ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

Εξόριστοι και δεν τους καίγεται καρφί
Sisters Of Mercy

Με δεκαπέντε χρόνια απουσίας από τη δισκογραφία, παρουσιάζουν τα νέα τους τραγούδια μόνο σε συναυλίες. «Ελάτε να τα ηχογραφήσετε πειρατικά και να τα ανταλλάξετε στο Ιντερνετ», μας προσκαλεί ο Αντριου Ελντριτς. Σήμερα στην Αθήνα, αύριο στη Θεσσαλονίκη
«Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να ηχογραφήσουμε νέο δίσκο. Αλλά έχουμε αρνηθεί επανειλημμένα να δουλέψουμε με οποιαδήποτε δισκογραφική που διοικείται από ηλίθιους, άπληστους και άσχετους με τη μουσική μάνατζερ. Οπως δηλαδή είναι οι περισσότερες. Θα μπορούσαμε να μπούμε μόνοι μας στο στούντιο, να βγάλουμε τον δίσκο και να τον κυκλοφορήσουμε ανεξάρτητα. Αλλά δεν έχουμε τα χρήματα για να τον κάνουμε όπως θέλουμε. Και όσοι ενδιαφέρονται για τα νέα μας τραγούδια, τα ηχογραφούν πειρατικά στις συναυλίες και τα ανταλλάσσουν μεταξύ τους στο Ιντερνετ. Τίποτα δεν χάνεται». Με μια έπαρση και έναν ευθύ σαρκασμό, που μοιάζουν κληρονομιά από τα χρόνια του πανκ, ο Αντριου Ελντριτς, ο τραγουδιστής και ηγέτης των Sisters Of Mercy, μιλάει λίγο πριν η μπάντα του δώσει δύο συναυλίες. Σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικός Κόσμος, Κτίριο 56 (Πειραιώς 254, Ταύρος) και αύριο στην Αποθήκη του Μύλου στην Θεσσαλονίκη θα παίξουν από παλιές επιτυχίες, όπως το «More» και το «The Temple of Love», μέχρι καινούργια και ακυκλοφόρητα τραγούδια.
«Τα νέα τραγούδια ηχούν κάπως διαφορετικά, πιο μελωδικά», προσπαθεί να τα περιγράψει ο Ελντριτς. «Ισως γιατί τώρα πια έχουμε ωριμάσει ως μουσικοί». Αλλωστε, τρεις δεκαετίες στη μουσική σκηνή δεν είναι λίγες για μια μπάντα που φτιάχτηκε το '80 στο Λιντς γιατί «ήθελαν να ακούσουν τη μουσική τους στο ραδιόφωνο». Οπλα τους, ένα όνομα κλεμμένο από το ομώνυμο τραγούδι του Λέοναρντ Κοέν και ένας σκοτεινός, βαρύς ήχος, που πατούσε τόσο στην ορμή και την τραχύτητα του πανκ όσο και στην τότε αναδυόμενη ποστ πανκ σκηνή, μαζί με την επιβλητική μπάσα φωνή του Ελντριτς. Ηταν η εποχή που ο μουσικός τύπος τούς κόλλησε την ετικέτα γκοθ ροκ, βάζοντάς τους μαζί με τους Cure και τους Siouxsie And The Banshees.
«Είναι η ταμπέλα που απεχθάνομαι», λέει ο Ελντριτς. «Ξεκινήσαμε έχοντας για επιρροές τους Velvet Underground και τους Stooges. Ανήκουμε στην ίδια σκηνή με τους Motorhead και τους Ramones. Πραγματικά, έρχονται κάποια μαυροντυμένα παιδιά με άθλιο κούρεμα στις συναυλίες μας. Αλλά έρχονται και τύποι που ακούνε μέταλ, βετεράνοι πανκ, πιτσιρικάδες οπαδοί της ανεξάρτητης σκηνής. Φαντάζομαι ότι έρχονται και κάποιες νοικοκυρές. Οπότε, γιατί δεν γράφουν ότι είμαστε μπάντα για νοικοκυρές;».
Στο επίσημο, πάντως, σάιτ τους -που υπολειτουργεί- οι Sisters Of Mercy αυτοπαρουσιάζονται ως ροκ εν ρολ και ποπ μπάντα και μηχανή ιντάστριαλ ρυθμού. «Είναι μια ειρωνική παρουσίαση, που συγκεντρώνει όλα αυτά που έχουν γραφτεί κατά καιρούς για μας», απαντάει ο Ελντριτς. «Αλλά τελικά, όταν το καλοσκέφτομαι, είμαστε όλα αυτά. Γράφουμε τραγούδια με ποπ ρεφρέν, έχουμε και πίσω μας έναν ιντάστριαλ θόρυβο. Αλλά πάνω από όλα είμαστε μια ροκ εν ρολ μπάντα, με ό,τι περικλείει η λέξη. Γράφουμε τραγούδια για όσα βλέπουμε καθημερινά γύρω μας. Δίνουμε τη δική μας εικόνα του κόσμου, μέσα από τη μουσική. Και είναι ένας ζοφερός κόσμος».
Κάτω από αυτή τη φιλοσοφία ξεκίνησαν και το '80. Ο Ελντριτς ως ντουέτο με τον Γκάρι Μαρξ και ένα ντραμ μασίν, που βάφτισαν Doktor Avalanche, εισέβαλαν στη μουσική σκηνή. Η πορεία τους ήταν ταραχώδης, έγιναν η άντεργκραουντ μπάντα με τη μεγαλύτερη φήμη στα μέσα της δεκαετίας του '80, κυκλοφόρησαν ιστορικούς δίσκους όπως το «First And Last And Always», ενώ ο Ελντριτς άλλαξε δεκάδες κιθαρίστες και μπασίστες. Και τώρα, τα μονά ιστορικά μέλη είναι ο ίδιος στα φωνητικά και το ντραμ μασίν, ενώ τους συμπληρώνουν ο Κρις Καταλιστ και ο Μπεν Κρίστο στις κιθάρες. Οσο για δίσκους, κυκλοφορούν μόνο επανεκδόσεις από το παρελθόν, όπως το «Vision Thing» και το «Floodland».
Στα πενήντα του χρόνια ο Ελντριτς δεν υποχωρεί από την εποχή που «κατέβηκε σε απεργία», αρνούμενος να ηχογραφήσει οτιδήποτε. Μπορεί για δεκαπέντε χρόνια να μην έχει συμβόλαιο για δίσκους, αλλά δεν δίνει δεκάρα. «Οσοι θέλουν πολύ να ακούσουν το νέο υλικό, ας έρθουν να μας δουν στη συναυλία», λέει. Το Ιντερνετ δεν το έχει σε μεγάλη υπόληψη. «Ολοι με συμβουλεύουν να βγάλω εκεί έναν καινούργιο δίσκο. Ο Κρις, ο κιθαρίστας μας, ασχολείται συνεχώς μ' αυτό. Αλλά επιμένω ότι για να βγει κάτι που να ανταποκρίνεται στην ιστορία μας, όχι μια ερασιτεχνική δουλειά, χρειάζονται χρήματα. Ισως έχω πολύ μεγάλες απαιτήσεις, αλλά δεν αλλάζω μυαλά».
Ετσι, συνεχίζει να κάνει περιοδείες, όπως αυτή, που ξεκίνησε από το Λιντς, τη βάση του, και θα φτάσει ώς τη Νότια Αμερική. Οσο για τη φημολογούμενη απέχθειά του στις συναυλίες, ο Ελντριτς ξεκαθαρίζει: «Τις απολαμβάνω, τουλάχιστον τις περισσότερες. Τις περιοδείες απεχθάνομαι, όπου συχνά η φωνή μου παύει να βγαίνει καλή, τα όργανα χάνονται στα αεροδρόμια και τα νεύρα όλων των μουσικών σπάνε συχνά από την κούραση. Αλλά δεν παραπονιέμαι. Αυτό είναι το ροκ εν ρολ».
**Εναρξη 9.00 μ.μ.- Είσοδος 40 ευρώ.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

--------------------

ΝΕΟ CD OI MAGIC DE SPELL


Artist: MAGIC DE SPEL

Album: ΟΚ ΠΑΤΕΡΑ


Released: 04/2009
Company: LYRA

01. ΧΑΜΕΝΟ ΑΣΤΕΡΙ

02. ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ

03. ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΠΕΝΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ

04. Ο ΚΛΟΥΝ

05. THE TRAP... Η ΠΑΓΙΔΑ

06. ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ

07. ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ

08. DOG-GOD

09. ΚΥΡ-ΠΑΝΤΕΛΗΣ

10. ΟΚ ΠΑΤΕΡΑBONUS TRACK

11. SARAJEVO
12. ΤΟ ΔΥΟ (Δεν μπορεί ποτέ να γίνει ένα) Συμ. Στέλλα Κονιτοπούλου

www.myspace.com/magicdespell

http://www.rock-elliniko.gr/index.php?page=i202&id=164

///////////////////

Stathis Drogosis

Καινούριος δίσκος "Η αγάπη στο τέλος" πρώτο τραγούδι "

Μην το πεις πουθενά"

στον Δίεση τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK


Yiannis Kastanakis & Manos Triantafillakis @ Vanilla
Sunday 12 April,
Time: 06:00 AM
Vanilla Project,
Sarri 37,
6945-820331
info@jmt.gr
Athens, GR

Θα παίρνουμε τη μουσική σαν χάπι!

Μία 52χρονη Γερμανίδα είναι η πρώτη μουσική φαρμακολόγος στον κόσμο
Ολοένα και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν την επίδραση της μουσικής στην ψυχή και το σώμα. Πρόσφατα, Αμερικανοί επιστήμονες αποφάνθηκαν πως το άκουσμα εκλεπτυσμένων μουσικών συνθέσεων και η τακτική παρακολούθηση κοντσέρτων αφαιρούν πέντε χρόνια από την επονομαζόμενη «πραγματική ηλικία» μας. Θα μπορέσει όμως ποτέ να πάρει η μουσική τη θέση που φαίνεται να δικαιούται ως φάρμακο; Να «παρασκευάζεται» και να «συνταγογραφείται» ανάλογα με την περίπτωση, να λαμβάνεται σαν... χάπι; Η Βέρα Μπράντες, «η πρώτη μουσική φαρμακολόγος στον κόσμο», στοιχηματίζει ότι είναι απλώς θέμα χρόνου. Η52χρονη σήμερα Βέρα Μπράντες έκανε καριέρα ως παραγωγός μουσικών events και ηχογραφήσεων όταν, το 1995, ένα τροχαίο παρ΄ ολίγον να της στοιχίσει τη ζωή- και την έκανε τελικά να αλλάξει ζωή. «Έσπασα τον 11ο και τον 12ο σπόνδυλο, ο νωτιαίος μυελός μόλις που γλίτωσε. Ο γιατρός μου μού είπε: “Δεν μπορώ να κάνω τίποτα σπουδαίο για σένα, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να παραμείνεις σε πλήρη ακινησία για 10 έως και 14 εβδομάδες”». Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να μοιραστεί η Μπράντες το δωμάτιο του νοσοκομείου με έναν βουδιστή· φίλοι του έρχονταν καθημερινά και έψαλλαν. Έπειτα από μόλις δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο, μία μαγνητική τομογραφία έδειξε πως η σπονδυλική της στήλη είχε επουλωθεί πλήρως. «Όλοι είπαν πως επρόκειτο για θαύμα», λέει στους «Νew Υork Τimes». «Κι εγώ μπήκα σε πολλές σκέψεις». Με ακουστικά.Τρία χρόνια αργότερα, η Μπράντες χρειάστηκε να περάσει τρεις μήνες στο πλευρό της ετοιμοθάνατης μητέρας της, που είχε πέσει σε κώμα εξαιτίας μιας σπάνιας μορφής καρκίνου του αίματος. «Της έβαζα να ακούει μουσική με ακουστικά. Τη γνώριζα τόσο καλά, που μπορούσα να καταλάβω και από την πιο μικρή σύσπαση στα χέρια και το πρόσωπό της τι της άρεσε και τι όχι. Αρχικά, ανταποκρινόταν καλύτερα στην κλασική ισπανική κιθάρα, που ανέκαθεν απολάμβανε. Καθώς η κατάστασή της χειροτέρευε όμως, αυτά τα παλιά αγαπημένα της κομμάτια έδειχναν πια να την ενοχλούν, κάποιες πιο μινιμαλιστικές συνθέσεις έμοιαζαν να την ωφελούν περισσότερο.

Κλινικές δοκιμές.Όσο σημαντικές, εντούτοις, και αν ήταν για εκείνη σε προσωπικό επίπεδο αυτές οι εμπειρίες, η Μπράντες γνώριζε πως οι αναπτυσσόμενες θεωρίες μιας μουσικής παραγωγού χωρίς πτυχία στην ιατρική ή την επιστήμη δεν επρόκειτο ποτέ να γίνουν αποδεκτές χωρίς αυστηρές κλινικές δοκιμές. Προχώρησε λοιπόν και σήμερα είναι διευθύντρια ενός ερευνητικού προγράμματος για τη μουσική και την ιατρική στην Ιδιωτική Ιατρική Σχολή Παράκελσος, στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Παράλληλα, έχει ιδρύσει μια εταιρεία, τη Sanoson, η οποία σχεδιάζει κατά παραγγελία μουσικά συστήματα για ιατρικές εγκαταστάσεις. «Η πρώτη μουσική φαρμακολόγος», έτσι αυτοχαρακτηρίζεται. Και με την ιδιότητα αυτή «παρασκευάζει» φάρμακα υπό μορφή μουσικής. Πώς ακριβώς γίνεται αυτό; Η Μπράντες και οι συνεργάτες της δεν χρησιμοποιούν γνωστά κομμάτια- υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των προσωπικών συσχετισμών. Όπως οι παλιοί φαρμακοποιοί, που διύλιζαν αποστάγματα από το «κατάστημα» βοτάνων και φυτών της φύσης, έτσι και αυτοί αναλύουν μουσικές κάθε είδους με σκοπό να «εξαγάγουν» τα «ενεργά συστατικά» τους, τα οποία κατόπιν αναμειγνύουν στις σωστές ισορροπίες, «ρίχνοντας» μέσα τις σωστές δόσεις ρυθμού, αρμονίας και ηχοχρώματος, στον σωστό χρόνο, στη σωστή σειρά...
LΙΝΚ:
http://www.pmu.ac.at/
Εφαρμογές σε ασθένειες όπως το άγχος και η κατάθλιψη Η ομάδα μένει μακριά από σοβαρές παθολογικές ή μολυσματικές νόσους, υποστηρίζει ωστόσο ότι οι μέθοδοί της έχουν ευρείες εφαρμογές στις ψυχοσωματικές διαταραχές, την αντιμετώπιση του πόνου και τις επονομαζόμενες «ασθένειες της εποχής»: άγχος, κατάθλιψη, αϋπνία και ορισμένες μορφές αρρυθμίας. Άπαξ και ο γιατρός έχει κάνει τη διάγνωση, ο ασθενής στέλνεται σπίτι με ένα ηχητικό πρωτόκολλο και μια συσκευή που μοιάζει πολύ με iΡod, φορτωμένη τις κατάλληλες για αυτόν μουσικές. Σε πιλοτική έρευνα που πραγματοποίησαν πέρυσι, η Μπράντες και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν ότι το άκουσμα ενός ειδικά σχεδιασμένου μουσικού προγράμματος για 30 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, επί τέσσερις εβδομάδες, βελτίωσε σημαντικά τη λειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος ασθενών που υπέφεραν από υπέρταση- για την οποία δεν μπορούσε να εντοπιστεί οργανικό αίτιο. Για πότε λοιπόν να περιμένουμε τη μουσική σε «χάπι»; «Σχεδιάζουμε να λανσάρουμε τις θεραπείες μας στη Γερμανία και την Αυστρία το φθινόπωρο του 2009». Για να δούμε...

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΚΙΤΤΥ ΞΕΝΑΚΗ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ!

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΟ CLUB ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ "THE STAGE"
Διοργανωτής:
On the road live productions
Είδος:
Μουσική/Τέχνες - Συναυλία
Δίκτυο:
Global

Έναρξη:
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 στις 10:00 μ.μ.
Λήξη:
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009 στις 1:00 π.μ.
Τοποθεσία:
ΠΑΡΟΣ
Email:
mavrakis@ontheroadlive.gr

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ - ΔΙΣΚΟΣ



Οι εκδόσεις IANOS παρουσιάζουν σʼ ένα βιβλίο- cd, για πρώτη φορά, την ολοκληρωμένη εργασία του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στην ποίηση του Κ.Π. Καβάφη. Πρόκειται για μια πολύμορφη έκδοση 96 σελίδων, η οποία περιλαμβάνει ανθολογημένα ποιήματα από τον Θάνο Μικρούτσικο, κείμενο του Γιώργου Μονεμβασίτη για την μελοποίηση του Καβάφη από τον συνθέτη, επτά προσωπογραφίες του Κ.Π.Καβάφη από τον Γιάννη Ψυχοπαίδη και άλλο αρχειακό υλικό. «Τα αγαπημένα μου» τιτλοφορεί ο Θάνος Μικρούτσικος την ανθολόγηση των ποιημάτων και εξηγεί: «Είμαι ένας καλλιτέχνης που λατρεύει την Ποίηση και τους Ποιητές, και μια από τις εμμονές μου είναι να ξεκλειδώνω μουσικά τους κόσμους τους. Το μοναδικό λοιπόν κριτήριο για την επιλογή των ποιημάτων του Καβάφη ήταν πολύ προσωπικό: ποια ποιήματα του Αλεξανδρινού –είτε μελοποιήθηκαν από εμένα είτε όχι- με ακολουθούσαν συνεχώς σε πολλές φάσεις της ζωής μου, ποια με συντρόφευαν αδιαλείπτως όλα αυτά τα χρόνια, ποια με ταξιδεύουν σε κόσμους που δεν υπάρχουν πια, ποια με πονάνε, ποια με συνθλίβουν… Γιατί τον Γέρο της Αλεξάνδρειας τον ακολουθώ από τα προεφηβικά μου χρόνια- από τότε που ο πατέρας μου, τα βράδια του ʼ55, μʼ έπαιρνε στην αγκαλιά του και μου διάβαζε τα «Τείχη», τους «Αλεξανδρινούς βασιλείς», την «υπεροψία και τη μέθη του Δαρείου» μέχρι το ʼ82, σʼ εκείνο το μαύρο θέατρο του Ronse στις Βρυξέλλες, ακούγοντας την βαθιά φωνή του Paul Roland: […] η ώρα μία την νύχτα θάτανε ή μιάμισυ…» Το ένθετο cd έχει τον τίλτο «Επέστρεφε» και περιλαμβάνει 10 συνθέσεις του Θάνου Μικρούτσικου, σε νέα μουσική επεξεργασία και ενορχήστρωση. Ανάμεσα στα ποιήματα του Κ.Π.Καβάφη, ο συνθέτης επέλεξε να μελοποιήσει στην συγκεκριμένη έκδοση τα εξής: Επέστρεφε, Σύγχυσις, Ο Γενάρης του 1904, Μονοτονία, Για να ʽρθουν, Επήγα, Επιθυμίες, Ο Δεκέμβρης του 1903, 105 αργότερα, Η πόλις

ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Ουράνια Τόξα Κυνηγώ (LYRA)

Κυκλοφορεί απο την ΛYΡΑ (μετα απο μια,επι σειρά ετων,δισκογραφική παρουσία στην Μίνος) ο νέος δίσκος του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τίτλο "Ουράνια Τόξα κυνηγώ" σε μουσική και ενορχήστρωση δική του και σε στίχους του Άλκη Αλκαίου.

01. Τα πουλιά της αγάπης

02. Ζεϊμπέκικο της φυλακής

03. Σταυρόλεξο

04. Τυφλόμυγα

05. Στους πέντε ανέμους

06. Χορός της πέτρας

07. Μπολερό

08. Μπουρίνι

09. Μια καλησπέρα

10. Τσουλήθρα

11. Μη νυχτωθείς

12. Μελόδραμα
Tις εντυπώσεις που μου άφησε ο νέος δίσκος του Β.Παπακωνσταντίνου περισσότερο αρνητικές θα τις χαρακτήριζα!Ξεκινώντας με την στιχουργική του "Ουρανια τόξα κυνηγώ" θέλω να πω πως αν και λατρεύω τους στίχους του Άλκη Αλκαίου στην προκειμενη περίπτωση δεν βρίσκω καμια διαφορα με αυτούς των τελευταίων δίσκων του Παπακωνσταντίνου! Το θεωρώ βεβαια λογικό γιατί δεν γίνεται να γραφει "στιχαρες" ες αει.Κάποια στιγμή στερείται έμπνευσης και δημιουργίας αλλα δεν μπορώ να αρεστώ σε αυτούς τους στίχους μονο και μονο επειδή φέρουν την υπογραφή του!Ούτε η μουσική με εντυπωσίασε!Λαϊκότροπα,ζεϊμπέκικα,υποτονικές μπαλάντες και ψήγματα από ρυθμικά κομμάτια συνθέτουν το πολυσυλλεκτικό,μουσικό ύφος του νέου δίσκου! Δυστυχώς επικρατεί και πάλι η γνωστη μελαγχολική-ερωτική διάθεση που υπερβαίνει τα όρια του επιτρεπτού! Η ροκ πλευρά του Βασίλη για άλλη μια φορα απουσιάζει όπως και η μελωδικότητα,ο λυρισμός και το συναίσθημα που απέπνεαν στο παρελθόν οι μπαλάντες του!Μαζί με αυτά και ο κοινωνικός στίχος!Ένας δίσκος που απλά αποτελεί έναν ακόμα λόγο ύπαρξης του καλλιτέχνη και δεν σηματοδοτεί σε καμια περίπτωση την "επιστροφή" του! Κλασσική μετριότητα των τελευταίων 8-9 χρονων.Ως ποτε όμως θα προσμένουμε το επόμενο βήμα με την ελπίδα ότι θα είναι κάτι διαφορετικό; Είναι αργά για προσευχές, δεν νομίζετε;
Πληροφορίες Συγκροτήματος: Παπακωνσταντίνου Βασίλης
Αναρτήθηκε από: Σαλάκο Βασίλη

Οι Beatles σώζουν το cd

Δώδεκα στουντιο-δίσκοι τους ξανακυκλοφορούν ψηφιακά επεξεργασμένοι
Χρειάστηκαν δύο δεκαετίες, τέσσερα χρόνια επεξεργασίας στο στούντιο και ένα βιντεο-παιχνίδι για να επανεκδοθεί, ψηφιακά επεξεργασμένη, όλη η επίσημη δισκογραφία των Beatles.
Στις 9 Σεπτεμβρίου, σαράντα χρόνια μετά την τελευταία τους συναυλία, οι δώδεκα στούντιο-δίσκοι τους, μαζί με τη συλλογή «Past Masters», θα κυκλοφορήσουν σε cd με «τέτοια στερεοφωνική πιστότητα ήχου ώστε να είναι αντίστοιχη με τις αυθεντικές ηχογραφήσεις».
Η αφορμή να συμφωνήσουν οι εναπομείναντες Beatles, Πολ Μακ Κάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ, καθώς και οι κληρονόμοι του Λένον και του Χάρισον, η εταιρεία τους Apple Corps και η δισκογραφική ΕΜΙ στάθηκε το βίντεοπαιχνίδι «The Beatles: Rock Band». Θα κυκλοφορήσει την ίδια μέρα και θα συνδέει τη γενιά των ηλεκτρονικών υπολογιστών με το ροκ εν ρολ του '60, αφού ο παίκτης δημιουργεί τη μουσική των Beatles.
Οι μηχανικοί στα ιστορικά στούντιο της Αμπεϊ Ρόουντ χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να επεξεργαστούν τον ήχο των δώδεκα δίσκων. Κατάφεραν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δισκογραφικής, «να παντρέψουν τη νέα τεχνολογία με το παλιό υλικό και να διατηρήσουν την αυθεντικότητα και την ακεραιότητα των αναλογικών ηχογραφήσεων». Για να αποδοθεί η εικόνα της ηχητικής ποιότητας κάθε cd θα περιλαμβάνει το αυθεντικό εξώφυλλο του βινιλίου, το εσώφυλλο με τους στίχους και σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Ενώ για τους ρέκτες τού ρετρό θα κυκλοφορήσει και ένα cd box, «The Beatles in Mono», με τις μονοφωνικές ηχογραφήσεις των δίσκων.

Δηλαδή, οι Beatles ξαναμπαίνουν σε μια αγορά που καταρρέει, όπως αυτή των cd; Οι εμπλεκόμενοι είναι αποφασισμένοι να το ρισκάρουν. Αλλωστε ο δίσκος «1», η συλλογή επιτυχιών των Σκαθαριών που κυκλοφόρησε το 2001, πούλησε πάνω από 31 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ενώ τα παλιά cd τους, που είχαν κυκλοφορήσει από το '87, πούλησαν μόλις πέρυσι 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα. Στο κάτω κάτω, όπως λέει η δισκογραφική ,«αν το cd πεθαίνει, οι Beatles θα του δώσουν μια τελευταία ευκαιρία». Για να προσθέσει ότι «οι Beatles είναι η Rolls Royce της σύγχρονης μουσικής σκηνής».

Και, ξαφνικά, η ροκ διαμάχη του '60 ξαναζωντανεύει. Δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί η κυκλοφορία των Beatles και οι παλιοί τους «αντίπαλοι», οι Rolling Stones, έσπευσαν να αντεπιτεθούν. Δεκατρείς δίσκοι τους (από το «Sticky Fingers» μέχρι το «Α Bigger Bang») θα επανεκδοθούν τους επόμενους δύο μήνες. Ενώ προς το τέλος του χρόνου θα κυκλοφορήσουν το θρυλικό «Exile on Main Street», συνοδευόμενο από «μια μεγάλη γιορτή».

**Οι δίσκοι που θα επανακυκλοφορήσουν: «Please Please Me», «With The Beatles», «Α Hard Day's Night», «Beatles For Sale», «Help!», «Rubber Soul», «Revolver», «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band», «Magical Mystery Tour», «The Beatles», «Yellow Submarine», «Abbey Road», «Let It Be», «Past Masters, Volume 1 & Volume 2».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ROCK GLUBBING

Ακόμα κι όταν η περιοχή του Ψυρρή
αυτοανακηρύχθηκε σε επίκεντρο του αθηναϊκού night out, ακόμα κι όταν το κοινό άρχισε να ξεμακραίνει από το κέντρο προς το Γκάζι ή τους Αμπελοκήπους, τα Εξάρχεια δεν έχασαν ποτέ το σκληρό τους κιθαριστικό soundtrack. Μάλιστα, η κινητικότητα της περιοχής αποδεικνύει πως, σε πείσμα των mainstream καιρών, η rock αλτερνατίβα παρέμεινε πιστή στο downtown. Σήμερα, τρεις μετακινήσεις γνωστών στεκιών καθώς και δύο καινούργια clubs διαμορφώνουν τον νέο χάρτη του εξαρχειώτικου rock clubbing.
Roi Mat'Ανοιξε στα τέλη του 2008 καταλαμβάνοντας μέρος της «Μποέμισσας», του γνωστού ρεμπετάδικου της περιοχής, που διέκoψε πρόσφατα τη λειτουργία του.
Xάρη στην «αδερφική» του σχέση με το παρακείμενο «Αν Club», το «Roi Mat» εξελίχθηκε σε σταθερό σημείο συνάντησης του μουσικόφιλου κοινού, γι' αυτό και θα το βρείτε συχνά γεμάτο λίγα λεπτά μετά τη λήξη ενός πολυσυζητημένου live στις σκηνές της πόλης. Οι θαμώνες του είναι ένα μωσαϊκό από ροκαμπιλάδες της παλιάς φρουράς, indie kids αλλά και φίλους του σκληρού μεταλλικού ήχου. Οι αναλογίες τους αλλάζουν ανάλογα με την ημέρα: τις Πέμπτες ο έμπειρος ραδιοφωνικός παραγωγός Χρήστος Δασκαλόπουλος επιλέγει stoner, punk, post punk μουσικές και τις αναμειγνύει με ανερχόμενα νέα σχήματα από τη Βρετανία, την Αμερική και την Αυστραλία. Τις Κυριακές ο hard και heavy ήχος έχει την τιμητική του, τις Τετάρτες γίνονται αφιερώματα στο stoner rock, ενώ τις υπόλοιπες νύχτες το πρόγραμμα γίνεται ακόμα πιο πολυσυλλεκτικό.

O Κήπος της Καλάσνικοφ/Nouvelle Decadence«Ο Κήπος της Καλάσνικοφ» στεγάζεται στο ισόγειο ενός όμορφου νεοκλασικού του 1880 και δίνει έμφαση στη μουσική των '60s, διοργανώνοντας πολλές καλλιτεχνικές δράσεις. Οι μεγάλες αλλαγές, πάντως, ήρθαν στο stage του πρώτου ορόφου, όπου στη θέση του club «Συχνότητες» εγκαταστάθηκε το «Nouvelle Decadence», ίσως το πιο τρελό και δραστήριο αθηναϊκό rock club, που δεν έμεινε με δεμένα τα χέρια αφού άφησε την έδρα του στην οδό Βουλγαροκτόνου. Σε νέα έδρα πια, ο Νίκος Λακόπουλος και η ομάδα του έρχονται να διαμορφώσουν μια μικρή καλλιτεχνική πόλη, όπου η indie μουσική είναι μονάχα μία από τις πολλές πτυχές της δράσης της. Εδώ θα λειτουργήσει -από το πρωί- το «Κομμωτήριο του Decadence», ενώ σύντομα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και το «Πανεπιστήμιο του Decadence», με σεμινάρια και εργαστήρια εικαστικών, χαρακτικής και DJing. Σχεδιάζονται, επίσης, προβολές ταινιών, ανοιχτές συζητήσεις και βραδιές ποίησης, ενώ στο άμεσο μέλλον η σοφίτα του club θα μετατραπεί σε ατελιέ, όπου θα φιλοξενείται η δουλειά νέων ζωγράφων. Texas NecropolisΟ σκληρός ήχος έχει πιστούς και αφοσιωμένους οπαδούς που στηρίζουν έμπρακτα τους μουσικούς τους ήρωες, γι' αυτό και η κίνηση του «Texas» να μεταφερθεί σε χώρο συναυλιακού χαρακτήρα, στο πρώην «Underworld», ήταν το λιγότερο εύστοχη. Στο stage του «Texas Necro­polis» φιλοξενούνται metal, punk και hard rock συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πάλαι ποτέ dark wave φρουρά του «Underworld» έχει παραδώσει τη σκυτάλη σε αγόρια με χαίτες και τζην-σωλήνες καθώς και σε κορίτσια με δερμάτινες, κοντές μαύρες φούστες. Στη σπάνια περίπτωση που δεν θα πετύχεις συναυλία (συνήθως έχουν πολύ χαμηλό αντίτιμο εισόδου), θα ακούσεις ένα all around rock πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά από τους Depeche Mode και φτάνει στους Slipknot. Ανυπέρβλητο παραμένει το εντυπωσιακό ντεκόρ του club, που είναι εμπνευσμένο από την ταινία «Seven» και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.

SkullΔίχως να αποτελεί ακριβώς νέα άφιξη, το «Skull» (που λειτουργεί μονάχα τις Παρασκευές και τα Σάββατα) παραμένει πιστό στον underground χαρακτήρα του και γι' αυτόν το λόγο είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό. Στην είσοδό του δεν θα βρεις φαντεζί επιγραφές και φώτα από νέον. Στα γκρίζα ντουβάρια του υπογείου όπου στεγάζεται δεν έχει βάλει την υπογραφή του κάποιος επώνυμος interior designer. Μοναδική διακοσμητική παρέμβαση η ταπετσαρία με τις αφίσες των ομάδων και σόου που έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς: ένα συνονθύλευμα από fetish shows και parties των Yes it Does!! Sure it Does!!, αφιερώματα στη σκοτεινή πλευρά των '80s αλλά και σε πιο ειδικές, έως και noise μουσικές. Το σκηνικό παραμένει άγριο και βιομηχανικό, το εκάστοτε crowd όμως δίνει πάντα τη δική του ιδιαίτερη νότα.

Underworld GenesisΕγκαταστάθηκε πρόσφατα στην οδό Ιπποκράτους, ανταλλάσσοντας θέση με το «Texas». Με τα electric blue φώτα και τις μεταλλικές μπάρες να αγκαλιάζουν το «σκαρί» του, με τα γλυπτά και τις εικαστικές εγκαταστάσεις να δίνουν dark τόνο, το νέο «Underword» εξακολουθεί να μοιάζει με σκηνικό φουτουριστικής ταινίας τρόμου. Το μουσικό του πρόγραμμα παραμένει σκοτεινό (δίνοντας έμφαση στη μουσική των '80s), ενώ δεν λείπουν και αφιερώματα σε πιο εξειδικευμένες πτυχές της dark wave σκηνής, όπως η ambient, η folk και η industrial μουσική.
Στο πατάρι του, μάλιστα, υπάρχει και δεύτερο, μικρότερο stage, το οποίο λειτουργεί με αυτόνομα μπαρ και decks.
INFOROI MAT
Σολωμού 17-19, 2103305056
ΚΉΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ/NOUVELLE DECADENCE
Εμμ. Μπενάκη 87, 2103813685
TEXAS NECROPOLIS
Θεμιστοκλέους και Γαμβέττα 5, 6972802171
SKULL Ι
πποκράτους και Λάμπρου Κατσώνη 11, 6936457453
UNDERWORLD GENESIS
Ιπποκράτους 56, Εξάρχεια, 6972802171
Χρήστος Καρράς

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

Ακροάσεις Schoolwave 2009! Mε την υποστήριξη του Mad

Πεντακόσια παιδιά απ' όλη την Ελλάδα
έρχονται την Κυριακή των Βαϊων
και τη Μ. Δευτέρα, 12-13 Απριλίου,
με αεροπλάνα, τρένα και βαπόρια
στο club "Κύτταρο" (Ηπείρου 48 και Αχαρνών).
Πρόκειται για 81 μαθητικά συγκροτήματα
που θα περάσουν από live ακροάσεις για το 5ο Schoolwave,
το φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων
που διοργανώνουν οι Schooligans
με την υποστήριξη του Δήμου Βύρωνα.
Με αφετηρία κάθε γωνιά της Ελλάδας
(Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Πρέβεζα, Ρόδο...)
και ονόματα όπως "Wormed Potatoes",
"Deaf Maestro" και "Γαβ Γαβ",
τα 81 μαθητικά συγκροτήματα θα παίξουν
όλα σχεδόν τα είδη της μουσικής:
rock, metal, pop, punk, hip-hop,
funk, jazz, emo, screamo, έντεχνο, άτεχνο...
Την επιλογή των 21 συγκροτημάτων
που θα παίξουν τελικά στο φεστιβάλ
(3-4-5 Ιουλίου, Θέατρο Βράχων)
θα κάνουν ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης,
οι συνθέτες Νίκος Κυπουργός
και Γιώργος Κουμεντάκης,
τα συγκροτήματα Raining Pleasure
και Rotting Christ και ο Χρήστος Ιωαννίδης
από τους Schooligans.
Οι ίδιοι έκαναν και την επιλογή
των 81 συγκροτημάτων από τα 230
που δήλωσαν φέτος συμμετοχή, στέλνοντας demo.
Το Mad υποστηρίζοντας και φέτος
το Schoolwave 2009 και τη μαθητική
δημιουργία και μουσική, θα είναι εκεί!
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το
-----------------------------------------------
4BITTEN
Tετραμελές σχήμα σε κλασικό rock. Lazy Λεωφ. Πεντέλης 1 (Αττική Οδός, έξοδος 12), απέναντι από το γήπεδο Χαλανδρίου, Βριλήσσια , 210-6895535.Στις 10.30 μ.μ. Εισιτ.: € 10 (περιλαμβάνεται κατανάλωση έως € 5).
------------------------------------------
DUKE ABDUCTION
Τετραμελής μπάντα σε rock επιλογές με ψυχεδελικές, funk προεκτάσεις. After Dark Διδότου 31 & Ιπποκράτους , 2103606460.Στις 11 μ.μ. Εισιτ.: € 5.
----------------------------------------------
FACETHEMUSIC, THE MILFETTES, NOISILY
Τρία δικά μας σχήματα του εναλλακτικού rock-electro-post punk ήχου σ' ένα κοινό live. Mad Περσεφόνης 53, Γκάζι , 2103462027.Στις 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
-----------------------------------
YIANNEIS
Οι Λ. Φιλίππου, Ν. Ζαδές στις φωνές συναντούν πέντε ακόμα αξιόλογους μουσικούς σε μουσικές rock-latin-βαλκανικές πέρα από σύνορα. Trova Βλαχάβα 9 & Αθηνάς, Mοναστηράκι , 2103224896.Στις 10 μ.μ. Εισιτ.: € 15 (με ποτό).
-----------------------------------
ΜΙΓΜΑ
Εξαμελές rock σχήμα καθ' οδόν για το πρώτο του άλμπουμ, παρουσιάζει τραγούδια με ποικίλες ελληνικές/κινηματογραφικές επιρροές. Ghost House Λεπενιώτου 26, Ψυρρή , 2103236431.Στις 10 μ.μ. Εισιτ.: € 12 (με ποτό).
-----------------------------------
MONO
Για δέκατη χρονιά περιπλανιούνται στα πειραματικά post rock μονοπάτια οι τέσσερις Γιαπωνέζοι, με όχημα αυτή τη φορά το ολόφρεσκο, επικό 5ο άλμπουμ τους «Hymn to the immortal wind». Support: A Storm of Light. Fuzz Live Music Club Bουλιαγμένης 22, Μετς , 2109224641.Στις 8.30 μ.μ. Εισιτ.: € 28 (προπώληση), € 33 (ταμείο). Προπώληση: Ticket House (Πανεπιστημίου 42, 2103608366), Fnac (The Mall, Aνδρέα Παπανδρέου 35, θέση Ψαλίδι, Νερατζιώτισσα, 2106305555), No Remorse Records (Ακαδημίας 77).
-----------------------------------

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ:
ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ
ΠΕΦΤΩ ΨΗΛΑ

------------------------------

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μοντέρνας Κιθάρας
Flying Fingersείναι εδώ για δεύτερη συνεχή χρονιά!
Συμμετοχές για τοFLYING FINGERS
2009 στο

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΥΡΙΜΟΠΟΥΛΟΥ
Παγκόσμια ομάδα


Η Χριστίνα Κυριμοπούλου είναι έγκλειστη εδώ και πέντε χρόνια στις φυλακές ανηλίκων στον Ελαιώνα, για αδικήματα που είχε διαπράξει 14 ετών. Έχει κάνει επανειλημμένα απόπειρες αυτοκτονίας ενώ της χορηγούνται φάρμακα χωρίς να βρίσκεται κάτω από την εποπτεία ψυχιάτρου.Το κοριτσι βρισκεται σε πολυ ασχημη ψυχολογικη κατασταση,προκαλωντας διαρκεις αυτοτραυματισμους στον εαυτο της με πολυ σφοδρο τροπο.Χρεαιζεται αμεση φροντιδα και παρακολουθηση απο ειδικευμενο προσωπικο,οχι μονο λογω των προβληματων που της εχει προκαλεσει ο εγκλεισμος αλλα και η τοξικομανια.Η δικηγορος της,κα Χρυσα Πετσιμερη,προκρινει την αμεση μεταφορα της σε νοσοκομειο ή κεντρο αποτοξινωσης,προς αποφυγη του μοιραιου.
Θα πρεπει να σημειωθει οτι το κοριτσι,τσιγγανα στην καταγωγη, στερειται σταθερου οικογενειακου περιβαλλοντος αρα χρειαζεται ακομα εντονοτερα την συμπαρασταση μας ωστε οχι μονο να γλιτωσει τον κινδυνο αλλα να μπορεσει να σταθει στα ποδια της.


Φυσικα κ η περιπτωση της Χριστινας ειναι μια απο τις χιλιαδες περιπτωσεις που η αναλγησια του κρατους και της κοινωνιας στελνει τα μικρα παιδια μεσα στις φυλακες για πραξεις που συνηθως σχετιζονται με τον τροπο ζωης που η ιδια τα εχει αναγκασει να ζουν.Ισως για καποιους η λυση στο προβλημα της Χριστινας να ναι η κοινωνικη αλλαγη,αλλα αυτο δε μας δινει το αλλοθι να μην δραστηριοποιηθουμε με καθε τροπο τωρα που το κοριτσι βρισκεται σε κινδυνο .
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!

ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ!
ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ!ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK


Νίκος Ζιώγαλας


Wednesday, Apr 8 2009 10:30 PM
Αυλάι
αγίου Όρους 15Βοτανικός

View Map
--------------------------------
JOHN JEFF TOUCH
live "first touch" with AN8IMOS MANTIS


Ημερομηνία: Κυριακή, 3 Μαΐου 2009
Ώρα: 7:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.
Τοποθεσία: SHARK bar club
Οδός: themistokli sofouli - kalamaria
Πόλη: Thessaloníki, Greece



Τηλέφωνο:
6942625569
Email:
anthi.mos@hotmail.com


---------------------------

Συναυλία ροκ στην Ελασσόνα


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ KARRO ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μια ξεχωριστή βραδιά Rock Live,

με τη συμμετοχή 3 συγκροτημάτων, θα πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα, στο κλαμπ "Lobby", το Σάββατο 11 Απριλίου(του Λαζάρου).Στη σκηνή του γνωστού κλαμπ θα εμφανιστούν κατά σειρά οι C.O.D.E. από την Αθήνα, οι Autumn Machinery από την Αθήνα, και οι KARRO από την Ελασσόνα.Η βραδιά, που αναμένεται να προσελκύσει πολλούς φίλους της ροκ από την ευρύτερη περιοχή του νομού, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, θα αρχίσει στις 9 το βράδυ.Χορηγοί της η Κεραμοποιία Σολωμός, το μπαρ "1936", το φροντιστήριο "Ανοδικό", ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το "Μουσικό Κανάλι Ελασσόνας".

του Γιάννη Μουκίδη

---------------

Προσκλήσεις για τους 65 Days Of Static!

Cosmo.gr - Στείλτε e-mail στον συντάκτηΔημοσίευση : 31/03/2009 18:53 - Τελ. ανανέωση : 06/04/2009 18:03
function fbs_click() {u=location.href;t=document.title;window.open('http://www.facebook.com/sharer.php?u='+encodeURIComponent(u)+'&t='+encodeURIComponent(t),'sharer','toolbar=0,status=0,width=626,height=436');return false;}

μοιραστείτε το στο
Facebook
del.icio.us
StumbleUpon
To cosmo.gr προσφέρει 1 διπλή πρόσκληση για το live της Θεσσαλονίκης.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην κλήρωση στείλτε e-mail, μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου, στο cosmocontest@gmail.com με την ένδειξη “65 Days of Static”, ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν προσωπικά.
Την Κυριακή 5 Απριλίου το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να παραστεί σε μία μουσική αποκάλυψη (To Σάββατο 4 Απριλίου οι 65 D.O.S Θα εμφανιστούν στο Gagarin 205).
Η Self Preservation Society σε συνεργασία με την PostModern Productions παρουσιάζουν στο Stage του Μύλου ένα χαρμάνι electronica/post rock ήχων, αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτό οι… 65daysofstatic, ερχόμενοι απο το Sheffield της κεντρικής Αγγλίας και αποτελούμενοι απο τους Paul Wolinski, Joe Shrewsbury, Rob Jones, και Simon Wright – επίσης γνωστοί ως The Viking, The Beggar, The Boy, The Fro – μας επισκέπτονται στο αποκορήφωμα της καρίερας τους.
Πράγμα άλλωστε που δικαιολογείται από το γεγονός πως οι ίδιοι οι The Cure τους επέλεξαν προκειμένου να μοιραστούν μαζί τους την σκηνή στο πλαίσιο της πρόσφατης Αμερικανικής περιοδείας τους! Έχοντας στις αποσκευές τους ένα απλά υπέροχο 3ο άλμπουμ – The Destruction of Small Ideas – και το τελευταίο τους single/ep με τον αποκαλυπτικό τίτλο ‘The Distant and Mechanised Glow of Eastern European Dance Parties’ θα μας ταξιδέψουν σε μοναδικά ηχοτόπια post rock electronica όπως ξέρουν αυτοί και θα φροντίσουν να μας κάνουν να διερωτηθούμε τι πραγματικά κρύβεται πίσω από το όνομα τους.
Η ακυκλοφόρητη ταινία μυστήριο του John Carpenter με τον Kurt Russel ή το περίφημο πραξικόπημα της Γουατεμάλας του 1954 κατα το οποίο η CIA προσπάθησε να απενεργοποιήσει τα επικοινωνιακά συστήματα της χώρας απλώνοντας ταυτόχρονα την προπαγάνδα της; Ας ελπίσουμε να είναι το πρώτο και ο τίτλος της αναμένομενης νέας τους δουλειάς και πρώτης ζωντανής ηχογράφησης ‘Escape From New York’ να μην είναι απλά τυχαίος.
Στη σκηνή του Stage θα εμφανιστεί μαζί τους μία από τις πιο υποσχόμενες μπάντες της ελληνικής σκηνής. Οι Bad Trip, οι Γιώργος, Άλεξ, Λόπεζ, Φότς, Σάκης, Instrumental μουσική που μπορεί να χαρακτηριστεί post -rock, post-hardcore, ατμοσφαιρική, σκοτεινή, πεσσιμιστική, συναισθηματική. Ότι καλύτερο για το ξεκίνημα της βραδυάς.
Στις τσάντες τους το πρόσφατο split τους με 63High αλλά και η νέα τους ηχογράφηση το /What Does Not Evolve Must Burn EP’. Μουσική για ιδιαίτερους ανθρώπους.
Opening acts: BAD TRIP(GR) TICKETS: 25 (προπώληση) / 30 (είσοδος)
METROPOLIS (Τσιμισκή 33),
MUSICLAND/TICKETHOUSE (Μητροπόλεως 102),
LOTUS RECORD SHOP (Σκρα 7),
JOINT (Αγ. Σοφίας 1),
STEREODISC (Αριστοτέλους 4)
και ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ BAR (Λώρη Μαργαρίτη 7).

ΝΕΑ ΤΟΥ ROCK

METALLICA
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο πρώην μπασίστας των Metallica,
Jason Newsted, θα βρεθεί και πάλι στη σκηνή με το συγκρότημα μετά από εννέα χρόνια,
για να παίξουν μαζί ζωντανά στην τελετή εισαγωγής
των Metallica στο Rock 'n' Roll Hall Of Fame
«τουλάχιστον ένα κομμάτι για το σατανά».
«Δεν έχω μετανιώσει που έφυγα. Ούτε μια στιγμή.
Ήταν το σωστότερο πράγμα για μένα και ήταν
το σωστότερο πράγμα και για το συγκρότημα.
Το είχα σκεφτεί πολύ πριν «πατήσω τη σκανδάλη»
και έτσι δεν το μετανιώνω, ήμουν σίγουρος για ό,τι έκανα.
Δεν κοιτάω πίσω», δηλώνει τώρα ο Newsted.
«Ήμουν, είμαι και θα είμαι μεγάλος οπαδός της μπάντας,
καθώς την έχω δει και από έξω και από μέσα»,
συμπλήρωσε ο Newsted για να τονίσει πως
«οι Μetallica αξίζει να μπουν στο Hall Of Fame»
και πως το "Death Magnetic" «είναι καλύτερο από το "St. Anger"».
Αν και οι αρχικές φήμες έλεγαν πως ο Trujillo
θα έδινε τη θέση του στον Newsted
για τη ζωντανή εμφάνιση της βράβευσης,
σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες
οι Metallica θα παίξουν με δύο μπασίστες!
Μένει να δούμε το αποτέλεσμα.

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!

ENAS FILOS MOY TO ESTEILE....


Ως φαίνεται τα καταστήματα ΖΑRΑ είναι παραμάγαζα των Σκοπιανών. Νομίζω ότι η δική μας απάντηση είναι


Διαδώστε το σε όλους τους φίλους σας.

Στις 6 Νοεμβρίου πήγα στο Mall στο Μαρούσι και αφού επισκέφθηκα διάφορα καταστήματα, μπήκα και στο κατάστημα Zara που βρίσκεται εκεί.
Ψάχνοντας για ένα παλτό και αφού εντόπισα κάποιο που μου άρεσε, διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη ότι η ταμπέλα που έγραφε την προέλευσή του ήταν: "MADE IN MACEDONIA" !!!

"Απίστευτο", σκέφτηκα. "Δεν μπορεί, θα κάνω λάθος", είπα. Και όμως, ήταν αλήθεια. Οι άθλιοι είχαν προς πώληση ρούχα που έγραφαν ότι προέρχονταν από τη Μακεδονία. Λες και υπάρχει τέτοιο κράτος. Το επίσημο προς το παρόν όνομα της γειτονικής χώρας είναι FYROM, εκτός και αν τα ZARA έχουν πρεσβεία εκεί και την ονομάζουν "Μακεδονία".


Αφού έφυγα αηδιασμένος και υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως δεν θα ξαναπατήσω ποτέ σε κατάστημα της συγκεκριμένης αλυσίδας, έκανα χθες καταγγελία στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στον Αντέννα, μήπως και δημοσιοποιηθεί το θέμα και γίνει κάτι.

Θεωρώ πως είναι ντροπή να υπάρχουν μέσα στην ίδια μας τη χώρα τέτοια καταστήματα που δεν σέβονται τις ευαισθησίες του λαού μας. Όταν εμείς οι ίδιοι δεν προασπίζουμε τα συμφέροντα και τα δίκαιά μας, πώς περιμένουμε μετά να τα σεβαστούν οι ξένοι;

Ελπίζω τουλάχιστον να ευαισθητοποιούν κάποιοι και να σκεφτούν λίγο καλύτερα τα πράγματα"

ΜΗ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ «ΖΑΡΑ»