ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

"ΒΟΥΛΗ ΘΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" - ΜΟΝΟ ΓΥΜΝΟ

"Βουλή Θνητών Ελλήνων" - Στίχοι, μουσική: Νεκτάριος Θεοδώρου

VOX Musix Stage (OPENING)

VOX Music StageTο club και η μουσική σκηνή της πόλης
-----------------------------------------------
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο live:
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΟΣΙΟΣ
ΑΡΤΕΜΙΣ ΖΑΝΝΟΥ
BIZZY TONE
και άπαιχτα Dj sets!!!
R U READY ???

Τα «Σκαθάρια» ακόμα σπάνε ταμεία σε όλο τον κόσμο

Τρίβουν τα χέρια τους… εν τω μέσω δισκογραφικής αλλά και γενικότερης οικονομικής κρίσης, οι εταιρείες που μοιράζονται τα κέρδη των τεράστιων πωλήσεων από τα άπαντα των θρυλικών «Σκαθαριών» αλλά ενός videogame με ήρωες τον John Lennon, τον Paul Mc Cartney, τον George Harrison και τον Ringo Starr. Μόλις χθες ξεκίνησε η παγκόσμια κυκλοφορία της συλλογής, η οποία αποτελεί την πρώτη επανακυκλοφορία του συνολικού καταλόγου τραγουδιών του γκρουπ από το 1987, με νέα ψηφιακή επεξεργασία στον ήχο και ήδη έχει προκαλέσει πρωτοφανή τζίρο στην EMI Music και στην εταιρεία των Beatles, «Apple Corps Ltd». Και φυσικά τα περισσότερα κέρδη σημειώνονται ιδιαιτέρως στη γενέτειρα χώρα των Beatles, στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ. Ουρές σχημάτιζαν οι θαυμαστές κάθε ηλικίας χθες στα δισκοπωλεία του Λονδίνου, περιμένοντας μέχρι και μία ώρα (!) στο ταμείο ώστε να πληρώσουν είτε 250 ευρώ, είτε 300 ευρώ, αναλόγως με την έκδοση των απάντων που επέλεξαν αγοράσουν. Ωστόσο, εξίσου πολύ μεγάλη ζήτηση έχει και το βιντεοπαιχνίδι «The Beatles: Rock Band», κυρίως από αγοραστές νεαρής ηλικίας. Το εν λόγω δελεαστικό παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη να πάρει το ρόλο ενός από τα τέσσερα μέλη του γκρουπ, αναλόγως… με το μουσικό όργανο που θέλει να παίξει, αναβιώνοντας ως «πρωταγωνιστής» τις ιστορικές συναυλίες των «Σκαθαριών». Μάλιστα υπολογίζεται ότι οι πωλήσεις από το videogame θα αγγίξουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ μόνον κατά τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του.
ΕΓΡΑΨΕ: ΔΩΡΑ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ULVER Οι λυκάνθρωποι του Βορρά...

Ulver σημαίνει λύκος – μην σε τρομάζει… η μεταμόρφωση ξεκινά!Heavy
Me-n-tal moods, trip hop beats, avant-garde rock, drum n bass, τεχνικές συμφωνικής και μουσικής δωματίου, noise και πειραματισμοί με δυνατά στοιχεία ηλεκτρονικής τεχνικής...Δεν υπάρχει τίποτε σαν τους Ulver!!
Οι Ulver δεν είναι μία απλή περίπτωση σύγχρονων «λυκανθρώπων».
Σε κάθε δική τους δημιουργική πανσέληνο μεταμορφώνονται σε κάτι άλλο, πάντα διαφορετικό αλλά και πάλι οικείο. Δεν μπορείς να τους κατατάξεις σε κάποιο μουσικό είδος, δεν ανήκουν πουθενά, δεν ακολουθούν στερεότυπα παρά μόνο την μουσική και τα μονοπάτια που η ίδια τους καθορίζει.
Μουσικές ιδιοφυΐες?...
Σίγουρα σημαντικοί καλλιτέχνες!Το μουσικό στυλ των Ulver είναι ρευστό και έντονα εκλεκτικό, μια περίτεχνη ένωση διαφορετικών ειδών: avant-garde rock, trip hop, drum n bass, τεχνικές συμφωνικής και μουσικής δωματίου, noise και πειραματισμοί με δυνατά στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής.
Κάθε τους άλμπουμ αποτελεί και ένα ξεχωριστό αριστούργημα. Ξεκινώντας από την τριλογία του Black Metal, με τρία άλμπουμ – ύμνος στην folk παράδοση του τόπου τους, οι Νορβηγοί Ulver προχώρησαν σε πιο σκοτεινά μονοπάτια, αφήνοντας πίσω τους μια για πάντα την ταυτότητα του black metal, για να βαδίσουν παρέα με αυτή του πειραματισμού: trip hop beats, μινιμαλιστικές προσεγγίσεις, jazz επιρροές και σοφιστικέ στίχοι.Ζωντανοί μύθοι της dark experimental μουσικής, έχουν συνθέσει μουσική και για τον κινηματογράφο – επιλεγμένοι ως μετρ της ambient minimal μουσικής - αλλά έχουν τολμήσει και να μελοποιήσουν William Blake, στο 4ο άλμπουμ τους,
“Themes from William Blake's The Marriage of Heaven and Hell”, ένα άλμπουμ-σταθμός που ανέδειξε την ανεξάντλητη δυναμική τους.
Οι Ulver έχουν κυκλοφορήσει acoustic folk άλμπουμ και instrumental techno δίσκους, σκληρό μέταλ και industrial ηχητικά τοπία.
Το techno στυλ των Autechre βρέθηκε δίπλα στους μυστικιστικούς στίχους του William Blake... Έχουν συνεργαστεί με όλη την avant garde καλλιτεχνική αφρόκρεμα της χώρας τους: jazz μουσικούς, folk καλλιτέχνες, κ.α.
Οι Ulver είναι το παράδειγμα της άρτιας χρήσης της μουσικής χωρίς όρια, χωρίς τίτλους.Και παρόλο που η μουσική τους έχει κατακτήσει τον κόσμο, εκείνοι, εσωστρεφείς λυκάνθρωποι του Βορρά, για πρώτη φορά στα 15 χρόνια καριέρας, ανέβηκαν στην σκηνή μόλις τον Μάιο του 2009!!Όπως δήλωσαν και οι ίδιοι…
We did it…
Faced the music…
And YOU!Για πρώτη φορά, για μία βραδιά, οι ULVER στην Ελλάδα!
Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει!
Σημεία προπώλησης
Ticket House
Αθήνα – Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Θεσσαλονίκη – Μητροπόλεως 102
ONLINE SALES
www.ticketpro.gr

Beatles Remastered κυκλοφόρησε χθες

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

20 χρόνια Deus Ex Machina Live @ An Club!

Η πιο διαχρονική μπάντα της εγχώριας rock σκηνής, η πιο αγαπητή και δημοφιλής με πιστούς οπαδούς και ίσως η πιο ιστορική γιορτάζει 20 χρόνια μουσικής πορείας με ένα live έκπληξη. Όλα τα παλιά και νυν μέλη των Deus θα βρεθούν επι σκηνής για πρώτη φορά μαζί όπου θα μας ξεσηκώσουν με παλιές και νέες επιτυχίες τους.
Η ιστορία συνεχίζεται...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
LIVE @ AN CLUB ANNIVERSARY SHOW - 20 YEARS
DEUS EX MACHINA!
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΥΝ ΜΕΛΗ
ΕΙΣΟΔΟΣ 5 EURO - ΕΝΑΡΞΗ 22:00

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK


We Are Back and Ready to Rock , Sugar ?Evdomadio Live
Meta apo Mia Xronia Gemati Siginisis kai Poli Rock Epistrefoume se ena apo ta pio Euxarista kai pano apo Ola ROCK Stekia tis Polis mas sta ladadika Whispers Circle Live Sto Rock Sugar apo kiriaki 13 Septemvriou kai kathe kiriaki stis 22:00 m.m.

Έναρξη:
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:00 μ.μ.
Λήξη:
Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009 στις 3:00 π.μ.
Τοποθεσία:
Ladadika
Οδός:
Olympiou Diamanti 55
Πόλη:
Thessaloníki, Greece
Προβολή Χάρτη
Google
MapQuest
Microsoft
Yahoo
Τηλέφωνο:
2310522033
Email:
whisperscircle@hotmail.com
//////////
JARGON - ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
22:30 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο jargon των verbal delirium μαζί με δυο ακόμη μέλη τους, τον Νικήτα Κισσονα (κιθάρα) και την Ελσα Παπελη (τσέλο) , σε μια ακουστική βραδιά με προσωπικές του συνθέσεις. Εναλλακτικός ήχος με έντονα λυρικά στοιχεία.

Έναρξη:
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:30 μ.μ.
Λήξη:
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2009 στις 1:30 π.μ.
Τοποθεσία:
Μουσικό Καφενείο
Οδός:
Πατησίων & Τήνου 12
Τηλέφωνο:
2108217844
Email:
kentriko.odeio@gmail.com
///////////
oi ''AKOUSTIKOI EPIVATES''
sto Mercedes clubZontana kathe Pempti
Oi Akoustikoi Epivates tha emfanizonte kathe pempti sto mercedes club apo tis 11 -2... O Vyronas kai oi 'Antreides' tha sas xarisoun tragoudia apo tin elliniki, entexni kai rock mousiki se sindiasmo me kapoion dikwn tous kommatiwn. Efxomaste stin parea mas kalli diaskedasi

Έναρξη:
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:00 μ.μ.
Λήξη:
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:00 π.μ.
Τοποθεσία:
Ayios Ioannis, Apenanti apo tin pirosvestiki
Οδός:
Makariou
Πόλη:
Lemesos, Cyprus
Προβολή Χάρτη
Google
MapQuest
Microsoft
Yahoo
Τηλέφωνο:
9973443399694616
/////////////////
ENA BHMA MPROSTA 11/9 live sto Loaded!!!

Έναρξη:
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:00 μ.μ.
Λήξη:
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:00 π.μ.
Τοποθεσία:
Galatsi
Οδός:
Beikou kai Hnioxou 7
Πόλη:
Athens, Greece
Προβολή Χάρτη
Google
MapQuest
Microsoft
Yahoo
Τηλέφωνο:
6948679239
Email:
ena_vima_mprosta@yahoo.gr
Sas perimenoume olous ekei...
///////////
1o HELLENIC ROCK FESTIVAL
στο γήπεδο Ριζούπολης "Γεώργιος Καμάρας"
Το 1ο ελληνικό ποπ-ροκ φεστιβάλ ξεκινάει στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Ριζούπολης.Απολαύστε τους: DOMENICA, Μιχάλης Κακέπης,Carpe Diem και οι KARMA!!!

Έναρξη:
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:00 μ.μ.
Λήξη:
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 στις 1:00 π.μ.
Τοποθεσία:
Γήπεδο ποδοσφαίρου της Ριζούπολης
Οδός:
http://www.stadia.gr/rizoupoli/rizoupoli-gr.html
Πόλη:
Athens, Greece
Προβολή Χάρτη
Google
MapQuest
Microsoft
Yahoo

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ & ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΣΤΟ GHOST HOUSE LIVE

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΣΤΟ GHOST HOUSE LIVE:---------------------------------------------------ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/09/2009 REMEMBER LIZZYΗ νέα χρονιά του Ghost αρχίζει με τους Remember Lizzy, μια ελληνική Thin Lizzy tribute bandΕκεί που συναντιούνται η μουσική του Hendrix, ο λυρισμός του Van Morrison και η κέλτικη μουσική παράδοση ποτισμένη σε ιρλανδικό ουίσκυ, στέκονται οι Thin Lizzy του μεγάλου Phil Lynott και της αρμάδας κιθαριστών που σημάδεψαν το ροκ στερέρωμα εδώ και 40 χρόνια. Οι Remember Lizzy είναι η ελληνική tribute μπάντα που σκοπό έχει την θύμιση των τραγουδιών του μεγάλου ιρλανδού καλλιτέχνη.George Lagogiannis : Vocals, Vicky Archondouli : Backing vocals, Panos Papapetros : Guitars, backing vocals, John Sinnis : Guitars, Nick Papadopoulos : Bass, Orestis Tsinalis : Drums, Vassilis Nikolopoulos : Keyboards ---------------------------------------------------ΣΑΒΒΑΤΟ 19/09/2009 FUNKEY & ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΠΟΣΟ Γιώργος Τσιάπος παρουσιάζει την πρώτη του δουλεία με τίτλο "Aποχρώσεις". Γράφοντας ο ιδιος μουσική και σε συνεργασία με τον πατέρα του που γράφει στίχους αποφάσισαν να υλοποιήσουν την προσωπική τους δουλειά και να την παρουσιάσουν στον κόσμο, κυκλοφορωντας το πρωτο το cd με τίτλο "Aποχρώσεις" απο την Αλφα RecordsΑμέσως μετά ανεβαίνουν οι Funkey στη σκηνή για ένα 80's disco funky party μέχρι το πρωί.Funkey η μπάντα που έφερε τα πάνω κάτω στα club της Αθήνας! Χορέψτε με γνωστές 80s επιτυχίες και ξεφαντώστε με funk και disco ρυθμούς!Γιώργος Εικοσιπεντάκης, Κωνσταντίνα Τσιριμόνα, Οδυσσέας Αποστολόπουλος, Χρήστος Τσάκαλης, Γιάννης Λιτινάκης, Ηρακλής Ποσατζίδης---------------------------------------------------ΚΥΡΙΑΚΗ 20/09/2009 ΚΑΠΟ ΜΟΝΟ & ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣΟι ΚΑΠΟ ΜΟΝΟ & ο Οδυσσέας Νικολόπουλος συμμετέχουν σε μια συναυλία για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του Συνδέσμου Φίλων Μπαρσελόνα Αθήνας.Τη συναυλία ανοίγει ο Άγγελος Πατρώνης. Μαζί του: Γιώργος Καραγκιουλές - κιθάρα, Μανόλης Παπαδόπουλος - Ντραμς, Σταύρος Πηλιχός - Πλήκτρα, Βασίλης Παπασταμόπουλος - ΜπάσοΚΑΠΟ ΜΟΝΟ: Δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβρη του 2008 απο τον Μάκη Τζανή και τον Βασίλη Χαρδαλιά που συνυπήρχαν μαζί σε άλλο σχήμα. Στόχος τους ήταν και είναι η δημιουργία ενός μουσικού προγράμματος απο την Ελληνική και ξένη ροκ και έντεχνη σκηνή με σκοπό να παίζουν ζωντανά και σε σταθερή βάση στις μουσικές σκηνές της Αθήνας. Με την προσθήκη του Ερμή Χατζηευστρατίου, του Αλέξη Τσελίκη και του Αλέξανδρου Κουτσομιχάλη ξεκίνησαν να βαδίζουν με αργά και σταθερά βήματα προς τον σκοπό τους. Μετα απο μία σειρά απο ζωντανές εμφανίσεις που πραγματοποίησαν στο Ghost House ήρθε η πρόταση συνεργασίας απο τον Γιάννη Σαββιδάκη, την οποία και αποδεχτήκαν με χαρά. Τον Ιούλιο του 2009 και μετά απο ένα πολυ επιτυχημένο live στις 18/7 οι δύο "Αλέξηδες" αποχώρησαν και στην θέση τους ήρθαν ο Χρήστος Βασδάρης (μπάσο ηλεκτρικό) και ο Ανδρέας Νικόλης (Τύμπανα). Έτσι οι ΚΑΠΟ ΜΟΝΟ ξεκινούν ξανά το μουσικό τους ταξίδι, συνοδεύοντας τον Γιάννη Σαββιδάκη, απο τις 31/10 και κάθε Παρασκευή στην ανανεωμένη σκηνή του Ghost House. ---------------------------------------------------ΠΕΜΠΤΗ 24/09/2009 7 SINS MOTELΥπάρχουν σημεία στο χώρο και στον χρόνο που χρησιμεύουν ως σταυροδρόμια. Οι άνθρωποι κατεβαίνουν στα υποθετικά λόμπι των πανδοχείων τους και παίζουν παιχνίδια του μυαλού και της έμπνευσης. Κοιτάζονται και ακουμπούν ο ένας τον άλλο, πειραματίζονται με τις λέξεις και τους ήχους. Τότε η αρετή και η αμαρτία μπλέκονται συνεχώς μέσα στην αλήθεια του καθενός, έτσι που τα όριά τους μένουν αέναα ασαφή και δυσδιάκριτα. Πετάς, γουστάρεις και μετά πέφτεις και τσακίζεσαι και πάλι από την αρχή. Αλλά είναι εντάξει: όλα είναι μέρος του παιχνιδιού. 7 Sins Motel. Check in…Conna: Vocals, Elena (Scrat): Vocals, Pan: Guitars, percussion, Bill: Bass, Vacionauta: Guitars, harmonica, Nick Katz: Drums, Martialis: Keyboards, atmospheres ---------------------------------------------------ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/09/2009 ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙΟι «ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ» είναι ένα Group αποτελούμενο από 6 άτομα.Το στυλ αυτών των «τύπων» αν και rock μετά από μερικά ποτάκια γίνετε freestyl και παίζουν ότι τους κατέβει και ότι τους ανέβει...Πρόσφατα ο αλκοολισμός τους έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001:2001, ενώ βρίσκονται σε διαδικασίες απόκτησης HACCP (Hangover Analysis And Critical Catastrophic Points).Σημειώνεται ότι το σχήμα έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως οι Jack Daniels, Hose Guervo, Johnie Walker, Λιαστό Οίνο Σιατίστης και πολλούς άλλουςΚοντορίκος Γεώργιος - Τραγούδι, Παυλίδης Νικόλαος – Accordion, πλήκτρα, φωνητικά, Κωτούλας Κωσταντίνος – Πιάνο, Τραγούδι, Βαβλιάρας Δημήτριος – Κιθάρες, Κοντός Κωνσταντίνος – Τύμπανα, Κακαβέλης Φώτης – Ηλεκτρικό μπάσο---------------------------------------------------ΣΑΒΒΑΤΟ 26/09/2009 ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ & CARPE DIEMΓυάλινος Κόσμος: Παύλος Ρεμπης, Τάσος Σδρενιας, Δημήτρης Παππούς, Τάσος Ψυχογίοπουλος, Μάνος Ψυχογιόπουλος.Carpe Diem: Διονύσης Κωτσάκης, Χριστίνα Μπράτουσκα, Άρης Αναγνώστου, Σταύρος Κωνσταντόπουλος, Μπάμπης Παναγιωτακόπουλος---------------------------------------------------ΚΥΡΙΑΚΗ 27/09/2009 ΑΛΕΞΗΣ ΓΕΡΑΡΔΗΣΟ Αλέξης Γεράρδης ανήκει στη νέα γενιά τραγουδοποιών και έπειτα από μικρές εμφανίσεις στη δισκογραφία (συλλογή ΕΜΙ «Μπροστά στο χρόνο» 1996 και cd single «Καρέκλες - Αίνιγμα», Sony Music 2002) κυκλοφορεί το πρώτο ολοκληρωμένο cd άλμπουμ του με τίτλο «το Άπειρο», από την Live records. Σε στίχους του ιδίου, της Λίνας Νικολακοπούλου και του Άρη Δικταίου, μουσική κι ενορχήστρωση δική του και του Νίκου Γρηγοριάδη, επιχειρεί με ποπ, ροκ, electro, έντεχνο ύφος και μια γενικότερη ποικιλία ηχοχρωμάτων να μας μιλήσει για ότι τον απασχολεί.Στο δίσκο έχουν παίξει καταξιωμένοι μουσικοί όπως η Ζωή Τηγανούρια,ο Αλέκος Βασιλάτος (πρώην Συνήθεις Ύποπτοι), ο Τέρρυ Μαυρίδης (Μιχάλης Ρακιντζής) και στο ντουέτο «Καρέττα - Καρέττα» παίζει και τραγουδάει μαζί του ο θρυλικός Γιάννης Γιοκαρίνης. ---------------------------------------------------ΠΕΜΠΤΗ 01/10/2009 ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗΤο σχημα γεννηθηκε στις 27/9/2005. Τα μελη του μετα απο μακροχρονη πορεια συνεργασιας με μπαντες της ROCK,POP και εντεχνης μουσικης σκηνης μαζευτηκαν και δημιουργησαν την ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ. Στον λιγο χρονο ιδρυσης του, το group ειχει δωσει συναυλιες σε δημους, πολιτιστικα κεντρα και σε διαφορα club σε ολη την ΕΛΛΑΔΑ. Το συγκροτημα εχει συνεργαστει με πολλους και μεγαλους καλλιτεχνες του χωρου.Τον Νοέμβριο του 2007 εγινε ανασυσταση του σχηματος απο τον ιδρυτη του (ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΣ) με την εισοδο της ΙΡΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ (τραγουδι). Η ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ ξεκινα την πιο δυναμικη και δημιουργικη της πορεια περνωντας την τελικη της πια μορφη αποτελουμενη απο τους: ΙΡΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ και ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΦΟ στα φωνητικα, ΚΩΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΟ και ΒΑΣΙΛΗ ΚΡΗΤΙΔΗ στις κιθαρες, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΑΚΡΗ στα πληκτρα,ΜΙΛΤΟ ΞΥΠΑΚΗ στο μπασο, και ΝΑΣΟ ΠΑΧΟΥΛΑ στα τυμπανα.---------------------------------------------------ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02/10/2009 JOHNNY VAVOURAS (openning act: LEGATO)Ο Johnny Vavouras (μπάσο φωνητικά) μαζί με τον Γιάννη Δρόλαπα (κιθάρα) και τον Θωμά Ανδρέου (τύμπανα)Johnny Vavouras γεννήθηκε το 1955, την χρονιά του Rock΄n΄Roll, στο Dover του Ohio. Σε ηλικία 2 χρόνων, είχε την πρώτη επαφή με την μουσική, όταν ο πατέρας του, στο εστιατόριο που διατηρούσε στην Αμερική, όπου είχε μεταναστεύσει, αγόρασε ένα juke box μέσα από τ’ οποίο ο μικρός δέχτηκε τα πρώτα ερεθίσματα, που τον επηρέασαν σ’ ολόκληρη την μελλοντική εξέλιξή του. Ο πατέρας του ήταν συγγραφέας - δημοσιογράφος (Εθνικός Κήρυκας Νέας Υόρκης - Detroit Tribune) και ποιητής, χαρίσματα που κληρονόμησε και ο Johnny, αναπτύσσοντας τόσο την στιχουργική, όσο και την συνθετική πλευρά του.Το 1962 ο πατέρας του επιστρέφει στην χώρα μας και οκαι ο Johnny γνωρίζει για πρώτη φορά την Ελλάδα. Είχε τελειώσει την πρώτη Δημοτικού στην Αμερική και συνέχισε στην Αγ. Παρασκευή, όπου και κατοικεί από τότε. Από την παραμονή του στην Αμερική απορρόφησε μερικά στοιχεία από το «Αμερικάνικο όνειρο», ερχόμενος σε άμεση επαφή με τον κόσμο της μουσικής και ειδικότερα του Rock΄n΄Roll, των Blues και καλλιτεχνών, όπως Elvis Presley, Fats Domino, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis και όλων των υπόλοιπων αστέρων της χρυσής εκείνης εποχής, ενώ παράλληλα είχε εκδηλώσει και το πρώϊμο ενδιαφέρον του για τα ηλεκτρονικά μηχανήματα. (Connect τον αποκαλούσαν οι συμμαθητές του).Η μουσική όμως ήταν και παραμένει η μεγάλη του αγάπη και όταν ο πατέρας του χάρισε ένα μαγνητόφωνο, ηχογραφούσε την φωνή του, τραγουδώντας μ’ ένα χωνί για μικρόφωνο. Οι Ethnic ανησυχίες του ανάγονται σ’ εκείνο το διάστημα, όταν ερχόταν σ’ επαφή και με τα Δημοτικά τραγούδια που ο πατέρας του έπαιζε στο σπίτι, καλλιεργώντας στο υποσυνείδητο του μικρού δέκτη την πλούσια παραδοσιακή – πολιτιστική μας κληρονομιάΟ Johnny ήταν ζωηρός και εύστροφος. Σε ηλικία 8 χρόνων, στα γενέθλιά του, στην Ελλάδα πλέον (1963), του χαρίζουν το πρώτο πικ – απ και τον πρώτο δίσκο του, την “La Paloma”.Στα 10 του κατασκευάζει τον πρώτο ραδιοφωνικό πομπό, με τρανζίστορ, ακολουθώντας τις οδηγίες του περιοδικού Τεχνική εκλογή και δύο χρόνια αργότερα έναν ακόμη, με λάμπες αυτή την φορά, εκπέμποντας στον αέρα με τον σταθμό BSK, εμβέλειας Β/Α προαστίων της ΑθήναςΕκείνη επίσης την εποχή (1967) αποκτά την πρώτη του κιθάρα μετά από μία ανταλλαγή μ’ έναν γείτονα. Ο Johnny έδωσε έναν πομπό και αυτός την κιθάρα, με την οποία και εξέλιξε την σχέση αγάπης του, μαθαίνοντας μόνος του. Στα 12 του συμμετέχει στα πρώτα συγκροτήματα, επιδιώκοντας την παρέα μεγαλύτερων ανθρώπων, από τους οποίους μαθαίνει νέα πράγματα, διαμορφώνοντας τον ανήσυχο χαρακτήρα τουΤο 1976 μαζί με τον Γιάννη Δρόλαπα, σχηματίζουν την Vavoura Band (το παλαιότερο ενεργό συγκρότημα, μετά τους Socrates) και το 1977 δίνουν την πρώτη συναυλία τους στο Σινέ Ανεμώνη (εκείνη την εποχή οι περισσότερες συναυλίες γινόντουσαν τα Κυριακάτικα πρωϊνά στα σινεμάΤο 1978 ο Johnny πηγαίνει στην Αγγλία, απ’ όπου και προμηθεύεται μηχανήματα και εξοπλισμό συναυλιών (ενισχυτές, κονσόλες και ηχεία) τα οποία κατορθώνει με κόπο και ταλαιπωρία να φέρει στην ΕλλάδαΗ Vavoura Band ήταν το πρώτο Ελληνικό συγκρότημα που έπαιζε με τα δικά της μηχανήματα και όργαναΤο 1979 ανέλαβε ολόκληρη την τεχνική δομή – υποστήριξη της συναυλίας του Δ. Πουλικάκου στο “Live” άλμπουμ του, στου Ζωγράφου, ενώ έχει επίσης επιμεληθεί την παραγωγή και ηχοληψία στους PLJ (Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Τερμίτες), Σπυριδούλα – Π. Σιδηρόπουλος “Live” και στο demo των Apocalypsis. ΄Εχει εμφανιστεί σαν support των Socrates, στο Κύτταρο, με τον Γιάννη Δρόλαπα, και τον Θάνο ΠαπαποστόλουΤο 1979, χωρίς να έχει καν κυκλοφορήσει δίσκο, η Vavoura Band εμφανίζεται στο Sporting, γεμίζοντας το ασφυκτικά με 3.500 οπαδούς, μετά από αφισσοκόληση που έκαναν τα ίδια τα μέλη της και με την συμπαράσταση του Τάσου Κυριαζή, ενός ανθρώπου που βοήθησε σημαντικά την Ελληνική Rock σκηνή, στηρίζοντας την με τα studios και την ηχητική του υποδομή. Τον ίδιο χρόνο περιοδεύει σ’ όλη την Ελλάδα κι έναν χρόνο αργότερα εμφανίζεται σαν support στην συναυλία του Tom Robinson στην Αθήνα. Την ίδια περίοδο το συγκρότημα συνθέτει και μουσική για soundtracks ταινιών (Σαντορίνη, Αθώος ή ένοχος, Θράκη, ΠαράπλουςΤο 1980 η Vavoura Band κυκλοφορεί το πρώτο της single, στην εταιρεία του Δημήτρη Κερασιώτη, Happening, που περιελάμβανε 3 τραγούδια, τα “All alone”, “Vana G. Vanna” και “The junkie”. Την ίδια περίοδο ο Johnny αναλαμβάνει την διεύθυνση τεχνικής παραγωγής στις συναυλίες των Ian Gillan, Rory Gallagher, Wishbone Ash, Eric Clapton, UFO, ενώ με τον Νίκο Σαχπασίδη της Half Note Productions, είχε μία αρμονική συνεργασία, την περίοδο 1983 – 1988, υπεύθυνος ηχοληψίας σε συναυλίες - παραγωγές, για καλλιτέχνες – συγκροτήματα όπως Keith Jarrett, Dionne Warwick, Oregon, Pink Floyd, Bruce Springsteen, Chick Corea, John Mc Laughlin, B.B. King, Motorhead, Iron Maiden, Police, Sting, Peter Gabriel, James Brown, Peter Hammill, Joe Cocker, Luther Alisson και για το Praxes Jazz Festivale, στην εταιρεία του Δημήτρη Κερασιώτη, Happening, που περιελάμβανε 3 τραγούδια, τα “All alone”, “Vana G. Vanna” και “The junkie”. Την ίδια περίοδο ο Johnny αναλαμβάνει την διεύθυνση τεχνικής πΤο 1981 συμμετέχει στην ταινία του Νίκου Ζερβού «Σουβλίστε τους» - με τον Δημήτρη Πουλικάκο - , αξιοποιώντας το υποκριτικό του ταλέντο σαν ηθοποϊός σε 12 συνολικά μέχρι σήμερα ταινίες μεγάλου μήκους(Ο Δράκουλας των Εξαρχείων – του Νίκου Ζερβού, παραγωγής 1982 με τους Κων / νο Τζούμα, Τζίμη Πανούση, Δημήτρη Πουλικάκο, Βλάση Μπονάτσο - ,Ντελίριο – του Ν. Ζερβού, παραγωγής 1983 με τους ΄Αλκη Παναγιωτίδη, Ιωάννα Μαυράκη - ,Το ζιγκολό της Αθήνας – παραγωγής 1983, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζαρίδη , με τον Νίκο Γαλανό -,Τηλεκανίβαλοι – παραγωγής 1985, του Ν. Ζερβού, με τους Δ. Πουλικάκο, Β. Μπονάτσο και Σοφία Αλιμπέρτη -, Θηλυκό θηριοτροφείο – παραγωγής 1985, του Ν. Ζερβού, με Αλιμπέρτη, Μαυράκη και ΄Αννα Μαντζουράνη -, Θηριοτροφείο αρρένων εναντίον θηλέων, παραγωγής 1986, του Ν. Ζερβού με τους Τάκη Χρυσικάκο και, στην πρώτη της εμφάνιση σε ηλικία 15 χρόνων, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, που ο Johnny έφερε σ’ επαφή με τον Ζερβό -, Πατρίς Ληστεία Οικογένεια – παραγωγής 1987, του Ν. Ζερβού με τους Χρήστο Βαλαβανίδη, Βλάση Μπονάτσο, Πάνο Χατζηκουτσέλη -,Γυναίκες δηλητήριο – με τον Σπύρο Παπαδόπουλο,Στην σκιά του Λέμι Κόσιον, ταινία του Νίκου Ζερβού, παραγωγής 2002, με τους Λάκη Κομνηνό, Σπύρο Φωκά, ΄Ελενα Ναθαναήλ,Two for the job – αστυνομική ταινία παραγωγής 1993, του Δ. Αρβανίτη με τους Robin Grear (Falcon Crest), Martin Balsam), 15 μικρού μήκους (ανάμεσα στις οποίες και η διεθνής παραγωγή «Ο ταξιδιώτης» - με πρωταγωνιστή τον Sam Shepard - του Γερμανού Folgert Slendorf, σκηνοθέτη της ταινίας «Ταμπούρλο») και 15 τηλεοπτικές ταινίες (Ασυνήθεις ύποπτοι – 1997, με την Τζέση Παπουτσή, Εκείνες κι εγώ – με τον Γιάννη Μπέζο, Κουφώματα – του Νίκου Ζερβού, με τον Γιάννη Ζουγανέλη, Μπελάδες για δύο - με τους Γιώργο Νινιό, Αλεξάνδρα Παυλίδου , Ο Βαγιάννης ξαναχτυπά - με τον Κώστα Καρρά, Κωνσταντίνου και Ελένης – 2000 με τον Χάρη Ρώμα και την Ελένη Ράντου, Τσα – 2000 με τον Γιάννη ΖουγανέληαΤο 1984 η Vavoura Band ήταν το πρώτο Ελληνικό rock συγκρότημα που γύρισε video clip για το τραγούδι «Ο χορός της Αφροδίτης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη ΑρβανίτηΑκόμη ήταν υπεύθυνος παραγωγής στις συναυλίες των Ian Gillan, Rory Gallagher, Wishbone Ash, Eric Clapton, UFO, ενώ με τον Νίκο Σαχπασίδη της Half Note Productions (southernrock.gr)Την συναυλία ανοίγουν οι Legato: οι Legato είναι ένα ελληνικό group που δημιουργήθηκε στις 11/12 του 2008 που σκοπό έχει την διασκευή αλλά και την δημιουργία ελληνικής rock και έντεχνης μουσικής.To group αποτελείται από 5 νέους μουσικούς γεμάτους όρεξη για δουλειά και για το καλύτερο αποτέλεσμα.Τα μέλη του συγκροτήματος είναι:Μακρής Γιάννης: Vocals - Electroacoustic guitar, Λιλής Αντώνης: Electric guitar, Λομποτέσης Μπάμπης: Keyboards, Ασσαριώτη Σοφία: Bass, Παναγιωτόπουλος Χάρης: Drums---------------------------------------------------ΣΑΒΒΑΤΟ 03/10/2009 DOMENICAΌλα τώρα αρχίζουν για τους DOMENICA. Καινούργια σύνθεση καινούργια τραγούδια. Είναι πλέον τρείς και ακούγονται για εκατόν τρείς! Ξεκίνημα για την καινούργια δισκογραφική προσπάθεια το " Άγνωστη πόλη ".Ένα τραγούδι που είχε γραφτεί παλιότερα αλλά ολοκληρώθηκε το 2009.Με τον καινούργιο τους, καθαρά κιθαριστικό, ήχο (hard rock-new metal) μας μιλάνε για την βασικότερη επιθυμία των ανθρώπων της πόλης. Να ξεφύγουν από τα τσιμέντα και να βρεθούν στην μοναδική ευλογία της Ελλάδας την φύση της, και πιο συγκεκριμένα την θάλασσα της.(www.domenica.gr)ΔισκογραφίαΆχρηστα ρολόγια (1999, MINOS-EMI)Μέσα στη βουή του δρόμου (2002, ΛΥΡΑ)Ιστορίες για μικρούς και μεγάλους (2004, SONY)Χίλιες φορές έτσι (2007, ΛΥΡΑ) Θωμάς Ανδρέου - drums, Γιώργος Ντρές - κιθάρα, Δημήτρης Κανελλόπουλος - μπάσσο , φωνή---------------------------------------------------ΚΥΡΙΑΚΗ 04/10/2009 Κλειστό λόγω εκλογών---------------------------------------------------ΔΕΤΕΡΑ 05/10/2009 HONEY WORKSTATIONΤι γίνεται όταν 2 γυναίκες φτιάχνουν μουσική? Οι Honey Workstation! Η Linda Αναγνωστοπούλου και η Michaela Paras είναι 2 φωνές διαφορετικές που όμως ταιριάζουν τόσο πολύ. Ο ήχος τους είναι ένα κράμα rnb, experimental με jazz και motown στοιχεία. Το φωνητικό ντουέντο στις original συνθέσεις του αλλά και στα δυσεύρετα covers, τείνει να δίνει την εντύπωση πως η μουσική μόλις τώρα γεννήθηκε αλλά πολυ γρήγορα εξελίσεται σε ένα ξέσπασμα από funk και gospel στιγμές. Οι μουσικές φόρμες είναι απλές και οι φωνές αυτοσχεδιάζουν μέσα στον πίνακα των ονείρων κάθε λάτρη της soulful house, brazilian drum n bass, rnb και ότιδήποτε θα μπορούσε να περιλαμβάνει soulful φωνητικά. Μαζί τους ο Στράτος Σιδερέας στα Τύμπανα και ο Θέμης Καρλατήρας στο ηλεκτρικό μπάσο. www.myspace.com/honeyworkstation---------------------------------------------------ΤΡΙΤΗ 06/10/2009 7.000 WATTΟι 7000 Watt είναι μια νέα,πολλά υποσχόμενη μπάντα, με αφετηρία τη Ρόδο, και με ισχύ πολλών watt αποφασισμένη να μην περάσει απαρατήρητηΑλέξανδρος Στεφάνου φωνητικά, Δημήτρης Βασιλαρας κιθάρα, Νεκτάριος Τσαταλιος κιθάρα, Χρήστος Δράκος πλήκτρα, Βασίλης Καραγιάννης μπάσο, Βαλάντης Παπαιωάννου τυμπανα---------------------------------------------------ΤΕΤΑΡΤΗ 07/10/2009 TNT PROJECT---------------------------------------------------ΠΕΜΠΤΗ 08/10/2009 ΕΝΑΛΛΑΞ & AERIALΟι ΕΝΑΛΛΑΞ & οι AERIAL στο Ghost House, σε δικά τους τραγούδια και σε διασκευές από την ελληνική & διεθνή ροκ σκηνήΕΝΑΛΛΑΞΓιάννης Απόδιακος : ( Τραγούδι, Ηλεκτροακουστική κιθάρα ), Γιάννης Νικολάου : ( Τραγούδι ), Δημήτρης Κολιοθωμάς : ( Ντραμς ), Διονύσης Κάσκουρας : ( μπάσο ), Κώστας Χατζόπουλος : ( Ηλεκτρική Κιθάρα )---------------------------------------------------ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/10/2009 ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ---------------------------------------------------ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10/2009 ΜΑΝΟΣ ΞΥΔΟΥΣ (openning act: ΚΑΠΟ ΜΟΝΟ)Ο Μάνος Ξυδούς με την Μαφία των Αγίων...Μάνος Νεόφυτος - Τύμπανα, Νίκος Τσιμπούκης – Ηλεκτρική κιθάρα, Σπύρος Παπαδάτος – Πλήκτρα, Βαγγέλης Καραπέτρος – Μπάσο, Μάνος Λιδάκης – Φωνή, Ακουστική ΚιθάραΓεννήθηκε στις αρχές του '50 (από πατέρα Μήλειο και μητέρα Κρητικιά) στους Αγίους Αναργύρους Αθηνών. Πήγε σχολείο στους Αγίους και μετά δούλευε ως κλητήρας (εξωτερικές δουλειές) στην τότε Columbia στην Ριζούπολη, ενώ έπαιζε μπάσκετ στον “Ιωνικό” Νέας Φιλαδέλφειας. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και όταν τελείωσε τη σχολή σπούδασε marketing. Τα ίδια χρόνια έβαζε μουσική ως DJ στις “Καρυάτιδες” της Πλάκας. Συνέχισε να εργάζεται στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ απεσταλμένος στην Κρήτη ως πωλητής. Έμεινε εκεί τρία χρόνια και απέκτησε μεγάλη εμπειρία, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθεί με ποια κριτήρια αγοράζει ο κόσμος τους δίσκους, πράγμα που αποδεικνύεται μεγάλο προτέρημα όταν ασχολείται αργότερα με παραγωγές και marketing.Όταν συναντιέται με τους “Πυξ Λαξ” είναι Marketing Director στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ, θέση που την ευθύνη της επιλογής έχει η ΕΜΙ Αγγλίας και έχει ως παραγωγός χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Επίσης, έχει κάνει μια μεγάλη επιτυχία με τους “Dreamer and the fool moon” και το τραγούδι “Sambrina” που είχε αγγλικούς στίχους. Αυτό το maxi single πούλησε 49.000 αντίτυπα και ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των καταλόγων της Ιταλίας, Ελβετίας, Γαλλίας κ.ά. Συμμετέχει στην παραγωγή του πρώτου και του τρίτου δίσκου των Πυξ Λαξ και γίνεται μέλος του συγκροτήματος γράφοντας στίχους, μουσική και κάνοντας φωνητικά.Συμμετείχε στον δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου: "Προσέχω δυστυχώς" στον οποίο έγραψε στίχους και μουσική στα περισσότερα τραγούδια ενώ έχει συνεργαστεί και με τους Όναρ. Έχει γράψει και έχει συμμετάσχει σε πολλούς δίσκους, με κυριότερο τον καταπληκτικό δίσκο με τίτλο «Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο Χειμώνας» μαζί με τον Πάνο Κατσιμίχα όπου τους ξανάφερε να τραγουδούν παρέα. Όλα τα τραγούδια που έδωσαν νόημα στην λαχτάρα μας και την δίψα μας για ακρόαση με νόημα και ουσία. Όλα τα τραγούδια που αγαπήσαμε λιώνοντας τα βινύλια και τα cd που δισκογραφούσαν, από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας τους. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο νέος του δίσκος με τίτλο «Τ’ αστέρια θα είναι πάντα μακριά» με τραγούδια όπως το «φθινόπωρο» να κάνουν για μια ακόμη φορά την αίσθηση. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι ΚΑΠΟ ΜΟΝΟ.---------------------------------------------------ΚΥΡΙΑΚΗ 11/10/2009 OUT OF ORDERΜαρίνα Βουλγαράκη φωνητικά, Βασίλης Καψογιώργης κιθάρα, Ηλίας Θεοδωρόπουλος μπάσσο, Βύρωνας Μωραίτης τύμπανα---------------------------------------------------ΔΕΥΤΕΡΑ 12/10/2009 ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑACOUSTIC RENDEZVOUS: Γιάννης Λιονάκης κιθάρα, ζαχαρίας Μαραγκός κιθάρα, Βασίλης Θεοδωρακογλου ακορντεόν.NUEVO RITMO: Νίκος Γκιόλιας κιθάρα, Κώστας Μακαριος κιθάρα, Αγγελος Παπαδάτος κοντρα μπασσο.---------------------------------------------------ΤΡΙΤΗ 13/10/2009 ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟΙ---------------------------------------------------ΤΕΤΑΡΤΗ 14/10/2009 ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΕΣ ΧΡΟΝΟΥΟι Παρέλθοντες Χρόνου σε μια μουσική διαδρομή στο έντεχνο - ροκ, μαζί με τα πρώτα δικά τους τραγούδια---------------------------------------------------ΠΕΜΠΤΗ 15/10/2009 CALU CACUSpyros Kolaitis:Saxophone-Voice, Thalia Palivida:Voice, Karolina Giannakopoulou:Voice, Thodoris Skoyteris:Guitar, Thodoris Dados:Bass, Dimitris Faris:Piano, Stelios (Beast) Pavlou:Drums, Aggelos Diamantopoulos :Drums & Percussion, Tasos Vitsentzatos:Trompet, Aggelos Tzamarias:Trombone ---------------------------------------------------ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10/2009 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΑΛΑΣΣΟΧΩΡΗΣΟ Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης κατάγεται από τα Γιάννενα, αλλά γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής. Μέχρι τα 18 του χρόνια, κατά σειρά, έζησε στο Περιστέρι – Αττικής, στην Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα και το Ναύπλιο, όπου και ήταν υποχρεωμένος να ακολουθεί την οικογένειά του λόγω της φύσης του επαγγέλματος του πατέρα του. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 9 ετών στο «Ελληνικό Ωδείο» των Ιωαννίνων, συνέχισε στο αντίστοιχο του Ναυπλίου και στο «Εθνικό Ωδείο» (παράρτημα Περιστερίου). Την περίοδο της εφηβείας, στο Ναύπλιο, με φίλους φτιάχνει το δικό του συγκρότημα και έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με το «ζωντανό κοινό», με μεγάλη επιτυχία. Στα 18 του κερδίζει το πρώτο βραβείο, στον διαγωνισμό τραγουδιού της Αργολίδος. Είναι απόφοιτος του τμήματος μάρκετινγκ του Τ.Ε.Ι.- Θεσσαλονίκης. Τα φοιτητικά του χρόνια, που έζησε στην πόλη αυτή, ανδρώθηκε σαν μουσικός και τραγουδιστής αφού εμφανίζεται επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια σε διάφορες μπουάτ, μικρά ρεμπετάδικα και καφέ. Εκείνη την περίοδο, στην Θεσσαλονίκη, συνθέτει «Το φόρεμα το θαλασσί» που έμελλε να είναι η πρώτη του μεγάλη επιτυχία. Μετά το πτυχίο του υπηρέτησε τον στρατό στα Τεθωρακισμένα, για να επιστρέψει στην Αθήνα 21 μήνες αργότερα και να συνεργαστεί το 2003 με τον Γιάννη Αργύρη στις ιστορικές «ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ», τον χώρο που την εποχή του «νέου κύματος» εκεί εμφανίστηκαν οι Γιάννης Πουλόπουλος, Μαρία Φαραντούρη, Ρένα Κουμιώτη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Σοφία Βόσσου και τόσοι άλλοι εκφραστές του μουσικού αυτού ρεύματος. Την ίδια εποχή συμμετέχει στην μουσικοθεατρική ομάδα του Σταμάτη Κραουνάκη στην «ΑΘΗΝΑΪΔΑ». Μια 11μελής ομάδα που μαθήτευε κάτω από τις πολύτιμες οδηγίες του και επιλέχθηκε ύστερα από αυστηρή οντισιόν. Τον Μάρτη του 2004 ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης πείθει με το ταλέντο του και συμμετέχει στην τηλεοπτική εκπομπή «FAME STORY» όπου και δέχεται τις πολύ καλές κριτικές του κόσμου και της επιτροπής. Τότε υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία «HEAVEN». Στην εταιρεία αυτή, συμμετέχει σε 14 maxi cd singles τραγουδώντας σε επανεκτέλεση κομμάτια από την ελληνική και τη διεθνή δισκογραφία και στο τριπλό cd «fame story the album» υπάρχει το τραγούδι «Το φόρεμα το θαλασσί», όπως και στο cd «η συλλογή». Από ’κει και πέρα κάνει μια σειρά εμφανίσεων ανά την Ελλάδα, την Κύπρο, τις Η.Π.Α. και τον Καναδά με το σχήμα του «FAME STORY», υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Αντώνη Γούναρη. Το 2005, υπογράφει συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία «ΛΥΡΑ» και εντάσσεται στο δυναμικό της. Το επόμενο βήμα του Κωνσταντίνου Θαλασσοχώρη, ήταν το πρώτο του προσωπικό cd με τίτλο «ΚΑΤΙ ΔΥΝΑΤΟ». Γι’ αυτόν έγραψαν οι Γιάννης Σπανός σε στίχους Μιχάλη Αββατάγγελου, Στέλιος Ρόκος, ο «Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ», ο Νίκος Παπαδόπουλος σε στίχους Βίκης Γεροθόδωρου, ο Γιάννης Νικολάου σε στίχους Γιώργου Κρητικού και ο Δημήτρης Λίβανος. Στον ίδιο δίσκο υπάρχουν και δύο συνθέσεις δικές του. Το «Βράδια» και το «Ρούχο πεταμένο». 7 Φεβρουαρίου 2008, είναι η ημερομηνία της επίσημης κυκλοφορίας του 2ου προσωπικού του δίσκου, με τίτλο «πως το κάνεις», σε στίχους και μουσική που έγραψε ο ίδιος και την ενορχήστρωση έκανε ο Αντώνης Γούναρης. (Το «πως το κάνεις» είναι διασκευή του ιταλικού τραγουδιού “Mi fa male”. Πρώτος ερμηνευτής Adriano Celentano – δημιουργοί: GIOVANNI BELLA, GIULIO RAPETTI και τους ελληνικούς στίχους έγραψε ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης.) Συνεργασίες: Με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου στο «ΦΩΣ». Με τον Γιάννη Σπανό και την Αναστασία Μουτσάτσου στο «ΧΑΜΑΜ». Με τον Ανέστη Μαντά στο «LIFE». Με τον Γιώργο Αλουπογιάννη στο «ΧΑΡΑΜΑ» το χειμερινό και το καλοκαιρινό της Πάτρας και συναυλίες στην Ελλάδα.---------------------------------------------------ΣΑΒΒΑΤΟ 17/10/2009 ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ (openning act: NYLON ASTRA)"Spyridoula" band was created in September '77 by the brothers Vasilis and Nikos Spyropoulos along with Adreas Mouzakitis, Kostas Kouremenos and Makis Mplazis. The first concert took place in a Sunday morning cinema theatre (Knossos-6.11.77). Few days later the already known and later legendary singer Pavlos Sidiropoulos asked the band to make a record together, and in 1979 the LP "Flou" (EMI) is released and becomes the most legendary record in the greek rock music history. Later, in 1982 rearrangements occur in the band having now Pavlos Vakatatsis (vocals), Melina Karakwsta (bass), Akis Perdikis (drums) and still the Spyropoulos bros in guitars; the result is another classic rock & roll LP, "Naylon Ntefia & Psofia Kefia" (EMI). Some years later the decay is obvious through the greek music society and industry, affecting many greek bands; an era which transforms during the '90s, but still leaves the ideal of creating a "Band" behind. The "Spyridoula" releases the 3rd record in 1994, "Taxidi sto kentro tis polis" (EMI), this time with Sotiris Theoharis (vocals), Dionisis Stefanopoulos (drums) and Nikos Doikas (bass) and in 1997 releases "Se troxia me apoklisi" again with Pavlos Vakatatsis in vocals and Dimitris Dimitriou (drums), under an independent label of the band. However, in 1999 the unexpected loss of the bass player and close friend N. Doikas leads the band, for one more time, to a dead end. But even that can't stand in the way when you deal with rock music. The band regroups in 2004, after a long silence, and forms an explosive mix along with younger influences, and releases "To vlemma twn anthrwpwn" in 2006. Even now, that there's been 30 years behind all these, the "Spyridoula Band" is still present, a-live and well known for its way to live rock...NYLONASTRA: Τάκης Αιβαλής φωνή, Γιάννης Ψαράκης κιθάρα, Νίκος Ψαράκης κιθάρα, πλήκτρα, Αντώνης Μιχαλακόπουλος τύμπανα, Ορέστης Νικολαίδης μπάσσο.---------------------------------------------------ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10/2009 2nd RPN MUSIC & GHOST HOUSE FESTIVAL---------------------------------------------------ΔΕΥΤΕΡΑ 19/10/2009 BUZZ & BAQCOBUZZ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΤΑΦΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΔΟΥΜΑΝΗΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΝΕΛΟΣ---------------------------------------------------ΤΡΙΤΗ 20/10/2009 ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΝΙΟΣΟ Χρήστος Νινιός γεννήθηκε στο Λουτράκι στις 8 Φλεβάρη του 1979.Στα εφηβικά του χρόνια ήρθε η πρώτη διαπίστωση και μετέπειτα αγάπη για την μουσική.Μαζί με άλλους συμμαθητές στα χρόνια του Λυκείου έφτιαξε την πρώτη του μπάντα τους TERRA SALVA.Διασκευάζοντας αγαπημένους του καλλιτέχνες,ήταν αναπόφευκτο να μάθει απ` αυτούς και με θέληση και προσπάθεια να συνθέσει το πρώτο του τραγούδι. Το μέσο μελοποίησης των τραγουδιών του, ήταν μια δανεική δεξιόχειρη κιθάρα η οποία τον ταλαιπωρούσε αφού ήταν αριστερόχειρας. Η προσπάθεια αυτή να γνωρίσει τη μουσική μέσα απ` τη κιθάρα έγινε ανάγκηκαι ζωή του. Μεγαλώνοντας αυτή η ανάγκη τον έστρεψε σε σπουδές ηχοληψίας ώστε να μπορεί να ηχογραφεί τα τραγούδια του και να τα επεξεργάζεται.Με το πέρασμα του χρόνου δημιουργήθηκαν διάφορα συγκροτήματα σταοποία συμμετείχε και δειλά δειλά μέσα απ` αυτά παρουσίαζε τα πρώτα του τραγούδια.Φτιάχνοντας τα πρώτα demo στο προσωπικό του studio άρχισε η αναζήτηση μιας δισκογραφικής πλέον δουλειάς.Το καλοκαίρι του 2008 μέσα από μια ¨λάθος¨ συνεννόηση σε κάποιο live ήρθε η γνωριμία με τον παραγωγό Βίκτωρα Πολυδώρου ο οποίος πίστεψε στα τραγούδια του με αποτέλεσμα το όνειρο να γίνει πραγματικότητα και να υπογράψει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.Δημήτρης Θωμαίδης κιθάρες, Γιώργος Ταμπουκος μπασσο, Δημήτρης Μποσινάκος τύμπανα, Λία Κόκκαλη φωνητικά, Γιάννης Μπακουλης πλήκτρα ---------------------------------------------------ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10/2009 OTHERWISEΟι Otherwise είναι ένα νεανικό συγκρότημα, που δημιουργήθηκε το χειμώνα του 2008. Στο ρεπερτόριό τους συναντάται το ροκ με το έντεχνο, το blues με το funk μέσα από δικά τους κομμάτια αλλά και διασκευές γνωστών τραγουδιώνΆρτεμις Μπρατάκου, Παντελής Πολίτης, Μιχάλης Γκούτης και Νίκος Αράπκουλες---------------------------------------------------ΠΕΜΠΤΗ 22/10/2009 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΟΥΣΗΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΑΡΗΣ---------------------------------------------------ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/10/2009 KAY & THE SCHOOLDRIVERS(opening act: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ). GUEST STAR: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥΟι Kay & The SchoolDrivers επιστρέφουν μετά από 2 επιτυχημένες εμφανίσεις στην Ευρωπαική Μέρα Της Μουσικής και στο GoingYouthFestival με μια super ανανεωμένη και ανεβασμένη διάθεση και εμφάνιση σε ένα χορευτικό, kinky, funky, dance party έκπληξη που θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με γνωστές επιτυχίες των 60's, 70's, 80's και δικά τους αυθεντικά κομμάτια από το δίσκο τους ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ (2009, Records On Top Μουσικό Ταχυδρομείο), μέσα στο τρελλαμένο mood που τους έχουμε συνηθίσει. Τη συναυλία ανοίγει ο Γιάννης Χατζόπουλος με την ομάδα του, ενώ ο γνωστός standup-comedian Γιώργος Χατζηπαύλου (Σκερτσάκια, Freedom 88.9) θα είναι εκεί να μας κάνει να ξεκαρδιστούμε στο γέλιο με τον μοναδικό του τρόπο. Μαζί τους οι 2 καινούριες SchoolGirl Dancers θα χορέψουν αισθησιακά για να ξυπνήσουν τις αισθήσεις, ενώ αναμένεται και η συμμετοχή έκπληξη γνωστών καλλιτεχνών.Kay Darens (Φωνή), Αλεξάνδρα Γρηγοριάδου (Φωνή), Johnny Morris (Κιθάρα), Ορέστης Μασμανίδης (Μπάσο), Αλέξανδρος Σταυρακάκης (Drums).---------------------------------------------------ΣΑΒΒΑΤΟ 24/10/2009 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΖΑΚΟΣΟ Κωνσταντίνος Καζάκος είναι Έλληνας ηθοποιός, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν.Παραλληλα ,ειναι και μουσικος.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Απριλίου του 1969. Γονείς του οι ηθοποιοί Κώστας Καζάκος και Τζένη Καρέζη. Συμμετείχε όλα αυτά τα χρόνια σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές .Απο το 2008 δινει και συναυλιες με το συγκροτημα του---------------------------------------------------ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10/2009 LEGATOοι Legato είναι ένα ελληνικό group που δημιουργήθηκε στις 11/12 του 2008 που σκοπό έχει την διασκευή αλλά και την δημιουργία ελληνικής rock και έντεχνης μουσικής.To group αποτελείται από 5 νέους μουσικούς γεμάτους όρεξη για δουλειά και για το καλύτερο αποτέλεσμα.Τα μέλη του συγκροτήματος είναι:Μακρής Γιάννης: Vocals - Electroacoustic guitar, Λιλής Αντώνης: Electric guitar, Λομποτέσης Μπάμπης: Keyboards, Ασσαριώτη Σοφία: Bass, Παναγιωτόπουλος Χάρης: Drums---------------------------------------------------ΔΕΥΤΕΡΑ 26/10/2009 2nd SMALL JAZZ FESTIVALΟ Πέτρος Δραγούμης & το Ghost House παρουσιάζουν το δεύτερο Small Jazz Festival.1.Michaela Paras Group2.Grepol Mafia Group (Dimitris Kosmidis - drums, Theodosios Kosmidis - guitar, Greg Torunski- alto sax, flute, piano, Piotr Torunski - bass clarinet, piano3.Confusion Group (Achilleas Diamantis guitar, Panagiotis Xaramis bass, Takis Intas drums)4.Minimal fusion band (Sam Marlieri sax, Nikos Kapilidis drums, Kostas Anadiotis piano, Nikos Anadiotis guitar, Petros Dragoumis bass ---------------------------------------------------ΤΡΙΤΗ 27/10/2009 ΣΟΦΙΑ ΒΟΣΣΟΥ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΝΑΣ---------------------------------------------------ΤΕΤΑΡΤΗ 28/10/2009 AERIAL & EVER PRESENT---------------------------------------------------ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/10/2009 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣΟ Γιάννης Σαββιδάκης και φέτος κάθε Παρασκευή στο Ghost House Live...---------------------------------------------------ΣΑΒΒΑΤΟ 31/10/2009 ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ & ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ Ο Θάνος Καλλίρης συνεχίζει και φέτος τις πετυχημένες εμφανίσεις της περασμένης περιόδου πιο δυναμικά μαζί με τον Μιχάλη Ρακιντζή!Μαζί τους ο Στέφανος Μπίος, η Έλενα Στρατηγοπούλου και ο Χρήστος Αγγελόπουλος. Από 31 Οκτωβρίου κάθε Σάββατο.Ο Θάνος Καλλίρης είναι ένας πολύ πετυχημένος τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός της νέας γενιάς. Γεννήθηκε στην Αθήνα, στα Πατήσια, στα μέσα της δεκαετίας του '60.Τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο και σπούδασε πιάνο, κιθάρα και αρμονία δίπλα στον Κώστα Κλάββα. Ο πατέρας του είναι ο γνωστός κιθαρίστας Τίτος Καλλίρης. Αφού απολύθηκε από το στρατό ("μαυροσκούφης") και μετά από διάφορα γκρουπάκια με γνωστότερο τους «BIJOUX», δημιούργησε μαζί με τον Βασίλη Δερτιλή τους «BANG».Το 1987 εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον μουσικό διαγωνισμό της EUROVISION με το τραγούδι «ΣΤΟΠ» και κατέλαβαν την 10η θέση. 'Εκτοτε ξεκίνησε μία θεαματική πορεία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Συνεργάστηκαν με τους σημαντικότερους παραγωγούς και ηχολήπτες της εποχής όπως τον Shep Pettibone (Madonna, G.Michael, E.John ,eto.), M.Hutchinson (Madonna.etc.), Bob Kraushaar (Johnny Hates Jazz, Erasure, Μ .Almond, etc.), Francois Kevorkian και άλλους. To βίντεο κλιπ του «Holding My Heart» γυρίστηκε στο Hollywood με διάσημους συνεργάτες όπως επίσης έκαναν και ένα βίντεο κλιπ και μια μίνι περιοδεία στην Ιαπωνία.Από το τέλος του 1985 και μέχρι τα μέσα του 1991 οπότε και οι BANG σταμάτησαν, ένα τραγούδι τους, το «You're the One», μπήκε στο Βρετανικό ΤΟΠ 75 και ένα άλλο το «Holding My Heart» στο Αμερικάνικο ΗΟΤ100.Από το τέλος του 1991 και μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 9 προσωπικούς δίσκους και πολλά singles που έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία, έχει γυρίσει 39 βίντεο κλιπς και του έχουν απονεμηθεί πολλοί χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι. Στο ενεργητικό του υπάρχει επίσης και ένα διαχρονικό πια Χριστουγεννιάτικο c.d. Τα περισσότερα τραγούδια του τα έχει γράψει ο ίδιος και έχει κάνει επίσης τις περισσότερες ενορχηστρώσεις και τις εκτελέσεις οργάνων στους δίσκους του. Το 1996 πήρε το βραβείο ΠΟΠ ΚΟΡΝ για την καλύτερη ερμηνεία στο τραγούδι «Το νου σου κύριε οδηγέ» και το 1997 το βραβείο του καλύτερου τραγουδιστή. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς συναδέλφους του και έχει κάνει αμέτρητες συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο και Αυστραλία. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε πρόεδρος για 3 συνεχή χρόνια του φιλανθρωπικού συλλόγου «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟY. Σήμερα αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.Από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου ο Μιχάλης Ρακιντζής δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τη μουσική. Η μουσική του "τρώει" όλες τις ελεύθερες ώρες, όταν εκείνος βρίσκεται για σπουδές στην Αγγλία, όπου τελικά παίρνει πτυχίο Mechanical Engineering. Στις αρχές της δεκαετίας του '80 ιδρύει τους Scraptown όπου ο ίδιος τραγουδάει και παίζει κιθάρα. Οι Scraptown κυκλοφορούν 3 αγγλόφωνους δίσκους με ρέγγε και φανκ μουσικό στυλ. Με το "Viva Sahara" χτύπησαν τα ευρωπαϊκά charts. Στο απόγειο όμως της επιτυχίας τους και ύστερα από σειρά εμφανίσεων στην Γαλλία, το συγκρότημα διαλύεται και ο Μιχάλης αρχίζει την σόλο καριέρα του στην Ελλάδα. Το 1987 ξεκινάει την προσφορά του στην ελληνική δισκογραφία με το "Μωρό μου Φάλτσο" θέτοντας έτσι τον εαυτό του ανάμεσα στους πρωτεργάτες της ελληνικής ΠΟΠ σκηνής. Ο Μιχάλης εκτοξεύεται κατευθείαν στην κορυφή, αποκτώντας χιλιάδες πιστούς fans. Ο ίδιος διατηρώντας τις καθαρά ROCK καταβολές του (DEEP PURPLE , BLACK SABBATH) σπάει τα Ροκ σύνορα και μπαίνει σε ποπ μουσικούς δρόμους, οι οποίοι μέχρι τότε ήταν αδιάβατοι για την Ελληνική δισκογραφία. Ταυτόχρονα συνθέτει καθαρά "ηλεκτρονικά" κομμάτια ενώ σε άλλα συνδυάζει την Δυτική και την Ανατολική κουλτούρα. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη ροκ δυναμική που τον διακατέχει, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μουσικό μίγμα και οδηγούν τον Μιχάλη στο να πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο.... να δημιουργήσει ένα αναγνωρίσιμο και προσωπικό στυλ. Αυτή, λοιπόν, η μουσική αλλαγή που έφερε στην ελληνική δισκογραφία, γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό. Οι fans του κάνουν χρυσούς τους δίσκους του, τραγουδούν τα τραγούδια του και τον ακολουθούν κατά χιλιάδες στις συναυλίες του. Το 1991 ψηφίζεται από τους αναγνώστες του ΠΟΠ-ΚΟΡΝ ως ο καλύτερος τραγουδιστής της χρονιάς. Η επιτυχία φτάνει στο μέγιστο σημείο όταν αρχίζει να τραγουδά κομμάτια του η Σοφία Αρβανίτη. Το 1993 ο Μιχάλης εμφανίζεται live μαζί με τον θρύλο της παγκόσμιας ROCK μουσικής Ian Gillan (DEEP PURPLE) σηματοδοτώντας την κορυφαία στιγμή της καριέρας του. Αίσθηση ωστόσο σηματοδοτεί και η δισκογραφική του συνεργασία με τον Ian Gillan αλλά και με τη Bonnie Tyler. Ο ίδιος επίσης γράφει τραγούδια στον Πασχάλη, την Ελένη Δήμου, τον Βασίλη Καρρά, τον Άγγελο Διονυσίου, τον Στέλιο Διονυσίου, τον Γιάννη Κάρμα αλλά και την Μαρίνα.Ανάσα πνοής και ελευθερίας, όμως, για τον Μιχάλη αποτελούν, εκτός από την μουσική, οι εναέριες πτήσεις και η απόλυτη ταύτισή του με τα στοιχεία της φύσης. Έτσι στην Αγγλία ξεκίνησε μαθήματα πιλοτικής στα διθέσια αεροσκάφη, αν και τα διέκοψε γρήγορα καθώς έπρεπε να περιοδεύσει στην Ευρώπη με τους Scraptown. Πριν από μερικά χρόνια όμως και αφού παρακολούθησε μια επίδειξη ελικοπτέρων στο Ελληνικό, άρχισε ξανά τα μαθήματα, και έτσι σήμερα πιλοτάρει πια το δικό του ελικόπτερο.Τον Μάιο του 2002 ο Μιχάλης συμμε-τείχε στον διαγωνισμό της Eurovision στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου και κατέλαβε την 17η θέση. Ο Μιχάλης περιγράφει την εμπειρία του ως χρήσιμη, αφού αποκόμισε συμπεράσματα πολύτιμα τόσο για τον θεσμό του διαγωνισμού όσο και για τις ανάρμοστες συμπεριφορές που κρύβονται στις "ψυχές" κάποιων ανθρώπων.Το 2003 ο Μιχάλης ανανεωμένος επιστρέφει με διπλό cd και τραγούδια ερωτικά και καλοκαιρινά. Το "SOLO" θα μπορούσε να θεωρηθεί μια δουλειά-παραγγελία των φίλων του Μιχάλη που κατά καιρούς αναζητούσαν παλαιότερα αγαπημένα τραγούδια. Φρόντισε, λοιπόν, χωρίς να τα διαφοροποιήσει από την πρωτογενή τους δομή, να τα μορφοποιήσει με ήχο σημερινό και δυναμικό και να μας τα ξαναδώσει. Καινούργια και παλαιότερα κομμάτια, λοιπόν, στο SOLO double cd.Ο Στέφανος Μπίος γεννήθηκε στις 21 Απρίλιου του 1977 στην Αθήνα.Μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο στον Πειραιά όπου διαμένει μέχρι τώρα.Τα πρώτα βήματα στηνμουσική ξεκίνησαν για αυτόν το 1994 όπου σε σχολική ακόμη ηλικία αποκόμισε τις πρώτες του εμπειρίες σε μαθητικές συναυλίες. Το 1996 κάνει την πρώτη του περιοδεία στην Ελλάδα με την Hard Rock μπάντα των MARAUDER ως ο βασικός τραγουδιστής.Κάνοντας μια πολύ μικρή παύση το 1998 για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία συνεχίζει και συνεργάζεται με άλλες δύο πολύ γνωστές μπάντες τις Ελληνικής Hard Rock σκηνής, τους INNER WISH και POWER CRUE. Το 2000 αφήνοντας πίσω το σκληρό ήχο άρχισε να εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα έχοντας συνεργαστεί με πολλούς και ταλαντούχους μουσικούς. Το 2003 αποφασίζει να δημιουργήσει μαζί με άλλους μουσικούς τους BAD MEDICINE διασκευάζοντας τραγούδια πολύ γνωστής Αμερικάνικης Rock μπάντας γνωρίζοντας πολύ μεγάλη επιτυχία σε κάθε εμφάνισή τους.Το 2004 μετά απο εμπειρίες δέκα ετών και έχοντας περάσει απο πολλά είδη μουσικής (Hard Rock, Pop, Funk, και έντεχνη Ελληνική μουσική) δημιουργεί τα δικά του τραγούδια ως συνθέτης - στιχουργός και ταυτόχρονα τραγουδιστής. Τον Ιανουάριο του 2005 θέλοντας να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα ξεκινά τις πρώτες ενέργειες για την πραγματοποίηση του πρώτου του προσωπικού CD με γενικό τίτλο "Φυλαχτό".Τον Οκτώβριο 2005 βρίσκεται στην ίδια σκηνή με τους "Ανοιχτή Θάλασσα.Τον Δεκέμβριο κυκλοφορεί η πρώτη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο "Φυλαχτό".το 2008 οι SOLD OUT μαζί με τον Στέφανο Μπίο εμφανίζονταν στην Αρχιτεκτονική---------------------------------------------------ΚΥΡΙΑΚΗ 01/11/2009 ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΓΑΛΗΣ & ΦΙΓΟΥΡΕΣΑπό 1 Νοεμβρίου κάθε Κυριακή ο Κώστας Μπίγαλης συναντά τις "Φιγούρες" στο Ghost House LiveΟ Κώστας Μπίγαλης ξεκινά την μουσική του καριέρα το 1975 σ' ένα διαγωνισμό ερασιτεχνικών συγκροτημάτων όπου και βραβεύεται.Το χειμώνα του 1977 συμμετέχει στην ηχογράφηση της σύγχρονης όπερας του Μίμη Πλέσσα και Κώστα Βίρβου, "Ουτοπία". Το 1979 πρωταγωνιστεί στο ελληνικό ανέβασμα της rock όπερας "Ιησούς Χριστός Υπέρλαμπρο αστρο", στο ρόλο του αρχιερέα ννα σε μουσική διδασκαλία του Μίμη Πλέσσα και Δημήτρη Μαλαβέτα, που τον παροτρύνει να σπουδάσει θέατρο. Την ίδια χρονιά ο Κώστας Μπίγαλης παρακολουθεί μαθήματα της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Θεοδοσιάδη.Τον Σεπτέμβριο του 1979 βραβεύεται στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης σαν συνθέτης και στιχουργός με το τραγούδι "Με μια κιθάρα". Το καλοκαίρι του 1980 πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Ερμή στην τολμηρή μιούζικαλ διασκευή του "Λουκιανού Διάλογοι", που ανέβηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, σε μουσική του Μίμη Πλέσσα, σύγχρονη απόδοση του αρχαίου κειμένου από τον Κώστα Βίρβο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλαβέτα. Με παραγωγό τον Λουκά Σιδερά των Aphrodite's Child ηχογραφεί το 1981 δύο τραγούδια, το Seventh Heaven και το The Amazing Mr. Be, για την Αμερικανικής παραγωγή ταινία Next One.Το 1982 υποδύεται τον Σίμωνα Κυρηναίο στην τηλεοπτική σειρά της Universal Picture "Πράξεις των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου", με πρωταγωνιστή τον Antony Hopkins. Τα πρώτο προσωπικό album το ηχογραφεί το 1984 με τίτλο Big Alice και το τραγούδι I Miss You γίνεται Νο1 επιτυχία της χρονιάς στην Ελλάδα και κυκλοφορεί στο εξωτερικό σε 18 χώρες. Το διάστημα 1987 με 1989 βρίσκεται στην Αμερική όπου και εργάζεται. Μετά από απουσία μερικών χρόνων στο εξωτερικό, επιστρέφει στην Ελλάδα το 1989 και κυκλοφορεί τον πρώτο ελληνόφωνο δίσκο του με τίτλο "Με Τον Ήλιο Στους Ιχθύς" ενώ ακολουθεί το 1992 το "Στου Αιγαίου Τα Blues" που πολύ σύντομα γίνεται πλατινένιο. Πλατινένιο γίνεται και το "Μικρή Μου Μέλισσα" σχεδόν ένα χρόνο μετά, φέρνοντας τον Κώστα Μπίγαλη το 1994 στο χρυσό "Μουσικό Ταξίδι" και στην Eurovision με το group του Sea Lovers. (musicheaven.gr)---------------------------------------------------ΤΕΤΑΡΤΗ 04/11/2009 ΦΕΝΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ---------------------------------------------------ΤΕΤΑΡΤΗ 11/11/2009 ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ & ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ

Τι είναι η αγάπη;

Πολλοί σοφοί προσπάθησαν να το εξηγήσουν. Βρες όλες τις διάσημες ατάκες και ότι καλύτερο έχει διατυπωθεί σχετικά. Ίσως τελικά η αγάπη να μην ερμηνεύεται με λόγια αλλά με την καρδιά.
«Η αγάπη αποτελείται από μία ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα»
Αριστοτέλης
«Στα όνειρα και την αγάπη τα πάντα είναι δυνατά»J

anos Arnay
«Η νύχτα μου έχει γίνει ένα γλυκό ηλιοβασίλεμα εξαιτίας σου»

Ibn Abbad
«Στην πραγματική αγάπη θέλεις το καλό του προσώπου. Στην ρομαντική αγάπη θέλεις το πρόσωπο»

Margaret Anderson
« Η αγάπη είναι μία προσωρινή τρέλα. Εκρήγνυται όπως το ηφαίστειο και μετά καταλαγιάζει. Και όταν καταλαγιάσει πρέπει να πάρεις μία απόφαση. Πρέπει να σκεφτείς αν οι ρίζες σας έχουν γίνει τόσο δεμένες που είναι ασύλληπτο πως κάποτε ζούσατε χώρια. Γιατί αυτό είναι αγάπη. Η αγάπη δεν είναι παγερή, δεν είναι ο ενθουσιασμός, δεν είναι οι υποσχέσεις για αιώνιο πάθος. Είναι απλά η «αγάπη» που κάθε ένας από εμάς μπορούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι την έχουμε.Η αγάπη από μόνης της είναι αυτό που μένει όταν ο έρωτας έχει περάσει, και αυτό είναι μία τέχνη και ένα τυχαίο γεγονός. Η μητέρα σου και εγώ το είχαμε, είχαμε ρίζες που μεγάλωναν από κάτω μας, και όταν όλα τα φύλλα έπεσαν από τα κλαδιά μας, ανακαλύψαμε ότι ήμασταν ένα δέντρο και όχι δύο.»

Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι
«Αγάπη είναι η ομορφιά της ψυχής»

Aγιος Αυγουστίνος
«Το φιλί είναι ένα όμορφο κόλπο, που σχεδίασε η φύση, για να σταματούν οι λέξεις όταν τα λόγια είναι περιττά»

Ingrid Bergmen
«Κάθε λεπτό από την ώρα ενός ερωτευμένου, αξίζει όσο μία ολόκληρη καθημερινή ζωή»

Aphra Behn
«Τα λόγια σου είναι η τροφή μου, η ανάσα σου το κρασί μου. Είσαι τα πάντα για μένα»

Sarah Bernhardt
«Στα πιο τρελά όνειρα μου, παίζεις τον ήρωα μου. Στην πιο σκοτεινή ώρα της νύχτας, με σώζεις, και σώνεις τη ζωή μου»

Bliss and Cerney
«Είσαι τα πάντα για μένα. Τίποτα λιγότερο»

Ralph Block
«Σ' αγαπώ, σε όλα το βάθη, το ύψη και πλάτη που μπορεί να φτάσει η ψυχή μου»

Elizabeth Barrett Browning
«Αν αφαιρέσεις την αγάπη, η γη είναι ένας τάφος»

Robert Browning
«Για να την δεις έπρεπε να την αγαπήσεις, να αγαπήσεις μόνο εκείνη και να την αγαπήσεις για πάντα»

Robert Burns
«Περπατάει στην Ομορφιά, όπως η νύχταμε ατμόσφαιρα χωρίς σύννεφα και ουρανούς μ’ αστέριαΚαι κάθε καλό από σκοτάδι και λάμψησυναντούν την όψη της και τη ματιά της..»

Λόρδος Βύρωνας
«Σαν τη μουσική μέσα στα νερά, η αγάπη είναι μία γλυκιά φωνή που ακούω»Λόρδος Βύρωνας
«Σ’ αγαπώ, όχι για αυτό που είσαι, Αλλά για αυτό που είμαι εγώ όταν είμαι μαζί σου»

Roy Croft
«Το μόνο αληθινό δώρο είναι μία δόση από εσένα»

Ralph Waldo Emerson
«Η αγάπη καταλαγιάζει πάνω στα μάτια, και φέρνει μία μαγευτική χάρη στην καρδιά»

Ευριπίδης
«Την αγαπώ και αυτό είναι η αρχή των πάντων»

F . Scott Fitzgerald .
«Αγάπη είναι εκείνη η συνθήκη κατά την οποία η ευτυχία ενός άλλου προσώπου είναι ουσιαστική για τη δική σου»

Robert Heinlein
«Ότι αισθάνομαι για σένα θυμίζει λιγότερο τη γη και περισσότερο έναν ουρανό χωρίς σύννεφα»

Victor Hugo (;)
«Είναι τόσο εύκολο, Να σκέφτεσαι την Αγάπη, Να μιλάς για την Αγάπη, Να εύχεσαι την Αγάπη, Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο, Να αναγνωρίζεις την Αγάπη, Ακόμα και όταν την κρατάμε Στα χέρια μας»

Jaka
«Δύο ψυχές μαζί αλλά μία σκέψη, δύο καρδιές που χτυπούν σαν μία»John Keats
«Τα καλύτερα και πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο δεν μπορείς να τα δεις ή να τα αγγίξεις. Τα αισθάνεσαι μόνο με την καρδιά»

Helen Keller
«Όταν ήρθες ήσουν σαν κόκκινο κρασί και μέλι, και η γεύση σου ήταν τόσο γλυκιά που έκαψε το στόμα μου»

Amy Lowell
«Κάνε με αθάνατο με ένα φιλί σου»

Christopher Marlowe
«Αγάπη είναι το γοητευτικό ηλιοβασίλεμα κάθε καρδιάς»Alphonse Marie de la Martine
«Στην αριθμητική της αγάπης, ένα συν ένα κάνουν τα πάντα, και δύο μείον ένα ίσον μηδέν»

Mignon McLaughlin
«Βλέπω τις ώρες που πέρασα μαζί σου, σαν έναν αρωματισμένο κήπο, με ένα αχνή λάμψη και ένα πηγάδι να τραγουδάει…εσύ και μόνο εσύ με κάνεις να νιώθω ότι είμαι ζωντανός…ʼλλοι άντρες, ξέρω, ότι έχουν δει αγγέλους αλλά εγώ είδα αυτά, και αυτή η τέχνη είναι αρκετή»


George Moore
«Στην αγάπη υπάρχουν δύο πράγματα: σώματα και λέξεις»Joyce Carol Oates
«Έγινα ένας νερόμυλος, που γυρίζει και σε γεύεται, όσο τα νερά κινούνται»Rumi
«Μου λείπεις περισσότερο από όσο θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ, και σκέψου ότι ήμουν προετοιμασμένος γι' αυτό»

Vita SackvilleWest
«Η ζωή μας έμαθε ότι αγάπη δεν είναι να κοιτάζει ο ένας τον άλλον, αλλά να κοιτάζουν και οι δύο προς την ίδια κατεύθυνση»

Antoine de Saint Exupery
«Μόνο με την καρδιά μπορείς να δεις καθαρά τα πράγματα: Αυτό που έχει αξία δεν φαίνεται με τα μάτια»

Antoine de Saint Exupery
«Υπάρχει μόνο μία χαρά στη ζωή, να αγαπάς και να αγαπιέσαι»

George Sand
«Κάποιες φορές όταν σε κοιτάζω μου κόβεται η ανάσα, και όλα τα πράγματα που θέλω να πω, δεν βρίσκουν φωνή. Μετά, μέσα στην απόλυτη σιωπή, ελπίζω ότι τα μάτια μου θα μιλήσουν όπως η καρδιά μου»

Robert Sexton
«Η καρδιά μου είναι πάντα στην υπηρεσία σου»William Shakespeare
«Αγάπη είναι να ανακαλύπτουμε τους εαυτούς μας σε άλλους και η λάμψη αυτής της αναγνώρισης»

Alexander Smith
«Το να αγαπάς είναι να παίρνεις μία γεύση από τον παράδεισο»Karen Sunde
«Αγάπη είναι η φιλία μέσα στη φωτιά»

Jeremy Taylor

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΚΗΣ
Η Νομαρχία Πειραιά και ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Οργανισμός της, διοργανώνουν τρίμηνο σεμινάριο στιχουργικής, με τόν γνωστό ποιητή, στιχουργό και θεατρικό συγγραφέα ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗ, γιά τρίτη συνεχή χρονιά. Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ για όλο το τρίμηνο. Η διάρκεια του μαθήματος είναι δυο ώρες 6-8 κάθε τετάρτη.Γιά περισσότερες πληροφορίες και γιά εγγραφές, τηλεφωνήστε στο τηλέφωνο που αναφέρεται.

Διοργανωτής:
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Είδος:
Εκπαίδευση - Τάξη
Δίκτυο:
Παγκόσμιες
Έναρξη:
Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2009 στις 6:00 μ.μ.
Λήξη:
Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010 στις 8:00 μ.μ.
Τοποθεσία:
''ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ""
Οδός:
ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ και ΠΗΛΙΟΥ 1 ΚΑΜΙΝΙΑ
Τηλέφωνο:
2104223735
////////////
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΣΤΟ club ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ και για 4 ΚΥΡΙΑΚΕΣ.
Μετά από αρκετές επιτυχημένες χρονιές στις αθηναϊκές μουσικές σκηνές της πόλης, ο Γιώργος Μυλωνάς επιστρέφει στο χώρο που τον ανέδειξε. Από την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και για τέσσερις Κυριακές, ο δημοφιλής τραγουδοποιός θα παρουσιάζει τον επερχόμενο δεύτερο προσωπικό του δίσκο στη γνώριμη για αυτόν σκηνή του club του Σταυρού Του Νότου.
Ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του Γιώργου Μυλωνά, που θα τιτλοφορείται «Liberta», κινείται σε έντονους ρυθμούς ska, swing και reggae και είναι ηχογραφημένος live.
Ο δημιουργός του υπόσχεται να στήσει ένα μεγάλο πάρτυ για τέσσερις Κυριακές στο club του Σταυρού Του Νότου και μας καλεί να διασκεδάσουμε μαζί του. Εκτός από τα τραγούδια της καινούργιας του δουλειάς, θα ακουστούν και παλαιότερα τραγούδια, αλλά και γνωστές ξένες επιτυχίες. Το Γιώργο Μυλωνά θα πλαισιώνουν εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί: ο Ευριπίδης Ζεμενίδης στις κιθάρες, ο Μιχάλης Καλκάνης στο μπάσο, ο Νίκος Χριστόπουλος στα τύμπανα και ο Μιχάλης Κατσαρός στα πλήκτρα.Ο τίτλος αυτού του δελτίου τύπου προκύπτει από την έκδοση του «καλλιτεχνικού διαζυγίου» του Γιώργου Μυλωνά με τον Πάνο Μουζουράκη. Μετά από αρκετές εξαιρετικές σαιζόν μαζί, οι δύο αγαπημένοι τραγουδοποιοί «χωρίζουν» φέτος, μέχρι νεωτέρας. Ο Γιώργος Μυλωνάς επιτέλους… μόνος λοιπόν και με μεγάλη όρεξη στο club του Σταυρού Του Νότου από την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και για τέσσερις Κυριακές.Υ.Γ. Μην εκπλαγείτε καθόλου αν δείτε και τον Πάνο Μουζουράκη εκεί. «Καλλιτεχνικό» και προσωρινό είναι το διαζύγιο, όχι κανονικό.

Έναρξη:
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:00 μ.μ.
Λήξη:
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:00 π.μ.
Τοποθεσία:
Ν.ΚΟΣΜΟΣ
Οδός:
ΦΡΑΝΤΖΗ και ΘΑΡΥΠΟΥ 37
Τηλέφωνο:
2109226975
////////
ena vima mprosta live

Έναρξη:
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:00 μ.μ.
Λήξη:
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:00 π.μ.
Τοποθεσία:
loaded
Οδός:
ΒΕΙΚΟΥ Κ ΗΝΙΟΧΟΥ 7
Πόλη:
Galátsi, Greece
Προβολή Χάρτη
Google
MapQuest
Microsoft
Yahoo
Τηλέφωνο:
6987238857
Email:
pan.pap@hotmail.com
//////////
JOHNIETHIN @ Mousiko Kafeneio
Ο Johnie Thin (a.k.a. Γιάννης Μανιάτης), μέλος πολλών σημαντικών αγγλόφωνων σχημάτων (Jukejoint Alligators, Slim Shine Musik Box, Tango with Lions, Black Mighty Hobo) επιστρέφει στις δύο μεγάλες του αγάπες: το ακουστικό blues και το Μουσικό Καφενείο. Ένα trip στους βάλτους, στις βαμβακοφυτείες αλλά και στα κακόφημα juke joints του Νότου πάντα όμως με αυτοσχεδιαστική και αυτοσαρκαστική διάθεση. Ως συνήθως, από τη σκηνή του Μουσικού Καφενείου θα παρελάσουν διάφοροι καλεσμένοι....

Έναρξη:
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:30 μ.μ.
Λήξη:
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 1:30 π.μ.
Τοποθεσία:
Μουσικό Καφενείο
Οδός:
Πατησίων & Τήνου 12
Τηλέφωνο:
2108217844
Email:
odeio.kentriko@gmail.com

Vyron Potsos

Agapitoi filoi, oi akoustikoi epivates tha simetasxoun stin parousiasi vivliou tou fani kringou ''ektos repertoriou'' tin triti 8:30 sto enilion mazi me allous pollous kaliltexnes. Ta kommatia pou tha akoustoun tha einai melopioimena pioimata apo to ekdotiko iliko. Eisodos eleftheri....

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009, ΟΑΚΑ.

Η βραδιά του καλοκαιριού « 50 χρόνια Λευτέρης Παπαδόπουλος»Μία μεγάλη λαϊκή γιορτή την Μια ανεπανάληπτη βραδιά.Όλη η Αθήνα θα τραγουδήσει εκείνο το βράδυ τα μοναδικά τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου.16 σημαντικοί ερμηνευτές τραγουδούν:Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Ρέμος, Διονύσης Σαββόπουλος, Πασχάλης Τερζής Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη και Μιχάλης Χατζηγιάννης.Ποτέ από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν συγκεντρώθηκαν τόση πολλοί και τόσο σπουδαίοι ερμηνευτές για να τραγουδήσουν. Όχι μόνο για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο αλλά και για έναν σοβαρό σκοπό.Σημαντικό μέρος των εσόδων θα διατεθούν για αυτό το σκοπό. Μια ανάσα ζωής για την Πάρνηθα σημαίνει μια ανάσα ζωής για ολόκληρη την Αθήνα.Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπ. Πολιτισμού της Ε.Σ.Η.Ε.Α. - γιατί ο Λευτέρης Παπαδόπουλο συμπληρώνει φέτος και 50 χρόνια στην δημοσιογραφία – του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών – Φλώρινας και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Εντός των Τεχνών.Προπώληση: Metropolis, Public, Ticketnet.gr, Village CinemasΠληροφορίες: 210 8840600 – 210 7474288http://www.ticketnet.gr

Dimitra Rachel Karamberopoulou

το ρήμα "Αρμενίζω" πάει αεροπορικώς στη Ρόδο και ακτοπλοικώς στη Χάλκη στις 8 σεπτεμβρίου για την τελευταία τους συναυλία πριν τις εκλογές!!Δήμητρα Καραμπεροπούλου+Σύννεφα με παντελόνια μαζί με τους: Μιχάλη Κουμπιό, Μιχάλη Νικολούδη, Σόλι Μπαρκί, Τάνια Νικολούδη. Έναρξη στις 9+30.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Οι Beatles παραμένουν «αθάνατοι» και επιστρέφουν ψηφιακά επεξεργασμένοι

Η «Επανάσταση 9», το κομμάτι των θρυλικών Σκαθαριών, θα βρει στις 9/9/2009 την επιβεβαίωση της: Την Τετάρτη βγαίνει στην κυκλοφορία μεγάλο μέρος της δισκογραφίας των Beatles ψηφιακά επεξεργασμένο, αλλά και σχετικό βιντεοπαιχνίδι.
Τα εναπομείνοντα μέλη των Beatles υπόσχονται ότι η έκδοση που θα βγει στην αγορά προσφέρει την πιο πιστή αναπαραγωγή του πώς ακουγόταν το συγκρότημα μέσα στον στούντιο.
Η Τετάρτη είναι μεγάλη ημέρα για το συγκρότημα και για έναν άλλο λόγο: Στην κυκλοφορία βγαίνει και το «The Beatles: Rock Band», βιντεοπαιχνίδι της Harmonix, που πατάει πάνω στη φόρμα του προηγούμενου παιχνιδιού Rock Band, και θα δίνει την εικονική ευκαιρία στους παίκτες να σταθούν στη σκηνή δίπλα σε ιστορικές συναυλίες του συγκροτήματος.
Η Apple, τέλος, έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να κάνει την Τετάρτη μία «μουσικού θέματος» ανακοίνωση, και πολλοί υποψιάζονται ότι θα έχει να κάνει με τους Beatles, που δεν είχαν μπει ποτέ ούτε στο iTunes της Apple.
O μύθος των Beatles, μισό αιώνα μετά την εμφάνισή τους στο μουσικό στερέωμα και με εδώ και 29 χρόνια νεκρό τον Τζον Λένον, φαίνεται ότι έχει περάσει στην αθανασία. Ενδεικτικά, έρευνα της Pew Research βρίσκει τους Beatles να αρέσουν στο 81% του κοινού ηλικίας 16-29 και μόλις 4% να μην τους έχει ακούσει, σύμφωνα με το CNN.
Οι σημερινοί Radiohead, συγκριτικά, συγκεντρώνουν μόλις 39% «θετικών απόψεων», ενώ το 45% του ίδιου κοινού δεν τους έχει ακούσει.