ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...3 Ιουλίου

1957 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Laura Branigan (Laura Ann Branigan 1957-2004) γεννήθηκε στο Brewster της Νέας Υόρκης. Σημείωσε επιτυχία την δεκαετία του '80 με τραγούδια όπως τα "Gloria" και "Self Control". Το 1983 κέρδισε βραβείο Grammy για την συμμετοχή της στο soundtrack της ταινίας "Flashdance" με το τραγούδι "Imagination".


1969 Ο Βρετανός κιθαρίστας και ιδρυτής του rock συγκροτήματος The Rolling Stones, Brian Jones (Lewis Brian Hopkin Jones 1942-1969), βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στο Hartford. Ο θάνατος του χαρακτηρίστηκε ατύχημα. Πειραματίστηκε με διάφορα μουσικά όργανα και μουσικά στυλ. Ερχόμενος στο Λονδίνο, γνώρισε τους μουσικούς Alexis Korner, Paul Jones (Manfred Mann) και Jack Bruce (Cream) με τους οποίους έφτιαξε την πρώτη του μπάντα, παίζοντας Rhythm and Blues. Το 1962, έβαλε μια αγγελία στο περιοδικό Jazz News ψάχνοντας για μουσικούς. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι The Rolling Stones... Μετά την κυκλοφορία του "Let it Bleed" (1969), το συγκρότημα επρόκειτο να πραγματοποιήσει περιοδεία στην Αμερική. Λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο Jones με ναρκωτικά και καταδίκες εις βάρος του, του ανακοινώθηκε πως δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει. Στις 8 Ιουνίου του 1969, οι Mick Jagger, Keith Richards και Charlie Watts του ανακοινώνουν την πρόθεση τους να τον αντικαταστήσουν. Λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώνει με δήλωση του πως φεύγει από την μπάντα. Αντικαταστήθηκε από τον 20χρονο Mick Taylor. Ήταν από τους φανατικούς υποστηριχτές της φράσης "sex, drugs and rock 'n' roll".



1971 Μια από τις πιο χαρισματικές προσωπικότητες στην ιστορίας της Rock, ο Jim Morrison (James Douglas Morrison 1943-1971), πέθανε σε ηλικία 27 ετών στο Παρίσι. Ο ιατροδικαστής δεν πραγματοποίησε νεκροψία, αν δεν υπήρχαν σημάδια πάλης, σύμφωνα με τους Γαλλικούς νόμους της εποχής δεν ήταν αναγκαία. Επίσημα πέθανε από καρδιακή προσβολή, ανεπίσημα από υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ήταν δημοφιλής ως τραγουδιστής και στιχουργός του συγκροτήματος The Doors από το 1965 έως και το θάνατο του. Κυκλοφόρησε μαζί τους έξι άλμπουμ και γνώρισε την παγκόσμια αναγνώριση. Το 1993 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Singers of All Time", βρίσκεται στη θέση 47. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Break on Through (To the Other Side)", "Light My Fire", "People Are Strange", "Love Me Two Times", "Hello, I Love You", "Touch Me", "Riders on the Storm", κ.α.



1973 Στο Hammersmith του Λονδίνου, ο David Bowie δίνει την τελευταία από τις 89 συναυλίες της περιοδείας Ziggy Stardust Tour. Οι παραστάσεις είχαν αρχίσει στις 5 Ιανουαρίου από το Greens Playhouse στη Γλασκόβη της Σκωτίας. Ο Βρετανός τραγουδιστής είναι τόσο κουρασμένος που δηλώνει: "Δεν πρόκειται να ξανακάνω συναυλίες. Σήμερα είναι η τελευταία..."


1988 Στο No 1 US Billboard Hot 100 βρίσκεται η Whitney Houston με το τραγούδι "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)". Είχε κυκλοφορήσει στις 28 Μαΐου και ήταν το πρώτο single από το άλμπουμ της "Whitney". Το 1988 κέρδισε για το τραγούδι αυτό, το βραβείο Grammy "Best Female Pop Vocal Performance" και το American Music Award "Favorite Pop/Rock Single".

2 live gia shmera!!!!!

KRYSTALLINA ONEIRA LIVE KATOXH!!!!!
Έναρξη:
Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010 στις 11:00 μ.μ.
Λήξη:
Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010 στις 2:00 π.μ.
Τοποθεσία:
TEDOURA CAFE-BAR(KATOXH)
...............

ΕΛΕΑΝΝΑ ΖΕΓΚΙΝΟΓΛΟΥ και KYKLOS BAND στο GLAM BAR


Έναρξη:
Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010 στις 11:00 μ.μ.
Λήξη:
Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010 στις 2:30 π.μ.
Οδός:
Δεκελέων 40 Γκάζι


Σαν Σήμερα...2 Ιουλίου

1949 Ο Αμερικανός πιανίστας Roy Bittan γεννήθηκε στο Queens της Νέας Υόρκης. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στην μπάντα του Bruce Springsteen, E Street Band, στην οποία ενσωματώθηκε τον Αύγουστο του 1974. Αποκαλείται και "The Professor". Επίσης έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως οι David Bowie, Tracy Chapman, Chicago, Dire Straits, Peter Gabriel, Ian Hunter, Patty Smyth, κ.α.

1956 Ο Elvis Presley ηχογραφεί, στα RCA Studios της Νέας Υόρκης, τα τραγούδια "Don't Be Cruel", "Hound Dog" και "Anyway You Want Me". Το "Don't Be Cruel" ήταν γραμμένο από τον Otis Blackwell και γράφτηκε στο Grammy Hall of Fame και το 2004 συμπεριλήφθηκε στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", στην 92η θέση.

1969 Στα Abbey Road Studios του Λονδίνου οι Paul McCartney, George Harisson και Ringo Starr ηχογραφούν τα τραγούδια "Golden Slumbers" και "Carry That Weight". Ο John Lennon απουσίαζε από τις ηχογραφήσεις λόγω του αυτοκινητιστικού ατυχήματος που είχε την προηγούμενη ημέρα στο Golspie της Σκωτίας.

1973 Οι Roxy Music ανακοινώνουν την αποχώρηση του Brian Eno από το συγκρότημα. Ο Eno αποχώρησε ύστερα από έντονη διαφωνία με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Bryan Ferry.

2005 Στα πλαίσια του Live 8, 150 συγκροτήματα και 1250 μουσικοί πραγματοποιούν την ίδια στιγμή συναυλίες σε ολόκληρο τον πλανήτη με σκοπό να αφυπνίσουν την κοινή γνώμη σχετικά με τις άσχημες συνθήκες ζωής των κατοίκων της Αφρικανικής ηπείρου. Μεταξύ των καλλιτεχνών είναι και οι Madonna, Green Day, Paul McCartney, U2, Stevie Wonder, Jay-Z, Pink Floyd, Bjork, Jet, Simple Plan, Neil Young, Maroon 5, Pet Shop Boys, The Cure και Shakira.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ROCK SUMMER PARTY

Live συναυλία με τους GiNkGo BiLoBa
Progressive Rock/Metal Group

Έναρξη: Σάββατο, 10 Ιουλίου 2010 στις 11:00 μ.μ.
Τοποθεσία: LASER CLUB
Οδός: Παραλία Μπούκας
GATOYNI

Σαν Σήμερα...1 Ιουλίου

1915 O τραγουδιστής και τραγουδοποιός της Blues, Willie Dixon (William James Dixon 1915-1992) γεννήθηκε στο Vicksburg του Mississippi. Θεωρείται ένας από τους μουσικούς που καθιέρωσαν τον ήχο της Chicago Blues. Έχει γράψει μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια της blues, όπως "Little Red Rooster", "Hoochie Coochie Man", "Evil", "Back Door Man", "I Just Want to Make Love to You", "I Ain't Superstitious", "My Babe", "Bring It On Home", κ.α. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Muddy Waters, Howlin' Wolf και Little Walter. Το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame το 1980 και στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994. Το 1989 κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Traditional Blues Recording"για το άλμπουμ του "Hidden Charms". Τραγούδια του έχουν διασκευαστεί από πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως Bob Dylan, Cream, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, The Yardbirds, The Rolling Stones, Queen, The Doors, κ.α.


1945 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Debbie Harry (Deborah Ann Harry) γεννήθηκε στο Miami. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή της στο συγκρότημα Blondie, με το οποίο γνώρισε επιτυχία τις δεκαετίες '70 και '80 με τραγούδια όπως: "Heart of Glass", "Atomic", "The Tide Is High", "Rapture", "Call Me", κ.α.



1959 Στο στούντιο της Columbia στη Νέα Υόρκη, ο Dave Brubeck και το κουαρτέτο του ηχογραφούν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Jazz, το ορχηστρικό "Take Five". Ήταν μια σύνθεση του Paul Desmond.



1963 Στα Abbey Road Studios του Λονδίνου, οι The Beatles ηχογραφούν το τραγούδι "She Loves You". Θα κυκλοφορήσει στις 23 Αυγούστου στην Μεγάλη Βρετανία και 16 Σεπτεμβρίου στην Αμερική.



1969 Οι The Doors κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "The Soft Parade". Ηχογραφήθηκε από τον Ιούλιο του 1968 έως και τον Απρίλιο του 1969 στα Elektra Sound Recorders Studios του Los Angeles. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Touch Me", "Tell All the People", κ.α.



1978 Οι Foreigner κυκλοφορούν το νέο τους single, με τίτλο "Hot Blooded". Σκαρφάλωσε μέχρι την τρίτη θέση του US Billboard Hot 100 και οι πωλήσεις του ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Ήταν μέρος του δεύτερου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος "Double Vision".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ROCKWAY MAGAZINE Κυκλοφορεί το νέο (No 5) τεύχος

Κυκλοφορεί το νέο (No 5) τεύχος του ROCKWAY MAGAZINE με σημαντικές συνεντεύξεις παρουσιάσεις, κριτικές, νέες κυκλοφορίες, αφιερώματα, ελληνικά συγκροτήματα και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα από τον χώρου του melodic rock, hard rock και heavy metal.


Το Rockway Magazine διατίθεται εντελώς δωρεάν (free press) σε κεντρικά δισκοπωλεία της Αθήνας ενώ μπορεί να σας σταλεί και στο σπίτι (ειδικά για τους αναγνώστες της περιφέρειας) χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση αρκεί στο info@rockway.gr ή στο hardrockway@gmail.com να μας στείλετε την διεύθυνσή σας και εμείς οφείλουμε να σας το ταχυδρομήσουμε.

Σαν Σήμερα...30 Ιουνίου


1951 Ο Βρετανός κιθαρίστας Andy Scott (Andrew David Scott) γεννήθηκε στο Wrexham της Ουαλίας. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Sweet, τους οποίους και εγκατέλειψε το 1975 για σόλο καριέρα. Την δεκαετία του '80 εργάστηκε σαν παράγωγός για πολλά συγκροτήματα και δημιούργησε το γκρουπ Paddy Goes to Holyhead.



1966 Οι The Beatles δίνουν την πρώτη από τις τέσσερις προγραμματισμένες παραστάσεις στο Nippon Budokan Hall του Tokyo της Ιαπωνίας. Η συναυλία ξεκίνησε στις 18.38 με τα Ιαπωνικά συγκροτήματα Isao Bitou, Hiroshi Motizuki, Yuya Uchida, Jackie Yoshikawa and Blue Comets και Gorou Sakurai. Τα σκαθάρια ανέβηκαν στη σκηνή στις 19:20 και το πρόγραμμα τους είχε διάρκεια 45 λεπτά...


1977 Κυκλοφορεί το έκτο άλμπουμ του Αμερικανικού συγκροτήματος KISS με τίτλο "Love Gun". Είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που συμμετέχουν στα φωνητικά όλα τα μέλη του γκρουπ. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Christine Sixteen", "Shock Me", "Love Gun", κ.α.


1978 Κυκλοφορεί στην Μεγάλη Βρετανία, η διασκευή του τραγουδιού "My Way" από τους The Sex Pistols. Τους αγγλικούς στίχους έγραψε ο Paul Anka, το τραγούδι στην αρχική του μορφή είναι γαλλικό, και πρωτοτραγούδησε ο Frank Sinatra το 1969. Μεγάλο μέρος των στίχων είχαν αλλαχτεί από τον Sid Vicious, όχι για να δώσει ένα διαφορετικό νόημα αλλά γιατί πολύ απλά κατά την διάρκεια της ηχογράφησης δεν μπορούσε να τους θυμηθεί.



2009 Ξεκινάει από το Camp Nou της Βαρκελώνης, η παγκόσμια περιοδεία των U2 με την ονομασία 360° Tour. Την συναυλία θα ανοίξουν οι Snow Patrol. Το πρώτο σκέλος της περιοδείας θα ολοκληρωθεί στις 22 Αυγούστου στο Millennium Stadium του Cardiff της Ουαλίας.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Η ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ με τη φιλική συμμετοχή του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΖΟΥΛΛΗ στη ΛΑΚΩΝΙΑ

Η Νεκταρία Καραντζή, με συνοδεία κορυφαίων παραδοσιακών μουσικών και βυζαντινου χορού ισοκρατών, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια από τη Θράκη, τη Μ. Ασία, τα νησιά, αλλά και τοπικά τραγούδια του κάβο-Μαλιά και βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους, σε μία ξεχωριστή συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Μεσαιωνικού Κάστρου των Βατίκων (της Αγ. Παρασκευής), το οποίο βρίσκεται στο δρόμο προς το Μεσοχώρι, στη Νεάπολη Λακωνίας, επ' ευκαιρία των εγκαινίων της αναστήλωσης του αρχαιολογικού χώρου.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχει φιλικά ο γνωστός τραγουδοποιός Βασίλης Καζούλλης, δίνοντας το δικό του ξεχωριστό ύφος μέσα από τραγούδια επιτύχιες του που αγαπήθηκαν και άφησαν εποχή μέχρι ερμηνείες του σε πανέμορφα κομμάτια της παράδοσης.
Διοργάνωση: Δήμος Βοιών και Πολιτιστικός Επιμορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νεάπολης.
Την παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούν οι: Νίκος Φιλιππίδης (κλαρίνο), Κώστας Φιλιππίδης (λαούτο), Σοφία Λαμπροπούλου (κανονάκι), Μανόλης Κόττορος (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά).

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

6Η ROCK ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ

ΣΙΚΥΩΝΙΑ 2010 – ΚΟ.Δ.Ε.Σ.
6Η ROCK ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
30-31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ 1Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Για 6η συνεχή χρονιά ο θεσμός της Rock ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ συνεχίζει να δίνει το παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα της Κορινθίας. Με την υποστήριξη της ΚΟ.Δ.Ε.Σ. (Δήμος Σικυωνίων) η R.Σ. για φέτος στηρίζεται στη δυναμική των Κορινθιακών συγκροτημάτων. Όλες οι τάσεις της σύγχρονης μουσικής σκηνής, θα έχουν θέση και πάλι στην R.Σ., που χαρακτηρίζεται για την πολυμορφία των ήχων που θα απολαύσουμε (blues, rock, hip-hop, metal, stoner, rockabilly, surf, garage, reggae κ.α).
Στο Ανοιχτό Θέατρο Τραγάνας, μόλις 2 χλμ από το κέντρο του Κιάτου, σ’ έναν υπέροχο χώρο, γεμάτο πεύκα (κατάλληλο και για ελεύθερο camping), παιδική χαρά, αναψυκτήριο, εύκολα προσβάσιμο με ποδήλατο, μηχανή, αυτοκίνητο, ακόμα και με τα πόδια… Μόλις 500 μ από τον Προαστιακό και 1500 από την Νέα Εθνική Οδό. Επίσης υπάρχουν 2 ξενοδοχεία, εστιατόρια, clubs, bars, ταβέρνες και ουζερί, όλα δίπλα στη θάλασσα. Μια καλή ευκαιρία για ένα τριήμερο στο Κιάτο με Rock Συνάντηση, βουτιές στη θάλασσα, ούζα και rockoμεζέδες!!!

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τόπος εγκλήματος: Ανοιχτό Θέατρο Τραγάνας – Κιάτο
Ώρα Έναρξης: Αυστηρά 21:00 μμ
Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν περίπτερα με βιβλία, CD’s, fanzines, T-Shirts κ.α. όπως και έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας.


Το πρόγραμμα του 3ημέρου έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ:
VRASTA RASTA (Κιάτο - Βραχάτι) pop-rock-reggae
AQUA BARONS (Λέχαιο) surf-rockabilly
ΗΧΟΓΟΝΙΣΤΕΣ (Κιάτο) hip-hop
ΜΕΘΕΞΗ (Σούλι) Ελληνόφωνο rock


ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ:
MUDDY ROADS (Κιάτο-Αθήνα) blues
PUSSY KINGS (Νεμέα) garage rock
ΕΛΕΥΣΗ (Κιάτο) hip-hop
SILENCE ABOVE (Πάτρα) Alternative rock


ΚΥΡΙΑΚΗ 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: METAL NIGHT
AHEROUSIA (Αθήνα)
REJECTION (Λέχαιο-Κόρινθος)
BUGUL NOZ (Κόρινθος)
HOLLYDOOD (Κόρινθος)

Σημείωση: Κυκλοφορεί το βιβλίο Rock MADE IN KIATO 1996-2004 ½ και το CD συλλογή μόνο με Κορινθιακά συγκροτήματα, LIVE AT R.S.K!
INFO: www.rocksinantisikiatou.gr
myspace.com.rocksinantisikiatou
ΤΗΛ: 2742024397
E-MAIL: avesalom_fz@yahoo.gr
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ R.S.K.
Κώστας Δημ. Καραμπέτσος
Σίσσυ Αλκ. Μελή

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων, οι διοργανωτές.
Κ.Δ.Κ και Σ.Α.Μ

Υ.Γ: Να ευχαριστήσουμε επίσης όλα τα ΜΜΕ που προβάλλουν, εν γνώσει μας ή μη, τη R.S.K.

Πώς θα ‘ρθείτε:
Από Αθήνα-Πάτρα μέσω εθνικής:
Βγαίνουμε στον κόμβο του Κιάτου, μετά από 700-800 μ. συναντάμε ισόπεδη διάβαση τρένου - στρίβουμε δεξιά. Μετά από 500 μ. περίπου έχει άλλη διάβαση - στρίβουμε πάλι δεξιά. Στη συνέχεια ευθεία μέχρι να συναντήσουμε μια γέφυρα. Περνάμε τη γέφυρα και συναντάμε το θεατράκι (πίσω απ' το σχολείο).
Από Προαστιακό:
Βγαίνοντας από το πάρκινγκ κάνουμε δεξιά, στη γέφυρα που θα συναντήσουμε αριστερά και η υπόλοιπη διαδρομή είναι ίδια.
Από Κόρινθο - Ξυλ/στρο:
Ακολουθούμε την Π.Ε.Ο. και στο ύψος της εκκλησίας - 1ου Δημοτικού στρίβουμε (οδός Σικυώνος). Συνεχίζουμε ευθεία για 1,5 χλμ. μερίπου και συναντάμε τη γέφυρα.

Σαν Σήμερα...29 Ιουνίου

1948 Γεννήθηκε στο Nottingham της Αγγλίας, ο ντράμερ Ian Paice (Ian Anderson Paice). Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα Deep Purple. Είναι το μόνο μέλος του γκρουπ που έχει συμμετάσχει σε όλα τα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει.



1953 Ο τραγουδιστής των Men at Work, Colin Hay (Colin James Hay), γεννήθηκε στο Kilwinning της Σκωτίας. Δημιούργησε το συγκρότημα το 1978 και το 1981 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "Business as Usual" με μεγάλη επιτυχία. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Who Can It Be Now?", "Down Under", κ.α. Το 1983 κέρδισαν το βραβείο Grammy, "Best New Artist". Μετά την διάλυση του συγκροτήματος το 1985 ακολούθησε σόλο καριέρα.



1967 Ο Graham Nash γράφει το τραγούδι "Marrakesh Express" εμπνευσμένος από το ταξίδι του, με το ομώνυμο τρένο, από το Marrakesh στη Casablanca. Ήταν μέρος του πρώτου ομότιτλου άλμπουμ του συγκροτήματος Crosby, Stills & Nash.



1968 Κυκλοφορεί το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος Pink Floyd, με τίτλο "A Saucerful of Secrets". Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios από τον Αύγουστο του 1967 έως και τον Απρίλιο του 1968. Για την διαφήμιση του άλμπουμ, δίνουν δωρεάν συναυλία στο Hyde Park του Λονδίνου με τις συμμετοχές των Jethro Tull, Roy Harper και T. Rex.



1969 Στα πλαίσια του Denver Pop Festival στο Mile High Stadium του Colorado, οι The Jimi Hendrix Experience δίνουν την τελευταία τους παράσταση. Την στιγμή που το συγκρότημα παίζει το τραγούδι "Voodoo Child", το πλήθος φεύγει εκτός ελέγχου και η αστυνομία κάνει χρήση χημικών. Το συγκρότημα αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη σκηνή. Τη επόμενη ημέρα ανακοινώνεται η διάλυση του συγκροτήματος.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ | LIVE 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΗΒΕΙΑΣ

Συμμετέχουν: ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ, Β. ΑΣΗΜΑΚΗΣ, Ν. ΓΩΓΟΣ, ΣΤ. ΔΡΟΓΩΣΗΣ,
Ν. ΖΙΩΓΑΛΑΣ, Β. ΚΑΖΟΥΛΛΗΣ, Κ. ΛΕΙΒΑΔΑΣ, Π. ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ, Γ. ΜΥΛΩΝΑΣ,
Λ. ΠΑΠΑΛΕΞΗ, Σ. ΣΤΡΑΤΗ, Μ. ΣΤΡΑΤΗΣ, Μ. ΦΑΜΕΛΛΟΣ


Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Γιώργος Δημητριάδης γιόρτασε τα 15 χρόνια του στη δισκογραφία με μια μεγάλη συναυλία στο Metropolis Live Stage. Στη γιορτή αυτή ήρθαν να του ευχηθούν και να μοιραστούν μαζί του τη σκηνή, φίλοι συνοδοιπόροι τραγουδοποιοί αλλά και νεότεροι, προσφέροντας ένα πραγματικό πάρτι επιτυχιών- οι Απροσάρμοστοι, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Βασίλης Καζούλλης, ο Μανώλης Φάμελλος, ο Στάθης Δρογώσης, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Μύρωνας Στρατής, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Γιώργος Μυλωνάς, ο Βαγγέλης Ασημάκης, ο Νίκος Γώγος, η Σοφία Στρατή και η Λιάνα Παπαλέξη.

Η ηχογράφηση αυτή κυκλοφορεί τώρα σε ένα διπλό cd από τον «Μικρό Ήρωα» με τίτλο «Γιώργος Δημητριάδης Live- 15 χρόνια εφηβείας».

Η ιστορία του Γιώργου Δημητριάδη όλα αυτά τα χρόνια, λίγο πολύ γνωστή: πρωτοεμφανίζεται στην δισκογραφία σαν τραγουδιστής το 1987 στο δίσκο του Σπύρου Χατζηνικολάου «Φύσα το καλάμι σου». Το 1991 γίνεται ο τραγουδιστής των Απροσάρμοστων του θρυλικού συγκροτήματος του Παύλου Σιδηρόπουλου και συνεργάζεται μαζί τους ως το 1993. Η ουσιαστική του πορεία ξεκινά το 1994 όταν η εταιρία «Μικρός Ήρως» τον παρουσιάζει σαν τραγουδοποιό με τον δίσκο «Αφορμές για ανταρσία». Ακολουθούν τα άλμπουμ «Τεύχος δεύτερον», «Σα να μη πέρασε μια μέρα» (13 χρόνια μετά εξακολουθούμε να το ακούμε καθημερινά από τις ραδιοφωνικές συχνότητες, ακριβώς… σα να μην πέρασε μια μέρα!) και η επιτυχημένη πορεία συνεχίζεται με τα: «Ξύπνα φτάσαμε», «Αυτός που δεν ξέρει», «Παράξενη εποχή», «Ανοιχτά μαγαζιά» και το πρόσφατο «Σάββατο» που κυκλοφορεί από τον «Μικρό Ήρωα».

Ο Γιώργος Δημητριάδης είναι ένας γνήσιος mod rocker, με διάθεση εφηβική, που συνεχίζει να κρατά μια υποδειγματική συνεπή στάση σε αυτούς τους άστατους καιρούς.

Ο ίδιος σημειώνει: «Αυτό το διπλό άλμπουμ μου ανοίγει μία νέα πόρτα, που πίσω της κρύβονται οι νέες προκλήσεις και προσκλήσεις δημιουργίας. Πάμε μακριά, παρακάτω τώρα. Ελπίζω να με ακολουθήσετε. Η πτήση θα είναι μαγική, περιπετειώδης και τα καύσιμα επαρκή. Αν τελειώσουν, παρέχονται κι αλεξίπτωτα!...»

Ας τον απολαύσουμε!

Χορηγός επικοινωνίας: Freedom 88,9

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210-9659904 - 210-9659904

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ live στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Tα Υπόγεια Ρεύματα περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζουν μια συναυλία με ηλεκτρικό ελληνόφωνο ροκ από την δισκογραφία τους και από διασκευές που θα μείνει αξέχαστο τόσο στο κοινό τους όσο και στους ίδιους τους συντελεστές.

Με αφορμή την νέα τους δισκογραφική δουλειά με τον Θάνο Μικρούτσικο «Τους έχω βαρεθεί» που κυκλοφόρησε φέτος, παρουσιάζουν επίσης και διασκευασμένα τραγούδια με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο, από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στους στίχους μεγάλων ποιητών (Β. Μαγιακόφσκι, Ν. Χιχμέτ, Μπ. Μπρεχτ, Γ. Ρίτσος, Α. Αλκαίος, Μ. Ελευθερίου, Μ. Αναγνωστάκης, Φρ. Βιγιόν, Κ. Τριπολίτης, Ν. Καββαδίας, Β. Μπίρμαν κ.ά.).
Τα Υπόγεια Ρεύματα αποτελούνται από τους Γρηγόρη Κλιούμη (κιθάρα – τραγούδι), Κώστα Παρίση (κιθάρα –τραγούδι), Απόστολο Καλτσά (ηλεκτρικό μπάσο), Τάσο Πέππα (τύμπανα).
Η έντονη συναυλιακή δράση του σχήματος βοήθησε στη ζύμωση των μελών του με αποτέλεσμα την αποκρυστάλλωση του ήχου τους σ’ ένα μείγμα ακραιφνώς ροκ διαθέσεων με λυρικές και εσωστρεφείς εκλάμψεις. Όχημα όπως πάντα η ποιητική στιχουργική τους, στην οποία ανέκαθεν τα Υπόγεια Ρεύματα έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Στην επιμέλεια ήχου είναι ο Γιώργος Κορρές.
Ημερομηνία: Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010


Ώρα: 9:30 μ.μ. - 11:30 μ.μ.

Τοποθεσία: ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΣΤΑΘΗΣ ΑΡΤΙΝΟΣ LIVE @ GHOST HOUSE 1.7.2010

ο ΣΤΑΘΗΣ ΑΡΤΙΝΟΣ θα μας χαρίσει μια δυνατή βραδυά την 1.7.2010 στο GHOST HOUSE.
Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το νέο του cd και ήδη τα τραγούδια του ταξιδεύουν παντού.
Σας περιμένουμε σε μια όμορφη μουσική βραδυά.


Έναρξη: Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010 στις 9:00 μ.μ.

Τοποθεσία: GHOST HOUSE

Θ.Μικρούτσικος, Χρ.Θηβαίος, Ρ.Αντωνοπούλου Και Γ.Κούτρας Live Ξάνθη 16/7/10

Το Μικρό bar και η rockmadness παρουσιάζουν . . .

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ - ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ
Παρασκευή 16 Ιουλίου, Ώρα: 21.00
στο Θερινό Σινεμά «Ολύμπια»
(στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, δίπλα στο Δημαρχείο)

Ο Θάνος Μικρούτσικος μάς «ταξιδεύει» φέτος το καλοκαίρι σε μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση, περιστοιχισμένος από τρεις αγαπημένους ερμηνευτές.

Ο Χρήστος Θηβαίος ερμηνεύει τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου που έχει πει ο ίδιος, αλλά και τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τη νεολαία.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μια νέα ταλαντούχα ερμηνεύτρια, αποδίδει με το δικό της προσωπικό στίγμα τραγούδια που παντρεύουν το παλιό με το νέο.

Σ’ αυτό το μουσικό ταξίδι δεν θα μπορούσε να λείπει ο Γιάννης Κούτρας, ο πρώτος ερμηνευτής του ιστορικού έργου «Σταυρός του Νότου» του Νίκου Καββαδία (που φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη γέννησή του), έργο το οποίο τραγουδιέται ασταμάτητα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και έχει αγαπηθεί από τρεις γενιές Ελλήνων.

Τους τέσσερις καλλιτέχνες συνοδεύει μια ορχήστρα από επίλεκτους μουσικούς:
Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Δημήτρης Σινογιάννης (κιθάρες), Χρήστος Βογιατζής (μπάσο), Άκης Γαβαλάς (τύμπανα).


Live Παρασκευή 16 Ιουλίου στην Ξάνθη .
Χώρος : Θερινό σινεμά ‘Ολύμπια’ ( Δίπλα στο Δημαρχείο Ξάνθης) .
Είσοδος : 20 euro
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Έναρξη : 21:00
Πληροφορίες : Τηλ. 6979774496  -  6979774496  info@rockmadness.gr

*After Party “ To Know Us Better “ at Mikro bar!!!

Οργάνωση :
Μικρό bar
http://www.rockmadness.gr/
http://www.rockmadness.gr/
http://rockmadnessgr.blogspot.com/

Σαν Σήμερα...28 Ιουνίου

28 Ιουνίου 1965 Οι The Beach Boys κυκλοφορούν το δέκατο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "Summer Days (and Summer Nights)". Έφτασε μέχρι την δεύτερη θέση του US Billboard 200. Δημοφιλή τραγούδια: "The Girl from New York City", "Then I Kissed Her", "Help Me, Rhonda", κ.α.


28 Ιουνίου 1969 Κυκλοφορεί στην Αμερική, το πρώτο στούντιο άλμπουμ των Crosby, Stills & Nash που φέρει σαν τίτλο το όνομα τους. Σκαρφάλωσε μέχρι την έκτη θέση του US Billboard 200. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Marrakesh Express" και "Suite: Judy Blue Eyes".



28 Ιουνίου 1992 Πραγματοποιείται στο στάδιο Wembley του Λονδίνου, συναυλία των Eric Clapton και Elton John. Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν ο Clapton τραγούδησε το "Tears In Heaven", τραγούδι που είχε γράψει για τον τετράχρονο γιο του Conor, ο οποίος είχε σκοτωθεί πέφτοντας από τον 53 όροφο του κτιρίου που διέμενε με την μητέρα του, στη Νέα Υόρκη. Έκτακτη εμφάνιση στην συναυλία έκανε η Αμερικανίδα τραγουδοποιός Bonnie Raitt.



28 Ιουνίου 1997 O George Harrison υποβάλλεται σε πετυχημένη εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από τον λαιμό του. Ο όγκος αποδεικνύεται καλοήθης.


28 Ιουνίου 2008 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart βρίσκεται το τραγούδι "Viva La Vida" των Coldplay. Ήταν το πρώτο single του Βρετανικού συγκροτήματος από το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους "Viva la Vida or Death and All His Friends". Στην 51η απονομή των Grammy Awards, κέρδισε το βραβείο "Song of the Year".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Beggar's Blues Diary LIVE UnPlugGed@Cashmere

For one more Sunday we're gonna rock THIS house!!!

BEGGAR'S BLUES DIARY LIVE UNPLUGGED_____@_____CASHMERE!!!!!!!
Έναρξη: Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010 στις 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Cashmere__Anthimou Gazi 9 (Palia Vouli)

Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας από την άποψη του Λύκου (diavaste to)

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ROCK ΙΣΤΟΡΙΑ!!! χαχαχαχαχαχα

Το δάσος ήταν το σπιτικό μου. Ζούσα εκεί και νοιαζόμουν γι' αυτό.

Προσπαθούσα να το διατηρώ τακτικό και καθαρό.

Κάποτε, μια ηλιόλουστη μέρα, ενώ προσπαθούσα να συμμαζέψω κάτι σκουπίδια που είχε παρατήσει ένας κατασκηνωτής, άκουσα βήματα. Πήδηξα πίσω από ένα δέντρο και είδα ένα μικρό κορίτσι να έρχεται από ένα μονοπάτι, κρατώντας ένα καλάθι. Μου φάνηκε ύποπτη από την αρχή γιατί φορούσε αστεία ρούχα ολοκόκκινα, και το κεφάλι της ήταν καλυμμένο με μια κουκούλα σαν να μην ήθελε να την αναγνωρίσουν.

Φυσικά, την σταμάτησα για να ερευνήσω το ζήτημα. Την ρώτησα ποια ήταν, πού πήγαινε, από πού ερχόταν κλπ. Μου είπε μια ιστορία για κάποια γιαγιά, που πήγαινε να την επισκεφθεί και να της πάει φαγητό.

Έδειχνε βασικά έντιμο άτομο, αλλά βρισκόταν στο δάσος μου και έδειχνε ύποπτη μ' αυτά τα ρούχα. ΄Έτσι αποφάσισα να της δείξω πόσο σοβαρό ήταν να εισβάλλει έτσι, χωρίς ειδοποίηση, ντυμένη αστεία.

Την άφησα να συνεχίσει αλλά έτρεξα πριν από αυτήν στο σπίτι τής γιαγιάς της. Όταν συνάντησα την συμπαθητική γριούλα, της εξήγησα το πρόβλημά μου και συμφώνησε ότι η εγγονή της χρειαζόταν ένα μάθημα. Η γριούλα συμφώνησε να κρυφτεί ώσπου να την φωνάξω. Έτσι, κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι. Όταν έφτασε το κορίτσι, την κάλεσα να μπει στην κρεβατοκάμαρα όπου βρισκόμουν στο κρεβάτι ντυμένος σαν τη γιαγιά. Το κορίτσι ήλθε, με τα κόκκινα μαγουλά της, και είπε κάτι άσχημο για τα μεγάλα μου αυτιά. Με είχαν προσβάλει κι άλλοτε και έτσι προσπάθησα να πω κάτι θετικό. Είπα ότι, ίσως, τα μεγάλα μου αυτιά, μου επέτρεπαν να την ακούω καλύτερα. Δηλαδή έδειχνα ότι την συμπαθούσα και ήθελα να προσέχω αυτά που λέει. Αλλά έκανε άλλο ένα καλαμπούρι για τα γουρλωτά μου μάτια. Τώρα καταλαβαίνετε πώς άρχισα να αισθάνομαι γι' αυτό το κορίτσι, που έβαζε ένα ευγενικό προσωπείο, αλλά ήταν τόσο κακοήθης. Παρ' όλα αυτά, έχω την τακτική να γυρίζω και το άλλο μάγουλο, και της είπα ότι τα γουρλωτά μου μάτια με βοηθούν να την βλέπω καλύτερα. Η επόμενη προσβολή στ' αλήθεια με νευρίασε. Έχω κάποιο σύμπλεγμα για τα μεγάλα μου δόντια κι αυτό το κορίτσι έκανε μία προσβλητική παρατήρηση. Ξέρω ότι θα έπρεπε να μην χάσω την ψυχραιμία μου, αλλά πήδηξα από το κρεβάτι και της φώναξα πως τα μεγάλα μου δόντια ήταν χρήσιμα για να την φάω καλύτερα.

Τώρα ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς λύκος δεν θα έτρωγε ποτέ ένα κορίτσι, όλοι το ξέρουν αυτό, αλλά αυτό το τρελοκόριτσο άρχισε να τρέχει γύρω-γύρω ουρλιάζοντας κι εγώ προσπαθούσα να την φτάσω για να την ηρεμήσω. Έβγαλα και τα ρούχα της γιαγιάς, αλλά αυτό φάνηκε να χειροτερεύει τα πράγματα. Ξαφνικά η πόρτα άνοιξε με δυνατό κρότο και ένας μεγαλόσωμος τύπος στεκόταν εκεί με το τσεκούρι του. Τον κοίταξα και κατάλαβα ότι είχα βρει τον μπελά μου. Υπήρχε ένα ανοιχτό παράθυρο πίσω μου και την κοπάνησα.

Θα ήθελα να μπορούσα να πω πως εδώ τελειώνει η ιστορία. Όμως, αυτή η γριούλα γιαγιά ποτέ δεν είπε την δική μου πλευρά της κατάστασης. Σύντομα κυκλοφόρησε η φήμη ότι ήμουν κακός και μοχθηρός. ΄Όλοι άρχισαν να με αποφεύγουν. Δεν ξέρω τι έγινε το κοριτσάκι με τα αστεία κόκκινα ρούχα, όμως, εγώ δεν έζησα από τότε καλά. Έτσι αποφάσισα να σας γράψω την ιστορία μου.

Με εκτίμηση

Ο λύκος

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ROCK LIVE ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!

Tribal West live in Glam Bar

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 10.00 Μ.Μ.
GLAM BAR
ΔΕΚΕΛΕΩΝ 40 ΚΑΘΕΤΗ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ ΓΚΑΖΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6974132500 - 2106412216 - 6986584731

ΣΥΝΑΥΛΙΑ : TRIBAL WEST
ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ
Οι TRIBAL WEST είναι μια ομαδα τριων μουσικων που ξεκινησε τη δραση με τα κρουστα και τους ρυθμους από το 1998.
Επηρεασμενοι από διαφορα στυλ μουσικης όπως ETHNIC (αφρικανικα,αφρολατιν.)αλλα και από ηλεκτρονικες μουσικες όπως DUB.PROGRESSIVE,MINIMAL.κ.τ.λ..
Κρουστα όπως DJEMBE,CONGAS.PONGOS, DOUN DOUN δινουν την αισθηση της
Φυλης και την ενεργεια του ρυθμου παραλληλα με ένα mix ηλεκτρονικων και dance ηχων.
Εχουν συμμετασχει για αρκετα χρονια στην ομαδα ΤΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΤΑΚΗ ενώ δυο μελη τους είναι ενεργα μελη των ZEN GARDEN.

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ&ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ¨

House of art,Venue,Hall,Guru,Palenque.,Bios..Aν club
Εναρξη παραολυμπιαδας 2004
Μama Αfrica,Echo festival ,Aurora festival….

TRIBAL WEST
Kαμπουρης Μανωλης
Κουκουλης Γιωργος
Καλης Μιχαλης

...............

ENOXOI & ΒΑΥΚΑΛΗΜΑ live 9.7.2010 @ ΑΦΑΝΕΙΣ - Αριστοφάνους 13 ΨΥΡΡΗ

ΑΦΑΝΕΙΣ Μουσική σκηνή
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 / 22:00

Οι ΕΝΟΧΟΙ ξανά κοντά μας στη μουσική σκηνή ΑΦΑΝΕΙΣ στου Ψυρρή σε ένα αγαπημένο χώρο για μια βραδυά με πολύ δύναμη, πολύ ένταση και άφθονη μουσική. Με ανανεωμένο πρόγραμμα και αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια από τη δεκαετία του '70 μέχρι και σήμερα, οι ΕΝΟΧΟΙ υπόσχονται να μας περιπλανήσουν στο κόσμο της καλής rock μουσικής.

Παίζουν οι μουσικοί: Τζίνα Βελδέκη (Φωνή), Αντρέας Γιαννόπουλος (Φωνή), Αντώνης Μισαργόπουλος (Κιθάρα), Γιάννης Παπανικολάου (Πλήκτρα), Μανόλης Παπαντωνίου (Μπάσσο) και Γιάννης Μητροβγένης (Τύμπανα).

Opening act: ΒΑΥΚΑΛΗΜΑ band

Ώρα έναρξης 22:00 / Τηλ. 210 3225008 - 210 3225008

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!
Τοποθεσία: ΑΦΑΝΕΙΣ Μουσική σκηνή
Οδός: Αριστοφάνους 13 ΨΥΡΡΗ
Πόλη: Athens, Greece


.....................

Northern Festival 2010

2 day festival of rock , metal music and more in Xanthi's north hillside open air amphitheatre!!!

Acts include: Margin Of Existence, Celestial Immunity, Mestoral, Badog, Necrorgasm, The Tribe, Moshpill, Mple Tostiera, Hybrid Entity...

Lets Rock The North!
\m/
Xanthi Municipal Open Air Amphitheatre
Έναρξη: Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010 στις 8:00 μ.μ.
Λήξη: Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010 στις 12:30 μ.μ.
Τοποθεσία: Θερινό Αμφιθέατρο Ξάνθης
Xánthi, Greece

...................

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΠΛΟ LIVE ALBUM!


Aγαπητές φίλες και φίλοι,
στις 14 Ιουνίου κυκλοφόρησε το νέο διπλό live album του Γιώργου Δημητριάδη.Η ηχογράφηση είναι απο την εξαιρετική εμφάνιση του στο Metropolis Live Stage στις 14 Δεκεμβρίου 2009 όπου εκεί ο Γιώργος γιόρτασε τα 15 του χρόνια στην δισκογραφία μαζί με μία πλειάδα νέων αλλά και παλιότερων φίλων του καλλιτεχνών όπως οι
Νίκος Ζιώγαλας, Βασίλης Καζούλλης,Μανώλης Φάμελλος,Κώστας Λειβαδάς, Απροσάρμοστοι,Στάθης Δρογώσης,Μύρωνας Στρατής,Πάνος Μουζουράκης,Γιώργος Μυλωνάς,Βαγγέλης Ασημάκης,Σοφία Στρατή,Λιάνα Παπαλέξη,Νίκος Γώγος.Πολλές γενιές μαζί γύρω από έναν καλλιτέχνη,τραγουδοποιό/τραγουδιστή και μουσικό που έχει σημαδέψει ανεξίτηλα τις καρδιές μας με τις μουσικές του αλλά και την ελληνική δισκογραφία.

Αυτό το ‘ζωντανό’ διπλό cd album που κρατάς στα χέρια σου φίλη και φίλε είναι η αποτύπωση της γιορτής που στήσαμε στο Metropolis Live Stage στις 14 Δεκεμβρίου 2009 για τα 15 χρόνια δισκογραφίας μου.
Η πορεία μέχρι τώρα ήταν άλλοτε με λακκούβες και παγίδες κι άλλοτε άνοιγε σε ανοιχτά πεδία με λιακάδες.Όμως η ευκολία,το πιστεύω ακράδαντα,δεν είναι αυτό που δίνει την όποια αλήθεια στην πορεία ενός δημιουργού όπως και στην ίδια μας τη ζωή.Νιώθω ευγνωμοσύνη για όσα πέρασα-όμορφα κι άσχημα-γιατί με βοήθησαν να φτιάξω ‘χαρακτήρα’ και θαρρώ στο να γίνω καλύτερος σαν άνθρωπος αλλά και σαν μουσικός.
Αυτό το διπλό album μου ανοίγει ακόμα μία νέα πόρτα που πίσω της κρύβονται οι νέες προκλήσεις και προσκλήσεις δημιουργίας.Πάμε μακριά,παρακάτω τώρα..
Ελπίζω να με ακολουθήσετε,η πτήση θα είναι μαγική, περιπετειώδης και τα καύσιμα επαρκή.Αν τελειώσουν παρέχονται κι αλεξίπτωτα.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους μουσικούς που έτυχε μέχρι σήμερα να με συντροφεύσουν στις μουσικές μου αναζητήσεις και ειδικότερα τους συμπαίχτες στο πάλκο και στον ήχο που με βοήθησαν να στήσω τα δισκογραφικά μου γενέθλια,Δημήτρη Νίτη,Νίκο Βαλλιανάτο,Θάνο Μιχαηλίδη,Κώστα Μιχαλό,Χρίστο Σερενέ,Λιάνα Παπαλέξη,Εβίτα Κυριακουλάκη,Δημήτρη Καραγιάννη,Γιώργο Ζαρέα,Βαγγέλη Κατσαρέλη,Κώστα Βακαλόγλου,Γιώργο Κατσιάνο,Γιάννη Παξεβάνη.
Τέλος θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους φίλους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας,στον συνεργάτη μου Ανδρέα Βαιτούδη με τον οποίο μοιράζομαι την επιμέλεια αυτής της δουλειάς και στον Γιώργο Φλαμουρίδη του studio GFS PRO για την αμέριστη συμπαράστασή,βοήθεια και υπομονή τους και στον Άγγελο Σφακιανάκη που είχε πίστη σε μένα όλα αυτά τα χρόνια και την ιδέα γι’αυτή μας την συναυλία-γιορτή αλλά και στην οικογένειά μου που με ανέχεται τόσο καιρό.
Η δουλειά μου αυτή ανήκει σε όλους αυτούς και σε εσάς…

ΠΑΜΕ ΜΑΚΡΙΑ………

Y.Γ.Αφιερώνω αυτόν τον δίσκο στην μητέρα μου που είναι δίπλα μου πάντα από εκεί ψηλά…

.................

THE GHOST RESIDENT SATURDAY BAND IS BACK

Το Σάββατο 3 Ιουλίου η resident Μπαντα που σας διασκέδαζε κάθε Σάββατο
Στο Ghost την σαιζόν 2009-2010 για μια και μοναδική εμφάνιση με γνωστούς
Guest!!και με όλα τα τραγούδια που αγαπήσατε με τις φωνές των:

ΈΛΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Παίζουν :

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΠΛΗΚΤΡΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ – ΚΙΘΑΡΕΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΛΟΓΑΡΑΣ – ΤΥΜΠΑΝΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΠΑΣΟ

Opening Act: EDDY LIQUID LUCK
Time: 23:00
Είσοδος : 5 ευρώ
Τοποθεσία: LEPENIOTI 26 PSYRRI

......................

Συναυλία για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Έναρξη: Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010 στις 9:30 μ.μ.
Λήξη: Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010 στις 1:00 π.μ.
Τοποθεσία: Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών που διοργανώνει το κέντρο πρόληψης ΠΝΟΗ οι Μάγμα δίνουν το παρόν στηρίζοντας αυτή την ενέργεια. Μαζί με τους Μάγμα συμμετέχουν οι Laura Wood Band και οι Don's Style.
Σας περιμένουμε όλους να στηρίξεται και εσείς αυτή την προσπάθεια.

3ο Golden Apple Festival, στη Μεσσοποταμία Καστοριάς!

3ο Golden Apple Festival, στη Μεσσοποταμία Καστοριάς!


Για 5 ημέρες, από 14 ως 18 Ιουλίου 2010, στη πανέμορφη τοποθεσία, στο δάσακι Μεσσοποταμίας Καστοριάς, αρχίζει το φεστιβάλ του καλοκαιριού που προσφέρει Camping, Catering, πολλύ μουσική και γνωριμίες!

Δωρεάν Camping!
24ωρο cetering
24ωρο bar
24ωρο party στο Rock Bar του festival


Με τη συμμετοχή των: FIREWIND, ELYSION, DANGER ANGEL, ANORIMOI, Γιώργος Τσίγκος & Μαύροι Κύκλοι, Παύλος Παυλίδης, Magic De spell,C: Real, και 22 ακόμη συγκροτήματα!

Τετάρτη 14 Ιουλίου :Ανώριμοι και Γιώργος Τσίγκος και Μαύροι κύκλοι- Fallen Arise- Dimansion- Conioum- Prima vista

Πέμπτη 15 Ιουλίου: Magic De Spell – Ασκοί του Αιόλου –Βραχηκύκλωμα – Summer Of Freud –Corner Stone (Aus) – Carpe Diem

Παρασκευή 16 Ιουλίου: Firewind - Elysion - Danger Angel – Until Rain - Sillent Wedding – Grace Of Sorrow

Σαββάτο 17 Ιουλίου:Παύλος Παυλίδης - Έμμονο Γκρίζο – Διόνυσος – Μειδίαμα - Mounjoures- Φάλαγγα

Κυριακή 18 Ιουλίου: C Real - Μίγμα - Έκτου Μηδέν - Human Traces – Kindof – Remade

Τιμή 5ημέρου 35€ στην προπώληση
(Καστοριά: Μουσικό κατάστημα Γιώργος Φωτιάδης, Φυσιολατρικός Σύλλογος Μεσοποταμίας)
(Θεσ/νίκη: Me Gusta Εγνατία 105)
Κρατήσεις για την υπόλοιπη Ελλάδα: : www.goldenapplefestival.com
5θήμερο 40€ στην είσοδο
Ημερήσια:
Τετάρτη , Πέμπτη και Κυριακή 10€
Παρασκευή και Σάββατο 15€

Τα Αστικά Κ.Τ.Ε.Λ. Καστοριάς θα πραγματοποιούν δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του Festival

Πληροφορίες: www.goldenapplefestival.com