ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ & ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ - LIVE 2010

ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΕΛΑ ΜΑΣ!!!
ΠΕΣ ΤΕ ΜΑΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΜΕ!!!!!

Σαν Σήμερα... 13 Φεβρουαρίου

13 Φεβρουαρίου 1950 O τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Peter Gabriel (Peter Brian Gabriel) γεννήθηκε στο Surrey της Αγγλίας. Υπήρξε βασικός τραγουδιστής των Genesis από το 1966 έως το 1975. Με την αποχώρηση του ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα . Το πρώτο του Νο1 ήταν το τραγούδι "Sledgehammer" το 1986. Έγραψε την μουσική για την ταινία του Martin Scorsese, "The Last Temptation of Christ" (Ο Τελευταίος Πειρασμός, Νίκος Καζατζάκης, 1953) και κέρδισε το πρώτο του Grammy Award "Best New Age Performance". Το 2009, του απονεμήθηκε το βραβείο Polar Music Prize.



13 Φεβρουαρίου 1956 Γεννήθηκε ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Joy Division, Peter Hook. Μετά τον θάνατο του τραγουδιστή Ian Curtis το 1980, η μπάντα συνέχισε με το όνομα New Order. Αποχώρησε το 2007 και συνεργάστηκε με τα συγκροτήματα: Revenge και Monaco.


13 Φεβρουαρίου 2002 Ο τραγουδιστής της country μουσικής Waylon Jennings πέθανε σε ηλικία 64 ετών από διαβήτη. Υπήρξε μπασίστας στην μπάντα του μεγάλου Buddy Holly. Στις 3 Φεβρουαρίου του 1959, τη τελευταία στιγμή και λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας, δεν πέταξε με την φονική πτήση όπου σκοτώθηκαν οι Buddy Holly, Ritchie Valens και J. P. The Big Bopper.

13 Φεβρουαρίου 1867 Το κλασικό waltz "Blue Danube Waltz" του Johann Strauss παίχτηκε για πρώτη φορά σε δημόσια εκδήλωση στην Βιέννη της Αυστρίας.


13 Φεβρουαρίου 1958 Νο1 στο Billboard Pop Hit είναι το single του Elvis Presley "Don't/I Beg of You". Είναι το ενδέκατο Νο1 single του τραγουδιστή στην Αμερική.


13 Φεβρουαρίου 1966 Οι The Rolling Stones κάνουν την εμφάνιση του στο "The Ed Sullivan Show" του CBS στην Αμερική. Το επεισόδιο είχε μαγνητοσκοπηθεί την προηγούμενη ημέρα.

13 Φεβρουαρίου 1967 Οι The Beatles κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, τα τραγούδια "Penny Lane" και "Strawberry Fields Forever" σε ένα διπλό single. Στα Αμερικάνικα charts θα φτάσει μέχρι το Νο1 ενώ στα Βρετανικά μέχρι το Νο2. Ο John Lennon είχε γράψει το "Strawberry Fields Forever" κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της μαύρης κωμωδίας "How I Won the War" που πρωταγωνιστούσε. Για το τραγούδι, υπήρχε αρχικά η σκέψη να κυκλοφορήσει με το άλμπουμ "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" την 1 Ιουνίου του 1976 όμως τελικά κυκλοφόρησε σε αυτό το διπλό single μαζί με το "Penny Lane" του Paul McCartney.


13 Φεβρουαρίου 1970 Οι Black Sabbath κυκλοφορούν στην Μεγάλη Βρετανία το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο "Black Sabbath". Στην Αμερική κυκλοφόρησε την 1 Ιουνίου. Ανέβηκε μέχρι το Νο 8 των Βρετανικών charts και θεωρείται ένα από τα άλμπουμ που βοήθησαν στην εξέλιξη της heavy metal μουσικής. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, 500 Greatest Albums of All Time, βρίσκεται στη θέση 241.


13 Φεβρουαρίου 1972 Οι Led Zeppelin αναγκάζονται να ακυρώσουν την προγραμματισμένη τους συναυλία στην Σιγκαπούρη. Ο λόγος; Οι αρχές της χώρας δεν τους επέτρεψαν να αποβιβαστούν από το αεροπλάνο επειδή είχαν μακριά μαλλιά.


13 Φεβρουαρίου 1980 Η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του πρώην Sex Pistol, John Lydon (Johnny Rotten) ψάχνοντας για ναρκωτικά. Τους υποδέχεται κάνοντας χαιρετισμό με ένα σπαθί. Το μόνο ενοχοποιητικό στοιχειό που βρήκαν ήταν μια μικρή φιάλη υγραερίου...


13 Φεβρουαρίου 1982 Ταφόπλακα βάρους 140 κιλών εξαφανίζεται από τον τάφο του τραγουδιστή των Lynyrd Skynyrd, Ronnie Van Zant νεκροταφείο Orange Park της Φλόριντα. Βρέθηκε δύο εβδομάδες αργότερα στην ξεραμένη κήτη ενός ποταμού.


13 Φεβρουαρίου 2005 Στην 47η τελετή απονομής βραβείων Grammy που γίνεται στο Staples Center του Los Angeles, o εκλιπών Ray Charles κερδίζει 8 βραβεία Grammy, τα 4 για το άλμπουμ του "Genius Loves Company".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΜΑΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ ΣΤΟ CLUB ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

Ο ΜΑΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ
ΣΤΟ CLUB ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ, ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Μαζί του, η Αγγελική Ζήκα.

Ο Μάνος Πυροβολάκης μετά από την επιτυχημένη του καλοκαιρινή περιοδεία, συνεχίζει τα μουσικά του ταξίδια και αυτό το χειμώνα!
Μέσα από την ιδιαίτερη του πατρίδα, την Κρήτη ,
ο Μάνος Πυροβολάκης κατάφερε να παντρέψει την παράδοση με την pop-rock μουσική, δημιουργώντας ένα μοναδικό ύφος στα τραγούδια του, που διακρίνονται για τα ethnic στοιχεία τους.
Στο Club του Μύλου θα μας θυμίσει τραγούδια που αγαπήσαμε, όπως το «Χαμόγελό σου», «Τι μας ενώνει», «Όλα για όλα», «Στης εκκλησιάς την πόρτα», «Αν η αγάπη», αλλά και ιδιαίτερες διασκευές, κάνοντας επίσης εκτενή αναφορά στην κρητική παράδοση, πάντα μέσα από τη δική του αισθητική προσέγγιση.
Μετά από πολλές και μεγάλες συνεργασίες όπως αυτή με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Γιώργο Νταλάρα ,την Έλενα Παπαρίζου, την Ελένη Τσαλιγοπούλου & τον Νίκο Ζιώγαλα, φέτος παρουσιάζει επί σκηνής όλες τις παλιές του επιτυχίες, αλλά και καινούργια τραγούδια, όπως το «Σινιάλο», ενόψει του νέου του album.
Τον Μάνο συνοδεύει η Αγγελική Ζήκα, μια εξαιρετική τραγουδίστρια που έχει ήδη στο ενεργητικό της δύο δισκογραφικές δουλειές («Στης αγάπης μας τα ίχνη», «Νύχτες σε άλλον ουρανό»).
Μαζί τους οι μουσικοί: Ρουμάνης Γιώργος (Drums), Kώστας Γιαννίρης (Μπάσο), Διαμαντής Καραγιαννακίδης (Πλήκτρα), Ταλιαδούρος Νίκος (Κιθάρα), Καραβιράκης Νίκος (Λαούτο)

Info:
Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου - ΜΥΛΟΣ CLUB
Ανδρέου Γεωργίου 56, Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 510081
Είσοδος 15 ευρώ - Έναρξη 22.00 (Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00)
More: www.mylos.gr - www.kazandb.com

Χορηγός επικοινωνίας: Πειρατικός 107,7

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
aRtIstRee
Ioanna Karathanasi
Email: ioannakarathanasi@gmail.com  

SECOND SKIN Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στο «Κύτταρο»

SECOND SKIN
Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου
στο «Κύτταρο»

Οι Second Skin, η νέα μπάντα της Σάννυ Μπαλτζή και της Ιωάννας Μεταξά, την
Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου θα κάνουν την εμφάνισή τους στην ιστορική μουσική σκηνή στο «Κύτταρο», για να μας παρουσιάσουν τη νέα τους δουλειά.
Με εμφανείς επιρροές από το χώρο της electro, rock και industrial μουσικής σκηνής, παντρεμένες τέλεια με το ιδιαίτερο μουσικό και στιχουργικό ύφος της Σάννυς, η μπάντα των Second Skin δεν διστάζει να κινηθεί από το avant garde, ως τις διασκευές τραγουδιών που χάρισε η ίδια σε αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, στο ελληνικό μουσικό στερέωμα, όπως το "Τσίχλα δίχως ζάχαρη", "Παλιό μου παλτό", "Έλα".
Με αφορμή την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό της Eurovision , οι Second Skin για άλλη μια φορά θα παρουσιάσουν κάτι εναλλακτικό και ξεχωριστό. Κομμάτια από το νέο τους άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει από την EMI, αλλά και ξένες διασκευές σε τραγούδια των Placebo, Amy Winehouse. Δε θα λείψουν από το πρόγραμμα και τραγούδια από το ιστορικό ομώνυμο δίσκο των Santa Fila, με ύφος διαφορετικό που θυμίζει όμως την μαγεία εκείνης της εποχής.

Τους Second Skin αποτελούν: Sunny Μπαλτζή - Φωνή, Κιθάρα/Ιωάννα Μεταξά –Φωνή/Δημήτρης Μπενέκος – Μπάσο/U-RI - Programming, Loops/ Κώστας Πλακούτσης –Drums/Ηρακλής Δημητρόγλου – Πλήκτρα


ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE:
Ηπείρου & Αχαρνών, Αθήνα 104 39
Τηλ. 210 8224134
info@kyttarolive.gr
Οργάνωση - παραγωγή: MUSICOM

Ο Μιχάλης Κακέπης στο Ghost House


Ο Μιχάλης Κακέπης special guest την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Κάθε Κυριακή Κων/νος Μάτσικας & Δήμητρα Μαστορίδου.
Δύο νέοι δημιουργοί. Δύο φωνές της νεότερης γενιάς τραγουδοποιών, συναντιούνται και μοιράζονται τη σκηνή του Ghost House.
Ο Κωνσταντίνος και η Δήμητρα, παρουσιάζουν τραγούδια από τις προσωπικές δισκογραφικές τους δουλειές «Η αγάπη γεννιέται πάντα το πρωί» και «Καινούριο σπίτι», καινούριες συνθέσεις που θα περιλαμβάνονται στους επερχόμενους δίσκους τους, καθώς και διασκευές από το σύνολο της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής, υποσχόμενοι δυνατές rock νύχτες στο Ghost House.
Στο τραγούδι συμμετέχει η Αντιγόνη Γαρυφάλου. Παίζουν οι: Χριστόφορος Πιτσιδήμος – drums, Πέτρος Βασιλειάδης – μπάσο, Διονύσης Χριστοδουλάτος – κιθάρα και Ειρήνη Μουσάδη – keyboards.
Τοποθεσία: Ghost House Live
Οδός: Λεπενιώτου 26 Ψυρρή
Πόλη: Athens, Greece

Σαν Σήμερα... 12 Φεβρουαρίου.

12 Φεβρουαριου 1939 Ο Ray Manzarek, τα θαυματουργά χέρια πίσω από τα πλήκτρα του συγκροτήματος The Doors, γεννήθηκε στο Chicago του Illinois. Γνωρίστηκε με τον Jim Morrison την εποχή που ήταν σπουδαστές στο UCLA των ΗΠΑ. Δημιούργησαν μαζί τους The Doors και μετά τον θάνατο του Morrison (1973) συνέχισε αλλάζοντας το όνομα σε The Doors of the 21st Century και στη συνέχεια σε Riders on The Storm.



12 Φεβρουαρίου 1956 Ακριβώς 44 χρόνια πριν τον θάνατο του, ο Screamin' Jay Hawkins ηχογραφεί στην Νέα Υόρκη την μεγάλη του επιτυχία "I Put a Spell on You".

12 Φεβρουαρίου 2000 Ο Αμερικάνος ηθοποιός και τραγουδιστής Screamin' Jay Hawkins πεθαίνει στο Παρίσι σε ηλικία 70 ετών μετά από εγχείρηση που του είχε γίνει για ανεύρυσμα. Ήταν γνωστός για τον χαρακτηριστικό θεατρικό τρόπο που τραγουδούσε. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι "I Put a Spell on You" το 1956. Γράφτηκε στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, "500 Songs that Shaped Rock and Roll".



12 Φεβρουαρίου 1957 Νο1 στο Billboard Pop Hit είναι ο Elvis Presley και το τραγούδι "Too Much". Είναι το πρώτο από τα τέσσερα Νο1 που σημείωσε το 1957. Το ίδιο ρεκόρ σε Νο1 είχε και το 1956...



12 Φεβρουαρίου 1961 Τα τραγούδι των The Miracles, "Shop Around", φτάνει σε πωλήσεις τα 1 εκατομμύρια αντίτυπα. Είναι το πρώτο τραγούδι της Motown που πετυχαίνει τέτοιο αριθμό πωλήσεων.



12 Φεβρουαρίου 1964 Η Beatlemania χτυπάει τη Νέα Υόρκη. Το δισκοπωλείο The New Street Music Record προσφέρει σε όποιον αγοράζει δίσκο των The Beatles ένα "κούρεμα Beatles" στο διπλανό κουρείο. Το συγκρότημα εμφανίζεται για 2 βραδιές στο Carnegie Hall.



12 Φεβρουαρίου 1967 Το σπίτι του Keith Richards στο Sussex της Αγγλίας περικυκλώνεται από 15 αστυνομικούς. Κάνουν έρευνα και ανακαλύπτουν ποσότητες ναρκωτικών. Ο Richards κρατείτε για ένα βράδυ ενώ ο καλεσμένος του Mick Jagger για δύο...



12 Φεβρουαρίου 1968 Ο Jimi Hendrix γυρίζει στο Seattle όπου σπούδασε μέχρι τα 14 του χρόνια και δίνει μια δωρεάν παράσταση για τους μαθητές του σχολείου Garfield High School. Τον υποδέχεται ο δήμαρχος όπου του δίνει το κλειδί της πόλης. Ο Hendrix είχε εγκαταλείψει τις σπουδές του για να γίνει μουσικός. Μια επιτροπή από το σχολείο του δίνει τιμητικό δίπλωμα αποφοίτησης.



12 Φεβρουαρίου 1977 Οι The Police ηχογραφούν το πρώτο τους single με τίτλο "Fall Out". Επίσημα κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1997 αλλά επανακυκλοφόρησε το 1979. Δεν συμπεριλαμβάνεται σε κανένα άλμπουμ των The Police παρά μόνο στην κασετίνα "Message in a Box: The Complete Recordings" και "The Police Live!".



12 Φεβρουαρίου 1981 H τραγουδίστρια των Blondie, Deborah Harry, ανακοινώνει πως ετοιμάζει τον πρώτο της σόλο άλμπουμ. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 8 Αυγούστου του 1981 και θα έχει τον τίτλο "Koo Koo".



12 Φεβρουαρίου 2004 Ο τραγουδιστής Ozzy Osbourne, στα βραβεία του περιοδικού ΝΜΕ, κερδίζει τον τίτλο "Godlike Genius". Οι Radiohead κερδίζουν το βραβείο "Best Album" για το "Hail To The Thief" ενώ οι Kings of Leon τα βραβεία "Best New Band" και "Best International Band".



12 Φεβρουαρίου 2007 Μετά την χθεσινή εμφάνιση τους στα Grammy Awards, ο Sting επιβεβαιώνει πως οι The Police θα επανενωθούν προσωρινά, για μια νέα περιοδεία. Δίνουν συναυλίας σε ολόκληρο τον πλανήτη με συνολικά έσοδα πάνω από 360 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Σαν Σήμερα...11 Φεβρουαρίου

11 Φεβρουαρίου 1939 Γεννήθηκε ο Αμερικανός στιχουργός Gerry Goffin. Έγραψε τραγούδια-επιτυχίες όπως τα "Will You Love Me Tomorrow" (The Shirelles Νο1, 1960), "Take Good Care of My Baby" (Bobby Vee Νο1, 1961), "The Loco-Motion" (Little Eva Νο1, 1962), "Theme from Mahogany (Do You Know Where You're Going To)" (Diana Ross No1, 1975) κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1990.



11 φεβρουαρίου 1953 Γεννήθηκε ο Alan Rubin, τρομπετίστας των The Blues Brothers. Στην πρώτη ταινία "The Blues Brothers" (1980) είχε τον ρόλο του Mr. Fabulous. Εκτός από το συγκρότημα είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Frank Sinatra, Frank Zappa, Duke Ellington, Sting, Aerosmith, The Rolling Stones, Eric Clapton, Billy Joel, B.B. King κ.α.



11 Φεβρουαρίου 1956 Ο Elvis Presley παρουσιάζει για πρώτη φορά στην κρατική τηλεόραση της Αμερικής το τραγούδι "Heartbreak Hotel".



11 Φεβρουαρίου 1963 Οι The Beatles, με παραγωγό τον George Martin, ηχογραφούν το πρώτο τους άλμπουμ στα Abbey Road Studios. Οι ηχογραφήσεις διήρκεσαν 10 μόνο ώρες και κόστισαν 600 δολάρια. Στο τελευταίο τραγούδι, "Twist and Shout", οι φωνές τους έχουν κλείσει τελείως και μετά βίας μπορούν να μιλήσουν. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στην Αμερική με τον τίτλο, "Introducing... The Beatles" ενώ στην Αγγλία "Please Please Me".



11 Φςβρουαρίου 1983 Το φιλμ των The Rolling Stones, "Let's Spend the Night Together", κάνει πρεμιέρα στην Νέα Υόρκη. Γυρίστηκε κατά την διάρκεια της περιοδείας τους στην Βόρεια Αμερική το 1981 και σκηνοθετήθηκε από τον Hal Ashby.



11 Φεβρουαρίου 2004 Οι Queens of the Stone Age ανακοινώνουν πως ο μπασίστας του συγκροτήματος και ιδρυτικό μέλος Nick Oliveri αποχώρησε από το σχήμα.

Ένα συγγνώμη στους συντάκτες του musicdiary.gr που στις προηγούμενες αναρτήσεις μου δεν σημείωσα από που βρίσκω αυτές τις ιστορικες πληροφορίες γύρω απο την μουσική...

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Golden Apple Festival



5 ήμερο μουσικό festival συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό και art festival για καλλιτέχνες που θέλουν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.
A music festival of bands from all over the place trying to make their mark in the music scene.Every band around the world is welcomed.24hour catering,bar and there is free camping for the 5days that the festival will be running.So pack up your sleeping bags and we will see u there!
3ο Golden Apple Festival (14,15,16,17,18 Ιουλίου 2010)
Η εμπειρία μας απ’ τα προηγούμενο Festival, αλλά και η αγάπη σας γι’ αυτό που οργανώνουμε μας οδηγούν στην τέλεια, από άποψη διοργάνωσης, προγράμματος αλλά και προβολής της φετινής εκδήλωσης, η οποία σχεδιάζεται να γίνει 14- 18 Ιουλίου, αμέσως μετά το τέλος του Moundial ποδοσφαίρου (Κυριακή 11 Ιουλίου ο τελικός) και με διάρκεια πέντε ημερών.
Με ημέρα εκκίνησης την Τετάρτη και χωρίζοντας τις ημέρες, μαζί με τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν κατά είδος μουσικής (Ελληνικό pop-rock, Έντεχνο Ελληνικό, Punk Rock & Alternative, Αγγλόφωνο Rock / pop rock, Female Fronted Bands, Metal bands) είμαστε σίγουροι ότι θα προσελκύσουμε θεατές και κατασκηνωτές όλων των ηλικιών και των 2 φύλων. Φυσικά κάθε ημέρα θα συμμετέχει και κάποιο πολύ γνωστό όνομα του χώρου από Ελλάδα αλλά πιθανόν κι απ’ το Εξωτερικό.

Μπείτε στη σελίδα στο facebook, για περαιτέρω πληροφοριες

http://www.facebook.com/?page=4&sk=messages&tid=290720833263#!/group.php?gid=66983019534&ref=ts

live gia 10 - 11 & 12/02/2010

VAVOURA BAND & DIMITRIS POULIKAKOS STO KYTTARO CLUB!!!!!


Οι θρυλικoί Vavoura Band και ο Δημήτρης Πουλικάκος

live στο ΚΥΤΤΑΡΟ σε μια Special εμφάνιση που σίγουρα θα κάνετε πολύ καιρό να ξεχάσετε!!!
Μην το χάσετε.....θα χάσετε!!!!
ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE
Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα.
Σας περιμένουμεεεεεε!!!!!

<<<<<>>>>>
SPIROS GRAMMENOS O AMELIS KAI ΤΖΙΜ ΣΤΑΡΙΔΑΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚ!!!

Έναρξη: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:35 μ.μ.
Τοποθεσία: ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
Οδός: ΤΗΝΟΥ 12 & ΠΑΤΗΣΣΙΩΝ
Πόλη: Athens, Greece



<<<<>>>>
PARARLAMA NIGHTS!


ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΗΧΟΙ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΡΛΑΜΑ" ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 25 ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΤΟΤΕ, Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ BLUES WIRE ΗΣΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΟΣΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ, ΒΡΗΚΑΝ ΕΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΠΑΛΚΟ ΚΑΙ ΕΥΗΚΟΑ ΩΤΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ "ΠΑΡΑΡΛΑΜΑ".


ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΤΑ BLUES ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΑ. ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ¨ΤΙΜΗΤΙΚΗ" ΤΟΥΣ ΣΤΟ ORIENT LIVE, ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΑΝ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ.

<<<<<<>>>>>>>
Oi AKOUSTIKOI EPIVATES sto ''Entexnos''
1h thleoptiki emfanisi tou diskou ''Sovara Asteia'' tin Pempti apo tous Akoustikous Epivates(Vyronas)....Erminevsan 4 apo ta 5 kommatia tou diskou me full sxima, ton Cliff sto ilektriko mpaso, ton Andrea Damianou (pliktra, akkorteon), ton Giorgo Savvidi (drums) kai ton Vyrona Potsos(kithara, foni)...

O diskos tha kikloforisei girw sta teli tou Fevrari..(Theou thelontos)
Kali akroasi filoi/files

<<<<<>>>>>>

ROTTING CHRIST - Presentation of their new album "Aealo"
Την Τετάρτη 10/2, το περιοδικό ROCK HARD και το Revenge Of Rock παρουσιάζουν το νέο δίσκο των ROTTING CHRIST "Aealo". Θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και αποκλειστικά gadget του συγκροτήματος που θα μπορούν να βρεθούν ΜΟΝΟ εκείνο το βράδυ!!! Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο, πέρα από το ότι επιβάλλεται να βρεθείτε εκείνο το βράδυ στο Revenge Of Rock αν θεωρείτε τον εαυτό σας φίλο του σημαντικότερου ελληνικού σχήματος!


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!
<<<<<<>>>>>>
ΡΙΣΚΟ LIVE @ DIVINE ΤΕΤΑΡΤΗ 10/2 @ 22.30


THE DIVINE WEDNESDAY LIVE SHOWS presents:

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/2 ΡΙΣΚΟ LIVE @ DIVINE
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ -ΚΙΘΑΡΕΣ/TΡΑΓΟΥΔΙ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ - ΜΠΑΣΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΛΗΣ - ΠΛΗΚΤΡΑ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ -ΤΡΑΓΟΥΔΙ / ΚΡΟΥΣΤΑ
PETER ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ -ΤΥΜΠΑΝΑ
Συμπληρώνουν 10 χρόνια στις μουσικές σκηνές και τα bar - clubs της Αθήνας..
Aνηφορίζουν στο DIVINE..
the party goes on!
293 Kifisias Av. & Deligianni Str. Kifisia
(Foinikas Shooping Center 1st floor)

FREE ENTRANCE
http://www.divine.gr/index...html
tel. +30 2108010810
mob. +30 6945543107
mail. info@divine.gr
http://www.myspace.com/riskoband
risko.band@live.com
<<<<<<>>>>>>
ΟΝΑΡ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ- LEXICON PROJECT


ΟΝΑΡ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ-LEXICON PROJECT, τις Παρασκευές του Φεβρουαρίου στο ΚΟΟΚΟΟ, Ιάκχου 17 στο Γκάζι.

http://www.kookoo.gr/
Είσοδος 12 ευρώ με ποτό

<<<<<<>>>>>>>
Σάββατο 13/2/2010 – Η ΚΑΨΟΥΡΑ ΤΟΥ ΡΟΚΑ!
Σκοτάδι.. χειμώνας… συννέφα… Παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου και Αποκριές, η νύχτα πέφτει πάνω από την Αθήνα, αλλά κάποιες καρδιές χτυπάνε με διαφορετικούς ρυθμούς… Ο rockmachine όμως είναι εκεί να εντοπίσει και να θεραπεύσει το πρόβλημα… Ταχυκαρδίες; Κενό στο στομάχι; Χάνετε τα λόγια σας και οι σφυγμοί σας ανεβαίνουν; Για εσάς που έχετε φάει την χυλόπιτα, δεν σας «κάθεται» ο καλός σας ή η καλή σας… Για εσάς που έχετε δαγκώσει την λαμαρίνα και δεν λέτε να την αφήσετε.. Εάν σας απατάν ή δεν λένε να ενδώσουν στην γοητεία σας.. Εμείς έχουμε το φάρμακο! Πείτε μας το πρόβλημα σας και θα δώσουμε την πιο λάθος λύση… Θα σας τα κάνουμε σίγουρα χειρότερα! Εμπιστευτείτε μας! Αυτό το Σάββατο, 13/2 η μεγάλη κοινωνική προσφορά του rockmachine!!!

Από τις 6 το απόγευμα οι Γιώργος Φίλης και Δημήτρης Σειρηνάκης, ανοίγουν τα μικρόφωνα του σταθμού και κάνουν μια ειδική εκπομπή (λόγω της ημέρας) για τους καψουρεμένους ροκάδες και τις ερωτευμένες ροκούδες! Η ΚΑΨΟΥΡΑ ΤΟΥ ΡΟΚΑ έρχεται! Αυτό το Σάββατο στις 6 το απόγευμα! Περιμένουμε να μας πείτε το πόνο σας και να σας κάνουμε να πονέσετε ακόμα πιο πολύ! Ξέρουμε εμείς!
Μόνο στον http://www.rockmachine.gr/
<<<<>>>>>>
Οι GalliarD Syndrome επιστρέφουν στο Glam Bar
(Γκάζι) την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010
 μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τους album "Velvet Rings"
 που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα....

Let's Rock Again Gkazi City!!!!
Είσοδος: 10€ με ποτό
Ώρα Έναρξης: 22:00
Galliard Is
Μιχάλης Ανδριτσόπουλος: Lead Guitar,backing vocals
Δημήτρης Μπάρμπας:vocals,guitar
Ηλίας Μυτάτος:rhythm guitar
Χρήστος Ντάνος:keyboards
Σέργιος Σταμάτης:bass guitar
Χάρης Παναγιωτόπουλος:drums
Κρυφή ματιά στο Setlist:
GalliarD, Van Halen, Deep Purple, Bon Jovi, Stratovarius,Bryan Adams,Police,Rory Gallagher.....
Απόσπασμα από συνέντευξη των GalliarD Syndrome ……
"Τα στοιχεία που μπορεί να βρει κανείς στην μουσική των Galliard Syndrome θα μπορούσαν να κρύβονται μέσα σε μια εικόνα του Bach να κρατάει ηλεκτρική κιθάρα ενώ πίνει ταυτόχρονα μια μπύρα Guinness με φόντο τα βουνά της Σκωτίας, τα κάστρα της Γερμανίας, τις γέφυρες της Βενετίας και ασφαλώς τα ελληνικά νησιά."
Back to MessagesEdit Subscriptions
<<<<<<>>>>>>>
Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

63 High Live Xanthi
στην αίθουσα Αρίων (Κολυμβητηριο Ξάνθης)
Support Band :
Skary Face
Αυτό το Live δεν πρέπει να το χάσει κανείς!!!
Τιμή εισόδου 5 ευρώ.
Τιμή μπύρας 1,5 ευρώ !!!!
Πολιτιστικός Σύλλογος « Οι Βάτραχοι »
http://www.vatraxoi.gr/
http://www.frogradio.gr/

Οργάνωση :
rockmadness
http://rockmadnessgr.blogspot.com/
Sound By B & G Practice Studio

Radio Spot
http://www.youtube.com/watch?v=IT1SWq5tXII

Σαν σήμερα... 10 Φεβρουαρίου


10 Φεβρουαρίου 1914 Γεννήθηκε στην Βαλτιμόρη ένας από τους πιο σπουδαίους παίχτες της φυσαρμόνικας, ο Larry Adler. Έγραψαν για αυτόν συνθέτες όπως οι Ralph Vaughan Williams, Malcolm Arnold κ.α. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Sting, Elton John, Kate Bush κ.α.




10 Φεβρουαριου 1937 Γεννήθηκε ο ιδρυτής και κιθαρίστας του Αμερικάνικού συγκροτήματος The Ventures, Don Wilson. Το συγκρότημα του θεωρείται ένα από τα πρώτα instrumental συγκροτήματα σε πωλήσεις παγκοσμίως. Υπολογίζεται πως έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα. Το όνομα του, μαζί με τους Ventures, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2008.



10 Φεβρουαριου 1956 Ο Little Richard ηχογραφεί το τραγούδι "Long Tall Sally". Δημιουργοί του τραγουδιού είναι ο ίδιος και οι Robert "Bumps" Blackwell και Enotris Johnson. Στη λίστα "The 500 Greatest Songs of All Time" του περιοδικού Rolling Stone έχει τη θέση 56.



10 Φεβρουαριου 1964 Ο "βασιλιάς της ροκ" Elvis Presley στέλνει ένα τηλεγράφημα στους The Beatles δηλώνοντας τον θαυμασμό του. Το προηγούμενο βράδυ είχαν εμφανιστεί στο The Ed Sullivan Show της τηλεόρασης του CBS.



10 Φεβρουαρίου 1967 Καθώς οι The Beatles συνεχίζουν στο Abbey Road τις ηχογραφήσεις για το "A Day In The Life" δέχονται στο στούντιο την επίσκεψη των Mick Jagger, Marianne Faithfull και Keith Richards.



10 Φεβρουαρίου 1977 Οι The Clash αρχίζουν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους άλμπουμ με τίτλο The Clash. Ενώ στην Μεγάλη Βρετανία κυκλοφόρησε το 1977, στην Αμερική κυκλοφόρησε σε διαφορετική έκδοση το 1979. Δημοφιλή τραγούδια: "Janie Jones", "Remote Control" κ.α.



10 Φεβρουαριου 1978 Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικάνικου συγκροτήματος Van Halen με τον τίτλο, Van Halen. Μόνο στην Αμερική πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα. Το 2003 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, The 500 Greatest Albums of All Time, στην θέση 415.



10 Φεβρουαριου 1979 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 (singles) βρίσκεται το τραγούδι του Rod Stewart, "Da Ya Think I'm Sexy?".



10 Φεβρουαρίου 1982 Ο κιθαρίστας Μicky Moody ανακοινώνει στο Τύπο την αποχώρηση του από τους Whitesnake για προσωπικούς λόγους. Στην επίσημη ιστοσελίδα του έγραψε: "You do your work and you get your money. Well we certainly worked..."



10 Φεβρουαρίου 1986 Κυκλοφορεί το άλμπουμ του John Lennon, "Live in New York City". Είναι το πρώτο επίσημο live άλμπουμ του John Lennon και ηχογραφήθηκε στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης στις 30 Αυγούστου του 1972.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

DOMENICA - ΛΗΘΗ - ΝΕΟ CD - FREE MP3

 ΛΗΘΗ - 2009

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΛΙΚΑΡΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΝΟΤΕΣ
1. Μόνο εσύ χαμογελάς NOTA
2. Πατρίδα ξένη NOTA
3. Καταδικασμένοι NOTA
4. Σφύριγμα του ανέμουNOTA
5. Τα πίσω μπρόςNOTA
6. Ελεύθερος NOTA
7. Δηλητήριο NOTA
8. Μη φεύγεις NOTA
9. Σταμάτα το χρόνοNOTA
10. Άγνωστη πόλη NOTA
11. Έκ των υστέρων NOTA
12. Ψυχή βασανισμένη NOTA

Domenica:
Δημήτρης Κανελλόπουλος - φωνή, μπάσο, κιθάρες
Γιώργος Ντρες - κιθάρες, μπάσο
Θωμάς Ανδρέου - τύμπανα, κρουστά
Φιλική συμμετοχή:
Βαγγέλης Καραπέτρος - Μπάσο, κιθάρα, χαβάγια,
sample programming
Μουσική-Στίχοι: Domenica
Παραγωγή: Domenica
Ηχοληψία-Μίξη: Βαγγέλης Καραπέτρος, Domenica
Ηχογράφηση: Pazl Studio
Mastering: Brian Gardner at Bernie Grundman Mastering,
Hollywood, CA
Ευχαριστούμε: Domenico Fusco, Μουσικός Οίκος Τρίμη, Vancourtellen,
Jimmy’s Rock Stuff, Δημήτρης Καρράς
Artwork: Χάρης Αποστολόπουλος
Made in Austria: Goldistor Ltd by Sony DADC
Supervising Production Team: Goldistor Ltd
by Stamatis Chatzichristofis
Artwork fitting: Goldistor Ltd by Sonia Andrianou

Το άλμπουμ αφιερώνεται στον μικρό Γιωργάκη
http://domenica.gr/gr/music/5/
ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ  ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΝ DOMENICA .

DOMENICA LIVE

We wanna Dance!!! LOCOMONDO & SCOOLWAVE LIVE

Η δημοφιλέστερη reggae μπάντα επιστρέφει

Πότε; Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010
Που; (26ης Οκτωβρίου 33, τηλ.2310/533533, πρώην Υδρόγειος)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Ταμείο: 12 ευρώ
Αγορά μέσω του site www.locomondo.eventbrite.com: 9 ευρώ (ισχύει για τα πρώτα εκατό εισιτήρια)


Ποιος είπε ότι για να κάνεις reggae πρέπει να κατάγεσαι από την Jamaica; Οι Locomondo απέδειξαν, ότι το μουσικό μόρφωμα που γεννήθηκε στα στενοσόκακα του νησιού της Καραϊβικής μπορεί όχι μόνο να γραφτεί στην Ελλάδα αλλά και να τραγουδηθεί στα Ελληνικά. Ο Μάρκος Κούμαρης και η παρέα του έγραψαν μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια της τελευταίας πενταετίας «πλέκοντας» δημιουργικά την πλούσια Ελληνική παράδοση με το σπουδαίο αυτό μουσικό είδος. Ο Bob Marley συναντά τον Μάρκο Βαμβακάρη και μαζί σιγοτραγουδάνε το «Mala Vida» των Mano Negra. Αυτοί είναι οι Locomondo. Το γνωστό συγκρότημα, μετά την καλοκαιρινή περιοδεία του στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τη συμμετοχή τους με τη διασκευή του τραγουδιού «Φραγκοσυριανή» στο soundtrack της ταινίας του τούρκο-γερμανού σκηνοθέτη Fatih Akin «Soul Kitchen», επιστρέφει στη σκηνή του Block33 έχοντας στις αποσκευές του ένα διπλό LIVE CD. Το «Locomondo Live» περιέχει ζωντανά ηχογραφημένα τραγούδια του συγκροτήματος απ’ τις συναυλίες τους την Άνοιξη και το καλοκαίρι του 2009 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και αγαπημένες διασκευές.
Για τυχόν διευκρινίσεις και πληροφορίες:
Αλέξανδρος Σαλαμές, τηλ. 2310-533533, 693-6277995,
email: press@block33.gr


Λίγα λόγια για τους Locomondo:
Οι Locomondo είναι ένα επταμελές σχήμα από την Αθήνα, το οποίο δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2001. Η μουσική τους είναι μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς τους οποίους δεν διστάζουν να συνδυάσουν με Ελληνικό στίχο. Ο πρώτος τους δίσκος, "Ένας τρελός κόσμος" κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2004 από την MBI. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τους οι Locomondo έκαναν μία σειρά ζωντανών εμφανίσεων στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια όπως το "Trendy Λίτσα" και το "100 Αφρό" ακούστηκαν αρκετά στο Ελληνικό ραδιόφωνο ενώ το τραγούδι "Στην Αθήνα" μπήκε στο play list του Radio France Internationale για 2 μήνες.
Το 2005, οι Locomondo ταξίδεψαν στην Τζαμάικα μετά από πρόσκληση του τρομπονίστα των θρυλικών Skatalites, Vin Gordon, γνωστό και ως "Don Drummond Jr." για να γράψουν τον καινούργιο τους δίσκο.Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας μπορεί να ακουστεί στο cd με τίτλο "12 μέρες στην Jamaica" (ΜΒΙ, Ιούλιος 2005). Τραγουδούν στα Ελληνικά αλλά και στα Αγγλικά, επηρεασμένοι από την ενέργεια και τον ήχο της Τζαμάικα, έχοντας αριστοτεχνικά πλεγμένο εντός τους το Ελληνικό στοιχείο. Ο εν λόγω δίσκος των Locomondo μπήκε στα Ελληνικά charts τον Αύγουστο του 2005 και η διασκευή της γνωστής "Φραγκοσυριανής" του Μάρκου Βαμβακάρη γνώρισε μεγάλη επιτυχία.Έχουν παίξει ως support group με σπουδαία συγκροτήματα όπως οι Skatalites, οι Chumbawamba, Ska Cubano, Manu Chao κ.α
Πληροφορίες στους διαδικτυακούς τόπους:

www.myspace.com/locomondo
http://www.locomondo.gr/  
Οι Locomondo είναι οι:

Μάρκος Κούμαρης - φωνή, κιθάρα, Γιάννης Βαρνάβας - φωνή, κιθάρα, Σταμάτης Γούλας - πλήκτρα, sampler, Σπύρος Μπεσδέκης- μπάσο, Σούντρης Στράτος-τύμπανα, Μιχάλης Μουρτζής - κρουστά, Θανάσης Ταμπάκης - υπεύθυνος ήχου.
Συμμετέχουν:
Βασίλης Παναγιωτόπουλος (τρομπόνι), Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Νίκος Βλάχος (τρομπέτα)
<<<<<>>>>>>
Schoolwave Salonica
8 Schoolwave μπάντες live στη Θεσσαλονίκη
Σάββατο 13 Φεβρουαρίου – Block33 (πρώην Υδρόγειος)

Tον περασμένο Ιούλιο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 5ο Schoolwave festival. Πάνω από 20.000 άνθρωποι (κυρίως νέοι ηλικίας 15-22 χρονών) ήρθαν στο Θέατρο Βράχων του Δήμου Βύρωνα το τριήμερο 3-4-5 Ιουλίου για να παρακολουθήσουν 27 μαθητικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και την Ευρώπη καθώς και τους καλεσμένους Γιάννη Αγγελάκα, Modrec και Septic Flesh.
Εδώ και τρία χρόνια έχει ξεκινήσει το “Schoolwave on Tour”. Μαθητικά συγκροτήματα του Schoolwave παίζουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας μπροστά στους συνομηλίκους τους. Ήδη το "Schoolwave on Tour" έχει βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, στην Πρέβεζα, στην Κω και στα Χανιά.
Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου το "Schoolwave on Tour" επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, στο club του Πολυχώρου Πολιτισμού Block33 (πρώην Υδρόγειος-26ης Οκτωβρίου 33, τηλ.2310/533533). Οχτώ μαθητικά συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα έρχονται για το πρώτο πάρτι της νέας σχολικής χρονιάς:

• Parafernelia (Hard rock από Θεσσαλονίκη)
• Mrs. Blackberry (Metal από Θεσσαλονίκη)
• Treetones (ex-Stiff Woodies) (Grunge από Καστοριά)
• Looming Titties (Pop/ Punk από Ρόδο)
• Headshot (Metal από Αθήνα)
• Again (Rock από Κατερίνη)
• Mestoral (Death metal από Καβάλα)
• Pat Cuters (Punk rock από Θεσσαλονίκη)
Έναρξη: 20:00
Είσοδος: 10 ευρώ
Για τυχόν διευκρινίσεις και πληροφορίες:
Αλέξανδρος Σαλαμές, τηλ.2310-533533, 693-6277995
email: press@block33.gr

Σαν σημερα... 9 Φεβρουαρίου



9 Φεβρουαριου 1981 Ένας από τους πρώτους rock and roll καλλιτέχνες, ο Bill Haley πέθανε στο Texas σε ηλικία 56 ετών. Ήταν μέλος του συγκροτήματος Bill Haley & His Comets και το 1953 γνώρισαν μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι "Rock Around the Clock". Τον αποκαλούν και "Father of Rock and Roll".



9 Φεβρουαρίου 1964 Οι The Beatles βρίσκονται για δεύτερη ημέρα στην Αμερική και εμφανίζονται στο τηλεοπτικό σόου του CBS, The Ed Sullivan Show. Ερμηνεύουν το Νο1 τραγούδι τους εκείνη την εποχή στην Αμερική, "I Want To Hold Your Hand". Για τις 728 διαθέσιμες θέσεις του σόου, η παραγωγή της εκπομπής έλαβε 50.000 αιτήσεις συμμετοχής



9 Φεβρουαριου 1970 Νο1 στην Μεγάλη Βρετανία σήμερα είναι το δεύτερο άλμπουμ των Led Zeppelin, Led Zeppelin II. Κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1969 από την Atlantic Records και ουσιαστικά ήταν παραγωγή του κιθαρίστα του συγκροτήματος Jimmy Page. Έγινε 12 φορές πλατινένιο στην Αμερική και 4 φορές στη Μεγάλη Βρετανία. Δημοφιλή τραγούδια: "Whole Lotta Love", "Heartbreaker", "Moby Dick", κ.α.



9 Φεβρουαρίου 1972 Ο Paul McCartney δίνει την πρώτη του συναυλία με το νέο του συγκρότησα, Wings, στο Πανεπιστήμιο του Nottingham στην Αγγλία.



9 Φεβρουαρίου 1993 Η Annie Lennox γίνεται μητέρα φέρνοντας στον κόσμο την πρώτη της κόρη, Tali. Η Tali Lennox θα ακολουθήσει αργότερα επιτυχημένη καριέρα μοντέλου.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...


Σαν σήμερα 8 Φεβρουαρίου 1973
Ο Max Yasgur, του οποίου η φάρμα (Bethel, New York) χρησιμοποιήθηκε για το Woodstock Festival του 1969, πέθανε από καρδιακή προσβολή στην Florida. Μετά από το φεστιβάλ, ο Yasgur όχι μόνο δέχτηκε μηνύσεις από γείτονες του για καταστροφές που είχαν κάνει τα παιδιά των λουλουδιών αλλά ήταν ανεπιθύμητος ακόμα και στο κεντρικό πολυκατάστημα του Bethel στην Νέα Υόρκη. Το περιοδικό Rolling Stone αφιέρωσε για την νεκρολογία του μια ολόκληρη σελίδα, γεγονός σπάνιο για κάποιον που δεν ήταν μουσικός



Σαν Σήμερα το 1961 Ο τραγουδιστής του heavy metal συγκροτήματος Mötley Crüe, Vince Neil (Vincent Neil Wharton), γεννήθηκε στη California. Είναι μέλος του συγκροτήματος από το 1981. Έχουν κερδίσει ένα American Music Award, "Heavy Metal/Hard Rock Album" για το "Dr.Feelgood" (1991). Οι πωλήσεις τους ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια αντίτυπα.



8 Φεβρουαρίου 1990 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Del Shannon αυτοκτόνησε στο σπίτι του στην Santa Clarita της California. Έγινε γνωστός το 1961, με το τραγούδι "Runaway".




8 Φεβρουαριου 1964 ο κυβερνήτης της Αμερικάνικης πολιτεία Indiana ανακηρύσσει το τραγούδι-επιτυχία των Kingsmen "Louie Louie" πορνογραφικό και ζητάει από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πολιτείας να μην το αναμεταδίδουν. Σήμερα ο εκδότης του τραγουδιού, Max Firetag, προσφέρει χίλια δολάρια σε όποιον του "υποδείξει" τους πορνογραφικούς στιχους..




8 Φεβρουαρίου 1969
Οι Eric Clapton, Ginger Baker, Stevie Winwood και Rich Grech δημιουργούν το rock συγκρότημα Blind Faith.




8 Φεβρουαρίου 1993 Κυκλοφορεί το τρίτο σόλο άλμπουμ του Mick Jagger, "Wandering Spirit". Στη νέα του δισκογραφική προσπάθεια συμμετέχουν ο Lenny Kravitz και ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers, Flea. Το άλμπουμ σκαρφαλώνει μέχρι την 11η θέση του US Billboard 200 (albums) και την 12η στα Βρετανικά Album Charts. Έγινε χρυσός στις ΗΠΑ.




Στις 8 Φεβρουαριου 2000 Κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος 3 Doors Down, "The Better Life". Πούλησε πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα και έγινε 6 φορές πλατινένιο. Ήταν το 11ο άλμπουμ σε πωλήσεις για το 2000.



8 φεβρουαριου 2009 πέρισυ δηλαδη!!!! Στα 51α βραβεία Grammy, οι Robert Plant (Τραγουδιστης των Led Zeppelin) και Alison Krauss κερδίζουν συνολικά 5 βραβεία μεταξύ αυτών τα Album of the Year και Record of the Year για το άλμπουμ "Please Read the Letter". Το Grammy Song of the Year κερδίζουν οι Coldplay για το τραγούδι "Viva la Vida". Οι Radiohead φεύγουν και αυτοί με βραβείο, Best Alternative Music Album, "In Rainbows".

ΕΦΗΓΑΝ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ: ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ - ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ

Μάρκος Βαμβακάρης1905 – 1972

Ρεμπέτης, από τους ακρογωνιαίους λίθους της λαϊκής μουσικής. Γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 1905 στον συνοικισμό Σκαλί της Άνω Χώρας της Σύρου από οικογένεια καθολικών και ήταν ο πρώτος από τα έξι παιδιά του Δομένικου και της Ελπίδας Βαμβακάρη. Η οικογένειά του ήταν φτωχή, έφερε όμως το «μικρόβιο» της μουσικής. Ο πατέρας του έπαιζε γκάιντα και ο παππούς του έγραφε τραγούδια.
Πριν καλά - καλά ξεκινήσει το σχολείο, ο Μάρκος αναγκάστηκε να διακόψει, διότι πήραν τον πατέρα του στο στρατό, και έπιασε δουλειά με τη μητέρα του σε ένα κλωστήριο. Τα επόμενα χρόνια δούλεψε ως χασάπης, εφημεριδοπώλης, οπωροπώλης, λούστρος, και το 1917, σε ηλικία 12 ετών, έφυγε για τον Πειραιά. Αρχικά, εγκαταστάθηκε στα Ταμπούρια κι έπιασε δουλειά ως γαιανθρακεργάτης. Δούλεψε ακόμα ως λιμενεργάτης και ως εκδορέας στα σφαγεία, ενώ τα βράδια σύχναζε στους τεκέδες, όπου το 1924 άκουσε για πρώτη φορά στη ζωή του μπουζούκι. Εντυπωσιάστηκε και μέσα σε ελάχιστους μήνες έγινε ένας από τους καλύτερους αυτοδίδακτους μπουζουξήδες. Την περίοδο αυτή έκανε και τον πρώτο του γάμο με τη Ζιγκοάλα, την οποία όπως έλεγε μίσησε στο τέλος όσο καμία άλλη γυναίκα στον κόσμο.
Το 1925 κατατάχθηκε στο στρατό και όταν απολύθηκε άρχισε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια. Έως το 1933 είχε γράψει πάνω από 50 τραγούδια και με την πιεστική παρότρυνση του Σπύρου Περιστέρη, o Μάρκος Βαμβακάρης γραμμοφώνησε στην Odeon τον πρώτο δίσκο με μπουζούκι στην Ελλάδα, που από τη μία μεριά είχε το «Καραντουζένι» (Έπρεπε να 'ρχόσουνα μάγκα μες στον τεκέ μας) και από την άλλη μεριά το «Αράπ» (ένα σόλο ζεϊμπέκικο).
Την επόμενη χρονιά δημιούργησε με τρεις φίλους του -τον Γιώργο Μπάτη, τον Στράτο Παγιουμτζή και τον Ανέστη Δελιά- ένα πρωτοποριακό για την εποχή μουσικό σχήμα που ονομάστηκε «Η Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς». Ο Μάρκος άνοιξε το δικό του μαγαζί στα Άσπρα Χώματα. Η αστυνομία, όμως, δεν του έδωσε άδεια. Έτσι αναγκάστηκε να το κλείσει και για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια ταξίδεψε με τον Μπάτη στη Σύρο. Έπαιξαν μαζί για περίπου δύο μήνες σ' ένα μαγαζί της παραλίας και όταν γύρισε στον Πειραιά έγραψε τη Φραγκοσυριανή, ίσως το πιο γνωστό τραγούδι του.
Η περίοδος λίγο πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν και η πιο παραγωγική. Τα τραγούδια του έβγαιναν σε δίσκους και ο Μάρκος έγινε περιζήτητος. Αφού περιόδευσε στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο, στη Λάρισα, στα Τρίκαλα και σε πολλές ακόμα πόλεις, άρχισε εμφανίσεις στον Βοτανικό, μαζί με τον Γιάννη Παπαιωάννου, τον Κώστα Καρίπη και τον Στέλιο Κερομύτη.
Με την έναρξη του πολέμου, ο Βοτανικός έκλεισε και ακολούθησαν δύσκολα χρόνια. Το 1941 πέθανε ο αδερφός του Λεονάρδος και το 1942 η μητέρα του Ελπίδα. Την εποχή εκείνη, έπειτα από παρότρυνση της μεγάλης του αδελφής, ο Μάρκος παντρεύτηκε με ορθόδοξο γάμο τη δεύτερη σύζυγό του, τη Βαγγελιώ. Για το γεγονός αυτό αφορίστηκε από την καθολική εκκλησία και μόλις το 1966 του δόθηκε και πάλι η κοινωνία των Καθολικών. Τα δύο πρώτα παιδιά τους χάθηκαν πρόωρα. Το 1944 η Βαγγελιώ γέννησε τον Βασίλη και ακολούθησαν άλλα δύο αγόρια, ο Στέλιος το 1947 και ο Δομένικος το 1949.
Μετά τον πόλεμο, ο Μάρκος Βαμβακάρης άρχισε να βγάζει ξανά δίσκους σε διάφορες εταιρίες και όλοι γίνονταν ανάρπαστοι. Το 1954 αρρώστησε με βαριά αρθρίτιδα και σταμάτησε να παίζει. Όταν θέλησε να επιστρέψει στο πάλκο, όλοι τον είχαν ξεχάσει. Η ελληνική μουσική βιομηχανία τον θεωρούσε «ξεπερασμένο» και δεν τον έπαιρνε κανένας σε κάποιο μαγαζί.
Η κατάσταση άλλαξε δραματικά το 1960, όταν έπειτα από πρωτοβουλία του Βασίλη Τσιτσάνη, κυκλοφορούν από την Columbia παλιά και καινούρια τραγούδια του Βαμβακάρη, τραγουδισμένα από τον ίδιο και από καλλιτέχνες όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η Καίτη Γκρέι, η Άντζελα Γκρέκα, ο Στράτος Διονυσίου, κ.ά. Το εγχείρημα σημείωσε τεράστια επιτυχία και ο Μάρκος είχε την ευκαιρία να ξαναδουλέψει στα λαϊκά πάλκα, αλλά και να δώσει συναυλίες σε πρωτόγνωρους για τους ρεμπέτες χώρους. Το 1966 έκανε την εμφάνισή του σε μπουάτ στην Πλάκα, ενώ ακολούθησε η συναυλία στο θέατρο «Κεντρικόν» το χειμώνα της ίδιας χρονιάς και στη συνέχεια πολλές εμφανίσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Στις 8 Φεβρουαρίου του 1972, ο Μάρκος Βαμβακάρης πέρασε στην ιστορία, αφήνοντας μια τεράστια παρακαταθήκη.

Σχετική Βιβλιογραφία
«Μάρκος Βαμβακάρης - Αυτοβιογραφία», της Αγγελικής Βέλλου - Κάιλ. (εκδόσεις «Παπαζήση»)
«Ρεμπέτικη Ανθολογία», του Τάσου Σχορέλη, Τόμος Α'. (εκδόσεις «Πλέθρον»)
«Μάρκος Βαμβακάρης, ο Άγιος Μάγκας», του Μάνου Τσιλιμίδη. (εκδόσεις «Κάκτος»)


Νίκος Ξυλούρης1936 – 1980
Tα πρώτα του βήματα
Ο «Αρχάγγελος της Κρήτης» γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1936 στα Ανώγια Ρεθύμνου. Ήταν μόλις πέντε ετών, όταν στις 13 Αυγούστου του 1941 οι γερμανοί κατακτητές εισέβαλαν στο χωριό του και το έκαψαν. Οι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες στην κοιλάδα του Μυλοποτάμου, για να επιστρέψουν στον τόπο τους τρία χρόνια αργότερα, μετά την απελευθέρωση.
Τα πρώτα χρόνια στα κατεστραμμένα Ανώγια είναι φτωχικά και δύσκολα για την οικογένεια του Νίκου Ξυλούρη, όπως και για όλους τους συγχωριανούς του. Ο ίδιος φεύγει για το Ηράκλειο, για να μάθει γράμματα. Το σχολείο, όμως, του είναι μάλλον αγγαρεία και ήδη έχει δείξει την κλίση του στη μουσική.
Μια μέρα βλέπει έναν συγγενή του να παίζει λύρα κι από τότε του καρφώνεται η ιδέα να μάθει αυτό το όργανο. Οι αντιρρήσεις του πατέρα του κάμπτονται από τον δάσκαλό του, που αναγνώρισε από νωρίς το ταλέντο του. Έτσι, σε ηλικία μόλις 10 ετών, αποκτά την πρώτη του λύρα, σταματά το σχολείο στην Γ' Δημοτικού και μετά από ενάμιση χρόνο μαθητείας δίπλα στον λυράρη Λεωνίδα Κλάδο, ξεκινά να βγάλει το ψωμί του παίζοντας σε γάμους, βαφτίσια και γιορτές, σ' όλη την Κρήτη.
Το 1953 ο 17χρονος Νίκος αφήνει πίσω το χωριό του, για να εγκατασταθεί στο Ηράκλειο. Πιάνει δουλειά στο κέντρο «Κάστρο» και με τα λεφτά που παίρνει πληρώνει ίσα ίσα το ενοίκιο για την κάμαρά του. Έχει ν' αντιμετωπίσει τη μουσική της εποχής (ταγκό, βαλς, ρούμπα, σάμπα κλπ), καθώς και τους μεγάλους λυράρηδες που δεν τον βλέπουν με καλό μάτι. Οι καλοί φίλοι που έχει αποκτήσει στο Ηράκλειο τον βοηθούν, οργανώνοντας γλέντια, και το όνομά του αρχίζει σιγά - σιγά να γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό.
Σε μια αποκριάτικη γιορτή βλέπει την Ουρανία Μελαμπιανάκη, γόνο αριστοκρατικής οικογενείας, και την ερωτεύεται. Για ένα χρόνο της κάνει καντάδα κάθε βράδυ κάτω από το παράθυρό της, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν μιλήσει ποτέ. Η ταξική τους διαφορά θα τους αναγκάσει να κλεφτούν και να παντρευτούν κρυφά, στις 21 Μαΐου του 1958. Μαζί θα αποκτήσουν δύο παιδιά, τον Γιώργη και τη Ρηνιώ.
Στο μεταξύ, η ανοδική πορεία του συνεχίζεται. Σκοπός του είναι να μάθει ο κόσμος τα τραγούδια της Κρήτης έξω από τα σύνορά της. Το Νοέμβριο του 1958 ηχογραφεί τον πρώτο του δίσκο με την εταιρία «Odeon» υπό τον τίτλο «Μια μαυροφόρα που περνά», παίρνοντας ως αμοιβή 150 δραχμές! Ο δίσκος γνωρίζει επιτυχία και η εταιρία του τον βοηθάει να κάνει κι άλλους, βγάζοντάς τον από τις δύσκολες μέρες.
Το 1966 το κράτος επιλέγει και στέλνει τον Νίκο Ξυλούρη σ' ένα διαγωνισμό δημοτικής μουσικής στο Σαν Ρέμο της Ιταλίας, οπού ανάμεσα σε δεκάδες συγκροτήματα απ' όλο τον κόσμο παίρνει το πρώτο βραβείο για την ερμηνεία του στο συρτάκι που έπαιξε με τη λύρα. Ο διάσημος για την Κρήτη λυράρης, ύστερα από πολύ κόπο και προσπάθεια, ανοίγει τα φτερά του και γίνεται γνωστός σ' όλη την Ελλάδα.

Καριέρα στην Αθήνα
Τον Απρίλιο του 1969 ο Νίκος Ξυλούρης κάνει την πρώτη δοκιμαστική εμφάνισή του στην Αθήνα, στο κέντρο «Κονάκι», και ο κόσμος τον αποθεώνει. Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου αποφασίζει να εγκατασταθεί στην πρωτεύουσα. Ένα από εκείνα τα βράδια, επισκέπτεται το μαγαζί ο σκηνοθέτης και ποιητής Ερρίκος Θαλασσινός. Γνωρίζονται και γίνονται αχώριστοι φίλοι.
Ο Θαλασσινός μιλάει γι' αυτόν στον μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, με τον οποίο συνεργάζονται για πρώτη φορά στο «Χρονικό», μία ενότητα τραγουδιών που θέτει σε νέα βάση τη σχέση της παράδοσης με το παρόν. Έξι μήνες αργότερα κυκλοφορεί ο δίσκος - αναφορά στα «Ριζίτικα» της Κρήτης, για τον οποίο βραβεύεται από τη Γαλλική Ακαδημία Σαρλ Κρος. Το Μάιο του 1971 ξεκινούν κοινές εμφανίσεις στη μπουάτ «Λήδρα» στην πλάκα.
Μέσα στην καρδιά της δικτατορίας, η φωνή του Ξυλούρη, είτε λέει τα τραγούδια του Μαρκόπουλου, είτε παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης, γίνεται σημαία αντίστασης... «Πότε θα κάνει ξαστεριά», «Αγρίμια κι αγριμάκια μου». Ακολουθούν δύο ακόμα κύκλοι τραγουδιών του Γιάννη Μαρκόπουλου, η «Ιθαγένεια» και ο «Στρατής ο θαλασσινός», αλλά και συνεργασίες με τον Σταύρο Ξαρχάκο («Διόνυσε, καλοκαίρι μας», «Συλλογή»), τον Χριστόδουλο Χάλαρη («Τροπικός της Παρθένου», «Ακολουθία») και τον Χρήστο Λεοντή («Καπνισμένο μου τσουκάλι»).
Το καλοκαίρι του 1973 ο Νίκος Ξυλούρης κάνει το ντεμπούτο του στο σανίδι. Κρατά τον καθοριστικό ρόλο του τραγουδιστή στην παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» που ανεβάζουν η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος στο θέατρο «Αθήναιον», με αντικείμενο την ιστορική διαδρομή της Ελλάδας στα νεότερα χρόνια. Μέσα από τις αναφορές και τα τραγούδια του βρίσκει τρόπο έκφρασης το τεταμένο πολιτικό κλίμα, που οδηγεί στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Είναι από τις ελάχιστες επίσημες παρουσίες στο χώρο, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις εφημερίδες εκείνων των ημερών.
Τα μεταπολιτευτικά χρόνια τραγουδά κάποια ακόμα τραγούδια του Χρήστου Λεοντή, του Σταύρου Ξαρχάκου και του Γιάννη Μαρκόπουλου. Παράλληλα, ηχογραφεί τα «Αντιπολεμικά» τραγούδια του Λίνου Κόκοτου και του Δημήτρη Χριστοδούλου και κάποια μελοποιημένα από τον Ηλία Ανδριόπουλο ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη. Επανέρχεται όμως και στα παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης, ενώ λέει και κάποια λαϊκά τραγούδια του Στέλιου Βαμβακάρη. Με τον «Αργαλειό», το «Φιλεντέμ», τον «Πραματευτή», αλλά και το «Μεσοπέλαγα αρμενίζω», η φωνή του ακούγεται και πάλι έντονα. Τώρα λέει και πάλι «τραγούδια ζωής». Όμως, η ζωή του επιφυλάσσει μία δυσάρεστη έκπληξη...

Ο «αρχάγγελος», στη γειτονιά των αγγέλων
Το 1979 είναι μια δύσκολη χρονιά για τον Νίκο Ξυλούρη. Αν και η καριέρα του βρίσκεται στο απόγειό της, ο ίδιος υποφέρει από έντονους πόνους στο κεφάλι και στο θώρακα. Ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη και εισάγεται για εξετάσεις στο Memorial Hospital, όπου διαπιστώνεται ότι πάσχει από καρκίνο. Έπειτα από πολλαπλές εγχειρήσεις επιστρέφει στο σπίτι ενός φίλου του στο Πόρτο Ράφτη και προσπαθεί να νικήσει την επάρατο νόσο.
Την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου του 1980, μπαίνει στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιώς για νέες εξετάσεις. Την επόμενη μέρα, όμως, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται και το βράδυ της Πέμπτης πέφτει σε κώμα. Οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά όλα είναι μάταια. Τα χαράματα της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου φεύγει για πάντα από κοντά μας. Το τραγούδι που κάποτε τραγούδησε βγήκε αληθινό...
«Μια μέρα, μια Παρασκευή
θα πέσω να πεθάνω
και μια Λαμπρή θ αναστηθώ
από το χώμα απάνω»
Στις 9 Φεβρουαρίου χιλιάδες κόσμου, επώνυμοι κι ανώνυμοι, αποχαιρετούν τον «Αρχάγγελο της Κρήτη» με δάκρια στα μάτια και τραγουδούν:
«Έβαλε ο Θεός σημάδι παλικάρι στα Σφακιά
και ο πατέρας του στον Άδη άκουσε μια τουφεκιά...»

Δισκογραφία
1967 Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ
1969 ΧΡΟΝΙΚΟ
1970 Ο ΨΑΡΟΝΙΚΟΣ
1970 ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΙ
1971 ΡΙΖΙΤΙΚΑ
1972 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
1972 ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ
1972 ΔΙΟΝΥΣΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΑΣ
1973 ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΡΑΤΣΑ
1973 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ 10 (Ο ΨΑΡΟΝΙΚΟΣ)
1973 Ο ΤΡΟΠΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ
1973 Ο ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
1973 Ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΘΟΥΣ
1974 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ
1974 ΣΥΛΛΟΓΗ
1974 ΧΡΥΣΟΣ ΔΙΣΚΟΣ
1974 ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ
1975 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
1975 ΚΟΜΕΝΤΙΑ
1975 ΤΑ ΠΟΥ ΘΥΜΟΥΜΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΩ
1975 ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ
1975 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ
1976 ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
1976 Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΛΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΚΡΗΣ ΑΓΑΠΗΣ (Συμμετοχή)
1976 ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΦΕΡΗ (Συμμετοχή)
1977 ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ (Συμμετοχή)
1977 ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ
1978 ΤΑ ΞΥΛΟΥΡΕΙΚΑ
1978 ΣΑΛΠΙΣΜΑ
1978 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΑ
1978 14 ΧΡΥΣΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ (Συλλογή)
1981 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ ΚΡΗΤΗ (Συλλογή)
1982 ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ (Συλλογή)
1983 ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ (Συλλογή)
1983 ΠΑΝΤΕΡΜΗ ΚΡΗΤΗ (Συλλογή)
1984 Ο ΔΕΙΠΝΟΣ Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ (Συμμετοχή)
1985 ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ:ΘΕΑΤΡΙΚΑ (Συμμετοχή)
1987 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (Συλλογή)
1988 Ο Γ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝ/ΦΟ (Συμμετοχή)
1990 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 2 (Συλλογή - Συμμετοχή)
1990 Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ 1976 (Συλλογή - Συμμετοχή)
1990 Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (1958-1968) (Συλλογή)
1995 ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΗΣ ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ 13 (Συλλογή)
1996 ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ 1962-65 (Συλλογή)
1996 ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ (Συλλογή - Συμμετοχή)
1997 ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (Συλλογή)
2000 ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΑΠ' ΤΑ ΠΑΛΙΑ (Συλλογή)
2000 ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ (Συλλογή)
2003 ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ - ΑΝΕΚΔΟΤΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ (Συλλογή)

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ROTTING CHRIST OVER CRETE

ΟΙ ROTTING CHRIST ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ALBUM "ΑΕΑLO", ΜΕ 3 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ!)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ --> ΧΑΝΙΑ (NOTOS)
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ --> ΗΡΑΚΛΕΙΟ (SUPPORT 81)
KYΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ --> ΡΕΘΥΜΝΟ (ΚΥΤΤΑΡΟ)
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ : 15€
(ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ)
TA LIVE ΘΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ARKENSTONE + EVERFAILED ΕΝΩ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ, ΚΑΙ ΟΙ ELEFANT!
STAY TUNED

Maske Party sto Alavastro me tous Calu Cacu

Ektos apo tous Calu cacu tha einai ekei o Elvis, o Spiderman, i Hanna Montana, kinezoi, indianoi kai mia omada zoulou..............
Tous exeis dei olous autous na xoreuoun?
Έναρξη: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Damareos 78 Pagkrati