ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Verve is out for summer!

To μπαρ-καφέ-υπόδειγμα της Σόλωνος, ο ναός της bossa, των ιδρωμένων funk μπασογραμμών, το feelgood downtown στέκι της Αθήνας, η μουσική και οπτική όαση των συνόρων Κολωνακίου/Εξαρχείων, θα πάει διακοπές.

 Ήρθε η ώρα. Αυτό το Σάββατο. Και με live έκπληξη από τους Τρίο Ταπί που θα τιμήσουν αυτή την ιστορική βραδιά με την πρώτη και τελευταία εμφάνισή τους!

Τι θα συνέβαινε αν ο Louis Armstrong διασκεύαζε Amy Winehouse, ο Howlin Wolf το Ace of Spades των Motorhead και o Elvis Presley τραγούδια του Αντώνη Νταλγκά?
Κι αν στο ρεπερτόριο είχαν και Clash, Cramps, Doors, Nina Simone, Tom Waits και άλλους;
Αυτό θα το διερευνήσουν στην πράξη οι Trio Ταπί, που αποτελούνται από τους Κωστα γ (τεφλόν, Dull Days κ.ά.) στη φωνη, Pano d (Dull Days, Typsies κ.ά.) στην κλασσική κιθάρα και Χρήστο (Υπεραστικοί, Λάθoς Άτομα κ.ά) στο ακουστικό μπάσο.

Για μία και μοναδική εμφάνιση στο πάρτυ για το τέλος της σεζόν του Verve Bar.

Ετοιμαστείτε. Μετά το live θα αρχίσουν οι καφρίλες.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Music n Art Bazaar - Architecture rock cafe Athens

Από την Παρασκευή 20 μέχρι την Κυριακή 22 Ιουλίου σας καλούμε στο Music 'n' Art Bazaar στο Rock Architecture Cafe & Rock Architecture Upstairs, Ούλωφ Πάλμε 23, Ζωγράφου !

Ένα 3ήμερο γεμάτο με μουσική, συγκροτήματα, τέχνη, δημιουργικούς ανθρώπους, παγωμένες μπύρες και καφέδες καθώς και δροσιστικά coctail [:)]

Οι ισόγειοι χώροι είναι ανοιχτοί καθημερινά απο το πρωί έως αργά για το κοινό, ο πάνω χώρος απο τις 4 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα και οι συναυλίες ξεκινανε αργά το απόγευμα.
Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε αρκετές μπάντες κάθε μέρα καθώς και να θαυμάσετε τις δημιουργίες διάφορων καλλιτεχνών (κοσμήματα, διακοσμητικά και χρηστικά αντικειμενα, φωτογραφία, ζωγραφική, installments και πολλά άλλα) με non-stop μουσική σε όλους τους χώρους!


Συναυλίες :


Παρασκευή 20 Ιουλίου


Rolling Fellows
When Curtains Fall
Apple of Eden


Σάββατο 21 Ιουλίου
ΜΑΜ ΚΑΚΑ & ΝΑΝΟΙ
Saltimpagoi
T.B.A


Κυριακή 22 Ιουλίου
Funk Off
Κρυστάλλινες Σκιές
Pilot Kash


Είσοδος δωρεάν!

Πληροφορίες: MusicArt.architecture@gmail.com

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

LARS ULRICH: Μακροσκελής δήλωσή του για τον Jon Lord

Ο Lars Ulrich των Metallica εξέδωσε μια μεγάλη, και κατά την γνώμη μας πολύ ενδιαφέρουσα, δήλωση σχετικά με τον Jon Lord των Deep Purple που έφυγε από την ζωή χθες.

Η δήλωση του Ulrich έχει ως εξής:

«Από τότε που στην ηλικία των 9 ετών, ο πατέρας μου με πήγε να τους δούμε το 1973 στην Κοπεγχάγη, οι Deep Purple ήταν η πιο σταθερή, συνεχής και γεμάτη έμπνευση μουσική παρουσία στην ζωή μου. Έχουν σημάνει τα πιο πολλά για εμένα από ότι οποιαδήποτε άλλη μπάντα, και έχουν παίξει έναν τεράστιο ρόλο στην διαμόρφωση αυτού που είμαι. Οπότε προφανώς είμαι κάτι παραπάνω από στεναχωρημένος και συντετριμμένος από την είδηση του πρόωρου θανάτου του Jon Lord.

Μπορούμε όλοι να κατηγορηθούμε ότι λέμε ελαφρά τη καρδία επίθετα όπως «μοναδικός» και «πρωτοπόρος» όταν θέλουμε να περιγράψουμε τους ήρωες και τους ανθρώπους που μας συγκίνησαν, αλλά δεν υπάρχουν πιο ταιριαστές λέξεις τώρα. Πολύ απλά, δεν υπήρξε ποτέ κάποιος μουσικός σαν τον Jon Lord στην Ιστορία του hard rock. Κανείς. Τελεία.

Κανείς δεν έπαιζε σαν κι αυτόν. Κανείς δεν ακούγονταν σαν κι αυτόν. Κανείς δεν έγραφε σαν κι αυτόν. Κανείς δεν έδειχνε σαν κι αυτόν. Κανείς που έπαιξε ποτέ keyboards ή βρέθηκε κοντά σε ένα keyboard δεν υπήρξε πιο συγκροτημένος, ευγενής και γαμημένα cool από αυτόν. Ό,τι έκανε ήταν όλο δικό του. Συμπεριλαμβανομένου προφανώς και του μοναδικού ήχου του. Αυτό που έκανε με το Hammond, ο τρόπος που το Leslie ηχείο το παραμόρφωνε και το έστελνε σε ανήκουστα μέρη, και ό,τι άλλο συνέβαινε μεταξύ του Jon και του «Τέρατος», όπως αποκαλούσε το Hammond του, δεν έμοιαζε με τίποτα από πριν, από εκείνη την εποχή ή από μετά. Τόσο απλά.

Οι Deep Purple, φυσικά, ήταν κάτι μια ξεχωριστή παρουσία από μόνοι τους, πάντοτε απρόβλεπτοι, συχνά παρορμητικοί, ποτέ επαναλήψιμοι, και τις περισσότερες φορές απόκοσμοι. Είχα την καλή τύχη να τους δω τρεις φορές στην Κοπεγχάγη μεταξύ 1973 και 1975 και πολλές φορές στα reunions του 1985 και του 1987. Παίξαμε και μερικές συναυλίες μαζί τους στην Γερμανία το καλοκαίρι του 1987, και δεν χρειάζεται να πω πως κάθε φορά ήταν μια εμπειρία που είχε μεγάλο αντίκτυπο πάνω μου. Το να βλέπω τον Jon δεξιά στην σκηνή να παίζει τα riffs, τους χρωματισμούς, τις υφές, τα ανωτέρου επιπέδου solos, τα intros, τα outros, τα blues μέρη, τα κλασικά μέρη και ό,τι άλλο έρχονταν στο μυαλό του κάθε βράδυ, και επιπλέον να προφταίνει τον Ritchie Blackmore, τραγούδι με τραγούδι, βράδυ με βράδυ, όλα αυτά έδειχναν έναν master στην τέχνη του. Τον πιο ολοκληρωμένο και αυθεντικό hard rock keyboard-ίστα που περπάτησε ποτέ στον πλανήτη.

Το 1992, όταν παίξαμε στο Μόναχο στην περιοδεία του “Black Album”, ο Jon Lord και ο Ian Gillan ήρθαν στο show και στέκονταν στο snake pit όλη την ώρα. Ήμουν στον παράδεισο. Το να παίζω μπροστά στα μέλη της μπάντας που σήμαινε τα περισσότερα σε μένα από ο,τιδήποτε στην ζωή μου, ήταν ένα όνειρο που γίνονταν πραγματικότητα. Ήμουν τελείως τρελαμένος όταν πήρα ένα χειρόγραφο σημείωμα μετά το show, όπου μου έλεγαν ότι έπρεπε να φύγουν γιατί έπρεπε να είναι έτοιμοι για τις ηχογραφήσεις που θα έκαναν την επόμενη μέρα. Οι ήρωές μου στο γαμημένο το snake pit!!! Κοίτα, μαμά είμαι στην κορυφή του κόσμου!
Πλήρης κύκλος για τον μικρό 9χρονο από το KB Hallen στην Κοπεγχάγη τον Φλεβάρη του 1973.

Αναπαύσου εν ειρήνη, Jon, και ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλα.»

Jon Lord: Πέθανε ο θρυλικός μουσικός των Deep Purple

Ο Jon Lord, συνιδρυτής των Deep Purple έφυγε σε ηλικία 71 ετών.

Ο θρυλικός μουσικός, άφησε την τελευταία του πνοή σε κλινική του Λονδίνου, έπειτα από πνευμονική επιπλοκή. Ο μουσικός στο πλευρό του είχε την οικογένειά του η οποία μετά τον θανατό του έβγαλε την εξής ανακοίνωση: «Ο Jon πέρασε από το σκοτάδι στο φως».

Ο Lord έπαιζε πλήκτρα στους Deep Purple και ήταν συνθέτης μερικών από τα πιο γνωστά τραγούδια στην ιστορία του συγκροτήματος, αλλά και της μουσικής γενικότερα, μεταξύ των οποίων τα “Child In Time”, “Highway Star”, “Burn”, “Space Truckin” και “When A Blind Man Cries”. Πέρασε και από τους Whitesnake, ενώ ακολούθησε και solo καριέρα.

Ο Τζον Λορντ (Jon Lord) - Τζόναθαν Ντάγκλας Λορντ το πλήρες όνομά του - γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1941 στο Λέστερ της Αγγλίας, σπούδασε κλασικό πιάνο από την ηλικία των πέντε ετών.
Στα εφηβικά του χρόνια τη δεκαετία του '50 επηρεάστηκε από τα μουσικά κινήματα του ροκ εντ ρολ και του R&B και ιδιαίτερα από τους πιανίστες και οργανίστες Τζίμι ΜακΓκριφ και Τζέρι Λι Λιούις. Αποφοίτησε με άριστα από το μουσικό σχολείο του Λέστερ και για δύο χρόνια εργάστηκε ως υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο της γενέτειράς του.

Το 1959 μετακόμισε στο Λονδίνο και γράφτηκε σε δραματική σχολή. Για να πληρώνει τα δίδακτρά του έπαιζε όργανο (Hammond) σε μπλουζ και τζαζ σχήματα, ενώ το 1964 συμμετείχε στην ηχογράφηση της μεγάλης επιτυχίας των Kinks You Really Got Me. Το 1967 σχημάτισε το δικό του συγκρότημα Santa Barbara Machine Head, με κιθαρίστα τον Ρον Γουντ, που αργότερα έκανε μεγάλη καριέρα με τους Rolling Stones. Έπαιζαν ηλεκτρικό μπλουζ και ο συνδυασμός οργάνου και κιθάρας αποδείχτηκε καθοριστικός στη διαμόρφωση του ήχου του Λορντ και αποτέλεσε αργότερα το σήμα-κατατεθέν των Deep Purple.

Την ίδια χρονιά γνωρίστηκε με τον μπασίστα Νίκ Σίμπερ, με τον οποίον ίδρυσε τους Deep Purple τον επόμενο χρόνο, με τη βοήθεια του επιχειρηματία Τόνι Έντουαρντς και τη συμμετοχή των ταλαντούχων μουσικών Ρίτσι Μπλάκμορ (κιθάρα), Ροντ Έβανς (τραγούδι) και Ιαν Πέις (ντραμς). Το συγκρότημα γνώρισε αμέσως επιτυχία με «κλασσικά» άλμπουμ, όπως τα In Rock (1970), Fireball (1971), Machine Head (1972) και Burn (1974) κι έγινε από τους πιονιέρους του χαρντ ροκ και του χέβι μέταλ, μαζί με τους Led Zeppelin και Black Sabbath.

Οι μουσικοί έρχονταν και παρέρχονταν, αλλά ο Λορντ με τον Πέις παρέμεναν οι σταθερές των Deep Purple, μέχρι την πρώτη διάλυση το 1976, εξαιτίας των έντονων διαφωνιών στους κόλπους του συγκροτήματος. Σε αντίθεση με άλλα ροκ συγκροτήματα, οι Deep Purple φλέρταραν με την κλασσική μουσική χάρις στον Λορντ. Το Κοντσέρτο για ροκ γκρουπ και ορχήστρα, που ηχογράφησαν στο Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου το 1969, είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα τους.

Το ισοδύναμο πάθος του για το στομφώδες ροκ και τη φινετσάτη κλασσική μουσική έκαναν τον Λορντ ένα τόσο ασυνήθιστο μουσικό. Μπόλιασε τα τραγούδια των Deep Purlpe με κλασικές επιρροές. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, το 12λεπτο April από το άλμπουμ Deep Purple III του 1969. Το παίξιμό του στο όργανο ήταν μοναδικό και κοπιαρίστηκε από πολλούς ομοτέχνους του. Οι μουσικές αναφορές του ξεκινούν από τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, διαπερνούν τη μεσαιωνική μουσική και καταλήγουν στην αγγλική μουσική παράδοση του Έντουαρντ Έλγκαρ.

Μετά τη διάλυση των Deep Purple, ο Τζον Λορντ σχημάτισε τους βραχύβιους Paice, Ashton & Lord, μαζί με τον τραγουδιστή Τόνι Άστον και τον ντράμερ των Deep Purple, Ίαν Πέις. Το συγκρότημα ηχογράφησε ένα άλμπουμ με τίτλο Malice in Wonderland, προτού διαλυθεί το 1977. Ο Λορντ συνέχισε στους Whitesnake, το συγκρότημα που ίδρυσε ο Ντέβιντ Κοβερντέιλ (πρώην τραγουδιστής των Deep Purple) και το 1984 δήλωσε «παρών» στην αναβίωση των Deep Purple, στους οποίους παρέμεινε έως το 2002.

Παράλληλα, ακολούθησε και σόλο καριέρα, ενώ συμμετείχε και σε άλμπουμ άλλων μουσικών. Από τα προσωπικά του άλμπουμ ξεχωρίζουν τα Pictured Within (1998), Beyond The Notes (2004) και Durham Concerto (2008). Το 2011 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ μουσικής από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ.

Ότι και να πούμε γι’ αυτόν τον καταπληκτικό μουσικό δεν έχει νόημα, αφού τα έργα του και η τεράστια κληρονομιά που μας αφήνει, θα πλουτίζουν τις δισκοθήκες μας και θα ομορφαίνουν τις στιγμές μας.

Καλό ταξίδι Mr. Lord

8η ROCK ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ

Τι τραγούδι να σου πω που να σε ξέρει; Να' ναι εκεί όταν γελάς κι όταν φοβάσαι....

Τι Τραγουδι Να Σου Πω...... Ενδελεχεια




Τι τραγούδι να σου πω που να σε ξέρει;
Να' ναι εκεί όταν γελάς κι όταν φοβάσαι.
Να' ναι εκεί όταν μεθάς κι όταν λυπάσαι.
Κι όταν κρύβεσαι στης μοναξιάς τα μέρη.


Τι τραγούδι να σου πω εκεί που πας;
Να μη μοιάζει με κανένα.
Τι τραγούδι να σου πω εκεί που πας;
Μα να μοιάζει μ' όλα όσα αγαπάς.


Τι τραγούδι να σου πω που να' χει αέρα;
Σαν κι αυτά μες τις κασέτες που 'χουν λιώσει.
Γιατί πάτησαν το χρόνο, σ' έχουν νιώσει.
Πήραν σήκωσαν το φως κι εδώ το φέραν.


Τι τραγούδι να σου πω εκεί που πας;
Να μη μοιάζει με κανένα.
Τι τραγούδι να σου πω εκεί που πας;
Μα να μοιάζει μ' όλα όσα αγαπάς.


Τι τραγούδι να σου πω χωρίς ουσία;
Να το φτύνουν οι σοφοί κι οι μπερδεμένοι.
Να γεννιέται στα ρηχά κι εκεί να μένει.
Να μην έχει ούτε λάμψη,ούτε αξία.
Μα να φέγγει στη δική σου καταχνιά.


Δυσκολη μερα κ καθε χρονο γινεται κ πιο δυσκολη αδερφε μου.....
ΤΙ ΤΡΤΑΓΟΥΔΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ......
Μ ακους αραγε? Ολα αυτα τα χρονια...Μ ΑΚΟΥΣ????
Εφυγες ....Ολα συνεχιζουν να υπαρχουν ...αλλα λειπεις εσυ....Κ εγω συνεχισα να ζω χωρις εσενα ....Να ζω κ να θυμαμαι ......Τα πρωτα χρονια ηταν αλλιως....Ηταν σαν ενα κακο ονειρο που θα ξυπνουσα κ δεν θα υπηρχε....Μετα ...μετα ηταν θυμος...Οργη για ο,τι συνεβη κ σε πηρε μακρυα....Μετα ....απογνωση κ μοναξια....Ποση μοναξια..κ απουσια.....Ενα κενο ...Μια απουσια τοσο ζωντανη που θα την αγγιζα θαρρεις αν απλωνα τα χερια μου....Κ οτι γινοταν εχανε την ουσια του αφου δεν υπηρχες εσυ να το μοιραστω μαζι σου...
Ξερεις??? Μεγαλωσα!!!!!!!!!Θα γινω κ γιαγια.....Ξερεις???Φοραω κ εγω γυαλια πια...γερναω.....Ξερεις???.Δεν ζω πια στη γειτονια μας...εφυγα....Ξερεις????Δεν ειχα αλλους φιλους ποτε.......Ησουν εσυ οι παιδικες μου αναμνησεις...οι εφηβικες φοβιες μου......Κ ηταν ολα πιο ευκολα οταν τα εντυνες μ εκεινο το χαμογελο σου κ εκεινο το αστραφτερο παιχνιδισμα στα ματια ....
Δεν ξερω αν ηξερες ποσα σημαινες για εμενα καλε μου...μοναδικε μου φιλε......αδερφε μου ..............................
,......Ας εισαι καλα ...εκει που εισαι...............

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Rock & Lace "No Exception"

Short Bio on who we are:

Οι Rock & Lace δημιουργηθήκαν τον Μάιο του 2010 με διάθεση και προσδιορισμό να κάνουν κάτι ξεχωριστό δημιουργώντας και παίζοντας τη δική τους μουσική.
Το συγκρότημα αποτελείται από τέσσερα άτομα. Οι τρεις μουσικοί είναι από την Θεσσαλία και η τραγουδίστρια τους γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αυστραλία.
Ο ήχος τους κινείται γύρω από το σύγχρονο rock με επιρροές metal σε ξένο στίχο..
Έχουν εμφανιστεί Live σε γνωστά μαγαζιά της Αθήνας (Γυάλινο Μουσικό Upstage, Kookoo live, Mikes Irish Bar, Ghost House) των Τρικάλων, της Λάρισας, τον Ιωαννίνων, του Βόλου και της Θεσσαλονίκης σε διαγωνισμό heavy rock/metal (battle of the bands) προχωρώντας στην τελική φάση. Έχουν παίξει support στους Pavlovs Dog στο Ζυγό, στους Puressence, στους The Godfathers, στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, στον Craig Walker των Archive, με τους Domenica, με τους Burning Sticks, στο Rocking under the Rocks Festival της Καλαμπάκας και στο Fringe Festival στο Γκάζι. Επίσης έχουν εμφανιστεί και παίξει ζωντανά σε μουσικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο τους digital single με τίτλο "No Exception" από την εταιρία Final Touch/Universal (εταιρία του γνωστού μουσικού παραγωγού Μίλτου Καρατζά) και στα μελλοντικά σχέδια τους βρίσκεται η ηχογράφηση ενός Album και live εμφανίσεων.

Οι "Rock & Lace" αποτελούνται από:

Φωνή: Gale Petrou (Κάλλια Πέτρου)
Κιθάρα: Μιλτιάδης Αργυρίου
Κιθάρα: Βασίλης Σαμαράς
Μπάσο: Χρήστος Μπέλλος

Rock & Lace
Hope you like it... Rock on!

If there is anything else you'll need Contact us on rockandlace@hotmail.com

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ