ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα...5 Μαρτίου

5 Μαρτίου 1948 O reggae τραγουδιστής Eddy Grant γεννήθηκε στο Plaisance της Guyana. Σε πολύ μικρή ηλικία ηλικία, μετακόμισε με την οικογένεια του στην Μεγάλη Βρετανία. Το 1968 κυκλοφόρησε, με το συγκρότημα Equals, την πρώτη του Νο1 επιτυχία "Baby Come Back". Είναι γνωστός για τον αγώνα του κατά του καθεστώτος του Απαρτχάιντ και μια από τις επιτυχίες του, "Gimme Hope Jo'anna", μιλάει ουσιαστικά για την πόλη Johannesburg, στην Νότια Αφρική. Δημοφιλή τραγούδια του: "I Don't Wanna Dance", "Electric Avenue", κ.α. Συνεργάστηκε στην παραγωγή με καλλιτέχνες όπως οι: Sting, Mick Jagger και Elvis Costello.
5 Μαρτίου 1982 Ο ηθοποιός και τραγουδιστής John Belushi (1949-1982) πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο ξενοδοχείο Chateau Marmont του Los Angeles, σε ηλικία 33 ετών. Έγινε γνωστός σε ολόκληρο τον πλανήτη μετά την συμμετοχή του στην μουσική κωμωδία "The Blues Brothers" το 1980.
5 Μαρτίου 1971 Οι Led Zeppelin, σε μια συναυλία τους στο Ulster Hall του Belfast στην Βόρεια Ιρλανδία, ερμηνεύουν για πρώτη φορά το τραγούδι "Stairway to Heaven". Είναι η πρώτη μέρα της περιοδείας τους "Back to the Clubs".
5 Μαρτίου 2002 Αρχίζει να προβάλλεται στο MTV, το reality "The Osbournes" με πρωταγωνιστές τον heavy metal τραγουδιστή Ozzy Osbourne και την οικογένεια του, στην καθημερινή ζωή τους. Η σειρά έμεινε στον αέρα του MTV για τρία ολόκληρα χρόνια.
5 Μαρτίου 2005 Στη θέση Νο1 του US Billboard 200 (albums) βρίσκεται ο Ray Charles και το τελευταίο άλμπουμ που ολοκλήρωσε πριν τον θάνατο του τον Ιούνιο του 2004, "Genius Loves Company". Στο Νο2, οι Green Day και το άλμπουμ τους "American Idiot".
5 Μαρτίου 2007 Κυκλοφορεί το πρώτο και ομώνυμο άλμπουμ του συγκροτήματος, Grinderman. Είναι ένα παράλληλη δισκογραφική δουλειά του Nick Cave και του συγκροτήματος του, Bad Seeds. Σύμφωνα με μαρτυρία του παραγωγού του άλμπουμ, Nick Launay, ηχογραφήθηκε μέσα σε τέσσερις ημέρες. Ο ήχος του πιο είναι σκληρός και πρωτόγονος σε σχέση με τα τελευταία άλμπουμ των Nick Cave and the Bad Seeds. Δημοφιλή τραγούδια: "Get It On", "No Pussy Blues", "Go Tell the Women", "Honey Bee (Let's Fly to Mars)".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου