ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Electric Litany Live Xanthi 8.4.11

Electric Litany Live στο Chilli, Παρασκευή 8 Απριλίου

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου album, "How To Be A Child And Win The War", που συνεπήρε κοινό και κριτικούς, οι Electric Litany ταξιδεύουν από τη Μεγάλη Βρετανία για την πρώτη τους μίνι τουρνέ στην Ελλάδα.

Δύσκολο να περιγράψει κανείς το live των Electric Litany με λόγια. Απόκοσμα φωνητικά και παύσεις που συχνά περιέχουν κάτι από την σιωπηλή ευλάβεια της προσευχής. Μελαγχολικές ατμόσφαιρες και δυναμικές κιθάρες. Ονειρικές μελωδίες που στοιχειώνουν, περίτεχνα ενορχηστρωμένες. Μοναχικοί στίχοι, λιγοστές λέξεις που έχουν να πουν πολλά. Το σίγουρο είναι ότι ο lo-fi κόσμος των Electric Litany είναι έτοιμος να ξεδιπλωθεί, να μοιραστεί τις εμπειρίες του και να ταξιδέψει το κοινό.

Η τετραμελής, πλέον, μπάντα με μόνιμη έδρα το Λονδίνο, θα βρίσκεται στην Ελλάδα για 5 συνολικά εμφανίσεις, στην Θεσσαλονίκη, στον Βόλο, στην Ξάνθη, στο Chilli στις 8 Απριλίου, στα Ιωάννινα και στην Κέρκυρα.

Electric Litany Live
Παρασκευή 8 Απριλίου
Chilli Bar, Ξάνθη
Ώρα : 22.00
είσοδος 12 euro με μπύρα

Οργάνωση :

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΥΡΝΑΣ ΣΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE

Κώστας Τουρνάς
Οξυγόνο Live!
Παράταση για το Σάββατο 9 Απριλίου
Ο Κώστας Τουρνάς, μετά από τις δύο επιτυχημένες παραστάσεις του στο Οξυγόνο live, παίρνει παράταση για ακόμη ένα Σάββατο. Θα ζωντανέψει επί σκηνής μια ολόκληρη εποχή σε ένα πρόγραμμα με τα χαρακτηριστικά και πολύ αγαπημένα τραγούδια του: «Ήλιε Μου – Ήλιε Μου», «Άνθρωπε Αγάπα», «Λεν», «Κυρίες και Κύριοι», «Η Μηχανή του Χρόνου», «Όμορφη», «Ο Πιο Καλός Τραγουδιστής», «Δεν Μετανιώνω», «Ο Αχιλλέας από το Κάϊρο» και άλλα πολλά!

Για δύο παραστάσεις, Σάββατο 26 Μαρτίου & 2 Απριλίου, στο Οξυγόνο Live!
Κώστας Τουρνάς: κιθάρα, φωνή
Ποίμης Πέτρου: πλήκτρα, κιθάρα
Μιχάλης Καπηλίδης: ντραμς
Δημήτρης Τσοπανέλης: κιθάρα, φωνή
Άλεξ Σάιμον: μπάσο

Ώρα εισόδου: 22:30 Είσοδος με ποτό: 15€

ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE !
Βούρβαχη & Κορυζή 4
(μεταξύ Συγγρού & Καλλιρόης)
Νέος Κόσμος
Τηλ. 210.92.40.740

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ LIVE

Κυριακή, 27 Μαρτίου στις 10:30 π.μ.
ΣΤΟ CLUB TOY ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ


Η Βασιλική Καρακώστα ξεδιπλώνει και πάλι την "Κουρελού" της, για να μας υποδεχτεί σε μια γιορτή από τα παλιά…
Η Κουρελού δεν είναι παράσταση .
Η Κουρελού δεν είναι το όνομα της παράστασης.
Η Κουρελού δεν είναι μια πρόταση.

Η Κουρελού είναι η γιορτή, η ανάγκη και η ατμόσφαιρα που θέλουμε να δημιουργήσουμε για να καλέσουμε αυτούς που αγαπάμε…
Θα μείνουν τα τραγούδια ,οι στιγμές και τα συναισθήματα αυτά που είναι ανωτέρα από το κάθε εγώ.
Θα μείνει το χαμόγελο και το "μαζί" , αυτά που είναι πιο δυνατά από οτιδήποτε..
Θα μένει γύρω μας μόνο η φωτιά της ψυχής, στο δικό μας πανηγύρι…
Η Βασιλική Καρακώστα επιστρέφει στις ζωντανές εμφανίσεις και μας παρουσιάζει το δικό της πανηγύρι, την δική της γιορτή !
Αγαπημένα τραγούδια παραδοσιακά, δημοτικά και λαϊκά ενορχηστρωμένα και ερμηνευμένα από αγάπη και απλότητα.

Μαζί της πρωταγωνιστές στην σκηνή οι μουσικοί:

Κλέων Αντωνίου : Ηλεκτρικη Κιθάρα
Κωνσταντίνος Μπουντούνης: Τσέλο
Διονύσης Μακρής : Κοντραμπάσο
Ιορδάνης Λάτσκος : Κρουστά

Επιμέλεια Παράστασης : Πάνος Σουρούνης
Η Βασιλική Καρακώστα για 2 Κυριακές μεταμορφώνει το Club του Σταυρού του Νότου σε μια μεγάλη πλατεία που η μουσική και τα τραγούδια έχουν τον πρώτο λόγο..

Μαζί της, αυτήν την Κυριακή 3 Απριλίου, εμβόλιμοι, αγαπημένοι φίλοι, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές:

Λεωνίδας Μπαλάφας - Τραγούδι
Μαρία Παπαγεωργίου – Τραγούδι
Nefeli Walking Undercover – Βιολί, τραγούδι
Σπύρος Γραμμένος - Τραγούδι
Νάνα Μπινοπούλου - Τραγούδι
Γιώργος Μακρής - Γκάιντα
Θωμάς Κωνσταντίνου- Ούτι
Fanfara Transilvania – Σύνολο Πνευστών από την Ρουμανία

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 22.30 - ΕΙΣΟΔΟΣ 12 EΥΡΩ (ΜΕ ΠΟΤΟ)

Σαν Σήμερα...1 Απριλίου

1948 Ο Τζαμαϊκανός Ska και Reggae τραγουδιστής Jimmy Cliff γεννήθηκε στο Saint James. Δημοφιλή τραγούδια του τα "Wonderful World, Beautiful People", "Vietnam", "Wild World" (Cat Stevens), "Reggae Nights" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame στις 15 Μαρτίου του 2010. Είναι ένας από τους καλλιτέχνες που βοήθησαν στην εξάπλωση της Reggae μουσικής σε ολόκληρο τον πλανήτη.


1984 Μια ημέρα πριν γιορτάσει τα 45α γενέθλια του, ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της R&B/Soul μουσικής Marvin Gaye (Marvin Pentz Gay, Jr. 1939-1984) δολοφονείται από τον πατέρα του. Είναι γνωστός και ως "The Prince of Soul". Γεννήθηκε στην Washington των ΗΠΑ και από μικρός τραγουδούσε στην χορωδία της εκκλησίας του πατέρα του. Αρχικά έκανε φωνητικά σε καλλιτέχνες όπως οι Chuck Berry και Etta James και έπαιζε τύμπανα σαν επαγγελματίας ντράμερ για τους The Miracles, The Marvelettes κ.α. Το 1961 υπέγραψε με την Motown και άλλαξε το όνομα του από Marvin Gay σε Marvin Gaye. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια όπως τα "I Heard It Through the Grapevine", "What's Going On", "Mercy Mercy Me (The Ecology)" κ.α. Το 1982 κέρδισε βραβείο Grammy για το τραγούδι "Sexual Healing". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1987.


1976 Οι AC/DC πραγματοποιούν την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση στην Μεγάλη Βρετανία, στο Red Cow στο Hammersmith του Λονδίνου.


1983 Ανακοινώνεται πως τη θέση του κιθαρίστα Dave Mustaine στο heavy metal συγκρότημα Metallica, θα πάρει ο Kirk Hammett. Η πρόσληψη του έγινε λίγο πριν αρχίσουν οι ηχογραφήσεις του άλμπουμ "Kill 'Em All". Εκείνη την εποχή, ο Hammett παρακολουθούσε μαθήματα με δάσκαλο τον Joe Satriani.


2003 Οι The White Stripes κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "Elephant". Το 2004 θα κερδίσει δύο βραβεία Grammy, "Best Alternative Music Album" και "Best Rock Song" για το "Seven Nation Army". Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στην 390η θέση. Δημοφιλή τραγούδια τα "Seven Nation Army", "I Just Don't Know What to Do with Myself" (Dusty Springfield) κ.α.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Σαν Σήμερα...31 Μαρτίου

1935 Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός Herb Alpert (Herbert Alpert) γεννήθηκε στο Los Angeles της California. Έγινε γνωστός με την μπάντα του ως Herb Alpert & the Tijuana Brass. Το 1962 παρέα με τον Jerry Moss, ίδρυσαν την δισκογραφική εταιρεία A&M Records, η οποία αργότερα πουλήθηκε στην Universal Music Group. Μια από τις μεγάλες του επιτυχίες το τραγούδι "Wonderful World", το οποίο ερμήνευσε πρώτος ο Sam Cooke. Στην πολύχρονη καριέρα του κατάφερε να κερδίσει οκτώ βραβεία Grammy και να πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια άλμπουμ. Το 2006 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. 1959 Το ιδρυτικό μέλος, κιθαρίστας και τραγουδοποιός του Hard rock συγκροτήματος AC/DC, Angus Young (Angus McKinnon Young) γεννήθηκε στην Γλασκόβη της Σκωτίας. Εκτός από το μοναδικό του παίξιμο, χαρακτηρίζεται και για τη "στολή μαθητή" με την οποία εμφανίζεται στις συναυλίες. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame, μαζί τους AC/DC, το 2003. 1958 Ο Chuck Berry κυκλοφορεί το Rock & Roll τραγούδι "Johnny B. Goode". Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια του τραγουδοποιού. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", έχει επάξια την 7η θέση. 1967 Ο Jimi Hendrix βάζει φωτιά στην κιθάρα του στη σκηνή για πρώτη φορά, σε συναυλία στο The Astoria του Λονδίνου κατά την διάρκεια της πρώτης του περιοδείας στην Μεγάλη Βρετανία με αποτέλεσμα να κάψει το χέρι του και να μεταφερθεί αργότερα στο νοσοκομείο. Ήταν η πρώτη από τις 24 προγραμματισμένες εμφανίσεις του παρέα με τους The Walker Brothers, Cat Stevens και Engelbert Humperdink. Η κιθάρα Fender Stratocaster αυτή θα πουληθεί σε δημοπρασία στο Λονδίνο το 2008 για το ποσό των £280,000. 1987 Ο Prince κυκλοφορεί το άλμπουμ "Sign O' The Times". Είναι το πρώτο του σόλο άλμπουμ μετά την διάλυση των The Revolution. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού, με τραγούδια επιτυχίες όπως τα "Sign “☮” the Times", "If I Was Your Girlfriend", "U Got the Look" κ.α. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στην 93η θέση.

Boys stay home COCKTAIL party @ Silver Dollar‏

Ειδικά για την ερχόμενη Τετάρτη τις μουσικές επιλογές αναλαμβάνει η guest Dj Helena!
Φυσικά, όπως κάθε εβδομάδα, είναι βραδιά cocktails στο Silver Dollar!

Πίνετε με 6 ευρώ το αγαπημένο σας cocktail, εμπνέεστε και δημιουργείτε ένα δικό σας πρωτότυπο cocktail, συμμετέχοντας σε διαγωνισμό για να κερδίσετε shaker για την παρέα σας ή ακόμη και μια θέση στον κατάλογο του Silver Dollar!
Κάθε Τετάρτη στο Silver Dollar για τη συνταγή του πιο fun cocktail μιξάρουμε την καλύτερη μουσική της πόλης και guest barmen εσάς!

Είσοδος ελεύθερη!


Silver Dollar
Εθνικής Αμύνης 19
Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310283613

Γίνετε μέλος για να ενημερώνεστε για όλα τα events του Silver Dollar!

ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE‏

Πέμπτη 7 Απριλίου
XЯÆŸI - The Spotlights - Strawberry Street.
στο Οξυγόνο live !

Το Οξυγόνο Live παρουσιάζει μια βραδιά γεμάτη Προβολείς, Ακτινογραφίες και Φράουλες!!!
3 νέες ανερχόμενες μπάντες και μια ιστορική σκηνή ενώνουν τις δυνάμεις τους και σας υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη ενέργεια και alternative rock ήχους από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

XЯÆŸI
Έχοντας εμφανιστεί σε αρκετές από τις πιο γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας, οι XЯÆŸI επιστρέφουν στις live εμφανίσεις μετά από ένα διάλειμμα μερικών μηνών. Με επιρροές που κινούνται ανάμεσα στο σκοτεινό σκανδιναβικό και το σύγχρονο βρετανικό ροκ ήχο, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο ύφος που δεν περνά απαρατήρητο.


The Spotlights
Οι Spotlights είναι μια νέα μπάντα με επιρροές κυρίως από τη σύγχρονη βρετανική σκηνή. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζονται με το Λεωνίδα Μαράντη - συμμετέχοντας μάλιστα στον πρώτο του δίσκο - και το Γιώργο Δημητριάδη.

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Strawberry Street.

...............

Το συγκρότημα "ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ" μαζί με τους ηθοποιούς:
ΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟ
σας καλούν, σας προσ...καλούν & σας ...προκαλούν
στη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο
"ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΕΕΣ..."
στο
ΟΞΥΓΟΝΟ live, Παρασκευή 8 Απριλίου

---------------------------------------------------------------------------------------
Είπαν:
-Είναι σημαντικό για τους φίλους μας να πιστεύουν ότι είμαστε ανεπιφύλακτα ειλικρινείς μαζί τους και είναι σημαντικό για τη φιλία μας να μην είμαστε.
(Mignon McLaughlin, Αμερικανίδα αρθρογράφος)
-Θεέ μου προφύλαξέ με από τους φίλους μου, τους εχθρούς μου τους αναλαμβάνω εγώ.
(Αντίγονος ΙΙ, Μακεδόνας βασιλιάς)
-Όταν πεθάνω θέλω να με θάψουν οι φίλοι μου. Αυτοί ξέρουν... δεν είναι η πρώτη τους φορά... Άγνωστος.

Η «ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ» μαζί με τη ΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ και το ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟ, μετά την περσινή πρώτη τους συνάντηση στο…stage, είδαν ότι το πείραμα πέτυχε, έγιναν & εκείνοι μια… παρέα (&… μια ωραία ατμόσφαιρα) & αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να… αποτίσουν φόρο τιμής στην …παρέα, στην …όποια εκδοχή της…
…Να «παντρέψουν» την πολλή πολλή μουσική με το θέατρο & όλα αυτά εκπέμποντας LIVE …ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ!!!
…Πώς γίνεται αυτό ;;;;
…Φροντίστε να είστε στο ΟΞΥΓΟΝΟ live, Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού) στο Νέο Κόσμο την Παρασκευή 8 Απριλίου, για να το διαπιστώσετε με… αυτιά …με μάτια… αλλά κυρίως με …καρδιά
Όπως και να έχουν τα πράγματα… ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΕΕΣ …αξίζουν πάντα την ΠΡΟΣΟΧΗ μας !!!!!!!
Οπότε τώρα … που μπαίνει η Άνοιξη & …τα λουλούδια ανθίζουν …πάρτε την παρέα σας… ή ελάτε μόνοι να ενωθείτε με τη δική μας!!!

Σας περιμένουμε!!!!!!!!
«ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ» -ΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

Η «ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ» απαρτίζεται από τους:
Χάρης Χατζιδάκης -φωνή, κιθάρα
Κυριάκος Κατσιαδράμης-lead κιθάρα
Δημήτρης Δημητριάδης-Τύμπανα, Ηχοληψία
Λευτέρης Νικολούζος -Μπάσο
Σοφία Πετρίδου-φωνή

Κείμενα παράστασης :Παύλος Βουτσίνος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαδάτος
...................
O Κώστας Τουρνάς στο Οξυγόνο Live!
Σάββατο 2 Απριλίου

Ο Κώστας Τουρνάς θα ζωντανέψει επί σκηνής μια ολόκληρη εποχή σε ένα πρόγραμμα με τα χαρακτηριστικά και πολύ αγαπημένα τραγούδια του: «Ήλιε Μου – Ήλιε Μου», «Άνθρωπε Αγάπα», «Λεν», «Κυρίες και Κύριοι», «Η Μηχανή του Χρόνου», «Όμορφη», «Ο Πιο Καλός Τραγουδιστής», «Δεν Μετανιώνω», «Ο Αχιλλέας από το Κάϊρο» και άλλα πολλά!

Για δύο παραστάσεις, Σάββατο 26 Μαρτίου & 2 Απριλίου, στο Οξυγόνο Live!
Κώστας Τουρνάς: κιθάρα, φωνή
Kωστής Βήχος: μπάσο
Γιώργος Λιβαδάς: ντραμς
Ποίμης Πέτρου: πλήκτρα, κιθάρα
Δημήτρης Τσοπανέλης: κιθάρα, φωνή


Ώρα εισόδου: 22:30
Είσοδος με ποτό: 15€
...................

Οξυγόνο live !
Βούρβαχη & Κορυζή 4, Ν.Κόσμος
Ώρα έναρξης : 22.30
Είσοδος : 10 ευρώ

9MM Καθρέφτης (2010) 21/03/2011

Το Δελτίο Τύπου που συνοδεύει το εν λόγω cd χαρακτηρίζει το συγκρότημα progressive rock, αλλά ας μου επιτραπεί ταπεινά να διαφωνήσω, θεωρώντας την ταμπέλα αυτή αρκετά παραπλανητική. Διότι όποιος παίζει με άνω του μετρίου τεχνική στο δύσμοιρο ελληνικό (και δη ελληνόφωνο) ροκ μπορεί και να φαντάζει progressive για τα δεδομένα της σκηνής, αλλά η μουσική πραγματικότητα λέει κάτι το διαφορετικό. Όχι και κάτι κακό πάντως.

Η απαραίτητη αυτή εισαγωγή γίνεται για να καταλήξω τελικά στο ότι οι 9MM (διαβάζεται «9 χιλιοστά») στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά δείχνουν, αν μη τι άλλο, ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στο επάγγελμα του μουσικού (εξάλλου μία ματιά στο βιογραφικό των περισσοτέρων μελών αποκαλύπτει κάποια session δουλειά και επαγγελματισμό ως προς το αντικείμενο). Όμως η μουσική τους κινείται περισσότερο προς το μοντέρνο hard rock (και metal θα το έλεγε κανείς αν είχε διαφορετική παραγωγή), με εναλλαγές ανάμεσα σε μελωδικά και οργισμένα/punkίζοντα φωνητικά, λιγοστά διακοσμητικά ηλεκτρονικά στοιχεία και, ναι, υπό την έννοια των Tool και το progressive κάνει αχνά την εμφάνισή του, ως επιρροή περισσότερο.

Το σίγουρο είναι ότι δεν περνάει, σε πρώτη τουλάχιστον, σκέψη από το μυαλό μου κάποιο αντίστοιχο συγκρότημα που να έχει επιχειρήσει να συνδυάσει τα παραπάνω με ελληνικό στίχο και αυτό από μόνο του είναι ένα τόλμημα. Πιάνει; Σε γενικές γραμμές ναι. Ο δίσκος δεν κουράζει, ούτε βαλτώνει, ακούγεται από την αρχή έως το τέλος ευχάριστα και, όπως προείπαμε, μουσικά στέκει σε υψηλό επίπεδο, είτε πρόκειται για την καλοπαιγμένη lead δουλειά της κιθάρας, τη στιβαρότητα της ρυθμικής βάσης, τις προσεγμένες προσθήκες των πλήκτρων και τα ικανά φωνητικά. Από την άλλη, δε μπορεί να μην τονισθεί ότι, με βάση τα διεθνή μουσικά δεδομένα, ακολουθούν την πεπατημένη και άρα δεν ξεφεύγουν του χαρακτηρισμού «για Έλληνες καλοί είναι», ενώ και διάφορες κλισέ παθογένειες του ελληνικού ροκ κάνουν την εμφάνισή τους, είτε στον φορμαλισμό της στιχουργικής τους (κοινωνικοπολιτική κατά βάση), είτε σε γέφυρες/ρεφρέν κτλ.

Εν τέλει, βέβαια, αυτό που μετράει είναι το πόσα τραγούδια μπορούν να ξεχωρίσουν και τελικά εκεί είναι που η ζυγαριά κλίνει προς το μέρος τους. Με λίγες, μάλιστα, ακροάσεις αναδεικνύονται τραγούδια όπως τα "Δημοκρατία", "Μέρα Με Τη Μέρα" και "VII", που μοιάζουν σαν αδερφάκια, ή "Το Όνομα", ενώ δε θα μου κάνει εντύπωση αν και κάποιο άλλο καταφέρει να γοητεύσει ένα ακροατήριο, αφού όλα έχουν το «κάτι» τους. Παράδειγμα η μπαλάντα "Θυμάμαι", που θα μπορούσε να βρει ανταπόκριση στους φίλους της μέσης περιόδου των Ξύλινων Σπαθιών.

Φοβούμενος ότι η μοίρα του θα είναι να το βρουν πολύ «ελληνικό» οι μεταλλάδες και πολύ «σκληρό» οι «του ελληνόφωνου», ελπίζω να βρει το κοινό του κάπου εκεί ενδιάμεσα, στη γκρίζα ζώνη που καλύπτει τους ακροατές χωρίς κολλήματα, γιατί σίγουρα αξίζει τη θέση του πάνω από το συρφετό που κατά καιρούς κυκλοφορεί.

ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ live @ GHOST HOUSE - Παρασκευή 1/4

Tην ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/4/2011, οι ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ συνεχίζουν τις μουσικές τους εξορμήσεις στη ροκ μουσική σκηνή "GHOST HOUSE" (ΛΕΠΕΝΙΩΤΟΥ 26,ΨΥΡΡΗ) με πολλές πολλές εκπλήξεις όπως η παρουσίαση τραγουδιών από την επερχόμενη 2η δισκογραφική τους δουλειά και φυσικά ελληνικά και ξένα τραγούδια διασκευασμένα με την δική τους ξεχωριστή πινελιά!!

ENAΡΞΗ 22:00

ΕΙΣΟΔΟΣ 5 euros

*MΠΥΡΑ(500ml) - 5 euros
*ΠΟTO - 8 euros

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 210-3236431

ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ :
Παύλος Ρεμπής - φωνητικά, ακουστ. κιθάρα
Δημήτρης Θεοδώρου - ηλ. κιθάρα
Τάσος Ψυχογυιόπουλος - πλήκτρα
Βασίλης Κούκουτσας - τύμπανα
Άγγελος Xαραλαμπίδης - μπάσο

DARK TRANQUILLITY - SCAR OF THE SUN - INSIDEAD - DAYLIGHT MISERY Live

DARK TRANQUILLITY (Sweden)
Opening Acts: DAYLIGHT MISERY – INSIDEAD – SCAR OF THE SUN
Κυριακή 22 Μαϊου 2011
Gagarin 205

Οι DARK TRANQUILLITY μαζί με τους συμπατριώτες τους AT THE GATES, IN FLAMES και ARCH ENEMY, μπορούν δικαίως να νιώθουν υπερήφανοι για την δημιουργία του αποκαλούμενου N.W.O.S.D.M. (New Wave Of Swedish Death Metal), ήχου που έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό το σύνολο των metalcore συγκροτημάτων του σήμερα και έχει αποκτήσει χιλιάδες οπαδούς ανά τον κόσμο. Και αυτό γιατί είναι σαφέστατα πιο μελωδικό, γεγονός που το καθιστά ευκολοάκουστο, εν αντιθέσει με το κλασικό Σουηδικό death metal ήχο των late ‘80s – mid 90’s, που είχε (και έχει) ως έδρα του, την Στοκχόλμη.

Μετρώντας ήδη πάνω από 20 χρόνια καριέρας (δημιουργήθηκαν το 1989), με μια πλούσια, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά δισκογραφία, με πολλές ζωντανές εμφανίσεις ανά την υφήλιο στο ενεργητικό τους, συνεχίζουν ακάθεκτοι ακόμα και σήμερα να μας εντυπωσιάζουν και να μας χαρίζουν μοναδικές στιγμές. Κάπου εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε και το γεγονός, ότι τόσο ο frontman τους Mikael Stanne, όσο και ο ντράμμερ τους Anders Jivarp, διετέλεσαν μέλη των IN FLAMES, ενώ και ο εδώ και πολλά χρόνια frontman των IN FLAMES, Anders Friden, ξεκίνησε την καριέρα του στους DARK TRANQUILLITY. Η δημοτικότητά τους αν και έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τα τελευταία χρόνια, ουδέποτε ήταν εκείνη που πραγματικά τους άξιζε. Άλμπουμ – διαμάντια όπως τα “The Gallery”, “Projector”, “Haven”, κ.λ.π., συγκαταλέγονται ανάμεσα στις κλασικές κυκλοφορίες του ιδιώματος και έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για εκατοντάδες μπάντες που κινούνται στον χώρο του μελωδικού death metal – metalcore.
Έτσι λοιπόν το διάσημο εξαμελές σχήμα από το Γκέτεμποργκ, θα βρεθεί γι’ άλλη μια φορά στην χώρα μας, το Σάββατο 21 Μαϊου στην Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater και την Κυριακή 22 Μαϊου στην Αθήνα στο Gagarin 205, για δύο εμφανίσεις που θα ταρακουνήσουν για τα καλά τους πολυπληθείς οπαδούς τους!!!

Την συναυλία τους στην Αθήνα θα ανοίξουν τρία από τα καλύτερα σχήματα της εγχώριας σκηνής, με παρουσία και στο εξωτερικό, οι DAYLIGHT MISERY, INSIDEAD και SCAR OF THE SUN.

Ώρα Έναρξης: 20:00
Τιμή Εισιτηρίου: 28 Ευρώ
Προπώληση Εισιτηρίων
Ticket House & Metal Era
ON-LINE: www.ticketpro.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

KARMA@Revenge of rock 7/4


Οι ΚΑΡΜΑ σε ένα εκρηκτικό live με δικά τους τραγούδια 
κ αγαπημένες rock κ metal διασκευές την Πέμπτη 7 Απριλίου!!!!!
Μαζί τους ο Βασίλης Αξιώτης κ ο Διονύσης Κωτσάκης
revenge of rock
Λ.Αλεξάνδρας 34, Αθήνα
είσοδος 5 ευρώ

ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ PassPort.....LIVE !!

ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ PassPort.....LIVE !!

PassPort 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

«Όταν ανεβαίνεις πάνω στη σκηνή δεν είσαι ηθοποιός, που πρέπει να παίξεις ένα ρόλο κάθε φορά, όπου είναι στημένα τα πράγματα.
Είμαι πολύ ευάλωτη εκεί πάνω και παραδίνομαι.»
Θεοδοσία Τσάτσου

Η Θεοδοσία δεν είναι μόνο μια τραγουδίστρια, είναι “όλα”.
Δεν παριστάνει κάτι, είναι αυτό που νιώθει ο καθένας μας ακούγοντας και βλέποντάς την. Γραφή, φωνή και εικόνα σε πλήρη αρμονία. Καταγράφει τη μουσική και τους στίχους που είναι μέσα της.
Γράφει εξαιρετικά τραγούδια και κατόπιν τους δίνει ζωή μέσα από το σώμα της. Τα ερμηνεύει μοναδικά, προσωπικά και τα αναπαριστά με την παρουσία της. Χρησιμοποιεί την έκφρασή της και το σώμα της για να μας τα μεταδώσει.

Το τελευταίο της άλμπουμ «Α γαπήσου» που γεννήθηκε μέσα στο σκοτάδι όταν γράφτηκε η λέξη μέσα της, δημιούργησε έντεκα τραγούδια που αποσκοπούν καθαρά στη θεραπεία του εγωισμού μας, ο οποίος έχει την αγάπη πάντα θύμα. Κατευθύνεται κατευθείαν στην καρδιά και από εκεί παίρνει όλα τα μηνύματα για να ανοίξουν καινούργιοι δρόμοι απερίγραπτοι και απεριόριστοι.

Η Θεοδοσία, θα βρεθεί ξανά κοντά στους φίλους της, με τραγούδια από το τελευταίο της άλμπουμ «Α γαπήσου», παλιότερες επιτυχίες της, τραγούδια από τις συνεργασίες της με τους Πυξ Λαξ, Γιώργο Μίχα και Mode Plagal, καθώς και επιλεγμένες διασκευές από το χώρο της ξένης μουσικής – Janis Joplin, Nina Simone, Rolling Stones κ.α.

«Θέλω να τραγουδήσει το σώμα από μέσα. Ζητάω να κάνει μια παύση ο νους ούτως ώστε να ακούσει με το αυτί της καρδιάς την υπέροχη ενορχήστρωση των εσωτερικών οργάνων του σώματος, που το καθένα ξεχωριστά δονείται στη δική του συχνότητα, στη δική του νότα, στο δικό του ρυθμό και δημιουργεί μια τέλεια αρμονία στα κύτταρα μας, η οποία διαχέεται και απλώνεται στις φωνητικές μας χορδές και τότε τραγουδάει η ψυχή μας. Ο Έλληνας μόνο με τη ψυχή του τραγουδάει …»



Μπάσο: Θοδωρής Καπετανάκος
Κιθάρα: Φώτης βαγενάς
Πιάνο - Keyboards: Μάνος Κιτσικόπουλος
Τύμπανα - Drums: Παναγιώτης Νικολακόπουλος

Συμμετέχει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΙΛΛΙΟΣ


INFO

Είσοδος :15€ (με μπύρα ή κρασί) )
Doors open : 21:30

PassPort - Xώρος Πολιτισμού 08 / 04 / 2011

Kαραϊσκου 119 - Πειραιάς 2104296401 - 6940558558 Ι

Σαν Σήμερα... 30 Μαρτίου

1945 Γεννήθηκε στο Surrey της Αγγλίας ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της Rock n' Roll, ο Eric Clapton. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Yardbirds, John Mayall's Bluesbreakers, Cream, Derek and the Dominos κ.α. Έχει κερδίσει συνολικά έξι βραβεία Grammy μεταξύ αυτών το Lifetime Achievement Award με τους Cream, για την συνολική τους προσφορά στην μουσική. Το όνομα του έχει γραφτεί στο Rock and Roll Hall of Fame τρεις φορές, μία σαν σόλο τραγουδιστής και από μια με τους The Yardbirds και Cream. Το 1994 η Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας τον τίμησε με τον τίτλο του Commander of Order of the British Empire για την προσφορά του στην μουσική κουλτούρα της χώρας του. Δημοφιλή τραγούδια του τα "Layla", "Wonderful Tonight", "Let It Rain", "Tears in Heaven" κ.α. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μουσικές προσωπικότητες και από τους σημαντικότερους κιθαρίστες. 1979 Η Αμερικανίδα πιανίστρια, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Norah Jones γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη. Είναι κόρη του μεγάλου Ινδού μουσικού Ravi Shankar. Το 2002 με την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ "Come Away with Me", κέρδισε πέντε βραβεία Grammy και έγινε γνωστή σε όλο το κόσμο. Το διάστημα 2000-2009 πούλησε περισσότερα άλμπουμ από οποιονδήποτε άλλον Jazz καλλιτέχνη. Έχει κερδίσει συνολικά δώδεκα βραβεία Grammy, ένα Brit Awards και τέσσερα World Music Awards. 1967 Στα στούντιο του Michael Cooper στο Chelsea, πραγματοποιείται η φωτογράφηση του εξωφύλλου των The Beatles για το άλμπουμ "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band". Στο κολάζ εμφανίζονται τα πρόσωπα 70 προσωπικοτήτων, μεταξύ αυτών οι Marlene Dietrich, Bob Dylan, Edgar Allan Poe, Karl Marx, Oscar Wilde, William S. Burroughs, Marlon Brando κ.α. Αρχικά στο κολάζ υπήρχε και το πρόσωπο του Mohandas Gandhi όμως τελικά αφαιρέθηκε από φόβο μήπως θεωρηθεί προσβολή στην Ινδία. Ο John Lennon είχε ζητήσει να υπάρχουν και τα πρόσωπα του Ιησού και του Χίτλερ, αλλά η επιθυμία του δεν έγινε πραγματικότητα. Το κόστος του εξωφύλλου έφτασε τις 2.868 λίρες, σε σημερινά χρήματα τις 38.823 λίρες. Αστρονομικό ποσό για την εποχή εκείνη. 1994 Οι Pink Floyd κυκλοφορούν το 14ο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "The Division Bell". Στην Αμερική θα κυκλοφορήσει στις 5 Απριλίου. Γράφτηκε κυρίως από τον κιθαρίστα David Gilmour και τον πιανίστα Richard Wright. Μπορεί να έφτασε στο Νο1 σε Αμερική και Βρετανία, όμως απέσπασε μέτριες κριτικές. Ήταν το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος χωρίς τον μπασίστα Roger Waters. Το τραγούδι "Marooned" κέρδισε το μοναδικό Grammy στην ιστορία του συγκροτήματος, "Best Rock Instrumental Performance". 2006 Ένας Ινδός απομακρύνεται από αεροπλάνο που επρόκειτο να ταξιδέψει από το Durham στο Λονδίνο, μετά από μαρτυρία οδηγού ταξί πως είχε παράξενη συμπεριφορά και πως στην διαδρομή για το αεροδρόμιο του ζήτησε να παίξει στο στερεοφωνικό, τραγούδια όπως τα "London Calling" των The Clash και "Immigrant Song" των Led Zeppelin. Ο πωλητής κινητών τηλεφώνων στο επάγγελμα, δηλώνει στο BBC: "Με έσυραν στο τμήμα επειδή άκουγα τραγούδια των The Clash και Led Zeppelin! Αν φορούσα μπλούζα με τον Che Guevara, τι θα μου έκαναν;"

IRISH party ΣΤΟ Silver Dollar‏

SILVER DOLLAR, Μάρτιος 2011

Την Πέμπτη 7 Απριλίου, μετά τις 8 το βράδυ, στο Silver Dollar o dj Kostas θα παρουσιάσει το νέο album των Dropkick Murphys και θα επιλέξει για εσάς την καλύτερη Ιρλανδική μουσική της πόλης. Ειδικά για τη βραδιά αυτή μπορείτε να απολαύσετε την μπύρα σας με 1 ευρώ έκπτωση, ορεκτικά κερασμένα από εμάς αλλά και να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς μπύρας με έπαθλο... ακόμη περισσότερη μπύρα!


Γίνετε μέλος για να ενημερώνεστε για όλα τα events του Silver Dollar!

Silver Dollar
Εθνικής Αμύνης 19
Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310283613


Γιούλη Γιαννίκη

2/4/2011 LIBER ANIMUS LIVE! @ VINILION S.GUEST:ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
LIBER ANIMUS LIVE! EIΣΟΔΟΣ 12 ΕΥΡΩ ΜΕ ΜΠΥΡΑ/ΚΡΑΣΙ
SPECIAL GUEST:ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Με καθαρό ηλεκτροστατικό ήχο και με ροκ διάθεση
οι Liber Animus θα παρουσιάσουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά
και δυνατές διασκευές το Σαββατο 2 Απριλιου στο Vinilion!

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Liber Animus λέγεται «Μη τους κάνεις χάρη» και κυκλοφορεί από τη Legend. Ο ιδιαίτερος ήχος του κόρνου και η ηλεκτρική κιθάρα καινοτομούν στην «Ελεύθερη ψυχή». Μια «Liber Animus» η οποία στιχουργικά εκφράζει την ανάγκη της αυτοδιάθεσης. Ο στίχος των Liber Animus αγανακτεί, προβληματίζει, ερωτεύεται, στο σήμερα που είμαστε όλοι εγκλωβισμένοι!
LIBER ANIMUS
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗΣ ΦΩΝΗ ΜΠΑΣΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗΣ ΤΥΜΠΑΝΑ
ΤΑΣΣΟΣ ΘΑΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΤΡΟΜΠΟΝΙ

SPECIAL GUEST:
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΦΩΝΗ ΚΙΘΑΡΑ
ΝΙΚΟΣ ΣΠΑΘΑΣ ΚΙΘΑΡΑ
Ο Σπύρος γεννήθηκε στους Παξούς και μοιράζει το χρόνο του τα τελευταία χρόνια μεταξύ Αθήνας και Παξών, κυνηγώντας το όνειρό του. Ο νεαρός τραγουδοποιός εκπλήσσει με το επίπεδο των στίχων του, την ποιότητα των μελωδιών του και τη καθαρότητα της φωνής του. Ετοιμάζει τη νέα του δουλειά με αποκλειστικά δικα του κομμάτια πλαισιωμένος στενά από μία ομάδα εξαιρετι...κών μουσικών. Ο δίσκος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον προσεχή χειμώνα από τη Legend ενώ έχει ήδη προτάσεις συνεργασίας από μεγάλους καλλιτέχνες.Επισης εκτος απο δικα του κομματια θα ακουστουν και κομματια των: Σιδηροπουλου,Κατσιμιχα,Α.Ιωαννιδη, Μαλαμα, Ζερβουδακη,Χατζιδακι, κ.α.
EIΣΟΔΟΣ 12 ΕΥΡΩ ΜΕ ΜΠΥΡΑ/ΚΡΑΣΙ
VINILION ΕΚΤΟΡΟΣ 92 & ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΙΛΙΟΝ ΤΗΛ.2102692640

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Σαν Σήμερα... 29 Μαρτίου


1943 Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Vangelis (Ευάγγελος Οδυσσέας Παπαθανασίου) γεννήθηκε στο Βόλο. Ήταν μέλος των συγκροτημάτων The Forminx και Aphrodite's Child, με τους οποίους το 1972 κυκλοφόρησαν ένα από τα κλασικά πλέον ψυχεδελικά άλμπουμ με τον τίτλο "666". Συνεργάστηκε αρκετά χρόνια με τον Jon Anderson των Yes, δημιουργώντας το σχήμα Jon & Vangelis. Έγραψε μουσική για ταινίες όπως "Blade Runner", "1492: Conquest of Paradise" και "Chariots of Fire" για την μουσική της οποίας κέρδισε βραβείο Όσκαρ το 1981. Το κλασικό του έργο "Mythodea" χρησιμοποιήθηκε το 2001 από την NASA ως θέμα της αποστολής Mars Odyssey. Το 2002 έγραψε τον ύμνο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής.

1947 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Toto, Bobby Kimball (Robert Troy Kimball) γεννήθηκε στο Orange του Texas. Ηχογράφησε με το συγκρότημα τα σημαντικότερα άλμπουμ τους και τελικά αποχώρησε στα μέσα της δεκαετίας του '80. Δημοφιλή τραγούδια με τη φωνή του τα "Rosanna", "Africa" κ.α.

1999 Ο μεγάλος Jazz/Blues τραγουδιστής Joe Williams (Joseph Goreed 1918-1999) απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών στο Las Vegas της Nevada από φυσικά αίτια. Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ώσπου αποφάσισε - χωρίς άδεια γιατρού - να γυρίσει σπίτι του. Ξέφυγε από την ασφάλεια και περπάτησε αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να καταρρεύσει λίγα μέτρα πριν την είσοδο του σπιτιού του. Υπήρξε υποψήφιος εννέα φορές για βραβείο Grammy και τελικά κέρδισε ένα το 1992, το Grammy Hall of Fame για το "Everyday I Have the Blues" το οποίο είχε ηχογραφήσει το 1955. Το συγκεκριμένο βραβείο δίνεται σε ηχογραφήματα 25 χρόνων και άνω με ιστορική σπουδαιότητα στην εξέλιξη της μουσικής. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Sarah Vaughan, Thelonious Monk, Miles Davis, Herbie Hancock, Dizzy Gillespie κ.α.

1976 Μετά από μια συναυλία του Elvis Presley στο Memphis, ο Bruce Springsteen πηδάει ένα τοίχο της έπαυλης Graceland με σκοπό να συναντήσει τον τραγουδιστή. Η προσπάθεια είχε άδοξο τέλος μιας και εντοπίστηκε από την ασφάλεια. Ο πεισματάρης Springsteen έκανε και δεύτερη προσπάθεια, από την κεντρική είσοδο, προσπαθώντας να πείσει τους άντρες της ασφάλειας πως είναι και αυτός τραγουδιστής - θυμίζοντας τους μάταια, φωτογραφίες του σε εξώφυλλα πρόσφατων περιοδικών...

1982 Οι Iron Maiden κυκλοφορούν το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "The Number of the Beast". Είναι το πρώτο άλμπουμ του τραγουδιστή Bruce Dickinson με το συγκρότημα. Μετά την κυκλοφορία του, καθιερώθηκαν σαν ένα από τα μεγαλύτερα Metal γκρουπ στον πλανήτη. Υπολογίζεται πως οι πωλήσεις του ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "The Number of the Beast", "Run to the Hills", "Hallowed Be Thy Name" κ.α.

STEVE TESSER PROJECT LIVE στο GHOST HOUSE

STEVE TESSER PROJECT LIVE
31 MARTIOY στο GHOST HOUSE

στο Ψuρρή,
Λεπενιώτου 26,
έναρξη 22:00,
είσοδος 5€,
open act: ACE OF HEAVEN!!!

Ε1ΕΝ+A.T.M. LIVE @ BAT CITY 17/4/2011 ΑΘΗΝΑ

Στις 17 Απριλίου οι Ε1ΕΝ παρέα με τους παντοδύναμους A.T.M.
 θα ταρακουνήσουν τα σάπια κορμιά μας 
στο γνωστό λημέρι της Λ.Αλεξάνδρας Bat City.

 Η είσοδος θα είναι 8 ευρώ με μπύρα
 και οι πόρτες ανοίγουν στις 8 το βράδυ. Καλή σας όρεξη!

Βαγγέλης Μαρκαντώνης & Joanna Drigo_Οξυγόνο Live!_Παρασκευή 1/4/2011

Βαγγέλης Μαρκαντώνης & Joanna Drigo
Unplugged
Παρασκευή 1η Απριλίου
Οξυγόνο live!
«7 σκονισμένα τραγούδια»

Βαγγέλης Μαρκαντώνης , Joanna Drigo..
Ο Βαγγέλης και η Joanna μετά από περιπλάνηση 7 ημερών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ολοκληρώνουν το ταξίδι τους έχοντας ως τελευταίο προορισμό, το μέρος απ το οποίο ξεκίνησαν, την Αθήνα. Την Παρασκευή 1η Απριλίου, όχι,δεν είναι ψέμα, θα εμφανιστούν στο Οξυγόνο live! Μαζί με τα τραγούδια τους, θα μας αποκαλύψουν όλες τις λεπτομέρειες του οδοιπορικού τους, θα κουβαλήσουν card postal απ’ τα μέρη που επισκέφτηκαν. Θα παίξουν τα 7 σκονισμένα τραγούδια. Ένα για κάθε πόλη που εμφανίστηκαν και τινάζοντας τη σκόνη θα φτιάξουν ένα ονειρικό περιβάλλον ανάμεσα σε χρώματα και φως από κεριά.
Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης, γνωστός από την «Ανοιχτή Θάλασσα», με διάθεση παρείστικη παίζει κομμάτια απ’ την καινούργια του δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει σύντομα καθώς και άλλα από την Ανοιχτή Θάλασσα, μας διηγείται ιστορίες απ’ τις «20 ζωές» του και διασκευάζει την ατμόσφαιρα της στιγμής…
Joanna Drigo.. Το ταλέντο και η επιτυχία, είναι αντιστρόφως ανάλογα της ηλικίας της. Το ντεμπούτο album της με τον ευρηματικό τίτλο «Κάποιες ώρες γεννιούνται τα όνειρα», μία pop-rock παραγωγή, με ελληνικό αλλά και αγγλικό στίχο, που υπέγραψε ο Φίλιππος Πλιάτσικας σε στίχους και μουσική της ιδίας. Η αμεσότητά της καθώς και ο τρόπος που αγκαλιάζει την κιθάρα, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα πότε ρομαντική και πότε δυναμική.

Οι ιδιαίτερες ερμηνευτικές ικανότητες του Βαγγέλη , οι αφηγήσεις του που γεφυρώνουν τα τραγούδια, θα δεθούν στη σκηνή με τη ζεστή παρουσία της Joanna Drigo. Μαζί υπόσχονται να χαρίσουν στο κοινό μια μοναδική unplugged βραδιά και ένα ταξίδι στους πιο μελωδικούς προορισμούς…

Ώρα εισόδου : 22.30
Είσοδος με ποτό : 10 ευρώ

Οξυγόνο live!
Βούρβαχη & Κορυζή 4
(μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού)
Νέος Κόσμος
ΤΗΛ. 210 9240740

ΠΕΜΠΤΗ 31/3 ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΕΡΙΔΗΣ (Fanela Rige) live @ KissFish (Θεσσαλονίκη)

Πέμπτη στις 11:00 μ.μ.
ΣΤΟ
KISS FISH bar
Φωκαίας 1 & Αβέρωφ Περιοχή: Λιμάνι
Thessaloníki, Greece

Bio Γιάννη Τσιμπερίδη (Fanela Rige)
Ο Γιάννης Τσιμπερίδης, τραγουδιστής των Fanela Rige, ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι το 1998. Από το 2007 και στα επόμενα τέσσερα χρόνια η φήμη του εξαπλώθηκε γρήγορα μέσα από τα πολυσυζητημένα live με τους Fanela Rige. Τον έχουμε ακούσει να μας τραγουδάει σε όλα τα hot σημεία της Θεσσαλονίκης απ’ όπου κατάγεται, και όχι μόνο, τραγούδια τα οποία ξεχώρισαν όπως τ...ο “ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ” και ο “ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ” από το πρώτο τους CD Single. Η συνεργασία του στην Αθήνα με τον Νίκο Τερζή είχε ως αποτέλεσμα την πρόσφατη κυκλοφορία με το επίκαιρο “ΒΓΕΣ ΑΠ’ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΟΡΙΑ”. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως τους: Στέλιο Ρόκκο, Νίκο Nivo Βουρλιώτη, Μιχάλη Εμιρλή, Νίκο Μίχα κά.

New Facebook Official Page :


Γιάννης Τσιμπερίδης "Έλα Μωράκι Μου" (fanela rige mix)

Η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του Γιάννη Τσιμπερίδη (τραγουδιστής των Fanela Rige) αφορά ένα αγαπημένο τραγούδι, το «ΕΛΑ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ» του Χρήστου Κυριαζή σε μία διασκευή άκρως καλοκαιρινή, ως προπομπός του νέου ολοκληρωμένου του album.

Όπως μας λέει και Ο Γιάννης... το «Έλα Μωράκι Μου» είναι ένα τραγούδι το οποίο μ’ ακολουθεί από τα εφηβικά μου χρόνια. Θυμάμαι να έχει σημαδέψει τις πιο όμορφες, ανέμελες και ξέγνοιαστες προσωπικές μου στιγμές. Εικόνες από καλοκαιρινές διακοπές, σκασιαρχεία από το σχολείο, «μεγάλους» έρωτες, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να συνθέσουν ένα ταινιάκι μικρού μήκους με μουσική υπόκρουση το συγκεκριμένο τραγούδι. Από την άλλη όσο περνάει ο καιρός όλοι μας, και κυρίως τα νέα παιδιά, νιώθουν την πίεση και την αβεβαιότητα του αύριο. Πολλές φορές τους στίχους ο καθένας μας τους μεταφράζει με το δικό του νόημα. Εγώ θα προτρέψω απλά να μην εγκαταλείψουν και να πεισμώσουν ακόμα περισσότερο με όποιο στόχο έχει βάλει ο καθένας και στο τέλος όλα καλά θα πάνε. Στη τελική το λέει και το τραγούδι «Ότι είναι να κάνεις κάνε το, δε γίνεται αλλιώς»

ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ LEXICON PROJECT LIVE @ BOURBON

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης συναντάει το νέο αίμα στη σκηνή του BOURBON σε ένα live που θα σας μείνει αξέχαστο!

Κλασσικές επιτυχίες και μοναδικές διασκευές από μία πολύ δεμένη μπάντα!!!
Be there...
Κυριακή, 3 Απριλίου στις 8:00 μ.M.
BOURBON 2109647600
Δασκαρόλη 67
Glyfáda, Greece

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Κάποιος κάτι ψάχνει!!! ΜΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ LIVE ΣΚΗΝΗ


Όποια μπάντα ενδιαφέρεται για live εμφανίσεις σε γνωστό μαγαζί της Αθήνας
  ας επικοινωνήσει μαζί μου

ΧΡΗΣΤΟΣ FRIK

Σαν Σήμερα... 28 Μαρτίου

1948 Ο Βρετανός πιανίστας John Evan (John Spencer Evans) γεννήθηκε στο Blackpool του Lancashire Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Jethro Tull από την άνοιξη του 1970 έως και το καλοκαίρι του 1980. Συμμετείχε στις ηχογραφήσεις σε έντεκα συνολικά άλμπουμ του συγκροτήματος και στις συναυλίες φορούσε πάντα λευκό κουστούμι, κίτρινο μπλουζάκι και ροζ-κίτρινη γραβάτα. Άρχισε την καριέρα του σαν μουσικός με το συγκρότημα The Blades στις αρχές της δεκαετίας του '60.

1958 Ο θρυλικός Αμερικανός τραγουδοποιός και μουσικός της Blues W.C. Handy (William Christopher Handy 1873-1958) απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών στην Νέα Υόρκη. Αποκαλείται και "πατέρας των Blues" μιας και έδωσε στην Blues την σύγχρονη μουσική της φόρμα. Γνωστές του δημιουργίες "Memphis Blues" (1909), "St. Louis Blues" (1914), "Beale Street Blues" (1916) κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame το 1970 και το 1993 τιμήθηκε με το Grammy Trustees Award για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Το 1969 η κυβέρνηση των Η.Π.Α. τύπωσε προς τιμήν του γραμματόσημο με τον τίτλο "Father of the Blues". 1967 Ο Ιρλανδός τραγουδοποιός Van Morrison ηχογραφεί το τραγούδι "Brown Eyed Girl" στην Νέα Υόρκη. Ήταν το τραγούδι που άνοιξε ουσιαστικά την σόλο καριέρα του τραγουδοποιού, αφήνοντας πίσω του το συγκρότημα του, τους Them. Σύμφωνα με την RIAA (Recording Industry Association of America) είναι ένα από τα 500 πιο εμπορικά τραγούδια του 20ου αιώνα. 1973 Οι Led Zeppelin κυκλοφορούν το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Houses of the Holy". Ηχογραφήθηκε σε Μεγάλη Βρετανία και Η.Π.Α. από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 1972. Μόνο στην Αμερική, οι πωλήσεις του ξεπερνούν τα έντεκα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "The Song Remains the Same", "D'yer Mak'er" κ.α. 1986 Περισσότεροι από έξι χιλιάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί στον πλανήτη παίζουν την ίδια στιγμή (10:15 a.m. EST) το τραγούδι "We are the World" του supergroup USA for Africa. Είχε κυκλοφορήσει στις 7 Μαρτίου του 1985 με σκοπό να συγκεντρωθεί ανθρωπιστική βοήθεια για την Αφρικανική ήπειρο.

Ember Live @ After Dark with Grandma's Choice


After Dark Διδότου 31 & Ιπποκράτους Athens, Greece

Πέμπτη 31/3 - Χάρης Γιούλης & Οι Φαροφύλακες Live @ Πατατράκ


Πέμπτη στις 9:30 μ.μ
O Χάρης Γιούλης & Οι Φαροφύλακες Live STO Πατατράκ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ATLANTIS FM 105.20 - 27/03/2011

ΤΟ BLOG RADIO MUSIC ROCK
ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!
27/03/2011
PARTY TOY ATLANTIS FM 105.20

ARISTERA: GEORGE ARCHONTAKIS (MOTIVO 4)STO KENTRO: Άρης Τσουκαντάς : Drums (MOTIVO 4) - DEKSIA: Μιχάλης Κεχαγιάς, η φωνή των Lexicon Project
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ (MOTIVO 4) - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ (LEXICON PROJECT)
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΩΤΣΑΚΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ
 ΚΑΡΜΑ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 ΚΑΡΜΑ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ (LEXICON PROJECT) - XRHSTOS FRIK
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ (MOTIVO 4) - XRHSTOS FRIK


Ο Στάθης Δρογώσης στο ''SMALL Café'' στον Πειραιά - 30/03/2011

Ο Στάθης Δρογώσης μετά την πρώτη του sold out-συναυλία στο Gagarin τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα και την κυκλοφορία του τρίτου προσωπικού του δίσκου με τίτλο "Η αγάπη στο τέλος", στήνει στο «Small Café» στον Πειραιά ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με επιλογές από όλη τη δισκογραφική πορεία του, καθώς και αγαπημένα τραγούδια του χθες και του σήμερα.

Ιδιαίτερη στιγμή του προγράμματος αποτελεί η παρουσίαση των τραγουδιών από την δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Όμορφη Ζωή» η οποία κυκλοφόρησε στο τέλος του 2010.

Για μία μοναδική unlugged παράσταση, την Τετάρτη 30 Μαρτίου, ο Στάθης Δρογώσης στο πιάνο και στη φωνή, θα ερμηνεύσει ανέκδοτα τραγούδια αλλά και τις δυνατές ραδιοφωνικές του επιτυχίες όπως «Μην Το Πεις Πουθενά», «Νύχτα», «Συγχώρεσε Με» και φυσικά το «Βιαστικό Πουλί Του Νότου» που έχει τραγουδηθεί από τον Γιάννη Κότσιρα.
Συνοδοιπόρος σε αυτό το μουσικό ταξίδι ο ταλαντούχος τσελίστας Άρης Ζέρβας.

Ώρα έναρξης: 22:00

Small Café
Στον Πειραιά
Αριστοτέλους 10 - Πεζόδρομος
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 210 4297236

Σαν Σήμερα...27 Μαρτίου

1924 Η Αμερικανίδα Jazz τραγουδίστρια Sarah Vaughan (Sarah Lois Vaughan 1924-1990) γεννήθηκε στο Newark του New Jersey. Τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Hall of Fame, το οποίο δίνεται σε ηχογραφήματα άνω των 25 χρόνων τα οποία έχουν ιστορική σημασία και σπουδαιότητα, για το άλμπουμ της "Sarah Vaughan with Clifford Brown" (1955) και το τραγούδι "If You Could See Me Now" (1946). Δημοφιλή τραγούδια της τα "Whatever Lola Wants", "Loverman" κ.α. Μαζί με τις Billie Holiday και Ella Fitzgerald θεωρούνται οι μεγάλες κυρίες της Jazz. 1967 Οι The Turtles με το τραγούδι τους "Happy Together" ρίχνουν από την κορυφή του Billboard Hot 100 τους The Beatles και το τραγούδι "Penny Lane". Είχε κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο και ήταν το μοναδικό τραγούδι του συγκροτήματος που κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά στο Billboard. 1973 Το περιοδικό Rolling Stone δημοσιεύει ένα άρθρο στο οποίο αναφέρει πως ο Carlos Santana άλλαξε το όνομα του σε Devadip. Στην πραγματικότητα αυτό είναι το πνευματικό όνομα του κιθαρίστα, το οποίο του είχε δώσει ο Guru Sri Chinmoy και σημαίνει: "Το μάτι, το αρνί και το φως του θεού". 1984 Η Cyndi Lauper κυκλοφορεί το single "Time After Time". Στις 9 Ιουνίου θα σκαρφαλώσει στο Νο1 του Billboard Hot 100. Το τραγούδι ήταν μέρος του άλμπουμ "She's So Unusual" από το οποίο βγήκαν επιτυχίες όπως το "Girls Just Want to Have Fun" κ.α. 2003 Το σπίτι που ο John Lennon πέρασε τα παιδικά του χρόνια, στον αριθμό 251 της οδού Menlove στο Λίβερπουλ, άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό. Στην εκδήλωση παρευρίσκεται και η Yoko Ono, η οποία δηλώνει στους δημοσιογράφους πως ο Lennon θα ήταν αντίθετος στον πόλεμο κατά του Iraq.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ PASSPORT O ATLANTIS 105.20

Άνοιξη 1991
Γεννιέται ο ραδιοφωνικός σταθμός Atlantis

27/03/2001
O Atlantis (ο οποίος τότε εξέπεμπε στους 90 στα Fm) είναι ένας από τους πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που κλείνουν με απόφαση της τότε κυβέρνησης. Η είδηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και μέσα σε 2 ημέρες o Atlantis οργάνωσε συναυλία υποστήριξης. Με τη βοήθεια της μουσικής σκηνής Σφεντόνα που μας παραχώρησε το χώρο του Χριστόφορου Κροκίδη που βοήθησε τα μέγιστα στην οργάνωση και με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου να τραγουδάει, χιλιάδες ακροατές έσπευσαν να κατακλύσουν όχι μόνο το μαγαζί, αλλά και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας της οποίας η κυκλοφορία διεκόπη από το πλήθος. Ο Atlantis ήταν ο σταθμός που έδωσε χώρο και ζωή στην ελληνική ροκ σκηνή και θεωρήθηκε ένας από τους λόγους της άνθισης της τη δεκαετία του 90, αλλά και ένας σταθμός που ήταν αυτό ακριβώς που πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι το ραδιόφωνο. Μια μεγάλη παρέα...

27/03/2011
Μετά από10 χρόνια...
Μετά από πολλές κατασχέσεις και πολύ κυνηγητό…
Μετά από πολλές (κερδισμένες) δικαστικές διαμάχες…
Μετά από πολύ κόπο και πολύ επιμονή…
Ο Atlantis είναι ακόμα εδώ με όλη την όρεξη και την αγάπη που είχε και τότε για την ελληνική ροκ σκηνή.
Γιορτάζουμε λοιπόν – όχι τα 10 χρόνια από εκείνη την μαύρη για εμάς ημέρα – αλλά το γεγονός ότι είμαστε ακόμα εδώ. Γιορτάζουμε το γεγονός ότι ο Atlantis 105,2 ένας σταθμός που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της ελληνικής ροκ σκηνής, είναι ακόμα ζωντανός και πιο φρέσκος από ποτέ.
Κι επειδή τις γιορτές τις κάνεις πάντα με φίλους, διοργανώνουμε μια συναυλία με τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες.
Ποιοί θα είναι μαζί μας ???
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Λεωνίδας Μπαλάφας
Rous
Πάνος Μουζουράκης
Motivo 4
Δημήτρης Καρράς
Μαρία Λούκα,
Φώτης Ανδρικόπουλος
Σπύρος Γραμμένος
Lexicon Project
Κάρμα
Αντίπερα Όχθη
Psyclinic Tactix
Totem
9mm
Steve Tesser
To εισιτήριο της συναυλίας ανέρχεται στα 10€
Η συναυλία θα γίνει στο Passport (Καραϊσκου 119, Πειραιάς)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00 και το Live ξεκινάει ΑΥΣΤΗΡΑ στις 20:00 !!!
Εισιτήρια θα πωλούνται εκείνη την ημέρα από τις 14:00
Σας περιμένουμε όλους εκεί !!!!

THE DEAL LIVE στο Primitive bar‏

THE D.E.AL. - Live
στο Primitive bar,

Σάββατο 2 Απριλίου 2011, 21:30

Το νεοσύστατο συγκρότημα D.E.AL. είναι δημιούργημα τριών αδελφών:
Ο Ηλίας τραγουδά και παίζει μπάσο, ο Αλέξανδρος κιθάρα και ο μόλις δεκατριάχρονος (!) Δημήτρης παίζει ντραμς.
Οι αδελφοί Καρκαβέλια, έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους αρκετά live, παρουσιάζουν σε μια μοναδική εμφάνιση δικά τους κομμάτια (καθώς και τις απαραίτητες διασκευές) από blues rock μέχρι progressive, στο μπαρ Primitive, στου Ψυρρή.

Χώρος: Primitive bar
Διεύθυνση: Σαρρή 41, Ψυρρή, 210 3239722
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 8 ¤, με μπύρα