ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...18 Δεκεμβρίου

1943 Ο Keith Richards, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των The Rolling Stones, γεννήθηκε στο Kent της Αγγλίας. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarist of All Time", βρίσκεται στη 10η θέση και 14 από τα τραγούδια που έγραψε παρέα με τον Mick Jagger συμπεριλαμβάνονται στη λίστα "The 500 Greatest Songs of All Time". Το όνομα του γράφτηκε στο "Songwriters Hall of Fame" το 1993.


1959 Ο Grant Marshall (Grantley Evan Marshall) μέλος των Massive Attack και γνωστός ως Daddy-G γεννήθηκε στο Bristol της Αγγλίας. Μαζί με τους Portishead και Tricky θεωρούνται οι πρωτεργάτες της μουσικής σκηνής του Bristol.


1965 Το τραγούδι των The Beatles, "Day Tripper" βρίσκεται στη θέση No 1 των Βρετανικών Singles Chart. Θα παραμείνει στην κορυφή για πέντε εβδομάδες. Στην Αμερική θα φτάσει μέχρι την 5η θέση του Billboard 100.


1975 Οι Faces ανακοινώνουν την διάλυσή τους. Ο Ronnie Wood είχε ήδη ξεκινήσει να δουλεύει με τους The Rolling Stones, γεγονός που δημιούργησε διαφορές ανάμεσα στα μέλη του συγκροτήματος και ο Rod Stewart ήθελε να ασχοληθεί με την σόλο καριέρα του.


2003 Στην Santa Maria της Καλιφόρνιας οι αστυνομικές αρχές επιβαρύνουν τον Michael Jackson με επτά κατηγορίες παρενόχλησης ανηλίκου και δύο κατηγορίες για χορήγηση αλκοόλ στο παιδί, με πρόθεση ποινικού αδικήματος. Ο δικηγόρος του Jackson κατήγγειλε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι εκδιώχθηκαν για το χρήμα και για εκδίκηση. Η δίκη ορίζεται για τον Ιανουάριο.

Danger Angel Rocks Xmas!!!

Εσείς τι θα κάνετε παραμονή Χριστουγέννων?

Επειδή η διάθεσή σας θα είναι rock, οι Danger Angel θα βρίσκονται στο Rainbow Rock Bar, στο Γκάζι για το πιο εορταστικό rock show της χρονιάς!
Με τα κομμάτια από το album τους αλλά και τις μεγαλύτερες hard rock επιτυχίες που όλοι αγαπάμε, οι Danger Angel έχουν στα σκαριά ένα εκρηκτικό show για να κλείσετε τη χρονιά με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!
Και φυσικά, όπως πάντα, ο resident DJ του Rainbow Rock Bar, DJ G_ACE με το πιο δυνατό rock πρόγραμμα της πόλης!
Να είστε όλοι εκεί!

Περισσότερες πληροφορίες:
Rainbow Rock Bar Τηλ. 2103422554 - 6974132500
Δεκελέων 40, Αθήνα (Στ. Μετρό "Κεραμεικός")

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...17 Δεκεμβρίου

1942 Ο Blues τραγουδιστής Paul Butterfield (1942-1987) γεννήθηκε στο Σικάγο. Κέρδισε διεθνή αναγνώριση ως πρωτοπόρος λευκός Blues τραγουδιστής. Επίσης είχε εμφανιστεί στο Woodstock Festival. Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες όπως B.B. King, Muddy Waters, Jimi Hendrix, κ.α. συμμετέχοντας ως μουσικός σε ηχογραφήσεις τους.


1949 Ο Paul Rodgers (Paul Bernard Rodgers), τραγουδιστής και στιχουργός των Free και Bad Company, γεννήθηκε στο Middlesborough της Αγγλίας. Από το 2004 έως το 2006 περιόδευσε με μεγάλη επιτυχία σαν τραγουδιστής των Queen. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Singers of All Time", βρίσκεται στη 55η θέση. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "All Right Now", "Can't Get Enough", "Rock Steady", "Ready for Love", κ.α. Τον αποκαλούν και "The Voice".


1982 Ο Big Joe Williams (Joseph Lee Williams 1903-1982), μουσικός και τραγουδοποιός της Delta Blues σκηνής, απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών στο Μισισίπι των ΗΠΑ. Το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame το 1992. Δημοφιλή τραγούδια του: "Baby Please Don't Go", "Crawlin' King Snake", "Peach Orchard Mama", κ.α.


1977 Οι Elvis Costello & The Attractions εμφανίστηκαν στην εκπομπή "Saturday Night Live"του Αμερικάνικου τηλεοπτικού δικτύου NBC, στην θέση των The Sex Pistols οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην εκπομπή διότι οι αρχές αρνήθηκαν να εκδώσουν visa, στα μέλη της μπάντας με ποινικό μητρώο. Το NBC και ο παραγωγός της εκπομπής, Lorne Michaels, είχαν απαγορεύσει στον Costello να παίξει το τραγούδι "Radio Radio", τραγούδι που δεν μιλούσε με κολακευτικά λόγια για τα media... Το συγκρότημα τους αψήφησε και έπαιξαν το τραγούδι κανονικά.


1987 Ο Robert Plant δίνει μια συναυλία με την παλιά του μπάντα, τους Band of Joy στο Folkestone της Αγγλίας. Είναι η πρώτη φορά που ο Plant παίζει κομμάτια των Led Zeppelin, μετά την διάλυση τους. Ανάμεσα σε αυτά και τα "Trampled Underfoot" και "Misty Mountain Hop".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Μουσική Σκηνή «Ρυθμός Stage»

Από 1η Οκτωβρίου η μουσική σκηνή «Ρυθμός stage» ανοίγει τις πόρτες της και καλωσορίζει το Φθινόπωρο, με τον δικό της μοναδικό μελωδικό τρόπο… Το γνωστό μουσικό στέκι που έχει φιλοξενήσει πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες μέχρι τώρα, ετοιμάζεται και φέτος, ζεστό και ανακαινισμένο, να υποδεχτεί στη σκηνή του αρκετά ονόματα που έχουν ξεχωρίσει στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής καθώς και να δώσει βήμα στους νέους δημιουργούς του αύριο. Δημιουργούς έτοιμους να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να συζητηθούν και να λάμψουν! Υπόσχεσή του για φέτος; Να χαρίσει στο κοινό ταξίδια στους πιο μελωδικούς προορισμούς…

Νοέμβριος 2010

 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Γιώργος Ανδρέου special guests : Κώστας Θωμαίδης, Βασιλική Καρακώστα, Μανώλης Καραντίνης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Τρίτη 21 Δεκεμβρίου
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό

 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Μίλτος Πασχαλίδης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό


 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Γιώργος Αλουπογιάννης, Βαγγέλης Ασημάκης,
Σοφία Βογιατζάκη, Παντελής Καναράκης, Πέτρος Μπουσουλόπουλος
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Παρασκευή & Σάββατο 17 & 18 Δεκεμβρίου
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Ρυθμός stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9750060
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό

Οξυγόνο live !

Ο 8Ος χρόνος λειτουργίας ξεκινάει για το “Οξυγόνο live!”. Έναν χώρο πλήρως ανακαινισμένο, με άρτια τεχνική υποδομή που έχει φιλοξενήσει έως τώρα πολλά από τα ονόματα της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής. Φέτος, η μουσική σκηνή του “Οξυγόνου live!” έχει αέρα νεανικό. Πλήθος μουσικών σχημάτων θα περάσει την πόρτα της οδού Κορυζή, δίνοντας το καθένα τους την δική του μουσική πινελιά στον χώρο.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010
 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Θοδωρής Κοτονιάς – Μακρινά Ξαδέρφια – Λαμπρινή Καρακώστα
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Πέμπτη 23 & 30 Δεκεμβρίου
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live! (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 13€ με ποτό


 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Απόστολος Ρίζος
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live! (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 13€ με ποτό


 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Τρίφωνο και Νάντια Μπουλέ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Παρασκευή 22 Οκτώβριου και κάθε Παρασκευή
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live! (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό


 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Μπλε μαζί τους ο Stefan Schwerdtfeger των Big Sleep
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Οξυγόνο live! (Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού), Νέος Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 9240740
ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ με ποτό

BatCity.gr - Newsletter‏

Rockway Party Το Rockway.gr έκλεισε δύο χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ένα μεγάλο PARTY παρέα με φίλους και αναγνώστες την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στο Bat City (Λ. Αλεξάνδρας 11, Αθήνα).
Τη βραδιά θα ανοίξει ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα hard/melodic rock διασκευών της χώρας, οι εκπληκτικοί FALSE METAL με ένα ξεχωριστό live show μόνο για τους καλεσμένους του Rockway.gr.
Τη σκυτάλη θα παραλάβει το εκρηκτικό τρίο των PHASE REVERSE, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό έχουν ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς με το "ασήκωτο" heavy metal που παίζουν κ
αι αναμένεται να απογειώσουν για τα καλά τη διάθεση!
H συνέχεια θα έχει ως πρωταγωνιστές τους συντάκτες του Rockway.gr, που θα αναλάβουν τη μουσική επένδυση της υπόλοιπης βραδιάς παίζοντας τα πιο  hard`n heavy rock τραγούδια του πλανήτη, για να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε μέχρι τελικής πτώσεως με τα κομμάτια που αγαπήσαμε!
Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ!!! Live Show@23:00





Φυρόι - Dopemonx
Τρία χρόνια αργότερα και μετά από φανταριλίκια, δουλειές, ξενιτεμούς και γυρισμούς, οι Φυρόι και οι Dopemonx μαζεύονται από δέκα μεριές για μια εμφάνιση στο Bat City. Πρόκειται για δύο rap σχήματα, που πάντα περπατούσαν σε κοντινές διαδρομές εντός και εκτός μουσικής και που πάντα επέμεναν να προστατεύουν το υλικό τους από κάθε είδους δισκογραφική προστασία. Καλούν τώρα όλους τους φίλους να είναι εκεί και υπόσχονται να κάνουν το καλύτερό τους για μια νύχτα που θα κρατήσει στο μυα
λό για άλλα τρία χρόνια αν χρειαστεί. Στο λάιβ θα μοιραστούν και τα τελευταία hard copies από τον πρώτο ομώνυμο δίσκο των Φυρόι του 2007.

Ημερομηνία:  Κυριακή, 19/12/2010
Έναρξη:  20:30
Είσοδος:  6€ με μπύρα



MEGA XMAS METAL BAZAAR
Mεγαλο χριστουγενιατικο μεταλ παζαρι στον πολυχωρο BAT CITY, Λεωφ. Αλεξανδρας 11. Κοντρα στην μιζερια των καιρων η ΙRON ON IRON RECORDS και η SIRENS RECORDS διοργανωνουν ενα event για ολους τους οπαδους του χωρου,και οχι μονο.Χιλιαδες δισκοι,cd,t-shirts,patches,accesories,μουσικα οργανασε πολυ χαμηλες τιμες. Μουσικουλα,καφεδακια,μπυριτσες,ποτα,καλο φαγητόκαι καλη παρεα.Ελατε να γιορτάσουμε ολοι μαζι οπως μονο εμεις ξερουμε.
Δηλωσεις συμετοχης 6947772505
Ημερο
μηνία: Κυρ, 19/12/2010
Έναρξη: 11:00



Passatempo
Ημερομηνία: Wed, 22/12/2010
Έναρξη: 21:30
Είσοδος: Ελεύθερη



Alive & Kicking
Οι PHASE REVERSE στα πλαισια της περιοδειας τους 'ALIVE & KICKING'κανουν σταση στο BAT CITY στην Αθηνα ( Λεωφορος Αλεξανδρας 11) στις 23 Δεκεμβριου και ωρα 10.00 οπου θα μας παρουσιασουν ενα Heavy SouthernMetal show σε Χριστουγεννιατικο φοντο με τραγουδια απο το πρωτο albumτους και απο την παγκοσμια Heavy Metal σκηνη. Την συναυλια ανοιγουν οιφοβεροι και τρομεροι 'FIREGROUND' που θα ζεστανουν το κοινο με ακυκλοφορητα κοματια τους και εκρηκτικες HEAVY METAL διασκευες! Santa Claus is Rocking on Bat City!
Ημερομηνία: Thu, 23/12/2010
Έναρξη: 22:00
Είσοδος: 10€


Trendy Hooliguns - Fly By Wire
Τρίγωνα κάλαντα μες την γειτονιά? Φτάνει πια… Οι Trendy Hooliguns μαζί με τους FlyByWire στις 26 Δεκεμβρίου τα φέρνουν στο Bat City σε ένα χώρο ανανεωμένο και διεγερτικό με άκρως Χριστουγεννιάτικη διάθεση. Μαζί τους για τα χρόνια πολλά ως special guest μια μπάντα θρύλος, οι ATM για να μας χαρίσουν άπειρες στιγμές κάλου με hardcore υπόκρουση. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00 και το εισιτήριο είναι 8 ευρώ με μπύρα. Ναι καλά ακούσατε στις 20:00…Ελάτε όλοι να πούμε χρόνια πολλά στο Χριστό!


Κάθε Δευτέρα ελληνόφωνο ροκ
Kάθε Δευτέρα ελληνόφωνο ροκ, on decks Δώρα Μοσχοπούλου (Dj Dorous). Ροκάρουμε κάνοντας ´βουτιά´, απο το ροκ του χθες μέχρι το ροκ του σήμερα!!!

Κάθε Τρίτη AOR & MELODIC ROCK NIGHTS @ BAT CITY
Κάθε Τρίτη στο Bat City Club σας περιμένουμε αποκλειστικά για AOR & Melodic Rock

H ελληνική ΑΟR κοινότητα που απο την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε και βοήθησε σημαντικά στην επιτυχία της βραδιάς συνεχίζει δίνοντας το δικό της στίγμα και φέτος!

Special events...guest Djs...lives και πολλά ακομα θα γεμίσουν τις Τρίτες μας ολη τη σεζόν!
BAT CITY Rock Bar
Λεωφ. Αλεξάνδρας 11 - Αθήνα
www.batcity.gr - info@batcity.gr

ΜΟΝΟ ΓΥΜΝΟ LIVE

Μόνο ΓΥΜΝΟ LIVE

Πέμπτη 23-12-2010
Ώρα έναρξης: 22:00'
Tιμή εισόδου 10 (Με ποτό)

ypogeio-BOHEME rock stage
εμπορικό κέντρο "Ηλιοτρόπιο"
Λεωφ.Ειρήνης 30-32 - Ηλιούπολη - Αθήνα

"H αγάπη είναι γένους θηλυκού"

ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στο Zazzium Bar, ερμηνεύει κομμάτια που πρωτοακούστηκαν και αγαπήθηκαν από γυναικείες φωνές με τη συνοδεία τρομπέτας, πλήκτρων, πιάνο, μπάσσου και ακουστικής κιθάρας.

Από τη «δροσερή» Πρωτοψάλτη στην «πρωτοπόρα» Γαλάνη και από την «ιδιαίτερη» Αρλέτα στην «εναλλακτική» Τζόρτζια, και στην Luz Casal...η διαδρομή είναι σίγουρα μαγευτική.

Συμμετέχουν: Στέργιος Τσιρλιάγκος (πιάνο, πλήκτρα) - Στάθης Λιόντος (μπάσσο) - Άγγελος Δράμπαλης (τρομπέτα, φιλκόρνο).

Είσοδος: ελεύθερη
Τηλ. κρατήσεων: 210 3618446
Έναρξη: 23:30

Ιπποκράτους & Διδότου 33, Αθήνα.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Coming Soon...to a club near you!!! :) + προσκλήσεις + κρατήσεις

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
-----------------------------------
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

16/12 Thriller Night Parties @ Candybar – Athens


16/12 Sexy Sparkle Thursdays Parties @ Baraonda Club Restaurant – Athens


-----------------------------------
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

17/12 Sunrise Zone & The Lab pres. Alsos Reunion 2010 @ Blend Club – Athens


17/12 Le Ciel - Survival Horror Christmas with Capcom + Tecmo Koei @ Skullbar – Athens


-----------------------------------
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

18/12 F.S.I. --> Andromeda (live) + Chromosome (live) @ Ammos Indoor Club – Athens


18/12 Deep senses underground presents: Moshic @ Skullbar – Athens
+ Steve Sai, Isidora, Greg Deep


18/12 Mark Broom – Mikee @ Blend Club – Athens


18/12 DM & VHS @ Mike’s Irish Bar – Athens


18/12 Λεωνίδας Σώζος live @ Void Dance Bar – Athens


18/12 Mango Radio Urban Xmas Party 2010 @ Nataraja – Athens


-----------------------------------
ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

21/12 «Νύχτα της Μουσικής»


-----------------------------------
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

23/12 Hospital Showcase @ 6 Dogs – Athens


23/12 dj Gelt, D. Pap + Twintec @ Skullbar – Athens


23/12 2 χρόνια Kay & The Scooldrivers - jam night open party @ Jasmin – Athens


-----------------------------------
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

25/12 Revival Party w/ Christos Aggelopoulos & Anastasis Kazos
@ Blue Bar – Athens


-----------------------------------
ΠΕΜΠΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

30/12 Michael Jackson Dangerous Tribute Special @ Gagarin 205 – Athens


-----------------------------------
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
-----------------------------------

31/12 5 Stars News Year's Eve @ Athenaeum InterContinental – Athens


31/12 Dazzle NYE Afterhour @ Skullbar – Athens


-----------------------------------
ΣΑΒΒΑΤΟ 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
-----------------------------------

08/01 Simina Grigoriu - Dura - Dj Nightlight @ Skullbar – Athens


-----------------------------------

13 – 29/01 Igloofest @ Quays of the Old Port of Montreal – Canada


22 - 26/04 Transahara Fest. @ Sahara Desert – Morocco


27 – 29/05 MetalFest (2 Days – 5 Countries)
Germany – Austria – Switzerland – Hungary – Czechia


-----------------------------------

Γίνε μέλος στο PostYourEvent δες τις εκδηλώσεις που σε ενδιαφέρουν, αναζήτησε την ειδική σήμανση (κέρδισες...) και αν είσαι τυχερός/ή θα κερδίσεις προσκλήσεις για αυτές.

-----------------------------------

Reservations for:
THE JULIA'S SHOW
THRILLER NIGHT PARTIES - CANDYBAR
SHOWTIME ANY GIVEN SUNDAY – DC
SEXY SPARKLE THURSDAYS PARTIES - BARAONDA

OΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ PARTY TOY ROCKWAY.GR

Το http://www.rockway.gr/ έκλεισε δύο χρόνια ζωής και αποφασίσαμε να το γιορτάσουμε μαζί σας με ένα "καυτό" Rockway party!!!
Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στον άνετο χώρο του BAT CITY (Λ. Αλεξάνδρας 11, Αθήνα) παρέα με τους τρομερούς False Metal και τους φοβερούς Phase Reverse θα πραγματοποιηθεί ένα εκρηκτικό live show για χάριν των αναγνωστών και φίλων του Rockway.gr.
Στη συνέχεια θα αναλάβουν τo ρόλο του dj οι συντάκτες του Rockway.gr και θα παίξουν τα πιο rock τραγούδια του πλανήτη για να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, και να διασκεδάσουμε μέχρι τελικής πτώσεως με τα κομμάτια που αγαπήσαμε .
Οι εκπλήξεις θα συνεχιστούν κατά την διάρκεια της βραδιάς όπου αναμένεται να είναι άκρως ενδιαφέρουσες.
Για αυτό λοιπόν μην χάσετε με τίποτα το party του Rockway.gr!!!
Είσοδος: 8 ευρώ με Μπύρα.
Ώρα Έναρξης: 22.00

Σαν Σήμερα... 16 Δεκεμβρίου

1770 Ο κλασικός συνθέτης Ludwig van Beethoven (1770-1827) γεννήθηκε στο Bonn της Γερμανίας. Θα βαπτιστεί την επόμενη μέρα.


2004 Ο τραγουδοποιός Freddie Perren (Frederick Perren 1943-2004) απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών στο σπίτι του στο Chatsworth της California, έντεκα χρόνια μετά από το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. Μεταξύ των τραγουδιών που είχε γράψει ήταν και το γνωστό σε όλους μας "I Will Survive", που έγινε γνωστό με την φωνή της Gloria Gaynor.


1960 Πριν την έναρξη των παραστάσεων των Beatles στο Αμβούργο, ο George Harrison απελάσεται από την Γερμανία. Ο 17χρονος δεν έχει άδεια εργασίας...

1970 Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Recording Industry Association της Αμερικής, τα άλμπουμ των Creedence Clearwater Revival: "The Poor Boys", "Green River", "Bayou Country" και το πρώτο τους άλμπουμ "Creedence Clearwater Revival" πιστοποιούνται χρυσά.


1974 Ανακοινώνεται η διάλυση του Βρετανικού Glam Rock συγκροτήματος Mott the Hoople. Γνωστή τους επιτυχία το τραγούδι "All the Young Dudes" που είχε γράψει για αυτούς ο David Bowie. Επανενώθηκαν το 2009 για μια σειρά συναυλιών στην Μεγάλη Βρετανία.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...15 Δεκεμβρίου

1955 Ο Paul Simonon (Paul Gustave Simonon), μπασίστας των The Clash, γεννήθηκε στο Brixton της Αγγλίας. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1976 και παρέμεινε ενεργό μέλος τους για μία περίπου δεκαετία. Το 2010 συνεργάστηκε με τον Damon Albarn και τους Gorillaz για το άλμπουμ Plastic Beach. Επίσης συμμετέχει στο σχήμα ως μπασίστας.


1944 Ο μεγάλος μουσικός, ενορχηστρωτής και συνθέτης Glenn Miller (1904-1944) σκοτώθηκε όταν το αεροπλάνο που επέβαινε καταρρίφθηκε πάνω στη Μάγχη, κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μαζί με την ορχήστρα του είχαν 23 Νο1 επιτυχίες, μεταξύ αυτών τα: "In the Mood" (Joe Garland), "Tuxedo Junction" (Joe Garland & Eddie Durham) τα οποία πούλησαν από ένα εκατομμύρια αντίτυπα. Είχε την ικανότητα να "μεταμορφώνει" κλασικές συνθέσεις και να τις κάνει επιτυχίες. Αποκαλείτε και "Βασιλιάς του Swing".


1962 Ο μπασίστας Bill Wyman κάνει την πρώτη του live εμφάνιση με τους The Rolling Stones στο St. Mary's Church Hall της περιοχής Putney του Νότιου Λονδίνου.


1977 Οι Sex Pistols αναγκάζονται να ακυρώσουν κάποιες τηλεοπτικές εμφανίσεις και συναυλίες στην Αμερική, λόγω της απροθυμίας των αμερικανικών αρχών να εκδώσουν visa σε μέλη της μπάντας με ποινικό μητρώο.


1979 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart βρίσκονται οι Pink Floyd με το τραγούδι "Another Brick in the Wall (Part II)". Είχε κυκλοφορήσει στην Μεγάλη Βρετανία σαν single στις 30 Νοεμβρίου και είναι το δεύτερο από τα τρία τραγούδια με τον ίδιο τίτλο, τα οποία είναι παραλλαγές του ίδιου βασικού θέματος από την Rock Opera του συγκροτήματος "The Wall". Και τα τρία τραγούδια έχει γράψει εξολοκλήρου ο μπασίστας του γκρουπ, Roger Waters.

Filippos Pliatsikas - Φίλιππος Πλιάτσικας (OFFICIAL) free new cd mp3


Το νέο άλμπουμ του Φ.Πλιάτσικα "Την Αλήθεια Να Πω", θα είναι διαθέσιμο να το κατεβάσετε ΔΩΡΕΑΝ από το διαδίκτυο έως αύριο 15 Δεκεμβρίου.

Κατεβάστε τα 14 ολοκαίνουρια κομμάτια και μαζί σε εναλλακτική εκτέλεση το ομώνυμο τραγούδι!


Ζούμε σε παράξενες εποχές... Κάποιοι τις χαρακτηρίζουν ιδιαίτερες, θέλοντας να τους δώσουν μια αίσθηση άφεσης και νεωτερισμού. Σημασία έχει όμως ότι - τουλάχιστον για μένα - το «παράξενες» είναι πιο προσωπικός χαρακτηρισμός, γιατί από μικρός ήθελα πάντα να αποστασιοποιούμαι απ' όλα εκείνα τα πράγματα που συνέβαιναν γύρω μου και μου ήταν αδύνατο να τα καταλάβω, πριν μπορέσω να έχω την ευκαιρία ή την βοήθεια από κάποιον τρίτο, ώστε να τα νιώσω και να τα κατανοήσω με όποιον τρόπο μου ήταν δόκιμος κάθε φορά.
Για μένα, στην εποχή μας, «παράξενο» αλλά όχι πια ακατανόητο είναι η ταχύτητα... η ταχύτητα της είδησης, ο μηδενισμός της απόστασης, η εύκολη και γρήγορη - με ή χωρίς εισαγωγικά - επικοινωνία. Θυμάμαι κάποτε ρωτούσα την δισκογραφική εταιρία πώς τα τραγούδια της μπάντας των ΠΥΞ ΛΑΞ, θα μπορούσαν να τα μάθουν στην Αργεντινή, στην Αυστραλία ή ακόμα και στην κοντινή Αγγλία. Η απάντηση, για πολλά χρόνια, ήταν στερεότυπη και η διαδικασία τόσο χρονοβόρα που θύμιζε ελληνικό δημόσιο. Το διαδίκτυο, όπως και το κινητό τηλέφωνο σε άλλα πράγματα, ήρθε να τ' αλλάξει όλα αυτά μονομιάς, αλλάζοντας όμως την ίδια στιγμή, αστραπιαία και πολλούς από τους πρωταγωνιστές του έργου. Οι εταιρίες δίσκων αντέδρασαν, γιατί γρήγορα κατάλαβαν ότι ολόκληρη η βιομηχανία τους, που πλησίαζε να γίνει 100 χρονών, κινδύνευε συθέμελα.
Οι καλλιτέχνες είχαν διττή στάση, προερχόμενη κυρίως από το ιδεολογική σύγχυση που σου προκαλεί το διαδίκτυο. Τι ωραία να σ' ακούν την ίδια στιγμή στα πέρατα του πλανήτη, χωρίς όμως να αμείβεται ο κόπος, ο μόχθος, η εργασία όλων όσων εργάζονται και συνεργάζονται μαζί σου... Το πιο εύκολο πράγμα είναι να λες πόσο χαίρεσαι που τα τραγούδια σου κυκλοφορούν ελεύθερα για να τ' ακούσει όποιος θέλει και να τα αγαπήσει ή να τα απορρίψει, έχοντας όμως και στο πίσω μέρος του μυαλού σου το βασανιστικό ερώτημα της επιβίωσης και την κατάρρευση του συστήματος, το οποίο σε βοήθησε να φτάσεις να έχεις όλους αυτούς τους χιλιάδες δέκτες.
Νιώθω ότι είμαστε στην μέση του έργου και καθώς οι μήνες περνούν, αντιμετωπίζω στις περιοδείες μου κάτι που ήταν λογικό και μοιραίο να συμβεί... το διαδίκτυο βοήθησε κάποιοι άνθρωποι να μάθουν τα τραγούδια μου και εν τέλει να μ' εκτιμούν γι' αυτά που πιστεύω και προσπαθώ να μοιραστώ, χιλιάδες κόσμου, αριθμητικά πολλαπλάσιος απ' αυτόν που θα είχε αναρωτηθεί «Ποιος έχει λόγο στην αγάπη» αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο.
Δεν ξέρω αν «Πηγαίνω μόνος» όπως έλεγα πριν από κάποια χρόνια, αλλά αυτή η εμπειρία απ' την επαφή μου με τον κόσμο με κάνει να τολμήσω να δώσω τα καινούργια μου τραγούδια δωρεάν πρώτα στο διαδίκτυο, μέσα από την υψηλότερη σε επισκεψιμότητα ελληνική ιστοσελίδα, αυτή του in.gr.ώστε αυτό που έτσι κι αλλιώς θα γινόταν με ένα τρόπο αφιλόξενο και ασύδοτο πολλές φόρες να γίνει με τον δικό μας τρόπο και την ποιότητα προσέγγισης που αξίζει η μουσική από όποιο μέρος του κόσμου κι αν προέρχεται.
Η δισκογραφία είναι γεμάτη πρωτιές, κυρίως αριθμητικές... Αυτή η απόφαση, που πρώτη φορά νομίζω παίρνει ένας καλλιτέχνης - τουλάχιστον στην Ελλάδα - και με την σύμφωνη γνώμη της δισκογραφικής του εταιρίας(έχω την ανάγκη να το αναφέρω αυτό γιατί ήταν όντως μια γενναία απόφαση. Να μην λέμε μονό τα στραβά), έχει για μένα ένα συμβολικό χαρακτήρα για όλα όσα το ίδιο το διαδίκτυο πρεσβεύει αλλά και για όλα όσα εγώ πιστεύω ότι η μουσική κρύβει ως κομμάτι της ανθρώπινης σκέψης και της ανθρώπινης ψυχής.
Η ευκαιρία αυτή μου δίνεται με την βοήθεια της Amstel, χάρη στην οποία εξασφαλίστηκε η αμοιβή όσων συνεργάστηκαν μαζί μου για αυτά τα καινούργια τραγούδια. Πράγμα το όποιο ήταν η πιο σημαντική προϋπόθεση για μένα.
Για 20 μέρες λοιπόν τα τραγούδια μου θα είναι ελεύθερα να ταξιδέψουν σ' όποιον επισκεφθεί το in.gr και ακολούθως θα πάρουν τον δρόμο τους, ώστε να τα βρουν οι τελευταίοι ρομαντικοί, που επιλέγουν ν' ακούν μουσική αγοράζοντας ένα CD από τα εναπομείναντα καταστήματα δίσκων
Η μουσική παραμένει μία... με όποιο τρόπο κι αν μεταδίδεται...

LIVE ΤΩΝ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΝ, ΜΑΡΙΝΑ ΣΕΝΑ& ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΑΤΣΙΚΑ ΣΤ?

ΟΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΝ , Η ΜΑΡΙΝΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΤΣΙΚΑΣ
ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ LIVE ΒΡΑΔΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 -12 -2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 22.30 Μ.Μ. ΣΤΟ GASBAH HALL, ΑΓΑΘΗΜΕΡΟΥ 3 ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 134, ΓΚΑΖΙ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΠΟΤΟ 1Ο €.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!! ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ! :)

Rock DJ Night by Savvas Sinodinos from Southernrock.gr

ΠΕΜΤΗ στις 10:00 μ.μ.

Μια βραδιά με πολύ Rock και Hard Rock μουσική... Στα decks ο Σάββας Συνοδινός του Southernrock.gr και RockMachine.gr... Ελάτε να ακούσουμε την αγαπημένη μας μουσική, στο καλύτερο rock bar της πόλης!!!

Όλα θα αρχίσουν στις 22:00, στο Secret, Κύπρου και Ροδοπόλεως στην Νίκαια!

Τα λέμε εκεί!

Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Abalaεο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ "ΧΙΛΙΕΣ & ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ"

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 10 ΨΥΡΡΗ,
ΤΗΛ. 210 3317293
www.1002nyxtes.gr

Οι Abalaεο δημιουργήθηκαν το 2009από μουσικούς που συνεργαζόντουσαν ήδη σε άλλα σχήματα.Έχοντας σαν πιο βασική επιρροή , παραδοσιακή μουσική από διάφορες χώρες , την αναμειγνύουν με δυτικά ηχοχρώματα , με κυρίαρχη την αίσθηση της τζάζ . Παίζουν δική τους μουσική και διασκευές περασμένες από το δικό τους πρίσμα . Αποτελούνται από τους Αυγερινή Γάτση (νέυ) , Μαριάνθη Λιουδάκη (τραγούδι) , Δημήτρη Τσεκούρα (μπάσο) , Νίκο Χατζάκη (πλήκτρα) , Λεωνίδα Ξυλούρη (τύμπανα), Χρήστο Πολίτη (κιθάρα)
Ώρα έναρξης 22:00

THE ROSEWOOD BROTHERS / ILLEGAL OPERATION / SATYROS LAROUSSE - live ΠΕΜΠΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

30 Dekemvrh sto AN CLUB
Η ιστορία των SATYROS LAROUSSE ξεκίνησε στα τέλη του 2006 όταν η Angel Lo Verde σχημάτισε τον πυρήνα τους και με τη συμβολή των Λαμπρινή Καρακώστα, Αλέκου Αράπη, Stefano Mitri & Luigi Perico συμπληρώθηκε το βασικό line up τους.
Εκτός από πολυεθνικό πρόκειται και για ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα. Οι ποικίλες επιρροές και εμπειρίες των μελών τους συνθέτουν ένα πρωτότυπο Soul/Blues/Funk/Rock ηχητικό μωσαϊκό, το οποίο μέσω λειτουργικών αντιθέσεων έχει ως αποτέλεσμα το καθαρά προσωπικό τους ύφος.

Έχουν ήδη εμφανιστεί σε αρκετούς χώρους της Αθήνας, είτε σε προσωπικά set, είτε μαζί με άλλα σχήματα. Οι πρώτες αλληλεπιδράσεις με τον κόσμο φανερώνουν αφενός ότι το fun που έχουν οι ίδιοι πάνω στη σκηνή έχει αμφίδρομη σχέση με όσους τους παρακολουθούν και αφετέρου ότι είναι αρκετά δεμένοι ώστε να διατηρούν το ενδιαφέρον αμείωτο καθόλη τη διάρκεια του live.
Το line-up έχει ως εξής:
Angel Lo Verde - vocals, percussion
Lambrini Karakosta - backing vocals, percussion
Alekos Arapis - bass
Stefano Mitri - guitars
Luigi Perico - drums

Απολαυστικοί, απρόβλεπτοι, χαρισματικοί, ILLEGAL OPERATION. Oι συναυλίες τους πολλές, τα σχόλια που έχουν αποσπάσει από κοινό και κριτικούς κολακευτικά, είναι διαφορετικοί και σπάνιοι στο είδος που παίζουν.

Οι Rosewood Brothers δημιουργήθηκαν πριν από 4 χρόνια στην Αθήνα. Μετά από αρκετές αλλαγές στο lineup, το συγκρότημα αποτελείται πλέον από πέντε μέλη με την περιστασιακή συμμετοχή των πρόσθετων μουσικών. blues Muddy Waters που σου αγγίζουν ει την ψυχή, των Sly & The Family Stone και πρωτοτυπία JJ Cale. Ο συνδυασμός του αμερικανικού μουσικού πολιτισμού και η τα μοναδικά στοιχεία και προσωπικό χαρακτήρα δημιουργεί μια νέα προσέγγιση για την παράδοση, φιλτραρισμένο μέσα από τα σύγχρονα πρότυπα μουσικής του σήμερα. Η μπάντα αυτή τη στιγμή εργάζεται για υλικό για το πρώτο τους άλμπουμ και ελπίζει να κερδίσει ένα μέρος στα μουσικά δρώμενα της πόλης. ..
http://www.anclub.gr

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΑΣ RADIO MUSIC ROCK

///////////////

//////////////

AC/DC Tribute Live @ Rainbow Rock Bar Gazi-18/12

Oι BIG BALLZ - The Ultimate AC/DC Tribute Band ετοιμάζονται να ...συνταράξουν ΚΑΙ το κέντρο της Αθήνας!!!!
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου θα είναι στο Rainbow Rock Bar (πρώην Glam Bar) - Δεκελέων 40 στο Γκάζι με τις σημαντικότερες επιτυχίες του θρυλικού συγκροτήματος αλλά και με τραγούδια που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε live, πάντα με την αυθεντικότητα που διακρίνει μια από τις καλύτερες Tribute μπάντες που κυκλοφορούν. Ετοιμαστείτε για άλλη μια αυθεντική, δυνατή, πραγματική ΡΟΚ βραδιά αυτό το Σάββατο στο Rainbow Rock Bar.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. D.J set: Sakis Fraggos.

Λεπτομέρειες στα:


Stergos Volas - Vocals.
Mike Kyriakidis - Lead Guitar.
Panos Gion - Rhythm Guitar.
Rich Melville - Bass Guitar.
Mark Cross - Drums.


Get ready to Rock 'n' Roll!!!

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΜΙΤΖΕΛΟΣ @ PASSPORT!ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ!

ΤΡΟΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΡΜΙΤΕΣ!

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΕΛΟΣ θα κανει μια σειρα εμφανισεων τον Δεκεμβριο στον χωρο πολιτισμου PASSPORT στον Πειραια με τιτλο ''ΤΡΟΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ''!!!!
Με ροκ διαθεση,ερμηνευοντας ο ιδιος τα τραγουδια του παλια μα και νεα δηλωνει ακομα μια φορα ''ετοιμοπολεμος''!Μια παρασταση με βασικους συνεργατες τον ''ειδικο'' του STAND UP COMEDY στην Ελλαδα , ηθοποιο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΡAΒΝΙΩΤΟΠΟΥΛΟ που σε δικα του κειμενα και ερμηνεια θα καυτηριαζει την επικαιροτητα και τα αποτελεσματα της...επιμηκυνσης του...χρεους,και την ΠΕΝΝΥ ΣΚΑΡΟΥ ,μια νεα,ροκ τραγουδιστρια που θα ερμηνευσει τραγουδια απο τον πρωτο της δισκο και επιλογες απο την παγκοσμια ροκ σκηνη ( Nirvana-lenny kravitz κ.α).
Την Πεμπτη 9 Δεκεμβριου καλεσμενος ηταν ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ οπου σε ενα καταμεστο ΠΑΣΠΟΡΤ εγινε μια συγκλονιστικη παρασταση!

Στην επομενη παρασταση πεμπτη 16 Δεκ καλεσμενοι ειναι οι ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ και o ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (DRUMS)θα ερμηνευσoυν τραγουδια απο τους ΤΕΡΜΙΤΕΣ μαζι με τον Α.ΜΙΤΖΕΛΟ σε μια βραδια που θα ''ακουστουν''πολλα!!!
ΜΙΤΖΕΛΟΣ-ΡΑΒΝΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΚΑΡΟΥ
παίζουν οι μουσικοί:
Κώστας Φοίτος (κιθάρες)
Νίκος Παπουτσάς (μπάσο)
Ηρακλής Δημητρόγλου (πλήκτρα)
Βαγγέλης Παπαχριστόπουλος (τύμπανα)

Εμφανιζονται στο Passport του Πειραια παρουσιαζοντας τον τροικο πολεμο στις 9-16-23- 24-30-31 Δεκ και μετα θα ακολουθησει περιοδεια σε ολη την Ελλαδα.
Νεα τραγουδια ,ροκ διαθεση και ατελειωτο γελιο!!!ΤΡΟΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!!!
(Εισοδος με ποτο 15 ευρω στο μπαρ και τον εξωστη - 25 ευρω με ποτο σε τραπεζι.)
τηλ κρατησεων
2104296401 και 6940558558
Διεύθυνση
Καραϊσκου 119
Πλατεια Κοραη - Πειραιας
Ιστοσελίδα

Σαν Σήμερα...13 Δεκεμβρίου


1948 Γεννήθηκε ο Αμερικανός Hard Rock κιθαρίστας και τραγουδιστής Ted Nugent (Theodore Anthony Nugent). Ξεκίνησε την καριέρα του σαν κιθαρίστας στο συγκρότημα The Amboy Dukes έως το 1975 που άρχισε σόλο καριέρα. Έχει κυκλοφορήσει πάνω από 30 άλμπουμ, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Hey Baby", "Cat Scratch Fever", "Need You Bad", "The Flying Lip Lock", κ.α.


1961 Γεννήθηκε ο Άγγλος συνθέτης Harry Gregson-Williams. Ο βραβευμένος με Golden Globe και Grammy, έχει γράψει μουσική για πολλές ταινίες μεταξύ αυτών και οι "Phone Booth", "Spy Game", "Shrek 2", "Bridget Jones 2", "Shrek the Third", "X-Men Origins: Wolverine", "The Twilight Saga: Breaking Dawn", κ.α.


1981 Η Amy Lee (Amy Lynn Lee), τραγουδίστρια των Evanescence, γεννήθηκε στο Riverside της Καλιφόρνιας.


1983 Κατά τη διάρκεια μιας σόλο συναυλίας του Robert Plant στο Hammersmith Odeon του Λονδίνου, ανέβηκε στη σκηνή ο Jimmy Page. Μαζί τραγούδησαν το "Treat Her Right", τραγούδι που αρχικά έκανε επιτυχία ο Roy Head το 1965.


2003 Ο Jack White των The White Stripes επιτέθηκε στον Jason Stollsteimer των Von Bondies στο Magic Stick Club του Detroit. Ο White κατηγορείται ότι έφτυσε στο πρόσωπο τον Stollsteimer και ότι τον γρονθοκόπησε επανειλημμένα στο κεφάλι.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...12 Δεκεμβρίου


1915 Ο Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής της Jazz Frank Sinatra (Francis Albert Sinatra 1915-1998) γεννήθηκε στο Hoboken του New Jersey. Το 1953, για το ρόλο του στην ταινία "From Here to Eternity" κέρδισε βραβείο Oscar και το 1965 βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την προσφορά του στη μουσική και τον κινηματογράφο. Τραγούδησε μεγάλες επιτυχίες όπως: "Strangers in the Night", "My Way", "I've Got You Under My Skin", κ.α.


1943 Ο κιθαρίστας των The Allman Brothers Band, Dickey Betts (Forrest Richard Betts), γεννήθηκε στη Φλόριντα. Το όνομα του γράφτηκε με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος στο Rock and Roll Hall of Fame το 1995. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρέθηκε στη 58η θέση.


1985 Ο πιανίστας Ian Stewart (Ian Andrew Robert Stewart 1938-1985) απεβίωσε σε ηλικία 47 ετών από καρδιακή προσβολή καθώς βρίσκονταν στην αίθουσα αναμονής μιας κλινικής για να εξεταστεί. Ήταν ιδρυτικό μέλος των The Rolling Stones όμως ο μάνατζερ Andrew Loog Oldham θεώρησε ότι δεν είχε την κατάλληλη εμφάνιση για το συγκρότημα και έτσι του ανέθεσε καθήκοντα road manager και δεύτερου πιανίστα.


1957 Ο Dj Al Priddy απολύθηκε από το ραδιοφωνικό σταθμό KEX του Portland στο Oregon. Ο λόγος ήταν επειδή έπαιξε στον αέρα το τραγούδι του Elvis Presley, "White Christmas". Ο σταθμός είχε απαγορέψει να μεταδίδονται Χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε εκτελέσεις του Presley με αιτιολογία ότι η εικόνα του sex symbol που είχε ο Elvis, δεν ταίριαζε με τραγούδια θρησκευτικού χαρακτήρα...


1968 Δεύτερη ημέρα γυρισμάτων της ταινίας των The Rolling Stones, "Rock and Roll Circus" με τις συμμετοχές των Eric Clapton, The Who, Taj Mahal, Marianne Faithfull και Jethro Tull. Επίσης εμφανίστηκαν ο John Lennon και η αρραβωνιαστικιά του Yoko Ono, σαν το supergroup The Dirty Mac.