ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...3 Απριλίου

3 Απριλίου 1950 Πέθανε από καρδιακή προσβολή ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του 20ου αιώνα, ο Kurt Weill (Kurt Julian Weill 1900-1950). Έγραψε έργα για το θέατρο, όπερες και συνθέσεις για τραγούδια. Συνεργάστηκε με τον ποιητή Bertolt Brecht, μαζί έγραψαν μια από τις διασημότερες κωμωδίες "Η όπερα της πεντάρας". Τραγούδια του ερμήνευσαν οι: Louis Armstrong ("Mack the Knife"), The Doors ("Alabama Song (Whisky Bar)"), Lou Reed και Marianne Faithfull η οποία ηχογράφησε ένα ολόκληρο άλμπουμ με τραγούδια του. Δίπλα του σπούδασε ο μεγάλος Έλληνας κλασικός συνθέτης Νίκος Σκαλκώτας.

3 Απριλίου 1967 Ο George Harrison τελειώνει, στα Abbey Road Studios, την ηχογράφηση του τραγουδιού "Within You Without You". Ήταν μια δική του δημιουργία για το άλμπουμ των The Beatles, "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".

3 Απριλίου 1969 Το FBI συλλαμβάνει τον τραγουδιστή των The Doors, Jim Morrison, με την κατηγορία της "πρόστυχης δημόσιας συμπεριφοράς" στην συναυλία που είχε δώσει στο Miami ένα μήνα περίπου πριν. Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 2000 δολαρίων.

3 Απριλίου 1993 Οι Depeche Mode και το άλμπουμ τους "Songs Of Faith And Devotion" βρίσκονται στην κορυφή των Βρετανικών Album Charts. Είναι το όγδοο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου. Δημοφιλή τραγούδια: "I Feel You", "Walking in My Shoes", "In Your Room", κ.α.

3 Απριλίου 2007 Ο Keith Richards δηλώνει στα Μ.Μ.Ε. πως αστειευόταν - λόγω της 1η Απριλίου - όταν πριν λίγες ημέρες είχε πει σε συνέντευξή του στο περιοδικό NME πως είχε σνιφάρει μέρος από τις στάχτες του πατέρα του μαζί με κοκαΐνη. Στην συνέντευξη είχε πει: "Το πιο παράξενο πράγμα που έχω σνιφάρει? Τον πατέρα μου... Έχω σνιφάρει τον πατέρα μου. Όταν τον αποτεφρώσαμε δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό. Νομίζω πως δεν τον πειράζει..."

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

ELYSION - ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΜΠΟΥΜ "SILENT SCREAM"




Σάββατο, 10 Απριλίου 2010
στο ROI MAT ROCK club,
Δίπλα στο AN CLUB, Αθήνα
Ώρα έναρξης 20:00
Είσοδος Ελεύθερη

Να είστε όλοι εκεί!

Σαν Σήμερα...2 Απριλίου

2 Απριλίου 1987 Ένας από τους κορυφαίους ντράμερ όλων των εποχών, ο Buddy Rich (1917 –1987), πέθανε από καρκίνο στον εγκέφαλο σε ηλικία 70 ετών στο Los Angeles. Συνεργάστηκε με κορυφαίους μουσικούς και τραγουδιστές της Jazz όπως: Joe Marsala, Artie Shaw, Tommy Dorsey, Harry James, Charlie Ventura, Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, κ.α. Θεωρείται ότι επηρέασε οποιονδήποτε, μετά από αυτόν, έπιασε μπαγκέτες στα χέρια του.

2 Απριλίου 1967 Οι The Beatles ολοκληρώνουν τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band". Θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο και θα είναι το άλμπουμ του συγκροτήματος που θα παραμείνει περισσότερο στο US Billboard 200 - για 15 εβδομάδες.

2 Απριλίου 1970 H Janis Joplin αποφασίζει να κάνει ένα τατουάζ, στο μέρος της καρδιάς της, το οποίο θα έγραφε "One for the Boys".

2 Απριλίου 1977 Στην πρώτη θέση του US Billboard 200 βρίσκεται το άλμπουμ των Fleetwood Mac, "Rumors". Στην δεύτερη θέση βρίσκεται το άλμπουμ των Eagles, "Hotel California".

2 Απριλίου 1991 Κυκλοφορεί το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδοποιού και τραγουδιστή Lenny Kravitz, με τον τίτλο "Mama Said". Στο άλμπουμ συμμετέχει και ο πρώην κιθαρίστας των Guns N' Roses, Slash, γράφοντας μαζί με τον Kravitz το τραγούδι "Always On The Run". Ήταν το πρώτο άλμπουμ του τραγουδιστή που μπήκε στο US Billboard 200, στην θέση Νο 39. Δημοφιλή τραγούδια: "Always on the Run", "Stand by My Woman", "It Ain't Over 'Til It's Over", κ.α.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...1 Απριλίου

1 Απριλίου 1999 Ένας από τους πρωτοπόρους της Rock and Roll, o Jesse Stone (1901-1999), πέθανε στην Florida σε ηλικία 97 ετών. Τραγούδια του ερμηνεύτηκαν από τους Ray Charles, The Drifters, Steve Miller Band, Isaac Hayes, Sam Cooke. Με το ψευδώνυμο Charles E. Calhoun ηχογράφησε ένα από τα πρώτα Rock n' Roll τραγούδια, το "Shake, Rattle and Roll".

1 Απριλίου 1966 Ο David Bowie κυκλοφορεί, χωρίς καμία επιτυχία, το πρώτο του σόλο single "Do Anything You Say".

1 Απριλίου 1983 Ανακοινώνεται πως τη θέση του κιθαρίστα Dave Mustaine στο heavy metal συγκρότημα Metallica, θα πάρει ο Kirk Hammett. Η πρόσληψη του έγινε λίγο πριν αρχίσουν οι ηχογραφήσεις του άλμπουμ "Kill 'Em All". Εκείνη την εποχή, ο Hammett παρακολουθούσε μαθήματα με δάσκαλο τον Joe Satriani.

1 Απριλίου 1992 Από δικαστήριο της California επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 δολαρίων στον Billy Idol για την κατηγορία της βιαιοπραγίας. Τον περασμένο Οκτώβρη, καθώς αναχωρούσε από εστιατόριο, χτύπησε την συνοδό του στο πρόσωπο. Τα αίτια της πράξης του δεν έγιναν ποτέ γνωστά.

1 Απριλίου 2003 Οι Pearl Jam ξεκινούν την περιοδεία τους στην Βόρεια Αμερική, από το Pepsi Center του Denver. Κατά την διάρκεια της παράστασης, την στιγμή που ερμηνεύει το τραγούδι "Bu$hleaguer", ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Eddie Vedder φόρεσε μια μάσκα με το πρόσωπο του George W. Bush.

1 Απριλίου 2003 Οι The White Stripes κυκλοφορούν το τέταρτο άλμπουμ τους, με τίτλο "Elephant". Το 2004 θα κερδίσει δύο βραβεία Grammy, "Best Alternative Music Album" και "Best Rock Song" για το "Seven Nation Army". Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "500 Greatest Albums of All Time", έχει τη θέση 390. Δημοφιλή τραγούδια: "Seven Nation Army", "I Just Don't Know What to Do with Myself" (Dusty Springfield), κ.α.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ROCK MUSIC LIVE'S

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το επόμενο “ART IN ROCK” βρίσκεται ήδη στη διαδικασία προετοιμασίας!

Ανοιξιάτικο, ανανεωμένο και με... εκπλήξεις!

Στις 11 του Απρίλη, λοιπόν, Κυριακή, την ομάδα «ART IN ROCK» θα φιλοξενήσει ο καταπληκτικός πολυχώρος «GLAM BAR», στο Γκάζι.
Χώρος που διατίθεται για συναυλίες, έκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις,
με ιδιαίτερο χαρακτήρα, διαρρύθμιση και διακόσμηση!

Βρίσκεται πολύ κοντα στο ΜΕΤΡΟ (Κεραμεικός - έξοδος Κωνσταντινουπόλεως),
στην οδό Δεκελέων 40.

Δείτε εδώ το χάρτη
http://www.ploigos.gr/?sessionid=7dd9e416ddf801dffda33e45b29e0f44

Πέραν της καθιερωμένης έκθεσης καλλιτεχνών
Kαι της ζωντανής μουσικής, με rock & blues μελωδίες,
το πρόγραμμα του «ART IN ROCK» θα περιλαμβάνει
την παρουσίαση βιβλίου αξιόλογου συγγραφέα-ποιητή
και ζωγραφική επί σκηνής, ζωντανά,
από καταξιωμένη στο χώρο ζωγράφο!

Θα παρουσιάσουμε έργα
Ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής, αερογραφίας, κοσμήματα και χειροποίητες κατασκευές.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει μία ημέρα.

Το στήσιμο και το μάζεμα των έργων, θα γίνει την ίδια μέρα.
Θα έχουμε στη διάθεσή μας για το στήσιμο περίπου δύο ώρες
και δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για την αποχώρηση των καλλιτεχνών,το βράδυ.

Κατα τη διάρκεια της έκθεσης, κάθε καλλιτέχνης μπορεί, αν θέλει να πουλήσει έργα του,
ή να πάρει παραγγελίες
(δε θα του ζητηθούν ποσοστά επι των πωλήσεων).
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 25Ε για κάθε καλλιτέχνη
και η συμμετοχή του κατοχυρώνεται με την εξόφληση του ποσού.
Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εκθετών – διοργανωτή στο χώρο της
έκθεσης, την εβδομάδα πρίν την Κυριακή του event.
Το event θα διαφημιστει σε διαδίκτυο, ραδιόφωνο και έντυπα μέσα.


Δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην έκθεση,
στέλνοντας e-mail στο artinrock@hotmail.com
ή συμπληρώνοντας το contact form που βρίσκεται στην
ιστοσελίδα του “ART IN ROCK” http://www.artinrock.gr/
(γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και το είδος των εκθεμάτων σας)

ή καλώντας στο 6972 647764
ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ! ! !

...............

Οι “ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ” επανέρχονται με ένα δυναμικό live στο GLAM στο Γκάζι 10/ 04/ 10

Σήμερα οι «ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», είναι ένα μίγμα ηλικιών, προσωπικοτήτων, μουσικών ακουσμάτων και ιδεών που -ευτυχώς- λειτουργεί με δημιουργικό τρόπο, συνθέτοντας μουσικά κομμάτια σε ύφος pop-rock με ελληνικό στίχο και διασκευάζοντας επιλογές από την ελληνική και διεθνή σκηνή. Μετά από μια πολυετή διαδρομή και συναυλίες σε μέρη όπως το ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ, το θρυλικό ΚΥΤΤΑΡΟ, αλλά και μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα, έφτασε η ώρα για την πρώτη «γυάλινη» δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί από τον Οκτώβρη του 2009 με τίτλο «Μια ήσυχη ζωή», έχοντας ως ξεχωριστή πινελιά τη συμμετοχή του γνωστού στιχουργού Γιάννη Καλπούζου σε δύο τραγούδια.

«Για τον κάθε ένα από εμάς ο Γυάλινος Κόσμος σημαίνει κάτι διαφορετικό, για όλους όμως είναι τρόπος ζωής και έκφρασης, τόσο μέσα από τη μουσική, όσο και μέσα από την ιδιαίτερη κουλτούρα που ξεδιπλώνεται σε κάθε συνάντησή μας».

Οι ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ είναι : Παύλος Ρεμπής - φωνητικά, Τάσος Σδρένιας - κιθάρα, Βασίλης Τσιμιδάκης - μπάσο, Τάσος Ψυχογυιόπουλος - πλήκτρα, Βασίλης Κούκουτσας - τύμπανα.

Συμμετέχει η Δανάη Σγουροπούλου

Opening act : AVALANCHE



ΟΙ ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ "ACTIONAID" - 1 EURO ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ CD ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ACTIOAID HELLAS.

“GLAM BAR”
Δεκελέων 40, Γκάζι
Τηλ : 210-3422554
Ώρα : 22:30
Είσοδος : 10 ευρώ ( με ποτό )

Press : Νίκος Σαραφανιάν ( 6907459691)


.................

PARARLAMA NIGHTS
NICK AND THE BACKBONE - BLUES WIRE (1986 - 1996)

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΗΧΟΙ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΡΛΑΜΑ" ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 25 ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΤΟΤΕ, Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ BLUES WIRE ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΟΣΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ, ΒΡΗΚΑΝ ΕΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΠΑΛΚΟ ΚΑΙ ΕΥΗΚΟΑ ΩΤΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ "ΠΑΡΑΡΛΑΜΑ".
ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΤΑ BLUES ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΑ. ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ¨ΤΙΜΗΤΙΚΗ" ΤΟΥΣ ΣΤΟ ORIENT LIVE, ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΑΝ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ.
Η ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ BLUES WIRE ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ (Ζάικος - Ντουνούσης - Αποστολάκης - Ζήσης ) ΚΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΛΑΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ORIENT LIVE,ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ.

Ηλίας Ζάικος: Κιθάρα ,τραγούδι
Σωτήρης Ζήσης : Μπάσο
Γιάννης Κανάλης : φυσαρμόνικα, τραγούδι

NICK and the BACKBONE :
Νίκος Ντουνούσης : : Κιθάρα ,τραγούδι
Αλέξανδρος Αποστολάκης : Τύμπανα, τραγούδι
Λάζαρος Λαζαρίδης : Μπάσο

...............

Τρίτη Εποχή - Live - Rockin' Live

Έναρξη: Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010 στις 10:30 μ.μ.
Τοποθεσία: Jasmin Rock Club
Οδός: Μιχαλακοπούλου & Αλεξανδρουπόλεως 52
Πόλη: Athens, Greece
Είσοδος: €10 με ποτό

Χορηγοί Επικοινωνίας: Music-FM, Gr Rock.net, Psycho radio.gr, ANGELS PR STUDIOS

...............

NIKOS A.E. LIVE IN THESSALONIKI

Έναρξη: Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 στις 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: EKENTRON-LIVE BAR (P.MELA ME NIKIFOROU- KENTRO)

.ΟΙ ''ΝΙΚΟΣ Α.Ε.'' ΚΑΙ ΠΑΛΙ LIVE UNPLUGGED ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΚΕΝΤΡΟΝ LIVE BAR - ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΜΕ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΓΩΝΙΑ. <ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ>
ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..............

................

HOB NOB LIVE @ RAKOMELO!
APRIL 11,18,25 2010

ώρα: 22:00 | είσοδος με ποτό: 10€

HOB * NOB unplugged..

..ξεκινούν με τη live διάθεση και το groove.
..2 κιθαρες κρουστά φωνες, ''μιμούνται'' άλλα όργανα..
..όπως ντραμς,μπάσο,πνευστά και δημιουργούν μια δυνατή ατμόσφαιρα με γεύση
..funk,reggae,blues,rock και ενιαiο,γεμάτο
..ήχο μπάντας.
..γιατί ''2 ειναι λίγοι,4 ειναι πολλοί''...

(Μάριος Λαζ Ιωαννίδης,Μπάμπης Αλεξανδρόπουλος,Χρήστος Κιουρτίδης )


..................

Los Pareistas live in Glam Bar

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 10.00 Μ.Μ.
LIVE IN GLAM BAR
ΔΕΚΕΛΕΩΝ 40 ΓΚΑΖΙ ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
LOS PAREISTAS

Όταν ένα συγκρότημα διαθέτει εμπνευσμένο ήχο και ο οποίος εκπορεύεται από προσεγμένες και ευρηματικές ενορχηστρώσεις τότε αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την μπάντα! Όταν δεν αποτελείτε από μία ηγετική περσόνα αλλά από τέσσερις δυνατές μουσικές προσωπικότητες οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι ξεχωριστοί leader σε άλλες γκρουπ αυτό ακόμα πιο μεγάλο πλεονέκτημα και τρίτον όταν το μουσικό τους ύφος αν και προέρχεται από την συγχώνευση και ανάμειξη πολλών μουσικών ακουσμάτων αλλά διαθέτει μία ενιαία εκφραστική αλληλουχία και μπορεί να ξεχωρίζει από εκατοντάδες άλλα ε τότε μιλάμε για κάτι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον για το οποίο κάποιος που αγαπά την ποιοτική μουσική αξίζει να δώσει προσοχή! Οι Los Pareistas ανταποκρίνονται σε όλα τα παραπάνω και πραγματικά κάθε εμφάνιση της σύντομης σχετικά ιστορίας κάνει αίσθηση! Δημιουργήθηκαν το 2007 από μία παρέα φίλων μουσικών εξ'ού
και το όνομα τους τον Νίκο τακούλη κρουστά φωνητικά (σημαντική στιγμή της καριέρας του η τετραετής συνεργασία με τον Λάκη με τα ψηλά Ρεβέρ), τον Πάρη Γκαγκαστάθη πλήκτρα και φωνητικά ( με πολυετής συνεργασίες με τον Χάρη και τον Πάνο Κατσιμίχα οι οποίες ακόμα συνεχίζονται με την επανασύνδεση του ντουέτου), τον Βασίλη Χατζηπαρτάλη ακουστική κιθάρα φωνή( με συμμετοχή στο δίσκο των ΣΚΙΕΣ) και τον Νίκο Τασιούλα ακουστική κιθάρα φωνητικά (συμμετοχή στον δίσκο των Ράγες) . Οι εμφανίσεις τους προκάλεσαν αίσθηση και κυρίως του προσεκτικά επιλεγμένου ρεπερτορίου τους αλλά και αφενός της εκφραστικής δείνοτητας και αμεσότητας που διαθέτουν ως μπάντα αλλά και του ήχου τους ο οποίος αν και απορρέει από διασκευές καταφέρνει με τις ενορχηστρώσεις που παρουσιάζεται να διατηρεί μία αξιοπρόσεχτη μοναδικότητα! Τώρα αν ήδη αναρωτιέστε τι περιλαμβάνει αυτό ο ήχος θα μπορούσαμε να πούμε ότι με πολύ αρμονικό και δεμένο τρόπο παντρεύει την latin με την rock, και την pop με την Jazz!
Οι Los Pareistas είναι ένα πολλά υποσχόμενο συγκρότημα με υψηλό μουσικό IQ όπου η αμεσότητα, το χιούμορ και η ενέργεια που βγάζουν στην σκηνή κάνει το κοινό τους να προσπαθεί να μην χάνει εμφάνιση τους!


πληροφορίες - κρατήσεις: 2106412216 - 6986584731 - 6974132500

..............

"ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ"

Έναρξη: Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010 στις 9:00 μ.μ.
Τοποθεσία: GAGARIN, Λιοσίων 205, Σταθμός ΜΕΤΡΟ/ΗΣΑΠ Αττικής,

ΣΥΝΑΥΛΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 8/4, 21:00 στο Gagarin205 με τους:
ΜΟΝΟ ΓΥΜΝΟ, MC-YINKA, DUSTBOWL, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, SPYWEIRDOS, ΜΠ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, NIGHT ON EARTH, ILLEGAL OPERATION Feat ALEX K. (The Last Drive, The Earhbound), WE7 (Wlad Al Hara), ΗIP ΗOP από την Παλαιστίνη Είσοδος Ελεύθερη - Ενισχύστε την αποστολή

................

Ο Μαρκησιος Ντε Σαντ για παιδιά (παράσταση stand up)

Έναρξη: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010 στις 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: @ Mousiko Kafeneio

Τι θα κάνεις την Πέμπτη; Πρωταπριλιά, μεγάλη Πέμπτη και κυρίως Πέμπτη.
- θα το σκεφτώ... εκκλησία ή τσίρκο Medrano ή παρασταση standup. (μάλλον εκκλησία όμως)


ΘΩΜΑΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ - ΠΕΜΠΤΗ 1 Απριλίου– ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΤΗΝΟΥ 12, ΚΥΨΕΛΗ) - 22:00 - ΕΙΣΟΔΟΣ 3 ΕΥΡΩ

Για άλλη μία νύχτα, για άλλη μια Πέμπτη ο Όσκαρ Γουάιλντ, ο Νέλσον Μαντέλα, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Νίτσε, ο Σουπερ ήρωας γείτονας μου και μια κοπέλα με σπάνιες σεξουαλικά μεταδιδόμενες αρρώστιες καλούνται να συνυπάρξουν μέσα σε ένα μικρόφωνο. Μαζί τους νεκρά ζώα, standup comedy και η Mona Lisa σε έναν ρόλο έκπληξη. εμφάνιση έκπληξη o κύριος Μαλούτας, η γλύκατζη η Αρβελερ και ο Δημητρης porn.
Η προηγούμενη περιγραφή ήταν κάπως έτσι: ‘’Ο Θωμάς Τσαλαπάτης, θεατρολόγος και ενεργός δημοσιογράφος, έρχεται για ένα βράδυ στο Μουσικό Καφενείο να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα standup comedy με το προσωπικό του χιούμορ. Θα συνοδευτεί από φίλους μουσικούς σε μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις.’’
Διαλέξτε μια από τις δύο περιγραφές ή απλά ελάτε στην παράσταση για να εξακριβώσετε προς τι όλες αυτές οι ανοησίες.


................

the Blues Bone Band live at Rocktale KASTORIA

Έναρξη: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010 στις 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Τσόντου Βάρδα 6 Kastoria

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...31 Μαρτίου

31 Μαρτίου 1959 Το ιδρυτικό μέλος, κιθαρίστας και τραγουδοποιός του Hard rock συγκροτήματος AC/DC, Angus Young, γεννήθηκε στην Γλασκόβη της Σκωτίας. Εκτός από το μοναδικό του παίξιμο, χαρακτηρίζεται και για τη "στολή μαθητή" με την οποία εμφανίζεται στις συναυλίες. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame, μαζί τους AC/DC, το 2003.

31 Μαρτίου 1958 Ο Chuck Berry κυκλοφορεί το Rock and Roll τραγούδι "Johnny B. Goode". Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια του τραγουδοποιού. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "500 Greatest Songs of All Time", έχει επάξια τη θέση Νο 7.

31 Μαρτίου 1967 Ο Jimi Hendrix, στην πρώτη του περιοδεία στην Μεγάλη Βρετανία, παρέα με τον Cat Stevens στο Finsbury Park βάζει φωτιά στην κιθάρα του στη σκηνή και με αποτέλεσμα να κάψει το χέρι του και να μεταφερθεί αργότερα στο νοσοκομείο. Τα επόμενα χρόνια θα κάψει πολλές κιθάρες ακόμα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

31 Μαρτίου 1973Ο Lou Reed και το τραγούδι του "Walk On The Wild Side" κάνουν για πρώτη φορά την είσοδο τους στα UK Single Charts.

31 Μαρτίου 1992 Ο Αμερικάνος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bruce Springsteen κυκλοφορεί την ίδια ημέρα δύο άλμπουμ. Το 9ο στούντιο άλμπουμ του "Human Touch" και το 10ο "Lucky Town". Όταν ο Springsteen ξεκίνησε να δουλεύει το "Human Touch", είχε σκοπό να το κυκλοφορήσει μέσα στο 1990. Όμως του πήρε περισσότερο καιρό. Στις αρχές του 1991 είχε πια τελειώσει και ύστερα από ένα μικρό διάλυμα, τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, είχε σκοπό να γράψει ακόμα ένα τραγούδι και να το κυκλοφορήσει. Όταν άρχισε πάλι δουλειά αντί για ένα, έγραψε τελικά 10 τραγούδια και σαν αποτέλεσμα άλλο ένα άλμπουμ, το "Lucky Town".

31 Μαρτίου 1995Ένας πρώην θαυμαστής του συγκροτήματος Led Zeppelin, που θεωρεί την μουσική του συγκροτήματος σατανική, σε μια συναυλία των Robert Plant και Jimmy Page στο Detroit, μπαίνει στα καμαρίνια και προσπαθεί να μαχαιρώσει τον κιθαρίστα Jimmy Page. Τελικά συλλαμβάνεται...

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

«Η μουσική μας κάνει κοινωνικούς»

Η μουσική είναι «αντίδοτο στην αποξένωση που προκαλούν οι ώρες μπροστά στον υπολογιστή», πιστεύουν τα 78 μαθητικά συγκροτήματα που διαγωνίστηκαν για μια θέση στο Φεστιβάλ Schoolwave
«Στη μουσική δεν υπάρχουν όρια. Μας αρέσει να "ψαχνόμαστε"», έλεγαν μαθητές και φοιτητές ηλικίας 10-21 ετών καθώς κούρδιζαν τις κιθάρες τους. Και αυτό λίγο πριν βγουν στη σκηνή του ιστορικού κλαμπ «Κύτταρο» για να διεκδικήσουν μια θέση στο έκτο φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων Schoolwave, που τον Ιούλιο αναμένεται να ξεσηκώσει το Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα.

Από metal και alternative rock σε hip hop και pop punk, όλα τα είδη ήταν στην γκάμα των 78 μαθητικών συγκροτημάτων, που επιλέχτηκαν ανάμεσα σε 200 και παρουσίασαν πειραματισμούς πάνω σε γνωστά τραγούδια και δικές τους συνθέσεις.

«Κάνουμε όνειρα, αλλά δεν ποντάρουμε στη μουσική για να βγάλουμε λεφτά. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να κάνεις επιτυχία. Αυτό που θέλουμε είναι να γίνουμε καλοί μουσικοί. Ένα συγκρότημα όπως το δικό μας είναι δύσκολο να κερδίσει το ευρύ κοινό» έλεγε η 17χρο νη Μαρία- Ελένη, τραγουδίστρια του συγκροτήματος Νo Limits από τη Λάρισα. «Οι στίχοι του τραγουδιού μας "Αngels fly away" μιλάνε για άπιαστα όνειρα. Κάποια τραγούδια μας μιλούν για την αδικία, την ανεργία. Στην αγγλική γλώσσα, καθώς δεν κολλάνε τα ελληνικά με τη μουσική και το στυλ μας».

Στο πλευρό των παιδιών βρίσκονταν γονείς που τους χαμογελούσαν- αν και εκείνοι ήταν πιο αγχωμένοι. «Η μουσική μάς κρατά μακριά από την αλητεία. Ευτυχώς, οι γονείς μας μάς στηρίζουν οικονομικά για την ενοικίαση του στούντιο», έλεγαν τα πέντε μέλη του ροκ συγκροτήματος. «Δεν θα συμμετείχαμε ποτέ σε τάλεντ σόου, όπως το Χ- Factor. Και αυτό επειδή μας ενδιαφέρει να γίνουμε γνωστοί σε έναν κύκλο σοβαρών ανθρώπων», λέει η 17χρονη Νεφέλη από το κοριτσίστικο συγκρότημα Τhe Lollipops από τη Θεσσαλονίκη με επιρροές απο την τζαζ.

«Έκανα μαθήματα σε ωδείο, αλλά φέτος σταμάτησα για να αφοσιωθώ στο σχολείο. Τα όνειρά μου, εκτός από μια καριέρα στη μουσική, περιλαμβάνουν και ένα πτυχίο Νομικής», έλεγε η 16χρονη Λάουρα από το ίδιο συγκρότημα, που μαζί με άλλους μαθητές του ωδείου σχημάτισαν μια χορωδία και πήραν μέρος σε φεστιβάλ σε Ιταλία, Γερμανία, Ρωσία, Καναδά, ενώ έχει συμμετάσχει σε ανέβασμα της όπερας «Τόσκα».

Ένα ακόμη συγκρότημα της ροκ, οι «Άθλιοι», όπως λένε ότι είναι η μετάφραση του ονόματός τους Τhe Αthlions, από τη Βέροια, έχουν ήδη βρει το μότο που τους ταιριάζει: «Να μην ξεχνάμε ότι πάνω απ΄ όλα είμαστε άνθρωποι».

«Από την ακρόαση πέρασαν παιδιά με έντονη προσωπικότητα. Η διαφορετικότητα στα είδη της μουσικής και στην ποιότητα μάς προκαλεί», είπε ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης από τη θέση του κριτή. Και ο Βασιλικός από τους Raining Ρleasure πρόσθεσε ότι «κάθε φέτος και καλύτερα, καθώς πέρασαν από την ακρόαση αντικειμενικά ταλαντούχα παιδιά». Μαζί με τους Γιάννη Πετρίδη, Νίκο Κυπουργό, Σάκη (Rotting Christ) και Χρήστο Ιωαννίδη (Schooligans) θα επιλέξουν τα 21 γκρουπ για το Φεστιβάλ.


ΙΝFΟ
Schoolwave, 2-4 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα. Με την υποστήριξη των «ΝΕΩΝ», του Δήμου Βύρωνα και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.



Τραγούδια για τον ρατσισμό και τον έρωτα

Στους στίχους βρίσκουν την ευκαιρία να μιλήσουν για όσα απασχολούν έναν έφηβο επειδή «σκοπός της μουσικής είναι να ενημερώνει όσους βολεύονται στην ελληνική πραγματικότητα».

Οι Raindrop είναι ένα πολυπολιτισμικό συγκρότημα που ερμήνευσε στο «Κύτταρο» τραγούδια από την brit pop και την indie με επιρροές από τους Βeatles και τους Αrctic Μonkeys. Η μουσική έφερε κοντά τον 14χρονο Ντούσαν- που θα ήθελε κάποια στιγμή να γράψει ένα τραγούδι για τον ρατσισμό και τους μετανάστες -, τον 20χρονο Εδουάρδο από την Αγγλία, τον Ανδρέα από την Αμερική και τους Γιάννη (τραγουδιστής) και Κωνσταντίνο από τη Ναύπακτο.

«Γράφουμε για τον έρωτα που μας πονάει και για το περιβάλλον» λένε τα μέλη του συγκροτήματος που έχουν ερμηνεύσει Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σαββόπουλο σε φεστιβάλ, ενώ θα συμμετάσχουν σε τοπική εκδήλωση με ρεμπέτικα τραγούδια. Για ένα άλλο είδος ρατσισμού μίλησε η 11χρονη Νίκη που έπαιξε βιολί μαζί με τις Lollipops. «Κάνω μουσική για να είμαι εγώ καλά και όχι για να γίνω δημοφιλής. Εάν έγραφα στίχους, θα μιλούσα για τον ρατσισμό στο σχολείο. Όταν κάποιος έρχεται από άλλο σχολείο, τα παιδιά δεν τον αφήνουν εύκολα να μπει στην παρέα τους».
Της Δάφνης Κοντοδήμα

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

XANDRIA + BARE INFINITY + CRIMSON RIVERS LIVE AT SALLONICA



For the very first time in Greece , Xandia will be appearing in Thessaloniki on the 7th of May together with Bare Infinity and Crimson rivers !

Xandria will be appearing with their ORIGINAL singer !!!!!

Thessaloniki Show : 8ball Club 7th of May

Xandria
Bare Infinity
Crimson Rivers

Athens show : An club 8th of May

Xandria
Bare Infinity
Saddolls
Fallen Arise

INNERWISH SIGNS WITH ULTERIUM RECORDS





INNERWISH SIGNS WITH ULTERIUM RECORDS

Ulterium Records are very proud to announce the signing of the Greek melodic power metal band InnerWish to the label. The bands new album "No turning back" will be released May 28th in Europe and North America. The mixing of the album was done by Fredrik Nordstrom [In Flames, Hammerfall, Dimmu Borgir] at Studio Fredman, and mastering was handled by Mika Jussila [Nightwish, Children of Bodom, Stratovarius] at Finnvox Studios.

No Turning Back "No turning back" track listing:

01. The signs of our lives
02. Chosen one
03. Burning desires
04. No turning back
05. Sirens
06. Save us
07. Last breath
08. Lawmaker
09. Welcome to my world
10. Kingdom of the prime
11. Full of lust
12. Live for my own

Head over to the bands official myspace profile to check out the entire opening-track "The signs of our lives" as well as some more samples from the album.
http://www.myspace.com/innerwish

"The signs of our lives", on YOUTUBE:

Σαν Σήμερα...30 Μαρτίου

30 Μαρτίου 1945 Γεννήθηκε στο Surrey της Αγγλίας, ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της Rock n' Roll - ο Eric Clapton. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Yardbirds, John Mayall's Bluesbreakers, Cream, Derek and the Dominos, κ.α. Έχει κερδίσει συνολικά έξι βραβεία Grammy μεταξύ αυτών το Lifetime Achievement Award, με τους Cream, για την συνολική τους προσφορά στην μουσική. Το όνομα του έχει γραφτεί στο Rock and Roll Hall of Fame τρεις φορές, μία σαν σόλο τραγουδιστής και από μια με τους The Yardbirds και Cream. Το 1994, η Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας τον τίμησε με τον τίτλο του Commander of Order of the British Empire για την προσφορά του στην μουσική κουλτούρα της χώρας του. Δημοφιλή τραγούδια του: "Layla", "Wonderful Tonight", "Let It Rain", "Tears in Heaven", κ.α. Θεωρείται μια από τις 100 μεγαλύτερες μουσικές προσωπικότητες.

30 Μαρτίου 1964 Η Αφροαμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Tracy Chapman γεννήθηκε στο Ohio. Το 1988 έγινε δημοφιλής με την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ, "Tracy Chapman", το οποίο έγινε πλατινένιο και απέσπασε τρία βραβεία Grammy. Δημοφιλή τραγούδια της: "Fast Car", "Talkin' Bout a Revolution", "Telling Stories", "Give Me One Reason", κ.α.

30 Μαρτίου 1976 Οι The Sex Pistols δίνουν την πρώτη τους συναυλία στο 100 Club του Λονδίνου. Την παράσταση παρακολουθούν 50 άνθρωποι.

\

30 Μαρτίου 1978 Οι Paul Simonon και Nicky Headon, του Βρετανικού συγκροτήματος The Clash, συλλαμβάνονται επειδή πυροβολούσαν περιστέρια από την ταράτσα του Chalk Farm Studio στο Camden Town του Λονδίνου. Για την σύλληψη τους, η αστυνομία χρησιμοποιεί 4 αυτοκίνητα και ένα ελικόπτερο. Πληρώνουν πρόστιμο 800 λίρες.

30 Μαρτίου 1994 Οι Pink Floyd κυκλοφορούν το δωδέκατο και τελευταίο άλμπουμ τους, με τίτλο "The Division Bell". Στην Αμερική θα κυκλοφορήσει στις 5 Απριλίου. Γράφτηκε κυρίως από τον κιθαρίστα David Gilmour και τον πιανίστα Richard Wright. Μπορεί να έφτασε στο Νο1 σε Αμερική και Βρετανία, όμως απέσπασε μέτριες κριτικές. Ήταν το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος χωρίς τον μπασίστα Roger Waters. Το τραγούδι "Marooned" κέρδισε το μοναδικό Grammy στην ιστορία του συγκροτήματος, "Best Rock Instrumental Performance".

30 Μαρτίου 2004Οι Guns N' Roses, μετά την ξαφνική αποχώρηση του κιθαρίστα Buckethead, αναγκάζονται να ακυρώσουν τις εμφανίσεις τους στο Rock in Rio και στο Lisbon Festival. Ο Axl Rose δηλώνει: "Αυτό το ατυχές γεγονός θα μας δώσει περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε το νέο μας άλμπουμ..."


Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...29 Μαρτίου

29 Μαρτίου 1943 O μεγάλος Έλληνας συνθέτης Vangelis (Ευάγγελος Οδυσσέας Παπαθανασίου) γεννήθηκε στο Βόλο. Ήταν μέλος των συγκροτημάτων The Forminx και Aphrodite's Child, με τους οποίους το 1972 κυκλοφόρησαν ένα από τα κλασικά πλέον ψυχεδελικά άλμπουμ με τον τίτλο "666". Συνεργάστηκε αρκετά χρόνια με τον Jon Anderson των Yes, δημιουργώντας το σχήμα Jon & Vangelis. Έγραψε μουσική για ταινίες όπως: "Blade Runner", "1492: Conquest of Paradise" και "Chariots of Fire" για την μουσική της οποίας κέρδισε Oscar το 1981. Το κλασικό του έργο "Mythodea" χρησιμοποιήθηκε το 2001 από την NASA ως θέμα της αποστολής Mars Odyssey. Το 2002 έγραψε τον ύμνο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής.

29 Μαρτίου 1947 Ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Toto, Bobby Kimball, γεννήθηκε στο Τέξας των ΗΠΑ. Ηχογράφησε με το συγκρότημα τα σημαντικότερα άλμπουμ τους και τελικά αποχώρησε στα μέσα της δεκαετίας του '80. Δημοφιλή τραγούδια με τη φωνή του: "Rosanna", "Africa", κ.α.

29 Μαρτίου 1976 Μετά από μια συναυλία του Elvis Presley στο Memphis, ο Bruce Springsteen πηδάει ένα τοίχο της έπαυλης Graceland με σκοπό να συναντήσει τον τραγουδιστή. Η προσπάθεια είχε άδοξο τέλος μιας και εντοπίστηκε από την ασφάλεια. Ο πεισματάρης Springsteen έκανε και δεύτερη προσπάθεια, από την κεντρική είσοδο, προσπαθώντας να πείσει τους άντρες της ασφάλειας πως είναι και αυτός τραγουδιστής - θυμίζοντας τους, μάταια, φωτογραφίες του σε εξώφυλλα πρόσφατων περιοδικών...

29 Μαρτίου 1980 Το άλμπουμ "The Dark Side Of The Moon" των Pink Floyd συμπληρώνει την 303η εβδομάδα του στο US Billboard 200, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε το άλμπουμ του Carole King "Tapestry".

29 Μαρτίου 1982 Οι Iron Maiden κυκλοφορούν το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "The Number of the Beast". Είναι το πρώτο άλμπουμ του τραγουδιστή Bruce Dickinson με το συγκρότημα. Μετά την κυκλοφορία του, καθιερώθηκαν σαν ένα από τα μεγαλύτερα Metal γκρουπ στον πλανήτη. Υπολογίζεται πως οι πωλήσεις του ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "The Number of the Beast", "Run to the Hills", "Hallowed Be Thy Name", κ.α.

29 Μαρτίου 2005 Ο Neil Young εισάγεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Η εγχείρηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

OI DOMENICA LIVE@GAGARIN 205

Οι Domenica το Σάββατο 17 Απριλίου θα εμφανιστούν στον πιο γνωστό, σύγχρονο συναυλιακό χώρο της Αθήνας για μια ξεχωριστή βραδιά.
Έχοντας στο δημιουργικό τους τέσσερις δισκογραφικές δουλειές μέσω των οποίων επικοινώνησαν τις μουσικές τους δημιουργίες με το ελληνικό και όχι μόνο κοινό κι έγιναν πολύ αγαπητοί, επανέρχονται φέτος με την τελευταία και ανεξάρτητη δισκογραφική τους δουλειά 'ΛΗΘΗ', προβάλλοντας ένα μουσικό ιδίωμα καινούριο σχετικά με τον προηγούμενο ήχο τους, χρησιμοποιώντας σκληρό-κιθαριστικό ήχο και κοινωνικοπολιτικά ευαισθητοποιημένο στίχο πλεγμένους με το γλυκό λυρισμό που πάντα τους χαρακτηρίζει. Θα παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό καινούρια και παλιά τους ηχογραφήματα επιφυλάσσοντας ιδιαίτερη έκπληξη με τη στροφή τους σε ένα δυναμικό rock ύφος!


GAGARIN 205 ΛΙΟΣΙΩΝ 203-205 ΑΘΗΝΑ
Έναρξη:21.30
Είσοδος:15 ε
Προπώληση εισιτηρίων: METROPOLIS
Angels PR and STUDIOS
Bat City

Τηλέφωνα Επικοινωνίας 6943414453 - 6944963793
.................


Μέτα από 6 χρόνια άλλη μια φορά τετ α τετ και σε βρίσκω ανανεωμένο!
Εγώ πιστεύω ότι μικρύναμε κιόλας!
Αλήθεια;
Ναι! Και μες τα παλιά βρίσκουμε τα καινούρια, γι’ αυτό και το είπαμε (ΛΗΘΗ).
Κάνουμε ένα restart, σβήνουμε πράγματα από τα παλιά , ανασύρουμε από την ΛΗΘΗ κάποια που είχαμε αφήσει στην άκρη και φτάσαμε να κυκλοφορήσουμε το λήθη στις αρχές Νοέμβρη.
Αρχαία λέξη η λήθη και όπως ξέρω είναι και από την λέξη αλήθεια δηλαδή χωρίς λάθος, έτσι μπορούμε να το ερμηνεύσουμε;
Σημαίνει και αυτό αλλά και λησμονιά.
Χρησιμοποιήσατε στίχους του Μήτσου Παπανικολάου και αφού έχω διαβάσει ένα βιβλίο του αναρωτήθηκα πως και χρησιμοποιήσατε αυτά τα κείμενα και βγήκαν τραγούδια όπως το μες τη βουή του δρόμου και αλλά στις παλαιότερες δουλειές σας που έγιναν επιτυχίες;
Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος είχε την τρέλα μαζί και εμείς να ψάχνει σε παλαιοπωλεία, δισκάδικα, βιβλιοπωλεία στο μοναστηράκι, άλλοτε ξεσκονίζοντας και άλλοτε ψάχνοντας , cd, δίσκους, παλιές φυλλάδες και έτσι μια μέρα έπεσε αυτό το βιβλίο στα χέρια του και κάπως έτσι βγήκαν όλα αυτά τα τραγούδια, εμφανίστηκαν ουσιαστικά οι DOMENICA, υπήρχε από το 1999 με το Άχρηστα ρολόγια και το 2002 ήρθε και αυτό και ολοκληρώθηκε!
Τελικά από πόσα άτομα αποτελούνται οι DOMENICA;
Κατά καιρούς μας μακραίνουν και άλλοτε μας κονταίνουν, είμαστε με λίγα λόγια πτυσσόμενοι, για να καταλάβεις πέρσι ήμασταν 3 και φέτος πήγαμε λίγο παρά πέρα και γίναμε τέσσερις, μετά την ηρωική επανείσοδο του Δημήτρη Τσανάκα στο μπάσο (παύλα) οπλοπολυβόλο. Φυσικά θα καταλάβετε τι λέω όταν θα τον δείτε στο live.
Ποια η διαφορά του ήχου σας του τότε και του σήμερα; Αν και έχω ακούσει πολλές φορές τα τραγούδια σας βλέπω ότι βγάλατε κάτι εντελώς διαφορετικό που άξιζε πιστεύω να βγει από εσάς! Που οφείλετε λοιπόν αυτή η αλλαγή;
Κοίτα καθώς περνούν τα χρόνια ακούμε από την κοινωνία, από τις περιοχές που ζούμε, ακούμε πιο πολλά κακά νέα παρά καλά! Οι εποχές αλλάζουν πιστεύω και νιώθω ότι πρέπει να δώσουμε το κάτι και εμείς, να πούμε την γνώμη μας και ένα παραπάνω πρέπει να αντιδράσουμε, όσο σκληρό είναι όλο αυτό τόσο σκληρό γίνεται και το δικό μας ύφος. Σκληρύναμε τον ήχο μας, την γλώσσα μας, αφήσαμε λίγο στην άκρη τον ερωτικό στίχο που κάπου υπάρχει και σε αυτό το album και μπήκαμε στο κοινωνικοπολιτικό. Οπότε προσπαθούμε και το κάνουμε… να αντιδράσουμε και εμείς με το να πούμε τη νιώθουμε και τη πιστεύουμε μέσα σε αυτή την παράνοια της κοινωνίας μας παγκοσμίως.
Πως βλέπεις να πηγαίνει η νέα δισκογραφική δαυλειά σας, μήπως ψάχνετε να ξεχωρίσετε και να απευθυνθείτε σε ένα διαφορετικό κόσμο, κοινό;
Γίνεται ένας διαχωρισμός, δηλαδή επικεντρωνόμαστε στο πυρήνα μας που είναι το rock κοινό της Ελλάδος, αυτό σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι όμως πρέπει να ψαχτούν και να σταματήσουν να ακούνε λαϊκό – ποπ τραγουδάκι, πρέπει κάπως λοιπόν να την ψάξουν, δεν έχει να κάνει μόνο ο ήχος αλλά ο άλλος να νιώσει αυτό που ακούει, οπότε δεν διαχωρίζουμε σε σκληρή η μαλακή μουσική και σημασία έχει πως σε αγγίζει στη καρδία σου αυτό που ακούς.
Πες μου την γνώμη σου για την ξένη και Ελληνική rock!
Δεν υπάρχει κάποιος διαχωρισμός , απλά βάζοντας ένα Ελληνικό στίχο απευθύνεσαι στην Ελλάδα, αν βάζαμε ξένο στίχο θα προσπαθούσαμε να κοιτάξουμε και να απευθυνθούμε και στην ξένη αγορά. Η προσωπική μου άποψη είναι αυτή… το να κάνεις ξένο στίχο είναι και αν έχεις τα κότσια, πάρε ένα VAN, βγες έξω … όχι στους Έλληνες του εξωτερικού και απευθύνσου σε ένα μεγαλύτερο κοινό ταξιδεύοντας πέρα από τα σύνορα, άλλωστε οπουδήποτε ακούνε rock μουσική και υπάρχουν κομμάτια rock σε όλες τις γλώσσες, η rock είναι πιστεύω αυτή τη στιγμή το πιο main στη μουσική και φυσικά πάντα ήταν και πάντα θα είναι. Τα υπόλοιπα λέγονται ethnic κατά περιοχές, δεν είναι main stream.
Οπότε rock λέμε;
Είναι μια γενική έννοια, βγες έξω στο κόσμο και παίξε τη μουσική σου παντού. Άλλωστε είμαστε και εμείς τρελοί, που ξέρεις; Κρατάμε αυτή τη πάντα τόσα χρόνια και θα την κρατάμε. Ας πούμε! Δεν το έχουμε σε τίποτα να ξυπνήσουμε ένα πρωί να μπούμε σε ένα VΑΝ να αλλάξουμε το στίχο και αντίο! Με λίγα λόγια τότε θα είναι το εισιτήριο χωρίς επιστροφή.
Γιώργο αν και μικρό όλο αυτό γιατί θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες! Η ευχή μου είναι να πιάσει ένα μεγάλο μέρος της καρδίας μας!
Και εγώ σε ευχαριστώ και να ξέρεις ότι τις καρδιές θέλουμε να αγγίξουμε!

Χρήστος Frik - http://www.rockway.gr/ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Marian Nicolaou

NAI OI DOMENICA TOLMISAN KAI ALLAXAN ... DEITE THN APOKLISTIKH SYNENTEFXI
---------------
ENA PERIODIKO - MIA PALIOFILADA... :) GIA OSOUS AGAPOUN TO ROCK MPOROYN NA LAMBANOYN DWREAN TO PERIODIKO ROCKWAY.GR -- GIA NA GINEI AFTO 8A PREPEI NA STEILETE MAIL STo --> fotismeletis@hotmail.com  ME ONOMATEPONIMO KAI DIEF8HNSH.... GIA OLOUS TOUS FILOYS/ES TOY "RADIO MUSIC ROCK"

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Rock Overdose ON AIR!( ANORIMOI, WINTER CRESCENT, Homo Iratus)



Αυτη τη Δευτέρα 22:00 ΜΕ 24:30 μιλάμε με:
Τους ΑΝΩΡΙΜΟΥΣ και τους WINTER CRESCENT και τους Homo Iratus

-Παρουσιάζουμε Ελληνικά metal και Hard Rock συγκροτήματα, που μας έχουνε στείλει τη δουλειά τους

-Νέα και νέες κυκλοφορίες από το χώρο ( CATHEDRAL , RATT ...)

-Και φυσικά οι δικές σας ΕΠΙΛΟΓΕΣ!!!


On this Monday at 22:00(GR time GMT+2), listen to our radio show!
We have THE INTERVIEWS OF : ANORIMOI and WINTER CRESCENT and Homo Iratus

-We are presenting new albums! ( CATHEDRAL , RATT ...)

-We are presenting tracks of a lot new metal & hard rock groups!!

-Finally,YOU can choice you favourite songs for airplay!!!

Listen Live:

Winamp: http://www.elgr.info/tunein.php/energyfm/playlist.pls
Windows Media Player: http://www.elgr.info/tunein.php/energyfm/playlist.asx

http://www.onradio.gr/LoadMedia.php?id=764
http://www.24radio.gr/code/station.php?station_id=643
http://www.greekradios.gr/radio_play.asp?r_id=794
http://www.e-radio.gr/player/player.asp?sID=1132
http://www.pasradio.com/player/rock/energy-fm-101.html
kai (μέσω winamp player): http://s6.onweb.gr:8016/listen.pls

http://www.energyfmkastoria.com

Hard ROCK και Metal χωρίς συμβιβασμούς
Hard ROCK and Metal without LIMITS!

\m/

studio tel. 2467041958 sms 6975837473

join the page and chat here:
http://rockoverdoseenergyfm101.blogspot.com/

Ακούστε το νεο τραγούδι των Accept

Ο Wolf Hoffmann,ο Peter Baltes και ο νεος τραγουδιστής Mark Tornillo απο τους metal θρύλους ACCEPT παρουσίασαν στο "The Vault" show με τον DJ Will το "The Abyss", το ολοκαίνουργιο τραγούδι τους.

Accept - New Song - The Abyss

Εάν σου αρέσει η rock μουσική σε όλο της σχεδόν το εύρος και θέλεις και εσύ να συμμετέχεις ενεργά κάνοντας τις δικές σου μουσικές επιλογές μην παραλείψεις να «συντονιστείς» στον http://www.rockmachine.gr/  κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 8 με 10 το βράδυ για να ακούσεις την εκπομπή «Rock Δισκοθήκη» με τον Σάββα Συνοδινό.
The broadcast “Rock Discotheque” with Mr. Savvas Synodinos, a noted radio producer, is on the air every Monday and Wednesday from 8 to 10 at night on the internet radio station Rockmachine.gr.Mr.Synodinos selects and plays songs from a very wide spectrum of music including Southern rock, Hard rock, Blues, Rock blues and Metal. So, click to listen to the broadcast(during the days and the hours of the Broadcast). Visit the page http://www.rockmachine.gr/  and click on the button saying “play now”).


Σαν Σήμερα...28 Μαρτίου

28 Μαρτίου 1958 Ο Eddie Cochran ηχογραφεί το τραγούδι "Summertime Blues". Είχε γραφτεί από τον ίδιο και τον μάνατζερ του Jerry Capehart. Κυκλοφόρησε τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς και μέχρι τον Σεπτέμβριο είχε σκαρφαλώσει στο Νο8 του Billboard Hot 100.

28 Μαρτίου 1967 Ο Ιρλανδός τραγουδοποιός Van Morrison ηχογραφεί το τραγούδι "Brown Eyed Girl" στην Νέα Υόρκη. Ήταν το τραγούδι που άνοιξε ουσιαστικά την σόλο καριέρα του τραγουδοποιού, αφήνοντας πίσω του το συγκρότημα του, τους Them. Σύμφωνα με την RIAA* είναι ένα από τα 500 πιο εμπορικά τραγούδια του 20ου αιώνα.

28 Μαρτίου 1979 Ο Eric Clapton παντρεύεται την πρώην γυναίκα του George Harrison, Patti Boyd. Έγραψε για αυτήν τα τραγούδια "Layla" και "Wonderful Tonight". Χρόνια νωρίτερα ο Harrison της είχε γράψει το τραγούδι "Something".

28 Μαρτίου 1973 Οι Led Zeppelin κυκλοφορούν το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "Houses of the Holy". Ηχογραφήθηκε σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 1972. Μόνο στην Αμερική, οι πωλήσεις του ξεπερνούν τα 11 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "The Song Remains the Same", "D'yer Mak'er", κ.α.

28 Μαρτίου 2005 Οι Queen δίνουν στο Λονδίνο, την πρώτη τους συναυλία χωρίς τον Freddie Mercury και τον μπασίστα John Deacon. Στην θέση του τραγουδιστή είναι ο Paul Rodgers (Free, Bad Company). Είναι η πρώτη συναυλία των Queen στο Λονδίνο από το 1986.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

METAL UNITED : ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΕ 5.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ

Η METAL UNITED ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΤΕΥΧΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΕ 5.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΜΕ ΕΝΑ ΔΕΚΑΕΞΑΣΕΛΙΔΟ
FOUL ROCK ΚΑΙ METAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΑΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΑΣΥΓΚΙΝΗΤΟ...
ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ CLUB,STUDIOS ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ,
ΔΙΣΚΑΔΙΚΑ,ROCK CAFE ΚΑΙ BAR ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΟΠΩΣ:

ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΞΑΝΘΗ
ΚΑΒΑΛΑ
ΘΕΣΣΑΛΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΛΑΡΙΣΑ
ΒΟΛΟ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΠΑΤΡΑ
ΑΘΗΝΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΡΕΘΥΜΝΟ
ΧΑΝΙΑ...


ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ METAL UNITED ΩΣΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ROCK ΚΑΙ METAL ΚΟΙΝΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΣΚΗΝΗ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΑΝΤΕΣ ΤΗΣ.
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ
ΚΑΠΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!
ΑΡΠΑΞΤΕ ΤΟ!!!

SITE:
WWW.METALUNITED.GR

MYSPACE:


FACEBOOK:


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ "ROCK OVERDOSE"

Μωρά Στη Φωτιά LIVE Ξάνθη!!!!

Η rockmadness παρουσιάζει . . .
Μωρά στη Φωτιά Live,
Πέμπτη 8 Απριλίου στο Chilli Bar, στην Ξάνθη.

Τα Μωρά στη Φωτιά, η μπάντα «φετίχ» της ελληνικής ροκ σκηνής, για μία και μοναδική βραδιά, θα βάλουν ..φωτιά στη σκηνή του Chilli Bar στην Ξάνθη με .. εύφλεκτα υλικά τους καυτούς στίχους, την χαρακτηριστική φωνή και τις έντονες ερμηνείες του ποιητή και ιστορικού ηγέτη της μπάντας Στέλιου Σαλβαδόρ, που παρέα με εξαίρετους και καταξιωμένους μουσικούς, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μουσικό σύνολο που απέναντι του είναι αδύνατον να μην παρασυρθεί κανείς, από το νεύρο, την αδρεναλίνη, τη μελωδία, και την επαναστατική αύρα, που δημιουργεί η μουσική, οι στίχοι και η ζωντανή εικόνα της μπάντας.

Ένα απ΄ τα ιστορικότερα και πιο επιδραστικά συγκροτήματα που έρχονται από τα ΄80ς τα ”Μωρά στη Φωτιά” εδώ και 20 χρόνια παραμένουν πιστοί στον αυθεντικό ροκ ήχο, με τη δική τους ταυτότητα που συνδέει το funk με το punk, τη jazz με το rock n΄roll και όλα αυτά με τον ιδιαίτερο, κοινωνικό, ελληνικό στίχο.

Support Band : Μπλε Τοστιέρα .

Μωρά στη Φωτιά Live στο Chilli Bar.
Χασιρτζόγλου 7 , Ξάνθη .
Ώρα : 22.30

Οργάνωση :
Rockmadness

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Μια rock παράσταση, κατά κύριο λόγο μουσική, διανθισμένη ταυτόχρονα με θεατροποιημένα δρώμενα και απόδοση ποιητικού λόγου των "καταραμένων" ποιητών της πλατείας Εξαρχείων, Νικόλα Άσιμο, Παύλο Σιδηρόπουλο, Κατερίνα Γώγου και Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.
Η παράσταση αναφέρεται στο καλλιτεχνικό έργο των τεσσάρων δημιουργών
(στίχοι, μουσική, ποίηση και θέατρο), στη ζωή και τα βιώματα τους, στον αγώνα τους, στις ιδέες και στα οράματα τους για την προάσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθερίων.
Η μουσική, τα θεατρικά κείμενα, η ποίηση και οι στίχοι της παράστασης είναι έργα των τεσσάρων δημιουργών ( Ν. Άσιμου, Π. Σιδηρόπουλου, Κ. Γώγου & Ν. Λαπαθιώτη).

Επιμέλεια παράστασης: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΝΑΣ

Ενορχήστρωση : Γ.Λίνας & οι Σχοινοβάτες

Η παράσταση παρουσιάστηκε το χειμώνα, στο ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE στην Αθήνα και στο ΜΥΛΟ της Θεσσαλονίκης . Συμμετείχαν ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΥΓΟΜΑΛΑΣ, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΑΝΤΑΚΟΣ και ο ποιητής ΛΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, έκτακτη φιλική συμμετοχή οι τραγουδοποιοί ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ και ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.

Παίζουν: Γιάννης Λίνας (τραγούδι)
& οι Σχοινοβάτες Γ.Ζερβός (κιθάρα-φωνητικά)
Π.Βασιλειάδης (μπάσο)
Μ.Ιωάννου (τύμπανα)
Κ.Κρίκος (πλήκτρα)

Αφήγηση-θέατρο: Φένια Μάγιου

Συμμετέχει ο Χρήστος Ζυγομαλάς, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος του Νικόλα Άσιμου “EXARCHIA SQUARE BAND”
To σχέδιο της αφίσας είναι του Χρήστου Ζυγομαλά.
Η μάσκα της Μάρθας Φωκά.

Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου και κάθε Δευτέρα μέχρι τις 3 Μαϊου στο GHOST HOUSE Λεπενιώτου 26 1ος όροφος
Ψυρρή. Κρατήσεις: 2103236431