ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...26 Φεβρουαρίου

1928 Ο Αμερικανός πρωτοπόρος R&B και Rock & Roll πιανίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Fats Domino (Antoine Dominique Domino) γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη. Πρώτη του μεγάλη επιτυχία το τραγούδι "The Fat Man" το 1949 με πωλήσεις που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το 1956 έφτασε μέχρι το Νο2 των τότε Pop charts με το τραγούδι "Blueberry Hill". Συνολικά είχε εννέα τραγούδια στα R&B charts και το 1987 κέρδισε το βραβείο "Grammy Hall of Fame". Τραγούδια του ξανά ηχογραφήθηκαν αργότερα από τους John Lennon και Paul McCartney.

1932 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της Country και Rockabilly μουσικής Johnny Cash (J. R. Cash 1932-2003) γεννήθηκε στο Kingsland του Arkansas. Άρχισε να γράφει τραγούδια από την ηλικία των 12 ετών. Είχε αρκετά Νο1 τραγούδια, μεταξύ αυτών τα "I Walk the Line" το 1956, "Ring of Fire" το 1963 κ.α. Αναφέρεται και ως "The Man in Black" λόγω των σκουρόχρωμων ρούχων που συνήθως φορούσε. Το 1999 κέρδισε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική προσφορά του στη μουσική. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Artists of All Time", βρίσκεται στην 31η θέση. Το 1980 το όνομα του γράφτηκε στο Country Music Hall of Fame και το 1992 στο Rock and Roll Hall of Fame.

1966 Η Nancy Sinatra βρίσκεται στην κορυφή του Billboard Hot 100 με το τραγούδι "These Boots Are Made For Walking".

1983 Ο Michael Jackson και άλμπουμ "Thriller" βρίσκονται στη Νο1 θέση του Billboard 200 όπου θα παραμείνουν συνολικά για 37 εβδομάδες. Μέχρι και σήμερα είναι το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ όλων των εποχών. Παραγωγός του άλμπουμ ήταν ο Quincy Jones. Το 1984 κέρδισε οκτώ βραβεία Grammy. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Thriller", "Beat It", "Billie Jean" κ.α.

2002 Κυκλοφορεί στις ΗΠΑ το πέμπτο στούντιο άλμπουμ της Καναδής τραγουδίστριας Alanis Morissette, με τον τίτλο "Under Rug Swept". Είναι το πρώτο άλμπουμ που έγραψε και έκανε παραγωγή εξολοκλήρου η ίδια. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Hands Clean", "You Owe Me Nothing in Return" και "Precious Illusions".

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΡΥΘΜΟΣ STAGE

Από 1η Οκτωβρίου η μουσική σκηνή «Ρυθμός stage» ανοίγει τις πόρτες της και καλωσορίζει το Φθινόπωρο, με τον δικό της μοναδικό μελωδικό τρόπο…
 Το γνωστό μουσικό στέκι που έχει φιλοξενήσει πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες μέχρι τώρα,
 ετοιμάζεται και φέτος,
 ζεστό και ανακαινισμένο,
 να υποδεχτεί στη σκηνή του αρκετά ονόματα που έχουν ξεχωρίσει στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής
 καθώς και να δώσει βήμα στους νέους δημιουργούς του αύριο.
 Δημιουργούς έτοιμους να παρουσιάσουν τη δουλειά τους,
 να συζητηθούν και να λάμψουν! Υπόσχεσή του για φέτος; Να χαρίσει στο κοινό ταξίδια στους πιο μελωδικούς προορισμούς…

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Σαββέρια Μαργιολά»

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Τετάρτη 2 Μαρτίου
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 22.30
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Γεωργία Νταγάκη»
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Πέμπτη 3 Μαρτίου
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21.30
ΕΙΣΟΔΟΣ: 12€ με ποτό

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Ρίτα Αντωνοπούλου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ :Παρασκευή 4 Μαρτίου
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 22.30
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Γιώργος Αλουπογιάννης, Βαγγέλης Ασημάκης,
Σοφία Βογιατζάκη, Παντελής Καναράκης, Πέτρος Μπουσουλόπουλος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Σάββατο 5 Μαρτίου
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Στέλιος Κάτσαρης – Stand up Comedy “ Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης” ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Κυριακή 6 Φεβρουαρίου (6/3/2011) , ώρα έναρξης : 22.00 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη) ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060 ΕΙΣΟΔΟΣ: Ελεύθερη

Οξυγόνο live !

Ο 8Ος χρόνος λειτουργίας ξεκινάει για το “Οξυγόνο live!”. 
Έναν χώρο πλήρως ανακαινισμένο, με άρτια τεχνική υποδομή που έχει φιλοξενήσει έως τώρα πολλά από τα ονόματα της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής. Φέτος,
 η μουσική σκηνή του “Οξυγόνου live!” έχει αέρα νεανικό. Πλήθος μουσικών σχημάτων θα περάσει την πόρτα της οδού Κορυζή, δίνοντας το καθένα τους την δική του μουσική πινελιά στον χώρο.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: The Schooldrivers
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Πέμπτη 3 Μαρτίου
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live! (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 13€ με ποτό
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 22.00

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Γιάννης Γιοκαρίνης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Παρασκευή 4 Μαρτίου
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live! (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 13€ με ποτό
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 22.30

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Sal.a.t.a Band

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Σάββατο 5 Μαρτίου
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live! (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 13€ με ποτό
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 22.30

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...24 Φεβρουαρίου

1943 Ο κιθαρίστας των The Beatles, George Harrison (1943-2001) γεννήθηκε στο Liverpool της Αγγλίας. Πολλοί θεωρούν πως τα γενέθλια του είναι στις 25 Φεβρουαρίου αλλά όπως είχε δηλώσει και ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Billboard (1992), γεννήθηκε λίγα λεπτά πριν αλλάξει η ημέρα. Το παίξιμο του ήταν καθοριστικό για τον ήχο του συγκροτήματος. Αν και δεν είχε μεγάλο ρόλο στην συγγραφή τραγουδιών έγραψε μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια τους, όπως τα "Here Comes the Sun", "Something", "I Me Mine", "Taxman", "Old Brown Shoe", "While My Guitar Gently Weeps" κ.α. Ήταν το πρώτο σκαθάρι που κυκλοφόρησε σόλο άλμπουμ, "All Things Must Pass" (1970). Το 1988 παρέα με τους Roy Orbison, Jeff Lynne, Bob Dylan και Tom Petty δημιούργησε τους Traveling Wilburys. Κέρδισε (The Beatles) το βραβείο Όσκαρ "Best Original Song Score" για το "Let It Be" το 1970. Το όνομα του έχει γραφτεί 2 φορές στο Rock and Roll Hall of Fame, το 1988 με τους The Beatles και το 2004 σαν σόλο καλλιτέχνης.

1969 Οι The Jimi Hendrix Experience δίνουν την δεύτερη και τελευταία τους παράσταση στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. Ο Hendrix θα διαλύσει το συγκρότημα λίγο αργότερα...

1975 Οι Led Zeppelin κυκλοφορούν το έκτο τους στούντιο άλμπουμ (διπλό) με τον τίτλο "Physical Graffiti". Γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία με πωλήσεις πάνω από οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα (16 φορές πλατινένιο). Τραγούδια που ξεχώρισαν από το άλμπουμ ήταν τα "In My Time of Dying", "Trampled Under Foot", "Kashmir" κ.α.

1992 Ο τραγουδιστής των Nirvana, Kurt Cobain παντρεύεται την τραγουδίστρια των Hole, Courtney Love στο Waikiki της Hawaii. Ο Cobain πήρε την απόφαση να παντρευτεί αφού έμαθε πως η σύντροφός του ήταν έγκυος. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί σε μια συναυλία τον Μάιο του 1991 στο Λος Άντζελες.

2002 Οι Moby, N'Sync, Bon Jovi, Christina Aguilera, KISS, Gloria Estefan και Earth, Wind & Fire τραγουδούν στην τελετή λήξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Salt Lake City των ΗΠΑ.

IRON MAIDEN, Slipknot, Rob Zombie, Mastodon, Gojira & Virus @ SONISPHERE Greece 2011!

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011
TerraVibe Park, Αθήνα

IRON MAIDEN
SLIPKNOT
MASTODON
GOJIRA
VIRUS

Το Sonisphere Festival επιστρέφει στην Ελλάδα για 2η συνεχόμενη χρονιά με ένα ασυναγώνιστο line up και υποδέχεται ως headliners το κορυφαίο live rock συγκρότημα στον πλανήτη, τους IRON MAIDEN!

Οι Iron Maiden ιδρύθηκαν από τον μπασίστα Steve Harris στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και, είχαν ήδη εδραιωθεί σαν μία από τις πιο φωτεινές ελπίδες της heavy metal μουσικής, το 1982, όταν κατέκτησαν ολόκληρο τον κόσμο με το τρίτο τους album, ‘The Number Of The Beast’. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που ακολούθησε, οι Maiden ηχογραφούσαν και περιόδευαν ακατάπαυστα - επτά καινούρια studio albums και επτά Παγκόσμιες Περιοδείες μόνο στη δεκαετία του ‘80. Επιβεβαιώνοντας τη φήμη τους σαν το συγκρότημα που κάνει τις περισσότερες περιοδείες στον πλανήτη και με τη χαρακτηριστική φιγούρα του Eddie, μασκότ του συγκροτήματος, να κοσμεί το εξώφυλλο κάθε album τους και κάθε T-shirt, οι Iron Maiden δημιούργησαν το δικό τους σύμπαν. Ένα σύμπαν που καλωσορίζει τους fans από κάθε πολιτισμό, θρησκεία και κοινωνική θέση και τους υπόσχεται ολόψυχη συμμετοχή και θεαματική live δράση.

Με ορόσημα στην καριέρα τους, όπως, η μαραθώνια παγκόσμια περιοδεία του 1984/5 Slavery Tour, η headlining εμφάνισή τους στο Rock in Rio το 1985 και το 2001 και το Monsters Of Rock φεστιβάλ, στο κάστρο Donington το 1988, (που ακόμα και σήμερα θεωρείται το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός που έχει γίνει ποτέ με 107.000 θεατές), οι Maiden έθεσαν καινούρια πρότυπα, και δεν σταματούν να ξαναανακαλύπτουν τους εαυτούς τους τόσο μουσικά όσο και από πλευράς θεάματος, που παρουσιάζουν.

Με την επιτυχία τους να συνεχίζεται και στον 21ο αιώνα οι Maiden έχουν δει τα albums τους να πετυχαίνουν πωλήσεις πάνω από 80 εκατομμύρια μέχρι τώρα, ενώ και το 2010 αποδείχθηκε μια ακόμα χρονιά – σταθμός στην καριέρα τους, με την κυκλοφορία του 15ου studio album τους, ‘The Final Frontier’, που έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία τους στα charts μέχρι σήμερα. Το album έφτασε κατευθείαν στο No.1 στον εντυπωσιακό αριθμό των 28 χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το Λίβανο, την Αραβία, την Ιαπωνία και την Ινδία στην Ανατολή, τον Καναδά στη Δύση, τη Νέα Ζηλανδία νοτιοανατολικά, το Ηνωμένο Βασίλειο και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, όπου έφτασε στο Νο.1 του IFPI chart, και σε όλη τη Λατινική Αμερική, καθώς επίσης έφτασε στο Νο.1 στα Ευρωπαϊκά Billboards, στο Tastemaker και στα Rock Charts και No. 4 στις Η.Π.Α., κατακτώντας την υψηλότερη θέση που έχει φτάσει ποτέ album των Iron Maiden σε αυτή τη χώρα. Στις 13 Φεβρουαρίου 2011 οι Iron Maiden τιμήθηκαν με το βραβείο Grammy για την “Best Metal Performance” για το τραγούδι “El Dorado” από το album “The Final Frontier”.

Η παγκόσμια περιοδεία The Final Frontier World Tour ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2010, έδωσαν 25 shows στη Βόρεια Αμερική και μετά ακολούθησαν επιλεγμένα headlining shows σε στάδια και μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης. Το 2011 το συγκρότημα συνεχίζει την περιοδεία The Final Frontier Tour πετώντας στους αιθέρες με το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος τους, Boeing 757 airliner Ed Force One, το οποίο πιλοτάρει ο ίδιος ο τραγουδιστής τους, Bruce Dickinson, που είναι πτυχιούχος κυβερνήτης αεροσκαφών, και το οποίο, για ακόμη μια φορά, θα μεταφέρει το συγκρότημα, τους τεχνικούς και την 10 τόνων παραγωγή τους, 50.000 μίλια μακριά, σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα σε 66 ημέρες. Η περιοδεία θα συνεχίστεί στην Ευρώπη με τo Sonisphere και άλλες headlining εμφανίσεις σε στάδια, φεστιβάλ και αρένες και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο στο Λονδίνο, και όπου μέχρι τότε οι Maiden θα έχουν δώσει 101 shows και θα έχουν εμφανιστεί σε πάνω από δυο εκατομμύρια fans, από τότε που ξεκίνησε η παγκόσμια περιοδεία, The Final Frontier World Tour.

SLIPKNOT

Την τελευταία φορά, που οι θεοί της αμερικάνικης metal, οι SLIPKNOT, κατέκλυσαν με την εκρηκτική εμφάνισή τους το TerraVibe Park, ήταν το καλοκαίρι του 2009! Στο μεγαλύτερο rock γεγονός αυτού του καλοκαιριού στην Αθήνα, το Sonisphere, τα “σκουλήκια” -The Maggots- θα αναστατώσουν και πάλι την Ελλάδα. Με μία εμφάνιση, φόρο - τιμής στο αρχικό μέλος τους, Paul Gray, ο οποίος έφυγε τον περασμένο χρόνο, υπόσχονται ότι κανένας δεν θα μείνει ανέπαφος αυτό το καλοκαίρι. Οι εννέα “μασκοφόροι επέστρεψαν και υπόσχονται να τα δώσουν όλα πάνω στη σκηνή!

“Περιμένουμε με αγωνία να ξεκαλοκαιριάσουμε στην Ευρώπη. Αυτή η περιοδεία είναι για εμάς. Είναι για να γιορτάσουμε τη ζωή του αδερφού μας, Paul και της κληρονομιάς του. Η πόρτα δεν είναι ούτε ανοιχτή ούτε κλειστή. Αυτή η περιοδεία είναι για να γκρεμίσουμε αυτήν την πόρτα. Τα λέμε το καλοκαίρι.”, Slipknot

MASTODON

Ο εκρηκτικά μεταλλικός ήχος των MASTODON θα ηχήσει επιτέλους στο φετινό Sonisphere. Οι πρωτοπόροι της new wave αμερικάνικης metal σκηνής “γεννήθηκαν” το 1999 στην Ατλάντα από τέσσερα τυπάκια που θαύμαζαν συγκροτήματα όπως οι Melvins, οι Neurosis και οι Thin Lizzy. Δώδεκα χρόνια μετά, τέσσερα albums, χαρακτηρισμούς όπως "οι καινούριοι Metallica" και κουβαλώντας στην πλάτη τους πλήθος περιοδειών και live εμφανίσεων έρχονται να επανορθώσουν και εμείς είμαστε έτοιμοι να ουρλιάξουμε “Mastodon !!! Mastodon !!!”.

GOJIRA

Με όνομα που παραπέμπει στο γιαπωνέζικο τέρας Godzilla, με μουσική ένα μείγμα από death, thrash, groove & progressive metal, με τέσσερα albums στο ενεργητικό τους, με στίχους ευρηματικούς και με οικολογική συνείδηση – δεν μπαίνουν εύκολα σε καλούπια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, με το δυνατό τους ήχο, τα brutal φωνητικά τους, την απερίγραπτη ενέργεια τους, οι Γάλλοι θα είναι ισοπεδωτικοί επάνω στη σκηνή του Sonisphere.

VIRUS

Οι VIRUS, το νορβηγικό avant-garde rock συγκρότημα, που δημιουργήθηκε το 2000 από τον Carl – Michael Eide, με παραγωγή ήδη τριών albums, θα γεμίσουν με το χαρακτηριστικό τους ήχο και τους ασυνήθιστους πειραματισμούς τους τη σκηνή του Sonisphere.

Το Sonisphere είναι μια εμπειρία που σημαδεύει ολόκληρη τη ζωή σου. Είναι ένα ταξίδι που απογειώνει τη λατρεία της μουσικής. Είναι το ηγετικό ροκ φεστιβάλ του πλανήτη.

Μόνο οι Sonisphere goers μπορούν να περιγράψουν την εμπειρία του Sonisphere Festival. Όσοι βρέθηκαν πέρυσι, την Πέμπτη 24 Ιουνίου στο TerraVibe Park, μοιράστηκαν την ίδια ανεπανάληπτη και για πολλούς πρωτόγνωρη εμπειρία, βίωσαν τον παλμό της ροκ μουσικής, ένιωσαν αυτόν τον παλμό να μεταδίδεται από τον ένα θεατή στον άλλο και έγιναν, όλοι μαζί, ένα ανθρώπινο κύμα που δονείται στον ίδιο ρυθμό, που μοιράζεται την ίδια συγκίνηση.

Το Sonisphere δεν μπαίνει μέσα σε φράσεις, δεν φυλακίζεται σε εικόνες, δεν προσφέρεται για αναλύσεις. Είναι η απόλυτη μυσταγωγία του ροκ. Γι’ αυτό κάθε χρόνο αποδεικνύει, ξανά και ξανά, πως είναι το κορυφαίο παγκόσμιο φεστιβάλ, με «πιστούς» που φανατικά προσκυνούν το ρυθμό του και το λατρεύουν σε 12 χώρες κάθε χρόνο.

Ετοιμαστείτε να το ζήσετε!

ΤΟ SONISPHERE FESTIVAL ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
TERRA VIBE PARK, ΑΘΗΝΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.sonispherefestivals.com

Contact Promo Department: promo@didimusic.gr & press@didimusic.gr

Η προπώληση ξεκινά

Τετάρτη 2 Μαρτίου, στις 10:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου είναι 59 €

Μετά την εξάντλησή τους η τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου θα διαμορφωθεί στα 65 €

Η τιμή των εισιτηρίων για το Pitch A είναι 80 €

Η τιμή των εισιτηρίων της διακεκριμένης θέσης είναι 100 €

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

TICKET HOUSE

Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3608366

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Τετάρτη: 10:30 – 18:30
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 10:30 – 21:00
Σάββατο: 10:30 – 16:00

Θεσσαλονίκη
Ticket House, Μητροπόλεως 102
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 264880

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα με Παρασκευή: 10:30 – 14:00 & 17:30 – 20:30
Σάββατο: 10:30 – 15:00

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίο


100% PURE ROCK 'N' ROLL @ Silver Dollar

SILVER DOLLAR, Φεβρουάριος 2011

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου μετά τις 22:00, ο dj DGNS θα μοιραστεί μαζί μας καθαρόαιμους Rock 'N' Roll ήχους από την πλούσια δισκοθήκη του. Special guest στις μουσικές επιλογές της βραδιάς ο Dr. Model!
Είσοδος ελεύθερη!

FB event link: http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=155323707855416

Silver Dollar
Εθνικής Αμύνης 19
Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310283613
http://www.silverdollar.gr
e-mail: info@silverdollar.gr
.............
Την Παρασκευή 11 Μαρτίου, μετά τις 22:00,
υποδεχόμαστε το πρώτο συγκρότημα που παρουσιάσαμε unplugged στο χώρο μας.

 Ανέκαθεν πιστεύαμε στην αξία του και χαιρόμαστε πραγματικά για την ευρύτερη αναγνώριση που κατακτά με το πέρασμα του χρόνου. Το Silver Dollar με τιμή παρουσιάζει τους INK live!

Είσοδος ελεύθερη!

Οι INK είναι ένα ελληνικό alternative/metal συγκρότημα που αποτελείται από τους:
vocals:Tsantalis Chris
guitars:Apostolopoulos Kostas
bass:Traskas Dimitris
drums:Margiolis Panagiotis

Περισσότερες πληροφορίες για τους INK:
http://www.myspace.com/inkgreece
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=40853647266&v=info

INK band videos links:
Welcome: http://www.youtube.com/watch?v=LJeYe5aI3hU
Heart Pills: http://www.youtube.com/watch?v=xDnf9MegOg4
Strange Lullaby: http://www.youtube.com/watch?v=ek7nc_ildjs


Silver Dollar
Εθνικής Αμύνης 19
Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310283613
http://www.silverdollar.gr
e-mail: info@silverdollar.gr

FB event link: http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=127808847292294
FΒ group link: http://www.facebook.com/?tid=1732830273069&sk=messages#!/group.php?gid=31598828452
Γίνετε μέλος για να ενημερώνεστε για όλα τα events του Silver Dollar!
FΒ group link: http://www.facebook.com/?tid=1732830273069&sk=messages#!/group.php?gid=31598828452
Γίνετε μέλος για να ενημερώνεστε για όλα τα events του Silver Dollar!

Αυτό το Σάββατο το μεγάλο αποκριάτικο party του Rocking.gr στο

Όπως και το προηγούμενο «μονό» έτος, έτσι και φέτος, σας καλούμε στο αποκριάτικο πάρτι μας, το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011. Κανείς δεν ξέχασε πόσο καταπληκτικά περάσαμε στο καρναβάλι του 2009, αλλά είμαστε έτοιμοι να το ξεχάσουμε τώρα, σε μια ακόμα πιο τρελή και όμορφη νύχτα, σε ένα ξέφρενο πάρτι... με rock μασκαράδες.

Οι πόρτες του Rainbow Rock Bar, στο Γκάζι, θα ανοίξουν για εσάς στις 10μ.μ. και θα γιορτάσουμε τον Καρνάβαλο μέχρι πρωίας, με αγαπημένες μουσικές, όπως του πρέπει. Φορέστε λοιπόν ό,τι πιο rock ή καρναβαλικό έχετε, οπλιστείτε με κέφι και διάθεση για καλή «party-oriented» rock και κατηφορίστε προς το Γκάζι, όπου οι μασκαρεμένοι συντάκτες του Rocking.gr θα σας υποδεχτούν για να διασκεδάσουν μαζί σας.

Για τους ξενέρωτους αντιμασκαράδες, σημειώνουμε ότι η μεταμφίεση είναι προαιρετική, αλλά θυμίζουμε ότι...

Όσοι πιστοί διαλέξουν (rock ή μη) αποκριάτικο κουστούμι, θα συμμετάσχουν στον παραδοσιακό μας διαγωνισμό, ώστε να αναδειχθούν οι διάδοχοι των δικών μας Slash, Angus και Gene του 2009. "Go fucking crazy", λοιπόν!

Ποια είναι τα δώρα του διαγωνισμού;

1. To box-set των Radiohead (περιλαμβάνει τα άλμπουμ: "Pablo Honey", "The Bends", "OK Computer", "Kid A", "Amesiac", "I Might Be Wrong" (Live/2001) και "Hail To The Thief", σε cd).
2. Το box-set "The Collection" των Rage Against The Machine (περιλαμβάνει τα άλμπουμ: "Rage Against The Machine", "Evil Empire", "The Battle Of Los Angeles", "Renegades" και "Live At The Grand Olympic Auditorium", σε CD).
3. Ένα t-shirt και ένα πορτοφόλι από το επίσημο merchandise των Slayer.

Με ποιά κριτήρια θα δοθούν τα παραπάνω δώρα;

Τριμελής επιτροπή του Rocking.gr θα «σκανάρει» λεπτομερώς τον κάθε μασκαρά και θα ανταμείψει:
1. Την καλύτερη rock αμφίεση
2. Την καλύτερη μη-rock αμφίεση
και
3. Τη... χειρότερη / γελοιότερη / «γι' αυτό περίμενα τις απόκριες» αμφίεση

Κατά τη 1:00 θα χειροκροτήσουμε όλοι μαζί τους τρεις νικητές...

Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρετε να ξεχωρίσετε, όμως, ένας επιπλέον λόγος για να μεταμφιεστείτε σας περιμένει: Οι 30 πρώτοι μασκαρεμένοι που θα καταφτάσουν στο πάρτι μας θα κερδίσουν ένα συλλεκτικό, αναμνηστικό αντικείμενο του Rocking.gr. Αυτό όμως δε σας λέμε τι είναι...

Στα decks οι μασκοφόροι του Rocking.gr θα παίζουν μουσική από τις 10μ.μ. και μέχρι να έρθει το επόμενο πρωί, σε ένα set με πολλές εκπλήξεις...

Ας συνοψίσουμε λοιπόν:

Ημερομηνία: Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011
Διεύθυνση: Rainbow Rock Bar, Δεκελέων 40, Γκάζι
Πρόσβαση: Σταθμός μετρό «Κεραμεικός»
Ώρα: Από τις 10μ.μ. και μέχρι να λιποθυμήσει από την κούραση και ο τελευταίος
Μουσική: Rock. The whole rock and nothing but the rock, with a touch of carnival
Μεταμφίεση: Προαιρετική - ελάτε όπως θέλετε
Είσοδος: Ελεύθερη

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Αυτόπτες Μάρτυρες: Κάθε Κυριακή @ CULT Cafe-Bar

Οι Αυτόπτες Μάρτυρες φιλοξενούνται κάθε Κυριακή στο CULT Cafe-Bar..

Διεύθυνση: Θέτιδος 1 (πλατεία Ελευθερίας), Βριλήσσια
Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου στις 9:00 μ.μ.
Ώρα Έναρξης: 21.00 - Είσοδος Ελεύθερη
Τιμή Ποτού: 4,50€

Νέο album από τον Alice Cooper!

Το Welcome 2 My Nightmare είναι έτοιμο! Το νέο album του Alice Cooper είναι το sequel του κλασσικού “Welcome To My Nightmare” από το 1975. Το “Welcome…” ήταν το πρώτο album του Alice Cooper ως solo act μετά την διάλυση του Alice Cooper Group.

Η κυκλοφορία του νέου δίσκου του 62χρονου καλλιτέχνη ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, από τον ίδιο μέσα από την ραδιοφωνική του εκπομπή “Nights With Alice Cooper” που μεταδόθηκε από τον σταθμό Planet Rock. O Alice Cooper είπε: «Το “Welcome 2 My Nightmare τελείωσε, το έχω εδώ, δίπλα μου.» Το “Welcome To My Nightmare ήταν ένα concept album βασισμένο στους εφιάλτες του φανταστικού χαρακτήρα Steve.

Ο Alice αναφέρθηκε στο sequel: «Είναι ο επόμενος εφιάλτης του Steven, 30 χρόνια μετά και είναι πολύ χειρότερος από τον προηγούμενο.» Στην παραγωγή του album βρέθηκε ο θρυλικός Bob Ezrin, παραγωγός και του πρώτου “Welcome To My Nightmare”.
Alice Cooper

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...22 Φεβρουαρίου

1974 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός James Blunt (James Hillier Blount) γεννήθηκε στο Tidworth του Wiltshire. Έγινε δημοφιλής μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού "You're Beautiful" το 2004. Έχει κυκλοφορήσει τρία στούντιο άλμπουμ και έχει κερδίσει δυο Brit Awards, δυο Ivor Novello Awards. Είναι επίσης γνωστός για την προσφορά του στους 'Γιατρούς Χωρίς Σύνορα', δίνοντας συναυλίες για να τους ενισχύσει. Πρόσφατα συμμετείχε στην επανεκτέλεση του τραγουδιού των R.E.M. "Everybody Hurts", με σκοπό συλλογή χρημάτων για την ενίσχυση των πληγέντων από τον σεισμό στην Haiti. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια άλμπουμ.

1956 Ο Elvis Presley κάνει για πρώτη φορά την είσοδο του στα Αμερικάνικα charts με το τραγούδι "Heartbreak Hotel". Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στις 10 Ιανουαρίου και είναι το πρώτο του στην RCA Records.


1977 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 είναι το τραγούδι "New Kid in Town" του συγκροτήματος Eagles. Είναι το πρώτο single από το άλμπουμ τους "Hotel California" και το πρώτο τους χρυσό με πωλήσεις πάνω από ένα εκατομμύρια αντίτυπα.


1989 Στην τελετή απονομής των Grammy Awards που πραγματοποιείται στο Shrine Auditorium του Los Angeles, οι Metallica τραγουδούν το "One". Τελικά το βραβείο "Best Hard Rock/Metal Performance Vocal or Instrumental" κερδίζουν οι Jethro Tull. Τα βραβεία "Song of the Year", "Record of the Year" και "Best Pop Vocal Performance, Male" κερδίζουν η Linda Goldstein (παραγωγός) και ο Bobby McFerrin για το τραγούδι "Don't Worry, Be Happy". Άλλα βραβεία: "Album of the Year" George Michael για το "Faith" και "Best New Artist", "Best Pop Vocal Performance, Female" και "Best Contemporary Folk Recording" η Tracy Chapman.

1993 Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού Alternative Rock συγκροτήματος Radiohead, με τον τίτλο "Pablo Honey". Ηχογραφήθηκε στα Chipping Norton Studios και Countryard Studio μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου του 1992. Ανέβηκε μέχρι το Νο22 των Βρετανικών charts. Το άλμπουμ περιέχει ίσως το γνωστότερο τραγούδι του συγκροτήματος, "Creep".

Verbal Delirum και Skysent Lu στο 7SINS Club

To 7SINS Club επιφυλάσσει μια έκπληξη
για το κοινό του την Παρασκευή 25 Φεβ.2011!

Φιλοξενεί τους Verbal Delirum και τους Skysent Lu σε μια κοινή εμφάνιση.
Οι Verbal Delirium συνεχίζοντας τη δυναμική τους είσοδο στα μουσικά δρώμενα,
έχουν να προσφέρουν μια "μουσική πρόταση"
με ήχους που κινούνται στην art rock , progressive / alternative.
To πρόγραμμα θα ανοίξουν οι Skysent Lu με δικές τους
και όχι μόνο δημιουργίες με περισσότερο Ηard rock και metal στοιχεία.
Ένα event που μπορεί να συνδυάσει
τη διασκέδαση με την ψυχαγωγία
κάτι που λείπει στις μέρες μας!

Oι Thirty Seconds To Mars το καλοκαίρι στην Αθήνα

H Spicy με ιδιαίτερη τιμή και στην πιο κατάλληλη στιγμή παρουσιάζει στην Ελλάδα...
Το νέο stadium-rock γκρουπ του πλανήτη... Την τριαδική οντότητα από τις Η.Π.Α., που συγκλονίζει τα στάδια και τα festival fields...
Με το βλέμμα μπροστά, με τους χιλιάδες fans, με την ξεχωριστή αισθητική και τη μαγική διαδραστική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει όλα τους τα live...
Με έναν frontman που καταβροχθίζει και καταβροχθίζεται, στην κόψη του ξυραφιού, στην κορυφή του πλήθους... εκεί που κανείς δεν τολμά να σταθεί... στο όριο…

Τώρα που συμβαίνει, οι Thirty Seconds To Mars θα είναι εδώ, κατευθείαν από το μέλλον, τον Ιούλιο, στην καρδιά της Αθήνας!

Thirty Seconds To Mars
Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011
Κέντρο Ιππασίας - Πάρκο Γουδή
Ολυμπιακά Ακίνητα

Ο τίτλος του πρόσφατου άλμπουμ των Thirty Seconds To Mars -"This Is War"- δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στις προσωπικές μάχες του συγκροτήματος ή ένα σχόλιο για την παγκόσμια κρίση και τις οικονομικές αναταραχές, αλλά και «φόρο τιμής» στη διαβόητη, πλέον, μήνυση ύψους $30,000,000 που έκανε στο γκρουπ η Virgin Records, υπόθεση που έληξε μετά από μήνες δικαστικής διαμάχης. Το "This Is War" αντανακλά το αποτέλεσμα μιας 18μηνης δημιουργικής πάλης, που δόθηκε με σθένος αλλά ιδιωτικά, μέσα σε ένα στούντιο κτισμένο στην πλευρά ενός σπιτιού κρυμμένου κάπου στα Hollywood Hills. Το αποτέλεσμα όλων αυτών; Ένα θριαμβευτικό, επικό ηχητικό δημιούργημα, εξέλιξη του οράματος που άρχισε να ξετυλίγεται με το ντεμπούτο τους, το 2002, και το πολύ-πλατινένιο "A Beautiful Lie" που ακολούθησε, το 2005.

Το "This Is War" είναι ένα τεράστιο βήμα στο μέλλον για τους Thirty Seconds to Mars και ουσιαστικά καθιερώνει το τρίο (τραγουδιστής και κιθαρίστας: Jared Leto, ντράμερ: Shannon Leto και κιθαρίστας: Tomo Milicevic) ως ένα stadium-rock συγκρότημα παγκόσμιας εμβέλειας. Οι L.A. Times χαρακτηρίζουν το "This Is War" «μαχητικό... απειλητικό... ένα άλμπουμ που εκπέμπει περισσότερη αυτοπεποίθηση απ' ό,τι άλλο έχουν κάνει μέχρι στιγμής». Το Alternative Press κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, βαθμολογώντας το με 4 αστέρια: «μια καλλιτεχνική νίκη για τους Thirty Seconds To Mars». Και το Kerrang! συμφωνεί: «το δυνατότερο και πλέον ολοκληρωμένο έργο τους μέχρι σήμερα».

Ο Jared Leto δηλώνει: «Μας πήρε δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων φτάσαμε ως την κόλαση και πάλι πίσω. Κάποια στιγμή, πίστεψα πως θα μας κατέστρεφε, αλλά τελικά αποδείχθηκε να είναι μια εμπειρία μεταμόρφωσης για μας... Είναι περισσότερο μια επανάσταση, παρά μια εξέλιξη. Είναι το αποτέλεσμα μιας πορείας ωρίμανσης».

Δύο από τους πιο επιδραστικούς παραγωγούς παγκοσμίως, ο Flood (U2, Nine Inch Nails, Depeche Mode, Smashing Pumpkins) και ο Steve Lillywhite (U2, The Rolling Stones, Peter Gabriel) επιστρατεύθηκαν από τους TSTM, για να τους καθοδηγήσουν σε αυτό τους το ταξίδι.

«Ο Flood έχει την καρμική ικανότητα να μπορεί να δουλεύει με συγκροτήματα σε αυτές τις έντονες, μεταβατικές περιόδους που σημαδεύουν τη δημιουργική τους ζωή», λέει ο Jared. «Γνωρίζαμε ότι ήμασταν έτοιμοι για κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό, κάτι μη αναμενόμενο. Ο Flood ήταν το ιδανικό άτομο να μας καθοδηγήσει σε αυτό το μονοπάτι...». «Ηχητικά είναι μια νέα αρχή, μία αναγέννηση για μας», λέει ο Tomo. «Ως συνθέτης, ο Jared υπήρξε... αδυσώπητος. Ταξίδεψε σε έναν τόπο που δεν είχα συναντήσει ποτέ πριν...».

Οι Flood και Lillywhite προσέφεραν στο συγκρότημα την ελευθερία και την αυτοπεποίθηση να εξερευνήσουν νέους ήχους, φόρμες και ιδέες. «Είναι μια διαδικασία που απαιτεί αλήθεια, ειλικρίνεια και σκληρή δουλειά», λέει ο Flood, εξηγώντας παράλληλα στον Τύπο ότι τα μέλη του συγκροτήματος ήταν αποφασισμένα να ηχογραφήσουν ένα κλασικό άλμπουμ, πιέζοντας τους εαυτούς τους προς μια κατεύθυνση που μόνο εύκολη δεν ήταν... «Πιστεύω ότι εμπειρίες σαν κι αυτές χαρίζουν μεγάλη ικανοποίηση», προσθέτει. Ολη αυτή η διαδικασία ξεκίνησε με τον Flood να ηγείται και κατέληξε με τα ηνία στα χέρια του Lillywhite. Το ντουέτο πέτυχε να δυναμώσει το συναισθηματικό φορτίο των τραγουδιών, που είχαν ως θεματικό άξονα έννοιες όπως η πίστη, η ηθική, η δικαίωση, η ελευθερία και η αναγέννηση. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την ηχογράφηση του πλέον προσωπικού και πολιτικά φορτισμένου άλμπουμ του γκρουπ μέχρι σήμερα.

«Ο Flood ξεκίνησε αυτό το μεγάλο ταξίδι μαζί μας και ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Μας βοήθησε σε αυτήν την αναζήτηση να ανακαλύψουμε σε μεγαλύτερο βάθος το ποιοι πραγματικά είμαστε ως μπάντα αλλά και ο καθένας ξεχωριστά», λέει ο Shannon. «Ο Steve μας βοήθησε να το ολοκληρώσουμε, που συχνά είναι το δυσκολότερο κομμάτι της ηχογράφησης. Πήγαμε στον πόλεμο δίπλα τους και βγήκαμε απ' όλο αυτό με αγάπη και σεβασμό και για τους δυο».

Εκτός από την καταλυτική ερμηνεία του Jared, την ισχύ και τη μελωδικότητα του μπάσου, της κιθάρας και των πλήκτρων, το εντυπωσιακό και ευφάνταστο παίξιμο στα τύμπανα του Shannon και την ένταση του Tomo στις έξι χορδές, στο "This Is War" ο ήχος «γεμίζει», με δεκάδες εξελιγμένα εφφέ και πολλαπλά επίπεδα ήχου από vintage πλήκτρα. Αυθεντικοί Θιβετιανοί μοναχοί ψάλλουν στο ξεκίνημα του άλμπουμ στο "Escape" και στο κλείσιμό του, στο "L490", μια νεαρή Γαλλίδα αφηγείται στο "Night Of The Hunter", ενώ εισαγωγή στο πρώτο single, "Kings And Queens" είναι η κραυγή από ένα άγριο γεράκι. Το συγκρότημα έγραψε το "Kings And Queens" στο ίδιο σπίτι στην Ν. Αφρική όπου ηχογράφησαν και το υπερ-πετυχημένο single τους "The Kill". Κι αυτή η κραυγή δεν είναι σε καμία περίπτωση κάποιο κόλπο της τεχνολογίας. «Το γεράκι ζούσε πάνω από το σπίτι», εξηγεί ο Jared. «Περάσαμε ώρες περιμένοντάς το να εμφανιστεί, για να ανέβουμε στη σκεπή και να το ηχογραφήσουμε live».

Ίσως όμως το πιο εντυπωσιακό όργανο που ακούγεται στο άλμπουμ να είναι τελικά ο μεγαλειώδης ήχος που παράγουν οι χιλιάδες οπαδοί των Thirty Seconds to Mars - κάτι περισσότερο από 100,000 fans γνωστοί και ως The Echelon, που ακούγονται να τραγουδούν με μια φωνή, σε ολόκληρο το δίσκο. Ξεκινώντας αρχικά ως ένα απλό πείραμα ηχογράφησης, το "Summit" πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2009, στο Avalon Club του Hollywood, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 Echelon, που ταξίδεψαν από όλον τον κόσμο, για να δανείσουν τις φωνές, τις κραυγές και το χειροκρότημά τους στο δίσκο. Το Buzznet εκθείασε αυτή την «ανθρώπινη» ορχήστρα των 1000 μελών, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι μοιάζει να υπάρχει «σχεδόν επί τούτου για να συμμετάσχει στα live».

Η επιτυχία του αρχικού εγχειρήματος ήταν τόσο μεγάλη που οδήγησε στην πραγματοποίηση άλλων 8 Summit σε ολόκληρη την υφήλιο, τα οποία και συγκέντρωσαν δεκάδες χιλιάδες fans. Όταν το γκρουπ έλαβε μέσω του Twitter μήνυμα από έναν Ιρανό οπαδό που τους έγραφε ότι δυστυχώς δεν μπορούσε να παραβρεθεί σε καμιά από τις συναντήσεις, οι Jared, Shannon και Tomo αποφάσισαν να διευρύνουν το πείραμα του Summit. Ετσι, το 2009 δημιούργησαν το "Digital Summit", καλώντας τους κατόχους υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων με δυνατότητα ηχογράφησης και σύνδεση στο διαδίκτυο, να καταγράψουν ήχους και φωνητικά και να τα στείλουν στο γκρουπ μέσω του TwitVid! Με αυτή τους την ιδέα, οι Thirty Seconds To Mars επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά και με τον πλέον πρωτοποριακό τρόπο την ιδιαίτερη σχέση που έχουν με τις νέες τεχνολογίες. Αποτέλεσμα του Digital Summit ήταν μια βροχή από συμμετοχές από ολόκληρο τον πλανήτη: Οι πιο αφοσιωμένοι fans του γκρουπ από ΗΠΑ, Αυστραλία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Αγγλία, Καναδά και Ιράν είχαν, έτσι, τη μοναδική ευκαιρία να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι του νέου άλμπουμ.

«Το Summit υπήρξε καταλύτης στη δημιουργία του "This Is War"», εξηγεί ο Jared. «Ουσιαστικά ήταν μια διαδραστική πειραματική ηχογράφηση, που κατάφερε να ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες μας και αποτέλεσε καθοριστικό συστατικό αυτού του άλμπουμ. Ήταν ένας συναρπαστικός και ξεχωριστός τρόπος για μας να μοιραστούμε την εμπειρία αυτή με την οικογένειά μας σε ολόκληρο τον κόσμο».

Το "Kings & Queens", που κυκλοφόρησε ως το 1ο single του "This Is War", χαρακτηρίστηκε από το Billboard ως «επικό ροκ μεγάλης κλίμακας» και ενέπνευσε μια μικρού μήκους ταινία με τίτλο "The Ride", από τον σκηνοθέτη Bartholomew Cubbins. Πρωταγωνιστές της ταινίας μια κοινότητα ποδηλατών που δημιουργούν ένα κίνημα με πρωτοποριακή σκέψη και οικολογικές ανησυχίες, με το φιλμ να παρουσιάζει μια νυχτερινή τους πορεία από το κέντρο του Los Angeles μέχρι τη Santa Monica...

Ακολούθησαν τα single "This Is War", "Closer To The Edge" και "Hurricane". Ειδικότερα το video-clip του "Closer To The Edge" αναδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο την τεράστια δυναμική που έχει αποκτήσει το γκρουπ παγκοσμίως, αλλά κυριότερα αυτή τη μοναδική σχέση με το κοινό, που το κατατάσσει σε ένα από τα καλύτερα live γκρουπ του πλανήτη αυτή τη στιγμή.

Το άλμπουμ "This Is War" κυκλοφόρησε από τη Virgin Records στις 8 Δεκεμβρίου και είναι το τρίτο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ των TSTM.

Mars facts:
• Oι Thirty Seconds to Mars έχουν πουλήσει περισσότερα από 3.5 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.
• Το συγκρότημα σχηματίστηκε από τα αδέρφια Jared και Shannon Leto οι οποίοι υπέγραψαν το 1998 στην Virgin Records.
• Tα video τους έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια views στο YouTube.
• Για τις ανάγκες του video clip του "A Beautiful Lie", το συγκρότημα ταξίδεψε 200 μίλια βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.
• Το "From Yesterday" ήταν το πρώτο Αμερικάνικο μουσικό video που γυρίστηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας
• Οι Thirty Seconds To Mars έχουν κερδίσει δεκάδες βραβεία, ανάμεσα στα οποία ένα MTV Video Music Award, τρία MTV EMA’s, MTV Latin, Asia και Australia Awards, Fuse Award, και τρία Kerrang! Awards.
• Οι Thirty Seconds To Mars έχουν 42 εκατομμύρια plays στο MySpace και περισσότερους από ένα εκατομμύριο fan στο iLike/Facebook.
• Με το άλμπουμ τους "A Beautiful Lie" βρέθηκαν στο Top 5 Modern Rock με 2 single: "From Yesterday" και "The Kill"
• Το "The Kill" σημείωσε ρεκόρ παραμονής στο αμερικανικό Modern Rock radio chart, καθώς παρέμεινε για περισσότερες από 50 εβδομάδες το 2006.
• Το www.abeautifullie.org δημιουργήθηκε ως bulletin board για την εκπαίδευση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα και την καθοδήγηση σχετικά με τρόπους δράσης.
• Από το 2005 το συγκρότημα έχει δώσει πάνω από 500 συναυλίες παγκοσμίως, ενώ έχει συμμετάσχει στα φεστιβάλ Lollapalooza (Η.Π.Α.), Pinkpop (Ολλανδία), Download και Give It a Name Festival (Μ. Βρετανία), Rock Am Ring/Rock Im Park (Γερμανία) αλλά και στο Summer Sonic (Ιαπωνία).

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:
Διακεκριμένα στην κερκίδα 75 euro, Pitch A 60 euro, Αρένα Γενικής εισόδου 40 euro προπώληση και 55 euro στο ταμείο.

Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση με λεπτομέρειες για την έναρξη της προπώλησης των εισιτηρίων.

O Γιάννης Δοναδίκης και Ο Σάκης Μαξούτης.

Σήμερα τρίτη.
 Mια φωνή και ένα Πιάνο &
Κάθε τρίτη στο Camelot rock-cafe...
O Γιάννης Δοναδίκης και Ο Σάκης Μαξούτης.

Παρουσιάζουν μια διαδρομή μέσα στο Ελληνικό τραγούδι.
Από το δεκαετία του 70 μέχρι σήμερα.
... <<. Μια φωνή και ένα πιάνο >>
Είναι ένα εγχείρημα που προσπαθεί
να συγκεντρώσει τραγούδια που μας άγγιξαν όλους και έχουν συνδέσει τον καθ΄ ένα από μας με προσωπικές και
συναισθηματικές στιγμές. Τραγούδια πού όλοι αγαπήσαμε και σιγοτραγουδήσαμε, με μια κιθάρα,με την παρέα μας,
άλλοτε πίνοντας ουζάκι άλλοτε πίνοντας ουίσκακι, βυθισμένοι στην αγκαλιά ενός φιλόξενου καναπέ, στην άκρη
ενός χαμηλοτάβανου bar, στην άκρη μιας παραλίας συγκεντρωμένοι γύρω από τη φωτιά.
& Μια φωνή και ένα Πιάνο &
κάθε τρίτη στο CAMELOT rock-cafe.
Είσοδος ελεύθερη.
Έναρξη 10.30 μμ
Και μην ξεχνάτε μπύρα από 3 ευρώ.

Ξεσκέπασμα της μουσικής βιομηχανίας;



Δείτε ένα πολύ ωραίο βίντεο που βρήκαμε στο youtube,
 το οποίο λέει πολύ ωραίες αλήθειες
για το πως λειτουργεί η μουσική βιομηχανία και τι επιρροές δέχεται,
 πως δημιουργεί τα είδωλα. Γιατί αυτοί που έχουν ταλέντο δεν αναγνωρίζονται ποτέ;
 Αυτά και άλλα πολλά θα σας απαντηθούν
στο παρακάτω βίντεο που αξίζει την προσοχή σας.


Οι Slayer με guest κιθαρίστα τον Gary Holt των Exodus

Οι Slayer ανακοίνωσαν ότι στην επερχόμενη πενθήμερη περιοδεία τους
 στην Αυστραλία για το Soundwave Festival
που ξεκινάει στις 26 Φεβρουαρίου,
θα έχουν ως guest κιθαρίστα τον Gary Holt
 των βετεράνων thrashers Exodus.

Οι Thunder κυκλοφορούν live άλμπουμ

Οι Thunder πρόκειται να κυκλοφορήσουν
 live άλμπουμ με τίτλο “Live-Rough & Ready” την 1η Μαρτίου.
Το άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο σε digipack έκδοση με 4 CD
 και μόνο από τη επίσημη ιστοσελίδα των Thunder.
 To “Live – Rough & Ready” περιλαμβάνει δυο συναυλίες των Thunder από την περιοδεία τους
 “The Magnificent Seventh” του 2005.
Οι Thunder θα πραγματοποιήσουν μια
και μοναδική εμφάνιση στις 24 Ιουλίου στο High Voltage Festival του Λονδίνου.
Ωστόσο, η μπάντα έχει ξεκαθαρίσει
ότι δεν επανασυνδέονται μόνιμα και ότι δεν υπάρχουν
 σχέδια να ηχογραφήσουν ή να κυκλοφορήσουν καινούριο υλικό.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ GUEST : ΟΙ LEXICON PROJECT


ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ & ΙΑΝ ΣΤΟ CAMELOT!!!

ΣΤΟΥ ΓΚΥΖΗ AYTH THN TETAΡΤΗ 23/2! 
ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ & ΙΑΝ ΣΤΟ CAMELOT!!!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
ΜΕ FREE DRINK ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ!
 ΟΤΑΝ ROCKΑΡΟΥΝ Ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ & Ο ΙΑΝ ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΕΣ!!! 
(ΓΚΥΖΗ & ΡΑΓΚΑΒΗ 61)

Σαν Σήμερα...21 Φεβρουαρίου

1933 Μία από τις μεγάλες γυναικείες προσωπικότητες της Jazz, Blues και Soul, η Nina Simone (Eunice Kathleen Waymon 1933-2003), γεννήθηκε στην Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Από πολλούς χαρακτηρίστηκε και "Μεγάλη Ιέρεια της Soul". Η ερμηνεία της ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές μιας και προσέγγιζε τα τραγούδια της με ιδιαίτερο συναισθηματικό βάρος. Ηχογράφησε πάνω από 40 άλμπουμ και τη θυμόμαστε από τραγούδια όπως τα "My Baby Just Cares for Me", "Feeling Good", "Sinnerman", "I Put a Spell on You", "Don't Let Me Be Misunderstood" κ.α.

1982 Ο Dj και καλλιτεχνικός ατζέντης Murray The K (Murray Kaufman 1922-1982) απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών στο Los Angeles της California, λίγες ημέρες μετά τα γενέθλια του, από καρκίνο. Τη δεκαετία του '60, ήταν ένας από τους πιο δημοφιλής ραδιοφωνικούς παραγωγούς της Νέας Υόρκης. Υποστήριξε φανατικά τους The Beatles μέσα από τις εκπομπές του και συχνά αναφέρεται και ως "The Fifth Beatle". Ήταν επίσης μεγάλος θαυμαστής του Bob Dylan. Σε μια συναυλία που χρειάστηκε να τον προσφωνήσει είχε πει: "Δεν είναι rock, δεν είναι folk, είναι κάτι καινούριο που λέγεται Dylan".

1970 Οι Simon & Garfunkel βρίσκονται στην πρώτη θέση των Βρετανικών charts με το τραγούδι "Bridge Over Troubled Water".

1986 Οι The Dead Kennedys δίνουν την τελευταία τους συναυλία στην California των ΗΠΑ. Η συνεχόμενη υποχώρηση της punk μουσικής και η άνθιση της thrash metal ήταν ένας από τους λόγους που απογοητευμένοι πήραν την απόφαση να διαλυθούν. Συνέχισαν να γράφουν τραγούδια όπως το "Anarchy For Sale" εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματα τους για την πτώση της punk rock.

2005 Κυκλοφορεί το τρίτο άλμπουμ του alternative rock συγκροτήματος Doves με τον τίτλο "Some Cities". Δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του θα ανέβει στο Νο1 των Βρετανικών albums chart.

Oι Astronauts ζωντανά στην Αθήνα

elfentanz presents:

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011
RODEO LIVE CLUB (Χέυδεν 34, πλατεία Βικτωρίας)
THE ASTRONAUTS (UK)
+ Tilbury on Cloves (GR)


Οι Astronauts δεν θεωρούνται ένα από τα δημοφιλή συγκροτήματα του new wave. Από τα τέλη των 70’s μέχρι και σήμερα ποτέ δεν έβαλαν τη καριέρα τους πιό ψηλά από την αγάπη τους για τη μουσική. Ποτέ δεν έφτιαξαν τραγούδια για τα dancefloors και τα ραδιόφωνα, ποτέ δεν θέλησαν να υιοθετήσουν μια trendy και στυλιζαρισμένη εικόνα για τα media, ποτέ δεν προσπάθησαν να μπουν στα βρετανικά charts και δεν έκαναν τίποτα από όλα αυτά που θα μπορούσε τότε να τους βγάλει από το underground και τώρα να τους εξασφαλίσει μια θέση με τους ευνοημένους του σύγχρονου post punk revival.
Παρ’ όλα αυτά κατάφεραν να κυκλοφορήσουν μερικούς από τους σημαντικότερους new wave δίσκους (peter pan hits the suburbs και it’s all done by mirrors) και να βρίσκονται διακριτικά στο περιθώριο σπάζοντας μια στο τόσο τη σιωπή τους με επιλεγμένες συναυλίες, διατηρώντας τον cult μύθο τους αναλείωτο στο χρόνο.
Στις 12 Μαρτίου η αναρχο-punk περσόνα του Mark Astronaut με τη παρέα του θα σταθεί στη σκηνή του Rodeo για να θυμίσει στους έλληνες φίλους του μερικές από τις πιό ένδοξες και ασυμβίβαστες στιγμές του new wave.
Εισιτήρια θα πωλούνται προς 18 ευρώ μόνο στη πόρτα του Rodeo Live Club την ημέρα της συναυλίας. Δεν θα υπάρξει προπώληση.

Πριν από τους Astronauts θα εμφανιστούν οι Tilbury On Cloves.
Οι Tilbury On Cloves έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό ήχο που ξεκινάει από την ονειρική ατμόσφαιρα των Cocteau Twins και την shoegaze pop τύπου Slowdive και καταλήγει σε απόλυτα μοντέρνες μπάντες όπως είναι οι Hood και οι Piano Magic.
Το όνομα του συγκροτήματος άρχισε να γίνεται γνωστό και στο εξωτερικό με το single "Innocence" που κυκλοφόρησε κάτω από την επωνυμία του Δανέζικου ανεξάρτητου label BSBTA (Bloated Sasquatch Beer Theatre Audio). Το πρώτο τους ολοκληρωμένο επίσημο άλμπουμ, το ομώνυμο "Tilbury On Cloves", κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2004 από την ίδια εταιρία. Το ομώνυμο άλμπουμ "Tilbury On Cloves" πλέον κυκλοφορεί και στην Ελλάδα με διανομή από την Cyberdelia Records.
Το 2006 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο "Blindshow", από την ελληνική ανεξάρτητη δισκογραφική Dead Scarlet.

Έρχονται οι νέοι Horrors

Τον Ιούλιο θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ των Horrors, όπως ανακοίνωσε ο frontman τους Faris Badwan.

Ο τραγουδιστής απάντησε στις φήμες που γράφτηκαν στο forum τον Horrors που ήθελαν το γκρουπ να καθυστερεί την κυκλοφορία του άλμπουμ, λόγω του νέου project του Badwan, Cat's Eyes.
Mε ένα –άκρως λακωνικό- post, o τραγουδιστής έγραψε ένα σκέτο ‘July’, βάζοντας τέλος στις πληροφορίες περί αναβολής της νέα δουλειάς.

Αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες...

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

THE SKELTERS στην ΑΘΗΝΑ στο BAT CITY στις 25.2.2011!

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας έρχονται στην Αθήνα με την πιο ROCK "N" ROLL διάθεση, για ένα βράδυ χαρίζοντας στους θαυμαστές τους τις νέες προσωπικές τους επιτυχίες από την δισκογραφική τους δουλειά "EXPLAIN TO ME", ώς επίσης ερμηνεύουν και τραγούδια από άλλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως :

The Beatles, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Elvis Presley, U2, Queen, Led Zeppelin, Deep Purple, Bon Jovi, Oasis, Guns n' Roses, Rolling Stones, Little Richard, Pink Floyd, Bruce Springsteen, Black Sabbath, James Brown, Jimi Hendrix, Bob Dylan, The Doors, Chuck Berry, Roy Orbison, Johnny Cash, Eric Clapton κ.α.

Tο πρώτο album των Skelters με τίτλο "Explain To Me" κυκλοφορεί από την Pan Vox/Legend, και το τραγούδι "SEE HOW MUCH I LOVE YOU" ήδη έχει ξεχωρίσει στα περισσότερα ροκ ραδιόφωνα της Ελλάδος. Δείτε και το επίσημο βίντεο κλιπ του τραγουδιού


Xαρακτηριστικό στοιχείο των live εμφανίσεων τους, είναι το show που προσφέρουν, η χορευτική διάθεση που δημιουργούν στο κοινό όταν διασκευάζουν Rock 'n Roll επιτυχίες των '50s και '60s όπως και οι απεριόριστες φωνητικές ικανότητες του τραγουδιστή, τα μελωδικά φωνητικά τους (έχοντας πάντα ως πρότυπα τους Beatles και τους Queen) και η δυναμική σκηνική τους παρουσία. Άλλωστε οι Skelters έχουν εντυπωσιάσει το κοινό της χώρας και όχι μόνο με τις επιλεγμένες και πολύ δουλεμένες αφιερωματικές βραδιές σε γνωστούς και δύσκολους καλλιτέχνες (Beatles, John Lennon, Queen, U2, Elvis Presley).

Εχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης σε live εμφανίσεις τους όπως τους ZZ Top, Pavlov's Dog, τον Louisiana Red, τον Paul Di Anno(Iron Maiden), Don Dokken, Iron Butterfly, Puressence καθώς και ιστορικά συγκροτήματα της Ελλάδος όπως οι Blues Wire, George Gakis κ.α.

Μετά το LIVE θα συνεχίσουμε με ένα σούπερ ROCK "N" ROLL πάρτυ "ΜΕΕΤ ΤΗΕ SKELTERS"

Σας περιμένουμε λοιπόν την Παρασκευή 25.2.2011

Στο BAT CITY
Λεωφ. Αλεξάνδρας 11
Αθήνα
Eπισκεφθείτε τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις:

Until Rain Unplugged Live @ Kismet

Lefteris Germenlis & Yannis Papadopoulos!

Mia unplugged vradia me 80s, 90s, hard rock!
Talisman, Maiden, Bon Jovi, Firehouse kai alla...
Κρατήσεις στα 2310 548490, 6942988757 και 6942054045
Τρίτη στις 10:30 μ.μ.
Kismet
Κατούνη 11, Λαδάδικα
Thessaloníki, Greece