ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Με δυο τσουβάλια ουρανό που θα με κρύψεις...




ένοχο λα - με δυό τσουβάλια ουρανό


Με δυο τσουβάλια ουρανό που θα με κρύψεις
που θα δειπνήσει το χαμόγελό σου
εμένα η πίκρα μου έγινε τραγούδι
μα μην ζητάς πια συμβουλές για το καλό σου.

Δεν περιμένω συμβουλές
δεν περιμένω γιατρειά
φεύγουν οι μέρες οι καλές
και μένει μια καρδιά γριά

Με δυο ταξίδια θάλασσα που θα με ψάξεις
που θα περάσεις τη ζωή σου
στον ουρανό τ’ αστέρι σου να τάξεις
και τη φωνή που σου φωνάζει χαραμίσου




Ειναι ο τροπος που χειριζεται ο καθενας τον φοβο του ...τον πονο του ....οτι αγαπαει κ οτι του κομματιαζει την ζωη ........
Κ αν νομιζεις πως σε καθε δυσκολη στιγμη χρειαζεται μια συμβουλη για να βοηθησει κανεις λαθος...
Δεν ειναι αυτο που χρειαζεται.Μια προσπαθεια να δεις με τα δικα μου ματια χρειαζεται .Μια προσπαθεια να κατανοησεις. Να δεις γιατι τις νυχτες δεν κοιμαμαι .Γιατι απο παιδι σ ενα ταβανι στηλωνονται τα ματια ...Να καταλαβεις πως προσπαθει το μυαλλο να ταξιδεψει.Απο τι προσπαθει η ψυχη να ξεφυγει.
Ενα ταβανι μπορει να γινει μυστικη εξοδος του μυαλλου. Μπορει να γινει ενας ουρανος...κ δυο ματια εκει να φτιαχνουν αλλες εικονες ... Εναν ουρανο γεματο αστερια..συννεφα.......αχνες γραμμες που αφηνουν τ αερολανα οταν πετανε εκει ψηλα!!!!!!!!!!!!!
Και περνανε τα χρονια κ ενας ΙΧ ουρανος υπαρχει παντα εκει πανω.....Κ καποια στιγμη αφαιρεις απο εκει ...τ αστερια.................Γιατι δεν τα χρειαζεσαι πια.Βλεπεις ......οταν εισαι ακομα παιδι πιστευεις κ ελπιζεις.....κ ευχεσαι ............κ ονειρευεσαι!!!! Μεγαλωνοντας καταλαβαινεις πως δεν υπαρχουν ευχες ικανες να πραγματοποιηθουν απο αστερια που πεφτουν !!!!!!!!!!!Κ ετσι το ταβανι - ουρανος σου δεν εχει αστερια..........................Ειναι ομως δικος σου !!!!!!!!!Κανεις δεν μπορει να στον παρει η να στον σκοτεινιασει!!!!!!!!!!!!!
Εκει λοιπον πρεπει να σε ψαξουν αν θελουν να σε βρουν ..........Γιατι εκει κρυβεται το μυστικο..ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΒΡΟΥΝ .....ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ..............


Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

STONE COLD DEAD: Το ξεκίνημα του νέου σχήματος του Γιώργου Μπόκου

Stone Cold Dead ονομάζεται η μπάντα του Γιώργου Μπόκου, του μουσικού που γνωρίσαμε ευρύτερα από το πέρασμα του τόσο από τους Rotting Christ, όσο και από τους Nightfall.


Από την πλευρά της μπάντας μας ήρθε το εξής Δελτίο Τύπου, το οποίο μας εξηγεί περισσότερα:


Stone Cold Dead ονομάζεται η μπάντα του Γιώργου Μπόκου (ex Rotting Christ, ex Nightfall) η οποία ολοκλήρωσε την ηχογράφηση του πρώτου της δίσκου και ήδη βρίσκεται στη διαδικασία της μίξης στα Grindhouse Studio Athens. Η τρίπτυχη διαδρομή αναζήτησης του εσώτερου εαυτού αποτελεί τη βασική θεματολογία των 9 κομματιών που συμπεριλαμβάνονται στο δίσκο και τρεις πολύ ιδιαίτεροι μουσικοί έχουν αναλάβει ο καθένας από μια τριάδα για την ηχογράφηση των τυμπάνων:
Γιάννης Σταυρόπουλος (Nukleus jazz quartet) Dimitrios Dorian aka Vorskaath (Zemial , ex Markus Stockhausen) Γιώργος Κόλλιας (Nile)


Οστόσο το line up της μπάντας είναι το εξής: Γιώργος Μπόκος στις κιθάρες - φωνητικά, Χάρης Παζαρούλας (Ostrobothnian Chamber Orchestra) στο κοντραμπάσο - ηλεκτρικό μπάσο και Dimitrios Dorian στα τύμπανα.
Την παραγωγή του δίσκου έχει αναλάβει ο ίδιος ο Γιώργος Μπόκος, τους στίχους έγραψε ο Χάρης Παζαρούλας και το artwork επιμελήθηκε ο Costin Chioreanu (Arch Enemy, Mayhem, Roadburn Festival).


O δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2014.

AC/DC: Πολλές οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Malcolm Young και το μέλλον της θρυλικής μπάντας (UPDATE)

Πολλές είναι οι φήμες που κυκλοφορούν το διαδίκτυο σχετικά με την κατάσταση της υγείας τουMalcolm Young αλλά και την μέλλουσα πορεία των AC/DC και το αν αυτή θα έχει συνέχεια ή όχι. O Brian Johnson ξεκαθαρίζει την κατάσταση με δηλώσεις του.
UPDATE: Μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Brian Johnson στον βρετανικό Telegraph το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει γύρω από τις φήμες που αφορούν τον Malcolm Young, την μελλοντική πορεία των AC/DC και το 16ο album που σκοπεύουν να ηχογραφήσουν.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Οπωσδήποτε θα βρεθούμε όλοι μαζί τον Μάιο στο Vancouver. Θα αρπάξουμε τις κιθάρες μας, θα πιούμε κάνα ποτηράκι και θα δούμε αν έχουμε στο μυαλό μας καμιά μελωδία και καμιά ιδέα. Αν έχουμε, θα την ηχογραφήσουμε». Επίσης ο Brian Johnsonεπιβεβαίωσε ότι ένα μέλος της μπάντας (που φήμες λένε ότι είναι ο Malcolm Young) είναι ασθενής αλλά αρνήθηκε ότι αυτό σημαίνει την απόσυρση του group. «Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω για το μέλλον» είπε. «Δεν αποκλείω τίποτα. Ένα από τα αγόρια μας, έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά κανένας δεν θέλει να πει πολλά για αυτό το ζήτημα. Είναι πολύ περήφανος και κλειστός χαρακτήρας, είναι ένας θαυμάσιος τύπος. Είμαστε φίλοι 35 χρόνια και τον θαυμάζω πάρα πολύ». Kαι εμείς επίσης και ευχόμαστε περαστικά και γρήγορα!
Επίσης στην σελίδα του Facebook των AC/DC, δημοσιεύτηκε η εξής ανακοίνωση:
"Έπειτα από 40 χρόνια αφοσιωμένης ζωής στους AC/DC, ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος, ο Malcolm Young, θα κάνει ένα διάλλειμα από το συγκρότημα εξαιτίας ασθένειας της υγείας του. Ο Malcolm, θέλει να ευχαριστήσει τις λεγεώνες των φανατικών οπαδών της μπάντας παγκοσμίως, για την ατελείωτη αγάπη και την υποστήριξη τους. Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, οι AC/DC ζητούν να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή του Malcolm και της οικογένειας του σε αυτό το χρονικό διάστημα. Το συγκρότημα θα συνεχίσει να δημιουργεί μουσική". 

Ενδεικτικά της κατάστασης που αφορά την υγεία του Malcolm Young είναι τα παρακάτω.
Μιλώντας στο ABC Radio ο τραγουδιστής των ChoirboysMark Gable, ο οποίος έχει υπάρξει φίλος των AC/DC για πολλά χρόνια, δήλωσε: «Αυτό είναι αλήθεια, ο Malcolm είναι άρρωστος… Από όσα καταλαβαίνω και έχει επιβεβαιωθεί εν μέρει από τον γιο του Ross (Young)… φαίνεται ότι ο Malcolm δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει πλέον. Δεν είναι μόνο ότι δεν είναι καλά στην υγεία του, είναι ότι η κατάσταση δείχνει να είναι αρκετά σοβαρή».

Επίσης ο Αυστραλός μουσικός δημοσιογράφος Darryl Mason μετέδωσε νωρίτερα μέσα στην βδομάδα ότι ο Young χτυπήθηκε από εγκεφαλικό πριν από τρεις βδομάδες, που του άφησε ένα θρόμβο στον εγκέφαλο. Το γεγονός συνέβη λίγο πριν ξαναμαζευτεί η μπάντα στις αρχές Απριλίου και ξεκινήσει τις πρόβες και τις ηχογραφήσεις για το καινούριο album που σχεδίαζαν να ηχογραφήσουν τον επόμενο μήνα στο Vancouver.

Από την άλλη μεριά το Billboard.com έγραψε ότι σύμφωνα με πρόσωπα που βρίσκονται μέσα στο στρατόπεδο των AC/DC, επιμένουν ότι δεν υπάρχει αλήθεια στις ιστορίες που μιλούν για το τέλος της μπάντας.

SAXON: Επιστροφή στο «δεύτερο σπίτι τους» για live

Tο γνωρίζουμε ότι οι Saxon, αισθάνονται σε κάθε live τους στην Ελλάδα, σαν να βρίσκονται στο δεύτερο τους σπίτι. Οπότε σιγά μην δεν επέστρεφαν στα μέρη μας! Από τους διοργανωτές των επερχόμενων συναυλιών τους στην Ελλάδα μας ήρθε το παρακάτω Δελτίο Τύπου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – GAGARIN 205, ΑΘΗΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ -  PRINCIPAL CLUB THEATER, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής, οι Saxon είναι το καλύτερο live heavy metal συγκρότημα. Αρκεί να βρεθείς μία φορά σε κάποιο από τα show τους για να το καταλάβεις. Η ειλικρίνεια, η αφοσίωση, ο αυθορμητισμός, η  αρτιότητα , η απόδοση και η ποιότητα των τραγουδιών τους δημιουργούν την έσχατη, την ασύγκριτη heavy metal εμπειρία και τα γεμάτα έξαψη και ενθουσιασμό πρόσωπα το οπαδών μετά το τέλος κάθε εμφάνισής τους αποδεικνύουν  του λόγου το αληθές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα εισιτήρια των  συναυλιών τους  έχουν συνεχώς  αυξανόμενη ζήτηση. Στο κοινό τους προστίθενται συνεχώς νέοι οπαδοί ενώ και παλιοί παραμένουν και δεν παραδίνονται ποτέ.
Έχουν περάσει 35 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο τους album με τίτλο το όνομά τους και έκτοτε οι Saxon πρωτοστατούν στα heavy metal δρώμενα.  Οι δίσκοι τους  ‘Wheels Of Steel’ (1980), ‘Strong Arm Of The Law’ (1980) και ‘Denim And Leather’ (1981) είναι οι δουλειές που τους καθιέρωσαν ως πρωτεργάτες του Βρετανικού και κατά συνέπεια του παγκόσμιου heavy metal  περιέχοντας τραγούδια άφθαρτα στο πέρασμα του χρόνου που μέχρι και σήμερα εξακολουθούν και εμπνέουν νέες γενιές οπαδών.  Το σερί των σπουδαίων δίσκων συνεχίζεται με τα ‘Power And The Glory’ (1984), ‘Crusader’(1985) και ‘Innocence In No Excuse’ (1986) ενώ τα ‘Rock The Nations’ (1986) και ‘Destiny’(1988) είναι λιγότερο εμπνευσμένες στιγμές της πολυετούς πορείας τους. Δύο δίσκοι στους οποίους το σχήμα ‘έβαλε νερό στο κρασί του’ μαλάκωσε τον ήχο του αποζητώντας την επιτυχία στο γενικότερο rock στερέωμα χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.  Από δεκαετία του ’90 και μετά οι Saxon παρουσιάζονται συνεχώς αναγεννημένοι επαναπροσδιορίζοντας το ήχο τους και κοιτώντας προς τις μουσικές τους ρίζες. Η αρχή έγινε με το ‘Solid Ball Of Rock’(1991) και το ‘Forever Free’(1993)  και έκτοτε το σχήμα έχε παρουσιάσει 9 ακόμα studio album από τα οποία ξεχωρίζουν τα ‘Dogs Of war’ (1995), ‘Unleash The Beast’ (1997) , ‘Lionheart’ (2004), ‘Call To Arms’ (2011) όπως και περσινό ‘Sacrifice’ που απέσπασε μόνο θετικά σχόλια από  οπαδούς και τύπο.


Οι Saxon ήταν το πρώτο μεγάλο αμιγώς heavy metal συγκρότημα που έπαιξε ποτέ στην Ελλάδα (την άνοιξη του 1986) και έκτοτε έχουν δημιουργήσει  μία σχέση με τους Έλληνες οπαδούς η οποία και επιβεβαιώνεται κάθε φορά που επισκέπτονται  τη χώρα μας για συναυλία. Οι μεν καλούν το συγκρότημα να μείνει στη σκηνή παίζοντας μέχρι τελικής πτώσεως και οι δε ανταποκρίνονται παίζοντας επικά σε διάρκεια και ποιότητα set που ορισμένες φορές φτάνουν τις 3 ώρες σε διάρκεια.


Φέτος οι Saxon πραγματοποιούν την Warriors of the Road περιοδεία στην οποία εορτάζουν τα 35 χρόνια της ενεργής παρουσίας τους στη σκηνή και στα show που θα πραγματοποιήσουν θα παίξουν τραγούδια από ολόκληρη την καριέρα τους δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ‘αγία τριάδα’ της δισκογραφίας τους ‘Wheels Of Steel’ , ‘Strong Arm Of The Law’ και  ‘Denim And Leather’. 
Κάθε συναυλία των Saxon συνοδεύεται από  την έκφραση ‘αυτό δεν χάνεται’ και όσοι έχουν την τύχη να τους δουν για πρώτη φορά είναι δεδομένο πως δύσκολα θα τους χάσουν στο μέλλον. Οι Έλληνες Inner Wish, που θα ανοίξουν τη συναυλία της Αθήνας, είναι το ιδανικό συνοδευτικό σε μία βραδιά που το heavy metal θα γιορτάσει.  Όσοι τους έχετε δει ξέρετε, όσοι όχι, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας. Never Surrender.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΑΘΗΝΑ: Public, Metal Era, Reload Stores, Παπασωτηρίου, Seven Spots
Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ τα πρώτα 500 και μετά 28 ευρώ
On-line: www.viva

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Viva, Public, Musicland (Μητροπόλεως 102), Nephilm
Tιμή εισιτηρίου:  25 ευρώ
On-line: www.viva

Salto Mortale-Η επόμενη μέρα (digital single)

Οι Salto Mortale παρουσιάζουν το πρώτο τους επίσημο digital single με τίτλο «Η Επόμενη Μέρα».Η ονομασία του τραγουδιού εκτός από το στιχουργικό περιεχόμενο  συμβολίζει και την αλλαγή που έχει επέλθει στο μουσικό ύφος του συγκροτήματος σχετικά με το προηγούμενο υλικό τους(το demo “Ξεχασμένες Στιγμές” που κυκλοφόρησε πριν από ένα χρόνο).
Η ηχογράφηση έγινε στο Noisebox studio,στην Πάτρα σε παραγωγή και μίξη του Σάκη Μπάστα.

Ακούστε το κομμάτι εδώ:

Μπορείτε επίσης να το ακούσετε και να το κατεβάσετε δωρεάν εδώ:


Οι Salto Mortale ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία αποτελούμενοι από τους Θανάση Αντωνόπουλο (φωνή, ηλ.κιθάρα) και Δημήτρη Μουργελά (μπάσο) στα τέλη του 2011. Στη συνέχεια υπήρξε η προσθήκη του Γιώργου Μαρκόπουλου (ηλ.κιθάρα) και μετά από κάποιες αλλαγές στη θέση του ντράμερ οριστικοποιήθηκε η σημερινή τους σύνθεση με το Γιώργο Φούρο (τύμπανα).To μουσικό τους ύφος κυμαίνεται στα πλαίσια του ελληνόφωνου ροκ. Τον Απρίλη του 2012 το κομμάτι "Μόνο για μένα" βρέθηκε στην 5η θέση του διαγωνισμού Big Buzz στο μουσικό site Musicwave ενώ τον επόμενο μήνα βρεθήκαν στην 1η θέση του ίδιου διαγωνισμού με το "Δεν ανήκεις εδώ". Με έδρα την Πάτρα έχουν πραγματοποιήσει live σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και εμφανίσεις μαζί με τα Υπόγεια Ρεύματα, τους Puressence, το Μίλτο Πασχαλίδη, με Στόκα, Μαχαιρίτσα, Ζουγανέλη κ Σταρόβα, το Σωκράτη Μάλαμα, τα Μωρά στη Φωτιά,τον Πέτρο Θεοτοκάτο και τους Απροσάρμοστους ενώ έχουν συμμετάσχει και σε διάφορα φεστιβάλ.
Περισσότερες πληροφορίες για τους Salto Mortale στην επίσημη σελίδα τους στο facebook:

CUTTING LOOSE feat. BILLY VASS @ BAT CITY 2 Μαίου 2014 (ΚΟΠΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ feat. BILLY VASS @ BAT CITY 2 Μαίου 2014)

Θα πάμε ροκ από το σπίτι με 80s Hard rock καλύπτει τόσο comp περούκα σας, τα κορίτσια φορούν δέρματα σας και ελάτε στο κέντρο της πόλης για να διασκεδάσετε μαζί μας!!!

VAN HALEN, Alice in Chains, DANZIG, ΕΥΡΩΠΗ, ΔΗΩ, SABBATH, DOKKEN, FIREHOUSE, DEF LEPARD, SCORPS, MEGADETH και πολλά, πολλά άλλα,,,,,,,,,,,



Είσοδος 8 ευρώ (με μπύρα ή κρασί ή Monster)

@ 21.30




Πληροφορίες - Επικοινωνία

BAT CITY 
Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 11 
ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ 
ΑΘΗΝΑ 
210 6401666 / 6985964483

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

THOMAIS DE FOIS BAND LIVE 25/4