ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ....

Πολλές φορές δεν βλέπουμε μπροστά μας τίποτα αν δεν μας το δείξουν κάποιοι…
Θέλουμε το λόγο και να ένας καλός λόγος που θα κάνω αναφορά στο σημερινό παραμυθάκι…
Δίχως να θέλω να επαινέσω την Γεωργία Βεληβασάκη και τον Κώστα Αθυρίδη για αυτό που μου χάρισαν καθώς τους απόλαυσα από κοντά στην παρουσίαση του παραμυθοτραγουδιού…
Σήμερα λοιπών στο METROPOLIS LIVE STAGE στην Αθήνα παρουσίασαν αυτή την καταπληκτική δαυλιά…
Ένα επιτελείο μουσικών ακόμα και παιδιά από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ήταν εκεί για να μας διδάξουν έτσι απλά πιο είναι αυτό το (μικρό ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ μυστικό της ζωής)…
Εικόνες σε ένα VIDEO WORD ΣΤΟ πίσω μέρος της παράστασης τα έλεγε όλα….
Οι μουσικοί και η μουσική ταξίδευε στα αυτιά μας και στα ματιά μας….
Αλήθεια θα το πω!!!...
Δεν χρειάστηκε τίποτε άλλο…
Τους ευχαριστώ πολύ που με κάλεσαν σε αυτή την παράσταση….

16/04/2011
ΧΡΗΣΤΟΣ FRIK



Σαν Σήμερα...16 Απριλίου

1924 Ο μεγάλος Αμερικανός σύνθετης και μαέστρος Henry Mancini (Enrico Nicola Mancini 1924-1994) γεννήθηκε στο Cleveland του Ohio. Έγραψε μουσική για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Στην μακρόχρονη καριέρα του, τιμήθηκε με 20 βραβεία Grammy μεταξύ αυτών και το "Grammy Lifetime Achievement Award" το 1995. Δημοφιλή έργα του, η μουσική για τα φιλμ "The Pink Panther", "Peter Gunn", "Moon River", "Breakfast at Tiffany's" κ.α.

1939 Η Βρετανίδα τραγουδίστρια της Soul Dusty Springfield (Mary Isabel Catherine Bernadette O'Brien 1939-1999) γεννήθηκε στο West Hampstead του Λονδίνου. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1963 και τραγούδησε επιτυχίες όπως τα "You Don't Have to Say You Love Me", "The Look of Love" (Casino Royale O.S.T. 1967). Η ερμηνεία της στο "Son of a Preacher Man" ήταν μέρος του soundtrack της ταινίας "Pulp Fiction" (1994). Είχε 18 singles στο Billboard Hot 100 και στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Singers of All Time", βρίσκεται στη 35η θέση.

1964 Οι The Rolling Stones κυκλοφορούν στην Μεγάλη Βρετανία το ομώνυμο πρώτο τους άλμπουμ. Ηχογραφήθηκε στα Regent Studios του Λονδίνου, από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 25 Φεβρουαρίου του 1964. Τραγούδια που ξεχώρισαν από το άλμπουμ είναι τα "Route 66" (Bobby Troup), "Carol" (Chuck Berry) κ.α. Το άλμπουμ παρέμεινε στο Νο1 των Βρετανικών Albums Chart για δώδεκα εβδομάδες.

1988 Κυκλοφορεί το δέκατο στούντιο άλμπουμ του Γερμανικού συγκροτήματος Scorpions με τίτλο "Savage Amusement". Ανέβηκε μέχρι την πέμπτη θέση του Billboard 200. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Rhythm Of Love", "Believe In Love" κ.α.

1996 Οι KISS ανακοινώνουν στο Τύπο την επανένωση τους για περιοδεία στην οποία θα εμφανιστούν ξανά, ύστερα από 13 χρόνια, με τα πρωτότυπα μακιγιάζ και κουστούμια...

ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ! ΜΑΘΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ!!!

*Afro - Cuban * Reggae* Party!! @ 
"TO πιο Μικρό Cafê" M.Σάββατο!!

*¨*◦♥◦¨*☆•♫♪¸¸.•*¨*◦M.Σάββατο "παραλιακά"..*¨*◦♥◦¨*☆•♫♪¸¸.•*¨*◦
*¨*◦♥◦¨*☆•♫ Mojitos..Caipirinhas..Afro - Cuban & Reggae music..♥♥

λίγο πριν αλλά και μετά τη μαγειρίτσα..
έως το πρωί!!!
γιατί έτσι γιορτάζουμε εμείς..
γι' αυτούς που ξέρουν το δρόμο,
αλλά και γι' αυτούς που θέλουν να τον μάθουν..

...........


On dexx G.P + Friends!!!

join us..
χορηγoί επικοινωνίας :

"GRAPHISSIMO"


"ΜΕΤΑΛΛΟΤΕΧΝΙΑ"

"4P"

"TO πιο Μικρό Cafê" - Art & Coctail Bar

Λεωφ.Ηρακλείου & Σαλαμίνος 3,
Ν.Ηράκλειο (3 ΑΣΤΕΡΙΑ)
Επικοινωνία: 210/28.36.050

...........
SOFIA ARVANITI, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΕΠΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΖΑΚΟΣ &
 LEVEL X BAND LIVE

Οι Σοφία Αρβανίτη, Μιχάλης Κακέπης και Κωνσταντίνος Καζάκος, παρέα με τους Level X, στον Βόλο...

Μία μοναδική συνάντηση στον Βόλο...! Έχοντας στις αποσκευές τους τρία νέα albums, τα "Χωρίς Retouche", "Σελένα" και "Είμαι Εγώ" αντίστοιχα και θέλοντας να μιλήσουν, μέσω της μουσικής τους, για όλους και για όλα, οι Σοφία Αρβανίτη, Μιχάλης Κακέπης και Κωνσταντίνος Καζάκος, παρέα με τους Level X, συναντιούνται στον Βόλο και στο Vox Music Stage, την Παρασκευή 6 Μαΐου.

8 ολόκληρα χρόνια... Χμμμ, δεν είναι και λίγα... Κι όμως..., σα να μην πέρασε μια μέρα φαντάζει από τότε. Το ραδιοφωνάκι εξάλλου δεν σταμάτησε και ποτέ να παίζει τα τραγούδια της. Ώσπου... ώσπου μην αντέχοντας την έλλειψη επικοινωνίας και έκφρασης μέσω της μουσικής, επέστρεψε... κι επέστρεψε πιο rock από ποτέ!!!

Έτσι συνέβη και πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε ένα νέο, ιδιαίτερο, δίσκο. Ήθελε να κυκλοφορήσει κάτι άλλο, διαφορετικό από τα συνήθη, "ΧΩΡΙΣ RETOUCHE" κι έτσι τελικώς το ονόμασε. To "e-Rock.gr" μάλιστα, το πρώτο σε επισκεψιμότητα μουσικό portal της χώρας, το βαθμολόγησε με 81/100. Έκτοτε άρχισαν οι μεμονωμένες ζωντανές εμφανίσεις. Πρώτα η Θεσσαλονίκη, μετά η Αθήνα, ακολούθησε ο Βόλος στο πλευρό του Φίλιππου Πλιάτσικα, η Εύβοια, οι από κοινού δυναμικές της εμφανίσεις στην θρυλική αθηναϊκή σκηνή του Architecture Rock Cafe στου Ζωγράφου, μαζί με τον Μιχάλη Κακέπη και τους Level X, η Καλαμάτα και να που ήρθε η ώρα να επιστρέψει και πάλι στον Βόλο.

Ναι - ναι, πολύ σωστά καταλάβατε, ήρθε η ώρα για ακόμη μία ζωντανή εμφάνιση της ανανεωμένης Σοφίας στον Βόλο... Μιας Σοφίας απασφαλισμένης, εκρηκτικής και διψασμένης, πρωτίστως για χιλιάδες vibes. Και τί δεν θα δίναμε για να ακούσουμε από τα χείλη της, ζωντανά, τραγούδια όπως τα Video, Μόνη περπατώ, Έτσι κι αλλιώς, Κόκκινη κόλαση, Μη μου μιλάς για καλοκαίρια και φυσικά το, ερμηνευμένο από κοινού με την μεγάλη Κυρία της rock Bonnie Tyler, The desert is in your heart.

Μαζί της... η αγαπημένη στους απανταχού ρομαντικούς μουσικόφιλους φωνή του τροβαδούρου της ελληνικής rock μουσικής σκηνή, Μιχάλη Κακέπη και τις επιτυχίες του, από την εποχή του Δούρειου Ίππου (Σ' ένα σικέ αγώνα, Φαύλος κύκλος, Ο κύβος ερρίφθη, Πυροβόλα το φεγγάρι) ίσαμε σήμερα και το νέο του album του "ΣΕΛΕΝΑ" (Θέλω, Καλή αντάμωση, Τί να σου πω, Κισμέτ), τότε αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για μία παράσταση καταφανώς διαφορετική.

Και φυσικά... Ο Κωνσταντίνος Καζάκος, ο οποίος αποτινάσει τον περιορισμό του να είναι μόνο ηθοποιός και μας συστήνεται ξανά με καθαρά rock διάθεση!

Τραγουδά και παίζει κιθάρα live σε ένα γνήσιο, σκληροπυρηνικό rock πρόγραμμα, με γνώριμες μουσικές και πολύ πάθος, σε ένα πρόγραμμα ελληνικών και ξένων rock τραγουδιών.

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος παρουσιάζει κλασικά, αξέχαστα τραγούδια (Led Zeppelin, Deep Purple, Doors, Rage against the machine, Green Day, Rory Gallagher, Pink Floyd, Gary Moore, Blur, Ξύλινα Σπαθιά, Παύλο Σιδηρόπουλο κ.α.), αλλά και κομμάτια από την δισκογραφική του δουλεία "ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ", γραμμένα μέσα από πολλή αγάπη για την ροκ μουσική, με την δική του σφραγίδα και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Δημήτρης Σταρόβας.

Σε αυτή την μοναδική παράσταση, όμως, δεν θα είναι μόνοι, αφού στο πλευρό τους θα βρεθεί το 4μελές ελπιδοφόρο αθηναϊκό συγκρότημα των Level X, με εκτελέσεις και ερμηνείες, τόσο από τις προσωπικές τους δισκογραφικές δουλειές, όσο και γνωστών rock και όχι μόνο επιτυχιών.

Ώρα έναρξης: 10.30 μ.μ.

Τιμή εισόδου με ποτό: 10 ευρώ

VOX MUSIC STAGE
Συγκρότημα Τσαλαπάτα, Βόλος

............
"Happy Hour" Week @ "TO πιο Μικρό Cafê"

♥ Μεγάλη εβδομάδα..από Μ.Δευτέρα 24/4 έως & Πρωτομαγιά Κυριακή1/5 ♥

*¨*◦♥◦¨*☆•♫♪¸¸.•*¨*◦♥◦¨*"Ηappy Hour" 18.00 με 21.00!!◦♥◦☆•♫♪¸¸.•*¨
◦♥◦◦♥◦καφέδες,ροφήματα,αναψυκτικά,draft beer Heineken (0,30):2e!!!◦♥

~~@~~Draft (0,5) 3e!!
~~@~~λοιπά αλκοολούχα "half price"!!!
και τα απογεύματα αποκτούν νόημα..
"παραλιακά" πάντα..

για τους φίλους που δεν ξενυχτούν..
γι' αυτούς που ξέρουν το δρόμο,
αλλά και γι' αυτούς που θέλουν να τον μάθουν..

join us..
χορηγoί επικοινωνίας :

"GRAPHISSIMO"

"ΜΕΤΑΛΛΟΤΕΧΝΙΑ"
"4P"

"TO πιο Μικρό Cafê" - Art & Coctail Bar
Λεωφ.Ηρακλείου & Σαλαμίνος 3,
Ν.Ηράκλειο (3 ΑΣΤΕΡΙΑ)

Επικοινωνία: 210/28.36.050


.............
Simos Kokavesis LIVE Unplugged vol.3 @
 "TO πιο Μικρό Cafê"

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/4

O Simos Kokavesis Ξ Α Ν Α - πάει "παραλία"..
επίπεδο..υψηλή τεχνική..μεράκι..γούστο..
μερικοί απ'τους όρους που τον συνοδεύουν..
blues Rock αισθητική και άποψη "παραλιακά"..
παρέα με πολλές μπύρες..
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ & ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝΕ ΟΙ ΝΕΟΙ!!!

ΣΙΜΟΣ ΚΟΚΑΒΕΣΗΣ
Κιθάρα-Τραγούδι

Γεννήθηκε στην Ολλανδια το 68’ και μεγάλωσε στην Ελλάδα.
Άρχισε την κιθάρα στην ηλικία των 14ων.

Μερικά χρονια μετα είχε φτιαξει ήδη την πρωτη μπαντα μου με φίλους και είχε παίξει τα πρώτα gigs του.

Κινήθηκε προς τη Σκωτία για μερικά χρονια και έπαιξε στην πρώτη επαγγελματική μπαντα του όταν ήταν 18.

Αργότερα πηγε στη Φλώριδα των ΗΠΑ όπου μελέτησε έντονα την κλασσική κιθάρα και έπειτα προς τη Βοστώνη για να ολοκληρώσει τις σπουδες του στο Berklee! Εκει αναμίχθηκε στην τοπική ‘’Blues’’ σκηνή και επαιζε σαν κιθαρίστας σε ‘’power trio band’’ και ως ‘’session blues musician’’ για πανω από πεντε χρονια.

Το 1997 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο «The Fender Guitar Competition» στην Αθήνα.

Ζει αυτήν την περίοδο στην Ελλάδα, και εργαζεται επαγγελματικα ως κιθαρίστας και εκπαιδευτικός της rock-blues σκηνης.

-Το 2005 ξεκινησε συνεργασια με το θρυλικό ντράμερ Λουκά Σιδερά από τους ‘’Aphrodite's Child" οπου συνεχιζει ως σημερα και παραλληλα ασχολειτε με τον πρωτο προσωπικο του δισκο που συντομα θα είναι ετοιμος.

Εχει συνεργαστει επίσης σε ένα δισκο με τον ΣΤΕΛΙΟ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ έναν εξαιρετικό μουσικό και συνθέτη.

SIMOS KOKAVESIS - "ALONE"
(www.youtube.com/watch?v=wl_PVon5OyM)
(www.facebook.com/profile.php?id=100000688125654&sk=info)

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/4
join us..
με ελεύθερη πάντα είσοδο..
ΠΟΤΑ: 6,7 & 8e

ΜΠΥΡΕΣ:
HEINEKEN draft 3 & 5e***
BIOS 5 : 4e***
COCTAILS: 7e***
ΡΑΚΟΜΕΛΟ: 7e*** (Κανατάκι 0,25)
χορηγoί επικοινωνίας :

"GRAPHISSIMO"

"ΜΕΤΑΛΛΟΤΕΧΝΙΑ"

"4P"

"TO πιο Μικρό Cafê" - Art & Coctail Bar
Λεωφ.Ηρακλείου & Σαλαμίνος 3,
Ν.Ηράκλειο (3 ΑΣΤΕΡΙΑ)

Επικοινωνία: 210/28.36.050

.....................

O Κωστής Λαμπρόπουλος ζωντανά στο "Μπαράκι του Βασίλη"

"O Κωστής Λαμπρόπουλος ζωντανά σε έντεχνο πεντάγραμμο με ροκ πινελιές...", την Παρασκευή 29/4/2011 στο "Μπαράκι του Βασίλη", Διδότου 3, Κολωνάκι.
Λίγα λόγια για το Κωστή Λαμπρόπουλο:

Ο Κωστής Λαμπρόπουλος ξεκίνησε την αναζήτησή του στον κόσμο της μουσικής σε ηλικία 6 ετών. Στα 7 του χρόνια άρχισε να κάνει μαθήματα κλασικού πιάνου και αρμονίας και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ηλικία των 17 ετών. Απο το 1999 ξεκίνησε ζωντανές εμφανίσεις -τραγούδι, κιθάρα και φυσαρμόνικα- με ολοκληρωμένα μουσικά σχήματα αλλά και ώς one-man-band, τις οποίες συνεχίζει μέχρι και τώρα...

Το μουσικό του ηχόγραμμα συνθέτουν οι έντεχνοι στίχοι σε ρόκ πεντάγραμμα,
το ιδιαίτερο χρώμα των παραδοσιακών ακουσματατων, η λυρι(στικ)ή διάθεση, οι μελωδικές ρυθμικές γραμμές της φυσαρμόνικας, των εγχόρδων, των πνευστών και του ακκορντεόν, καθώς και η μοναδική αίσθηση της μέθεξης, μέσω των τραγουδιών, με τους καλεσμένους και συνταξιδιώτες του...
Έχει εμφανιστεί ζωντανα σε διάφορες μουσικές σκηνές, όπως η "Αρχιτεκτονική", "Το μπαράκι του Βασίλη", η "Οδός Ονείρων" στη Χαλκίδα, καθώς και σε διάφορες συναυλίες σε Κρήτη, Χίο, Αντίπαρο, Θεσσαλονίκη κ.α.
Βρίσκεται σε μία διαρκή αναζήτηση νέων μελωδικών δρόμων και αυτή τη περίοδο ετοιμάζει τραγούδια για το νέο προσωπικό του δίσκο.
................
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ BAT CITY: Αίνιγμα LIVE!
ΟΙ ΑΙΝΙΓΜΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕ ΝΕΟ ΣΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΜΕ ΕΤΟΙΜΟ ΔΙΣΚΟ ΜΕ 12 ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΕΤΙΝΟ LIVE ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΚΩΝ ΔΙΑΣΚΕΥΩΝ.

Ολα ξεκινησαν απο μια τυχαια συναντηση δυο φιλων το Νοεμβριο του 2009 μετα απο αρκετα χρονια και τη δημιουργια μιας μπαντας ακουστικων διασκευων και live εμφανισεων.ο Νικος και ο Σακης με τη βοηθεια του Νικου Aρβανιτιδη (ακουστικη κιθαρα) ξεκινησαν καποιες εμφανισεις που στην πορεια ελαβαν τελος αφου τα δυο μελη αποφασισαν να συνθεσουν καποια δικα τους κομματια στο χωρο του ελληνικου alternative-pop χωρου υπο την ονομασια ΑΙΝΙΓΜΑ.

Ετσι ηρθαν οι πρωτες συνθεσεις (παμε,σ'αφηνω εκει,τελευταια παρτιδα)ενω παραληλλα ελαβαν μερος στο NAKAS BAND FESTIVAL 2010 τον περασμενο φεβρουαριο οπου με τη βοηθεια των:Νικο Αρβανιτιδη-μπασο,Γιωργο Ζαρκαδουλα-τυμπανα,Δημητρη Γκαβανοζη-κιθαρα)επαιξαν στους ημιτελικους.

Επειτα απο καποιες εμφανισεις(Αρχιτεκτονικη,bat ciy club,join us sports club)και αλλαγες μελων:
(Βασιλης Κιουπης-μπασο,Δημητρης Δασκαλακης-μπασο) οι Νικος Λουντος-ακουστικη κιθαρα, Σακης Βλαχακης-κιθαρες, Γιωργος Ζαρκαδουλας-τυμπανα ξεκινησαν την ηχογραφηση του πρωτου προσωπικου δισκου που θα κυκλοφορησει μεσα στην ανοιξη του 2011 με τιτλο <<παμε>>.προσφατα εισχωρησαν στη μπαντα οι Γιωργος Λουμπρινης-Μπασο και Μιχαλης Τασινας-πληκτρα προκειμενου να ξεκινησουν εμφανισεις σε αθηνα και επαρχια με την κυκλοφορια του δισκου.

ΒΑΤ CITY CLUB 16/4/2011
Έναρξη: 22:00
Είσοδος: 10€ με μπύρα

Παραγωγή:music-dreams.gr

.............

"Το Μικρό Μυστικό της Ζωής" στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ/CD + ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
για παιδιά και για μεγάλους
στο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ Πανεπιστημίου 54, Αθήνα – τηλ. 2103808549 begin_of_the_skype_highlighting 2103808549 end_of_the_skype_highlighting
ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 (12 το μεσημέρι)
(είσοδος ελεύθερη)


Το Μικρό Μυστικό της Ζωής είναι ένα μουσικό παραμύθι που αναφέρεται στη σχέση του Ανθρώπου με τη Φύση. Μια ιστορία ειπωμένη με στοχαστική διάθεση και έντονο οικολογικό προβληματισμό. Ο παραμυθένιος λόγος της Γεωργίας Βεληβασάκη, πλάθοντας με ευαισθησία και χιούμορ λέξεις και εικόνες άλλοτε φανταστικές και άλλοτε ρεαλιστικές, περιγράφει την ακόρεστη επιθυμία του ανθρώπου να εκμεταλλευτεί και να υποτάξει τη Φύση, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι έτσι οδηγείται στην αυτοκαταστροφή. Το μόνο που ίσως μπορέσει να τον σώσει είναι να βρει το Μικρό Μυστικό της Ζωής.

Για το παραμύθι θα μιλήσουν οι:
Στέλλα Βλαχογιάννη – δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός
Αντώνης Μποσκοΐτης – σκηνοθέτης, δημοσιογράφος
Δημήτρης Ψυχογιός – καθηγητής Πανεπιστημίου
Γιώργος Τσάμπρας - δημοσιογράφος

Αμέσως μετά ακολουθεί μουσικοθεατρική παράσταση του παραμυθιού με ζωντανή ορχήστρα, ενώ παράλληλα προβάλλεται video wall το οποίο λειτουργεί διαδραστικά με την αφήγηση, τα τραγούδια και τα δρώμενα επί σκηνής.

Παίζουν:
Γεωργία Βεληβασάκη – αφήγηση/τραγούδι/Σελήνη
Κώστας Αθυρίδης - Άνθρωπος
Αναστάσης Χαμηλάκης – πλήκτρα/Άνθρωπος
Άρης Ζαρακάς – κιθάρα/Ήλιος
Λευτέρης Ανδριώτης – κρητική λύρα/Αστραπόβροντα
Έλσα Παπέλη – τσέλο/Αστέρια
Γιώργος Κωστόπουλος – κοντραμπάσο/Βουνά
Ανδρέας Ανδρικόπουλος – τύμπανα/Αστραπόβροντα
Μικαλέλα Παπαχρυσάνθου - φωνητικά
και η μικρή Ειρήνη Πιπινέλλη – Ευχή

Έγραψαν για το παραμύθι:
«Όπως το άπειρο χωράει στο γλυκό παραμύθι της Γεωργίας, έτσι όλα μπορούν να χωρέσουν στην καρδιά και στο νου των παιδιών, ακόμα και το τρομερό “μυστικό της ζωής”. Τους το προσφέρει το βιβλίο της με αγάπη και τέχνη, με τη μελωδία και την αρμονία του στίχου, της μουσικής και της τραγουδιστής φωνής.»
Δημήτρης Κ. Ψυχογιός, Καθηγητής Πανεπιστημίου

«Η ευφάνταστη μουσική και οι εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις του Κώστα Αθυρίδη παραπέμπουν σε musical, σκόπιμα αποφεύγοντας τη στερεότυπη άποψη περί του τι είναι παιδικό τραγούδι. Αντίθετα, αποτελούν μια γνωριμία με τα διαφορετικά ηχοχρώματα των μουσικών ειδών που τα παιδιά μεγαλώνοντας θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν. Έτσι, η ροκ μπαλάντα, η funk, η soul, αλλά και στοιχεία της ηλεκτρονικής κα της κλασικής μουσικής βρίσκουν θέση πίσω από τη γλαφυρή αφήγηση της Γεωργίας Βεληβασάκη και στις φωνές των ηθοποιών που ενσαρκώνουν τους ήρωες του παραμυθιού»
Λένα Πλάτωνος, συνθέτης Αντώνης Μποσκοΐτης, δημοσιογράφος



ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ + LIVE
στο Μύλο Θεσσαλονίκης
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ"
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΗ 2011 στον Ιανό Θεσσαλονίκης


ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Αξίζει γιατί : Πέραν του σαφούς οικολογικού μηνύματος, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικά ηχοχρώματα μουσικών ειδών, που θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν.

Διάρκεια : 45’


Το story : Μέσα στην ομορφιά και την αρμονία της φύσης ο Άνθρωπος θέλησε δικά του όλα της τα μυστικά. Έτσι ονόμασε τον εαυτό του «Βασιλιά μέσα στο Σύμπαν!». Όμως… κάτι έμεινε κρυμμένο. Της Ζωής το Μικρό Μυστικό! Χωρίς αυτό και με την ακόρεστη επιθυμία του να κατακτήσει τα πάντα, καταστρέφει τη γη, τα ποτάμια, τις θάλασσες και σιγά-σιγά κινδυνεύει ο κόσμος όλος! Ο Ήλιος, η Σελήνη, τ΄ Αστέρια προσπαθούν να τον βοηθήσουν να βρει το κρυμμένο μυστικό. Ποιο να ΄ναι άραγε; Ποιος να το ξέρει; Ίσως εσύ που ακούς το παραμύθι...

Βιογραφία του έργου : «Το Μικρό Μυστικό της Ζωής» είναι το πρώτο παραμύθι της Γεωργίας Βεληβασάκη, σε μουσική του Κώστα Αθυρίδη και κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2010 από τη δισκογραφική Polytropon - εκδόσεις Πατάκη.

Άποψη σκηνοθέτη : H σκηνοθετική προσέγγιση παρουσιάζει το παραμύθι σαν ένα musical για παιδιά, γεμάτο δράση, θέατρο, μουσική, και τραγούδια.

Άποψη συγγραφέα : Πρόκειται για μια ιστορία φτιαγμένη έτσι ώστε ν΄ αγγίξει όχι μόνο την παιδική ψυχή, αλλά και όλους εμάς που έχουμε ξεχάσει να βλέπουμε με παιδικά μάτια τον κόσμο.



ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ CD ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ POLYTROPON: http://www.polytropon.gr/

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΟΙ ΚΡΟΤΩΝΕΣ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ!!!

ΟΙ ΚΡΟΤΩΝΕΣ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΧΗΜΑ
ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΡΟΚ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ --> http://www.youtube.com/watch?v=3jl2k02JkgM

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ....
ΑΚΟΥ ΝΕΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!!
ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΑΣ (RADIO MUSIC ROCK)

Οι «Κρότωνες» αποτελούνται από τους:

Ανδρέα Παναγόπουλο – Πιάνο
Γιώργο Παναγόπουλο – Φωνή, σαξόφωνο, κιθάρα
Ηλία Κούρτη – Ηλ. κιθάρα
Σταύρο Κωνσταντόπουλο – Μπάσο
Μπάμπη Παναγιωτακόπουλο – Τύμπανα

LIVE ΜΟΥΣΙΚΗ NEW'S

Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου
στο Οξυγόνο Live!
Χαρμολύπη…
Θοδωρής Κοτονιάς

Μυστικός βραδινός περίπατος στο μελαγχολικό κήπο της Άνοιξης.
Μουσικές και τραγούδια, για ανθρώπινα και Θεία πάθη

Ο Θοδωρής Κοτονιάς μαζι με τα Μακρινά Ξαδέρφια του και δεξιοτέχνες στην κιθάρα Σπύρο Καβαλιεράτο και Κώστα Παπαγεωργίου, συναντιούνται στο Οξυγόνο Live! την Μεγάλη Τρίτη το βράδυ, στις 10.00 μ.μ., για να παίξουν και να αυτοσχεδιάσουν με τραγούδια δικά τους και όχι μόνο, επάνω στο μελαγχολικό φόντο της Μεγάλης εβδομάδας.
Θοδωρής Κοτονιάς τραγούδι ,νέι ,κρουστά
Κώστας Παπαγεωργίου κιθάρες άταστες και μη –σάζι
Σπύρος Καβαλιεράτος Κλασική κιθάρα τραγούδι


Ώρα εισόδου: 21.30 Είσοδος με ποτό: 13€

..........

TΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/4 ΤΟ ΤΙΚΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΥΣ ΒΕΤ!
...AND AFTERWARDS... DJ SET BY LADYDUST!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Οι Bet δημιουργηθηκαν τον Ιούλιο του 2010.

Με το μοναδικο ήχο τους φέρνουν στο προσκηνιο ένα είδος μουσικής που συνδυάζει την ομορφιά των μελωδιών και των ρυθμών της Motown Soul/ R n B , την εκφραστικότητα και το συναίσθημα της Neo Soul/Jazz , και φυσικά τα ηχοχρώματα και την εκρηκτικότητα του Blues-Rock και της Ψυχεδέλειας των early 70’s….

Η συνταγή ολοκληρώνεται με μία δόση Dub…
Power Soul.
Ο ήχος των Bet.

Στις 20/4 οι Bet και το TIKI BAR σας προσκαλούν να...
Κουνηθείτε...
Τραγουδήσετε...
Χορέψετε..

ΟΥΡΛΙΑΞΕΤΕ!!!!!!

Όλοι μαζί σαν να ΜΗΝ υπάρχει αύριο!!

..and that is The BET!

............
SALU TZAJ QUARTET LIVE!

Σήμερα στις 10:30 μ.μ
TO ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ "SALU TZAJ QUARTET" ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ CITYHALL, ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ JAZZ,FUNKY,SOUL Κ.Α.

Η ΑΝΟΙΞΗ ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ, ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ LOUNGE CAFE ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.

...........
SOLD OUT!-M.TSIGOS-M.KAKEPHS AND IN VALID LIVEEEEE!!!!

META APO 15 MERES EPANERXOMASTE ME TRELH PWRWSH
GIA MEGALH KATASTROFH OPOTE PARTE YLIKA KATEDAFISEWS
KAI ELATE NA MHN AFHSOYME TIPOTA ORTHIO...
AYTHN THN BDOMADA EKTOS APO TOYS SOLD OUT!-M.TSIGO-M.KAKEPH
THA EXOYME PAREA KAI THN MPANTA IN VALID...
TO PROGRAMMA THA KSEKINHSEI STIS 23.00 KAI KATI PSILA ME TA PAIDIA!!!!!

Αύριο στις 11:00 μ.μ.
Architecture rock live club..
OULWF PALME23(ZWGRAFOU)

..............
Lego
live
Τρίτη 19 Απριλίου

στο “ΝV Nuevo”
Ο Μιχάλης Κεχαγιάς (Lexicon Project) και ο Γιάννης Μπάκος (Σιγανά Ποταμάκια) συναντιούνται επί σκηνής για να ενώσουν τις μουσικές τους δυνάμεις όπως έκαναν μικροί παίζοντας με τα αγαπημένα τους LEGOs!

Αυτή την φορά δεν φέρνουν τουβλάκια αλλά ο καθένας θα συνεισφέρει με την δισκοθήκη του, παρουσιάζοντας ένα ακουστικό σχήμα με επιρροές από το ευρύτερο φάσμα της κιθαριστικής ροκ της Μεγάλης Βρετανίας μέχρι την σύγχρονη ελληνική σκηνή!

NV Nuevo Cafe
Πανόρμου 70-72 Αμπελόκηποι
Τηλ.: 2106928318
Ώρα έναρξης : 22.00

Είσοδος : ελεύθερη

..............

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα...14 Απριλίου

1945 Ο Βρετανός κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Deep Purple (1968-1975) και Rainbow (1975-1984), Ritchie Blackmore (Richard Hugh Blackmore) γεννήθηκε στο Weston-Super-Mare. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρίσκεται στην 55η θέση. Ένα από τα πιο δημοφιλή riff στην ιστορία της μουσικής είναι η εισαγωγή του στο τραγούδι "Smoke on the Water", το οποίο έγινε επιτυχία με τους Deep Purple. Σύμφωνα με το περιοδικό Guitar World, τα solo του στα τραγούδια "Highway Star" και "Lazy" συγκαταλέγονται στα 100 καλύτερα όλων των εποχών.

1980 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός του Καναδικού συγκροτήματος Arcade Fire, Win Butler (Edwin Farnham Butler III) γεννήθηκε στο Truckee της California. Το 2009 μαζί με την γυναίκα του Régine Chassagne έγραψαν την μουσική της ταινίας "The Box" στην οποία πρωταγωνιστούσαν οι Cameron Diaz και James Marsden. Με τους Arcade Fire το 2008 είχαν προταθεί για το βραβείο Grammy "Best Alternative Music Album" για το άλμπουμ τους "Funeral".

1994 Η σορός του Kurt Cobain αποτεφρώνεται στο Bleitz Funeral Home στο Seattle. Λέγεται πως μέρος των σταχτών σκορπίστηκε στον ποταμό Wishkah της Washington και το υπόλοιπο το κράτησε η χήρα του, Courtney Love, κρυμμένο σε ένα λούτρινο αρκουδάκι... Στο πιστοποιητικό θανάτου του, στο επάγγελμα αναγράφει ποιητής/μουσικός και στο είδος επιχείρησης... Punk Rock.

1997 Οι Depeche Mode κυκλοφορούν το ένατο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Ultra". Είναι το πρώτο άλμπουμ μετά την αποχώρηση του Alan Wilder το 1995. Το "Ultra" έκανε την είσοδο του στα Βρετανικά Album Charts κατευθείαν στην πρώτη θέση, ενώ στα Αμερικάνικα έφτασε μέχρι την πέμπτη θέση του Billboard 200. Από το προηγούμενο άλμπουμ τους "Songs of Faith and Devotion" (1993), οι Depeche Mode αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα κυρίως λόγω της εξάρτησης στα ναρκωτικά του τραγουδιστή του γκρουπ Dave Gahan. Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας και την υπερβολική δόση που παραλίγο να του στοιχίσει την ζωή, ο Gahan μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης. Το άλμπουμ "Ultra" ηχογραφήθηκε τελικά μετά την αποθεραπεία του. Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του φωτογράφου και σκηνοθέτη Anton Corbijn. Γνωστές επιτυχίες του άλμπουμ τα τραγούδια "Barrel of a Gun", "It's No Good", "Useless" κ.α.

2006 Ανακοινώνεται πως υπάρχουν σχέδια για την επεξεργασία και διάθεση των τραγουδιών του συγκροτήματος The Beatles για πώληση μέσω διαδικτύου. Στις 16 Νοεμβρίου του 2010, ο κατάλογος των Beatles θα "ανέβει" στο iTunes.

ΔΕΣΥΠΡΗΣ -ΤΣΙΓΑΝΤΕΣ & The CLASSIC ROCK BAND

Ο Γρηγόρης Δεσύπρης και ο Μάκης Τσιγάντες, με τραγούδια απ τη Δισκογραφία τους, 
("Θα Πάρω το Τρένο", "Απλά & Μπερδεμένα", "Γκρεμίζω τους Τοίχους") 

μαζί με τους Περικλή Παλαμιώτη
 στη Lead Guitar & Vocals 
και Παύλο Μπαλατσούκα στα drums, 
είναι η Classic Rock Band.
To Σάββατο, 7 Μαίου 2011, στις 23.00, "αναλύουν" παράλληλα, τους Deep Purple, Uriah Heep, Grand Funk, Rory Gallagher, ZZ Top, UFO, κλπ...

Στο Ghost House, Λεπενιώτου 26,
 Ψυρρή, κοντά στο σταθμό Μετρό "Μοναστηράκι".
 Τηλ. 2103236431.

NICK AND THE BACKBONE LIVE AT BANDIERA CLASSIC BAR

Το καλυτερο blues rock σχήμα της Ελλάδας με βαθιά ιστορία και δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του blues ,επιστρέφει για μιά μοναδική βραδυά στο Εκκεντρο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/04/11 στις 11:00 μ.μ.

Ο Νίκος Ντουνούσης, ο Αλέξανδρος Αποστολάκης – με μεγάλη δισκογραφία στα blues και αμέτρητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη - και ο Λάζαρος Λαζαρίδης αποτελούν το πιο ηλεκτρικό «blues power» τρίο της χώρας μας και ένα από τα δυναμικότερα στο είδος τους στην Ευρώπη.

BANDIERA CLASSIC BAR
VAS.GEORGIOU 25
T:2310845984
M:6937406716
Thessaloníki, Greece

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα...13 Απριλίου

1944 Ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς μπασίστες και μέλος των Jefferson Airplane, ο Jack Casady (John William Casady) γεννήθηκε στην Washington. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1965. Γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Somebody To Love" και "White Rabbit". Θεωρούνται από τους κύριους εκφραστές της μουσικής σκηνής του San Francisco. Το 1996 το όνομα του, μαζί με αυτό των Jefferson Airplane, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1962 Ο πρώην κιθαρίστας του συγκροτήματος Red Hot Chili Peppers, Hillel Slovak (1962-1988), γεννήθηκε στην Haifa του Israel. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος και ηχογράφησε μαζί τους δύο άλμπουμ, τα "Freaky Styley" (1985) και "The Uplift Mofo Party Plan" (1987).

2010 Ο μουσικός, τραγουδοποιός και τραγουδιστής Μάνος Ξυδούς (1953-2010) απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών στο Νέο Φάληρο από ανακοπή καρδιάς ενώ πραγματοποιούσε πρόβες. Εργάστηκε στην δισκογραφική εταιρεία ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ ως διευθυντής μάρκετινγκ και παραγωγός. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Dreamer & The Fool Moon με τους οποίους γνώρισε επιτυχία με το τραγούδι "Sabrina". Υπήρξε παραγωγός του πρώτου άλμπουμ των Πυξ Λαξ και λίγο αργότερα ενσωματώθηκε στο γκρουπ όπου και παρέμεινε μέχρι το 2004. Συνεργάστηκε ως τραγουδοποιός ή παραγωγός με πολλούς καλλιτέχνες όπως Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Μητροπάνο, Πάνο Κατσιμίχα, Όναρ κ.α.

1968 Ο Neil Diamond κυκλοφορεί το single "Red Red Wine". Το τραγούδι είχε γράψει ο ίδιος και ήταν μέρος του δεύτερου άλμπουμ του με τίτλο "Just for You" το οποίο είχε κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 1967. Ηχογραφήθηκε ξανά το 1983 από το Βρετανικό Reggae συγκρότημα UB40, οι οποίοι το έκαναν μεγάλη επιτυχία φτάνοντας στις κορυφές των charts σε πολλές χώρες.

1973 Η Island Records κυκλοφορεί το άλμπουμ των The Wailers με τίτλο "Catch a Fire". Τα τραγούδια ήταν δημιουργία των Bob Marley και Peter Tosh. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στη 123η θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Stop That Train", "Stir It Up" κ.α.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!

1 ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ
ΜΑΝΟ ΞΥΔΟΥΣ




Γιάννης Κυρατσός & Friends LIVE

Σάββατο στις 11:00 μ.μ.
Αυτό το Σάββατο και μετά από αρκετό
καιρό εμφανιζόμαστε στο Nobar Live Stage!
Θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί!
Μαζί:
Λάζαρος Πλιάμπας: Τύμπανα
Αντώνης Βέλλιος: Πλήκτρα
Τραϊανός Αλμπανούδης: Μπάσο
Δημήτρης Κορομηλάς: Κιθάρα

Σάββατο 16 Απριλίου
NoBar Live Stage
Θάλητος 31/ Περιοχή Ποσειδωνίου
Θεσσαλονίκη
Ώρα: 23:00
...........
ΟΙ ''ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ'' ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ''LAZY CLUB''

ΟΙ ''ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ'' ΣΕ ΕΝΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ LIVE! ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ ΤΥΦΩΝΕΣ,ΤΣΟΥΝΑΜΙ,ΠΥΡΗΝΙΚΑ! ΘΑ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ...(ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΜΕ ΟΛΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΔΕΣ)!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ (Ο ''ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ'', Ο ''ΑΡΧΟΝΤΑΣ'', Ο ''ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΡΑΦΤΗ' ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ (Ο ''ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ'', Ο ''ΤΣΙΟΥ'', ΤΟ ''ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ'' ΠΑΙΖΕΙ ΠΛΗΚΤΡΑ)
ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ (Ο ''ΖΕΝ ΠΡΕΜΙΕ'', Ο ''ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΧΑΜΟΓΕΛΟ'', ΤΟ ''ΕΙΔΩΛΟ'' ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΣΟ)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΟΥΡΤΙΔΗΣ (ΤΟ ''ΕΡΓΑΛΕΙΟ'' ΠΑΙΖΕΙ ΚΙΘΑΡΑ)

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΙΩΜΑ!!!!! CU!

Today at 22:00

LAZY CLUB ΛΕΩΦ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 1, 
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ - ΕΞΟΔΟΣ 12 
(απέναντι απο το γήπεδο Χαλανδρίου)

..........
"TO πιο Μικρό Cafê" - Art & Coctail Bar

νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες..
P.A aka ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ on dexx!!!
με playlist: "just the way that I feel.."
Πολυτάλαντος,ακούραστος & ερωτικός..
έχει γράψει μουσικές για θεατρικές παραστάσεις σε Αθήνα και
Θεσσαλονίκη(ΚΘΒΕ) όπως "Misery","Rock story"
και "ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ" της Κάτιας Δανδουλάκη..

Μέλος των ΡΙΣΚΟ & των KLEIN MEIN,
"οργώνει" κυριολεκτικά τις μουσικές σκηνές της Αθήνας..
blues-rock καταβολές αλλά "κλείνει' το μάτι και στο ρεμπέτικο..
cuban ακούσματα..
free style..

..........
AKROS APORRITON live @ Miles Away

ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΧΑΡΝΤΡΟΚ,ΡΟΚ ΚΑΙ ΠΟΠ ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ,
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Κ ΞΕΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΩΝ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΝ,
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ.

Παρασκευή στις 11:00 μ.μ
MILES AWAY, ΝΗΛΕΩΣ 5, ΘΗΣΕΙΟ

............
Λεωνίδας Μπαλάφας @ Σάββατο16 Απριλίου 
στο 
«Thea Rock Cafe»

Σάββατο στις 11:00 μ.μ.
Λεωνίδας Μπαλάφας
Σάββατο 16 Απριλίου
στο «Thea Rock Cafe»
στους Νέους Επιβάτες

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ταλαντούχος ερμηνευτής της νέας γενιάς, βάζει πλώρη για καινούριους προορισμούς. Ο τραγουδοποιός ξεκινάει το μουσικό του ταξίδι με ένα πρόγραμμα που φλερτάρει με blues, reggae, jazz, rock και funk ήχους. Στο πρόγραμμα παρουσιάζονται τραγούδια από τις δισκογραφικές του δουλειές όπως «Ταξίδι για να σε βρω», «Πλάτανος», καθώς και νέα κομμάτια απ’ την καινούργια του δουλειά «Ανοιξιάτικη μέρα» όπως ο «Πυροσβεστήρας» που έχουν ήδη αγαπηθεί απ’ το κοινό.

Thea Rock Café
Κουντουριώτου 107
Παραλία Ν. Επιβατών
2392026289
............
Ηλίας Μπουρνιώτης LIVE στο AN...

Παρασκευή στις 10:00 μ.μ.
Μία βραδιά με τον Ηλία Μπουρνιώτη,
γεμάτη με έντεχνη και ελληνική rock μουσική!
...έτσι για να μη ξεχνιόμαστε...! ...στο ΑΝ...!!!
Μαζί του, ο Φίλκας Λεωνίδας στην κιθάρα και στα φωνητικά
και ο Βαγγέλης Μπουρνιώτης στα πλήκτρα.
Παρασκευή βράδυ στις 15 Απριλίου στο ΑΝ...Lounge bar!

Βασιλείου Φόρη 7, (δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο) Κοζάνη

.............
Ο Dave Murray για το lineup των Iron Maiden - ROCKWAYNEWS

Σε πρόσφατη συνέντευξη του Dave Murray ειπώθηκε πως 12 χρόνια νωρίτερα, όταν οι Dickinson και Smith επέστρεψαν, το συγκρότημα απέκτησε το ιδανικότερο lineup της ιστορίας του. Ο Dave με τη σειρά του σχολίασε.........


.............
Αυτόπτες Μάρτυρες pres. Marx

Σάββατο στις 10:00 μ.μ.
Εμπορικό Κέντρο, 2ος όροφος (roof)
Vege Cafe-Bar
Λεωφ. Δημοκρατίας 8
Μελίσσια

.........
BRAZZ TRIO


Αύριο στις 10:30 μ.μ
Τζαζ από τη Βραζιλία με μελωδίες και ρυθμούς μποσα νόβα πλαισιωμένες από έντονες συνομιλίες και αυτοσχεδιασμούς ανάμεσα στους μουσικούς.
Λουκία Παλαιολόγου: φωνή
Γρηγόρης Ντάνης: κιθάρα
Άγγελος Πολυχρόνου: κρουστά

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ "ΧΙΛΙΕΣ & ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ"
ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 10 ΨΥΡΡΗ, ΤΗΛ. 210 3317293
www.1002nyxtes.gr
Ώρα έναρξης 22:30

Εκδρομή Bon Jovi - Κωνστ/λη

Η rockmadness.gr οργανώνει εκδρομή για τους θρυλικούς Bon Jovi στην Κωνσταντινούπολη πριν απο την εμφάνιση τους στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ευρωπαικής περιοδία τους, το καλοκαίρι του 2011.
8 Ιουλίου 2011 Bon Jovi - Κωνσταντινούπολη.

Ξεκινάμε πρωί από την Ξάνθη 07:00 πάμε Κωνσταντινούπολη βλέπουμε το live και γυρνάμε!
τιμή 95 euro , περιλαμβάνει : μεταφόρα : Ξάνθη - Κωνστ/λη - Ξάνθη
και εισιτήριο για την συναυλία (arena)!!!
(στάση Κομοτήνη –Αλεξ/πολη)
Θέσεις περιορισμένες .
Κρατήσεις - πληροφορίες στο τηλ.
Mιχάλης = 6938 111 951 και στοv Αδνάν = 6972059655

Χορηγοί :
Mikro Bar
Mistral Bar

ΡΑΔΙΟ KAI RADIO MUSIC ROCK ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ!!

ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΡΟΚ SITE ΜΑΣ....
24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΠΑΙΖΟΥ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΑΣ!
 Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗΣ
 ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ( www.rockxs.com )
ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!
 ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

 ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣ!!!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!!!!

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα...12 Απριλίου

1940 Ο μεγάλος Αμερικανός πιανίστας και συνθέτης της Jazz Herbie Hancock (Herbert Jeffrey Hancock) γεννήθηκε στο Chicago του Illinois. Στην μακρόχρονη πορεία του, έχει κερδίσει ένα βραβείο Όσκαρ για την μουσική της ταινίας "Round Midnight" (1986) και από το 1984 έως και το 2007 έχει κερδίσει 12 Grammy Awards. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Miles Davis, Chick Corea, Jaco Pastorius, Carlos Santana, Paul Simon, Annie Lennox, John Mayer κ.α. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της Jazz για τον 20ο αιώνα.

1954 Στα Pythian Temple Studios της Νέας Υόρκης ξεκινούν οι ηχογραφήσεις για το τραγούδι "Rock Around the Clock" από τους Bill Haley & His Comets. Θα κυκλοφορήσει τον Μάιο. Η επιτυχία θα έρθει ένα χρόνο περίπου αργότερα όταν θα περιλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας "Blackboard Jungle", επιτυχία που θεωρείται από πολλούς πως σημάδεψε το ξεκίνημα της Rock εποχής. Το 1982 κέρδισε το βραβείο "Grammy Hall of Fame", το οποίο τιμάει ηχογραφήσεις τουλάχιστον 25 ετών και οι οποίες επηρέασαν με κάποιο τρόπο την Ιστορία της μουσικής.

1961 Στην τρίτη τελετή απονομής των Grammy Awards, ο Ray Charles κερδίζει τέσσερα βραβεία. Τα "Best Vocal Performance Single Record or Track, Male" και "Best Performance by a Pop Single Artist" για το τραγούδι "Georgia on My Mind", το "Best Vocal Performance Album, Male" για το άλμπουμ "The Genius of Ray Charles" και το "Best Rhythm & Blues Performance" για το τραγούδι "Let the Good Times Roll".

1969 Κυκλοφορεί από τους Simon & Garfunkel το single "The Boxer". Το τραγούδι είχε γράψει ο Paul Simon το 1968. Έφτασε μέχρι την έβδομη θέση στα Αμερικάνικα Single Charts. Αργότερα συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ "Bridge over Troubled Water". Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην 105η θέση.

2000 Οι Metallica καταθέτουν μήνυση κατά της ιστοσελίδας Napster για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Η Recording Industry Association of America (RIAA) είχε ήδη καταθέσει μήνυση για παραβίαση του Digital Millennium Copyright Act (DMCA). Το συγκρότημα αναφέρει στην μήνυση πως η κατηγορούμενη εταιρεία ενθαρρύνει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας της να "ανταλλάξουν παράνομα με άλλους χρήστες τραγούδια και ηχογραφήσεις χωρίς την γνώση ή την άδεια των Metallica".

ΤΑ LIVE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ!!!!

NICK AND THE BACKBONE LIVE AT EKKENTRON

Το καλυτερο blues rock σχήμα της Ελλάδας με βαθιά ιστορία και δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του blues ,επιστρέφει για μιά μοναδική βραδυά στο Εκκεντρο.
Ο Νίκος Ντουνούσης, ο Αλέξανδρος Αποστολάκης – με μεγάλη δισκογραφία στα blues και αμέτρητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη - και ο Λάζαρος Λαζαρίδης αποτελούν το πιο ηλεκτρικό «blues power» τρίο της χώρας μας και ένα από τα δυναμικότερα στο είδος τους στην Ευρώπη.

Αυτή την Πέμπτη στο bar ekkentron.
Πέμπτη στις 10:30 μ.μ.
Ekkentron Bar
Νικ. Φοκά 9 (Λευκός Πυργος)
Thessaloníki, Greece
...........

Ζωντανή Μαύρη Μαγιονέζα στην Αλεξανδρούπολη

Πέμπτη στις 10:30 μ.μ.
Notos Stage
Πάρκο Εγνατία

...............
VIRALPROJECTS PROUDLY PRESENT
TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH]
A SIX MONTHS JOURNEY
TO ART, DESIGN AND BEYOND...

Διάρκεια 11/2 – 31/7

Η είσοδος σε όλα τα δρώμενα είναι ελεύθερη
EVENTS | Πρόγραμμα Απριλίου [11/4 έως 30/4]


ΤΕΤΑΡΤΗ 13/4 | Ελληνικές ROCK και ENTEXNΕΣ Διαδρομές
Ώρα Έναρξης: 21:30

ΠΕΜΠΤΗ 14/4 | Tribute Night | CARLOS SΑΝΤΑΝΑ
Η σειρά θεματικών βραδιών συνεχίζεται με αφιέρωμα στον LATIN ROCK ήρωα που έχει μαγέψει με την κιθάρα του τα πλήθη σε ολόκληρο τον κόσμο, τον μοναδικό CARLOS SANTANA.

Ώρα Έναρξης: 21:30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/4 | Dj Set: Λιάνα Μαστάθη
Η γνωστή παραγωγός του Εν Λευκώ ακόμα μία φορά αναλαμβάνει τα decks του Terra Petra. Οι μεγάλες φιλίες δεν κρύβονται!

+ ΒΡΑΔΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟ FOODBAR
Απολαμβάνουμε μοναδικά κρασιά από την οινοποιία Μαραγκάκη σε συνδυασμό με επιλογές από το menu του Food Bar. Απεριόριστες ποσότητες φαγητού και ποτού, με €18 ανά άτομο! Περισσότερες πληροφορίες για το menu στο www.terrapetra.gr.
Ώρα Έναρξης: 21:30

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/4 | HOUSE Party
Ώρα Έναρξης: 21:30

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/4 | Θεατρικό Δρώμενο – “ΟΝΕΙΡΟΠΩΛΕΙΟ”
Ένα καμπαρέ για τα όνειρα που κάνουμε, που θέλουμε, που μας επιβάλλονται και για εκείνα που μένουν κρυμμένα μέχρι να βρούμε το θάρρος να τα βγάλουμε στο φως. Χαρακτήρες από καμπαρέ και από την ιστορία περιπλανώνται σε ένα interactive και μουσικό bar-theatre για να ανατρέψουν τις προσδοκίες σας. Τελικά ονειρευόμαστε ή απλά φιλοδοξούμε;

Η διάρκεια του έργου είναι 1. 20’, ενώ πριν την παράσταση θα πραγματοποιηθεί δράση με τη συμμετοχή των θεατών για 40’. Σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου. Από τους Ονειροφιλόφυλους

Ώρα Έναρξης: 21:30

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/4 | Ελληνικές ROCK και ENTEXNΕΣ Διαδρομές
Ώρα Έναρξης: 21:30

ΠΕΜΠΤΗ 21/4 | Tribute Night | NICK CAVE
Σε μια από τις πιο ιδιαίτερες κι εκκεντρικές προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής είναι αφιερωμένη αυτή η Πέμπτη. Η μουσική του ανεπανάληπτου NICK CAVE θα πλημμυρίσει τον χώρο του Terra Petra σε μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη.

Ώρα Έναρξης: 21:30

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4 | Ελληνικές ROCK και ENTEXNΕΣ Διαδρομές
Ώρα Έναρξης: 21:30

ΠΕΜΠΤΗ 28/4 | Tribute Night | BARCELONA SOUNDS
Η σειρά θεματικών βραδιών συνεχίζεται με αφιέρωμα στους πολυσυλλεκτικούς και ξεσηκωτικούς ήχους της μοναδικής αυτής πόλης που ακούει στο όνομα Βαρκελώνη. MANU CHAO, OJOS DE BRUJO, TONINO CAROTONE & MORE!

Ώρα Έναρξης: 21:30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/4 | PALYRRIA LIVE
Η πολυσυλλεκτική ελληνική μπάντα που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στην παραδοσιακή μουσική και τις σύγχρονες μουσικές της δύσης (electro, dub, techno, κτλ) έρχεται να πλημμυρίσει τον συναυλιακό χώρο ΤΡΑΙΝΟ στο Level 3 του πολυχώρου Terra Petra με τους αρχαϊκούς και ταυτόχρονα φουτουριστικούς ρυθμούς της.

Ώρα Έναρξης: 22:30
Είσοδος Ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/4 | R & B Party
Ώρα Έναρξης: 21:30

-----

ΕΚΘΕΣΕΙΣ | Πρόγραμμα Απριλίου
στα τρία Levels του πολυχώρου, με τη συμμετοχή:

Level 1 | (Food Bar) Σταύρος Κυπραίος (FAZE)
Level 2 | (Deseo Project Space) Νίκος Τσιπόκας
Level 3 - Dell'Arte
(Πατάρι) Νάνσυ Θεοφίλου
(Σάλα) Μιχάλης Καραμούζης
(Μαροκινό) Μαρία Πυλαρινού
(Σκάλες) Sunrise
(Τραίνο) Χρήστος Τζαφέρος, Γρηγόρης Παπαγρηγορίου, Βαγγέλης Σαραντάρης
(Video Bar, Entrance screens, Wall projection)
Video Art εγκατάσταση υπό την επιμέλεια του Ηλία Χατζηχριστοδούλου

.............
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B - MΟVIES LIVE

Ο Παύλος Παυλίδης ο ευαίσθητος δημιουργός και ανήσυχος συνθέτης που ξεκίνησε τη μουσική του πορεία με τα «Μωρά στη Φωτιά», κέρδισε επάξια την αγάπη του κοινού και την πλατιά αναγνώριση σαν front man στα «Ξύλινα Σπαθιά». Από το 2003 και μετά, συνεχίζει την προσωπική του μουσική διαδρομή με συνοδοιπόρους τους B - Movies. Σήμερα, Ο Παύλος Παυλίδ ης έχει φτάσει στην καλλιτεχνική του ωριμότητα καθώς μπορεί να μετουσιώνει αβίαστα την προσωπική του αλήθεια σε στίχους και να τους ντύνει με τις φωτεινές του μελωδίες. Είναι πλέον ένας έμπειρος μουσικός, κατασταλαγμένος, με πλούσιες εμπειρίες αλλά με το μικρόβιο της αναζήτησης, συνεχίζει να ταξιδεύει σε κόσμους ονειρικούς, όπου το σκοτάδι διαλύεται στο φως, όπως η σκοτεινή πλευρά του καθενός νικιέται από την φωτεινή.

Οι B-MOVIES πιστοί συνοδοιπόροι, και συνταξιδιώτες στα μουσικά του ταξίδια θα είναι μαζί του αυτές τις δύο βραδιές. Ο ήχος τους άλλοτε μελαγχολικός και μελωδικός, άλλοτε ορμητικός και έντονα ηλεκτρικός, δεν παύει να ξυπνά αναμνήσεις και συναισθήματα, να εκφράζει έναν κόσμο που θέλει να ονειρεύεται και δεν παύει να ελπίζει.
Τρίτη, 19 Απριλίου στις 9:30 μ.μ.
ΠΛΑΤΕΙΑ LIVE STAGE-ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

..................
Κωνσταντίνος Μάτσικας – Μαρίνα Σένα "2 Unplugged...But Wired!!!”

Παρασκευή στις 9:30 μ.μ.
Όλοι έχουμε βρεθεί σε μια παρέα με κιθάρες, είτε σε ένα δωμάτιο, είτε σε μια παραλία όπου τραγουδήσαμε και μοιραστήκαμε εικόνες και συναισθήματα...
Ο Κωνσταντίνος Μάτσικας και η Μαρίνα Σένα, παρουσιάζουν με ένα τέτοιο “ακουστικό” σχήμα τις προσωπικές δισκογραφικές τους δουλειές, καινούργιες συνθέσεις και επιλέγουν τραγούδια από την ελληνική και τη διεθνή σκηνή, συνδυάζοντας τις Τρύπες, το Σωκράτη Μάλαμα και τον Παύλο Σιδηρόπουλο με τους Pearl Jam, τη Madonna και τον Michael Jackson...
Οι δύο νέοι καλλιτέχνες, ενώνουν τις φωνές τους και παρουσιάζουν το πρόγραμμα με τον τίτλο “2 Unplugged...But Wired!!!”, πλαισιωμένοι από δύο μουσικούς (Γιάννης Παπαδόπουλος – ενορχηστρώσεις, κιθάρα, φωνητικά και Διονύσης Γραμματικός – Κρουστά), και φιλοδοξούν να σας συντροφεύουν σε ένα μουσικό ταξίδι, την Παρασκευή 15 Απριλίου, στις 21:30, στο “Πατατράκ Rock Cafe Bar”, Μεγάλου Αλεξάνδρου 94 & Επικούρου στο Μπουρνάζι.
“Σε σένα κρυμμένο” είναι ο τίτλος του δίσκου της Μαρίνας Σένα που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2010, ενώ ο Κωνσταντίνος Μάτσικας, που φέτος ετοιμάζει τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό τον Οκτώβριο του 2007 με το δίσκο “Η αγάπη γεννιέται πάντα το πρωί” σε συνθέσεις των Γιάννη Ζουγανέλη, Λάκη Παπαδόπουλου και Μάριου Τόκα.

Info:
“Κωνσταντίνος Μάτσικας, Μαρίνα Σένα – 2 Unplugged...But Wired!!!”

Που:
“Πατατράκ Rock Cafe Bar”
Μεγάλου Αλεξάνδρου 94 & Επικούρου
Μπουρνάζι – Περιστέρι
τηλ. 210-5772979

Πότε:
Παρασκευή 15 Απριλίου
Ώρα: 21:30

Πόσο:
Είσοδος: Ελεύθερη, Μπύρα:…απο 3,5 euro, Ποτό: 6,5 euro
...........
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΝΑΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΙΤΗΣ & ΦΙΛΟΙ ΣΤΟ FOLIE CLUB - ΞΑΝΑ!!!!!

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΝΑΣ - Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/04 ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ FOLIE GLUB ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ....
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ!!!

ΓΟΥΣΤΑΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ!!!!

DOOR OPEN 20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΟΤΟ.

FOLIE GLUB
Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ & ΕΣΛΙΝ 2

ROUSFM.COM - http://rousfm.com/

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ FRIK
6983.299.508
...........

7 Απριλίου-To θρυλικό συγκρότημα SAXON στο 
“Revenge of rock” 
ζωντανά μαζί με τους KARMA!!!

Στις 7 Απριλίου οι Saxon βρέθηκαν στη σκηνή του κατάμεστου “revenge of rock” club, μαζί με τους ΚΑΡΜΑ σε μια “εκρηκτική” βραδιά!
Οι ΚΑΡΜΑ είχαν ήδη “ζεστάνει” από νωρίς το κλίμα, με rock τραγούδια από τον προσωπικό τους δίσκο κ με αγαπημένες rock και heavy metal διασκευές, παρέα με τους Διονύση Κωτσάκη και Βασίλη Αξιώτη και ο κόσμος ανταποκρίθηκε άμεσα, τραγουδώντας κ χορεύοντας!
Η βραδιά κορυφώθηκε, όταν στη σκηνή ανέβηκαν οι SAXON κ έπαιξαν μαζί με τους ΚΑΡΜΑ!!!

www.karmamusic.gr

..............
Kay and the Schooldrivers
Maybe in Heaven it Doesn't Rain
Mpliax 166
Bombing the Avenue
Τετάρτη 13 Απριλίου
Οξυγόνο Live!

Την Τετάρτη 13 Απριλίου οι Kay and the Schooldrivers, Maybe in Heaven it Doesn't Rain, Mpliax 166 & Bombing the Avenue, θα συνευρεθούν στη σκηνή του "Οξυγόνο Live!" σε ένα μεγάλο 'BANDFEST'. Ο παλμός και η θετική ενέργεια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της βραδιάς.
Σας περιμένουμε για μία αξέχαστη συναυλία!

Ώρα εισόδου: 20.30 Είσοδος με ποτό: 10€

................

Κώστας Τουρνάς
Οξυγόνο Live!
Σάββατο 16 Απριλίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ !
Ο Κώστας Τουρνάς, μετά από τις τρεις επιτυχημένες παραστάσεις του στο Οξυγόνο live, παίρνει παράταση για ακόμη ένα Σάββατο. Θα ζωντανέψει επί σκηνής μια ολόκληρη εποχή σε ένα πρόγραμμα με τα χαρακτηριστικά και πολύ αγαπημένα τραγούδια του: «Ήλιε Μου – Ήλιε Μου», «Άνθρωπε Αγάπα», «Λεν», «Κυρίες και Κύριοι», «Η Μηχανή του Χρόνου», «Όμορφη», «Ο Πιο Καλός Τραγουδιστής», «Δεν Μετανιώνω», «Ο Αχιλλέας από το Κάϊρο» και άλλα πολλά!

Κώστας Τουρνάς: κιθάρα, φωνή
Ποίμης Πέτρου: πλήκτρα, κιθάρα
Μιχάλης Καπηλίδης: ντραμς
Δημήτρης Τσοπανέλης: κιθάρα, φωνή
Άλεξ Σάιμον: μπάσο

Ώρα εισόδου: 22:30 Είσοδος με ποτό: 15
..........

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011
Στο Οξυγόνο live!
“I want the world to stop”


POPULATION
Θυμάσαι τις παλιές καλές μέρες του τριγώνου Avant Garde/Plan B – City Groove – MAD (Συγγρού); Τότε που το κέντρο της νυχτερινής πόλης είχε μεταφερθεί μερικά στενά πιο κάτω από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός; Ο Κώστας Φονταλής το θυμάται καλά, καθώς έστησε ως μέλος των θρυλικών Pure μερικά από τα πλέον αξέχαστα πάρτι των τελευταίων 15 χρόνων. Και τώρα με το ‘Population’ θέλει να γυρίσει εκεί. Όχι κάνοντας μνημόσυνο σε κενούς χώρους, ούτε παίζοντας μόνο oldies, classics και λοιπά γραφικά. Αλλά συστήνοντας μια νέα μοντέρνα βραδιά που θέλει να ξαναθυμίσει την υψηλή τέχνη του να κάνεις clubbing. Γιατί είναι ίσως καιρός να ξαναγυρίσουμε από τις μπάρες στις πίστες. Και να ξαναβάλουμε τη λέξη ‘big’ νυχτερινό μας λεξιλόγιο. Συμβολική έδρα, το παλιό City Groove, νυν ΟΞΥΓΟΝΟ live. Resident DJs από τη νέα φουρνιά, οι αξιότιμοι κύριοι Dear Quentin, Νικήτας Μαντάς (untitled), Παναγιώτης Μένεγος (laternative). Και παράλληλα: εκθέσεις, εκδηλώσεις, συναυλίες – secret gigs ανάμεσα στα sets (με χρόνο ανακοίνωσης λίγα λεπτά αφότου ξεκινήσει το πάρτι) και πολλές άλλες εκπλήξεις με σκοπό να ξαναγίνει το night out εμπειρία...

ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE
design/photography του flyer p2
gig : secret until 23:59 ανακοινώνεται στο fcbk !
Γίνετε page fans !

Dexx Population
The Jesus and Mary Chain, Fuck Buttons, Caribou, Arcade Fire, Strokes, BRMC, PJ Harvey, Primal Scream, Baby Guru, !!!, Daft Punk, M.I.A., Hot Chip, LCD Soundsystem, Στερεο Νόβα, These New Puritans, Miami Horror, Belle And Sebastian , Pulp , The Pains Of Being Pure At Heart, Expert Medicine, MGMT, Royksopp, Ride, Stone Roses , Killers, Zebra Tracks, Yeah Yeah Yeahs, Front 242, Suicide, Danger, Underworld, New Order , Human League, Life Without Buildings, The Flys, At The Drive In , Not Sensibles, Atari Teenage Riot, The Smiths, The Sonics, My Wet Calvin, Pixies, The Chemical Brothers, The Rapture, Soulwax, Dj Hell, Franz Ferdinand, Supergrass, Chicken Lips, Saint Etienne, Felizol & The Boy.

Και μέχρι τις 7/5 (2nd ‘Population’ night), να έχεις μαζέψει μερικές γλαδιόλες…

Ώρα εισόδου: 23:30 Είσοδος με ποτό: 5€
............

Κυριακή 17 Απριλίου
στο Οξυγόνο Live!
Sad Disco
Strawberry Street

Σας περιμένουμε όλους, στο Oξυγόνο live!, σε μία παράσταση που θα έχει ….λίγο απ’ όλα!
Από hip hop και post punk, μέχρι ταλαντούχες φράουλες που θα μας συστηθούν και θα μας ταξιδέψουν με μοναδικούς alternative rock ρυθμούς.

Sad Disco (ex –Noisily)
Bloc what? Τα ζάρια ξαναπέφτουν, post punk πιο χορευτικό από ποτέ. Οι Sad Disco με ήχο που δεν φλυαρεί στο ελάχιστο, σε όποιο μουσικό διαγωνισμό συμμετέχουν διακρίνονται, δρουν σαν ωρολογιακός μηχανισμός κι εσείς έχετε ακριβώς 10 δευτερόλεπτα από την ώρα που θα ακούσετε την πρώτη μπότα μέχρι την ώρα που ασυναίσθητα θα χορεύετε.
ΜΕΛΗ
dim bin - vocals, guitars
theod kopoul – drums
thanos midi k – bass, b.vocals



Οι Strawberry Street είναι ένα alternative/art rock συγκρότημα με βάση την Αθήνα.
Δημιουργήθηκαν το 2006, από τον Θάνο Λυμπερόπουλο (πλήκτρα, κρουστά, φωνές) και το Γιώργο Γραμμόζη (φωνές, κιθάρα) , θέλοντας να βάλουν σε μια τάξη τις ετερόκλητες και αντικρουόμενες επιρροές τους πάνω στο φάσμα του rock. Από τη μία η punk θεατρικότητα των Dead Kennedy’s και ο pop θόρυβος των Nirvana, και από την άλλη η progressive αισθητική των Pink Floyd και οι retro αρμονίες των Beach Boys. Να πούμε την αλήθεια δεν τα κατάφεραν, αλλά όπως φαίνεται το να μην κολλάς ετικέτα δεν είναι απαραίτητα άσχημο.
(Αν και το να λες «δεν κολλάμε ετικέτα» είναι πλέον πιο κλισέ και από τα εξώφυλλα των Iron Maiden-sorry Eddie, τι να γίνει). Έτσι πήραν το όνομα τους από ένα ανέκδοτο τραγούδι του Jeff Buckley και δημιούργησαν ένα συναρπαστικό μίγμα, όπου κάθε τραγούδι έχει διαφορετικά σημεία αναφοράς και μοιάζει μοναδικό. Μαζί με τις άλλες δύο φράουλες θα γνωρίσουμε τον διακτινιζόμενο θεατρίνο Αλέξανδρο Κούρο στα ντράμς, τον πολυταξιδεμένο εκ Νοτίου Αφρικής Louis Mulashani Harrison στο μπάσο, τον πολυτεχνίτη μηχανικό ήχου και λοιπόν θορυβωδών αντικειμένων Γιάννη Δήμα στα πλήκτρα και τον Δημήτρη Βεργίνη στην κιθάρα (γι’ αυτόν δεν γράφουμε σχόλια, γιατί πρέπει κάποιος να έχει κι ένα πέπλο μυστηρίου).
Τελειώνοντας τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους δίσκου οι Strawberry Street ετοιμάζουν αρκετές live εμφανίσεις στην Αθήνα και όχι μόνο, οπότε έχετε το νου σας μήπως τριγύρω υπάρχει κάποιος δρόμος με φράουλες


Οι Freedom Of Speech είναι ίσως η πρώτη hip hop/trip hop μπάντα στην Ελλάδα, με ένα ιδιαίτερο δικό της ηχόχρωμα, που προκύπτει απ΄ το συνδυασμό programming και μουσικών οργάνων, φυσικών ήχων και samples, μελωδιών και scratches, ραπ και τραγουδιού.
Παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης του 2006, όπου διακρίθηκαν με το βραβείο για τον καλύτερο στίχο. Το πρώτο τους single «Πόσο μελαγχόλησε αυτός ο τόπος» είχε ευρεία αποδοχή από το κοινό, ενώ σήμερα έχει στο Youtube, μέσα από διάφορα posts χρηστών, συνολικά πάνω από 100.000 views.
Ο νέος τους δίσκος με τον τίτλο «Σ’ άλλη χώρα» (Panvox/Lyra) δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα της δυναμικής της μπάντας, με τραγούδια που κινούνται από το hip hop ως την electronica, από το pop rock ως τη jazz, και με στίχους ιδιαίτερης σημειολογίας και αισθητικής. Αξιοσημείωτη στο δίσκο είναι και η συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη, που παρουσιάζει μια διαφορετική της πλευρά σε trip hop φόρμες.
Οι ζωντανές εμφανίσεις των Freedom είναι το κύριο πεδίο στο οποία εκτυλίσσεται το «Σ’ άλλη χώρα». Η 6μελής μπάντα στα live της συνδυάζει τους ηλεκτρονικούς ήχους με τα φυσικά όργανα και ερμηνεύει τα τραγούδια της μέσα σε ένα ενιαίο σύνολο ακουσμάτων, με διασκευές από Massive Attack μέχρι Thievery Corporation, από Gorillaz μέχρι Archive και Bjork. Παράλληλα, ο V.J. της μπάντας ολοκληρώνει το trip στη Χώρα των Freedom μέσα από τα visuals που προγραμματίζει επί σκηνής και συνοδεύει κάθε τους εμφάνιση.
www.freedomofspeech.gr
www.myspace.com/freedomofspeechgr www.facebook.com/pages/FREEDOM-OF-SPEECH/12475375699

Ώρα εισόδου: 21.30 Είσοδος με ποτό: 10€ με μπύρα
.............

Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου
στο Οξυγόνο Live!
Χαρμολύπη…
Θοδωρής Κοτονιάς

Μυστικός βραδινός περίπατος στο μελαγχολικό κήπο της Άνοιξης.
Μουσικές και τραγούδια, για ανθρώπινα και Θεία πάθη

Ο Θοδωρής Κοτονιάς μαζι με τα Μακρινά Ξαδέρφια του και δεξιοτέχνες στην κιθάρα Σπύρο Καβαλιεράτο και Κώστα Παπαγεωργίου, συναντιούνται στο Οξυγόνο Live! την Μεγάλη Τρίτη το βράδυ, στις 10.00 μ.μ., για να παίξουν και να αυτοσχεδιάσουν με τραγούδια δικά τους και όχι μόνο, επάνω στο μελαγχολικό φόντο της Μεγάλης εβδομάδας.
Θοδωρής Κοτονιάς τραγούδι ,νέι ,κρουστά
Κώστας Παπαγεωργίου κιθάρες άταστες και μη –σάζι
Σπύρος Καβαλιεράτος Κλασική κιθάρα τραγούδι


Ώρα εισόδου: 21.30 Είσοδος με ποτό: 13€
.............
Live Nikos Sofroniadis & Nikos Kostopoulos. Special guest Sexpyr

Παρασκευή, 22 Απριλίου στις 10:00 μ.μ.
Nueva Trova
Αθηνάς & Βλαχάβα 9
Athens, Greece
..........
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ / SOCOS & THELIVEPROJECTBAND @ Gagarin 205

Παρασκευή, 29 Απριλίου στις 9:00 μ.μ.
Και όμως, τελικά θα συμβεί! Το καλύτερο άλμπουμ του 2010 - σύμφωνα με τo ηλεκτρονικό περιοδικό Avopolis, αλλά και άλλα Μέσα, διαδικτυακά και μη - θα παρουσιαστεί, για μία και μοναδική φορά, ζωντανά στο Gagarin 205 Live Music Space. την Παρασκευή 29 Απριλίου.

Μαζί στη σκηνή, ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο Socos και οι Live Project Band (Μαρία Λατσίνου, Μαρίνος Τζιάρος, Μπάμπης Αντωνάτος, Κυριάκος Βοργιάς , Δημήτρης Αντωνιάδης) παρουσιάζου το album “Η Ύδρα των Πουλιών”, σε ποίηση Εγγονόπουλου, το οποίο συζητήθηκε ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέσα στο 2010 – και ακόμη συζητείται.

Στη μία και μοναδική αυτή συναυλία συμμετέχει και το Fregoli Delusion Ensemble (Σπύρος Τζέκος / κλαρινέτο, Κορνήλιος Σελαμσής / ακκορντεόν, Δημήτρης Ντακοβάνος / φαγκότο, Μάριος Δαπέργολας / βιόλα, Δημήτρης Τίγκας / κοντραμπάσο) τόσο ως opening act, με ξεχωριστό 40λεπτο set στην αρχή της βραδιάς, όσο και συνοδεύοντας τους υπόλοιπους καλλιτέχνες σε αρκετά από τα κομμάτια του album “Η Ύδρα των Πουλιών.”

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 12 ευρώ, στο Ticket House (Πανεππιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ. 210 3608366) και το www.ticketpro.gr. Η τιμή στα ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, θα είναι 15 ευρώ.

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, πολύ κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 6944 814543. Website: www.gagarin205.gr

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ – ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 21 Ιανουαρίου 1943
Την περίοδο 1964-1967, εκδίδει το περιοδικό “ΠΑΛΙ” μαζί με τους Παναγιώτη Κουτρουμπούση, Νάνο Βαλαωρίτη, Γιώργο Μακρή, Κώστα Ταχτσή, Μαντώ Αραβαντινού, Τάσο Δενέγρη και την βοήθεια των Αντρέα Εμπειρίκου και Νικόλαου Εγγονόπουλου.
Σαν μουσικός συμμετείχε στους M.G.C. και στην πορεία σχηματίζει τον ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟ, καθώς και τους ΑΧ-ΒΑΧ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ, ΑΣΣΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΕ.

Έχει γράψει μουσική για κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα και διαφημιστικά. Στον χώρο της διαφήμισης, έχει δουλέψει και σαν διευθυντής δημιουργικού (creative director) στη Spot-Thompson.
Έχει συμμετάσχει σε 60 περίπου ταινίες και έχει πάρει δύο φορές βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για την ερμηνεία του στις ταινίες “Ρεβάνς” του Ν. Βεργίτση (1983) και “Δονούσα” της Αγγελικής Αντωνίου (1992). Στο ενεργητικό του, συμπεριλαμβάνονται εμφανίσεις σε ταινίες των: Ν. Αλευρά, Θ. Αγγελόπουλου, Ν. Παναγιωτόπουλου, Ν. Περάκη, Ν. Ζερβού, Μιχ. Κακογιάννη, Παν. Βούλγαρη, Κ. Φέρρη, Α. Θωμόπουλου, A.Robbe-Grillet, Hans Liechti, Alvin Rakow,κ.α.
Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές παραγωγές όπως “Οι Αυθαίρετοι”, “7 Θανάσιμες πεθερές” κ.α.
Κάνει ραδιόφωνο από τις αρχές του '70. Από το Β΄ και το Γ΄ πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκη, μέχρι τον 90.2 Aριστερά στα FM, τον Flash 96,1, το Kανάλι 15, τον Rock FM και, πιο πρόσφατα, το Κόκκινο 105.5, κ.α.

Δισκογραφία:
1971: ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ
1978: ΕΛΛΑΔΕΞ
1976: ΜΕΤΑΦΟΡΑΙ ΕΚΔΡΟΜΑΙ “Ο ΜΗΤΣΟΣ”
1979: CRAZY LOVE ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ(Live στου Ζωγράφου)
1981: NAUGHTY DREAMS- Raddy Mac Kinnon Adrew (παραγωγή Δ.Πουλικάκος)
1985: ZORBA THE FREAK- Παύλος Σιδηρόπουλος (παραγωγή Δ.Πουλικάκος)
2004: ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ
2009: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ (μαζί με Σταύρο Λογαρίδη)
2010: ΥΔΡΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ (Σε ποίηση Νικόλαου Εγγονόπουλου, μουσική Socos)