ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Σαν Σήμερα...26 Μαρτίου

1917 Ο R&B, funk, soul τραγουδιστής και κωμικός Rufus Thomas (Rufus Thomas, Jr. 1917-2001) γεννήθηκε στο Cayce του Mississippi. Έγινε δημοφιλής τις δεκαετίες '60 και '70 με τραγούδια όπως τα "Walking the Dog", "(Do The) Push and Pull" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame το 2001.

1948 Ο τραγουδιστής του Αμερικανικού rock συγκροτήματος Aerosmith, Steven Tyler (Steven Victor Tallarico) γεννήθηκε στο Yonkers της Νέας Υόρκης. Δημοφιλή τραγούδια του γκρουπ τα "Dream On", "Walk This Way", "Sweet Emotion" κ.α. Έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από 150 εκατομμύρια άλμπουμ. Το όνομα του, μαζί με το συγκρότημα, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001.

1969 Ο Marvin Gaye και το τραγούδι "I Heard It Through The Grapevine" βρίσκονται στο No 1 των Βρετανικών Singles Chart. Ήταν μια δημιουργία των Norman Whitfield και Barrett Strong. Πρωτοηχογραφήθηκε από τους Smokey Robinson & The Miracles το 1967.

1977 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Elvis Costello κυκλοφορεί το πρώτο του single με τον τίτλο "Less Than Zero". Το τραγούδι θα ενσωματωθεί στο πρώτο του άλμπουμ, "My Aim Is True", το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Αμερική τον Μάρτιο του 1978. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στην 168η θέση.

1982 Οι Toto κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Toto IV". Κέρδισε συνολικά έξι βραβεία Grammy, μεταξύ αυτών τα "Album of the Year" και "Record of the Year" για το τραγούδι "Rosanna". Το τραγούδι που ξεχώρισε από το άλμπουμ και μοναδικό Νο1 του συγκροτήματος είναι το "Africa".

Ο ΠΑΝΟΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΕΜΙΑ!!!

Πάνος Γουργιώτης αφήνει τον ηλεκτρισμό στην άκρη για λίγο και επιστρέφει μετά από 3 χρόνια στην ιστορική μπουάτ "Απανεμιά" για 2 μοναδικές εμφανίσεις.

Μαζί με τους Βασίλη Πανταζόπουλο (πιάνο-κιθάρα-φωνή), Μιχάλη Καραχάλιο (ηλ. τζουράς-φωνή) και Βασίλη Πλαγιανό (μπάσο) θα παρουσιάσουν τραγούδια από την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Πάνου με τίτλο "Μια ανάσα ακόμα" καθώς και πολλές "πειραγμένες" διασκευές από Radiohead και Cure μέχρι Τσιτσάνη και Παπαϊωάννου...


Για 2 ΤΡΙΤΕΣ: 5 & 12 Απριλίου
Έναρξη: 21.30
Είσοδος με ποτό: 10 ευρώ - Τηλ: 210.3248580
Μπουατ Απανεμιά
Θόλου 4
Πλάκα



Add Panos Gourgiotis @ facebook!

Οι Big Ballz – the Ultimate AC/DC Tribute Band LIVE "STONE BAR"

Οι Big Ballz – the Ultimate AC/DC Tribute Band θα είναι το Σάββατο 02/04/2011 στο Stone Bar στη Πάτρα (Ερμού 118). Άλλο ένα show της καταπληκτικής μπάντας στη πρωτεύουσα της Αχαϊας. Όπως πάντα δυνατό και αυθεντικό Rock και οι μεγάλες επιτυχίες των Αυστραλών θρύλων παρουσιάζονται με μοναδικό τρόπο από μια εκρηκτική πεντάδα μουσικών στον κατ ’εξοχήν live Rock χώρο της Πάτρας από όπου έχουν περάσει πολλά γνωστά ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σάββατο 2 Απριλίου 2011 … it’s a “Rock’n’roll damnation” for everyone!!!!!

Stergos Volas - Vocals.
Mike Kyriakidis - Lead Guitar.
Panos Gkion - Rhythm Guitar.
Rich Melville - Bass Guitar.
Mark Cross - Drums.
For those about to rock….

Λεπτομέρειες στα:

Με την υποστήριξη του Radiomusicrock.blogspot.com

Theodosia Tsatsou by Collective Mob @ El Mundo. (Thur 14 April)

Η Θεοδοσία Τσάτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. . Στα δεκαεφτά της χρόνια επιστρέφει στηv Ελλάδα κάνοντας μόνιμη κατοικία της τη Θεσσαλονίκη, όπου τέλειωσε τo Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές και αποφοίτησε από τηv Αγγλική φιλολογία.

Στη Θεσσαλονίκη, γνωρίστηκε με τον Γιώργο Παπαποστόλου, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Μπλε, και αυτή η γνωριμία κατέληξε σε συνεργασία στο εν λόγω σχήμα. Το 1996 κυκλοφόρησε από τους Μπλε ο δίσκος "Ενοχές", στον οποίο η Θεοδοσία Τσάτσου ανέλαβε τα φωνητικά. Ο δίσκος γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία, με κομμάτια όπως το "Νιώθω Ένοχές", "Φοβάμαι" και "Εσύ δεν ζεις πουθενά" να παίζονται συχνά στο ραδιόφωνο και να γίνονται αγαπητά και γνώριμα στον κόσμο. Το συγκρότημα παρουσίασε υλικό που κινείται στους χώρους της Ποπ-Ροκ με έντονα μπλουζ/funk στοιχεία, ταυτότητα δηλαδή που ταιριάζει στην ερμηνεία και το στυλ της Θεοδοσίας Τσάτσου.

Ωστόσο, η Θεοδοσία αποχώρησε από το συγκρότημα μόλις τον επόμενο χρόνο και ακολούθησε solo καριέρα, ξεκινώντας την προσπάθειά της το 1999 με τον δίσκο "Ύποπτος Κόσμος", ο οποίος είναι ο πρώτος δίσκος στον οποίο η Θεοδοσία συμμετείχε μουσικά και στιχουργικά. Είναι μια μουσική ενότητα πoυ περιστρέφεται γύρω από τον κύκλο της ζωής και ξεκινάει από τo βυθό της σκέψης και επιπλέει στον αφρό τωv αισθημάτων. Με την κυκλοφορία του "Ύποπτου Κόσμου", κάνει εμφανίσεις στη μουσική σκηνή Μετρό, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Το ίδιο καλοκαίρι συμμετέχει στη συναυλία της Βουλής Των Εφήβων στο Καλλιμάρμαρο.

Στο διάστημα των επόμενων δύο χρόνων συμμετέχει στον δίσκο "Τα Δοκάρια Στο Γρασίδι Περιμένουν Τα Παιδιά", των Πυξ Λαξ, ερμηνεύοντας μαζί τους τα τραγούδια "Μόνο Για Κείνη Μη Μου Λες" και "Στο Αίμα Μου Αλλάζει Ο Καιρός". Στη συνέχεια εμφανίζεται μαζί τους για δυο βράδια στον Λυκαβηττό όπου και αποθεώνεται από το κοινό. Επίσης συμμετέχει και στον δίσκο των Mode Plagal "III", ερμηνεύοντας με μοναδικό τρόπο το τραγούδι "Τα Παιδιά Της Γειτονιάς Σου" αλλά και στον δίσκο "Γέφυρες Στις Ταράτσες", του συγκροτήματος Μάσκες ερμηνεύοντας το τραγούδι "Άγαν-γραν".


Παράλληλα όμως με αυτές τις δραστηριότητες αναζητά το υλικό του επόμενου δίσκου της και έτσι έρχεται σε επαφή με διάφορους καλλιτέχνες και μουσικούς όπως ο Γιάννης Νάστας (Xaxakes), Κλέων Αντωνίου (Mode Plagal), Γιώργος Μίχας. Αποτέλεσμα όλης αυτής της αναζήτησης ήταν ο νέος της δίσκος "Κόκκινο" που κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2002, όπου η ίδια εκτός από την ερμηνεία, γράφει στίχους και μουσική για κάποια τραγούδια και ο Γιάννης Νάστας αναλαμβάνει την ενορχήστρωση. Αυτός ο δίσκος είναι ο πιο ποικιλόμορφος της σταδιοδρομίας της, με τραγούδια που κυμαίνονται από στοχαστικούς ρυθμούς όπως το "Let the music", ή το "Που να’σαι τώρα", μέχρι και τα γλυκά χτυπήματα θερινής αγάπης όπως το "Στη Θάλασσα". Με το δίσκο αυτό, η Θεοδοσία Τσάτσου κατάφερε να κερδίσει μια υψηλή θέση ανάμεσα στη μοντέρνα Ελληνική μουσική σκηνή.

Τον χειμώνα του 2006 κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική της δουλειά με το όνομα "Στη Λεωφόρο της , Εύας". Η σημαντική διαφορά με το προηγούμενο album είναι ότι κινείται σε τελείως διαφορετικό ήχο, ύφος καθώς ραπάρει με΄σα από τον «Ορίωνα», τη «Λεωφόρο της Εύας» και το «Κάτω από τη ζώνη» . Την μουσική συνυπογράφουν η Θεοδοσία και ο Πωλ Στεφανίδης, ενώ τους στίχους αποκλειστικά η ίδια, με εξαίρεση την συμμετοχή της Γιώτας Δαβλάρα στο εισαγωγικό "Ποιος είσαι εσύ που με κοιτάς". Οι πειραματισμοί και οι καινοτομίες είναι εμφανείς σε όλο το μήκος των δέκα συνθέσεων. Η σύλληψη μιας ενιαίας ιδέας, δηλαδή της εσωτερικής, γυναικείας αναζήτησης για αυτογνωσία και συναισθηματική δικαιοσύνη, δείχνει να λειτουργεί σωστά, χωρίς να βάζει στο υλικό ταμπέλες και να οδηγεί σε κλισέ εξομολογήσεις. Η ειλικρίνεια στα λόγια του "Θέλω να σε δω" είναι η πιο πειστική απόδειξη.

Από τον Φεβρουάριο του 2007 και για λίγες παραστάσεις, η Θεοδοσία Τσάτσου πραγματοποίησε live εμφανίσεις στο Μετρό, στο πλευρό του Μάνου Πυροβολάκη.

Η νέα δισκογραφική της δουλειά με το όνομα "Α ΓΑΠΗΣΟΥ" κυκλοφορεί δύο χρόνια αργότερα τoν Ιούλιο του 2009. Ο δίσκος ξεκινάει με ροκ πενιές, με τον Μανώλη Καραντίνη να δίνει ρέστα με το μπουζούκι και τη Θεοδοσία να ροκάρει και είναι φανερό πως απολαμβάνει και η ίδια να πατάει πάνω στον πρωτότυπο ήχο της φορώντας τη μάσκα της ηρωίδας που έπλασε, της Babalou! Σαν παραγωγή όμως η πιο εξαιρετική στιγμή του δίσκου είναι μάλλον η "Γυμνή σοκολάτα". Ένα απολαυστικό blues κομμάτι που θα περίμενες να το έχει σκαρφιστεί κάποιος μέντορας του είδους, πίσω όμως κρύβεται ξανά η ...Babalou που μάλιστα εδώ κυριολεκτικά ζωγραφίζει με την ερμηνεία της!

Οι πειραματισμοί είναι διάχυτοι σ' αυτή τη δουλειά. Κάθε τραγούδι έχει τη δική του προσωπικότητα, κρύβει τα δικά του μυστικά, δίνει στη Θεοδοσία μια ξεχωριστή αφορμή να απλώσει τη φωνή της και να παρασύρει τον κόσμο στα παιχνίδια της... Οι στίχοι είναι κι αυτοί έξυπνα γραμμένοι, με πολλές "μπιχτές" και έξυπνες ατάκες κι όποτε χρειάζεται με τον απαραίτητο ερωτισμό.

Μετά τη κυκλοφορία του νέου δίσκου, η Θεοδοσία Τσάτσου πραγματοποίησε μια επιστροφή στα live της πρωτεύουσας με μια εμφάνιση στο Τεχνόπολις, στο Γκάζι. Το φθινόπωρο του 2009, συνέχισε τις live εμφανίσεις τόσο στη Θεσσαλονίκη (Block 33) όσο και στην Αθήνα (Κύτταρο).

www.tsatsou.com
www.collectivemob.gr (http://www.facebook.com/pages/Collective-Mob/123480537698180)
ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ!
KRATHSEIS: 6948574828
6973996770

ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΘΕΟΥ ΘΕΛΩΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ
ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!





ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ......

*** XAXAKES LIVE *** ΜUSIC BASE CLUB - ΛΑΡΙΣΑ

Οι Xaxakes ταξιδεύουν στη Λάρισα 
για μια μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 2 Απριλίου.

Το γκρουπ του Γιάννη Νάστα θα βρεθεί στο Music Base Club
 για μια βραδιά vintage rock και μαγνητικής pop. 
Οι ύμνοι του μακρινού και πρόσφατου παρελθόντος
 παρέα με νέες θα συναντηθούν με τις ίδιες τις εικόνες τους
 σε μια συναυλία που έρχεται να σφραγίσει 
το αδιαμφισβήτητο γεγονός που βρίσκεται 
στα χείλη όλων: οι Xaxakes (ξανα)ήρθαν για να μείνουν.
Μετά την πολυετή σιωπή τους, 
οι Xaxakes επέστρεψαν δυναμικά με το «Valse των Ελαφιών»
 ανταμείβοντας τους πιστούς φανατικούς θαυμαστές τους
 από τα παλιά και ενθουσιάζοντας τους αμύητους 
που αφέθηκαν στη γοητευτική παρουσία του frontman Γιάννη Νάστα
 και τις γεμάτες glam ερωτισμό ροκ αφηγήσεις τους. 
Αυτές οι ιστορίες θα ζωντανέψουν τη βραδιά του Σαββάτου,
 καθώς οι Xaxakes θα ξετυλίξουν ένα κουβάρι εκπλήξεων
 που θα μετατρέψει τη συναυλία σε μια οπτικοακουστική εμπειρία
 με σάρκα και οστά.
 Στην πρώτη τους εμφάνιση για το 2011, 
οι Xaxakes θα παρουσιαστούν ανανεωμένοι,
 αλλά ακόμα πιστοί στην αντισυμβατική, πρωτοποριακή φιλοσοφία τους.


Προπώληση: 12 ευρώ | Είσοδος: 15 ευρώ
Doors Open: 21.30 | Ώρα έναρξης: 22.15
Προπώληση: Hobo (Λέσβου κ Παλαιστίνης 6, 2410 252080) Παπασωτηρίου (Παπαναστασίου 57, 2410 549326)
Info: 2413 008226
Music Base Club (Bowling Center, Οδός Βόλου)
Opening Act: MoonJures

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

PassaTempo & Jethro Talibans @ ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE!

PassaTempo &
Jethro Talibans 
(special guest των J.T. ο Θανάσης Χουλιαράς - KollektivΑ) !!!

Join us in a crazy crazy craaaazy live show!!!
Κυριακή στις 10:00 μ.μ.
Είσοδος με ποτό: 13€

Οξυγόνο live!, Βούρβαχη & Κορυζή 4 ( μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού ),
Νέος Κόσμος. Τηλ: 2109240740

Ο ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ STAGE ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!!!!!

Ο ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ STAGE

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Μαζί του οι On The Road και ο Γιώργος Μαγκλάρας

Ο Νίκος Ζιώγαλας δεν χρειάζεται συστάσεις! Πολλά από τα τραγούδια του είναι αγαπητά στο ευρύ κοινό ενώ το ήθος και η αξιοπρέπειά του τον ξεχωρίζουν μέσα από τους έλληνες καλλιτέχνες. Με νέο άλμπουμ, ο Νίκος Ζιώγαλας «Πετάει Ψηλά» και ετοιμάζει μια μοναδική παράσταση στον Ρυθμό Stage την Παρασκευή 1 Απριλίου.

Μαζί με τον αγαπημένο του συνεργάτη Γιώργο Μαγκλάρα στο βιολί, συναντούν τους “ON THE ROAD”, δύο νέους μουσικούς από την Θεσσαλονίκη, τον Δημήτρη Χατζηδημητρίου στα φωνητικά και το πιάνο και τον Παρασκευά Θεοδωράκη στα φωνητικά και την κιθάρα.

Πρόκειται για ένα μουσικό κουαρτέτο που έχει βάλει σκοπό να μας ταξιδέψει σε αγαπημένες μελωδίες του χθες και του σήμερα.

Τα τραγούδια του Νίκου Ζιώγαλα δεν έχουν πάψει στιγμή να μας συντροφεύουν από το ραδιόφωνο ή στις παρέες, αφού ο αγαπημένος τραγουδοποιός έχει γράψει επιτυχίες που έχουν αποδειχτεί διαχρονικές! Οι ευχάριστες μουσικές εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη κατά την διάρκεια του προγράμματος. Μια μοναδική live εμφάνιση με αγαπημένες επιλογές από την προσωπική δισκογραφία του Νίκου Ζιώγαλα («Σαν σταρ του σινεμά», «Πάρε με απόψε, πάρε με», «Θα σου φανερωθώ», «Πέφτω ψηλά»), την επερχομενη δισκογραφικη δουλεια των ON THE ROAD, αλλά και διασκευές με δόσεις έντεχνου και παραδοσιακού στοιχείου όπως συνηθίζει να κάνει στις ζωντανές του εμφανίσεις.

Σήμερα οι ΑΛΛΟΘΙ Live , Special Guests DULL DAYS

Kόντρα στο γκρίζο και στη μιζέρια των καιρών
οι ΑΛΛΟΘΙ, το συγκρότημα σταθμός στο ελληνικό ροκ,
σας εχουν μια πρόταση διαφυγής και διασκέδασης.

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου σας ετοιμάζουν ενα εκρηκτικό σετ ζωντανής μουσικής
παρέα με τους DULL DAYS - ένα πολλά υποσχόμενο γκρουπ με επιρροές γκαράζ-μπλουζ
και πινελιές απο Tom Waits στον ήχο τους.
Όλα αυτά θα συμβούν στο AFTER DARK, Ιπποκράτους και Διδότου 31, Αθήνα.
Το Live ξεκινάει στις 23:30 και η είσοδος κοστίζει 6 ευρώ.

AFTER DARK
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΔΟΤΟΥ 31

Magic De Spell LIVE!

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου στις 10:00 μ.μ.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ "ΑΓΟΡΑ"
Κ.ΚΑΤΣΑΡΗ 11
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 22.00
ΕΙΣΟΔΟΣ : 10 € ,ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ : 5 €

Βαγγέλης Μαρκαντώνης & Joanna Drigo

Παρασκευή 1η Απριλίου
Οξυγόνο live!
«7 σκονισμένα τραγούδια»

Βαγγέλης Μαρκαντώνης , Joanna Drigo.. Ο Βαγγέλης και η Joanna μετά από περιπλάνηση 7 ημερών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ολοκληρώνουν το ταξίδι τους έχοντας ως τελευταίο προορισμό, το μέρος απ το οποίο ξεκίνησαν, την Αθήνα. Την Παρασκευή 1η Απριλίου, όχι,δεν είναι ψέμα, θα εμφανιστούν στο Οξυγόνο live! Μαζί με τα τραγούδια τους, θα μας αποκαλύψουν όλες τις λεπτομέρειες του οδοιπορικού τους, θα κουβαλήσουν card postal απ’ τα μέρη που επισκέφτηκαν. Θα παίξουν τα 7 σκονισμένα τραγούδια. Ένα για κάθε πόλη που εμφανίστηκαν και τινάζοντας τη σκόνη θα φτιάξουν ένα ονειρικό περιβάλλον ανάμεσα σε χρώματα και φως από κεριά.
Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης, γνωστός από την «Ανοιχτή Θάλασσα», με διάθεση παρείστικη παίζει κομμάτια απ’ την καινούργια του δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει σύντομα καθώς και άλλα από την Ανοιχτή Θάλασσα, μας διηγείται ιστορίες απ’ τις «20 ζωές» του και διασκευάζει την ατμόσφαιρα της στιγμής…
Joanna Drigo.. Το ταλέντο και η επιτυχία, είναι αντιστρόφως ανάλογα της ηλικίας της. Το ντεμπούτο album της με τον ευρηματικό τίτλο «Κάποιες ώρες γεννιούνται τα όνειρα», μία pop-rock παραγωγή, με ελληνικό αλλά και αγγλικό στίχο, που υπέγραψε ο Φίλιππος Πλιάτσικας σε στίχους και μουσική της ιδίας. Η αμεσότητά της καθώς και ο τρόπος που αγκαλιάζει την κιθάρα, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα πότε ρομαντική και πότε δυναμική.

Οι ιδιαίτερες ερμηνευτικές ικανότητες του Βαγγέλη , οι αφηγήσεις του που γεφυρώνουν τα τραγούδια, θα δεθούν στη σκηνή με τη ζεστή παρουσία της Joanna Drigo. Μαζί υπόσχονται να χαρίσουν στο κοινό μια μοναδικήunplugged βραδιά και ένα ταξίδι στους πιο μελωδικούς προορισμούς…
Οξυγόνο live !
Βούρβαχη & Κορυζή 4, Ν.Κόσμος
Ώρα έναρξης : 22.30
Είσοδος : 10 ευρώ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

The BellRays + special guests ΣΤΟ AN BLUB

Μία αξέχαστη βραδιά γεμάτη ένταση θα έχουν την τύχη να βιώσουν οι φίλοι του rock n' roll το Σάββατο 9 Απριλίου στην Αθήνα.

Οι The BellRays (USA) θα βρεθούν στην σκηνή του An Club με αφορμή τη νέα τους κυκλοφορία Black Lightning για να ενώσουν Garage και Soul δυνάμεις γιορτάζοντας έτσι την 20ετή τους μουσική πορεία μέσα στην οποία έχουν αποδείξει ότι ήταν και παραμένουν μοναδικοί.
Πολλοί τους θεωρούν ως μια από τις κορυφαίες μπάντες του hi energy rock n' roll ενώ κάποιοι τους αποδίδουν τον όρο rock n' soul.. Για το μόνο στο οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι οι The BellRays με την επιβλητική φιγούρα της Lisa Kekaula, front-woman του συγκροτήματος (η οποία στο παρελθόν έχει δανείσει τη φωνή της σε κομμάτια των Basement Jaxx αλλά και στα re-union shows των θρυλικών MC5) υπόσχονται να καθηλώσουν κάθε ανυποψίαστο στέλνοντάς τον στο bar με το τέλος κάθε κομματιού!
Σάββατο 9 Απριλίου 2011
An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
Ώρα: 21:30
Tιμή εισιτηρίου:
22 ευρώ (Προπώληση) / 25 ευρώ (Ταμείο)
Σημεία προπώλησης:
Ticket house, Πανεπιστημίου 42, Αθήνα
Rhythm records, Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια, Αθήνα
Lab T-shirts, Θεμιστοκλέους 86, Εξάρχεια, Αθήνα
P90 Events

Ο Απόστολος Ρίζος @ ΜΕΤΡΟ με guest τον Rous!

O Απόστολος Ρίζος προσκαλεί τον Rous σε μια μουσική συνεύρεση χωρίς κανόνες την Πέμπτη 24 Μαρτίου στη Μουσική Σκηνή “ΜΕΤΡΟ”.
Δυο τραγουδοποιοί της πόλης μπλέκουν τις ιστορίες τους.
O Απόστολος Ρίζος με τη μπάντα του, θα υποδεχτούν τον Rous στη μουσική σκηνή “ΜΕΤΡΟ”, την Πέμπτη 24 Μαρτίου, για ένα μοναδικό live.

Για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής οι δυο τραγουδοποιοί με τις διαφορετικές καλλιτεχνικές αφετηρίες αλλά με κοινό τόπο τις μουσικές τους επιρροές, σε μια συνάντηση χωρίς κανόνες!
O Απόστολος Ρίζος με τη μαγική χροιά της φωνής του και τις απρόσμενες ενορχηστρώσεις, μας αποκαλύπτει με έναν άλλο τρόπο κομμάτια δικά του καθώς και άλλων δημιουργών, τα οποία έχει στιγματίσει με την προσωπική του ερμηνεία.Τραγούδια από την καινούργια του δισκογραφική δουλειά, που έχει τίτλο “Τι είδες που δεν είδα εγώ;” συναντιούνται με αυτά της δεκάχρονης πορείας του στη δισκογραφία, όπως το “Τι να θυμηθώ” και τη “Φυσαλίδα”, του Νίκου Ζούδιαρη.

O Rous, (κατά κόσμον Γιώργος Γεωργιάδης) είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και πολυσυζητημένους νέους δημιουργούς. Με επιρροές από το πάνθεον της rock – δηλαδή από Bob Dylan και Beatles μέχρι Radiohead – και μεγάλη αγάπη για τη folk (ιδιαίτερα για τον αδικοχαμένο Elliott Smith, τον Tim Buckley και τον Woody Guthrie) και την indie folk, ο Rous φιλτράρει τα ακούσματά του για να δημιουργήσει ένα προσωπικό είδος rock, ακατέργαστο και απέριττο.

Μέσα στο κλίμα ονείρου και παραζάλης που δημιουργούν οι ερμηνείες του Απόστολου Ρίζου συμπράττοντας με το βιμπράφωνο, το τσέλο, τα κρουστά, τις κιθάρες , τη φυσαρμόνικα και το μπάσο του πληθωρικού μουσικού των Υπογείων Ρευμάτων Απόστολου Καλτσά, φανερώνονται με έναν άλλον τρόπο, τραγούδια που έχουμε όλοι αγαπήσει, όπως το “Α bord de l’ Aspasia” του Θάνου Μικρούτσικου σε ποίηση Νίκου Καββαδία, ο “Κηπουρός” του Παύλου Παυλίδη, ο “Διάφανος” του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το “Phantasmagoria in two” του Tim Buckley και άλλα που θα προκύψουν από αυτή την απρόσμενη συνάντηση, σε ένα live έκπληξη που θα μας ταξιδέψει με ένταση και συγκίνηση, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Παίζουν:
Βαγγέλης Παρασκευαϊδης : βιμπράφωνο
Θοδωρής Μακαρούνης: τύμπανα
Απόστολος Καλτσάς: μπάσο, voice beat box
Κωνσταντίνος Μπουντούνης: Τσέλο, κρουστά
Απόστολος Ρίζος : ακουστική κιθάρα, φυσαρμόνικα

Απόστολος Ρίζος live, με guest τον Rous!
Πέμπτη 24 Μαρτίου, στο “ΜΕΤΡΟ ”
Γκύζη & Κάλβου 83 – Γκύζη. Τηλ. 210 6461980
Έναρξη: 21.30, είσοδος 15 ευρώ με ποτό

Οξυγόνο live !

Κώστας Τουρνάς
Σάββατο 26 Μαρτίου & 2 Απριλίου


Ο Κώστας Τουρνάς θα ζωντανέψει επί σκηνής μια ολόκληρη εποχή σε ένα πρόγραμμα με τα χαρακτηριστικά και πολύ αγαπημένα τραγούδια του: «Ήλιε Μου – Ήλιε Μου», «Άνθρωπε Αγάπα», «Λεν», «Κυρίες και Κύριοι», «Η Μηχανή του Χρόνου», «Όμορφη», «Ο Πιο Καλός Τραγουδιστής», «Δεν Μετανιώνω», «Ο Αχιλλέας από το Κάϊρο» και άλλα πολλά!

Για δύο παραστάσεις, Σάββατο 26 Μαρτίου & 2 Απριλίου, στο Οξυγόνο Live!
Κώστας Τουρνάς: κιθάρα, φωνή
Ποίμης Πέτρου: πλήκτρα, κιθάρα
Μιχάλης Καπηλίδης: ντραμς
Δημήτρης Τσοπανέλης: κιθάρα, φωνή
Άλεξ Σάιμον: μπάσο

Ώρα εισόδου: 22:30 Είσοδος με ποτό: 15€
.................
ΕΛΕΑΝΝΑ ΖΕΓΚΙΝΟΓΛΟΥ
‘Ένα Ταξίδι Που Δεν Έκανες Ποτέ’
Special Guest: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
31 Μαρτιου 2011
Στο Οξυγόνο live!

Ταξιδεύοντας από την ρομαντική Αθήνα του πάλαι ποτέ μέχρι την σημερινή εποχή, παρέα με ένα μίνιμαλ σχήμα, η Ελεάννα Ζεγκίνογλου ανεβαίνει στην σκηνή του “Οξυγόνο Live!” στις 31 Μαρτίου για μια συναυλία γεμάτη χιούμορ, συναίσθημα, ηλεκτρισμό και ροκ διάθεση.
Χρησιμοποιώντας θεατρικότητα και σκέρτσο, το τρίωρο πρόγραμμα της συμπεριλαμβάνει δικά της τραγούδια αλλά και προσεκτικά επιλεγμένες διασκευές (από κομμάτια του Αττίκ μέχρι σύγχρονα αγαπημένα). Το τρίπτυχο πιάνο- μπάσο- τύμπανα που την συνοδεύει κάνει την έκπληξη αφού κατορθώνει να ακούγεται σαν full rock band με περιστασιακές έντεχνες αποχρώσεις-όπου το απαιτεί η περίστασις δηλαδή.
Special guest ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου!
Φωνή: Ελεάννα Ζεγκίνογλου, Πιάνο: Ηλίας Καλούδης, Μπάσο: Στέργιος Μητρούσης, Τύμπανα: Σπύρος Κατριβάνος

Ώρα εισόδου: 22:00 Είσοδος με ποτό: 13€

ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE !
Βούρβαχη & Κορυζή 4
(μεταξύ Συγγρού & Καλλιρόης)
Νέος Κόσμος
Τηλ. 210.92.40.740

Στάθης Αρτινός & Argie_ Οξυγόνο Live!_ Παρασκευή 25/3/2011

Στάθης Αρτινός & Argie
Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011
Στο Οξυγόνο live!

Δυο νέοι δημιουργοί ο Στάθης Αρτινός και ο Αrgie ενώνουν τις δυνάμεις τους και εμφανίζονται μαζί σε μια παράσταση που τα έχει όλα…

Ο Στάθης Αρτινός, αυτοδίδακτος μουσικός με ευρύ φάσμα επιρροών, από Ν. Παπάζογλου, Μ. Ρασούλη, Ν. Ζούδιαρη, Α. Ιωαννίδη μέχρι Led Zeppelin, Bruce Dickinson, Doors κ.α., μας συστήνεται το Νοέμβριο 2004 μέσα από το πρώτο του cd single. Με κομμάτια που έχουν αγαπηθεί πολύ απ’ το κοινό όπως το "Όταν ο ήλιος πάψει να ανατέλλει" και το "Οι άγγελοι μαθαίνουν να πετάνε”. Στοιχεία παραδοσιακά με κλασικές ροκ παρενθέσεις συνθέτουν μια παράσταση πλήρη εικόνων και ηχοχρωμάτων…

Ο Argie ή αλλιώς Αργύρης Λούλατζης, πρώην μέλος του συγκροτήματος Anasa, είχε εμφανιστεί πριν 2 χρόνια με το άλμπουμ «Όλα Αλλάζουν Στο Χρόνο». Πρόσφατα κυκλοφόρησε τον πρώτο του σόλο δίσκο που έχει τίτλο «Τον Κόσμο Αν Αλλάξεις» και περιέχει 11 τραγούδια – μεταξύ τους και 3 αγγλόφωνα – Tο ομώνυμο τραγούδι ''Τον κόσμο αν αλλάξεις'' ξεχώρισε στο Jumping Fish στην πεντάδα για τον μήνα Ιούλιο του 2010. Στις LIVE εμφανίσεις του, παρουσιάζονται τραγούδια από τον δίσκο του καθώς και διασκευές τόσο από την διεθνή μουσική σκηνή (Radiohead ,Depeche Mode , Oasis , Placebo) όσο και από την εγχώρια (Χρήστο Θηβαίο , Ξύλινα σπαθιά , Υπόγεια Ρεύματα , Αλκίνοο Ιωαννίδη).Ένα μουσικό πέρασμα σε alternative rock ύφος.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνύπαρξη δύο ανθρώπων γεμάτων όρεξη και πάθος που αναμφίβολα θα συγκινήσει…

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Σαν Σήμερα...23 Μαρτίου

1932 Ο θρυλικός Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής της Blues Louisiana Red (Iverson Minter) γεννήθηκε στο Bessemer της Alabama. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι John Lee Hooker, Eric Burdon, Albert King κ.α. Από το 1950 μέχρι σήμερα, έχει ηχογραφήσει συνολικά πενήντα άλμπουμ. Το 1994 μαζί με τον Στέλιο Βαμβακάρη ηχογράφησαν το άλμπουμ "Blues Meets Rembetika".

1968 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιούς και ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων Blur και Gorillaz, Damon Albarn γεννήθηκε στο Whitechapel του Λονδίνου. Το 1989 δημιούργησε τους Blur παρέα με τους Graham Coxon, Alex James και Dave Rowntree. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της Βρετανικής σκηνής, το οποίο βοήθησε να γίνει δημοφιλής σε ολόκληρο τον πλανήτη η μουσική σκηνή του Manchester. Μαζί τους έχει κερδίσει συνολικά 12 βραβεία, μεταξύ αυτών ένα Brit Award, τέσσερα Q Awards και τρία NME Awards. Δημοφιλή τραγούδια τους τα "Girls & Boys", "End of a Century", "Country House", "Coffee & TV" κ.α. Το 1998 δημιούργησε τους Gorillaz, με τους οποίους κέρδισε πέντε βραβεία Grammy για το δεύτερο άλμπουμ τους "Demon Days" ("Feel Good Inc.", "Dare").

1956 Ο Elvis Presley κυκλοφορεί το πρώτο του στούντιο άλμπουμ, το οποίο φέρει σαν τίτλο το όνομα του. Οι ηχογραφήσεις είχαν ξεκινήσει στις 10 και 11 Ιανουαρίου, στα στούντιο της RCA στο Nashville των ΗΠΑ. Κατέκτησε την κορυφή του Billboard όπου και παρέμεινε για δέκα εβδομάδες. Το άλμπουμ έχει δύο πρωτιές. Είναι το πρώτο Rock n' Roll άλμπουμ που έφτασε στην κορυφή των Αμερικάνικών charts και ξεπέρασε σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

1985 Στο No 1 του Billboard Hot 100 (singles) βρίσκονται οι REO Speedwagon και το τραγούδι τους "Can t Fight This Feeling" από το άλμπουμ "Wheels Are Turnin'". Την ίδια στιγμή, στο No 1 του Billboard 200 (albums) βρίσκεται ο John Fogerty και το άλμπουμ "Centerfield". Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Phil Collins με το άλμπουμ "No Jacket Required" ενώ στη τρίτη θέση βρίσκεται ο Bruce Springsteen και το άλμπουμ "Born In The U.S.A.".

1988 Ο Mick Jagger πραγματοποιεί την πρώτη του σόλο εμφάνιση στην Ιαπωνία, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του για το άλμπουμ "Primitive Cool".

ΣΗΜΕΡΑ 23/03/2011 ΟΙ DIONYSOS ΣΤΟ PATATRAK

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 21:30
ΟΙ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΣΤΟ ΠΑΤΑΤΡΑΚ ROCK LIVE BAR
ΣΤΟ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ROCK BAR ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ!
ΜΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΗΧΟ!
ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ!

Patatrak Rock Cafe Bar
Μεγάλου Αλεξάνδρου 94 & Επικούρου
Τ.Κ. 12132 - Μπουρνάζι - Περιστέρι

Οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ δημιουργήθηκαν στο Κερατσίνι στις αρχές του ’90 από συμμαθητές με κοινή αγάπη για την μουσική.Υιοθέτησαν αμέσως την ονομασία Διόνυσος επηρεασμένοι κατά κύριο λόγο από τις πρώτες σκέψεις του Morrison πριν καταλήξει στο The Doors, γύρω από το Dionysos. Μεθυσμένοι και τρελαμένοι για μουσική ξεκινούν σχεδόν αμέσως τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Για πολλά χρόνια στροβιλίζονται ανάμεσα σε live περιπλανήσεις και ανακατατάξεις. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 και έπειτα από μία αυτοσχέδια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Κρυστάλλινα Φτερά» από την δισκογραφική εταιρία Music Wave, από την οποία δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορούν και τον δεύτερο τους δίσκο με τίτλο «Στην Άκρη Της Πόλης». Ο δεύτερος αυτός δίσκος αλλά και οι συνεχιζόμενες εμφανίσεις τους κυρίως στην επαρχεία, δίνουν την ευκαιρία στους ΔΙΟΝΥΣΟΣ να απαγκιστρωθούν από τον βραχνά της εταιρίας τους, να αποδείξουν την σταθερά ανοδική τους πορεία και να υπογράψουν ένα συμβόλαιο τον Απρίλιο του 2003 με την Alpha Records. Ξεκινάνε αμέσως τις ηχογραφήσεις και τον Φεβρουάριο του 2004 κυκλοφορούν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο «Από Άκρη Σε Άκρη»

Εξοργισμένοι από την ετσιθελική βιομηχανική παραγωγή τραγουδιών,μένοντας ακόμη σε ρομαντικά μυστικιστικές φόρμες, φέρουν πλήρως την ευθύνη για κάθε δημιουργία τους και κυρίως για το κάθε πότε θα κυκλοφορεί αυτή.

Αυτή τη στιγμή και ενώ οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ βρίσκονται σε περιοδεία αισθάνονται ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να ηχογραφήσουν τον τέταρτο προσωπικό τους δίσκο ο οποίος και θα έχει τον τίτλο "Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ".

Μακριά από λαικοpop ψευτοεντεχνισμούς, με αυτούσιο άτεχνο καθαρό rock ήχο να τους χαρακτηρίζει, γνωστοί για την λυρικότητα του στίχου τους, την δυναμική τους σκηνική παρουσία, αλλά και τα σκληροπυρηνικά τους live οι ΔΙΟΝΥΣΟΣ, εκσφενδονίζουν rock ‘n’ roll μελωδίες που σε μαγνητίζουν

Jim "Χιονατος" Πετροβίτσης : φωνη,κιθαρα
Νίκος Σουλιμιώτης: κιθαρες
Κώστας Γιουρτζόγλου: Μπάσσο
Βασίλης Παπαθεοχάρης:Τύμπανα

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ATLANTIS FM 105.20 - 22/03/2011

ΕΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ATLANTIS FM 105.20
22/03/2011
ΣΠΥΡΟΣ ΑΛΦΑΡΑΣΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΑΛΦΑΡΑΣΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
PATARTAK.GR

ΣΠΥΡΟΣ ΑΛΦΑΡΑΣ - PATATRAK.GR ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ FRIK
ΣΤΟΝ ATLANTIS FM 105.20

Άνοιξη 1991
Γεννιέται ο ραδιοφωνικός σταθμός Atlantis

27/03/2001
O Atlantis (ο οποίος τότε εξέπεμπε στους 90 στα Fm) είναι ένας από τους πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που κλείνουν με απόφαση της τότε κυβέρνησης. Η είδηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και μέσα σε 2 ημέρες o Atlantis οργάνωσε συναυλία υποστήριξης. Με τη βοήθεια της μουσικής σκηνής Σφεντόνα που μας παραχώρησε το χώρο του Χριστόφορου Κροκίδη που βοήθησε τα μέγιστα στην οργάνωση και με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου να τραγουδάει, χιλιάδες ακροατές έσπευσαν να κατακλύσουν όχι μόνο το μαγαζί, αλλά και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας της οποίας η κυκλοφορία διεκόπη από το πλήθος. Ο Atlantis ήταν ο σταθμός που έδωσε χώρο και ζωή στην ελληνική ροκ σκηνή και θεωρήθηκε ένας από τους λόγους της άνθισης της τη δεκαετία του 90, αλλά και ένας σταθμός που ήταν αυτό ακριβώς που πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι το ραδιόφωνο. Μια μεγάλη παρέα...

27/03/2011
Μετά από10 χρόνια...
Μετά από πολλές κατασχέσεις και πολύ κυνηγητό…
Μετά από πολλές (κερδισμένες) δικαστικές διαμάχες…
Μετά από πολύ κόπο και πολύ επιμονή…
Ο Atlantis είναι ακόμα εδώ με όλη την όρεξη και την αγάπη που είχε και τότε για την ελληνική ροκ σκηνή.
Γιορτάζουμε λοιπόν – όχι τα 10 χρόνια από εκείνη την μαύρη για εμάς ημέρα – αλλά το γεγονός ότι είμαστε ακόμα εδώ. Γιορτάζουμε το γεγονός ότι ο Atlantis 105,2 ένας σταθμός που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της ελληνικής ροκ σκηνής, είναι ακόμα ζωντανός και πιο φρέσκος από ποτέ.
Κι επειδή τις γιορτές τις κάνεις πάντα με φίλους, διοργανώνουμε μια συναυλία με τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες.
Ποιοί θα είναι μαζί μας ???
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Λεωνίδας Μπαλάφας
Rous
Πάνος Μουζουράκης
Motivo 4
Δημήτρης Καρράς
Μαρία Λούκα,
Φώτης Ανδρικόπουλος
Σπύρος Γραμμένος
Lexicon Project
Κάρμα
Αντίπερα Όχθη
Psyclinic Tactix
Totem
9mm
Steve Tesser
To εισιτήριο της συναυλίας ανέρχεται στα 10€
Η συναυλία θα γίνει στο Passport (Καραϊσκου 119, Πειραιάς)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00 και το Live ξεκινάει ΑΥΣΤΗΡΑ στις 20:00 !!!
Εισιτήρια θα πωλούνται εκείνη την ημέρα από τις 14:00
Σας περιμένουμε όλους εκεί !!!!

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Σαν Σήμερα...22 Μαρτίου

1943 Ο Αμερικανός Jazz κιθαρίστας George Benson γεννήθηκε στο Pittsburgh της Pennsylvania. Το 1968 συνεργάστηκε με τον Miles Davis για το άλμπουμ "Miles in the Sky". Μεγάλη του επιτυχία το άλμπουμ "Breezin'" του 1976, με το οποίο έφτασε στην κορυφή του Billboard 200 και έγινε τρεις φορές πλατινένιο. Κέρδισε το βραβείο Grammy "Record of the Year" το 1976 για το άλμπουμ "This Masquerade".

1948 Ένας από τους σημαντικότερους Βρετανούς συνθέτες, ο Andrew Lloyd-Webber γεννήθηκε στο Kensington του Λονδίνου. Έγραψε κυρίως μουσική για το θέατρο, με μεγάλη επιτυχία. Σημαντικότερα έργα του τα "The Phantom of the Opera", "Jesus Christ Superstar", "Evita", "Cats" κ.α. Έχει κερδίσει τρία βραβεία Grammy, ένα βραβείο Όσκαρ και μία Χρυσή Σφαίρα. Το 1992 χρίστηκε Ιππότης από την Βασίλισσα της Αγγλίας.

2005 Ο Βρετανός κιθαρίστας του Rock συγκροτήματος Foghat, Rod Price (Roderick Michael Price 1947-2005) απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών όταν έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού του στο Wilton του New Hampshire (Η.Π.Α.), μετά από καρδιακό επεισόδιο. Το χαρακτηρίζουν και "Slide King Of Rock And Roll" λόγω της ιδιαίτερης ικανότητας του στην τεχνική slide στην κιθάρα.

1974 Οι Ten Years After πραγματοποιούν στο Λονδίνο, την τελευταία τους συναυλία. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο κιθαρίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος, Alvin Lee θα δημιουργήσει τους Ten Years Later.

1980Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι των Pink Floyd, "Another Brick in the Wall, Pt. 2". Το τραγούδι ήταν μέρος του άλμπουμ "The Wall" το οποίο είχε κυκλοφορήσει στις 30 Νοεμβρίου του 1979. Θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα τραγούδια όλων των εποχών.

X.ΓΕΩΡΓΟΠΕΤΡΗΣ-ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΑ ΠΛΑΝΑ+ΦΙΛΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ Η ΑΛΛΙΩΣ ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ
(ΤΣΜΙΣΚΗ+ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ)

Σάββατο, 26 Μαρτίου στις 11:00 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ΕΥΡΩ

CRYSTAL TEARS - THE SILENT WEDDING - ERASE

LIVE @ RODON STAGE
ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ 41 ΒΥΡΩΝΑΣ

ΕΝΑΡΞΗ : 20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ :10euro


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Για πρώτη φορά στην Αθήνα οι Θεσσαλονικείς CRYSTAL TEARS με τον Ian Parry (ELEGY, VENGEANCE κτλ.) στα φωνητικά, εκπρόσωποι του power metal της χώρας μας, σε ένα μοναδικό live show για όλους τους φίλους της πρωτεύουσας!!!

Χρυσάφης Τ.: "είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μετά από 14 χρόνια πορείας & σεβασμού στη metal σκηνή της χώρας μας και για πρώτη φορά στην ιστορία των CRYSTAL TEARS παίζουμε ζωντανά στην Αθήνα (επιτέ...λους!)! Με ένα ατόφιο line-up και τον Ian στην πρώτη γραμμή, καθώς και με ένα album δυναμίτη, οι συνθήκες φαντάζουν ιδανικές για ένα μοναδικό one show stand στην πρωτεύουσα! Εύχομαι πραγματικά ο κόσμος της Αθήνας να αγκαλιάσει την προσπάθειά αυτήν!"

Παραπομπές:
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ONE SHOW STAND ΤΩΝ CRYSTAL TEARS ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!

THE SILENT WEDDING: heavy metal από την Αθήνα με ατμοσφαιρικές και progressive επιρροές, σχηματισμένη το 2006, η μπάντα μετράει ήδη μία δουλειά (2007) και αρκετές εμφανίσεις στην πρωτεύουσα και περιφέρειά της με γνωστά εγχώρια σχήματα και μπάντες του εξωτερικού! Κάνοντας διάλλειμα από τις παραγωγικές διαδικασίες για την επερχόμενη δουλειά τους, οι Silent Wedding έρχονται να ροκάρουν τον κόσμο. Kindly support!

ERASE: μία νέα και πολύ φρέσκια heavy metal κίνηση από την πόλη της Αθήνας, αποτελούμενη από βετεράνους της σύγχρονης ελληνικής metal σκηνής και μέλη των STRIKELIGHT, WHEELRUNNER και REVENGE! Έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το πρώτο τους CD demo "Heavy Metal Maniacs", οι Erase γίνονταi ένα με την ατμόσφαιρα και δηλώνουν δυναμικά τον παρόν τους το βράδυ της 2ας Απριλίου! Kindly support!

Παραπομπές:
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ:
1) ΜΕΤΡΟ: στάση "Δάφνη" (Πλατεία Καλογήρων) & από εκεί υπάρχει η αφετηρία του λεωφορείου 212 (Μετρό Δάφνης-Βύρωνας-Καρέας) που αφήνει στάση "Παπαστράτειο Σχολή", ΑΚΡΙΒΩΣ έξω απο το RODON stage!
2) ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: 140 (Πολύγωνο-Γλυφάδα)
3) ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ από Πειραιά: 232 (Πειραιάς-Υμηττός-Βύρωνας)
4) Κοντά στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών (με τα πόδια)
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ:
Ένα παλιό cinema που μετατράπηκε σε μουσική σκηνή... Ένας χώρος χωρίς κολώνες και με ορατότητα προς το stage απ'όλες τις θέσεις... Ένα stage 26 τετραγωνικών μέτρων για να χωράει ανθρώπινα τους αγαπημένους σας δημιουργούς... Ένας ήχος απαράμιλλος σε δυναμική και καθαρότητα... Ένας συνδυασμός 3 παραγόντων με σεβασμό στα συγκροτήματα, αλλά κυρίως και στο κοινό!

ΣΤΟΝ ATLANTIS FM 105,20 ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 22:00

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ (ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΩΙ)
 ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΟΝ ATLANTIS FM ΣΤΟΥΣ 105,2 
Ο ΣΠΥΡΟΣ  ΜΑΧΟΥΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ FRIK 
ΓΙΑ ΕΝΑ 2-ΩΡΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ!
 ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΕΔΩ --> http://pasradio.com/media_player.php?station=30 Η ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ATLANTIS ΕΔΩ --> http://www.atlantisfm.gr/970/tlantis-live/
ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΓΝΩΜΗ...
 ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΗΜΕΡΑ 22/03/2011 ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ!!!!!

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

SCHOOLWAVE LIVE @ BIOS - Σάββατο 26 Μαρτίου

Το Σάββατο 26 Μαρτίου έξι μπάντες δίνουν ραντεβού για ένα ακόμα Schoolwave live στο BIOS

BANDS LINEUP

• Looming Titties (Pop/Punk)

• D.B.O. (Death Metal/Hardcore/Progressive)

• Musica Ficta (Alternative Rock)

• Until A Better Name (Dark Tripping)

• Anassa (Alternative/ Indie/ Rock)

+ Guest: Flybywire (RapCore/ Nu Metal)

*************************
• ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19:30
*************************
• ΕΙΣΟΔΟΣ: 7 ευρώ
*************************
• ΧΩΡΟΣ: BIOS (Πειραιώς 84 - 5 λεπτά περπάτημα από ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός ή από ΗΣΑΠ Θησείο)
*************************
• ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Mad & Mad Radio106.2

Σαν Σήμερα...21 Μαρτίου

1685 Γεννήθηκε στο Eisenach, ο Γερμανός συνθέτης και οργανίστας της Μπαρόκ περιόδου Johann Sebastian Bach (1685-1750). Υπήρξε αναμφισβήτητα ο σπουδαιότερος συνθέτης αυτής της περιόδου καθώς και ένας από τους σπουδαιότερους της ιστορίας της δυτικής μουσικής. Τα περισσότερα από 1000 έργα του που έχουν διασωθεί ως τις μέρες μας, ενσωματώνουν σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά του Μπαρόκ στυλ, το οποίο και απογειώνουν στην μέγιστη τελειότητα του. Τα έργα του καλύπτουν έναν ευρύ φάσμα από την οργανική μουσική (έργα για Τσέμπαλο, Εκκλησιαστικό όργανο, Kοντσέρτα) ως την φωνητική μουσική (Ορατόρια, Λειτουργίες, Πάθη, Καντάτες κ.α.). Γνωστά του έργα τα Brandenburg Concertos, Goldberg Variations, St. Matthew Passion, St. John Passion, The Musical Offering, The Art of Fugue κ.α.


1950 Γεννήθηκε στο Portsmouth της Αγγλίας, ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του Rock συγκροτήματος Supertramp, Roger Hodgson (Charles Roger Pomfret Hodgson). Η χαρακτηριστική "ψηλή" φωνή του έγινε σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος. Έγραψε επιτυχίες όπως τα "The Logical Song", "Dreamer", "Breakfast in America", "It's Raining Again" κ.α. Μετά την αποχώρηση του από το συγκρότημα το 1983, ακολούθησε σόλο καριέρα. Δημοφιλές τραγούδι του, μετά Supertramp εποχής, το "In Jeopardy".

1991 Ο άνθρωπος που κατασκεύασε και έκανε τις κιθάρες Fender γνωστές σε ολόκληρο το πλανήτη, ο Ελληνοαμερικανικός Leo Fender (Clarence Leonidas Fender 1909-1991) απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών στην Καλιφόρνια από την ασθένεια του Parkinson. Διάσημα μοντέλα Fender τα "Telecaster", "Stratocaster" κ.α. Μαζί με τον εφευρέτη του ηλεκτρικού ήχου Les Paul, θεωρούνται δύο από της σημαντικότερες προσωπικότητες στην ανάπτυξη ηλεκτρικών μουσικών οργάνων τον 20ο αιώνα.

1956 Η Rock n' Roll ταινία "Rock Around the Clock" κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ. Πρωταγωνιστούν οι Bill Haley and His Comets, Alan Freed, The Platters κ.α. Είναι μια ιστορία που εξηγεί πως δημιουργήθηκε το Rock n' Roll. Φυσικά πήρε το όνομα της από την μεγάλη επιτυχία του Bill Haley "Rock Around the Clock", που είχε κυκλοφορήσει στις 20 Μαρτίου του 1954 και πούλησε πολλά εκατομμύρια αντίτυπα.

1970 Οι Καναδοί The Guess Who κυκλοφορούν το τραγούδι "American Woman" το οποίο ήταν μέρος του ομότιτλου άλμπουμ τους και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς. Θεωρείται το πιο πετυχημένο άλμπουμ του συγκροτήματος, φτάνοντας μέχρι το Νο9 του Billboard Pop Albums.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Κάποιος κάτι ψάχνει!!! ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΛΗΚΤΡΑΣ ΓΙΑ ROCK

Το Μόνο Γυμνό ψάχνει για πληκτρά με σχετική εμπειρία στο χώρο της rock. 
Mόνο σοβαρές προτάσεις για άμμεση συνεργασία (δισκογραφία και live)! 

ΕΠΙΚΟΙΝΟΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΑ 

Σαν Σήμερα...20 Μαρτίου

1948 Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς της Ελληνικής μουσικής σκηνής, ο Νίκος Παπάζογλου. Μετά από ένα σύντομο ταξίδι στην Δυτική Γερμανία το 1972, με το συγκρότημά του Ζηλωτής, επιστρέφει στην Ελλάδα και το 1977 κατεβαίνει στην Αθήνα καλεσμένος του Διονύση Σαββόπουλου για την παράσταση "Αχαρνής". Το 1978 κυκλοφορεί το άλμπουμ "Η Εκδίκηση της Γυφτιάς" και ανατρέπει την - μέχρι τότε - μουσική τάξη πραγμάτων. Θεωρείται "Πατέρας" της Σχολής Θεσσαλονίκης και επηρέασε καλλιτέχνες όπως Ορφέα Περίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Μελίνα Κανά κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του τα "Στην ρωγμή του χρόνου", "Υδροχόος", "Πότε Βούδας πότε Κούδας", "Κανείς εδώ δεν τραγουδά", "Αύγουστος" κ.α.

1988 Ο μεγάλος πιανίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής της Jazz Gil Evans (Ian Ernest Gilmore Green 1912-1988) απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών στο Cuernavaca του Mexico. Συνεργάστηκε με μεγάλους μουσικούς της Jazz όπως οι Charlie Parker και Miles Davis, και βοήθησε στην ανάπτυξη της cool jazz, free jazz και fusion jazz. Ήταν μεγάλος θαυμαστής του Jimi Hendrix αλλά ο θάνατος του κιθαρίστα δεν επέτρεψε την συνεργασία τους. Παρόλα αυτά, το 1986 κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τραγούδια του Hendrix σε δικές του ενορχηστρώσεις. Την ίδια χρονιά το όνομα του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο Jazz Hall of Fame. Μετά τον θάνατο του, το 1989 κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Jazz Instrumental Performance, Big Band" για το άλμπουμ "Bud and Bird".

1960Ο Elvis Presley ξεκινά τις πρώτες του ηχογραφήσεις από τη στιγμή που απολύθηκε από το στρατό στις 5 Μαρτίου. Παρέα με τον κιθαρίστα Scotty Moore αρχίζουν δουλεία με τα τραγούδια "Stuck on You" και "Fame and Fortune" στα στούντιο της RCA στο Nashville των ΗΠΑ.

1969 Στην Βρετανική πρεσβεία στο Gibraltar της Ισπανίας, ο John Lennon παντρεύεται την Yoko Ono. Η τελετή του γάμου διήρκησε δέκα λεπτά. Το τραγούδι των The Beatles, "The Ballad of John and Yoko" είναι μια μικρή ιστορία του γάμου τους.

1991 Ο τετράχρονος γιος του Eric Clapton, Conor σκοτώνεται όταν πέφτει από το παράθυρο του 53ου ορόφου του διαμερίσματος τους στην Νέα Υόρκη. Ο Clapton έγραψε αργότερα για τον χαμένο γιο του, το τραγούδι "Tears in Heaven".

Πάνος Μουζουράκης Live Ξάνθη 25.3.11

Η rockmadness.gr παρουσιάζει . . .
ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ Live
είναι πλάτη (is back...)

Μετά απο την ατέρμονη εσωτερική πάλη με τον εαυτό του, ενέδωσε τελικά στο ψώνιο του και υπερεκτιμώντας τις αντοχές του, αποφάσισε να εμφανιστεί με παρέα τον εαυτό του και στήριγμα τους φίλους του.
Σε αυτή του την εμφάνιση θα ερμηνέσει κομμάτια απο το καινούργιο του άλμπουμ «Ιπτάμενος Δίσκος», απο το πρώτο του συλλεκτικό! (λόγω χαμηλών πωλήσεων) άλμπουμ του «Μάντεψε ποιός», αλλά και διασκευές τραγουδιών που υπήρξαν οι πρώτες και καταλυτικές μουσικές επιρροές του (βλέπε: Περνά, περνά η μέλισσα, Γύρω, γύρω όλοι, αχ κουνελάκι κ.α).

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011
Πάνος Μουζουράκης Live
Chilli bar, Χασιρτζόγλου 7 , Ξάνθη

Οργάνωση :

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ!!!!

ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΑΘΩΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΙΩΝ...
ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΡΑ...
ΑΣ ΣΚΩΤΟΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ ΠΑΙΔΙΑ!

Σήμερα!!! 9ΜΜ-Γ.ΓΚΙΚΟΔΗΜΑΣ-ΙΝ A TESTUBE-RELOAD@JASMIN

9MM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΔΗΜΑΣ (O.P.A)
IN A TESTUBE
RELOAD

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, 10:00 μ.μ.

Οι 9ΜΜ, αναβαίνουν στη σκηνή του Jasmin, την Κυριακή 20 Μαρτίου, έχοντας στις αποσκευές τους τα τραγούδια από το πρώτο τους album που μόλις κυκλοφόρησε. Τα μέλη των 9ΜΜ, παλιοί μας γνώριμοι από τη συμμετοχή τους σε πολλά Αθηναϊκά συγκροτήματα, υπογράφουν τη μουσική, τους στίχους, την ηχοληψία και την μίξη. Progressive rock, με μελωδικές αλλά και ηλεκτρονικές στιγμές, χαρακτηρίζει τον ήχο τους, και ο στίχος θυμωμένος με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Από το Jasmin, ξεκινά το κοινό μουσικό ταξίδι των 9ΜΜ με τον Γιώργο Γκικοδήμα, ένα ταξίδι που έχει αρχίσει ήδη από το studio, μιας και μαζί δουλεύουν αυτή την περίοδο, την επόμενη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου.

Ο Γιώργος Γκοκοδήμας, ιδρυτικό μέλος των O.P.A. συνεχίζει και μετά την διάλυση τους, να ταρακουνά τα θεμέλια της δισκογραφίας με έντονο καυστικό – αντιπολιτικό στίχο, αλλά και με «ακραία, ερωτικά φαινόμενα». Οι Ο.Ρ.Α. εκπροσώπησαν μια μουσική που στην Ελλάδα δεν ήταν ευρέως διαδεδομένη και έτσι έκανε αμέσως αίσθηση. Συνδύαζε διάφορα είδη και το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο. Είχαν κυκλοφορήσει 4 δίσκους: «Εν+τάξει», «Κάνουμε τα αστεία σοβαρά», «Τράγων χορός» και «Μητέρα Γη».

Τη συναυλία ανοίγουν οι πολλά υποσχόμενοι In A Testube και οι Reload.

Το alternative εκπληκτικό αυτό τρίο των In A Testube παρουσιάζει τα τραγούδια τους και πάντα εντυπωσιάζουν για το πάθος και την ενέργεια τους.

Οι Reload είναι μια νεοσύστατη ροκ μπάντα που δημιουργεί κλασσική ροκ ατμόσφαιρα με διασκευές αλλά και με δικά τους ανατρεπτικά τραγούδια.

Jasmin

10€ (με ποτό)

LINKS:

9MM

IN A TESTUBE

Mpliax 166

Ο τρόπος έκφρασης αυτών των παιδιών είναι αμίμητος!!!

Τα λόγια απλά,παρμένα από την καθημερινότητα και την argo στην Ελλάδα....
τα rif στην κιθάρα να "σφυρίζουν" σαν μαινόμενος άνεμος,ενώ η φωνή της Amy Jane,μοιάζει με σειρίνα του ωκεανού!!!Εσείς αγαπητοί φίλοι δεν έχετε παρά να το διαπιστώσετε!!!
Στις 26 Μαρτίου για μία και μόνο παράσταση έρχονται από την Αθήνα στον Μύλο της Βέροιας.
Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας και να "μαρσάρουμε "τις μηχανές μας.
Υπόψιν ίσως είναι το γκρουπ που θα ανοίξει τις συναυλίες των Bon Jovi !!!!

Σάββατο, 26 Μαρτίου στις 10:30 μ.μ.
Mylos music stage * k. varnali 2 * Veria, Greece 59100