ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Σαν Σήμερα...28 Ιανουαρίου


1943 Ο Βρετανός μουσικός Dick Taylor (Richard Clifford Taylor) γεννήθηκε στην πόλη Dartford της κομητείας Κεντ της Αγγλίας. Υπήρξε μπασίστας των The Rolling Stones στα πρώτα τους βήματα το 1962. Άφησε το συγκρότημα για να τελειώσει τις σπουδές του στο Art College. Στα τέλη του 1963 σχημάτισε τους The Pretty Things.

1968 Ο Αμερικανός DJ και παραγωγός των Cypress Hill, Lawrence Muggerud γνωστός ως DJ Muggs γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Ηχογράφησε μαζί τους επτά άλμπουμ, από τα οποία τα τέσσερα έγιναν πλατινένια και τα τρία χρυσά. Συνεργάστηκε με πολλούς ράπερ όπως Dr. Dre, B-Real, Mobb Deep, RZA κ.α.

1983 Ο Βρετανός Rock & Roll τραγουδιστής Billy Fury (Ronald Wycherley 1940-1983) απεβίωσε σε ηλικία 42 ετών σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Για πολλά χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του. Ήταν δημοφιλής τις δεκαετίες '50 και '60 και συχνά τον αποκαλούσαν ο "Βρετανός Elvis". Τραγούδια του που έγιναν επιτυχίες τα "Halfway to Paradise", "Jealousy", "It's Only Make Believe" κ.α. Υπήρξε επιρροή για Βρετανικά συγκροτήματα όπως οι The Beatles και The Rolling Stones.

1985 Στα στούντιο της A&M Recording Studios στο Χόλιγουντ του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, πραγματοποιείται η τελευταία ηχογράφηση για το τραγούδι "We Are The World". Ερμηνευτές του τραγουδιού, το supergroup με την ονομασία USA for Africa (United Support of Artists for Africa). Τα μέλη του γκρουπ ήταν πάνω από 40 καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετείχαν στις ηχογραφήσεις με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την Αφρική. Δημιουργοί του τραγουδιού είναι οι Michael Jackson και Lionel Richie. Την παραγωγή υπογράφουν ο μεγάλος Quincy Jones παρέα με τον Michael Omartian. Το single θα κυκλοφορήσει στις 7 Μαρτίου του 1985 και θα γίνει το fastest-selling Αμερικάνικο pop τραγούδι στην ιστορία της μουσικής καθώς και το πρώτο single το οποίο έγινε τέσσερις φορές πλατινένιο. Θα κερδίσει τρία Grammy Awards, ένα American Music Award και ένα People's Choice Award.

1988 Στα One on One Studios του Λος Άντζελες οι Metallica ξεκινούν τις ηχογραφήσεις για το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "And Justice For All". Οι ηχογραφήσεις θα ολοκληρωθούν την 1η Μαΐου και το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου. Είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος με μπασίστα τον Jason Newsted. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "One", "Harvester of Sorrow", "Eye of the Beholder" κ.α. Το τραγούδι "One" είναι το πρώτο των Metallica που απέσπασε βραβείο Grammy, το "Best Metal Performance".

Rock XS Radio | Rock For The Planet | New video clip from The Cranberries


Rock XS Radio | Rock For The Planet | New video clip from The Cranberries

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Σαν Σήμερα...27 Ιανουαρίου


1756 Ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες κλασικής μουσικής όλων των εποχών, ο Wolfgang Amadeus Mozart (Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart 1756-1791) γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Ο Mozart συνέθεσε πάνω από 600 έργα, συμφωνίες, κονσέρτα και όπερες. Από πολύ μικρή ηλικία, έδειξε τις ικανότητες του στο πιάνο και στο βιολί και έγραψε τη πρώτη του σύνθεση στην ηλικία των πέντε ετών. Έδινε παραστάσεις μπροστά σε Ευρωπαϊκές Βασιλικές οικογένειες και στην ηλικία των 17 ήταν μεταξύ των μουσικών της Βασιλικής Αυλής στο Σάλτσμπουργκ. Τα πιο γνωστά του έργα τα συνέθεσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη Βιέννη. Ένα από αυτά είναι και το "Requiem" (1791).

1945 Ο Βρετανός ντράμερ και τραγουδοποιός Nick Mason (Nicholas Berkeley Mason) γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Pink Floyd. Συμμετείχε σε όλους τους δίσκους του συγκροτήματος, αλλά όχι όλα τα τραγούδια. Μετά την διάλυση των Pink Floyd συνεργάστηκε με τον Roger Waters σε διάφορες συναυλίες. Τον Ιούλιο του 2005 βρέθηκε στην σκηνή του φεστιβάλ Live 8 στο Λονδίνο με τους David Gilmour, Richard Wright και Roger Waters, ύστερα από 24 χρόνια...


1972 Η Αφροαμερικανίδα gospel τραγουδίστρια, ίσως η μεγαλύτερη όλων των εποχών, Mahalia Jackson (Mahala Jackson 1911-1972) απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών στο Evergreen Park του Ιλινόις από καρδιακή ανεπάρκεια και επιπλοκές από την ασθένεια του διαβήτη. Κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Gospel or Other Religious Recording" το 1961 για το τραγούδι "Everytime I Feel the Spirit" και το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" το 1972. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1997.


1968 Κυκλοφορεί το τραγούδι "(Sittin' On) The Dock of the Bay" με ερμηνευτή τον Otis Redding, έξι εβδομάδες μετά το θάνατο του σε αεροπορικό δυστύχημα. Είναι το πρώτο τραγούδι που κυκλοφορεί μετά το θάνατο κάποιου καλλιτέχνη το οποίο γίνεται Νο1 στο Billboard. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην 161η θέση. Ξανατραγουδήθηκε από καλλιτέχνες όπως οι Percy Sledge, Michael Bolton, Pearl Jam κ.α.

1984 Ο Michael Jackson νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, όταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο Shrine Auditorium του Λος Άντζελες για διαφημιστικό σποτ για την Pepsi, τα μαλλιά του αρπάζουν φωτιά. Παθαίνει εγκαύματα τρίτου βαθμού στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Rock XS Radio | Rock For The Planet | Επιλογες ελληνικης πεζογραφιας του 2012 - του Τ. Μenem


Rock XS Radio | Rock For The Planet | Επιλογες ελληνικης πεζογραφιας του 2012 - του Τ. Μenem

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σαν Σήμερα...26 Ιανουαρίου



1957 Ο Ολλανδός κιθαρίστας, τραγουδοποιός και παραγωγός Eddie Van Halen (Eduard Lodewijk Van Halen) γεννήθηκε στο Nijmegen της Ολλανδίας. Το 1972 σχημάτισε το hard rock συγκρότημα Van Halen. Είναι γνωστός για τις πρωτοποριακές παραστάσεις του και τεχνικές ηχογράφησης. Τα ονόματα των μελών του συγκροτήματος Van Halen γράφτηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2007. Δημοφιλή τραγούδια τους τα "Jump" (Νο1 Η.Π.Α), "I'll Wait" (Νο13 Η.Π.Α) κ.α.



1969 Οι Led Zeppelin δίνουν μια τετράωρη συναυλία στο Boston Tea Party στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Χρόνια αργότερα ο John Paul Jones θα δηλώσει: "Εκείνη η συναυλία μας ήταν από τις πιο σημαντικές. Ήταν τότε που όλοι μας πρόσεξαν πραγματικά. Το κοινό δεν μας άφηνε να κατέβουμε από την σκηνή! Είχαμε παίξει όλα μας τα τραγούδια και στο τέλος αρχίσαμε να παίζουμε τραγούδια των The Beatles "I Saw Her Standing There", "Please Please Me"..."

1977 Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Fleetwood Mac, Peter Green εισάγεται σε ψυχιατρική κλινική μετά από επίθεση στον λογιστή του με αεροβόλο όπλο. Όταν ο τελευταίος προσπάθησε να του παραδώσει επιταγή ύψους τριάντα χιλιάδων δολαρίων για πνευματικά δικαιώματα και εκείνος δεν την ήθελε...(!)



1985 Το άλμπουμ του Bruce Springsteen με τίτλο "Born In The U.S.A." βρίσκεται για δεύτερη εβδομάδα στην Νο 1 θέση του Billboard 200. Στην δεύτερη θέση ακολουθεί το άλμπουμ "Like A Virgin" της Madonna.

2009 Κυκλοφορεί το τρίτο στούντιο άλμπουμ των Σκοτσέζων indie rock Franz Ferdinand με τίτλο "Tonight". Έφτασε μέχρι την δεύτερη θέση των Βρετανικών Albums Chart και την ένατη του Billboard 200. Δημοφιλή τραγούδια από το άλμπουμ: "Ulysses", "No You Girls", "Lucid Dreams" κ.α.


False Metal 4/2/12@BAT CITY‏

secret illusion@BAT CITY‏

diafygon kerdos live 10/2@bat city‏

10 Φεβρουαρίου 1954: Στο Nashville του Tennessee, ο
βασιλιάς Elvis κηρύσσει την επανάσταση του rockabilly ενάντια
στις σεμνότυφες ορδές της μουσικής διανόησης, γράφοντας
μια σειρά ριζοσπαστικών demo..

10 Φεβρουαρίου 1972: Ο γήινος David Bowie και ο αρειανός
Ziggy Stardust ξεκινούν απ' το Λονδίνο να διαδώσουν στην
ανθρωπότητα το ελπιδοφόρο μήνυμα του rock'n'roll, αλλά
σύντομα εκτίθενται στις δηλητηριώδεις παρενέργειες του..
10 Φεβρουαρίου 1990: Η λαίλαπα του mainstream διαλύει
ηγετικές μπάντες του ανεξάρτητου φουτουριστικού κινήματος
στο Νέο Κόσμο, στη Γηραιά Αλβιώνα και στη Χώρα των
Καγκουρώ, όπως οι Dream Syndicate, οι Flamin' Groovies, οι
Triffids..
10 Φεβρουαρίου 2012: το "Διαφυγόν Κέρδος" αναμετράται με
το αρχέγονο κακό της pop βιομηχανίας στη μονομαχία του Bat
City. Θα καταφέρουν να νικήσουν ή οι αρχαίες προφητείες του
Keith Richards θα γίνουν πραγματικότητα;
ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΔΟΥΠΟΛΗ!!
ΔΙΑΦΥΓΟΝ ΚΕΡΔΟΣ LIVE @ BAT CITY
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 11. Έναρξη στις 22.00

ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Τραγούδι - ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΑ ΤΡΑΠΟΥΛΟΧΑΡΤΑ - Γιάννης Δόνδωρος‏

Ολοκληρώθηκε η παραγωγή του κοινωνικοπολιτικού τραγουδιού "Σημαδεμένα Τραπουλόχαρτα" σε μουσική, στίχους και ερμηνεία του Γιάννη Δόνδωρου.
Με τη συγκεκριμένη δημιουργία κλείνει και ο κύκλος της 3ης Τριλογίας των κοινονικοπολιτικών του τραγουδιών.

Το κομμάτι θα συμπεριληφθεί στη νέα συλλογή PURE ROCK VI (6) του ραδιοφωνικού σταθμού ATLANTIS FM 105,2

σε μία ακόμη παραγωγή της ATLANTIS Records, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει την άνοιξη

Rock XS Radio | Rock For The Planet | Stanislav Zabic on Rock XS Tonight at Midnight EET*


Rock XS Radio | Rock For The Planet | Stanislav Zabic on Rock XS Tonight at Midnight EET*

Rock XS Radio | Rock For The Planet | Αποχαιρετωντας τον Θεοδωρο Αγγελοπουλο - Tου T. Menem

Rock XS Radio | Rock For The Planet | Αποχαιρετωντας τον Θεοδωρο Αγγελοπουλο - Tου T. Menem

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Απόψε πάλι ένα κερί μπροστά στα μάτια μου πεθαίνει....



ΖΩΗ ΜΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ

Απόψε πάλι ένα κερί
μπροστά στα μάτια μου πεθαίνει
κι αν δεν τη κάνω την ευχή
δεν ξέρω τί με περιμένει

Δεν σε μίσησα ζωή
ποτέ δε μίσησα κανέναν
ήσουν για 'μένα πάντα εκεί, με καλοσύνη και στοργή
μα ένα βράδυ με βούλιαξες και 'μένα

Όλα τα λάθη μου έχω πιεί
και τ' όνειρα κάνω γαργάρα
και το μαχαίρι που 'χω εδώ
απόψε μοιάζει με κιθάρα

Σ' ένα δωμάτιο σα κελί
κάποτε είμασταν παρέα
μια μέρα το 'δες φυλακή και με παράτησες τρελή
σφράγισες όλες τις εξόδους να μην έρθω εγώ εκεί
μα να μην έχω ούτε αέρα

ο αέρας έμεινε λειψός
το μυαλό μου δεν σαλεύει
για να σωθεί αυτή η ψυχή
στην παραλία σε γυρεύει

Έτσι με κέρδισες Ζωή
και το τραγούδι μου στ' αφτιά σου έχει σωπάσει
η αναπνοή μου σώθηκε, τα χέρια μου ματώσανε
θα περιμένω όμως εκεί για τη κατάλληλη στιγμή
να νιώσεις πάλι σ' όλα εντάξει και να έρθεις να με βρείς
ν' ανάψεις πάλι ενα κερί και επιτέλους να μου πείς
το παραμύθι που μου 'χεις τάξει......

Ενα κερι κ μια ευχη....Κ ξαφνικα δεν ξερεις...δεν μπορεις ν αποφασισεις...τι απ ολα θες πιο πολυ.....Σε ποια επιθυμια να θυσιασεις μια ευχη καθε φορα????
Δεν ευχηθηκες ποτε κατι χειροπιαστο....Δεν μετανοιωσες για οσα λαθη εκανες..Μονο για οσα δεν ειπες κ δεν εδωσες...
Δεν μισησες.....Πονεσες....Βουλιαξες χιλιες φορες κ εμεινες χωρις ανασες.....Ακομα παλευεις να ξεφυγεις απ οσα θα θελες να κανεις κ δεν εκανες!
Μια ελπιδα πως ισως να εχεις ακομα μια ευχη να θυσιασεις.....Μην μπορωντας να πιστεψεις πως οι ευκαιριες τελειωνουν καποτε!Κ ετσι εστω κ χωρις ανασες ..χωρις φως...χωρις .....χωρις τιποτα...μονο μια καθαρη ψυχη....περιμενεις ν αναψει ακομα ενα κερι..να κανεις ακομα μια ευχη....ισως κ οχι...ισως να περιμενεις μονο ενα χερι να διωξει μακρυα τα σκοταδια σου ..... να ζωντανεψει το ονειρο.....να ξανακουσεις οσα εχει να σου πει σαν ομορφο παραμυθι...αλλα ...παλι.....δεν εισαι σιγουρος (κ δεν σε νοιαζει κιολας) αν το παραμυθι θα χει ομορφο τελος......

Καποιος καποτε μου χαρισε ενα μαχαιρι με μια μικρη τοση δα καρτουλα που εγραφε :
ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ Κ ΣΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ....

Ηταν τα γενεθλια μου!! Φυσωντας εκεινη τη νυχτα το κερι δεν εκανα ευχη...Κ με το μαχαιρι εκεινο δεν εκοψα ποτε τιποτα!!
Βλεπεις...η ευχη που θα εκανα ειχε ενα κοινο μ αυτα που θα εκοβε το μαχαιρι :
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΧΑΝ ΑΜΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ.....Κ ΔΕΝ Θ ΑΛΛΑΖΑΝ ΠΟΤΕ........

Σαν Σήμερα...25 Ιανουαρίου


1938 Η μεγάλη Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Etta James (Jamesetta Hawkins 1938-2012) γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Τραγούδησε πολλά μουσικά στυλ, όπως blues, soul, R&B, rock & roll, gospel και jazz. Σε ηλικία πέντε ετών ξεκίνησε τα πρώτα της επαγγελματικά μαθήματα φωνητικής με τον μουσικό διευθυντή της χορωδίας Echoes of Eden, στην εκκλησία St. Paul Baptist στο Λος Άντζελες. Η μεγάλη της επιτυχία "At Last" (1961) ανέβηκε μέχρι την δεύτερη θέση του Billboard R&B chart και τα επόμενα χρόνια ακούστηκε σε ταινίες, σε τηλεοπτικές σειρές και σε διαφημίσεις. Τις δεκαετίες του '70 και '80 αντιμετώπισε πολλά προβλήματα λόγω της εξάρτησης της από τα ναρκωτικά. Έχει κερδίσει τέσσερα βραβεία Grammy μεταξύ αυτών και το βραβείο "Lifetime Achievement" και δεκαοκτώ Blues Music Awards. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1993 και στο Rockabilly Hall of Fame το 2001. Δύο από τα ηχογραφήματα της έχουν τιμηθεί με βραβείο Grammy Hall of Fame, τα "At Last" το 1999 και "The Wallflower (Dance with Me, Henry)" το 2008.


1973 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 είναι το τραγούδι "Superstition" του Stevie Wonder. Είναι το πρώτο τραγούδι του καλλιτέχνη που φτάνει στην κορυφή ύστερα από εννέα χρόνια. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το τραγούδι "You Are So Vain" της Carly Simon, ενώ στην τρίτη θέση το "Crocodile Rock" του Elton John.

1977 Το Βρετανικό συγκρότημα The Clash υπογράφει συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία CBS Records για 100 χιλιάδες λίρες. Το ποσό θεωρείται πολύ μεγάλο αν φανταστεί κανείς πως το συγκρότημα είχε πραγματοποιήσει καμιά τριανταριά συναυλίες όλες κι όλες, χωρίς καν να είναι το πρώτο όνομα. Οι φανατικοί της punk τους κατηγορούν ότι πουλήθηκαν. Ο εκδότης του punk περιοδικού Sniffin' Glue δήλωσε: "Η punk πέθανε την ημέρα που οι The Clash υπέγραψαν στην CBS". Χρόνια αργότερα συνεργάτης του συγκροτήματος υποστήριξε πως εκείνο το συμβόλαιο πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή...

1996 Στην ετήσια ψηφοφορία του περιοδικού Rolling Stone που δημοσιεύεται σήμερα, οι αναγνώστες επιλέγουν σαν καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς που πέρασε το "Mellon Collie and the Infinite Sadness" των Smashing Pumpkins ενώ οι κριτικοί δίσκων το "To Bring You My Love" της PJ Harvey.

2003 Η Norah Jones ανεβαίνει στο Νο1 του Billboard 200 με το άλμπουμ της "Come Away With Me" ρίχνοντας στην δεύτερη θέση το soundtrack της ταινίας "8 Mile".

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Dj ετών… 3

Άμα το έχεις μέσα στο αίμα σου!






ENEDRA BAND LIVE

o thanos anestopoulos stin avlea‏

Ο Θάνος Ανεστόπουλος σας καλεί να παραβρεθείτε για δύο συνεχόμενες Παρασκευές στην παρουσίαση της πολυαναμενόμενης πρώτης του προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς.

Ιδιαίτερες συστάσεις για το Θάνο Ανεστόπουλο δε χρειάζονται. Επί 20 περίπου χρόνια η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος κράτησε και κρατά συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους που αναζητούν την ομορφιά και τα αυθεντικά συναισθήματα που μοιράζει και κοινωνεί η ποίησή του.
Ο Θάνος Ανεστόπουλος δούλεψε δύο χρόνια για την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του, αποσπάσματα από την οποία θα παρουσιάσει στις συναυλίες του στην Αυλαία, ως συνέχεια αυτής της ωραίας μουσικής διάφανης περιπέτειας.
Μαζί με τα νέα του τραγούδια θα παρουσιάσει αγαπημένα κομμάτια από τη δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Δε θα λείψουν και διασκευές-έκπληξη σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών όπως ο Johnny Cash, o Nick Cave, οι Tindersticks, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι, καθώς και μελοποιημένα ποιήματα από «καταραμένους» ποιητές (Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.ά.)
Μαζί του στη σκηνή θα βρίσκονται ο Τηλέμαχος Μούσας (κιθάρες, theremin), ο Χρήστος Λιάτσος (κρουστά), ο Νίκος Γιούσεφ (μπάσο, μουσικό πριόνι), με ηχολήπτη το Δημήτρη Γιάλα, ενώ το μουσικό set θα συνοδεύεται από video projections, βασισμένα σε έργα ζωγραφικής του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν.
Πρόκειται για μια μοναδική συνεύρεση εξαιρετικών μουσικών από διαφορετικούς τόπους, που τους ένωσε η κοινή αγάπη και το πάθος τους για δημιουργία και πειραματισμό.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30
Τιμή εισιτηρίου 12  (με κρασί / μπίρα)

Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός

ΜΑΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ Για λίγες παραστάσεις στην Αυλαία...

Ο Μάνος ξεχώρισε ως ένας ιδιαίτερος τραγουδοποιός και ως ο σύγχρονος λυράρης που συνδύασε μέσα από τις συνθέσεις του την pop-rock μουσική με τις παραδοσιακές μελωδίες.
Στις εμφανίσεις του στην Αυλαία, παράλληλα με τις επιτυχίες του: Το χαμόγελό σου, Τι μας ενώνει, Όλα για όλα, Στης εκκλησιάς την πόρτα, Αν η αγάπη κ.ά. -που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει- θα μας παρουσιάσει το νέο του τραγούδι Εσύ που αγαπούσα τόσο, ενόψει της κυκλοφορίας του νέου του album.
Σε ένα πολύπτυχο πρόγραμμα γεμάτο εναλλαγές, στήνει και φέτος το δικό του κρητικό-rock πάλκο και μας τραγουδά διασκευές όπως τα Πού θα πας, Σ’ αυτό τον κόσμο κ.ά. κάνοντας πάντα αναφορά στην Κρητική παράδοση -και όχι μόνο- μέσα από τη δική του αισθητική προσέγγιση….
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 €


Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074

ΧΑΪΝΗΔΕΣ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ

Ένα παράξενο μουσικό και σκηνικό ταξίδι, το οποίο περιλαμβάνει διαφορετικούς και ελκυστικούς σταθμούς, 

εκτυλίσσεται στη μουσική σκηνή Αυλαία στο Βοτανικό, όπου δίνουν ραντεβού οι Χαΐνηδες με τη χορεύτρια-ακροβάτισσα Χριστίνα Σουγιουλτζή και τους μουσικούς Θοδωρή Ρέλλο (σαξόφωνο) και Κλέωνα Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα).
Όπως λένε οι Χαΐνηδες, η ζωή και η τέχνη είναι μια μεταδιδόμενη ταλάντωση. Στην παράσταση «Θεοί και Δαίμονες» η ταλάντωση έχει μεγάλο πλάτος: από τον κρητικό ήχο μέχρι τις τζαζ παραπομπές, από το βαλκανικό πανηγύρι μέχρι τις ροκ εξάρσεις, από το Λόρκα μέχρι τους Σούφι και από το χορό μέχρι την ακροβασία.
Σε αυτό το παράξενο ταξίδι περιπλέκονται παραδόσεις, ρυθμοί, ηχοχρώματα, αρχετυπικά σύμβολα, αρχαίοι και σύγχρονοι μύθοι, μυσταγωγία και έκσταση. Θεοί, μάγοι, γητευτές, ακροβάτες, αντάρτες, φτωχοδιάβολοι, τίγρεις, γεράκια, κουρσάροι και ληστές παρελαύνουν μπροστά σας, αιώνιοι ταξιδιώτες που ενσαρκώνονται από ένα θίασο δώδεκα αμετανόητων τσιρκολάνων.
Πολλά διαφορετικά όργανα (φυσικά και ηλεκτρικά), σώματα δονούμενα και αιωρούμενα σε μια παράσταση άκρως επικίνδυνη γι αυτούς που θέλουν να ζουν συνηθισμένα…
Οι Χαΐνηδες είναι οι:
Δημήτρης Αποστολάκης: λύρα, τραγούδι
Δημήτρης Ζαχαριουδάκης: κιθάρα, τραγούδι
Μαρία Κώτη: τραγούδι
Αντώνης Σκαμνάκης: κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο
Αλέξης Νόνης: κρουστά
Δημήτρης Μπρέντας: πνευστά
Μιχάλης Νικόπουλος: μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο
Μαζί τους ο Τάκης Κανέλλος: drums
Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 €


Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074

ΝΙΚΟΣ ΤΑΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΑ ΚΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

Την Κυριακή 5/2/2012 στην Αυλαία,
 ο σολίστας του μπουζουκιού Νίκος Τατασόπουλος συντροφιά με τη Μαρία Κώτη στο τραγούδι και το Δημήτρη Μυστακίδη στην κιθάρα θα ερμηνεύσουν με μοναδικό τρόπο μουσικές και τραγούδια σε δρόμους λαϊκούς και ρεμπέτικους...
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 €

Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074

ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ - ΤΕΤΑΡΤΕΣ 8 και 15 ΦΛΕΒΑΡΗ

Η Σοφία Παπάζογλου ξεκίνησε την τραγουδιστική της πορεία αξιοποιώντας τις έντονες μνήμες παραδοσιακών και λαϊκών τραγουδιών που είχε χαραγμένες από την παιδική της ηλικία.
Η επαγγελματική της ενασχόληση με το τραγούδι ξεκίνησε το 1995, όταν ο συνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης της εμπιστεύτηκε την ερμηνεία των τραγουδιών του κύκλου «Στεναγμός Ανατολίτης» (LYRA). Ακολούθησαν οι δίσκοι: «Πάμε Νότια» (LYRA, 1998 – Γιώργος Ζήκας), «Όσα σου μοιάζουν» (UNIVERSAL MUSIC, 2003 – Μανόλης Πάππος), «Πέμπτη απόγευμα» (Cantini 2004 – Παναγιώτης Καλαντζόπουλος), «Ένα παράξενο ταξίδι» (Βασίλης Κετεντζόγλου – Ντάσο Κούρτι)
To φθινόπωρο του 2011 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Μην της μιλάς της μοναξιάς στον ενικό» με τη συνθετική υπογραφή του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη. Την ενορχήστρωση του δίσκου ανέλαβε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης και τη μουσική εκτέλεση των τραγουδιών η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου.
Παράλληλα με τη δισκογραφία της, έχει λάβει μέρος σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές έντεχνου, λαϊκού και παραδοσιακού ρεπερτορίου, σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικού, και έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους τραγουδιστές και συνθέτες.
Στην Αυλαία θα παρουσιάσει τραγούδια από τη δισκογραφία της και από τα πλούσια αποθέματα της λαϊκής και παραδοσιακής μας μουσικής, παρέα με τους μόνιμους συνεργάτες της:
Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα
Ντάσο Κούρτι στο ακορντεόν
Μανώλη Καραντίνη στο μπουζούκι
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 €


Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074
www.avlea.gr

ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ – ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ

ΔΕΥΤΕΡΕΣ 6 και 13 ΦΛΕΒΑΡΗ
Η Μελίνα Κανά συναντά τη Λιζέτα Καλημέρη για δύο μοναδικές παραστάσεις. Μαζί ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα μελωδικό και χορταστικό που θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλη την πορεία τους στο ελληνικό τραγούδι αλλά και διασκευές σε αγαπημένα τους κομμάτια.
Οι πάντα προσεκτικές επιλογές ως προς το ρεπερτόριό τους αποτελούν εγγύηση για μία ποιοτική παράσταση που θα αφήσει τα πιο όμορφα συναισθήματα. Τραγούδια όπως τα: Μεταξωτά, Βάλε Κρασί, Αερικό, Μιλώ για Σένα, Ήτανε Αέρας, Σαν Καταιγίδα, Σαλώμη, Πνοή του Ανέμου θα αναμιχθούν με παλιά αγαπημένα λαϊκά κομμάτια αλλά και με εκπλήξεις...
Οι δύο κυρίες θα μας μαγέψουν με τις μελωδίες και τις φωνές τους και θα μας εκπλήξουν με τον αυτοσχεδιασμό και το ταίριασμά τους.
Η μοναδική τους χημεία θα επιτρέψει στις χαρισματικές ερμηνεύτριες να προσαρμόσουν το ρεπερτόριό τους αντλώντας από τη διάθεση της στιγμής, και τελικά να χαρίσουν σε όσους παρευρεθούν μία αξέχαστη, γεμάτη και απολαυστική βραδιά.
Σας περιμένουμε στην Αυλαία τις Δευτέρες 6 και 13 Φλεβάρη για δύο βραδιές ακρόασης και συμμετοχής, με ένα δεμένο και πολύ αρμονικό μουσικό σχήμα που φυσικά έχει την ξεχωριστή πινελιά που του προσδίδουν οι δύο αυθεντικές ερμηνεύτριες, η Μελίνα Κανά και η Λιζέτα Καλημέρη.
Επί σκηνής θα τις συντροφεύσουν δύο κορυφαίοι μουσικοί: ο Νίκος Μέρμηγκας στο μπουζούκι και το λαούτο, και ο Βαγγέλης Κονταράτος στις κιθάρες.
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 €




Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός

LIVE του Γιάννη Δόνδωρου στο UNPLUGGED - Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012‏

ROCK βραδιά.........."Ώρες Αφύπνισης"....με το Γιάννη Δόνδωρο.
Μία ακόμη LIVE εμφάνιση του Γιάννη Δόνδωρου στο UNPLUGGED στο Χαλάνδρι, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο που μας έρχεται, 28 Ιανουαρίου 2012!

Ανανεωμένο το πρόγραμμα των τραγουδιών που θα παρουσιαστούν από το Γιάννη, παρέα με τον κιθαρίστα του Δημήτρη Κοντονή.

Ανατρεπτική η διάθεση, γνωστά τα τραγούδια που θα ερμηνευτούν, σε συνδυασμό με τις προσωπικές του δημιουργίες!!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ !!!!!

Ώρα έναρξης του LIVE: 23.00 μμ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΧΑΛΑΝΔΡΙ, Χαϊμαντά 26 (Στοά) & Αγίας Παρασκευής 31 Εμπορικός πεζόδρομος, ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΘΗΝΑ

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 6897373

Norma the band - LIVES 25,26,28/01/2012‏



SILVER DOLLAR, Ιανουάριος 2012

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου: THE WALKABOUTS pre-show με κληρώσεις εισιτηρίων για τo live τους στο Principal club theater (27/01) και Dj set από τους Mike Metropolis & Joe Musicland!

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου: TARJA pre-show με κληρώσεις εισιτηρίων για τη συναυλία της στο Principal club theater (28/01) και Dj set από τους JVSD & SHAWN!
Silver Dollar
Εθνικής Αμύνης 19
Τ.Κ. 54621

SILVER DOLLAR, Ιανουάριος 2012

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, μετά τις 10:00 το βράδυ, το Silver Dollar φιλοξενεί στη σκηνή του την alternative rock μπάντα από την Θεσσαλονίκη LAISSEZ FAIRE!

Θα ακολουθήσει after show party με DARK NEW WAVE POST PUNK επιλογές από τους Dj YIOTA & Dj JOE!


Οι Laissez Faire είναι οι:
Alex M.: Vocals, Eleni K.: Vocals, Nikos Ch.: Guitar, Alex .O: Guitar , Kostas L.: Bass, Panos L.: Drums, Vaso .Z: Keyboards

Silver Dollar
Εθνικής Αμύνης 19
Τ.Κ. 54621

People like us... για να ενημερώνεστε για όλα τα events του Silver Dollar!

Σαν Σήμερα...24 Ιανουαρίου


1941 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Neil Diamond (Neil Leslie Diamond) γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Φοίτησε στο Erasmus Hall High School και συμμετείχε στη σχολική χορωδία παρέα με την Barbra Streisand. Έφτασε τρεις φορές στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100, μια από αυτές παρέα με την Barbra Streisand με το τραγούδι "You Don't Bring Me Flowers". Έγραψε Νο1 επιτυχίες για τους The Monkees "I'm a Believer" και UB40 "Red Red Wine". Το 1984 το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame και το 2000 τιμήθηκε με το βραβείο Sammy Cahn "Lifetime Achievement". Το 2009 για τη προσφορά του στη μουσική αλλά και το φιλανθρωπικό του έργο, τιμήθηκε με το βραβείο "MusiCares Person of the Year". Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς της Αμερικής.


1941 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και μουσικός, μέλος των Neville Brothers, Aaron Neville γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα. Το 1966 έκανε την εμφάνιση του στο Νο1 του Billboard R&B charts με το τραγούδι "Tell It Like It Is". Το 1989 έκανε επιτυχία, ντουέτο με την Linda Ronstadt, με το τραγούδι "Don't Know Much". Το άλμπουμ της συνεργασίας τους "Cry Like A Rainstorm - Howl Like The Wind", είχε αποσπάσει βραβείο Grammy την ίδια χρονιά και έγινε τρεις φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ. Με τους Neville Brothers έχει κυκλοφορήσει δώδεκα στούντιο άλμπουμ και έχουν κερδίσει ένα βραβείο Grammy για το μουσικό θέμα "Healing Chant" από το άλμπουμ "Yellow Moon" (1989).


1958 Ο Elvis Presley και το τραγούδι "Jailhouse Rock" ανεβαίνουν στο Νο1 των Βρετανικών Singles Charts. Τα τραγούδι κυκλοφόρησε πρώτα σαν single 45 στροφών για την ομότιτλη ταινία του Presley στις 24 Σεπτεμβρίου του 1957.


1980 Μια από τις πιο έξυπνες διαφημιστικές ιδέες στην ιστορία της μουσικής... Ένα μεγάλο διαφημιστικό ταμπλό υψώνεται στο Sunset Strip του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Κάθε μέρα ένας εργάτης προσθέτει πάνω του και ένα μεγάλο τούβλο μέχρι που καλύφθηκε όλη η επιφάνεια του. Ήταν η διαφήμιση για το "The Wall" των Pink Floyd.


1987 Οι Bon Jovi και το άλμπουμ τους "Slipery When Wet" βρίσκονται για τρίτη εβδομάδα στο Νο1 του Billboard 200. Είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1986. Με τραγούδια όπως τα "You Give Love A Bad Name" και "Livin' on a Prayer" γνώρισε αμέσως επιτυχία. Παρέμεινε στην κορυφή για συνολικά οκτώ εβδομάδες. Είναι το πιο πετυχημένο άλμπουμ του συγκροτήματος, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



BOB KATSIONIS - A MELODY LIKE YOU

Θα μου επιτρεψετε μια μικρη παρατυπια αποψε!

Αποψε ΣΤΙΧΟΥΣ δεν εχει!!

Αποψε κλειστε τα ματια κ ακουστε! Ακουστε κ βαλτε εσεις τους ΣΤΙΧΟΥΣ!!! Αφηστε τις νοτες να σας πανε οπου θελετε!!!Αυτη ειναι η μαγεια!!!Μ ενα καραβι νοτες ο καθενας μας μπορει να κανει τα ωραιοτερα ταξιδια!!!Βαλτε ο καθενας τα δικα του χρωματα κ ΠΑΜΕ!!!!! ΜΙΑ ΜΑΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ!!!!!!!!! Ενα ταξιδι!!! Κλειστε τα ματια κ δειτε!!! Δειτε ηλιο που καιει!! Μυριστε το αρωμα της βροχης στο χωμα!!!Δειτε τη γη ν απλωνεται σαν χαλι περα μακρυα!!! Νοιωστε τον αερα να γλυστραει αναμεσα στα δαχτυλα σας!!Βουτηξτε σε διαφανα νερα!!! Νοιωστε πως πετατε πανω απ ολα σαν πουλια!!!Σκαρφαλωστε σε βουνα λευκα απ το χιονι!!Νοιωστε πονο χαμενης αγαπης.....Γαληνη λυτρωσης απο σκληρο χαμο.........
Νοιωστε χρωματα αισθησεις αρωματα!!!!! Σαν ιστορια αγαπης χωρις αρχη κ τελος...Σαν παραμυθι που αλλο πιο ζωντανο κ αληθινο δεν ειπωθηκε ποτε..................Οι νοτες πινελα κ μπογιες...εσεις οι ζωγραφοι...............
Κ αν τιποτα απ ολα αυτα δεν ειναι αυτο που εσεις θελετε να ονειρευεστε η μελωδια καπου θα σας παει!!!!!!!!
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΛΟΙΠΟΝ..................................

Σαν Σήμερα...23 Ιανουαρίου


1910 Ο θρυλικός gypsy jazz κιθαρίστας Django Reinhardt (Jean Baptiste Reinhardt 1910-1953) γεννήθηκε στο Liberchies του Βελγίου. Πέρασε μεγάλο μέρος των νεανικών του χρόνων παίζοντας μπάντζο, κιθάρα και βιολί σε διάφορα μαγαζιά στο Παρίσι. Υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς ευρωπαίους jazz μουσικούς και κιθαρίστας. Το κουιντέτο που δημιούργησε με τον βιολιστή Stéphane Grappelli, "Quintette du Hot Club de France", θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα jazz συγκροτήματα. Μεταξύ πολλών άλλων οι Les Paul, B.B. King, Carlos Santana, Stevie Ray Vaughan, Mark Knopfler τον έχουν αναφέρει ως πηγή έμπνευσης. Ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, ο Jimi Hendrix είχε κάποτε δηλώσει πως ονόμασε ένα από τα συγκροτήματα του, τους Band of Gypsys, επηρεασμένος από τη μουσική του Reinhardt. Δημοφιλής συνθέσεις του: "Minor Swing", "Belleville", "Djangology" και "Swing '42". Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς κιθαρίστες του 20ου αιώνα.

1990 Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός, ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας του southern rock συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd, Allen Collins (Larkin Allen Collins Jr. 1952-1990) απεβίωσε σε ηλικία 37 ετών στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα από χρόνια πνευμονία. Ήταν παράλυτος από τη μέση και κάτω από το 1986, ύστερα από αυτοκινητιστικό ατύχημα.

1969 Ο Alan Parsons κάνει το ντεμπούτο του σαν μηχανικός ήχου στις ηχογραφήσεις του τραγουδιού "Get Back" των The Beatles. Συνεργάστηκε επίσης με τους Pink Floyd για το άλμπουμ "The Dark Side of the Moon". Αργότερα τον γνωρίσαμε και από τις επιτυχίες που έκανε σαν τραγουδοποιός με το συγκρότημα του The Alan Parsons Project.


1977 Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία το όγδοο στούντιο άλμπουμ των Pink Floyd με τίτλο "Animals". Ηχογραφήθηκε από τον Απρίλιο έως το Δεκέμβριο του 1976 στα Britannia Row Studios στο Φούλαμ του Λονδίνου. Έφτασε μέχρι την δεύτερη θέση των Βρετανικών Albums Chart. Θα κυκλοφορήσει στις 12 Φεβρουαρίου στην Αμερική όπου θα φτάσει μέχρι την τρίτη θέση του Billboard 200.


2006 Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος Arctic Monkeys με τίτλο "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not". Θα κερδίσει το Mercury Prize "Album of the Year" (2006), Brit Award "Best British Album" (2007) και θα ψηφιστεί σαν το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς από τα περιοδικά Time Magazine, NME και Q Magazine. Θα κερδίσει τον τίτλο "Fastest Selling Debut Album" με 360 χιλιάδες αντίτυπα μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "I Bet You Look Good on the Dancefloor", "When the Sun Goes Down" κ.α.
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Rock XS Radio | Rock For The Planet | RadioJ on Rock XS Radio.Tonight 01:00 EET*

Rock XS Radio | Rock For The Planet | RadioJ on Rock XS Radio.Tonight 01:00 EET*

Rock XS Radio | Rock For The Planet | Here Comes Mastodon


Rock XS Radio | Rock For The Planet | Here Comes Mastodon

Rock XS Radio | Rock For The Planet | The Cure Announce European Festival Dates


Rock XS Radio | Rock For The Planet | The Cure Announce European Festival Dates

Rock XS Radio | Rock For The Planet | Machine Head Hit The Road Again

Rock XS Radio | Rock For The Planet | Machine Head Hit The Road Again