδός: Λ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη - Τηλ: 210 9315600

Κ.Υ.Κ.Λ.Ο.Σ.: Κίνημα Υποψηφίων Καλλιτεχνών Λαοφιλούς Ορχηστρικού Συνόλου!
Παρασκευή και Σάββατο στο Γυάλινο Μουσικό (ΚΥΚΛΟ)Θέατρο!!!

................

ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ LIVE
ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "PROMO THASSOS 2010" ΣΤΟ CAMPING "DAEDALOS"
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/04/2010
ΕΝΑΡΞΗ: 19:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Εκθεση PROMO THASSOS στις 8 Απριλίου

Σέ ένα μαγευτικό τοπίο μπροστά στην κρυστάλλινη θάλασσα με φόντο το πανέμορφο πράσινο της τουριστικής ναυαρχίδας, Μακεδονίας & Θράκης την νήσο Θάσο, διοργανώνεται για πρώτη φορά η υπαίθρια επαγγελματική έκθεση "PROMO Thasos 2010", έκθεση η οποία αφορά όλους τους επιχειρηματίες που θέλουν να δώσουν το παρών ενάντια στην κρίση με αντίμετρα σε αυτήν, την μαζική συνάντηση τους, την ενδυνάμωση των προσπαθειών για πώληση , την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού , την προσπάθεια διαπροσωπικής γνωριμίας την πιστοποίηση αξίας του προϊόντος προς τον ενδιαφερόμενο καταναλωτή και τέλος την γνωριμία με καταναλωτικό κοινό συγκεκριμένο, ως προς τον χρόνο ,τον τόπο και το είδος (στοχοποίηση).
Ο τόπος διεξαγωγής της είναι το 20" χλμ. Της Ε.Ο. Λιμένα - Λιμεναρίων στο κέντρο του νησιού ανάμεσα στον Πρίνο & Σκάλα Σωτήρος και η ημερομηνία διεξαγωγής της 8-11/04/2010.
Ο χώρος είναι μια πανέμορφη έκταση 22.000 τμ. η οποία έχει διαμορφωθεί με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε εκθεσιακό πλαίσιο, έχοντας 130 σημεία δειγματισμού- πώλησης (περίπτερα) της τάξεως και διαστάσεων 6.00 χ 9.00 μέτρα,κατ’ελάχιστον με παροχές ηλεκτρικού – νερού και κτιριακές εγκαταστάσεις σίτισης και τουαλετών.
Κατά την περίοδο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις (λαϊκές βραδιές, παραδοσιακοί χοροί, και εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους όπως παντομίμα - κλόουν κτλ.)
Ο σκοπός της ενημέρωσης σας αφορά τα εξής:
1. Συμμετοχή στην επαγγελματική έκθεση “PROMO THASOS 2010”
2. Ένδειξη ενδιαφέροντος δια χορηγία επικοινωνίας
3. Eντολή ενημέρωσης καταναλωτικού προϊόντος σε σημείο στον χώρο μας (έδρανο-stand).
Για περισσότερες πληροφορίες Διοργανωτές :www.Pili-space.com

...................

Madrakoukos @ Μουσικό Καφενείο

Έναρξη: Σάββατο, 17 Απριλίου 2010 στις 10:30 μ.μ.
Οδός: Πατησίων & Τήνου 12, Κυψέλη
Πόλη: Athens, Greece

Οι Madrakoukos επιστρέφουν στο Μουσικό Καφενείο για ένα μουσικό ταξίδι σε ήχους και εικόνες της nu jazz και του drum ’n’ bass. Σε αυθεντικές συνθέσεις με ψυχεδελικές αποχρώσεις. Nikos Bardis - Spyros Ikonomopoulos - Thodoris Xenakis

..................

Μοοn Caravan @ Μουσικό Καφενείο

Έναρξη: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 στις 10:30 μ.μ.
Τοποθεσία: Μουσικό Καφενείο
Οδός: Πατησίων & Τήνου 12, Κυψέλη
Πόλη: Athens, Greece

Το εξαιρετικό Moon Caravan Duo μας προσκαλεί σε μία πολιτισμική μείξη της jazz με την αφροβραζιλιάνικη μουσική. Στους ρυθμούς των jazz standards και της πολυαγαπημένης bossa nova οι Αντώνης Αντωνόπουλος (κιθάρα) και Φωτεινός Τσακόπουλος (alto σαξόφωνο), φέρνουν το Rio de Janeiro και την Bahia στην καρδιά της Κυψέλης.

Είσαι καλλιτέχνης η κάποιο συγκρότημα;

Είσαι καλλιτέχνης η κάποιο συγκρότημα έχεις κάποιο τραγούδι και δεν ξέρεις κάποιο τρόπο να φτάσει στο ευρύ κοινό ?Ήρθε η ώρα να τα καταφέρεις !!

Η ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και MUSIC GREECE μαζί με το ανεξάρτητο label music m.r.p βρήκαν την λύση!!

Προχωράν στην δημιουργία 2πλου άλμπουμ με ανεξάρτητους καλλιτέχνες με κομμάτια τα οποία θα στείλετε εσείς, με σκοπό 100% τις προώθησης τους μέσα από διαφημίστηκα σπότ στην T.V. όπου θα ακούγονται όλα τα κομμάτια, το κόστος ανά κάθε καλλιτέχνη θα είναι μικρό, έτσι ώστε να μπορεί να συμμετέχει και κάποιος που δεν
Έχει πολλά χρήματα ,και να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.
Η συμμετοχές στο 2πλο άλμπουμ θα είναι 48και θα κυκλοφορήσει στα κεντρικότερα σημεία της Ελλάδος σε πολύ χαμηλή τιμή.
Μαζί με τον δίσκο θα συνοδεύεται και ένα έντυπο με πληροφορίες για κάθε καλλιτέχνη του άλμπουμ.

Ο Λόγος και ο τρόπος διαφήμισης
-Ο λόγος αυτής της προσπάθειας είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!! Και να πληρώσουμε πολύ λίγα!
-θα παιχτούν 4 διαφορετικά σποτ με 13 track το καθένα, με φράσεις από τα κομμάτια για 50 τηλεοπτικές φορές των 30 δευτερολέπτων
-Θα παιχτούν συνολικά 150 σποτ για το άλμπουμ
-Θα διαφημιστή από τις ομάδες σαν link

Όροι συμμετοχής
- Κάθε καλλιτέχνης-συγκρότημα θα καταβάλει για την συμμετοχή του στο άλμπουμ 480 Ευρο + βιογραφικό και φωτογραφικό υλικό.
-Αν το κομμάτι του καλλιτεχνεί είναι διασκευή ο καλλιτέχνης οφείλει να πληρώσει δικαιώματα στην ΑΕΠΙ.
-Αν ο καλλιτέχνης είναι μέλος τις ΑΕΠΙ οφείλει να πληρώσει συνδρομή στην ΑΕΠΙ.
-Κάθε κομμάτι πρέπει να έχει άρτια mixe.
-Κάθε καλλιτέχνης-συγκρότημα που συμμετέχει στον δίσκο δεν έχει απολαβές από αυτόν.
-Κάθε καλλιτέχνης-συγκρότημα έχει το δικαίωμα να βάλει ένα track ανά δίσκο.

Στείλτε τα στοιχεία σας στο mail: tbs.studio@hotmail.gr <-- ΚΛΙΚΑΡΕ
Και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα
Δηλώσεις συμμετοχής έως 25-04-10

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ

"Δυο από τα πιο αγαπημένα πράγματα του Μάνου ήταν να είναι πάνω σε μια σκηνή και να τα δίνει όλα χωρίς εκπτώσεις (ακόμα και στις πρόβες), και να διηγείται αληθινές, παλιές ιστορίες σαν τον πιο καλό παραμυθά.

Το βράδυ της Τρίτης 13 Απριλίου, που τον «πούλησε» η καρδιά του, έκανε και τα δύο για ακόμα μια φορά με πάθος. Ίσως γι αυτό να έφυγε με χαμόγελο. Πριν από χρόνια, είχε σκεφτεί ένα τίτλο για ένα δίσκο: « Για τους πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης». Όλοι εμείς, όμως, που τον ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια από κοντά (οι δικοί του άνθρωποι), ξέρουμε ότι αυτό τον τίτλο τον αξίζει όσο κανένας άλλος.

Ο άνθρωπος που ήθελε πάντα να ενώνει, να βοηθά όταν μπορεί και όποιον μπορεί, και να μονιάζει τα ταραγμένα καλλιτεχνικά πάθη μιας ολόκληρης σκηνής πάνω από 20 χρόνια τώρα... Μάνο Ξυδούς, είσαι ο πρίγκιπας της δικής μας όχθης."

Οι δικοί του άνθρωποι

(ΕΜΙ)

15 Απριλίου... Σαν Σήμερα

15 Απριλίου 1965 Γεννήθηκε η Linda Perry, μέλος του ροκ συγκροτήματος 4 Non Blondes. Γνώρισε επιτυχία με το συγκρότημα την δεκαετία του '90 και το τραγούδι "What's Up". Το 1995 αποχώρησε από τη μπάντα για σόλο καριέρα. Σαν τραγουδοποιός έχει γράψει τραγούδια για την Christina Aguilera ("Beautiful"), Pink ("Get the Party Started"), κ.α.

15 Απριλίου 1968 Ο Ed O'Brien, κιθαρίστας του Βρετανικού συγκροτήματος Radiohead, γεννήθηκε στο Oxford της Αγγλίας. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "100 Greatest Guitarists of All Time", βρίσκεται στην θέση 59.

15 Απριλίου 2001 Ο πρωτοπόρος της Punk, τραγουδιστής και τραγουδοποιός του Αμερικανικού συγκροτήματος The Ramones, Joey Ramone (Jeffrey Ross Hyman 1951-2001) πέθανε σε ηλικία 49 ετών από λέμφωμα. Οι Ramones συχνά αναφέρονται ως το πρώτο Punk συγκρότημα. Αν και δεν γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, επηρέασαν το κίνημα της Punk σε Αγγλία και Αμερική όσο κανείς άλλος. Δημοφιλή τραγούδια τους "Needles & Pins", "Somebody Put Something in My Drink", κ.α. Το 2002, με την κυκλοφορία του σόλο άλμπουμ του "Don't Worry About Me", γνώρισε επιτυχία με την διασκευή του τραγουδιού του Louis Armstrong, "What a Wonderful World".

15 Απριλίου 1968 Η Aretha Franklin ηχογραφεί το τραγούδι "Think". Θα κυκλοφορήσεις σαν single τον Μάιο και τον Ιούνιο θα συμπεριληφθεί στο άλμπουμ "Aretha Now". Το τραγούδι γράφτηκε από την Franklin και τον Ted White και χαρακτηρίζεται ως φεμινιστικός ύμνος. Έφτασε μέχρι την 7η θέση στο US Billboard Pop Singles Chart και στην πρώτη θέση του US Billboard Black Singles Chart.

15 Απριλίου 1974 Στο Ziegfeld Theatre της Νέας Υόρκης, πραγματοποιείται η πρεμιέρα της ταινίας των The Rolling Stones, "Ladies and Gentlemen: The Rolling Stones". Η ταινία δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια τεσσάρων συναυλιών της περιοδείας τους το 1972 στην Βόρεια Αμερική, για την προώθηση του άλμπουμ τους "Exile on Main St.".

15 Απριλίου 1989 Ο Roy Orbison μπαίνει στο Top 10 των Αμερικάνικων Charts για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια με το τραγούδι "You Got It". Το τραγούδι είχε γράψει με τους Jeff Lynne και Tom Petty, bandmates από το περιστασιακό supergroup The Travelling Wilburys, στο οποίο συμμετείχαν και οι George Harrison και Bob Dylan. Δυστυχώς ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός από το Texas, δεν έμαθε ποτέ την επιτυχία του αυτή. Απεβίωσε τέσσερις μήνες πριν.

Πηγή:http://www.musicdiary.gr/

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...14 Απριλίου

Καλησπέρα φίλοι και φίλες του Blog μας, σήμερα η Ελληνική μουσική πενθεί τον ξαφνικό χαμό του Μάνου Ξυδούς.... Μαζί κι εμείς... Καλό ταξίδι στον Μάνο.

14 Απριλίου 1945 Ο Βρετανός κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Deep Purple (1968-1975) και Rainbow (1975-1984), Ritchie Blackmore (Richard Hugh Blackmore), γεννήθηκε στο Weston-Super-Mare. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "100 Greatest Guitarists of All Time", βρίσκεται στη θέση 55. Ένα από τα πιο δημοφιλή riff στην ιστορία της μουσικής είναι η εισαγωγή του στο τραγούδι "Smoke on the Water", το οποίο έγινε επιτυχία με τους Deep Purple. Σύμφωνα με το περιοδικό Guitar World, τα solo του στα τραγούδια "Highway Star" και "Lazy" συγκαταλέγονται στα 100 καλύτερα όλων των εποχών.

14 Απριλίου 1963 Σε εμφάνιση των The Rolling Stones στο Crawdaddy Club στο Richmond της Αγγλίας, όπου ήταν το house band, στο κοινό παρευρίσκονται οι The Beatles... Στα καμαρίνια γνωρίζονται για πρώτη φορά.

14 Απριλίου 1971 Μια επιτροπή κατά του εγκλήματος στο Illinois, η οποία στις αρχές της δεκαετίας άρχισε να ασχολείται με την επικινδυνότητα των ναρκωτικών, εκδίδει μια λίστα με τραγούδια που θεωρεί πως μιλούν για ναρκωτικά. Στην λίστα περιλαμβάνονται τα: "Let's Go Get Stoned" του Joe Cocker, "A Whiter Shade of Pale" των Procol Harum, "Hi-De-Ho" των Blood, Sweat & Tears, "With a Little Help From My Friends" των Sergio Mendes & Brasil '66, "White Rabbit" των Jefferson Airplane, "Yellow Submarine" και "Lucy in the Sky With Diamonds" των The Beatles και "Puff the Magic Dragon" των Peter, Paul & Mary.

14 Απριλίου 1980 Κατατίθεται αίτηση από πολίτες της πολιτείας του New Jersey ώστε το τραγούδι του Bruce Springsteen "Born to Run" να ονομαστεί επίσημο τραγούδι της πολιτείας. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

14 Απριλίου 1994 Η σορός του Kurt Cobain αποτεφρώνεται στο Bleitz Funeral Home στο Seattle. Λέγεται πως μέρος των σταχτών σκορπίστηκε στον ποταμό Wishkah του Washington και το υπόλοιπο το κράτησε η χήρα του, Courtney Love, κρυμμένο σε ένα λούτρινο αρκουδάκι... Στο πιστοποιητικό θανάτου του, στο επάγγελμα αναγράφει ποιητής/μουσικός και στο είδος επιχείρησης... Punk Rock.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Πέθανε ο Μάνος Ξυδούς, η ψυχή των Πυξ Λαξ

Η καρδιά πρόδωσε αργά χθες βράδυ τον αφανή ήρωα των Πυξ Λαξ, στιχουργό και συνθέτη, Μάνο Ξυδούς.

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα με την καρδιά του. Χθες βράδυ ενώ βρισκόταν σε γύρισμα εκπομπής του Σκάι αισθάνθηκε δυσφορία και αναγκάστηκε ν’ αποσυρθεί στο καμαρίνι του. Όμως, η κατάστασή του δεν βελτιώθηκε.

Αντιθέτως, εμφάνισε λιποθυμικές τάσεις και οι συνεργάτες του χρειάστηκε να καλέσουν ασθενοφόρο. Κατά τη μεταφορά του από το Φάληρο στο Τζάνειο νοσοκομείο υπέκυψε από ανακοπή καρδιάς. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Ο Μάνος Ξυδούς «κρυβόταν» πίσω από τους στίχους και τις μουσικές των περισσοτέρων τραγουδιών του συγκροτήματος Πυξ Λαξ (τα άλλα μέλη ήταν ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας) που άφησε τη δική του εποχή τα τελευταία είκοσι χρόνια στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας.

Από τους Αγίους Αναργύρους

Γεννήθηκε στις αρχές του '50 (από πατέρα Μήλειο και μητέρα Κρητικιά) στους Αγίους Αναργύρους Αθηνών.

Όταν τελείωσε το σχολείο βρήκε δουλειά ως κλητήρας (εξωτερικές δουλειές) στην τότε Columbia στην Ριζούπολη, ενώ έπαιζε μπάσκετ στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας.

Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και όταν τελείωσε τη σχολή σπούδασε marketing.Εκείνη την εποχή έβαζε μουσική ως DJ στις «Καρυάτιδες» της Πλάκας.

Αργότερα εργάστηκε στη ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ, απεσταλμένος στην Κρήτη ως πωλητής. Έμεινε εκεί τρία χρόνια και απέκτησε μεγάλη εμπειρία, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθεί με ποια κριτήρια αγοράζει ο κόσμος τους δίσκους. Η εμπειρία αυτή αποδείχτηκε πολύτιμη όταν αργότερα ασχολήθηκε με παραγωγές και marketing.

Χρυσοί και πλατινένιοι

Όταν συναντιέται με τους Πυξ Λαξ είναι Marketing Director στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ και έχει ως παραγωγός χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.

Έχει κάνει μια μεγάλη επιτυχία με τους «Dreamer and the fool moon» και το τραγούδι Sandrina που είχε αγγλικούς στίχους. Αυτό το maxi single πούλησε 49.000 αντίτυπα και ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των καταλόγων της Ιταλίας, Ελβετίας, Γαλλίας κ.ά. Συμμετέχει στην παραγωγή του πρώτου και του τρίτου δίσκου των Πυξ Λαξ και γίνεται μέλος του συγκροτήματος γράφοντας στίχους, μουσική και κάνοντας φωνητικά.

Συμμετείχε, επίσης, στον δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Προσέχω δυστυχώς» στον οποίο έγραψε στίχους και μουσική στα περισσότερα τραγούδια ενώ έχει συνεργαστεί και με τους Όναρ.

Έγραψε και συμμετείχε σε πολλούς ακόμη δίσκους με κυριότερο τον «Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο Χειμώνας» μαζί με τον Πάνο Κατσιμίχα, ο οποίος τους έφερε ξανά να τραγουδούν παρέα.

Μόλις πριν ένα μήνα είχε πραγματοποιήσει συναυλίες με τους αδερφούς Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα στη Θεσσαλονίκη και το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο.
------------------------
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ BLOG RADIO MUSIC ROCK
ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ RADIO MUSIC ROCK
ΛΕΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΞΥΔΟΥΣ
-----------------------

Τα Γυμνά Καλώδια εκφράζουν την βαθύτατη λύπη τους για τον θάνατο του αγαπημένου φίλου και συνεργάτη Μάνου Ξυδούς.

Ο Μάνος και τα Γυμνά Καλώδια είχαν συνεργαστεί στον δίσκο 'Μια ζωή σε μια στιγμή' (2007) και είχαν τραγουδήσει μαζί το τργούδι 'Μέσα στη νύχτα μου' (στίχοι - μουσική: Χ. Καλογράνης, Π. Νταβέλος). Επίσης είχαν εμφανιστεί παρέα στη μουσική σκηνή Κύτταρο τον Δεκέμβρη του 2007.
Καλό ταξίδι Μάνο.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

THE OFFICIAL 69 EYES | AFTERSHOW party

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – DADA (Ωγύγου 11, Ψυρρή)

THE 69 EYES: το πιο επιτυχημένο gothic rock συγκρότημα της Φινλανδίας! Με αισθητική που παραπέμπει στις παλιές ταινίες τρόμου, τα marvel comics του ’50, τον Elvis του Jailhouse Rock και την sleaze σκηνή του Λος Άντζελες. Με ήχο που τόνωσε τη gothic rock σκηνή της δεκαετίας των zeros, συνδυάζοντας τους Sisters of Mercy με τους L.A. Guns. Και που έκαναν ξανά μόδα των μύθο των vampires, πριν καν κυκλοφορήσει το Twilight! Με δερμάτινο perfecto, δυνατές κιθάρες κι ένα υπερεπιτυχημένο album στις αποσκευές, οι 69 Eyes έρχονται για πρώτη φορά ως headliners στην Αθήνα! (Gagarin 205, προπώληση εισιτηρίων : Metropolis – Ticket House – Ticket Services – Black N' Rose)

Ώρα έναρξης: 24.00

Οι Κids of the Underground (THE STRIP) και το Black N' Rose σας προσκαλούν στο επίσημο aftershow πάρτυ της Αθήνας αμέσως μετά το τέλος της εμφάνισης των 69 EYES στο Gagarin 205, στο bar DADA (Ωγύγου 11, Ψυρρή).

Guest DJ o frontman του συγκροτήματος Jyrki (goth, glam, punk, garage).

Mε την υποστήριξη των Rocking.gr, Rockguide.gr, Solidrock.gr, Postyourevent.gr, Dark Secret Club, Our Diabolikal Club.

Σαν Σήμερα...13 Απριλίου

13 Απριλίου 1944 Ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς μπασίστες και μέλος των Jefferson Airplane, ο Jack Casady (John William Casady), γεννήθηκε στην Washington. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1965. Γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα: "Somebody To Love" και "White Rabbit". Θεωρούνται από τους κύριους εκφραστές της μουσικής σκηνής του San Francisco. Το 1996 το όνομα του, μαζί με αυτό των Jefferson Airplane, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

13 Απριλίου 1962 Ο πρώην κιθαρίστας του συγκροτήματος Red Hot Chili Peppers, Hillel Slovak (1962-1988), γεννήθηκε στην Haifa του Israel. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος και ηχογράφησε μαζί τους άλμπουμ όπως τα: "Freaky Styley" (1985) και "The Uplift Mofo Party Plan" (1987).

13 Απριλίου 1963 Το rock 'n' roll τραγούδι "Louie Louie" ηχογραφείτε από τους The Kingsmen. Η πρώτη ηχογράφηση ήταν από τον Richard Berry το 1957. Θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα rock 'n' roll τραγούδια που γράφτηκε ποτέ.

13 Απριλίου 1966 Ο Eric Clapton ένα μήνα μετά την αποχώρησή του από τους The Yardbirds, ενσωματώνεται με τους Bluesbreakers του John Mayall. Στους Yardbirds τον αντικατέστησε ο Jeff Beck.

13 Απριλίου 1973 Η Island Records κυκλοφορεί το άλμπουμ των The Wailers, "Catch a Fire". Τα τραγούδια ήταν δημιουργία των Bob Marley και Peter Tosh. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στη θέση 123. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Stop That Train", "Stir It Up", κ.α.

13 Απριλίου 1982 Ο David Crosby, ιδρυτικό μέλος των The Byrds, συλλαμβάνεται στα καμαρίνια κατά την διάρκεια συναυλίας του στο Dallas για κατοχή κοκαΐνης και οπλοκατοχή. Πριν τρεις εβδομάδες είχε ξανά συλληφθεί στο Los Angeles επειδή οδηγούσε υπό την επιρροή ναρκωτικών ουσιών.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

DOMENICA LIVE στο GAGARIN

Oι Domenica,θα βρίσκονται στο Gagarin το Σάββατο 17 Απριλίου 2010,
για μια ξεχωριστή βραδιά.
Θα παρουσιάσουν τραγούδια απο την μέχρι τώρα δισκογραφία τους
(Μέσα στη βουή του δρόμου,Λίγη ζωή ακόμη,Τιποτ΄άλλο) και από τη νέα τους κυκλοφορία "ΛΗΘΗ" (Μόνο εσύ χαμογελάς,Άγνωστη πόλη κλπ).
Συνεχίζοντας με ανεξάρτητα βήματα πλέον, βρήκαν επιτέλους τους ευατούς τους και είναι έτοιμοι να το μοιραστούν με το κοινό.
Πολλοί απόρησαν με την "ΛΗΘΗ" και αυτή την στροφή τους σε ήχους που δεν τους είχαν συνηθήσει(Punk - Metal -Hard Rock) .
Όσοι όμως παρευρέθησαν στις μέχρι σήμερα εμφανίσεις τους επικρότησαν αυτή την αλλαγή και ενθουσιάστηκαν από το πάθος και την ένταση που βγάζουν στη σκηνή.

-Δυναμική με όλη τη σημασία της λέξεως επιστροφή απ’ τους Domenica!
Νέα πνοή, νέος ήχος και μια γλυκιά αίσθηση που σου αφήνει στα αφτιά.
Ρε μπας και δεν είναι οι Domenica αυτοί?
Ακούγοντας το cd έκανα πολλές φορές αυτή την ερώτηση στον εαυτό μου!
(του Αντρέα Σεϊντή http://www.rock-elliniko.gr/ )
-Θεωρώ ότι η 'Λήθη' είναι ό,τι καλύτερο μας έχουν δείξει οι Domenica ίσως ακόμα και από την αρχή της 'καριέρας' τους! Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες δουλειές από τον Δημήτρη Κανελλόπουλο και την παρέα του!
( του Ιάσονα Τσακίρη http://www.grrock.net )
- Although I dont understand the language, (καθώς έβλεπε το videoclip του "Mόνο εσύ χαμογελάς") i must say...Guys your are amazing...you are a strong Rock Band..
(Rene - bass - MANTICORE)

Οι DOMENICA αποτελούνται από τους:
Δημήτρη Κανελλόπουλο (κιθάρα-φωνή)
Γιώργο Ντρε (κιθάρα)
Θωμά Αντρέου (τύμπανα)
Δημήτρη Τσουνάκα (μπάσσο)

Ωρα έναρξης 9.30
Είσοδος 15 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: Metropolis

ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER!

Μιχάλης Εμιρλής Live Ξάνθη !!!

Η rockmadness παρουσιάζει . . .
Μιχάλης Εμιρλής Live στο Chilli Bar στην Ξάνθη την Παρασκευή 16 Απριλίου. . .

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, “Ζω περιμένοντας να ζήσω” , μας χάρισε την απολαυστική επιτυχία “Πίπα της ειρήνης”, αλλά και όμορφα τραγούδια, όπως το “Να σε ξεχάσω προσπαθώ” και το “Νιώθω το τέλος να πλησιάζει”. Δύο χρόνια μετά, επανέρχεται με το νέο του CD “Μη διστάζεις”, από το οποίο ξεχωρίζουν τα τραγούδια “Μη μου μιλάτε για κείνη”, “Αυτό που σου αρέσει” και ο “Κουβανός”.
Ο Μιχάλης Εμιρλής υπόσχεται ένα πρόγραμμα που συνδυάζει το χορό με το τραγούδι. Μουσικά ακούσματα σε ρυθμούς pop και rock, αγαπημένες επιτυχίες από τον πρώτο του δίσκο, αλλά και κομμάτια από τον τελευταίο. Έκπληξη των παραστάσεων, οι διασκευές γνωστών τραγουδιών των τελευταίων δεκαετιών που μεταδίδονται με τέτοιο τρόπο, ώστε ο χαρακτηρισμός «Πάρτυ» να είναι ακριβής.

Μιχάλης Εμιρλής Live στο Chilli Bar
Χασιρτζόγλου 7 , Ξάνθη .
Ώρα : 22.30
Πληροφορίες : Τηλ. 6948045236
Οργάνωση :

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...12 Απριλίου

12 Απριλίου 1944 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός του rock συγκροτήματος Steppenwolf, John Kay (Joachim Fritz Krauledat), γεννήθηκε στη Ρωσία. Μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος το τραγούδι "Born to Be Wild".

12 Απριλίου 1954 Ο Big Joe Turner κυκλοφορεί το single "Shake, Rattle and Roll". Το τραγούδι είχε γράψει ο Jesse Stone κάτω από το ψευδώνυμο Charles E. Calhoun και ο Big Joe ήταν ο πρώτος που το ηχογράφησε. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, έφτασε στην κορυφή του US Billboard R&B chart. Την ώρα που το τραγούδι βρισκόταν στο Νο 1, ηχογραφήθηκε από τους Bill Haley & His Comets, οι οποίοι έκανα επίσης επιτυχία.

12 Απριλίου 1971 Το τρίτο άλμπουμ των Crosby, Stills & Nash και δεύτερο σαν Crosby, Stills, Nash & Young, "Four Way Street", πιστοποιείται χρυσό από την Recording Industry Association of America (RIAA) λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του. Είναι το πρώτο τους live άλμπουμ και είχε κυκλοφορήσει στις 7 Απριλίου.

12 Απριλίου 2000 Οι Metallica καταθέτουν μήνυση κατά της ιστοσελίδας Napster για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Η Recording Industry Association of America (RIAA) είχε ήδη καταθέσει μήνυση για παραβίαση του Digital Millennium Copyright Act (DMCA). Το συγκρότημα αναφέρει στην μήνυση πως η κατηγορούμενη εταιρεία ενθαρρύνει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας της να "ανταλλάξουν παράνομα με άλλους χρήστες τραγούδια και ηχογραφήσεις χωρίς την γνώση ή την άδεια των Metallica".

12 Απριλίου 2002 Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ozzy Osbourne κερδίζει ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

METEORON LIVE IN GLAM BAR 14/4/10

GLAM BAR
ΔΕΚΕΛΕΩΝ 40 ΚΑΘΕΤΗ ΠΕΡΣΕΦΩΝΗΣ ΓΚΑΖΙ
ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 10.00 Μ.Μ.
ΜΕΤΕΩΡΟΝ
Όταν ένα συγκρότημα συνδιάζει την μελωδικότητα και την εμπνευσμένη συνθετική δεινότητα με ενορχηστρώσεις που αλιεύουν στοιχεία από ψυχεδελικά συγκροτήματα των 60's, mainstream rock (Rolling Stones, The Who), μουσική σκηνή του manchester από τα 90's (Happy Mondays, Stone Rose, Inspiral Carpets) αλλά και progressive πινελιές και όταν σε όλα αυτά προστίθονται αιθέρια αρμονικά προσαρμοσμένα γυναικεία και αντρικά φωνητικά τότε πραγματικά κάτι πολύ ενδιαφέρον αναπτύσεται στην ελληνική ροκ σκηνή της δεκαετίας του 2010. Οι Metereon λοιπόν δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2002 και αποτελούνται από τους: ΑΝΔΡΕΑΣ Ε. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ : κιθάρες , ήχοι , φωνητικά
ΦΩΤΗΣ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΚΟΚΑΒΕΣΗΣ : ντραμς , κρουστά , φωνητικά
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΟΡΓΙΑΣ : μπάσο , φωνητικά
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΑΚΟΥ : τραγούδι .
.Το συγκρότημα που έχει σαν σκοπό να φέρει όσο περισσότερο χρώμα στο ροκ που του αρέσει να παίξει και να προβάλλει έναν κόσμο ποικίλο, αγεωμέτρητο, ευφάνταστο ακόμα και χαοτικό αλλά και πάντα ευαίσθητο! Ένα συγκρότημα που η πρώτη δισκογραφική του απόπειρα με τίτλο «ΠΡΙΝ ΑΠ΄ ΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠ΄ ΤΟ ΥΣΤΕΡΑ» έκανε αίσθηση στους μυημένους της ελληνικής ροκ βρίσκεται αυτό τον καιρό πνευματικά και σωματικά στην παραγωγή της δεύτερη δισκογραφικής δουλειάς τους και είναι έτοιμοι να χρωματίσουν με ουράνια τόξα τις συναυλιακές νύχτες της πόλης μας και όχι μόνο .
Αυτό το μοναδικό συγκρότημα μπορείτε να απολαύσετε στο Glam Bar την Τετάρτη 14 Απριλίου


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2105412216 – 6986584731 – 6974132500

ΟΙ ΕΣΕΛΟΝ στο DIVINE

Οι Ε.Σ.ΕΛ.ΟΝ στα βόρεια προάστια την Τετάρτη 14 Απριλίου.

Στο μοναδικό 'DIVINE" -CLUB στην Κηφισιά, τριακόσια περίπου μέτρα μετά το Σταθμό του Ηλεκτρικού (Λ. Κηφισίας 293 & Δεληγιάννη-Εμπορικό Κέντρο "Φοινικας" 1ος όροφος) οι Ε.Σ.ΕΛ.ΟΝ. κλείνουν τον πρώτο κύκλο των φετεινών εμφανίσεών τους με μια εκρηκτική Rock βραδιά που θα βιντεοσκοπηθεί και είναι αφιερωμένη στους φίλους τους.
Είσοδος Ελεύθερη...Ωρα Εναρξης: 10:30 μ.μ. Σας ευχαριστούμε όλους για την αγάπη σας.

modrec live! Pempth,15 Apriliou στό Stavros tou Notou

MASCARADDICTION

 
10 χρόνια στην Indie σκηνή, πιστοί στην αισθητική τους, οι Modrec εξακολουθούν να περπατούν στη μέση του δρόμου...
Στη μία πλευρά οι metal αναφορές, στην άλλη ο punk & post-punk μουσικός εθισμός και στη μέση τέσσερα «παιδιά» της πόλης περπατάνε, κοιτάνε και περιγράφουν τον κόσμο.

Ο νέος τους δίσκος, με τίτλο “Mascaraddiction” που κυκλοφορεί αρχές Απριλίου από την Inner Ear, είναι URBAN…δηλαδή σκληρός, επικίνδυνα εθιστικός και αριστουργηματικά αιχμηρός.
Δέκα τραγούδια,ηχογραφήθηκαν live στο studio και σε λιγότερο από 48 ώρες από τον Ottomo στο Fab Liquid Studio, στο κέντρο της Αθήνας.
Και το αποτέλεσμα: “Frank & Stein”, “Painted Thoughts”, “Mascaraddiction”, “Safe”, “This tide wave is gone but not forgotten”, “Hunter Without Nails”, “You=Their Schizophrenic Ant”, “Shipwreck”, “The Life of the Living Dead” και “Glass Diary”.

Μετά το sold out live show case με special guests τη σχολική χορωδία του Saint Catherine’s British School, το Μάρτιο του 2009,
οι Modrec έρχονται πάλι στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 με δέκα καινούργια τραγούδια στο «οπλοστάσιο» τους, όπως το «Safe»:
«Unarmed we come, entering doors...»

Τη βραδιά ανοίγει η Nefeli Walking UnderCover, με τα τραγούδια της να στηρίζονται στα ηχητικά τοπία που θα βγάλει το βιολί, το πιάνο, η φωνή, τα αμύγδαλα, οι εφημερίδες και τα ξύλινα ντουλάπια της γιαγιάς...

info box:
Modrec live! Πέμπτη, 15 Απριλίου@Σταυρός του Νότου
Opening act: Nefeli Walking UnderCover
Είσοδος+ποτο: 12 ευρώ
Doors open: 21.30
Κρατήστε εισητήρια από τώρα στο 210-9226975!

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ROCK METAL AND MORE

Οι Dream Theater είναι progressive metal συγκρότημα, το οποίο φτιάχτηκε το 1985 στο Berklee College of Music από τρεις μαθητές. Μέσα στα είκοσι τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή τους, έχουν γίνει ένα από τα πιο εμπορικώς επιτυχημένα συγκροτήματα από την εποχή που το progressive rock βρισκόταν στο ζενίθ του, τη δεκαετία του '70, παρά το γεγονός ότι ήταν σχετικά άγνωστο στους κύκλους και της mainstream ροκ μουσικής. Τα δύο άλμπουμ τους που έχουν πουλήσει περισσότερο είναι το Images And Words το οποίο κυκλοφόρησε το 1992 και έγινε χρυσό, ενώ θεωρείται μια από τις σημαντικότερες progressive metal κυκλοφορίες και το Awake το οποίο κυκλοφόρησε το 1994. Το πρώτο έφτασε το νούμερο #61 στη λίστα Billboard 200 και το δεύτερο το νούμερο #32. Οι Dream Theater έχουν πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια άλμπουμ στην Αμερική και πάνω από έξι εκατομμύρια άλμπουμ και DVD παγκοσμίως.

Το συγκρότημα είναι γνωστό για την άριστη τεχνική που έχει το κάθε μέλος στο όργανό του. Τα μέλη έχουν κερδίσει πολλά βραβεία σε μουσικά περιοδικά. Φέρουν την εκτίμηση πολλών metal και rock ονομάτων, γεγονός που οδήγησε τους Dream Theater σε συνεργασίες με πολλούς άλλους γνωστούς μουσικούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κιθαρίστας του συγκροτήματος John Petrucci ο οποίος ονομάστηκε πέντε φορές ως το τρίτο μέλος της περιοδίας G3 μαζί με τους Steve Vai και Joe Satriani, ακολουθώντας έτσι τα βήματα του Eric Johnson, του Robert Fripp, του Yngwie Malmsteen]] και άλλων μεγάλων κιθαριστών.
... Δείτε περισσότερα.
Οι Dream Theater είναι επίσης γνωστοί για την μουσική τους ευλυγισία, όπως και για τα πολλά διαφορετικά είδη μουσικής που περιλαμβάνει η μουσική τους, γεγονός που τους έχει επιτρέψει να κάνουν συναυλίες με συγκροτήματα διαφόρων ειδών. Οι συναυλιακές συνεργασίες τους περιλαμβάνουν ονόματα όπως Deep Purple, Emerson Lake and Palmer, Iron Maiden, Joe Satriani, King's X, Marillion, Megadeth, In Flames, Pain of Salvation, Porcupine Tree, Queensryche, Spock's Beard, Fear Factory, Symphony X και Yes. Το 2005 οι Dream Theater περιοδεύσαν στη Βόρεια Αμερική στο Gigantour Festival και ήταν headliners μαζί με τους Megadeth.

Σαν Σήμερα...11 Απριλίου

11 Απριλίου 1935 O Αφροαμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Richard Berry (1935-1997) γεννήθηκε στη Louisiana. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής το 1955 με την δημιουργία και κυκλοφορία του - κλασικού πλέον - τραγουδιού "Louie Louie". Το ξαναηχογράφησαν οι The Kingsmen το 1963. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "500 Greatest Songs of All Time" βρίσκεται στη θέση 55.

11 Απριλίου 1956 Το τραγούδι του Elvis Presley, "Heartbreak Hotel", φτάνει σε πωλήσεις τα 1 εκατομμύρια αντίτυπα και γίνεται το πρώτο χρυσό του single.

11 Απριλίου 1961 Ο Bob Dylan πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση στην Νέα Υόρκη, ανοίγοντας συναυλία του John Lee Hooker. Ένα από τα τραγούδια που ερμηνεύει πρώτα είναι και το "Blowin' in the Wind".

11 Απριλίου 1964 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Beatles και το τραγούδι "Can’t Buy Me Love". Είχε κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 16 Μαρτίου. Τα ΜΜΕ είχαν αρχικά κατηγορήσει το συγκρότημα ότι έγραψε ένα τραγούδι για τον πληρωμένο έρωτα αλλά γρήγορα ο Paul McCartney διευκρίνισε πως πρόκειται για την "αγάπη πάνω από όλα τα υλικά αγαθά"...

11 Απριλίου 1994 Ο ιατροδικαστής, υπεύθυνος της έρευνας θανάτου του τραγουδιστή των Nirvana, Kurt Cobain, με πόρισμα του αποδίδει τον θάνατο του τραγουδιστή σε αυτοκτονία. Την ίδια ημέρα το άλμπουμ του συγκροτήματος "Utero" γίνεται πλατινένιο στις ΗΠΑ.

11 Απριλίου 2000 Οι Αμερικανοί No Doubt κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "Return of Saturn". Στα 43α βραβεία Grammy, ήταν υποψήφιο στην κατηγορία "Best Rock Album" αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Ex-Girlfriend", "Simple Kind of Life", "Bathwater", κ.α.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Rock Overdose Radio Show : Chris Caffery of SAVATAGE, PSYCHO CHOKE, PHASE REVERSE



Αυτη τη Δευτέρα 22:00 ΜΕ 24:30 μιλάμε με:
Τους Chris Caffery των Savatage και των Trans-Siberian Orchestra,George Motesnitsa (Junior): των PSYCHΟ CHΟKE (Θα παρουσιάσουμε και ένα νέο τους τραγούδι!) και Alex και Chiefreverese των PHASE REVERSE !

-Παρουσιάζουμε Ελληνικά metal και Hard Rock συγκροτήματα, που μας έχουνε στείλει τη δουλειά τους (όπως TOM D, και άλλουσ πολλούς)

-Νέα και νέες κυκλοφορίες από το χώρο (Το νέο album των ANNIHILATOR και πλλά ακόμη...)

-Και φυσικά οι δικές σας ΕΠΙΛΟΓΕΣ!!!


On this Monday at 22:00(GR time GMT+2), listen to our radio show!
We have THE INTERVIEWS OF : Chris Caffery of Savatage and Trans-Siberian Orchestra,George Motesnitsa (Junior): of PSYCHΟ CHΟKE (with a brand new song!) and Alex and Chiefreverese of PHASE REVERSE !
-We are presenting new albums! ( ANNIHILATOR , etc.)

-We are presenting tracks of a lot new metal & hard rock groups!!

-Finally,YOU can choice you favourite songs for airplay!!!

Listen Live:

Winamp: http://www.elgr.info/tunein.php/energyfm/playlist.pls
Windows Media Player: http://www.elgr.info/tunein.php/energyfm/playlist.asx

http://www.onradio.gr/LoadMedia.php?id=764
http://www.24radio.gr/code/station.php?station_id=643
http://www.greekradios.gr/radio_play.asp?r_id=794
http://www.e-radio.gr/player/player.asp?sID=1132
http://www.pasradio.com/player/rock/energy-fm-101.html
kai (μέσω winamp player): http://s6.onweb.gr:8016/listen.pls

http://www.energyfmkastoria.com

Hard ROCK και Metal χωρίς συμβιβασμούς
Hard ROCK and Metal without LIMITS!

\m/

studio tel. 2467041958 sms 6975837473

join the page:
http://www.facebook.com/pages/Rock-Overdose-Energy-fm-101/171953151399?ref=ts#!/pages/Rock-Overdose-Energy-fm-101/171953151399?ref=ts

Chris Caffery - "Edge Of Thorns" - Queens Public Television 2008


Psycho Choke - Get Myself Alone


PHASE REVERSE - CROSS TO BEAR

Κέντρο Νέων Κιάτου

Το Κέντρο Νέων Κιάτου με συνεργό τη Rock Συνάντηση διοργανώνουν την Παρασκευή 31 Ιουλίου ένα live beach rock party στην παραλία του Πευκιά Κάτω Διμηνιού. Τα συγκροτήματα που θα δούμε είναι με σειρά:

Clear Spot (Κιάτο-Ξυλόκαστρο): Τους είδαμε στη Rock Συνάντηση, θα δώσουν το παρόν και στην παραλία αυτή τη φορά
Metalaxis (Νεμέα): Η παλιότερη κορινθιακή μπάντα, με ατέλειωτα live στο ενεργητικό της, θα μας προσφέρει ένα σετάκι που ξεκινάει από τα 60's και φτάνει μέχρι και σήμερα και κινείται στο χώρο του classic rock, αλλά και blues, reggae, latin
Brothers in Plugs (Αθήνα): Τους έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές στο Κιάτο και στο Ξυλόκαστρο. Μπάντα που έχει οργώσει την Ελλάδα και έχει παίξει support σε μεγάλα ονόματα της εγχώριας σκηνής.

Τόπος εγκλήματος: Στο τέλος του παραλιακού δρόμου του Κιάτου, μετά το beach bar Caribbean

Dress code: Τα ... απολύτως απαραίτητα (μαγιό κλπ.)

Ώρα έναρξης: When the sun goes down (ας πούμε κατά τις 9)

Ώρα λήξης: Ακολουθεί DJ Set και αυτοσχέδια live από φίλους που θέλουν να φέρουν μουσικά όργανα, οπότε ... when the sun goes up!